hits

Dagen da alt endret seg....

09.03.2018 - 20:06 Ingen kommentarer

Som jeg har skrevet i de tidligere innleggene så var mine aller første år på Sørumsand fylt med glade dager. Og kun det. 

Jeg husker knapt en negativ greie. Bare denne ene dagen. 

Dagen da alt forandret seg. 

Jeg var jo minst, og hadde ikke så veldig mye jeg skulle ha sagt, men jeg husker det veldig godt. Jeg husker klærne jeg hadde på meg, lukten fra kjøkkenet. Det er sikkert derfor jeg hater fiskeboller i hvitsaus. Det var det mamma hadde laget den dagen. Var det fordi vi alle elsket akkurat dette? Ville hun forberede oss med vår favorittmiddag for så å fortelle oss om det helvete vi kom til å få. Ja, for det var slik jeg så på det i etterkant. 

Og mange år etter det. 

Selvsagt var det ikke mammas "skyld" alene. Men noe i meg har aldri tilgitt dem for akkurat dette. 

Vi var samlet rundt middagsbordet og ante fred og ingen fare. 

Mamma sa det rett ut: 

Vi skal flytte hjem til nord Norge. 

HJEM? 

For meg var hjem her. Her på Sørumsand. Mosjøen var aldri verden hjem for meg. Det kom som et stort sjokk for meg og mine søstre. Man vi ble fortalt at alt skulle bli så fantastisk. Jeg husker jeg gråt. Inni meg. Der og da forsto jeg ikke hvor ille det egentlig var, men i ettertid var det mye jeg skulle ønske kunne blitt gjort annerledes. Jeg skjønte aldri hvorfor vi flyttet sørover, om planen ikke var å bli her? 

Jeg hatet mine foreldre i mange år etter det. 

Det stakk så langt inn i hjerterota å forlate min aller beste venninne Gry ❤ Men Gry og jeg skulle møtes på et helt annet sted senere i livet. 

Dog festet noen ting seg til min netthinne fra den tiden. Jeg skulle aldri lokke mine barn til å være på noe de ikke ønsket. Og skulle jeg selv få barn skulle de alltid få bestemme hvor de skulle bo. 

Med et knust hjerte og avtale med Gry om at vi måtte holde kontakt, satte jeg meg inn i bilen og kjørte nordover med familien. 

Les alle innlegg fra min historie her.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar