Smuldrepai med bringebær og vaniljekrem

10.10.2017 - 19:57 3 kommentarer

Altså, nå er det høst dere og utrolig deilig med pai.

Denne uken har jeg laget blåbærpai, eplepai og denne paien med vaniljekrem og bringebær.

Det er så enkelt og jeg spør meg selv: Hvorfor lager jeg det ikke oftere?

Vel her er oppskriften. Du trenger:

  • paibunn
  • 2-300 g bringebær
  • vaniljekrem

PAIBUNN

  • 250 g hvetemel
  • 100 g sukker ( eller melis for finere bunn)
  • 100 g smør i terninger
  • 1 egg
  • 1 klype salt

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og miks det sammen. Så fort det blander seg samler du alt sammen og pakker det inn i plastfolie. 

Legg deigen i kjøleskap i en time. 

Bruk 2/3 av deigen til bunn og kjevle denne til ca 3-4 mm tykkelse. 

Legg bunnen i en form og kutt av overflødig deig rundt kantene. 

Fyll paien med 1 pakke vaniljekrem eller lag vaniljekrem selv. Jeg tok en hurtigvariant og brukte en ferdig pakke. Legg 2-300 g bringebær over vaniljekremen og strø resterende deig over. 

Stekes på 200 grader i 40-50 minutter. 

Avkjøl paien og ha litt melis over før servering. 

Serveres lun!

Enjoy ❤

3 kommentarer

hege

10.10.2017 kl.20:16

Åååååå.. Den ser helt nydelig ut😊😊 skal garantert prøves iløpet av helgen.

kaarstad

10.10.2017 kl.20:38

denne skal helt klart prøves ut en dag, veldig snart!

Maria

10.10.2017 kl.20:39

Å fy fæn dein skal såå lages til helga! Nam!

Skriv en ny kommentar

hits