hits

Møt stalkeren min: Hege!

12.01.2018 - 09:16 95 kommentarer

Det er faktisk nokså lenge siden det startet. Jeg følte det som en slags uggen greie først. Jeg begynte å kjenne henne igjen i kommentarfeltet. 

Alltid de samme stygge kommentarene. Litt nedlatende. Jeg fikk alltid en dårlig magefølelse av det. Dagene mine begynte å bli preget av at jeg leste hvor dårlig person jeg var. Det kom alltid fra den samme personen: Hege. 

Etter en stund begynte jeg å blokkere ip adressene hennes. Men det fungerer egentlig nokså dårlig, for man kan bare lage seg en ny, eller logge på en ny enhet, så vips kan man kommentere igjen. Blokkering fungerte ikke.

Jeg prøvde å være saklig, diskutere, få henne til å forstå at vi ikke hadde samme meninger, men det gikk ikke. Uansett hva jeg gjorde var det feil. 

Jeg begynte å grue meg til å lese kommentarene. Jeg følte meg veldig alene. Hadde jo ingen jeg kunne dele noe med. Det var meg og barna. 

I høst gikk det for langt. Det begynte å komme kommentarer om eventer jeg hadde vært på. Steder hun også var på fordi vi begge hadde barn i samme idrettsmiljø. Alt jeg foretok meg ble kommentert. 

Jeg tok en samtale med Nettavisen og bestemt meg for å anmelde saken. Jeg måtte bruke tid på å printe ut hundrevis av kommentarer for å dokumentere hvor ille det var. 

I den uken jeg samlet bevis, tok jeg tastaturet fatt og sendte damen en mail. 

Jeg skrev: 

Hei Hege,

Var hos politiet på tirsdag og har bestemt meg for å anmelde deg for trakassering og sjikane. 

Politiet har prøvd å kontakte deg uten hell. Samme har jeg. 

Du er velkommen til å ringe meg, men nå har det gått så langt at jeg har bestemt meg for å anmelde deg. Forhåpentligvis får du også da et besøksforbud. Noe politiet i denne saken så som en mulig løsning på trakasseringen din. 

Svaret som kom var angrende. Det ble mailet litt frem og tilbake og jeg følte jeg hadde med en angrende part å gjøre. Min mamma har alltid fortalt meg at å tilgi er noe av det viktigste vi mennesker gjør. Jeg fikk dette ( deler av tekst) etter en stund:  

Hei Anne Brith.

Har tenkt og skrive til deg i mange dager men ikke klart og ta mot til meg. Men prøver nå.

Jeg vil først og fremst si unnskyld til deg. Unnskyld for alt jeg har skrevet,at jeg har vært spydig og sint.

Jeg skammer meg virkelig og som voksent menneske skal jeg ikke oppføre meg slik. Men tror alt for mye gikk mot meg. Har en mann som har vært igjennom mye og uten noe særlig venner så ble ting som  det ble.

Jeg forventer overhode ikke at du skal tilgi meg men for at jeg skal få det bedre med min samvittighet, så måtte jeg sende denne mail.

Jeg svarte: 

Hei Hege,

Takk for mailen. 

Jeg kunne, tro det eller ei, tenke meg å treffe deg for en prat. 

Er dette noe du kunne tenke deg?

Jeg synes det er riktig om vi kunne møttes og så prate og klemme hverandre og så legge det bak oss. 

Ha en fin dag. 

Dette kom tilbake ( deler av tekst) og med det følte jeg at ting var skværet opp: 

Hei.

Å jeg ble så glad for at du virkelig svarte meg Anne Brith. Tårene triller her akkurat nå.

Jeg har ikke flust med venner og med en mann som til tider er meget syk så har jeg dager som er vanskelig. Jeg skammer meg virkelig over hvordan jeg har oppført meg og ett voksent menneske skal ikke være slik og det er jo ikke dette jeg lærer mine to jenter.

Nå bor jo jeg ett godt stykke unna deg men regner med at jeg ser deg på Norwegian open. Min datter på xx startet med cheer for 1 år siden. Hun valgte nå etter sommerferien og gå over på cheerleading og vi fikk også ett gledeshyl da hun gikk rett inn på elitelaget til xxx.

Da Annika skulle på opptak så spør jeg min datter." hva tror du? tror du annika kommer med på elitelget? svaret kom kontant " mamma,om ikke hun kommer med så er det noe galt,fordi hun er meget flink

Jeg lover at ser jeg deg under konkurransen så skal jeg si hei til deg

 

Jeg trodde at ting var over. Men nå er det på igjen.

Nytt år ny trakassering. Og det er ikke bare jeg som får gjennomgå. 

Hele tråden kan leses på forumet kvinneguide. LINK HER

Jeg har det siste året sendt over 30 mail til kvinneguidens forumansvarlig Hanne om å slette, moderere og helst advare brukere som anonymt trakkaserer, forteller usannheter og påstår ting. Særlig der barna mine blir nevnt. Ingen har blitt utestengt eller fått advarsler. 

Tråden har utartet seg slik at barna mine ikke blir nevnt med navn mer. De kalles makronene, og diskuteres daglig. Slik går det under radaren. Annika omtales som rosamakronen, for at det ikke skal modereres. Det har blitt diskutert ting om mine barn som absolutt ikke tåler dagens lys. Noe har blitt fjernet men jeg har det siste halve året sendt mail til kvinneguiden ukentlig. Jeg har hundrevis av skjermbilder. 

Fra Kvinneguiden fikk jeg som svar: Håper du kan ha litt forståelse for at vi skal følge med på mange hundre tråder døgnet rundt, og at moderatorene gjør dette på fritiden sin. Derfor tar det noen ganger litt for lang tid for at ting blir slettet, samt at det noen ganger kan være noen innlegg som burde vært slettet, men som blir stående, når en moderator skal sitte og gå gjennom alle trådene på Rampelys kontinuerlig.

Kjære kvinneguiden: Jeg håper dere har forståelse for at vi er mennesker med følelser, og at våre barn skal beskyttes. 

Her er noen av forumreglene:

1. Du kan ikke poste innhold med krenkende, hetsende, injurierende utsagn, samt trakassering eller trusler.

2. Spekulasjoner eller ryktespredning. Det er ikke tillatt å spre rykter gjennom vårt forum, eller spekulere rundt årsaks-sammenhenger man ikke kjenner, når dette vurderes å være til skade for den eller de omtalte partene. Spekulasjoner om trolling ryddes under denne regelen.

3. Latterliggjøring. Tråder og innlegg som kun opprettes til latterliggjøring av noen tillates ikke, selv om de ellers ikke kan karakteriseres så sterkt som hets eller krenkelser.

Om barn sier forumansvarlig: 

Barn har et særskilt vern både i norsk lov og i Vær varsom-plakaten. Uavhengig av hvordan andre velger å omtale sine egne eller andres barn, har vi i Egmont et selvstendig ansvar for hva som publiseres på våre plattformer. På Kvinneguidens forum vil omtale av barn bli moderert strengt. Bruk av barns navn er ikke tillatt. Omtale av barns utseende, helse eller generelt barns livsførsel er ikke tillatt. Denne beslutningen er tatt av Egmont.

Disse 3 reglene og det om barn brytes DAGLIG på kvinneguiden. Og ingen moderatorer sletter, før man selv er inne og sier at nå, nå har det gått for langt. 

Det er vondt å se. 

Ofte har svarene vært: Det er vanskelig for oss å finne det du skriver, for vi ser tråden på en annen måte. Så det som ligger på vår side 140 er ikke din side 140. Ergo har mye blitt stående. Det har vært en vanskelig jobb for moderatorene. 

Tråder har blitt stengt og det har blitt startet nye tråder. 

Jeg tåler veldig godt å bli diskutert. Men når diskusjonen går over til daglig sjikane og trakassering så er det nok, også for meg. 

Min stalker Hege, som går under et annet kallenavn på Kvinneguiden, har skrevet over 2000 kommentarer der. Flere av dem har blitt kommentert av andre, at de har vært over streken. Til tider har ting roet seg. 

Men vet dere.

Det har vært utrolig vondt og det ER utrolig vondt! Særlig fordi jeg er alene. Jeg har ingen andre voksne å snakke med dette om. 

Dette er kvinner. For det meste. Kvinner som du og jeg. Som helt sikkert også som du og jeg sliter med å få endene til å møtes. Mødre, som du og jeg, som ikke vil annet for våre barn enn at de skal bli lykkelige. Venninner, som du og jeg, som i hverdagen møter motgang og gråter. Søstre som du og jeg, som helt sikkert også har mistet noen de er glade i eller som sliter med sykdom. 

Dette er kvinner. Slike som du og jeg. Ja, du ja, du som er kvinne og som leser bloggen min, og som jeg er blitt så glad i. 

Er det sånn at vi bare skal godta at kvinner oppfører seg sånn på nett? Uten at det får konsekvenser?  Her er det en mamma, med barn. Tydeligvis i samme miljø som meg. Som vier livet sitt på å gjøre mitt liv surt. 

Hun er ikke alene for å si det slik. Det kan dere lese om i selve tråden. 

Har virkelig ikke Kvinneguiden et ansvar for å moderere dette anonyme forumet? Hva føler de når de legger tilrette for sjikane, ryktespredning og trakassering? Hva med unge, store bloggere som blir trakassert? De har en helt annen psyke enn det jeg har. Hva vil skje om en som blir omtalt der velger å ta livet sitt? Det vil ikke være unikt i historien. Da er det for sent å angre på bokstaver som har blitt tastet ned i sinne. Liv kan gå tapt. Jeg mener det. 

Det er ikke greit at det sladres og spekuleres i mine barn og han jeg har møtt. Dere kan diskutere meg, jeg tåler det. 

Det jeg sliter mest med er ondskapen som oppstår, når mørket faller på og vi kan være anonyme. 

Mye av det som har blitt slettet nå på morgenkvisten stakk meg i hjertet. Det var sårt å lese. Vondt å se, rett og slett. Noe fikk meg selvsagt til å tvile på meg selv. For det er det slike stygge ting gjør med deg. Også jeg begynner å tvile på om jeg gjør det riktige. 

Jeg møtte en mann, en jeg ikke visste hvem var. En som ikke visste hvem jeg var. Så fant vi tonen. Det var ikke noe mer enn det. Ingen av oss er sammen med den andre pga penger eller kjendisstatus. Det er tydeligvis vanskelig å forstå. Kanskje blir det ikke oss? Men kanskje blir det oss, tross alle forskjeller? Hvem er du til å dømme meg eller han? 

Jeg trodde det gode inni oss var sterkere enn ondskapen. Men det er ikke det. 

Dessverre!

Og det gjør meg jævlig trist!

 

 

95 kommentarer

Ann Beate

12.01.2018 kl.09:34

Kjenner eg blir helt kvalm av at voksne mennesker kan holde på sån!!! Person angrep på barna er UAKSEPTABELT!!! De burde skamme seg! Stakkars deg Anne Brith og stakkars dine barn som må gå igjennom noe sånt... Det værste av alt er at meste parten av disse kommentarene disse smålige menneskene kommer med er pga rein skjær misunnelse! Stå på du Anne Brith 😊❤️ Som alenemor selv ser eg virkelig opp til deg ❤️

Lydia

12.01.2018 kl.09:36

Sender over en god og varm klem... ❤️ Dessverre er det ofte de gode menneskene som får den verste støyten... brent meg på å være vennlig mot feil personer, for at de ikke har no godhet tilbake.. det er sårt og vondt.. tenker på deg, og er her for deg ❤️

Elisabeth H

12.01.2018 kl.09:53

Vet du hva, jeg synes du bare skulle anmelde henne på nytt. Sånn kan man bare ikke oppføre seg. Har ingenting til overs for nett-troll og dette går jo langt ut over det å bare lire av seg i kommentarfelt.

No mercy, du prøvde komme henne i møte! Du har gjort ditt. Dama må jo trenge terapi!

Så anmeld og be om besøksforbud!

Lykke til AB. Klem til deg ❤👍

Siri

12.01.2018 kl.10:01

Dette er bare helt utrolig trist å lese.Kvinnene som skriver her er åpenbart helt ute å kjøre og kan ikke bli tatt seriøst. Alt de sier slår tilbake på dem selv. Hadde jeg vært deg, hadde jeg sluttet å gå inn på disse sidene <3

Anne Brith

12.01.2018 kl.10:31

Hei fine Siri, Jeg setter alltid pris på kommentarene dine, selv om jeg ikke alltid er like flink til å kommentere tilbake. Jeg tror jeg begynner å kjenne igjen deg også her om det er deg da :P
Kanskje jeg ikke skulle lest dette, men hvem skal da beskytte mine barn, om ikke moderatorene gjør det. Altså de som skal beskytte mine barn der inne og har det som jobb. Når de ikke gjør det må jeg gjøre det. Så jeg skjønner godt hva du prøver å si men jeg føler meg litt stuck her. Jeg vil jo ikke lese sånt dritt om meg, men når det blir skrevet at jeg fotograferer min datters underliv, noe som er ren løgn, så må jeg jo ta grep. Det er rykter og usannheter hele veien. Jeg vet ikke hva løsningen er men nå fikk jeg i alle fall mange av mine fine følgere til å se hva det er jeg står i og med støtte fra dere så tror jeg dette blir lettere å håndtere <3 Klemmer

Aina

12.01.2018 kl.10:04

Jeg blir helt målløs....tom for ord!

Jeg sender deg bare en stor klem! 🤗

Tone

12.01.2018 kl.10:07

Jeg er helt sjokkert!!

Måtte jo inn å lese litt på Kvinneguiden. Jeg tror at folk som mobber sånn sliter på mer enn et punkt i livet sitt.

De henger seg jo opp i alt!!? Håper ikke folk med sånne holdninger selv er foreldre hvertfall. Dessverre så er nok mange det.

Jeg hadde nok gått for en anmeldelse, ja. Nytter ikke alltid å være snill!

Masse lykke til uansett hva du velger 💞
Jeg blir oppriktig lei meg når jeg leser dette :( Har selv sett inne på kvinneguiden forumet og under rampelyset eller hva det nå heter. Jeg ble kvalm og uvel over å lese hva de som skriver der inne greier å lire ut av seg under de forskjellige sakene! Min første tanke var at flere saker på rampelyset på kvinneguiden var ren og skjær mobbing. Dette godtar de som er moderatorer? Jeg skjønner det ikke! La merke til en annen ting, og det var at de som prøvde å skrive noe positiv om en eller annen kjendis blir møtt med spydigheter.

Jeg kommer aldri til å bli med på kvinneguiden! Aldri!

Det verste er jo at de som sitter og uttaler seg negativt om forskjellige kjendiser, bloggere, youtubere ikke kjenner vedkommende privat! Kun synsing og konspirasjonsteorier. Jeg blir matt!

Jeg mener for alvor at rampelystråden er mobbing. Moderatorene der burde vært mye strengere. Jeg kommer aldri til å bli med på et slikt forum hvor mobbing foregår.

Satt jo og leste på en tråd som handler om en toppblogger, og hvor de som diskuterte oppfordret hverandre til å kontakte barnevernet! En skrev at vedkommende hadde gjort det! Jeg fikk klumpen i halsen og ble fysisk uvel over å lese det de hadde skrevet. Huff!

Du burde virkelig anmelde dette nettrollet slik at nettrollet får seg en lærepenge!

Ønsker deg en kjemepfin fredag, og ei kjempefin og god helg :)

Hege

12.01.2018 kl.10:28

Huff som kvinner kan forgifte omverden med ord. Skjemmes av å ha en navnesøster som holder på sånn. (Eller kanskje fikk opp øynene etter du tok kontakt med politi) Ønsker deg alt godt Anne-Brith 😘😘😘

Monica Gullesen Hansen

12.01.2018 kl.10:58

Disse trollene må ha et utrolig dårlig liv selv,

Som klarer å spy ut så mye galle.

Blir stum og sjokka. Har sluttet å lese på forum

For mange år siden, det holder lenge med blogger.

Sender deg en stor klæm

Mammaløven har lov til å frese når det kommer til

Ungene, uansett!

Idun

12.01.2018 kl.11:13

Hei Anne Brith! Jeg syns så synd på deg for hva du må gjennomgå. Jeg er selv medlem av Kvinneguiden, men jeg er sjelden innom Rampelys (der din tråd ligger), men når jeg er det må jeg til stadighet rapportere ting som blir skrevet. Det er dessverre brukere som lever og ånder for Rampelys og som kun skriver dritt der inne. De bryr seg ikke om de bryter reglene. Noen av dem har minimalt med selvinnsikt og de bruker det åpne forumet som en slags skravleside for venninner. Det er stor forskjell på sladder mellom venninner og sladder som skrives på nettet. Du skal vite at det er flere medlemmer på KG som ikke driver på slik. Som rapporterer jevnlig, for å bli kvitt slik netthets. Vi er der, selv om vi ikke er like synlige som resten.

Anne Brith

12.01.2018 kl.11:25

Idun: Takk fine du! Det betyr mye <3

Fruen

12.01.2018 kl.11:20

Kjære Anne-Brith

Dette er faen meg ikke greit.Blir så forbanna og kvalm.Når det går utover unger er det ingen nåde.Du må anmelde dette og jeg vet det er tøft å at dette blir en vond prosess,men vi er mange som støtter deg og ungene. Dette har jo gått altfor langt og du har vist din vilje og godside og det var tydeligvis ikke bra nok..så brett opp ermene og stå på.jeg heier på deg hele veien og du vet at jeg er her for deg og ungene. Du vet hvordan du får tak i meg om du trenger å snakke 🌹ta vare på deg selv.Klemmer fra fruen

Mari

12.01.2018 kl.12:09

Slutt å eksponere barna dine. De har rett til privatliv.

Anne Brith

12.01.2018 kl.12:26

Mari: Det har de og! Og eksponering er ikke farlig. Det er min mening. Så kan du kanskje godta at jeg har valgt dette og respektere det. Eller vil heksejakten pågå helt til barna mine forteller at de har hatt et bra liv og godtar eksponeringen? Husk de er 11, 13 og snart 15 og har sterke meninger selv!

Kaktusmamma

12.01.2018 kl.12:17

Forkastelig , disse menneskene som skriver dette må ha forferdelige fritidsproblemer , utrolig stygge kommentsrer

ASJ

12.01.2018 kl.12:41

Hei, fine Anne-Brith! Av ren nysgjerrighet klikket jeg meg inn på forumet, for å se hva disse "fin-fruene" skrev om. Og det er helt utrolig hvor mye dritt, vokse kvinner kan skrive om hverandre, denne gang om deg.

Som de fleste vet skjer det oftest "mobbing/trakassering" mellom yngre jenter. Jeg er 19 år, og har aldri opplevd noe lignende før. Ikke i nærheten av så ille engang.

Som du selv vet, så er du en alene mor til 4, og en fulltidsjobb som du mestrer hver eneste dag. Ingen har noen gang sagt at det er en lett jobb. Jeg la spesielt merke til en kommentar på forumet, det var denne:

" På promoteaseren hun har lagt ut på blogg diskuteres det sparing til hus og at alle må bidra slik at de kan spare og HUN kan få jobbe. På snap i dag: storstilt shopping med spørsmål "har du lyst på den?" Så nå kan man få nesten alt man peker på... Og det er 1 år siden innspillingen av Bloggerne begynte, fortsatt ingen hus. Lurer på hvor prioriteringene ligger? "

Ikke for å være spydig mot denne personen som skrev denne kommentaren ovenfor. Men jeg har på følelsen av at dette er en person, som faktisk ikke har det så veldig bra med seg selv.

Du er så god, for du tar dette i ditt eget tempo. Hva så om du ikke har kjøpt hus, eller hva så om kaken var grønn isteden for blå. Hva så Anne-Brith? Hvorfor skal det beskrive deg som person.

Jeg ser at du kjemper dag etter dag, og du klarer deg så bra. Ungene dine mangler ingenting. Ungene dine har den beste mammaen, de kunne fått. Du følger opp på treninger, du følger opp med skole, du følger opp møter, du følger opp med belønning. Du følger opp med livet deres. Og det varmer godt i meg når jeg ser hvor bra du er for de rundt deg.

Jeg ser endelig også at ting begynner å gå din vei på kjærlighetsfronten. Og som du sa "det er ikke alltid ting varer livet ut" Men jeg håper at lykke, god helse og godt humør rundt deg, varer livet ut, med de du er mest glad i.

Hilsen Jente 19 år! <3

Anne Brith

12.01.2018 kl.12:56

ASJ: Du vil aldri vite hvor mye akkurat denne kommentaren varmet mitt hjerte <3

12.01.2018 kl.12:49

Barn skal beskyttes og ikke eksponeres.

Du sier at barna dine leser igjennom og har akseptert alt du legger ut om/av dem, men klarer de se omfanget av mulige konsekvenser? Der bør du som mor beskytte og ikke bare pøse på med ymse bilder.

Du viser til "vær varsom plakaten", men vil ikke signere den selv?

Anne Brith

12.01.2018 kl.12:54

Anonym: Er det jeg eller du som har ansvar for mine barn? Skal jeg få ta avgjørelsene rundt mine barn? Så lenge det jeg gjør ikke er ulovlig tenker jeg at jeg står i min rett til å gjøre dette. Om det hadde vært forbudt ved lov, hadde saken vært en annen

Marianne

12.01.2018 kl.12:54

Støttet alt du sier ...

Mener du at Hege fortsatte å trakassere deg etter mailutvekslingen ?

Anne Brith

12.01.2018 kl.12:54

Marianne: Ja

Britt

12.01.2018 kl.13:06

Hei Anne-Brith

Jeg blir nesten tom for ord.. Dette er jo meget grov mobbing! Forstår ikke hva et eller flere mennesker får ut av å oppføre seg sånn mot andre. Håper dette stopper nå, og jeg er glad for at du har noen å dele slike ting med nå. Masse lykke til med alt sammen... og kjærligheten ❤️😊👍

Tove

12.01.2018 kl.13:25

Tragisk at voksne folk ikke klarer å oppføre seg. Hva du gjør i forhold til dine barn er ditt valg, så kan jeg være så enig eller uenig jeg bare vil, og jeg må jo få lov på en fin måte si at jeg er uenig om jeg er det, men man skal ha respekt for andre mennesker og deres mening.

Danuta

12.01.2018 kl.13:49

Til dere som mener at Anne Brith må ta ansvar for handlinger som omhandler barna hennes. Hopp av den høye hesten din å grav litt i deg sjæl. Det at du skriver slike ting, hva fører det til? Annet enn å mate ditt eget ego?

Hva gir det deg? På hvilken måte vil dine kommentarer "hjelpe" barna hennes? Hun har mottatt beskjeden din. Da er det like greit å slutte å plage hun. For det du gjør, er mer skadlig for barna hennes enn det Anne Brith sine handlinger noen sinne vil gjøre. Vær heller en del av løsningen, ikke en del av problemet....

Anne Brith, be you, you are great! :)

Kjersti

12.01.2018 kl.14:04

Jeg er rett og slett sjokket. Er det rart våre barn lærere mobbe med slike voksne. Jeg kommer ikke til å gi inn på kvinneguiden engang da jeg bare kommer til å bli sint. Jeg er irritert nok over det ufine kommentarene jeg har lest under blogginnlegg og på Facebook. Nei stå på du fine. Jeg kjønner at du sloss mot urett. Vi er jo tross alt tigermammaer 😉 (PS noen bør seriøst produsere hettegensere og tskjorter med tigermamma/tigerpappa. Det tror jeg mange i klubben hadde kjøpt😁)

Ann Sofie

12.01.2018 kl.14:23

Kjære Anne Brith. Jeg føler virkelig med deg. Jeg kjenner deg riktig nok ikke I det daglige, bare gjennom alt jeg har lest om deg. Og jeg fatter ikke hvor andre skal finne alt dette negative vaset. Ja du er alene med dine barn, men hvem er ikke det I dag. Og helt ærlig, så er det ikke alle foreldre engang som står på sånn for sine barn som du. Du er ei fantastisk mor. Hadde alle mødre vært som deg så hadde ikke barnevernet hatt noe å gjøre. Vær stolt over det du får til. Jeg er imponert. Alt her handler nok om misunnelse for alt du klarer og det klarer dessverre ikke alle å takle og begynner å hakke I stedet. Stå på vider Anne Brith. Ditt hjerte er varmt og godt og du lyser av godhet. Sender di beste tanker og de varmeste gode klemmer til deg. Lykke til videre.

Olja

12.01.2018 kl.14:32

Så lenge det jeg gjør (eksponer mine barn) ikke er ulovlig, tenker jeg at jeg står i min rett til å gjøre dette. Om det hadde vært forbudt ved lov, hadde saken vært en annen... skriver du..

Jeg tenker at det er mange etiske og moralske "lover og regler" som ikke er nedfelt i Norsk Lov. Det handler om sunn fornuft.

FNs Barnekonvensjon sier mye om dette tema om barns beskyttelse. De har nå sammen med EU oppnevnt en kommisjon som skal lage nye retningslinjer. Der det ikke bare blir ord og veiledning. Men en ny straffelov. Tiden er overmoden for en slik lov, tenker jeg.

Anne Brith

12.01.2018 kl.14:48

Olja: Da gleder jeg meg til å følge den nye loven :)

12.01.2018 kl.14:52

Hadde jeg vært deg Anne Brith så ville jeg heller ha saksøkt kvinneguiden <3 Det er de som bryter loven ved å ikke ha god nok kontroll på moderasjonen og ikke stenge sider når slik ukultur oppstår. jeg kan ikke fatte at de får lov til å gjøre det.

Olja

12.01.2018 kl.15:01

Ny og ny lov fru blom. Du er i gråsonen i FNs Barnevernkonvensjon artikkel nr. 16. Det de vil gjøre med den nye loven er å viske ut disse gråsonene, og gjøre den viktige konvensjonen for barns rettigheter veldig mye mer tydelig.

Kvinneguiden

12.01.2018 kl.15:13

Hei

Det er synd at du ikke går inn i deg selv og revurderer eksponeringen du driver med? Måten du snapper på og invaderer privatlivet til barna dine er hårreisende til tider. Stunder som skal være private og innenfor 4 vegger blir delt til en haug med ukjente mennesker

Dessuten er det HELT feil å si at barna diskuteres, de er uskyldige oppi dette og har aldri blitt nevnt i negative lag. Det er eksponeringen din som blir diskutert. Du har stengt alle muligheter for debatt og publiserer ikke kritiske røster. Alt er hets for deg. Det er medaljens bakside når du velger å være offentlig profil.

Ønsker deg uansett lykke til med kjærligheten og håper at barna blir skånet mer.

Anne Brith

12.01.2018 kl.15:35

Kvinneguiden: Gi meg et eksempel på hårreisende invadering av mine barns privatliv, slik at jeg skjønner hva det er vi snakker om her...

Terese

12.01.2018 kl.15:22

Hei Anne-Brith!

Dette er første gangen jeg legger igjen en kommentar på et blogginnlegg noensinne!

Men dette innlegget provoserte meg såpass, at jeg klarte ikke la være.

Synes du er sterk, det må jeg si. Og bloggen din er superfin, og jeg leser den daglig :D eneste minuset med bloggen er at jeg blir så utrolig godtesyk av alle de gode kakene dine, haha! Ikke lett å følge nyttårsforsettet sitt med å spise mindre søtt når du legger ut så mye digg<3

Synes det er helt latterlig at du får så mye dritt, jeg kan virkelig ikke forstå hvorfor. Men jeg kan bare tenke meg at alle de patetiske og gale kvinnemenneskene som holder på har dårlig selvtillit og er rett og slett sjalu for de mangler det du har.

Det er lett for meg å skrive ikke bry deg om dem, for det skjønner jeg ikke er lett! Men hev deg over dem, for når de må skrive dritt om deg for å ha det bedre med seg selv så sier det mer om dem enn deg.

Spyr av hele kvinneguiden, og synes du bør saksøke dem.

Stå på Anne-Brith. Elsker bloggen din!

Hilsen Terese

Mariann

12.01.2018 kl.15:27

Hei Anne Brith <3

Jeg er så sjokkert og blir så trist av at dette. Det er så mye jeg kan tenke med å skrive til dem. Men det blir med tanken da ønsket om å synke så lavt ikke er til stede.

Det jeg derimot vil si til deg, er at jeg er veldig sikker på at dette kun dreier seg om et fåtall. Ikke at det nødvendigvis er en trøst. Jeg er overbevist om at de fleste mennesker, og dine lesere, kun ønsker deg og andre det beste. De deltar ikke i slike diskusjoner, de bruker ikke sin dyrebare tid på å rakke ned andre. På å synse, mene, provosere, lyve. De tar ikke alt i verste mening. De leter ikke etter feil. Og husk, det er kun du som vet sannheten om ditt liv. Det er kun du som vet hva som er best for deg og din familie. Og jeg er helt overbevist om at det alltid kommer i første rekke hos deg, uavhengig av hva andre måtte mene og tro.

Sender deg en stor klem, du er sterk! <3

Sofie

12.01.2018 kl.15:28

Det er da vel virkelig din egen feil at de på KG har noe å diskutere angående barna dine. Slutt å syt, og gjør noe for å forhindre dette.

Anne Brith

12.01.2018 kl.15:33

Sofie: Hva mener du jeg skal gjøre? Slutte å blogge? Skrive om barna? Er det jeg eller andre som tar valg for mine barn?

Iben54

12.01.2018 kl.16:32

Anser du deg selv som kjendis??

Bare lurer....

Anne Brith

12.01.2018 kl.17:18

Iben54: Nei :)

helene

12.01.2018 kl.17:00

Vet du, jeg synes også du går LANG over streken i forhold til ungene dine. Du skriver om karakterene deres, hva de liker å holde på med, om fremtidsdrømmene deres, du poster bider av yngstemann i pysjen i sengen din, av sønnen din da han lå skadet på sykehuset, av datteren din når hun trener og tøyer ut, og jeg tenker et det er IKKE ok. Du har ansvaret for dine unger og du tar avgjørelser or dine ungen. Men hvorfor vil du at titusenvis av mennesker du ikke vet noen ting om, skal se bilder av ungene dine og vite hva d driver med - når du ikke vet noenting om dem? De fleste folk er snille, noen er ikke snille, noen er helt skrudd du aner jo overhodet ingenting om hvem du deler alle disse bildene og opplysningene om ungene dine med. Jeg har forøvrig fulgt tråden om deg på KG lenge - og det skrives IKKE stygge ting om ungene dine der i det hele tatt. Det skrves derimot en god del om valget du har tatt om å la dem være helt offentlige, som jeg kan tenke meg svir litt når man sitter i den enden hvor kritikken er rettet mot.

Forøvrig er det ikke slik at alt som ikke er definert som forbudt, er greit. FNs barnekonvensjon er til for å beskytte barn og deres privatliv. Barnekonvensjonen er ratifisert av Norge og gjelder derfor her.

Jeg skulle ønsker du droppet å skrive om ungene dine og heller bakte litt mer og skrev med ironisk om voksenlivet ditt.

Forøvrig er det slik at man kan og bør rapportere ting som bryter med reglene på KG - hvis du bruker rapporteringsknappen i innleggene du mener bryter med reglene, vil de bli vurdert og evt slettet av en moderator.

Anne Brith

12.01.2018 kl.17:17

helene: Jeg kommer til å fortsette å dele livet til meg og barna! Da sven lå på sykehuset delte jeg et bilde av hans hånd! Jeg tåler kritikk, men vis meg gjerne hvem du er ved å stå med fullt navn.

Anne Vinnes

12.01.2018 kl.17:01

Anne Brith har bygget opp bloggen sin ved å skrive om seg og sitt liv. Da er barna en stor og viktig del, noe som ikke kan utelates.er det noen som virkelig tar vare på barna, inkluderer dem i ett og alt, ærlig og rettferdig så er det vel nettopp Anne Brith. Jeg har meget stor rspekt for deg og det du gjør, du er et forbilde som mamma og blogger. Netthetset slik som det kommer fram her er på ingen måte Ok, dette gjenspeiler bare nettrollene selv og bunner i misunnelse. Blir rett og slett uvel av at folk kan oppføre seg slik. Anmeld trollene.

12.01.2018 kl.17:07

Vil du ha eksempel på grenseoverskriding? Du har lagt ut bilder av minstemann som sitter på do. Dette nekter du riktig nok for, men vi som har sett det har sett det og du vet godt at det skjedde. Bruke en til å reklame for vortemiddel? Forteller alt mulig om hva minstemann sier til deg? Ber han om at du skal fortelle "verden" om hans betraktninger? Dette er bare tre av et utall eksempler, Anne Brith. Du sier at dine barn er 11, 14 og 15. Glemt minsten? Han som ikke kan si noe til deg uten at det er fare for at du bruker det for å tjene penger?

Anne Brith

12.01.2018 kl.17:13

Anonym: Ja, vet du det med minsten på do er helt riktig. Jeg måtte dobbeltsjekke det og det stemmer. Det er 2 eller 3 år siden og det ville aldri skjedd i dag. Reklamen står jeg for og kan jeg nok reklamere for igjen. At jeg deler gullkorn fra barnemunn ser jeg ikke på som galt. Jeg har aldri sagt at jeg ikke har gjort feil, for det har jeg men jeg har absolutt ikke vært noen versting på dette området.

Merete

12.01.2018 kl.17:09

Å styrke og bevisstgjøre barn, sette krav og støtte de er det viktigste foreldre kan gjøre.

Dine barn kan nettvett, pga deg. De takler det, du legger aldri ut ufine, upassende bilder eller kommentarer.

Du er best for dine. Og dine unger er garantert noen som ikke sjøl kommer til å legge ut drøye bilder etc av seg selv eller andre. Dette er du en god rollemodell for.

Stå på, ta vare på hverandre.

Klem

Anne Brith

12.01.2018 kl.20:35

Merete: Takk.... jeg har ikke mer å si enn at det varmer når jeg ser hvor du jobber. Det betyr så mye at du la igjen denne kommentaren her nå :)

12.01.2018 kl.17:13

Du skrev at du kan eksponere barna dine fordi du ikke gjør noe ulovlig? Men hvis det hadde kommet en lov så hadde du fulgt den.

Men det er vel strengt talt ikke ulovlig og diskutere offentlige personer heller? Jeg har ikke lest hva som har blitt skrevet men føler litt her at du kan gjøre som du vil, men andre skal følge uskrevne regler og oppføre seg bra og bare gi ros eller holde kjeft.

Støtter egentlig ingen av partene her for alle mennesker blir mobbet og diskutert. Bare at dere som er offentlige kan skrike ut om det så alle hører at noen prater stygt om deg. Men kjære deg. Vi opplever det alle sammen. Dette er vel den største forskjellen på bloggere og ekte kjendiser. Du hører aldri at for eks hale berry og andre står og roper at noen har snakket og diskutert stygt om meg. ( sagt med litt humor )

Anne Brith

12.01.2018 kl.20:34

Anonym: Det ble skrevet at jeg filmet underlivet til min datter. Når du da som ikek har fulgt med leser det, hva tenker du om meg da? Jeg tror alle ville tenkt: I helvete, filmer hun virkelig underlivet til datteren. NEI, jeg gjør ikek det, jeg tok et bilde av at hun strekker seg med foten opp og står i posisjonen som i cheer heter HEEL. Annika hadde tights på og det var langtfra noe underliv å se. Men slike ting blir altså publisert. Det kalles ryktepredning. Hvorfor gjør mennekser dette? Hvorfor dele usannheter? Jeg forstår det bare ikke. Har du noen tanker?

Mormor til fire

12.01.2018 kl.17:20

Jeg har aldri hørt om kvinneguiden før dette innlegget, ble nyskjerrig og har nå vært inne og lest litt. For å si det mildt, jeg er sjokkert over hva de skriver. Burde vært en lov som forbyr at noen kan skrive slik hets om andre anonymt. Kjenner jeg blir skikkelig forbanna over de såkalte moralens voktere. Har jo fulgt deg en periode nå og kan ikke se hva du gjør gale i forhold til ungene dine. Jeg oppfatter deg som en veldig god mor med et fantastisk forhold til ungene dine. Du følger de tett opp og er et forbilde for de. Ang kjærligheten så krysser jeg fingrene for dere to💕 god klem fra meg til deg❤️

Anne Brith

12.01.2018 kl.20:32

Mormor til fire: Takk for klemmen ...den varmer <3

Mariann Elvethun

12.01.2018 kl.17:22

Heisann. Jeg blir helt sjokkert over at voksne mennesker oppfører seg slik og spesielt mot en person de overhodet ikke kjenner!!!

Flott at du gjorde noe med dette😉

Jeg følger deg på Snapchat og har prøvd å sende deg tips der på bla oppskrifter til middag osv, men du har ikke lagt meg til. Og om du bare legger til venner og folk du kjenner, forstår jeg det😃

Jeg elsker å lage mat men er ikke god til å bake, bortsett fra «mormor-brød» og andre typer brød😉Jeg får og til Morten Schakenda(som har bakeri i Lom) sin bolledeig som jeg og bruker til skolebrød osv, men der stopper det😂😂Og jeg bor sammen med et Cookie monster og han skulle nok ønske at jeg var god på baking😉 Blir såååå imponert over dine flotte kreasjoner, er bare WOW👍Jeg skal til Stavanger i slutten av januar da min lille nevø blir 3 og han har bestilt en Paw Patrol kake fra meg😂så det kan jo bli intressant 😉

Om du er villig til å ha et privat bakekurs for meg så si ifra, hadde vært fantastisk og lære fra en mester og som bare bor typ 10 min unna😃

Ha en flott helg med dine flotte barn og keep up The good work, og om du vil ha noen tips på middag osv, bare si ifra😉Jeg lager fra bunn og lager kraft osv😃

Hei og hå

Anne Brith

12.01.2018 kl.20:32

Mariann Elvethun: Tusen takk for en fin og lang kommentar. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si mer, annet enn at jeg setter veldig pris på dere som tar dere tid til å gi et lite heiarop og en thumbs up i en vanskelig tid. Gode klemmer herfra.

Ann-Karina

12.01.2018 kl.17:30

Legg ut etternavnet hennes også og sleng på et bilde av henne, så får hun se hvordan det er å stå for ordene sine når folk vet hvem hun er ;-) . Den beste hevn. Og selvgjort er velgjort, så hun har ingen grunn til å klage :-D

Anne Brith

12.01.2018 kl.20:31

Ann: Flere mente jeg burde gjort det men det orker jeg ikke. Nå vil jeg egenltig bare ha ro.

Heidi

12.01.2018 kl.17:31

Det er sjuke sjuke folk som holder på sånn. Det er faktisk helt utrolig at det går Ann 🤦🏻‍♀️Klem til deg❤️

Anne Brith

12.01.2018 kl.20:31

Heidi: Klem tilbake :)

Anniken

12.01.2018 kl.18:11

Det er ikke greit å sjikanere og trakassere 😤 Sjønner ikke hvordan folk får seg til 😔😔

Anne Brith

12.01.2018 kl.20:31

Anniken: Det er nok dessverre sånn verden har blitt.

Heidi

12.01.2018 kl.18:18

Hei! Jeg har fulgt Anne Brith en god stund nå. Har ikke sett at noe av det som er blitt lagt ut om barna har vært ille. Har forstått det slik at hun gir barna muligheten til og uttale seg seg. Og jeg tror at de har sagt i fra hvis de ikke har synes at det er greit.

Om folk som bruker tid og lese på kvinneguiden, tror at dere må få dere ett liv. Livet er her og nå , hver enkelt må ta tak i sitt liv. Tror faktisk at dere må kjede dere, og dere på være utrolig misunnelig.

Du er flink med barna, og gjør en god jobb med dem.

Fortsett slik du har gjort, Anne Brith!!!

Anne Brith

12.01.2018 kl.20:30

Heidi: Tusen takk Heidi. Du har helt rett. Barna er veldig flinke til å si ifra.

God klem herfra. Akkurat nå skulle jeg ønske at dere som er så gode var litt nærmere og at jeg kunne gitt dere en god klem <3

Eva

12.01.2018 kl.19:30

Hei! Jeg skrev en kommentar som jeg anser som en konstruktiv tilbakemeldig. Den var ikke ufin eller krass. Hvorfor godkjenner du ikke den? Mvh Eva

Anne Brith

12.01.2018 kl.19:35

Eva: Jeg har slettet 3 kommentarer i dag. Alle med hentydning til pedofile i sammenheng med kommentar om mine barn. Det er ikke noe jeg vil ha på bloggen min. Dessverre er det slik at jeg ikke kan velge å redigere kommentarer. SLik at jeg kunne tatt bort det som sto om akkurat det. For ellers var komemntaren helt grei, men nå har jeg valgt å fjerne det som går på pedofili, rett og slett fordi det blir for drøyt.

12.01.2018 kl.19:35

Om Anne Brith eksponerer barna for mye på some eller ikke, kommer man aldri til å bli enige om. Jeg hadde ikke vært komfortabel hvis min mor gjorde det, men kanskje hvis jeg hadde vokst opp med det fra barnsben av? Who knows. Uansett, det er trist og patetisk og bruke livet sitt på KG. Har lest haugevis av tråder der, og det skremmer meg at slike kvinner går rundt i dette landet sammen med meg. Snakk om kaninkoker-mentalitet. At man har forskjellige meninger, JA selvfølgelig. Tenk så kjedelig hvis alle mente/trodde/ville det samme.. Men hvorfor bruke flere titalls timer på å diskutere andre mennesker? Skaff dere profesjonell hjelp.

Anne Brith

12.01.2018 kl.20:29

Anonym: Takk for at du tok deg tid til å kommentere <3

Sofie

12.01.2018 kl.19:37

Ja Anne Brith. Du burde, etter min mening slutte å skrive om barna, og legge ut bilder av de i alle mulige situasjoner. Greit at de er 11,13 og snart 15 (..og så har du vel en på fem også?) Men det er uansett ikke vokse. Evnen til å tenke konsekvens er ikke ferdig utvikla før i midten av tjueårene, så ingen av dine barn er, etter min (og mandre andre sin) mening, gamle nok til å vite hva konsekvensene av denne enorme eksponeringen de idag godkjenner er.

Men som du sier : dine barn, ditt valg. Men det er dine barn som må leve med dine valg senere i livet, og det er aldeles ikke sikkert at de kommer til å like at barndomen deres er delt med tusenvis av ukjente folk. Du virker jo som en reflektert dame, så jeg er forundret over hvor ukritisk du deler bilder av barna dine.

Anne Brith

12.01.2018 kl.19:40

Sofie: Det kan du være, men jeg mener oppriktig talt at jeg ikke viser for mye av deres hverdag. Jeg har et meget godt forhold til barna og dette er deres valg. Jeg har aldri presset dette på dem. Hva om det viser seg at de faktisk blir 18 år og skriver en bok: Bloggebarna, og sier at de hadde en kjærlig og fin oppvekst, fylt med glede, omsorg og tilstedeværelse. Og at eksponeringen de har hatt opp gjennom årene er de evig takknemlig for? Hva da? Skal du da fremdeles si at det ikke var ok? Det var feil, jeg ødela barndommen deres? Uansett vil du ikke være fornøyd. Fordi DU mener at du vet hva som er best for mine barn. Hva om dette er det som er best for dem? Hvem er du til å si det motsatte?

Kristina Hjemli

12.01.2018 kl.20:25

Jeg skjønner ikke noe, hvorfor skal vi bestemme hva Anne Brith skal skrive om i hennes blogg eller snapper eller hva hun legger ut. Har dere noen som står over dere når dere legger ut ting på Facebook eller instagram eller blogger. Dette er ju heksejakt på en person som virker veldig oppegående og som virker ta hånd om sine barn på et bra sett, hva jeg kan forstå. Nå må dere begynne leve et eget liv. Det er ikke en lov på at lese blogger hva jeg vet, så dere som ikke liker denne bloggen gjør noe annet med livet deres..jeg blir kvar på denne bloggen som jeg syns er veldig bra..syns du er toppen Anne Brith❤

Anne Brith

12.01.2018 kl.20:29

Kristina Hjemli: Tusen takk for det Kristina. Det varmer når du sier akkurat dette. Håper du kommenterer oftere :) Klemmer herfra.

Janne

12.01.2018 kl.20:33

Har aldri helt forstått det at når man velger å være en offentlig person så må man tåle å bli snakket dritt om. Tenk på all den tiden som nå blir brukt på å spy dritt som de heller kunne brukt på å fikse sitt egent liv. For noe må være gale når man bruker så mye tid på å analysere og diskutere andres liv. At de har et forum å dele dette på er helt absurd for meg.

Anne Britt du har noen fine barn som det er tydelig at du er stolt over og det har du god grunn til. Mener å huske at du har delt tidligere at de selv bestemmer om de vil på bloggen eller ikke. Så fortsett å del så lenge dere ønsker det. Jeg heier på deg og den fine familien. Det er din blogg og du har all rett til å dele det du ønsker. Om man ikke liker det så kan men vell bare la være å klikke inn på. Tusen takk for all inspirasjonen du kommer med.

Stor klem til deg!

Anne Brith

12.01.2018 kl.20:37

Janne: Ja, det stemmer. De velger selv. Sven var borte fra bloggen i langt over et halvt år. Han ville ikke bli tatt bilder av. Noe jeg respekterte. Men så sa han en dag. Jeg vil mer på bloggen. Og da var det ok. Dog makter jeg ikke å krangle i det uendelige med de som mener det motsatte. De har bestemt seg og jeg får ikek gjort noe med det....

Bea

12.01.2018 kl.20:43

Fy fader jeg blir helt kvalm av kvinneguiden! Fysj og fy for noen fæle kvinnfolk! De kan seriøst ikke ha noe bra liv noen av de.. Jeg digger deg Anne Brith! Du virker som en utrolig snill, omsorgsfull og tøff dame / mamma!

HildeSS

12.01.2018 kl.20:48

Ååå... jeg blir så sint. Voksne mennesker! Skjerp dere!

Også mener jeg at nettforum burde være et sted man må logge inn for å kunne komentere. Slik som det er på mange nettaviser nå. Redd det er eneste måten man kan bli kvitt disse idiotene... alle nettsteder/sosiale medier må kvalitetssikre innlogging..

Sender deg en stor klem Anne Brith. 💕

Maria

12.01.2018 kl.20:54

Invaderende av barns digitale identitet: Filme rett opp i skrittet på et av barna og legge det ut på Internett. (Din datter som trener)

Anne Brith

12.01.2018 kl.20:56

Maria: Nei nå får du sannelig gi deg. Filme i skrittet? Hun står og tøyer, noe som er helt normalt i den sporten hun bedriver. Det er jammen ikke rart at jeg blir helt satt ut av hva dere skriver. Jeg har ALDRI filmet Annika opp i skrittet. Skjerpings!

Camilla

12.01.2018 kl.21:20

Jeg heier på deg Anne Britt ❤️ Barna dine er heldige som har deg som mamma ❤️ Jeg husker du skrev en gang at et av barna dine var mindre synlig på bloggen etter eget ønske, og du har også tatt fri fra bloggen flere dager da et av barna dine hadde det tungt. Du er en god mamma til dine barn! Det må du aldri tvile på.

Disse nettrollene kan ta seg en bolle!

Hilde

12.01.2018 kl.21:21

Stå på! Du vet best for deg og dine barn. Har fulgt deg ett års tid, for meg står dine barn frem som sunne unger med humor og trygghet i seg.

Fortsett som før, vi er mange som er glad i slik du blogger og fremstår. Dritt i nett trollene, husk at i Norge så er misunnelsen større enn seksualdriften for mange 😉

Lykke til med kjærligheten, nyt det 👍🏼

Hege75

12.01.2018 kl.21:24

Jeg syns du virker som et flott menneske å barna virker å ha det helt bra. Håper du får en fin helg fordi om det er mye dritt som blir skrevet her inne..

Sender en god klem!

Pernille

12.01.2018 kl.21:25

Mange ting jeg ikke skjønner her i verden, og kall meg gjerne dum Pga av det. MEN.....

1. Hvis du ( og med du så mener jeg alle Hegene, Mariaene og alle de bessewisserene) irriterer deg over hva du leser, snapper osv- slutt å følge da vel, blir jo som å spise kokt torsk hvis man ikke liker det. Kjenner jeg blir irritert på disse folka, er da ingen som tvinger noen til å lese eller se hvis den personen irriterer deg så veldig? Jeg liker ikke visse folk jeg heller, verken hva de står for eller hva de sier, men jeg bruker da heller ikke tid på å lese hva de skriver...... noen prioriterer kanskje litt feil her? Men som sagt så er det kanskje meg det er noe rart med?

Sånn bortsett fra det så heier jeg på deg Anne Britt 👏👍

Eva

12.01.2018 kl.21:25

Med all respekt. Å nekte å publisere kommentarer der noen påpeker at syke mennesker kan misbruke bilder av barn som de finner på nett, er å lukke øyner og ører for fakta. Hvis du tror at det ikke skjer, så har du veldig sterke forsvarsmekanismer i sving. Jeg skjønner at akkurat den biten er veldig vond og brutal å ta innover seg, men problemet blir ikke borte selv om man nekter å forholde seg til det. Jeg har lest det nye innlegget ditt på bloggen din og jeg må si at jeg er overrasket over mangelen på ydmykhet. Hvordan kan du være så sikker på at ditt valg er riktig?

Anne Brith

12.01.2018 kl.22:42

Eva: Det var vel ikke det at jeg ikke ville diskutere det men det er vel mer måten det ble skrevet på. Nå i denne kommentaren skriver du på generelt grunnlag og ser jeg ingenting i veien med å kommentere dette. Jeg går i mitt daglige liv ikke rundt og tenker på alt som kan skje om noen bestemmer seg for å gjøre meg eller barna noe vondt. Om noen vil gjøre noe vondt mot meg så gjør de det. Det er ingenting jeg kan gjøre for å stoppe dem. Om mennekser har onde hensikter så vil de utrette det, før eller siden. Folk blir skutt, det er ingen andres feil enn morderen. Jenter blir voldtatt, det er ingen andres feil en han som voldtar og om folk velger å laste opp eller ned bilder på nett, fotoshoppe dem til det ugjenkjennelige for så å runke mens de ser på, så er det en ulovlig handling, som jeg mener ville blitt gjort uansett. JEG kommer ikke til å leve mitt liv hvor jeg skal være livredd for å dele et bilde av mine barn fordi kanskje at, hvis, eller, om noen finner på å gjøre noe så blir jeg krenket av det og igjen så slår det tilbake på meg fordi jeg delte et bilde av oss på ferie. Jeg vet at det er en risiko for at det skjer, men at det skjer vil aldri være min feil . Det er kun en skyldig her og det er den som gjør ugjerningen selv. Han gjør noe ulovlig. Ikke jeg. Det ble et langt svar dette men jeg håper du skjønner hva det er jeg prøver å formidle her. Nå kan du være uenig i det jeg skriver men det klarer jeg ikek gjøre noe med. HA en fin kveld :)

Oda Malene Lorentzen

12.01.2018 kl.23:59

Hei, gode Anne Brith!!

Blir så sjokkert og lei meg av å lese alt dette, og all dritten du får. Skjønner virkelig ikke meningen med det, du er jo bare snill og omtenksom, finnes jo ikke noe vondt i deg!

Uansett, du er så sterk og jeg misunner styrken din. Du har bein i nesa og du er ærlig, noe som jeg er sikker på at mange andre enn bare meg setter utrolig stor pris på, og misunner.

Har alltid sagt at du har vært mitt store forbilde, helt siden jeg var 14 år. Jeg husker hvor starstrucked jeg var da jeg fikk «privatkurs» i makronbaking (haha, det var så stas!!), det er noe jeg aldri glemmer, selvom det er 4 år siden nå!

Men uansett, du er en fantastisk person, og du fortjener virkelig alt det beste! Du er og har alltid vært mitt store forbilde, og jeg vet at det ikke bare er jeg som tenker sånn.

Stå på, Anne Brith! Digger deg, stor klem❣️

Anne Brith

19.01.2018 kl.07:51

Oda Malene Lorentzen: Fine du, beklager for at det tok så lang tid å få svart på denne komemntaren :) Jeg husker det veldig godt. Det var et koselig kurs <3 Hvordan går det med deg nå Oda?

Stina

13.01.2018 kl.00:25

Det er jo helt utrolig at voksne mennesker kan få seg til å være så ufine og drøye, kjenner jeg blir helt kvalm!

Virker litt som David mot Goliat når Kvinneguiden ikke har et bedre system for gjennomgang av innslag før det publiseres??

Jeg tror at mennesker som har så stort behov for å spre stygghet og kvalme, må ha det så grusomt inne i seg selv når de får glede av å skape negativitet. De lager bare dårlig karma for seg selv..

Jeg liker uanaett bloggen din veldig godt, og heier skikkelig på deg. Er selv alenemor med alt det innebærer.

Slik det oppfattes herfra har du barna med på "drøftingsmøte" for godkjenning, før innlegg som omhandler de publiseres. Jeg tenker at innleggene om familielivet deres derfor er helt innnafor.

Hva angår Hege, så tror jeg politianmeldelsen var det beste du har gjort! Her er det svært uvanlig og ustabil oppføsel ute og går, mulig tung psykiatri (?), så vær forsiktig..

Lin Mirielle

13.01.2018 kl.01:22

Å gud bedre vår herre har mange å ta seg av!!

Dere som er så negative til alt Anne Brith gjør og ikke gjør, kan da verken ha barn eller selvinnsikt sånn som dere prater henne ned!!

Har dere ikke annet å gjøre enn å følge henne i forskjellige medier, så har dere alt for mye fritid og et kjedelig liv!!

Skjerp dere jenter og se dere selv i speilet før dere kritiserer andre!!

Avensjuka er en grusom sykdom, men DU kan gjøre deg frisk. Du bare må ville det nok!

Digger deg AB og heier masse på deg ❤ Fortsett å gjøre det du kan best: være deg!! Klæmma til dæ og ongan ❤

Anita Margrete Sørby Knutsen

13.01.2018 kl.08:27

Hei Anne Brith. Jeg må innrømme at jeg ikke har lest kommentarene du har fått på KG... heller ikke lest noe annet av det du skriver. Men jeg har lest kommentarene i dette innlegget. Det er i grunnen bare du som vet hva dere er enige om innad i familien. Den ene kommentaren du har om at hvis noen der ute VELGER å bruke dine bilder av din familie til å gjøre noe sjukt, er det faktisk ikke noe DU kan styre! Ser det er mange som kommer med støtte til deg, og det gjør jeg også! Jeg vet det er vanskelig å overse, eller ikke bry seg om de vonde kommentarene som kommer. Men, prøv å tenk at det er alltid noen som vil være misunnelig og vil prøve å hevde seg sjøl ved å trykke andre ned. Vær glad i deg selv og barna dine (og nye mannen i ditt liv). Og gjør alt du kan for å være glad.

Stor klem fra meg! 😊🎂☕

Åshild

13.01.2018 kl.09:35

Stå på ❤️ Jeg synes du er så ekte, morsom, ærlig og ikke minst et vakkert menneske. Jeg har sagt det før: barna dine er heldig som har deg som mamma. Ikke la deg knekke, selv om jeg skjønner det er vanskelig å være alene og ikke ha noen å dele dette med til enhver tid. Jeg heier på deg! Stor klem.

kjerringa på heia!

13.01.2018 kl.14:02

Kjære Anne Brith (hjerte)

Det er himla lenge sida eg kommenterte til deg, men nå har eg hjertebank...!

Er virkelig den "kvinnelinken/forumet" lov!?

Eg blei nysgjerrig og klikka på linken du la ut, men måtte skyndte meg og xé den ut, for eg satt med vidåpne øyne og puls i 100! Samtidig får eg faktisk oppriktig vondt av alle dei som er så nedtrykt i livet sitt, at dei bruker tida på noe så himla meiningslaust og STYGT, og forsurer livet til andre. Skal vedde for at mange av dei har et veldig tomt og trist liv.

Kan du ikkje vere så nydelig, som du er, og "bare" fortsette med bakinga? EG SAVNER DÅ DET VAR DÉT som var det viktigste på bloggen din, du er så flink og mange av mine nye favorittoppskrifter står det nå AB i parentes, i oppskriftsboka mi. DU ER FLINK! Det er litt skumelt, for kanskje det blir for deg som mange andre, jaffall meg sjøl; dine sterkeste sider blir au din verste fiende, fordi det er så mange som ser at ein kommer fram her i livet!? Feks. Du er så god på og kjempe og komme deg fram, men då blir ein au "offer" for manges meininger - på både godt og vondt...

Eg har inni meg meint mye om mange av innlegga dine dei siste par åra,derfor eg ikkje kommentert på lenge, men eg er ikkje på sånne facebok og twitter, snap og hva det nå heter alt sammen. Derfor går eg kanskje glipp av mye du viser leserne, men du og dine rundt deg og alle oss "likere", VET at du har bein i nesa og kommer deg fram fordi du er målretta. Veien fram får mi bare støtte deg og eg så trenger mi vel ikkje alltid og kommentere og meine noe, hvis ikkje mi har no fint og sei, eller no veldig ssklig og diskutere!

Eg er SÅ DRITTLEI (unskyld kraftsalva) at "mi" alle, nesten uansett alder, trur at akkurat MIN meining er så himla viktig. Dét er ego på ein negativ måte og slik samfunnet er blitt av all exponeringa på og i medier av alle slag. Detta eg skriver nå er au ego, for det betyr vel egentlig sågodt som ingen ting, bortsett fra denna siste setninga til deg AB:

"DU ER EI KNAKENDE BRA DAME! FORTSETT OG TRU PÅ DET SOM DRIVER DEG, OG SETT DEN NORDNORSKE NESA HØYT I SKY! Om det er 100 som meiner stygt, er det sikkert 1000 som meiner fint! Husk at mi er mange som leser og bare smiler når du legger ut ei ny oppskrift eller skriver no bra, uten at mi legger igjen kommentar noe sted.

Go´helg og kos deg med unger & kjærligheten, og snart er det vår ilufta Anne Brith! (Hjerte & blunkesmil)"

Beste klem - Annette, kjerringa på heia =D

Linda

13.01.2018 kl.14:17

Jeg leser ikke KG la det være sagt! For noe drit! Men jeg har null interresse av å lese om barna dine! Jeg misliker skrytete foreldre! Har selv en sønn kjent i en stor sport og går på Norges Toppidretts gymnas. Eksponerer jeg han noe sted? Nei! FB? Nei. Ser ikke du hvor få kommentarer du får når du legger ut om barna? Og de få er nok skrevet av interne. Nei til eksponering av barn som ikke er 20 og skjønner det meste! Kan du ikke holde deg til baking? Minner også på den lave aktivitet på FB på siste innlegg. For hvilken grunn tror du? Håper du lærer mer om nettvett etter dette! Ellers, gode havrebrød!

Liv

13.01.2018 kl.20:02

Det nettsamfunnet der... hva skal man si? #kvinnersomhaterkvinner

Det er ikke grenser for hva som skrives om andre, og jeg har tatt meg i å lure på hvem disse kvinnene er og hvor alt det sinne kommer fra. Å vite best om alt må dog være fint da ;) Synes det er bra at du orker å ta kampen mot dem.

Lene

14.01.2018 kl.18:11

Jeg tror det er mange der ute som trenger å skaffe seg en hobby istedenfor å hakke ned på andre mennesker.

Anne Brith

14.01.2018 kl.18:13

Lene: Klem herfra!

Hobbyvimsa

15.01.2018 kl.16:38

Syns det er flaut å lese at voksne folk kan oppføre seg slik.Rett å slett trist.De må få seg et liv tenker jeg.....Linda

Julie

15.01.2018 kl.22:46

Dette er helt sinnssykt. Har ikke disse personene bedre å gjøre enn å skrive skit på et forum!? Det er jo helt bevisste valg som blir tatt. Aktivt gå inn på nettsiden, tråden og deretter bla seg gjennom ørten sider for å selv bidra til drittslengingen. Hvem i sine fulle fem kommer hjem fra en dag på jobben og tenker "tja.. skulle jeg slengt litt med leppa på dette nettforumet om en person jeg aldri har møtt før og som ikke har noe med meg å gjøre?". Hva i alle dager. Uansett hva folk mener om deg og din blogg så burde man ha bedre ting å bruke tiden sin på. Som f.eks. sine egne barn, ikke deg og dine barn. Helt utrolig.

Godt å se du står for dine valg og ikke lar andres meninger knekke deg :)

Anne Brith

15.01.2018 kl.22:47

Julie: Der fikk du det sagt gitt. Jeg bruker å si: Hva med å få seg en hobby? Baking feks :P

Kristin

16.01.2018 kl.23:24

Kvinneguiden er jo det mest patetiske og tragiske forumet. Syns egentlig bare synd på de damene som tilbringer tiden sin der på sladder og ondskapsfulle kommentarer. De mest patetiske bruker KG for å holde seg oppdatert på bloggere de ikke skal gi klikk, men negative meninger skal de ha! Å jadda! Jeg venter bare på den dagen noen anmelder forumet for sjikane, hvem har egentlig ansvaret der? De får jo bare få styre på. Mange som kommenterer må jo har jo barn selv. Så jeg lurer på hvor skadelig det er for barna deres, å ha mødre som bare preiker skitt. Kan umulig være sunt.

Skriv en ny kommentar