hits

Cakepops

Kjærlighet på pinne

Inneholder annonselenker

Dette er en supermorsom ide til et selskap! Barna vil elske deg!

For å lage disse trenger du:

Slik gjør du:

Lag marengs og del den i to like deler. Den ene delen farger du rød med pastafarge.

Fyll sprøyteposen med hvit marengs på den ene siden og rød på den andre. Når du da trykker ut marengsen vil det etter en stund komme både rød og hvit farge ut.

Sprøyt spiraler så store du vil ha og tørk disse på 100 grader i 2-3 timer.

Når marengsen er ferdig stekt tar du de av platen og fester de til pinnene med litt royal icing eller smeltet sjokolade.

 

Om du har lyst på kjærligheter med flere farger deler du bare opp marengsen i flere deler og farger disse. Det er viktig at alle fargene ligger på kanten i sprøyteposen og ikke legges etter hverandre om dere skjønner.

Det er så mye gøy man kan gjøre med marengs :)

Dette er også marengs. Jeg har kalt dem Rainbowkisses :)

Nå blir det litt baking fremover her på bloggen :)

Klemmer!

Om du har lyst til å følge meg kan du gjøre det på Instagram, Pinterest , Facebook eller snapchat: annebrith.no

 

Cakepops hos Lene Alexandra


Jeg digger Lene Alexandra! Hun er smart, full av livserfaring, åpen, positiv og engasjerende.


Helt fra i sommer har jeg fulgt henne tett både på Twitter og Instagram. Snakket om sjokolade og alt mulig annet når tiden tillot det.


Lene er ei jente som elsker livet og særlig det søte liv og akkurat DET er det jeg liker best ved henne. For selv om hun trener og har helt klare mål så skeier hun også ut innimellom og koser seg med kaker og andre søte desserter. I love it!


Jeg spurte henne om hun ville bake med meg og hun svarte ja :)


Bilen fullpakket med herlig brownies, Valrhona hvit, melk og mørk sjokolade, pinner til cakepops og glitter satte jeg kursen mot Oslo.


3 timer fløy av sted og Lene veide, dyppet og glitret cakepops i samme tempo og på samme måte som meg! Fantastisk.


Det skulle egentlig være noen timer hvor jeg lærte henne om råvarer, sjokolade og temperering men Lene spurte meg om alt mulig og vi snakket om mål, trening, mat og drømmer og da jeg satt i bilen hjemover var jeg supergira.


Hun snakket ærlig og rett fra hjertet og jeg fikk tips jeg enda skal holde for meg selv! ;)


CAKEPOPS


Cakepops er hot for tiden og det du skal gjøre for å få cakepops som smaker skikkelig godt er å bruke en brownies som grunnlag. Jeg bakte min brownies med Valrhona mørk sjokolade og Valrhona kakao. Jeg brukte ikke smørkrem i den da denne kaken er så saftig at den faktisk fester seg sammen av seg selv. Du får da en ren og deilig smak.


BROWNIES
 • 100 g smør ( jeg brukte fransk gourmetsmør)

 • 2 dl sukker

 • 1,5 dl hvetemel

 • 2 egg

 • 1 ts vaniljesukker

 • 2 ss kakao

 • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)


Slik gjør du:

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniesen blir best om du rører den for hånd.

Jeg brukte en firkantet form a 25 cm og doblet oppskriften.

Stek browniesen på 180 grader i 25-30 minutter.

HVORDAN LAGE CAKEPOPS?

 • Smuldre browniesen i en skål

 • Lag små baller a 30 gram og sett dem i kjøleskap i 15 min.

 • Sett en pinne i hver og dypp disse i smeltet sjokolade.

 • Ved å bruke kvalitetssjokolade trenger du ikke å tynne denne ut med delfiafett/kokosfett.


Dryss på glitter, sett en sløyfe på og server!

Vil du vite mer om Cakepops les innlegget: Alt du bør vite om cakepops.


Herlig Lene Alexandra med sine cakepops!


Lene laget også noen få hjerteformede cakepops til sin kjære Superman <3 De er dekket med hvit sjokolade og dyppet i jordbærstrøssel :)


Well done, Lene og tusen takk for en flott formiddag. Håper du får en strålende bursdagsfeiring <3Til samme feiring laget jeg også glittercookies og kake :)


Den skal jeg legge ut på bloggen i morgen! Ha en herlig lørdag kveld alle sammen.


Husk å følg meg på Facebook, Twitter eller Instagram. Trenger masse drahjelp for å nå mitt mål som er "pink patisserie" i Oslo :)
Oreo cakepops

Her kommer oppskriften på oreo cakepops:

Ingredienser
 • 250 g oreokjeks (3 pk)
 • 200 g philadelphiaost naturell (1 pk)
 • 200-300 g hvit canymelts eller hvit sjokolade
 • Mini oreokjeks til pynt
 • Pinner, sugerør etc.

 

Fremgangsmåte

- Ha oreokjeks i en foodprosessor, og kjør til et har blitt et klumpfritt pulver.

- Ha kjeksene over i en bolle, og tilsett philadelphia ost. Miks det i en kjøkkenmaskin eller med en elektrisk håndmikser. Dette er ikke så lett å røre sammen for hånd.

Miks til det har samlet seg.

- Form små baller som veier ca. 20 g, og sett dem i frysen i ca. 30 min.

- Etter 30 min i frysen: Smelt 20 g candy melts eller hvit sjokolade. Finn frem pinnene, og dypp enden på pinnen i candy melts/sjokolade, og stikk dem deretter i ballene.

- Sett dem i frysen i 30-45 min.

- Etter 30-45 min i frysen: Smelt candy melts eller sjokolade, og dypp hver cake pop slik at den er helt dekket. Sett en mini oreo på toppen.

Kakefest - Tone Oraini


I boken Kakefest - Cupcakes & Cakepops til dine og mine venner har Tone Oraini fra bloggen Chopcakes tatt for seg å fortelle om lekre godbiter til hverdag og fest.


Hun har brukt sine venner i boken og gitt alle sine venner stykk for stykk en egen oppskrift og forteller i boken hvorfor. Feks er Tone Damli Aaberge en treningsfanatiker og er lidenskapelig opptatt av mat og trening. Tone får derfor en lavkarbo blåbærcupcake dedikert til seg.


Slik går Oraini gjennom mange av årets og livets begivenheter og viser både cupcakes og cakepops som passer til hvert enkelt tema. Jeg som er nokså opptatt av hvordan ting ser ut er litt skuffet over nivået av pyntingen på enkelte prosjekter men jeg tror husmødre anno 2012 vil like det og ikke minst tror jeg mange vil klare å oppnå enda bedre resultater enn forfatteren.


Ved siden av det så synes jeg det er synd at hun har brukt halve boken på å lage cupcakes da jeg mener dette faktisk er litt "forbi" og at om hun bare hadde laget cakepops ville boken fremstått mye mer trendsettende enn den blir med cupcakes inni. Det er faktisk oppskriftene på cakepops som drar boka opp.


Mine favoritter fra boka er: paipops, snømannpops og donutpops. Men nyttårspops og hele valentinetemaet er ting jeg har lyst til å prøve meg på.Dette er faktisk et av de få prosjektene Oraini har vært både perfeksjonist og kreativ på. Ved å si dette utelater jeg ikke at forfatteren er kreativ men jeg tror om hun hadde brukt lengre tid på å skrive boken sin og vist alle prosjekter med et nivå som dette ville hun vist at hun faktisk KAN det hun skriver om.


Her er snømennene som også er avbildet på forsiden av boken. Nydelige!Når det kommer til oppskriftene så er de helt greie. De som frister meg mest er: Nøttige cakepops med nugatti, oreocakepops og bringebær paipops.


Denne varianten er også fin: Spinat og fetaost paipops.Alt i alt er dette en fin bok for de som vil lære å lage cakepops og den er stappfull av gode ideer dog skulle jeg sett at når Tone pynter sine cakepops med melisglasur, så skulle det vært en skikkelig royal icing som er hvit og ikke grå som hurtigvarianten ( melis og vann). Det vises på bildene!


Oppsummert er dette bra i boken:
 • Inspirerende ideer

 • Forfatteren gir et innblikk av sitt eget kjendisliv og sine venner

 • Gode ideer om å forme cakepops helt runde.

 • Gode forklaringer


Dette er det som burde vært gjort bedre:

 • Dropp å skrive om cupcakes det er litt "passè"

 • Bruke smørekrem som ikke har skilt seg. Noen av bildene som vises ser man godt at kremen er på vei til å skille seg. Dette kan være pga  temperaturen i fotostudio.

 • Tatt seg bedre tid. Noen prosjekter utstråler litt "hastverk"

 • Laget et innlegg på egen blogg om boka med bilde av boka og ikke brukt et kopiert bilde fra nett uten å linke til opphavet!


Av ca 40 oppskrifter og prosjekter er det 12 som er så gode at jeg vurderer å lage dem og det er grunn nok til å kjøpe boken.

Boken får av meg terningkast 4.

Kakefest - Cupcakes & Cakepops til mine og dine venner kan kjøpes her.

Har dere spørsmål om boken så still gjerne dem i kommentarfeltet. Jeg skal prøve å svare så godt som mulig.


Karamelliserte epler


Årets eples høstes i disse dager og jeg fikk plukke med meg de aller fineste fra svigermors hage! Karamelliserte epler er en deilig og frisk snacks!De gjør seg også nydelig på bordet :)


Jeg tenkte en liten stund på å legge en slik i matpakka til barna men tipper jeg hadde fått lærerne på nakken hehe...


Det går så fort å lage disse at du nesten MÅ prøve!


Du trenger:
 • Epler

 • Kvister

 • 500 g sukker ( eller 1 kg om du vil dyppe de dypere)

 • eventuelt 1,5 dl fløte for å få en mer karamellsmak på eplene.Slik gjør du:

Skjær trepinner og spiss den ene kanten. Vask dem godt.

Stikk pinnene i eplene slik at de står klare når sukkeret er klart.

Varm sukker i en tykkbunnet kjele til det er helt smeltet og dypp eplene nedi. Når sukkeret er smeltet kan du forsiktig helle i litt fløte. Dette har jeg ikke testet ut men det sies at det gir en enda bere smak!

La sukkeret renne av før du setter ett og ett eple på bakepapir.

NYT!Akkurat i skrivende stund er jeg på vei til Oslo. I helga skal noen av bloggerne hos Matprat treffes og myldre om videre fremdrift :)


Jeg gleder meg skikkelig.


Jeg håper dere får en fantastisk flott helg.


SMIL!


Marengs på pinne


For en helg det har vært dere!


Ikke nok med at nervene nesten tok overhånd FØR helgen med bryllupskaken vi satte opp på Akershus Festning så var det både fotballcup og konfirmasjon og det er følelsesladde arrangementer...det kan jeg love dere!


Espen spilte 3 kamper og guttene var helt hysteriske etter den aller første seieren. Espen scorte og jeg heiet på Sørumsand gutter 6 som om det skulle være en eliteseriekamp! Men det som rørte meg mest var gleden guttene hadde av å være sammen. De koste og klemte på hverandre og det er helt tydelig at guttene har noe spesielt sammen. #stolt #rørt # glad


Så kom dagen Rebecka skulle konfirmeres. Det er utrolig hvor fort tiden går og da hun holdt takketalen sin så tenkte jeg at det faktisk ikke er mange årene igjen før Sven er i samme situasjon. Tårene trillet flere ganger under talene. #rørt


Jeg var derfor mentalt helt utslitt i går kveld og sovnet med ett jeg la hodet på puta.


POSITIVITET AVLER POSITIVITET


Det er så mye flott som skjer om dagen og det gleder meg etter en tid med sykdom og vanskeligheter. Jeg har bare bestemt meg for å blokkere alle negative ting og kun fokusere på det som er bra. Og det hjelper virkelig. Gode venner som stiller opp og leverer blomster og støttende ord på døra, herlige mail fra dere og fantastisk varmende kommentarer gjør at jeg akkurat i dag digger livet!


Im walking on sunshine! yeeeh yeeeh!


MARENGS PÅ PINNE


Til marengsoppskriften trenger du:

 • 100 g eggehvite

 • klype salt

 • 100 g finkornet sukker

 • 1 ts vaniljeekstrakt ( kan unnlates med hell)

 • 100 g melis

 • farge etter ønske


Til sprøytingen trenger du sprøytepose og tip 1 m eller en stjernetyll.

Ha eggehvitene og salt i en mikser og pisk på høy hastighet. Husk at bollen og vispen er fettfritt før du starter.

Når eggehvitene begynner å bli stive tar har du forsiktig litt og litt sukker i og mikser til alt har en skinnende konsistens.

Ha i vaniljeekstrakt i og sikt melisen oppi og rør rundt forsiktig med en slikkepott. Del røren i de antall farger du vil ha og farg disse. Jeg brukte kun rosa.

Sprøyt sirkler ut på bakepapiret. Jeg sprøytet en og en halv sirkel før jeg løftet opp tippen. Dra tippen fort unna og i samme retning som du lager sirkelen. Da får du de fineste blomstene.


Stek marengstoppene på 80 grader i 2-3 timer. Et tips: Sett alle brettene i ovnen men la øverste rille være fri til et brett uten marengs. Slik unngår du at det øverste brettet mister farge. Noen ovner kan nemlig gi litt mer varme fra toppen. Du kan jo også bake hver brett hver for seg men jeg er veldig FOR effektivitet hehe og hadde alle brettene i samtidig.


Fest marengsen på pinner eller sugerør med litt royal icing.Er dette en kul ide eller hva?Denne uken blir for meg en super uke!


Shopping: Jeg skal ut å handle med Trude. Trude har sort belte i shopping og har sagt seg villig til å hjelpe meg å finne nye søte antrekk. Jeg er helt elendig på det selv og så et bilde av meg selv forrige uke og ble SKREMT! Herlighet som jeg ser ut. Nå har jeg bestemt meg for at jeg ikke lengre skal se ut som en sliten 4 barns mor og Trude skal hjelpe meg til å bli FRESH igjen!


Massasje: I Sørumsand city finnes det et velværesenter og dit skal jeg denne uken!


Frisør: Jeg ser rett og slett ikke ut på håret. Dere skal få se før og etter bilder :)


Bokomtaler: Har fått 2 nydelige bøker osm skal omtales.


Matbloggtreff: Ukas og månedens mest etterlengtede begivenhet. 3 herlige dager skal jeg være sammen med den kuleste matbloggergjengen du kan tenke deg. Mer om dette siden :) Det blir ei herlig helg!


Jeg håper dere alle har hatt en super helg. Og takk igjen for alle hyggelige kommentarer.


Hvis du er på Instagram? Legg meg til! Jeg heter Villaperlesukker der :)


Ha en strålende mandag!
Blogglisten

Happy birthday!


I dag er det 1 år siden jeg begynte å blogge! Det feires med bursdagskake cakepops i VG :)


Cakepops er den siste trenden på kakefronten og jeg har klart å bake meg frem til smakfulle varianter av disse herlighetene i løpet av det siste året.


Da jeg startet å blogge visste jeg egentlig ikke hvor ferden skulle gå. Jeg har lagt ut innlegg hver dag i perioder og kun ukentlig i noen perioder. Ideen min har alltid vært å dele min glede for det søte liv med dere. Jeg er en perfeksjonist og liker at ting ser bra ut og setter høye krav til meg selv.


I starten var det viktigere at ting så bra ut. Etter mine uker hos Samson konditori i sommer ble fokusen snudd slik at jeg nå er mer opptatt av smaken på kakene. Jeg prøver å lytte til flinke matbloggere som Trine og Hobbykokken når de snakker om mat uten tilsetningsstoffer og kunstige smaker.


Slik har det også vært med cakepops. De smakte utrolig ufyselig første gang jeg smakte dem. Å blande smuldret kake med billig smørkrem var ikke en suksess. Ei heller å dyppe i ren sjokolade. Det blir for mektig.


Oppskriften på den perfekte cakepops er:
 • Bruk en "våt" sjokoladekakeoppskrift. At den er våt betyr at den inneholder rømme, kefir eller fløte.

 • Lag en eksklusiv krem som du blander i kakerestene. Dumlekremen min er en favoritt.

 • Dypp cakepopsene i en ganashe i stedet for ren sjokolade. Ganashe er smeltet sjokolade med fløte. Det tar litt lengre tid å tørke dem men det er verdt det!

 • For å få crunch i cakepopsen kan du blande inn krokan, knust bringebærdrops eller karamellbiter i den smuldrete kaken. JUMMY :)


Mine 2 etg bursdagskake cakepops er laget slik: • Bruk 2 runde utstikkere som mal for kakene og lag 2 bunner av forskjellige størrelser.Mine var 2,5 cm og 1,5 cm.

 • Sett disse i kjøleskap i 15 minutter.

 • Fest den lille oppå den store med litt sjokolade.

 • Sett dem igjen i kjøleskap i 15 minutter.

 • Stikk kaken i en pinne forsiktig og dypp hele i ganashen.

 • La det tørke.

 • Pynt med buer av rosa icing og sett på hjerter til pynt.

 • HAPPY BIRTHDAY!
I dagens papirutgave av VG finner du to sider med tips om cakepops. Bildet over her er lånt fra VG og er tatt av fotograf Sara Johannesen. Teksten er skrevet av journalist Kjersti Blehr Lånkan. Damene var hos meg for noen uker siden og vi hadde en annerledes og morsom ettermiddag :)


Disse rosa cakepopsene er laget slik:
 • Trill kuler av kakedeig.

 • Sett dem i kjøleskap i 15 minutter.

 • Stikk dem i en pinne og dypp i hvit sjokolade som er farget rosa.

 • Strø på strøssel og fest et fint bånd rundt.

 • Sett dem opp ned i en minimuffinsform.

 • SERVER MED GLEDE! :)Gavedryss


Dagen min i dag feirer jeg sammen med andre bloggere og nettsider. Tar du turen innom noen av disse sidene i dag eller senere i helgen vil du finne herlige giveaways fra meg der. Bli med på trekningene og ta turen innom bloggene:)


Nettsidene jeg feirer min bursdag med er:
Vinneren av gårdagens konkurranse ble svar nummer 13 som er Camilla. Gratulerer til deg. Send en mail til post@villaperlesukker.no med din adresse så skal jeg sende deg gaven :)

I dag er dagens giveaway et valgfritt kurs hos meg. Verdien er kr. 990.- På kurset får du også med varer til en verdi av kroner 300.- Hvis det skulle vise seg at vinneren ikke har mulighet til å delta på kurset pga avstand så vil vinneren få tilsendt varer for kr. 500.- i stedet.

For å være med i konkurransen må du legge igjen en kommentar her i feltet under. Det er ikke noe annet som skal til for å vinne enn at du legger igjen en liten bursdagshilsen til meg :)

Ønsker dere alle en strålende dag videre!

Bursdagsklem fra meg<3

Blomster cakepops med sommerfugler

Nina Ruud, Dagbladet


Dere har kanskje fått med dere Cakepopskonkurransen som pågår? Du kan ennå komme med bidrag og være med på å vinne et kakekurs :)


I Dagbladets Magasinet kan du denne helgen lese om Cakepops og lese om da journalist Susanne Sollied Kaluza og fotograf  Nina Ruud var på besøk hos meg. Annika og nabojenta Silja fikk være prøvekaniner og det ble en gøyal fotoshoot med mye latter :)


Cakepops er som dere vet rester fra kake smuldret opp og formet til en ball eller andre former. Jeg har til disse laget cakepops i blomsterform. Du trenger kun en blomsterutstikker for å få dette pent.


For å lage dette trenger du:
 • kakerester

 • sjokoladekrem eller annet bindemiddel

 • blomsterform eller annen utstikker ( tips: ta frem pepperkakeformer og sjekk hva som kan brukes)

 • hvit sjokolade

 • pulverfarge ( jeg har brukt gul)

 • pinner


Smuldre kaken og ha i smørkrem. Lag formene. Jeg brukte en blomsterform og trykket bare restene inni formen og dyttet så blomsteren forsiktig ut.


Legg formene kjølig i 15 minutter. I mellomtiden smalter du den hvite sjokoladen og farger den i ønsket farge.


Stikk blomsten på en pinne og dypp i sjokolade. Jeg dyppet to ganger.La alt tørke litt. Når alle cakepopsene er dyppet i sjokolade to ganger kan det være greit å la de stå til tørk i en isoporform.


Til slutt pynt med sommerfugler. En eklere varient på disse er å legge nonstop i midten.


Slik så det ut da vi etterpå koste oss i sofaen med cakepops:
Nina Ruud, Dagbladet


Håper dere har blitt inspirert til å lage cakepops selv og bli med på konkurransen :)


Nå er det langhelg og Pinse og jeg ønsker dere alle en herlig helg. Ta vare på hverandre og kos dere masse.Fiskepinner


Alle barna elsker fiskepinner og jeg er sikker på at denne søte varienten ikke er noe unntak ;) Mine barn koste seg da de fikk smake på disse.


Når jeg lager cakepops eller kakekuler på pinne så lager jeg ofte noen flere enn jeg egentlig trenger. Jeg kan da helt til slutt velge ut de peneste som får æren av å bli presentert på kakebordet.


Har du aldri hørt om cakepops så kan du ta en titt på innlegget: Alt du bør vite om cakepops.


For å lage fiskepinner så trenger du:
 • kakerester og smørkrem

 • pinner

 • hvit sjokolade

 • pulverfarger

 • sukkerpasta og pastafarger i samme farger som du skal farge sjokoladen i.


Det første som gjøres er å smuldre kaken opp i små stykker. Her har jeg et lite tips til dere for å sørge for at smaken blir god. IKKE smuldre kaken for mye. Om du knar til det bare blir småsmuler igjen kan kakekulene føles litt "tamme" ut. Om du lar kulene være ca. 1 cm vil du kjenne litt motstand når du spiser herligheten og du vil smake at dette er kake.

Smuldre da alt i en bolle og rør litt smørkrem oppi slik at du klarer å forme kuler. Jeg bruker å veie mine kuler, perfeksjonist som jeg er. Slik blir alle kulene like store og presentasjonen bedre ;)

Mine kakekuler er 18-20 gram hver.


Legg kulene kjølig i 30 minutter til 1 time. Mens du gjør dette kan du begynne med å smelte den hvite sjokoladen. Husk at hvit sjokolade ikke blir like rennende som melk eller mørk sjokolade og for å få en fin konsistens på sjokoladen blander vi inn matfett eller kokosfett.

Varm sjokoladen på vannbad eller i mikrobølgeovnen. Merk at om du varmer dette i mikrobølgeovnen så må du sjekke skålen hver 20 sekund. Om du brenner sjokoladen klumper den seg og er ødelagt. Så følg med når dette gjøres. Hvert 20. sekund stopper jeg altså mikrobølgeovnen og tar ut skålen og rører i sjokoladen.

Hvit sjokolade farges best med pulverfarger. Farg den hvite sjokoladen og stikk kakekulene på pinne nedi. For en utfyllende beskrivelse på dette kan du klikke her.


Pynten på fiskepinnene er laget av sukkerpasta og hjerteutstikkere. Du trenger ikke lage gjellene som hjerter og kan godt skjære disse ut med kniv. Det viktigste er at du lager disse i forskjellige størrelser. Sterke og fine farger gjør seg godt til barnebursdag:)
Når sjokoladen har stivnet helt på kakekulen så kan pynten settes på. Noen ganger dypper jeg mine 2 ganger for å få et penere resultat. Pynten festes med litt sjokolade eller glasur. Det er lettere å bruke restene av sjokoladen. Ta på litt med en tannpirker og fest pynten forsiktig.Start alltid med å pynte den som er minst pen for det er ikke alltid man har teknikken inne og da er det greiest " å ødelegge" den som allerede er lite representativ ;)På forhånd fikk jeg min personlige "stylist"  Heidi Dupouey Knutsen til å lage dette fasjonable havstativet. Det er laget av en firkantet isoporkake dekket med blå folie. Hun har pyntet det med perler for å få en pen effekt.


Stikk fiskepinnene oppi og la dem festes i forskjellige høyder. Noen stikkes da lengre ned enn andre :)


Serveres til bursdagsglade barn:)Du kan lage kakekuler på pinne i forskjellige størrelser og typer. Bare fantasien setter grenser for hva som kan lages. Ikke bli fortvilet om du ikke får dem helt perfekte første gangen. Det er litt slik som å lage perfekte kaker til barnebursdager: den som har bursdag vil antageligvis være mer opptatt av at det er mamma eller pappa som har laget det enn hvordan det ser ut :)


Nyhetsbrev


Hver måned sender jeg ut 1-2 nyhetsbrev angående tips og trender fra det søte liv. Vil du også bli oppdatert og høre om mine bakeopplevelser så registrer deg til mitt nyhetsbrev i dag.


Kurs


Neste kurs som er satt opp er et sjokoladekurs i Oslo. Så er det i slutten av april satt opp kurs på petit fours og cupcakes. Har du lyst til å lære deg og lage litt mer trendye og søte ting så er et av disse kursene å anbefale. Passer ikke disse tidspunktene for deg og vil du ha et eget tilpasset kurs ta kontakt med meg på: post@villaperlesukker.no


For mer informasjon ta en titt på kurs. Vil du ha et inntrykk av hvordan et kurs er kan du lese litt om kursene cupcakes, cookies og minikake som ble avholdt i mars.


Da gjenstår det bare å ønske dere en fantastisk kveld videre alle sammen.


God klem!Cakepops på kakeCakepops har vært en favoritt helt siden jeg fikk se det første gang. Glad var jeg da Foreldre & Barn teamet viste samme interesse for disse herligheten. Art Director Anneline sprudlet av glede og entusiasme da vi sammen bladde oss gjennom mine inspirasjonsbilder av cakepops.


Ideen til disse fargesterke lysene på kake er inspirert fra bladet Pops.


For å lage disse trenger du:
 • En isoporkake eller annen "kake" med hard bunn. Vanlig sjokoladekake eller annen kake er ikke å anbefale da disse ikke blir stående rett opp.

 • Rester fra en kake bursdagsbarnet liker.

 • Krem som "smører" og som gjør at du kan kna og forme restene.

 • Hvit sjokolade og matfett

 • Pulverfarger

 • Fox ( flamme)

 • Pinner

 • Pynt av sukkerpasta eller strøssel

 • 2 sprøyter fra apoteket. En 20 ml og en 5 ml.


Start med å smuldre alle restene. Som dere ser på bildet så har jeg brukt hvit sjokoladekake men en vanlig er kanskje best for barn.

Skjær av sprøytetippen til den største sprøyten slik at det ser ut som et rør. Pakk kake inni helt til sprøyten er full. Stikk så en pinne inni slik at den er litt lengre på den ene siden enn den andre. Legg alle lys deretter kjølig.Når de har blitt avkjølt så skal de få et sjokoladetrekk over seg. Dette gjøres ved å smelte hvit sjokoalde i vannbad eller mikrobølgeovn og så farge det med pulver.

Nå gjør mange en stor feil. De varmer opp hvit sjokolade og dypper alt i mens sjokoladen er tykk og ikke ordentlig flytende. Husk at hvit sjokolade aldri blir helt rennende av seg selv.Vi må tilsette litt matfett/kokosfett for å få en fin og flytende konsistens. Det som da skjer er at når du drar opp cakepoppen så vil ikke sjokoladen gli utover og du vil se sporene der du sluttet veldig godt. Sjokoladen klumper seg på cakepoppen og det blir ikke pent.

Mange spør meg om det virkelig er nødvendig å kjøpe pulverfarger men jeg har sett cakepops dyppet i sjokolade med pastafarge og det blir ikke så pent. Det er helt greit men det er små hvite prikker på og fargene er litt blasse. Så dere må selv velge hva dere gjør her.

For å få en fin og jevn farge på cakepoppen så holdt jeg den over en skål og helte sjokoladen over mens jeg snurret cakepopen langsom rundt slik at det kom sjokolade over det hele. Sett så cakepopen til tørk.

Denne kaken vil gi et overskudd av farget sjokolade men du kan bevare denne i kjøkkenskapet i flere uker.

Lag så kaken. Jeg brukte en 20 cm isoporkake og dekket denne med papp. Dere ser at jeg har laget kanten rund 1 cm høyere enn kaka. Dette er for å "skjule" eventuelle feil på cakepopsene


Når lysene har tørket tar du litt hvit sukkerpasta eller melisglasur og tvinner rundt på hvert lys. Dette gjøres ved å fylle en 5 ml sprøyte med ønsket farge av sukkerpasta og sprøyte det forsiktig ut mens du ruller lyset slik at du får et trådmønster som strekker seg nedover lyset.

Til slutt former du en deilig Fox til en flamme og stikker oppå.Lysene stikkes en for en ned i kaka. Det kan være greit å stikke den midterste nedi først og så fordele de pent utover etterpå.


Rundt kanten på kaken fester du små sirkler av sukkerpasta i forskjellige farger. Du kan også lime på godteri på kaken. Jeg tror barna synes det også er like staslig :)Helt til slutt tar du gavebånd og krøller og klipper opp og legger rundt oppå kaken for en ekstra bursdagseffekt.Nederst på kaken har jeg limt på geletopper fra Freia.Slik ble kaken seende ut på coveret etter noen timer med fotoshoot. Det er søte Aurora på 5 år som holder kaken og det er Geir Dokken som har fotografert henne sammen med kaken.Om dere har spørsmål knyttet til disse herlige cakepops så rop ut :)


Jeg svarer fortløpende i kommentarfeltene!


Jeg har laget et innlegg som heter alt du bør vite om cakepops og alle mine prosjekter hvor jeg har laget cakepops finner du her.


Bladet ble lagt ut til salgs i butikkene i går og jeg anbefaler alle som har barn til å kjøpe dette. I dette nummeret er det 15 sider med bursdagstips. De har også gitt mange tips til hver aldersgruppe. Helt flott for alle oss som har barn i forskjellige aldre :)


Nyhtesbrev


Meld deg på til mitt nyhetsbrev. Hver måned vil du få tilsendt tips og ideer fra meg og mitt søte liv.


Har du ikke registrert deg ennå så gjør det ved å klikke her


Håper dere alle får en herlig dag!


Alt du bør vite om Cakepops


Cakepops er det nyeste og mest "heteste" innenfor det søte liv. Det har ikke blitt særlig populært i Norge ennå men jeg regner med at om 1-2 år så lager de fleste også cakepops til sine barn og til andre fester. Akkurat som vi nå lager cupcakes og cookies :)


Hva er cakepops?


Cakepops er en liten bit av en kake. Som oftest laget rester. Ideen til cakepops kommer fra cakeballs. Cakeballs er de man lager fra restene til en kake.


Rundt omkring i verden lages det 3 dimensjonale kaker. Avskåret som blir igjen blir knadd sammen med en smørkrem eller annen "smøring" til runde baller som dyppes i sjokolade - Cakeballs.


Her er et bilde av Cakeballs og hvordan de lages kan du se her.Så en dag fant en nokså kreativ dame Bakerella ut at hun skulle sette disse Cakeballs oppå en pinne. Resultatet ble Cakepops :)


Jeg har laget både Hello Kitty, hjerter, og Cupcake cakepops.  :)Bakerella har skrevet en egen bok om dette herlige pinnefenomenet som jeg egentlig har lyst til å få et norsk ord på.


Boken heter selvfølgelig Cakepops og er et must for alle kreative damer. Særlig de med barn i hus :)Jeg kjøpte min bok på Amazon.com


Wilton har også en variant av dette som de kaller Pops. De har forskjellige typer kake på pinne og forteller om dette i bladet som heter Pops.Dette bladet har ikke kommet inn hos den norske leverandøren av Wilton. Derfor kjøpte jeg dette også på Amazon.com. Er nokså sikker på at dette ble billigere også :)


Jeg er ingen racer på nettshopping ennå men har fått noen gode tips hos en venninne av meg Ingelin som har fått den ærefulle tittelen: "Shoppingqueen" innenfor kakeverden.


Det som kanskje er det aller mest stilige når det kommer til cakepops er stativet jeg kjøpte meg:


How cute can it get?


Dette nydelige stativet klarte jeg bare ikke motstå :) Det er også fra Wilton og jeg kjøpte det her.


Ettersom dette ennå ikke er til salgs i Norge kan jeg ikke fortelle hvor mye jeg sparte på å kjøpe det på nett i stedet for i Norge men jeg regner med at det er noen hundre kroner spart :)


Så fremover vil det komme masse cakepops fra meg. Og jeg håper dere selv ble inspirert til å lage disse herlighetene :)


Ønsker dere alle en fantastisk dag videre!


Til vi møtes igjen....


Muffin på pinne


I morgen er det duket for teselskap i perlesukkervillaen :) Datteren på 6 år har invitert 6 venninner til "kreativt" te-selskap.


Disse cakepopsene som de heter i USA har tatt meg helt med storm :) Jeg er så bergtatt av hvordan man kan forme noe så enkelt som en sjokoladekake til noe helt spesielt. En liten søtsak på en pinne. Med et rosa bånd rundt blir dette en skikkelig jentesøtsak :)


I USA blander de kakerestene med smørkrem. Men jeg merker etter å ha testet ut dette noen ganger at jeg helst blander dette med en eggedosissmørkrem laget på basis av verdens beste sjokolade: Callebaut :)


Til disse trenger du:
 • Muffin, lages av en blomsterutstikker og sjokoladekake med eggedosissmørkrem

 • Pinner og bånd

 • Rosa smørkrem og kakestrøMuffinsen lages ved å presse sammen kakerester og krem til en ball. Putt denne nedi en blomsterutstikker og form den. Press den ut etterpå og avkjøl den i 30 minutter.


Slik:


PS Denne utstikkeren er en del av Wilton sin 3 deler blomsterutstikkersett. Det koster bare kr. 49.- mener jeg å huske :)Sett så muffinsen på en pinne:Når dette er gjort sprøyter du litt smørkrem oppå. Jeg brukte en stjernetip her. ( 1M)Stø på kakestrø og knyt et bånd rundt pinnen og server til glade 6-åringer!Dette er også en fantastisk fin ting man kan gjøre med barna. Det er veldig enkelt å trykke ut disse muffinsene og pynte dem er en lek. Gøy for både store og små.


I morgen skal jeg også ha et mini cupcakeskurs og gleder meg til å vise bilder derfra :)


Nyhetsbrev


Håper at alle som besøker siden melder seg på mitt nyhetsbrev. I mailen du vil få 1-2 ganger i måneden vil du få tips fra det søte liv :) Har du ikke registrert deg? Gjør det her


Facebook


Villa Perlesukker er også på Facebook.


Jeg håper dere får en fantastisk dag videre... :)


Til vi møtes igjen....Cakepop hearts


Ideen til disse hjerteformede kake på pinne , eller som de sier i USA: cakepops, fikk jeg av min venninne Ingelin via Facebook. Hun hadde laget rosa cakepops i hjerteform.


Jeg må si jeg har blitt nokså opptatt av smak og den tradisjonelle cakepop som er fylt med smuldret kake og smørkrem/sjokolade blir for meg litt mektig. Det er så synd at man ser noe som er så søtt og så tar man en liten smakebit så smaker det helt grusomt.


Derfor bestemte jeg meg for å lage disse av vanlig sjokoladekakebunn og fryse slik at de ble stive nok til å sette på en pinne og dyppe i sjokoladen.


Jeg brukte følgende oppskrift:


Chocolate fudge cupcakes
 • 150 g smør

 • 3 store egg

 • 7 dl sukker

 • 1,5 dl kakao

 • 7 dl hvetemel

 • 3 ts bakepulver

 • 2 ts vaniljeessens

 • 4 dl lettrømme

 • 3/4 dl melk


Dette gir ca 24 cupcakes pluss 12-16 hjerter til cakepops.

Slik gjør du:

 1. Smelt smøret og avkjøl dette noe.

 2. Skill eggene. Ta eggeplommer, sukker og halvparten av det smeltede smøret og miks dette i mikseren.

 3. Rør kakaoen i resten av smøret og ha det i bollen med eggeplommene.

 4. Ha vaniljeessens og lettrømme i bollen. Miks forsiktig alt sammen.

 5. Sikt så det tørre i og ha deretter i melken.

 6. Til slutt pisker du eggehviten stiv og vender i røren forsiktig.


Stekes på 175 grader i ca 15 minutter.

PS. Jeg steker alt på nederste rille :)

Start med å fylle formene du har valgt. Som jeg sa ville jeg ha hjerteformer på disse og brukte jeg min hjertesilikonform som jeg har kjøpt på Panduro til kun kr. 29.-

Når du skal ha røre og steke slike små nette ting er det veldig lurt å ha røren i en sprøytepose. Da steker ting seg mye penere også. Alt blir jevnt fordelt og resultatet blir bedre ;)

Jeg bruker engangs sprøyteposer i plast som jeg kjøper på Pals i Oslo.


Her kan du se forskjellen på et hjerte sprøytet med pose og et som er tatt oppi med skje. Øverst til venstre viser hvordan det blir seende ut med skje :(Når hjertene er ferdigstekte så legges de i fryseren.


Til 12 hjerter har jeg brukt 150 g hvit sjokolade og litt rosa farge. HUsk at du ikke kan bruke fargepasta eller konditorfarge til å farge sjokolade med. Du trenger enten candycolor eller pulverfarge. Pulverfargen jeg har brukt har jeg kjøpt på bakeshop.no


Jeg bruker nesten alltid hvit sjokolade fra Callebaut. Dette er en belgisk sjokolade som smaker fortreffelig ;)


Ha sjokoladebitene oppi en kopp og varm i ca 1 minutt i mikrobølgeovn. Husk å røre innimellom. Tilsett litt delfiafett. Jeg brukte 1 ss. Dette er for å få sjokoladen litt flytende :)Farg sjokoladen i ønsket farge:)Grunnen til at jeg bruker en kopp og ikke en skål er for å slippe å kaste så mye sjokolade. Man skal jo bare dyppe nedi og så opp igjen. Bruker du en skål trenger du mer sjokolade for å få et fint dypp ;)Dypp pinnen i sjokoladen og sett den på hjertet og la dette få "sette" seg i noen minutter.


Dypp hjertet i sjokoladen og sett det til tørk. Jeg dyppet alle mine hjerter 2 ganger :)Pynt kjærlighetene med en sløyfe som står i stil til hjertene og server disse :Dette er den første posten i en rekke av mange som dere etterhvert vil finne i galleriet under eget album: Valentine.


Det er en herlig tid vi går i møte. Ikke bare kan vi glede den vi er aller mest glad i på alle hjerters dag men det er også snart morsdag.


Legg gjerne igjen en kommentar i innlegget her og svar meg på når dere har lyst til at jeg skal begynne å legge ut ting til Valentine og morsdag. Synes det er kjempegøy å få tilbakemeldinger fra dere.


Ønsker dere alle en strålende dag!


Til vi møtes igjen.....


Be my cupcake?


Det er fredag og siste dag i uken. Fredag hos oss er en herlig dag hvor vi roer ned, koser oss og bare slapper av. Uken har vært travel. Vi har etter tur vært syke her og jeg merker jeg trenger påfyll fra mine søte små.

I morrest var jeg fryktelig trøtt og det var altfor tidlig da guttene våknet klokken 6 men når minstegutten på 4 år, som forøvrig er familiens solstråle har stjerner i øynene og lurer på om han kan åpne pakkekalenderen så klarte jeg jo selvsagt ikke si nei ;)

Jeg har tenkt til å bruke kvelden i kveld og morgendagen på å kose meg med familen min derfor serveres luke nummer 4 en dag for tidlig:)

Jeg har fått masse godt tips fra dere på hva jeg kan lage og kom gjerne med flere tips.

En av mine trofaste følgere Mona spurte om jeg ikke kunne lage noe hun og datteren kunne lage sammen. Datteren har nemlig bursdag neste uke. Mona denne er til deg! Jeg sender deg formen og noen pinner i posten og håper det kommer frem til prinsessa har bursdag;)

For å kunne lage "Be my cupcake" trenger du:

Smuldret sjokoladekake
50 gram smeltet sjokolade

Cupcakeform eller bare kreative hender og en kniv;)

Denne formen kan kjøpes på: http://www.mylittlecupcakepop.com/

Hvit sjokolade
Farge til sjokolade
Strøssel og minismarties

Slik kom formen innpakket i en søt liten eske.

Smuldre sjokoladekake og ha i litt sjokolade slik at dette fester seg.

Rull ut 6 baller som er 25 gram. La disse stå i kjøleskapet i 10 minutter.

Hvis du ikke har form så ruller du ballen litt avlang og former toppen med hendene.

Legg så ballen i formen og trykk denne godt rundt ballen. Det overflødige av kakemassen vil nå være borte og du har fått en fin cupcakeform.

Jeg valgte å lage 6 stykker.

Dypp 2-3 mm av pinnen ned i sjokoladen.

Fest kaken på pinnen.

Smelt sjokolade i en kopp. Som dere ser så har jeg simple Ikeakopper jeg bruker. Jeg er ikke så fancy på kjøkkenet;) Det enkle er ofte det beste. Grunnen til at jeg bruker en slik kopp er at jeg skal slippe å kaste så mye sjokolade etterpå. Nå bruker jeg kun 100 g som jeg smelter i mikroen.

Akkurat nok sjokolade til at cupcaken kan dyppes ned i sjokoladen.

IKKE snurr den rundt når du dypper den. Da blir det smuler i sjokoladen. Dypp og len den fra høyre til venstre for å få den i hele sjokoladen.

Dra den så rett opp. Hold den opp ned en stund til du ser den begynner å stivne. IKKE rull rundt og styr frem og tilbake med den nå da renner sjokoladen av og du må ha et til lag over.

Sett dem til tørk. Jeg har brukt isopor til dette. Et glass med sukker funker også :)

Dypp så halve cupcaken i smeltet hvit sjokolade og ha på en rød minismarties.

Farg etterpå den hvite sjokoladen rosa og dypp de siste i rosa sjokolade. Jeg lagde 3 av hver.

Sett en rød smarties oppå og dyss noe strø over.

Cupcakene kan serveres.

Og slik ble den rosa:

Så kan du gi denne til en du er glad i med spørsmålet: Be my cupcake?

Håper dere alle får en fantastisk fredag kveld og en enda bedre lørdag.

Så var det plutselig bare 20 dager igjen til jul.....

Vi sees igjen på søndag!

Cupcakehilsen fra

Anne Brith

Jentenes juleverksted


Sted: Sørumsand
Tid: 17 november 2010 19.00-22.00
Deltakere: En venninnegjeng og venninner derfra. 16 stk totalt
Mål: Lage juletre cakepops, pynte pepeprkaker og lage oreokonfekt.

Jentenes juleverksted 2010 ble en suksess!

Vi hadde et nokså stramt program men det bruker å være slik når jeg inviterer til juleverksted.

Før vi startet fortalte jeg litt om hva vi skulle gjøre og hva som er viktig når man lager icing, fyller sprøyteposer, farger icing og smørkrem, varmer opp sjokolade, farger sjokolade, lager cakepops og pynter disse.

Vi delte gruppen i 2 hvor den ene delen startet med pepperkakepynting og den andre gruppen lagde cakepops.

Jeg kommer med en utfyllende beskrivelse på alt vi har laget og vil senere linke dette i innlegget :)

Her er noen av bildene:

Her kan dere se hvordan man helt perfekt pynter en vott og en julesokk i samme stil. Til slutt har det blitt pyntet med spiselig stjernepynt og dustet med glitter over for en skikkelig juleeffekt!

NYDELIG!

Et nydelig juletre pyntet med stjerne og julekuler. Til slutt en tråd av icing for å gøre det helt perfekt:)

"Du grønne glitrende..... " Flott utført!

Noen var så kreative at de tok på litt glittersukker. Dette gir en skikkelig vintereffekt på pepperkakene.
Hvordan det gjøres skal jeg fortelle dere mer om i innlegget som dreier seg om pepperkaker.

Oreokonfekt ble dyppet i rød sjokolade og pyntet. Pakket i cellofanpose blir dette en flott venninnegave ;)
Eller kanskje en smaksprøve til pappa som venter hjemme?

Jeg har laget et eget galleri for alle bildene og om du vil titte så finner du bildene her

En kveld med mye latter, full konsentrasjon, humørfylte historier, belgisk sjokolade og en smakebit av mine egenproduserte konfelt med Kong Haralds trøffelkrem;)

Vil si til alle som var tilstede: Takk for en kjempeflott kveld!

Vi sees snart igjen jenter;)

God klem

Anne Brith

PS. Hvis du vil arrangere en slik venninnekveld selv og bor i nærheten av Oslo så er det bare å ta kontakt på post@villaperlesukker.no

Hello Kitty cakepops


Jeg har forelsket meg igjen!
Jeg forelsker meg nesten hver eneste dag og denne gangen er det cakepops som har fått min interesse.

Hva er så cakepops?
Cakepops er kakerester formet som en ball og dyppet i sjokolade.

Jeg har laget mine cakepops med en hvit sjokoladekake og bare hatt litt italiensk smørkrem oppi.
Du kan bruke absolutt alle typer kake til dette.

Skjær en liten del av kaken og brekk den i småbiter.

Alt skal være smått.

Ha i litt smørkrem slik at du etterhvert kan rulle en ball med dette.

Elt all kremen inn.

Begynn med å ta en liten bit og rulle den til en oval ball. Form så ørene til Hello Kitty på hver side slik:

Sett alle hodene på et bakepapir og når de er ferdige lar du de stå i kjøleskapet i 10-15 minutter.

I mellomtiden kan du lage sløyfene som skal festes i håret til Hello Kitty.

Smelt så hvit sjokolade i vannbad eller i mikro. Jeg bruker alltid en liten teskje med delfiafett. Dette gjør at den hvite sjokoladen blir perfekt å jobbe med og ikke er så tykk.

Dypp så pinnen i litt sjokolade slik at den fester seg godt i hodet.

Sett hodet på pinnen og dypp denne i sjokoladen. Nå må du ikke "styre" så mye med hodet. Dypp hele rett ned og dra den rett opp igjen. Ruller du hodet i sjokoladen kan du risikere at hodet faller av eller at du får smuler i sjokoladen og det er ikke pent.

Hold så hodet over bakepapir og la all overflødig sjokolade renne av. Jeg holder IKKE hodet over sjokoladen for å slippe smuler som kan følge med;)

Litt svinn må man regne med ;)

Sett alle hodene til tørk i glass fylt med sukker.

Pynt dem med øyne, nese og sløyfer.

Disse har jeg laget med hjelp av Benedicte 9 år!
Tusen takk Benedicte for en kjempemoro dag. Du var utrolig flink!
Håper vi sees snart igjen.

Hvis du har lyst til å gi disse bort så kan du kjøpe små gjennomsiktige poser på Panduro og tre over og knyte sammen med et bånd.

Dere vil definitivt få servert flere cakepops fra meg fremover! Min forlovede fikk smake på en og spurte med en gang etterpå om jeg hadde flere;)

Dette er også en super aktivitet for barn:)

Ha en fin kveld alle sammen.

:)

Vennlig hilsen Anne Brith