hits

Baketips

Nytt bakeprosjekt!

Vi har nå startet med et nytt prosjekt her hjemme. 

Vi er ikke 100 % sikre på hvordan det skal bli riktig enda. Men at vi skal lage både franske makroner og marengs det er helt sikkert. Christian mener vi skal lage et tårn som er 1 meter høyt. 

Men innerst inne så tror jeg Christian har mest lyst til å lage en ny bryllupskake, men vi kan jo ikke akkurat fylle fryseren med 5-6 bryllupskaker utover våren haha. Så derfor skal vi prøve oss på noe som er bygd opp av flere elementer. 

Vi har startet sånn smått med å lage franske makroner. Men han har kun fått stå og se hvordan det gjøres. Og sprøytet litt ut selv. Neste runde skal han få lage alt helt alene. Men først skal vi lage marengs. Det er vel noe av det enkleste man kan lage, foruten cookies eller brownies. 

At det er mye glede i bakingen vår er det ingen tvil om:

Jeg har skrevet en del tips til dere som baker med barn. Det kan være nyttig å lese før man hiver seg i bakingen. Som alt annet her i livet gjelder det å forberede seg godt nok. Håper dagen din blir magisk ❤

Happy Baking ❤

Dagene raser forbi. 

Det er for tiden så mange tilbud om å bli med på eventer og festligheter at jeg kunne vært i Oslo hver dag. Gått fra pressefrokost til visninger, lanseringer av produkter osv. 

Selvsagt er det kjempegøy, og jeg sier ja til noe. Men min viktigste oppgave den er her hjemme ❤

Å være mamma ❤

Når jeg er for mye på farten så merker jeg at det skjer noe i heimen. Det er som om avstanden til barna blir litt for stor. Ukomfortabel stor og trenger jeg dager som i dag å bare hente meg inn. 

Onsdager er liksom blitt min faste fridag og ofte brukes den på kjøkkenet. Når jeg ikek har bakt på en stund så savner jeg det. Brød, boller, makroner. Jeg skulle bakt så mye mer ❤ Men sånn er det, man må prioritere.

I morgen kommer det igjen tv kamera på besøk. Nå har det vært mye tv for å si det slik. Men jeg trives veldig godt med det, og i morgen tror jeg sannelig jeg må diske opp med noe godt. Jeg håper det blir tid i kveld til å lage makroner ❤

Akkurat nå står brøddeigen og hever! 

Mange spør meg om gjær. Er det noen forskjell på å bruke tørrgjær fremfor vanlig gjær?

Egentlig ikke, men tørrgjæren trenger mer tid på å komme i gang. Den trenger også litt varmere væske. Husk at tørrgjær blandes inn i melet.  

Her hjemme nå er det altfor mye smuler på gulvet. Altfor mye støv i krokene og altfor mye klær som ikke er brettet. Men det er sånn det er. Midt oppi det som kalles livet må vi nesten ta oss litt tid til å bare logge av.

Når jeg baker logger jeg helt av. Det er så deilig. Ingen andre tanker enn gram og desiliter. 

Jeg kjøpte nettopp en pakke smash for å teste ut hvordan det ville smake med smashboller. Håper å dele oppskriften med dere om det blir vellykket. 

Jeg har også vært på visning i dag. Et nydelig hus her på Sørumsand. Det hadde passet oss perfekt ❤ Så får vi se om det er ment at det er vi som skal bo der, eller om det blir en annen adresse på oss enn Nordlia ❤ Ny adresse blir det i alle fall snart ❤

Håper dere har en like fin onsdag som meg ❤

Baketips til helgen ❤

Akkurat nå står jeg iført pysjamas og et rosa forkle med hvite prikker. Det er ikke akkurat et vakkert syn, men jeg koser meg masse. 

Jeg bestemte meg i går da jeg så at Manuela hadde lagt ut en ny oppskrift på karamellkrem, at den, den måtte jeg bare teste. Hun bruker mascarpone i kremen og den er superfluffy! Jeg smakte den sist da jeg var på besøk hos henne. 

Det siste året har jeg vært hos henne med jevne mellomrom. Nå har jeg akkurat booket en ny tur. Denne gangen tar jeg tog, og skal vi kose oss i Gøteborg i en dag før vi tar turen inn til hennes nydelige kjøkken. Baking står på planen og det er få som inspirerer meg mer enn Manuela. 

Forrige uke var jeg på foredrag med henne og her kan du lese om hennes historie.

Jeg baker for øyeblikket disse snickers browies ❤ Har du sett så deilig? 

I morgen har jeg og Annika tenkt å lage disse:

Brownieskjeks med fluff ❤

Annika heter jo Ilona til mellomnavn. Det er et nederlandsk navn som også Manuela har til mellomnavn. Det er et utrolig vakkert jentenavn synes jeg! 

Men tilbake til kremer. 

Altså den kremen som Manuela lager. Den må du bare teste ut neste gang du lager krem. Her er samme basis med Mascarpone men med bringebær og sitron

Love it ❤

Her har dere meg hos Manuela ❤

Håper dere får en nydelig fredag og en enda bedre helg ❤

Sjekk innom bloggen senere da! Jeg, Sven og Annika har noe å fortelle dere! ❤

Foto: Manuela i Passion for Baking

Ny på baking? Her er noen tips:

Hei fine dere, 

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne dele noen tips til de som starter å bake. Altså nybegynnertips. 

Dette er noen av tipsene jeg gir til de som er på mine kurs. Jeg har delt dette inn i 10 områder. Og forteller dere mulig noe dere visste fra før her, men kanskje det står noe dere ikke visste fra før og :) 

Råvarene

Det finnes mange myter om råvarer. En av de største mytene er vel at alt MÅ være romtemperert. Jeg fniser inni meg når jeg leser det rundt omkring. Jeg har laget over 100.000 franske makroner med iskald eggehvite og det har funket som bare det. Det er ikke varmen på råvarene som er det viktigste. Det er hvordan du behandler dem og hvilke du bruker. Det er heller ikke alltid slik at de dyreste er de beste osv. Men når det kommer til sjokolade og smelting av dette for et overtrekk av feks cakepops så anbefaler jeg en litt dyrere sjokolade. Odense er en fin type som kan kjøpes i dagligvare.

Egg

I alle oppskrifter du finner i bøker og blader tar man utgangspunkt i at et egg er 65 gram. Kjøper du billige egg som veier 50 gram og du skal etter oppskriften ha 4 egg i kaken ( ca 260) og du har 4 egg a 50 g ( 200 g ) da sier det seg selv at kaken ikke vil få høyden den bør ha og kan være tørr. Vei eggene dine og sjekk om du har rett mengde :)

Må melet siktes?

Dette er også en myte jeg må si meg uenig i. Melis og mel i dag har så stor omløpshastighet at jeg aldri har erfart det som meget viktig å sikte melet eller melis. Om du ser at det er klumpete ( at det har stått lenge) kan det være lurt. Dog gjør jeg det ofte fordi jeg føler at det gir en luftigere bakst når dette trengs. Men det er ikke noe must. 

Kjøkkenmaskinen!

Rekk opp hånda alle som har en :P

Visste du at når du baker med den ALDRI og jeg sier ALDRI skal sette den på max hastighet? La meg feks ta marengs. Eggehviter skal piskes med sukker. Starter du maskinen og setter den på full guff vil du skape ustabilt skum som med sine små og store bobler gjør at dette høyst sannsynlig faller sammen. Eggedosis og marengs skal piskes på lav hastighet for så å øke opp. Til litt over medium hastighet.

Slik skaper du en stabil masse som gjør at kaken IKKE faller ned når du tar den ut av ovnen.

Rømme og fløte i oppskrifter

Eller for den saks skyld kefir gir en god, saftig smak. Søk etter oppskrifter som har noe "ekstra"  

Fylle bakeformer!

En tommelfingerregel er at en form fylt med røre ikke skal være mer fylt enn 2 cm opp. Hvis du fyller en form mer vil du se at det er vanskelig å steke den. Inni kan den bli rå og på kantene tørr. Del heller røren i to omganger og sørg for at du ikke steker mer enn at alt er stekt like godt. 

Ovnen

Når kaken har stått 2/3 av tiden. Altså over halvparten er det trygt å opne ovnsdøren. Gjør du dette FØR halvgått tid kan du ødelegge baksten. Vannbakkels derimot må du ALDRi åpne før du ser at det er GODT stekt.

Dynk dine kaker!

Dynk alle dine kaker med fuktighet. Også cupcakes eller sjokoaldekaker. Det smaker bare så vanvittig mye bedre.

Steketid

En regel er at vi "oversteker" våre formkaker i Norge i dag og understeker vår gjærbakst. Skal du bake sjokoladekake, prøv å steke den 5 minutter kortere neste gang og stek gjærbaksten 5 minutter lengre. Du vil smake forskjellen.

Følg oppskriften

Bak med hjertet sier alle, men det aller viktigste med baking er å følge oppskriften og ha rett mål. Står det 180 g så er det 180 g ikke 178 g. Kjærligheten vil da komme etterpå i form av fantastisk smak!

Nå kan det jo hende du ikke er enig i alt som står her men sånn er det jo alltid. Dette er noen av de tingene jeg tenker på før jeg starter å bake :) 

Gode klemmer! 

New In ❤ Sprinkles

For dere som følger meg på snap så fikk dere helt sikkert med dere at jeg var i Sverige på søndag hos Manuela ❤

Altså jeg bare elsker den damen der! 

Jeg fikk servert en superdeilig Brownies med lakris som jeg bare må teste ut selv. Det var noe av det beste jeg har smakt på evigheter. Jeg tror ikke oppskriften er kommet ut enda men om dere følger med på Instagram på Passionforbaking så tipper jeg dere får med dere når hun legger den ut. Jeg fikk også smake denne Devil Food cake og den kremen MÅ dere bare lage for den var helt nydelig. Den er heller ikke lagt ut på bloggen men den kommer nok ganske så snart, tipper jeg. 

Manuela har gitt meg mange gode råd opp gjennom årenes løp og det er mange av våre samtaler som jeg holder mitt hjerte nært ❤

Jeg har allerede booket hotell til neste gang jeg skal på besøk. En dag blir altfor kort når man er i kjøkkenet til Manuela og skal bake. Jeg fikk forresten oppskrift på en ny krem til cupcakes som jeg skal dele med dere. Neste gnag jeg drar dit skal vi to også ut på shopping. For er det noe Manuela er god på så er det å vite hvor man handler de beste råvarene. 

Sjokolade, lakris og strøssel. Det er helt vilt så mye forskjellig det er på markedet. Og det gjelder å finne det som er bra og som smaker godt. 

Det jeg liker aller best ved Manuela er varmen hennes. Vi kan alle lære noe av akkurat det. Bry seg ❤ Dessuten er hun utrolig humoristisk og tar seg selv ikke veldig høytidelig. Forteller gjerne om flauser og ting hun gjorde galt. Hvordan vi i starten av bloggkarrierene våre kunne stå og snakke med hverandre på messenger og fortelle hverandre at vi bakte i pysjamas og det fløt rundt i kjøkkenet. Eller at vi diskuterer ingredienser vi brukte da som vi aldri ville tatt i den dag i dag. Vi visste jo ikke bedre. 

Men etter mange år og tusenvis av kaker senere har Manuela blitt en av verdens største inspirator på baking på både Instagram og Youtube. Og det står det respekt av ❤

Prinsessekakevideoen hennes har over 5 millioner views. Det er helt vilt mye ❤

Uansett. Jeg har fått helt dilla på Sprinkles. Elsk, elsk, elsk. 

Om du har like dilla som meg foreslår jeg at du tar en titt på Fancy Sprinkles 

Altså! 

Nå gleder jeg meg bare til å få unna en del gjøremål som må gjøres i dag og i morgen for så å bake noen deilige kaker, for både nye kakefat og sprinkles må testet ut.

Så må jeg bare si at jeg endelig har fått meg en ny kjøkkenmaskin. Jeg har faktisk fått meg 2 :O 

Jeg skal lage noe i den minste i dag og jeg håper jeg får begge oppskriftene ut på bloggen i løpet av denne uken. 

Følg med ❤

Gode klemmer herfra ❤

PS. Nominasjonen til VIXEN er nå i gang og jeg ville satt utrolig pris på om du tok deg tid til å nominere meg ❤ HER HER HER 

Årets farge: Tangerine

Annonselenker

Har du ikke kjøpt deg denne fargen så bør du gjøre det nå! Dette er årets fineste farge. 

Når du ser på tuben så ser den ikke så veldig smashing ut men fargen blir helt nydelig i kremer, på makroner og i fondant. 

Tangerine (annonselenke)

Elsker navnet. 

Nei, den er ikke oransje og nei den er heller ikke aprikos. Mulig litt laksefarget, nei jeg blir ikke enig med meg selv. 

Fargene jeg bruker heter Progel (annonselenke) Og er nok dobbelt så drøye som Wilton sine. De er i en tube, noe som gjør at det ikke blir noe gris og så holder de seg utrolig bra. 

Uansett, du bør ha denne fargen i hus nå som våren er på vei.

Håper du, uansett hvor du er, har en nydelig dag!

Gode klemmer!

Følg meg gjerne på Snap: annebrith.no

Forresten trenger du oppskrift på franske makroner. Du finner mine aller beste oppskrifter via denne linken. 
 

Lær å bake LIVE på facebook!God morgen vakre vesener!

Jeg klarte nesten ikke sovne i går fordi jeg var så gira, haha. Jeg fikk så mange herlige tilbakemeldinger fra dere på min livesending på facebook. Våknet i dag til å se at hele 7700 mennesker har sett sett gjennom filmene jeg la ut. 

Om du vil se hvordan jeg lager franske makroner så kan du klikke deg inn på min facebook. Trykker du liker vil du få en beskjed så fort jeg sender live. 

Dette var jo en hel spontan greie. 

Jeg skulle bake makroner og tenkte, shoot. La meg gjøre det live. Jeg hadde ikke planlagt noe bare kjørte igang slik jeg gjør når jeg baker. 

Det betyr jo også at videoen selvsagt kunne vært kortere. Mulig bare 40 minutter men jeg synes det er viktig å svare på alle spørsmål som stilles i kommentarfeltet så da blir det slik. 

Men det var en viktig ting jeg glemte. I følge noen av dere seere et stort forbedringspotensial. HAHA Altså kan jeg bli MYE bedre på det neste gang. 

Jeg fikk melding om at jeg måtte sminke meg bedre. Jeg glemte å sminke meg før jeg filmet haha. 

Ler meg i hjel at noen kommenterte det på snap. Jeg vet. Jeg stylet ikke håret eller sminket meg før jeg startet. Jeg skal vurdere det til neste livesending.

Som faktisk er kommende torsdag. Jeg tenker det kan være noen fine ting og ha fast 1 eller 2 ganger i uken. Men nå tester vi det litt og har jeg bestemt at torsdag klokken 12.00 blir det baking igjen. 

Husk å logge på eller trykk liker på facebooksiden min så blir du oppdatert når jeg sender live.

Jeg skal legge ut oppskriften her i dag OG legge ut oppskriften på mine fylte horn. LOVER

Gode klemmer fra meg.

 

 

Hvordan få glans i marengsen?

Det er mange som spør meg om hvordan jeg får glans i marengsen?

Jeg har laget så mye marengs opp gjennom tiden og når jeg ser tilbake på alt jeg har erfart, både med oppskrifter som har vært vellykket og de som har vært mindre suksessfulle så har alle en ting til felles. 

Oppskrifter hvor sukker og melis has i eggehviter til å begynne med blir alltid mer glansfulle enn de hvor man heller sukkeret i til slutt. Om du bruker oppskriften hvor du varmer opp sukkeret så blir de ekstra matte.

Noen vil jo ha matte og litt rustikke marengs. 

Oppskriften til det finner du via denne linken. På disse "rainbowkisses" kan du se hvordan fargene er matte. Noen elsker dette. Og jeg må ærlig innrømme at det er kult noen ganger. 

MEN så kommer de stundene man vil ha en litt mer "eksklusiv" look på det hele, da kan det være greit å følge denne oppskriften på glansfulle pikekyss. 

Hvis du vil lage dem med kjeks anbefaler jeg deg å lage dem med en enkel cookeisoppskrift :)

Håper dere får en nydelig kveld!


 

Å nei, bollene ble ødelagte!

Aaargh!

Jeg skulle teste ut en ny oppskrift i dag. 

Alt så nydelig og flott ut helt til jeg tittet inn i ovnen. 

Aaargh igjen. 

Jeg liker ikke når sånt skjer altså haha. Det er jo også bare så idiotisk, men det er min egen feil. 

MEN, fordelen er jo at nå kan jeg lære dere noe. Og dette er jo noe som skjer med flere ting enn bare boller. 

Kaker sprekker på toppen, cupcakes sprekker og boller sprekker. 

Til og med franske makroner sprekker noen ganger. 

Det som da skjer er:

Ovnen står på for høy varme for baksten. Baksten klarer ikke å ta unna hevingen og du får en "eksplosjon" på det som står i ovnen. Overflaten sprekker altså. Dette unngår du om du justerer varmen. 

250 grader varmluft på boller er altså for høyt haha. 

Det var nemlig iskaldt på kjøkkenet i dag tidlig da jeg startet og jeg skrudde ovnen på full guffe med ovnsdøra åpen og glemte å stille temperaturen ned igjen. Jeg var så vanvittig travel med alt annet. 

Fordelen er jo at nå får jeg bakt disse på nytt på lørdag sammen med svensken som kommer på besøk :P

En annen ting som mulig kan ha gått galt er at gjæra har fått for varm væske mot seg. Jeg sjekket ikke temperaturen da jeg helte væsken over og det gjør jeg alltid. Da dør noe av gjæra og så blir det vanskeligere for baksten å heve. 

Irriterende ja.

Men sånn går det når man har det for travelt. 

Snakkes litt senere dere!


 

Er jeg den eneste som strever med pepperkakene?Hvorfor skal det være så vanskelig å få pepperkakene så fine? 

Er jeg den eneste som strever med dette mon tro?

Hva med deg? Ja, du ja. Du som sitter og leser dette.

Strever du også med å få den glatte, fine overflaten med den gyllenbrune fargen?

Jeg innrømmer det! 

Noen ganger så irriterer jeg meg over at dette, som alle egentlig mener er så lett, faktisk ikke er så enkelt. Jeg ender innimellom opp med å kjøpe ferdig deig på butikken. Ja, sorry. Jeg må innrømme det også. 

Men jeg har ikke tenkt til å gi meg så lett. 

Jeg skal bake pepperkaker hele helgen. Og jeg skal lage 4 kalendere, altså 96 hjertepepperkaker. 3 skal gis bort til klassene til barna. Tradisjon tro. 

En skal vi ha her hjemme. 

Det kommer altså en pepperkake ABC her i helgen. DO´s & DONT´s.

Jeg skal altså bake meg gjennom en del pepperkakeoppskrifter i helgen så om du har en KONGE oppskrift så legg den igjen i kommentarfeltet. Frem til i dag har min erfaring vært at deiger med egg har gitt det beste resultatet og oppskrifter som sier at deigen skal i kjøl, de lyver så det synger etter. 

Jeg bare hater når det skjer. Legg deigen kjølig. Så skal du bruke den og den er steinhard. Ikke bra. 

Nei, følg med følg med. 

Og kom gjerne med ditt aller beste tips når det kommer til pepperkaker! 

Men det beste tipset får absolutt ikke være => Kjøp på butikken haha. For det må være en krisesituasjon. DA er det tillatt. 

Oppskriften på de på bildet kan du finne her. 

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)

 

Dette MÅ dere ikke glemme!

Appelsinene er kjempegode nå og blir bare bedre og bedre for hver uke frem mot jul føler jeg. 

Det er en nydelig ingrediens å ha i bakst eller kaker. Det samme med sitron og lime. 

Skal du bake med en av disse herlige fruktene er det en ting du bare ikke MÅ glemme. Det er så viktig og det smaker så utrolig dårlig om du glemmer det. Det er liksom forskjellen på om du vinner eller taper. Smaken blir bare så mye, mye bedre om du husker på å gjøre det. 

Mange vet ikke engang at det må gjøres og jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke visste det selv før jeg var med i Hele Norge baker, men etter jeg lærte det har jeg alltid høstet masse lovord når jeg baker med sitron, appelsin eller lime. 

Hva er det du må huske på?

Jo, du må koke opp vann, legge appelsiner, lime eller sitroner i en bolle og helle det kokende vannet over. La alt ligge i vannet i 2-3 minutter før du heller av det kokende vannet. Altså du skal legge frukten MED skall i en bolle. 

Så skal du gjenta prosessen MED nytt friskt vann. 

Når du har gjort dette vil du lukte noe jeg tipper du aldri har luktet før. Hvis du ikke kjenner til denne prosessen da. 

NÅ, når frukten er "renset" kan du raspe skall og ha det som smaksetter i dine kaker, kremer eller trøfler :P

Jeg skal lage trøfler i dag, derfor jeg sier det. 

Appelsintrøfler!

Må bare gjøre unna en dugnad på Cheerleadingen til Annika først. 

Hva med en sitronterte til farsdagen i morgen? Eller cupcakes med appelsinkrem

Eller sjekk innlegget hvor jeg har samlet mine 10 beste kaker!

Snap =>  Annebrith.no ( HUSK å se gjennom MYSTORY for tips om baking eller annet gøy) 

Følg meg på =>  Facebook

Følg meg på =>  Instagram 

 

Pepperkakeformer! Hvor kjøper man de fineste?Tid for pepperkaker!

BAKE BAKE BAKE!

Om du sjekker mystory på snapchat nå: annebrith.no ser du hva vi bakte i går. Du vil også se hvordan jeg pyntet dem om du klikker deg inn på Instagram og dette bildet.

Jeg har over 500 pepperkakeformer. Men jeg bruker dem jo hele året da. Som cookiesformer. 

De aller fineste og beste er de som er av kobber. De er store og holder seg utrolig godt. År etter år. De er ikke billige men de sendes utrolig raskt til Norge. 

Jeg kjøper dem på Coppergifts Altså tror ikke det er en form av noe de IKKE har der. Jeg ønsker meg hele alfabetet men det er en nokså stor investering haha så har bare kjøpt LOVE nå så kommer de andre bokstavene etterhvert. 

Snøfnugget har jeg tror jeg kjøpt på amazon. Jeg kjøpte DENNE

Ellers søker jeg mye etter fine pepperkakeformer på Pinterest og andre fine amerikanske blogger. 

Kjøper du nå så har du dem i alle fall før bakingen til jul virkelig starter :)

Gode klemmer!


 

Bakeprodukter vi vil ha i Norge!En sjelden gang er jeg i Sverige. Og det slår meg hver gang: Hvorfor har de så mye bedre utvalg i Sverige på bakeprodukter enn det vi har i Norge?

Sirup feks. Hvorfor i alle dager har vi ikke det på flaske her i Norge også? Perlesukker? Hvorfor er det ikke det samme hvite og fine som de har i Sverige?

DET er så himla synd tenker jeg, for det er jo ikke alle som har muligheten til å handle i Sverige. Disse 4 produktene må Dansukker Norge se å få inn i hyllene asap! Ikke bare er det superpraktisk med den hvite sirupen er jo mye mye billigere enn det er her i Norge. Hva er greia liksom?

Nei, jeg har bestemt meg for å sende linken til dette innlegget inn til salgssjefen i Dansukker og håper derfor at så mange av dere som mulig trykker LIKER på innlegget slik at vi sammen kan påvirke prosessen for å få dette i butikkhyllene. 

Det skulle jo bare mangle! 

Vil du ha helt kritthvitt perlesukker, som holder seg hvitt og fint gjennom stekeprosessen? Sier du JA til sirup i flasker og hvit sirup/glukose som er både billigere og mer tilgjengelig? TRYKK LIKER her nede på innlegget og på innlegget på facebook. 

Så kanskje dette står i hyllene på Rema, Kiwi og Extra om noen måneder. 

Og frem til da må dere bare handle når dere er i Sverige folkens for disse 4 produktene ELSKER jeg! #ikkesponsetmening

TRYKK LIKER! Ikke glem!

 

NEW IN - Former til Ombre-kake

Endelig har de kommet i en butikk hvor vanlig dødelige kan handle :P

Jeg blir innimellom så oppgitt over at vi her i Norge skal være så sent etter alle trendene som er på kakefronten i USA og England. 

Disse 6 formene fant jeg på Panduro i forrige uke og i går da jeg stakk innom hadde de mage flere. 

De er nå på tilbud og koster kr. 249.- mener jeg det var :P

Det fine er at formene ikke er så høye, de sklir inn i hverandre slik at det er lett å oppbevare dem pluss at du bare vasker dem og så har den i esken igjen. SÅ legges alt bort. 

Det kommer en oppskrift på godsakene som passer perfekt til disse 6 formene og noen tips om hvorfor du ikke skal bruke så mange egg i en slik røre :P

Men nå skal jeg bake litt her...travel dag i dag!
 

Denne kaken er pyntet med kun et kjøkkenredskap!

Jeg har aldri vært den som har hatt mest kakeutstyr. Rett og slett fordi jeg ikke har plass på kjøkkenet. Jeg synes også det er unødvendig å kjøpe seg så mye utstyr som man egentlig ikke har bruk for eller kanskje bare bruker en gang. 

Denne kaken er pyntet med krem i en sprøytepose og en t-skje. 

Du kan om du har bruke en spatel men en t-skje gjør samme jobben. 

Jeg begynte nederst på kaken med blå. Det jeg gjør er at jeg sprøyter ut to dråper og drar t-skjeen lands hver dråpe mot høyre. Så sprøyter jeg ut to dråper til høyre for de første to og drar skjeen igjen mot høyre. Jeg tørker av skjeen for hver gang slik at den er ren. 

Dette gjør jeg hele veien rundt. 

Så tar jeg en ny farge. 

På toppen starter jeg ytterst og legger dråper langs kanten og drar disse innover med skjeen. Så er det samme prinsipp helt til du er i midten. 

Til slutt ender du det hele med en dråpe for å skjule skøyten.

Enklere blir det ikke. 

Flott pyntet kake uten særlig mye utstyr.
Håper dere får en strålende dag!

Klemmer ♥

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)

 

Dette bør du vite FØR du baker boller:Det finnes så mange råd og forskjellige oppskrifter på bolledeig. 

De fleste av oss mener jo at mammas boller er de beste og ofte er jo det faktisk også sant. For hva er vel bedre enn å spise en bolle fullstappet av gode minner? 

Men årene går og vi får gode oppskrifter på boller fra venninner eller vi videreutvikler mammas bolledeig og kommer opp med vår egen oppskrift (med link til video)  Og så finnes det den idiotsikre oppskriften som ALDRI slår feil. 

Uansett hvilken oppskrift du bruker på bolledeig kan du ta disse rådene med deg. Det gjør at sjansen for å lykkes blir enda større:

 1. Bruk alltid fersk gjær.
 2. Hold alltid litt av smøret tilbake slik at du kan ha små biter av smør til slutt i elteperioden. Slik får du deiligere boller. Rett og slett. 
 3. Erstatt litt av sukkeret med brunt sukker for en bedre smak. 
 4. Erstatt noe av melken med youghurt eller kefir. Saftig saftig saftig. 
 5. Elt alltid mer enn 10 minutter på medium til høy hastighet. 
 6. Litt salt i bollene fremhever smaken.
 7. Ikke glem å forhev deigen men har du dårlig tid er det forhevingen du skal droppe IKKE etterhevingen. 
 8. Pensling av boller med egg er ut i 2016, man kanskje det blir IN igjen i 2017 men i år dropper vi det. 
 9. Stek din gjærbakst på 225 grader.
 10. Bruk alltid varmluft.

Det var mine 10 beste tips du kan bruke uansett vhilken oppskrift du bruker. 

Ha en strålende fredag. 

Jeg er altfor sent ute til min avtale klokken 10.00 nå men følg meg gjerne på snap: annebrith.no for å se hvordan dagen og kvelden går :P

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)

 

Bakespørsmålet ALLE stiller!

Fredag og helg dere!

Blir en herlig helg her med litt baking og ut med venninner i morgen kveld. Vi skal heie på Markus i Skal vi danse. Det gleder jeg meg veldig til. 

Sitter her og skriver i en kort kjole og høye heler. Haha fotoshoot og blogginnlegg om hverandre. 

Det er et spørsmål ejg får daglig fra dere der ute og jeg har nesten hver gang bare lyst til å henvise til bloggen for jeg svarer det samme til dere alle. Derofr lager jeg nå et eget innlegg om dette slik at det ligger under kategorien BAKETIPS. Her finner du flere slike tips.

Spørsmålet alle stiller er hvor lange noe skal stekes?

Jeg svarer alltid: Til det er ferdig. 

Haha mulig litt rart svar kanskje og innlysende ja men det er så vanskelig for meg å vite eksakt steketid for dere med deres ovn og størrelser på muffins eller boller.

Jeg fylle rmine muffins med 50 g røre. da steker jeg dem på 175 grader varmluft i 15-17 minutter. Men om ovnen din er sterk så blir steketiden noe kortere. og lager du muffins med 60 g røre så må du forlenge steketiden.

Slik er det med boller også. De lager jeg som regel 75 gram og steker dem på 225 grader i 10-15 minutter. Alt etter hvem som skal spise dem. kidsa liker dem lyse, jeg liker dem mørke. Mammaen min liker også at ting er godt stekt. 

Så når det kommer til steketid og temperaturer så må du tenke litt selv. Selvsagt kan jeg gi deg et alternativ men husk at du lærer mest når du tenker selv :P

Og du lærer enda mer når du gjør en feil :P

Jeg setter mine brett som regel på 2 rille i ovnen. De aller fleste bruker rille nummer 3. Så har jeg også alltid varmluft på.

Det var dagens tips. Nå skal jeg ut å handle til helgen og neste uke. Forrige uke var jeg på Extra og sprakk budsjettet så hinsides mye at jeg ble irritert. jeg er derfor tilbake på Kiwi denne helgen. Forrige uke kjøpte jeg ikk enoe annet enn det vanlige og i stedet for at det kostet 1000.- slik det alltid gjør ble det 1400.- Jeg ble bare sur haha. 

Så får vi se hvordan det går i dag. Mandag blir det ikk emiddag her hjemme da jeg skal på jobb i Sverige :) 

Ha en nydelig helg :)

Vil du ha oppskriften til disse vaniljecupcakes med rosa frosting må du klikke deg inn på denne linken. 

Det er verdens beste frosting uten tvil!

Klemmer fra meg....

PS. Jeg lovet dere å fortelle om det ville jeg gjorde på tirsdag men jeg er litt usikker på om jeg tør å fortelle det. Innlegget er skrevet og det er veldig personlig så jeg må nok tenke litt på om jeg deler det. #skummelt

Følg meg gjerne på instagram der er det kun kaker og oppskrifter som serveres og på facebook skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvaordan det står til på kjøkkenet :) 

B A K I N G I N S P O

Hallo, hva skjedde med mandag og tirsdag denne uken? 

Jo, mandag jobbet jeg som gal på dagen for å få ferdig en del ting og på kvelden løpte jeg meg bort i marka. Haha jeg er veldig glad jeg ikke var alene i skogen for det blir så sykt mørkt nå. Batteriet på både kamera og mobil tok kveld og da vi hørte lyder som lignet på ulv må jeg si at jeg ikke var særlig høy i hatten. Det var veldig deilig å komme seg hjem igjen. 

Er det ulv i Nordmarka mon tro? 

Jeg prøver å finne en balanse i livet for tiden. Rutiner er noe jeg trenger for å gjøre jobben min best mulig og det tar liksom litt tid å komme seg inn i dette igjen etter ferien. Når skal det bakes? Hva skal bakes? Hvilke eventer og store dager skal jeg bake til? Når har mine venner bursdag og hva trenger de til sine store dager? 

Når jeg trenger inspirasjon så logger jeg meg på Pinterest

Der har jeg egne BOARDS som jeg legger mine favorittbilder i. 

Noen av mine favoritter har jeg i albumet som heter Let´s bake og ettersom jeg bare elsker bringebær og alle kaker med det har jeg laget et eget album som heter Raspberry Delight

Har veldig lyst til å prøve meg på denne kaken her bare i flere lag :P 

Starter uansett tenker jeg å lage litt marengs og makroner i dag. Det er godt for sjelen å bare kunne kose seg litt på kjøkkenet.

Hvor henter du din inspirasjon fra?

Klemmer ❤
 

Slik steker du baksten din: 

Et av de mest stilte spørsmålene i kommentarfeltet på oppskrifter her på bloggen er temperatur på ovn og steketid. 

Det er også et av de mest vanskelige spørsmålene å svare på.

Jeg skal prøve å forklare:

La oss feks ta boller. Jeg kan skrive i oppskriften at de skal stekes på 220 grader i 12-15 minutter. Da harjeg laget boller som er 75 gram store. Det kan jo hende at du lager de mindre eller større. Hva tror du skjer med steketiden om dine boller er mindre? Jo den må forkortes. 

Slik er det også med kaker. Jeg har slutte å helle kakeformene fulle. Jeg steker heller bunnene i flere omganger. For steker jeg en kake i en 25 cm form og deretter må dele den i 3 lag så er det like greit å steke den i 3 omganger slik at den ikke er brent eller tørr på sidene. 

En kake i en 25 cm form trenger kortere steketid enn om du har samme røren i en 22 cm form. Mindre form blir høyere kake ergo du må forlenge steketiden, men da bør du også skru ned litt på varmen slik at den ikke blir tørr i kanten.

Forvirret?

En tommelfingerregel er også at etter halvgått tid kan du åpne ovnen. Men jeg har erfart at dette er 2/3 av tiden. Da er det trygt å åpne ovnsdøra og titte inn. Bare ikke på vannbakkelse. Den må stå til den er ferdig gyllen brun.

Jeg steker også alt av bakst på varmluft. 

Noen ovner er sterkere i termostaten enn andre. Det betyr at du må ha lavere temperatur enn det står i oppskriften. 

Forvirret? 

Poenget er at det ikke er noe fasit. Du må finne ut hvordan din ovn fungerer. Så må du velge om du vil steke på over og undervarme eller på varmluft. Begge funker. Over og undervarme tar ofte bare litt lengre tid :P Steker ovnen din skjevt hadde jeg tatt den rett tilbake til butikken for det funker dårlig. Du ser dette kjapt når du steker boller eller franske makroner. 

Når det er sagt så steker man aldri marengs....man tørker den :P Hvis du ikke vil ha den stekt da og misfarget. DA steker du den. Marengs blir alltid for meg best på varmluft. Når jeg har det travelt setter jeg temperaturen opp mot 110-1120 grader men som regel er det kun 80-90 grader ovnen står på.

Temperaturer på baksten:

 • Marengs => 80-120 grader
 • Sukkerbrød => 160-180 grader
 • Kakebunner => 180 grader
 • Franske makroner => 130-140 grader
 • Gjærbakst => 220-225 grader
 • Cookies => 170-180 grader
 • Cupcakes => 180 grader

Steketiden vil selvsagt avhenge av hvor store cupcakes, cookies eller kaker du lager :)

Håper du ble litt klokere :)

Spørsmål kan legges igjen i kommetnarfeltet. 

 

Hvilket sukker skal jeg velge når jeg skal bake?Jeg er litt perfeksjonist når jeg baker. Jeg liker ikke å se store klumper av sukker i kakene mine eller å se at sukkeret ikke har løst seg skikkelig opp.

Det skjer faktisk veldig ofte. 

Vanlig sukker fra dagligvare er nokså grovt og særlig med marengs og i eggedosis så løser dette seg ikke opp og da blir ikke kaken slik jeg ønsker. 

Når jeg baker cookies feks har jeg begynt å mikse melis i deigen i stedet for sukker. Slik blir deigen myk og jevn også etter steking.

I kaker hvor jeg skal piske smør og sukker hvitt eller i kaker hvor jeg skal starte med eggedosis så har jeg begynt å kjøpe sukker som er finkornet.

Før hadde bare velassorterte dagligvarebutikker dette men nå har Coop Extra kommet med en type fra Dansukker. 

Sukkeret en mye finere og løser seg mye raskere opp i massene. Også når jeg lager kremer som skal kokes opp. 

Sukkeret heter finkornet sukker og kommer i kilospakninger. 

På bildene kan du se hvor godt sukkeret har løst seg opp i eggehvitene:Håper dere har en nydelig søndag. 

Klemmer <3 

 

 

Mine favoritter fra Tilbords ♥

Sponset innleggJeg har aldri vært fan av å fylle kjøkkenet mitt opp med unødvendige duppedingser. Jeg vil ha verktøy som fungerer og som tåler en støyt. Det var også derfor viktig for meg da jeg begynte å jobbe med Tilbords at jeg skulle kunne teste ut produktene over en lengre tid før jeg begynte å skrive om dem.

Det har jeg nå gjort. 

Jeg er positiv overrasket.

Man trenger som sagt ikke så mye på kjøkkenet for å kunne bake, men man trenger noe "basic" utstyr for å komme i gang. Men det store spørsmålet fra dere alle er alltid: HVA? Anne Brith, fortell meg hva, hvorfor osv. 


Bakeboller

For meg er hygiene alltid det viktigste når det kommer til baking. Derfor velger jeg bakeboller av stål. Når bollen er av stål er det lettere å holde den ren og fettfri.

Er bollen fettfri unngår du kluss om du skal lage marengs eller franske makroner. 

Dessuten er det veldig kjekt å kunne se hvor mye man har i bollen for å kontrollere at det du gjør er riktig. Innsiden på disse bollene fra Smak har innvendig måleskjema. De kommer med plastlokk. Slik at når jeg har laget pannekaker en morgen og har røre til overs så setter jeg bare på lokket og setter bollen i kjøleskapet.

Jeg liker også veldig godt det hvite og grå settet med boller. Disse er av melamin. Fint å kunne ha i oppvaskmaskinen. 

Kjevle

Jeg anbefaler dere alle å kjøpe en silikonkjevle. Denne hvite Smak-kjevlen har også en aliminium innside, noe som gjør den sterkere enn kjevler som ikke har dette. Det er mye lettere å få marsipan og fondant pent med en slik kjevle. Redskaper

Jeg anbefaler igjen silikon for å skåne panner og boller som har belegg. Jeg liker veldig godt den grå serien og må si meg fornøyd med slikkepotten som er såpass stiv at den får med seg det som er i bollen. Så er den også såpass tynn på kanten at du klarer å skrape alt med deg. Alle redskapene i denne serien finner du her. 

RABATTKODE

Kommende uke kan du handle på Tilbords.no og få 20% rabatt på alle varer ( gjelder ikke de som allerede er på tilbud) 

Bruk koden: Annebrith20

Da blir det ekstra hyggelig å handle der inne :)

For dere med barn kan jeg anbefale pannekakejernet og cupcakesboxen. Hvis du baker til avslutniger etc så er den boksen rå! Det kommer et eget innlegg om den senere i uka. Hipp hipp! :P

Ikke glem RABATTKODEN i nettbutikken når du er innom: Annebrith20 

 

Klarer du å se forskjellen før og etter?Inneholder egenreklame

Klarer du å se forskjellen fra marengsen i bollen til ferdig stekte makroner?

De er mye mørkere i fargen, sant?

Det betyr faktisk at om du skal ha pastelfargede makroner så må du farge marengsen så lite som overhode mulig.

For i det øyeblikket du har melis og mandelmel i bollen vil fargen bli mye mørkere. 

Jeg fikk meg i alle fall en aha-opplevelse i forrige uke og ville derfor dele dette med dere :)

Irriterer du deg over at dine franske makroner blir for mørke? Eller har du akkurat begynt å bake makroner men vil ha dem lysere?

Her har du svaret ditt på hva du må gjøre :)

Ser dere hvor lys lilla marengsen min faktisk er og hvor mørke de til slutt ble. 

I dag skal jeg teste ut aprikos. Prøve å ha så lite som overhode mulig i marengsen og se hvordan fargen blir :) Gleder meg.

Kurs i franske makroner 

Det er veldig mange som har satt seg på venteliste for å få være med på kurs i Oslo 30. april. Vi har derfor bestemt å utvide kurset som heter: Alt om margengs til å handle om franske makroner også. Det er samme fremgangsmåte.

Det betyr at alle dere som ønsker kan melde dere på og lære hvordan disse herlighetene også lages.

Så ønsker du å lære deg å bake franske makroner og bor du i Oslo? Send mail til marionceline@anti.as 

Gleder meg til å treffe dere alle <3  

Flytting til Spania, franske makroner og 10.000 på snapchat!

Det har skjedd veldig mye de siste månedene.

Ikke bare byttet jeg bloggplattform fra United Influencers til Nettavisen, jeg fikk et eget managementteam hos Anti, jeg fikk flere gode kollegaer i Side2 og jeg gikk fra å planlegge et bryllup til å se mye rase sammen for meg personlig.

Det har vært noen tunge måneder. Jeg har grått mye mer enn jeg trodde jeg kom til å gjøre. Jeg har ikke lagt skjul på det til barna. Jeg har helt ærlig sagt at mamma har det veldig vondt og er lei seg. 

Da jeg plutselig ikke skulle bo i det store huset med stakittgjerde så tenkte jeg at kanskje det er en mulighet for at vi flytter en kort periode til utlandet? 

Tanken har streifet meg flere ganger. 

Da det så ble 1. april og jeg skulle dra en spøk ville jeg ikke osm så mange andre si at jeg var gravid. Så jeg og barna kokte sammen en historie på morgenen at vi skulle flytte til Spania. 

Ikke visste jeg at så mange kom til å tro på det. Redaksjonen i Nettavisen sendte mail og spurte om dette var reelt. Marion Celine, min manager, gikk 5 på i sånn ca 1 minutt og min søster sendte meg den sinteste meldingen EVER sent på fredag kveld. 

Det sto: Hvordan i svarte kan du gjøre noe slikt mot din egen søster? Annonsere på blogg før du forteller meg at du skal flytte? Hva f skjer med deg lillesøster? Sånt skal ikke familien lese på en blogg!!! meldingen var mye lengre og jeg må sensurere noe haha. Vi er jo fra nord Norge så glosene kom med jevne mellomrom i den første sms. 

Rett etterpå hadde hun ringt Sven og fått høre at det hele var en spøk hehe.

Så NEI, vi skal ikke flytte til Spania. 

Men jeg ser ikke bort fra at det mulig blir 6 mnd eller 1 år i USA eller noe på oss. Ja vi må mulig reise fra minstemann i en periode men det er for en kortere tid derfor ville jeg sterkt vurdert det. Ikke for alltid slik som en eventuell flytting til trondheim ville være.

Der har dere forskjellen.

Reklame:

Nedenfor kan du se de deilige makronene jeg lagde i går. De ble knallgode på smak. 

Jeg skal komme med oppskriften på disse ila denne uken. 

Makronpapir

Hva er egentlig makronpapir? ( annonselenke) Og trenger jeg det?

Jeg får mine franske makroner helt perfekt og i akkurat samme størrelse når jeg bruker dette papiret. Det er tegnet opp på forhånd slik at du velger om du vil lage en stor eller liten makron. Skal du lage donutsmakroner så trenger du det i hvertfall :P

Papiret passer perfekt til en bakeplate og du er på 1-2-3 ready to go! Som du ser under her så fyller jeg også makronene mens de ligger på papiret. 
Snapchat craziness 

I helga har det tatt helt av på min snap: annebrith.no Om du går inn og ser på MYSTORY så vil du fremdeles se hvordan jeg bakte franske makroner i går. Å følge en slik "live" videostrøm er jo mye bedre enn å lese på bloggen. Du ser konsistensen av ting og ser hvordan jeg gjør det. Jeg tenkte aldri over at jeg har mandelmel og melis i bollen om mikser det sammen videre med maskin.

Det var noe mange av dere reagerte på i går så i dag når jeg baker makroner igjen så skal jeg lage flere filmer slik at dere ser enda mer. Så følg meg: annebrith.no og sjekk MYSTORY. 

Nå som det begynner å komme over 10.000 stykker der blir det enda tøffere for meg å få svart dere alle. Jeg prøver så godt jeg kan men det er ikke alltid jeg klarer å svare når dere står midt i bakingen. Da går det an å sende meg en melding på facebook: annebrith.no Der er jeg nokså kjapp :)

Ettersom det å nå 10.000 på snapchat har vært et mål for meg siden i fjor sommer så skal det feires denne uken. Jeg skal bake makroner og gi bort til de som har hjulpet meg på veien :)

Jeg håper dere har en nydelig dag <3

KLEMMER!

10 tips til deg som skal bake med barn!Det er både gøy og lærerikt for barn å få være med å bake men det er noen ting du som voksen bør tenke på før du setter igang med baking sammen med barna. 

Jeg har bakt med mine barna siden de var små og derfor elsker mine små å bake. Men å bake med barn er definitivt noe helt annet enn å bare bake alene :P Christian på snart 4 år spør hver eneste dag når jeg henter han i barnehagen om vi ikke skal bake sammen i dag igjen. 

Her er mine tips til en vellykket bakestund med små barn:

 1. Forbered deg godt. Sett alle ingredienser frem. Sett vekt og målebeger frem. Husk på at små barn mister ofte fort interessen derfor er det fint om alt står klart.
 2. Fortell barnet på forhånd hva som skal lages og i hvilken rekkefølge. Da vet barnet hva som skal skje og det er lettere å følge planen.
 3. Vær forberet på gris. Små barn klarer ikke å være så flinke med alt som oss voksne og det kan ligge både mel og knuste eggeplommer på gulvet etter en bakestund med et barn. 
 4. Ta deg god tid. Forklar hva dere gjør og hvorfor dere gjør det. Du vil bli forbauset over hvor godt et barn husker fra en bakestund til en annen. 
 5. Ikke vær så nøye med oppskriften. Når du baker selv så er vi jo veldig nøye med at 100 gram faktisk er 100 gram. Dette bør du ikke være så nøye med når du baker med et barn. Ett egg fra eller til fordi det er gøy å knekke egg må være lov.
 6. Legg bort perfeksjonisten i deg. Når barn baker må vi huske på at alt ikke skal se perfekt ut. Christian ville ikke legge 4-tallet ned slik at det ble et 4-tall men la det omvendt ned. Det var helt greit. 
 7. Tør å la dem prøve seg frem. Du må la dem få prøve å knekke et egg for at de skal lære. Den aller første gangen Christian knakk et egg var han bare 2,5 år og synes det hele var veldig skummelt men hvis du oppmuntrer og roser uansett utfall vil de føle en stor mestring på kjøkkenet. 
 8. La dem kjenne på varmen fra ovnen. Det er veldig viktig å få barna til å forstå at ovnen faktisk er glovarm. La dem selv åpne døren og kjenne varmen som kommer derfra. De vil raskt få respekt for dette.
 9. La barna ta en pause. Små barn valser fra det ene til det andre. Christian gikk fra kjøkkenet til stua for å leke litt for så å komme tilbake på kjøkkenet når det skjedde noe spennende. Slik er barn de synes ofte ting tar litt tid så spesielt når ting skal stekes kan det være fint med alternativ "pauseunderholdning" som feks togbygging.
 10. Ros barna og si at du har det koselig. Når barna føler at de både blir sett og bidrar til at du har en fin opplevelse så føler de mestring. 

 

Christian viser stolt frem sin første cookie.


Alt skal han gjøre selv. 


Bokstaver :)


Inn i ovnen :) Bakemester!
Her trengs det litt mer egg!


Dette er en sirkel som viser forskjellige tall :)


Her er en video hvor Christian viser hvordan han knekker egg :)

 

yn2CZdjOyAI


Følg meg gjerne på snap: annebrith.no, instagram eller facebook 

Jippi appelsiner på tilbud! Dette kan du lage med dem:Sven kom med kongekommentaren denne morgenen da han sa: 

Mamma, de har nå senket prisene på appelsinen på grunn av det du skrev i går!

Haha, selv om jeg mener at 30 kg godteri er drøyt å kjøpe, så tviler jeg at det er derfor appelsinen er på tilbud i dag.

Men jeg har allerede sikret meg 3 kg appelsiner til rett under kr. 9.- 

Jeg akter å kjøpe flere appelsiner for jeg skal bake noen kaker og fryse ned. 

Egg er også på tilbud nå og du får 12 egg for bare 7-8 kroner. 

Med deilige appelsiner kan du lage sjokoaldecupcakes med appelsinkrem :)


Du finner hele oppskriften her.

Jeg anbefaler deg å lage appelsinkremen! Den er vanvittig god.

Her er 10 andre ting du kan bruke appelsiner til:

 1. Appelsintrøfler
 2. Appelsinmarmelade
 3. Pavlova med krem og appelsin
 4. Formkake med appelsinsmak ( lag kaken og ha i raspet appelsinskall)
 5. Kanelboller med appelsin
 6. Appelsinmakroner
 7. Appelsingele
 8. Appelsinterte ( bytt ut sitron med appelsin)
 9. Eclairs fylt med appelsinfyll
 10. Ferskpresset juiceHar du flere tips til oppskrifter med appelsiner i? 

Legg igjen en kommentar så redigerer jeg inn etterhvert i innlegget :)

Følg meg gjerne på snap i dag: annebrith.no

 

Hvordan steke perfekte muffins? 

På tide å dele noen baketips!

Jeg tør ikke tenke på hvor mange cupcakes jeg har bakt i min karriere som bakeblogger og konditor men det har blitt over 100.000.

Jeg glemmer aldri den gangen vi bakte 5.000 til en og samme kunde. 

Etter å ha bakt en del så har jeg også opplevd de fleste tingene som kan gå galt. 

Så her er noen tips til meg du skal tenke på om du vil ha muffins som er like store og jevne på toppen.

Det kalles en muffins fordi det ikke er noe krem oppå enda. Så fort det kommer pynt på så er det en cupcake. Derofr bruker jeg ordet muffins her.

 1. Det hele starter med hvor godt du mikser smøret og sukkeret. det skal blandes godt men ikke overpiskes. Pisker du dette helt hvitt så er sjansen stor for at den hever for mye og at det blir et tomrom under. Altså mellom muffinsbunn og formen. Det igjen gan føre til at formen løsner seg fra kanten.
 2. Fyll hver form med lik mengde. Et tips kan være å sette formen på en vekt og veie opp 50 g. I disse blir dette perfekt. Helt vanlige former fylles best med 50 g røre. 
 3. Jo høyere temperatur du steker dine muffins på jo større er sjansen for å få en topp. Noen mener at en topp oppå er flott. Jeg bryr meg ikke så mye for jeg sprøyter også krem på men noen ganger er termostaten ikke bra og temperaturen i ovnen ujevn og da kan disse toppene ta merkelige former. Noen ganger kan toppene bevege seg mot en side og det ser mindre pent ut. Om du steker dem på 150-160 g varmluft vil røren heve seg jevnt og du får perfekte muffins. Du bør da øke steketiden noe. Følg med!
 4. Har du fått topper du ikke liker så kan du enten skjære dem av eller rett og slett bare sette et brett over idet de kommer ut av ovnen. Da legger de seg pent tilbake :P

Håper dere har en herlig dag og følg meg gjerne på snapchat. annebrith.no 
 

Dette har nok skjedd om kaken din er tørr:

 

Hjelp kaken min er for tørr?

Vi har alle opplevd det. Tro meg. 

Det er like irriterende hver gang det skjer og i dag skal du både få vite HVA du mulig har gjort galt slik at du kan unngå det i fremtiden og hva du kans gjøre for å fikse det om det har skjedd.

Kakekriser har vi alle :P

Hvis kaken din er tørr når den kommer ut av ovnen kan dette være grunnen:

 • Du har brukt for små egg. Oppskrifter tar utgangspunkt i at egg er 60-65 gram hver og med egg som bare er 50 gram sier det seg selv at væskebalansen i røren ikke blir slik den burde og kaken kan bli tørr.
 • Du har brukt for mye bakepulver. Ja, tro det eller ei det skjer meg såååå ofte. Jeg glemmer meg og kaster i en ekstra skje. Men du får tørrere kake av det. Helt sant.
 • Du har stekt den for lenge. Jepp, når man steker baksten sin for lenge så blir den tørr. Beklageligvis. HUSK å sett på timer.
 • Du har latt den stå ute i luft uten å dekke den til. Så fort den er kald pakkes bunnen inn i plastfolie her i huset.

Har du en tørr kake så kan du redde den inn ved å dynke den ekstra med fuktighet. Jeg bruker sitronsaft eller juice eller rett og slett egenlaget sirup ( 50% væske og 50% sukker) 

Masse lykke til :)

God fredag dere :)

 

Når jeg baker....Hver gang jeg baker setter jeg musikk på. Jeg er helt i egne tanker og koser meg masse i mitt eget bakeunivers haha. 

I går spurte jeg dere på snap om hvilke sanger som gjorde dere glade?

Jeg fikk mange gode forslag og har plukket ut noen av dem jeg likte og laget en egen spilleliste på spotify: Annebrith.no BAKING

Med: You are the Icing on my cake, som første sang haha. Bedre blir det ikke!

Hvis du vil joine de 8000 herlige bakegale og følge noe av det som skjer på snap så kan du legge meg til: annebrith.no

Jeg prøver å svare alle som sender meg en snap men det er ikke alltid jeg får tid til det. 

Mange av dere etterspør mer dans og mer meg på snap. Jeg jobber med saken.

I går bakte jeg til kk.no og jeg gleder meg til å se resultatet på nett. ( Jeg har ikke fått betalt for å gjør det derfor er dette innlegget heller ikke merket med sponset)

Akkurat nå sitter jeg her med min havregrynssmoothie og ser på telefonen min. Skal ha et telefonmøte med en av Norges største kjeder og har i forbindelse med et eventuelt samarbeid blitt invitert med på en tur. 

Så nå gleder jeg meg vilt til akkurat det og håper jeg kan få lov å lette litt på sløret snart. 

Og for alle dere som spør om Coop Extra og et sponset samarbeid så har Coop Extra akkurat åpnet her på Sørumsand og jeg har blitt en ivrig kunde. Økonomisk som jeg må være som alenemor leter jeg etter de beste tilbudene for meg og mine 4 barn. Så for ordens skyld: Det er genuint og ekte når jeg sier jeg liker noe fra Coop Extra!

Som leverposteigutten sa: Jeg bare liker det. Eller var det kaviargutten? Samma det :P

Ha en fin torsdags morgen!Derfor bør du bruke melis i stedet for sukker i fløtekrem!


Nesten hele Norge baker i disse dager fastelavnsboller.

De fylles med deilig krem. Men å piske kremfløte til fløyelsmyk krem er ikke alltid like enkelt.

Å få kremen til å holde seg stabil er også ofte noe som gir hodebry, særlig når det er varmt. Mange av oss har nok mer enn en gang opplevd at kremen begynner å skille seg og at det kommer fukt ut av den.

Hvordan kan man unngå dette?

Det viktigste er å piske kremen lenge nok. Haha ikke en enkel oppgave når det er så lett å overpiske krem. Du vet når du får den kornete kremen plutselig? Jeg snakker ikke om øyeblikket mange har opplevd: å piske krem til smør. For skjer det så er det over og ut uansett. Men visste du at du faktisk kan redde krem som har blitt kornete?

Jepp.

Du stopper med piskingen og heller litt fløte i kremen og rører forsiktig med en slikkepott. Vips så setter den seg tilbake igjen. 

Men hvordan unngår man at kremen skiller seg og at det ikke kommer fuktighet ut av den. La oss si du skal lage en marsipankake så vil du ikke at det skal komme fukt under marsipanen ...det er lite pent nemlig.

De aller fleste blander kremfløte med sukker når de pisker den opp. Blander du den derimot med melis så holder den seg stabil lengre, pga den enkle årsak at det er noen prosenter med potetstivelse i melisen og dette gjør at den binder seg bedre og du har større sjanse for å unngå fukt som renner fra bollen eller kaken.

Jippi.

Så nå vet du det. 

Nå håper jeg snart at Dansukker inviterer meg til seg slik at jeg kan lære meg enda mer om produktene deres. Det hadde vært knall!

Klemmer herfra!

Baketips: Hvordan få frosting i 3 forskjellige farger?Hvordan får man frostingen til å se ut som dette? For en KUL ide!

Det er ikke så vanskelig men det krever litt arbeid. Frostingen er laget på en helt vanlig måte og så delt i 3 like store deler.

Delene er så farget i fargene som i dette tilfellet Lene Alexandra valgte. Dette er hennes logofarger og ettersom det var innflyttingfest ville jeg overraske henne med noe friskt og personlig.

Del altså frostingen i 3 deler og farg dem godt. Ha hver del i en sprøytepose. Klipp hull foran på posene og legg disse 3 samlet i en ny pose.

Den nye posen bør ha en sprøytetipp helt i front. jeg brukte tipp 127 mener jeg.

Sprøyt så ut frostingen og du vil se at det kommer ut 3 farger som legger seg stilig oppå hver cupcake!

JUMMY!

Lik gjerne dette innlegget og er du på Instagram så følg meg gjerne! 

Klemmer!

Baketips: Må alle ingredienser være romtemperert?En av de største mytene på baking må være at alle ingredienser må være romtempererte for å ha suksess med baking!

Jeg humrer godt hver gang jeg ser at noen påstår at alt må være romtemperert.

Noen bakerier ville aldri hatt gode brød om dette var tilfelle.

Jeg har laget de vakreste franske makronene med iskalde egg, fått noen av de mest luftige marengskakene med iskald melis og bakt noen av mine beste brød med kaldt mel.

Jeg kommer opprinnelig fra nord Norge og der er det i kjelleren iskaldt. Meles som står til oppbevaring er også iskaldt. Men mammas brød er dritgode fordet!

Hvor kommer dette om temperering av ingredienser fra?

Jeg kan si så mye at OM eggene er tempererte vil de antageligvis kjappere binde seg med sukker og annet de skal piskes opp med. Så dette kan stemme. Det betyr ikke at det er et MUST! Hvis du behandler kjøkkenmaskinen med omhu og starter den på lav hastighet og lar ingrediensene flyte sammen så vil du oppnå samme resultat. 

Grunnen til at dette med temperatur i baking er viktig er at jo større forskjell det er på ting osm blandes jo vanskeligere er det å blande dem. Se bare på en smørkrem du har pisket ferdig. Når du skal ha iskald kremost eller annen smak i kan dette fort skille seg sant?

Fordi temperaturene er så langt fra hverandre. Betyr dette at du må passe ekstra på? Ja.

Betyr dette at resultatet blir bedre om alt er temperert? Nei.

Din kunnskap på kjøkkenet og det du gjør med ingrediensene avgjør om kaken blir en suksess eller ikke.

Men er du nybegynner og vil ta dine forhåndsregler så ja, er dethelt ok å temperere ingrediensene, men det er ingen must for vellykket resultat.

Dagens tips, lik det eller ei :P

God mandag folkens!

Klemmer

 

Mine beste oppskrifter til innekos

Det er iskaldt ute nå folkens.

Det er bare en ting å gjøre: Holde seg inne og bake :P

Her får du mine 10 beste oppskrifter som du kan kose deg med i helgen ♥

1. SMASHKAKE

Jeg må nesten starte med en av kakene som har fått aller mest oppmerksomhet på bloggen noensinne: SMASHKAKEN

Trenger jeg si noe mer?2. OREO BROWNIES

For alle oss som elsker Oreo og brownies. Så enkelt: Putt en pakke oreo i den aller beste oppskriften på brownies!3. SJOKOLADEVAFLER

Jeg prøver så godt jeg kan ikke å spise sjokolade for tiden men så fort helgen er i gang kan det syndes. Og det gjør du med god samvittighet med disse sjokoaldevaflene :P4. STJERNEKAKE

Det finnes nesten ikke noe bedre enn et hus som lukter hvetebakst! I denne stjernekaken kan du putte hva du enn måtte ønske. Din favorittsmak og du har en helt nydelig kake til helgen!  

 

 

5. VERDENS BESTE PIKEKYSS

Visste du at når du varmer opp sukkeret i ovnen på et bakebrett så blir marengsen din til pikekyss mer stabil. Altså sjansen for å mislykkes minsker betraktelig. Har du kanskje hatt problemer med å lage pikekyss tidligere? Prøv denne oppskriften :)6. CHOCOLATE CHIP COOKIES

Noen ganger trenger man kjapt en godbit for å servere gjestene. Disse chocolate chip cookies lager du på 1, 2, 3! 7. MEGACUPCAKE

Jeg baker mye med barna mine på kjøkkenet og Annikas favoritt er  denne gigantiske cupcaken. Den bakes i en form men du kan også bake den i en langpanne og bygge den opp selv. Det er sjokoladekake inni med verdens beste og fløyelsmyke krem! Anbefales! 

 8. SITRONCUPCAKES

Vi kommer oss ikke unna det syrlige når jeg skal trekke frem 10 favoritter. Syrlig sitron i kombinasjon med søtt er en sikker vinner. Prøv denne oppskriften! Til og med min litt skeptiske mamma er hekta på denne! 9. POLARBRØD

Dette er en av de mest besøkte oppskriftene her på bloggen. Bake på søndag. Gjerne dobbel oppskrift. Så har du klart polarbrød til matpakkene neste uke :)

10. AFTER EIGHT CUPCAKES

Oppskriften på disse er farlig! Er du fan av After Eight vil du ikke klare deg med bare en av disse. Beklager folkens dere må starte dietten på mandag igjen! 
Nå håper jeg dere har en herlig helg!

Klemmer herfra og husk: 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram eller snapchat: annebrith.no 

 

Marengs - Hva har gått galt her?


 

Her har det skjedd noe som IKKE skal skje når man lager pikekyss, eller marengs som man også kaller dette.

I en bakeserie som heter: Tips og triks skal jeg hver dag oppdatere dere med et lite #baketips

 

Dagens tips gjelder marengs:

Hva har skjedd når det flyter væske ut av det som skal være en tørr og luftig marengs?

Først må jeg bare si at det ikke trenger å være noe smaksforskjell på marengsen om dette skulle skje. Som regel smaker de helt det samme men smaksopplevelsen blir annerledes fordi de ikke har den samme sprø konsistensen som en vanlig marengs.

Det er som regel bare 1 grunn til at dette skjer:

Du har ikke fått til en stabil marengs.

Det betyr: Sukkeret har ikke fått blandet seg godt nok i eggehvitene og som regel skyldes dette at du ikke har pisket lenge nok eller at du faktisk har startet å piske marengsen for hurtig.

Jeg pisker ALLTID min marengs 7-9 minutter og starter også ALLTID på minimum hastighet på min kjøkkenmaskin. Etter noen minutter øker jeg hastigheten og fortsetter å øke den jo mer blandet sukkeret blir. Sett på tiden og ha klokken gående. Du vil da se at 7-9 minutter faktisk er veldig lenge.

Ofte glemmer vi å skru på tiden når vi pisker marengs og føler at ting er ferdige men da har det ofte bare gått halve tiden.

I morgen skal jeg fortelle dere noe annet mht marengs så følg med!

Liker du slike #baketips #tipsogtriks? Trykk gjerne liker.

Tagg meg gjerne på Instagram hvis du trenger hjelp eller har en flause du vil dele!

#annebrith #tipsogtriks 

Klemmer!Nå kan dere få lov til å velge tema!Jeg koser meg glugg i hjel i sofaen her hos Kim. Spiser gode frokoster, sover som en prinsesse i en seng med 3 madrasser oppå hverandre haha. Akkurat nå er livet bra. 

Mens jeg sitter her så jobber jeg også litt. Planlegging har alltid vært viktig for meg men jeg har ikke alltid klart å få det til 100%. Nå har jeg bestemt meg for at planleggingen skal gi meg den nødvendige strukturen og roen i 2016. 

Her på bloggen vil det bety at dere hver måned vil få oppskrifter som omhandler et tema. Ikke hver dag men mellom 10-15 oppskrifter ila en måned på det bestemte temaet.

Ukene vil bli delt inn slik at det er faste dager hvor feks gjærbakst kommer, og ukens kake kommer hver fredag, om ikke månedens temaoppskrift faller på den dagen. 

Jeg har planlagt en sunn start på 2016 og kickstarter januar med sunne oppskrifter og med SMOOTHIES som tema :)

Hvilke tema kunne du tenke deg å se mer av her på bloggen?

Mulig gjærbakst blir tema for februar, men hva mer?

Makroner en hel måned? Marengs? Blomster? Kakepynt eller strøssel?

Kom gjerne med innspill. 

Kanskje en måned kan være inspirert av regnbuen? Eller dåp? Bryllup? Eller kanskje en hel måned bare med verktøy og det som trengs på kjøkkenet?

Halvparten av oppskriftene den måneden vil da ha fokus på det tema som er valgt :)

Legg igjen en kommentar davel og fortell meg hva DU ønsker?

KLemmer!

HUSK:

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

SISTE STEMMEDAG I DAG! Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Hvordan lage den perfekte glasuren til pepperkaker?

Julen er kun 1 måned unna og jeg tror ikke det finnes et hjem i Norge som ikke pynter pepperkaker i disse dager.

Hver jul får jeg det samme spørsmålet og jeg svarer selvsagt hver jul det samme ;)

Spørsmålet som stilles er: hvordan lager man den perfekte glasuren til pepperkaker?

Det er ikke vanskelig, du trenger 3 ingredienser:

 • melis gjerne 1 pk ( 500 g)
 • eggehviter, 2 stk
 • sitronsaft, 1/4 dl

Så enkelt, så vanskelig.

Hvorfor er det da så mange som blander sammen vann og melis?

Nei, nei, NEI!

HAr du det travelt så bland for Guds skyld melis med sitronsaft. Da blir i alle fall ikke glasuren din grå :P

Men har du disse 3 ingrediensene i en bolle og pisker det opp med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin så får du en superflott glasur til slutt!

Er du av typen som trenger ting inn med t-skje så har jeg hele beskrivelsen MED bilder her: Melisglasur til pepperkaker

Nå tipper jeg noen av dere også lurer på hvordan man farger glasuren så fin?

I morgen skal jeg fortelle hvordan glasur farges på best mulig måte slik at du får jevne og fine overflater :)

Ha en strålende kveld!

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Smøret eksploderte!

Kim baker hjemme i Trondheim og opplevde litt av en "katastrofe" på kjøkkenet i morrest.

Jeg ler lit tinni meg men synes det er greit å dele dette med dere:

Altså Bremykt til baking? Javel!

Men det var nok ikke bare smøret som gjorde at det "eksploderte hos Kim. Setter du på for høy varme når du skal smelte smør så kan det bli voldsomt varmt og faktisk eksplodere slik.

Lærdommen er:

Kjøp ekte smør!

Smelt det på lav til middels varme!

Ha en herlig dag!

Periscope, har du hørt om det?

Vet du hva Periscope er?

Periscope er en app som gir deg muligheten til å se hva andre gjør akkurat i det øyeblikket de gjør det. Eller lettere sagt: Du kan følge med på hva andre gjør selv om de er på et helt annet sted i verden! Herlig! Dette åpner så mange flotte muligheter for meg som har mamma langt unna :)

Altså du laster ned en app på mobilen din og logger deg på.

Kjære mamma her er linken du trenger:

https://play.google.com/store/apps/details?id=tv.periscope.android

Når du har logget deg på søker du etter meg: Annebrith.no

Så vil du få varslinger når jeg kringkaster fra kjøkkenet.

Jeg skal starte om noen minutter så logg deg på om du vil se meg bake :P

Leg og Annika testet dette ut i går og jeg holdt på å le meg i hjel...så funny.

Tenk å bare dukk ened i mobien for så å se mange andre steder i verden på et tastetrykk.

Helt fantastisk :P

Digger det.

Nå har jeg åpnet for chat også så alle som ser på kan snakke til meg.

PLUSS jeg har kjøpt meg en Ipad slik at jeg faktisk ser det dere skriver haha....

Logg deg på Periscope du også da :)

 

Vet du forskjellen på rød og blå gjær?

Inneholder egenreklame

Jeg ler meg i hjel om dagen! Her hjemme bakes det så mye at jeg nesten ikke klarer å henge med i svingene.

MEN det bakes ikke bare hos meg. I 73 andre hjem rundt omkring i Norge bakes det like mye og disse bakerne har tatt helt av :P

For 4 uker siden sa Camilla, Treningsfrue til meg på telefon: Anne Brith, nå starter du med bakekurs! Du samler en gjeng så begynner du å bake!

Tanken på å reise fra barna mine svei som en vond klump i magen. Jeg vil ikke reise rundt i Norge og vite at de savner meg. Min viktigste og eneste store oppgave her i livet er å følge opp barna. De har bare meg som voksenperson i livet og da må jeg være tilstede. Jeg har prøvd å jobbe 80 timer i uka på et konditori og det fungerte ikke. Jeg skal ikke gjøre samme feilen igjen.

Så da fant Camilla og jeg ut at vi skulle ha nybegynnerkurs i baking på nett. Samle alle jentene i en bakegruppe på facebook og slik holde kurs.

Jeg satte av plass til 50 stykker. 3 minutter etter at link til påmelding var lagt ut var det 73 stykker som hadde meldt seg. Jeg klarte ikke si nei til noen så da ble vi 73 stykker :)

Den første uken lagde vi brownies og denne uken har vi bakt stjernekaker og hatt gjærbakst som tema.

En jente fra Finnsnes ødela Kitchenaidmaskinen sin i elteprosessen. Den falt av gulvet. 2 deiger hevet så mye at de bevegde seg bort fra kjøkkenbenken og mange av damene har aldri hatt så stor og flott bakst som de har hatt denne uken. De er helt hysteriske og de er smittet av bakegalskapen :P

Gjær

Gjær var selvsagt den største snakkisen denne uka og jeg sa klart ifra: Denne uken baker vi med fersk gjær!

Gjær er en encellet organisme. Blå og rød gjær er 2 forskjellige celler av samme art.

Blå gjær - Blå gjær får i hovedsak sin næring fra stivelsen i melet og er derfor godt egnet til brød og deiger som ikke har mye sukker eller fett. Egentlig kunne Idun kalt blå gjær for brødgjær.

Rød gjær - Rød gjær er bedre på å ta opp næring fra sukker og fett og er sterkere i deiger med mye sukker og fett - altså søte deiger. Idun kunne kalt rød gjær for bollegjær.

I bakegruppa og generelt har vi erfart at rød gjær er en gjær som setter sakene skikkelig i gang og er du nybegynner på gjærbakst så ta rød gjær neste gang du skal bake. Du vil merke forskjellen :P

Hvorfor velger vi fersk gjær?

Dette har en nokså naturlig forklaring. Fersk gjær er mer levende og går igang raskere med hevingen enn tørrgjær. Så bruker du tørrgjær bør du ha mer tid til bakingen enn om du kjøper fersk gjær.

Visste du at det er svenskene som produserer gjæra vår? Eller fabrikken til Idun ligger rett utenfor Stockholm og det selges, hold deg fast, mange millioner gjærpakker hvert år i Norge :)

Det er altså ikke bare jeg og de 73 andre bakegale som er bitt av bakebasillen :P

Her er noen av tilbakemeldingene bra #teamannebrith fra uka med gjærbakst:

Ja, denna falt virkelig i smak her i huset så må nok lage til igjen om ikke så lenge. Det her e beste gjærdeigen eg noen gang har laga!

OMG for en hæææærlig kake!! Lagde den med hjemmelaget kanelfyll, og pyntet med melis på toppen. Den så helt perfekt ut før heving, men etter heving, sklidde "spissene" fra hverandre, og stjerna midten ble litt desformert. (Den hevet veldig godt!!!  Men smaken var helt himmelsk! !!! Denne blir baket flere ganger!!

Ble noen kanelsnurrer ekstra som ble sykt saftige og gode! Aldri fått så bra bakst før Anne Brith!!!! konge oppskrift!

Vet ikke om det er kult, litt flaut eller noe annet, men etter to uker med internettbasert bakekurs, ble bursdag her hjemme noe helt ekstra! Jeg har bakt gjærbaksten selv for første gang, (ble kun to smale stykker igjen av stjernekaka, såå stolt, haha) laget sjokoladefrostingen med melpudding til muffinsen (fra bloggen) og fylt de med vaniljekrem, fylt sjokoladekaken, og laget Marshmallowfondant med farge til trekk. Og litt mer Så utrolig gøy, og mye bedre enn noe jeg har servert før! Takk for inspirasjon, Anne Brith! 

Det har vært en utfordrende uke. Det ER utfordrende å bake gjærbakst. Mange opplever å få mursteiner ut av ovnen. Haha Hos oss i #teamannebrith ble utfordringen at deigen hevet over alle støvelskaft som mamma bruker å si.

Vil du være med på nybegynnerkurset som starter 28. september? Les mer om dette her. Det er ca 20 plasser igjen :)

Uansett vi har lært mye bare på 2 uker og mulig du lærte noe av dette innlegget om rød og blå gjær?

Har du spørsmål om gjær still dem i kommentarfeltet :)

PS. Min informasjon om gjær har jeg fått av Rasmus Selseth som jeg snakket med tidligere i dag på telefon. Han er Direktør Dagligvare i Idun :)

 

 

Hvordan får jeg mine kaker saftige?

Det er 2 grunner til at kaker blir tørre.

Vel lar du en kake stå udekket på benken over natten så blir den selvsagt tørr. Men i dag skal jeg gi deg 2 tips som gjør at dine kaker fremover blir saftigere :)

 1. Det hele starter med stekingen. Nesten alle som baker oversteker sine kaker og understeker sin gjærbakst. Er det mulig? JA! Oversteker du kaken din så blir den tørr. Har du for mye røre i formen slik at den må stå nesten 1 time i ovnen så vil kantene bli tørre og midten bli myk. En god regel kan være at du ikke skal fylle fomen mer enn 2-3 cm opp. Blir det mer røre enn dette i formen er det en bjelle som må ringe. Neste gang du baker kan du prøve å steke kaken din 3-5 minutter kortere. Følg med.
 2. Dynker du dine kaker? Sjokoladekaker, sukkerbunner, vaniljekaker jeg til og med gulrotkakene mine dynker jeg! Hvorfor? Jo fordi jeg vil tilføre dem fuktighet. Og det er så godt å spise en kake osm ikke er tørr og kjedelig. Alle cupcakes blir apricotert. Jeg pensler som regel sitronsaft eller juice på kakene mine. Har jeg god tid lager jeg en sirup som jeg pensler på.

Du vil helt klart kjenner forskjell! OG holdbarheten på cupcakes som apricoteres blir lengre. Du kan fint ha dem opp til en uke i kjøleskap avhengig av hvilken frostin du har oppå :)

Så hva bør du gjøre:

Sjekke steketiden. Ikke stek i hjel dine vakre kaker.

Dynke kakene dine!

Etter at jeg har dynket dem pakker jeg dem inn i plastfolie og lar dem ofte ligge slik over natten :)

Ha en helrig dag visere :)

PS. Det er fremdeles noen ledige plasser på mitt julekurs og nybegynnerkurset. Les om kursene her. 

 

Lær å bake med Anne Brith

Egenreklame

Nå kan du lære deg å bake!

Jippi det blir kjempegøy!

Det er nå snart 2 uker siden jeg startet det første bakekurset.

I dag fikk jeg følgende mail:

Etter kun 1,5 uke på grunnkurset har du vekket en bakeglede hos meg, - det hadde jeg nesten ikke trodd! :)

Jeg mistet min kjære mamma altfor tidlig, og vi bakte mye sammen. I voksen alder har jeg blitt usikker på ting i bakingen, og siden jeg ikke har hatt noen å spørre til råds så har baking blitt noe jeg ikke liker så godt. Så dette var akkurat det jeg var ute etter - et kurs der du kan veilede, som det er enkelt å følge hjemme fra eget kjøkken.

Takk for at jeg får denne muligheten ♥

Er det ikke herlig hva baking kan gjøre med mennesker? Dette er grunnen til at jeg elsker å bake!

Hvordan fungerer dette kurset?

Ca 50 stykker er samlet i en gruppe som hver uke får teori, ukesoppdrag og veiledning av meg. Altså du baker hjemme i ditt eget kjøkken ♥

Da jeg annonserte kurset på snapchat for 2 uker siden ble det utsolgt på 3 minutter! WOW 

Mange har etterspurt et nytt kurs for nybegynnere og mange har etterspurt et kurs for viderekommende. Altså for de som kan bake men som vil lære de litt mer utfordrende tingene.

Fra 28. september 2015 starter et NYTT NYBEGYNNER onlinekurs.

Dette kurset er kun ment for dere som er nybegynnere og varer i 4 uker.

Det er KUN plass til 50 stykker.

Vi skal bake de grunnleggende tingene og det er 4 moduler vi skal gjennom ila en 4 ukers periode.

Uke 1 – Det grunnleggende

Uke 2 – Gjærbakst og fyll

Uke 3 – Desserter og småkaker

Uke 4 – De tradisjonelle kakene

Kurset er internettbasert/interaktivt. Kurset koster kr. 299.- for 4 uker.

Fra 28. september 2015 starter også et VIDEREKOMMENDE onlinekurs.

Dette kurset er ment for dere som kan bake og kurset strekker seg over 4 uker.

Uke 1 - Franske makroner

Uke 2 - Bake og pynte cookies

Uke 3 - Terter og paier ( vi lærer hemmeligheten bak en sprø bunn :P )

Uke 4 - Den ultime festkaken

Kurset er internettbasert/interaktivt. Kurset koster kr. 299.- for 4 uker.

Fra 26. oktober 2015 starter kurset JUL dette er også et onlinekurs.

Dette kurset er ment for dere som baker 7 slag til jul. Kurset strekker seg over 4 uker og når desember kommer er vi klare med våre 7 slag :)

Vi skal bake 8 forskjellige ting. Altså 2 ting hver uke.

Vi skal lage en spiselig adventskalender, pepperkaker, kransekaker, konfekt, småkaker, julemarengs og noe til å ha i fryseren

Koster kr. 349.-

Uke 1 - Pepperkaker og andre småkaker

Uke 2 - Kransekake og konfekt

Uke 3 - Spiselig adventskalender

Uke 4 - Julemarengs og det som skal i frysen

Kurset er internettbasert/interaktivt. Kurset koster kr. 349.- for 4 uker.

 

Ettersom dette kurset kommer til å bli veldig populært vil jeg gjøre plass til 100 stykker disse ukene <3

Jeg ELSKER julen :)

Så fort du har meldt deg på vil du bli lagt til en gruppe på facebook. ( for å være med på dette må du altså være på facebook) Denne gruppen er lukket og ikke synlig for andre enn de 50 som er med på moroa. Her lastes filmer opp, oppskrifter blir delt ut og det blir konkurranser og giveaways. Fra denne gruppen blir ukesoppgavene delt ut og vi vil kunne kommunisere enkelt med hverandre her.

Hver dag svarer jeg på spørsmål. Du bestemmer selv når du skal bake ukens oppgave. Men skal du være med i gruppen forplikter du deg til å bake 2 timer hver uke.

Det er kun plass til 50 stk i hver gruppe. Jeg lover dere at dere kommer til å bli inspirert til å bake og med meg bare et tastetrykk unna vil du føle deg trygg når du setter igang på kjøkkenet.

De første 50 stk ( 100 på julekurset ) som sender mail til post@annebrith.no vil få en plass i denne eksklusive bakegruppen.

Send en epost til post@annebrith.no med ditt navn, adresse, telefonnummer og alder om du er under 18 år. Aldersgrense er 13 år.

Nå gleder jeg meg vilt til å ønske deg velkommen i #teamannebrith det blir så stas!

Gleder meg til å bake sammen med dere!

Og da gjenstår det bare å si: Klar, ferdig, BAK!

30 forskjellige måter å fylle en brownie på!

Det har vært en crazy uke!

Jeg sitter her og ser sola kaste dagens siste solstråler ned på Glomma.

#vakkert

Denne uken startet team Anne Brith sin reise. I 4 uker skal 72 jenter og 1 gutt lære seg kunsten å bake.

Noen er flinkere enn andre men det er ikke der fokuset ligger. Mitt fokus ligger på å få dem til å tenke når de baker. Alle kan følge en oppskrift. Men hva skjer når man har bringebær eller multebær inni en brownies? Hva må vi gjøre med steketiden? Jo vi tilfører fuktighet i røren og steketiden må mulig forlenges.

Hva passer sammen med sjokolade? Jo alt!

Denne første uken var det brownies som skulle lages og alle fikk i oppgave å lage den samme MEN ha i en ingrediens de selv elsket.

Det ble langt over 30 forskjellige kombinasjoner, men her er de 30 sprekeste :P

 • Frysetørket jordbær og hvit sjokolade
 • Pistasienøtter
 • Daim
 • Maltesers
 • Snickers
 • Japp
 • Bringebær
 • Valnøtter
 • Melkesjokolade
 • Marshmellows
 • Karamell
 • Multebær
 • Banan
 • Blåbær
 • Nonstop
 • Smil
 • Chili og havsalt
 • Marsipan
 • Oreo
 • Salte mandler
 • Peanøtter
 • Cashewnøtter
 • Brente mandler
 • Epler
 • Firkløver
 • Honningnøtter
 • Karamelliserte peanøtter
 • Twix
 • Popcorn
 • Hjemmelage havsaltkaramell
 • Kvikklunsj
 • Mørke sjokoladeknapper
 • Whiskey
 • Appelsin og rosa himalayasalt

Jeg er i sjokk.

Ja faktisk.

Hadde aldri trodd at denne bakelystne gruppen kunne stå for så mange gode ideer.

Hvem i alle dager putter marsipan i en brownies? Joda det gjør vi i team Anne Brith.

Digger det!

Her er noen av bildene.

Bli inspirert.

Oppskriften på brownies finner du HER

Så er det bare å si: bak med både hodet og hjertet :P

 

HUSK at i dag får du 25% rabatt på www.frokenrosa.no hvis du bruker koden: annebrith

Ha en herlig kveld!

Hvilket mel er best?

Har du noen gang tenkt på hvilket merke mel som er best?

Kjøper du mel i butikken uten å tenke over kvaliteten?

Jeg gjør det! Jeg har faktisk ikke tenkt over mel på den måten før jeg så at jeg hadde kjøpt mel fra Regal en dag.

Normalt bruker jeg alltid det fra Møllerens.

Det finnes helt sikkert flere merker der ute og jeg er helt sikker på at mange er bedre enn disse to men da jeg hadde dem stående sammen på kjøkkenbenken klarte jeg ikke dy meg. Jeg ville teste dem ut mot hverandre.

Jeg bakte 2 brownies og 2 runder med gjærbakst.

Jeg var veldig spent.

Da jeg tok ut melet fra posen så jeg med en gang at melet fra Møllerens var hvitere og mer finkornet enn fra Regal.

Det kan jo bety to ting:

1. De har brukt lengre tid på å få det så fint ( noe som er et pluss)

2. Regal kan mulig være mer "naturlig" noe som også er et pluss!

Melet til venstre er Regal mens til høyre er Møllerens:

 

Hold dere fast, her er resultatet av testen!

Browniesen ble bedre på melet til Regal mens bollene ble bedre på melet til Møllerens!

Dette skal jeg finne mer ut av for jeg bare digger slike nerdetet ting.

Hvordan kan det ha seg?

Jeg skal skrive til både Regal og Møllerens for å få vareprøver sendt over som har stått like lenge. Det er jo mulig at en av posene var "gamlere" enn den andre. Ikke vet jeg. Men det var som om bollene hevet bedre på Møllerens. OG jeg eltet dem like mye!

Mens i browniesen ble det mindre tørt. Begge kakene sto like lenge i ovnen og bla laget likt.

Hvilket mel bruker du?

Svar i kommentarfeltet og fortell meg hvorfor du mener det ble slik?

PS. På snap heter jeg: annebrith.no

DEL og LIK gjerne innlegget!

 

 

"Vidundermiddelet"

Noen ganger går ikke ting som forventet på kjøkkenet.

Sånn var det også i går.

Vi skulle bake boller og annen deilig gjærbakst. Sjokoladepizzaen ble en suksess. Nesten 40.000 mennesker har sett den på facebook siden jeg la den ut i går :P

Før vi startet sa jeg til Annika. Jeg har et produkt her som heter luftigere bakst. Skal vi ha det i? Så ser vi hvordan det går?

Hun sa ja så vi testet det!

Deigen hevet og da den var klar var det en overrasket Annika som kunne si at den hadde blitt i alle fall 4 ganger så stor som den var.

SYKT var ordet hun brukte hehe.

Utrolig hvor spennende slikt kan være for barn når de ser noe for aller første gang.

Skal jeg bare ta bollen og helle det ut på benken, mamma?

Ja sa jeg:

Hun klarte ikke å gi seg med å flire. Høye, hjertevarmende hyl fløy gjennom kjøkkenet. Gledesropene ga sommerfugler og kriblinger i magen og et lite øyeblikk kjente jeg en fantastisk lykkefølelse. Så deilig å se overraskelsen i et barns øye når noe skjer for første gang.

Deigen spredde seg utover hele benken og rant nesten over haha den var STOR!

Annika elsker deig. Om hun ikke blir advokat, noe hun har sagt i 5 år at hun skal bli så blir hun definitivt baker. Hun er så hekta på det å bake frem den beste og mest "deilige" deigen, som hun så fint kaller det. Pizzadeigene på lørdagskveldene er det ofte hun som fikser.

Det ble boller til slutt. Og horn. Og sjokoladepizza!

Oppskriftene følger og jeg kan varmt anbefale å ha i en t-skje med luftigere bakst fra Mors Hjemmebakte. Dog må jeg si at om du allerede er flink på gjærbakst og får fluffy deig så er det unødvendig haha.

Klemmer!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på annebrith.no

Melisglasur #boller #bakst

Annonselenker

Jeg må nesten lage en egen oppskrift for denne glasuren fordi den er så utrolig god og dere spør masse etter oppskriften.

De aller fleste av oss lager en melisglasur på bakst som består av vann og melis. Helt greit om man har dårlig tid.

Gjør du det så anbefaler jeg deg å bytte ut vannet med sitronsaft. Dette gjør at glasuren ikke blir grå og den smaker bedre sammen med gjærbakst!

Har du tid anbefaler jeg deg å lage denne glasuren. Det tar litt ekstra tid men det er verdens beste!

Du kan også bruke denne glasuren til å helle over porsjonskaker ( petit fours )  eller bruke til å dyppe cupcakes oppi.

Noen steder vil du også finne glasuren kalt: flytende fondant.

 

Glasur / Flytende fondant:

 • 400 g sukker
 • 118 g vann
 • 160 g glukose ( eller hvit svensk sirup)

Vei opp alt og ha dette i en stor kasserolle. Rør forsiktig rundt og sett en plate på fullt.

Sett kasserollen oppå platen. Det som er viktig nå er at alt varmes opp så hurtig som mulig til 114 grader.

Ikke vær redd for å ha på all varmen. Ikke rør for mye og pass på at sukkeret ikke blir brunt.

Dette skal da varmes opp til 114 grader eller det som kalles “soft ball stage”

Soft ball stage= når du kan ta en t-skje av massen og ha i et glass vann og det blir en ball ut av det.

Forskjellige termometere i forskjellige prisklasser finner du hos slikkepott.no

Når massen har nådd 114 grader så tar du alt av varmen og heller det oppi en stålbolle. Her skal massen hvile til den når 60 grader. VÆR FORSIKTIG massen er lett å brenne seg på!

Når massen har nådd 60 grader kan du begynne å mikse den i mikseren. Nå må du for all del ikke mikse på høyeste hastighet. Da kan mikseren din bli ødelagt. Miks på laveste hastighet.

Etter en stund blir massen tykkere og helt hvit. Da skal du stoppe maskinen og ta den ut.

Legg fondanten i en plastpose og la den hvile over natten.

 Jeg synes kanskje oppskriften ble litt vel liten så jeg oppfordrer å doble denne oppskriften når du først skal lage flytende fondant.

HUSK:

Glasuren/ den flytende fondanten kan både fryses og legges i kjøleskap. Den holder seg ukesvis om du har den i et lufttett pose.

Når du skal bruke den anbefaler jeg deg å mikse i litt sitronsaft for en syrlig effekt på baksten. Det smaker så mye mye bedre :)

Prinsessekaken er også knallgod så jeg legger ved linken her. 

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på annebrith.no

Lær deg å bake! #nybegynnertips

Dette er det mest grunnleggende du trenger å vite når du skal bake.

Leser du dette og holder deg til det så vil du ha store sjanser for at du lykkes på kjøkkenet.

1.Råvarene

Det finnes mange myter om råvarer. En av de største mytene er vel at alt MÅ være romtemperert. Jeg fniser inni meg når jeg leser det rundt omkring. Jeg har laget over 100.000 franske makroner med iskald eggehvite og det har funket som bare det.

Det er ikke varmen på råvarene som er det viktigste. Det er hvordan du behandler dem og hvilke du bruker. Det er heller ikke alltid slik at de dyreste er de beste osv. Men når det kommer til sjokolade og smelting av dette for et overtrekk av feks cakepops så anbefaler jeg en litt dyrere sjokolade. Odense er en fin type som kan kjøpes i dagligvare.

2. Egg

I alle opskrifter du finner i bøker og blader tar man utgangspunkt i at et egg er 65 gram. Kjøper du billige egg som veier 50 gram og du skal etter oppskriften ha 4 egg i kaken ( ca 260) og du har 4 egg a 50 g ( 200 g ) da sier det seg selv at kaken ikke vil få høyden den bør ha og kan være tørr. Vei eggene dine og sjekk om du har rett mengde :)

3. Må melet siktes?

Dette er også en myte jegmå si meg uenig i. Melis og mel i dag har så stor omløpshastighet at jeg aldri har erfart det som viktig å sikte melet eller melis. Om du ser at det er klumpete ( at det har stått lenge) kan det være lurt.

4. Kjøkkenmaskinen!

Rekk opp hånda alle som har en :P Visste du at når du baker med den ALDRI og jeg sier ALDRI skal sette den på max hastighet? La meg feks ta marengs. Eggehviter skal piskes med sukker. Starter du maskinen og setter den på full guff vil du skape ustabilt skum som med sine små og store bobler gjør at dette høyst sannsynlig faller sammen.

Eggedosis og marengs skal piskes på lav hastishet for så å øke opp. Til litt over medium hastighet. Slik skaper du en stabil masse som gjør at kaken IKKE faller ned når du tar den ut av ovnen.

5. Rømme og fløte i oppskrifter.

Eller for den saks skyld kefir gir en god, saftig smak. Søk etter oppskrifter som har noe "ekstra"

6. Fylle former!

En tommelfingerregel i konditoriet er at en form fylt med røre ikke skal være mer fylt enn 2 cm opp. Hvis du fyller en form mer vil du se at det er vanskelig å steke den. Inni kan den bli rå og på kantene tørr. Del heller røren i to omganger og sørg for at du ikke steker mer enn at alt er stekt like godt. Tørre kanter er det verste jeg vet.

7. Ovnen

Når kaken har stått 2/3 av tiden. Altså over halvparten er det trygt å opne ovnsdøren. Gjør du dette FØR halvgått tid kan du ødelegge baksten. Vannbakkels derimot må du ALDRi åpne før du ser at det er GODT stekt.

8. Dynk dine kaker!

Dynk alle dine kaker med fuktighet. Også cupcakes eller sjokoaldekaker. Det smaker bare så vanvittig mye bedre.

9. Steketid?

En regel er at vi oversteker våre formkaker i Norge i dag og understeker vår gjærbakst. Skal du bake sjokoaldekake, prøv å steke den 5 minutter kortere neste gang og stek gjærbaksten 5 minutter lengre. Du vil smake forskjellen.

10. Følg oppskriften slavisk!

Bak med hjertet sier alle, men det aller viktigste med baking er å følge oppskriften og ha rett mål. Står det 180 g så er det 180 g ikke 178 g. Kjærligheten vil da komme etterpå i form av fantastisk smak!

Les også:

Hvilken visp skal jeg velge?

Hvordan farger jeg kakene?

HAPPY BAKING!

Hvordan farger jeg kakene?

Noe av det mest vanskelige med å bake er når det skal tilsettes farger. Ofte blir det for mye eller for lite. Når jeg har i for mye så blir fargen altfor mørk og jeg er misfornøyd med resultatet og har jeg for lite farge i så blir det en blass grie og jeg er like sur :(

Før jeg begynner å fortelle hvile farger jeg mener du bør bruke så vil jeg presisere at jeg aldri bruker konditorfarge fra butikken. Den er altfor rennende og kan i verste fall ødelegge konsistensen på ditt bakverk.

Jeg bruker kun pastafarger. 

PASTAFARGER

Pastafarger er farger som er litt tykkere enn den vanlige konditorfargen vi kjenner fra dagligvare. Den er veldig drøy dvs at det er en høy andel farge proppet inn i en liten tube. Jeg bruker fargene fra Progel fordi de er lette å bruke, drøye og varer lenge samt det blir aldri noe klin fordi jeg bare presser fargen ut av tuben.

Noen farger er lettere enn andre og jeg skal vise dere litt hvordan jeg jobber når jeg skal lage en farge:

Jeg finner fargenyansen jeg vil ha inni her. Har jeg ikke en farge som ligner så må jeg lage den ved å blande flere farger.

HVIT

Det aller meste av råvarer er hvitt så du trenger ikke farge så mye. Vil du lage en hvit kake så anbefaler jeg deg å finne en oppskrift uten mye smør og eggeplommer. Da blir kaken din hvit og fin. Skulle du derimot trenge å farge noe hvitt er titandioxid tingen. Finnes i pulver og fargepasta.

GUL

Jeg liker den dype gule best. Det blir en fin gulfarge. Gul som solen. MEN vil du ha en lysere variant som heller mot sitrongul så prøv Lemon Yellow.

ORANSJ

Oransj er en farge du kan blande deg til. Erfaringen min er at du må ha mye mer gult i enn rødt. Det beste er å kjøpe en ferdig farget oransj. Det gir ofte den skarpeste fargen.

APRIKOS/FERSKEN

Aprikos er jo en lys oransj farge men skal du blande den er erfaringen min at du bør starte med rosa og ha litt gult i. Vil du ha den helt perfekt fersken så kan du kjøpe fargen som heter fersken.

ROSA

Det finnes jo utallige rosafarger. For en lys pastellrosa farge så må du ha lite farge i og helst en dus lys rosa som start. Vil du ha gammelrosa på dine ting bør du ha i en dråpe brunt for å få rett fargenyanse. Burgunder kan også gi en fin dyp rosafarge. Denne fargen passer også perfekt som utgangspunkt til rosa hombrekaker.

LILLA

Lilla er en vanskelig farge. Jeg har prøvd å blande denne fargen og noen ganger lykkes jeg og andre ikke. Røds og blått gir lilla men ofte blir den så skitten. Hvis du skal blande dette så bør du ha mer rødt i enn blått. For de late så passer det best å bare kjøpe den ferdige lilla.

BLÅ

Blå har så mange vankelige nyanser. Mørk blå er marineblå som man som ofte starter med. Vil du ha babyblå så bør du tilføye en dråpe brunt. Skal fargen være mer mor turkis så blir det gult som må blandes i. Heldigvis finnes det både en baby blå og en isblå i denne serien.

Aqua er for kaker hvor Frost er tema. Turkis bruker jeg i kaker hvor sjø og hav er representert.

GRØNN

Noen ganger vil jeg ha eplegrønn. Det er vanlig grønn med litt gult i. Så vil jeg ha bladgrønn.  Den bør alle ha i basispakken sin. Skal du ha mintgrønn så bruker du kun noen dråper med denne. Eucalyptus er en farge som også er nydelig.

RØD

Rød trenger alle. Kjøp gjerne 2 hvis du skal kjøpe inn til 17. mai nå :) Dette er den dypeste og fineste rødfargen. Skal du ha en dusere farge så er strawberry fin.

BRUN

Brun finnes et sted mellom rødt og gult så har du nok farge i så skal det bli brunt. Jeg har derimot aldri klart å blande den sp det er en farge jeg har i basispakken min.

SORT

Sort er også en farge du bør ha liggende. Grå kan lages av litt sort men det blir ofte lyst lilla så jeg synes det er best å ha en egen gråfarge.

PASTEL

Skal du lage pastelfarger så betyr det at du må ha litt farge i. Ikke mye. Det er fort gjort å blande for mye farge i og da må du spe på med hvitt for å få tilbake fargen.

FARGING AV MAKRONER, KREMER OG KAKER

Husk at mandelmel, smør og egg er gult. Det betyr at om du skal ha rosa eller lyseblått i noe av dette så må du ha ekstra brunt i for å stabilisere den gule fargen du har i utgangspunktet. Håper dere skjønte det.

Har du spørsmål så still dem i kommentarfeltet :)

Disse fargene har jeg testet ut nå i over 2 måneder og jeg er kjempefornøyd med fargene, klarheten og at det ikke blir så grisete når man jobber på kjøkkenet på grunn av at det er en tube som du klemmer ut alt av :)

Progel fås kjøpt i nettbutikken Slikkepott.

God søndag!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

 

 

 

 

 

 

 

Lær å bake - for nybegynnere!

Fra 1. september 2015 starter et eksklusivt onlinekurs.

Dette kurset er kun ment for dere som er nybegynnere og varer i 4 uker.

Det er KUN plass til 50 stykker.

Vi skal bake de grunnleggende tingene og det er 4 moduler vi skal gjennom ila en 4 ukers periode.

Uke 1 - Det grunnleggende

Uke 2 - Gjærbakst og fyll

Uke 3 - Desserter og småkaker

Uke 4 - De tradisjonelle kakene

 

1. Kurset er internettbasert/interaktivt.

2. Kurset koster kr. 299.- for 4 uker.

3. Kurset starter 1. september 2015

4. Så fort du har meldt deg på vil du bli lagt til en gruppe på facebook. ( for å være med på dette må du altså være på facebook) Denne gruppen er lukket og ikke synlig for andre enn de 50 som er med på moroa. Her lastes filmer opp, oppskrifter blir delt ut og det blir konkurranser og giveaways. Fra denne gruppen blir ukesoppgavene delt ut og vi vil kunne kommunisere enkelt med hverandre her.

5. Hver dag svarer jeg på spørsmål i et gitt tidspunkt.

6. Du bestemmer selv når du skal bake ukens oppgave. Men skal du være med i gruppen forplikter du deg til å bake 2 timer hver uke. I løpet av 4 uker skal vi lage: 2 kaker, 1 gjærbakst og 1 dessert.

7. Etter disse 4 uker er ferdige og du vil da ha lært det grunnleggende innenfor baking.

8. Det er kun plass til 50 stk. Jeg lover dere at dere kommer til å bli inspirert til å bake og med meg bare et tastetrykk unna vil du føle deg trygg når du setter igang på kjøkkenet.

De første 50 stk som sender mail til post@annebrith.no vil få en plass i denne eksklusive bakegruppen.

Send en epost til post@annebrith.no med ditt navn, adresse, telefonnummer og alder om du er under 18 år. Aldersgrense er 13 år.

Nå gleder jeg meg vilt til å bake sammen med dere!

Og da gjenstår det bare å si: Klar, ferdig, BAK!

Sommerfugler


En av vårens trender er sommerfugler! Du kan nesten ikke gå gjennom en interiørbutikk uten å se flotte mønster av sommerfugler.


Å pynte kaker med sommerfugler av fondant er dekorativt og trendy!


For å lage disse søte sommerfuglene trenger du:
Bland fondanten i de fargene du selv liker best.

Kjevle ut med en rullepinne.Trykk utstikkeren mot fondanten, press ned mønster og vri på utstikkeren. Dra utstikkeren opp og sommerfuglen fester seg i formen slik:Legg sommerfuglen i en vifte. Viften er et A4 ark som jeg har brettet sammen. Oppå arket har jeg lagt remser av bakepapir slik at fondanten ikke skal klebe seg fast :)La dette tørke i noen timer. Eller overnatta.

Pensle midten av sommerfuglene med vann og legg på perler.Dekorer ditt bakverk med vårens mest trendy pynt :)

GIVEAWAY

I dag kan du vinne en flott pakke fra Dr. Oetker her på bloggen.

I pakken finner du:

 • Kakemousse sjokolade og jordbær

 • Love strøssel

 • Silver strøssel ( inneholder små perler som jeg har brukt i dag)

 • Prinsesse strøssel

 • Glukose

 • Muffinsformer

 • Cupcaketopping

 • Vaniljetwister

 • Glittergele
For å vinne dette må du legge igjen ditt navn i kommentarfeltet :)

Vinneren ble kommentar nummer 24.Ønsker dere en strålende dag :)

Hvor kommer kanel fra?

 Det var Pascal Dupuy som var dommer da jeg møtte til audition i Hele Norge baker.

Jeg visste godt hvem han var og ble ikke akkurat mindre nervøs av det.

Jeg tenker enda tilbake på audition og hvorfor jeg var så nervøs?

Svaret er nok at dette betyr veldig mye for meg fordi jeg faktisk har et stort ønske om å gjøre dette til mitt levebrød.

Kanskje en dag bli så god at jeg kan starte et konditori? En knusende dom fra Pascal ville nok få meg til å endre på den planen.

Det var leve eller ikke leve for meg ;)

KANEL OG BOLLER

Ved siden av å ha med min marsipankake lagde jeg kanelboller.

Det er jo ikke noe eksklusive saker og kanskje "safet" jeg litt akkurat der men gjærbaks har aldri vært og vil nok heller aldri bli min sterke side.

Etter audition blir kanelboller aldri mer det samme!

Pascal tok en av mine boller og så på meg og sa: Jeg ser en feil på dine boller. Kan du se og si meg hva det er?

En "feil" på bollene? Jeg så jo godt at mine kanelboller ikke så ut som i bakeriene men min bestevenninnes mamma hadde godkjent dem og skrøyt både av utseende og smak så jeg var nokså stolt der jeg satt men OK....jeg svarte: Ja jeg ser at det er litt mye luft og åpenrom her....så viste jeg mot det åpne feltet mellom svingene.

Stemmer sa Pascal og smilte.

Vet du hvorfor?

....eeeeh nei svarte jeg.

Du har ikke DRATT i deigen da du la den på bordet og rullet den opp. Du har bare rullet. Da får du slike åpenrom.

DU MÅ DRA OG RULL! Og så DRA OG RULL igjen!

Det skjønte jeg!

Så er det en liten ting til sa han. Hva har du gjort med denne enden på bollen?

Enden på bollen er den lille fliken som man ender opp med etter å ha rullet og skjært bollene. Altså slutten på bollesnurren.

Hos meg stakk den ut.

Jeg så jo godt at det ikke så pent ut, men noen av bollene var bakt slik at den lå pent inntil.

Han snudde bollen opp ned, så på meg og sa: Hvis du dytter siste rest under bollen og legger den ned på brettet vil de aldri miste sin fine form.

Aha! DET skjønte jeg....godt tips!

 

Han tok en bit, smakte og spurte: Hvor kommer kanelen fra?

Det var det første spørsmålet den auditionen jeg rett og slett ikke kunne svare på. Hvor kommer kanelen fra tenkte jeg? Hvor kjøpte jeg den? Jeg tenkte kjøpte ikke jeg kanelen på Rema 1000?

Akkurat idet jeg tenkte Rema 1000 sier Pascal:

Du vet kanskje ikke at det kommer kanel fra andre steder enn Rema 1000?

Så ble det en pinlig pause.

Jeg følte meg for første gang den dagen så utrolig dum. Hvordan kan jeg drive en kakeblogg og ikke vite noe av det viktigste som fins? Hvorfor har jeg ikke fordypet meg i krydder og opprinnelse før? Hvorfor forberedte jeg meg ikke bedre enn dette? Nå kan jeg pakke sammen og reise hjem. Jeg tenkte 1000 tanker akkurat da ;)

Men han hadde rett. Kanelen kom fra Rema 1000, han smakte det!

Jeg ble imponert, jeg ble skrekkslagen, jeg ble redd, jeg ble glad, jeg ble inspirert.

Pascal fortalte meg mye og snakket med en glød om kremer og andre råvarer som ga meg så mye inspirasjon. Han spurte meg rett ut: tror du ikke dine lesere vil vite?

Han rev hele filosofien min i fillebiter. Jeg må begynne på nytt tenkte jeg. Jeg må lage meg en helt ny blogg! Men så tenkte jeg: jeg må endre fokus!

Jeg har aldri tenkt så mye på kanel som etter den dagen.

Starte en ny blogg var jo uaktuelt men at jeg må fokusere mer på smak det forsto jeg.

Så begynte jeg å lese....

KANEL

Kanel er en art av kaneltreslekten og et krydder som skrapes av innsiden av barken på arten Ceylonkanel (Cinnamomum zeylanicum), og av den noe mer bittersmakende kassiakanel (Cinnamomum cassia).

Den beste kanelen anses å være den som kommer fra Sri Lanka (ceylonkanel) Ceylonkanel av utsøkt kvalitet har svært tynn og glatt bark, med en lett gulaktig brunfarge, sterkt utpreget lukt, og en særlig søt, varm og aromatisk smak.

Kanelen vi kjøper på Rema 1000 ;) er en noe skarpere kanel og den stammer fra Kina, og heter kassiakanel (Cinnamomum cassia)

Det er den som det selges mest av i Norge.

Den letteste måten å heve kvaliteten på ditt bakverk er altså å kjøpe den deilige og søte kanelen fra Sri Lanka.

SHOPPING

Jeg dro jo selvsagt ut på shopping i ukene etterpå. Kanel med god kvalitet MÅTTE jeg bare ha. Jeg skulle kanskje med en gang dratt til Centra, Guttene på Haugen eller Jakobs i Oslo men jeg tittet innom alle dagligvarebutikker først. Men uten hell. Kanel er kanel for de fleste ansatte og mange så bare rart på meg da jeg spurte hvorfor noen innholdsbetegnelser rett og slett ikke beskrev hvor kanelen kom fra.

Til slutt endte jeg opp på Centra ved Colosseum i Oslo og fant som alltid det jeg var ute etter :)

TEST

For å finne ut hvordan forskjellen smaker må jeg jo paralellbake to typer og smake på disse. En med vanlig kanel og en med "eksklusiv" kanel.

Hvordan det går skal du få høre mer om etterhvert....

Hvor kjøper du din kanel og har du noen gang tenkt på hvor kanelen kommer fra?

Svar gjerne i feltet under :)

Ha en strålende dag!

 

 

Kilder: Wikipedia

Et surt tips!


Sitron er en av de råvarene jeg har brukt minst i baking frem til i dag.


Etter å ha bakt meg gjennom 4 bakebøker de siste 2 månedene så kan jeg konstatere at det er den ingrediensen du bare MÅ ha liggende på kjøkkenbenken 24/7.


Du klarer deg rett og slett ikke uten sitron!


ET SURT TIPS


Når du kjøper sitronen i butikken og lukter på den så lukter den lite. Den kan være sprøytet med middel du absolutt ikke vil ha i maten din. Er du så tøff at du tar en bit med tennene så vil du faktisk kjenne at den er litt bitter i skallet.


Hvordan skal man få bort bitterheten?
 1. Kok opp en god mengde med vann.

 2. Legg dine sitroner i en bolle.

 3. Hell kokende vann over sitronene og hell vannet bort rett etterpå.

 4. Gjør dette 2 ganger.

 5. Kjenn duften av en "ren" sitron spre seg på kjøkkenet.


Jeg lover deg at du vil merke forskjellen!

10 ting du kan bruke sitron til:

 1. Bruk alltid litt sitron i melisglasur som skal på gjærbakst. Sitron stabiliserer smaken og gjør glasuren mindre søt.

 2. Sitronkrem er deilig i gjærbakst!

 3. Sitron kan med hell tilsettes som ekstra smaksetter i karamell.

 4. Noen få dråper sitronsaft i karamellisert sukker gjør at konsistensen blir bedre og at fargen holder seg lengre fin.

 5. Bruker du litt sitronsaft i din eggehvite når du pisker marengs vil du få større volum.

 6. Hvis du lar sitronene ligge 1 time i kokende vann når du "vasker" dem vil du kunne presse ut mer saft.

 7. Raspet sitronskall er deilig i cupcakes.

 8. Sitron og bringebær går overraskende godt sammen!

 9. Sitrongele over frukt på en terte gir en perfekt finishing touch.

 10. Sitronlake er lett å lage og deilig å dynke et sukkerbrød med.


Noen fakta om sitroner:

 • I dag dyrkes sitroner i stor grad i landene rundt Middelhavet og Calefornia.

 • Sitrontreet blir 3-6 meter høyt.

 • Treet blomstrer året rundt og derfor kan vi kjøpe sitron også året rundt!

 • Sitronen skal være blank og ikke ha tegn til brune eller bløte flekker. Den bør være ca 4,5 cm i diameter.

 • Et godt kvalitetstegn er at fruktene er tunge i forhold til sin størrelse.

 • Oppbevar frukten på kjøkkenbenken.

 • Du får ca 60 ml saft ut av en sitron og ca 1 ts ( 6 gram) skall hvis du rasper den.

 • Kjøp gjerne de som er minst. De har mest smak og er de saftigste ;)


Hva tenker du om sitron?

Er dette noe du bruker mye til baking og hva er din favorittoppskrift med sitron?

Fikk du lyst til å kjøpe deg sitroner nå?

Legg gjerne igjen en kommentar i feltet nedenfor og for all del: DEL OPPSKRIFTER!

Ha en strålende dag videre!

Alt om marengs

Marengs kan defineres som en miks av pisket eggehviter blandet med sukker.


Ordet Meringue som er fransk har ikke en 100% dokumentert opprinnelse men man tror at det enten kommer fra den svietsiske byen Meringen eller den tyske byen Mehrinyghen.

Uansett er marengs ( Meringue) noe vi har laget så langt tilbake som 1600-tallet!

Marengs får vi altså ved å piske eggehviter og tilsette sukker.

Når du skal lage marengs vil jeg råde deg til å finne en oppskrift hvor du finner målene i antall gram. Egg kan variere på størrelser og selve eggehviten kan variere i egg fra 20-40 gram.

Det finnes tre typer marengs: Fransk, Sveitsisk og Italiensk marengs.

FRANSK MARENGS

Dette er den mest vanlige varianten og lages ved at eggehvite og sukker piskes til marengs. Fransk marengsoppskrift finner du under basisoppskrifter.

SVEITSISK MARENGS

Dette kalles også varmpisket marengs. Man pisker eggehvite og sukker over vannbad og får en mer kraftig marengs som faktisk tåler litt mer. Denne er ofte brukt som fyll i kaker eller som basis i smørkremer.

ITALIENSK MARENGS

Dette er den sterkeste marengsen av alle. Den kan også stå litt lengre før den stekes enn vanlig marengs. Marshmallows feks er laget av italiensk marengs blandet med smak og satt til kjøling. Italiensk marengs lages ved at vann,sukker og eventuelt glukose varmes opp til 121 grader og helles i en tynn stråle over den piskede eggehviten.

TIPS TIL VELLYKKET MARENGS

1. Bollen du skal lage marengs i må være helt fettfri og det må ikke være noe plomme i eggehviten. Bruk alltid romtempererte egg. Ferske eggehviter gir det beste resultat.

2. Begynn å visp eggehviten på lavere hastighet for så å øke opp mot maksimum hastighet. Dette gjelder faktisk også når du skal lage eggedosis.

3. Eggehviter øker opp til 8 x volum når du pisker dette. Sukker, salt og eddik gjør at volumet minsker.

4. En eggehvite inneholder ca. 85% vann.

5. Sukkeret hjelper til med å stabilisere marengsen men gjør også at prosessen med å få det pisket til riktig volum tar lengre tid. Volumet vil også bli mindre når du har i sukkeret. Du skal ta deg god tid til å ha i sukkeret en tommelfingerregel er at sukkeret skal blandes i eggehviten i løpet av 3 minutter.

6. Hvis oppskriften sier at du skal ha salt i så ha dette i når eggehvitene har blitt pisket opp til 3x sitt volum. Om saltet has i for fort kan strukturen til proteinet bli ødelagt og stabiliteten til marengsen blir dårligere.

7. Salt i marengs sørger også for at prosessen med å piske opp eggehvitene forlenges og da vil du automatisk få en mer stabil marengs. Samtidig som salt er en smakstilsetter.

8. Eddik eller annen syre i marengsen sørger for at marengsen blir stabil og at denne antageligvis ikke kollapser ved steking.

9. Det finnes tre basistyper av marengs: Fransk, Sveitsisk og Italiensk marengs. Hver type lages på en litt annerledes måte.

10. Marengs skal alltid stekes på lav temperatur. Dette er som regel mellom 99-104 grader. Egentlig sier vi ikke at den stekes den tørker :)

11. Når marengsen er ferdig sprøyt den ut og stek den umiddelbart. Marengs som står lenge på benken blir myk og kan lett kollapse. Vet du at du skal ha det stående en stund før det settes i ovnen så lag Italiensk marengs.

Tipsene er en kombinasjon fra egen erfaring og Bo Fribergs bok: The Professional Pastry Chef.

Om noe er uklart elle rnoen har noe å tilføye her er det bare å kommentere så skal jeg fylle på innlegget.Ha en strålende dag!Pepperkaker og glasurNå er det tid for å pynte pepperkaker dere og i dag skal dere få noen tips fra meg om hvordan dere skal få dette til på best mulig måte.


Som dere alle vet så elsker jeg cookies! De små søte kjeksene som man kan gjøre så personlig som man overhode vil selv.

Slik er det også med pepperkakene. Du kan stikke ut former, skjære ut egne former og bruke forskjellige ting du har i kjøkkenskapet ditt. Her er det bare fantasien som setter grensen.

For å pynte papperkaker trenger du:

 • Pepperkaker

 • Glasur

 • Fylleflasker


PEPPERKAKER

Du kan selvsagt lage deigen selv og jeg har en herlig oppskrift på det her.

For mange av oss som sliter med tidsklemma kan en ferdigkjøpt pepperkakedeig være tingen. Jeg har testet ut mange av årets papperkakedeiger ( meny, Kiwi, Rema, Coop, Ica, Rimi, Ultra og Bunnpris) Min desiderte favoritt er Rema 1000 sin!GLASUR

Jeg bruker alltid royal icing på mine pepperkaker. Det blir stivt og pent. Jeg farger den i ønsket farge og pynter.

Mange spør om pepperkakene ikke blir søte med glasur? Jo de KAN bli det men det er derfor vi tilsetter sitronsyre i glasuren for å balansere smaken slik at det ikke blir for søtt.

Det er på samme måte man burde lage melisglasur som går på skoleboller :) Alltid litt sitronsaft/syre i glasuren for stabilitet og god smak!


GLASUR/ ROYAL ICING

 • 500 g melis

 • 2 eggehviter

 • 1 ss sitronsaft

 • farge


Sikt melis 2 ganger! Ha dette i en kjøkkenmaskin og bruk en grind/Kelement. Ha i eggehviten og pisk på høy hastighet.

Når alt menger seg sjekker du konsistensen.

Den skal være som en tykk sjokoladekrem som man smører på en kake.

Spe ut med litt sitronvann ( vann og sitron) om den er for tykk.

Miks til du hører glasuren "poffer"  da er den ferdig. Dette tar mellom 7-10 minutter.

IKKE PISK GLASUREN MED VISP/PISKERIS DA PISKER DU LUFT INN I DEN!

Nå er glasuren ferdig og klar til å sprøytes på.

Hvis du skal fylle pepperkaker må du menge glasuren med litt vann for å få den flytende.

Ha glasuren i en sprøyteflaske/pose.

SPRØYTEFLASKER

Disse flotte geniale flaskene kan du kjøpe på Traktøren. Traktøren finner du også på Storo Storsenter og de koster kr. 79.- for 2.

De er helt geniale og du kan skifte tipp med dem og barna kan på en enkel måte pynte pepperkakene veldig enkelt :)

Kos dere i førjulstiden med pepperkaker og glasur i flasker som ikke griser alt til!

Enjoy!Hvilken visp skal jeg velge?


Det er utrolig viktig å velge rett visp til rett bakverk! Velger du feil kan du rett og slett ende opp med å ødellegge det du lager!

Men hvilken visp skal man bruke når?

BAKEKURS

Da jeg var i London hos Peggy Porschen fikk vi se forskjellen på cupcakes laget med visp og cupcakes laget med grind og forskjellen for meg var hårreisende stor.

Jeg hadde aldri trodd at vispen kunne ødelegge så mye. Der og da bestemte jeg meg for å følge hennes råd som jeg nå skal gi videre til dere:

VISP/PISKERIS


Vispen er til for å piske luft inn i masser. Det er det eneste du trenger å tenke på når du tar i vispen. Skal jeg lage en kake som skal ha en eggedosis pisket opp i bunn så er denne ditt alternativ. Vispen/Piskeriset brukes til piskede masser (starter med egg+sukker).Her er en liten liste på når jeg bruker denne:

 • Sukkerbrød

 • Sjokoladekaker som starter med pisking av eggedosis

 • Marengs

 • Makroner


Det vi så i London var at muffins som hadde blitt laget med visp hvor sukker og smør var pisket opp og den resterende røra også var pisket med videre faktisk ble så luftig at etter steking så ble det et stort hulrom under muffinsen. Røra var altså altfor mye pisket og kunne til og med under steking oppføre seg "eksplosivt".

En "eksplosiv" røre er når røra kommer kjapt opp og nesten ut av muffinsformen. Dette kan også skje ved for høy temperatur på ovnen.

GRIND


Dette er altså verktøyet til kjøkkenmaskinen jeg bruker allermest. Med denne blander man rører og man overmikser ikke noe.Grinden brukes til rørte masser (starter med smør+sukker).

Her er oppskrifter jeg bruker grind til:

 • Brownies

 • Alle kaker hvor man starter med å røre smør og sukker hvitt

 • Royal Icing/melis glasur ( ALDRI VISP!)
Hvilken kjøkkenmaskin har du? Var dette innlegget nyttig for deg?

Kom gjerne med tips til kaker etc man bruker de forskjellige vispene til i kommentarfeltet så skal jeg fylle på innlegget :)

Kakebaketips


Det er 4 år siden jeg laget min aller første kake. Den var ikke særlig vellykket men det var en kake laget helt på fri hand, laget uten utstyr og med masse kjærlighet til min mor som feiret morsdagen.


Jeg ble bitt av basillen. Kanskje du også er blitt bitt av dette viruset som sier at du bare må svinge deg på kjøkkenet? I dag har jeg lyst til å gi dere som starter noen tips, dere som er i gang et dytt videre.


NYBEGYNNER


Husk at kakebake og dekoreringsverden er full av nettbutikker som tilbyr sykt mye rart. Det er mange bra ting der ute men det er jammen mye tull også. Kaken på bildet over kan lages helt uten utstyr!


Bruk pengene på råvarer GODE råvarer i stedet. Prøv deg ut med enkle kaker først, trekk de med ferdikjøpt sukkerpasta eller marsipan og finn bilder av kaker du liker på nett eller i en kokebok og lag dem identiske. Det du lærer da er fargekombinasjoner, du lærer at du ikke skal overpynte kaker og du vil antageligvis høste ros.


Det er ikke noe galt i å kopiere en kakes utseende. Selv de beste konditorene i London gjør det!


Lag 2 eller 3 små kaker av hver deig. Slik kan du pynte flere kaker og kanskje til  og med servere en kake hver uke uten å må kaste noe. 15 cm form er perfekt til dette. Det gir 8 kakebiter.


I starten trenger du enkelt utstyr: Liten rulle, noen utstikkere, en skjærekniv, smoother og noe meodelleringsverktøy. Noe av det kan du kjøpe her.


Så anbefaler jeg deg å investere i et kurs. Der lærer du teknikker og kan spørre kursansvarlig som antageligvis har noen år erfaring om hvordan du aller best kan lage den perfekte kake.


ERFAREN KAKEBAKER


Hvis du er som meg og har bakt og dekorert i noen år så er skapet ditt sikkert fullt av utstyr som du antageligvis ikke har brukt mer enn 1-2 ganger? Jeg har i alle fall funnet ut at det er noen få basisting jeg trenger og resten av utstyret kan faktisk selges eller gis bort.


Dette har jeg hatt god nytte av: firkantede og runde formsett. Silikonformer til petit fours. Noen få blomsterutstikkersett, modelleringsett. Runde, firkantede og hjerteformede utstikkersett med 7 størrelser i hver. Disse brukes til petit fours, cookies og blomster.


Cookiesutstikkere jeg har og bruker mye av er: body, rangle, smekke (dåp), hjerter, due, kake ( bryllup), høstformer som blader, halloweenutstikkere og  bokstavutstikkersettet ønsker jeg meg. Da tenker jeg på det dyre kobbersettet til 3500.-


Sprøytetipper er noe som det er verdt å investere i.


Også dere med mye erfaring kan trenge kurs. Spesialiser deg innenfor det du er god på og ta kurs for å bli bedre på andre områder. Et kurs hos en konditor kan være en god investering.


GENERELT


Det er mange ting jeg kunne snakket om, oppskriften, former, utstyr, kremer, sukkerpasta, fargekombinasjoner, dåpskaker, bryllupskaker, gutte og jentebursdager, cupcakes, petit fours, sjokolade osv.


Det er veldig kjedelig å bruke masse tid på oppskrifter som ikke er bra. Det kan være lurt å bruke oppskrifter som er testet ut før. Hos matprat-bloggerne finner du mange mat og kakeblogger som tester ut oppskrifter daglig.


Er det noen tema du selv har lyst på mer informasjon om? Hva har du lyst til at jeg skal fordype meg i å skrive om? Kom med innspill i kommentarfeltet så skal jeg skrive mer utdypende om enkelte tema.


SØNDAG


Det ble sent i går kveld... jeg måtte bruke over en time før jeg ble rolig etter håndballkampen.


GRATULERER til gulljentene for en bragd og for en kamp :)


Etter 4 våkenetter sovnet jeg som en sten og har faktisk fått lov til å sove ut! Deilig start på dagen. Nå skal jeg kose meg på kjøkkenet med jentene våre og sammen skal vi lage cookies. Hva skal du bake i dag?


Følg meg gjerne på Instagram, Twitter eller Pinterest. Der deler jeg litt mer av hverdagen min!


God søndag dere og ta vare på hverandre!