hits

Informasjon

Vinner av reise til Bergen med Santa Maria

Reklame

Hei dere,

I dag er dagen jeg skulle trekke en vinner som skal få en VIP-tur til Bergen og til Gullruten. Vinneren får ta med seg en venn.

Jeg tror noen av dere har spist taco hver dag siden forrige uke :P Og det var veldig vanskelig å velge en person. Jeg vil jo helst ha alle med :P Men sånn blir det jo i konkurranser. Man må velge en og denne gangen falt valget på: Astridkokk. 

Gratulerer så mye Astrid. Jeg gleder meg til å se deg i Bergen.

Så gleder jeg meg veldig til å reise til bergen og har noen dager fri fra barna og all annen jobb. bare stæsje seg litt opp, gå ut og kanskje shoppe litt. Det blir en knallhelg og dere andre får bare følge med på snap: annebrih.no 

Klemmer

 

En ny start!Hei dere,

Skrekkblandet fryd! 

Nå er jeg altså her, på blogg.no. Hvem hadde trodd det?

Alt er nytt. Også for meg.

Så ha litt tålmodighet med meg de neste dagene. Vi må omstrukturere ting litt og komme i gang. 

Jeg ønsker meg et SØK felt. Jeg vet dere vil trenge det for å finne oppskriftene. Og kategoriene må fikses, jeg ser det!

Det ble lite snap i dag. Av den enkle grunn at jeg satt store deler av dagen i møte hos Anti. Jeg fikk se ideene på det som skal filmes fra januar. Gurimalla som jeg gleder meg! 

Det blir baking, baking og mer baking. 

Hashtag er i boks, navn på det som kommer er også bestemt haha. Har sååå lyst til å si mer men må vente med det.

Det kommer en ny header her i morgen.

Alt måtte plutselig skje så fort. Det var bare å pakke snippvesken å komme seg ut. Jeg fikk plutselig ikke tid til alt jeg tenkte. Det var nesten som om brannalarmen gikk og du bare fikk raket med deg det viktigste. Kom deg ut! 

Så her er jeg nå da. 

På et helt nytt, fremmed sted. Hvor jeg kun kjenner noen få bloggere.

Skummelt og gøy på samme tid. 

Skrekkblandet fryd. 

Kom gjerne med kommentarer. 

Ris eller ros! 

Klemmer

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

 

En liten bombe av en nyhet!

Dette er så sprøtt!

Men så moro og jeg virkelig digger at dette samarbeidet kom i boks.

Jeg tror nesten jeg måtte spørre min "pressetalskvinne", eller manager som mange sier, Marte hele 5 ganger om det var i boks før jeg klarte å tro på det haha.

Jeg har bare såååå ønsket at dette skulle skje og nå skjer det!

Ok, here goes.

Jeg startet jo på et innlegg i morrest og skrev at når en dør lukkes så åpnes en ny. På den nye døren sto det Anti og den åpnet seg nokså fort og innenfor sto det en hel gjeng av handlekraftige damer. Til daglig sitter de samlet på et kontor som går under navnet "glassburet"

Uansett døren jeg banket på het altså Anti og frem kom nye muligheter. Vi snakker nå i dag 11. desember, altså vi har jobbet sammen i 11 dager. Det har vært en del møtevirksomhet og de har spurt meg hva jeg ønsker å gjøre i 2016.

Jeg har vært helt tydelig på det. Jeg vil mer enn bare blogge. Jeg vil gjøre en forskjell. Jeg vil skape noe, men ikke alene. Jeg vil bruke min oppbygde kunnskap både på sosiale medier, innenfor varehandel og baking til noe vettugt. Jeg vil ikke bare være bloggeren som skal pushe ut et produkt fordi jeg har tusenvis av lesere, jeg vil skape produktet fra bunn av. Jeg vil ta del i hele prosessen.

Og det skal jeg altså nå få gjøre.

Det første som skjer er at bloggen min flyttes til Nettavisen.

Nettavisen!

Sammen med Anti og Nettavisen skal jeg stake veien videre. Men det første prosjektet er allerede planlagt og det blir videoproduksjon.

Jeg synes det er så vanvittig gøy og jeg gleder meg vilt til overgangen neste uke. Jeg håper alt går etter planen. Vi har allerede bestemt oss for noe av det som skal filmes, men har du ønsker så legg gjerne igjen en beskjed til meg i kommentarfeltet.

Haha hvem hadde trodd det?

Jeg synes det er så utrolig gøy og rent strategisk er dette et veldig riktig valg for meg, når jeg tenker på alle andre ting som er planlagt i 2016. Jeg gleder meg veldig!

Whooop whoooop!

Klemmer og dere ikke glem å følge med her i kveld på julekalenderen :P

Fotocredit: Andris Anti AS

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

 

 

 

Det er slutt og Villaperlesukker er historie

Villaperlesukker er historie!

Det måtte skje! Jeg har tenkt på dette i flere måneder. Sovet på det og tenkt. Sovet på det på nytt.

Jeg kjøpte domenet annebrith.no i april.

Magefølelsen var god fra starten men det er alltid litt vanskelig og skummelt å gjøre store forandringer i livet.

Denne gangen var det jeg som bestemte. Ingen styreleder, ingen ansatt, ingen venninne. Jeg følte at det også ble riktig. Jeg måtte ta det valget selv og jeg tok det etter flere samtaler med mennesker jeg stoler på.

Når du skal forandre noe i livet ditt, forhåpentligvis til det bedre, er mitt aller beste råd å spørre mennesker som faktisk har kommet lengre enn deg selv. Mine venninner Trine og Hilde har hjulpet meg mye. Likeså min kjære Kim og søster Siv Elin ♥

Men når det kommer til bloggen og utviklingen av den så er jeg så utrolig heldig som har verdens beste støttespiller, sparringspartner og venn i min agent inne på United Bloggers, nemlig Annette.

Noen ganger i livet møter du personer som du bare føler det er ment at du skal jobb med. Slik er det med meg og Annette. Vi er langtfra enige og sånn skal det være. Men vi har staket ut en kurs, strategi, markedsaktiviteter, budsjetter som jeg aldri har sett maken til i bloggverden før.

Sammen har vi satt oss hårete mål og faktisk nådd dem alle sammen! Vi er et superteam og dama er rå!

Det var derfor ingen tvil om at jeg skulle gjøre dette da Annette også ropte ut: JA! Da jeg sa jeg hadde vurdert å flytte bloggen til annebrith.no

Nå 1 måned senere er det en realitet!

En ny kurs har blitt staket ut!

Fra i dag ligger bloggen på www.annebrith.no

Jeg er superhappy for dette!

Jeg går nå fra det å være en matblogger ( bakeblogger)  til det å være en livsstilsblogger. Jeg kan altså med god samvittighete skrive om barn, ferier, interiør og shopping! De dype innleggene mine vil det også komme mer av og det vil definitivt bli litt livligere her på bloggen i form av humor og hverdagslykke.

Det starter allerede neste uke. Anettemarie.no og jeg skal gjøre noe sammen. Jeg skal innom Lenariise.com denne uken og de blir gjesteblogging fra bloggere fra United Bloggers her.

#unitedbloggers

Jeg kan ikke skrive dette innlegget uten å sende en stor takk til alle mine blogg-kollegaer i UB, som nå etter 6-7 måneder også har blitt gode, gærne venner. Alle med sine spesielle historier men med et felles fokus: Gjøre en knallbra jobb, ha det gøy og snakke positivt om hverandre.

Unikt i Norge i dag! Jeg har blitt oppriktig glad i noen av disse allerede: Treningsfrue, Juneholm, Teamsolli, Komikerfrue, Klisjehjemmet og frutimian. Alle spesielle og vakre mennesker. Vi har blitt en familie!

Med heiaropene fra denne UB-familien og støtten fra dere og mine nærmeste tar jeg nå steget ut i det ukjente.

I starten blir det noen forandringer mht inndelingen men jeg skal ikke forandre mye slik at det blir enkelt å finne ting for dere.

Jeg skal fortsette å bake. Det slutter jeg ikke med. Jeg er flink på det søte liv, det vet jeg, og det man er flink på bør man ikke slutte med.

Jeg føler enda at jeg har mye å lære bort når det kommer til baking.

Men jeg skal altså gjøre mye mer enn bare å bake!

Profilene mine på sosiale medier vil også etterhvert bli tilpasset men dette går gradvis. WOW i skrivende stund er det nesten 40k følgere på Instagram og 22K på facebook.

Det første store jeg skal gjøre nå er å dra på ferie med min kjære til Maldivene. Om bare 10 dager sitter vi på flyet og det skal bli deilig å få 3 hele uker sammen bare vi to. Vi skal før det ha det gøy på snap, kose meg med barna på avslutninger og gjøre klart til tidenes kjærestetur.

Jeg håper dere vil fortsette å følge meg. Det betyr mye for meg å vite at dere "er der ute" ♥

Håper dere trykker LIKER og kommenterer. Jeg trenger litt postivie tilbakemeldinger folkens!

Klemmer  ♥

Hvordan få flere lesere på bloggen?

 

De siste 2 ukene har besøkstallet på min blogg 5xdoblet seg fra tiden før det!

Rekkevidden på mine facebookinnlegg har 10xdoblet seg!

Det er nokså interessant og jeg skal fortelle dere hva jeg har gjort og hva jeg mener er årsaken.

VESTLIA RESORT

Det hele startet en januardag på Vestlia. To nokså kjente fjes fra bloggverden holdt et foredrag da bloggerne fra United Bloggers var samlet til kickoff. Det var mange i salen som satt og hørte på disse smarte karene. Alle fikk den samme informasjonen men spørsmålet etter to slike informative foredrag er jo hva DU gjør med informasjonen du har fått?

Jeg brukte hele søndagen etter disse møtene til å tenke og gruble. Jeg veide for og imot og brukte kveld etter kveld i ukene etterpå til å se gjennom notatene mine. Var det så enkelt?

Thomas Moen

Thomas hadde et foredrag om perler og fotball. Jeg husker ikke alt men det jeg satt igjen med var:

1.Tenke på leseren din på en annen måte!

2. Så høyt du kan er ikke så høyt du kan!

Hva betyr egentlig at så høyt du kan er ikke så høyt du kan! Jo det betyr at om vi får beskjed om å strekke armen opp så høyt vi kan og får samme beskjeden rett etterpå om at armen må strekkes høyere...så klarer vi jammen det. Prøv det!

Det var et knakende bra foredrag av Thomas og jeg tok det jeg følte jeg trengte med meg på veien og det jeg følte ikke passet for meg lot jeg forbli på Vestlia.

Jan Lossius

Jan en en ung og smart fyr. Ydmyk og lyttende. Han fortalte om hvordan han jobbet med bloggeren: Sisteplass og hvordan han i den senere tiden har jobbet med Mamma til Michelle.

Jeg har jobbet som salgssjef i et amerikansk firma i Nederland og jobbet med salg i over 15 år og frem til i dag er dette det aller beste foredraget jeg har hørt. NO NONSENSE. Rett på sak dette er veien til suksess. 10 punkt:

 1. Svar alle leserne - OVERALT
 2. Bruk tid på overskriften
 3. Få deg en facebookside
 4. Oppfordre leseren til å like innlegget
 5. Test ut ting og analyser
 6. Skriv i link: klikk her
 7. Snakk med leserne i sosiale medier
 8. Bloggen din er jobben din!
 9. Sunday is funday
 10. Få deg google analytics og analyser alt du gjør

Nå mener jeg at dette ikke er nok til å få flere blogglesere over tid. Det aller viktigste er INNHOLDET.

Hva har jeg gjort de siste 2 ukene?

Tilbake til meg da. Etter Vestlia så satt jeg jo kveld etter kveld og funderte på hvorfor jeg ikke hadde mer enn ca 1000-1500 unike brukere hver dag. Om jeg ikke blogget så var det antallet stabilt. Ergo jeg kunne jo slutte å blogge for det skjedde ikke noe nevneverdig når jeg blogget. Var jeg så kjedelig?

Så bestemte jeg meg. Etter en samtale med barna og mine nære venner om at jeg skulle snu på måten jeg blogget på. Jeg visste og vet enda at dette ikke vil passe alle og at jeg vil miste lesere....men bloggen er min egen og jeg gjør hva jeg vil med den. Det føltes riktig å ta dette steget etter 5 år.

FØR

Før kom det ut oppskrifter og tips og det var det. Noen gang er skrev jeg om livet mitt men det skjedde kanskje 1-2 ganger i måneden. Det ga ca. 1000 unike brukere hver dag.

Nå skriver jeg om livet som alenemor til 4 barn, hverdagen med et AS, tanker, utfordringer, kjæresten, eventer jeg er med på og ting jeg opplever. Dette gir ca. 5-7000 unike brukere hver dag.

Mitt utgangspunkt var: 34K følgere på Instagram. 21K følgere på facebook. Det må jo bety at jeg har potensialet til å få mange flere lesere enn bare 1000 altså 1K? Jeg har jo i teorien over 50K som følger med på det jeg gjør. Jeg bestemte meg for "å gire opp et hakk" her på bloggen dagen jeg gikk over til United Bloggers og ny teknisk løsning. Bloggen ble "modernisert" og ser smashing ut. Så ja det hjelper også!

Hvilke andre grep har jeg tatt?

 • Snapchat:  v_perlesukker kan du følge meg og der deler jeg min hverdag og snakker med alle som lurer på noe.
 • Instagram: Jeg prøver å kommunisere og svare på alt som blir spurt og jeg har autopublisering på denne.
 • Facebook: Denne siden bruker jeg til å fortelle om hva som skjer på bloggen.

Poenget er at alle de forskjellige sosiale mediene blir brukt til å lose trafikk inn til bloggen MEN det er ikke min hovedinteresse. Jeg har snudd min hovedinteresse til å bli å kommunisere med DEG på den plattformen som du er på og når du blir for nysgjerrig på livet mitt så klikker du deg inn her :)

Baksiden av medaljen

Det som er mindre gøy med stor trafikk er jo at det alltid vil være mennesker som er uenig med deg. Heldigvis er jeg en voksen dame som tåler en støyt og jeg har blogget i 5 år nå slik at jeg vet hva jeg går til. Jeg har fine mennesker rundt meg og et nettverk med bloggere som tar vare på meg når det blir tøft.

Uansett vil det være mennesker som snakker bak ryggen din og da sier jeg som Trine Grung en gang sa: Snakker du bak ryggen min? Det betyr bare at du er i den perfekte posisjon til å kysse meg bak!

Mine beste tips:

 1. Vær ekte, lesere vil ha noen som viser både gode og dårlige sider.
 2. Vær deg selv. Ikke prøv å kopiere noen.
 3. Vis dine talenter. Drit i janteloven - Du er unik og fremhev det du er god på!
 4. Vær ydmyk. Ingen har noen gang fått pes for å være hyggelig!
 5. Lag en plan, sett igang å jobbe og følg planen!

Når det kommer til planen så tror jeg det kan være viktig å sette deg konkrete mål. Vil du ha 5K unike om dagen ja så er det målet ditt og definer det da. Sett opp planen og hva du må gjøre for å nå målet. Mitt personlige mål er 10K unike hver dag fra august 2015 og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å nå målet mitt med hjelp fra mine støttespillere.

Likte du dette innlegget?

Trykk LIKER under her  :)

#releaseparty

Lene Orvik kommer med egen kolleksjon!

Gratulerer så mye Lene! Jeg vet hvor stort dette er og jeg ser hvor hardt du jobber for å nå målene dine.

Jeg møtte Lene første gang i fjor høst da jeg lagde cookies til hennes lanseringsfest BIK BOK by Lene Orvik.

Nå skal denne smarte og flinke damen altså komem med sin egen kolleksjon og jeg skal sørge for at familie, venner og samarbeidspartnere sår noe godt å bite i på lanseringsfesten :)

Jeg både gleder og gruer meg :)

Datteren min Annika er STOOOR fan av Lene og fikk møte henne igjen forrige uke:

Hun bare elsket "pysjamasbuksen" til Lene og synes det vaar så kult at Lene gikk kledd slik hun gjorde!

Det fine med Lene er at hun genuint bryr seg om menneskene rundt seg. Du merker det fort på måten hun omgås med alle og ikke minst hvor flink hun er til å "se" barn. Mine 3 elsker i alle fall henne og Annika er nok fan nummer 1 :)

Nå må jeg altså finne ut hva jeg skal servere til 200 stykker osm skal feste på BAR Tjuvholmen 10. april.

Dette serverte vi sist:

Noen med tips?

Wiiiiiii sitter i sofaen og smiler fra øre til øre :) Må legge meg tildlig da jeg vil være opplagt til jeg skal til Oslo og Feinschmecker whooop whoooop.

Bildene er hentet fra Lenes blogg og er tatt av Andreas Winter

 

 

Feinschmecker

Jeg kan nesten ikke tro det men det er faktisk sant! Denne jenta skal inn på kjøkkenet til en av Oslos bete restauranter!


 

Feinschmecker er en gourmetrestaurant i Oslo. Restauranten ligger i bydelen Frogner.

Stedet drives av Lare Erik Underthun, sølvvinner fra Bocuse d'Or i 1991. Feinschmecker har hatt én stjerne i Michelinguiden fra  1991- 2012.


 

Det er nokså imponerende.

Jeg var så heldig og fikk treffe Lars Erik høsten 2013. Sammen med Electrolux hadde vi et bakekurs. Han imponerte meg på mange områder og jeg har siden den gang alltid sett opp til det han har fått til :)

Da jeg leverte cookies til Lene Orviks releaseparty møtte jeg Vinay Tangen og vi kom i prat. Han fortalte meg at han jobbet som kjøkkensjef og konstituert daglig leder på Feinschmecker, restauranten jeg hadde forelsket meg sånn i et år tidligere. Vi begynte å prate desserter og jeg fortalte jo at jeg så gjerne ville lære mer. Men som dere vet så er kurs hos de aller beste veldig dyre og det har ikke blitt prioritert.

Gleden var derfor stor da jeg ble invitert inn på kjøkkenet for å få lære av selveste Vinay :) Dette har jeg altså sett frem til i flere måneder og jeg gruer meg litt men gleder meg masse. Jeg vet ikke om dere klarer å relatere og skjønne hvor stort dette er for meg men forestill deg at du har et mål om å oppnå noe. På veien til det målet må du sette deg noen delmål som er vanskelige å nå. Et av disse delmålene er for meg dette :)

Vi skal lage noe spennende og noe jeg absolutt ikke kan så dette blir helt klart en dag med masse læring. Kan dere se dette for dere? Meg i rosa konditorjakke sammen med en av Norges beste kjøkkensjefer?

Her ser dere meg "in action" :P

Og her er Lars Erik og Vinay:

Det føles helt uvirkelig å få lov til å være med på dette og jeg er litt sånn "starstrucked" nå når jeg tenker på dette.

En av mine drømmer blir virkelige og jeg føler at jeg faktisk denne uka skal leve et liv som er alt annet enn mitt eget......

Inn her skal jeg altså:

Om dere har lyst til å følge med på hvordan det går denne uken så kan dere følge meg på snap v_perlesukker.

Glad hilsen fra meg!

 

 

Ny blogg #spent

Har du sett parodien på 50 shades of Grey?

Anastasia (Edel Hammersmark Gjervan, spilt av Henriette Steenstrup) sier: Detta synes jeg ble litt tamt mr. Grey! Nå er det på tide å gire opp et hakk!

Vel sånn blir det også på den nye bloggen min.

Jeg er faktisk drittlei av å please alle så jeg har bestemt meg for å "gire opp et hakk" her inne.

Jeg fyller 40 år om noen måneder så det er sikkert 40årskrisa som inntrer.

Baking blir det, oppskrifter, råd og en del av livet men på langt nær så korrekt som det har vært.

HVA SKJER MED BLOGGEN?

Mange av dere har savnet oppdateringer fra meg og det stemmer jo jeg har jo ikke blogget i denne venteperioden. Den har vart altfor lenge men det føltes ikke riktig å blogge når jeg visste jeg skulle gjøre ting litt annerledes. Følte at jeg da hadde holdt dere litt for narr.

Jeg har i det siste blitt kjent med en finfin gjeng som kaller seg #unitedbloggers. Det er en miks av gærne komikere, fruer, fashionbloggere, matnerder og treningsfreaker.

Felles har vi vel kun at vi elsker å se oss selv på bilder og digger å skrive om det. Jeg har blitt så påvirket av å henge med dem at jeg syntes bloggen min rett og slett ble kjedelig.

Det betyr ikke at jeg skal begynne å bake crazy kaker bare gjøre litt mer at ting JEG selv vil uten å tenke så mye på hva DU mener. Så har jeg bestemt meg for å vise dere mye mer av livet bak kamera. Et jævlig vanskelig liv sa datteren min i går. Hun mente at å ha 4 barn alene var å grave sin egen grav ....

KONDITORIET

På kundelisten begynner vi å få flere og flere kjendiser og store eventer. Det er på tide at vi viser dere litt av hvordan alle leveringene kommer frem. Noen har helt urimelige krav men derfor er de kjendiser og jeg gjør mitt ytterste for å gjøre alle glade.

I mellomtiden mens jeg har vært fraværende fra bloggen har jeg fått meg kjæreste.

Det er kanskje det beste som har skjedd meg siden jeg fikk barn. For alle rundt meg tror jeg også det er bra da jeg er veldig glad og fornøyd for tiden. Sånn sett tror jeg det var bra med en pause fra all jobbingen. Jeg jobbet jo 12-14 timer hver dag 7 dager i uka og det tok nesten livet av meg. Ved siden av all jobbingen har det nesten vært umulig å treffe noen ettersom jeg har 4 barn alene og er svømmetrener og håndballdommer......så det var godt å få seg litt fri og faktisk bruke litt tid på drømmemannen.

Hvordan dette vil gå vet jo ingen. Mannen jobber innenfor finans i DNB og er min rake motsetning. Vi ler 70% av tiden og jeg klarer ikke holde meg alvorlig i mer en noen minutter sammen med han. Det skal nevnes at fyren er trønder så ennkel å le av :P

Bloggen er kaotisk nå, kommentarer mangler og det er mye som ikke er på plass men fatt mot og har du spørsmål så si ifra!

Håper dere har det fint og klarer å logge dere inn for å kommentere. Det trengs bare 1 gang.

Bli med på vår søte reise!VILLA PERLESUKKER AS

I dag jobber det 6 personer i Villa Perlesukker AS. Vi driver bloggen www.villaperlesukker.no en webshop og et konditori på Sørumsand.

Siden åpningen av konditoriet i 2013 har vi levert kaker og andre søte saker til store og små begivenheter. Eksempler på leveranser er: Lansering av boken Bra Nok til Lene Alexandra, brudeshow med Cecilie Melli, dåp og bursdag til Caroline Berg Eriksen og nyåpning av Sten & Strøm varemagasin. I tillegg til dette har vi med jevne mellomrom større firma og eventleveranser.

2015 blir for oss et spennende år!

I forbindelse med vår vekst søker vi etter flere nye deltidsansatte.

Vi ønsker at du er/har:

 • over 16 år

 • interesse for baking

 • utadvent

 • fleksibel

 • nøyaktig


Det er en stor fordel om du kan bake og har høy arbeidskapasitet.

I forbindelse med våre eventer og leveringer vil vi med jevne mellomrom bli fotografert og filmet og du må føle deg komfortabel med dette.

Hos oss blir du en del av et hardtarbeidende team. Vi har godt humør og ler mye på jobb.

Vi leverer ferskvarer og jobber ofte med korte tidsfrister så det er en fordel om du kan "svinge deg rundt" og jobbe under press.Stillingen er timesbasert, med mest kvelds- og helgejobbing, samt noe eventjobbing i tillegg til faste oppsatte dager/tider. Det vil være tilsvarende en 20-30%. Den beste løsningen finner vi alltid sammen, så dette blir vi enige om med den rette til stillingen.

For den rette kandidaten vil det også være utviklingsmuligheter fremover, både i ansvarsområder og i økt omfang av stilling.

Har du lyst til å bli vår kollega?

Send en skriftlig søknad med CV og bilde til:

siri@villaperlesukker.no

Intervju og praktisk prøve vil foregå i uke 3.

Søknadsfrist: 9. januar 2015

Eventuelle spørsmål om stillingen rettes til Siri Børresen på telefon: 45400345 eller mail.Cupcakeskonkurranse!

Blåfront


Lørdag 13. september er det Smakfull bylørdag i Lillestrøm og du kan være med på Cupcakes konkurranse!

Lag din aller beste cupcakes, lever den inn og vinn en flott kjøkkenmaskin fra Electrolux :)

Jeg er med som jurymedlem og gleder meg til å smake på alle cupcakes som blir levert inn :)

Nå har du sjansen til å være med på noe gøy! Har du en skikkelig god oppskrift som alle venner og kjente bare maser etter å få deg til å bake? Blir du alltid spurt etter den ene deilige varianten som bare du klarer å lage? Lager du kanskje en helt egen vri på en allerede kjent oppskrift eller har du bare lyst å være crazy å lage en ny smaksvariant på en cupcake?

Bli med i konkurransen! Dette blir kjempegøy!

Jeg har lovet at jeg skal stille opp og gi tilbakemelding på smak til alle som leverer inn bildrag uansett hvordan det går. Så her har du en mulighet til å få ærlig tilbakemelding på det du baker. Kanksje litt skremmende men jeg var veldig glad for tilbakemeldingene jeg fikk fra Pascal og Øyvind under Hele Norge baker og det gjorde meg bare bedre selv om det var litt skummelt :PREGLER CUPCAKEKONKURRANSE

1. Du må levere inn 8 cupcakes av samme smak.

2. Oppskrift må følge med på papir.

3. Kun et bidrag per person.

4. Cupcakes leveres i kakeeske eller på pappfat ( NB: Fat blir ikke returnert)

Alle bidrag vil etter konkurransen kunne få tilbakemelding på utførelse om dette er ønskelig.

Jury legger vekt på både smak, konsistens og kreativitet.Cupcakes leveres på Torvet i Lillestrøm ved scenen klokken 11.00

Jury:

Ordfører i Skedsmo kommune Ole Jacob Flæten

Sjefsredaktør i Romerikes Blad Magne Storedal

Daglig Leder VIlla Perlesukker Anne Brith DavidsenPREMIER

1. Premie Kjøkkenmaskin fra Electrolux  

2. Gavekort Lillestrøm Torv / Bakeutstyr verdi 1000.-

3. Gavekort Lillestrøm Torv / Bakeutstyr verdi 500.-

Vinneren kåres klokken 14.00

Vinneren vil også få muligheten til å få oppskrift og cupcakes frontet på min blogg :)Bli med davel!

Riviera Maison Santa NightFor noen uker siden fikk vi en invitasjon fra Riviera Maison.

Karianne og jeg reiste til Sandvika og der møtte vi skjønne Ingunn som er markedssjef i Riviera Maison.

De ville at vi skulle designe egne cupcakes til deres flotte arrangement Santa Shopping Night.

Da både rosa, hvitt og sølv er en stor del av kolleksjonen så verken Karianne eller jeg på dette som noe problem :) :) :)

Vi har tatt utgangspunkt i følgende bilder:

Nydelige perler :)

Stjerner og snøfnugg :)

Nydelige duse farger :)

Litt glitter & Glam :)

I kveld er altså dagen og du kan enda bli med om du bor i nærheten :)

SANTA SHOPPING NIGHT

"Ikke gå glipp av julens største interiørhappening!

Rivièra Maison ringer julen inn med Santa Shopping Night onsdag 11. desember kl 20-23.

Eksklusivt denne kvelden tilbyr vi deg 20% RABATT på alle accessorier og GIVE AWAY til alle betalende kunder.

Vi ruller ut den røde løperen, DJ?en spiller fengende musikk og vi serverer bobler i glasset og smakfulle cupcakes..... hehe fra oss altså :)

Jeg skal også dele tips og triks for å dekorere julens vakreste kaker.

Meld deg på HER

Sees vi?

Vi offentliggjør bilder fra eventet senere denne uken :)

Bloggen blir bok!


Dette innlegget har jeg gledet meg i flere måneder til å skrive:


Jeg skal skrive bok!


Det blir ikke en hvilken som helst bok, det blir en fantastisk bok om


"Kaker og andre søte saker"


En bok fylt med myke kremer, fristende smaker og gode oppskrifter.


Jeg er så glad, jeg er så takknemlig og jeg er så heldig føler jeg :)


HISTORIEN


Det hele startet i vinter, litt før jeg visste at jeg skulle være med på Hele Norge baker. Det var en hyggelig dame fra Gyldendal.


Hun spurte meg om jeg hadde lyst til å skrive bok?


Jeg kan enda kjenne den glade følelsen jeg fikk inni meg da vi snakket sammen. Hjertet begynte å slå fortere, jeg smilte til alle som sto rundt meg og jeg var bare så glad.


Med tårer i øynene ringte jeg min beste venn. Jeg ropte ut:


JEG SKAL SKRIVE BOK!


Stakkars Karianne, hun hørte nok ikke så mye og det tok flere minutter før jeg klarte å roe meg.


Når jeg skriver dette får jeg enda tårer i øynene av å tenke på akkurat det øyeblikket.


Det var så etterlengtet, så ønsket....


Våren kom og våren gikk. Midt oppi Hele Norge baker satt jeg og skrev og noterte meg flotte oppskrifter.


Jeg har bakt, jeg har kastet, jeg har forbedret og jeg har kastet igjen... Jeg holder enda på.Det er noen få ting som er viktig for meg når velger å kjøpe en kakebok.


Oppskriftene må være gode og jeg må bli inspirert. samtidig vil jeg LÆRE noe. En skikkelig god kakebok skal du ta frem igjen og igjen og igjen.... helt til du har bakt minst halvparten av oppskriftene.


Det at bloggen blir til bok betyr ikke at jeg kommer til å bruke noen av bildene jeg har brukt på bloggen.


Alt som kommer i boken vil være nytt material fotografert av skjønneste Karaianne Moe Tørum.


Vi har allerede jobbet hardt i sommer og alle kapitlene er nå planlagt og påbegynt.


Her ser dere Karianne "in action"Girlpower på Sørumsand. Det er ikke noe annet å si om den saken!


Sammen har vi altså jobbet mange iherdige måneder med dette og fortsetter helt frem til januar.


Neste høst kommer boken og jeg gleder meg til å ta dere med på denne fantastiske reisen vi skal dra ut på. Et eventyr er det virkelig!


KONDITORI


Som mange av dere allerede vet har jeg startet et lite konditori på Sørumsand. Mange ville nok tro at det ikke var "liv laga" for noe sånt på bygda.


Men jeg kan fortelle deg at menneskene på Sørumsand er noen skikkelige søtmonser.


Hver eneste fredag har vi vært utsolgt for alt vi har bakt. Vel det er ikke VI som har bakt det er jo jeg....


De aller beste oppskriftene fra konditoriet kommer selvsagt i boken. Jeg lover at jeg ikke skal ha noen hemmeligheter :)FOTOSHOOT


Vi har altså hatt mange fotoshoots allerede og vi jobber jevnt og trutt mot målet. Her blir det ikke noe sprengbaking rett før deadline nei. Hver mandag og tirsdag har vi jobbet og skal vi jobbe helt frem til i slutten av januar. På denne måten håper Karianne og jeg at vårt produkt skal bli så perfekt det overhode kan bli!


Vil du se mer av arbeidet til Karianne? Lik hennes side på Facebook


INNHOLDET


Innholdet i boken vil være: Kaker og andre søte saker.


2 hele kapitler vil bli fylt opp med kaker og et kapittel skal hete: Festkaker :) Det blir antageligvis det største kaptittelet slik det ser ut nå :)


Et av kapitlene er en skikkelig overraskelse og jeg gleder meg sånn til å kunne si mer om alt dette.


Du vil finner terter, paier, petit fours og masse andre søte saker i boken.


Neste høst rundt denne tiden blir det lansering. Jeg ser vanvittig frem til det :) :) :)


Frem til da baker jeg!


Min egen bok...tenke seg det! Jeg synes det er sykt stilig!


Hva skal til for at akkurat DU skal kjøpe min bok?


Følg meg gjerne på Instagram eller Facebook.


Ønsker dere alle en fantastisk dag!


<3


God klem!


Bildene i dette innlegget er tatt av Karianne Moe Tørum ( foruten de bildene jeg har tatt av henne på bordet)Åpning av Villa Perlesukker

Hei på dere alle sammen!

Nå er det mye som skjer og jeg merker at det koker litt rundt Villa Perlesukker og meg selv akkurat nå.

Fantastisk gøy er det.

Før jeg begynner å fortelle om åpningen så har jeg lyst til å si noe om situasjonen og mine tanker rundt det å starte opp en liten cafe.

ØKONOMI

Fra første dag har det vært viktig for meg at jeg ikke skal ha for høye kostnader. Det har vært utrolig mange ting å investere i og det kommer flere og flere ting fremover.

Kjøkkenet vårt har blitt levert av Kvik Lillestrøm og alle hvitevarene av Electrolux. Resten av alle møbler har vi fått gratis på finn.no eller kjøpt brukt.

Tapeten vi har på veggene har vi fått av Laura Ashley i Oslo.

Lokalet ellers har blitt malt og tapetesert på dugnad.

For meg har det vært viktig å starte veldig lite og ikke vokse for fort. Vokser man for fort må man binde opp mye kapital og investere mye.

Vi har ikke hatt råd til å annonsere til åpningen ei heller hatt råd til en kasse. Vi har fått leid oss en betalingsautomat slik at alle kjøp registreres.

Vi ønsket oss sårt et skilt og klistremerker på vinduene til åpningen men dette har vi også ventet med. Vi har kun kjøpt inn det som har vært nødvendig.

Selv om vi har startet i det små betyr ikke det at vi ikke har visjoner om hvordan vi vil ha det. Etter åpningsdagen har vi evaluert og kommet frem til hvordan ting skal utvikle seg videre i et rolig tempo.

FORBEREDELSER TIL ÅPNING

Det var kun jeg som skulle bake til åpningen og i samtaler med flere fant vi ut at om vi bakte 4-500 cupcakes, 300 makroner og 150 terter så hadde vi mer enn nok. Vi hadde tross alt over 100 cookies ved siden av. Med en liten ovn som de fleste av oss har hjemme begynte jeg da natt til fredag å bake opp det som vi skulle ha.

Sent på kvelden eller rettere sagt midt på natta fant jeg ut at jeg var nødt til å være våken gjennom natten for å kunne dra dette i land.

Som sagt så gjort. Barna var plassert bort til venner og jeg kunne bake.

Da klokka var 4.00 ødela jeg 3 brett med cupcakes og da fant jeg ut at jeg måtte stoppe. Så jeg syklet hjem for å legge meg. Vel hjemme klarte jeg jo ikke å sove! Aaaargh.

Klokken 04.45 sovnet jeg og måtte stå opp rundt 6.

KLOKKEN 10.00

Jeg hadde fått 4 jenter til å hjelpe meg på åpningsdagen. Karianne, Linda, Halldis og Nina. Sammen ønsket vi velkommen da klokka var 10.00

Solen skinte fra skyfri himmel og den deilige duften av nybakte cupcakes spredte seg utover parkeringsplassen idet jeg åpnet døren. Ute sto det mange og ventet og før vi hadde fått satt ut plantene var det over 20 stykker i butikken.

Det var helt vanvittig. Cupcakes ble revet bort, makroner var vi fri for allerede etter 50 minutter. Vi delte ut gratis kake og kaffe til alle og da første rush hadde lagt seg så pustet vi litt sammen og lo litt av det som hadde skjedd.

Karianne kom og spurte meg om jeg kunne lage flere makroner og vi måtte samtidig lage krem til over 50% av cupcakesene. Det var ville tilstander.

I ettertid har jeg evaluert dagen med jentene og funnet ut at i "cupcakesalgets hete" har det blitt solgt karamellcupcakes med for lite karmaell og at våre sitroncupcakes ikke har fått nok sitronkrem i slik at de faktisk var litt for søte. Dette beklager jeg veldig. Noen kan kanskje ha følt at kremen var litt for søt og det stemmer helt klart.

Dette skal ikke skje igjen.

Ellers har vi byttet muffinsformlevrandør til Idun og håper nå at våre former ikke løsner under steking slik de gjorde på fredag. Dette beklager jeg også.


Her er et bilde av Karianne og meg tatt av Anita Jacobsen fra Indre.

Allerede klokken 14.30 var vi utsolgte for det meste..... ALT var borte! Helt utrolig.Barn har en viktig rolle i mitt liv og det var utenkelig for meg å lage en åpningsfest uten å inkludere de små. Derfor kjøpte vi en CUPCAKE-pinata på Partydesign.no

Link til pinata finner du HER

Barna hylte og lo og til slutt var det jeg som måtte slå den i stykker med kjevlet :)

Masse godt kom ut og alle var glade.Her er enda et bilde tatt av Anita fra Indre Akershus Blad.

Som dere kanskje ser så ser jeg utrolig trøtt og sliten ut og tro meg det var jeg.... hehe.

Når jeg nå har fått denne fantastiske dagen litt på avstand er det mye jeg tenker på at vi må gjøre bedre men det var også veldig mye som gikk bra.

Jeg må bare si takk til alle på Sørumsand som har støttet opp og tatt turen. Takk til alle som reiste langt for å handle av meg. Folk kom fra Oslo, Jessheim, Aurskog og mange andre steder.

Kanskje jeg skulle vært mer inne i butikken for å hilse på dere alle men jeg måtte bake litt makroner etterhvert som det gikk tomt.

FREDAGSCAFE

Hver fredag skal vi altså åpne våre dører for lokalbefolkningen her på Sørumsand og by på nybakte cupcakes, lekre cookies og søte makroner. Jeg har valgt å gjøre det til en ukentlig greie da jeg ikke tør å ta risikoen med å starte et fullverdig konditori. Jeg må begynne et sted og det er her.

Jeg håper alle dere som ønsker utvidete åpningstider skjønner at vi gjerne skulle åpnet hver dag. Men vi må starte et sted og ta ett skritt av gangen.

Mange ble også skuffet på åpningsdagen fordi alt var utsolgt. Vå har nå åpnet for å forhåndsbestille varer som blir reservert til deg og lagt unna hver fredag. Vet du nå at du skal innom kommende fredag og vil du unngå at du må gå tomhendt hjem? RESERVER din bakst HER.

TEAM @VILLAPERLESUKKER

Hjelpe meg, vi har plutselig blitt 3! Min hverdag er ikke lengre alene og alt jeg nå gjør fremover blir diskutert med Karianne og Nina. Det er både skremmende og gøy.

Jeg skal jo fremdeles blogge her på bloggen men jeg skal kun gjøre det jeg er god på og det er bake, fotografere og skrive om kaker.

Karianne skal ta seg av alt som har med ordrer å gjøre og hun er også hjernen bak alt av design.

Nina tar seg av økonomien og styrer alt med penger med jernhånd!

Inni meg fryder jeg meg over denne situasjonen men samtidig er det veldig skummelt at vi nå har satset slik vi gjør.... jeg håper bare det er verdt det!

EGEN FOTOGRAF

Karianne Moe Tørum og jeg har nå inngått et samarbeid og skal ta masse bilder sammen fremover. Karianne er fotograf og jobber her på Sørumsand. Ei herlig jente som sprudler hver gang vi er sammen. Prosjektene vi har jobbet med frem til i dag er litt hemmelig enda men jeg lover å fortelle det nokså snart :)

Bildet over er tatt av henne og er det nye bildet jeg bruker her på bloggen.

NYTT DESIGN

Bloggen har også fått nytt design! Wohooo hva synes dere? Er det ikke flott?

Jeg er så stolt over hvordan ting nå former seg at jeg oser av glede.

Livet er deilig!

ASSISTEN KJØKKENMASKINPå åpningsdagen loddet vi ut en flott kjøkkenmaskin. Eget innlegg om test av maskinen kommer!

Vinneren av maskinen ble lodd nummer 79: Victoria Andersen.

Gratulerer Victoria. Du er velkommen tilå hente en flott Electrolux maskin hos oss på Villa Perlesukker.


Enda et bilde tatt av Anita Jacobsen, Indre Akershus Blad.


MIN NYE HVERDAG


Det er tydelig at Sørumsand er klar for rosa makroner og jeg gleder meg til fredag og til vi igjen skal selge bakevarer.


Vi har åpent hver dag mellom 10-14 og på torsdager 10-18 men da selger vi kun utstyr.


Kom gjerne innom for en prat.


Vi sees snart igjen!


God klem!


Jeg maler.Jeg maler.

Noe hvitt, noe rosa, og noe lys turkis.

Mer kan jeg egentlig ikke si.

Det er utrolig vanskelig å må holde på hemmeligheter!

Jeg kan ikke snakke med så mange om Hele Norge baker for jeg er livredd jeg skal røpe meg om hvordan det går så jeg prøver å unngå temaet når noen spør.

Jeg har en enda større hemmelighet jeg bærer på som jeg først kan fortelle etter sommeren og helt til slutt for å gjøre det hele komplett så har jeg en hemmelighet til som jeg bare må holde stille om helt frem til september! Aaaargh!

Skjønner dere hvor fælt det er å være meg for tiden?

Tiden brukes altså på å male og så kan jeg jo si at jeg har truffet vanvittig mange hyggelige mennesker den siste tiden! Så heldig jeg har vært tenker jeg.

JIPPIIII.

I morgen er det Hele Norge baker igjen og alle har sikkert sett at jeg sitter og gråter på TV. Jeg gruer meg faktisk litt til episoden i morgen, men det får stå til!

I mellomtiden maler jeg.Mens jeg maler drømmer jeg meg bort til et rosa konditori og bryllupskaker i 7 etasjer. Små barn som titter inn i et utstillingsvindu med nesen helt klemt inntil glasset for å prøve å kjenne på duften av kjeks og småkaker som frister i vinduet. En eldre herremann som fast kommer og henter sine petit fours til helgen og en telefon som kimer av kakebestillinger. Fransk sjokolade, deilig Rørossmør og store flotte bringebær fra Lærdal, økologiske egg fra bonden og det aller beste melet fra møllene, eclairs pyntet i vårens farger fylt med den mykeste eggekremen du kan tenke deg.

Jeg maler litt til!

God lørdagskveld dere og takk for at du heier på meg! Det varmer mer enn du aner!

Varm hilsen!

Cakeshop


Velkommen til Cakeshop!

I mange år har jeg,  Anne Brith, hatt en stor "passion" for det søte liv.

Siden jeg startet bloggen Villaperlesukker.no høsten 2011 har jeg bakt nesten daglig.

Cupcakes, petit fours, cookies, cakepops, kaker og terter har blitt en stor del av mitt liv.
Denne våren kan du se meg bake på TV3 i programmet Hele Norge baker.

Gjennom prøving og feiling, reiser og deltagelse på kurs hos velrennomerte konditorer har jeg lært mye om hva som trengs for å lykkes på kjøkkenet.

VARER

Jeg har lært at man kan klare mye ved hjelp av utstyr, men det er langt på vei alt man trenger. Noen få gode basisting kan brukes til mye.

Det jeg anbefaler er testet ut og funnet nyttig. Klikke deg inn på denne linken for å se hvilke produkter jeg anbefaler.

BESTILLE KAKE

Er du ikke den kjøkkenprinsessen du kunne tenke deg å være? Vil du heller kjøpe en kake laget av meg?

Bestill da kake eller cupcakes under menyene: KAKER og CUPCAKES.

Fra 2. april kan du hente søtsakene i våre lokaler i Skriverveien 12 på Sørumsand.

KURS

Våren 2013 kan du også være med på kurs i Oslo eller på Sørumsand. Bestill kurs under menyen KURS og lær deg knepene selv!

Har du spørsmål om noe av det som er i butikken send meg en mail på post@villaperlesukker.no

Rengjøring


Mitt kjøkken ser ikke noe bedre ut en ditt, det kan jeg love deg. Men som 4 barns mor så strekker ikke tiden alltid til så rengjøringen blir nedprioritert.

Forrige uke hadde jeg fotoshoot i kjøkkenet og da vi faktisk ikke kunne ta nærbilder av ovnen fant jeg ut at noe måtte gjøres. #gremmes

Borti gata her bor det mange flittige husmødre og det var flere som var villige til å dele sine beste tips til rengjøring da jeg spurte.

BRENT MAT

Det irriterer meg faktisk litt at jeg har rester av brent mat nederst i ovnen men det er ikke å unngå.

Jeg har ofte tenkt på at jeg skulle legge en plate der som fanger opp alt som faller ned men en plate vil hindre varmen i å spre seg skikkelig og det vil igjen ødelegge baksten min.

Det er med rengjøring som med gjærbakst: Ta deg god tid!

Så jeg sprutet på Jif - Ovn og grill og ryddet resten av huset imens.
Etter to timer kunne jeg bare vaske av alt av fett og matrester.

Det liker jeg!


 Til og med Christian likte den nye rene ovnen til mamma :)

Har du et genialt rengjøringstips?

Hvordan vasker du ovnen din og hvor ofte gjør du det? Får du dine rister rene? Jeg har nemlig vanskeligheter med å få de skinnende rene.

Kom med tips folkens!Nytt år nye muligheter!


Tilbake fra en lang juleferie og med ny inspirasjon til å bake!

I ferien har jeg brukt mye tid på å fundere over bloggens fremtid og jeg har bestemt meg for å gjøre en del oppgraderinger her.

Den aller første er at jeg skal flytte bloggen. Det vil du som bruker ikke merke så mye av men det kan hende det blir noe nedetid i ukene fremover.

Jeg håper at oppgraderingen skal være ferdig ila av januar men jeg kan ikke love noe.

FORANDRING FRYDER

I løpet av de to årene jeg har drevet bloggen har jeg jo også utviklet meg enormt som baker.

I jula ble jeg faktisk litt flau da jeg så at innlegg fra min aller første jul, hvor jeg brukte ferdig kransekakemasse og andre ferdigprodukter ble flittig diskutert.

Jeg har kommet så langt at jeg helt klart skjønner at å lage vaniljekrem fra bunn er det beste og derfor skal jeg i ukene fremover gå kritisk gjennom bloggen og rydde litt opp. Det betyr ikke at jeg aldri kommer til å ty til ferdigprodukter. Travle småbarnsmødre må få lov til å velge hurtigvariantene innimellom :)

Det vil etterhvert komme en egen kategori som heter BASISOPPSKRIFTER men det skal jeg fortelle dere mer om når alt er i orden.

Her er noen av mine tanker rundt året som var og det som har begynt:

2012 var et minnerikt år. En vanskelig graviditet endte i en lykkelig slutt og klissete klump på nesten 4 kg som etterhvert fikk navnet Christian Emiil. På mange måter var det mitt verste år noensinne men når stormen stilner og sola titter frem er det kun de sterkeste trærne som står igjen. Sterke, ærlige og sannferdige venner som du vet du kan stole 100% på. Oprah sier: ?Everyone wants to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down.?

Jeg vet nå at de jeg har rundt meg er med meg samme hva om skjer! Og det var verdt fallet! Fall down seven times and get up eight!
Og det har jeg sannelig gjort.

I 2012 har jeg møtt mange spennende mennesker et av disse fantastiske menneskene er Lene, som ga meg et motto som jeg har skrevet ned og ser daglig: Eye on the goal! Mitt mål ble mye klarere i 2012 og målene for 2013 er som denne superwoman: hårreisende og ville!

Mitt fokus på mat ble også forandret i 2012 og jeg har begynt å bli en råvarefreak på godt og vondt. Olav, Trine og Zaid og de andre matbloggerne er "skyld" i det.

I now think I have the winning recipe ?

Hjemme vokste barna fryktelig fort og Annika har vist seg å være en kopi av sin mor. Rett før jul kjevlet ut ut 7 brett med pepperkaker og stekte disse helt alene. Hun har også begynt å legge frem morgendagens klær til sine to brødre på 6 og 9!

Sven har vist seg å være en fornuftig og stødig kar som avslo tilbud om å bevege seg over togskinnene og heller valgte å gå den lange-lovlige veien. Hans høydepunkt for 2012 er hemmelig men hans absolutte mål for 2013 er dykkelappen for barn da han etter år med venting endelig blir 10 år og kan dykke med tank!

Espen har vært og vil nok for alltid bli familiens sjarmør. 2012 var året han svømte 250 meter, han startet i første klasse og lærte å lese. Så lenge han får spille håndball og fotball så er han fornøyd!

2013 blir et år fylt med spennende opplevelser. Jeg skal ut av komfortsonen min! It is beyond your comfort zone the magic happens!

I 2013 skal jeg klemme mer på mennesker rundt meg. Mine hverdagshelter som jeg møter daglig: Dere er viktige for meg!
Jeg skal også prøve å snakke mindre og lytte mer.

Jeg håper på et begivenrikt 2013!

Måtte vi alle holde oss sunne og friske. Sette oss mål og jobbe mot dem. Være vennlige mot alle vi møter og stå opp for urett! Gi av oss selv og være positive mennesker. Behandle våre barn slik at de lærer å elske, slik at de får selvtillit og tro på seg selv. Fremsnakke andre og vise barn hvordan livet kan være på sitt aller beste.
Måtte vi alle få le noe vanvittig, de aller beste stundene er hikstende latterkramper med venner og familie.

Jeg føler meg rik!

Godt nytt år!Håper alle henger med videre!God klem!Jeg har forresten <a href="http://bloggurat.net/minblogg/registrere/0dc6492b803369deec8cacd984dc5524697390bc">presentert bloggen min</a> på Bloggurat.

<a href="http://www.blogglisten.no"><img src="http://www.blogglisten.no/connect/7964ad16889b5d42b96f9cfe30e55ee1" alt="Blogglisten" /></a>

<script type="text/javascript" src="http://blogglisten.no/c.js?id=47061"></script>

En entusiast hjemmekokk?


Hellstrøm ser etter vanlige folk som brenner ekstra for å inspirere andre.

I høst skal Hellstrøm plukke ut 6 entusiastiske hjemmekokker som får være med på hans Hjemmekokkelaug.

Jeg har meldt meg på!

Det er kanskje galskap men jeg mener bestemt at jeg innehar de fleste kvalitetene Hellstrøm leter etter.

Først tenkte jeg at dette ikke var noe for meg da jeg spesialiserer meg på desserter og kaker men det er akkurat DET Hellstrøm leter etter. Hver person skal ha sitt eget spesialfelt og det er derfor jeg mener jeg passer så godt inn

Personene som blir plukket ut til dette være genuint opptatt av å spre glede og inspirere andre med det de lager. DET tror jeg også at jeg klarer?

Hva mener dere?

 • Er jeg flink til å blogge, Twitre og Instagramme om min passion for det søte liv?

 • Er jeg initiativrik og kreativ?

 • Synes du at jeg er skrivenem og formidler min entusiasme godt nok?


Da synes jeg du skal stemme på meg! Jeg ligger nå på 17. plass og ligger litt langt bak de andre da jeg først registrerte meg i går og trenger derfor all drahjelp jeg kan få.

Hver dag kan du stemme 2 ganger. Det må bare gå 12 timer mellom hver stemme og du kan stemme både via mobil og pc :)

11. oktober er siste dag for å sanke stemmer og jeg håper du hjelper meg slik at holder meg blandt de 30 beste, det er nemlig de som går videre til finalen!Stem ved å klikke på bildet eller følge DENNE linken :)

Håper dere får en herlig helg!God helg!


Det er helg! Deilig. Jeg kjenner at skuldrene senker seg og at jeg gleder meg til å sove lenge i morgen.


Helgen er også hos oss dager hvor vi koser oss mye på kjøkkenet. Vi har planlagt cakepops og kake denne helga.


Her på bloggen skjer det endel ting i helga og det vil kanskje bli litt rotete og jeg må bare si hold ut. Mange nye oppskrifter kommer og det blir til slutt mer oversiktlig :)


INSTAGRAM


Jeg har nå vært en liten måned på Instagram og det er utrolig spennende å se hvordan et slikt sosialt medie utvikler seg. Jeg har møtt mange koselige mennesker og fått et nytt syn på det å fotografere. Hvem kunne tro det?


Jeg har blitt bedre kjent med: Lene Alexandra, lifecoach og Puma ambassadeur. Ei skikkelig sprek dame med bein i nesen. Oppdaget interiørbloggen til Henriette som er aldeles nydelig :) Og funnes mange nye matbloggere! I love it!


Er du på Instagram? Finn meg der: Villaperlesukker. Vil du jeg skal følge deg så gjør jeg også det men gi meg et hint da via bildene mine :) Jeg følger deg gjerne!


Nå er jeg og barna på vei inn til Oslo for å svømme litt og etterpå skal vi kose oss med Norske Talenter. Herlig!


Vi sees igjen snart:)


Ha en herlig fredag!Hoppende glad!

Foto: Elsa Gabo


Jeg må dele min entusiasme med dere!


Som dere alle vet har jeg fått meg Norges søteste sommerjobb.

I hele 6 uker skal jeg få lov til å følge konditorene på Samson. Jeg skal skrive om hvordan de lager vellykkede kaker og bakverk.

Jeg lærer så utrolig mye hver eneste dag og suger til meg alt av tips og råd jeg får av alle "kollegaene" . Jeg har gjort noen flauser allerede men kan ikke røpe så altfor mye ennå hehe.

I dag ble første blogginnlegg lagt ut på klikk.no og jeg håper dere støtter opp og trykker liker ;)

Kan dere forestille dere at dere 8 timer hver eneste dag er sammen med mennesker som vet absolutt alt om baking, sjokolade, makroner, kremer og marsipan? At alt du ikke vet og har drømt om å få vite blir forklart med entusiasme og velvilje?

Det er helt vilt! Det er som å vandre i et sukkerleksikon. :) :)

Jeg har i alle fall på 2 uker fått et helt annet syn på smør, margarin, vaniljekrem og sjokolade. Jeg har også lært å lage en herlig Brownies!

Som dere ser på bildet er jeg hoppende glad for denne muligheten!

Til alle dere der ute som følger meg fast så vil jeg takke dere for alle positive kommentarer og mail, særlig de siste to månedene. Det varmer!

En spesiell god og varm hilsen til Elsa Gabo som har tatt noen fantastiske bilder av meg i denne tiden! Dere får se alle etterhvert som de publiseres på klikk.no :) Elsa: du er en fantastisk person!

Ønsker dere en fortsatt fin sommer alle sammen!

God klem!

Søte nyheter

Luganokake W.B. SamsonSom mange av dere vet så er mitt år som hjemmeværende husmor over og det er på tide å brette opp armene igjen å begynne og jobbe. Spørsmålet som dukket opp nokså fort var:  Hva skal jeg gjøre? Hvor skal jeg jobbe?

Det siste året hvor jeg har blogget om kaker og petit fours har vært utrolig inspirerende. Det er så fantastisk morsomt å lage kaker og andre søtsaker men jeg må ærlig innrømme at noen ganger smaker det ikke så godt som det burde smake. Det er nok også en av grunnene for at dere ikke finner en ny oppskrift her på bloggen hver eneste dag.

Jeg vil lage kaker som ser bra ut men jeg vil også at de skal smake godt. Jeg vil lage kaker av ypperste klasse som oser av kvalitet og strekke meg mot de aller beste i Norge, nemlig de som har dette som sitt fagfelt: konditorene.

Pynte en kake føler jeg at jeg kan men å vite hva som smaker godt sammen og sette dette sammen til en smaksopplevelse er en kunst og det er DET jeg vil lære :)

Så en dag i mai begynte jeg å fordype meg mer og mer i det å være konditor. Spent og litt skremt av meg selv sendte jeg en epost til W.B. Samson.

W.B Samson er et bakeri/konditori i Oslo med over 100 år tradisjon. Det er en familiebedrift som i dag drives av 4. og 5. generasjon Samson. Med hele 21 utsalgssteder i hovedsak i Oslo kan dere tenke dere at de må være uhyre spennende å få jobbe i produksjonen på Frogner?

Jeg ble invitert som dere alle vet dit forrige tirsdag og fikk en fantastisk dag. Det var så ufattelig gøy at jeg ikke klarte å si noen ting til John Harald på kvelden. Jeg var full av inntrykk, ideer og erfaringer.  Det var en ellers rolig dag ifølge de ansatte og jeg husker jeg telte 204 kaker som kom forbi på de nærmeste benkene hvor jeg jobbet. HALLO liksom :) :)

En av kakene som ble laget var Luganokake. Det er denne grønne kaken og jeg må være ærlig med dere å si at det var den som ga meg inspirasjonen til å lage min grønne og hvite kake :) Luganokaken inneholder ekte føltekrem med sjokolade, vaniljekrem og aprikossyltetøy. Det jeg synes var mest stilig var båndet rundt kanten nede :) Veldig trendy og akkurat i samme ånd som Peggy Porschen fra London.

Så i sommer skal jeg da altså få oppleve en utfordring av dimensjoner. Ikke nok med at jeg skal få et innblikk i bedriften W.B Samson og lære masse om kaker, kremer og konfekt men alt jeg gjør skal jeg skrive om og i samarbeid med klikk.no skal det publiseres på nettsidene deres under fanen mat.

Det blir supergøy og jeg gleder meg allerede.

På veien hjem fra Oslo i dag stakk jeg innom Samson Lillestrøm og kjøpte meg et rundstykke, smoothie og en jordbærterte:Lurer på om jeg også i fremtiden klarer å lage jordbærterter så delikate som dette:

Dette er en av mine sommerfavoritter og jeg elsker smaken av jordbær, vaniljekrem og denne herlige bunnen....

Hva tror dere vil skje når en blogger og pyntegal blondine møter konditorer med 100 års baketradisjon? Hva vil skje om jeg får lov til å pynte min egen kake og pynter den som en Chanelveske? Og hva tror dere vil skje om jeg i stedet for å sprøyte ut makronene i rundinger sprøyter de ut som hjerter?

Alt jeg kan si nå er at det blir en spennende sommer :) Følg med på  klikk.no og  Christopher Sjuves matsider :)

Det er ikke så mye som ligner på sommer ute for tiden men uansett så ønsker jeg dere alle en herlig St.Hans aften og kom gjerne med innspill og spørsmål om dere lurer på noe :)

Cakepops konkurranse!Det er ikke så mange månedene siden jeg laget mine aller første cakepops :) Jeg mener og tror det var Hello Kitty jeg laget første gang. Bildet jeg har brukt her er hentet fra Brodogkorn.no

For dere som ikke vet hva cakepops er for noe så kan dere lese alt om cakepops og få inspirasjon til å bake disse søte små herlighetene selv.

Nå har opplysningskontoret for brød og korn en konkurranse om hvem som lager den aller flotteste, mest kreative og best smakende cakepop. Utvalgte oppskrifter blir testet ut slik at  dere skal slippe å sende cakepops i posten ;)

Her er et utdrag fra konkurransesiden:

Det er håp for alle mislykkede kaker!


Cake pops er i utgangspunktet kakerester eller deig fra en kake som kanskje ikke ble vellykket. Etter at du har laget en kake og stekt den, ?ødelegger? du den ved å knekke opp bunnen og rulle den til små baller, eller gi den en form. Her kan du gjerne blande inn smørkrem, fyll eller glasur som du egentlig skulle ha oppå kaken når den er ferdig. Når du har gjort dette setter du den på toppen av en pinne. Tilslutt kan du dyppe den i smeltet sjokolade eller noe annet godt! Vips, du har en cake pops!

Opplysningskontoret for brød og korn utfordrer deg til å levere inn ditt bidrag til vår CAKE POPS konkurranse. Sett igang og lag de morsomste, flotteste, beste cake pops du kan komme med. Frist for innlevering av bidrag  er ndag 19. juni.

Førstepremien er et kakekurs med Pierre Xavier Chinniah, Konditorlandslagets coach. I tillegg finnes det flere flotte trøstepremier!

Juryen består av Pierre Xavier Chinniah fra Konditorlandslaget, Anne Brith Davidsen fra Villa Perlesukker, Torunn Nordbø fra Opplysningskontoret for brød og korn.

Kriterier for bedømming: Kreativitet - Utseende - Smak og konsistens - Bakevennlighet (oppskrift).

Som dere leser så skal jeg sitte i juryen og deltar da ikke selv :) Håper så mange som mulig av dere deltar og sender inn velsmakende bidrag for jeg kan love dere at et kakekurs sammen med selveste Pierre fra konditorlandslaget er noe som er verdt å hige etter. Jeg ønsker meg faktisk et slik kurs selv! Tenk på hva dere har mulighet til å lære av han.... en av de mest dyktige i Norge!

Til slutt ett inspirasjonsbilde fra meg og mine hjertecakepops:


Videre kan jeg fortelle dere alle at mitt år som hjemmeværende husmor snart er over. Nå skal jeg begynne å jobbe igjen men jeg har ikke tenkt til å slutte og blogge :)

Neste uke blir en spennende uke! Jeg har nemlig fått lov til å komme og besøke et konditori. Jeg skal være sammen med dem, bake noen kaker og få snuse litt på tilværelsen som konditor. Jeg gleder meg masse og lover å komme med oppdatering på dette. :) :)

Håper dere alle får en strålende dag og melder dere på cakepopskonkurransen!

Litt av hvert :)


Det har blitt spekulert rundt om på internett de siste ukene om jeg har sluttet å blogge. Mange lurer på hva som har skjedd ettersom jeg ikke har oppdatert bloggen min på 4 uker.


Jeg har sagt for en stund siden at familien gikk gjennom en stor påkjenning og at jeg ikke har lyst til å utdype dette mer. De som betyr noe for oss vet hva som har skjedd og det er det viktigste. Jeg er helt sikker på at det er flere enn meg som har opplevd en ekstrempåkjenning og vet hva det gjør med kropp og fokus.


Påsken tok vi oss en velfortjent ferie! :) Vi koste oss og pleiet hverandre. Når påsken var over hadde størstegutten bursdag. Tiden har vi brukt til å legge planer for fremtiden.


Før påske laget jeg en kake til SFO. Denne gang var det base2 som fikk en kake. SFO er litt sånn som barnehagen. Man kan alltid finne på noe negativt å si om opplegget, de ansatte eller rutinene. Man får ofte en følelse av litt "kaos" til tider. Sånn hører jeg også mange snakke om barnehagene. Jeg har valgt å fokusere på menneskene som jobber der og alt det gode de gjør for barna. Derfor laget jeg en kake med teksten: Verdens beste sfo!


Jeg tror at om alle går inn for å gjøre sin SFO til "verdens beste" så får man en positiv fokus som igjen skaper entusiasme og pågangsmot! Slik føler jeg i alle fall at de som jobber her hos oss med våre barn er :)


Kaken ble godt tatt imot og største i flokken vår Sven var stolt :)Selv om jeg ikke har blogget så betyr det ikke at jeg ikke har bakt:) "Søsteren" vår spurte meg om jeg kunne være så snill å hjelpe henne med en kake til bestevennen Klas som ble 30 år. Hun har laget den selv med litt hjelp fra meg og jeg synes den ble knallfin for å være den aller første kaken!


Sommeren har kommet for fullt her hos oss og et sikkert vårtegn er at huset fylles med små sorte gummiballer som barna drar med fra kunstgresset. Alle barna spiller nå fotball og med kamper så betyr det at vi som foreldre står på sidelinja nesten hver ettermiddag og heier på våre barn.


Annika scoret sitt aller første mål i går og var superstolt!I går hadde minstegutten Espen ( 4 år) også trening for aller første gang og det var stort. Her avbildet sammen med en av bestevennene Jesper.Slike øyeblikk skal man ta vare på og de siste ukene går inn i minnet som gode og positive. Takknemmelige for all støtten fra venner og familie sender jeg også varme tanker til alle dere der ute som sliter med sykdom eller annen sorg.


Vi har vært så heldige med naboer og stedet vi har flyttet til og vi gleder oss vilt til å starte med alle prosjekter fremover. Bloggingen stopper jeg ikke med. Vi skal bake til 17.mai i kveld og håper å komme med noen søte petit fours i rødt hvitt og blått :)


Ha en herlig helg!Happy New Year!

 


Godt nytt år til alle sammen!

Håper dere har hatt en herlig juleferie og en fantastisk nyttårsfeiring.

Velkommen til min nye nettside! Endelig er de største forandringene gjort og vil de i ukene som kommer bare være små endringer som skjer her.

Hva er nytt?

 • Nyhetsbrev - Jeg håper så mange som mulig registrerer seg her. Jeg savnet en måte å kommunisere rett til faste brukere på og har nå laget denne linken slik at alle dere som føler for å få spennende oppdateringer på kakefronten kan registrere dere. Det vil bli sendt ut 1-2 sukkerhilsener hver måned.

 • Galleri - Her finner du alt av bilder av det jeg har laget. Jeg vil etterhvert lage egne album for Valentine, Morsdag osv. Navnet på bildet er også navnet til posten. Dvs om du finner et bilde av noe du liker så kan du lete i indexen etter en post som heter det samme. Sansynligheten er stor for at du finner det igjen der. Jeg har ennå ikke fått det slik til at jeg kan linke bildene mine rett inn til angivelig post men det jobbes med saken.

 • Index - Her finner du alle mine poster fra dagen jeg startet å blogge. De ligger under kategoriene jeg har lagt dem i. Denne siden vil etterhvert forandres. Dere vil forhåpentligvis etterhvert se et minibilde foran hver post og kategoriene vil etterhvert bli bedre. Det jobbes også med denne as we speak ;)

 • Følgere - Jeg har ikke klart å importere mine gamle følgere til den nye nettsiden. Jeg håper dere vil legge dere til som følgere og sende invitasjoner til alle dere kjenner :)


Ellers vil hele måneden januar være litt rotete her på Villa Perlesukker. Farger vil forandres og ting vil flyttes litt frem og tilbake. Håper dere holder ut.

Linkene er ennå ikke i orden og jeg vil bruke hele januar på å få fikset alt av linker. Hele modulen Oppskrifter vil også bli fornyet og jeg vil oppdatere dere etterhvert.

Ting vil ta tid også fordi jeg vil bruke masse til på å bake :)

Gleder meg vilt til et helt nytt år med baking og blogging.

PS. Sendig a big hug to Terri for making my template, helping me with the design and being a creative spirit.

Forandring fryder


Jeg jobber de neste dagene med villaperlesukker.no og det vil i den anledning være fryktelig rotete her på nettsiden. Jeg beklager dette.


Jeg oppfordrer alle til å bruke bloggen (www.villaperlesukker.blogspot.com) til å lete etter inspirasjon, legge inn kommentarer og søke etter oppskrifter.


Bloggen vil etterhvert forsvinne men alt av informasjon vil du etterhvert finne her på villaperlesukker.no


Blogspot har ikke de funksjonene jeg trenger for å få en ryddig og oversiktlig side derfor har jeg valgt å flytte til en annen plattform.


Denne nye siden vil etterhvert få oppdateringer og nye knapper som kan se ut til virker men som ikke vil fungere før alt er helt ferdig. Så vær vennlig IKKE registrer dere her på siden ennå før alt er ferdig. Fargene vil også bli annerledes og galleriet vil forandres. Det blir testet ut en rekke ting og jeg håper dere har tålmodighet til å vente med å kommentere ting her inne til alt er ferdig.


Jeg håper at siden vil fremstå slik jeg vil ha den rett over nyttår.


God klem fra Anne Brith


Peggy Porschen


Peggy Porschen er født i 1976 og er ett år yngre enn meg. Hun er tysk og født og oppvokst i Düren. Hun er konditor og forfatter. Bøkene hun har skrevet er fantastiske. Hun er så utrolig dyktig!

Peggy har helt siden jeg startet med å lage kaker vært min største inspirasjonskilde. Ikke bare er hun flik på hvordan kakene ser ut men det sies de smaker himmelsk. Kanskje ikke så rart ettersom hun er utdannet ved Le Gordon Bleu. Hun har utrolig mange utmerkelser innenfor faget konditori og et kurs hos henne har stått på ønskelisten min i flere år.

Selv om kursene ligger åpent for salg på Peggy Porschen sin hjemmeside rives de beste kursene som feks cupcakes ofte bort fort. Et kurs varer som regel 4 timer og det er kun 6 stykker som deltar. Man får da masse "alenetid" og mulighet til å spørre om det meste innenfor cookies og cupcakes. En drømmeopplevelse for slike som meg.

Jeg fikk i år to dager kurs av Peggy Porschen i julegave fra min forlovede <3

Som dere kanskje kan skjønne så klarte jeg ikke si noe. Jeg fikk et lite rosa kakefat og da han ba meg om å åpne esken for å se om jeg likte det så lå reservasjonen pent pakket inni esken. Jeg begynte å gråte :)

Når jeg nå skriver dette får jeg ennå en klump i halsen.....

Jeg teller nå dager til 11 og 12 februar. Jeg skal delta på et kurs som heter cupcakes og et som heter cookies. Begge i Valentinestil. London here I come!

Ønsker dere alle sammen en herlig jul videre!

Klem fra Anne Brith

Velkommen!


Her vil du i løpet av månedene som kommer finne inspirasjon til baking og pynting av kaker, cupcakes og frosting, cookies, konfekt, småkaker og desserter.
Som mamma til 3 barn og med et hus som skal renoveres er det ikke alltid man har mye tid å bruke på kjøkkenet. Men selvgjort er velgjort!
Hvis ikke annet er sagt så er det jeg selv som har laget det du ser på bildene du finner her på Villa Perlesukker:)

Håper dere vil like det jeg deler med dere:)

Jeg gleder meg!<a href="http://www.blogglisten.no"><img src="http://www.blogglisten.no/connect/7964ad16889b5d42b96f9cfe30e55ee1" alt="Blogglisten" /></a>