Iskrem

Fruit Popsicles ♥

Forfriskende og fruktig!

Dette er noe som er deilig å ha i fryseren når barna kommer is-sultne hjem fra skolen en varm sommerdag.

Selv om vi ikke har sett så mye til den store varmen enda er jeg sikker på at den er like rundt hjørnet.

Alt du trenger er dine favorittfrukt eller bær og litt saft eller vann.

Jeg laget mine med: Craneberry & Rasberry fra Sodastream ♥

Slik gjør du:

  1. Bland saften du trenger. ( Jeg blandet en kapsel fra Sodastream i vann )
  2. Ha delte jordbær i en isbeger
  3. Fyll i smaken og sett i frys.

Mine isbeger er fra traktøren.

Enjoy!

Sodastreammaskinen er sponset. Derfor er dette innlegget merket med sponsede artikler. Jeg er med i en testgrupe som tester ut oppskrifter og smaker med denne herlige maskinen.

En forsmak på sommeren #bjørnebæris

 

Her har du en deilig forsmak på sommeren! Jeg drister meg til å kalle den "sunn"

Is er forfriskende, avkjølende og ved å blande inn frukt og bær får barna også en liten dose av «5 om dagen» En vinn vinn løsning! Hos oss digger barna disse små "sandwichene"

Youghurtis kan lages så enkelt som å blande naturell youghurt med bær i en matprosessor og så fryse dette ned. Dette er den aller raskeste varianten, men vil du ta deg litt flid med å få en glatt og fin konsistens sammen med en deilig rund smak følger du oppskriften nedenfor.

Glukose i youghurtis gjør isen både mykere og søtere. En ingrediens som er kjekk å ha i kjøkkenskapet. Har du ikke glukose i kjøkkenskapet kan du med hell bytte dette ut med lys sirup eller honnning.

#dagenstips

Bjørnebær youghurtis

  • 200 g sukker ( sukrin for en "sunn variant"
  • 100 g vann
  • 50 g glukose
  • 2 gelatinplater
  • 5 dl youghurt naturell
  • 100 g bjørnebær

Kok opp sukker og vann. Legg gelatinplatene i bløt i 5 minutter og ha dem deretter i sukkerlaken.

Miks youghurt og bjørnebær i en foodprosessor og bland dette sammen med sukkerlaken.

Kjør blandingen i en iskremmaskin. Når massen har passe tykk konsistens heller du isen i en form og setter dette i fryseren.

 

#tips

Har du ikke iskremmaskin kan sette isen rett i fryseren. Husk på å røre i massen hver halvtime. Dette skal gjøres 5-6 ganger for det beste resultatet. Det du egentlig gjør er å røre bort krystallene slik at du får en glatt og fin konsistens. Rører du innimellom med en stavmikser så vil du få det beste resultatet!

#tips2

Legg gjerne hele bjørnebær i formen før du fryser det. Og hell over isen etterpå. Da får du en fin effekt og gode, deilige biter av hele bjørnebær i isen.

#former

Til å fryse porsjonsformer kan du bruke muffinsformer eller aliminiumsformer som man bruker til sjokoaldefondant. Pinne kan stikkes i isen etter 1 time i fryseren. Lag et lite kutt på siden av formen med en kniv for å stikke inn pinnen.

Jeg har her kjøpt havrekjeks, "sunn variant" med god smak og så lagt en skje is mellom hver :)

#deilig

#sommerfølelse

Sender dere en god klem herfra! Sees vi på snap ila dagen?

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

God klem!

 

 

 

Bjørnebær youghurtis

Det er varmt ute gitt.

Endelig sommer og ferie for barna. I går kveld tror jeg klokka var over ti før siste kom inn hos oss. Herlig med varme og fri!

Når varmen kommer kommer også behovet for avkjøling.

Her på Sørumsand er vi så heldige å ha et friluftsbad bare 5 minutter unna huset vårt og barna koser seg stort når de får svømme i det enda litt kalde vannet.

Matlysten blir også mindre jo varmere det blir men is klarer alltid barna å spise hehe :)

Det blir mye is i løpet av en uke altså og det er litt deilig å kunne lage en forholdsvis "sunn" variant til dem.

Denne oppskriften kan du bytte ut bær med alt annet du måtte ønske :)




YOUGHURTIS


Youghurtis kan lages så enkelt som å blande naturell youghurt med bær i en matprosessor og så fryse dette ned. Dette er den aller raskeste varianten, men vil du ta deg litt flid med å få en glatt og fin konsistens sammen med en deilig rund smak følger du oppskriften nedenfor.


Glukose i youghurtis gjør isen både mykere og søtere. En ingrediens som er kjekk å ha i kjøkkenskapet. Har du ikke glukose i kjøkkenskapet kan du med hell bytte dette ut med lys sirup eller honnning.


Bjørnebær youghurtis




  • 200 g sukker

  • 100 g vann

  • 50 g glukose

  • 2 gelatinplater

  • 5 dl youghurt naturell

  • 100 g bjørnebær


Kok opp sukker og vann. Legg gelatinplatene i bløt i 5 minutter og ha dem deretter i sukkerlaken.


Miks youghurt og bjørnebær i en foodprosessor. Jeg bruker min fantastiske Ultramix Pro, Electrolux til dette. Prisen på denne maskinen er noe høyere enn andre stavmiksere med matprosessor men den er helt genial :)


Bland dette sammen med sukkerlaken.


Kjør blandingen i en iskremmaskin. Når massen har passe tykk konsistens heller du isen i former og setter disse i fryseren.


Har du ikke iskremmaskin kan sette isen rett i fryseren. Husk på å røre i massen hver halvtime. Dette skal gjøres 5-6 ganger for det beste resultatet.


Legg gjerne hele bjørnebær i formene du skal lage og hell over isen etterpå. Da får du en fin effekt og gode, deilige biter av hele bjørnebær i isen.



Former:


Til å fryse porsjonsformer kan du bruke muffinsformer eller aliminiumsformer som man bruker til sjokoaldefondant. Pinnen stikkes i isen etter 1 time i fryseren. Lag et lite kutt på siden av formen med en kniv for å stikke inn pinnen.


Du kan også fryse massen ned og ha en kule med is mellom to kjeks.



  Her er et lite bilde før isen legges på:)



Med nok bær og frukt i isen så får barna en liten dose av "5 om dagen"



Ser det ikke deilig ut?



Jeg ønsker dere alle en herlig dag videre og en god helg til alle.


Har lyst til å sende en varm og god hilsen til mamma som har kommet seg på nett og har begynt å følge bloggen min <3 Jeg er så glad i deg mamma <3


God fredag!


hits