hits

Bøker & Blader

Boken jeg elsker!

Da jeg snappet fra boken i helgen, mens jeg og Christian bladde oss gjennom så fikk jeg mange spørsmål om hvilken bok det var. Jeg har åpen snap og får daglig hundrevis av snapper fra dere. Når jeg da får så mange spørsmål at jeg ikke klarer å svare alle så er det bloggmat :P 

Boken heter Boutique Baking er skrevet av Peggy Porschen. Denne boken er definitivt verdt sine £20.00 pluss frakt.

Christian ELSKER boken, jeg tror det er en liten konditorspire i denne karen altså. 

Jeg tror jeg snart har bakt meg gjennom over halvparten av oppskriftene. Alle er like bra. Jeg har 15 gode bakebøker jeg skal skrive om fremover. Og jeg MÅ få gjort det. Mange bra bakebøker i Norge også folkens. 

Jeg skal komme med noen tips på den fronten, for vet dere, det er ikke alltid konditorer som har de beste bøkene ;) Selv om konditorer gjerne tror de er mye bedre enn alle andre som baker så finnes det mange bakebøker skrevet av bloggere uten noe som helst fagbrev. 

Men mer om det siden. Peggy er konditor og oppskriftene i denne boken er herlige!

Les mer om boken i denne linken. 

Følg meg gjerne på snapchat i dag da. Jeg skal til Oslo og filme med Silje og et tv-team :) Det blir sååå gøy! Men først skal jeg fikse vippene mine. Jeg gråt så mye forrige uke at de har nesten alle falt av. Ja, det koster å være kjendis å få så mye hets. Heldigvis kan vippene limes på igjen. For en verden vi lever i!

Snap: annebrith.no

PS. Det med kjendis var en spøk og det håper jeg dere forstår. :P 

 


 

Herlige magasiner ♥

Innlegget inneholder annonselenker :)

Her er mine 4 favoritter:

1. BAKE 

Et herlig blad fylt med gode bakeoppskrifter. Sverre Sætre er fast skribent og er en av Norges beste konditorer. Jeg har bakt mange av kakene i dette bladet.

2. Maison Mat & Vin

Her får jeg både inspirasjon til å bake og lage mat. Oppskriftene er enkle og jeg liker bildene utrolig godt.

3. Cakes & Sugarcraft

Dette er for oss som elsker å pynte kaker. De aller siste trendene finner du i dette bladet. Jeg får mye inspirasjon til cookies i fra dette bladet....

#elsk

4.. Cake Craft & Decoration

Dette er magasinene jeg leser og går god for! Elsker å få disse i posten og blir skikkelig inspirert av dem alle.

Sitter og leser to av dem nå. Ønsker dere en herlig fredag!

KLEM!

Tara SmakTara Smak er etter min mening et av de bedre matbladene på markedet. Det begynner å bli en del matmagasiner nå og i dag skal jeg trekke frem noen av de tingene jeg liker ved dette bladet.

Desserter og kaker

Det er alltid en fristende dessert eller en kake i dette bladet.

Jeg bruker å bla gjennom bladene før jeg kjøper dem og sjekker oppskriftene nøye før jeg bestemmer meg.

Sommerutgaven av Tara Smak er fylt med lekre oppskrifter og inspirasjon. Jeg har allerede testet ut 2 oppskrifter :)Bildene i bladet er vakre og bærer preg av kvalitet. Det liker jeg. Jeg får tips om styling og vinkling på kamera. Så er du en matblogger eller bare elsker å fotografere burde du bare bla gjennom dette bladet neste gang du ser det! Masse inspirasjon!

Oppskriftene har vært skiftende men det siste året har jeg faktisk mer og mer sett på kombinasjoner fra Tara Smak. I juninummeret liker jeg særdeles godt at de har vært på Lovund sammen med Norsk Sjømatråd og snakket med Tomas Nilsen, kjøkkensjefen på restaurant Maaken. Han byr på noen noen saftige og geniale fiskeretter fra et sted hvor mitt hjerte ligger: Helgelandskysten! Samtidig kommer han med en herlige oppskrifter som matcher laksen. Ååååh herlig youghurtis og noe jeg enda ikke vet hva er: Zabaglione med bringebær og havreflarn.

5 hele sider med herlige sommerkaker og 11 sider om iskrem, tester om maskiner og til slutt det beste: Oppskriftsindex helt bakerst.Som leser av min blogg kan du også få dette flotte bladet hjem til deg.

3 nr av Tara Smak pluss et makronsett  til kr. 149.-

Totalverdi er 621.- ( Spar kr. 472.-)

Trykk deg inn på denne linken om du vil benytte deg av tilbudet.

Bildene i dagens innlegg er hentet fra Juninummeret 2013.

Dette innlegget er skrevet på oppdrag av Tara Smak og men jeg står helt fritt i utforming av tekst og min mening er selvsagt min egen :)

Ønsker dere en herlig dag videre!

Manuelas hjemmebakst


I boken Manuelas hjemmebakst presenterer Manuela, fra bloggen Passion4baking 206 sider stappet med inspirasjon og oppskrifter til gjærbakst.


Det er 51 oppskrifter i boken og inntrykket jeg sitter med etter å ha lest boken er: Jeg har lyst til å bake!

Mine favoritter

Jeg har nå bakt 2-3 oppskrifter fra boken og gjort dem litt "mine".

De jeg falt for umiddelbart var: French Vanilla Gjærdeig, Lemon Raspberry Sweet rolls og Lemon pop up rolls.

French Vanilla Gjærdeig

I denne baksten bruker Manuela Freia Vaniljekakefyll og det synes jeg var en spennende variant. Grunnoppskriften kan med hell fordobles da disse var kjempegode :)

Jeg halverte mengden med gjær da jeg som oftest har god tid til å bake ;) Jo lengre hevetid jo mindre gjær!

Min variant av denne grunnoppskriften finner du her.

Lemon Raspberry Sweet rolls

Åh som jeg elsker bringebær og jeg klarte nesten ikke lese videre da jeg så disse herlige snurrene med bringebær og sitronkrem. Disse MÅ jeg bake!

Etter å ha laget dem sitter jeg igjen med følgende tips: Sitronkrem og bringebær ble litt i syrligste laget for meg. Jeg pyntet ikke mine med sjokolade slik Manuela gjør i boken sin så det kan nok være det som gir den ekstra lille søte finishen men jeg tenker at med vaniljekrem ville dette blitt en knallgod oppskrift.

Liker du derimot sitron er dette en vinner!

Lemon Pop Up Rolls

Det var den morsomme historien til Manuela som gjorde at jeg først ble interessert i denne oppskriften. Manuela forteller at historien til disse faktisk kommer fra en "bakekatastrofe" og at hun rett og slett ikke hadde tid til å lage nye da hun så at snurrene hadde hevet seg ut av formene og poppet opp.

I ettertid har disse Lemon pop-up rolls blitt superpopulære på bloggen hennes :)

Jeg bakte dem og de var supergode!

Akkurat syrlige nok for min gane.


Min mening om boken

Det positive i denne boken er at det er mange nye måter å lage gjærbakst på. Manuela overrasket meg veldig på dette. Jeg humret da jeg leste en av de siste oppskriftene i boken som er en bolle pyntet som en cupcake. Det er bare Manuela som gjør sånt! Det ser også veldig godt ut! Hun skriver også: Skal det være godt så skal det være godt :)

I boken forteller hun også mye om seg selv og hvordan oppskriften ble hennes eller hvor den kommer fra og det gjør at jeg som leser merker at Manuela virkelig har en passion for dette!

Dog har jeg lyst til å pirke litt på en del ting som jeg synes kunne vært bedre:

Generelt synes jeg hevetidene er litt korte. 10-15 minutter etterheving er litt i korteste laget for meg.

Manuela baker mye med melkepulver noe jeg aldri har gjort og tenker at noen av oss faktisk ikke har tilgang på slike velassorterte dagligvarebutikker.

Ellers er noen av bildene litt mørke. Men jeg vet selv hvor vanskelig det er å ta bilder og at Manuela har tatt alle bildene til boka selv er bare å ta av seg hatten for!Dette blir litt pirking men jeg har lyst til å være helt ærlig med dere lesere når jeg forteller min mening om bøker.

For meg er dette en bok jeg er glad jeg har fått - mye på grunn av kreative og morsomme ideer og jeg anbefaler dere som ikke har den til å bla i den neste gang du er i en bokhandel.

Vil du kjøpe boken kan du gjøre det via denne linken.

Ønsker alle en strålende lørdag!

Boutique Baking by Peggy Porschen


Boutique Baking er skrevet av mitt store idol Peggy Porschen.


Dette er boken over alle bøker for jenter som elsker det søte liv og som liker alt som ser sukkersøtt ut. Denne boken er definitivt verdt sine £20.00 pluss frakt.


NY PEGGY


Peggy Porschen har frem til nå skrevet bøker som for det meste har dreid seg om pynting og måter å gjøre dette på og hennes oppskrifter har vært samlet frem til nå i kapitler bak i boken. I denne supre utgaven kommer hun med en bok fullstappet av gode oppskrifter.


Etter å ha bakt meg gjennom 4 bøker så gledet jeg meg virkelig til å ta fatt på denne. Jeg har etter noen år med baking begynt å bli flink på å lese oppskrifter og siler fort ut oppskrifter som ikke er bra nok.


Vil poengtere at Peggy Porschen faktisk er utdannet konditor og det hun lager er av høy kvalitet. Alt hun lager smaker like godt som det ser ut.OPPSKRIFTENE


Det er gode og vel utprøvde oppskrifter i denne boken og det merker man fort når man setter igang hjemme. Alt lages fra bunn og noen oppskrifter ligger særdeles nært oppskrifter man finner i bøker laget for proffesjonelle konditorer.


Peggy leverer 8 flotte kapitler hvor mine favoritter helt klart er: Sweet treats og Classic cakes & bakes.


Mine tre favorittoppskrifter er: Meringue kisses, Macarons og Raspberry & Rose Dome cake. Sistnevnte har jeg postet her på bloggen som Dessertkake.


Boken har 190 sider og det finnes litt over 100 knakende gode oppskrifter i den.
For å ta en titt inni boka klikk her.


Har du spørsmål til denne boken? Fyr løs i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan :)


Er slike bokanmeldelser noe dere vil ha mer av så kommenter også gjerne det :)


Ha en strålende dag!Sommerlekture og "nytt kjøkken"

For dere som ikke vet det så har vi kjøpt oss et gammelt rødt trehus fra 60-tallet og meningen var at vi skulle bygge ut nokså fort. Men ting tar tid....hehe og for noen uker siden da Dagladet var hos meg bestemt jeg meg at jeg ikke skulle ta imot flere journalister på det skrøpelige og nedslitte kjøkkenet.

Så på fredag kjøpte jeg 3 liter hvit maling. Satte Sven og Annika i arbeid sammen med meg. Vi brukte hele dagen og malte alt og byttet knotter og håndtak på alle skap. Med ny benkeplate fra Ikea ( takk til nabokona som lånte bort mannen en lørdag kveld) og nytt spisebort og stoler som jeg har fått gratis på finn.no så har hele prosjektet kostet meg 1400.-  :)

*fornøyd*

Er ikke helt ferdig men dere kan se litt av min valnøttfargede benkeplate her:

Jeg får besøk av Allers denne uken og lover å komme med masse bilder av kjøkkenet når alt er helt ferdig :)

På bildet over ligger også min nye gryteklut fra Peggy Porschen.

Når det kommer til sommerlekture så kan jeg anbefale KK's juninummer ( nr. 23). Det inneholder nemlig et bilag fullstappet med masse herlige kaker ( se øverste bilde) Bilaget gir en skikkelig sommerfølelse og mine favoritter er: minipaier med bær, linser, bringebærsnitter og jordbæriskake. Jeg har studert oppskriftene og det finnes både enkle og spennende oppskrifter i dette bilaget. Og det beste med alt er at det ikke er så mange "vanskelige" ingredienser.

Kransekaken dere ser på bildet over er avbildet i Maiutgaven av bladet Maison Mat & Vin og jeg anbefaler både mai og juniutgaven. Faktisk så har jeg i dag kjøpt et abonnement på dette bladet til kun kr. 649.- :) I dette bladet finner du som regel oppskrifter laget for viderekommede og det er en høyere vanskelighetsgrad synes jeg personlig. Men det er gøy å ha noe å strekke seg etter og erfaringen min er at ting smaker himmelsk med det lille ekstra.

I kveld skal jeg teste ut noen nye produkter som jeg har fått gratis og jeg håper å komme med noen flotte giveaways denne uken :)

Jeg er i alle fall supermotivert nå som jeg har fått meg et "nytt" kjøkken.

Ha en herlig kveld!