hits

Sara Bernard i langpanne

27.11.2017 - 14:31 22 kommentarer

 

Jeg må nesten le litt. For vet dere, i løpet av de siste 7 årene så har jeg bakt meg gjennom ufattelig mange oppskrifter. Men ikke på langt nær så mange som feks Manuela, eller andre rene bakebloggere. 

Men Manuela og jeg snakket litt om hvor vi var da vi startet og hvor vi er i dag. 

I dag ville det aldri falle meg inn å bruke ren kakao i en krem. Smørkremer er også noe jeg heller ikke er veldig fan av. Det vi gjorde for 7 år siden gjør vi ikke mer i dag. Og en Sara Bernard i langpanne skal smake som fløyel. Og i min verden er det da med god, smeltet sjokolade i kremen. Ikke kakao. 

Men hey, vi er forskjellige. 

Når vi baker så må vi tenke. Hva liker vi? Hva liker jeg? Hvem er kaken til? 

Hadde denne kaken vært til barn, som kanskje ikke likte mørk sjokolade, så hadde jeg helt lys sjokolade på toppen. Men denne gangen skal jeg friste noen voksne, og de liker som regel mørk sjokolade. Dette er en nokså dyr en fra Valrhona. Jeg elsker Manjari! Men i dag har jeg brukt Guanaja. Den er hakket mørkere. Fløyel på tungen, rett og slett. 

Du kan lage denne oppskriften med 400 g mandler som du maler, men jeg valgte å bruke 2 pakker a 200 g fra Coop Extra. Litt eksklusiv kake, til jul. Denne kan fryses ned og ligge helt til jul. Men kjenner jeg meg selv rett så er store deler borte innen en uke. 

Jeg elsker kaker med sjokolade ❥

Sare Bernard i langpanne

Bunn:

  • 6 eggehvite
  • 400 g mandelmel eller malte mandler
  • 400 g finkornet sukker
  • 4 ts bakepulver

Ha eggehviter og sukker i en bolle og pisk dette til stiv marengs. Vend bakepulver i mandelmelet og vend dette forsiktig i marengsen. 

Bre røren ut i en langpanne og stek denne på 180 grader i 20 minutter. 

Ta ut bunnen og avkjøl den før du har på sjokoladekremen.

Sjokoladekrem:

  • 250 g smør
  • 250 g melis
  • 6 eggeplommer
  • 100 g smeltet mørk sjokolde

Pisk sammen smør, melis og eggeplommer til en luftig masse. Ha så i smeltet sjokolade. 

Fordel kremen på bunnen. Avkjøl kaken i frys eller kjøl slik at du enkelt kan ha på toppingen. 

Topping:

  • 200 g smeltet sjokolade
  • litt havsalt

Smelt sjokoladen og bre denne utover kaken. Dryss til slutt på havsalt. Altså ❥

Denne kan jeg love dere at dere vil ha suksess med. 

Du kan også bytte ut sjokoladekrem med gul krem. Da er det strengt tatt en suksessterte med sjokoladelokk, men de aller fleste kaller den da Sara Bernard med gul krem. Forstå det den som kan :P

Håper dagen din er fin ❥

Klemmer!

22 kommentarer

Monica

27.11.2017 kl.14:45

Så skikkelig digg ut!

Men i en familie med nøtteallergi blir det vanskelig..

Er det mulig å baken denne uten mandler?

Anne Brith

27.11.2017 kl.14:47

Monica: Ja, kan du ikke bare male annet? Eller bruke kokosmel?

Stine

27.11.2017 kl.16:27

Har du brukt stor langpanne eller liten?

Anne Brith

28.11.2017 kl.07:56

Stine: stor

Monica

27.11.2017 kl.17:02

Hvor stor er langpannen du har brukt ?

Kristina

27.11.2017 kl.17:43

Denne så bare deilig ut :-))), må bakes til jul. Bruker du vanlig stor langpanne til stekeovn på denne oppskriften?

Anne Brith

28.11.2017 kl.07:56

Kristina: ja

Mette

27.11.2017 kl.19:58

Hei,

Jeg leter etter en liten isskje eller lignende, for å bruke når jeg skal sette kjeks-deig på plata, for å få de runde og fine 😉 Finner ikke noe sted, for vet ikke hva noe slikt heter (bare "liten isskje"?). Tips?

Wenche

27.11.2017 kl.22:15

Isteden for mandelbunn, hva med kjeksbunn?

Anne Brith

28.11.2017 kl.07:54

Wenche: ja

Therese

27.11.2017 kl.23:27

Ser himmelsk ut! Hvor stor langpanne har du brukt?

Anne Brith

28.11.2017 kl.07:54

Therese: 30x40

Vibeke

28.11.2017 kl.07:11

Aaaaaah, Anne brith, takk for flott kakeinspirasjon og for en alltid hyggelig blogg. Tenkte jeg skulle lage 'sarahen' I dag, men jeg bor I afrika og lurte bare paa om du kunne vaere saa snill aa definere maalene paa en norsk langpanne for meg? Ha en flott dag, mange klemmer fra afrika

Anne Brith

28.11.2017 kl.07:53

30x40 cm Vibeke:

Anne Grethe

29.11.2017 kl.16:44

Har aldri kommentert hos deg før jeg, men nå måtte jeg bare! Det så helt fantastisk ut 😍 Må testes ut 😱😋

Monica

30.11.2017 kl.15:08

Hei. Kan man lage denne uten å tilsette sjokolade, slik at det kun blir gult fyll?

Linds

01.12.2017 kl.09:29

Denne delen av teksten skjønte jeg ikke?

Du kan lage denne oppskriften med 400 g mandler som du maler, men jeg valgte å bruke 2 pakker a 200 g fra Coop Extra

Har du skrevet feil eller går ikke dette for det samme? Er det2x pakker med ferdigmalte mandler du kjøpte?

Eller ville du bare ha med at du kjøpte de på Coop Prix?

Anne Brith

02.12.2017 kl.06:25

Linds: Ja, da de er til salgs der og mange spør!

Eli

02.12.2017 kl.10:58

Hei! Lurer på en ting.. Hvordan får du til å dele de i små biter uten å klemme ut all kremen/knekke sjokoladen når du skjærer i de? 🙈

Anne Brith

04.12.2017 kl.11:57

Eli: varm kniven litt :P

Lise Fagerslett

02.12.2017 kl.15:10

Takk, Anne Brith, da var flere av julegavene mine bokstavelig talt i boks🎅

Karoline

09.12.2017 kl.17:10

hva mener du med finkornet sukker?

eller er det vanlig hvitt sukker som kjøpes i butikken

Skriv en ny kommentar