hits

Meld henne til barnevernet!

09.10.2017 - 07:34 18 kommentarer

Hvor ekte er ekte?

Altså se på deg selv. Hvor mange kjenner ditt sanne jeg? Ditt virkelig sanne jeg? 

Den siste uken har jeg fått mange flotte henvendelser og takk for disse. Jeg har også fått anklagelser for at jeg spiller et spill for galleriet. Når du filmes av Bloggerne så spiller du en rolle og slik du er på tv er du ikke i virkeligheten. 

Bloggerne har nå i snart 2 år vært en del av oss. De har gått inn og ut her hjemme, de ringer faktisk ikke på lengre. 

Det er ingen av barna som titter opp og blir overrasket over at det henger to menn med kamera rundt på kjøkkenet mens jeg baker. 

Vi snakker akkurat slik vi gjør til hverandre når de er her som vi gjør når de ikke er her. 

Noen må kontakte barnevernet, ser jeg noen skrive i kommentarfeltet. Og vet du hva jeg tenker da: En trussel, du som sitter der og fyrer ut av deg faktisk burde utføre. Trusler som det der biter ikke på meg. 

Barnevernet er hjertelig velkommen i mitt hus. Jeg skal ta de imot med åpne armer. 

De vil se en sliten mamma, en rotete mamma, en usminket mamma og kanskje en sint mamma. 

Men de vil også møte en kjærlig mamma, en oppmuntrende mamma, en rettferdig mamma. Men mest av alt vil de møte en ekte mamma. 

Døren er åpen, de kan komme. 

Jeg er på et sted i livet hvor jeg ikke er så svak mer. Jeg har i mange år vært opptatt av om jeg var flink nok i min rolle som mamma?

Det er nok av mennesker som prater bak ryggen din, og noen fyrer løs kanoner i kommentarfeltet. Men vær så snill da å gjør noe med det. Om du virkelig mener jeg trenger hjelp i rollen som mamma, så bør du faktisk være så tøff at du "stepper opp" og gjør trusselen til en handling. 

Trusler biter ikke på meg!

Jeg tror alle mennesker pynter litt på sannheten. Den virkelig ekte personen kommer først frem over tid. 

Slik du nå ser meg i Bloggerne. Det er slik jeg er. 

Jeg gråter, banner til tider, kjefter innimellom og jeg river meg i håret. 

Men mest av alt så oppmuntrer jeg, jeg ler, jeg smiler, rydder, motiverer barna, støtter dem i deres valg av skole og idrett.

Streng men rettferdig.

Og ingen barn har vondt av faste rammer eller en mor som raser en gang eller to i løpet av oppveksten. 

Det er bra for barna å se at å vise følelser, det er faktisk helt greit. 

Ha en nydelig dag videre og stikk innom senere, det kommer en deilig oppskrift her pluss en morsom greie med barna!

Love you ❤

Klemmer fra Anne Brith ❤

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

 

18 kommentarer

hege

09.10.2017 kl.07:53

Vel.. Vi to har ikke alltid har vært enig i hva du har lagt ut. Jeg skammer meg over hva jeg har skrevet og synes dine innlegg faktisk blir bedre og bedre for hver dag :) men og dra inn barnevernet er vel og dra litt langt? Tror nok de skal bruke sine resurser andre steder.

Vil bare få si unnskyld Anne Brith.. Jeg skjønner om du ikke vil godta det. Klem

M

09.10.2017 kl.08:11

Riktig måte å reagere på, la det prelle av!

BV. Har ingenting i hjemmet ditt å gjøre, jeg er ikke alltid ening

Med deg. Men, du er jo ingen dårlig mor av den grunn. Vi er BARE forskjellige. Å det må respekteres. Fysj for noen slemme kommentarer du får i blandt😔

Ha en flott dag❤️

Alex

09.10.2017 kl.08:12

Det der Hege synes jeg var stort av deg. Bra du innrømmer at du kanskje har vært litt urettferdig, men at du ser det selv nå og at du faktisk unnskylder deg. Jeg kjenner ikke til hva du har skrevet tidligere, men synes det er så bra at man kan se sine feil og ikke dømme andre.

Lydia

09.10.2017 kl.08:34

Jajaja.. kjempedårlig mamma..!! Neppe..!😓 Jeg kunne ikke sagt at jeg ønsker å deg som mamma hvis du hadde vært en dårlig en 😂❤️ Det er bra du ikke tar til deg det negative de sier, og at du ser alt det gode du gjør. Å bli sint og ha tydelige rammer er også å være en god mamma. Barne dine kommer til å takke deg for det seinere. Takke for at de ikke fikk gjøre som de ville, takke deg for rammene du hadde... ❤️ Gode klemmer ❤️

Bragelius

09.10.2017 kl.08:42

Bra skrevet! Jeg er deltaker i Symesterskapet som starter på NRK 30. Oktober og har skrevet blogg en stund. Den siste uken har jeg derimot kjent litt på at jeg med bloggen min kanskje har utlevert litt mye, men i går skrev jeg et innlegg på bloggen hvor jeg kom frem til å gi litt mer F, og jeg finner bloggen din inspirerende angående den veien du har gått :)

Hege Anita

09.10.2017 kl.09:23

Heia Anne Brith! Jeg synes du er super på alle vis. Det vil si, i den grad men kjenner deg via sosiale medier og TV. De truslene om barnevern må komme fra noen med fryktelig lite kunnskap om hva barnevernet er, og en god porsjon sjalusi! Klem fra meg.

F.N

09.10.2017 kl.09:33

Når det gjelder og true med barnevernet så bør du være rimelig sikker i den sak, ikke anta for at du i 1 min på tv eller en uttalelse på en blogg ikke samvsvarer med dine meninger. Det og true med barnevernet gjør mer skade enn du noen gang kan forestille deg, og nettopp for at du er endten uenig, føler deg tråkka på, er missunnelig eller bare vil skape drama. Seriøst, hold instanser til der de hører hjemme og slutt og bruk det som en truselpropaganda!! Jeg blir så provosert av sånt.

Syns du er kul og leken, åpen og ærlig jeg Anne Brith, du er fresh og står på og jeg kjenner meg så godt igjen i en del av dine utalelser og meninger. Kult og følge deg :)

Mona

09.10.2017 kl.09:35

Flott, og ikke minst ærlig innlegg.

Morsrollen, er i likhet med alle andre roller vi skal fylle, en utfordring til tider.

Enten vi vil det eller ei, den kan fylles med sinne, frustrasjon,urettferdighet osv. Men også glede, kjærlighet, inspirasjon og motivasjon. Ja, vi er helt like alle sammen :) Men noen, som deg, tåler å stå frem og vise/skrive om det.Kult! Respekt! Honnør til deg også Hege :)

Camilla

09.10.2017 kl.10:47

Herregud! Jeg er ofte uenig i mye av det du skriver, som for eksempel at mannen skal betale på date. Men når det er sagt, synes jeg du fremstår som en helt fantastisk mor! Måten du snakker med (med ja) barna dine på og setter klare grenser. Fortell meg om EN annen mor, som tar med seg 4 unger aleine til Spania og fortsatt klarer å kose seg a! Nei, nå må folk gi seg :)

Julie

09.10.2017 kl.11:10

Jeg skjønner ikke hvorfor folk er så redd barnevernet, og ser på det som en trussel? Det er jo ikke slik at barnevernet kommer og tar barna for ingen grunn. Men i mange situasjoner gir de derimot foreldreveiledning i en eller annen form, og det er det veldig mange foreldre som har behov for, selv om de ikke ser det selv. Og det håper jeg foreldre bare ser på som positivt, for dette er noe barnevernet gir for at barna skal få det enda bedre.

Det kommer ganske godt frem i kommentarer under dette kommentarfeltet, at folk ser på barnevernet som noe truende, at det er kun foreldre som er skikkelig ute å kjøre som behøver barnevernet på døren og at det er skammelig at barnevernet på en eller annen måte kommer inn i familien for å hjelpe. Istedenfor å se på barnevernet som en ressurs som veldig mange foreldre og barn har behov for på en eller annen måte.

Anne

09.10.2017 kl.11:18

Anne Brith du er som alle andre mammaer, vi gjør og feil, er glad, sint og av og til oppgitt. Men det er da helt normalt. Tøff er du som lar hele Norge komme inn i stua di. Respekt for alt du har oppnådd, du er en inspirasjon og en glede både på bloggerne og bloggen. Gleder meg hver dag over snappene dine. Rett å ta et oppgjøre av en som bruker tiden sin til å dra andre ned og true, de trenger kansje besøk av barnevernet selv?

Maj

09.10.2017 kl.13:12

HEGE: Jeg har fulgt med på den "Hege" som kommenterer her, og antar at du er Hege H på Facebook som har lagt igjen mange kritiske og stygge kommentarer til så og si hvert eneste innlegg på blogg og Facebook(?).

Da jeg leste blogginnlegget til A-B om at hun skulle politianmelde ei som hadde vært ute etter henne i et par år, tenkte jeg umiddelbart på denne Hege (H) som jeg har sett på Facebook. Jeg syns det er merkelig at personen plutselig har gjort helomvending og nå er blitt hyggelig. Om personen virkelig har endret seg, gjenstår å se, men jeg spør meg selv hva den egentlige grunnen til endring egentlig er (??).

Anne-Brith: Angående det at noen vil anmelde deg/sende bekymringsmelding til Barnevernet, så kommer de ikke langt med det om de tør! Du virker som en hardtarbeidende kvinne og god mor for barna dine, og det virker som du har veldig god kommunikasjon med dem.

Frustrasjonen du viste på Bloggerne, føler de fleste foreldre fra tid til annen. Det virker som der er deg selv og er ekte. Det er rørende at barna dine ble så glad for at dere får ny sofa. Syns også det var rørende å se at de syntes det var helt greit med hjemmeferie før du fortalte om Sydenferien. Syns det var supert at dere fikk den ferien sammen. Jeg håper du finner både Drømmemannen og Drømmehuset snart!

Reidun

09.10.2017 kl.13:39

Heisan.

En stund siden sist jeg var innom og la igjen komentar.

Er som flere skriver over her heller ikke alltid like enig med deg i dine ytringer Jeg brenner for barn som er født "litt annerledes"og prøver og få innpass i hverdagen med sine utfordringer.Men og "true" med barnevernet det er jo totalt skivebom.Ha en fin fin dag.🌸

Tomine

09.10.2017 kl.20:54

Kjempebra skrevet❤️ Du er et forbilde for mange❤️❤️

Kjellfrid

09.10.2017 kl.23:13

Ikke lenge siden jeg begynte å følge med på deg i bloggerne og lese bloggen din. Jeg er mildt sagt imponert, du virker som et flott og ærlig menneske og fantastisk mamma! Du reiser som ingenting på spontantur til syden med 4 barn! Deg står det respekt av! Og elsker hvordan du viser alle sider av det å være en travel familie, og hvordan du tar deg tid til å snakke med barna og lytte til det de har å si! Stor klem!

Ida

10.10.2017 kl.05:07

Julie, jeg er helt enig!! Det trenger ikke være utelukkende negativt med barnevernet men i dette tilfelle er det snakk om å melde noen nærmest for omsorgssvikt slik det fremstår. Barnevernet ville nok flira litt for seg selv om de fikk den anmeldelsen for den er svært så uberettiget. Annebrith, hva skulle du blitt anmeldt for? Eller er dette bare en av de usaklige kommentarene som ikke har noe tanke bak seg? Hvorfor gidder du i det heletatt å vie et helt innlegg til noe så tåpelig? Eller er all PR god PR?

Karina

10.10.2017 kl.07:52

Veldig bra innlegg!

Elisabeth

10.10.2017 kl.21:51

Har fulgt både bloggen og bloggeren nå over tid og jobber selv i barnevernet. Den type trusler er jo bre latterlig. Hadde jeg fått inn en bekymringsmelding på deg for eksempel hadde jeg nok ledd litt for å dra måtte jeg ha gjort i henhold til lovverk men det hadde bare vært for å bekrefte at jeg vet du er en god mor ( og får å få en kakesmak:p). Alle har sine oppturer og nedturer i litt og gode dager så vel som dårlige men det betyr ikke at man er en dårlig forelder :) synes du skal være stolt av jobben du og alle andre alenemødre gjør <3

Skriv en ny kommentar