hits

Jul

Gledelig jul ❤

Nå er julekvelden snart over her i nord ❤

Det har vært fine dager og det har vært deilig å være sammen med min familie. Jeg har kunne fortalt dem om mine planer for 2018, og det var viktig å fortelle mamma og pappa hva som skal skje før alle andre vet det. 

Samtaler med foreldrene dine blir du liksom aldri for gammel for. Pappa er en smart og stødig mann, som alltid har gode råd på lur. 

Nå blir det julefrokost med familien i morgen også ut på byen med venner på 2. juledag. Så er julen i nord over for min del. Neste års julefeiring ble faktisk planlagt nettopp. Vi har bestemt oss for å feire julen samlet neste år også, men da på en litt annen lokasjon. 

I dag var jeg med venninner i kirken, det er alltid så koselig å ønske hverandre en siste gang god jul, før man farter hjem hver til sitt ❤

Jeg er utrolig stolt over hva jeg har fått til dette året! Jeg er også ekstremt stolt over barna. Og selv om alle planer ikke kan røpes enda så håper jeg at dere kan glede dere litt med meg og med oss! Det er ikke mange uker før jeg kan rope det høyt så om dere bare klarer å være tålmodig noen uker til så skal dere få være de første som hører det!

Jeg fikk det jeg ønsket meg! Tenke seg det ❤ 

Mitt største ønske var å kunne kjøpe det barna ønsket seg, og det var fullt mulig i år. Samtidig som jeg fikk skjemt bort min familie ❤ 

Det var for meg den fineste gaven!

De siste dagene har jeg sovet 10 timer i gjennomsnitt! Jeg har ikke laget et eneste måltid selv, og selv frokostene har blitt servert. 

Det er som å være 14 år igjen! Stor stas ❤ 

Barna har ikke vært med meg på julaften i år, men de har selvsagt ringt meg. Sven var heldig og fikk ny telefon, etter at han var uheldig å ble frastjålet sin. Han har vært uten telefon i flere måneder nå, og fremover skal det faktisk bli deilig å få tak i han igjen! 

Jeg reiser altså ned igjen lenge før barna og Sven skal kose seg resten av julen med mor og far.

Ønsker dere videre en gledelig jul, måtte dere få alt dere ønsker dere og mer til ❤ Takk for alle fine meldinger, jeg tenker på mange av dere i dag! 

Klemmer ❤ 

Fineste syrran ❤ Fineste gaven var fra mine foreldre ❤ 

Julemarked Oslo ❤

Årets julemarked i Oslo er definitivt verdt et besøk ❤

Jeg og Manuela tok turen i går kveld og vi gjorde nok noe som satt en støkk i oss begge. 

Jeg tror ikke vi tenkte så mye over det, men jeg bare spurte Manuela om vi skulle ta en tur i pariserhjulet? Det gikk omtrent slik: 

Jeg: Skal vi ta oss en tur opp her? Se så koselig!

Manuela: Ja gøy, det gjør vi!

Jeg: Jeg har litt høydeskrekk, men det går sikkert fint. Det ser jo så koselig ut. 

Manuela: Ja, jeg har ikke gjort dette på mange år så la oss nyte det.

Vel, fniiiis. For alle dere som har fulgt med værmeldingen så var det mer enn normal vind i går kveld. Stormen Aina herjet jo på Vestlandet og det var ekstremt mye vindt i Oslo også. Så etter at vi hoppet opp og ble kjørt opp stoppet hjulet. Vi ble hengende helt øverst i noen minutter. Det var helt grusomt. 

Jeg sa til Manuela: Om vi faller ned nå så dør vi. 

Vi holdt oss fast i hverandre og i den stangen midt i. Jeg klarte ikke se ned, satt bare så anspent som det går an å bli. Stiv av skrekk. Da vi kom ned ropte Manuela til han som kjørte det pariserhjulet: Hvor mange gnager skal vi rundt her? 

Han lo og sa 4. 

Altså der satt vi to. Og var livredde, og lo så vi grein av vår egen korttenkthet. 

Jeg har i mitt liv aldri turt å gå inn i slike ting og jeg visste ikke hva det var jeg tenkte på i går. Men etterpå. For et kick dere. At jeg virkelig gjorde det der!  Så tøft gjort av meg. Det var magisk altså. 

Skøytebanen rett ved er superromantisk for de som har noen å dra på date med. Eller så anbefaler jeg å ta med barna. 

Maks julestemning på noen få timer. 

For meg var det bare kos å koble av. Et lite avbrekk fra alt som var litt kjipt. 

Vi satt oss ved et bål og snakket litt sammen om 2018. Og vi fant ut at det er på tide å gjøre noe som er enda mer gøy enn dette. Så 2018 kommer til å bli et supert år. Jeg er klar!

Klemmer ❤

Førjulskos på Sandvika Storsenter ❤

Reklame for samarbeid med Sandvika Storsenter

Hvis du ikke har fått julestemning enda så kan du komme til Sandvika Storsenter i morgen mellom 13.00-15.00 og pynte pepperkaker sammen med meg!

Jeg lover deg at du i alle fall kommer til å kose deg litt og gå derfra med godt humør ❤

Selv skal jeg shoppe litt der før turen går videre til juleshowet til barna. Jeg får dessverre ikke sett showet deres i år, da jeg må jobbe, men jeg kan ikke være overalt til enhver tid. Det forstår barna heldigvis også. 

Så da skal jeg jobbe og kose meg på Sandvika Storsenter mens de viser sine skills med sine lag ❤

Jeg liker senteret i Sandvika mer og mer. Elsker at de har en RIvera Maison der og masse andre søte små butikker du ikke finner på andre senter. Mange har spurt meg om mitt juletre i år, og det er en saling blanding mellom dyrt og billig. Noe fra RM og noe fra Nille og Kremmerhuset. 

Jeg skal også være på senteret neste lørdag, så har du ikke tid i morgen er det rom for å bli med på pepperkakepynting neste helg. Og etter neste helg... da skjer det altså for oss som familie ❤

Men det får dere høre mer om ❤

Gode klemmer og ta vare på hverandre!

Juleforberedelser ❤

I dag er jeg bare så happy for at jeg faktisk våknet! Takknemlig for at uken som var ble gjennomført ❤

Vi våknet nokså sent her i heimen, selv om jeg var våken lenge før klokken seks så enset jeg ikke at det var mandag og at barna måtte ut. Først klokken åtte tittet jeg inn på soverommene og så noen søvnige øyne med hodene fremdeles på putene. De var heller ikke klare for en ny uke. 

Vi tok det derfor nokså rolig. Lagde baguetter i ovnen og kom for sent. Rett og slett ❤

4. desember allerede i dag. Været er helt magisk og holder dette seg skal jeg ta meg en tur ut i morgen tidlig, for makan til flott lys skal man lete lenge etter. 

Jeg sprekker snart av glede, men jeg kan ikke si så mye til dere. Dere må holde ut litt til. Det blir litt sånn at når man er med og filmer til Bloggerne så er det noen nyheter som man velger å dele der i stedet for bloggen. Jeg gleder meg veldig til det som nå skjer er ute i offentligheten. Det er så gøy! 

Jeg må nesten klargjøre noen ski også snart. VI skal jo stå litt på slalom og fremover. Men først er det pakking til juleferien. Det blir enda mer stas. Det var så dyrt å bestille billetter nordover at jeg ikke klarte å bestille tur-retur. Er det mulig at 4 billetter med fly skal koste 16.000? Nesten så jeg lurer på om Widerøe skrur opp prisene i jula bare for å tjene grovt på de som vil reise hjem. Sukk, så da jeg så at det kostet så mye måtte jeg bestille hjemreisen senere. Slik at det bare gikk ut 8000.- av konto i stedet for det dobbelte. Så sær er jeg. 

Jeg tenkte i går at jeg skulle slå til med et hysterisk morsomt innlegg om Tinder men det må jeg nesten skrive litt om. Sist jeg skrev om Tinder fikk jeg så vanvittig mye rare kommentarer så det må finpusses litt. Haha men Tinder er helt fantastisk om dagen. Ler veldig mye og treffer på de rareste og mest sjarmerende personene du kan tenke deg. Altså. Sånn tror jeg bare man må se på det. Som noe gøy, sprøtt og underholdende. 

Denne uken er det litt roligere for meg. Det kjenner jeg blir deilig. På torsdag skal jeg faktisk ta med meg Espen på en morsom greie. Om jeg skriver om det her nå så vil jeg jo måtte merke innlegget med reklame så det får komme et eget innlegg om akkurat det når vi har vært "modeller" ❤

Jeg vurderer å ta meg fri en dag og bare kose meg med pedikyr og slike ting. Shoppe litt og nyte at jeg har hatt en fantastisk november med tredobbelt omsetning av det som først var budsjettert. Feire at jeg får være med i en ny sesong av Bloggerne! Blir så stas ❤ Kanskje blir det noe helt nytt som kommer på skjermen til våren :P wiiii... moro!

Elsker julemagasinet fra Jeanne d´Arc Living.

Det er så mye fin inspirasjon inne i bladet og jeg liker faktisk mer og mer å kjøpe meg et magasin. Sette meg ned på sofa og lese litt. Det ER så koselig ❤

Noen ganger trenger man bare å drømme seg litt bort inn i andres hjem! I dette bladet er det 46 sider med flotte hjem ❤

Håper dere har en nydelig mandag!

Så snakkes vi litt senere!

Klemmer ❤

 

 

 

White Christmas

Helt siden jeg bodde i Nederland har julen hjemme hos meg vært hvit. 

Jeg pynter ikke veldig mye, men jeg liker å pynte litt. Jeg bruker som regel kakefat på bordene og de fyller jeg i disse tider med julekuler. 

Mange har spurt meg hvor kulene er kjøpt og jeg har noen få butikker jeg ofte besøker igjen og igjen. 

Casa Design og Feel på Metro ❤

Det finnes flere slike butikker. Mener begge er kjeder så du som bor et annet sted har sjans å finne noe du og. 

Riviera Maison på Sandvika Storsenter ❤

RM er min desidert favoritt når det kommer til interiør. Eneste er at det er nokså dyrt og noen ganger er ikke kvaliteten deretter. Noen glass er svindyre men ekstremt dårlig kvalitet. Men passer du på å sjekke kvaliteten og spørre om ting kan i oppvaskmaskinen etc så er RM utrolig pent. Mange av mine ting derfra er fra tiden jeg bodde i Nederland. Så godt har det holdt seg.

Kremmerhuset og Nille ❤

Jeg kjøper også faktisk masse basic på disse butikkene. Kremmerhuset har noen gnager så mye fint, og noen ganger så krasjer jeg helt med hva de har haha. 

Så er det en interiørbutikk på Jessheim som jeg mener heter Confetti ❤ Der er kulene kjøpt, mener jeg i alle fall. 

Jeg har også sløyfebånd på absolutt alle julekulene mine! De er fra Søstrene Grene. 

Det er forresten en butikk jeg ikke blir klok på. Jeg ser så mye fint der alltid, men når jeg går gjennom så ender jeg ved kassa uten noe som helst. Det er helt merkelig. 

Jeg tror faktisk at jeg nå og har knekt koden på å holde eføy i live. De dør i alle fall ikke like kjapt som de gjorde før :P

Adventsstaken er bare 4 vanlige kandelabere med kubbelys. De kan jeg bruke resten av året også. Setter to og to ved siden av hverandre. Med tall som klistres på kubbelysene kan også lysene gjenbrukes. 

Noen hvite kongler og en lenke med granbar og søte små kongler gjør alt enkelt men stilfullt. 

Nå har vi pyntet litt her. Har bare kalenderne til gutta igjen og noen andre lenker som skal opp. 

Treet har vi også pyntet og jeg har bare igjen å lage de nye julesokkene jeg har sett for meg å sy. Det er mitt prosjekt for neste helg. 

Vi skal jo feire jul her nede før vi reiser nordover. 

Så derfor har vi pyntet litt ekstra tidlig i år. 

Gode klemmer herfra ❤

Julegavetips ❤

Annonse

Nå har jeg tenkt til å gi dere noen tips til julegaver ❤

Det er full fart før jul og mange skriver i disse dager sine ønsker til jul på en ønskeliste. Men hva gir man til de som har alt? 

Gavekort til jul - fra Storytel 

En ting jeg selv setter stor pris på er gavekort. Storytel er bøkenes Spotify! Altså en app fylt med lydbøker og e-bøker.

Her hjemme har alle appen og vi lytter til dette daglig. På Storytel får du tilgang til over 60.000 lydbøker og e-bøker på norsk, svensk og engelsk. I Storytel-appen finner du fantastiske romaner, spennende krim, gode dokumentarer og sterke biografier. Last ned så mange bøker du vil til offline, så slipper du å bekymre deg for nettdekning, perfekt når du skal på reise! Dette er gaven for alle som elsker å bli underholdt.

Gi et gavekort fra Storytel

Gi et gavekort på Floating 

Dette ønsker jeg meg til jul: Floating.

Du tenker kanskje hva er egentlig floating? Du legger deg i vann med epsomsalt som gjør at du flyter og føler deg vektløs. Vannet er kroppstemperert og rommet du er i er lydisolert. Du skrur av lyset og kobler fullstendig ut!

Rett og slett en liten miniferie.

Vi har jo alle veldig travle hverdager, med stress og tidsklemmer. Hele tiden er vi omgitt av inntrykk og krav. Med Floating roer du deg og setter hele hverdagen i flymodus ❤

Derfor er floating bra: 

 • Stress-reduserende
 • Bekymringsdempende/Angstdempende
 • Økt konsentrasjon, læringsevne og korttidshukommelse
 • Bedre søvnkvalitet
 • Økt velvære og selvfølelse
 • Minsker muskel- og leddsmerter

Etter floatingen vil du ha mindre stress i kroppen og ha bedre fokus og søvnkvalitet. ?Floating gir reduserte nivåer avstresshormoner i blodet, som gjør at kroppen finner tilbake til en avslapningsmodus. Mange av oss har mistet denne, og kjenner bare til «stressmodus?», forklarer Professor i psykologi, Anette Kjellgren.

Jeg tipper at denne julegaven blir mottatt med stor glede av den som får den. Vurderer faktisk å ta min kjære mor med på dette neste gang hun kommer sørover ❤

Rabattkoden "avslappning" gir 10% rabatt på floating og massasje for en eller to personer, og på parfloat.
Tilbudet gjelder frem til 24. Des.

Følg bare flyt på facebook ❤

Gi en opplevelse - fra YouWish ❤

Igjen, til de som har alt. Gi en opplevelsesgave - fra YouWish. Mine beste julegavetips for 2017 herfra blir:  hundekjøring, helikoptertur over din by, snøscootersafari, et matkurs eller en middag for to.

Det er over 453 opplevelser i alle kategorier. 

Musher and passenger in a dog sleigh with huskies a cold winter evening.

Hundekjøring

Vindtunnel for barnHelicopter on the sea

Helikoptertur over din by

Middag for to

Til familier er jo dette en perfekt gave. Vindtunnel for barn +vindtunnelpakken for familien, Fangene på fortet, trampolinepark og laserspill er veldig populære gaver til barn og familier.  Se alle familietilbud her. Har du lyst å lese litt om opplevelser for barn så klikk deg inn her. 

YouWish er Norges ledende leverandør av opplevelsesgaver i alle kategorier. Perfekt gave for de som har alt!

Følg YouWish på facebook

Julekuler fra Coolstuff // Smilefjes 

Coolstuff - best på julegaver på nett!

Coolstuff er helt RÅ på julegaver. De er stort sett rå på det meste gjennom året, for man finner alltid noe spennende, smart eller praktisk der. 

Julegave til han,  julegave til henne eller bare julegaver under kr. 300.- 

Sjokoladefontene, fra Coolstuff? Ja, takk!

Fotoprinter fra Coolstuff? Oh YES!

Følg Coolstuff på facebook

Ny toalettveske eller sminkepung fra Lulu`s 

Her er julegavetipset til mor, søster eller venninne. En sminkepung eller toalettveske fra Lulu`s 

Her er toalettvesken som passer perfekt og har nok plass til alt altså! Elsk ❤

Dette er en stor romslig bag som har plass til alt du trenger. Topplokket har et lite glidelåsrom og plass til make-up koster eller andre små ting. Sminkepungen har god plass til masse sminke, også lengre produkter som kajaler og make-up koster.

Dette er også norsk design! 

Nå er det 20% rabatt på alle ordinære varer med rabattkoden ANNEBRITH. Tilbudet varer i 24 timer!

8 nummer av Kamille 

Kamille er et blad jeg liker veldig godt. Noen ganger er det faktisk deilig å bare sette seg i sofaen og lese litt. 

Gi bort 8 nr av Kamille i julegave for kun 189 kr. Perfekt julegave! Send kodeordet MIL74 til SMS 2205.

 

 

 

 

 

Julegaven til Ellie ❤

Reklame / Sponset jakke

Christian har fått en favoritt i høst. 

Vi kaller den bare bamsejakken

Christian har den på seg hele tiden og han sier den er supermyk og deilig ❤

Da vi begynte å planlegge gavene til jul sa han at Ellie burde få samme bamsejakke som han hadde. Så da ble det slik. 

Jakken er fra merket Tiny Trolls of Norway som er norsk design. Og er det noe jeg liker å støtte så er det norske grundere! 

I høst har jeg testet ut mange av klærne fra kolleksjonen til Tiny Trolls og jeg er meget fornøyd. 

Denne jakken ble raskt en favoritt. Jeg liker også luene og fleece settet ❤

Christian ville pakke inn jakken til Ellie helt selv: 

Den måtte brettes nokså pent først ❤Så ble jakken pakket inn:

Et kort hører også med.

Til Ellie

Fra Christian ❤

Akkurat nå gir jeg bort et gavekort på kr. 5000.- fra Tiny Trolls of Norway ❤

Gå inn på facebook og kommenter dette innlegget, så er du med i trekningen ❤

Julen er på vei ❤

Reklame / Insert og julekort er sponset

Jeg kjøpte meg for noen år siden en rosa planner. Den har vært i veska, på nattbordet og under armen min store deler av de to siste årene. 

Jeg er så glad i planneren min ❤ 

Nå er det på tide å planlegge julen og jeg har i dag tidlig satt meg foran bordet og lagt frem alt:

Jeg må bare ha ting ned på papir. Jeg klarer ikke forholde meg til ting om det ikke er på papir haha. Mulig litt gammeldags men å ha alt på mobilen fungerer ikke for meg. 

Jeg vil se det. Visualisere ting. 

Om du ønsker å kjøpe Julekit til planner så bruk koden ANNEBRITH20 så får du 20% rabatt ❤ Det gjelder hele nettbutikken!

Pakker skal sendes nordover. Det skal bakes. Adventskalendere skal lages. Det er en travel tid.

Midt oppi dette er det bursdag til Annika og jeg har enda ikke funnet ut hvor vi skal feire den. Hun hadde veldig lyst til å ha det i et badebasseng som et slags beachparty, men det er mulig vi må slå fra oss den ideen :P 

Jul blir det jo uansett. 

Men jeg merker jo at jeg begynner å få mer og mer struktur i hverdagen. Jeg har mer kontroll over det som skjer og jeg er mye mer forberedt til ting enn jeg var for noen måneder siden. 

Jeg har også blitt flinkere til å prioritere min egen tid. 

Gutta får i år hver sin kalender hengende på rommet. De deler rom og jeg har planlagt å henge opp en sort julestjerne i vinduet. Pynte med guirlande rundt og så feste alle de sorte pakkene rundt vinduet i dekorasjonen. Vet ikke om dere skjønner men akkurat den skal bli ferdig i løpet av helgen. 

Har også kjøpt inn julesokker til gutta og dekorasjoner til meg og Annika. Forhåpentligvis skal vi ta julebildene til helgen ❤

Da er vi alle samlet!

I dag er det en sånn dag som jeg bare kan kose meg, jobbe med ting jeg vet jeg må få unna. Rydde i kjelleren og fikse det jeg ikke fikk tid til i forrige uke!

Det er også en del spennende ting på gang denne uken! Men det skal jeg fortelle dere mer om litt senere :) 

Det foregår også akkurat nå en konkurransen på facebook. Du kan vinne et gavekort på 5000.- fra Tiny Trolls of Norway, sammen med en venn. Sjekk min facebook her. 

Den gaven er selvsagt sponset av Tiny Trolls of Norway! 

Den magiske dagen.....I dag er det julaften ♡

Den magiske dagen!

Juletreet er pyntet, frokostbordet står klart og barnas julesokker er fylt opp. 

Tenk at det er julaften i dag, ropte Christian da han vekket meg rundt klokken 6. Jeg var ikke helt klar for å stå opp men da han hvisket: Mamma, jeg klarte ikke å sove mer, inn i øret mitt smeltet jeg helt. 

Selvsagt er det vanskelig å sove e´lenge på en slik spennende dag. 

Vi har sett siste episode av Snøfall og åpnet en julegave allerede. 

For noen uker det har vært siste ukene. Denne uken har jeg ligget mer horisontalt enn det jeg noensinne har gjort. 

Men det er utrolig hva som kan skje når du føler at du er på et "dårlig" sted. Gode nyheter har tross alt preget denne uken for oss. Jeg har rett og slett fått verdens beste julegave i form av et lite tynt ark, såkalt en kontrakt :P 

2016 har gitt meg så mye. Det har vært året jeg har lært mye om meg selv og mennesker rundt meg. Jeg skal skrive noen innlegg om mine tanker rundt 2016. 

Å feire jul sammen med barna og søsteren min er en gave. 

Jeg føler meg heldig. 

Jeg har tatt noen riktige valg i 2016 som jeg nyter godt av nå. Sammen med min familie skal jeg feire denne dagen og alt det magiske den fører med seg. Senere i julen skal jeg besøke han jeg har truffet den siste tiden. Jeg har allerede møtt foreldrene og skal nok i julen møte flere av hans nærmeste. 

Vi har bestemt oss for å feire nyttårsaften sammen. Men mer om det senere i julen. 

Jeg har ca 130 uleste mail og 50 forskjellige tagger på facebook jeg skal pløye meg gjennom i julen. Så ha litt tålmodighet med meg om du ikke har fått noe svar fra meg denne uken. Alle skal bli fulgt opp. Men først skal jeg feire julaften og nyte dagen med barna. Så blir det jobb fra i morgen.

Vi skal også ila dagen i dag dele noen bilder av vårt julepyntet hus ♡

Håper dere har det fint, hvor dere enn er!

Vet dere hva den beste jule-bloggnyheten er? NYTT DESIGN! Å herlighet jeg kan ikke vente. Alle oppskrifter, kategorier osv pent plassert på skikkelig vis slik at DERE finner lettere frem. Jeg gleder meg vilt til å vise dere når alt er ferdig. Ifølge Nettavisens teknikere skal det hele skje sånn midt i januar. 

Jeg teller dagene!

Gode klemmer dere....

 

Kokosmakroner

Det blir ingen jul uten kokosmakroner!

Av denne oppskriften blir det 50 kokosmakroner. 

Mamma ville nok kanskje doblet denne oppskriften tenker jeg ettersom hun baker så vanvittig mye når hun først kaster seg rundt. Da gir hun etterpå til alle søstrene.

Men som sagt er det til en familie så er 1 porsjon nok. 

KOKOSMAKRONER

 • 5 eggehviter
 • 250 g kokosmasse
 • 250 g sukker
 • 1/2 ss hvetemel

Pisk hvitene stive. Dryss i sukker og pisk videre. Dette skal bli stivt.

Ha i kokos og mel når marengsen er stiv og vend dette forsiktig i massen.

Fordel makronene med skje på bakeplaten ( med bakepapir)

Stekes på 180 grader varmluft i 15 minutter.

PS. Dette blir ca 50 stk og da trenger du 2 brett. Sett begge inn samtidig.

Hvis det renner av dem så har du rørt for mye i røren etter du har hatt i eggehvitene.

Et tips er å dyppe dem i sjokolade når de er ferdige.

OPPBEVARING

Jeg oppbevarer disse i fryseren. Gjerne i cellofanposer. Så gir jeg bort posene til jul :P

Fin venninnegave eller bare en julegave til noen du er glad i. 

 

 

Adventskalender og hjemmelaget fudge

AnnonseEn  hjemmelaget adventskalender av pepperkaker er noe vi gleder oss over gjennom hele desember. 

Hvert år lager vi den alltid sammen. 

Slike juletradisjoner er viktig for meg å gi videre til barna. 

Jeg husker mitt aller første bakeminne hjemmefra. Da satt jeg sammen med mine 2 søstre og ventet på at mamma skulle finne frem pynt til akkurat slike pepperkaker jeg har laget med barna i dag. 

Jeg glemmer aldri det minnet. Det husker jeg ofte på når jeg selv står på kjøkkenet med mine små og gir dem de samme opplevelsene de forhåpentligvis husker når de blir store. 

Jeg "lånte" bakeboken til mamma for mange år siden og fant den tilbake i forrige uke. Pepperkakeoppskriften mamma brukte er den dere får her i dag. 

Vi lager som regel hjerter og pynter de med glasur. Så henges de opp i en krans eller festes på en guirlande og hver dag frem til jul får et av barna en pepperkake. 

Jeg har brukt Dansukker så lenge jeg kan huske. Både finkornet sukker og melisen er mine favoritter. Melisen er aldri klumpete og sukkeret som er finkornet løser seg raskere opp i bakst og gir et bedre resultat. 

Nå har både sirup og glukose kommet på flasker i butikk. DET liker jeg godt. Jeg tror at glukose og sirup er noe vi kommer til å bake mer og mer med fremover for det gir alltid en veldig god glans i feks kremer. 

Dansukker sin hjemmesiden finner du masse inspirasjon til baking. Særlig nå før jul kan du boltre deg i gode oppskrifter. Mine favoritter er: Krumkaker med tyttebærsmørkrem, sjokoladekaken Rocky Raod og mammas mazarinkake.

PEPPERKAKEKALENDER

 • 270 g finkornet sukker fra Dansukker
 • 2 dl lys sirup fra Dansukker
 • 150 g smør
 • 2 ts kanel
 • 2 ts ingefær
 • 1 ts nellik
 • 3 dl melk
 • 1 kg hvetemel
 • 2 ts natron

Varm opp sukker, sirup, smør, krydder og melk. Ha så i mel og natron og kna deigen sammen. 

La deigen avkjøle seg.

Kjevle ut deigen på benken. 

Stikk ut 24 hjerter og stek disse i 9 minutter på 180 grader. 

Når hjertene kommer ut av ovnen stikker du hull i dem med spissen på en rund sprøytespiss.

La pepperkakene avkjøles og pynt dem med glasur. 

 

GLASUR

 • 250 g melis fra Dansukker
 • 1 eggehvite
 • 1 ss sitronsaft

Bland alt sammen og pisk det med en grind i en kjøkkenmaskin. 

Når massen er blitt tykk og blank er den ferdig. 

Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene. 

OM du føler at glasuren er for tykk kan du ha 1 ts vann i glasuren for å tynne den litt ut. 

 

Fest på bånd og heng opp :)Vi hadde også veldig lyst til å lage fudge her hjemme så mens vi hengte opp kalenderen så ble det litt ekstra kos. 


 

Fudge er det beste jeg vet.  Det blir ca mellom 30 - 50 biter av dette. Alt etter hvor store du kutter dem. 

Denne varianten med sjokolade og vanilje er knallgod. Du må lage fudgeoppskriften 2 ganger. Og i hver oppskrift ha sjokolade. Den første hvit og den andre mørk.

Oppskriften er som følger:

FUDGE

 • 1 boks søtet kondensert melk ( dette er ca 400g og husk at den skal være søtet) 
 • 100 g finkornet sukker fra Dansukker
 • 150 g meierismør
 • 1 vaniljestang delt i to

Denne må altså lages to ganger. Dvs du må ha 2 bokser kondensert melk, 200 g sukker, 300 g smør og 2 vaniljestenger. 

 • 75 g hvit sjokolade ( i den nederste delen ) 
 • 75 g mørk sjokolade ( i den øverste delen )

Kle en form med bakepapir. 20x20 cm

Del vaniljestangen.

Ha alle ingrediensene i en gryte og la det hele varmes forsiktig opp. Rør godt i gryten slik at det ikke brenner fast mens det koker opp.

Massen skal koke opp og koke til den blir fin og tykk. Fargen skal være som prim. Dette kan ta ca 15 minutter. Sett gjerne klokke på slik at du vet tiden.

Hvis du har et steketermometer skal den vise ca 114 grader.

Vaniljestangen tar du ut først når fudgen er ferdig. Da har du i den hvite sjokoladen. Rør godt. 

Hell fudgen i en form a 20 x 20 cm

Lag den mørke fudgen. På samme måte som den lyse bare at du har i mørk sjokolade. Hell dette over den lyse. La den stå og avkjøle seg før du setter den i kjøleskapet natten over. Del i biter og ha på glass eller i cellofanposer.

GOD JUL 

Husk å ta en titt inn på Dansukker sin hjemmeside for inspirasjon til julebaksten 

 

1. SØNDAG I ADVENT

En hvit jul.

Det er sånn jeg liker det. 

Lyst og fint hjemme. Ro og fred. 

I natt sov jeg utrolig godt. Sven la seg med et smil om munnen og var tydelig veldig stolt. Det var jeg også. Det må jeg si, jeg er stolt av alle barna mine men det må være lov å skryte ekstra ved gode prestasjoner. 

Annika drømmer om morgendagen. Hun fyller 12. år i morgen. Hva skjedde med tiden liksom? 

I det siste har jeg tatt noen grep i livet mitt. I den daglige situasjonen som gjør at jeg har fått mye overskudd tross mye jobb. Jobben har begynt å bli gøy igjen. Jeg sitter på kveldene og bare leter etter inspirasjon til nye kaker ♥

Det er rolig i livet mitt. Skuldrene er senket og jeg føler ikke at jeg stresser veldig mye rundt. Barna har det bra og planene for 2017 er klare. 

Jeg tror også det hjalp veldig å droppe de adventskalendrene til barna. Det kjennes ut som om de også føler det er greit et år uten pakkekalender. Hvem vet hvor vi bor neste år og kanskje det er noe vi prioriterer da om det passer seg. 

Pengene vi sparte på kalendere har vi valgt å gi til noen som trenger det ♥

Jeg elsker å ha det lyst rundt meg. En hvit jul er perfekt. Neste helg skal jeg få en liten smakebit på en "hvit jul". Jeg skal nemlig ta turen til Sälen. Gleder meg veldig til det. Det blir godt med litt avkobling. 

Men først tenne det første lyset. 

Tenn lys,

et lys skal brenne, for denne lille jord.

Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.

Må alle dele håpet, så gode ting kan skje. 

Må jord og himmel møtes, 

Et lys er tent for det!

Tenk litt på det. Må alle dele håpet.....Så gode ting kan skje. Har du håp nok slik at du får det gode til å skje? Noen ganger er det vanskelig å ha håp. Alt kan se så sort ut og noen ganger kan det føles som om alt håp er ute. Men om du bare klarer å holde fatt i håpet, så vil gode ting skje. 

Jeg tror på det!

Slik har vi det hjemme akkurat nå. 

Julehvitt og med barn som alle har håp i det de driver med ♥

Gode klemmer herfra!


 

 

 For dere som lurer =>

Hvite hjerter som henger på lamper => Feel

Vedkurv => Europris

Roser => Floriss

Ekte stearinlys => Europris

Tall på adventsstaken => Nille

 

Dette baker jeg til jul:

Inneholder omtale om sponset produkt

Nå har jeg akkurat landet etter bursdagsfeiringen til Annika på Rush i går. Jeg tok noen herlige bilder av Annika som jeg skal dele med dere denne uken. 

Nå er det bare å fire dagen hennes neste helg og så er det full fokus på jul og alt som skjer frem til den store dagen. 

Jeg prøver å bake 7 slag hver jul men det er ikke alltid tiden strekker til. Men i år blir det nok mer enn 7 slag tenker jeg. 

Det første jeg alltid starter med er adventskalenderen vår. Den består alltid av pepperkaker. Altså en av dem. I år skal vi jo ha en alternativ kalender også men mer om den i et eget innlegg. 

Kalenderen henges opp med en gang før jeg gjør noe annet. Så begynner vi sånn smått å pynte til advent. Tror vi skal gjøre det i dag jeg. 

JULEMAKRONER

Jeg kommer meg ikke gjennom julen uten julemakroner.  De fryses ned. Tas opp litt og litt, alt etter hvor mange som kommer på besøk. PEPPERKAKER

Det blir ingen jul uten pepperkaker. Og denne oppskriften er frem til i dag den beste jeg har testet ut. Ellers klarer jeg meg ikke uten BRUNE PINNER og SITRONKAKER 

I år blir det også Sara Bernhards, Gule bomber, fugde, risboller og konfekt. 

JULEMUSIKK

Mange av dere har spurt meg hvilken musikk jeg hører på når jeg baker til jul og for det meste lytter jeg til denne spillelisten på Spotify når jeg baker med barna. Den har så mange fine sanger. Både de tradisjonelle sangene og de som er litt nyere. 

Gleder meg til baking med Sven, Annika og Espen i ettermiddag. Men først litt shopping i Sverige :)

Gode klemmer <3 

En annerledes førjulstid

Annonse

Jeg føler at julen kommer raskere og raskere for hvert år. I oktober føler jeg at jeg har god til til alt men så plutselig er det november og alt stresset slår inn. Det er pakkekalendere, juleverksted, julegaveshopping, luciafeiring, nissefester, julefrokoster og juleavslutninger. 

Jeg raser avgårde i et tempo som ikke ligner grisen. Med julegavelisten i den ene hånden og minstemann på 4 år i den andre. Jeg haster avsted som en stresset høne. Inn og ut av butikker. Musikken spiller, det glitrer i hvert butikkvindu og visakortet tar nesten fyr av all bruken. Så stopper jeg opp og tenker:

Hva er det jeg driver med? 

Er det slik jeg vil ha det i den mest koselige tiden på året?

Førjulstiden er jo akkurat det! Den mest koselige tiden på året. 

Hvor ble det av de rolige frokostene med tente lys? Kveldene vi samlet oss rundt middagsbordet og leste julefortellingen til barna? Hva skjedde ettersom juleforberedelsene nå bare består i shopping og stress?

Hva med kalenderen til barna? 

Det er ingen grense mer på hvor fine disse skal være. Først skal det helst være en sjokoladekalender, så en liten pakkekalender, helst lego eller annet og oppå det igjen en egen kalender som er designet mot interessen for det ene barnet. Jeg vet om mange barn som har mer enn 2 kalendere. 

Jeg har vært med på det kjøret selv. I fjor fikk Annika en egendesignet kalender fra WOW. Hun fikk hver dag noe fra butikken og vinterkolleksjonen. Da jeg så hva det gjorde og hvilket fokus dette fikk fant jeg ut at dette rett og slett ikke var bra. 

Det er mange mennesker der ute som ikke har midler eller lyst til å være med på dette kjøret. Og jeg tror oppriktig talt at jo flere bloggere som skryter av overdådige kalendere til flere tusen, jo flere mennesker får vi til å føle seg utilstrekkelig.

Jeg har derfor vurdert å gjøre noe helt annerledes i år. 

Jeg dropper 96 pakker. 

Det materielle fokuset skal bort og vi skal finne den ekte gleden igjen, sammen som familie. 

Vi skal derfor kun ha en kalender som familie. Julekalenderen fra Snøfall. 

Vi skal sammen sette oss ned hver kveld klokken 18.00 og se på NRK Super. 

Serien som går hver dag i desember frem til julaften handler om Selma, som faktisk ikke har en familie. Å få en familie er hennes høyeste ønske. Selma tror på julenissen og sender han også et brev. Hun havner etterhvert på Snøfall og vi får følge ferden hennes her helt frem til julaften. 

Kalenderen Snøfall gis ut av Cappelen Damm og kan kjøpes i alle dagligvarebutikker.

For når jeg da tenker etter: Hva er det som er viktig? At barna har fått en fet ting de kan vise på skolen hver dag? Eller er det tiden vi som familie bruker sammen som er viktig?

Bake pepperkaker, lese høyt etter middag, samles i dobbeltsenga til mamma før leggetid, gjøre en god gjerning, hjelpe en som trenger det eller tenne lys for alle de vi savner? De koselige tingene. Gjøre det som ikke kan kjøpes med penger. 

Vi tar så mange ting for gitt og har blitt altfor glad i materielle ting. Sannheten er bare at det ikke gjør oss veldig lykkelige. 

Akkurat nå hører jeg på Amy Grants julesang: I need a silent night. Er det ikke det vi alle egentlig trenger?

Å droppe 96 pakker føles deilig. Det er så mye ekstra tid sammen med minstemann. Jeg og han har begynt med en lek. Hver gang jeg sier: Jeg elsker deg, sier han: Jeg elsker deg også, mamma! Så sier jeg tilbake: Jeg elsker deg mer! Og han avslutter da med: Jeg elsker deg mest. 

Det er ikke gavene som er viktige. 

Det er blikket til Christian som for første gang kjevler en perfekt pepperkakedeig. Det er gleden i øynene til Espen som ser at jeg har kledd på meg for å gå ut i hagen og lage engler i snøen sammen med han. Det er latteren til Annika som pakker ut de gamle og rare julekulene vi arvet fra bestemor. Og til slutt er det smilet til Sven som har hengt opp julestrømpene på peisen.  

Det er det som betyr noe. 

Nå skal vi sammen nyte en fin førjulstid. 

Ha en strålende fredag!

 

 

 

 

 

Hva gjør en kvinne glad på julaften?

Med 4 barn alene så er det som regel barna som blir prioritert. De trenger skol, klær, utstyr til aktiviteter som cheerleading og fotball. Når alle regninger er betalt så er det ikke så mye igjen å handle til mor for. 

Det er også helt greit. 

Men hver gang jeg har litt ekstra tid og går forbi en gullsmed som har utvalg fra Ti Sento så stikker jeg innom.

Jeg har siden jeg bodde i Amsterdam vært stor fan av dette vakre italienske merket. 

Ikke for dyrt men heller ikke et veldig billig merke. Litt sånn midt på treet. Du kan få et armbånd fra kr. 500.- og opp til noen tusen. 

Jeg skrev da også armbånd og øredobber på ønskelista min til Kim.

Selvsagt er det fint å få ting man trenger på julaften. Som feks kjøkkenutstyr eller andre ting i huset, men for meg og nå må jeg bare være ærlig: Jeg liker helst at julegaven er noe til meg personlig. En bok, klær, undertøy eller smykker.

Jeg fikk også klær fra Kim men det vakreste var nok dette armbåndet og øredobbene. ( IKKE annonselenke)

Det som er så vakkert med øredobbene er at de faktisk skifter farge etter hva man har på seg. De ser lyse blå ut slik men blir mintgrønne eller lys grå til tider. Helt nydelig!

Kim skrøt veldig av den raske leveringstiden til Royaldesign.no så det er en butikk å anbefale.

Jeg har verken fått betalt eller får betalt for å anbefale butikken ei har det blitt gitt noen produkter gratis eller rabattert til oss. Ti Sento finnes også hos Thune mener jeg for de som måtte ønske å ta en titt på dette vakre italienske merket.

Ønsker dere en herlig dag!

Og dere. Det er bare 1 dag igjen å stemme på Vixen. I morgen stenger stemmingen og eventuelle finalister blir kunngjort raskt etter dette tenker jeg. Nå har jeg jo "mast" på dere i flere måneder føler jeg og håper jo selvsagt at jeg i en av kategoriene stiller som finalist. Men skal jeg være helt ærlig så betyr ikke en pris i en slik konkurranse alt for meg. Etter det som skjedde på julaften har jeg virkelig fått opp øynene for det som er viktig her i verden. Men stas er det å bli nominert, og skulle det hele ende med en pris ( man vet jo aldri) så er det takket være DERE som følger meg. 

Så takk, så langt for alle stemmer dere har gitt. Dere er utrolige :)

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

Den beste julegaven!Sponset gave

Hva ønsker du deg til jul?

Tenk nøye etter.

Hva ønsker du deg egentlig til jul?

Hva trenger du?

Har du tenkt på at når du spør eldre mennesker om hva de ønsker seg til jul så sier de ofte: God helse og lykkelige barn. 

Det må jo bety at de beste gavene ikke kan kjøpes for penger, eller?

Ungdommen ønsker seg penger, de vil kjøpe seg ting de sparer til, mens små barn drømmer om en leke, et spill eller en telefon. 

Alle aldersgrupper har forskjellige ønsker.

Men tilbake til de eldstes ønsker. 

De som har levd 70 eller 80 år. De har levd et helt liv. De har erfart at ting er bare ting og at en Iphone til 7000.- ikke gjør deg lykkelig. 

Jeg har svidd av noen tusen i år på julegaver. Fordi jeg nå etter mange år har fått muligheten til å gjøre det. Så har jeg gledet alle andre rundt meg med mye mer enn det jeg normalt gjør. 

Å glede andre det gir en glede. 

Jeg sendte en sms til min "pressetalskvinne" og manager Marte i Anti i dag og skrev: For første gang på mange år går jeg inn i julen med skuldrene senket og en god følelse for økonomien i 2016. Takk.

Jo, takk jeg har jobbet hardt for det jeg har oppnådd, men jeg føler meg fortsatt hver dag heldig. Heldig for at jeg ble født i Norge, for at jeg har fått se verden, heldig for at jeg har 4 friske barn og heldig for å ha fått en mulighet i 2016 som jeg har drømt om. Heldig for at jeg har en blogg som har blitt så populær og heldig for at jeg får jobbe med disse flotte menneskene.

Plutselig følte jeg meg lykkelig.

En god følelse strømmet gjennom meg. Fra magen og opp til hodet og ned igjen. Et lite sug i magen som bare føltes godt. Ingen anspente muskler i kroppen. Tanken på alt alt blir bra til slutt var veldig sterk og det føltes som om jeg faktisk hadde oppnådd "slutten" Du vet det målet du jobber, jobber og jobber for? 

Har jeg virkelig kommet meg inn i komfortsonen? 

Og plutselig etter det ble jeg redd. 

Tenk hvis jeg dør i morgen? Eller om 1 år? Da mister jeg alt. 

Grunnen til at jeg tenkte på døden i dag var at vi har hatt en begravelse i familien i dag og da tenker man på sånt. Livet er kort. Og når det er over er det for sent å gjøre det man angrer på. 

Død er død. 

Så hvorfor bruke masse tid på å bekymre seg over idioter som skriver tullete ting på internett? Eller å bruke tid på å krangle med noen du aldri blir enig med? Eller være sur på en person. Det hjelper ikke noe. 

Livet er mye.

Det er sorg, tårer og fortvilelse. Det er hard jobbing, reise seg etter nederlag. Tørke tårer og fortsette å kjempe selv om andre ler av deg. Holde fokus og troen oppe når andre stikker kjepper i hjulene dine. Tilgi andre når det trengs og være raus. Gi, gi, gi, gi og gi og så etter en lang stund få tilbake.

Og i dag føler jeg at jeg endelig begynner å få tilbake. 

For meg er det den beste julegaven!

Takk for at du leste <3

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

Førjulsgave til jentene til Kim fra Hexashop.no #elsk #sponset

 

 

Husker dere alenemoren som var fortvilet? Hun ringte meg....Hvorfor traff denne annonsen meg så hardt?

Jeg har tenkt på det veldig mye siden forrige uke. Sannheten er at jeg kjente meg igjen. Jeg trenger ikke gå lengre tilbake enn til 2014, altså i fjor for å kjenne på de følelsene.

Du føler deg maktesløs, fortvilet og lei. Jeg vet tankene som kommer når økonomien ikke strekker til. Posten du vet du må åpne men som du ikke tør, fordi du vet at inni posten er det regninger som du tross alt ikke får betalt. 

Du vil, men klarer ikke. Og du ender opp i en vond sirkel. En veldig vond sirkel. 

Jeg leste altså innlegget og skrev om henne og rett og slett oppfordret dere til å overføre penger til henne slik at hun kunne betale barnehageregningen.

Så kom det selvsagt kommentarer: Hva om det hele bare er fake? Man kan ikke hjelpe alle. 

Jeg vet, det er tvilen som kommer når det gode i mennesket tar overhånd. Vi kan hjelpe noen, ikke alle nei. Og hver enkelt av oss må selv velge hvem vi skal hjelpe. 

Så jeg ba dere hjelpe. Og det gjorde dere tilgangs! Som mamma ville sagt: De ekkje te å tru! 

Det tok 3 dager før alenemoren turte å ringe meg. Vi fikk en lang samtale. Hun har fått inn over 150 meldinger. Mange ennå ubesvart. Hun er overveldet og tør ikke tro på det som har skjedd. 

Hun er så skjør, har vært så lei seg så lenge. Av forskjellige grunner. Og jeg prøvde så godt jeg kunne å dele min historie på telefonen slik at hun skjønte at det faktisk er flere av oss som opplever triste ting. Men at det også finnes gode mennesker i denne verden, som dere. 

Så jeg fikk en god samtale med henne og hun vil forbli anonym. Og det skal vi respektere. Hun og datteren skal få lov til å velge selv om de en gang i fremtiden vil stå frem med navn. 

Sammen har dere, mine kjære lesere, venner og familie, dere som følger meg og som jeg har blitt så glad i i løpet av dette året gitt kr. 13.500.- til denne alenemoren. 

Det betyr: At det blir betalt 2 barnehageregninger og en husleie. Og hun vil ha penger til mat helt til i januar. 

Gaver har dere også sendt. Leker og klær. Takk! 

Jeg gråter når jeg skriver dette. For jeg vet hvor glad denne mammaen er nå. 

Det har også kommet meldinger om hjelp for å bygge opp firmaet hennes, men i samtaler med henne har jeg oppfattett det dit at det hun aller mest hadde ønsket seg var en jobb. Deltid eller fulltid, i timene når datteren er i barnehagen. Hun bor i Askim, så vet du om noen som trenger hjelp i butikk eller annen hjelp så ta kontakt!

Hun trenger en jobb, slik at hun får forutsigbarhet i økonomien sin. 

Alt dette har jeg avtalt med henne å dele.

Det er mye omsorg i dere der ute. Det har dere vist nå. Tenk at vi sammen klarte å skape en nydelig jul for denne mammaen og hennes datter!

Bare det er en julegave i seg selv. 

Les hele finn-annonsen her: Når man er på sitt laveste punkt

I etterkant har hun redigert innlegget og tilføyet dette: 

Vil gjerne forklare hvorfor jeg velger å holde meg anonym. Jeg er oppvokst med narkomane foreldre. De drakk og tok dop. De var slemme når de drakk, de slo. Jeg bor på hemmelig adresse pga dette, så ønsker verken å oppgi navn, telefonnummer, adresse eller kontonummer. Håper på forståelse for dette.
Jeg har ei venninne som har sagt at hun vil stille opp, og jeg kan benytte hennes konto for pengeinnskudd og hennes adresse for mottak av gaver.
Dette innlegget er blitt delt på en av norges største blogger, annebrith.blogg.no, så jeg har fått mange henveldelser <3 Jeg skal absolutt svare alle dere vakre mennesker som tar kontakt med meg <3 Det bare tar litt tid <3 Jeg er helt satt ut dere altså <3 <3

Venninnen som står mellom er altså Connie. Som er en nær venn av meg og som jeg har hatt tett dialog med. Connie har nå betalt alle regninger, hentet gaver og brukt store deler av tiden sin de siste dagene på å organisere dette. Så en stor takk til Connie, som var årsaken til at jeg så dette. 

Da håper jeg at jeg har fått fulgt opp dette slik at dere som har bidratt skjønner at alt har kommet til riktig person og at det som skulle betales har blitt betalt.

Sammen er vi sterke!

Klemmer!

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

Vi ønsker dere en riktig god julKontrasten mellom det å ha 4 barn i hus og det å sitte alene på sofaen er stor. 

Ja, det går bra med meg!

Selvfølgelig kommer jeg til å savne barna i juleferien , men det å være mamma betyr at du må glede deg over dine barns gleder. Jeg er like viktig som den andre personen i livet deres. 

En dag vil de vokse opp og reise ut for å oppleve ting. Da nytter det heller ikke å stå og sippe og gråte fordi de skal reise. Nei, slik er livet. Man skaper minner sammen noen ganger og andre ganger uten hverandre.

Mine barn er godt rustet for dette. Vi har mye å se frem til i 2016. 

Når jeg ser søskenkjærligheten mellom disse så vet jeg at jeg har gjort noe riktig. De BRYR seg om hverandre og vil hverandre godt. 

Vi spiste taco i går vi. På selveste "juleaften" hehe. Barnas valg. 

Og så fikk vi tatt noen bilder. Og på alle disse årene som jeg har prøvd å ta bilder av 4 stykker som skal smile samtidig må jeg si meg rimelig fornøyd.

For en gjeng!
Her forteller Annika Christian at hun tror hun ser julenissen haha...
Så tok vi noen bilder sammen!


Espen hadde litt dårlig tid ser det visst ut som haha...
Digger dette hvor du kun ser halve Espen haha...


Hvilket bilde likte du best?

18. desember - Et par sokkerSponset gave

Jo større bloggen har blitt jo flere gaver blir levert på døren. 

For et år siden var noe av det som har skjedd i år helt utenkelig. Og jeg føler meg heldig. 

Å få bud på døren som leverer maskiner, klær eller andre ting er selvsagt veldig hyggelig. Det meste blir gitt bort, etter jeg har skrevet om produktene. Hva skal jeg med alt tenker jeg?

Noen gaver er viktigere enn andre og betyr mer for meg.

Så da jeg plutselig en dag fikk et par strikkede rosa sokker fra en fantastisk flott dame ved navn Gro.

Hun driver en blogg som heter: Tante er fortsatt gal 

Jeg digger denne dama. Gro Vibeke, du er et levende eksempel på at den største gleden du kan ha er å gjøre andre glad.

Det var så utrolig koselig å få sokker i posten fra deg og jeg skal helt ærlig innrømme at dette var en av de fineste, uventede pakkene jeg har fått i år.

Les gjerne bloggen hennes. Hun skriver faktisk veldig godt :)

Gro Vibeke - send meg adressen din. Du skal få tilsendt en FroGO fra Tilbords!

KLemmer

En annerledes julemorgenNå er det julemorgen!

Pakkene ble lagt under treet i går og allerede klokka 5 kom Christian og sa at nissen hadde vært her. 

Stakkars haha. Han tror det er jul hver dag han. 

Han spør hver morgen: Er det jul nå?

I dag morges var det altså jul her.

Alle barna fikk 1 gave. 

Annika hadde fått Iphone til bursdagen sin så hun fikk en mindre gave ennd et hun normalt ville fått. Sven fikk Iphone han også mens Espen fikk Minecraftlego. Minstemann kunne ikke tro sine egne øyne da brannbilen han har gått og siklet på i hele høst sto i stua hans.

Den var jo borte fra butikken mamma! Han var sammen med meg i butikken for 3 dager siden og spurte slik han alltid gjør om vi kunne se på brannbilen. Vi gikk selvsagt inn og så sto den ikke der mer!

Det var en trist Christian da. Jeg hadde selv vondt i meg men i dag, fikk han den!

Annika fikk ny jakke, lue og skjerf. 

Og julestrømpene var fylt opp med godteri.

For en herlig gjeng!

 

Jeg bare elsker håret til Christian haha. Ønsker dere en strålende lørdag.

Noen tekniske problemer er ryddet opp i men det er langt fra ok her på bloggen. Jeg skal jobbe med dette i romjula og håper at fra januar så blir det lettere å navigere her på siden.

Klemmer

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Juletreet vårt - lett blanding av dyrt og billig

I går var det lille julaften her hos oss. Barna skal jo reise nordover på søndag og vi bestemte oss for å lage jul litt før i år. 

Normalt har vi aldri feiret jul før tiden men dette var et ønske fra barna og jeg tenkte det var hyggelig ettersom de faktisk ønsket dette selv. 

Jeg føler meg som en skitten kjøkkenklut for øyeblikket for makan til stress de siste dagene skal man lete lenge etter. 

På slike dager kjenner jeg på det at jeg er alene med 4 barn.

Alt skal pakkes inn, juletre hentes, pyntes. Huset skal vaskes, det skal lages middag og julestrømper skal fylles.

Juletreet er en edelgran.

Jeg må si jeg liker ekte mye bedre enn plast. 

Vi har noen dyre og noen billige kuler hengene på treet.

Kulene med tekst er fra Riviera Maison. Der har de så utrolig mye fint til jul. Men det koster litt da. Og de er av glass så det kan jo hende en eller to blir ødelagte ila helga. For minstemann har vanskeligheter med å holde hendene unna :P

Så har vi faktisk noen kuler av plast. De kjøpte jeg på et julemarked i Nederland. Men de samme finner man på Nille ser jeg. Ikke noe eksklusive greier men det fyller opp treet.

Til slutt har jeg kjøpt 3 ruller med bredt Merry Christmas bånd fra Europris og lagt rundt treet :)

Neste år har jeg lyst på kun hvite kuler haha. Men det er koselig da å henge opp minner på treet. 

En liten engel henger også innimellom og den minner meg om alle gode gjerninger jeg har gjort i år og får meg til å huske på at livet er skjørt så derfor skal vi leve nå og være snille med hverandre. 

Det høres sikkert ut som en klisje for dere når jeg sier det men det å være snill og god er noe jeg setter veldig høyt. 

I 2016 håper jeg at jeg kan gjøre mange flere gode gjerninger.

Nå har vi akkurat åpnet pakker.... flere bilder følger.

Og julekalenderen følger også. 

Klemmer

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Hva skal vi gjøre når alle barna har ulike regler på skolen?


Diskusjonen begynte allerede i går. 

Som du kan lese av facebookposten min så er det altså slik i år at hver klasse har ulike regler. 

4. trinn har skrevet på ukeplanen at de kan ha med seg godteri for kr. 30.- OG brus, mens 6. trinn ahr fått beskjed om ikke å ta med brus og kun godteri for kr. 20.- Mens eldstemann i huset mener at han kan ha godteri for kr. 20.- og brus med seg.

Vi har diskutert her hjemme og det har kommet argumenter for både likestilling og rettferdighet.

Diskusjonen har vært nokså opphetet til tider fordi en advokatspire mener at likt skal være likt og at det nå har blitt sendt ut beskjed fra rektor om at det KUN er 20.- for alle og INGEN brus.

Gutta som ikke vitner å ha regelryttergenet vil gjerne kose seg med hissigheten til advokatspiren og "truer" med å ta med brus.

Vi blir, selv med info fra rektor ikke enige. 

Eldstemann mener at de har fått beskjed for 2 måneder siden om dette så han kjører på med egne regler og minstemannen har fått i lekse å handle godteri for kr. 30.- selv og sier han følger sin ukeplan.

Selv ler jeg av det hele.

Hva er galt med forskjellsbehandlig? Tåler vi som har flere barn på flere forskjellige trinn ikke å si til våre barn at livet faktisk er urettferdig til tider? 

Jeg har sagt til barna: Ja, det er slik det er. Noen får ha med godteri for mer penger enn andre. 

Hva klager vi over?

Vi må tåle dette. Barna må tåle det.

Det minner meg om i sommer da jeg var på VIF-kamp og jeg hadde lovet barna mine VIF-skjorter. De koster kr. 599.- Dette var noe vi hadde spart til men det som skjedde var at det bare var eldstemann i huset som fikk skjorte for de var utsolgt i de andre størrelsene. Han fikk skjorten og de andre fikk et skjert til kr. 100.- Det var ingen som sa noe overhode. Det var helt greit. Min venninne som var med var overrasket over at barna ikke reagerte på forskjellsbehandlingen. 

Det er slik livet er. Vi må tåle at andre får mer enn oss en gang iblandt. Det må vi også lære våre barn å tåle.

Men det er lov å klage, og det gjør man ifølge advokaten i huset ved å sende inn skriftlig klage til både rektor og elevråd.

Haha.

Vi har overlevd kvelden og løsningen blir:

Advokaten tar med godteri for kr. 20.- og ingen brus

Minstemann tar med godteri for kr. 30.- ( fulgte ukesplanen med leksen) og brus

Eldste tar med godteri for kr. 20.- og en brus.

Så stoler jeg på at lærerne klarer å fikse dette på en grei måte som passer alle :)

Så får advokaten og jeg kose oss med brus etter skoletid.

Ingen som jamrer om det her hos oss!

Ønsker alle en strålende skoleavslutning i morgen og til alle lærere: 

Jeg heier så enormt på dere! Takk for den flotte jobben dere gjør!

Klemmer! 

De søteste julegavene!


Sponset 

Jeg liker disse flaskene utrolig godt. Med navn! Kunne ikke blitt lettere. 

Ingen som krangler om vhem som skal ha hvilken. Alle har sin.

#loveit

Selv har jeg en rosa, Kim har en sort og barna har hver sin, mens lille herlige Christian har: What does the fox say! 

Nå fant jeg plutselig ut at jeg skulle titte innom barerips.no for å se om de hadde noe fint og hva ser jeg:

Eva solo drikkeflasker.

Den vil jeg ha! 

Har bestilt rosa og blå i julegave til "noen" og lime til Kim mens jeg selv vil ha oransje.

Kim har fått forbud mot å lese bloggenmin frem til jul. Ettersom jeg må vise dere hva jeg pakker inn :P 

Jeg, Kim og barna har også refleksvester med navn:Og dette løpebeltet: Det var de siste julegavene for i år.

Mine egne barn er allerede i boks og familien i Mosjøen er tatt hånd om. 

Da tror jeg at jeg kan slappe litt av.

Hvis du ønsker å bestille noe på Barerips.no så kan det være lurt å gjøre det i dag.

Så vet du at du får ting til jul :)

Ha en strålende dag!

Klemmer

PS. Bildene er lånt med tillatelse fra Barerips.no

 

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

SitronkakerDette er julens aller beste og mest friske småkaker. Jeg lover! 

Grunnen til at de er så gode er kombinasjonen mellom den syrlige sitronkremen og den søte kjeksen. 

Liker du ikke sitron så lager du disse med appelsinfyll eller med bringebærfyll.

 • 250 g smør
 • 250 g sukker
 • 1 egg
 • 1 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang
 • 500 g potetmel
 • 125 g hvetemel 

Ha smør og sukker i en bolle og miks dette med grind til det blir hvitt.

Ha i egget og bland dette godt sammen.

Ha vaniljesukker, potetmel og hvetemel i en bolle og sikt det i resten av deigen.

Kna godt til du får en fast og fin deig.

Trill små kuler som du setter på stekebrettet. Trykk hver kule flat i hånden din og legg den på bakeplaten. Trykk forsiktig et hull ned i midten med tommelen din.

Hvert brett kan ha 16-20 småkaker.

Størrelsen skal være som franske makroner eller en 5 kroning.

Stek småkakene midt i ovnen i ca 10 minutter på 180 grader.

Ta dem ut og fyll dem med sitronkrem. Sett dem tilbake i ovnen i 2-3 minutter. Småkakene skal være lyse etterpå.

Sitronkrem:

 • 4 egg
 • 120 g sukker
 • 2 ss raspet sitronskall
 • 80 g sitronsaft
 • 40 g usaltet smør
 • 1/2 klype salt

Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.

Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme. Ha tålmodighet og rør godt hele tiden. Når kremen tykner er den ferdig.

For appelsinsmak bytt ut sitronsaft med appelsinsaft (fra appelsiner! ) og skall fra appelsiner. For bringebærsmak trenger du saft fra bringebær.

Her er noen spørsmål og svar som kan være nyttige:

Hvordan oppbevarer du småkakene for at de skal holde seg frem til jul eller holde seg lenge?

I en boks i fryseren.

Må Sitronkremen lages i forveien og avkjøles først? Eller skal den bare røres sammen mens kakene stekes og legges på varm i de siste minuttene av steketiden?

Den kan lages rett før. Det går fint. Men det er mulig lettere å fylle kakene om den er avkjølt Uttrykksikonet smile

Kan man bruke vaniljekrem? Eller blir det rart?

Det går helt fint. Småkakene blir søtere men det går bra.

Bruker du pappesker, plast el tradisjonelle kakebokser i fryseren? Blir kakene de sprø når de tiner?

Jeg bruker bare pappesker. Noen ganger legger jeg småkaker i porsjonspakker som feks cellofan, knyter eller taper dem ikke igjen og setter disse posene inn i en kakeeske av papp. Slik fryser jeg det.

Hvor får man kjøpt pappesker? Hvis man ikke får tak i det, hvordan bør de da oppbevares i fryseren?

Søstrene Grene, Ikea, Nille, Europris. Noen bruker til og emd skoesker.

Hjelp, Anne Brith! Jeg står og baker, men har ikke nok potetmel!! Noe jeg kan bytte det med?

Alle har en bakekrise innimellom og dette løser du ved å bytte potetmel med mel.

Hjelp, noen av kakene sprekker!

Du har nok bare knadd ekstra mye på dem. Og det er helt ok. Mine hadde også noen spekker her og der. 

Enjoy!Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

Bedre helse - med stil! #julegavetips

Jeg sitter altfor mye i jobben min. Joda jeg baker, og løper etter barna men alt i alt så er jeg i litt for lite bevegelse har jeg funnet ut de siste dagene. Takket være Polar Lopen min som jeg har valgt å kalle den.

Polar Loop Chrystals

Et nydelig smykke, men også en aktivitetsmåler!

Jeg ble betatt allerede første gang jeg så det. Stilrent og vakkert. med swarovskikrystaller. Hvitt slik jeg liker det.

#elsk

Slik fungerer den:

Jeg ladet min først opp og lastet ned appen. Så synkroniserte jeg den med appen og jeg var: Ready to go!

I løpet av dagen måler Polar Chrystal Loop mine skritt, hvor mye jeg har vært i aktivitet, hvor lenge jeg har sovet og om jeg har våknet noen ganger ila natta, hvor mange kalorier jeg har forbrent og jeg får beskjed om jeg sitter for lenge. Slik ser skjermbilder fra appen ut:

På skjermbildene fra i dag kan dere tydelig se aktiviteten min da jeg dømte en håndballkamp :P

 

Jeg liker denne veldig godt og jeg har den siste uken vært i mer aktivitet enn jeg har vært på lenge og det føles bra. Jeg har vært mye sliten den siste tiden og vært litt slapp, Denne "loopen" sier ifra at nå må jeg bevege meg, og det har for meg vært en tankevekker.

Hvorfor bør man kjøpe seg et slikt bånd?

 1. Antall skritt per dag blir registrert slik at du lett kan følge med hvor aktiv du har vært.
 2. Den sier ifra ved å vibrere om du har vært for lite aktiv og sittet ofr lenge stille :P
 3. Den forteller deg hvor mange kalorier du har forbrent ila en dag

For meg har det vært en liten wakeup-call. For hvem hadde trodd at jeg faktisk har vært for lite i bevegelse i det siste? Jeg hadde ikke trodd det! Jeg trodde det at jeg var så sliten faktisk var fordi jeg hadde det for travelt, men det har faktisk vært omvendt. Jeg har vært for lite aktiv.

 

Men så feil kan man altså ta.

Så nå har jeg fra forrige uke blitt mer aktiv, og får bedre helse på sikt.

Anbefaler alle en slik aktivitetsmåler!

Det er også en klokke på den slik at med et tastetrykk på sensoren kommer klokken frem!

Så nå er det bare å sette Polar Chrystal Loop på ønskelisten til jul eller kjøpe den til deg selv i presang hehe.

Ønsker dere en herlig førjulstid :)

Klemmer!

 

 

Småkaker i julens farger

Det har blitt en trend å matche kakene med interiøret til jul. Så det betyr om du har rødt og grønt i huset så farger du denne deigen rød og grønn. Har du derimot blått eller lilla så kan du faktisk farge kakene også i disse fargene. Du bestemmer!

For å lage disse trenger du:

 • 250 g smør
 • 250 g sukker
 • 1 egg
 • 1 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang
 • 500 g potetmel
 • 125 g hvetemel
 • farge etter ønske

Ha smør og sukker i en bolle og miks dette med grind til det blir hvitt.

Ha i egget og bland dette godt sammen.

Ha vaniljesukker, potetmel og hvetemel i en bolle og sikt det i resten av deigen.

Kna dette lett sammen til du får en fast og fin deig. Jo mer mel du har i jo lettere sprekker dem. Så prøv og ikke ha for mye mel i etterpå.

Del deigen i 3 deler og farg den ene delen rød og den andre grønn. Trill små kuler som du setter på stekebrettet. Trykk hver kule flat med en gaffel.

Hvert brett kan ha 16-20 småkaker.

Størrelsen skal være som franske makroner eller en 10 kroning.

Stek småkakene midt i ovnen i ca 7- 10 minutter på 180 grader. Jeg bruker varmluft men har du ikke dette så bruker du over og undervarme.

For en mer luksuriøs variant pensler du dem med eggehvite og strør perlesukker på :)

 

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Pepperkaker for voksne!

Ja du leste riktig! Noen pepperkaker er kun for voksne :P

Nå skal du få høre hvorfor :)

Når en pepperkakebaker, baker pepperkakekaker kan det hende han har lyst til å smaksette disse med noe godt fra stueskapet?

Det kan være en god likør kanskje? Og ja det er fullt mulig.

Men det store spørsmålet er jo kan man kjøre etter å ha spist slike pepperkaker?

Hvis du har 1 dl med god likør i så vil alkoholen fordampe fordi du har dette oppi gryta når alt koker og dermed vil det bare være en deilig god smak på dine pepperkaker. Du kan selvsagt ha likøren i etter du har hatt fløte i og alkoholen vil nok fordampe under stekingen av disse herlighetene.

Bare ikke spis for mye deig, da kan du ikke kjøre etterpå :P

 • 250 g smør
 • 2 dl sirup
 • 4 dl sukker
 • 2 dl fløte
 • 1 ts nellik
 • 1 ts ingefær
 • 1/2 ts pepper
 • 2 ss kanel
 • 2 ts bakepulver
 • 1100 g hvetemel
 • + 1 dl av din favorittlikør eller annen drikke

Bland smør, sirup og sukker i en kjele og varm dette opp på middels varme til alt er helt smeltet.

Det er ikke noe krise om dette koker.

Nå har du i likøren!

Når sukkeret har smeltet har du i fløten.

Om du ser at sukkeret ikke blir løst opp må du ha høyere temperatur på.

Ha så i krydder.

Sikt bakepulver og mel og ha dette i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Hell over den oppvarmede blandingen og rør det hele sammen.

HUSK. Bare bland alt sammen. Om du elter deigen for lenge begynner melet å binde seg og lager sterke bindinger som igjen gir seige pepperkaker.

Avkjøl deigen i kjøleskap overnatten eller i noen timer.

Kjevle ut deigen ca 2-3 mm tykt og stikk ut runde former.

Stek dem i 5-7 minutter på 180 grader varmluft. Midt i ovnen.

Har du ikke varmluft blir det over og undervarme. Da kan du øke tiden noe.

La pepperkakene avkjøles.

Lag hvit glasur!

Ta ut en del av glasur som du farger rødt og en del som du farger grønt. Dette skal brukes til pynt. Fyll en sprøytepose med tip 2, 3 eller 4 og legg dem klare til senere.

Ta så en del av den vhite glasuren i en bolle og tynn den ut med vann. Start med 1 ss. Glasuren skal være så tykk at når du dypper en pepperkake i den så dekker den godt.

Dypp pepperkakene halvveis ned i glasuren og la dem ligge til tørk.

Du kan også bruke hvit sjokoalde til å dyppe pepperkakene i om du liker det bedre :)

 

Pynt så pepperkakene med en kristorn eller 2 :)

Dette passer perfekt som en spiselig julegave. Pakk 10 stykker i cellofanposer og vips du har laget 5-6 julegaver :)

Nå håper jeg dere alle får en strålende førjulstid :)

Klemmer fra meg!

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

Julens søteste pepperkakemenn

Juleforberedelsene er godt i gang her hjemme og det går ikke en dag uten at noe nytt tas opp fra eskene i kjelleren. Slik har det alltid vært her hos oss og slik vil det nok alltid bli.

Det er som regel Annika som begynner med å lete frem en bamse og så fortsetter det bare helt frem til 1. søndag i advent. Ooops det er jo allerede kommende søndag.

Det beste med denne tiden er bakingen sammen med barna. Husker du i fjor, mamma? Vi samler oss rundt bordet i stua og snakker om gode minner.

I år var det Annika som kom med ideen om å lage disse pepperkakemennene. Vi begge elsker sukkerstenger og har fylt store deler av kjøkkenet med dem allerede.

Det er helt vanlig pepperkakemenn slik du også kjenner dem bare at ved steking så har armene blitt bøyd innover. Og for å unngå at deigen som bøyes inn fester seg har jeg rullet aluminiumsfolie i størrelsen av sukkerstangen som etterpå festes. Du skal altså ikke steke sukkerstangen sammen med pepperkaken. Den settes i etterpå når alt har avkjølt seg.

Pepperkaker

 • 250 g smør
 • 2 dl sirup
 • 4 dl sukker
 • 2 dl fløte
 • 1 ts nellik
 • 1 ts ingefær
 • 1/2 ts pepper
 • 2 ss kanel
 • 2 ts bakepulver
 • 1100 g hvetemel

Bland smør, sirup og sukker i en kjele og varm dette opp på middels varme til alt er helt smeltet.

Jeg har erfart at min støpejernsgryte er god til å bruk til dette. Den fordeler varmen godt i bunnen og gjør at sukkeret smelter på riktig måte. En slik gryte egner seg også til karameller eller til oppkok av sukker til marengs eller marshmallows.

Det er ikke noe krise om dette koker. Når sukkeret har smeltet har du i fløten.

Om du ser at sukkeret ikke blir løst opp må du ha høyere temperatur på det hele.

Ha så i krydder.

Sikt bakepulver og mel og ha dette i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Hell over den oppvarmede blandingen og rør det hele sammen.

Du kan også bare ha melet i gryta og røre det sammen.

men bare bland alt sammen. Om du elter deigen for lenge begynner melet å binde seg og lager sterke bindinger som igjen gir seige pepperkaker.

Avkjøl deigen i kjøleskap overnatten eller i noen timer.

Dette settet med 3 bakeboller har deksel som gjør at du enkelt bare kan ha deigen i en bolle og sette lokket på og la det stå kjølig natten over. Det som er så fint med slike stålboller er at det ikke setter seg fett i dem. De er enkle å holde rene så særlig til baking av kaker hvor du skal piske opp marengs er slike boller fine.

Kjevle ut deigen ca 2-3 mm tykt og stikk ut former. Legg så en rull med folie mellom ermene og brett dem inn. Fest dem i hverandre og stek 2 og 2 peperkaker. Slik slipper du å lage mer enn 2 aluminiumsruller.

Når pepperkakene er avkjølte drar du forsiktig ut rullen med aluminium og erstatter den med en sukkerstang :)

Til glasur brukte jeg en vanlig hvit glasur til pepperkaker men jeg kan anbefale når det er barn som skal pynte å tynne ut glasuren med litt vann slik at den blir litt lettere å ha på. Dekorpenner er fine å bruke til glasur. Særlig til de minste. Blir lite griseri på bordet med slike :P

Servietter - let it snow // Snøkule med dådyr 

 

Minstemannen i huset har stått og ristet på den snøkulen i 3 dager nå. Så søtt å se!

Englebarn

Jeg kaller jo mine barn for "englebarna" mine så da jeg så disse måtte jeg bare ha dem. Synes de passer fint sammen med dådyret.

Nå har det seg slik at om du handler i nettbutikken hos Tilbords denne uken så kan du bruke rabattkoden annebrith og få 20% rabatt :)

Hvor stas er ikke det? det er også fri frakt i nettbutikken helt frem til jul. Ikke glem at du da faktisk bare betaler kr. 320.- for Frogo - supersmoothiemaskinen som du kanskje har sett på min snap? Jeg er helt hekta på smoothies for tiden jeg :P

HUSK: bruk koden annebrith så får du 20% rabatt i nettbutikken www.tilbords.no 

Klemmer herfra!

Julens råeste kake

Har du også x antall juleavslutnigner du skal på i år?

Denne kaken blir en stor hit på en slik avslutning jeg lover deg! Lager du 2 får en hel skoleklasse hvert sitt stykke :P

Uansett dette er julens absolutt råeste kake. Jeg mener det!

Ikke bare oser den jul med sine små juletrær den er også ekstremt enkel å lage. Wohooo hva vil man mer liksom?

Alle barn elsker sjokoladekake og når denn e også har en sukkerstang stukket i seg og hvert stykke er pyntet som et vakkert juletre blir det suksess!

Jeg lover!

Sjokoladekake

 • 2 egg
 • 2 dl sukker
 • 100 g smør
 • 1,5 dl melk
 • 2,5 dl mel
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2  ss kakao
 • 2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smør og tilsett melken.

Ha alt det tørre i eggedosisen ( husk å sikte) og tilsett det våte og miks noen minutter.

Ha røren i en form a 25 cm og stek den på 180 grader i ca 30 - 35.

Ikke glem å ha bakepapir i formen da :P

Sjokoladekrem

 • 150 g fløte ( 1,5 dl)
 • 300 g kokesjokolade

Kok opp fløten og ha hakket sjokolade i. Dette smelter så sammen og blir en fin krem. Avkjøl til riktig konsistens.

Jeg helte på min krem mulig litt fort for den var litt rennende. Så om du er litt mer tålmodig vil resultatet bli deretter.

Når kaken er avkjølt kan det være lurt å dele den inn i 12 biter slik at du får satt sukkerstengene riktig inn. Dette gjør det også lettere å pynte etterpå :)

Pynt det hele med grønn og rød glasur.

Disse bildene tok jeg samme dag som jeg fikk mitt nye Nikon D750 og det er tydelig at innstillignene ikke var helt optimale :P Flott at jeg skal på kurs snart hehe...

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

Spiselig adventskalender

Hva med å lage en spiselig adventskalender i år?

Her er 3 gode grunner til å gjøre det:

  • Den er spiselig
  • Enkel og billig
  • Opplevelsen av å bake med barna gir et godt minne for alle.

Denne kalenderen kan du også lage akkurat i den fargen du selv mener passer best inn i din stue :) Altså du farger da glasuren i ønsket farge.

Vi har alt hvitt i huset og bestemte oss raskt for at pynten måtte bli enkel og hvit.

MINNER

Mitt aller første bakeminne er pepperkakebaking sammen med mamma.Det må ha vært julen 81 eller 82.

Vi lagde akkurat slike papperkakehjerter!

Kanskje de var litt annerledes men i mitt hode var de akkurat så perfekte som våre har blitt. Som min mor, står nå jeg med mine barn på kjøkkenet og kjevler ut, steker og pynter pepperkaker til jul. Det er et herlig minnejeg tar vare på så lenge jeg lever.

Minnet fra min egen mor som baker pepperkaker har festet seg så godt i meg at hver eneste førjulstid koser jeg meg med tanken på hvor hyggelig vi hadde det og hvor varmt og kjærlig det var da jeg vokste opp.

Good times!

Til en slik kalender trenger du:

  • 24 pepperkakehjertet i forskjellige størrelser.
  • Bånd i ønsket farge.
  • Krans ( min er 60 cm i diameter)

HJERTEPEPPERKAKE

Jeg har tatt utgangspunkt i hjerter men du kan også lage sirkler eller andre figurer.

Et hjerte pynter du enklest ved å legge det opp ned. Det høres rart ut men det er slik det er!

Sprøyt på kanten og lag et hjerte litt innenfor selve pepperkaken. Pynt rundt med små prikker av glasur.

Heng dem opp i en krans og nyt både lukten som brer seg i stua og gleden frem hver dag til jul!

Følg meg gjerne på snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Deilige julemakroner

Det fine med disse makronene er at du kan lage dem allerede nå og så fryse dem ned til jul. De blir faktisk bedre på smak av en runde i fryseren.

Vinn - vinn

Jeg kaller alltid makroner med 2 farger for duo-makroner. Altså 2 farger skall.

Oppskriften er veldig enkel:

 • 100 g eggehvite
 • 60 g sukker
 • 130 g mandelmel
 • 170 g melis

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.

Bland mandelmel og melis sammen og ha det i marengsen.

Rør forsiktig dette sammen og del massen i to.

Farg hver del ved å røre forsiktig inn grønn og rød farge. Vær forsiktig for det blir mye røring her!

Rør ut all luft til massen blir skinnende og blank og renner lett fra slikkepotten.

Hvis du rører massen for mye, blir den ubrukelig så det er viktig å passe på at du røren den akkurat nok.

Sprøyt massen ut på papir og la tørke i minst 30 minutter.

Stekes dine makrooner ved 130 °C varmluft i 11 minutter.

Når brettene er tatt ut av ovnen og godt avkjølt, legges de i fryseren. Dette gjør at det er lettere å ta av makronene etterpå, og de blir saftigere etter en tur i fryseren.

Fyll:

 • 100 g ( 1 dl) fløte
 • 200 g av din favorittsjokolade

Kok opp fløte i en kjele og ha i hakkede biter av din favorittsjokolade. La det hele kjøles ned og fyll makronene med dette.

Ønsker deg og dine en strålende førjulstid :)

Følg meg gjerne på snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

Julelenke av pepperkakemenn

Inneholder sponset produkt

Eller kanskje det er kvinner? Pepperkakekvinner eller menn, jeg velger å se på dem som nøytrale.

Annika sa noe så flott som: Ser ut som en gjeng som holder sammen. Det er litt sånn hjemme hos oss for tiden. Vi er en gjeng vi 4. Selvsagt hører minstemann med når han er hos oss, men vi 4 har vært gjennom så mye og vi står sammen hele tiden. Å se hvor stor søskenkjærligheten kan være er herlig.

Har du former som disse så kan du lett lage disse søte julelenkene.

Det som er viktig er at du lager hullene i pepeprkakene rett etter de kommer ut av ovnen så jeg har hele tiden kun stekt 4 stk samtidig. Når de da kommer ut rekker jeg å lage alle hull. Lag hullene så store som båndet du har er.

Dere som følger meg på snap så i forrige uke at jeg hadde fått meg 2 nye kjevler. En rosa og en lyseblå :)

Dette er silikonkjevler. Jeg har alltid hatt silikonkjevler.

 1. Fordi det ikke klisser når deigene er litt "våtere". Ingenting fester seg til kjevlen.
 2. Det er mer hygienisk enn en trekjevle. Det setter seg verken mel eller deig på kjevlen.

#elsk

Pepperkakeoppskriften finner du i dette innlegget!

Pepperkakene festes i et bånd og henges opp på en vegg eller vindu :)

Jeg fikk også et nydelig fat sendt over fra Bakeren & Kokken. Det står i stil med med min Kitchenaid :P

Digger det og skal vise dere det senere i uken!

Håper dere ble inspirert!

Følg meg gjerne på snapchat: annebrith.no

Klemmer!

 

 

Verdens beste pepperkaker

Denne oppskriften har jeg fått av mamma. Det er to ting som gjør disse pepperkakene fantastisk gode både på smak og konsistens. Den ene ingrediensen er fløte. Aldri lag pepperkaker uten fløte. De blir ikke så gode :P Min smak da :P

Og så er det selvsagt pepper i dem :) Pepperkaker uten pepper er ikke pepperkaker i mine øyne, men vi er forskjellige.

Du kan fint droppe pepper om du er en person som ikke liker dette.

Verdens BESTE pepperkaker

 • 250 g smør
 • 2 dl sirup
 • 4 dl sukker
 • 2 dl fløte
 • 1 ts nellik
 • 1 ts ingefær
 • 1/2 ts pepper
 • 2 ss kanel
 • 2 ts bakepulver
 • 1100 g hvetemel

Bland smør, sirup og sukker i en kjele og varm dette opp på middels varme til alt er helt smeltet.

Det er ikke noe krise om dette koker. Når sukkeret har smeltet har du i fløten.

Om du ser at sukkeret ikke blir løst opp må du ha høyere temperatur på.

Ha så i krydder.

Sikt bakepulver og mel og ha dette i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Hell over den oppvarmede blandingen og rør det hele sammen.

HUSK. Bare bland alt sammen. Om du elter deigen for lenge begynner melet å binde seg og lager sterke bindinger som igjen gir seige pepperkaker.

Avkjøl deigen i kjøleskap overnatten eller i noen timer.

Kjevle ut deigen ca 2-3 mm tykt og stikk ut former.

Stek dem i 5-7 minutter på 180 grader varmluft. Midt i ovnen.

Har du ikke varmluft blir det over og undervarme. Da kan du øke tiden noe.

La pepperkakene avkjøles.

For deg som har interesse av å pynte pepperkakene dine med glasur og få dette pent så er denne pepperkakedeigen perfekt da den steker veldig jevnt :)

Ønsker deg en fin dag. Vil du se hvordan jeg pynter dem må du nesten følge med på snapchat: annebrith.no 

Klemmer ♥

Julenissen kom tidlig i år!

Sponset innhold

Vi fikk en pakke i posten! Julenissens sekk!

Er det mulig, allerede i november?

For noen uker siden kontaktet jeg Forskerfabrikken. Jeg hadde sett julekalenderen deres og tenkte: Dette er midt i blinken for Sven. Jeg spurte om de ville være med på et samarbeid. Et ekte samarbeid.

Sekken kom altså i posten og er adventskalenderen til Sven i år. 24 pakker med spennende innhold.

Innhold som trener hjernen!

Jeg elsker den!

Visste du at dette faktisk er barnas favorittkalender? Den koster kr. 1198.-

Julekalenderen inneholder alt du trenger til en morsom og lærerik førjulstid for nysgjerrige barn i alle aldre (hovedmålgruppe er fra 6 - 12 år). Den er av høy kvalitet som ikke ligner noe du har sett før. Pakkene er nøye utvalgt og ferdig innpakket. 

Det er mulig de andre barna blir misunnelige. Men i år har jeg tenkt til å gi alle barna en kalender som passer deres behov. Jeg gleder meg til å vise dere de andre kalenderene også men dette er definitivt den som passer best til hjernekirurgspiren i huset: Sven.

Christian er hjemme i dag og han fikk lov til å åpne den og se på pakkene. Men ikke åpne dem. For de er til Sven. Sven blir veldig glad kunne Christian konstatere.

Alt er pakket inn slik at du faktisk ved å bestille kalenderen er du i boks. Du trenger ikke pakke inn gaver som gal vkelden før 1. desember haha. Noen som kjenenr seg igjen?

En sorg mindre. Bare 72 gaver igjen :P

Julekalenderen koster som sagt kr. 1198.-  og den kan kjøpes ved å KLIKKE HER 

Jeg har så lyst til å åpne den selv allerede for inni er det:   Voksende alligator, magisk snø, badebomber, miniteleskop, selvlysende stjerner, klissete blekksprut, magisk plastikk, fargeblandingsbrett, ballongfløyte, forstørrelsesglass, tenkeslim, magisk sand, umulig puslespill, målesylinder, kompass, magisk snømann, Newtons vugge,  ekte geoder og MYE MER!

Noen som vet hva geoder er for noe?

Bestiller du kalenderen NÅ er jeg sikker på du har den allerede tidlig neste uke!

Heia Forskerfabrikken!

Ha en strålende dag folkens ♥

 

Pepperkaker #inspo

Selv om det kanskje føles lenge til jul så er det ikke lenge til vi skal begynne å bake pepperkaker her i huset.

Jeg har allerede begynt planleggingen på hvilke former jeg skal lage i år.

Jeg skal ha pepperkaker til:

 • spiselig adventskrans
 • til & fra lapper på presanger
 • adventskalendere til 4 barn ( skole og barnehage. Dette er en tradisjon )
 • til julaften
 • gaver fra barna
 • pynt p åjuletreet

Jeg vil ha noen nye former og skal jeg bestille dem rundt omkring så må jeg bestille dem nå slik at jeg vet at jeg får dem i tide.

Her har du inspirasjon til former du kan velge:

 

Som du ser så skal det ikke så mye til for å pynte pepperkaker.

Spør i kommentarfeltet om du lurer på noe :)

Klemmer!

Her handler jeg mine former:

www.coppergifts.com

www.amazon.com

www.ebay.com

www.fancyflours.com

www.slikkepott.no

 

Bli med å bake til jul! #kurs #hjemmefra

Egenreklame

Oh jul med din glede!

Jeg elsker julen og alle forberedelser.

Hos oss er det gjerne 7, 8 og 9 slag til jul. Mange slag blir spist opp før selve julaften men det bryr jeg meg ikke så mye om haha.

Det viktigste er å nyte tiden frem mot jul og kose seg på kjøkkenet.

I år blir det litt annerledes. Allerede 26. oktober pynter jeg kjøkkenet til jul og starter jeg med bakingen. Bli med du også!

Fra 26. oktober 2015 starter kurset JUL dette er et onlinekurs.

Dette kurset er ment for dere som ønsker å bake 7 slag til jul. Kurset strekker seg over 4 uker og når desember kommer er vi klare med våre 7 slag.

Vi skal bake 8 forskjellige ting. Altså 2 ting hver uke. Så om et slag ikke blir bra så har vi 7 slag når vi er feridge :)

Vi skal lage en spiselig adventskalender, pepperkaker, kransekaker, konfekt, småkaker, julemarengs og noe til å ha i fryseren.

Uke 1 – Pepperkaker og andre småkaker

Uke 2 – Kransekake og konfekt

Uke 3 – Spiselig adventskalender

Uke 4 – Julemarengs og det som skal i frysen

Kurset er internettbasert/interaktivt. Kurset koster kr. 349.- for 4 uker.

Så fort du har meldt deg på vil du bli lagt til en gruppe på facebook. ( for å være med på dette må du altså være på facebook) Denne gruppen er lukket og ikke synlig for andre enn de 50 som er med på moroa. Her lastes filmer opp, oppskrifter blir delt ut og det blir konkurranser og giveaways. Fra denne gruppen blir ukesoppgavene delt ut og vi vil kunne kommunisere enkelt med hverandre her.

Hver dag svarer jeg på spørsmål. Du bestemmer selv når du skal bake ukens 2 slag. Men skal du være med i gruppen forplikter du deg til å bake 2-4 timer hver uke.

Vi skal jo være klare til jul!

 

Nå er det bare 20 plasser igjen på dette kurset. Allerede 80 stykker er påmeldte :)

Send mail til post@annebrith.no om du vil sikre deg 7 slag til jul og ha det gøy med en herlig gjeng underveis :)

Send en epost til post@annebrith.no med ditt navn, adresse, telefonnummer og alder om du er under 18 år. Aldersgrense er 13 år.

Nå gleder jeg meg vilt til å ønske deg velkommen i #teamannebrithjul det blir så stas!

Gleder meg til å bake til jul sammen med dere!

 

 

 

Julenissens slede

Jeg elsker denne tiden på året!

Vi baker pepperkaker nesten annenhver dag og alt er så koselig. Det er altfor travelt men det er slik vi kjenner at vi lever :P

Her er malen på denne sleden.

JULENISSESLEDE

Husk at du lager 2 x vegg og de må være speilvendte.

Bunnen er det bare en av men du må lage to og dele den ene der hvor den prikkete linjen går. Det blir til slutt fronten og baken.

Fest det hele med knekk ETTER du har pyntet den :)

Et fint alternativ til pepperkakehus?

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

7 moderne slag

I år blir det 7 moderne slag fra meg :P

De 7 slagene pakkes inn i et fantastiks flott online kurs som publiseres kommende torsdag :)

7 "moderne" slag

Da vi bestemte oss for å lage onlinekurs var det viktig for meg at de som skulle se dette faktisk kom til å lære noe.

Å se konsistensen av marengs eller en makronrøre er alfa omega for å lykkes i eget kjøkken.

Jo man kan prøve seg frem men jeg husker selv at jeg plagdes med å lage franske makroner og etter et besøk hos Magnus fra matprat.no klarte jeg det helt utmerket. Dette fordi jeg fikk se hvordan konsistensen skulle være.

Fra vi åpnet frem til i dag har jeg laget rundt 45.000 franske makroner og det er ca. 90.000 skall som har blitt sprøytet ut :)

HOLY det er mange...

På onlinekurset som blir publisert på torsdag vil du finne disse 7 slagene:

 • Julekaken

 • Rudolf cakepops

 • Fylt konfekt

 • Pepperkaker krans, stjerner på pinne og snøkrystaller

 • Julemarengs

 • Brune pinner som er vår slager fra konditoriet

 • Julemakroner i grønt og rødt


Det blir et nokså fullspekket kurs med masse info og du vil lære mange triks både hvordan du baker og hvordan du pynter :)

Gleder meg til å fortelle dere mer og vise dere alle bildene fra kurset :)

Kurset vil koste kr. 499.- og du vil kunne kjøpe hver enkelt modul altså bare et slag om du vil til kr. 99.-

Nå skal jeg haste av gårde til makronkurs...gleder meg til å treffe alle som kommer på kurs :)

Ha en strålende mandag!

God klem!

Brune pinner

Jeg blir mer og mer opptatt av at ting skal smake godt. Under innspillingen av Hele Norge baker lærte jeg mye av Pascal og det han kalte «en eksplosjon i munnen»

Smaker som passer sammen, kontraster i konsistenser og vellykket steketid har for meg blitt det noe av det jeg har mest fokus på når jeg baker.

Oppskriften på disse herlige brune pinnene er ikke vanskelig. Har du det som jeg travelt før jul kan disse lages kjapt. Det tar under 30 minutter. :)

På en enkel og hurtig måte har du et slag, enten du blir å bake 2 eller 7 .

Ingredienser:

  • 400 gram brunt sukker

 

  • 400 gram meierismør

 

  • 600 g mel

 

  • 2 eggeplommer

 

  • 2 ss sirup

 

  • 2 ts kanel

 

  • 2 ts natron

 

  • 2 ts vaniljesukker

Strø:

  • Eggehvite

 

  • Perlesukker

 

  • Finhakket mandler (Assorterte dagligvareforretninger har ferdig opphakkede mandler i poser.)

Fremgangsmåte

Sukker og smør blandes «hvitt».

Ha så i eggeplommer, sirup, kanel, natron og vaniljesukker i røren.

Bland i melet.

Del deilgen i 4.

Rull hver del ut i en pølse a 2 cm tykk i diameter.

Trykk hver pølse ned på bakepapiret med håndflaten.

Pensle på eggehvite. Strø på perlesukker og finhakket mandler.

Stek disse i 10-12 minutter på 175 grader.

Skjær så opp i strimler/pinner. Husk å gjør dette mens den enda er varm.

Tips:

Jo tynnere du trykker ned deigen jo hardere blir dine pinner. Vil du ha myke pinner er det best å ha tykkelsen på deigen på ca 1 cm etter den er trykket ned.

God Jul

Nå er det jul!

Treet står ferdigpyntet foran meg og resten av stua her hjemme hos mamma er praktfull rød.

I dag møtte jeg barna som skal feire jul sammen med pappaen sin. De fikk overlevert sine pakker og de var helt sikre på at det var både Iphones og Ipads i gavene :) :) :)

Dette året har gitt meg mye bra. Det har også vært en del vanskeligheter men jeg velger å bare trekke frem det gode.

Hele Norge baker var uten tvil en god ting. Selv om innspillingen og "støyet" rundt mens det ble sendt på tv kanskje ikke var så gøy yil tider var det en fantastisk morsom tid.

En av oppskriftene jeg husker aller best fra dette året er signaturkaken min fra det første programmet, nemlig min marsipankake.

Kaken er satt sammen av en nøttebunn og en sukkerbunn med bringebærmousse og sjokoladekrem mellom lagene.

Kaken er laget i en 20 cm form og gir ca 15 kakestykker.

NØTTEBUNN

90 g eggehvite
90 g sukker
60 g hasselnøtter
18 g hvetemel

Hakk nøtter og hvetemel i en matprosessor. Pisk eggehvite og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn. Vend inn nøtteblandingen inn i marengsen med en slikkepott.

Stekes i en form a 20 cm på 180 grader i 20-30 min

SUKKERBUNN
4 egg
1 dl sukker
1/2 dl hvetemel
1/2 dl  potetmel
1 ts  bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt det tørre i. Rør forsiktig. Fyll en form a 20 cm og stek den på 175 grader i 30 min

FYLL

Sjokoladestøpt lag - 75 g sjokolade
Bringebærmousse
Sjokoladekrem
200 g ferske bringebær

SJOKOLADESTØPT LAG

Dekk en 20 cm form med bakepapir i bunnen. Smelt 75 g sjokolade og hell dette i formen. Avkjøl i kjøleskap.

BRINGEBÆRMOUSSE
200 g bringebær
50 g sukker
2 gelatinplater
2 1/4 dl fløte

Kjør bringebærene sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at frøene blir fjernet.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Varm opp 1/3 av bringebærpureen i en liten kasserolle.

Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de oppløses. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde bringebærpureen.

Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem, litt etter litt, og hell moussen over nøttebunnen i formen.

SJOKOLADEKREM
200 g smeltet sjokolade ca 40% ( blanding 33% og 53% callebaut)
200 g g kremfløte

Pisk kremen og vend smeltet sjokolade i kremen.

MONTERING AV KAKEN

3 dl pisket kremfløte
800 g marsipan

Start med nøttebunnen og legg den nederst.

Legg på det støpte sjokoladelaget. Legg deretter bringebærkrem oppå.

Legg så sukkerbunn oppå og dynk denne med sitronsaft, sitronbrus eller appelsinjuice.

Legg bringebær oppå og dekk med sjokoladekrem.

Legg til slutt siste lag med sukkerbunn oppå og dekk kaken med pisket krem.

Trekk kaken med marsipan og pynt!

Jeg pyntet min med pepperkaker fra i går :)

kake2


Da gjenstår det bare for meg å si: God jul til dere alle sammen.


Takk for et herlig år, takk for alle fine kommentarer, alle heiarop, alle sms, mail og alle telefoner, alle klemmer når ting var vanskelig, alle kommentarer på face og instagram, takk til våre samarbeidspartnere som har trua på oss, takk til alle kunder som handler hos oss og takk til alle som varmt forteller venner og kjente om denne bloggen.


Jeg hadde aldri vært her jeg er i dag om det ikke var for de jeg jobber sammen med til daglig: Karianne og Nina. I høst har jeg hatt det sykt gøy med dere. Monica som jobber raskere enn meg selv, Dorthe som bare er 16 år men som tar hver utfordring på strak arm. Takk jenter for at dere er med på denne søte reisen :)


God jul til alle sammen fra oss i Villa Perlesukker.


Håper dere alle får en fantastisk flott jul enten dere har bakt 7 slag eller ei.


God klem!

4. desember

4. desember - 20 dagerigjen til jul :)

Jeg smiler og ler for tiden. Elsker denne tiden på året.

Hjemme er ingenting som det burde være men jeg trøstermeg med at vi skal nordover i jula og derfor ikke skal pynte så mye.

I går kveld hadde vi det første av 4. julekurs her på Villa Perlesukker. En fantastisk koselig kveld med mange hyggelige jenter :)

Det er så gøy å møte dere alle og så utrolig mange koselige tilbakemeldinger vi får både her på blogg, på facebook og Instagram.

Skulle ønske jeg kunne sende dere alle en julepepperkake!

I stedet blir det på denne måten!Karianne har flere ganger fortalt meg om et barndomsminne fra julefeiringen på Sørumsand.

Barna  fikk pepperkaker på pinne på en juletrefest og det var stor stas. Hun har mast og mast om at jeg skal lage disse. De var runde med nonstop på!

Nesten slik som på bildet :)

Har du et juleminne du vil dele?

I dag trekker vi ut den som deler det mest koselige minnet fra julen :)

Du får tilsendt utstikkere og pinner slik at DU kan lage disse pepperkakene på pinne selv hjemme!

Skriv en kommentar i feltet nedenfor.

Ønsker dere en herlig dag!

God klem og et stor smil fra meg :) :) :)

Krydderkake med mandarin og ananaskremJuleforberedelsene er godt i gang og flere har begynt å planlegge baksten til jul.

Mange har faste tradisjoner hvert år og holder seg til sine egne slag mens andr e tester ut nye oppskrifter hvert år. Hva gjør du? Er du en som holder fast på tradisjonene eller skaper dine egne?

Uansett så er denne tiden på året tiden hvor du skal finne frem krydder som for eksempel kanel, allehånde, muskat, pepper og nellik.

Jeg er veldig glad i pepperkaker og smaken av disse. Denne kaken gir en følelse av å spise en deilig og saftig pepperkake og med mandarin og ananasosten i en krem på toppen får du en myk smak på kaken.

Kremen er nok til å dekke hele kaken og om du ønsker kan du raspe appelsin eller skall fra klementiner over. Jeg har valgt å la krydderkaken være fokus og har bare toppet det hele med krem noen få steder slik at kremen ikke tar helt overhånd. For meg blir en slik kake en kake som kan nytes til hverdags i en ellers travel førjulstid.

Oppskriften passer til en form på 24 cm, men vil du lage større kake dobler du oppskriften og lager langpanne.


Krydderkake

 • 3 ½ dl sukker

 • 5 dl  hvetemel

 • 3 ts bakepulver

 • 2 ts ingefær

 • 2 ts nellik

 • 2 ts kanel

 • 60 g smeltet smør

 • 2 egg

 • 3 dl melk


Sikt det tørre i en bolle og ha i det våte. Kjør alt i en kjøkkenmaskin med grind slik at det menges godt sammen.

Hell røren i formen og stek på 175 grader i 20-30 minutter.

Avkjøl.

Mandarin og ananaskrem

 • 3 dl melk

 • 3 ss hvetemel

 • 300 g smør

 • 300 g melis

 • 1 pk Tine mandarin og ananas kremost


Bland mel og melk i en kjele og kok dette opp til en tykk saus.

Avkjøl dette til det er helt kaldt.

Kutt smør i terninger og ha alt i en kjøkkenmaskin. Piskes på medium til høy hastighet i 15 minutter. Når kremen er myk, glatt og skinnende er den ferdig.

Fordel kremen på kaka eller sprøyt ut pynt oppå slik at hvert «kakestykke» får litt krem.Vi har trukket vinneren av giveaway fra Dr. Oetker i forbindelse med våre 15000 likes på Facebook. Vinneren er: Trine Fagervik.


Vi har snakket med henne på telefon og hun ble veldig glad. En pakke er snart på vei :)

I dag har vi laget tre adventskalendere, en til hver klasse hvor mine barn går.
Vi har også laget perfekte pikekyss. 12 pikekyss oppskrifter har blitt forkastet. Denne gangen ble 13 et lykketall. Denne oppskriften får dere i morgen.

Sjakk matt - Gratulerer Magnus!

Hele Norge har sjakkfeber!

Vi er intet unntak :)

I flere uker har vi hatt VM-kampene på i bakgrunnen og vi fant ut at vi bare MÅTTE lage et sjakkbrett i pepperkaker.

Pepperkaker og cookies er vår spesialitet og jo lengre vi kom med pyntingen av dette sjakkbrettet jo mer inspirerte ble vi :)

Skal du virkelig imponere i år med dine pepperkaker så burde du lage Sjakkbrett!

Oppskrifen er som følger:
Pepperkaker
 • 150 g  smør

 • 1 dl  mørk sirup

 • 2 dl  sukker

 • 1 dl  kremfløte

 • ½ ts  malt nellik

 • ½ ts  malt ingefær

 • ½ ts  pepper

 • 2 ts  malt kanel

 • 1 ts  bakepulver

 • ca. 450 g  hvetemel


Glasur
 • 2 eggehviter

 • 500 g melis

 • 2 ss sitronsaft

 • sortfarge


Pepperkaker


Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet.


Avkjøl dette og ha fløten i.  Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt lengst mulig.


Kjevle deigen ca 3 mm tykk og skjær ut brettet som er 34x34 cm.


Etterhvert lager du figurene. Det skal være:
 • 2 konger

 • 2 dronninger

 • 4 springere

 • 4 tårn

 • 4 løpere

 • 16 bonder

 • 32 sirkler for å sette brikkene på.


Stek alt på 180 grader i 6-15 minutter. Alt etter hvor stort du lager det. Brettet stekte vi i 15 minutter.


Avkjøl pepperkakene på rist.


Glasur


Ha eggehviter, melis og sitronsaft i en bolle og visp dette sammen til konsistensen er glatt og hvit. Om glasuren er for tykk ha mer sitronsaft i. Konsistensen skal være slik at når du tar litt glasur mellom tommel og pekefinger og drar dette fra hverandre skal glasuren stå fint.


Del glasuren i to og farg den ene delen sort.


Del så disse to glasurene i to og ha den ene delen av hver farge i en sprøytepose med en liten rundt tyll/tipp.


Den andre delen menges med litt van slik at den blir rennende. Dette skal brukes til å fylle figurene og brettet.Slik ser brettet ut før det går inn i ovnen.Brettet blir klargjort.


Brettet har 8 x 8 ruter a 4 cm og jeg lager en kant rundt med hvit glasur.Først fylles det hvit glasur i.Så sort :)Brikker fant vi mal av på nett :)Alle brikkene lages ved å lage en tykk kant rundt med den ene glasuren i sprøytepose for så å fylle tynn glasur i etterpå.La dette tørke over natt og så fest brikkene på hver sirkel:Sett så brettet frem og nyt.


Hos oss mente barna at man skulle spise brikkene etterhvert som man mistet dem :)Det er bare å ta av seg hatten for både Magnus Carlsen som tok med seg VM-tittelen hjem til Norge og vår Karianne som har vært kreativ nok til å lage disse malene til meg.


Vi diskuterer i skrivende stund om vi burde legge ut malene til dere.


Vil dere ha malene så legg igjen en kommentaar så skal vi redigere innlegget etterhvert :)


Jeg har stemt FOR å legge ut malene mens min kjære Karianne mente at det kanskej var nok info med alle bildene :)


Hva tenker dere?


Gratulerer til Magnus Carlsen! Kom gjerne på besøk til oss på Sørumsand. Vi lover at du skal få med deg denne hjem om du stikker innom :)Vi ønsker dere alle en strålende lørdag kveld :)


God klem fra alle oss i Villa Perlesukker :)


Del gjerne dette innlegget eller lik det og legg igjen en kommentar hvis du ønsker mal :)


Nisseluer


Lurer du på hva du kan servere til dessert i julen? Er du litt lei alle tredisjonelle julekakene? Har du lyst til å holde det enkelt og er du kanskje ikke verdens stjernebaker?


Lag nisseluer til jul. Enklere blir det ikke!


Herlige brownies toppet med en nisselue av jordbær og ostekrem. NAM.


Kanskje er du en av dem som titter innom bloggen fordi du har sett meg på NRK1 - Morgennytt i dag?


Velkommen skal du være!


SNART JUL


Det er snart jul dere. Jeg kjenner jeg stresser litt fordi jeg rett og slett ikke har fått gjort alt jeg har satt meg som mål å gjøre.


Men er det ikke litt slik: At vi vært år setter oss kanskje litt for høye krav?


Jeg har jo 4 små barn og tenk atjeg enda ikke har fått ferdig pepperkakehusene til de små? Uansett jul blir det og har du lyst til å være litt utradisjonell i julen så slå til med disse søte nisseluene!NISSELUER


Brownies
 • 100 g smør

 • 2 dl sukker

 • 1,5 dl hvetemel

 • 2 egg

 • 1 ts vaniljesukker

 • 2 ss kakao

 • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)


Slik gjør du:

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniesen blir best om du rører den for hånd.

Jeg brukte en firkantet form a 25 cm og doblet oppskriften.

Stek browniesen på 180 grader i 25-30 minutter.

Krem

 • 160 g melis

 • 200 g philadelphiaost

 • 2 dl kremfløte


Miks philadelphiaost og melis i en bolle og rør dette til en fin masse. Glem for all del ikke å sikte melisen når du har dette oppi. Hvis du ikke sikter melisen får du klumper i massen

Pisk fløten til krem og bland dette forsiktig i massen.

Jordbær

Velg ut fine store jordbær til pynt. Det er ikke så nøye at alle er like. De får sin egen identitet når lua settes på uansett :)

SERVERE

 1. Stikk ut små sirkler med en utstikker. Har du ikke dette snu et lite glass (shot) opp ned.

 2. Sprøyt krem på brownisen

 3. Sett på et bær.

 4. Sprøyt ut en liten dusk oppå toppen av bæret.

Disse smaker utrolig godt og av denne kaken og kremen får du 30-40 slike små munfuller.

PS. Du kan kanskje tenke at du skal lage nisseluene større? Husk bare på for å få det pent at underkanten er like stor som jordbærene.

Da blir nisseluene aller flottest!

Hvilke desserter spiser du i julen?

Har du lyst til å dele din oppskrift med meg?

Legg gjerne igjen en kommentar!


Nyt de siste dagene før jul dere!

I dag vil du også få mal på pepperkakesleden som jeg lagde på NRK - Morgennytt i morrest. :)

Nissefest

 

 

KAKEN

Dette bildet tok jeg utgangspunkt i og modellerte en nissejente litt lik Annika.

Slik ble hun:

NISSEJENTE

  1. Start med å lage et rundt hode.

 

 • Lag øyne, nese og munn.

 

 

 • Flett gul marsipan og lim på hodet.

 

 

 • Lag en rød nisselue som du former og setter oppå.

 

 

KROPPEN

  1. Lag en høy trekantformet kropp.

 

 • Kle den med et forkle.

 

 

 • Pynt dette med blonder og hjerter.

 

 

 • Sett en spagetti ned i kroppen og sett på hodet.

 

 

KAKEN

Kaken er satt sammen av en sjokoladekake delt i to med eggedosissmørkrem.

Den er trukket med rød sukkerpasta.

På sidene har jeg laget blonder som passer i stilen til kjolen på nissejenta.

For å klare dette har jeg brukt mitt 7 deler sett med runde blondeutstikkere som koster kr. 199.- Det er et sett med 7 utstikkere i forskjellige størrelser med blondekant rundt. De finnes også i hjerter og firkanter. Hjertene har jeg brukt på min adventskalender. Hvis du vil kjøpe disse settene send meg en mail på post@villaperlesukker.no.

Utstikkerne er supre til pepperkaker :)

NISSEFESTEN

Bordet ble dekket med rosa Hello Kitty duk, Rosa fat og kopper det sto PARTY på.... Fargekombinasjon? Hva er det? kniiis..... Ballongene ble blåst opp av gjestene og pizza ble servert noe senere enn planlagt.

Den andre bløtkaken jeg hadde laget ble glemt og står fremdeles urørt i kjøleskap men 14 små nissejenter har kost seg med pizza, nissekake og brus og fått lekt stoleleken og hatt dansekonkurranse. Pakker har blitt åpnet og mumier har blitt produsert av toalettpapirruller. Alle fikk også til slutt en plass rundt bordet selv om bordet faktisk bare er stort nok til 10 stykker. Hvor det er hjerterom er det husrom.

Stua er full av oppblåste ballonger, dopapir ligger strødd og det er ikke noe som minner om en 1. søndag i advent her hos oss men det bryr vi oss ikke så mye om i dag.

Annika har kost seg sammen med alle jentene i klassen.

Jeg selv.... skal begynne å bake i kveld :)

Slik ble dagen foreviget i familiealbumet:

Ønsker dere alle en herlig dag videre:)

Snøkrystaller


Det er ikke alltid man trenger å pynte pepperkakene men masse farger og glasur for å få dem delikate.


Disse pepperkakene kan du lage helt uten noe annet utstyr enn bakepapir.
 1. Lag pepperkaker i snøkrystallform.

 2. Har du ikke pepperkakeutstikker som ser ut som st snøfnugg så tegn et på papir eller print ut denne malen.

 3. Lag melisglasur.

 4. Lag en papir sprøytepose. Eller bruke en annen sprøytepose med liten rund tipp.

 5. Sprøyt ut glasuren som vist på bildet:

 1. Sprøyt trådene inn mot midten.

 2. Sprøyt 3 dråper og dra de mot hverandre.

 3. Sprøyt dråper i midten og dra dem innmot senter av pepperkaken.

 4. Sprøyt til slutt perler på midten, to på den tynne linjen og en på tuppen der hvor de tre dråpene møtes.


Enkelt og veldig stilfullt.

I dag er det 1. desember og sammen med familien har vi åpnet den aller førte luken i alle barna sine kalendere og spist av vår egen pepperkakekalender.

Mer om det litt senere....

Vi sees!


Adventskalender


Denne adventskalenderen er fantastisk flott.


Den har alt en norsk hjemmelaget kalender burde ha:
 • Den er spiselig

 • Enkel og delikat

 • Opplevelsen av å bake med barna gir et godt minne for alle.


Denne kalenderen kan du også lage akkurat i den fargen du selv mener passer best inn i din stue :)

Vi har alt hvitt i huset og bestemte oss raskt for at pynten måtte bli enkel og hvit.

MINNER

Mitt aller første bakeminne er pepperkakebaking sammen med mamma.Det må ha vært julen 81 eller 82.

Vi lagde akkurat slike papperkakehjerter!

Kanskje de var litt annerledes men i mitt hode var de akkurat så perfekte som våre har blitt. Som min mor, står nå jeg med mine barn på kjøkkenet og kjevler ut, steker og pynter pepperkaker til jul. Det er et herlig minnejeg tar vare på så lenge jeg lever.

Minnet fra min egen mor som baker pepperkaker har festet seg så godt i meg at hver eneste førjulstid koser jeg meg med tanken på hvor hyggelig vi hadde det og hvor varmt og kjærlig det var da jeg vokste opp <3 Sammen med mine flotte søste Siv og Heidi satt vi spente ved bordet like før pyntingen startet :)

Good times!

ADVENTSKALENDER

Til en slik kalender trenger du:

 • 24 pepperkakehjertet i forskjellige størrelser.

 • Hvit glasur.

 • Bånd i ønsket farge.

 • Krans ( min er 60 cm i diameter)


HJERTEPEPPERKAKE

Jeg har tatt utgangspunkt i disse hjertene. men i stedet for perler langs kanten har jeg brukt glasur.

Jeg har heller ikke fylt mine.

Et hjerte pynter du enklest ved å legge det opp ned. Det høres rart ut men det er slik det er!

Sprøyt på kanten og lag et hjerte litt innenfor selve pepperkaken. Pynt rundt med små prikker av glasur.

Heng dem opp i en krans og nyt både lukten som brer seg i stua og gleden frem hver dag til jul!


HAR DU LYST TIL Å LÆRE DETTE?


6. og 14. desember står jeg hele dagen på Storo Storsenter med slike hjertepepperkaker.


Ta turen innom senteret en av disse dagene å få med deg et gratis pepperkakekurs!


Jeg skal også vise hvordan du i stedet for å lage tall kan skrive flotte ting som feks: joy, peace, love eller bare jul, 2012, snø osv.


Hele dagen finner du meg der og det skal bli hyggelig å møte alle dere som stikker innom :)FØRJULSKOS


Det er utrolig travelt hos oss om dagen. Christian er syk og sover lite, Annika har hatt bursdag i går og inviterer til nissefest kommende helg, mamma baker, Sven skriver ønskeliste til jul og håper på å få Iphone eller lesebrett, Espen er høyt og lavt fordi han snart kan åpne luke nummer en og pappa er sliten av å pusse opp kjeller og samtidig ta alle våkenettene. Inni alt dette har jeg laget 5 av disse julekalenderene. 3 til skolen og hver av barna sine klasser samt 2 til gode venninner :)


I love it!


Lager du spiselige julegaver? Hvilke? Tips meg gjerne i kommentarfeltet :)


Førjulstiden skal være litt stressete....snaaaart så senker roen seg over oss igjen. Bare 25 dager igjen....


Slik ble dette foreviget i vårt private album:Ønsker dere en strålende dag!Christmas time


Det ER faktisk ikke så lenge igjen til jul dere men jeg vet det er ALTFOR tidlig å begynne med julebaksten! Det er bare slik at akkurat nå så er det bilder og oppskrifter som skal lages til forskjellige prosjekter både her på bloggen og i media og da kan det være greit å være litt tidlig ute.


En knakende god oppskrift må testes ut noen ganger før den kommer på bloggen. Det er også grunnen til at jeg ikke pøser ut med oppskrifter hver eneste dag. Jeg vil vite at det som er her på bloggen er bra og det er noe jeg kan stå for :)


Helga har gått med til å være sammen med barna. Vi har kost oss på Tusenfryd og korpsstevne. Tusenfryd er juleaften, bursdag og ferie på en og samme dag virker det som hos barna for de var elleville :) Nåja vi voksne var vel ikke noe bedre vi heller.... jeg er litt redusert i dag etter x antall ganger i loopen!


GINGERBREAD


I dag baker jeg gingerbread cookies og det lukter nellik og andre deilige krydder i hele huset. Jeg skal lage cookies til mitt Julekalender-kurs og prøve å se om jeg får laget et pepperkakehus :)


Jeg spurte på facebook i helgen om jeg skulle kjøre tradisjonell stil og farger på mine juleinnslag i år eller gå for kun rosa, lilla, sølv og hvitt. Hva mener du?


Har du interesse i kurs? Så sjekk siden KURS. Kanskje du finner noe som passer deg. Et cookiekurs kan være en god investering akkurat nå rett før pepperkakebakingen tar av. Det er så koselig å ha selvpyntede pepperkaker til jul. Både hjemme, i vinduene og så er de flotte å gi i gave :)CHRISTMAS MINI CAKES


Disse kakene lagde jeg for Bolig Drøm i fjor og er noen skikkelig søte småkaker. De er selvfølgelig inspirert av Peggy Porschen


For å lage disse trenger du:
 • fast langpannekake ( jeg brukte krydderkake)

 • krem ( jeg brukte vaniljekrem

 • sukkerpasta i ønskede farger ( grønn, rød og hvit)


Kakene er laget med et rundt utstikkersett i forskjellige størrelser. Krem smøres på som om det var en vanlig kake. Trekk kakene en for en og husk at du kjevler ut sukkerpastaen tynt på småkeker ettersom dette skal spises av kun 1 person :)

Pynt med julemotiv!

INSTAGRAM

Er du på Instagram? Jeg heter @villaperlesukker der og blir glad om du følger meg :)

Her er noen av mine siste bilder:


Ønsker dere alle en herlig dag og tips meg i kommentarfeltet hvilke farger du mener mine julebidrag kan ha.

God mandag til alle!Julegaver


I dag har jeg laget julegaver sammen med barna. Forhåpentligvis er alt tørt i morgen :)

Jeg baker mye akkurat i disse dager og ettersom jeg ikke er helt ferdig med julegaver og andre husmorgjøremål før jul så blir det litt liten tid til å svare på kommentarer fra dere. Jeg lover at jeg skal svare alle etterhvert.

Det rosa kakefatet som jeg skulle gi bort 1 desember blir gitt bort i romjulen. Dette pga at det er vilt mange som har kommentert og delt og jeg må få en skikkelig oversikt over dette.

Jeg kommer etter jul med utfyllende beskrivelser på generelle ting som det å trekke en kake, smaker som passer sammen, cupcakes og en god del oppskrifter.

Jeg har jo ikke blogget mer enn en par måneder og jeg lover at brukervennligheten på bloggen min også skal bli bedre. Jeg jobber med å kategorisere bedre slik at dere finner lettere frem :)

Jeg kan tipse dere som trenger svart fort om å sende meg en mail på post@villaperlesukker.no. Denne mailadressen er linket opp mot min Iphone og slik får jeg se spørsmål med en gang. Det er så leit om dere står midt i bakingen og legger inn en kommentar så får dere ikke svar :)

Håper dere får en flott søndag i morgen :)

Klem fra Anne Brith

Når nettene blir lange....


...og kulda slipper inn så sier vesle musemor til ungeflokken sin....bli for all del værende oppi de søte rosa muffinsformene så overlever du i alle fall til jul :)

Familien var på Ikea i går og der så jeg noen søte små mus som lå i kurven til hun som sto ved siden av. Jeg tenkte med en gang at jeg måtte lage noen marsipanmus.

Grunnen til at jeg legger marsipanfigurene i minimuffinsformer er rett og slett med tanke på hygiene og at det ikke skal klistre seg fast til hverandre.

Disse var ikke så vanskelige å lage men jeg kan gi dere alle et tips om å lage en først for å se hvordan den skal lages så lager du 9-12 stykker samlet. Det går mye fortere enn å lage en og en etter hverandre.

Du trenger:

Vanlig, grå, brun, rosa og sort marsipan.
Minimuffinsformer.

Jeg veide mine til 20 gram. Da vet dere størrelsen på dem :)

Først veier du da opp en ball til 20 gram. Rull den til en fin ball og så form den til en dråpe som vist på bildet.

Ørene er laget av en liten grå ball med en liten rosa ball inni. Trykk denne ned og del i to.

Hver del settes på hver sin side.

Nesen skal være rosa og for å få den festet godt lager du et hull i nesen.

Lag en kjegle som vist på bildet og trykk denne nedi. Nå former du nesen videre slik at den blir pen.

En mus har fått nese :)

Øyne er to runde sirkler med vanlig marsipan.

To sorte øyne inni og en liten hale så er musa ferdig :)

Slik ser ungeflokken ut :)

Så håper vi bare at ingen går i fella men passer seg for den....

Så skal alle sammen snart få feire jul igjen....

Ønsker dere en finfin dag videre!

God klem fra

Anne Brith

All you need is love


Hva ønsker du deg til jul?

Vanskelig spørsmål synes dere ikke?

De fleste av oss har jo alt det vi virkelig trenger. Vi kjøper ting etterhvert som vi har bruk for det.
Men det viktigste i livet kan ikke kjøpes.

Kjærlighet og varme... Ting som virkelig betyr noe i livet er gratis. Er ikke det fantastisk?

Min forlovede har skrevet denne ønskelisten til meg:

Ønskeliste:

1. Få lov å kjøpe basshøytalere.
2. At mine blonde lange hår alltid tas ut fra sluken i badekaret.
3. Ryddig kjøkkenbenk.
4. Få ha håndklær i fred.

Så dere skjønner kanskje at jeg er nokså kjapt ferdig med mine julegaver til han i år.

Jeg tenkte å lage fortunecookies og legge en lapp inni hver. På hver lapp skal det stå et budskap som refererer til hans ønsker...

Fortunecookiene skal da legges i en liten eske og pakkes inn. hihi... Jeg har også allerede kjøpt en 5. gave og den skal han få til slutt.... Er det en god ide eller hva?

For dere som lurer skal jeg komme med fremgangsmåter på fortunecookies i et senere innlegg....

Som overskriften sier så er det viktig å ha en spesiell man er glad i. En som støtter deg, forteller deg hvor flink du er, gir deg motivasjon, inspirasjon og som tørker tårer når alt ser mørkt ut.

Rudolf måtte bare få en kjærste synes jeg... det var altfor trist at han skulle feire julen all alone...

So here goes...

Her er oppskriften på Line:

Rosa, vanlig, rød og sort marsipan.
Hvit sjokolade og sukker til gevir.

Line lages akkurat som Rudolf bare litt mindre. Hun er kun 16 gram.

Fremgangsmåten på Rudolf finner du her .

Min ser litt sliten ut i ansiktet. Men jeg tror det er fordi jeg satt henne veldig kaldt rett etterpå hun var ferdig.

Slik ser de ut sammen:

Forelsket og lykkelig par <3

Ønsker dere alle en fantastisk jul sammen med kjærester, samboere, ektefeller.... og alle dere er glade i :)

Jeg gleder meg i alle fall utrolig masse til jul.

Det blir den beste julen på lenge!

Hjertelig hilsen

Anne Brith

Rudolf


Marsipan er gøy dere! Det finnes så vanvittig mye man kan gjøre med marsipan.

Marsipan hører julen til og hva er vel mer gøy enn å ha slike søtinger stående på et fat og servere til julebesøket. Jeg er helt sikker på at det blir en suksess!

Jeg har tenkt å gjøre noe annet med mine og det skal dere selvfølgelig få høre om i morgen men nå først skal jeg vise dere hvordan denne skal lages.

Forresten har jeg fått utrolig mange mail fra dere i helga med spørsmål om baking og andre gøye ting og jeg lover jeg skal svare dere alle det ble bare litt mye å svare på 87 mail i dag :)

For å lage rudolf trenger du:

Vanlig, brun, sort og rød marsipan.
Litt sjokolade og sukker til gevir.

Start med å lage en ball i brunt. Jeg veide min til 17 gram for de som vil vite hvor stor Rudolf er.

Rull så en liten ball med vanlig marsipan ut og trykk denne flat.

Legg dette på ansiktet slik:

Lag merker der øynene skal komme:

Rull ut to små sorte baller og legg den inni.

Sett nesen på. Den er rød:)

La så Rudolf få et smil!

Ørene er laget av en liten ball med brun marsipan og en mindre ball med vanlig marsipan inni. Denne ballen trykkes ned og deles i to.

Sett hver del på hvert øre.

Gevirene er laget av sjokolade. Man kan enten ha gevir uten sukker eller med sukker.

Gevir uten sukker sprøytes ut på bakepapir.

Vil du ha sukker på strør du først sukker på et bakepapir og sprøyter det hele oppå sukkeret.

Lag hull i marsipanhodet til Rudolf...til gevirene. De knekker lett.

Sett dem forsiktig oppi og Rudolf kan serveres!

Rudolf har forresten vært ute og sjekket dame;)

Hun kommer selvfølgelig innom bloggen senere....

See you all later!

Klem fra Anne Brith

Seige juletrær


Hva er vel mer gøy enn hjemmelaget seigmenn? Laget av Freia geleeeee.

Jeg fikk oppskriften av min gode venninne Kari og jeg måtte bare hive meg rundt å lage disse herlighetene. Så utrolig søte og enda bedre på smak.

Dette er noe alle klarer å lage altså. Jeg laget dem i grønt men skal også lage hjerter i rødt og stjerneskudd i gult.

Ingredienser:
1,5 dl vann

3dl sukker

10 plater gelatin

1 pk gele

Kok vann og sukker på svak varme, ta av varmen og tilsett oppbløtt gelatin og gele, rør til oppløst, men i rolige bevegelser for ikke å få inn for mye luft,.

Helles i en form som er godt smurt med  nøytral olje ( og da mener jeg godt smurt!) ca 1 cm tykt.

Når den har stivnet tar du den ut av formen og stikker ut figurer og ruller i sukker.

Jeg passer på å forsterke fargene litt, disse geleene er litt blasse.

Slik kom min geleplate ut fra den ildfaste forma jeg hadde det i:


Hele er ca 1 cm tykk.

Så trykket jeg ut juletrær. Har du ikke utstikkere så skjær firkanter eller bruk et lite glass.

Pakk disse inn i cellofanposer og gi bort.

Her kan man lage hjerter, blomster, sirkler... alt mulig og i alle mulig farger.

Takk Kari for at du delte denne oppskriften med meg :)

Ha en superdag alle sammen!

Seig hilsen fra

Anne Brith

Jordbærmarsipan


Formen er ikke helt på topp om dagen og jeg holder meg inne:)

For oss som har bakedilla finnes det heldigivs flust av inneaktiviteter ;)

Jeg har som noen av dere kanskje husker kjøpt meg noen glass med julepynt. Jeg har fått tips om hva jeg kan ha oppi det ene som jeg skal teste ut denne uka. Det andre bestemte jeg meg for å fylle med lekre marsipanjordbær.

Du trenger:

Rød marsipan

Jordbærstilker i plast.
Litt strøsukker

Jeg vil at alle mine jordbær skal være like store og jeg vil ikke at det skal smake for mektig derfor bestemte jeg meg for å ha hver jordbær kun 15 gram.

Det beste er kanskje å ha den 20 gram slik passer stilken finest.

Vei opp den røde ferdigfargede nydelig på smak marsipanen som kommer fra Pals denne gangen ;)

Rull alle til små baller og lag dem litt kjegleformet som vist på bildet.

Bruk en gaffel og stikk hull i dem rundt om.

Slik:

Rull herlighetene i sukker.

Sett på stilken og vips de er ferdige:

Og kan serveres i en søt liten skål til alle marsipangriser:)

Min krukke fra Kremmerhuset ble fylt med 14 jordbær. Det er ca 210 g marsipan. Kostnaden er da ca 40.- på marsipanen og 15 kr på stilkene. Med mine glass til 25.- og stoff kr 29.- har jeg en hjemmelaget julegave til kr. 109.-

Synes det er en fin gave til en du er glad i :)

I morgen starter Julekalenderen her på Villa Perlesukker.

Jeg har etter nøye vurdering og med råd fra min forlovede bestemt meg for at jeg ikke skal ha innlegg som blir sponset av bedrifter i denne julekalenderen. Det finnes så utrolig mange sider på internett og facebook som gir bort varer og tjenester i en kalender så min julekalender her på Villa Perlesukker skal handle om å glede andre og den skal være for barna! Jeg synes faktisk det er det hele jula handler om ;)

Så jeg oppfordrer alle dere der ute som har barn som følger min blogg om å logge på i morgen og titte innom for jeg trenger hjelp og tips fra barn til å få julekalenderen fin:)

Ha en strålende dag videre!

God førjulsklem fra

Anne Brith

Juletrekalender


I forrige uke fikk jeg spørsmål om jeg kunne lage 24 like pepperkaker til en julekalender?

Det er datteren sin klasse som skal få lov til å trekke en pepperkake hver dag frem til jul.

Sammen med en annen hjemmeværende mamma laget jeg disse.

Til 48 pepperkaker trenger du:

1 pk pepperkakedeig ( Rema 1000)
Sukkerstjerner
Hvit, gul, rød, grønn og blå icing.
Perler til pynt.

 1. Bak pepperkakene

 2. Lag icing og ha i sprøyteposer. Bruk tip 2 eller tre til kant rundt pepperkaken. Full beskrivelse av hvordan en pepperkake pyntes finner du her

 3. Fyll treene med flytende icing.

 4. Mens icingen ennå er våt skal du lage guirlanden, legge på stjernen og helle på noen perler. Så det kan være greit å fylle en og en pepperkake etterhvert. Våre ble tørre og måtte vi bruke litt spiselig lim for å få perlene til å feste seg.


Slik kan de se ut for voksne:

Flotte pepperkaker som også kan legges i en kakeboks og serveres til jul.

Her et bilde av alle sammen. Noen mer vellykket enn andre ;)

Takk for en hyggelig formiddag Heidi:)

Ønsker dere alle en strålende dag videre!

Klem fra

Anne Brith

Kakao med minipepperkakehus


Ikke bare er dette Norges beste kakao men jeg må tro det er et av Norges minste pepperkakehus!

Selv om jeg stresser og styrer til jul så tar jeg meg tid til kosedager innimellom.

I dag har jeg en slik dag!

Det knitrer i peisen vår og jeg trengte virkelig noe varmt og fant denne oppskriften på Lenemoras blogg:)

Først laget jeg minipepperkakehusene:

Mal til disse nydelige små husene finnes her.


Stek pepperkakehusene og sett dem sammen med royal icing.

?


Jeg legger høysidene ned og limer på de små veggene først.

Så den andre høyveggen.

Slik ser det da ut :


Hakk polkagriser eller 2 sukkerstenger smått.

Ha icing på hele taket og dryss på taket.

Gjør det samme på den andre taksiden.


?

Her er oppskriften på den nydelige kakaoen:

4 dl melk ( helmelk er best)

1/2 dl akasiehonning

3 ss drikkekakao ( jeg brukte Nesquik)

1 vaniljestang

2 ts chilikrydder

2 ts maizena blandet ut med 2 ss vann

1 plate kokesjokolade

cappucinokrydder og kanel til pynt


Slik lages den:

Ha melk, drikkekakao, honning, chilikrydder og vanilje i en kjele. Vaniljestangen deles og vaniljefrøene skrapes ut.

Kok dette opp og tilsett så maizenamelet.

Når dette kokes igjen så tar du i kokesjokoladen.

Rør godt. Serveres med kremfløte og cappucinokrydder blandet med kanel.

Drikk denne med en du er glad i <3

Tips til alle single jenter der ute: Menn elsker hvit sjokolade. Bytt ut sjokoladeplaten med hvit sjokolade og du får en mann som faller som en flue for deg ;) Jeg snakker av erfaring;) ;)

Kakao med chili har jeg laget i flere år og sammen med hvit sjokolade er dette er sikker vinner etter en date ;)


Ønsker dere alle en strålende dag videre!

Takk til blomstre for inspirasjon til dette innlegget!

Varm hilsen fra

Anne Brith

Nisseluer


Da jeg laget mine Sarah Bernards fikk jeg ideen til disse nisseluene.

Konditorer mener ofte at smak er viktigere enn utseendet. Selv har jeg alltid ment at utseendet var like viktig men jeg merker nå at jeg blir mer og mer opptatt av at oppskrifter er bra og at smaken skal være god.

Ideen kom da min forlovede sa at han ville ha noe godt som inneholdt hvit sjokolade.

Du trenger:

Trøffelkrem:

1 pk kremfløte
150 g hvit sjokolade

Kok opp fløten. Ha i sjokoladen og la dette smelte oppi. Sett dette kaldt. La dette helst stå kjølig natten over.

Rød pulverfarge ( jeg brukte SK sin som du kan kjøpe hos Bakeshop.no)
eller rød farge som kan i sjokolade.

NB: Du kan ikke bruke pastafarger eller konditorfarger til dette!

1 pk kransekakemasse fra Rema 1000 :)

Stek ferdig små rundinger av kransekakemassen.

Jeg har laget disse 2-3 cm men du kan også lage de større ;)

Miks opp kremen som har stått på kjøl og ha dette i en sprøytepose. Sprøyt på luene.

Den smaker UTROLIG godt!

Sett dette nå på kjøl slik at nisseluene blir litt stive.

Varm hvit sjokolade i mikrobølgeovn eller over vannbad og ha litt delfiafett i. Farg denne i rødt.

Dypp herlighetene oppi.

Hold nisseluene litt over sjokoladen i ca 30 sekunder til sjokoladen har stivnet.

Sett de ifra deg på et fat. Dette kommer til å bli vanskelig jeg vet ;)

Ikke tenk på slanking i dag i alle fall :)

Disse kan fryses eller bare legges i en kakeboks.

Jeg har tenkt til å ta disse med i kveld på jentenes juleverksted.

Håper dere alle får en strålende dag!

Nissehilsen fra

Anne Brith

Gave til jul?


?Pepperkakesesongen har startet og det er så utrolig gøy å pynte pepperkaker med icing.

Jeg tror nesten at man kan si at alle i Norge lager eller smaker på pepperkaker i tiden før jul eller i julen.

Selv skal jeg pynte 12 forskjellige sorter og gi dem bort i julegave pakket inn i cellofanposer med et pent julebånd rundt:)

Bedre gave kan man ikke lage.

Jeg pynter pepperkakene akkurat som jeg pynter cookies.

Denne gangen har jeg laget julepakker og jeg starter med å lage mellomstiv royal icing farger denne i rød og grønn.

Jeg har brukt tip 2 på kantene rundt denne gangen.


Lag først sløyfen og fyll denne forsiktig med våt royal icing.

Tegn kantene rundt pakken og fyll dette med rødt. På den ene pakken kan dere se at jeg ikke lagde en rød strek mellom pakken ( rødt) og det grønne. Det som skjedde da var at det røde fløt litt over i det grønne. Det kan dere se på pakken til høyre.

Dette er en smakssak. Noen vil ha tynt bånd men personlig synes jeg det ble penest å ha en kant slik som på den venstre pakken :)

Fyll pakken godt. Dypp så med en spiss kniv eller en tannpirker i hvit våt icing og la en dråpe falle ned på den røde icingen mens den ennå er våt ;)

DA er pakkene ferdige og kan legges til tørk.

Noen skjønnhetsfeil men alt i alt godt fornøyd :)

Slik ble pakken til min 6 år gammel datter seende ut :)

Stolt var hun gitt :)

?

Som sagt blir det en del pepperkaker fra meg den neste tiden og håper dere også blir inspirerte til å pynte disse pent til jul. Det som er så flott med disse er at de holder seg utrolig godt. Lager du icingen riktig så holder den seg også fin helt frem til jul.

Vil dere at jeg skal legge ut mal på denne pakken? Gi en lyd i kommentarfeltet :)

Ønsker dere alle en strålende kveld.

Her hos oss har det vært en uforglemmelig og minnerik dag.

Stort smil!

Anne Brith

Sarah Bernard


Det er 7 uker igjen til jul og jeg skal dette året være ferdig med julebaksten i god tid slik at jeg i de siste dagene før jul kan kose meg med barna og nyte den herlige tiden.

Derfor starter jeg tidlig med mine 7 sorter. Og starter med det som kan fryses og/eller legges i kakebokser.

Min versjon på Sarah Bernard er for alle travle mennesker der ute.

Noe forberedelser trengs men det er ikke mye:

Du trenger:

Bunn:
500 g kransekakemasse. Kan kjøpes på Rema 1000 ;)

Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
150 g mørk sjokolade ( eventuelt vhit om du vil ha en lys krem)

Kok opp fløten og ha i den finhakkede sjokoladen og sett kaldt. Helst til dagen etterpå.

Glasur:
150 g mørk sjokolade
1/2 ts delfiafett

Nå har jeg laget disse med mørk sjokolade men fantasien setter grensen for hva man kan lage.
I morgen kommer en annen litt "funny" barnevri på disse. Kniiis klarte bare ikke dy meg og ble litt overivrig i kjøkkenet her... men mer om det siden ;)

TIPS: Hvis du har det travelt kan du rulle ut pakken til en pølse. Det er bare å rulle litt ekstra på den etter den er tatt ut fra papiret så kutte pølsen opp i småbiter. Takk til Hilde for tips ;)

Legg kransekakemassen på bakepapir og rull dette ut til ca 1 cm tykkelse.

Stikk ut hjerter eller sirkler:)

Disse skal stekes på 200 grader i 7 minutter. IKKE snakk i telefonen mens du baker slik at du glemmer å sette klokke. Da kan baksten bli brent!

Start så på nytt og legg bort telefonen og ta deg tid til å sjekke baksten ofte ;)

Pisk opp trøffelkremen. Ha den i en sprøytepose med stor rund tip og sprøyt topper og hjerter.

Nam nam... ser det ikke godt ut?

Dypp toppene i sjokolade og la de stå til tørk i noen minutter.

Slik:

Voila! Herlige småkaker som bare smelter i munnen.... Kan fryses og holder seg godt til jul.

Hjerter til en du er glad i :))

Super gave til de som har alt.

Håper dere finner inspirasjon og glede her på Villa Perlesukker.

Ønsker dere alle en strålende dag!

Smil!

It's the most wonderful time of the year....


Ååååå som jeg gleder meg til å dele denne herlige førjulstiden med dere. Lage ting til jul og til barna er noe av det beste med julen.

Det blir nok ikke full julestemning her inne på bloggen før etter mitt juleverksted men innimellom må jeg bare teste ut ting. I år har jeg tenkt til å lage en del spiselig til venner og familie i gave og jeg gleder meg veldig!

Dette er et tips til alle som rett og slett har altfor dårlig tid til å styre i kjøkkenet.

Kransekakestenger trukket med sjokolade.

Alt du trenger er en pakke kransekakemasse fra Landlord ( Rema 1000 ) og hvit og mørk ( eventuelt melk) sjokolade.

1. Rull ut stenger og bøy disse. Det kan være lurt å måle stengene i antall cm slik at alle blir like. Prøv å få alle like tykke også.
2. Stek dem og avkjøl.
3. Dypp dem i sjokolade og legg til tørk på rist eller bakepapir.
4. Pynt striper med en annen farge sjokolade.

Nam nam sier jeg bare:)

Ha en fantastisk dag alle sammen!

Hilsen fra Anne Brith

Julepakke


Den aller beste tiden i året er julen ;)
Hver jul lager jeg en marsipankake som vi koser oss med i løpet av romjulen.

Denne kaken laget jeg til en reklame for en av mine gode venninner Anne-Kari Myrvik som driver studio AKM. Ettersom den skulle stå noen uker kunne den ikke være fylt med annet enn isopor men denne er fullt mulig å lage med sjokoladebunner. Du må bare ha 4 stk oppå hverandre i stedet for det vi tradisjonelt bruker, nemlig 2.

Lag sløyfen først. Her finner du utfyllende beskrivelse på marsipansløyfe.Dekk kaken med marsipan eller sukkerpasta.

Lag så fire bånd som skal være båndet rundt kaka.

Legg disse oppå kaka.

Lag bladene og sett dem på rundt omkring på kaka.

Du limer de lett på med vann. Jeg har brukt en utstikker som heter plunge cutter holly ivy fra PME.

Sett tre og tre blader sammen og sprøyt med royal icing i rødt imellom.

Dekk alle hjørnene slik ;)

Sett sløyfetoppen oppå og server ;)

Hvis du ikke har utstikker til bladet så kan du printe ut dette og legge plastfolie over og lage bladene i royal icing. Du må bare lage disse noen dager før du trenger dem slik at de får tørke. Teknikken er lik den man bruker for å lage cookies. Sprøyte ut en kant rundt og fylle i etterpå:)

Happy baking!