hits

Frukt og bær

Ukemeny og handleliste 

I går handlet jeg for en uke på KIWI. Ettersom jeg skal ha besøk store deler av uken handlet jeg som om jeg ville handlet for meg og barna. 

Prislappen ble: kr. 934.- 

Frokost

Denne ukens frokoster består i all hovedsak av havregrynsgrøt. En pakke er som regel nok for oss ila en uke men i går kjøpte jeg to da jeg skal bake havrerundstykker og legge i fryseren. Bringebær og blåbær er det nok av i skog og mark så det topper jeg grøten med fremover. 

Kostnad: kr. 1.- per porsjon.

Lunsj

Denne uken blir det både polarbrød, havrebrød og grove rundstykker til lunsj. Kjøpte derfor både fint og grovt mel, samt sukker og fersk gjær. Pålegg er hvitost, leverpostei, kaviar og hjemmelaget syltetøy. Jeg har også kjøpt speltlomper, litt røkt laks, spekeskinke, avocado og 3 sauser fra Eldorado ( aioli, mojorojo og tzatiki), chilipepper og lime for å sprite opp noen av lunsjene litt. 

Middag

1. Blomkålsuppe som består av: 1 blomkål, buljong, 2 dl melk, salt og pepper. Topper det hele med litt bacon og vårløk. 

2. Fiskekaker med gulrøtter og potet

3. Torskegryte som består av torsk, hvitløk, tomatpure, løk, fløte, gulrøtter, tomater og litt vårløk. Serveres med ris ( hadde ris hjemme)

4. Søtpotetpizza med kjøttdeig og ost

5. Kyllingsalat som består av salat, agurk, tomat, mais, chili og kylling.

6. Omelett lages med rester som er igjen etter ukens middagslaging.

Har du tips til billige middager? Legg igjen kommentar under. 

Frukt

Jeg kjøpte både epler og bananer. Jeg bestilte meg samtidig er kort som gjør at jeg får 7,5% rabatt på all frukt og grønt fremover. Ettersom jeg har litt igjen på budsjettet, noe jeg som regel har så bruker jeg stikke innom midt i uka og handle litt frukt slik at det er ferskt. 

Lørdagsgodteri

Dette kostet kr. 72.- så det skal jeg nok ikke handle på Kiwi noe mer. 

Vaskemiddel

Omo color og softlan tøymykner fruit kostet tilsammen kr. 93.- og er med på lista men også dette kan man handle inn på tilbud.

UKENS TIPS:

Spar har tilbud på kjøttdeig denne uken. Kr. 29.90 for en pakke på 400g. Anbefaler å kjøpe for å fryse. Kjøttdeigen på Kiwi kostet 43.- så her er det nesten 30% å spare. Om noen har tips til supertilbud på andre butikker så legg igjen kommentar i innlegget. 

Bæreposer

Mange av dere reagerte på at jeg kjøpte bæreposer. Det trenger man jo strengt tatt ikke å gjøre. Du kan spare 2-300.- i året ved å ta poser med hjemmefra. 

Menyer

Ønsker dere at jeg legger ut oppskriftene på middagene vi spiser? Kommenter i feltet under :) Ellers så kommer oppskrift på brød og alt annet bakverk så fort som mulig :)

Jeg kommer ikke til å bruke mer tid på å overbevise noen på at det faktisk går an å leve på kr. 1000.- i uka for en familie. Det er så mange som følger meg som allerede gjør dette og som forteller at de har gjort det lenge. Dere som mener at det ikke går, at jeg spiser av bakebudsjettet, at vi bruker varer vi får sponset osv dere kan gå å ta dere en bolle. Jeg trenger ikke bevise noen ting. Jeg lever det livet med budsjettet mitt som jeg alltid har gjort. En sponset middag fra en leverandør utgjør ikke den store forskjellen.

Hva jeg bruker mine oppsparte midler til bør være helt uinteressant for dere. Poenget mitt er: Om du setter deg mål om å kutte i kostnader fordi du vil ha penger til overs til andre ting er dette fullt mulig. Det handler bare om å endre vaner. Blir du sur av å lese at vi bruker lite penger på mat og koser oss med andre ting tror jeg du må gjøre noe med deg selv i stedet for å kritisere meg og min familie. 

Blir du derimot som meg motivert av å se at kostnadene kuttes og at sparekontoen fylles så blir du med meg på denne reisen utover i høst. Her skal jeg frem til jul dele mine handlelister og sparetips. 

Har du selv tips til butikker jeg burde besøke? Legg igjen kommentar. 

Klemmer!

HANDLELISTEN

Hvetemel, sukker, sammalt hvete grov, smågodt, omo color, tøymykner, speltlomper, gjær, kyllingfilet, egg, kjøttdeig, bacon, strandaskinke, chili, lime, sitron, agurk, salat, riskaker, hvitløk, vårløk, løk, fiskekaker, hvitost, tomater, tomatpure, avocado, søtpotet, nypotet, blomkål, aioli, tzatiki, mojo, røkt laks, philadelphia, gulrot og torskefilet. 

Riskaker kjøpte jeg for å teste ut eget merke. Ellers har jeg kjøpt det billigste merket der det var mulig. Egg er også first price denne gangen så får vi se hva jeg tenker om kvaliteten på disse. De skal nemlig veies og sammenlignes med prior sine :)

 

Flere innlegg rundt matbudsjett: 

Slik planlegger jeg matbudsjettet

Her har dere mine beste tips

Slik bruker vi kun kr. 1000.- i uka på mat

 

 

 

 

 

 

Barnas beste syltetøy!

Annonse

Med 4 barn som er dønn ærlige med meg så får jeg høre det om jeg lager noe som ikke smaker bra. 

Om det er gjærbakst, kaker, desserter eller syltetøy. Den ærlige meningen kommer idet de små har satt tennene i godhetene. 

Syltetøy er barna nokså kresne på og jeg har etter noen år testing funnet ut hva mine 4 liker best. Det er så enkelt som å huske å mikse det godt nok slik at alle klumper er ute, samt tilsette sitron og vaniljestang :) 

Det betyr at uansett hvilket syltetøy jeg lager tilsetter jeg alltid litt sitronsaft og en vaniljestang. Til slutt moser jeg det med stavmikser mens det kokes opp. 

Det er så koselig å ha hjemmelaget syltetøy på bordet når vi serverer vafler eller ferske rundstykker til de som kommer på besøk og det er ikke ofte det er noe igjen i syltetøysglasset. Sist jeg lagde hjemmelaget syltetøy så var 2 glass borte i løpet av en ettermiddag. Men så hadde vi også hatt halve fotballlaget til Sven på besøk. 

Når det kommer til sukker så har jeg brukt Dansukker så lenge jeg kan huske. Jeg bruker både rørsukkeret, det finkornede og dette syltesukkeret med pektin. Hvis du vil ha en litt dypere smak så kan du tilsette litt rørsukker i syltetøyet. 

Barna er like glade i å lage dette som jeg er. Det er enkelt å få til samtidig som det er en hyggelig sommeraktivitet å gjøre sammen med barna. Her er oppskriften vi brukte:

Jordbær og plommesyltetøy

  • 500 g plommer
  • 500 g jordbær
  • 1 sitron
  • 1 kg Dansukker syltesukker
  • 1 vaniljestang
  • litt sitronmelisse ( kan unnlates)

Rensk og kutt bær i terninger. Ha bitene i en kjele.

Del vaniljestangen i to.

Press saften ut av sitronen og ha dette i kjelen sammen med sukkeret, vaniljestangen og sitronmelissen.

Kok dette forsiktig opp og mens det koker så mikser du det hele med en stavmikser. Dette gjør du kun om du ikke ønsker klumper i ditt syltetøy. Mine barn elsker det slik men jeg selv liker det med biter. 

Sitronen gir en ekstra piff på smaken og vaniljen gir det en rund smak. 

Akkurat slik som bestemor lagde det!


Annika er mester i å spøke med Sven og her prøvde hun å overbevise Sven om at sitronen smakte søtt haha. Han gikk fem på og luktet jo på den. Da han bøyde seg over skviset hun hele sitronen over nesen hans og det hele endte i en sitronkrig på kjøkkenet :P

Dere ser kanskje hvor skeptisk han er før han bøyer seg frem for å lukte. 

Det er slike stunder som dette som er magiske på kjøkkenet. Minner skapes og sammen tryller vi noe ekstra godt frem.

Så koser vi oss etterpå og snakker om livets rariteter, eller krangler litt om hvem som vant sitronkrigen :P

Dansukker har forresten en haug av inspirerende oppskrifter på hjemmesiden sin. Sjekk denne linken for deilige godsaker!