hits

Franske Makroner

Franske makroner med bringebær og champagnekrem

Inneholder reklame for Glutenfri Matmesse 2018

Altså disse makronene er noe av det bedre jeg har smakt. De passer perfekt i bryllup eller i bursdager eller andre festligheter. 

Champagnen gjør de litt eksklusive synes jeg, men ikke bli redd for at du ikke kan kjøre etter å ha smakt på disse. Alkoholen fordamper alltid når du koker opp kremer med alkohol. Det du sitter igjen med er den deilige smaken. 

Her er oppskriften:

FRANSKE MAKRONER

 • 200 g eggehvite
 • 120 g sukker
 • 260 g mandelmel
 • 340 g melis
 • gul pastafarge

Start med å blande melis og mandelmel sammen. 

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt. Farg marengsen. Altså ha farge i marengsen og pisk til fargen er jevnt fordelt.

Ha mandelmel og melis i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. 

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 20-30 minutter. Jeg bruker alltid en rund tip både når jeg sprøyter ut og når jeg fyller. Rett og slett fordi makronene blir penere :)

Stekes på 140 grader varmluft i 9-10 minutter.

BRINGEBÆR OG CHAMPAGNEKREM

 • 1 dl saft fra bringebær
 • 1/2 dl champagne
 • 110 g sukker
 • 6 eggeplommer
 • 100 g smør

Ha alle ingrediensene i en kjele. Varm dette forsiktig opp til det starter å bli varmt. Rør godt helt til massen koker. 

La massen koke mens du rører godt i 2-3 minutter. 

La kremen avkjøles. 

Du kan fylle makronene med denne kremen når den har stått på kjøl over natten, men du kan også blande denne kremen inn med litt pisket smør. Da blir den litt fastere i konsistensen. Jeg pisket opp 100 g smør til det var hvitt og blandet dette i. Så farget jeg den litt mer rosa slik at den ser litt lekrere ut i fargen. 

Dette er altså helt glutenfri delikatesser. Jeg har en konkurranse gående på facebook hvor du kan vinne billetter til årets Glutenfri Matmesse 2018. Legg igjen en kommentar der og bli med i trekningen. 

 

Franske makroner ❤

Jeg elsker de franske makronene til Sebastien Bruno. Vi måtte kjøpe noen i helgen da vi var på tur. Jeg er ekstremt kresen på makroner og dessverre synes jeg makroner du kjøper i løsvekt ofte er harde. 

Heldigvis var ikke disse for harde, men det aller beste er når man lager dem selv. Da blir de perfekte synes jeg. Og så synes jeg at det er mye bedre å ha friske smaker enn å fylle makronene med hvit sjokoladeganash med tilsatte smaker. 

Mange av dere spør meg hvordan dere skal få til å lage franske makroner perfekt, og for dere som virkelig lurer så har jeg en facebookvideo på akkurat dette. Den er litt lang, men du får sett hele prosessen. 

Mange spør meg om hvordan man får makronene så fine i fargen. Altså det er gjerne pastellfargene man plages med. 

Det aller viktigste er at man har kontroll på varmen. Du må kjenne ovnen din veldig godt før du starter, og helst starte med en test. Ja, jeg sprøyter da kun 2-4 makroner ut på et bakepapir og tester de i ovnen først. Slik slipper jeg å ødelegge et helt brett med makroner, om det skulle vise seg at temperaturen er for høy. 

Jeg starter alltid med 130 grader varmluft. Og så ser jeg det an. Men starter du med høyere temperatur er det ikke verre enn å følge med etter 9 minutter. 

Inne på kategorien Franske Makroner finner du alt jeg har laget de seneste årene. Mange deilige oppskrifter. 

Mange konditorer, særlig franske, mener jo at man skal holde seg til de tradisjonelle smakene. Men jeg har sett at det er de utradisjonelle smakene som slår best an. Franske makroner med snickers, stratos, jellybeans, marshmallows eller suksesstertekrem. 

Du finner alle disse og flere under kategorien jeg linket til tidligere i innlegget.

Jeg tror grunnen til at franske makroner er så populært, er nok fordi det er så vanskelig å få til. Dog må jeg si at det faktisk ikke er så vanskelig. Jeg tror mange bare er redde og ikke tør. Mye ligger i det å piske marengsen stiv nok. Se videoen på facebook. 

Min personlige favoritt er sitron. Og den har jeg tenkt til å lage i dag ❤

Det er på tide at Erik skal få smake på disse herlighetene. Jeg tror hans favoritt er sjokolade, men jeg skal snike med noen sitron også. SÅ får vi høre. Kanskje ha en challenge på smaker? 

Håper dere har en nydelig mandag. 

Herregud denne uken blir helt fantastisk. Jeg bare vet det! ❤

Klemmer ❤

Franske makroner med sitronsmak

Fine dere ❤

Jeg testet ut en ny oppskrift på sitronkrem i forrige uke. Jeg synes ofte at selve kremen ( lemon curden) blir for lite stiv. Jeg vil egentlig har en så stiv krem at man rett og slett bare bruker den som fyll. 

Det er for oss som er ekstra glade i sitronfyllet :P 

Her er oppskriften på selve makronen:

FRANSKE MAKRONER

 • 220 g melis
 • 120 g mandelmel
 • 100 g eggehvite
 • 25 g finkornet sukker
 • 1 klype salt
 • gul farge
 • strøssel 

Sikt melis og mandelmel sammen i en bolle.

Ha eggehviten i en bolle og pisk den til den skummer. Ha i sukkeret og pisk videre til du får en stiv og fin marengs.

Farg marengsen gul. 

Vend inn melet og melisen i 3 omganger og rør til massen er flytende. 

Sprøyt ut makronene på papir. Dryss med en gang strøssel eller perler på slik at disse fester seg på makronen. Du trenger bare drysse på halvparten. Den nederste makronen trenger strengt tatt ikke strøssel.

La makronene stå og tørke i 30-40 minutter. Stek dem på 150 grader i 12-14 minutter.

SITRONFYLL

 • 1,5 dl sitronsaft
 • raspet skall fra 1 sitron ( kan sløyfes)
 • 120 g sukker
 • 8 eggeplommer
 • 100 g smør

Ha alle ingrediensene i en kjele. Varm dette forsiktig opp til det starter å bli varmt. Rør godt helt til massen koker. 

La massen koke mens du rører godt i 2-3 minutter. 

La sitronkremen avkjøles. 

Fyll makronene.

Makroner kan fryses både fylt og uten fyll.

​Enjoy ❤

Dette er franske makroner!


Ja, har du sett? Det ER makroner!

Kreativiteten rundt om i verden tar helt av. Det er så utrolig gøy å se alt man kan lage. Altså det er bare fantasien som setter grenser her. 

Det er ingen hemmelighet at franske makroner er noe jeg bare elsker å lage og mange av dere som følger meg har blitt bitt av basillen også haha. Som Vegard. Han startet å lage franske makroner for første gang for 6-8 uker siden tenker jeg og plutselig en dag sendte han meg disse på snap. 

Snappene ser du nederst i innlegget. 

Men guri er det mulig?

Det ble dødssøte. 

Jeg måtte jo spørre om jeg kunne dele dette på bloggen her med dere og det var greit. Selv ble jeg så inspirert at jeg laget et eget board på Pinterest. Det er enda lukket men om noen ønsker at jeg åpner det så kommenter gjerne i feltet under.

Hemmeligheten bak slike makroner er at du må ha en perfekt første røre som da blir som basen. Ha alt skissert klart hvordan du vil lage det og lag den første basen og sprøyt ut. 

Så lager du fargene su vil "pimpe" makronen med. Disse mener jeg kanskje kan være litt tynnere konsistens enn basen men ikke for tynne. Presisjon er meget viktig når du lager noe slik. 

Stek kanskje litt lengre enn du normalt gjør, da slike figurer ofte har mer røre i seg enn vanlige. Bare følg med i ovnen hva som skjer. 

Jeg elsker disse makronene jeg altså.

Om du har lyst til å prøve deg så har du her en oppskrift: 

FRANSKE MAKRONER ca 35 stk

 • 170 g melis
 • 130 g malte mandler eller mandelmel
 • 100 g eggehvite (ca 3 egg)
 • 80 g sukker

Miks skåldede mandler i foodprosessor til fint mandelmel, eller kjøp ferdig mandelmel. Bland dette med melisen. Pisk eggehviter og sukker stivt til skinnende og glatt konsistens.

Vend i mandelmelet og melis. Sprøyt ut makroner på bakepapir eller makronpapir. Tørk dem i minst 30 minutter før de stekes. 

Stekes på 140 grader i 10-12 minutter.

Det blir mer makroner her denne uka. I påskeferien min gikk jeg gjennom arkivet mitt og jeg har 6 upubliserte oppskrifter på makroner samt en god del upubliserte kakeoppskrifter. Wææææ. 

Nå skal jeg kle på meg treningstøyet mitt og løpe litt i solen.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram eller snapchat: annebrith.no

Foto: Vegard Normann

PS. Anbefaler dere å sjekke ut denne bloggen. 
 

Makroner for voksneDet er ingen hemmelighet at jeg elsker makroner. Jeg baker disse søte små kakene hver eneste uke. Altså, vi alle vet at veien til mannens hjerte går gjennom magen og om jeg noen gang skal ende opp med en mann og slippe å forbli evig singel så må jeg trå til mer på bakefronten. 

Derfor testet jeg ut noen voksne makroner forrige uke. 

Voksne makroner betyr at det er alkohol i fyllet. Og nei, du blir ikke full av å spise dette og du kan garantert sette deg bak rattet etter du har spist noen. For alkoholen i fyllet blir borte når du koker opp likøren eller konjakken. 

Lag først makronskallene.

Les også: Årets farge til makroner

FRANSKE MAKRONER ca 35 stk

 • 170 g melis
 • 130 g malte mandler eller mandelmel
 • 100 g eggehvite (ca 3 egg)
 • 80 g sukker

Stekes på 150 grader i 12 minutter.

Miks skåldede mandler i foodprosessor til fint mandelmel, eller kjøp ferdig mandelmel. Bland dette med melisen. Pisk eggehviter og sukker stivt til skinnende og glatt konsistens.

Vend i mandelmelet og melis. Sprøyt ut makroner på bakepapir eller makronpapir. Tørk dem i minst 30 minutter før de stekes. 

Stekes på 140 grader i 9-10  minutter.

FYLL:

 • 2 egg
 • 100 g melis
 • 200 g sjokolade
 • 100 g smør
 • 1/2-1 dl av din favorittdrikk ( likør, konjakk eller lignende)

Smelt smør i en kjele og ha i finhakket sjokolade slik at dette smelter. Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Kok opp likøren eller konjakken og hell dette i sjokoladeblandingen. Avkjøl så kremen. Gjerne over natten på kjøkkenbenken om du vil ha perfekt konsistens.

Se hvordan marengs ser ut før og etter sammenblanding av melet og sprøytingen OG etter steking i dette innlegget ( lilla farge alltid vanskelig)

Jeg fryser alltid mine makroner på papiret. Jeg legger hele ark ned i frysen. Makronene blir mer saftige og seige etter en tur i frys eller kjøleskap. I dette innlegget finner du mange spørsmål dere har stilt angående franske makroner. Om arkene jeg bruker, mandelmel, makroneskene og tippene osv. 

Om du leser linkene jeg har lagt ved er du godt rustet til å lage disse søtsakene.  

 

Franske makroner med sjokoladefyllHei igjen dere,

Her er oppskriften på makronene jeg lagde i går. 

FRANSKE MAKRONER

 • 200 g eggehvite
 • 120 g sukker
 • 260 g mandelmel
 • 340 g melis
 • gul pastafarge

 

Start med å blande melis og mandelmel sammen. 

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt. Farg marengsen. Altså ha farge i marengsen og pisk til fargen er jevnt fordelt.

Ha mandelmel og melis i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. 

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 20-30 minutter. Jeg bruker alltid en rund tip både når jeg sprøyter ut og når jeg fyller. Rett og slett fordi makronene blir penere :)

Stekes på 140 grader varmluft i 9-10 minutter.

SJOKOLADEKREM

 • 100 g smør
 • 200 g sjokolade
 • 2 egg
 • 100 g melis

Smelt smør. Ta kjelen fra varmen og har i sjokoladen. Om du bruker kokesjokolade bør denne hakkes fint opp. 

HA egg i en bolle og bland melisen i.

Pisk dette sammen til en stiv eggedosis. 

Ha tilslutt den smeltede smør og sjokoladeblandingen oppi. 

La kremen avkjøle seg og sprøyt kremen ut på makronene. 

Får du krem til overs kan denne enkelt fryses. 

Les også: Alt om franske makroner

Ha en nydelig dag!

Gode klemmer!

  

Den fineste julegaven ♥

AnnonseSnart er det jul og jeg gleder meg ♥

Jeg prøver å finne gaver til mine nærmeste som jeg vet de ønsker seg og som jeg vet passer til dem. 

Ofte blir det en praktisk gave og en spiselig gave. 

En av mine venninner Hilde elsker lakris. Derfor bestemte jeg meg for å lage lakrismakroner til henne. Hun har også gått og siklet på min Daniel Wellington Classic Black i høst og den skal hun få av meg til jul ♥

Det fine med klokkene fra Daniel Wellington er at de er tidløse og du kan bytte reim på dem. Med NATO reimen så blir klokken plutselig veldig sporty mens med denne sorte så blir den classy og fin!

Like sofistikert som franske makroner ♥

Bruk: Rabattkoden ANNEBRITH15 for å få 15% rabatt på alt fra butikken www.danielwellington.com  FRI FRAKT 

FRANSKE MAKRONER MED LAKRIS OG BRINGEBÆR

 • 200 g eggehvite
 • 120 g sukker
 • 260 g mandelmel
 • 340 g melis
 • 2 ss kakao eller brun pastafarg

Start med å blande melis om mandelmel sammen.  Velger du kakao har du denne sammen med denne blandingen. Hvis ikke skal brunfargen i marengsen når den er stiv. 

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt. Nå har du altså i pastafarge om du velger dette. 

Ha melis og mandelmel  i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. 

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter. 

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter.

SJOKOLADEKREM MED LAKRIS

 • 4 egg
 • 200 g melis
 • 400 g sjokolade
 • 200 g smør
 • 2 pakker Hockeypulver

Ha egg og melis i en bolle og pisk dette til eggedosis. 

Smelt smør og ha i sjokoladen slik at dette blander seg godt. Ha til slutt i lakrispulveret.
Hell sjokoladeblandingen i den ferdige eggedosisen. 

La kremen stå kjølig i ca 1 time slik at den blir litt stivere. 

Sprøyt ut krem på makronene og legg i en halv bringebær. Legg et skall på toppen og server.

Eller legg dem i en pose og gi bort i julegave ♥
Ønsker dere en strålende førjulstid ♥

Gode klemmer ♥

Finn frem vispen og bak!

I går kveld da jeg kom hjem fra Oslo var jeg helt tom. 

Jeg satt bare og stirret rett inn i skjermen på macen. Jeg skulle jo dra hjem fra byen for å spise middag med barna men jeg måtte ta et møte men min regnskapsfører så det ble altfor sent. 

Dagen før hadde jeg jo bakt 250 franske makroner som jeg tok med meg til både kollegaer i Nettavisen og mitt managementteam i Anti. 

Jeg er veldig glad for at jeg bestemte meg for å bytte plattform. Jeg kan i allefall med hånden på hjerte si at hos Nettavisen så er det 100% åpenhet rundt alle avtaler og de har en trafikk som er helt insane. Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at med den enorme trafikken så gagner det også bloggerne. For meg helt klart det beste stedet å være på og det er pga av dette at jeg har vokst så voldsomt på snapchat den siste tiden. 

10.000 følgere på snapchat ble feiret med mange fine folk i går og takk til alle som gjorde dagen så fin.

Jeg hadde et langt møte med Silje Pedersen også i går. En sprek og spennende dame. Sammen har vi kommet opp med en ide som vi håper vi kan dele med dere snart. Silje er en veldig interessant dame som kan alt om mote og makeup og jeg fikk noen tips fra henne i går :P Det kommer definitivt mer om Silje her på bloggen fremover :)

I dag er det tilbake til kjøkkenbenken og sprøyteposene. 

Hele dagen i dag går til baking av marengs! Det skal bakes forskjellige typer og jeg skal teste ut en med sjokoalde i :) Blir spennende å se resultatet. Vil du følge med på hvordan det går så følg med på mystory på snapchat: annebrith.no

Der kan du også stille meg spørsmål. Jeg lover ikke at jeg klarer å fange opp alt dere spør om men om du ikke får svar går det greit å spørre på nytt.

Sees på snap <3 


Sjekk de makronene da! Tror dere at folk ble glade i går eller?
 

Franske makroner med bringebærkremInneholder annonselenker

Jeg lovet dere oppskriften på disse herlige franske makronene med bringebærkrem. 

De siste dagene har det rast inn spørsmål fra dere på alle mine sosiale medier. Snapchat har tatt helt av, haha og jeg har samlet alle spørsmålene dere har stilt nederst i innlegget. 

Franske makroner med bringebærfyll

 • 200 g eggehvite
 • 120 g sukker
 • 260 g mandelmel
 • 340 g melis
 • rosa pastafarge

 

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel» 

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt. Farg marengsen rosa. Altså ha farge i marengsen og pisk til fargen er jevnt fordelt.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. 

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 20 minutter. Jeg bruker alltid en rund tip både når jeg sprøyter ut og når jeg fyller. Rett og slett fordi makronene blir penere :)

Stekes på 140 grader varmluft i 9-10 minutter.

Bringebærkrem  

 • 4 egg
 • 0,5 dl sitronsaft
 • 1,5 dl bringebærsaft  
 • 200 g sukker
 • 125 g smør

Ha alle ingredienser i en kjele. 

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader. 
Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader. 
Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok. 
La det småkoke i 1 minutt. 


Bruk en stavmikser for å få kremen glatt. 

Avkjøl. 

Jeg blandet min bringebærkrem med frosting ( 50/50) men du kan servere dem med kun bringebærkrem i eller du kan piske opp smør og røre smør og bringebærkrem 50/50 sammen.

Det kan være lurt å farge smøret eller frostingen. Slik at kremen ikke er så blass. Nedenunder vil du se hvilken farge jeg brukte:

Spørsmål fra dere lesere med svar og tips fra meg:

Hvilket mandelmel bruker du? 

Jeg bruker mandelmel fra Pals ( annonselenke) og har gjort det i alle år. Da vet jeg at mine makroner blir perfekte. Pals er en konditorlevrandør og leverer i hovedsak kun til konditorer men har nå begynt å levere i mindre poser som denne. 

Kan jeg bruke malte mandler?

Ja, du kan male mandler selv i en foodprosessor eller med en mandelkvern. 

Hvilke sprøyteposer og tipp bruker du her?

Jeg bruker disse sprøyteposene og denne tippen ( annonselenker)

Makroneskene du viste på snap, hvor er de fra?

Her har jeg samlet alle 4 eskene ( annonselenke) jeg har brukt de siste dagene. 

Tegner du opp sirkler på papir?

Nei, dette er bakepapir spesielt for makroner (annonselenke) som har trykk på seg. Hvis du bruker et slikt papir som mal så trenger du faktisk bare en rull :P

Kan jeg bruke fettredusert mandelmel fra helsekost?

NEI,NEI, NEI det går ikke. Det mandelmelet er fettredusert og ikke egnet for franske makroner. Blir en hard klump av deig. Hvis helsekostbutikken din selger mandelmel så spør om de har det som IKKE er fettredusert. da kan du bruke dette. 

Her ser du bildene fra bakestunden :)Jeg håper dere har en fantastisk dag videre.

Makronkurset den 30. april er nå fullt. Jeg gleder meg så til å møte alle dere som har meldt dere på. Husk å svare på mail til Marion dere som har vist interesse. Hun har sendt alle en mail nå :)  Det er fremdeles plasser på kurset: Vi baker marengs eller vi dekorerer :) 

Ha en nydelig dag :)

 

Klemmer!

Hvordan få den fineste gulfargen på franske makroner?

Trodde du gul var en enkel farge å få fin? 

Gul er nemlig ikke bare gul. 

Det finnes som i alle andre farger flere nyanser av denne fargen. Mange tar bare med en gulfarge fra butikken og tenker ikke over at de kanskje har tatt med seg en gulfarge som heller mer mot oransje enn en kald gulfarge. 

Vil du ha pastellgul eller som jeg velger å kalle det en kald og fin gulfarge på dine makroner bør du kjøpe den som heter "lemon yellow". Alle gode merker av pastafarger har en variant av denne lemon yellow. Så husk på det neste gang du handler :P
Egenreklame

Jeg baker franske makroner for fullt i dag. Over 250 makroner skal pakkes inn i esker til en helt spesiell feiring denne uken. I dag rundet jeg 10.000 følgere på snap og det har jeg tenkt til å feire sammen med de jeg jobber tettest med. Og hva er vel ikke bedre enn å lage deilige franske makroner og pakke dem inn i disse søte eskene og gi bort?

Dette er også eskene vi skal ha våre makroner i på kurset: Lær å bake, lørdag 30. april i Oslo. 

På dette kurset lærer du å bake både kake og franske makroner :) Jippi. Og du drar hjem med søtsakene i de mest nydelige eskene :)

Om du har interesse av å være med på kurs så send en mail til: marionceline@anti.as 

Marion Celine er en del av mitt management og fikser alle disse tingene!

Håper dagen din blir like fin som min! 

Klemmer!

Akkurat nå kan du se hvordan jeg lager franske makroner på snap: annebrith.no. Legg meg til davel og følg MYSTORY :)

Denne feilen gjør at dine makroner blir mislykket:Jeg sitter nå har da og ser ut på den nydelig blå himmelen som har lagt seg som et teppe over Sørum i dag. 

For en vakker dag.

Jeg sitter inne og jobber meg gjennom kapittelet franske makroner i boken min.

Jeg klarer ikke velge hvilke 12 oppskrifter jeg skal ha med haha men det er i alle fall et av kapitlene som nå er helt ferdig :)

Men plutselig slo det meg:

Hvorfor er det så mange som har problemer med å lage franske makroner?

Jeg har laget rundt en halv million av disse så jeg kan bake dem i blinde men jeg tror de fleste sliter med konsistensen på røren.

Først klarer man ikke å få marengsen stabil og stiv nok og når det er gjort så blinkser de fleste på konsistensen på røren før den skal sprøytes inn.

Å få dette til er ikek så enkelt. Du må nesten se det selv, men jeg skal prøve å forklare dere....

Du MÅ piske eggehvitene dine MINST 10 minutter før du har i mandelmelet. 10 minutter er nokså lenge når du ikke tar tiden. Den største feilen de fleste gjør er at de IKKE tar tiden når de pisker opp marengsen.

Gjør det neste gang.

Så når mandelmel og melis er blandet i skal all luft slås ut, men kun til øyeblikket du ser lyset skinne i røren og den er som en tykk saus. Blir den for tynn er den ødelagt.

Så enkelt, så vanskelig :P

Om du har lyst til å lære deg mer om makroner så kan du melde deg på et kurs ( egenreklame - info om neste kurs nederst i innlegget) 

Håper dere har det fantastisk.

Jeg ser jeg har over 40 ubesvarte kommentarer så jeg skal så fort jeg har spist lunsj sette meg ned og svare dere :)

Klemmer!

 

Glitrende makroner til nyttårsfeiringen

Nå er det snart nytt år og det skjer ofte med et smell! De aller fleste av oss samles med gode venner og det blir som regel en koselig kveld.

Her er en god oppskrift på makroner på pinne som har blitt stæsjet opp med et glitrende bånd. 

Festligere blir det ikke.

Du trenger:

 • Naturel makroner
 • Krem med likørsmak ( kan lages uten)
 • Pinner
 • Bånd

Nyttårsmakroner

 • 170 g melis
 • 130 g malte mandler eller mandelmel
 • 100 g eggehvite
 • 80 g sukker
 • Stekes på 150 grader i 12 minutter.

Miks skåldede mandler i foodprosessor til fint mandelmel. Bland dette med melisen. Pisk eggehviter og sukker stivt til skinnende og glatt konsistens.

Vend i mandelmelet og melis. Sprøyt dette ut på bakepapir og la makronene tørke i 30 min. Stek dem på midterste rille i 12 minutter.

FYLL:

 • 2 egg
 • 100 g melis
 • 200 g sjokolade
 • 100 g smør
 • 100 g baileyssirup

Smelt smør i en kjele og ha i finhakket sjokolade slik at dette smelter. Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Ha i baileyssirup i sjokoladeblandingen og avkjøl kremen. Gjerne overnatt på kjøkkenbenken om du vil ha perfekt konsistens.

Sprøyt sjokoladekrem på en makron og legg en annen oppå.

Fest en pinne inni og sett på et bånd.

BAILEYSSIRUP:

 • 50 g likør ( jeg brukte Baileys)
 • 50 g sukker

En sirup eller en lake er alltid laget av lik mengde sukker og veske. Dubruker så mye som du trenger til hver enkelt oppskrift. En sirup eller lake brukes til å tilsette smak på kremer eller pensle over kakebunner og cupcakes for å gi fuktighet og ekstra smak.

Den mest vanlige sirupen eller laken vi bruker er sukkerlake som er 50% vann og 50% sukker. Du kan fint bruke alt av juice eller saften fra bær til dette. Sitronsaft egner seg spesielt godt.

Kok opp lik mengde Baileys og sukker og rør godt 2-3 minutter mens det koker. Dra det fra platen.

Bake med alkohol:

Det å bake med alkohol gjør jeg først og fremst for å få den gode smaken og ikke alkoholen i kakene. Selv baker jeg ofte med vin, konjakker og likører. Når man koker opp dette forsvinner alkoholen og du sitter kun igjen med den gode smaken. Så om du velger å lage disse makronene er det helt trygt å servere til den som skal kjøre bil hjem fra festen også.

Ha en strålende kveld!

Fotocredit: Lisa Bjorheim

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

SISTE STEMMEDAG I DAG! Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Bringebærmakroner

Dette er min favoritt!

Ingenting kan måle seg med en søt makron fylt med sitronkrem og toppet med friske bringebær :)

OPPSKRIFT PÅ MAKRONER

 • 300 g eggehvite
 • 180 g sukker
 • 390 g mandelmel
 • 500 g melis
 • rosa pastafarge

 

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat) Nå har du altså i pastafarge.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.

Sitronkrem 

 • 4 egg
 • skall fra 2 sitroner
 • 160 g sitronsaft
 • 200 g sukker
 • 125 g smør

Ha alle ingredienser i en kjele.

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader.

Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader.

Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok.

La det småkoke i 1 minutt.

Bruk en stavmikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.

MAKRONFYLL

 • 300 g smør
 • 300 g sitronkrem

 

Pisk opp smør til det er hvitt og ha kald sitronkrem i dette. Rør dette sammen godt og sprøyt det i sirkler ut på hver makron.

Legg en halv bringebær i hver og legg et makronskall oppå.

Ønsker dere alle en herlig dag!

Husk at du må være pålogget på snap klokken 21.00 i dag!

Hvis du vil sikre deg en av de 50 plassene til bakekurset mitt som starter 1. september! Det er online så du kan bo i Alta eller i Arendal. No problem!

Sanpchat: annebrith.no

Duocolor macaroons

Noen ganger tenker jeg: hva f%&# er det jeg driver med?

Jeg er helt besatt av franske makroner og jeg drømmer om søtsakene og de nye smakene jeg skal utvikle. Jeg kan våkne midt på natta og gripe febrilsk etter telefonen fordi jeg må notere med en ny smakskombinasjon jeg akkurat drømte om og ikke må glemme. Hadde det vært mulig så hadde det vel begynt å gro makroner på kroppen min haha... Jeg spiser sikkert 6 stykker hver dag... no shit! tenker du sikkert? Jo shit er mitt svar!

Uansett disse søtsakene er ikke så vanskelige å lage som du tror. Jeg har bare laget 150.000 av dem de siste 2 årene så du klarer det du også!

Hva trenger du?

 • mandelmel 
 • melis ( jeg bruker det fra rema 1000 )
 • eggehviter
 • sukker ( jeg bruker Tate Lyle)
 • farge ( jeg bruker i konditoriet farger fra Idun og hjemme disse)

Nå kan du si at ingredienser ikke har så mye å si men dette er altså de merkene jeg har brukt de 2 siste årene. Og nei, ingen har betalt meg for å fortelle dere om dette....

Du lager franske makroner røren som beskrevet titalls ganger her på bloggen. Se oppskrifter HER

Del røren din i to og farg den ene delen oransj og den andre delen rød. Eller om du vil i andre farger :)

Ha røren i poser. Det kan være lurt å bruke store poser til dette. De små du får kjøpt billig rundt omkring er bare altfor dårlige saker! Klikk deg inn på DENNE LENKEN og se de jeg bruker :)

Du har nå 2 poser. Klipp hull i hver pose og legg begge i en ny pose som har en tip med rund åpning. Helst 1 cm

Slik ser det da ut :)

2 poser tett inntil hverandre inni en pose.

Sprøyt ut herligheten :)

Dere kan se at jeg har tegnet sirkler for å hjelpe meg litt på vei?

Sirklene ligger under bakepapiret på et eget papir slik at malen kan brukes på nytt :)

Og nyt synet av vakre farger ....haha

Halleluja price the lord.... dette er jo det mast vakreste som er funnet opp? Er det rart jeg drømmer om dette hver natt?

Stekes på 140 grader varmluft.

Steketiden avhenger av størerlsen.... noen som skjønner det?

Er de 3 cm i diameter trenger de som regel en steketid på 11 minutter.

Er de 3,5 cm i diameter så trenger de en steketid på 11 minutter og 40 sekunder :P

4 cm så er det hele 12 minutter og 9 sekunder....

#makronNERD

Finn et godt fyll som passer til og vips du har verdens beste småkaker! Og med 2 farger er du dronninga av franske makroner i venninnegjengen...hihi

#baketoimpress

Det var det for i dag! Vi har et teknisk problem her på bloggen for tiden og dere som kommer hit via facebook har kanskje blitt advart om at siden ikke er trygg. Mine venner har ertet meg på facebook om at siden ikke klarer så mange husmødre som liker å følge med på livet mitt med ny kjæreste :P

#husmorporno

Men jeg kan forsikre dere om at siden er trygg. Det er nok bare en teknisk greie som utviklerne på United Bloggers har lovet å se på ila dagen så please ikke slutt med å komme inn her... da blir jeg lei meg :) Jeg svarer på spørsmål fra dere fortløpende og får du ikke svar med en gang så er det fordi jeg baker hehe...

Du når meg også på disse kanalene: Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter eller Snapchat: v_perlesukker ♥

Trykk gjerne liker på den blå knappen under her :)

 

Syrlige sitronmakroner

"When life gives you lemons make limonade" sies det. Det er jeg faktisk enig i. Jeg lager ikke limonade men heller syrlige makroner.

Som dere alle vet så var jeg skitnervøs for å dra til legen i morrest og da hun spurte meg om vi like gjerne skulle fjerne føflekken i dag svarte jeg ja med en gang. Hun er så flink, legen min. Ung, vakker og veldig smart. Vi prater og ler alltid når vi møtes men i dag var det litt mer alvor i samtalen.

Vi hadde ikke sett hverandre på over et år og jeg måtte forklare hvorfor jeg ikke hadde gjort som hun hadde bedt om :) #englefjes

Tja hvorfor gjør man ikke som legene ber om? Jeg hadde jo utsatt dette flere ganger og skyldte på at jeg hadde det travelt. Hun så sint på meg.

Uansett alt ble fjernet.... flekken jeg har i ansiktet må jeg fjerne et annet sted.

Det hele var over på 15 minutter tror jeg og vel ute kjentes det bra at jeg hadde sagt ja til å fjerne den med en gang.

I dag klarte jeg også å krangle med en venninne, være spydig med kjæresten og samtidig miste min nye Iphone6 i bakken så jeg har hatt "dagen" min i dag. Før jeg dro til legen ropte jeg høyt til barna at de måtte rydde og jeg var virkelig ufin. Håper dagen går fort over og at jeg får gjort ting godt igjen mot de jeg har vært ufine mot...

#angrende #dårligmor

Det er vel sånn det er når man er nervøs for noe.... at man ikke er seg selv og freser mot de man elsker mest...

#unnskyld

Jeg tok resten av dagen hjemme og sitter nå og venter på at makroner skal tørkes og boller skal heves. Når livet er vanskelig er det godt å bare være sammen med de nærmeste og gjøre ting som man vet man får til. Jeg kan bake franske makroner i blinde....boller er ikke helt min sterke siden men blir de vellykket så får dere oppskriften hehe...

KREM

Jaja jeg vet at franske makroner egentlig skal inneholde en ganash eller en sjokoladekrem med smak som det faktisk er. Visste du det? Jeg synes det er fryktelig kjedelig og derfor lager jeg mine makroner med en melkebasert smørkrem tilsatt smak. I dette tilfellet sitronkrem.

Dere som har fulgt meg en stund vet hvordan denne lages men her er oppskriften.

Visste du forresten at det finnes MANGE ting en sitron kan brukes til? Jeg har skrevet et helt innlegg om syrlige tips.

Sitronkrem:

 • 4 egg
 • 120 g sukker
 • 1 ss raspet sitronskall
 • 80 g sitronsaft
 • 40 g usaltet smør
 • 1 klype salt

Smørkrem med sitronsmak:

 • 4 ss mel
 • 3 dl melk
 • 300 gram smør
 • 3 dl melis
 • 100 g sitronkrem

SITRONKREM:

Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.

Bytt vispen med en slikkepostt og sett platen på lav varme. Ha tålmodighet og rør godt hele tiden. Når kremen tykner er den ferdig.

For uerfarne bakere så anbefaler jeg å sette bollen med ingrediensene i kokende vann. Altså “au bain marie” slik du er helt sikker på å få en tykk og glatt krem. Du vil da stå opp mot en halv time å røre i bollen. Dette tar tid så vær tålmodig

Smørkrem med sitronsmak:

Bland mel og melk i en bolle til det er klumpfritt.

Kok dette opp til en tykk pudding og avkjøl det i en bolle med plastfolie over.

La puddingen bli helt kald før du bruker den.

Om det er klumper i puddingen bruk stavmikser til å få disse bort.

Pisk smør og melis hvitt og ha i melpuddingen.

Pisk kremen i 1-2 minutter.

MERK. Kremen kan overpiskes og skille seg så pisk kun til kremen er godt blandet.

Ha i sitronkrem.

Sånn lager du altså den beste sitronkremen til franske makroner.

Her er oppskriften på makroner:

PÅSKEGULE MAKRONER

 • 300 g eggehvite
 • 180 g sukker
 • 390 g mandelmel
 • 500 g melis
 • gul pastafarge

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

mandelmelet jeg bruker kan du kjøpe HER

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Farg røren påskegul.

Sprøyt ut makroner og tørk dem i minst 30 minutter. Stek makronene på 140 grader varmluft i 11-12 minutter.

GOD KLEM

Har lyst til å sende dere der ute en virtuell klem. Jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger i det siste.... og her er noen av dem:

Titter bare innom for å si at den endringen du har gjort med bloggen din er bare helt fantastisk. Ærligheten din gjør at du skiller deg ut fra andre kakebakere og igjen kommer til å bli en av topp bloggerne det er jrg helt sikker på. Masse masse lykke til med målene. Du fikser det!!

Hei:-) Har bakt bollene dine i dag:-) (Sendte deg snap også.) Det var den oppskriften på 17. maiboller, men jeg bakte vanlige boller, noen med og noen uten rosiner. Og ville bare fortelle at dette virkelig var VERDENS BESTE BOLLER!!:-) Og jeg har prøvd både fra Trines matblogg, Det søte liv, og et par stk fra Facebookgruppa Mat fra bunnen. Men denne slo alle, så TUSEN TAKK:-) Klem, Wenche.

Hei leste nettopp det sterke innlegget du har på bloggen din Jeg har også en flekk på magen og en på ryggen som begge har vokst litt og muligens endret farge. Skulle jo ha fjerna dem for lengst etter alt man leser av legeartikler om ondartede flekker, men siden klærne dekker dem så tenker jeg ikke over det så ofte. ..nææh tror jeg utsetter det noen måneder til... tuuusen takk for at du er så åpen om sånne ting på bloggen din jeg kjente meg straks igjen i det du skrev og følte jeg ville fortelle om Mine skavanker. Ha en fortreffelig dag sammen med Mr Fine Right og barna...

Btw jg elsker bloggen din slik den har blitt nå og nå leser jg den hver dag forhold til før elsker at den har blitt mer personlig

Stratos makroner #elsk

For deg som elsker sjokoladen Stratos er dette en perfekt godbit!

Denne er bare jummy-jummy-delicious ♥

STRATOS MAKRONER

 • 300 g eggehvite
 • 180 g sukker
 • 390 g mandelmel
 • 500 g melis
 • blå og litt rød pastafarge

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Farg røren Stratos blå.

Fargen jeg brukte var kongeblå og så hadde jeg litt rødt i den slik at min faktisk heller mot lilla :)

STRATOS KREM

 • 200 g fløte
 • 400 g Stratos

Kok opp fløten og ha hakkede biter med Stratos i kjelen. Rør dette godt sammen og la det avkjøles.

Når kremen er avkjølt tykner den og blir det enkelt å sprøyte den ut på dine makroner.

Er du generelt glad i franske makroner bør du ta turen inn på kategorien med samme navn: Franske Makroner

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: annebrith.no

Hvis du likte innelgget mitt: LIK & DEL ♥

 

Macaroons with passion ♥

Hei alle sammen ♥

Nå snakker vi søte saker folkens! Dette er noe av det aller beste du faktisk kan spise etter min mening da hehe :) Deilige franske makroner fylt med pasjonsfruktkrem......gud det er ikke mye i denne verden som er bedre.

DUO COLOR

Det er helt klart at 2015 blir året for duocolor på franske makroner. Mikser aav fyll samt kombinasjoner av farger er jo uendelige og her er det bare å hoppe ut i det. Det eneste som kan være litt problematisk for dere som er nybegynnere når dere skal hive dere ut i 2 farger makroner eå er jo det at bunn og topp blir like store. Men jeg kan fortelle dere at selv jeg som har sprøytet ut over 100.000 makroner de 2 siste årene sliter med å få dem like.

Det er helt klart fyllet som gjør dette til en deilig smakende makron.

Fyllet lager du slik:

 • 4 egg
 • 160 g  pasjonsfruktsaft
 • 200 g sukker
 • 125 g smør

Ha alle ingredienser i en kjele.

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader.

Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader.

Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok.

La det småkoke i 1 minutt.

Bruk en stavmikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.

MAKRONFYLL

 • 300 g smør
 • 300 g pasjonsfruktkrem

Pisk opp smør til det er hvitt og ha kald pasjonsfruktkrem i dette. Rør dette sammen godt og sprøyt det i sirkler ut på hver makron.

 

MAKRONER DUOCOLOR ROSA OG LILLA

 • 300 g eggehvite
 • 180 g sukker
 • 390 g mandelmel
 • 500 g melis
 • rosa og lilla pastafarge

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat)

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Del røren i 2 og farg en del rosa og en del lilla.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

TRENING

Jeg lo godt av innlegget til Espen Hilton i januar da han skrev om hvor fulle treningsstudioene er. Kunne ikke vært mer enig... nå begynner det å bli litt bedre. Alle skal jo trene etter jul og de fleste gir seg etter noen måneder hehe....

I sommer skal jeg igjen være med på Oslo Triathlon og jeg gleder meg veldig MEN formen er elendig og det var grusomt å starte med trening igjen :)

Jeg trener på Sørumsand på Trento og trives med det! Når været blir bedre så skal jeg løpe mer ute i skogen...Nedenfor ser du noen snapper jeg sendte mine venner etter en grusom økt på søndag :P

Her skulle jeg prøve å ta armhevinger med mr. Right oppå. Det var selvsagt helt umulig :P

Håper dere alle får en herlig dag!

Ta vare på hverandre ♥

After Eight macaroonsHei dere!

Det var så utrolig mange av dere som ville ha oppskriften på disse deilige After Eight makronene så her kommer den :)

Oppskriften på makronene er den samme som alltid bare at du må dele porsjonen i 2 og farge en del grønn og en del brun.

OPPSKRIFT PÅ MAKRONER Ca 80-100 stk • 300 g eggehvite

 • 180 g sukker

 • 390 g mandelmel

 • 500 g melis

 • grønn og brun pastafarge


Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. Del røren i to og farg den ene delen grønn og den andre brun.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.FYLL

Fyllet i disse er todelt. Det er en del med mint og en del sjokoladekrem.

SJOKOLADEKREM

 • 2 egg

 • 100 gram melis

 • 200 gram sjokolade

 • 100 gram smør


Framgangsmåte


Pisk egg og melis til eggedosis.

Smelt smør i en kjele og ha i hakket sjokolade og la dette smelte på lav varme.

Ha sjokoladeblandingen i den piskede eggedosisen og la kremen avkjøles.

MINTKREM

 • 400 gram sukker

 • 118 gram vann

 • 160 gram glukose

 • mintdråper


Framgangsmåte


Vei opp alt og ha dette i en stor kasserolle. Rør forsiktig rundt og sett en plate på fullt.
Sett kasserollen oppå platen. Det som er viktig nå er at alt varmes opp så hurtig som mulig til 114 grader.

Når massen er 114 grader har den kommet til det som kalles » soft ball stage» og du kan lett ta en skje av massen, helle den i et kaldt glass med vann og se om massen former seg som en myk ball.

Om massen ikke holder seg sammen er ikke temperaturen på 114 grader.

Når massen har nådd 114 grader så tar du alt av varmen og heller det oppi en stålbolle.

Her skal massen hvile til den når 60 grader.

VÆR FORSIKTIG massen er lett å brenne seg på!

Når massen har nådd 60 grader kan du begynne å mikse den i mikseren på lav hastighet.

Ha til slutt i mintdråpene.Dette er frem til i dag den aller beste franske makronen jeg har smakt.

Synes du det er vanskelig med franske makroner?

Kjøp vår miks HERJelly Beans Macaroons

Makrongalskapen vil ingen enda ta!

Siri fant på en ny smak After Eight denne uken og jeg kom opp med at jeg ville teste ut Jelly Beans i makroner.

Jeg elsker Jelly Beans og kan spise meg syk av dem og i går da vi lagde disse klarte jeg å spise en hel rekke av disse.... jeg tror jeg spiste 12 stykker haha...

VELDIG GODE!

Og jeg er helt sikker på det er den nye smaken som virkelig skal slå an hehe...

Så om du ikke orker å lage disse selv så er det bare å komme innom oss i konditoriet vårt og kjøpe dem :)

OPPSKRIFT PÅ MAKRONER Ca 80-100 stk

 

  • 300 g eggehvite

 

 • 180 g sukker

 

 

 • 390 g mandelmel

 

 

 • 500 g melis

 

 

 • rosa og blå pastafarge

 

 

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. Del røren i to og farg den ene delen rosa og den andre blå.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.

FYLL

Det oransje fyllet er laget av fløte som er kokt opp med Jelly Beans smeltet oppi.

Dette tar tid å lage. Sikker 30 minutter koketid.

Du trenger:

  • 3 dl fløte

 

 • 300 g Jelly Beans

 

 

 • 200 g smør

 

 

Kok opp fløten i en kjele og ha i Jelly Beans.

La dette koke til alle Jelly Beans er smeltet. Dette kan ta tid.

Her tok det 30 minutter.

Jo mer det koker jo tykkere blir det.

Når alle Jelly Beans nesten er helt smeltet ( jeg ville ha litt biter i kremen min så jeg lot det være små stykker av Jelly Beans igjen men vil du ikke dette så koker du det 5-6 minutter til)

La massen avkjøle seg.

Pisk opp smør til det er hvitt og luftig og bland Jeally Beansganashen med smøret.

Dette fyller du dine makroner med!

Så er det bare å legge topp oppå bunner og spies dem!!

Deilig!

HUSK!

Kommende søndag er det morsdag og kommer du innom konditoriet vårt i morgen så får du 3 pakker makroner for prisen av 2!

Nå har jeg en oppfordring til dere :) Om du liker innlegget og vil jeg skal dele flere slike oppskrifter vil du da:

Like dette innlegget ved å trykke på den blå facebookknappen under her og følg meg på Instagram eller Facebook!

Takk!

Lime macaroons

Jeg prøver så godt jeg kan for tiden å få unnagjort alle ønsker fra dere.

Mange ønsker seg flere videoer og det kommer!

For noen uker siden ønsket noen oppskriften på franske makroner med limesmak :)

Om du har lagt igjen et ønske et sted på Instagram, Facebook eller på bloggen og ikke hørt noe på noen uker så må du bare spørre igjen. Jeg baker en del for tiden og tester gjerne ut en oppskrift for deg.

 

MAKRONER MED LIME

 • 300 g eggehvite
 • 180 g sukker
 • 390 g mandelmel
 • 500 g melis
 • grønn pastafarge

 

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat) Nå har du altså i pastafarge.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.

Limekrem 

 • 4 egg
 • skall fra 2 lime
 • 160 g limesaft
 • 200 g sukker
 • 125 g smør

Ha alle ingredienser i en kjele.

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader.

Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader.

Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok.

La det småkoke i 1 minutt.

Bruk en stavmikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.

MAKRONFYLL

 • 300 g smør
 • 300 g limekrem

Pisk opp smør til det er hvitt og ha kald limekrem i dette. Rør dette sammen godt og sprøyt det i sirkler ut på hver makron.

 

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på annebrith.no

 

 

Franske makroner med eplesmakHei og god søndag alle sammen.

Denne dagen har vært utrolig hektisk....

Startet tidlig med at minsten våknet 6...da hadde jeg sovet 5 timer...Har ikk efornuft til å komme meg i seng på lørdager hehe...

Rett på håndballkamå med datteren og dømte en kamp der. Så etter det til konditoriet hvor vi hadde mange brudepar som tok turen innom oss for prøvesmaking.

Veldig gøy!

Bilder kommer!

I går testet vi ut en ny oppskrift i konditoriet.... Eplemakroner....nam nam. De var litt for lite syrlige så jeg har tilpasset oppskriften slik at dere får den perfekte smaken.

ENJOY!

Ingenting kan måle seg med en søt makron fylt med syrlig krem.OPPSKRIFT PÅ MAKRONER

 • 300 g eggehvite

 • 180 g sukker

 • 390 g mandelmel

 • 500 g melis

 • rosa og grønn pastafarge


Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat)

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. Del røren i to og farg den ene delen rosa og den andre grønn.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.Eplekrem


 • 9 eggeplommer

 • 1,5 dl eplejuice

 • 0,75 dl sitronsaft

 • 200 g sukker

 • 140 g smør


Ha alle ingredienser i en kjele.

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader.

Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader.

Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok.

La det småkoke i 1 minutt.

Bruk en stavmikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.MAKRONFYLL

 • 300 g smør

 • 300 g sitronkrem


Pisk opp smør til det er hvitt og ha kald eplekrem i. Rør dette sammen godt og sprøyt det i sirkler ut på hver makron.

Har du hatt en herlig søndag?

Er det noen oppskrifter du ønsker at jeg skal legge ut?

Kommenter gjerne i feltet under om det er noe du ønsker å vite :)

God klem!

Franske makroner - kurs

Etter at jeg selv sto på TV i Hele Norge baker våren 2013 og gråt mine bitre tårer fordi mine franske makroner ble mislykket har jeg tatt flere kurs for å lære meg å lage disse herlige franske søtsakene.

Siden høsten 2013, da vi åpnet konditoriet  har vi solgt nesten 50.000 av disse herlige småkakene.

Mange spør meg hva hemmeligheten er og da svarer jeg:

Det er ingen hemmelighet!

Oppskrift og fremgangsmåte ligger på bloggen her men mye ligger i det å lære seg å se den rette konsistensen på både marengs og ferdig røre.

Akkurat DET vil du lære i løpet av dette morsomme 2 timer lange kurset.

Bor du ikke i Oslo, fortvil ikke. Nedenfor finner du listen med byer og datoer.

KLIKK deg inn på din by og bestill i dag!

Det blir også et  eget VALENTINE makronkurs for deg som har lyst til å lage ekstra søte franske makroner :)

Våre kursdatoer og byer:


Sørumsand søndag 22. januar 12.00-14.00

Sørumsand mandag 26. januar 19.00-21.00

Sørumsand mandag 9. februar 19.00-21.00 VALENTINE

Drammen 21. februar 14.00-16.00

Sandefjord 22. februar 14.00-16.00

Skien 21. mars 14.00-16.00

Kristiansand 22. mars 14.00-16.00

Bergen 25. april 14.00-16.00

Sandnes 26. april 14.00-16.00

Trondheim 30. mai 14.00-16.00

Mosjøen 31. mai 14.00-16.00Lumia Suksessmakroner

Jeg har i flere måneder lovet dere oppskriften på våre suksessmakroner :)

Oppskriften har aldri vært noen hemmelighet men flere av dere har spekulert i om jeg ville holde oppskriften for meg selv ettersom dette faktisk er makronene vi selger aller mest av i vårt konditori.

Oppskriften er ingen hemmelighet og jeg skal gi dere den i dag!

Ved siden av oppskriften har jeg testet ut Nokia Lumia en telefon jeg opprinnelig var veldig skeptisk til ettersom jeg alltid har hatt Iphone men etter å hatt denne telefonen i mine hender i 2-3 uker nå må jeg si at jeg er mer en fornøyd :)

Da jeg startet konditoriet for litt over et år siden fant Karianne ut at vi måtte lage suksessmakroner. Vi gjorde det og det tok helt av. Nå er dette smaken vi selger aller mest av og siden oppstarten i fjor har vi laget nesten 50.000 makroner og over 80% er denne smaken!

LUMIA SUKSESSMAKRONER ( 60-70 stk)

 • 300 g eggehvite

 • 180 g sukker

 • 500 g meli

 • 390 g malte mandler


Miks skoldede mandler i foodprosessor til fint mandelmel. Bland dette med
melisen.

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.

Pisk dette til skinnende og glatt konsistens.

Vend i mandelmelet og melis.

Sprøyt dette ut på bakepapir og la makronene tørke i 30 min.

Stek dem på midterste rille i 12 minutter.FYLL

 • 10 eggeplommer

 • 1,5 dl kremfløte

 • 160 g sukker

 • 1 vaniljestang (eventuelt 20 g vaniljesukker)

 • 175 g usaltet smør


Ha eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljestang ( vaniljesukker) i en kjele. Varm dette på medium varme opp til sukkeret løses opp. Førhøy varmen noe og rør godt i kremen mens den blir stadig tykkere. Når kremen kommer opp mot 80 grader begynner den å tykne. Pass på å røre godt slik at den ikke klumper seg eller brenner seg.

Når kremen koker rører du godt i et halvt minutt og tar kjelen av varmen.

Ha kremen i en skål og dekk til med plastfolie slik at overflaten ikke tørker.

Sett kaldt. Gjerne natten over.

Pisk smør hvitt. Ha i den tykke avkjølede eggekremen og pisk dette sammen. Ikke overpisk da kan kremen bli kornete. Kremen skal være fløyelsmyk og glatt i konsistens. Den smelter på tungen.

Når makronene har avkjølt seg fylles de med krem og pynter du dem med smeltet sjokolade.JULEFERIE

Jeg har nå tatt juleferie og sitter på sofaen hos mamma og pappa i Mosjøen. Det er super julestemning her nord. Snøen ligger som et hvitt pledd over hele byen.

I kveld skal jeg spise middag hos pappaen til mine barn og vi skal kose oss sammen med barna. Denne dagen har de gledet seg veldig til.

Jeg gleder meg til å feire julen sammen med begge mine søstre, deres barn og våre foreldre.

Ønsker dere alle en herlig høytid sammen med kjente og kjære!

LUMIA

Jeg har altså testet ut denne smarttelefonen i noen uker nå og er meget fornøyd med brukervennligheten. Jeg har alltid delt mitt liv inn i 2. Et liv FØR og etter Iphone :P Altså jeg er helfrelst på den .... MEN jeg må si at brukervennligheten og manøvreringen på denne telefonen faktisk er noe lettere enn Iphone. Kameraet er også helt utrolig bra. Jeg er veldig fornøyd!

SPONSET INNLEGG

Dette innlegget er laget i samarbeid med Nokia Lumia. Det betyr at jeg skriver om produktet men jeg har alltid frihet til å fortelle min egen mening om produktet.

God juleklem fra meg....

Friske franske makroner

Dette er min favoritt!

Ingenting kan måle seg med en søt makron fylt med sitronkrem og toppet med friske bringebær :)

OPPSKRIFT PÅ MAKRONER

 • 300 g eggehvite

 • 180 g sukker

 • 390 g mandelmel

 • 500 g melis

 • rosa pastafarge


Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat) Nå har du altså i pastafarge.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.

Sitronkrem 

 • 4 egg

 • skall fra 2 sitroner

 • 160 g sitronsaft

 • 200 g sukker

 • 125 g smør


Ha alle ingredienser i en kjele.

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader.

Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader.

Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok.

La det småkoke i 1 minutt.

Bruk en stavmikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.

MAKRONFYLL

 • 300 g smør

 • 300 g sitronkrem


Pisk opp smør til det er hvitt og ha kald sitronkrem i dette. Rør dette sammen godt og sprøyt det i sirkler ut på hver makron.

Legg en halv bringebær i hver og legg et makronskall oppå.


Ønsker dere alle en herlig dag <3

Server :)

Sjokolade makronerGod mandag alle sammen!

For tiden går det i makroner og cupcakes her hos oss. Jeg klarer bare ikke produsere opp nok makroner og er hele tiden utsolgt.

Forrige uke prøvde jeg meg på en ny variant: Sjokolade!

Nam nam ....

Det er egentlig ikke noe hokos pokus med makroner....du må bare huske å få marengsen stabil nok. :)

Jeg har det siste året laget ca. 30.000 makroner og erfaringen jeg har gjort meg er at du heller kan piske marengsen ( eggehvitene og sukkeret) litt for lenge enn litt for kort!

Hvordan vet jeg at marengsen er feridgpisket?

 • Har du en kjøkkenmaskin er tommelfingerregel at du pisker den i over 7 minutter på medium hastighet.

 • Marengsen har en fin glans når den er ferdig.

 • For mye pisket marengs blir litt kornete og veldig stiv og du kan liksom dele den på en helt annen måte enn når den er skinnende. Noen ganger føler jeg den går litt mot grått i stedet for å være skinnende hvit også.... :P


SJOKOLADE MAKRONER ( 60 stk)

 • 300 g eggehvite

 • 180 g sukker

 • 390 g mandelmel

 • 500 g melis

 • 2 ss kakao eller brun pastafarge


Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt "mel" Velger du kakao har du denne sammen med denne blandingen. Hvis ikke skal brunfargen i marengsen når den er stiv.

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat) Nå har du altså i pastafarge om du velger dette.

Ha "tant pour tant" i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.

SJOKOLADEKREM

 • 4 egg

 • 200 g melis

 • 400 g sjokolade

 • 200 g smør


Ha egg og melis i en bolle og pisk dette til eggedosis.

Smelt smør og har i sjokoladen slik at dette blander seg godt.

Hell sjokoladeblandingen i den ferdige eggedosisen.

La sjokoladekremen stå kjølig i ca 1 time slik at den blir litt stivere.

Sprøyt på sjokoladekrem på det ene delen og par dem opp slik som vist på bildet :)

HELG

Å være alenemor til 4 barn er ikke alltid like lett. Det er mange ting man rett og slett ikke får tid til. Men i helgene prøver jeg å dele meg slik at jeg bruker tid på hver enkelt.

Sven ville lage pizzasnurrer og det gjorde vi på lørdagskveld.

Sven har begynt med mat og helse på skolen og har fått en fin oppskriftsbok som vi skal begynne å bake fra hver heng og i helgen laget han pizzasnurrer helt på egenhånd :)


I går kveld spurte Annika meg om hun kunne få bli med meg på løpetur :) Vi løpte 6 km sammen og jeg må si meg imponert av denne lille 9 åringen som faktisk løp i ett strekk og i noeon oppoverbakker så dro hun faktisk fra meg :) Sprek jente som trener fotball, håndball og svømming.Har dere hatt en fin helg? Klare for en ny uke?

Ønsker dere en flott uke alle sammen <3Snickersmakroner

Hei alle sammen!

I dag var det litt vanskelig for meg å komme meg ut av senga. Det var flere grunner til det :)

Helgen har blitt brukt på Mathallen og et herlig opphold på Scandic Vulkan. Gode venner, god mat og bobler i glasset og jeg tror klokken nærmet seg fem på morgenen på søndag da jeg tuslet inn ved resepsjonen. Fantastisk!

Søndagen ble like busy og etter en veldig koselig frokost på hotellet :) hastet vi opp til Holmenkollen og Stay Fit med Lene Alexandra.  Mer om helgen siden.....

Vinterferien er også over og i går kveld var alle barna samlet igjen. En har vært nordpå hos mine foreldre og hadde mange historier og de andre to som har vært hjemme har vært på overnatting hos venner. Gjensynsgleden var stor!

For tiden har døgnet for få timer og i dag er det både baking til bok og fotoshoot som står på planen. Mye spennende :)

PASSIONATEBAKING

I forrige uke fikk vi besøk av Fredrik fra passionatebaking.blogg.no

Fredrik er 16 år og vant vår julekonkurranse 24 desember.

I stedet for å bare sende hans nye kjøkkenmaskin fra Electrolux hjem inviterte jeg han på en bakedag hvor vi testet ut maskinen og jeg fikk gitt han noen råd. Faktisk fikk jeg selv noen fine tips tilbake :)

Vi bakte Snickersmakroner og her er oppskriften:

SNICKERSMAKRONER

 • 100 g eggehvite

 • 60 g sukker

 • 130 g mandelmel

 • 170 g melis


Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.

Bland mandelmel og melis sammen og sikt dette i.

Rør ut all luft til massen blir skinnende.

Sprøyt dette ut på papir og la dem tørke i minst 30 minutter.

Stekes på 130 grader varmluft i 11 minutter.

SJOKOLADEGANASH

 • 200 g fløte

 • 200 g sjokolade 70 %


Kok opp fløten og hell denne over sjokoladen. Hakk gjerne sjokoalden opp i små biter slik at den smelter lettere.

SALT KARAMELL

 • 3 dl fløte ( 1 pk fløte)

 • 200 g sukker

 • 200 g glukose

 • frø fra en vaniljestang

 • 80 g usaltet smør

 • ca 5 g havsalt


Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i glukose og rør dette godt sammen.

Ha fløten og vaniljefrøene i kjelen og rør dette godt sammen. Trekk kjelen fra varmen og ha i smøret. Smak til med salt. Noen liker karamellen litt mer salt enn andre :)

Sett det hele i kjøleskap.

Når skallene er ferdige legger jeg alltid hele brettet med papir i fryseren. Da er det lettere å ta dem av papiret.

Fyll makronene med sjokoladeganashe, karamell og peanøtter og par skallene som er like størrelser sammen.

Deilige makroner....Fredrik fyller karamell i makronene som han skal ha med hjem :)

Smil :) :) :)

En glad gutt med en ny kjøkkenmaskin.

Da jeg spurte Fredrik om han hadde en kjøkkenmaskin fra før sa han at han brukte å låne naboen sin når han skulle bake så jeg er glad han nå har en egen maskin han kan bake med :)

Ønsker dere alle en strålende dag videre!

Franske makroner

Hvorfor skal det være så vanskelig å lage makroner?


Forrige uke kastet jeg igjen 8 brett med makroner og jeg ble fortvilet da jeg leste på nett at man ikke burde lage makroner på regnfulle dager. Marengs har nemlig en tendens til å være ustabil på fuktige dager sies det.


Jeg ringte Olav. ( Matentusiast, bestevenn og mannen bak bloggen Hobbykokken )


På telefon ble vi skjønt enige om at en god baker/konditor ikke er avhengig av vær og vind for å få baksten ok. Hva skal Pascal gjøre når høststormene kommer og fuktigheten i luften er maksimal? Stenge sine konditori? Nei det blir for dumt. Jeg tror det med fuktighet kanskje en en myte og det ligger nok noe i det men hvis mine makroner blir mislykket så må jeg lære meg dette en gang for alle.


Jeg ringte Magnus. ( Stjernekokk hos matprat.no og venn )


Magnus hadde også sett min fadese på makroner i Hele Norge baker så jeg følte meg lettet da Magnus foreslo at han kunne gi meg noen tips på hvordan få perfekte makroner.


Lørdag 8. juni satte jeg kursen mot Matprat sine lokaler i Oslo og sammen med 5 andre flotte damer fikk jeg et fantastisk kurs om makroner.


Hvordan lykkes med makroner?


Det er ikke noe hokus pokus med makroner tydeligvis for etter kurset hos Magnus har jeg stekt 16 brett med makroner og fått dem alle perfekte i konsistens :) :) :)


Jeg har skrevet et innlegg om makroner: Alt om franske makroner og du finner innlegget redigert og oppdatert med ny oppskrift nå :)


For meg ble det piskingen som ble nøkkelen til suksess.


Luftbobler


Når du skal lage sukkerbrød eller marengs skal du ALDRI ha mikseren på full hastighet. Da blir skummet ustabilt. Dvs du lager både store og små bobler og de store vil trykke de små ned og gjøre massen din ustabil. Miks på medium hastighet og miks heller litt lengre.


En annen feil jeg har gjort er å ha i sukker i eggehvitene for fort. Magnus pisket eggehvitene helt hvite og stiver for så å helle alt sukker i bollen og så piske videre i 4-5 minutter til skinnende og glatt konsistens.


Oppskriften:


 • 170 g melis

 • 130 g malte mandler

 • 100 g eggehvite

 • 80 g sukker


Kilde: Matprat.no

Denne oppskriften gir 60 makroner.

Stekes på 150 grader i 12 minutter.

Miks skoldede mandler i foodprosessor til fin mandelmel. Bland dette med melisen.

Pisk eggehviter stive.

Tilsett sukker.

Pisk til skinnende og glatt konsistens.

Vend i mandelmelet og melis.

Sprøyt dette ut på bakepapir og la makronene tørke i 30 min.

Stek dem på midterste rille i 12 minutter.

Fyll

 • 2 egg

 • 100 g melis

 • 200 g sjokolade

 • 100 g smør


Smelt smør i en kjele og ha i finhakket sjokolade slik at dette smelter.

Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Ha i sjokoladeblandingen og avkjøl kremen. Gjerne overnatt på kjøkkenbenken om du vil ha perfekt konsistens :)

Sprøyt sjokoladekrem på en makron og legg en annen oppå :)

Enjoy!

Takk til Magnus for en flott og lærerik dag :)


For en mer detaljert fremgangsmåte klikk deg inn på dette innlegget.

Jeg klarte selvsagt ikke vente lenge før jeg testet ut dette og fikk mine makroner til å se slik ut.


Sett med kritiske øyne kunne jeg kanskje stekt dem i 30 sekunder mindre da noen har fått en litt mørk kant oppå som dere ser til høyre i bildet.


Smaken derimot var det ingenting å si på :)


Det kan denne karen bekrefte :)Håper dere får en herlig uke alle sammen.


God klem!


Heia Norge!


Det er Norge i rødt, hvitt og blått i dag!


I dag skal vi ikke bare feire gull men vi skal også feire bursdagen til min bedre halvdel :)


Vi som bor så nært Oslo har på mange måter fått med oss hva som skjer i hovedstaden. I morgen skal vi til og med få ta del i denne herlige folkefesten. Holmenkollen here we come! Barna gleder seg og vi starter allerede med litt nasjonalfølelse i kveld med det søte vi skal kose oss med.


Makroner må jeg bare lage fra tid til annen og i dag har jeg prøvd å gjøre masse feil med oppskriften for å se om det nå er så vanskelig som alle skal ha det til.


Jeg tok en klype salt og 1/2 ts sitronsaft i marengsen og det skal visstnok være det vi blondiner trenger for å få dette til ;) For alle ble supre!


Hvis du har lyst til å lage makroner og vil vite alt om disse søte fristelsene kan du sjekke mitt innlegg hvor jeg har beskrevet "alt om makroner"


Husk når du skal farge slike sterke farger som rød og blå at du har nok farge i :)Her ligger de blå og "tørker"


Husk å sette på en timer eller en annen form for klokke for med 12-13 minutter i ovnen er det viktig å passe på at det ikke blir for kort eller lang steketid. Makroner er skjøre søtsaker.Når du har stekt dem så må du lage en smørkrem eller annen krem som passer. Min eggedosis smørkrem er herlig. Husk bare at om du vil ha hvitt fyll så erstatter du mørk sjokolade med hvit.


En annen krem som er skikkelig jummy er white chocolate frosting.Sprøyt dette på en makron og legg en annen oppå :) Server med kjærlighet!Jeg må bare si takk til alle dere som tar dere tid til å sende meg mail og forespørsler. Kjempekoselig at dere kommer med tilbakemeldinger.


Jeg må også bruke noen linjer på å takke alle dere som anbefaler bloggen min og som legger min logo på siden deres. Kjempegøy :)


Nyhetsbrev


Denne uka ble det også sendt ut et nyhetsbrev. Har du ikke registrert deg ennå gjør det her. Hver måned sender jeg ut 1-2 mail med tips og trender fra det søte liv. Har du ikek fått mailen men vil ha den send meg en mail på post@villaperlesukker.no så sender jeg deg det på nytt :)


Sjokoladekurs


Sammen med mesterkonditor David Sponheim inviterer jeg til sjokoladkurs helgen 9. og 10. april. Lørdag vil det bli i Oslo og søndag på Sørumsand. Meld deg på i dag og bli med på 4 fortryllende timer med oss. Vi skal lage konfekt og forskjellige smaker fyll. Kurset er Påskeinspirert! :)


Nå løper jeg tilbake til kjøkkenet for å lage ferdig denne kaken:Da gjenstår det bare å si:  Heia Norge!


Håper dere får en fantastisk helg og at dere gjør som meg: går for gull!Better than sex cookies - girls only


De er sexy, søte, frekke, nydelige, deilige og ikke minst avhengighetsskapende! Flotte å se på er de og når du smaker en fransk makron for første gang så er det som å komme til "himmelen".


Det offisielle navnet på disse sexy fristelsene er franske makroner men jeg mener bestemt de burde hete: better than sex cookies dog tror jeg mer at makroner faller under kategorien petit fours - en munnfull herlighet.


Søker du etter oppskrifter på disse på nett så finner du mange. Nesten for mange å velge i. Det skrives utrolig mye om hvordan de skal lages. Ikke pisk eggehviten for mye, ikke for lite, ikke ha for mye melis i, ikke stek for lenge og ikke for høy varme. Man blir nesten skremt av alt som skrives og det gjør igjen at man ikke tør å teste det ut.


Men jeg har prøvd noen ganger nå med forskjellig resultat og har funnet ut hva som fungerer og hva som ikke blir bra. Jeg er ingen ekspert og mine tips er kun ut fra min erfaring og kunnskap jeg har fått gjennom å lese bøker og blogger om temaet.


Jeg har laget en utfyllende steg for steg beskrivelse på veien til vellykkede makroner.


Det beste med å lage makronene selv er at du kan lage dem i alle regnbuens farger. Rosa og brune får venninner til å bli misunnelige på ditt baketalent ;)  Sorte og grå hjelper til når du har kjærlighetssorg. Oransje, turkis og gule vekker oppsikt på jobben. Lyseblå er søte til dåp. Hvite med perler passer til bryllup. Røde og grønne til jul. Gule til påske.... osv.


Bak, bak....BAK!!! Sier jeg bare :)


Les innlegget: Veien til vellykkede makroner og test ut selv. Å få franske makroner til å se og smake deilig er et lite kick i seg selv og jeg håper du vil ha like mye glede av oppskriften og tipsene som jeg har hatt den siste uken.


Ønsker dere en herlig helg!


Til alle dere som ennå ikke har registrert dere til mitt nyhetsbrev: Gjør det nå! Klikk her. Du vil 1-2 ganger i måneden få tilsendt noen sukkersøte mail fylt med tips og trender innenfor det søte liv :)


Vi møtes snart igjen! God klem og....


Alt om franske makroner


Jeg bestemte meg for å lage franske makroner og ville vite hva jeg kunne gjøre å få disse herlige fristelsene til å bli perfekte.


Dette innlegget er redigert og oppdatert både med tips og oppskrift 17. juni 2013


Greit å vite før du starter:
 • Du trenger: eggehvite, sukker, melis, mandler og farge (eventuelt kakao) for å lage makroner. Dette pluss: rette stekebrett, maler og sprøytepose ( eventuelt med rund tip) Til fyllet trenger du en smørkrem eller sjokolade ganache.

 • Makroner lages som oftes med malte skåldede mandler men det går også helt flott uten å skålde dem. En makron laget med skåldede mandler vil være helt jevn og du vil ikke se de brune flekkene fra skallet. Farger du makronrøren i sterke farger unngår du "flekkene"

 • Eggehvitene som skal brukes må være romtemperert. Ellers er det faktisk et godt baketips i seg selv å ha alle råvarer på romtemperatur når du skal bake :)


Oppskriften:


 • 170 g melis

 • 130 g malte mandler

 • 100 g eggehvite

 • 80 g sukker


Kilde: Matprat.no

Denne oppskriften gir 60 makroner.

Oppskrift på fyll finner du her. Denne oppskriften er akkurat nok til 60 makroner. HUSK å tilsette en smak i fyllet om du vil ha en annen smak enn hvit sjokolade.

Mandelmelet:

 • Når mandlene er skåldet må de tørkes. Legg dem på en bakeplate i ovnen på 120 grader celsius i 20 minutter eller la dem tørke overnatten. Kvern mandlene når de er helt avkjølte. Mandelmelet vil ennå være fuktig og dette kan du tørke i ca 1 time på 50 grader celsius. Bre melet utover platen og la det tørke. Hvis du ikke har kvern så kan du kjøre mandler i en foodprosessor.

 • Hvis du velger ikke å skålde mandlene kan du kverne disse opp og bruke melet med en gang.

 • Mandelmel kjøpt på helsekost vil ikke fungere da dette er fettredusert og vil gjøre at makronene blir ujevne og sprekker når de stekes.

 • Bland til slutt det tørre mandelmelet med melisen. Dette kalles "tant pour tant"


Lage røren:

 • Visp eggehviter i en ren og fettfri bolle. Start med en lav hastighet og fortsett på medium hastighet når du ser at eggehvitene skummer. Når eggehvitene er helt stive tilsetter du alt sukker.

 • Miks dette videre til myk, glatt og stiv marengs.

 • Har du problemer med å få en stiv og god marengs kan en klype salt og en halv ts sitron gjøre susen :)

 • Miks aldri på full hastighet. Da får du forskjellige størrelser på boblene i skummet og store bobler vil ødelegge de små og du får en ustabil marengs. Marengsen er ferdig når den har en skinnende konsistens og du kan holde bollen opp ned uten at det faller ut.

 • Hvis du skal farge makronene dine så gjør dette nå. HUSK: makronene trenger sterke farger fordi de stekes i ovnen og da mister de litt farge.

 • SIKT det tørre i og vend dette godt sammen. Ikke la røren bli for rennende.

 • Sprøyt ut røren på bakepapir:

 • Franske makroner skal være like store som en femkroning. Lag en mal av bakepapir og tegn på slike sirkler. Når du bruker malen lar du denne ligge under bakepapiret du sprøyter oppå.

 • Print ut denne malen og legg den under bakepapiret om du ikke orker å lage en egen mal.  Sprøyt makronene til hver sorte sirkel er dekket.

 • Her kan du se røde makroner som inneholder ikkekvernet mandelmel.

 • Når makronene er sprøytet ut drar du bakepapiret over på bakeplaten og dunker den i benken. Alle bobler vil da komme til overflaten og du kan lett stikke hull på disse med en nål.

 • La makronene tørke i 30- 45 min til 1 time før du steker de i ovnen.


Stekingen:

 • Det er fort gjort å steke disse herlighetene feil. IKKE ha for høy varme. Jeg har stekt mine på 150 grader, over og undervarme i 12 minutter. Perfekte ble de på 11,5 minutter men du må finne ut hva som blir best i din ovn.

 • Makronene stekes midt i ovnen. Under brettet med makroner setter du et tomt bakebrett. Gjør du ikke det er sjansen for å ødelegge makronene stor.

 • Stek et brett med 2-3 makroner først. Det er så kjedelig å kaste et helt brett med makroner.

 • Makronene er ferdige når de lett løsner fra bakepapiret.

 • Ta makronene ut av ovnen og la de avkjøle helt før du tar de av bakepapiret.

 • Finn to og to like og par dem opp med fyll imellom :)Ønsker dere masse lykke til med baking av franske makroner.

Husk at selvgjort er velgjort!

Ris og ros

Før helgen tar fatt i oss vil jeg spørre dere om dere føler at dere har nytte av ting jeg skriver om? Liker du bloggen min? Hva kan jeg gjøre bedre? Gi meg gjerne tilbakemeldinger på post@villaperlesukker.no

Nyhetsbrev

I helga skal jeg bake noe til nyhetsbrevet mitt. Alle som registrerer seg her på bloggen vil få tilsendt dette. Har du ikke registrert deg ennå så kan du ennå gjøre det her. En sukkersøt mail vi da komme i innboksen din 1-2 ganger i måneden.

Facebook

Jeg er også på facebook:) Her er linken og det gleder meg stort om du også vil "like" den :) :)

Ta vare på hverandre og gled en venn med makroner i helgen!

Til vi sees igjen...

Sjokolademakroner med appelsinkrem


Hver eneste gang jeg er i Oslo må jeg bare innom et konditori for å kjøpe med meg deilige franske makroner.


De finnes i alle regnbuens farger med enda flere kremkombinasjoner.  Jeg synes at det er best med en krem som er litt syrlig. Hvis kremen blir for søt så blir en makron fort mektig.


I dag har jeg bakt så mye på kjøkkenet at jeg rett og slett ikke fikk tatt noen bilder av hvordan jeg gjorde dette :(


Men fortvil ikke.... Det er ikke så vanskelig som du skulle tro å lage disse herlighetene og jeg skal fortelle dere mine tips til suksess ;)


Dette var mitt 2. forsøk på makroner og sist jeg prøvde gikk alle 4 brettene rett i søpla.


Her er oppskriften jeg fulgte:
 • 450 g melis

 • 250 g kvernet mandler ( jeg skåldet mine)

 • 200 g eggehvite

 • 50 g sukker


200 g eggehvite er 5-6 egg.


Fyll til makronene.


Lag den hvite sjokoladesmørkremen. Gi kremen en appelsinsmak. Enten ved å tilføye dråper med appelsinaroma eller appelsinpasta. Ha i noen dråper med oransje pastafarge for å få en skikkelig fin farge :) Appelsin, lime og bringebær er smaker som passer til sjokolade. Eller du kan velge å ha en mørk sjokoladekrem i.
 1. Eggehvite og sukker mikses til det blir stivt. Her gjør mange allerede første feil. De setter mikseren på full hastighet og hiver alt sukker i. Resultatet blir ikke bra. Ha eggehviten oppi og begynn sakte å mikse. Ha i litt og litt sukker og øk hastigheten på mikseren. Når dette er stivt er det ferdig.

 2. Hvis du skal ha farge på makronene, eller smak ( jeg hadde i kakao) så gjør du dette nå. Jeg lot mikseren min blande i kakaoen.

 3. Bland melis og mandler og ha dette i røren. Rør det forsiktig i. Ikke rør for mye men du må heller ikke røre for lite for da blir massen for stiv og makronene blir ikke perfekte. Konsistensen skal være som tykk eggedosis.

 4. Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut sirkler så store som en femkrone.

 5. TIPS: Bruk bildet nedenfor under bakepapiret og alle dine makroner blir like store ;) Dette var dagens gulltips :)

 6. La makronene hvile i 1 time på kjøkkenbenken.

 7. Stek dem i 10-12 minutter på 150 grader. Her er det en ting som er superviktig. De skal stekes midt i ovnen. Rett under setter du inn et ekstra bakebrett slik at det står et tomt bakebrett under det som står i ovnen.

 8. Fyll makronene med appelsinfyllet :)


Her er bildet du definitivt du burde lagre og printe ut om du vil ha smellvakre makroner :)


Mal. Print ut og legg under bakepapiret slik at det blir lett for deg å sprøyte ut makronene i like størrelser :)Jeg har nå blitt helt hekta og skal helt klart lage flere varianter av disse fremover :)


Ønsker dere en fantastisk kveld videre og til vi møtes igjen....