Bryllup

Den kongelige bryllupskaken

Holy for en kake! Har du sett på maken?

Nei aldri!

Det er det råeste fyrverkeri av en bryllupskake jeg noen gang har sett.

Jeg skjønner at ikke alle vil like kaken.

Noen mener at når det er bryllup så skal kaken være tradisjonell men her snakker vi trendsetters altså.

Jeg digger lyssettingen som gjør at hver enkelt kake nesten gløder innvendig. WOW

Kaken inneholder den klassiske smaken rabarbra og jordbær. Det er en deilig smakskombinasjon.

Jeg lurer på om stativet alle kakene står på er monogrammet deres jeg?

All honnør til konditorteamet bak kaken og til brudeparet som helt sikkert har designet kaken sammen med teamet!

Carl Philip fikk sin Sofia og de levde lykkelig i alle sine år.

Dette er kaken ingen vil glemme!

Hva synes du om bryllupskaken?

Wedding Cupcakes

Bryllupssesongen er like rundt hjørnet og her har du cupcakes du selv kan lage til bryllup!

Jeg vet det er mange som blir spurt om å lage kaker til bryllup. Vi har en sterk tradisjon på dette i Norge og hvorfor ikke trå til med noen vakre og deilig smakende cupcakes?

Du trenger:

 

SJOKOLADECUPCAKE

  • 150 g smør
  • 3 store egg ( 4 små)
  • 7 dl sukker
  • 1,5 dl kakao
  • 7 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljeessens
  • 3 dl lettrømme ( 1 pk )
  • 1 dl melk

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en kjele og avkjøl.
  2. Skille eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.
  3. Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.
  4. Rør deretter inn rømme og vaniljeessens. Bruk stålvisp for å få det jevnt.
  5. Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og balnd til en klumpfri deig.
  6. Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!
  7. Fyll til slutt muffinsformer ca 55 gram.
  8. Dytt to eller tre bringebær ned i røren.
  9. Stekes på 175 grader i 20 minutter.

 

 

Når dine cupcakes er kalde smører du på litt krem og dekker hele cupcaken med fondant.

Lag striper av glasur og sett til slutt en rose på toppen!

Dette er de søteste og mest bryllupsaktige cupcakes jeg vet om.

Enkle og delikate ;)

Synes de er like fine i alle farger jeg :)

Hvilken er din favoritt?

Jeg ønsker deg en herlig helg!

HUSK:

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Masse klemmer!

 

 

Bryllup prøvesmaking 18. april 2015

Skal du gifte deg i sommer?

Har du lyst til å være med på prøvesmaking hos oss?

18. april kl. 15.00-16.00 skal vi ha prøvesmaking i våre lokaler i Skriverveien 12 på Sørumsand.

Vi har tenkt til å dele inn brudeparene slik at dere alle får egen tid med meg og at vi kan ta oss tid til å snakke om kaken og smakene og selvsagt den store dagen deres!

Send meg en mail på post@villaperlesukker.no hvis du vil være med!

Dette er vår standard bryllupskake :)

 

 

 

Weddingcakes @ceciliemelli

Kvelden før alle disse kakene skulle være ferdige fikk jeg en klage på en levering av franske makroner. Det gikk så hardt inn på meg at jeg hadde vanskeligheter med å gjøre ferdig disse kakene.

Jeg husker det så utrolig godt for jeg ble oppriktig lei meg for kunden. Jeg satt meg ned og gråt etter jeg hadde lagt på telefonen. De fikk selvsagt de franske makronene gratis for klagen var oppriktig men jeg var skuffet over meg selv.

Jeg synes det var veldig vanskelig å nullstille seg etter en så kjedelig opplevelse men jeg skulle jo levere 6 kaker og 300 franske makroner dagen etterpå så jeg hadde ikke noe valg.

Da klokka nærmet seg 02.00 var jeg utrolig sliten men jeg hadde sikkert 2 timer jobb igjen. Jeg sendte innimellom sms til Cecilie som også var våken og som drev med forberedelser i butikken sin.

Hun ringte meg...jeg tror hun følte på seg at jeg var lei meg. Og jeg sa rett ut at jeg var drittlei. Fortalte henne hvor sliten jeg var og at jeg hadde jobbet 16-17 timer hver dag de siste ukene. Jeg kunne vel legge meg ned å grine.

Cecilie svarte: Men så gjør det! Legg deg ned å grin! Det gjør jeg også. Jeg legger meg på sofaen i fosterstilling så griner jeg.... griner og griner og så etterpå er jeg ferdig og fortsetter å jobbe.

Cecilie fortalte meg hvor tøft hun hadde hatt det innimellom og om helvetesuker og lite søvn.

Jeg skjønte den natten at det å drive et AS ikke var for pingler. Jobbe 12-16 timer hver dag i perioder er det som skal til. Men innimellom er kroppen bare helt utslitt.

Hva det er som gjør at man finner det ekstra giret det vet jeg sannelig ikke men jeg fant det med hjelp av Cecilie den natten og lagde kaker og makroner som aldri før.

De smakte fortreffelig og vi fikk bryllupkakebestillinger for over kr. 100.000.- etter dette eventet.

Men jeg var så sliten....så sliten.....

Da alle kundene var reist hjem satt jeg meg ned sammen med Cecilie i prøverommet hennes og snakket om kvelden. Det var en stor suksess. Jeg drikker nesten aldri alkohol og etter 3 dager uten søvn og nesten ikke noe mat så ble 1 glass Champagne nok for meg.

Livet som grunder kommer med opp og nedturer og lærdommen er at etter en nedtur kommer det alltid en ny opptur så det er bare å holde ut å se frem til den neste glansperioden.

Her er noen bilder fra kvelden og fotokredit skal selvsagt gå til flinke Oda Berby!

 

 

Hver kake var designet til en egen Cecilie Melli kjole.

 

Franske makroner med sitron og bringebær. XL variant.

 

Kaker til prøvesmaking.

Vi deler ut....

Jeg filmer Cecilie mens hun smaker...videoen ligger på Instagram.

Innsiden....

Veldig gøy og finfin stemning....

Mine vakre venninner Lene Alexandra og Line.

nam nam....

Neste bryllup prøvesmaking er lørdag 18. april på vårt konditori. Fra klokken 15.00-16.00

Om du kan tenke deg å være med så send en epost til post@villaperlesukker.no

Ha en herlig dag!

 

Bryllupskake prøvesmaking 7.februar



De fleste brudepar som gifter seg nå bestiller en bryllupskake.

Det finnes tusenvis av forskjellige bryllupskaker å velge i og de aller fleste som kommer til oss vil ha en egendesignet bryllupskake. I stil med fargene og temaet i bryllupet.

Det mange ikke er så opptatte av er smaken.

Hos oss er smak viktigere enn hvordan kaken ser ut og for at alle brudepar skal være fornøyde inviterer vi til prøvesmaking i våre lokaler.

Dette gjør vi slik at dere som skal gifte dere kan smake på kaken og vet hvordan den faktsik kommer til å være på den store dagen.

Sammen med dere bestemmer vi også hvor stor kaken skal være og hvilket design kaken skal ha.

7. FEBRUAR 2015

Nå kan du og din fremtidige partner komme til oss og få tips og råd, smake på kakene, franske makroner og cookies.

Da vi har stor pågang og vil ta oss god tid til hvert enkelt brudepar vil vi at dere melder dere på til Siri på post@villaperlesukker.no





Det vil antageligvis bli satt opp en til slik prøvesmaking til i mars og en i april ;)

Vi gleder oss til å treffe dere!

Bryllupskake prøvesmaking 7.februar



De fleste brudepar som gifter seg nå bestiller en bryllupskake.

Det finnes tusenvis av forskjellige bryllupskaker å velge i og de aller fleste som kommer til oss vil ha en egendesignet bryllupskake. I stil med fargene og temaet i bryllupet.

Det mange ikke er så opptatte av er smaken.

Hos oss er smak viktigere enn hvordan kaken ser ut og for at alle brudepar skal være fornøyde inviterer vi til prøvesmaking i våre lokaler.

Dette gjør vi slik at dere som skal gifte dere kan smake på kaken og vet hvordan den faktsik kommer til å være på den store dagen.

Sammen med dere bestemmer vi også hvor stor kaken skal være og hvilket design kaken skal ha.

7. FEBRUAR 2015

Nå kan du og din fremtidige partner komme til oss og få tips og råd, smake på kakene, franske makroner og cookies.

Da vi har stor pågang og vil ta oss god tid til hvert enkelt brudepar vil vi at dere melder dere på til Siri på post@villaperlesukker.no





Det vil antageligvis bli satt opp en til slik prøvesmaking til i mars og en i april ;)

Vi gleder oss til å treffe dere!

Bryllup 2015



De fleste brudepar som gifter seg nå bestiller en bryllupskake.

Det finnes tusenvis av forskjellige bryllupskaker å velge i og de aller fleste som kommer til oss vil ha en egendesignet bryllupskake. I stil med fargene og temaet i bryllupet.

Det mange ikke er så opptatte av er smaken.

Hos oss er smak viktigere enn hvordan kaken ser ut og for at alle brudepar skal være fornøyde inviterer vi til prøvesmaking i våre lokaler.

Dette gjør vi slik at dere som skal gifte dere kan smake på kaken og vet hvordan den faktsik kommer til å være på den store dagen.

Sammen med dere bestemmer vi også hvor stor kaken skal være og hvilket design kaken skal ha.

18. JANUAR 2015

Nå kan du og din fremtidige partner komme til oss og få tips og råd, smake på kakene, franske makroner og cookies.

Da vi har stor pågang og vil ta oss god tid til hvert enkelt brudepar vil vi at dere melder dere på til Siri på post@villaperlesukker.no

MERK Det har tidligere vært kommunisert 17. januar. Dette har vi måtte forandre pga produksjon i våre lokaler lørdag 17. januar.

CECILIE MELLI

Denne dagen vil det være kjoler fra årets kolleksjon av Cecilie Melli tilgjengelig i vår butikk og du vil også kunne booke en prøvetime hos Cecilie.

HAIRPORT

Carina fra Hairport Sørumsand vil også være tilstede med flotte bryllupsfrisyrer.

LASH BAR OSLO

Det vil være tilbud og informasjon fra Katrine Carlie fra Oslo Lashbar

Jeg, Siri, Dorthe, Cecilie, Carina og Katrine gleder oss til å treffe dere!

Bryllup 2015



De fleste brudepar som gifter seg nå bestiller en bryllupskake.

Det finnes tusenvis av forskjellige bryllupskaker å velge i og de aller fleste som kommer til oss vil ha en egendesignet bryllupskake. I stil med fargene og temaet i bryllupet.

Det mange ikke er så opptatte av er smaken.

Hos oss er smak viktigere enn hvordan kaken ser ut og for at alle brudepar skal være fornøyde inviterer vi til prøvesmaking i våre lokaler.

Dette gjør vi slik at dere som skal gifte dere kan smake på kaken og vet hvordan den faktsik kommer til å være på den store dagen.

Sammen med dere bestemmer vi også hvor stor kaken skal være og hvilket design kaken skal ha.

18. JANUAR 2015

Nå kan du og din fremtidige partner komme til oss og få tips og råd, smake på kakene, franske makroner og cookies.

Da vi har stor pågang og vil ta oss god tid til hvert enkelt brudepar vil vi at dere melder dere på til Siri på post@villaperlesukker.no

MERK Det har tidligere vært kommunisert 17. januar. Dette har vi måtte forandre pga produksjon i våre lokaler lørdag 17. januar.

CECILIE MELLI

Denne dagen vil det være kjoler fra årets kolleksjon av Cecilie Melli tilgjengelig i vår butikk og du vil også kunne booke en prøvetime hos Cecilie.

HAIRPORT

Carina fra Hairport Sørumsand vil også være tilstede med flotte bryllupsfrisyrer.

LASH BAR OSLO

Det vil være tilbud og informasjon fra Katrine Carlie fra Oslo Lashbar

Jeg, Siri, Dorthe, Cecilie, Carina og Katrine gleder oss til å treffe dere!

Prøvesmaking bryllupskake





Skal du gifte deg i sommer?

Har du enda ikke booket din bryllupskake?

BRYLLUPSKAKE PRØVESMAKING

Kom til oss i Villa Perlesukker lørdag 8. mars mellom 12.00-14.00 og få en smakebit av våre bryllupskaker.

Bryllupsdagen er en av de fineste dagene i ditt liv og vi i Villa Perlesukker synes det er viktig at de som bestiller kake fra oss til denne viktige dagen også får smake på hva som faktisk blir levert.

I løpet av noen få timer vil du kunne se hvordan vi bygger opp et kakebord og få tips til hva som er viktig å tenke på når du skal sette sammen bordet som egentlig skal være prikken over i-en på en slik dag.

Ved siden av deler vi ut smaksprøver av de forskjellige kakene og forteller litt om hva som er mulig når det kommer til bryllupskaker.

Vi har også en del andre søtsaker som vi viser frem :)

CUPCAKES

Mange vil gjerne kombinere cupcakes med hovedkaken. Det er fullt mulig. Hos oss har vi 6 forskjellige smaker dere som brudepar kan velge mellom.





Vil du være med på prøvesmaking?

Send mail og meld deg på til: post@villaperlesukker.no

Det vil være begrensede plasser. Dette fordi vi gjerne vil ha tid til hvert enkelt brudepar.

Vi gleder oss til å treffe dere!





Den store bryllupsfesten!



Søndag 9. februar fra klokken 12.00-18.00 har du mulighet til å bli med oss på: Den store bryllupsfesten :)


Skal du gifte deg i år og bor i nærheten av Oslo så bør du ta turen inn til Scandic Vulkan og Mathallen kommende søndag.


BRYLLUP


Dette er vel kanskje den mest gjeve kaken det går an å få lage for en konditor. Bryllupsdagen skal være spesiell og flott.....akkurat slik brudeparet har ønsket seg på sin aller mest romantiske dag. Kaken skal være prikken over Ien og være med som et høydepunkt.


Kommende søndag skal vi vise frem et bryllupskakebord og dele ut smaksprøver til brudepar som booker tid til dette.


PRØVESMAKE VÅRE KAKER


Skal du gifte deg i sommer og vil prøvesmake våre kaker så MÅ du altså bestille tid før du kommer. Vi regner med at det blir stor pågang på akkurat prøvesmakingen og vi vil ha tid til hvert brudepar slik at vi kan fortelle om smaker og design. Prøvesmaking kan bestilles via: post@villaperlesukker.no


Bryllupskake


De aller fleste kakene vi lager er stablekaker. Vi har 3 varianter av denne på smak:  Sitron, sjokolade eller vanilje. Vi trekker våre kaker med marsipan eller fondant.


Noen brudepar foretrekker marsipankake. Vit at om du vil ha en slik kake så er det absolutt ikke å anbefale å stable denne på noen som helst måte. Marsipankaker må settes på fat og på stativ som er egnet for dette.


Våre bryllupskaker koster fra kr. 75.- per kuvert.


Cupcakes


Vi har mange forskjellige smaker på cupcakes men de mest populære er: Karamell, sitron, bringebær og sjokolade. Disse 4 typene vil vi ha med oss på messen og kan kjøpes til en tilbudspris på kr. 150.- for 4 stykker.


Våre cupcakes har blitt veldig populære og vi lager alt fra bunn.


Bryllupscupcakes med spesiell pynt og design koster fra kr. 45.-


Cookies


Som eneste konditori i Norge tilbyr vi sugarcookies. Dette er kjeks med smak av sjokolade, vanilje, sitron eller appelsin pyntet med sitronglasur. Vi stikker ut kjeksen i ønsket form og pynter den i stil med tema i ditt bryllup.


Vi vil ha med både smaksprøver på dette og gode ideer til å lage disse selv.


Bryllupscookies koster fra kr. 39.-


Kom innom vår stand på Den store bryllupsfesten kommende søndag og få tips og ideer til ditt eget bryllup.





VINN BILLETTER


Legg igjen ditt navn i kommentarfeltet under og vinn 2 billetter til denne herlige messen :)


Vi trekker en heldig vinner på torsdag!




Ønsker dere en herlig kveld!


Husk at om du vil følge med på hva vi driver med hver dag så kan du følge oss på Instagram :)


Bryllupskake



Sommeren er høytid for bryllup.

Den vakreste dagen i to personers liv.

Etter endt sermoni og påfølgende middag skal bryllupskaken vises frem, beundres og kuttes i :)

Den må være akkurat slik brudeparet forventer: Perfekt!

3 etg stablekake

Å lage en bryllups stablekake er ikke enkelt, men drister du deg utpå det skal du i dag få noen tips som gjør at du øker dine sjanser for suksess :)

Det krever en god del forarbeid til en slik stablekake.

Dette må du handle inn på forhånd:

  • Brett i samme størrelse som kakene. Alle kakene skal ha sitt eget brett! VIKTIG!

  • Et stort kakebrett til å sette kaken på til slutt. Gjerne 10 cm større enn nederste bunn.

  • Plastrør for å sette ned i kakene slik at kaken blir stabil.

  • Bånd i ønsket farge.

  • Ingredienser


Ikke bruk sugerør til å stable en kake med. Det fungerer dårlig!



Oppskriften

Min bryllupskake er satt sammen av en 15, 20 og 25 cm form. Jeg har kjøpt brett som er 1-3 mm tykke for å ha under hver bunn.

Jeg har trukket mine bunner med Pals marsipan. Til denne kaken trenger du 2,5 kg marsipan.

Bunn:

  • 6 egg

  • 6 dl sukker

  • 400 g melk

  • 300 g smør ( 50% smør og 50 % margarin)

  • 450 g mel

  • 35 g kakao

  • 35 g bakepulver

  • 30 g vanlijesukker


Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smalt smør og margarin og ha i melken.

Sikt det tørre i eggedosisen og ha i melkeblandingen. Rør forsiktig.

Ha dette i formene slik at hver form fylles like mye opp i høyden.

Fordel dette "jevnt" på de tre formene.

Stek i 40 minutter på 180 grader.

Du har nå laget halve bryllupskaken. Gjenta denne prosessen en gang til og du har et flott utgangspunkt.

Pakk bunnene inn i plastforlie og legg dem kjølig.

Sjokoladekrem

Dette er krem akkurat nok til å fylle ter kaker samt ha rund dem :)

  • 5 egg

  • 300 g melis

  • 300 g smør

  • 500 g sjokolade ( Jeg brukte Callebaut 77%)


Pisk egg og melis til stiv eggedosis.

Smelt smør i en kjele og ha i sjokoladeknappene.

Når sjokoladen har smeltet så heller du sjokoladen i eggedosisen og rører rundt.

Sett dette på benken natten over.

Slik får kremen den perfekte konsistensen og er smøreklar dagen etterpå :)



Montere kaken

Husk på at hver bunn skal være like høy. Du må derfor legge bunnene oppå hverandre og så sette alle 3 kakene ved siden av hverandre for å se om de er like høye.

Er det ikke det må du kutte dem rett :)

Fyll kakene med sjokoladekrem og ha sjokoladekrem rundt. Sett dem i kjøleskap.

Trekk kakene med marsipan. Nå setter du dem ikke lengre inn i kjøleskapet.

Sett 4 rør i nederste kake og 3 i midterste.

Plasser kakene oppå hverandre.

Sett på bånd og fest dette med glasur.

Ha pynt oppå :)



Disse innleggene kan være kjekt å lese om du skal begi deg ut på å lage en bryllupskake:



OBS. Kakebunnen jeg har brukt her er min bestevenns Lills sjokoladekake. Mange av dere kjenner den også som den høye sjokoladekaken. Jeg har bare gjort oppskriften om til gram slik at det blir perfekt hver gang og så har jeg justert smør og melkemengden etter årevis av baking med denne flotte oppskriften :)

Jeg håper dere alle har det bra.

Jeg har tatt meg noen dager ferie men håper å være tilbake til uka igjen...

Sees snart.

Bryllupskake


Jeg satte meg et mål før jeg reiste til Oslo for å være med i Hele Norge baker: Komme til semifinalen hvor det skulle lages bryllupskake.


Å lage en bryllupskake for meg er noe helt spesielt. Den må være perfekt. Det er prikken over i-en på bryllupsdagen og må gjenspeile akkurat det brudeparet har ønsket.


HELE NORGE BAKER


Å få være med på en slik fantastisk reise som Hele Norge baker har vært er utrolig!


Å Møte opp på audition og bli "grillet" om kunnskap av Anna, gledestelefonen fra hyggelige Laila som sa at jeg var plukket ut, samtaler med produksjonsmedarbeidere, den intense og nære kontakten med deltageransvarlige Hildegunn, hyggelige Nicolai som alltid sto klar med en god klem og oppmuntrende ord, Alex som byttet mikrofoner på oss til rett tid, Sindre som alltid fikset håret mitt selv om han var kameramann, Martin som alltid kom med kamera helt oppi nesen på meg men som gjorde meg tryggere, og Håkon som bare var tvers gejnnom god :) Jorunn som sminket oss og som sjekket at vi så tipp topp ut, Espen fra nord og Espen fra sør herlighet hvor jeg lo noen ganger, Kjersti med sin fnisene men varme latter, Vibeke sjefen som smilte og klappet for god tv når noe gikk galt, innspillingsleder Kjetil som hadde de mest utrolige historiene, Odd som delte livet sitt med oss og fortalte oss historier om alt mulig innenfor kakebaking når vi sto og ventet...for venting er det under innspilling av dette, Karoline på kjøkkenet og kjøkkensjefen Ida som jeg enda ikke fatter klarte å jobbe så mye og ha kontrollen på alt, Jimmy som bare er Norges mest herlige svenske, Lisa Mari som jeg aldri klarte å huske navnet på men som aldri sa nei når jeg spurte om noe, Emilie som jobbet, jobbet og jobbet med våre oppskrifter, Anine som bare kom og ga positiv energi og en god klem når vi trengte det.....


Aldri hadde jeg trodd at det var så mage mennesker BAK en suksess.


Jeg følte meg veldig alene i starten av konkurransen men alle disse menneskene gjorde sitt ytterste for at vi skulle ha det bra.


Har lyst til å sende en varm og god klem til alle dere som klemte på meg etter denne episoden.


Å vinne denne uken betydde utrolig mye for meg!



ROSER


Det måtte bli roser som pynt. Jeg har som dere alle vet sagt at jeg mener mine roser er noen av de fineste i Norge.


Rosene på denne kaken er jeg utrolig fornøyd med og når jeg ser hva deltagerne i Sverige presterte på bryllupskaken så synes jeg at både jeg og Bjørn Ali kan være stolte av den jobben vi gjorde i dag.


Jeg er glad og gleder meg veldig til neste uke!


LIVET FORANDRER SEG


Akkurat nå er det veldig gøy å hete Anne Brith Davidsen.


Mennesker jeg ikke kjenner smiler til meg på gaten og stopper meg, klapper meg på skuldren og roper heia Anne Brith.


Det er helt vilt!


Jeg har bestemt meg for å nyte denne seieren i noen dager før jeg forteller dere hvordan min vei videre skal se ut.


Jeg gleder meg til å dele det med dere!


Så har jeg lyst til å sende en varm klem til Boryana som måtte reise: Du er så herlig. Håper du får ditt bakeri en dag og at vi snart treffes igjen....fantastisk å bli kjent med deg :)


PS. Følg meg på Instagram: Villa Perlesukker!


Bryllupscupcakes


En mer pyntet muffin får du ikke!


Pynter du muffinsen din slik som dette blir det en cupcake! I alle fall om vi skal tro alle bøker om cupcakes som har kommet ut de siste årene. Selv mener jeg bestemt at en muffin og en cupcake kan gjenkjennes på røren. En muffins har en flytende røre og en cupcake har en tykk røre :)


Uansett så fikk jeg forespørsel om å lage bryllupscupcakes i Vintage stil. Det kunne jeg ikke si nei til for det passet meg perfekt og da jeg fikk litt frie tøyler ble de som dette.


BRYLLUP


I et bryllup skal kakene utstråle eksklusivitet og de skal smake fortreffelig. Du må derfor finne frem din aller beste oppskrift når du skal bake til et bryllup. Så burde du finne en måte å tilføye friske bær og jeg gjorde det ved å ha årets bringebær fra Lærdal i mine sjokoladecupcakes.


Når du skal lage cupcakes til et bryllup bør du lage 20 % flere enn det du trenger og pynte alle. Når du er ferdig så plukker du ut de aller beste og leverer disse til fornøyd brud eller brudgom.


SJOKOLADECUPCAKE

  • 150 g smør

  • 3 store egg ( 4 små)

  • 7 dl sukker

  • 1,5 dl kakao

  • 7 dl hvetemel

  • 3 ts bakepulver

  • 2 ts vaniljeessens

  • 4 dl lettrømme

  • 3/4 dl melk


Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en kjele og avkjøl.

  2. Skille eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.

  3. Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.

  4. Rør deretter inn rømme og vaniljeessens. Bruk stålvisp for å få det jevnt.

  5. Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og balnd til en klumpfri deig.

  6. Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!

  7. Fyll til slutt muffinsformer ca 55 gram.

  8. Dytt to eller tre bringebær ned i røren.

  9. Stekes på 175 grader i 20 minutter.



PYNT


Pynten lagde jeg noen dager i forveien og det er enkle roser. En kjegle innerst og to blader rundt. Ikke ta snarveier på rosene ved å sette de oppå uten grønne blader under. Det er ikke pent. Har du ikke en utstikker til dette så kan en stjerne brukes. Bladet festes på rosen med royal icing.


På mine cupcakes la jeg et tynt lag med sukkerpasta. For å feste laget brukte jeg eggedosissmørkrem.


De hvite stripene er sprøytet ut med tipp 2. Er du nybegynner anbefaler jeg deg tipp 3. Forresten så bruker jeg ikke tip mer til dette men kun en papirsprøytepose, men hullet skal være så stort at det tilsvarer tip 2. ;)


Sprøyt striper og sett rosen pent på i midten :)



Lag forskjellige farger i pastel.

Jeg lagde også 4 typer slik at det ble litt forskjellig:


De tre andre typene taler vel for seg selv :) En med hjerte, en med putemønster og en med rullepinne i fransk lilje.



I love you!


En annen vri er å lage bokstaver inni hjertene hvor det står I DO...eller LOVE :)



Hvis du skal gjøre dette enda mer avansert så er vaniljecupcakes med bringebærfyll en fin variant men da med flytende fondant. DET er i en klasse helt for seg selv! Jeg har nemlig hørt rykter om at Hobbykokken skal lage bryllupscupcakes om noen uker og jeg gleder meg til å se hva han får frem og om han poster det på bloggen sin :) thihi


Dette ble et veldig søtt og jålete innlegg! Akkurat som vi jenter vil ha det i bryllup eller andre flotte fester. Noen konditorer og andre bloggere vil kanskje vri seg fordi dette er pyntet med sukkerpasta men klarer du å holde laget tynt nok slik at det blir pent skal jeg forsikre deg om at dette smaker skikkelig godt!



Ønsker dere alle en herlig kveld videre!


Trude + Jon = Sant


Dette er en superstilig bryllupskake! Den er personlig, leken og annerledes.


Da min venninne Kine i sommer spurte meg om jeg ville hjelpe henne med å lage en bryllupskake sa jeg ja før jeg fikk vite hva bruden ønsket :) Nå  i ettertid tenker jeg på at dette faktisk var galskap... hvorfor? Det skal du få høre nå:


Kaken er satt sammen av 4 sjokoladebunner. 15, 20, 25 og 30 cm. Alle bunnene er bygd opp av 3 lag a 2-3 cm kake. Det har gått med hele 8 porsjoner av en saftig sjokolade langpannekake.


I smørkremen er det brukt nesten 2 kg smeltet sjokolade og det er eggedosissmørkrem som er brukt.


Alle lag er fylt med krem, friske bringebær fra Lærdal ( finnes ingen bedre!) og valnøtter (bruden er glad i nøtter)


Det gikk med hele 10 kg sukkerpasta.


Det er 58 ord på kaken og 228 bokstaver. Alle er limt på en for en.


FORBEREDELSER:


Kake, smørkrem og bokstaver har blitt laget på forhånd.


Bare å stikke ut bokstavene tok 10 timer!


DAGEN FØR DAGEN:


9.00 Kine og jeg kjørte til Akershus Festning for å sette opp kaken.


10.00 Vi fikk et lite hjørne a 4 m2 med bare 1.80 under taket til arbeidsplass. Akkurat ved inngangen ( som nå var stengt) men nok til å få titalls turister som sto og så på oss kontinuerlig.


11.00 Vi startet fyllingen av 4 kaker. Alle kakene ble satt på drums ( tykke brett) og satt inn i kjøla.


12.15 Ferdig med fylling. Vi startet å trekke kakene.


13.15 DRITT-brune sukkerpasta fra Funcakes ( note to myself: NEVER buy again!) Den var altfor tørr. Måtte kjevle ut 3 ganger før vi ble fornøyde.


LUNSJ


14. 30 Ferdige med å trekke og stable. Vi limte så på ett og ett ord. Startet øverst ( alltid starte øverst!!!) Så fant vi ut at vi ikke kunne bruke bakepapiret rundt som linje for bokstavene. Så de to nederste kakene er bokstavene satt på frihånd. Noe som vises godt :)


16.00 Dritt perlebord.... den ville ikke...hver gang jeg la sukkerpasta ned i formen satt den seg fast... og tro meg jeg har gjort dette før men aldri fått det slik...hva gjør vi nå? Mel inni var tingen....så gikk det som bare det :)


ALLE ANSATTE REISER HJEM


16.30 Vi hører noen oppe.... hjelp jeg vil hjem. Spøker det her? Knising og fnising... vi burde ha et glass vin nå...enden er i sikte!


17.00 Seksjonsleder kommer og spør om vi er feridge.... han vil hjem!


17.30 PHOTOSHOOT med vanskelige forhold.



OPPSUMMERING:




  • Kaka kostet i sin helhet i råvarer: kr. 2450.-

  • Antall timer som ble brukt samlet: ca 40

  • Var det verdt det? JA

  • Vil du ha en slik kake i ditt bryllup? Vær beredt på å måtte betale opp mot 10.000 for den!



Trude og Jon fikk en herlig gave fra Kine og en kake som passet dem helt perfekt. Bruden hadde valgt ut ord selv men vi klinte på noen spøkeord bak på kaken hihi.....hvilke ord kan jeg ikke røpe :)

GRATULERER så mye med  bryllupsdagen Trude og Jon. Håper dere har hatt en uforglemmelig dag sammen med familie og venner og jeg ønsker dere masse kjærlighet og glede i fremtiden.

Til Kine: Fantastisk dag. Humor, fokus, perfeksjonisme, glede og nestekjærlighet samlet i en dag - perfekt.

It's all GOOD! Amen!


Har du spørsmål om kaken. Fyr løs i kommentarfeltet :)


God helg!



hits