17.mai

Bordkort til 17. mai

Inneholder sponset produkt

Nå er det ikke mange dagene igjen til den store dagen. 

Cookies er det aller beste å bruke som bordkort synes jeg. Det er personlig, det er annerledes, det spriter opp tallerkenen og det gir det lille ekstra. 

Mange lurer på hvordan man skal lage cookies og mange sliter med å få riktig konsistens på glasuren. Jeg tror sannelig det er på tide å lage et helt eget innlegg på hvordan man best kan lage dette og hvordan man best pynter. 

Jeg har laget et innlegg før som heter: Melisglasur på cookies det kan dere ta en titt på om dere vil se konsistensen på kantene før de fylles. 

COOKIES

  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 400 g mel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2-3 egg
  • blomsterformer ( annonselenke) 

Miks smør og melis sammen til det blir hvitt. Ha i mel og vaniljesukker og rør dette sammen til det akkurat klumper seg. Ha så i eggene og elt til det blir en fast deig. 

Kjevle ut deigen til den er ca 1 cm tykk og stikk ut former (annonselenke) og legg blomstene på et brett. Stek dem på 180 grader i 7-8 minutter. 

De skal ikke bli brune annet enn i kantene. 

Pynt med melisglasur!

Jeg valgte rødt, hvitt og blått.  (annonselenke)

Jeg legger cookiesene på fatet oppå en serviett og fester på en navnelapp. Blir så koselig :)

Har du ikke kjøpt deg serveringsbrett ( annonselenke) så anbefaler jeg deg til å gjøre det nå. Dette er perfekte brett til avslutningene på skolen eller til kaker som skal tas med i konfirmasjoner og bryllup. 















Håper mandagen deres er nydelig. 

Jeg startet min mandag med noe helt annerledes enn det jeg har gjort på lenge. Og det føltes så utrolig godt. Det var nesten som å komme hjem. Jeg gjorde noe jeg har gjort alle de årene jeg bodde i Nederland. Og jeg fatter og begriper ikke hvorfor jeg ikke har gjort mer av det etter jeg flyttet til Norge. Men i Norge så føler jeg at det er så mye man skal forholde seg til. Ååå det var utrolig befriende å bo i Nederland da jeg bodde der. 

Føles nesten litt som å våkne opp fra en lang og tung natts søvn. Som har vart i år liksom. Herlighet, mulig dere tror det har rablet for meg nå haha. Men jeg er gladere enn jeg har vært på lenge. 

Og ja, jeg skal selvsagt fortelle dere om dette. 

God klem herfra. 

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Les: Slik blir han vortefri
 

17. mai muffins

Nå er det snart 17. mai og hva med å lage deilige sjokolademuffins med rød, hvit og blå glasur?

MUFFINS

150 g smør
3 store egg
5 dl sukker
1,5 dl kakao
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljsukker
4 dl lettrømme
1 dl melk

Smelt smør i en kjele og avkjøl.
Skill eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.
Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.
Rør deretter inn rømme og vaniljesukker.
Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og bland dette til en klumpefri deig.
Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!
Fyll til slutt muffinsformer ca 50 gram.
Stekes på 180 grader i 15 minutter.

VERDENS BESTE FROSTING

3,5 dl melk
3 ss mel
Kokes opp til en pudding og avkjøles.

500 g smør ( kjølig kuttet i terninger)
500 g melis


Det er viktig at smøret er iskaldt. Hvis du har smør som er romtemperert vil ikke frostingen binde seg på samme måten og du vil få et dårlig resultat med en frosting som nesten ser ut som en saus. Dette gjelder også om du ikke klarer å vente med å kjøle ned melkepuddingen. Den må være iskald.

Pisk melis, smør og pudding sammen i ca 15 minutter.

Farg frostingen i rød og blå.

Bruk tip 123 for rød
Bruk tip 62 for hvit
Bruk tip 61 for blå

I starten kan det se ut som om frostingen skiller seg og alt er ødelagt men bare miks dette godt sammen. Jeg bruker ballongvisp når jeg mikser dette sammen.

Colamuffins med 17. mai topping

Sponset produkt

Barn er fryktelig ærlige. Jeg har 4 av dem så jeg vet. 

Jeg baker nesten hver dag og tester ut titalls oppskrifter hver eneste måned. Hver gang jeg bommer på en oppskrift får jeg høre det. 

Det kule er jo at om jeg virkelig treffer på en oppskrift så får jeg også høre det med en gang. Slik som med disse colamuffinsene med myk marengs. Barna ville bare ha mer og det var kun 6 stykker igjen å pynte av 24. Da hadde muffinsene stått på benken i kun 1 time :P

Dette er digge greier. Helt ærlig så kan jeg ikke skjønne hvorfor jeg ikke har kommet på det før:

Smaksette muffins med en hel pakke gele. Det var så utrolig godt! Og ikke minst ble de saftige. 

Du kan bruke hvilken som helst smak av Freia Gele. Jeg brukte cola og lime pakken og det var ifølge Sven: Digge saker!

Colamuffins

  • 125 g smør
  • 200 g  sukker
  • 3 egg
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver 
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl fløte
  • 1 pk Freia Gele med colasmak

Pisk smør og sukker hvitt. Men ikke altfor lenge. DA blir det for mye luft i deigen noe som gjør at cupcaken mister festet under.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn og ha til slutt i en pakke Freia Gele. 

Når jeg mikser dette i kjøkkenmaskinen bruker jeg en grind. Den er helt flat. 

Fyll i ca 50 gram røre i hver form.

TIPS

Hvis du ikke ønsker disse så søte kan du halvere mengden med sukker. Det går helt fint.

Stek dem i ca 15-17 minutter på midterste rille i ovnen på 170 grader ( varmluft)

Avkjøl.





 

Topping

  • 150 g eggehvite
  • 300 g sukker
  • rød og blå pastafarge

Ha eggehviter i en kjøkkenmaskin. Legg sukker på en bakeplate og sett det i ovn på 150 grader.

Sett på eggehvitene og miks dette godt i 5-6 minutter. 

Ta ut sukkeret og ha det i eggehvitene litt etter litt. Pisk videre i 6-8 minutter på full hastighet.

Finn frem en sprøytepose og mal noen striper i rødt og blått på innsiden av posen.

Fyll den så med marengsen. Klipp et stort hull a 2 cm i posen og sprøyt ut toppene. 

Server dem til glade barn! Jeg lover at de vil falle i smak hos både liten og stor!













Ønsker dere en strålende søndag :)

Festpyntet kransekake

Annonse



Dette er en skikkelig festpyntet kransekake. Den er også laget med skoldet mandelmel noe som gjør den litt mer eksklusiv. En slik kransekake hvor man har gjort litt ekstra flid med både kaken og pynten passer godt til 17. mai, bryllup eller dåp.

Pynten er laget av fondant og festes på kaken med samme glasuren som "dråpene" mellom hvert lag.

KRANSEKAKE

  • 750 g mandelmel 
  • 750 g melis
  • 4 små eggehviter

Vei opp mandelmel og melis på en gramvekt og ha dette i en mikser. Bruk grinden til å samle det sammen.

Jeg bruker disse bollene( liten) og disse store bollene  De har også deksel ( liten // stor ) slik at når du lager kremer som skal avkjøles så er det bare å ha på lokk og sette det i kjøleskap. 





Ha i en og en eggehvite. Deigen skal være litt fast slik at den ikke flyter ut i hverandre når det stekes. 

Bruk en kransekakeform og rull ut pølser. Jeg gjorde dette for hånd. Deigen er akkurat nok til denne formen. 





Når det kommer til stekingen så er det slik at hver ovn er forskjellig og jeg stekte mine på 180 grader i 7-9 minutter ( varmluft) Men det beste er å steke en prøve først for å se hvordan deigen er og for å sjekke tiden. Da slipper du OM du har fått en deig som er litt for løs å kaste en hel form med ringer. 

Viser det seg at den er for løs og flyter ut kan du ikke bare ha melis i for å fikse det. Du må da hele tiden ha lik mengde mandelmel og melis i og kna dette inn. 

Avkjøl kransekakeringene. 

PYNTINGEN

Blomstene som jeg laget og har på finner du fremgangsmåten på her. 

Glasuren lager du slik: 

MELISGLASUR 
 


  • 500 g melis
  • 60 g eggehvite
  • 50 g sitronsaft

Ha melis, eggehviter og sitronsaft i bollen.  
Rør dette sammen på lav hastighet. 

Etterhvert blir melisglasuren hvitere og tykkere og du vil høre at den samler seg og den fester seg på kantene av bollen.  

Ha melisglasuren i en sprøytepose med en stor rund tip og sprøyt ut dråper på ringene. Dråpen som sprøytes på legges oppå selve ringen, ved at du holder posten vertikal mot oversiden av kransekakeringen. Sprøyt ut en dråpe og dra denne dråpen inn mot midten. "Enden" av dråpen blir skjult når neste lag legges oppå. 

Fortsett med mønsteret helt til toppen. 

Pynt til slutt med blomster. 
 
Jeg har satt kransekaken på dette hvite fine stettfatet. 









Håper dere får en nydelig kveld ♥










 

Festkaken alle elsker!

Her er oppskriften på kaken alle elsker!

Husk: Det er ikke copyright på oppskriften, kun på bildet. Oppskriften er fritt til å bruke for hvem som måtte ønske det. Bare du lager din egen versjon av den og tar et eget bilde så er det fritt frem.

Denne festkaken brukte min gode venninne Elisabeth i finalen da hun vant Kakekrigen så det er en knaller av en kake!

En festkake burde ha en kombinasjon av flere smaker. Samtidig er det også viktig å tenke på at sammensetningen av konsistenser kombineres på rette måten.

En myk og god moussekake som denne får en opptur når man smaker den sprø marengsen til. Du får litt ekstra å tygge på slik at det ikke bare smelter i munnen. Kombinasjon mellom søt hvit sjokolade og friske syrlige bær er utrolig godt!

HVIT SJOKOLADEMOUSSEKAKE MED MARENGSPINNER

Bunn:

  • 40 g mandler
  •  10 g hvetemel ( 1 ss)
  • 60 g eggehvite ( 2 stk)
  • 60 g sukker

 

Fyll

  • 200 g hvit sjokoalde
  • 4 dl kremfløte
  • 3 stk eggeplommer

 

Marengspinner:

  • 120 g eggehvite ( 4 stk)
  • 120 g sukker
  • 120 g melis
  •  En klype salt for å stabilisere marengsen

Pynt:

  • 200 g jordbær
  • 200 g bringebær
  • 200 g blåbær

 

FREMGANGSMÅTE

Bunn:

Hakk mandler og mel i en blender/ matprosessor. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Ha i mandelblandingen og vend dette forsiktig inn.

Ha røren i en kakeform a 20 cm og stek denne på 180 grader i 20-25 minutter.

La bunnen avkjøles.

Fyll:

Smelt sjokoladen i vannbad.

Bland 1 dl kremfløte med eggeplommene og varm dette opp til det tykner. Rør godt.

Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen.

Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.

Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med kakeringen rundt.

Hell den hvite sjokoaldemoussen over og la dette stå i 1 time i kjøleskap før den pyntes.

Marengspinner:

Pisk eggehviter og salt opp til det skummer. Ha i litt og litt av sukkeret til du får stiv marengs. Vend så inn siktet melis og ha det hele i en sprøytepose med stor rund tip.

Sprøyte ut linjer på et bakepapir. Om du vil ha en fin avslutende kant på dine pinner så sprøyter du ut en og en. Du trenger da 3 ark med bakepapir.

Tørk marengsen på 90 grader i 2-3 timer. Du kan også øke temperaturen slik at steketiden blir forkortet men marengsen kan bli noe gul om dette gjøres.

Servering:

Brekk marengspinner i ønsket lengde og sett dette rundt kaken. Pynt oppå med bær i rødt, hvitt og blått. Fest et bånd rund kaken for ekstra 17.mai følelse. God feiring!

TIPS

Salt og sitronsyre stabiliserer marengsen og gjør at den ikke blir skjør. Lag gjerne marengspinnene på kvelden og sett dem til tørking natten over!

Ønsker dere alle en herlig dag!

 

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: annebrith.no

Klemmer!

Du er herved advart: Stjeler du må du betale!

Slik så bildet ut første gang det ble lastet opp på min blogg. 

Bildet tilhører meg. Det betyr at det er jeg som bestemmer hvor det er greit at bildet publiseres. 

I fjor var det langt over 20 kommersielle bedrifter som lastet bildet ned fra google og brukte dette i egen markedsføring. Altså til å fremme sitt eget 17. mai arrangement. Slik at de kunne tjene fete penger på 17. mai. 

"Låner" du andres bilder på nett uten samtykke så bryter du åndsverkloven. Ferdig snakket. Du har da stjålet et bilde og må betale for det.

Hvis jeg går inn på en kiosk, stjeler med meg en sjokolade og blir tatt for det på veien ut så kan jeg ikke si: Opps men her har du den tilbake, jeg har ikke spist av den. Eller oooops jeg hadde den bare noen sekunder i min egen lomme. Jeg gir den tilbake. Eller verre: Sjokoladen koster 25.- og det mener jeg er altfor dyrt så du kan få 5.- for den? Altså begynne å diskutere på prisen på sjokoladen.

Slik diskuterer kommersielle bedrifter allerede i disse dager etter at jeg har gjort dem oppmerksom på bruken av mitt bilde i annonser. De lager sponsede kampanjer på facebook og bruker altså dette bildet. Fordi det er så pent. Fordi det oser av 17. mai. Ja fordi det er lettere å stjele et bilde enn å ta et eget.

Å stjele dette bildet koster deg kr. 6000.- inkl moms. NO PARDON! Du kan ikke diskutere på prisen. Så lenge jeg har skjermdump av at din bedrift har brukt bildet så har du brutt loven og får du regningen. 

En bedrift sendte meg denne uken meldingen: Vi bestrider fakturaen. Ja, haha det er helt ok. Bestrid den for alt du kan men loven er klar: Du har ikke samtykke mitt og jeg har beviset. Advokater blir koblet inn. 

Jeg er drittlei av at folk, markedsførere og andre personer i sentrale posisjoner ikke orker å følge loven på akkurat dette. Jeg er ikke en liten pike som skal glede meg over at store kommersielle aktører vil "låne" mitt kakebilde. Mange mener at jeg burde vært glad for at så mange sprer bildet. Jeg er ikke glad for at gigantiske aktører med markedsbudsjetter på flere hundre tusen i året ikke orker å ta seg bryet med å spørre meg om tillatelse til å bruke bildet. Hadde de spurt hadde de fått høre prisen. 

Så dere er herved advart. 2 bedrifter vil få faktura i posten kommende uke. Skoler og privatpersoner vil få en mail om at jeg synes dette er upassende. Bloggere som vil skrive om saken eller mine kaker kan ta kontakt. 

Bruker du dette bildet i en annonse for din egen bedrift vil det koste deg. 

Husk på at jeg har 70.000 følgere på de forskjellige kanalene som passer på og som tipser meg om bruken av bildet så det blir oppdaget. 

Du er altså herved advart. 

Hilsen Anne Brith




 

Pynt til 17. mai kaken



Dette er en veldig enkel pynt å lage. 

Alt du trenger er 3 forskjellige størrelser blomsterutstikkere, rød, hvit og blå marsipan eller fondant. 

Mange av dere har spurt meg hvilke utstikkere jeg har brukt her og mine har jeg kjøpt for en evighet siden. Men du finner lignende i de fleste kakeutstyrsbutikker. 

Jeg kjevlet fondanten i alle farger tynn og stakk ut 3 av hver farge. Så tynnet jeg kanten på hver blomst ut slik at de blir litt riflete i kenten. Har du ikke et verktøy til å gjøre dette med kan du bruke en t-skje. Det funker like bra. 

Legg dem oppå hverandre med rød nederst. La dem tørke i en muffinsform. Jo flatere du trykker formen før du legger i blomsten jo flatere blir blomsten når den er ferdig :) Legg 7 sukkerperler i midten eller sprøyt ut glasur for å lage støvbærere :)

Pynten kan fint lages nå. Den holder seg godt til 17. mai. Og alt som er unnagjort er bra tenker jeg :P 

Disse skal jeg lage flere av i helga så følg meg gjern epå snap: annebrith.no så får du se live videoer :)



 

Gratulerer med dagen!

Ikke akkurat hurrastemning i heimen nei!

Ute regner det noe forferdelig. En liten pjokk på 3 år er forkjølet og varm mens en datter la seg gloheit i går.

Selv sitter jeg her med 5 negler ferdiglakket og en liten som hyler: MAMMAAAA!

Guttenes dresser henger klart og festdrakten til Annika ser også fin ut. Men skal vi ta frem støvler eller skal vi kjøre finsko?

I går ble det verken baking eller middagslaging her. Syke barn gjorde sitt til at det ble bestilt pizza, mor avlyste dugnaden for 17. mai og leveranse av kake er avlyst.

Det må bare bli sånn!

Kjæresten reiste til Trondheim i går og skal selvsagt feire dagen med sine. Dobbeltsukk!

Barna gleder seg da!

En venninne trer inn som stand in på skolen for meg slik at barna har en voksen de kan gå til hvis de trenger det og jeg må nok sålenge forbli rolig hjemme med minsten. Sender med kr. 200.- til hver. Det holder tenker jeg.

Forhåpentligvis er minsten friskere etter middagsluren sin og kan vi ta en tur til skolen.

Det må bare bli sånn i år!

Jeg tror 17. mai er den verste dagen i året for aleneforeldre. Når vi ikke har barna så er vi jo ikke helt i HURRAstemning er vi?

Og når vi har dem så savner vi en å dele dagen med? En voksen!

Hva hvis jeg ser inn i fremtiden? Vil jeg være lykkelig en 17. mai? Jeg ser så mange lykkelige familier. Jenter som klemmer på sine menn og barn. En familie! Mor, far og barn. Det er jo sånn det skal være.

I dag er jeg annerledes. Jeg har ikke lyst til å være annerledes. Jeg har ikke lyst til å være alene. Jeg har lyst til å holde min kjære i hånda og le sammen med barna, Se på sekkeløp, kjøpe is, spørre hvor mange pølser alle har spist sammen med han. Men han er der og jeg er her.

Og sånn er det. Barna kommer ført. Det er jo deres dag i dag!

Gratulerer med dagen til alle sammen!

Håper dere får en herlig dag!

Selv gleder jeg meg til i morgen :)

 

Bordet er dekket! #17.mai #velkommen

17.maibordet er nå dekket til fest! Men nokså enkle midler, ting fra i fjor og litt kreativitet kom jeg i mål.

Frokosten i morgen blir #stunning

Her er inspirasjonsbilder:

De eldste barna får servert drikken i rødvinsglass mens minstemann får en melkeflaske :)

Her kjøpte jeg herlighetene og vil bare nevne at jeg IKKE er sponset av noen!

Hvite linløpere: Kid

Stettfat: Nille ( kjøpet med glassklokke)

Flaggstang: Nille

Melkeflaske: Frk. Rosa ( nettbutikk)

17. mai løpere: Kremmerhuset

17. maibånd: Nille

Blomster på fat: Nille ( festet med glasur :P)

Fat: Wedgewood

Servietter: Nille

Sugerør: Nille

Nonstop på kaken: Ica, Meny eller Nille

Har dere spørsmål fyr løs!

Nå gjenstår det bare her å få pakket i seg litt paracet og stryke bunadsskjorter og dresser.

Sender dere klemmer på dagen før dagen.

Måtte dere få en herlig 17. mai!

 

 

Nasjonalkaken #17.mai #juks

Sjokolade langpannekake er nasjonalkake nummer 1!

Dette er min juksekake nummer 2 til 17. mai! :D

joda det går litt fort i svingene her når 4 barn skal ha klær osv.

Jeg blir nok stående til langt på natt i kveld tenker jeg for å bli ferdig.

Juksekake nummer 2 er laget av noe så enkelt som:

  • Toro langpanne
  • Sjokoladeglasur
  • 3 pk Freia non stop!

Jeg har laget bunnene i 3 former a 20 cm.

Da blir det en litt annerledes langpanne :P

Hver bunn ahr jeg delt i to slik at denne kaken faktisk er 6 tynne bunner a 1 cm.

Godt med glasur mellom hvert lag og til slutt Non stop oppå.

Barna bil ELSKE deg!

Denne kaken tok ca 1 time å lage inkl stekingen :P

Lettere blir det ikke folkens.

Kos dere på 16. mai!

Klemmer!

 

Slik jukser du! #17. mai

Juks deg til en flott kransekake. I dag viser jeg deg hvordan!

Har du ikke tid til å bake noe til i morgen så kan du faktisk med god samvittighet jukse deg litt til trampeklapp i morgen haha.

Det er dagen før dagen og NOEN av oss kjenner på stresset. Særlig jeg. :P

Dere husker kanskje at jeg sa at jeg aldri kom til å komme i mål. Vel jeg klarte det i går med litt "juks"

Dette gjør du:

Med god samvittighet går du på Europris og kjøper en kransekake til kr. 99.-

Du farger marsipan i rødt, hvitt og blått. Lager blomster som du setter på med glasur og VIPS!

Fancy kransekake!

Er jeg gærn? JA

Er jeg desperat? JA

Flere der ute?

De gærne har det godt!

Jeg har en til "juksekake" som kommer om litt.

Ble du provosert av dette. Ikke bli det. Ikke alle mennesker er perfekte. Noen ganger er det lov å innrømme at man tyr til lette løsninger for å komme seg i mål.

Klemmer!

Festlig flaggstang #17.mai

17. mai er på søndag dere! Har du bestemt deg for hva du skal bake?

Disse festlige flaggstengene kan du lage flere dager i forveien :)

FESTLIG FLAGGSTANG

Denne lille søtsaken har det en god snack burde ha: Nemlig smak av salt og søtt! Jummy!

Ta med boksen med strøssel fra butikken og du har laget denne på under 20 minutter!

Hva trenger du:

  • Saltstenger
  • 200 g smeltet hvit sjokolade
  • Rødt, hvitt og blått strøssel

 

Smelt sjokoladen over varmbad.

Hell strøsselet på et bakepapir. Det er lettere å rulle saltstangen slik :)

Dypp en stang ned i den smeltede hvite sjokoladen og la overflødig sjokoalde renne av. Rull så saltstangen i strøsselet slik at halve stangen blir dekket av strøssel.

Lag så mange du orker!

Lett, hurtig og utrolig dekorativt :)

Deilig dessert #17.mai #barnasfavoritt

 

Frisk dessert på 1, 2, 3!

Barna mine elsker å stå sammen med meg på kjøkkenet og jo eldre de blir jo flere ideer kommer de med.

Denne desserten er det Annika Ilona på 10 år som kom på.

Jeg hadde skjært av noen sjokoladekaker og toppene på disse bruker jeg å kaste. Hun mente de var altfor gode til å kaste hehe.

Så det ble starten på en knallgod dessert :)

Du trenger:

  • Avskjær fra en kake
  • Vaniljekesam
  • Bær etter sesong eller ønsker

Stikk ut sirkler fra kaken som passer i glasset du skal ha desserten i.

Legg i noen bær og ha vaniljekesam over.

Leg gpå en kakebit.

Gjør dette lagvis oppover til du når toppen.

Pynt med bær til slutt:

 

En frisk dessert på 1, 2, 3

TIPS

For en sukkerfri variant av sjokoladekake KLIKK HER

Bytt også gjerne ut vaniljekesam med en mager variant.

Håper dere får en herlig lørdag!

Klemmer!

 

 

 

Festkaken #17. mai

En festkake burde ha en kombinasjon av flere smaker. Samtidig er det også viktig å tenke på at sammensetningen av konsistenser kombineres på rette måten.

En myk og god moussekake som denne får en opptur når man smaker den sprø marengsen til. Du får litt ekstra å tygge på slik at det ikke bare smelter i munnen. Kombinasjon mellom søt hvit sjokolade og friske syrlige bær er utrolig godt!

HVIT SJOKOLADEMOUSSEKAKE MED MARENGSPINNER

Bunn:

  • 40 g mandler
  •  10 g hvetemel ( 1 ss)
  • 60 g eggehvite ( 2 stk)
  • 60 g sukker

 

Fyll

  • 200 g hvit sjokoalde
  • 4 dl kremfløte
  • 3 stk eggeplommer

 

Marengspinner:

  • 120 g eggehvite ( 4 stk)
  • 120 g sukker
  • 120 g melis
  •  En klype salt for å stabilisere marengsen

Pynt:

  • 200 g jordbær
  • 200 g bringebær
  • 200 g blåbær

 

FREMGANGSMÅTE

Bunn:

Hakk mandler og mel i en blender/ matprosessor. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Ha i mandelblandingen og vend dette forsiktig inn.

Ha røren i en kakeform a 20 cm og stek denne på 180 grader i 20-25 minutter.

La bunnen avkjøles.

Fyll:

Smelt sjokoladen i vannbad.

Bland 1 dl kremfløte med eggeplommene og varm dette opp til det tykner. Rør godt.

Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen.

Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.

Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med kakeringen rundt.

Hell den hvite sjokoaldemoussen over og la dette stå i 1 time i kjøleskap før den pyntes.

Marengspinner:

Pisk eggehviter og salt opp til det skummer. Ha i litt og litt av sukkeret til du får stiv marengs. Vend så inn siktet melis og ha det hele i en sprøytepose med stor rund tip.

Sprøyte ut linjer på et bakepapir. Om du vil ha en fin avslutende kant på dine pinner så sprøyter du ut en og en. Du trenger da 3 ark med bakepapir.

Tørk marengsen på 90 grader i 2-3 timer. Du kan også øke temperaturen slik at steketiden blir forkortet men marengsen kan bli noe gul om dette gjøres.

Servering:

Brekk marengspinner i ønsket lengde og sett dette rundt kaken. Pynt oppå med bær i rødt, hvitt og blått. Fest et bånd rund kaken for ekstra 17.mai følelse. God feiring!

TIPS

Salt og sitronsyre stabiliserer marengsen og gjør at den ikke blir skjør. Lag gjerne marengspinnene på kvelden og sett dem til tørking natten over!

Ønsker dere alle en herlig dag!

 

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: annebrith.no

Klemmer!

 

Franske makroner #17.mai

God strålende morgen folkens.

Humøret mitt er på topp fordi jeg skal ha en helt fantastisk dag i dag.

Skal bake med noen av de beste i Norge: Konditorlandslaget og en haug med fine bloggere!

På snap: v_perlesukker vil jeg oppdatere litt av dagen...

Til 17. mai MÅ du bare prøve deg på disse.

#herlige

17- mai makroner

  • 300 g eggehvite
  • 180 g sukker
  • 390 g mandelmel
  • 500 g melis
  • Rød og Blå pastafarge

 

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Mandelmelet jeg bruker kan du kjøpe HER

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Farg innsiden på sprøyteposen med rød og blå pasta.

Sprøyt ut makroner og tørk dem i minst 30 minutter. Stek makronene på 140 grader varmluft i 11-12 minutter.

Bruk rabattkoden vp2015 for å få 10% ekstra rabatt hos Slikkepott.no

Fyll dem med en deilig krem :)

Jeg har brukt vaniljekrem.

Oppskriften finner du HER

 

Ønsker dere en herlig dag i solen ....

 

 

17. mai #rosekake

17.mai er barnas dag og jeg er stor tilhenger av å lage gode kaker som også barn liker.

Dette er en klassisk vaniljekake som er lett å huske oppskriften på da mengden med sukker, smør, egg og mel er lik.

For å få en god vanlijesmak har jeg hatt i litt vanlijesukker og bakt med litt bakepulver for å gjøre kaken litt luftigere.

VANILJEKAKE

  •   250 g usaltet smør
  •   250 g sukker
  •  250 g mel
  •   4 egg
  •  2 ts bakepulver ( Dr. Oetker)
  •  2 ts vaniljesukker 

SUKKERLAKE

  • 100 g sukker
  • 100 g vann
  • 5 tvist fra vanlijetvister eller 1 vaniljestang

SJOKOLADEKREM:

  • 140 ml fløte
  • 160 g hvit sjokolade
  • 1 ss glukose ( Dr. Oetker )
  • 200 g philadelphiaost
  • 200 g saltet smør romtemperert
  • 450 g melis

PASTAFARGER

VANILJEKAKE

Miks smør og sukker hvitt. Rør eggene sammen i en bolle ved siden av og hell litt og litt i smørmiksen.

Hvis røren skiller seg så stabiliserer du det med litt av melet.

Bland deretter mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig røren sammen.

Fordel røren i 3 former a 15 cm og stek på 180 grader i 15-20 minutter.

SUKKERLAKE

Kok opp vann, sukker og vanilje og pensle dette på bunnene når de er lune. Pakk bunnene inn i plastfolie og sett kaldt.

Lag kremen.

HVIT SJOKOLADEKREM

Kok opp fløten og hell dette over glukosen og sjokoladen som er fint hakket.

Rør dette til all sjokoladen har smeltet og alt ser fint og glatt ut.

Avkjøl. Skal se ut som mykt smør når det er ferdig.

Bland osten i en bolle.

Miks smør og melis til en fin og lys masse. Nesten hvitt og ha i osten. Rør forsiktig i den hvite sjokoladekremen.

Del kremen i 3 like deler og farg delene i rødt, hvitt og blått.

Mellom mine kakelag brukte jeg rød og blå

Sprøyt rosetter på med en 1M tip.

Bruk rabattkoden vp2015 for å få 10% ekstra rabatt hos Slikkepott.no

Rabattkoden vare frem til 17. mai 2015

Ha en fortsatt fortreffelig søndag ♥

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Klemmer!

Petit fours #17.mai

Dette er herlige små kaker som du kan lage i forkant og ha stående i kjøleskap allerede kvelden før. De er trukket med flytende fondant som gjør at de holder seg godt i flere dager.

Flytende fondant er en masse som varmes opp til ca 37 grader og som i denne tilstanden er nokså flytende. Konsistensen skal være som en tynn saus, men er den blitt litt for tykk, kan du bare spe ut med litt vann. Flytende fondant kan også fryses eller oppbevares i kjøleskap i flere uker. Det betyr at du med hell kan lage dobbelt porsjon for så å fryse ned.

Ingredienser:

Vaniljekake:

200 g smør

100 g sukker

4 egg

200 g mel

Vaniljesirup:

75 g sukker

75 g vann

En vaniljestang

Flytende fondant:

800 g sukker

2 dl vann

320 g glukose

Sette sammen:

200 g marsipan

Fargene blått og rødt

Aprikossyltetøy

Vaniljekake:

Rør sukker og smør hvitt.

Hvis du bruker håndmikser ikke bruk denne på maks hastighet.

Rør ett og ett egg i en liten skål sammen slik at plomme og eggehvite samles.

Ha det deretter ett for ett i bakebollen. Vi vil at eggeplommen og eggehviten skal blande seg med hverandre før det blander seg med smør og sukker. Ved å gjøre dette får du en mer luftig kake.

Hvis røren skiller seg har du oppi litt av melet.

Til slutt har du i litt etter litt siktet mel.

Ha vaniljekaken i en form a 20 x 20 cm og stek denne i 25-30 min ved 175 grader.

Vaniljesirup:

Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vann, sukker, frø og vaniljestang i en kjele og kok dette opp. Avkjøl.

Sirupen smøres på kaken rett etter den har kommet utfra ovnen mens kaken er lun.

Pakk så kaken inn i plastfolie og sett den kjølig. Dette er en tung vaniljekake, av engelsk type, og det er eggene som gjør hevejobben. Hvis du vil ha en luftigere type, kan du tilsette 2ts bakepulver.

Flytende fondant:

Ha alt i en kjele og kok dette opp til 114 grader.

Ta av kjelen og hell det hele i en kjøkkenmaskin. La massen avkjøles til 60 grader. Miks så alt sammen til det blir en tykk hvit masse.

Sette sammen småkakene:

Ta kaken ut av kjøleskap og legg den penslede siden ned. Skjær av bunnen på kaken slik at den blir helt jevn. Den skal være 4 cm høy.

Snu kaken tilbake slik at du får delen med vaniljesirup opp.

Kok opp aprikossyltetøy og pensle dette på kaken.

Kjevle ut marsipan og legg dette i et tynt lag oppå kaken.

Skjær biter a 4x4 cm og sett disse kaldt.

Farg den flytende fondanten.

Sett bitene på en rist og hell fondant over slik at alle kantene dekkes.

Sett hver bit i en muffinsform og klem dem sammen slik at de former seg til kanten på småkakene.

Pynt hver kake med en hvit og blå blomst.

Tips:

I stedet for blomst kan du legge en tykk stripe med hvit marsipan i et kryss over og deretter en tynnere stripe med blå marsipan. Slik får du småkaker som ser ut som det norske flagg.

 

Mai er endelig her! #pikekyss #17.mai

Endelig er Mai måned her!

Dette er min måned! Jeg fyller år den 4. og mine søstre Heidi og Siv Elin fyller den 3. og den 19. mai. Ikke nok med det men min kjære Kim har også bursdag på samme dag som min søster Siv Elin ♥

Solen skinner for meg i dag føler jeg! Takk til alle dere som har kommentert innlegget: Sannheten om Hele Norge Baker ♥

Kim er her nede i helgen og vi koser oss på kjøkkenet i dag. Se snap! v_perlesukker.

Når minsten våkner skal vi rusle en tur på stranda!

I mellomtiden håper jeg dere har det topp!

Lag disse pikekyssene og du får en herlig dag!

De er perfekte til #17.mai

Og glemte det nesten: Gratulerer med dagen alle sammen!

PIKEKYSS

  • 230 g eggehviter
  • 125 g sukker
  • frø fra en vaniljestang
  • 125 g melis

Ha eggehviter, vanilje og sukker i en stålbolle og pisk dette til stiv marengs.

Min erfaring er at dette tar ca 7-9 minutter på medium hastighet.

Sikt melis og ha denne i marengsen og kjør dette videre til alt er glatt og stivt.

Så pensler du innsiden av en sprøytepose med blått og  rødt, og sprøyter ut topper.

Husk at du får 10% ekstra rabatt på Slikkepott.no ved å bruke koden vp2015

Tørk pikekyssene 2 timer på ca 100 grader :9

Slik ser de ut før de går i ovnen!

Etterpå er de blitt litt mattere :)

Har du spørsmål?

Still dem i kommentarfeltet!

♥ til dere fra meg!

Klemmer!

Blomster cookies #17.mai

Det kan se vanskelig ut men dette er ikke så vanskelig som det ser ut som.

Dette er kjeksene som bare setter den ekstra lille finishingen på et kakebord eller et festdekket bord. Jeg har laget en 17. mai variant, men du kan godt lage dem lys rosa eller  til dåp, hvite til bryllup eller bare den fargen du liker best.

Det du må starte med er å lage cookies.

OPPSKRIFT

  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 400 g mel
  • 2-3 egg
  • sitronskall fra 2 sitroner

Miks smør og melis godt sammen.

Ha i mel.

Ha til slutt i ett og ett egg.

Kjevle ut deigen og trykk ut runde former. Jeg laget dem 3 og 4 cm store. MEN er du ny på dette kan du med hell lage dem litt større.

Jo mindre de er jo vanskeligere er det å sprøyte ut glasuren.

Stekes i 6-7 minutter på 180 grader.

La kjeksene avkjøles.

GLASUR

  • 500 g melis
  • 60 g eggehvite
  • 50 g sitronsaft

Ha melis i bollen:

Ha eggehviter og sitronsaft i:

HUSK at du bruker GRIND og ikke piskeris…vi vil IKKE ha altfor mye luft inn i glasuren.

Rør dette sammen på lav hastighet….trinn 2

Det vi gjør nå er å lage en tykk marengs…vi pisker opp eggehvitene fra å være gjennomsiktige til å bli hvite. Vi øker volumet med ca 8 ganger

Etterhvert blir melisglasuren hvitere og tykkere og du vil høre at den poffer …altså lyden blir litt høyere og den fester seg på kantene:

Sånn ser den ut når den er ferdig….

Dette klarer dere alle.

Nå skal den farges i fargene du selv vil og skal du farge 3 farger så deler du glasuren i 3

Jeg brukte rød og blå.

Her er en oversikt over alle fargene jeg anbefaler fra Slikkepott.no og du får 10% ekstra rabatt frem til 17. mai ved bruk av rabattkode: vp2015

Når fargene er blandet må du ha dem i en sprøytepose. Jeg buker disse engangssprøyteposene.

Tippene jeg bruker er fra dette settet.

Den runde bøyde bladtippen som står i midten er den som gir den blå blomsten. Den andre bladtippen har jeg brukt på rød og hvit.

Veldig fornøyd med den store tippen der! Nummer 1. på bildet.

Sprøyt ut et blad i gangen og legg en perle i midten.

Disse kan oppbevares i 6 uker i en kakeeske. Ikke legg dem i en lukket plastboks for da mykner de :P

Ønsker dere en herlig dag videre!

Liker du ideen? Trykk liker på innlegget og del det med dine venner ♥

Å dele er å glede!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Klemmer!

 

 

Gjærbakst #pai #17.mai

Det er internasjonal dag i barnehagen til Christian i dag og alle skulle ha med noe fra sitt hjemland! Gjærbakst er så urnorsk som det kan bli synes jeg og etter at mitt forslag til Taco ble nedstemt av de eldste 3 så ble det en slik #pai

Hva skal man kalle noe så lekkert?

Gjærbakst? Det er jo det det er! Men gjærbakst er jo gørr kjedelig! Altså ordet :P

Er det en pai? Nei men den er stekt i en paiform så det ser ut som en pai.

Har du et godt forslag så shoot.

Jeg digger å lage nye ting! Denne trodde jeg seriøst skulle bli ødelagt. Jeg bannet høyt på kjøkkenet og lurte etterpå hvorfor alle barna var forsvunnet haha. De skjønner nok nå at når mamma banner på kjøkkenet så er det bet å holde seg unna hoho.

Til gjærbakst bruker jeg alltod ferk gjær fra Mors Hjmmebakte ( Idun)

Denne gangen testet jeg ut kanelfyllet fra samme produsent.

#knallsmak

Jeg digger hvordan den ble seende ut!

Søt gjærdeig

  • 500 gram hvetemel
  • 50 gram gjær
  • 80 gram sukker
  • 125 gram smør
  • 1 t kardemomme
  • 1 egg
  • 3 dl melk

Sikt alt det tørre i en bolle.

Smelt smør og ha i melk.

Når dette er lunkent ( ca. 37 grader) vispes egget i. Ha så i fersk gjær. ( Om du bruker tørrgjør så har du det i det tørre.

Hell det våte i det tørre.  Elt deigen i 10-15 minutter.

Forhev deigen i 30-45 minutter.

ELTING

Det letteste du kan gjøre for å få en god deig er å forlenge eltetiden din. Prøv å start med å elte og ta tiden. MINST 10 minutter. Helst 15! Jeg tror du vil bli overrasket over hvor lenge du faktisk skal elte og hvor deilig og luftig det blir

Slik gjør du det:

  1. Kjelve ut deigen
  2. Smør på kanelfyll fra Mors Hjemmebakte
  3. Stikk ut sirkler
  4. Brett dem i to og så i to igjen
  5. Sett dem i en sirkel i en smurt paiform
  6. Jeg smører med Tine smør :P
  7. Hev i 30 min
  8. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter
  9. Når "paien" er avkjølt så tar du den ut av formen
  10. Knyt et passende bånd på :)

Noen vokser litt ut av formen og det kan se litt skjevt ut men det synes jeg bare er sjarmerende med gjærbakst.

Hva synes du?

Stilig eller hva?

Supert tips til 17.mai ♥

Liker du ideen? Trykk liker på innlegget og del det med dine venner ♥

Å dele er å glede!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Klemmer!

 

 

Kake i rødt, hvitt og blått






 17. mai er barnas dag og jeg er stor tilhenger av å lage gode kaker som også barn liker.


Dette er en klassisk vaniljekake som er lett å huske oppskriften på da mengden med sukker, smør, egg og mel er lik.


For å få en god vanlijesmak har jeg hatt i litt vanlijesukker og bakt med litt bakepulver for å gjøre kaken litt luftigere.


VANILJEKAKE




  •   250 g usaltet smør

  •   250 g sukker

  •  250 g mel

  •   4 egg

  •  2 ts bakepulver ( Dr. Oetker)

  •  2 ts vaniljesukker ( Dr. Oetker)


SUKKERLAKE




  • 100 g sukker

  • 100 g vann

  • 5 tvist fra vanlijetvister eller 1 vaniljestang


SJOKOLADEKREM:




  • 140 ml fløte

  • 160 g hvit sjokolade

  • 1 ss glukose ( Dr. Oetker )

  • 200 g philadelphiaost

  • 200 g saltet smør romtemperert

  • 450 g melis


PASTAFARGER




  • Rød

  •  Blå

  •  Hvit


VANILJEKAKE


Miks smør og sukker hvitt. Rør eggene sammen i en bolle ved siden av og hell litt og litt i smørmiksen.


Hvis røren skiller seg så stabiliserer du det med litt av melet.


Bland deretter mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig røren sammen.


Fordel røren i 3 former a 15 cm og stek på 180 grader i 15-20 minutter.


SUKKERLAKE


Kok opp vann, sukker og vanilje og pensle dette på bunnene når de er lune. Pakk bunnene inn i plastfolie og sett kaldt.


Lag kremen.


HVIT SJOKOLADEKREM


Kok opp fløten og hell dette over glukosen og sjokoladen som er fint hakket.


Rør dette til all sjokoladen har smeltet og alt ser fint og glatt ut.


Avkjøl. Skal se ut som mykt smør når det er ferdig.


Bland osten i en bolle.


Miks smør og melis til en fin og lys masse. Nesten hvitt og ha i osten. Rør forsiktig i den hvite sjokoladekremen.


Del kremen i 3 like deler og farg delene i rødt, hvitt og blått.


Mellom mine kakelag brukte jeg rød og blå :)


Sprøyt rosetter på med en 1M tip.


God 17.maifeiring! Til store og små!


Festbord til 17.mai



I dag skal jeg dele mine aller beste tips for et vellykket 17.mai-festbord.

Med 4 barn som skal ha nye klær, bunader og alt annet som skal kjøpes blir mai måned ofte en dyr affære.

Derfor jakter jeg hele tiden på ting som kan brukes flere ganger og som heller ikke er så dyre.

RØDT, HVITT OG BLÅTT

Det blir ikke skikkelig 17. mai stemning uten disse fargene men man trenger ikke kjøpe seg en hel duk. Jeg har valgt å kjøpe hvite sommerlige løpere og pyntet dem med en bred 17. mai banner. Det frisker opp og gir en herlig stemning til 17. mai.

Servietter har jeg bare kjøpt helt hvite slik at jeg også kan bruke dem om igjen :)

SERVISE

Serviset til 17. mai er av plast og skal også i sommer brukes til piknikturer. Prisen er fantastisk og starter allerede på kr. 29.-

I dette serviset finner du stettglass, tallerken, bestikk, boller, dessertskåler, kakespade og mye mer.



En kakespade i hvitt blir pyntet med en sløyfe for maksimal nasjonalfølelse!



Et skilt: Velkommen til oss får også en sløyfe. Alle føler seg velkommen når man får en slik velkomst.


BAK TIL 17. MAI


Ble du inspirert til å bake? Jeg har delt mange oppskrifter til 17. mai og du finner dem her:




Inspirasjonen til mitt 17.maibord kommer fra Storo Storsenter og butikkene:

  • Traktøren

  • Feel

  • Kremmerhuset

  • Clas Ohlsson


Mitt festbord til 17.mai kostet meg ca 1500.- Da er 3 etg kakefat fra Feel inkludert ( 699.-)

Legg gjerne igjen en kommentar på mitt festbord til 17.mai :)

Ønsker dere alle en herlig dag og vil du si hei til meg og bor i Oslo så ta turen innom Storo Storsenter i dag mellom 15.00-19.00. Sees vi?

God klem!


17.mai-kake






En festkake burde ha en kombinasjon av flere smaker. Samtidig er det også viktig å tenke på at sammensetningen av konsistenser kombineres på rette måten.


En myk og god moussekake som denne får en opptur når man smaker den sprø marengsen til. Du får litt ekstra å tygge på slik at det ikke bare smelter i munnen. Kombinasjon mellom søt hvit sjokolade og friske syrlige bær er utrolig godt!


HVIT SJOKOLADEMOUSSEKAKE MED MARENGSPINNER


Bunn:




  • 40 g mandler

  •  10 g hvetemel ( 1 ss)

  • 60 g eggehvite ( 2 stk)

  • 60 g sukker


Fyll




  • 200 g hvit sjokoalde

  • 4 dl kremfløte

  • 3 stk eggeplommer


Marengspinner:




  • 120 g eggehvite ( 4 stk)

  • 120 g sukker

  • 120 g melis


·         En klype salt for å stabilisere marengsen


Pynt:




  • 200 g jordbær

  • 200 g bringebær

  • 200 g blåbær


 


FREMGANGSMÅTE


Bunn:


Hakk mandler og mel i en blender/ matprosessor. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Ha i mandelblandingen og vend dette forsiktig inn.


Ha røren i en kakeform a 20 cm og stek denne på 180 grader i 20-25 minutter.


La bunnen avkjøles.


Fyll:


Smelt sjokoladen i vannbad.


Bland 1 dl kremfløte med eggeplommene og varm dette opp til det tykner. Rør godt.


Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen.


Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.


Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med kakeringen rundt.


Hell den hvite sjokoaldemoussen over og la dette stå i 1 time i kjøleskap før den pyntes.


Marengspinner:


Pisk eggehviter og salt opp til det skummer. Ha i litt og litt av sukkeret til du får stiv marengs. Vend så inn siktet melis og ha det hele i en sprøytepose med stor rund tip.


Sprøyte ut linjer på et bakepapir. Om du vil ha en fin avslutende kant på dine pinner så sprøyter du ut en og en. Du trenger da 3 ark med bakepapir.


Tørk marengsen på 90 grader i 2-3 timer. Du kan også øke temperaturen slik at steketiden blir forkortet men marengsen kan bli noe gul om dette gjøres.


Servering:


Brekk marengspinner i ønsket lengde og sett dette rundt kaken. Pynt oppå med bær i rødt, hvitt og blått. Fest et bånd rund kaken for ekstra 17.mai følelse. God feiring!


TIPS


Husk å romtemperer dine egg. Eggehviter som er for kalde kan gi marengs som sprekker i ovnen. Et godt råd er å la alt av ingredienser være romtemperert.


Salt og sitronsyre stabiliserer marengsen og gjør at den ikke blir skjør. Lag gjerne marengspinnene på kvelden og sett dem til tørking natten over!


 NYTT FRA MEG


Det har vært noen travle uker de siste ukene og jeg har fått lite tid til å besvare alle kommentarer og henvendelser på bloggen. Når alt roer seg etter 17. mai skal jeg sette meg ned og svare på alle mail og spørsmål dere har. Takk for engasjementet dere viser.


Tara Smak


Tara Smak er et blad jeg har kjøpt mye og jeg har brukt flere av oppskriftene som jeg har funnet i bladet. Personlig liker jeg bladet for de fantastiske bildene og gode ideer som bladet er fylt av.


Det siste bladet er spekket med festkaker til 17. mai og mange andre gode sommer-bake-tips.


Som leser av min blogg kan du nå få 3 nummer av Tara Smak for kun kr. 99,50. 


Pris i butikk er kr. 74.- per utgave, altså kr. 222.- for 3 utgaver så du sparer 55% i forhold til butikkpris :)


Vil du benytte deg av dette tilbudet så klikk deg inn HER.


Fra neste måned har jeg tenk til å skrive litt om hvert blad som kommer ut og hvilke oppskrifter jeg likte best samt hvorfor.

Håper dere får en fantastisk dag!



17.mai-boller

Det er ikke bare kakene som skal pyntes til 17. mai. Gjærbaksten skal også fremstå i all sin 17.mai prakt!

Disse bollene er perfekte å lage sammen med barna kvelden før og du kan også erstatte noe av det fine melet med grovt om du vil ha en grovere variant.

Bollene er penslet med spiselig pastafarge i rødt, hvitt og blått og du kan kjøpe disse fargene på velassoterte dagligvareforretninger, Traktøren eller feks Jernia.

Ved siden av ingrediensene trenger du:

Slikkepott.no har nå et tilbud på en 17. mai pakke til kr. 249.-  

HUSK rabattkoden vp2015 gir deg 10% ekstra rabatt :)

MAMMAS BOLLER

Denne bolleoppskriften fikk jeg fra mamma for flere år siden. Jeg tør nesten å påstå at det var tidlig på 90-tallet jeg bakte denne første gang.

Den blir like vellykket hver eneste gang. Oppskriften er ikke så ulik Trines sin "perfekte boller oppskrift" :)

Ingredienser

  • 500 gram hvetemel
  • 50 gram gjær
  • 80 gram sukker
  • 125 gram smør
  • 1 t kardemomme
  • 1 egg
  • 3 dl melk

Slik gjør du:

Sikt alt det tørre i en bolle.

Varm opp melken til den er ca. 37 grader, ha i egget og gjæren.

Hell det våte i det tørre.

Elt deigen i 10-15 minutter. Ha til slutt terninger av smør i deigen og elt noen minutter til.

Forhev deigen i 30-45 minutter og rull ut bollene.

Etterhev bollene under et klede i 45 minutter.

Pensle bollene med eggehvite og mal på det norske flagg med spiselig pastafarge. Maler altså på flagget FØR jeg steker.

Stek bollene på 180 grader i 10-15 min

Oppskriften gir ca. 20 stk.

 

Ha en herlig dag folkens!

Klemmer!

Festlig "flaggstang" til 17.mai



17. mai er like rundt hjørne folkens og det er på tide å begynne planleggingen til vårens høydepunkt!

Her på bloggen skal det komme en rekke gode tips til 17. mai både for voksne og barn.

FESTLIG SNACK

Denne lille søtsaken har det en god snack burde ha: Nemlig smak av salt og søtt! Jummy!

Ta med boksen med strøssel fra butikken og du har laget denne på under 20 minutter!

Hva trenger du:

  • Saltstenger

  • 200 g smeltet hvit sjokolade

  • Rødt, hvitt og blått strøssel


Smelt sjokoladen over varmbad.

Hell strøsselet på et bakepapir. Det er lettere å rulle saltstangen slik :)

Dypp en stang ned i den smeltede hvite sjokoladen og la overflødig sjokoalde renne av. Rull så saltstangen i strøsselet slik at halve stangen blir dekket av strøssel.

Lag så mange du orker!

Lett, hurtig og utrolig dekorativt :)



GIVEAWAY

Har du lyst på 2 slike pakker med strøssel sendt hjem til deg?

Legg inn en kommentar i feltet under.

5 heldige vinnere får tilsendt dette før 17. mai hjem.

Vinneren blir trukket i morgen kveld!

Ønsker dere en fantastisk dag videre :)

hits