hits

Et mareritt: Telefon fra sykehuset!

17.02.2018 - 19:03 Ingen kommentarer

Det er det verste som kan skje! De ringer fra sykehuset. I dag skjedde det. Jeg er på sykehuset med Annika. 

5 tapte anrop.

Hvorfor i helvete hadde jeg telefonen på lydløs? Hjertet i halsen og tusen tanker. Hvor ille kan det være? 

Lille, fine jenta mi. 

Min første tanke var selvsagt "worst case". Det verste som kan skje er at hun har blitt kastet opp og falt rett ned på matta. Det skjer nesten aldri, men det er min aller største frykt. Det har blitt båret flyere av matta før henne. Har hun brukket noe? Foten? NM blir det ikke noe av da, tenkte jeg. 

Jeg kastet meg i bilen. 

Jeg vet at Annika er med i en sport som innebærer risiko. Særlig hun som er flyer og som blir kastet opp kan være utsatt for risiko. Men cheerleading er det hun elsker å gjøre, så den risikoen må hun få lov til å ta. 

Nå var det altså hennes tur. 

I bilen ringte jeg Erik, Sofie og en del andre. Jeg måtte snakke med noen underveis til sykehuset for å sitte alene i bilen med tankene mine var ikke bra. Jeg var fryktelig bekymret. 

Heldigvis var en av trenerne på laget med på sykehuset og fikk jeg høre underveis at det ikke var foten. Takk og lov for det. For et brudd i den ville bety uker uten trening. Og jeg vet hvor mye Annika ser frem til sitt første NM med elitelaget. 

Det var "bare" armen. Mulig brudd, og jeg tenkte: Det klarer vi å komme oss gjennom!

Men da hun hadde vært i røntgen og fikk svar så viste det seg at armen "kun" var kraftig forstuet. Hun hadde skadet seg selv da hun gjorde en flikkup. Armen var strukket og forstuet. Det var alt....

Vi begge smilte stort.

Kunne hun trene? Ikke akkurat på det nivået hun gjør nå, smilte legen. Men hun får lov til å trene styrke og løpe litt. All trening som ikke innebærer at armen belastes. 

Det er rart det der hvor utrolig viktig kroppen blir, når du trener på elitenivå, slik Annika gjør. I dag hadde hun fått trent sammen med et annet lag og lært masse nytt. Det glødet i øynene hennes. Hun var supergira og glad. Det var så gøy på trening, mamma! 

Verden stoppet litt opp.

Jeg fikk tenkt noen viktige tanker i løpet av den timen inn mot Ahus. 

Pappaen i nord fikk også ta del i sjokket, og etterpå måtte vi sammen le litt av det hele. Annika krevde at hun skulle få trene allerede i morgen. Den som gir seg er en dritt, sa hun på telefonen. 

I kveld samles det 2 voksne og 4 barn på en stor grå sofa. Smågodt i skåler og brus i glassene. Jeg klemmer ekstra godt på Annika i kveld..... 

Jeg kjenner at jeg lever for å si det slik!

Må bare sende en stor takk til trenerne til Annika som stilte opp! Fy søren så fantastiske dere er! 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar