Brød

Gulrotbrød for superhelter ❤

Altså dette brødet ble skikkelig godt, saftig og annerledes!

Ettersom det er Sven som kom med ideen til brødet så må han få litt kred! Dette er brødet for superhelter altså. 

Her hjemme har vi 4 av dem ❤

Skolen har startet og sekserne strømmer på. De utvikler seg i rekordfart på treningene de er med på og generelt er det topp stemning i heimen. Vi jobber alle for et og samme mål. Det er supergøy!

Vi har også akkurat booket en "gulrot" til familien i høstferien, men mer om det senere. 

GULROTBRØD

  • 200 g store havregryn
  • 200 g fullkornhvetemel
  • 800 g hvetemel
  • 5 store gulrøtter ( raspet grovt)
  • 1 pk fersk gjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl lunka vann

Ha havregryn, fullkornshvetemel og hvetemel i en bolle sammen med sukker, salt, raspet gulrot og gjær. 

Hell over lunka vann og elt det hele i 10-12 minutter. 

Forhev under plastfolie i 30 minutter. 

Del deigen opp i 3 like store emner og ha disse i brødformer. 

La brødene etterheve i ca 35-45 minutter. De skal bli store!

Stek brødene i 35-45 minutter på 220 grader varmluft. 

De skal stekes godt!

Legg brødene på rist og la dem avkjøle seg. 

Enjoy ❤

Alle gutta digget dette brødet og det er altfor mange som har spurt om brødet på snap i dag. Beklager at jeg ikke har svart dere hver enkelt men det var greiest å legge alt ut her. 

Gode klemmer ❤

 

 

Verdens beste hamburgerbrød!

Jeg kommer aldri til å kjøpe hamburgerbrød på butikken mer! 

Ikke etter at jeg laget disse. 

WOW, å spise hamburgere ble en helt ny opplevelse. Faktisk så smakte det utrolig godt. 

Det er litt vanskelig å forklare da jeg ikke vet hvordan jeg skal beskrive det. For når man kjøper brødet på butikken og bare har spist det så vet man jo egentlig ikke hva man går glipp av. Men det brødet man kjøper på butikken blir veldig forskjellig fra det man lager selv. 

Det er langtfra så klissete om dere skjønner. 

Jeg var i Sverige i forrige uke sammen med søsteren og da kjøpte jeg noen deilige hamburgere som jeg har frosset ned. Noen dager så har vi ikke tid til å lage middager her hjemme så da blir det en lettvint løsning fra meg og i dag ble det hamburgere. 

Jeg lagde 20 brød og fryser ned de vi ikke spiste. Slik kan barna, når det er travle dager, eller de bare har lyst på noe digg, ta seg dette rett fra fryseren.

HAMBURGERBRØD

  • 1 kg hvetemel ( pluss 100 g om ønskelig) 
  • 4 ss sukker
  • 2 ts maldonsalt
  • 1 pk fersk gjær
  • 2 dl melk
  • 5 dl vann
  • 100 g smør i terninger
  • sesamfrø og vann/melk til pensling

Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bolle. 

Hell over lunken melk og vann. 

Elt dette i minimum 10 minutter. 

Deigen er nå litt klissete. Den skal være det. Om du synes den er FOR klissete kan du lett ha i 1 dl eller 100 g mel til. 

Ha så til slutt smøret i og elt deigen til alle terningene er eltet inn i deigen. 

La deigen forheve i minst 30 minutter. 

Del opp emner a 100 g og rull dem ut som en bolle. Legg trykk på bollen når du ruller den ut slik at overflaten blir jevn. 

Kjeble bollen helt flat og legg leiven på en bakeplate med bakepapir. 

Etterhev i 30 minutter. 

Pensle på vann eller melk og strø på sesamfrø. 

Stek hamburgerbrødene i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter. 

Frys ned! 

Enjoy ❤

 

Grove rundstykker med sesamfrø

For mange år siden møtte jeg Torunn. Hun har skrevet boken: Nybakt til alle måltider. Har du lyst til å lære deg å bak skikkelig gode brød, bør du skaffe deg den boken. 

Disse grove rundstykkene har jeg bakt i flere år og de tar utgangspunkt i en av Torunns oppskrifter i boken. Jeg har tilpasset den litt. 

Disse er perfekte å fryse ned for så å ha i matpakken til barna. Gjerne med brunost eller hvitost! NAM!

GROVE RUNDSTYKKER 

20 stk

  • 400 g sammalt hvete grov
  • 600 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2ss sukker
  • 100 g smør i terninger
  • 7 dl vann
  • 1 pk fersk gjær
  • sesamfrø til pynt

Varm vannet til det er fingervarmt. HA alt unntatt smør og vann i en bolle. Gjæra kan du smuldre på toppen av alt til slutt. 

Hell vannet over gjæra i bollen og elt det hele i 10 minutter. Ha så i smøret og elt 5 minutter til.

La deigen forheve i 30 minutter eller til dobbelt størrelse.

Ta deigen ut av bollen og del opp deigen i 20 like store emner. Hos meg ble de va 95 gram hver. 

Rull ut boller og rull dem rett etterpå i sesamfrø. Legg dem i rekker på bakebrettet og etterhev godt. Dekk gjerne brettet med plastfolie eller et klede. Etterhevingen tar ofte 30 minutter. Men er det kaldt på ditt kjøkken så kan du legge på litt tid. 

Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter. 

Avkjøl dem på rist. 

Fryses ned. Da blir de mest saftige!

Håper dere får en knallfin helg!

Nå er det Tigershallen neste på meg og Annika ❤

Vi sees senere i kveld. Jeg har et veddemål med Stina jeg skal fortelle dere om. 

Ciao!

 

 

 

 

 

 

Grove fylte horn

Noe av det første mamma og jeg lagde da hun kom sørover var grove horn. Ååååh jeg elsker mammas grove horn. 

Men det som er med mamma er at hun bare har noe i bollen. Det blir aldri tid for meg til å veie opp ting haha. Hun lager både grove brød og grove horn på slump. Og tilpasser deigen med væske etterpå. 

Det er så herlig og befriende, men ikke alltid like enkelt for meg som blogger som skal dokumentere alt. Så denne oppskriften må du også lage litt på "slump" om du vil prøve den ut. Eller i alle fall ha det tørre i først og så se an deigen litt. Den var nokså fast her hos oss. 

Mamma er den som har lært meg at jeg både skal ha litt sukker og litt salt i gjærbaksten. Sukkeret hjelper gjæra i deigen og gjør at den "jobber" raskere og bedre og så får brødene en finere skorpe av sukkeret. 

Saltet har du i brødet for å forsterke glutenet og selvsagt for å gi smak. Men det er også viktig for gjæringsprosessen. Så du bør ha litt salt og sukker i ditt grovbrød er min kjære mammas tips. 

GROVE HORN

  • 200 g hvetemel
  • 200 g sammalt hvete grov
  • 200 g sammalt hvete fin
  • 1 pg fersk gjær
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 80 g smør
  • 4-5 dl melk eller vann ( personlig valgte jeg melk men mamma sier vann funker utmerket)
  • hvitost 
  • fyll

Ha alt det tørre i en bolle.

Smelt smøret.

Ha i melken. 

Smuldre gjæren i det tørre. 

Hell så i melkeblandingen. 

Elt det hele minst 15 minutter.

Forhev deigen i 45 minutter under plastfolie. 

Del deigen i 2 deler og rull ut to leiver. Disse skal deles i 8. 

Legg på fyllet. 

FYLL

  • 200 g skinke
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss tomatpure
  • 1 dl vann

Fres løken på en panne. Ha i hvitløk og fres dette litt før du har i skinken. Bland i tomatpure og vann. Ferdig fyll hehe. 

Fyll hornene og rull dem sammen. 

La dem etterheve GODT!

Jeg tror vi etterhevet dem vel 1,5 time under plastfolie. 

Stek dem på 220 grader til de er gode og brune. MINST 20 minutter sier mamma. Haha. Jeg tror hun lot dem stå i 25 minutter for de ble mektig brune. Men smakte fortreffelig.

Jeg har lovet å komme med oppskriften på mammas brød også. Den kommer. BESTE brødene ever!

Men nå er det foreldremøte her. Snakkes kjære dere. 

Gode klemmer. 

Følg meg gjerne også på: Instagram,  FacebookPinterest eller Twitter ♥ Eller snap med meg på annebrith.no












 

Pavlova til fest



Pavlova er en av Norges mest populære kaker! Visste du det?

Jeg burde hatt minst 10 oppskrifter på forskjellige varianter av denne deilige kaken på bloggen men det kommer. 

Det finnes mange måter å lage og steke bunnen på og jeg har to jeg liker. Den første er litt stivere enn den andre.

Til dette trenger du:

  • marengsbunn
  • 1 pk fløte
  • 2-400 g bær
  • marengstopper til pynt

MARENGSBUNN 1

  • 6 eggehviter ( 200 g)
  • 400 g finkornet sukker

Pisk opp eggehvitene. 

Legg sukkeret på et bakepapir på en bakeplate og varm det i ovnen på 150 grader. 

Når du har pisket eggehvitene i ca 5-7 minutter har du i sukkeret. 

Pisk videre i 5-7 minutter til. Når alt sukkeret er smeltet og du har en glatt og fin marengs kan du sprøyte ut bunnen og steke den på 100 grader i 1,5 t.

 

MARENGSBUNN 2

 

  • 6 eggehviter ( 200 g)
  • 400 g finkornet sukker

Ha sukker og eggehviter i en bolle og pisk dette til en marengs. Dette tar ca 10-12 minutter. Når alt sukkeret er smeltet og du har en glatt og fin marengs kan du sprøyte ut bunnen og steke den på 100 grader i 1,5 t.

 

Når bunnen er ferdig så pisker du fløten til mellomstiv krem. 

Bre kremen over kaken og pynt med bær og marengstopper.

Si meg? Er du på Instagram? Tagg meg gjerne i dine bakeinnlegg eller bruk hashtaggen #annebrith så finner jeg dine innlegg. 

Følg meg gjerne også på: FacebookPinterest eller Twitter ♥ På snapchat kan du enkelt kommunisere med meg via chat: annebrith.no 

Gode klemmer herfra! 













 

Saftig og lettvint flettaloff



Jeg lovet dere oppskriften på denne loffen og den helt MAGISK!

Superenkel å lage og den er utrolig saftig og god.

Det er egentlig en oppskrift fra mamma men med få justeringer. Så derfor ble ikke overskriften mamma´s loff hehe. 

Jeg har kjøpt mine former på Europris og denne oppskriften er nok til 3 av disse. Har du ikke brødformer som dette kan du dele deigen i 2 og lage to stykker og ha dem i en lasagneform. Det går like greit. 

FLETTALOFF

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk fersk gjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts havsalt
  • 75 g smør
  • 6 dl melk

Som dere ser her så har jeg alt det tørre inkludert gjær i bollen. 

Så smelter jeg smøret og har i melken. 

Dette heller jeg over det tørre og begynner å elte. 

Det er viktig når du lager loff og annen gjærbakst at du elter mye og lenge. Minst 15 minutter. 

Hvis ikke kan gjærbaksten din bli seig. 






Pass også på at væsken ikke er for varm. Er den for varm risikerer du å drepe gjæra. 

Forhev deigen under et klede til dobbelt størrelse. Dette tar ca 30-45 minutter. Alt etter hvor varmt det er i rommet. 


Del deigen i 3 og del disse emnene også i tre. Flett loffen og ha den i formene. 

Etterhev under klede eller plast og pensle med vann og ha på valmuefrø før de går i ovnen. 

Stek loffen på 220 grader i ca 30 minutter. 

Pass på. Mulig ovnen din er sterk eller svak og da må du justere steketiden noe. Jeg har innimellom måtte justere med hele ti minutter med annen ovn enn jeg har hjemme. Noen ovner er varmere enn andre. Rett og slett. 

Stek dem midt i ovnen. De skal være gyllenbrune.

Det er ingen krise om du bare halvsteker dem. Da kan de fryses og ferdigstekes når du skal ha dem. Dette er fint mulig. NO PROBLEM!












Dette elsker barna å få servert i helgene. Ja, det er ikke akkurat mye mat i loff men noen ganger er det lov å kose seg og det er jo snart 17. mai. Og da kan vi nyte en god frokost med eggerører og loff synes jeg :)

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Hverdagsbrød




Dette er brød du kan lage til neste uke. De er superdeilige og barna elsker dem!

Saftige, sunne og perfekt til en lang skoledag eller til frokost. 

HVERDAGSBRØD

  • 600 g hvetemel
  • 200 g havregryn ( finkornet)
  • 300 g grovt mel ( velg selv hvilket) jeg brukte sammalt hvete grovmalt
  • 2 ss sukker
  • 1 ts havsalt
  • 1 pk fersk gjær
  • 5-6 dl vann

Ha det tørre i en bolle. Smuldre gjæren oppi. 

Hell så vann til passe deig oppi. Jeg brukte 5 dl men mulig du ønsker noe "lettere" deig så da kan du ha i 6 dl. 

Forhev deigen i 30-40 minutter. 

Del deigen i 3 og ha dem i små brødformer ( Mine er fra Europris)

Etterhev til dobbelt størrelse og stek dem på 220 grader i 30 minutter. Følg med.

Når de er gyllenbrune er de ferdige. 

Dette er den enkleste brødoppskriften jeg bruker. Den er supergod og barn elsker den. Jeg lager som regel brød på søndager og midt i uka. Så holder dette til hele uken for oss. Altså 6 brød. 

Håper alle får en nydelig lørdag. 

Det kommer mer her på bloggen i dag!

Gode klemmer!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Matpakkebrød




Jeg har aldri vært flink til å bake brød. Men med denne oppskriften får jeg fantastisk resultat gang på gang. Det fine med oppskriften er at du blander alt sammen, elter, forhever deigen og så bare heller den i en langpanne :P 

Perfekt for travle foreldre ♥

MATPAKKEBRØD

  • 400 g hvetemel
  • 400 g fullkornshvetemel
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 pk fersk gjær
  • 7  dl vann

Om du ikke har fullkornshvetemel så kan du bruke sammalt hvete finkornet. 

Ha det tørre i en bolle. Smuldre gjær i. Hell lunkent vann over og elt deigen i 10-15 minutter. 

Sett plastfolie over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca 45 minutter. 

Hell deigen i en langpanne og trykk den utover slik at den når alle hjørnene. 

La deigen etterheve i minst 30 minutter. 

Før brødet går inn i ovnen snitter du den med en kniv. Del deigen inn i 16 deler. Pensle med vann og strø havregryn over. 

Stek brødet på 220 grader varmluft i 20-30 minutter. 

Følg med!

Barna elsket brødet. Håper dere også gjør det!

I kategorien gjærbakst finner du alle mine oppskrifter på brød og boller. 

Oppskriften er inspirert av Fru Timian

Grove baguetter



Akkurat nå står jeg og baker Semlor. 

Det blir en del gjærbakst i løpet av en uke når man har barn som spiser og vokser. Men bakt brød er heldigvis fortsatt billigere enn kjøpt brød og det er jo så vanvittig mye bedre. 

Nå skal det sies at jeg var meget heldig før jul og fikk kjøpt meg sekker med hvetemel a 5 kg til bare kr. 20.- i Sverige så hos oss går prisen enda mer ned for hvert brød som bakes. 

Barna er i ekstase over disse deilige baguettene og det er kun 2 igjen. 

Nå lagde jeg en enkel porsjon og fant ut etter at banra kastet i seg baguettene som om det var mormors brød at jeg faktisk må doble oppskriften neste gang. 

Men jeg har planer om å lage noen grove polarbrød i dag også så disse baguettene må lages på nytt neste uke. Da tenker jeg at jeg prøver meg på havrebaguetter. 

Jeg kunne også rullet dem enda tynnere. Ante jo ikke at de kom til å heve seg så tykke og feite. 

Men de ble godt mottatt. Og en ting til. Lær av mine "feil". Kutt baguettene rett før de skal inn i ovnen. Jeg kuttet den før siste heving og det blir ikke så fint. Blir finere når det kuttes rett før de skal inn i ovnen. 

GROVE BAGUETTER

  • 800 g hvetemel
  • 300 g sammalt hvete finmalt ( grov går også helt fint)
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 8 dl lunkent vann
  • 120 g romtemperert smør

La meg få avkrefte en myte før jeg starter: Du MÅ ikke løse fersk gjær opp i vannet for at det skal bli en bra gjærbakst. 

Jeg har hatt alle ingredienser i en bolle og eltet frem de mest fantastiske deigene. 

Slik gjør du:

Ha det tørre i en bolle. Ha gjæra i små biter øverst.

Hell så det lunkne vannet oppå og begynn eltingen. Jeg bruker en maskin med eltekrok. 

Når alt har samlet seg har du i smøret. Elt dette inn i deigen og la deigen elte på medium hastighet i ca 10 minutter. 

Forhev deigen med plastfolie over seg i 1 time.

Del deigen i 10 like store stykker. Stykkene blir mellom 180 og 200 gram hver.

Rull dem ut på brett og etterhev disse i 30 minutter. 

Pensle med vann, strø på litt grovt mel og kutt opp med en skarp kniv. Husk du skal bare kutte såvidt i baguetten for å skape et fint mønster :P

Stek begge brettene samtidig på 225 grader varmluft i 15 minutter. Eller til de er gyldne. 

ENJOY!

Les også: Forskjellen på rød og blå gjær eller Hemmeligheten bak perfekt gjærbakst. 

Populære oppskrifter: Polarbrød og grove rundstykker













 

Grytebrødet vi har forelsket oss i



Vi har blitt hekta på brød her hjemme. 

Det hjelper jo også litt at han svensken jeg har møtt bare elsker hjemmelaget mat. Så da blir det brød i forskjellige former og fasonger for hver gang vi treffes. Og det har vært nokså ofte den siste tiden :P

Jeg har alltid likt å bake brød men det er først det siste året det virkelig har tatt av. 

Favoritten min akkurat nå er grytebrødet. 

Jeg lager det i en gryte men så lenge du har et lokk på en ildfast form så duger det også. Jeg bare synes det er tryggest å bruke støpejernsgryten min til dette. 

Den settes da inn i ovnen når ovnen settes på slik at deigen faktisk går inn i en rykende, heit gryte.

GRYTEBRØD

  • 500 g hvetemel
  • 200 g sammalt hvete finmalt
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 dl olje
  • 6 dl vann

Rør alt sammen i en bolle og ha plastfolie over bollen. Sett den kaldt overnatten eller i 12-18 timer.

Etter 12-18 timer tar du og knar sammen deigen litt. Dette gjøres ved å brette deigen innover en 4-8 ganger. Så legges hele deigen opp ned slik at den fine siden kommer opp. Ha om det blir klissete litt mel nederst i bollen for når dette er feridg hevet på benk skal deigen helles oppi gryten og i den prosessen skal man være så forsiktig som mulig. Om deigen sa sitter fast blir den mindre luftig i gryta. 

Deigen skal nå etterheves i 1-2 timer på kjøkkenbenken. Jeg har en gang etterhevet kun 45 minutter og det gikk strålende, men den blir luftigere og mulig litt bedre om den får 2 timer på seg. 

Sett ovnen på maks. Og sett gryten inn i ovnen.

Etter 2 timer etterheving skal deigen i gryten. Vær forsiktig. Ta ut den varme gryten og bruk grytekluter. Løft av lokket og hell deigen oppi. Sett på lokk og stek brødet i 20 minutter på høyeste temeratur. 

Etter 20 minutter tar du av lokket og setter varmen op 220 grader. På dette brødet har vi brukt over og undervarme. 

La brødet steke i ytterligere 20-30 minutter før du tar det ut av ovnen. 

La det avkjøle på rist. 

Les også: Grove rundstykker til matpakkene  Dette er en av mine mest populære rundstykkeoppskrifter.

Ellers er disse Havreflettene utrolig gode til hverdags.

Gode klemmer!











 

Eltefritt grytebrød fra Sälen

I dag sto jeg tidlig opp for å "brette" dette brødet vi skulle ha til frokost. 

Jeg rørte alle ingrediensene sammen i går og var veldig nysgjerrig på hvordan det ville gå i gryten i ovnen.

For å lage et slikt brød må du ha en jerngryte. 

Dette skal jeg definitivt lage mer av for det var utrolig godt.

Vi lagde en variant med hasselnøtter men allerede denne uken skal jeg prøve meg på en "barnevariant"  Som mange av dere vet så er barn ikke alltid like begeistret for nøtter og andre ting i brødene. 

ELTEFRITT GRYTEBRØD

  • 500 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete fin
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ts tørrgjær
  • 100 g ristede hasselnøtter uten skall, grovt hakket
  • 5 dl vann

Rør alle ingrediensene i en bolle.

Sett på plastfolie og la det stå over natten i et kjøleskap. 

Etter 12 timer vil deigen ha fordoblet seg. 

Ta deigen ut og brett den sammen 5-6 ganger. 

Brette sammen betyr å ta en kant og brette inn mot midten. Så en ny kant. Uten å snu deigen opp ned. Ha deigen liggende på benkeplaten og drei den kun med eller mot klokken for hver brett. 

Ha litt mel i bollen og la deigen hvile på benken i 1-2 timer. 

30 minutter før deigen er ferdig etterhevet så setter du på ovnen med jerngryten inni. Sett ovnen på max eller 250 grader over og undervarme.

Når deigen er ferdig tar du ut gryten og heller deigen i. 

Sett på lokket og la gryten stå med lokk i 20 minutter. Etter 20 minutter tar du av lokket og setter ned temperaturen til 225 grader. 

La brødet steke i ytterligere 10-1 5 minutter til det er gyllent. 

Server med ost eller syltetøy.

Mmmmmm deilig. 

Og veldig enkelt.

Les også: Grove rundstykker eller Polarbrød - brødene barna elsker

Brødet er inspirert av Trines Matblogg og hennes eltefrie nøttebrød. Men jeg har gjort noen justeringer som jeg følte smakte bedre. 








 

Grove havreboller

Disse rundstykkene er nokså like de andre jeg lagde for noen uker siden. Den eneste forskjellen er havregryn som har blitt tilsatt. 

Jeg synes disse er hakket bedre og bakte dem i dag tidlig klokken 5.30 slik at mine barn fikk ferske rundstykker med seg på skolen. 

Oppskriften er som følger: 

 

GROVE HAVREBOLLER

  • 500 g hvetemel
  • 500 g sammalt hvete grov
  • 150 g lettkokt havregryn 
  • 2 ts salt
  • 8 dl vann
  • 8 ss olje
  • 1 pk fersk gjær

Oppskriften gir akkurat nok til en langpanne.

Ha det tørre i en bolle og miks dette sammen. Ha vann, gjær og olje i bollen og elt dette i minst 15 minutter på medium hastighet.

Du kan om du ønsker løse gjær opp i vannet og så ha dette i bollen. 

Forhev deigen i 45 minutter. 

Rull ut "boller" a 90-100 g og legg dem i en langpanne. 4 x 5 

Legg gjerne plastfolie oppå for bedre heving.

Les også: Hemmeligheten bak perfekt heving av gjærbakst!

Etterhev GODT! Husk at grov gjærbakst ikke hever nevneverdig i ovnen. 

Stekes på 225 grader, midt i ovnen i 15-20 minutter. De skal være gyllenbrune. 

Les gjerne disse tipsene: Slik steker du baksten din.

Ha en nydelig dag!

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)

PS. Nå står jeg inne på kjøkkenet og lager appelsintrøfler.... mmmm det lukter deilig. Følg med her på bloggen om du ønsker oppskriften da :P 




 

Grove rundstykker til matpakkene

Matpakkemat in making ❤

Her hjemme er barna nådeløse om noe ikke smaker godt og det var derfor ekstra stas da alle barna ga tommel opp for disse deilige grove rundstykkene som jeg har valgt å kalle dem. 

Jeg testet ut et nytt mel men det skal jeg fortelle dere litt om i et eget innlegg. Det er så gøy å lære seg nye ting når det kommer til baking og jeg gleder meg til i morgen tidlig for da skal jeg lage eltefritt brød i gryte. 

GROVE RUNDSTYKKER

  • 500 g hvetemel
  • 500 g sammalt hvete grov
  • 2 ts salt
  • 7 dl vann
  • 8 ss olje
  • 1 pk fersk gjær

Oppskriften gir akkurat nok til en langpanne.

Ha det tørre i en bolle og miks dette sammen. Ha vann, gjær og olje i bollen og elt dette i minst 15 minutter på medium hastighet.

Forhev deigen i 45 minutter. 

Rull ut "boller" a 90-100 g og legg dem i en langpanne. 

Etterhev GODT! Husk at grov gjærbakst ikke hever nevneverdig i ovnen. 

Stekes på 225 grader, midt i ovnen i 15-20 minutter. De skal være gyllenbrune. 




 











I dag skal jeg prøve meg på fylte horn. Jeg har aldri laget det og har bare så lyst på horn med ost og skinke i ❤

Gleder meg ❤

Håper dere har en strålende dag folkens! 

Gode klemmer ❤

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)


 

Deilige halvgrove polarbrød



Polarbrød til barna er en sikker vinner. 

Lage dem selv er økonomisk samtidig som det er godt :P

Jeg har trikset litt med min forrige oppskrift og kommet frem til en variant som er mindre tørr og litt grovere.

Polarbrød

  • 300 g mel
  • 150 g havremel
  • 150 g sammalt hvetemel
  • 150 g havregryn ( lettkokte)
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 ss sukker
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl melk
  • 25 g fersk gjær
  • 30 g smør

Ha alt det tørre i en bolle.

Varm opp melk og vann til 37 g og ha gjær i :)

Hell dette over i bollen og elt dette i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter. Ha så i smøret ( terninger) og elt videre i 3-5 minutter.

Forhev deigen i 30 minutter.

Del opp deigen i stykker a 80-90 g. Du veier opp emner som er like store.

Rull dem ut til boller og kjevle dem flate. Stikk hull med en "polarbrødrulle". Jeg har kjøpt min på Pals i Oslo. De har et lite utsalg i Pilestredet hvor det sitter en fantastisk hyggelig fyr så er du i nærheten bør du ta turen innom. 

Etterhev brødene i 30 minutter.

Stek dem i 7-8 minutter på 200 grader. 

 

















 

Spiralloffen er tilbake!

Inneholder annonselenker

Her snakker vi kule saker folkens!

For dere som er født rundt samme tid som meg så har dere sikkert flere gode minner fra spiralloffen som hersket og hadde sin glorietid på 70- og 80-tallet :P

Nå er loffen tilbake, som alt annet kult fra den tiden :P

Alle hjerter gleder seg!

For å lage spiralloff må du ha en spiralloff form.

Kjøper du formen nå får du formen til kr. 199.- i stedet for kr. 299.- Du må da bruke rabattkoden: annebrith. Denne koden varer til og med mandag 28. september 2015.

Spiralloff

  • 75 g smeltet smør
  • 5 dl vann
  • 25 g blå fersk gjær ( 1 pk tørrgjær)
  • 500 g mel
  • litt salt

Smelt smør. Ha i vann.

Dette skal være lunkent når gjær tilføres.

Ha mel i en bolle og ha væsken oppi.

Elt deigen i 10-15 minutter.

La deigen forheve i 30-45 minutter.

Elt deigen sammen og ha den i formen.

La deigen etterheve i 15 minutter.

Stek loffen på 220 grader i 20 minutter. Jeg steker alt på varmluft. Alt og da mener jeg ALT :P

Mamma leser bloggen min flittig og jeg vet hun kommer til å ringe meg med spørsmål om denne formen så jeg har allerede bestemt meg for å kjøpe en til henne jeg og :)

#smågleder

 

Jeg digger loffen.

Barna mine digger den.

Gleder meg til å reise på fjellet med fersk loff!

Følg meg gjerne på Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Snapchat: annebrith.no

 

Polarbrød

Jeg testet ut en ny oppskrift i dag. jammen meg ble det ikke superdeilige Polarbrød ut av det haha.

Sånn går det når man leker seg på kjøkkenet med nesten 39 i feber :P

De siste 3 dagene har jeg brukt mer tid i sengen enn jeg har gjort ute av den.

Feberen ser ikke ut til å ville bort så jeg holder meg inne.

Jeg lagde dobbel deig av denne oppskriften fordi jeg vet hvor deilig mine barn synes det er med fersk bakst :P

Hele denne uken baker jeg og #teamannebrith gjærbakst. Vi er nå i uke 2 og har kommet skikkelig i gang. Neste uke Står desserter og småkaker på planen og det gleder jeg meg virkelig til :)

Polarbrød

  • 500 g mel
  • 150 g havremel
  • 150 g havregryn ( lettkokte)
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 ss sukker
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl melk
  • 25 g fersk gjær
  • 30 g smør

Ha alt det tørre i en bolle.

Varm opp melk og vann til 37 g og ha gjær i :)

Hell dette over i bollen og elt dette i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter. Ha så i smøret ( terninger) og elt videre i 3-5 minutter.

Forhev deigen i 30 minutter.

Del opp deigen i stykker a 80-90 g. Du veier opp emner som er like store.

Rull dem ut til boller og kjevle dem flate. Stikk hull med gaffel eller annen pinne.

Etterhev brødene i 30 minutter.

Stek brødene på 220 grader i 7-10 minutter. De skal være gylne i fargen.

Barna elsker dem!

Vi spiste disse til en tomatsuppe og resten blir til bmatpakker i morgen :)

Jeg fikk ca 40 stykker av å doble deigen. Det er 4 pakker polarbrød. Når jeg regnet ut kostnaden jeg fikk på disse mot kostnaden på en pakke polarbrød på butikken fant jeg ut at jeg sparte under halvparten :P

Fra 28. september starter jeg med en bakegruppe for viderekommende. Kan du allerede bake og har lyst til å lære deg å lage franske makroner, kunsten å pynte cookies, lage terte, paier og flotte kaker? Da må du følge med på bloggen eller sette deg opp på venteliste ved å sende mail til post@annebrith.no

Ha en herlig kveld <3

Ps. Følg meg på snap da: annebrith.no

LIK og DEL gjerne :)

 

 

 

 

 

Havrefletter #skolestart

Dette er det beste mine barn vet!

Når jeg sier jeg skal lage havrefletter så er det vill jubel i stua :P

HAVREFLETTER

Det er ingen hemmeligheter bak vellykket gjærbakst men du må ta deg tid og helst ikke drepe gjæra underveis. Mange oppskrifter anbefaler å varme opp vesken til 37 grader slik at gjæra får en «boost» og begynner å jobbe. Øyvind Lofthus fortalte alle deltagerne under innspillingen av Hele Norge baker at dette faktisk ikke er så viktig. I denne oppskriften har jeg varmet melken til 25 grader.

Det viktigste for å få en flott gjærbakt er eltingen og hevingen. Elter man gjærbaksten i 10-15 minutter så er du godt på vei til å få godt resultat.

Et annet tips er å steke baksten godt. Mange understeker baksten ved å steke den for kort eller i for lav temperatur.

Disse havreflettene kan spises slik som de er eller du kan dele dem i to og spise dem med pålegg.

  • 5 dl helmelk
  • 25 g gjær
  • 25 g smør
  • 2 ts sukker
  • 6 g salt
  • 150 g havregryn lettkokte
  • 30 g havrekli ( kan unnlates)
  • 650 g mel

Kok opp 1 dl vann og hell dette over 50 g havregryn og 30 g havrekli ? dette kalles: skolding

Varm opp melken til 25 grader og ha i gjær.

Ha mel, havregryn, salt og sukker i en bolle og hell deretter i vesken. Elt i 10 minutter.

Ha så i skoldingen og elt videre i 2-3 minutter

Tilsett til slutt smøret. Når smøret er eltet inn i deigen setter du den til å heve  i 30 min på et lunt sted.

Lag strimler av deig på ca 30 cm ( vei opp 100g ) og lag en enflette.

Enflette:

Vei opp 80-100 g deig

Lag en strimmel på ca 30 cm. Ta høyre ende og legg 2/3 bakover på punktet som deler strimmelen i 1/3 Slik at du får en løkke. Venstre ende skal inn i løkken. Løkken snurres rundt en gang og venstre ende legges under her. Du har nå laget en enflette som ligger opp ned. Snu enfletten og legg den på bakepapir.

Rull enfletten fuktig papir og ha havre oppå. Sett på bakeplate til etterheving. Ca 40 min.

Stekes midt i ovnen i 10 min på 225 grader

Tips:

Legg plastfolie over baksten når den skal etterheves. Det gir et flott resultat på baksten.

 

Har du barn og vil lage en morsom greie?

Sjekk da oppskriften på disse "Hot Dogs" 

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på annebrith.no

 

 

hits