hits

Samtalen om flytting endte i tårer....

10.10.2017 - 07:05 23 kommentarer

Å vite at vi i verste fall har 3 måneder på oss på å finne et sted å bo freaker meg helt ut om dagen. 

Barna stiller akkurat de samme spørsmålene som jeg gjør og jeg har ingen svar. Dessverre. 

Det er et umenneskelig press og jeg sover dårlig om natten på grunn av dette. Jeg tror de aller fleste ville gjort det. 

Hvor skal vi bo? 

Jeg må inni meg ha troen på at dette løser seg men det er vanskelig å holde hodet såpass kaldt. 

Vi tok en prat om akkurat det med flytting. Det er ingen hemmelighet at Annika, Sven og Espen gjerne vil nærmere Tigershallen. Det er ufattelig mange timer i bil hver uke og et hus i nærheten av Lørenskog, Lillestrøm eller Strømmen ville gjort ting mye lettere. 

Fetsund ville jo også hjulpet. Vi har derfor begynt å se litt lengre ut enn kun på Sørumsand. 

Det gir en ekstra spenning og usikkerhet i heimen. En usikkerhet jeg som mamma ikke er komfortabel med. Men jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg er stuck.

Men det er ikke bare 4 mennesker i denne familien. Vi er 5. Minstemann Christian er også en del. På lik linje som alle andre. Jeg begynte å tenke på hva han ville føle og tenke om vi fant oss et hus utenfor Sørumsand.

Vil han stille seg spørsmålet: Hvorfor flyttet du fra meg mamma?

Hvordan ser han på dette? Kanskje han ikke tenker på det nå men om noen år? Var du mindre glad i meg mamma? 

Bare tanken på dette gjør at mammahjertet mitt brister. Tårene renner og jeg kjenner en klump i magen. Jeg vil jo ikke at han skal føle det sånn. Føle at han blir alene igjen. 

Så jeg gråt, det ble rett og slett for mye. 

Jeg klarer ikke forholde meg til disse spørsmålene akkurat nå. 

Det er et hus til salgs 200 m unna huset til pappaen til Christian, så det ville jo vært perfekt. Det er bare litt for høyt for mitt budsjett akkurat nå. Hadde det bare vært om 6 måneder så hadde det vært null problem. 

Men nå er det for tidlig.

Jeg bare håper vi finner en løsning på dette...

Hvem setter man først i en slik situasjon? Jeg føler jeg må sette minsten foran, jeg vet ikke hvorfor men det er viktig for meg at han føler at hen ikke er alene ❤

Håper dere får en bra tirsdag ❤

Gode klemmer ❤

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

23 kommentarer

Annette S

10.10.2017 kl.07:26

Du finner nok en løsning, det har jeg troa på. Ha en fin dag 😊

Hilde Martinsen

10.10.2017 kl.07:39

Håper det ordner seg for dere. Tårene renner når jeg leser innlegget. Det er ikke lett og please alle, men skjønner veldig godt dilemmaet i forhold til minstemannn. Men vet du hva Anne Brith??? Jeg er helt sikker på at du kommer til å ta et valg som blir riktig for dere alle. Du er virkelig en flott person som jeg beundrer!!! Masse lykke til med valgene💖

Lydia

10.10.2017 kl.08:01

Du er en så god mamma du, Anne Brith.. du aner ikke❤️ Jeg skjønner tankene dine, men har du snakket med han? Han er kanskje liten, men det er jo utrolig hva de små forstår også. Jeg vet ikke om det er riktig å snakke med han, men det var bare en tanke.. 😉 Uansett vil det ordne seg, jeg ber for deg hver dag ❤️

Jill

10.10.2017 kl.08:36

Mammahjertet gråter for deg. Å stå alene i en sånn situasjon kan ikke være særlig enkelt. Vanskelig å gi et godt råd, du kjenner best hva som er mest riktig for din familie ❤️ Bruk tiden godt, og ikke tenk på at du svikter noen. Du står sånn på for familien din hele tiden, at jeg er sikker på at du finner en god løsning til slutt. Selv om det akkurat nå ser mørkt ut. Åpenhet og gode samtaler med alle barna er gull verdt. Stå på, jeg heier på deg fra sidelinja❤️

God klem 😊

hege

10.10.2017 kl.08:41

Du vil nok finne ett hus som du eier eller leier. Og tror du faktisk vil få det bedre i hverdagen om dere flytter nærmere Tigerhallen. Tenk all tid du sparer på kjøring:)

Om dere velger Fetsund, Lillestrøm eller Lørenskog, så vil dere jo uansett ikke være så langt unna minstemann sin pappa. Ville jo vært annerledes om du valgte og flytte til en annen kant av landet.

Dette kommer til å bli så bra.

Ha en fin dag

Marte

10.10.2017 kl.08:59

Du er så flott!

Jeg tror når du minst venter det at det vil dukke opp et perfekt midlertidig hjem. Ha litt is i magen <3

Lykke til!

Maj

10.10.2017 kl.09:10

Skjønner ikke hva du mener med at yngstemann blir igjen. Bor ikke yngstemann hos far sin og deg 50/50. Mener å ha lest det. Det kan han vel fint fortsette med selv om du flytter til Fet, Lørenskog osv el enda lenger unna.

Bolig ordnet seg garantert! Kanskje må man fire litt på kravene, men tak over hodet, får dere. Har forstått at du tjener veldig godt. Kanskje blir der ikke 300 kvm huset med 5 soverom, men det kommer sikkert etterhvert. Selv ville jeg valgt og bodd litt trangt og spart til egenkapital til drømmehuset.

Kikket forresten på 5-roms utleieleiligheter på Sørumsand. Fant noen flotte med 20 000,- i husleie per. mnd. Lavtlønnede leier for 10 000,- per. mnd, så da skulle jeg tro at 20 000,- er overkommelig for deg. Dette ordener seg helt sikkert på et vis! 😊

10.10.2017 kl.09:35

Gå for huset ved pappaen til minsten :) Om det ligger for høyt i pris i dag, men om ett halvt år er det innafor så klarer du det i seks mnd :) dere skal jo kanskje bo der resten av livet :) Ikke er det sikkert du får det før om tre - fire mnd heller ;) Alt fikser seg!!!

Linda-Therese

10.10.2017 kl.10:06

Hadde jeg vert deg, ville jeg prioritert dem som faktisk bor hos deg til det daglie. Om det stemmer at du og far har minsten 50/50, så blir han ikke etterlatt. Og når han blir større vil han også forstå at det var ikke noe du kunne noe for. Han er jo ikke etterlatt alene ❤️

10.10.2017 kl.10:21

Ville prioritert minste mann fremfor at barna skulle kommet seg i hallen! Helt klart. ... ungene er store nok til å ta offentlig trafikk hvis di skal drive på med idrett. ... barnet kommer jo selvfølgelig fremfor fritidssyslene til større søsken!

C

10.10.2017 kl.11:16

Du klarer helt sikkert å forklare til Christian at han får være med dere like mye som før, selv om det blir i et hus i Lillestrøm. Vinkle det positivt, han skal jo også flytte? Får sitt eget rom i ditt nye hus, på lik linje som de 3 andre? Fatter ikke problemet.

10.10.2017 kl.14:10

Viss det er bare 6 måneder til du har råd til huset 200 meter unna, kan vel kanskje banken være litt behjelpelige eller evt. foreldrene dine være kausjonist et halvt år på det du mangler?? Bare et tips;)

Anne Brith

10.10.2017 kl.14:13

Anonym: Takk for råd men jeg må klare dette alene. :)

10.10.2017 kl.15:09

Selvfølgelig vil minstemann føle det. Du har jo valgt de andre barna foran han for lenge siden.

Anne Brith

10.10.2017 kl.15:24

Anonym: På hvilken måte mener du det?

Line

10.10.2017 kl.15:38

Måtte bare kommentere dette, noe jeg aldri pleier å gjøre. Stol på deg selv, følg magefølelsen din. Synes du er en flott dame, med flotte verdier og herlige barn. Stol på deg selv, og ikke minst vær stolt av deg selv. Gjør det som er riktig for deg, ikke la andres sårende/uforskammede kommentarer ta din energi.

Hvor dere enn lander, så vil din skute styres støtt og med masse kjærlighet . Ønsker du deg huset i nærheten, gi et bud du kan leve med.

A

10.10.2017 kl.18:01

Hei! Husk at du som leietaker har sterke rettigheter mot en oppsigelse av husleiekontrakt gjennom husleieloven (og at en husleiekontrakt i liten grad kan gi deg dårligere rettigheter enn det du har etter loven). Det skal mye til for å si opp en leietaker overhodet! Her ville jeg først sjekket rettighetene før jeg bekymret meg for flytting og evt boligkjøp. Sjekk ut https://www.leieboerforeningen.no :-)

Iris Anti

10.10.2017 kl.18:20

Fineste, Omsorgsfulle Anne Brith <3

Therese

10.10.2017 kl.19:46

Hei Anne Brith. Ny leser på bloggen din. Må si jeg synes du har interessante innlegg, og har god selvinnsikt og humor på egen bekostning.

Skjønner at du synes det er vanskelig for det er tøft valg som eventuelt skal tas.

Tenker at så lenge de eldste er såpass store så klarer de bilturen frem og tilbake til trening. Etterhvert kan de kanskje ta kollektivt til trening. Jeg ville vært mer tankefull å skulle kjøre tur/retur barnehage eksempel Lørenskog/Sørumsand 5 dager annen hver uke. Tror det vil bli tøffere for deg I lengden. Uansett er jeg sikker på at det ikke er noen av barna som vil føle seg tilsidesatt uavhengig hvilken løsning det blir. De ser at du prøver så godt du kan, og strekker deg I alle retninger for at de skal ha det best mulig. Jeg tror det er viktigere enn at dere bor nærme det ene eller andre. Lykke til med valget.

Sigrid

10.10.2017 kl.20:02

Stol på deg selv! Er helt sikker på at du vil finne den løsningen som er til det beste for dere alle, slik du bestandig gjør.

Og til deg som forsurer kommentarfeltet med å si at hun velger de andre barna fremfor Christian... hvordan det? Er det noen som er flink til å se ALLE barna sine, så er det virkelig AB, så de sure oppstøtene dine tror jeg du må få noe nøytraliserende mot. Makan!

Lykke til Anne Brith ❤️ Det ordner seg.

Tøft når det står på, men se for deg drømmen... det er den som har fått dere så langt, bare et lite stykke til nå! Klem

11.10.2017 kl.07:35

❤️❤️❤️

K

11.10.2017 kl.22:04

Skjønner deg utrolig godt. Det er utrolig tøft å leve med den usikkerheten i hverdagen. Det å ha barn gjør boligleting og flytting så utrolig mye mer komplisert enn hvis man er alene.

De som mener at du skal fokusere på de som bor hos deg i det daglige har enten ikke skilsmissebarn, barn eller er utrolig egoistiske. For å få en 50/50-løsning til å fungere så må man bo nærme hverandre. Han er kanskje liten og går i barnehage nå, men om et par år begynner han på skolen, og da bør du og barnefar i det minste bo innenfor samme skolekrets hvis dere skal fortsette med delt omsorg.

Det er utrolig kjipt å føle seg stuck et sted, jeg har vært der selv. Det begrenset så mye, men sånn er det dessverre en gang når man har barn. Barna først.

Cecilie

12.10.2017 kl.16:24

Jeg synes du må ta hensyn til barnet du har 50/50 og tenke på kjøring av ham i det daglige - til barnehage nå og så til skole og venner når han blir større. Det ville jeg satt som viktigere enn kort vei til fritidsaktiviteter for barna du har fast. Det ideelle er da å bo innen samme skolekrets, så han slipper å bruke store deler av barndommen sin på å bli kjørt lange strekninger hver dag til barnehage/skole, og så han kan ha en grei avstand til venner.

Skriv en ny kommentar