hits

Slik gikk hjemme alenefesten:

14.02.2018 - 18:52 11 kommentarer

Mamma, kan jeg ha fest?

Det var Sven som spurte. Og det var ikke første gang han spurte for å si det sånn. 

Denne gangen sa jeg ja. 

Som mange vet så fyller han 15 om litt over en måned, og det å være alene hjemme med kompiser på overnatting, og ha fest er en del av det å være ungdom. Jeg sa ja, og bestemte meg for at jeg ikke skulle lage noe hysteri. 

Det eneste jeg sa før jeg dra var: Ikke drikk alkohol. 

Jeg tenkte en god del på denne kvelden tidligere i uken. Skulle jeg gi han en liste på "husregler"? Skulle jeg ringe han på kvelden? Det var mange spørsmål, men veldig få svar. 

Jeg er jo helt fersk i dette her med ungdommer i hus. Jeg skjønner jo at en dag vil de drikke alkohol. Men frem til nå har jeg mulig bare unngått temaet. Latet som om hele greia ikke eksisterte. Vil ikke forholde meg til det at mine barn skal drikke. Mulig jeg er naiv, men sånn er det. 

Jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle ringe. Jeg skulle lukke døren, si hadet og nyt kvelden. Så kommehjem dagen etter. Uten å ringe. 

Jeg tenkte, OM det skjer noe så ringer noen meg. Enten foreldre fra venner eller politiet. 

Haha. 

Mulig jeg overdramatiserte det hele litt men men. 

Kvelden gikk, jeg la meg. Våknet neste morgen av et forferdelig mareritt om at huset var revet ned av fulle tenåringer. 

Men jeg hadde ikke hørt noe hjemmefra. 

Så da var alt vel i skjønneste orden? 

Håpet jeg i alle fall......

Og det var det. For da jeg kom hjem sto Sven og støvsuget stua. Alt var slik det var da jeg dro. Gutta hadde spilt playstation hele natten, og det verste som møtte meg var en full søppelpose og litt potetgull i sofaen. 

Pfffff. 

Vel overstått. For meg var det langt utenfor komfortsonen, men jeg besto hjemme alene testen med glans! Haha. 

11 kommentarer

Christina

15.02.2018 kl.06:45

Den største faren er som regel ikke at ens egne barn gjør noe galt ( en kjenner dem vel som regel såpass at en har en viss ide) men får utenforstående nyss om hjemme alene- kveld, kan det stå plutselig 60 ungdommer på døra. Og selv om de ikke blir sluppet inn kan ting fort komme ut av kontroll. Kjenner til flere tilfeller der «halve» byen har dratt til hus der de vet ungdom er alene. ( dette fra erfaring som natteravn)

Anne Brith

15.02.2018 kl.07:12

Christina: Ikke sant! Tips til å unngå og havne i den situasjonen?

..

15.02.2018 kl.07:29

Er så enig med Christina.. Får noen vite om en fest så kan det gå fra 2 til 50 stk på få minutter.

En viktig å jeg vil si den viktigste tingen jeg har lært mine barn er " ikke legg ut noe på sosiale medier om at de og noen veninner er alene hjemme"

Jeg sender sms innimellom eller ringer for å høre at alt er bra..

15.02.2018 kl.07:51

Vil nå heller si at SVEN bestod testen med glans!😂❤

Anne Brith

15.02.2018 kl.08:11

Anonym: Han også haha. Fine karen )))

V

15.02.2018 kl.08:43

Det beste råd: ha fortløpende kontakt med dine barn dersom de har fest hjemme-dine barn kan komme i situasjoner der de mister styringen over det hele - og som regel ringer de ikke foreldre-men de setter pris på hjelp dersom de blir oppringt!Hilsen den som har jobbet med ungdom i mange år

KostholdsBloggeren

15.02.2018 kl.10:20

Høres ut som det gikk fint. :) Alene hjemmefester kan være litt risky.

Heidi

15.02.2018 kl.10:26

Her har jeg alliert meg med en nabo som kan følge med huset uten at ungdommen vet om det. Vet jo at denne naboen følger med uansett, så ikke noe forskjell for hans del:-). Flott at Sven besto på hjemmealene testen!!!

Rystet!

15.02.2018 kl.14:05

Nå er han fremdeles bare 14 år. Snart 15 år er fremdeles bare 14 år.

Hjemmealenefest er ok, men ikke uten tilsyn likevel!

At du drar bort og ikke EN gang ringer for å høre hvordan det går virker nesten uansvarlig. Huset kunne jo ha blitt fylt av ungdommer som IKKE er så rolig og sindig som din kar. Å forvente at han skal klare ta tak i eventuelt bråk og kontakte politiet helt på egen hånd er for mye å kreve av en 14 åring.

Du kunne ha alliert deg med en nabo, ringe gutten til bestemte tidspunkt med eventuelle kodeord for å høre hvordan det går.

Sånn som du har reklamert med at han skulle alenefest har det ikke forbauset meg om huset hadde rydd fullt opp av festglade ungdommer.

Nok om den saken.

Men det du gjorde i dag håper jeg virkelig noen reagerer på slik at du kanskje innser at mye av det du legger ut er lite gjennomtenkt.

Rystet!

Anne Brith

15.02.2018 kl.14:13

Rystet!: Hvem sa at ikke naboen nede var hjemme?

Anonym (20)

15.02.2018 kl.14:55

Mamma har alltid vært og er fortsatt bekymret for oss når vi for eksempel er ute eller har en fest. Det beste hun kunne gjøre var å få oss til å forstå hvorfor hun var bekymret og minne oss på at det eneste hun vil, er å hjelpe til på den måten VI ønsket, dersom det skulle skje noe. I tillegg til dette minte hun oss på at hun også har vært ung og har stått i mange av de samme situasjonene og dermed også vil ha en bedre forståelse enn man først skulle tro. Hun sa også ofte til oss at om vi bare kunne sende en kjapp melding i løpet av kvelden, typ «Det går bra» så var det mer enn nok. Dette resulterte i at jeg alltid har syntes at det har vært veldig godt å snakke litt med mamma eller sende noen bilder i løpet av kvelden. Nå har jeg aldri vært noen stor festløve, men for meg så er det veldig godt å kjenne at jeg alltid har noen jeg kan snakke med, uansett om festen bare er litt kjip eller om det skjer noe ordentlig galt. Jeg tror altså at bare det å få barna til å forstå ditt ståsted og ha en god samtale om dette, og minne dem på at du også har vært ung og at du ikke kommer til å trå inn og ødelegge en fest med mindre barna selv vil det, er superviktig. Her er det også en tillit som man må teste ut med barna, og et godt grunnlag av gjensidig forståelse og kommunikasjon tror jeg er avgjørende

Skriv en ny kommentar