hits

Slik pimper du pepperkakene dine:

13.11.2017 - 11:31 2 kommentarer

Jeg fikk så mange spørsmål i går på snapchat da jeg og Christian bakte pepperkaker. 

Beklager til alle som ikke fikk svar, men det var så mange av de samme spørsmålene så jeg bestemte meg for å samle dem i et innlegg. 

Det er 2017 dere! 

Og i 2017 baker vi gjerne noe som er litt annerledes enn det "husmødre" gjorde på 60-tallet. Selvsagt skal vi ta vare på tradisjoner og de gode, gamle oppskriftene, men det er lov å følge trenden litt på noe av det vi baker til jul. 

Slik som å sette pepperkaker på pinner og pimpe dem med strøssel. 

Og her gjelder det å være kreativ. Alt kan. Ikke noe er for mye når du først har bestemt deg for å ta pepperkakene til et nytt nivå :P

Her er oppskriften på: Verdens beste pepperkaker 

Den har jeg fått av mamma og den er supergod å bruke. I selve innlegget står det at deigen skal avkjøles. Jeg har den siste tiden IKKE gjort dette. Det er fordi barna rett og slett ikke har tålmodighet til å vente. Så jeg starter med en lun/varm deig. Den er da også såpass god å kjevle at til og med de minste klarer dette.

For dere som fulgte oss på snapchat i går så så dere sikkert at Christian på 5 år ikke hadde noen problemer med å kjevle ut deigen. 

Noen av dere spurte hvordan vi fikk opp figurene så lett. Det er fordi jeg har godt med mel under deigen før jeg kjevler den ut. Mens vi kjevler så snur vi leiven regelmessig også. Slik at den da både blir kjevlet ut jevnt men også fordi den da ikke fester seg til underlaget. 

Jeg lager alltid mine pepperkaker litt tykke. Minst 2,5 mm. Jeg elsker tykke pepperkaker ❤

Steketiden er jo avhengig av størrelsen så det må du selv nesten bare følge med på. Også når det kommer til temperaturen på ovnen. JEG liker jo å steke mine ting på varmluft. Om du ikke har varmluft må du kanskje justere opp varmen. Du kan ikke ødelegge pepperkakene dine om du steker dem på 170 grader, i stedet for 180 g som oppskriften sier. Du må bare steke dem litt lengre da. Akkurat det samme blir det om du plutselig steker dem på 200 grader. DA blir de raskere ferdige :P 

Her er oppskriften på: Den perfekte glasuren til pepperkaker

PINNER

Som pinner har jeg brukt papirsugerør. Ikke noe problem å ha dette i ovnen i 5-6 minutter. Det gikk helt strålende. Du kan også bruke små trepinner eller ispinner. De funker like bra. 

STRØSSEL

Jeg bruker altså strøssel oppå glasuren. Derfor jeg er jeg ikke så nøye med hvordan glasuren legger seg. Rett etter jeg har lagt den på så legger jeg strøsselet oppå. I dagligvarebutikkene finner du nå masse forskjellige strøssel og jeg anbefaler dere å kombinere forskjellige typer med hverandre. Da får du en fresh og leken effekt. Gjerne glitter, sølv eller gull. 

Strøsselet jeg har brukt er fra Fancysprinkles ❤

La pepperkakene hvile til dagen etterpå før du pakker dem inn i plastfolie. 

Perfekt førjulsgave, eller som pynt på julegavene. 

Slik ser glasuren ut når den er ferdig:

Strøssel med perlemor er noe av det fineste jeg vet ❤

PEPPERKAKEFORMER

Treet og snømannen mener jeg at jeg kjøpte på Europris eller Nille i fjor. Kan hende det var Kremmerhuset altså men det er i en helt vanlig butikk, så tar du turen rundt om så finner du dem helt sikker. Har sett dem hvert år i flere år nå. Det er 4 store pepperkakeformer i en pakke mener jeg. 

Ellers har jeg skrevet et innlegg om hvor du finner de fineste pepperkakeformene på nett. 

Har du spørsmål om dette så legg dem igjen i kommentarfeltet ❤

Gode klemmer ❤

2 kommentarer

Kine

13.11.2017 kl.12:09

Elsker hvordan pepperkakene ser ut😍

MEN lurer jo på.. disse pinnene.. hvordan får du dem til å sitte? Holder de seg på om du legger dem under og "klemmer" litt? Vil så veldig prøve😁 Men frøkna på 2 år er jo ikke helt rolig i handa😉

Anne Brith

13.11.2017 kl.12:46

Kine: Ja, legger de under og klemmer litt på :)))

Skriv en ny kommentar