hits

Hjem til jul ❤

13.12.2017 - 15:11 6 kommentarer

Mens naboene flirer bak ryggen min, pakker jeg kofferter og forbereder meg på en herlig nordnorsk jul hjemme hos mamma ❤

Bare noen få dager igjen til vi setter oss på flyet. Og før det så skal vi jammen handle noen gaver også, pluss at jeg skal innom en del mennesker og ønske god jul. 

Det har vært mange som har bidratt til at mitt og barnas år har blitt så bra. Selv om vi enda ikke er i mål med våre drømmer, så er det ikke så veldig langt unna. Et eller annet sted står et hus og venter på oss. Rett over nyttår skal jeg begynne planleggingen med kjøkken, bad og diverse. Rett og slett slik at jeg vet hva jeg skal ha, når jeg først skal inn i huset. 

Jeg gleder meg veldig til det!

Mamma ringte nettopp og spurte hva jeg ville ha til pålegg i julen? Altså, hvor søt går det an å bli? Alt jeg foreslo var allerede bestilt eller kjøpt inn. #mothergoals

I dag fikk jeg også en melding på snapchat. Det sto: Drømmedame! Jeg spurte hvorfor? Og fikk svarte: Du er nydelig, ærlig og god mot barna dine ❤

Og det siste der er så viktig for meg. Selv om mange mener at jeg gjør en dårlig jobb som mor, så er det så utrolig mye dere ikke vet om meg og hvilke valg jeg faktisk har stått i og tatt, for at jeg og mine barn skal få et godt liv. Og det har vi nå. 

Når jeg ser tilbake til tiden for 2 år siden og hvor jeg var da. 

Og nå. 2 år etter. 

Mye takket være samarbeidet med Nettavisen, Salto og Tv2. Men mest av alt fordi jeg har jobbet beinhardt for å oppnå resultater. Og ikke brydd meg om hva folk mente på veien. Jeg må jobbe mot mine mål og du mot dine. Så er jeg tro mot meg selv og mine verdier og du må være tro mot deg selv. 

Vi har liksom bare et liv. Uansett hvor klisje det er så er det livet jævlig kort. Det er nå eller aldri liksom. Og sånn har jeg levd de siste 2 årene. 

Hjemme i Mosjøen er det mange mennesker jeg bryr meg om. Men det er også en god del mennesker som har gjort meg forferdelig vondt. Mennesker som har stått og sett på at jeg ble slått, mennesker som har blitt spurt om å stille med forklaring i en politisak og mennesker som har blitt kalt inn som vitner. Alle de som sto og så på men som ikke sa eller gjorde noe, er mennesker jeg i dag håper jeg aldri treffer mer. 

Men som Sørumsand, så er Mosjøen et lite sted. Naboen her på Sørumsand flirer og snakker om meg, men det gjør også alle disse folka i Mosjøen. De ler alle sammen bak ryggen min. Men hva kan jeg gjøre med det? Jeg kan jo ikke forfølge disse menneskene resten av livet? Eller bebreide dem for at de ikke stilte opp for meg da jeg trengte dem som mest? Jeg flyttet, og la det hele bak meg. Tenker ikke på det mer. Ikke annet enn når jeg skal reise dit. 

Men Mosjøen er og blir hjem for meg. 

Stedet der søstrene mine er, mamma og pappa. Familien til mamma og deler av familien til pappa. Graven til min venn og venninne, graven til tante, bestemor og bestefar. Gode minner. Som jeg fikk før alt annet. 

Og så er det noe rart med det der. Hvor sterk man virkelig kan bli. Og hva som betyr noe i livet. 

Det siste året har jeg lært at jeg er ufattelig sterk. 

Og at de som aldri hevet stemmen sin og stilte opp, kanskje angrer på det den dag i dag? 

Livet går videre, på godt og vondt. 

Jeg velger å fokusere på det gode ❤

Det bør du også gjøre!

Foto: Manuela Passionforbaking

 

6 kommentarer

13.12.2017 kl.16:53

Mo mo Mo❤️❤️❤️❤️

Du e fra feil Helgelandsby Anne Brith! Mo i Rana for the win❤️

Forresten tror jeg også du kan takke TV3, hele Norge baker og cbe. Familien min og meg satt å heiet på deg hver episode fra sofaen hjemme på Mo❤️ Og jeg begynte å lese bloggen din etter at jeg hadde sett samarbeidet ditt med caroline

13.12.2017 kl.17:19

What, ble du slått ned på åpen gate?? Og ingen hjalp deg? Har du skrevet ett innlegg om dette? Er det lenge siden det skjedde?? Sviktet vennene dine deg da? Når du hadde det som værst?😢 Og hvorfor ler naboene dine deg bak ryggen egentlig?? Jo, det er nok HELT sikkert pga. misunnelse...:( Noen folk er bare så syke!! Og hvorfor ler folk av deg der du kommer ifra?? Jo er nok missunelse det og:( Uff, blir helt oppgitt jeg.😢😢 Stå på Anne-Brith.❤️ Du er ei råtøff dame.💕 Ikke bry deg om drittfolk!!! Stor klem fra Anne-Britt:)

Mona

13.12.2017 kl.17:43

Stå på,feige tullinger som ser på at andre har det vondt fins overalt :-)er bare å overse.

Camilla

13.12.2017 kl.18:12

Jeg er utdannet barnevernpedagog, så jeg tør å påstå at jeg kan en god del om barns utvikling, og hva som trengs for å være en god nok forelder. Men skal jeg si deg noe? Jeg har lært mer av bloggen din om hva en god mor er, enn fra min egen utdannelse! For å sette det litt på spissen, selvfølgelig. Du gjør en kjempejobb!

Hei

13.12.2017 kl.19:44

Jeg ønsker deg og dine en god jul 😊❤

Høres ut som du har opplevd mye i livet ditt. Noe som gjør inntrykk på meg er når noen har gått gjennom noe vanskelig og klarer å komme styrket ut av det. Da blir jeg rørt. Noe som jeg har lært er å stille seg spørsmålet, hva lærte jeg? Ta med lærdommen og gå videre i livet. Ikke rart du blir minnet på det vonde som skjedde på ditt hjemsted. Følelsene ligger der helt til vi klarer å gi helt slipp. Det er en prosess. Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen kan gjøre som de gjør, snakker stygt og gjør andre vondt. Jeg tror de som kommer lengst er de som tar ansvar for seg selv og lar andre leve sitt liv. Slik du gjør. Man får uansett ikke endret på andre, det er bortkastet energi. Du har gjort et stort sprang i din egen utvikling i livet. Du jobber utifra kjærligheten i hjertet ditt, du vil andre vel. Det er stor forskjell med tanke på f.eks handle ut fra grådighet, egoisme og hat. Jeg ser på deg som en varm og god person som er et godt forbilde for barna dine og andre. Du er raus. Det er et slikt bilde jeg får av deg gjennom bloggen. Du har mange gode verdier.

Et tips til deg eller de som lar seg påvirke f.eks ved å bli såret når noen sier noe for å rakke ned eller er frekke. Spør deg selv, hvorfor reagerer jeg på dette. Hvilken følelse får jeg. Jobb med å styrke deg selv og jobb med den negative følelsen på din måte. Jeg tror mange av de følelsene vi får er gamle følelser som ikke er helt forløst.

De fleste forstår at når noen er oppfører seg dårlig og bare har stygt å si om andre så høres ikke det ut som et lykkelig liv. Er man så opptatt med å finne feil hos andre, tror jeg det er for å gjemme sin egen uperfekthet. Vis meg det menneske som sier du har stygt utseende, Anne Brith, så kan jeg nesten garantere at når det menneske ser seg selv naken i speilet så innerst inne føler seg ikke 100 prosent fornøyd med seg selv. Du er helt fin, Anne Brith, la ingen få deg til å tro noe annet. Helt sant, skjønnhet kommer innenfra. Man kan være så vakker man vil, uten indre glød så er det like dødt som om verdens fineste lampe uten lys. Uansett gammel eller ung, stor eller liten nese, så er det den indre gløden som skaper skjønnhet. Når den er påskrudd, så er det ikke så viktig hvordan man ser ut.

Anne Brith du er kjempe flott, fin familie har du også. Jeg ønsker deg alt vel, og sender deg mange gode tanker og lykkeønsker på dine vegne i året 2018. Det blir bra, det er jeg sikker på ❤

Livet er ikke alltid lett. Du har virkelig klart å jobbe og skape det livet du ønsker. Livet er også magisk 😄

Jeg ønsker deg et magisk 2018💖💖💖

Uting

15.12.2017 kl.21:12

Hvis du føler at folk snakker om deg både i Mosjøen og Sørumsand, det har ikke falt deg inn at du kanskje har en væremåte folk reagerer på? Kanskje du må granske deg selv litt og finne ut hva som trigger prat og ikke bare hevde at det er "alle andre som er dumme"?

Skriv en ny kommentar