Halloween

Jeg ba guttungen kaste godteriet fra Halloween i søpla!




Espen kom nettopp hjem fra Halloweenfeiring. Han har sammen med noen venner gått en runde, banket på dører og ropt ut: Knask eller knep.

Det var helt hinsides så mye godteri han hadde fått. Sikkert 2 kg godteri. Altfor mye.

Men dessverre så ba jeg han om å kaste godteriet i søpla. 

I alle fall noe av det. 

Alt av godteri som ikke var innpakket måtte han ofre. Mulig jeg er sær på det men jeg vil absolutt ikke at han spiser godteri som hundrevis av andre har tatt på med sine skitne hender. 

Er det så vanskelig å pakke inn godteri til barna? 

Alle vet jo nå at det mest hygieniske er å gi godteri som er innpakket. Det aller meste av Halloween-godteri er også innpakket, men det er fremdeles mennesker som lar barn grafse i en skål med smågodt.

Jeg forstår det ikke.

Espen forsto det nokså raskt for i fjor ble han syk av å spise godteri fra Halloween. Man vet jo ikke om det var det som var årsaken men han endte opp med diare og oppkast og jeg tror det var pga akkurat det.

I år tar vi ingen sjanser og derfor gikk halvparten av godteriet i søpla. 

Håper dere alle har kost dere på Halloween. 

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)



 

Halloween hjemme i stua!

Akkurat nå har kompisene til Sven spist kutta fingre og drukket djevelblod.

Espen har dratt avgårde sammen med kompisen sin og Annika står på badet og fikser seg til Halloweenfest.

Det er siste dag i oktober og sammen med Kim ligger jeg i dobbeltsengen og hører på gutta i stua. Det er nemlig ikke så stort her i leiligheten så vi får med oss det meste. :P

Jeg har nettopp fortalt gutta en skummel historie og skal avslutte kvelden med en til...

Sven har pyntet stua og vi har dekorert med koselige lys og lamper. Ingen av gutta har kledd seg ut. Det er de litt ferdige med fikk jeg høre.

Jeg håper dere alle har en fin feiring. J eg skal legge ut et innlegg litt senere med alle snapper jeg har fått fra dere denne uka! 

Jeg føler meg heldig ♥

Hva gjør du i kveld?

Følg meg på snap: annebrith.no

Mumie cookies #halloween

Dette er de aller enkleste kjeksene du kan lage til Halloween.

Du kjevler ut deigen, skjærer dem til slik du vil ha edm med kniv og steker dem.

Pynten er vanlig glasur med øyne lagt oppå :)

COOKIES

  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 400 g mel
  • 2-3 egg

Miks smør og melis godt sammen.

Ha i mel.

Ha til slutt i ett og ett egg.

Kjevle ut deigen og skjær ut formene.

Stek dem i  6-7 minutter på 180 grader varmluft midt i ovnen.

MELISGLASUR

  • 500 g melis
  • 60 g eggehvite
  • 50 g sitronsaft

Ha melis eggehviter og sitronsaft i en bolle. HUSK å bruke GRIND og ikke piskeris. Du vil ikke ha altfor mye luft inn i glasuren.

Rør dette sammen på lav hastighet.  Det vi gjør nå er å lage en tykk marengs. Vi pisker opp eggehvitene fra å være gjennomsiktige til å bli hvite. Vi øker volumet med ca 8 ganger. Etterhvert blir melisglasuren hvitere og tykkere og du vil høre at den poffer. Altså lyden blir litt høyere og den fester seg på kantene.

Ha glasuren i en sprøytepose med tip 2, 3 eller 4 eller bare klipp et hull og pynt som mumier og sett på øyne :P

PS. Du kan gjerne halvere oppskriften da dette blir mye glasur men glasuren kan både fryses og oppbevares i 2-3 uker i kjøleskap. Husk bare å pisk den opp neste gang du skal bruke den.

 

Slik har vi fylt godteriposene til Halloween

Kommende lørdag blir det fest!

Jeg kjenner jeg gleder meg haha. Sven skal ha hele fotballaget her og Annika skal ha besøk av venninner. Hvor det er hjerterom er det husrom skal jeg si dere :P

Vi har bakt boller og forberedt oss med kostymer. jeg skal ikke kle meg ut jeg er en heks uansett. Det er i alle fall det "noen" roper når "noen" blir sinte på meg. Så jeg tar bare frem kosten og smiler pent.

Men ngodteri det må jeg ha. For jeg regner med at det kommer masse barn på døren vår når de hører levenet som helt sikkert kommer til å utspille seg inne i stua. Gutta har blitt for store for å gå Halloween så de skulle "slække" hjemme med pizza og godteri.

Goderiet fyller vi i en engangshanske og slik gir vi bort en hånd til hver og en som kommer på besøk.

Så slipper vi å ha alt i en skål og at skitne barnehender tar på godteri andre skal spise. Mulig jeg høres litt hysterisk ut men jeg er ikke det altså. Synes bare dette løste alt veldig flott :) haha

Det er Annika som har stått for fyllingen av hanskene og godteri kjøpte vi både på Europris, Nille og Rema 1000.

Jeg synes det var en flott ide jeg.

Ha en strålende dag!

Følg meg på snap: annebrith.no

 

Gresskarboller med grønn glasur

Hei dere.

I dag bestemte vi oss for å lage boller. Mamma mente vi skulle bruke bestemors oppskrift men den var jeg ikke så fornøyd med :P

Så bestemors oppskrift som først het mammas boller ( hun er jo mamma til mamma) heter nå: Bestemors boller forbedret for 3 gang.

Det var altfor lite mel i oppskriften og det ga flate boller. Hvem vil ha flate boller? Gjærbakst har alltid vært min spesialitet. Jeg elsker å lage pizzadeig og gjør dette alene hver lørdag.

Disse gresskarbollene ble så gode at jeg nesten tror vi må lage nye allerede til uka. de er superkule å ha med til klassen eller til en fest på Halloween.

Her er oppskriften på bestemors boller:

Gresskarboller ( 27 stk a 80 g)

  • 1,2 kg mel
  • 150 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 6 dl melk
  • 2 egg
  • 2 pk rød fersk gjær
  • oransjfarge
  • 250 g smør

Ha mel, sukker og kardemomme i en bolle.

Smelt smør, ha i melk, egg og oransjfarge. La dette bli fingervarmt og ha så i gjæra.

Ha det våte i det tørre og elt deigen i 1o minutter i kjøkkenmaskinen.

Forhev deigen i 30 minutter.

Trill ut boller a 70-80 g og klipp hver bolle 8-9 ganger i kanten og la dem etterheve 15 minutter.

Stek bollene i 10-12 minutter på 190-200 grader

Mens deigen forhever så kan du lage glasuren.

Glasuren farget jeg grønn og jeg brukte tip 4 og tip 68 for å få fine blader.

Nå blir det en konkurranse her på bloggen.

Lag disse bollene og send en snap av resultatet til mammas snap: annebrith.no Jeg skal velge ut vinneren sammen med mamma og den som vinner får et helt sprøytesett i gave. Med et slikt sett kan du lage flotte pepperkaker til jul.

Håper dere alle får en fin lørdag.

Klem fra Annika

Knask til Halloween

Inneholder sponsede former

Hei,

I dag lager jeg og mamma småkaker som vi skal ha i godteposene til de som kommer på halloween.

Vi har laget en pepperkakedeig. Det lukter jul i hele huset nå!

Oppskriften er denne:

  • 250 g sukker
  • 2 dl lys sirup
  • 1 ss kanel
  • 1/2 ss malt ingefær
  • 1/4 ss nellik
  • 250 g smør
  • 1 ss natron
  • 1 egg
  • 700 g hvetemel

Ha sukker, sirup, kanel, ingefær og nellik i en kjele og la dette få et lett oppkok. Ha natron i og til slutt biter av smør.

Rør godt og la dette avkjøle noe. Ha i egget og hell det hele i en kjøkkenmaskin.

Bland i melet og kjør deigen i maskinen til alt samler seg.

La deigen hvile noen timer i kjøleskap eller la den ligge i kjøleskap over natten.

Før vi kjevler ut deigen pleier mamma alltid å ha den liggende på benken noen timer slik at det ikke er så tungt å kjevle den ut.

Mamma bruker å kjevle for oss slik at vi bare trykker ut formene :P

I dag brukte vi disse Halloweenformene.

Stek pepperkakene i 5 minutter på 180 grader. Midt i ovnen. Vi bruker alltid varmluft men bruker du over og undervarme så kan det hende du må ha en litt høyere temperatur sier mamma. ( 200 grader)

Om du har noen spørsmål så bare spør.

Hvis du følger mamma på snap i dag vil du se hva vi akkurat gjorde med disse pepperkakene! Snap: annebrith.no

Hilaen Annika

Blodige øyne # halloween #cupcakes

Dette er en hit for alle små og store. Skal du lage en fest på Halloween bør du vurderer å lage slike :)

Blodet kan du også bare lage av bringebærsaft :)

Du trenger:

  • Vaniljemuffins
  • Vaniljesmørkrem
  • Blod
  • Øyne

Jeg kjøpte både blod og øyne på Nille.

Vaniljemuffins:

  • 125 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl matfløte

Pisk smør og sukker hvitt. Men ikke altfor lenge. DA blir det for mye luft i deigen noe som gjør at cupcaken mister festet under.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten.

Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.

Vaniljesmørkrem:

  • 4 ss mel
  • 3 1/2 dl melk

Dette kokes opp. Rør godt til det blir tykt. Ha det i en bolle og avkjøl til 37 gr. Gjerne kaldere  Det er best å la det stå kjølig netten over.

  • 300 g smør
  • 300 g melis
  • 2 ss vaniljesukker

Pisk smør, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin i minst 15 inutter. Ha til slutt melpuddingen ( puddingen MÅ være kjølig hvis ikke skiller dette seg)

Miks i 3-4 min. Bruk gjerne stavmikseren her for å forsikre deg om at det ikke finnes klumper i den.

Sprøyt sirkler oppå hver muffins med en rund tipp.

SERVERING:

Legg på et øye i midten og ha til slutt på blod.

Håper dere alle får en herlig Halloweenfeiring!

Spøkelser #halloween

Nå er det ikke lenge igjen til Halloween og det er på tide å lage noen kule saker til denne skumle dagen!

Lag gjerne kjeks med krydder i. Det blir en skikkelig deilig høstsmak av dette. Med glasur på toppen får du flotte kjeks som du kan gi bort.

Du trenger ikke ha en utstikker som er formet som et spøkelse. Klipp ut bakepapir i samme form og skjær med en kniv rundt. Så slipper du å investere veldig mye penger i noe som varer kort :)

Halloween spøkelser:

  • 250 g usaltet smør i terninger
  • 1 ts natron
  • 560 g siktet mel
  • 5 ss vann
  • 210 g brunt sukker
  • 3 ss mørk sirup ( kan erstattes med lys sirup)
  • 3 ss lys sirup
  • 3 ss kanel
  • 3 ss ingefær
  • 1 ts nellik

Slik gjør du:

Ha vann, brunt sukker, sirup, kanel, ingefær og nellik i en kjele. Rør dette godt til massen koker. Trekk kjelen fra varmen og ha i smøret. Rør dette godt inn og avkjøl massen.

Når massen er avkjølt kan denne has oppi en mikser. Bruk grind. Ha i natron og det siktede melet og miks til alt samler seg til en deig.

Ta ut deigen og avkjøl den i plastfolie i kjøleskap noen timer eller natten over.

Kjevle ut deigen på et bakepapir til den er ca 5 mm tykk. Stikk ut former. Avkjøl brettene i kjøleskap i 15 minutter før steking. Dette kan unnlates men da kan det hende formen siger litt ut ved steking .

Stek kakene på 180 grader i 7-10 minutter.

Pynt kjeksene med melisglasur. Oppskriften på denne finner du HER

Annika baker - Halloween Cookies

Inneholder sponset produkt

Hei dere,

I dag har jeg laget cookies til Halloween.

Denne oppskriften er gangske enkel. Du lager deigen til vanlig cookies og farger den grønn.

Oppskrift:

  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 50 g rørsukker ( for god smak kan byttes ut med vanlig sukker))
  • 400 g mel
  • 1 stort egg
  • grønnfarge
  • skumle øyne 

Bland smør og sukker i en kjøkkenmaskin.

Ha i mel og til slutt et stort egg. Farg deigen grønn med pastafarge.

Rull ut en pølse og del denn eopp i små biter.

Rull hver bit til en ball og klem den flat i hånda di.

Sett til slutt på øyer. Stekes på 180 grader i 6-9 minutter.

 

Slik ble de til slutt:

Det er slitsomt å bake dere :)

 

Sees neste lørdag. Da blir det enda mer til Halloween.

Har du spørsmål så still dem gjerne i kommentarfeltet.

Hilsen Annika

 

 

Blodig kake til Halloween

 

Inneholder annonselenker

Det kuleste Espen vet er å feire bursdagen sin med Halloween som tema. Guri malla han har bursdag om 2 uker allerede. Tiden flyr.

Denne kaken faller i smak! Det kan jeg love deg.

Du trenger:

Slik gjør du det:

  1. Lag sjokoladekaken og fyll den med vanlig sjokoladekrem.
  2. Farg siste del av sjokoladekremen sort og legg det på kaken.
  3. Bak de skumle fingrene og avkjøl disse.
  4. Fest lys på fingrene med glasur.
  5. Stikk fingrene oppi kaken og legg noen brukne rundt omkring.
  6. Lag til slutt til rød, tynnflytende glasur og hell over på noen steder :)

 

 

 

Dette slår an både hos store og små!

Jeg lover!

Ha en herlig dag dere :)

Følg meg gjerne på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Snapchat: annebrith.no

 

 

Skumle fingre #halloween

 

Enten elsker du de skumle barna som banker på døren din 31. oktober eller så hater du snørrungene, uansett Halloweenfeiringen er kommet for å bli og her er mine beste tips til en fantastisk feiring:

 

    1. Utelys av betyr: IKKE ring på! Det må alle respektere. Der lyset er slukket bor det mennesker som rett og slett ikke vil ha besøk.

 

    1. Vil du ha barn på døren så sett gjerne et gresskar ned, lys opp inngangen din eller pynt opp i Halloweenstil.

 

    1. Det er ikke kult å få mandariner og annen frukt i Halloweenposene og vil du bli omtalt i nabolaget som "kjip" så må du for all del gi bort mandariner: Det er ditt valg!

 

    1. Kjøp inn smågodt eller annen godis om du ikke lager noe selv.

 

    1. Det kan være lurt å si til barna at de får 1 eller 2 godteri fra skålen. Barna i dagens samfunn kan være nokså brutale og kjenner få grenser så om du gir dem skålen selv tar de hele never til seg og du er fri for godteri før kvelden er over.

 

    1. Kle deg også ut! Dette elsker barna.

 

    1. Ikke skrem små barn som kommer og banker på. Husk at dette skal være et fint minne!

 

    1. Husk at du kan velge: Knask eller knep. Velger du knep så kan det godt hende bilen din blir pakket inn i dopapir.

 

    1. Lag muffins eller skumle fingre. Da blir du poppis.

 

    1. Husk at det er kun 31. oktober man kan gå rundt og si: Knask eller knep. Det er kun 1 kveld og dagen etter er det hele over :)

SKUMLE HEKSEFINGRE

Du trenger:

    • Kjeksdeig

 

    • Skoldede mandler

Kjeksdeig:

    • 200 g smør

 

    • 200 g sukker (engelsk)

 

    • 1 egg

 

    • 400 g mel

 

    • frø fra en vaniljestang

Miks sukker og smør hvitt. Helst i en mikser med k-element. Ha i egget og miks på lav hastighet. Ha til slutt i mel og frø fra en vaniljestang.

Når deigen klumper seg er den ferdig. Legg den i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i minst 1 time.

Rull ut fingre og lag rynker med en kniv.

Sett på en halv skoldet mandel og legg brettet i kjøleskap i 30 minutter.

Stekes på 200 grader i 6-9 minutter.

Halloween cookies

Om to uker er det Halloween og jeg har forberedt meg bedre enn noe annet år :)

Som sagt så har jeg forberedt meg godt til årets Halloween. Espen fyller 6 år rett før og skal ha Halloweenbursdag og jeg har tenkt til å overraske venner og kjente med skremmende cookies, avkuttede fingre og cupcakes med blodige øyne :)

Disse skumle Halloweencookiesene er til en fantastisk flott venninne som bor flere tusen kilometer unna :) Takk for all hjelp i det siste Lisa You're amazing! Guttene dine skal få levert disse på døra snart!

Vil du vite hvordan du lager cookies?Jeg har laget et innlegg som heter: Alt om cookies! Les og bli inspirert :)

Ettersom det nå nærmer seg jul har jeg laget kryddercookies.

Spøkelser, kister, gresskar og flaggermus :)

Håper dere alle får en herlig søndag!

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

Halloween cupcakes

Skal du bake til Halloween? I dag får du et tips som faktisk ikke tar lang tid og du vil helt sikkert bli en populær dør å banke på om du serverer disse godsakene :)

Kommende mandag er dagen: 31 oktober. Noen av oss elsker tradisjonen mens andre liker den dårlig. De av oss som har skolebarn får dette med seg på mange måter og hos oss har vi bestemt oss for å feire dagen sammen med familien og venner. Både voksne og barn skal kle seg ut. I helga som kommer har vi voksne en egen Halloweenfest som vi gleder oss stort til.

Det finnes utrolig mange måter å lage "stæsj" til Halloween på. Jeg har laget disse enkle sjokoladecupcakesene med orange vanilla icing. Oppå har jeg satt en heksehatt av marsipan.

For å lage disse trenger du:

 

Hattene er modellert. Jeg har satt på et bånd og en stjerne men det går an å pynte de akkurat som du selv ønsker. Her er en annen variant. Heksen som tryllet seg selv bort :)

Halloween cupcakes


I dag har jeg hatt en herlig morgen på kjøkkenet sammen med en av mine venninner Irene.

Irene har lovet bort Halloweentreats til en fest for datteren og da er det bare å stille opp :)

Jeg lagde browniesmuffins.

Husk at disse ikke hever seg slik som andre muffins og det gjør at vi må fylle dem litt med en deilig smørkrem. Jeg brukte eggedosis smørkremen.

Smør krem på.

Kjevle ut sukkerpasta og trykk ut sirkler med et glass eller utstikker.

Legg disse oppå.

Slik:

Jeg har en utstikker som heter "season tappit" fra ffm som har søte små  figurer på til halloveen.

Kjevle ut hvit sukkerpasta og trykk ut spøkelser.

Legg tre oppå slik som vist på bildet.

Lag så cupcakes som dekkes av hvit og oransj sukkermasse.

På de hvite pynter jeg med 3 gresskar.

Slik:

Og på de siste med 3 flaggermus i sort.

Det har vært en vanvittig humørfylt dag i Villa Perlesukker i dag.

Vi har hørt på julemusikk og hatt besøk av julenissen. Noen bilder har jeg lovet IKKE å publisere!

Men jeg regner med dere kan tenke dere at vi har kost oss.

Ønsker dere alle en riktig god dag videre.




Happy halloween and happy baking to you all!

Napoleonskake til Halloween


Er det en kake jeg virkelig liker godt så er det napoleonskake. Det eneste som er så synd synes jeg er at den er skjært i så store stykker fra konditoriet når man kjøper den.

Ved å lage denne selv kan man bestemme størrelsen på stykkene og fargen på glasuren selv.

Start med å steke butterdeigplatene. Jeg stekte 2 og to plater hver omgang på 200 grader i kun 10-15 minutter.

Her er oppskriften på vaniljekremen:

6 eggeplommer
60 gr sukker
6 dl matfløte
3 ss maisenna mel
6 pl gelatinplater

Legg gelatinplatene i bløt.
Bland sammen eggeplommer, matfløte, sukker, maisenna i en kjele og rør sammen under svak varme til blandingen tykner.
Tilsett gelatinplatene og rør det jevnt.

Avkjøl blandingen og smak til men vaniljesukker og romessens.
Bland denne blandingen sammen med 1 pk stivpisket kremfløte.

Smak til med romdråper og vaniljesukker.

Farg vaniljekremen før du blander den med kremen om du vil ha den oransj.

Tilsett kremen.

For å slippe søl fant jeg ut at jeg skulle legge hele kaken i en kakeform. 20x20 cm

La fyllet oppi og toppen på :) Satt det hele bort i noen timer slik at det fikk sette seg litt.

Ta det hele ut av formen og skjær til stykker på 5x5 cm.

Slik:

Pynt med sort glasur.

Jeg har valgt å la glasuren renne nedover fordi det da blir litt halloweenstemning på det hele....

Happy Hallloween!

Knask eller knep?

Nå er det ikke lenge igjen til Halloween dere. Det er så utrolig koselig å lage smågodt til barna til en slik dag.

Det du trenger er: Marshmallows, 1 pakke Smil, sjokoladedråper, sjokoladekrem, grønn og oransj icing.

Begynn med å lage sjokoladedråpene. Disse er laget av vanlig sjokoladekakefyll. Ta deigen i en sprøytepose og sprøyt ut dråper og stek disse i 5-8 minutter på 180 g.

 

Når du skal bruke disse som heksehatt så snur du dem slik at den glatte underkanten kommer opp:)

Start med marshmallowsen. Fest sjokoladedråpen oppå med icing.

Sett en smil sjokolade oppå hatten og fest denne med litt icing.

Sprøyt ut små stjerner til bord. Du trenger ikke bruke stjernetip men lag i alle fall en bord rundt:)

Sprøyt en liten sjokoladetopp oppå med en rund tip.

Sprøyt noen "scary" armer på med grønt.

 

Sprøyt så på øyer og de er klare for Halloween ;)

Veldig enkle og jummygode treats til Halloween ;)

Happy baking!

hits