Blogg

Kall en spade for en spade!Det ble en litt annerledes søndag her i heimen for å si det mildt. 

Etter jeg skrev innlegget: Nei, du kan ikke ta på meg, har telefonen og sosiale medier kokt. Innlegget er i skrivende stund delt nær 5000 ganger på facebook og jeg har mer eller mindre sittet i telefonen hele dag. 

Jeg tenkte meg godt om før jeg publiserte innlegget. Og som blogger har man ingen aning om når et innlegg går viralt. Men noen ganger treffer man en nerve i folk. Med mitt innlegg traff jeg trolig noe mange tenker, men ingen tør å si høyt. 

For meg var det en opplevelse. En kjedelig opplevelse med menn fra utenlandsk opprinnelse. Det var det det var, hverken mer eller mindre. Men det fikk meg til å tenke. Tenke på hva jeg kan gjøre for å unngå dette i fremtiden. Særlig mht at jeg har noen barn som skal vokse opp. Guttene mine håper jeg har lært seg såpass at når en jente sier nei, så betyr det også nei. 

Vi fikk en god samtale ved frokostbordet i dag. 

Men da innlegget og kommentarer begynte å renne på tenkte jeg på en venn av meg fra Iran. Enn om jeg hadde støtt han med innlegget mitt? Vi er så gode venner at jeg bare måtte ringe han. Slapp av Anne Brith, jeg ser ikke på det du skrev som noe vondt mot meg. Det er nemlig ikke slik at alle menn med utenlandsk opprinnelse er slik. 

Og det er jo selvsagt også slik det er. Mulig innlegget kunne tolkes litt generaliserende men det var absolutt ikke vondt ment. Jeg husker da jeg bodde i Nederland. Ofte ble det snakket om utlendinger som ikke klarte å tilpasse seg. Jeg var da i 10 år også en av disse "utlendingene". Jeg ble også i starten sett ned på og fikk ofte ikke jobb fordi jeg ikke snakket godt nok Nederlandsk. Men når utenlandske borgere ble snakket negativt om i media så fyrte jeg meg ikke opp på grunn av det. Jeg følte det ikke gjaldt meg uansett. Den som passer skoen tar den på, lærte jeg i Nederland. 

Rasisme er ikke å fortelle en historie slik jeg gjorde det. Jeg er meget opptatt av at man ikke dømmer andre mennesker. Her hjemme ser vi ikke farger. Men det må være lov å fortelle hva som skjedde uten at man skal bli brukt i en politisk kamp eller få slengt ordet rasist etter seg.  Hva jeg stemmer betyr ingenting. Jeg noterte meg også at innlegget mitt ble brukt på siden til: Vi som støtter Listhaug.

Jeg vil ikke være med på å spre fremmedfrykt. Det er ikke slik jeg oppdrar barna mine. Men å fortelle en historie som jeg gjorde betyr ikke at jeg er rasist. Vi må kunne kalle en spade for en spade. Dere kan henge dere opp i terminologien her men les også alt jeg skriver. 

Jeg skrev:

Jeg tenker litt på datteren min som skal vokse opp i dette. Og beklageligvis tenker jeg på hatet som bygger seg opp mot en viss type menn. Det hjelper ikke når man alltid ser at det er samme type menn som holder på slik. Fra samme kultur. Er det rart vi blir skeptiske? 

Nei, det er ikke rart. Jeg har sikkert fått over 100 meldinger i dag fra jenter som støtter meg og som er så glade for at noen endelig sier noe. 

Betyr det at aller er griser? Nei. 

Finnes det norske griser? Ja.

Men ikke i flokk som på denne måten. Vi snakker 10-12 stykker her. Som alle ikke tok nei for et nei. Han ene som hjalp meg var genuint redd for å gå hjem på kvelden. Fordi han hadde hjulpet oss. Jeg står for det jeg skrev. Og jeg er glad jeg skrev det. Mulig det blir en telefon til utestedet i morgen, men jeg vil ikke henge ut dem, for JA, jeg burde sagt ifra med en gang. Vaktene der skal ikke ha skylden, det er de som oppfører seg dårlig som har ansvaret her. La oss ikke glemme det. 

Dette er tydeligvis et problem som man må ta fatt i. Og det begynner hjemme i stua vår og hjemme i din stue. Så vi bør snakke med våre sønner. Om hva som er greit og hva som absolutt ikke er greit. 

Jeg er tydeligvis ikke alene i Norge om å mene dette. Når et innlegg deles 5000 ganger så er det noe som har rørt ved mennesker. Og det skal man ikke kimse av. Hverken de den ene eller andre siden. 

Ha en super kveld fininger! 

Alt er LOVE! Husk det. 

Gode klemmer! 

Slik så jeg ut da jeg gikk på byen i går. Og jeg mener fortsatt at det må være lov å ta på seg en fin kjole uten å bli antastet!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no 

Hun har startet en egen bloggHun har spurt nokså mange ganger om å få starte egen blogg. Jeg tenkte kanskje hun kunne blogge litt på min blogg til å begynne med, men det ville hun ikke.

Hun ville starte en egen blogg. Så i går kveld skrev hun sitt aller første innlegg og i dag har vi lastet ned appen slik at hun kan blogge via mobilen. Jeg kommer nok som mor til å følge ekstra godt med men har sagt ja fordi hun vil gjøre dette selv. 

For dere som har lyst til å ta en titt så heter bloggen: Annika Ilona og ligger under blogg.no. 

Jeg lo godt av hennes første innlegg. 

Morsomt, ærlig og raust. Akkurat slik jeg kjenner Annika. 

 

Jeg er så gira!Dette er noen av kakene det hele begynte med.

Det er så vilt og så fjernt. For en reise. 

I går var jeg innom Bloggerne og fikk litt "inside information" om hva jeg kan forvente å se av meg selv på tv. Nå begynner jeg å glede meg. Men gruer meg faktisk mest haha. 

Det har vært noen helt ville år. 

Jeg fikk opp et minne fra facebook for 6 år siden på hvordan bloggen min så ut. Det har virkelig skjedd mye. Og det morsomme er: Noen av dere har faktisk fulgt meg i over 6 år. Tenke seg det. DET er lenge det!

Grunnen til at jeg er så gira er at jeg i går også var hos Nettavisen. Jeg fikk se hvordan bloggen min kommer til å se ut når den er ferdig. Og jeg kan LOVE dere at her blir det en stor jobb. ALLE oppskrifter skal det ryddes opp i og jeg skal redigere inn alt slik at de er fullstendige. 

Ikke nok med det så fikk jeg en knalltøff nyhet. Jeg får ikke lov til å dele det med dere enda men håper at det kommer om noen dager. 

Fikk også streng beskjed om å maile over alt av info slik jeg vil at bloggen skal fremstå når den lanseres på nytt og her snakker vi kategorilister som er 10 x bedre enn det som er i dag. Det kommer matoppskrifter, desserter i fleng og en del nye kaker. En helt egen del om barn og familie og litt annet spennende krydder. 

Det er derfor ekstremt travle dager for meg de kommende dagene og jeg må jobbe nesten doble skift for å få unna alt. 

Derfor er det nok veldig bra at Christian ikke er her denne uka. Selv om jeg savner han noe vanvittig. Angående Christian så kan det faktisk hende at han og jeg dukker opp i videoform nokså snart. Med bakingen vår altså. 

Vi skal teste det ut neste uke!

Wiiii spennende dager.

Ikke glem livesending på facebook klokken 12.00 i dag. 

Og så må jeg si en stor takk til Martina i Nettavisen som ga meg utrolig gode innspill på bloggen i går. Noen ganger sitter man litt fast i sin egen boble og kommer man seg ikke videre og da kan det være kjekt å få innspill fra andre utenfor. Forandring gjør at man beveger seg fremover og det gleder jeg meg over. 

Gode klemmer herfra!

PS. Beklager om jeg  skremte noen på snapchat i går. Det var ikke meningen. Snapchat=> annebrith.no
 

Nedtellingen har startet!

JIPPI, nå gleder jeg meg bare mer og mer. 

Det er full nedtelling her nå. 

Du vet når du bare venter på at det skal skje noe bra og du nesten ikke klarer å vente?

Sånn har jeg det akkurat nå. Jeg gleder meg bare så vilt til det nye designet på bloggen er ferdig. Jeg kan ikke si hvor digg det skal bli å få orden på alle kategorier og samle alt der det hører. 

Per i dag gir ikke blogg.no meg en mulighet til å legge en oppskrift inn i flere kategorier og må jeg velge. Det funker dårlig. Samtidig som det med flyttingen i fjor fra United Influencers gikk tapt en god del oppskrifter. Det har mer eller mindre irritert meg i et år nå haha. MEN snart er det på plass og skal jeg og dere kunne boltre oss i masse nytt her inne.

Jeg håper at det ikke er mer enn 3-4 uker til det skjer men jeg vet at med slike forandringer som er så omfattende så tar ting tid. 

I mellomtiden må vi bare smøre oss med tålmodighet. Jeg vet at dere klager på at kategorier ikke finnes og at oppskrifter er borte. Det blir bedre. Hang in there hehe...

I dag skal jeg bake noe skikkelig godt og i morgen er jeg hele dagen i Oslo. Gleder meg veldig til å ta turen inn til byen. 

Jeg bakte horn og brød i går. Begge oppskriftene kommer asap. Og nå står grytebrødet og godgjør seg på benken. Jeg testet noe nytt i går... igjen haha. 

Følger du meg på snap så får du nok med deg noen baketips fremover. 

Jeg begynte i går å rydde i mine gamle bilder og det er masse kaker jeg rett og slett ikke husker at jeg lagde. Slik som denne her :P Den er så utrolig kul og enkel. 

Jeg gleder meg sånn til å få mitt eget studio igjen. Livet tar gøye vendinger dere! Wohooo. 

Dere får ha en strålende dag folkens så snakkes vi snart :) 

Gode klemmer. 

Barbikaken og oppskrift finner du via denne linken 


 

 

 

Jeg trenger en ladestasjon!

Inneholder reklame

Jeg sitter på Hendrix Hair med farge i håret nå og leser kommentarer og svarer på dem. Takk vakre og snille dere som kommenterer så mye. Det er helt vilt så engasjerte dere er.

Carrie som jeg jobber sammen med i Anti sa sist møte: Jeg er helt overveldet over hvor mange kommentarer du får på hvert innlegg Anne Brith. Kanskje er du den bloggeren i Norge med den mest engasjerte følgergruppen?

Ja kanskje jeg er det? Dere er en gjeng med kraftfulle meninger og sterke men varme armer. Armene deres er ordene dere etterlater dere så fint i kommentarfeltet mitt. Hver eneste en føles som en god klem.

Akkurat nå fikk jeg inn en kommentar fra Cicilie hvor hun skriver: Finn din ladestasjon Anne Brith. Finn hva som gir deg energi!

Og så slo det meg. Det er bøker. Jeg elsker jo å lese. Særlig fagbøker. Og jammen har det blitt lite av dem i det siste. Så jeg skal klikke meg inn på Tanum og sjekke jeg ( NEI, ikke annonselenke)

Akkurat nå når jeg er hos Carina på Hendrix Hair er jeg i en mini-ladestasjon. Så herlig så avslappende.

Carina kommer fra Alta og har det som meg i julen. Hun vil jo helst feire julen med familien men hun vil også være hjemme hos seg selv. Vi snakker om mammaen hennes som baker Sara Bernhard til jul og så plutselig fikk jeg lyst til å bake det jeg også.

Bake for å bake. Ikke ta bilder og stresse med hvordan ting ligger. Bare bake fordi jeg har lyst. Og blir det ikke tatt bilder av og lagt på bloggen eller delt oppskrift så er det også helt greit.

Det er snart bare 2 uker igjen til jul. Jeg fikk sykt lyst til å sette opp juletreet og bare pynte det i dag. Det er siste kvelden med Kim før han i morgen reiser til Trondheim igjen. De siste dagene har jeg sovnet rundt 21-22. I det jeg har lagt hodet mitt på puta har jeg forsvunnet inn i drømmeland. Det har vært lite tid til han og meg. Men enda er han så snill mot meg. God og øm. Han er nok en slags ladestasjon han også. Tett inntil han i armkroken tror jeg batteriet fylles forsiktig.

Jeg sitter her og gleder meg til å se barna igjen i dag. Jeg var jo borte fra dem i går kveld og det ble altfor sent, men det er sånn det er noen ganger. Bildene mine skal bli vakre og derfor måtte jeg på kurs hos Nikon ( sponset)

Men en ting har jeg bestemt meg for. Jeg skal ikke begynne å bake med Melange bare fordi jeg får x-antall tusen for det! For pepperkakene blir ikke bedre med det. Ikke prøv å kom her og fortelle meg at mennesker som aldri før har bakt med Melange plutselig bytter fordi de elsker det. Nei, de anbefaler noe de har fått betalt for å anbefale,  og det gjør meg faktisk nokså oppgitt. Nei, her er det smør som gjelder, og ja i noen få oppskrifter kan du bruke annet fett fordi det gir en bedre konsistens, men ikke skryt av at julebaksten blir best i år fordi du bruker Melange! For da lyver du!

Julebaksten blir best når du bruker smør. Ekte smør. Ferdigsnakket!

Ha en strålende dag!

Her er bildet slik jeg ble etter jeg var hos Carina:

Før:

Fresh og fin til jul

For en herlig tid vi er inne i dere. Snøen begynner så smått å ta over landskapet og lys tennes i vinduer. Hjemme lukter det pepperkaker og Wham synger Last Christmas i stua.

#elsk

Med snøen og den kalde mørketiden kommer også en tid hvor jeg selv føler jeg har litt mindre energi. Jeg er også litt blekere i huden enn jeg er om sommeren. Jeg så det i speilet i morgen og tenkte: Nå er det på tide med litt farge på kroppen Anne Brith. Jeg skal jo på Vixen i kveld og trenger litt farge.

Første gang jeg smurte meg inn med moussen fra Vita Liberata var i mars og jeg husker så godt hvor glad jeg ble. Jeg var så overrasket og fornøyd. For noen legger og lår! Haha. Endelig var jeg også brun! Jeg klarte ikke slutte å se meg selv i speilet når jeg gikk forbi :P

Etter den første gangen i mars har jeg brukt dette regelmessig. Jeg bruker det når jeg føler at jeg trenger litt farge og energi.

Moussen jeg bruker er: Phenomenal Mousse Dark. Det finnes også en medium hvis du er litt usikker på om dette blir for mørkt. MEN jeg kan si deg at jeg er meget lys og bruker den mørke.

Moussen er fra Vita Liberata.

Nå har Vita Liberata et flott JULEGAVESETT  En perfekt gave til en søster, venninne eller deg selv. Settet er i forbindelse med BLACK FRIDAY på TILBUD fra kr. 857.- til kr. 649.-

JULEGAVESETT

SOLPUDDER SUNKISSED

Dette settet inneholder: Phenomenal Mousse Medium eller Dark + Rich for face* + Tanning Mitt (påføringshanske)

Ved siden av denne moussen bruker jeg alltid solpudderet: Sunkissed Det fine med denne er at du trenger faktisk ikke så mye av og du ser fin ut i huden hele dagen. Det er også en børste i hver eske. Nå er dette satt ned fra kr. 549.- til kr. 441.- 

Handy børste med i hvert sett

Se hvordan jeg påfører kremen og solpudderet i dette innlegget.

Jeg vet mange lurer på følgende: Hvor lenge holder man seg brun? Jeg personlig holder brunfargen i 2-3 uker etter hver behandling.

Nå skal jeg hoppe i dusjen og haste avgårdet til Vixen Meet & Greet.

Sees på snap?

Oppsummering av testperioden

Nå har jeg testet Natural Cycles i 3 måneder og for meg har dette funket helt greit.

Noen som kanskje kan by på utfordringer er at man faktisk ikke må glemme å måte temperaturen hver morgen. Jeg har noen dager hoppet ut av senga før jeg faktisk har tenkt tanken på å måle haha. Det har gått helt fint for på vei til badet har jeg alltid fått følelsen av at jeg har glemt noe hihi.

Livet uten hormoner har også vært deilig og jeg har følt at jeg for meg selv har gjort et godt valg.

Som jeg har sagt i mine andre innlegg så er ikke dette noe som passer for alle. Jeg kan ikke anbefale dette videre til jenter som ikke er i forhold. Det føler jeg blir litt feil. Min anbefaling går til kvinner i forhold som ikke vil bli gravid og som ønsker et hormonfritt alternativ.

Dessuten er dette helt konge om du faktisk ønsker å vite når dine fruktbare dager er. Altså VIL du bli gravid så er dette midt i blinken for du får opp en oversikt på dine røde dager og dine grønne.

Helt opp til deg hva du ønsker å få ut av det!

Nå skal jeg selv ta en evaluering på dette og se om jeg ikke kommer til å fortsette med dette i 2016. Jeg føler veldig sterkt for det.

hits