hits

Kr. 1000.- i uka på mat!

11.02.2018 - 20:29 36 kommentarer

Ny uke og nye muligehter dere ❤

Mange av dere har begynt å gjøre det samme som meg: Nemlig planlegge middagene og handle en gang i uka. Noen dager er travle og da er det greit å ha enkle middager. Vi MÅ ikke jarve i oss massevis av mat hver eneste dag. 

Disse ukemenyene er ikke for deg som mener du må ha 800 g karbonadedeig til tacoen på fredagen, selv om dere er bare 4 personer. Hos oss klarer vi oss med 400 g. Og vi spiser nokså ofte både middager med pølser og vanlig kjøttdeig. 

Jeg har lyst til å presisere det, rett og slett fordi jeg synes det er viktig at vi ikke lager et hysteri rundt det med mat. Det er mange i Norges land som bestemmer seg for at de har lyst til å spare penger på mat. Kanskje halvere matutgiftene? Disse menyene er for dere, som uansett ståsted i livet velger, eller ikke har noe valg, å ha et lavere budsjett på matkostnadene. 

Så er jo disse tipsene bare en veiledning. Dere kan spe på med hva dere ønsker. Denne uken blir det hos oss: 

MANDAG - Blomkål og brokkoli suppe    

Vi har litt liten tid så jeg kjører på med en pose fra Toro. Og har i et ekstra blomkål. Om noen har tips til hvordan den kan "pimpes opp" så kom gjerne med det.     
Vi spiser grove rundstykker til. 
        
TIRSDAG - Spaghetti bolognese        

1 pakke kjøttdeig 400 g, hakkede tomater, paprika, løk og spagetti. 
    
ONSDAG - Fiskekaker med grønnsaker 

Fiskekaker ( 640g ), poteter, gulrot, brokkoli. 
       
TORSDAG - Lapskaus med pølse         

Pølse, poteter, gulrot, buljong, kålrot og løk. 

FREDAG - Omelett eller pai (kjøttfri dag ) 

Har ikke bestemt meg enda om jeg skal smelle til å lage en pai i stedet men det blir en av delene. Bruker uansett 4 egg, paprika, tomater og spiser salat til. 

LØRDAG - Pizza 

Lager en hjemmelaget pizza meg skinke denne gangen. 

SØNDAG - Makaronigrateng med broccoli

Makaroni, hvitsaus, broccoli, løk og pølse
        
Denne uken er det Christian-uke, så det blir litt ekstra baking. 

Gleder meg til det altså! Vi starter allerede i morgen. 

Gode klemmer!

PS. Har du en god oppskrift på en pai, så legg den gjerne igjen i kommentarfeltet. 

Og ikke glem å titte innom her senere for ukens sladder. Innlegget kommer om litt og inneholder alt som skjedde denne uken som jeg ikke har fortalt :P 

 

36 kommentarer

Kristin

11.02.2018 kl.20:42

Mandag; stekt bacon og purreløk å strø over suppetallerkener 😋

Anne Brith

11.02.2018 kl.20:43

Kristin: Takk for tips :)))

Linn

11.02.2018 kl.20:47

Lakse pai!

Bruker ferdig bunn, den er egentlig ikke så billig, men ofte på 10,- tilbud på spar 😊

4-6egg avhengi av str. Vann, Evt en fløte skvett. En bunt brokkoli. Også holder det med 2lakse fileer til oss 4. Litt ost på toppen!

Anne Brith

11.02.2018 kl.20:47

Linn: ai ai ai.... tror jeg må teste den ut gitt :P

Guro

11.02.2018 kl.20:50

Fres litt sjalottløk/løk i litt smør i kjelen før du lager suppe. Stavmiks gjerne halve blomkålen i suppa, synes det er ekstra digg:)

Anonym!

11.02.2018 kl.20:50

Vi lager blomkål suppe superenkelt fra bunn! Kok blomkålen hel i ca 5-7 min, ta den ut og kutt i biter. Spar på kokevannet! Så bruker vi 1 stor løk og 2 pakker bacon fra sverige, som vi skjerer i biter og lar ligge å surre i en god klatt smør i en kaserolle. Vi tilsetter da 2 spiseskjeer med mel som vi rører godt inn. Vi tar deretter kokevannet og 2 stk kjøttbuljonger oppi kaserollen og lar det koke opp. Putt blomkålen oppi sammen med en putt fløte. La koke ca 5-10 min. Smak til med salt og pepper! Hjemmelaget grove rundstykker passer perfekt til og dette er superenkelt og supergodt! :-)

Linn Gunnarsdottir

11.02.2018 kl.20:57

Squashpaien til Mat på bordet er veeeeeeldig god, jeg brukte vanlig paideig og eggestand som jeg blandet osten inn i til fyllet 💜

Trude

11.02.2018 kl.21:02

Hvorfor har dere ikke fisk? Jeg ser dere har fiskekaker, men det er svært lite fisk i kjøpte fiskekaker.

Anne Brith

11.02.2018 kl.21:05

Trude: Vi bruker å ha en fiskegryte nesten hver uke, men det ble ikke det denne uken. Bra innspill.

11.02.2018 kl.21:03

Tips til lapskaus. Kjøp en eller to skineknoker. De koker seg selv. Her får man god kraft og mye kjøtt. Bland inn ferdig lapskausblanding pluss litt kålrot og gulrøtter og om man vil poteter. Da får man en stor panne med lapskaus der restene fryses. Blir mange gode billige middager.

11.02.2018 kl.21:06

Med omeletten, deler dere en omelett på 4? Så dere spiser 1 egg hver til middag?

11.02.2018 kl.21:06

Tips med kjøttdeig. Lag kjøttkaker i brun saus. Nydelig godt og rimelig

AK

11.02.2018 kl.21:14

Vi har ofte noen oppkutta wienerpølser oppi blomkål/brokkoli suppa , ungene digger det. 👌🏻😄

Line

11.02.2018 kl.21:24

Dere har aldri kylling? Liker dere det ikke, eller er det en for dyr råvare til å klare det under 1000 i uken?:)

Anne Brith

11.02.2018 kl.21:27

Line: Jo! Hadde vel det i forrige uke hadde vi ikke? Eller kanskje er det to uker siden.... husker ikke. Men vi har det innimellom ja :)

Elisabeth H

11.02.2018 kl.21:38

Skulle egentlig gi deg oppskriften på en kjøttfri purrepai som er veldig god på smak, men så var det oppskriften da. Hvor stod den? Lenge siden jeg laget den så jeg finner den ikke igjen sånn kjapt. Jaja det får bli senere. Har derimot oppskrift på mager pai, hvor en del av smør er erstattet med kesam. Veldig mettende og god.

Bunnen: 1dl kesam,50g smør( margarin), 2,5 dl hvetemel.

Lag deig la den hvile i kjøleskap 30 min. Forstek skall 10 min v 225 grader etter st den er klemt ut i form

Og prikket med gaffel.

Fyll er egenkomponert en gang i tiden. Endres etter hva du ønsker: 2,5 dl kesam, 2ss chilisaus, 2sstomatpure, timian/oregano/hvitløkspulver ( evt 2 fedd frisk hvitløk)1 ts av hver. Salt/pepper 1/2 ts av hver. Evt også 1-2 ts urtesalt om ønskelig. 3-400 gram kjøttdeig brunes i panna først, 1 liten paprika i små biter, eller 1/2 stor, 1 purre i tynne skuver. Alt fyll blanes og has i paiskall. Reven ost på toppen. Stekes 25 min ved 225 grader nederst i bunnen.

hilde

11.02.2018 kl.21:40

Fire egg til omelett når det er 5 mennesker .Hvordan blir dere mette? Høres veldig lite t.Spiser dere som fugleunger.

Anne Brith

11.02.2018 kl.21:45

hilde: Vi får se hvordan det går. Sto 4 egg i oppskriften haha. Jeg skal oppdatere dere til uka på hvordan det gikk <3

11.02.2018 kl.21:48

Min familie spiser opp 800 g lett, og de er tre stk :)

Marte

11.02.2018 kl.22:09

Fire egg.. Det blir mindre enn ett egg per person og kan ikke kalles middag eller en gang et måltid, med mindre dere spiser mye brød og noe kjøtt eller fisk utenom.

Hva med å tilsette laks eller noe i omletten for å få opp næringsverdien? :-)

Ellers vil jeg anbefale å google "ovnspannekake" =knallgodt, lettvint, billig og en slager blandt unger også

Camilla

11.02.2018 kl.22:31

Skal selv lage Spinatpai med bacon i morgen, veldig godt! Du finner oppskrifter på nettet, har ikke testet ut så mange så vet enda ikke hvordan jeg liker best. Finnes også ferdigposer med pai, dersom det blir lettere for dere:)

Loss

11.02.2018 kl.22:32

Jeg lager også suppa fra bunn, men helt greit med pose mwd litt ekstra moro også :) vi bruker sprøstekt bacon eller tynne biter med wiener pølse samt revet ost i suppa. Det er nyyydelig! Og rundstykker selvsagt :) skinke, feta og broccoli pai syns vi EE snadder, med salat og hvitløksbaguetter! Goood uke på matfronten!!

Guro

11.02.2018 kl.22:52

4 egg i en middagsomelett er alt for lite, regn med 2-3 egg per person (minst) Ha gjerne oppi tomater, skinke, ost, det du måtte ha. Bedre å ha et variert kosthold og nok mat enn å spare for enhver pris, synes jeg :)

Anne Brith

11.02.2018 kl.22:58

Guro: 12 egg? Det var da voldsomt ;)

Rebecca

11.02.2018 kl.23:00

Jeg vil tipse deg om en fantastisk god rett som du kan lage både med kylling eller vegetar - i tillegg er den nesteb bedre dagen etterpå! Fres hvitløk, sjalottløk og fersk ingefær i en gryte. Tilsett red curry paste og kyllingbuljong (jeg pleier å blande ut fond i vann) og kok opp. Tilsett deretter matfløte, litt soyasaus og smak til med salt og sukker. Kutt opp valgfrie grønnsaker (jeg anbefaler gul/grønn/rød paprika, frosne aspargesbønner og gulrøtter) og kylling hvis ønskelig til slutt. Jeg har spist denne vegetar før også, den er kjempe god! Mye valuta for pengene!:)

12.02.2018 kl.02:51

Pai . Pleier å steke purreløk, cherrytomater lett i meierismør, legg i en bolle med ca 4-5 egg, halv boks cottage chesse, fløte,ost, brokkoli, spinat evt litt stekt kylling som er godt kryddret, kryddre eggeblandingen med ønskelig krydder og salt of inn i ovnen, serveres med salat og hvitløksbrød 😍

Hilde2

12.02.2018 kl.08:28

I en pai er det nok med 3-4 egg, men i en omelett bør man ha mist 6 egg. Vi er bare to personer i huset og lager omelett av 6 egg og da har vi til lunsj dagen etter på.

Stine

12.02.2018 kl.11:20

Blir dere Mette når dere har 400 g kjøttdeig på 5 pers? synes det høres veldig lite ut. Vi er 4 , men bare 3 som spiser kjøttdeig og synes det begynner å bli litt knapt med 400 g 🙈

Anne Brith

12.02.2018 kl.12:30

Stine: Ja vi blir det :)

Anita

12.02.2018 kl.11:22

Åh, takk for at du deler!! Jeg blir så inspirert, og har selv begynt å planlegge slik som du. Det er jo ganske gøy å se hvor mye penger man faktisk sparer. Man føler seg mye bedre også, for man sløser ikke så mye. Håper du fortsetter med sånne innlegg. Ha en strålende dag:)

Husmorkroken

12.02.2018 kl.16:45

Et lite tips til kjøttsausen. Finrasp ei gulrot å ha oppi. Det er et tips jeg fikk fra ei venninne og det funker gull her. 😊

HILDE

12.02.2018 kl.17:50

Med så lite mat til hver middag så er det kanskje ikke så rart du klarer å holde matbudsjettet på ett minimum.Men at barn som vokser blir mette av det lille de får det høres rart ut.Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig.Har barn jeg også .Og i tilegg havregrøt til frokost hver dag at de orker.Det hadde jeg ikke jeg klart å spist dag etter dag ,uke etter uke.Høres stusselig ut. Er de med på resturant innimellom da.? Ser jo du stadig vekk koser deg ute.Hva med barna.Selv er jeg opptatt av å ta med barna ut å spise,både på cafe og resturant flere ganger i mnd.Bestiller også takeaway pizza noen ganger i mnd.,Viktig å kose seg litt.

Jeg vokste selv opp i fattigdom.Var aldri på resturant ,kino ,ferie osv.Ønsker selvfølgelig at barna mine vil oppleve litt mer enn jeg selv gjorde.

Hanne

12.02.2018 kl.19:26

Flotte innspill og enig med deg. Man trenger ikke frottse i mat hver dag. Vi er familie på 5, og klarer oss fint med 400g når vi spiser taco, og har ofte igjen rester:)

Vi bruker 5-6 egg med brød ved siden av når vi lager omelett og det holder fint for oss.

Så 4 egg på dere med litt brød ved siden av er ingen uting:)

Det er snakk om spise vaner og prioriteringer👌🏼

Hilde

13.02.2018 kl.07:35

Har ikke sett at du har hatt laks på menyen enda. Spiser dere ikke det?

Anne Brith

13.02.2018 kl.08:04

Hilde: Jo. Men jeg er ikke så glad i det. MEN skal prøve en pai med laks i morgen :)

Hilde

13.02.2018 kl.11:19

En kan no fort bli lei laks også om en eter det ofte, men heimelaga laksegrateng er veldig godt.

Skriv en ny kommentar