hits

Min egen skyld?

12.04.2018 - 08:18 27 kommentarer

Det meste man opplever i livet har man selv en innvirkning på. Så kommer man i en vanskelig situasjon kan man nesten bare takke seg selv. Det er jeg fullstendig klar over. 

Jeg skal ikke begynne å bortforklare hvorfor jeg ikke har funnet meg et hus enda. Det er som det er. 

Vi startet å titte før påske, og fant et hus vi begge elsket, som jeg lett kunne eie alene. Men det gikk raskere enn forventet og plutselig ble det solgt. Sånn er det. 

Innerst inni meg hadde jeg håpet at jeg hadde noen flere måneder på meg enn det nå ble. Rett og slett fordi det er en del ting som skal skje på høsten som krever mye av meg, men også det kan jeg ikke råde over. Dt som skjer skjer. 

Det er nå veldig lett for mange å sitte og le av meg. Å vise seg sårbar, slik jeg gjør nå er ikke så lett. Det er lettere å peke og le. Men jeg tror det er viktigere å fortelle hvordan ståa faktisk er, enn å bare late som om alt er i skjønneste orden. 

Ja, jeg freaket ut i går. Jeg fikk fullstendig panikk. Jeg vet at du som leser dette antageligvis hadde hatt alt på stell, sørget for at du for lengst hadde hatt en bolig og helt sikkert hadde hatt null bekymringer i livet. At jeg ikke forutså dette gjør meg faktisk til en idiot i manges øyne. 

Jeg tror om mange begynner å tenke litt. Så tar det tid å bygge opp nok egenkapital. Det er ikke gjort over natten. Det tar tid å rydde opp i en skakkjørt økonomi. Og jeg har ikke hatt en eneste familiemedlem, venn, eller annen nær person som har hjulpet meg. Jeg har måtte gjøre dette helt alene. Det er jeg faktisk innmari stolt av. 

Jeg prioriterte i starten av dette året å starte et AS. Med alle kostnadene det medførte. Mulig jeg skulle ventet men å være ansatt i et AS var en viktig sikkerhet for meg om noe skulle skje. Så derfor måtte sparingen til hus en måned vike for å opprette et AS. 

Jeg føler jeg har tatt kloke og viktige valg de siste 6 månedene. 

Jeg har tatt riktige valg for fremtiden. 

Men det betyr ikke at man ikke kan bli lei seg for noe. Jeg er et følelsesmenneske. Jeg har i snart 10 år hatt ansvaret fullt og helt for 3 barn og støttet dem så godt jeg klarte. Ofte satt mine egne behov til side for at de skal ha det bra. Det er selvsagt at jeg ikke klarer å være 100% fokusert på jobb og hus konstant. Jeg har dager jeg sovner utmattet på sofaen fordi jeg er så sliten. Og vet dere: Det er lov å si det. Det er lov å si at ting er vanskelig. 

Ting har en tendens til å løse seg. Og jeg tror på dette også nå. 

Mange av dere skriver til meg og deler deres historier. Det varmer så utrolig mye. 

Vær så snill ikke døm meg. Jeg prøver så godt jeg kan. 

Ha en nydelig dag ❤

27 kommentarer

Ellen

12.04.2018 kl.08:50

Stå på du er flink. Heier på deg 👍👍😊😊

Anne Brith

12.04.2018 kl.09:59

Ellen: Koselig å lese, tusen takk! Ha en flott dag <3

Turid

12.04.2018 kl.09:01

Jeg tenker at selvfølgelig vil det ordne seg med hus for deg 🙂🙂

Det er bedre å være ærlig om følelsene sine enn å være som en kald robot. Vi er mennesker og vi har følelser. Du er i en situasjon nå som antakeligvis de færreste har opplevd eller vil møte. Det er lett å tenke seg hva man selv ville gjort i situasjonen når man er så langt unna den selv. For å nevne et eksempel, det er stor forskjell på hva man tenker om barneoppdragelse før man får barn, og hva man erfarer og tenker etter man får barn. Alle er forskjellige på hvordan man reager på ulike ting og situasjoner i livet. Det er veldig typisk og tro at sin egen målestokk på grad av følelser er det eneste riktige. Lev livet ditt Anne Brith, i dine sko slik du gjør. Mens livet flyr forbi for de fleste av oss kan de andre stikke nesa i andres sko og inspisere om det er riktig temperatur istedenfor å bygge opp sitt eget liv med glede. De menneskene som spyr rundt seg med negativt i form av nedsettende kommentarer har jeg vanskelig for å se for meg at de er så veldig fornøyd med sitt eget liv. Hadde de vært fornøyd, så hadde de brukt energien på hyggelige og positive ting i livet. Det er ingen som har en oppskrift for hva som er perfekt måte å gjøre noe som helst på når det kommer til livet generelt. Det må erfares av hver enkelt. Det er ingen poeng i å streve etter det perfekte. Da blir det som å jakte på en frosk, det glipper mellom hendene. Kos deg og slapp av. Dette kommer til å ordne seg for deg. Klart det gjør 🙂🙂🙂🙂

Anne Brith

12.04.2018 kl.09:59

Turid: Tusen takk Turid! <3

Christina

12.04.2018 kl.09:34

Snu på det. Jeg hadde syntes det var verre å ha kjøpt et nytt hus og engstet meg for ikke å få solgt mitt gamle. Dere har hele tre mnd på dere. Og midlertidige løsninger finnes alltid. Det går mot sommer og sol. Begynn å rydd, kast, pakk, så dukker drømme huset opp plutselig. Masse lykke til!

Anne Brith

12.04.2018 kl.09:58

Christina: Takk for det. Har ikke noe valg nå, må bare se positivt på det :)

Jeanette

12.04.2018 kl.09:44

Kjære vene! Jeg må si jeg syntes synd på deg, som skal måtte få så mye ufortjent usaklige tilbakemeldinger! Det er kjempebra jobbet, og du virker supersterk. Så nettopp siste bloggerne episoden der datteren din kom med på elitelaget. Jeg tenker at jeg håper jeg er like engasjert i mine barn, med den samme stå på vilje som du har når mine blir større=) Du er en inspirasjon=) Du er også heldig som har mulighet til å jobbe som du gjør, med fleksitider. Det gjør det enklere å være til stede=) hilsen sykepleiermamma til to gutter=) ps: tror du ikke mange bare er misunnelige på deg, og derfor må rakke ned på deg?

Anne Brith

12.04.2018 kl.09:57

Jeanette: Takk for fin kommentar Jeanette. Ha en strålende dag <3

12.04.2018 kl.11:14

Hvorfor skal noen dømme deg? ♥️

Kari

12.04.2018 kl.11:31

Ingen kan være sterk alltid. Noen av oss har (som deg, Anne Brith) ansvar for andre enn oss selv og må være sterke og stødige det meste av tiden. De få gangene man da tillater seg selv å fortvile er det faktisk lov!

Å jobbe målbevisst for å bli gjeldfri - og å nå det målet - er en fantastisk seier som kan være vanskelig å forstå for den som ikke har opplevd det. Nå er det tid for prosjekt huskjøp, og det kommer helt sikkert til å ordne seg til det beste. Først er det lov til å fortvile, og når du har "landet" der, er det tid for å brette opp armene og gå videre. Du har gjort det før, du gjør det igjen :O)

Styrkeklem fra nord.

Anne Brith

12.04.2018 kl.11:38

Kari: Takk:)))

Elisabeth H

12.04.2018 kl.12:53

Kjære deg❤️ Synes du har vært superflink! Du har jobbet beinhardt og delt dine drømmer med oss.Nå ble alt plutselig veldig nært og det hadde vært umenneskelig å ikke reagere. Man blirjo litt redd og ting føles litt utrygt. Men tenk på at det er 3 mnd frem. 12 uker. 90 dager. Du kan rekke mye på den tiden der! Et eller annet ordner seg. Kanskje en mdlertidig mellomløsning men det vil bli en løsning. Hvorfor skalman le av slikt? Det er da ikke noe å le av. Synes du er supermodig som deler «alt» med oss AB. Og all ære til den jobben duhar lagtnedfor å gi deg og barna en sikker fremtid🙏 Dessuten har du nå fine Erikved din side og sammen når dere målet😊 Masse lykke til! 😊👍👍 Klemfra meg

Anne Brith

12.04.2018 kl.13:51

Elisabeth H: Tusen takk.. Ja det er kanskje ikke så ille når man regner det ned til dager.. :D .

Sandra

12.04.2018 kl.13:02

Hei Anne Brith. Forstår utrolig godt at du sliter ikke minst med å stole på noen igjen når det gjelder økonomi. Det jeg har lært opp gjennom årene er stol på meg selv og min magefølelse. Den er som regel alltid rett. Ville utsatt huskjøp en stund om du kan, og heller leie noe til familien. Eller kjøp noe alene som du har råd til. Dere kan tidsnok kjøpe noe sammen senere. Ting kan fort forandre seg i et forhold, når ting er nytt er det spennende, men til syvende å sist er du og barna dine det som bør sette først. Om forholdet bare blir bedre og bedre franover da ville jeg satset på noe felles, men ikke ennå. Er litt for tidlig og da snakker jeg dessverre av egen erfaring. Jeg håper virkelig du finner en løsning på boproblemet ditt, men husk på det at ting løser seg alltid på et vis, og barna bryr seg ikke om de må bo trangt en stund. Masse lykke til videre, husk alt ordner seg for snille jenter 😉. Stor klem fra Bergen 😎

Anne Brith

12.04.2018 kl.13:50

Sandra: Takk for hyggelig kommentar. Vi får gå litt i tenkeboksen og vurdere alle våre muligheter :)

Guro

12.04.2018 kl.14:19

Vi solgte leiligheten før vi kjøpte nytt hus, klarte tilogmed å få flyttet inn i nytt hus før vi hadde overtakelse på den gamle leiligheten. Ikke frik ut. Det ordner seg:-)

Anne Brith

13.04.2018 kl.08:28

Guro: Skal prøve å ikke frike ut :D . Tusen takk!

Pernille

12.04.2018 kl.16:00

Det er et enormt ansvar å ha barn i utgangspunktet. Du fortjener ikke dritt for dette. Mange har sikkert meninger om dette at du burde forutsett osv men nå er det sånn og da gjør du det beste ut av det 😉 Jeg er sikker på at du klarer å vri dette til noe positivt for det løser seg på en eller annen måte ❤️

Noen ganger er det en mening med ting som skjer...Det er noe vi skal lære på veien 😉

Heier på deg ❤️

Anne Brith

13.04.2018 kl.08:27

Pernille: Tusen takk <3

Gjertrud

12.04.2018 kl.16:09

Vil bare si at jeg syns du er kjempeflink! Jeg har fulgt deg i noen år, og jeg er imponert over det du har fått til. Jeg tror ikke det var meningen at du skulle ha det huset, det kommer til å dukke opp noe som er enda bedre! :) Jeg sender en klem og en haug med hjerter og fortsetter å heie på deg! :)

Anne Brith

13.04.2018 kl.08:27

Gjertrud: Tusen takk. Vi får håpe huset "vårt" er der ute <3

Gry Henriksen

12.04.2018 kl.18:22

Det er helt utrolig hvordan enkelte bærer seg som om de aldri skulle ha 'driti' seg ut, og vært lei seg, stresset eller redd følgene i sitt liv!.. Herregud, det er jo ikke snakk om å klandre noen andre for knipen som er oppstått!

Godt ting ser lysere ut i dag, iallefall :)

Anne Brith

13.04.2018 kl.08:24

Gry Henriksen: Det er alltid lys i tunellen :)

A

12.04.2018 kl.22:20

Hvor mye koster det å opprette et AS ?

Anne Brith

13.04.2018 kl.06:53

A: 30.000

Anonym

13.04.2018 kl.10:11

Kjære Anne Brith. Vet du hva? Ved å vise din sårbarhet viser du din styrke. Livet er ikke en dans på roser. Og i noen perioder i livet er det urettferdig mange oppoverbakker. Du har vært målrettet og hardtarbeidende. Der tror jeg vi er like. Også har vi til felles at vår økonomiske situasjon har fått en knekk på grunn av andre.Anne Brith, det var utrolig godt å se en blogger som viser noe annet enn at alt er så innmari perfekt og vellykket. Det er ikke enkelt i dagens samfunn å slite økonomisk. Det er litt tabu. Jeg er ganske sikker på at ved å skrive om hvordan du har det og har hatt det hjelper du andre i samme situasjon. Og ikke minst; man kan komme på fote igjen Også økonomisk. Stor klem, ikke glem å klappe deg selv på skulderen mens du roser deg selv for alt du får til og alt du gjør!

Anne Brith

16.04.2018 kl.08:48

Anonym: Hei. Takk for rørende og fin kommentar <3 . Ha en strålende dag !

Skriv en ny kommentar