Mormors trøffelkake ❤

13.09.2017 - 18:02 9 kommentarer

Hver gang jeg er hjemme hos mamma så ligger denne kaken i fryseren. Den er perfekt til å lage, fryse ned og så ta opp når du får besøk. 

Jeg klarer ikke spise bare en bit og spiser meg nesten kvalm på kake. Så god er den!

Som dere kan se på bildet så er den utrolig saftig og den skal stekes slik at den er litt myk inni.

Jeg elsker denne kaken!

Bare glasuren....nam. Akkurat slik mamma lager den. Før het den mammas trøffelkake men etter barna kom til ble det mormors trøffelkake, eller som vi hjemme sier: Mors trøffelkake ❤

Trøffelkake

  • 300 g sukker
  • 150 g smør
  • 2 egg
  • 100 g smeltet kokesjokolade
  • 2-3 ss kakao
  • 2 dl melk
  • 300 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver

Rør smør og sukker hvitt. Rør i eggene ett om gangen. Bland kakao og bakepulver i melet og ha melet og melken i vekselsvis. 

Ha til slutt i den smeltede sjokoladen.

Kle en langpanne med bakepapir og ha røren i denne.

Stek kaken på 180 grader i 45 minutter på over og undervarme. Bruker du varmluft er den nok ferdig etter 30-35 minutter. 

Sjokoladekrem

  • 500 g melis
  • 200 g smør
  • 4-5 ss kaffe
  • 200 g kokesjokolade

Pisk smør og melis hvitt. Ha i kaffe og smeltet kokesjokolade og bre dette på kaken når den er kald. Pynt med strøssel. 

Del langpannekaken i 4 deler og frys dem ned. Ta opp etter behov ❤

 

9 kommentarer

brage

13.09.2017 kl.19:33

Jeg er en av de få som egentlig ikke liker sjokoladekake, men plutselig fikk jeg veldig lyst på! Så tror nesten jeg må teste ut oppskriften :)

Line

13.09.2017 kl.19:46

Fryser du kaken med sjokoladekremen på?

Anne Brith

13.09.2017 kl.20:07

Line: ja

Lise Fagerslett

13.09.2017 kl.20:38

Herlig, du gir oss både åndelig og fysisk velvære, Anne Brith😀

sjomannsfrue

13.09.2017 kl.20:47

Denne oppskriften må jeg bare prøve! Ser helt nydelig ut :) Ha en fin kveld ;)

Ragnhild

13.09.2017 kl.22:14

Hei :-D

Bruker du stor langpanne?

Anne Brith

13.09.2017 kl.22:35

Ragnhild: mellomstor :)

Christine

17.09.2017 kl.17:37

Hei,

Jeg så dette bilde og måtte igang med engang å lage. Men skulle sjekke etter 25 min i ovnen og vsr da veldig ferdig. Knall god. Men ble ikke litt fuktig i midten. Hva kan det skyldes?

Brukte jeg for stor panne?

Anne Brith

19.09.2017 kl.07:05

Christine: kommer nok an på ovnen din det ;)

Skriv en ny kommentar

hits