Julekalender

19. desember - Heter du Anita?



Sponset gave

Jeg har møtt mange flotte og flinke jenter de siste månedene. 

En av de som har imponert meg er Anita. 

Jeg husker da jeg fikk melding fra henne på facebook. Hun hadde laget pepperkaker og lagt dem ut på Instagram. De var jo selvsagt nydelige og Maison mat & vin ville publisere dem.

Så utrolig gøy tenkte jeg. Og sånt er gøy. For å bli satt pris på når man lager noe som virkelig er flott er gøy.

Anita er med i en gruppe som skal teste mine oppskrifter i 2016. 

Noe jeg gleder meg veldig til.

Så Anita, fordi du er så positiv, flink og bakelysten! Denne er til deg! Og du skal få et bakebollesett av meg fra Tilbords.

Heter du Anita?

Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet. Jeg trekker ut en Anita til som får tilsendt et slikt sett :)

Haha jeg måtte bare gjøre en annen vri her i dag :)



 

 

16. desember - Kan vi hjelpe?



I dag skulle det egentlig være en annen person til dagens luke, men jeg måtte forandre det fordi jeg så et opprop om hjelp.

Jeg så en link på facebookveggen til Connie.

Slik jeg kjenner Connie så er hun opptatt av at alle skal ha det bra. 

Oppropet var fra en alenemor og det sto:

Når man er på sitt laveste punkt. 

En alenemor skriver disse ordene og jeg vet så altfor godt hvordan hun føler seg. Forskjellen mellom henne og meg er at jeg ikke turte å be om hjelp. Denne alenemoren skriver en vond og trist beskjed på finn.no

Hun åpner seg om noe som jeg så altfor godt kjenner igjen. Å stå alene, med barn og ikke ha mennesker rundt seg å støtte seg til. Da mener jeg familie. 

Økonomien strekker ikke til og alt blir en vond sirkel. Jeg vet så godt hvordan det er. Man gruer seg til jul, gruer seg til helg og gruer seg til kjøleskapet er tomt. 

Denne mammaen jobber som selvstendig næringsdrivende men sliter så med økonomien at hun er 2 måneder etter med å betale for barnehagen til datteren. Hun står nå i fare for å miste barnehageplassen til datteren.

Når jeg leser det hun skriver så får jeg så vondt i meg.

Jeg har kontaktet henne og fått vite at hun har fått mange meldinger. Flere råd og lykkeønskninger. Jo, takk jeg skjønner det er godt å vite at mennesker tenker på deg i en slik situasjon men hva denne mammaen faktisk trenger er noen som sier: jeg skal betale regningene til barnehagen for deg. Jeg skal kjøpe mat til deg til jul, her har du kr. 5000.- så kommer du deg ovenpå.

Hun trenger noen som støtter henne økonomisk. En melding har hun fått fra en som ga henne kr. 200.- Vet dere hva hun skrev til meg? Jeg fikk kr. 200.- så nå kan jeg kjøpe et godt måltid til julaften. 

Det stikker i hjertet mitt.

Selv begynner jeg akkurat å komme meg på beina økonomisk og har ikke så mye. Men jeg har litt. Og om alle som er på bloggen min hver dag bare hadde sendt en melding til denne mammaen bak denne triste finn-annonsen og gitt henne kr. 50.- så hadde denne damen faktisk blitt rik. 

Men rik trenger hun ikke å bli. Hun trenger bare litt. For å komme seg ovenpå og gjennom julen.

Men dessverre er det slik at man leser en tragisk historie og tenker i et øyeblikk at man vil gjøre noe og så blir det ikke noe av. 

Om 100 av mine følgere gir kr. 50.- så har denne damen 5000.-

Jeg håper dere klikker dere inn på denne finn annonsen og sender henne en melding. Vær så snill, sammen kan vi hjelpe <3 

Jeg har selv bestemt meg for å gi henne nok til å handle mat for gjennom hele julen.

Og til Connie som delte dette på facebook: du er en varm og vakker person! 

Jeg sender deg også en julegave!

Det fortjener du <3

Klemmer

15. desember - Du må ikke diskriminere, mamma!



Sponset gave

Barna her hjemme har fulgt med bloggkalenderen like mye osm dere har fulgt med. Og de har engasjert seg og spurt om hvem de forskjellige menneskene har vært. Jeg har ikke tenkt over at jeg kun hadde valgt ut kvinner før Sven sier til meg:

Jeg synes du diskriminerer menn, mamma! 

Diskusjonen var i gang og argumentene flagret over bordet. 

Nei, Sven har rett. det er også menn som har vært inspirasjonskilder og som har fulgt meg og en av dem er nettbakeren: Terje.

Vi har kjent hverandre i nesten 10 år nå Terje og jeg men det var ikke før et par år siden at vi møttes. 

Terje er en av Norges beste konditorer og jobber på Hurtigruten. Han heter Nettbakeren på snap så følg han gjerne der.

Terje, du er morsom, positiv og glad. Du visker ofte bort sjalusi og uvennskap fordi du har fokus på det gode i hvert menneske. Du baker, smiler og gleder andre og du har jammen meg kjempet deg til det stedet du har kommet i dag. i motvind har du stått og til tider har det vært tungt å se hvordan noen har behandlet deg. men du har alltid vært positiv og glad. Uansett. 

Du har aldri sagt et negatvit ord om noen og det er hos deg jeg har lært mye om temaet: tilgivelse. Du er en av de mest rause personene jeg vet om.

Terje. Du fortjener mer enn bare 1 luke. 

Du er fantastisk!

Klemmer!

Terje, du får et nydelig sett med bakeboller fra Tilbords <3 

 

14. desember - En kokk av alle ting




Fine Astrid.

Jeg husker veldig godt første gang jeg fikk en snap fra henne. Alt var så gjennomført og pent. Hun bakte, plukket bær i hagen og bakte igjen. De flotteste dessertene og kakene tryllet hun frem. 

I høst fant jeg ut at hun selv hadde startet blogg. En utrolig flott en også. Hun baker mye sukkerfritt.

Jeg har flere enn en gang blitt inspirert av denne damen og det er ofte jeg tar skjermbilder av ting hun har laget.

Er det ikke rart hvor mange forskjellige mennesker man henter inspirasjon fra? 

Følg gjerne bloggen hennes. Jeg tror vi vil se mer av denne damen i 2016.

Astrid ettersom du baker så mye så sender jeg over noe bakestæsj til deg <3

Klemmer. 

13. desember - Min aller første følger

Inneholder sponset produkt

Det er nå over 5 år siden jeg startet denne bloggen. Og kan dere tenke dere at det er en vakker kvinne som har fulgt med fra innlegg nummer 1.

Fra det aller første innlegget har hun altså fulgt med.

Jeg var så heldig og fikk møte denne vakre damen og falt fullstendig for sjarmen hennes.

5 år er lang tid altså... jeg bruker noen ganger når jeg snakker om mine lesere hjemme, trekke fram Solveig. Jeg husker da jeg fortalte Kim om henne. Han svarte jo spøkefullt at hun var mulig den første men han ville alltid være den største haha.

Solveig var følger nummer 1 og hun er den personen her på bloggen som har lagt igjen flest kommentarer.

Solveig: Takk for at du har fulgt med i så mange år. Jeg setter veldig pris på deg.

Klemmer!

PS. Sender du meg adressen din så skal jeg sende deg en FroGo fra Tilbords <3

10. og 11. desember - Bente & Bente

Det er ikke til å stikke under en stol at den aller største trafikken her på bloggen har vært siden i vår. Det sa vel egentlig litt pang med innlegget om 17. mai-kaka.

Etter det har trykket økt. Mange nye fjes har dukket opp i kommentarfeltet.

Men da jeg bestemte meg for å sette pris på dere som leser bloggen bestemte jeg meg også for å gå tilbake i tid.

Langt tilbake.

Det er 2 mennesker som har utmerket seg og som jeg virkelig selv har hatt "nytte" av. Begge heter Bente.

Vittig ikke sant.

Den ene Bente er som et leksikon. Alle i bakeverden kjenner Bente. Hun vet absolutt alt og jeg tror hun abbonerer på alle bakemagasiner som finnes i hele verden haha. Hun er raus og snill og deler i mange forum av sin kunnskap. Jeg har i mange mange år fulgt henne og hun har vært en person jeg kunne spørre om ting når jeg selv lurte på noe.

Bente Irene denne er til deg <3 Send meg adressen din så sender jeg deg en gave fra Tilbords <3

Den andre Bente ble jeg kjent med via kommentarfeltet. Jeg husker jeg spontant inviterte henne hjem til meg. Og uten å utdype ting så er vi veldig like på mange områder. Vi hadde en strålende bakedag hjemme hos meg og vi har flere ganger etterpå møtt hverandre på events.

Bente er en skikkelig ståpåjente som viser stor omsorg for mennesker rundt seg. Bente Nymoen, du fortjener så mye mye mer enn bare disse få gode ordene og en gave men vit at jeg tenker ofte på deg <3

Ønsker dere en herlig kveld <3

 

9. desember - Jeg ser deg!

Dette innlegget skrev jeg 7. juni i år. Det har ligget her til en passende anledning.

Det er i dag.

Du er vakker, svarer jeg på en av dine daglige snaps.

Du mener selv at du ikke er vakker men det er du! Jeg ser det. Du har vakre blå øyne, et smil mange ville misunne og ditt tykke hår danser i vinden og vil være grunnen til at gutter vil sverme rundt deg når du blir litt eldre.

Jeg vet ikke hvem du er eller hvor du bor.

Men du viser meg livet ditt. På godt og vondt. Slik jeg viser deg mitt.

Du er flink. Du passer de små barna kveld etter kveld. Du synger, danser, tar de med til stranda og lager mat.

Jeg ser hvor flink du er. Jeg ser hvor god du er.

Får du høre det av dine nærmeste hvor flott du er? Hvor fantastisk flink du er med dine "søsken". Jeg vet jo ikke om det er brødre eller søstrene dine men barna elsker deg. Ser du det? Jeg ser det! Det ansvaret du tar for dem når du står opp tidlig hver dag er helt utrolig.

Jeg ser deg!

Du er vakker, glad og noen ganger trist. Du deler det med meg, slik jeg deler mine opp og nedturer med deg.

Noen ganger er du alene og da tenker jeg på deg.

Jeg tenker på deg og ditt liv.

Livet du så spontant og lekent deler med meg.

Jeg er mamma til 4 barn. Hadde du vært min datter ville jeg holdt deg godt fast og klemt på deg lenge.

Du er vakker og blid. Synger og rydder.

Du gir mye av deg selv til de rundt deg. Det ser jeg.

Jeg tenker: Ser de deg? Ser de den flotte jenta som passer småsøskene sine så ofte? Hun som tegner, maler og danser.

Ser de ditt vakre ansikt og nydelige hår? Kanskje har du arvet det tykke flotte håret fra din mamma? Ser hun deg?

Hva med deg? Ja du som leser dette? Ser du dine barn? Ser du barna rundt deg?

Sønnen i huset dro med seg en gutt hjem fra skolen i vinter. Min egen mor ville kalt han for en lassaron. Jeg var skeptisk til vennskapet men etter noen uker så begynte jeg å prate med han. Han er en fantastisk gutt. Nå SER jeg han.

For at barn skal være klare til det tøffe voksenlivet trenger de omsorgpersoner som roser, veileder og heier. Barn må få høre hvor flinke de er og hvor bra ting de gjør er. Ser du barna dine? Roser du?

jeg ser deg. Og jeg ser en vakker jente som er helt fantastisk.

Håper jeg treffer deg snart.

Klemmer.

PS. Lydia send meg adressen din så skal du få noe pent fra meg i posten :P

 

 

8. desember - Et godt menneske

Noen ganger kan følelser ta overhånd og man kan både bli skarp i kantent og litt sjalu på andre mennesker. Det er faktisk menneskelig!

Du vet da du var liten og kom hjem og sa stygge ting om venninnene dine til mammaen din? Du bare hatet hva de hadde gjort mot deg og verden din holdt på å rase sammen. Så fortalte mammaen din deg at det ikke var pent å snakke stygt om andre og du oppdaget noe som du i dag kjenner igjen som samvittigheten og godheten i hjertet ditt.

Noen mennesker kommer inn i livet til andre mennesker og tilføyer kun godhet. Slik er det med May Rita. Jeg kjenner henne ikke personlig. Kun fra bloggen og fra bakekursene mine i høst, men jeg er overbevist om at May Rita er en slik person som kun ser det gode i andre mennekser og som kan snu enhver følelse av hat til kjærlighet.

Merkelig er det, ikke sant? At noen mennesker alltid er gode, mens noen mennesker er fulle av ondskap. May Rita har sikkert vært en god fe i sitt tidligere liv haha eller så vokser det vinger på ryggen hennes. Noe er det i alle fall for godheten skinner gjennom uansett hva hun skriver.

May Rita baker så melet spruter og derfor skal du få et bakebollesett fra Tilbords fra meg <3

Klemmer!

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

7. desember - Et vennskap via snap

Jeg har tenkt litt på at jeg kanskje utleverer noen av følgerne mine her i disse innleggene. Det kan jo hende noen ikke setter pris på å bli skrevet om? Man vet aldri. Men om det skulle være noen som absolutt ikke vil bli nevt her så er det bare å sende en melding så slettes innlegget asap.

Men så far so good og jeg tar sjansen også i dag.

7. desember var jo egentlig i går haha men jeg så ikke før i dag at jeg hadde glemt å publisere innlegget. Beklager for det. Alle julekalenderinnleggene ligger så langt bak at jeg ikke ser dem i feeden min her jeg sitter i adminpanelet på bloggen.

Victoria en en nybakt mamma. Hun lot meg ta del i svangerskapet og i ventetiden frem til en vakker liten gutt ble født. Og jeg må si jeg har kost meg med hver eneste snap. Det er så herlig å se hvordan en mage kan vokse og vokse for så å bli helt borte så er man plutselig en dag en familie.

Kjærligheten er til å ta og føle på og jeg tenker mye på deg Victoria :) Du er en fantastisk mamma allerede! Denne er altså derfor til deg :)

Klemmer!

Victoria, send meg adressen din på snap. Du skal få noe vakkert til prinsen fra meg <3

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

6. desember - Jeg ble helt satt ut av kreativiteten!

Inneholder sponset gave

I høst startet jeg med online bakekurs. Det var over 100 jenter som har fulgt meg både på snap og på blogg som meldte seg på.

Hver uke har det vært en oppgave og jentene har fullført ukesoppdragene ved å ta bilder av ferdig resultat og beskrevet litt om det de har gjort.

I oppgavene har jeg alltid hatt rom for egen kreativitet. Enten det har vært på smak eller utseende. Og ofte har deltagerne kunne tilføye ingredienser som de selv likte. Dette har jeg gjort for å unngå at alt ble likt og at vi på denne måten kunne lære enda mer.

Det gikk ikke lang tid før jeg la merke til Cicilie. Det var helt tydelig at denne jenta kunne bake. Men det som imponerte meg mest var at hun faktisk smakte når ting trengte noe ekstra. JEg husker hun bakte kirsebærpai og vi begynte å diskutere at den var litt tam i smaken. Så kom vi på at vi mulig kunne piffe den opp med mynte eller noe annet.

Da hun skulle lage eplekake lagde hun porsjonskaker og skrev dette: Veldig spennende oppgave! Jeg har kost meg med å lage denne. Jeg har valgt å lage porsjonskaker. I kremen tilsatte jeg saften av en halv sitron fordi jeg følte den manglet noe smaksmessig. I tillegg synes jeg at den hadde litt for mye smak av smør.

Det morsomste og mest tidkrevende (pga all vaskingen etterpå) var å lage sukkerpynten.

Her hadde hun altså laget skikkelig fin sukkerpynt til.

Jeg digger denne jenta.

Rett og slett fordi hun vet så mye mer enn meg på mange områder og at jeg hele tiden føler jeg lærer noe. Jeg har vært så heldig å få henne med på laget og hun skal være en av de som skal teste mine oppskrifter fremover.

Cicilie, denne er til deg. Frogo fra Tilbords på vei til deg :)

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

5. desember - På andre siden av jordkloden

Det er mange av dere der ute som legger igjen kommentarer og det er altfor lite luker i denne kalenderen til å sette pris på alle. Noen av dere har blitt en sånn fast snap-greie mens andre er faste følgere på Instagram eller her på bloggen.

Da jeg skulle lage denne kalenderen satt jeg meg ned og skrev over 30 navn på 5 minutter.

I kalenderen er det bare 4 luker så ikke akkurat noe enkle greier å velge ut bare 24 stykker. Men uansett så setter jeg pris på alle sammen, bare at 24. stykker får et eget innlegg og en gave.

Jeg tror det var i sommer den første kommentaren kom inn. Mulig har det vært tidligere kommentarer men plutselig en dag så kjenner man noen igjen. Det er litt merkelig. Det kan være en kommentar fra bloggen som matches til et ansikt på snap. Da blir jeg så glad. Som om jeg har funnet meg en venn.

Det er litt vanskelig å forklare men jeg, tro det eller ei, tar også del i livene deres. Noen ganger tar det bare 4-5 kommentarer før jeg klarer å plassere dere og huske dere. Når det da skjer så blir jeg glad. Jeg føler virkelig jeg har fått en ny venn. Selv om du som kommenterer kanskje bor langt unna så føler jeg at jeg ofte har en connection med dere.

Slik var det også med New York mamma. En connection instantly om dere skjønner?

Jeg kjenner deg ikke, men blir glad når du kommenterer. Og jeg klarer ikke sette fingeren på hva det er som gjør at jeg blir så fascinert.

Mulig noen av dere har sett og lest kommentarene fra denne herlige frøkna. Hun er så koselig.

Helt spontant ble både jeg og Kim invitert "over there" og det var bare å stikke innom om vi var i nærheten. Sånne ting er så koselig. Hvem vet? Uansett, positiviteten og gleden i denne damen gjør meg glad.

Derfor er denne luken til New York-mamma.

Send meg en epost eller melding eller en snap så skal jeg sende deg noe typisk norsk som du helt sikkert savner der borte!

KLEMMER!

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

4. desember - Så feil kan man ta!

Det er noen kommentarer men legger mer merke til enn andre.

Sik var det også med Jill.

Jeg bare elsker det navnet. Hadde jeg skulle hatt en datter til så hadde det definitivt blitt Jill. Nydelig.

Jeg husker ikke når det var men det er ikke så lenge siden. Det var noe med måten hun skrev til meg på. Jeg gledet meg nesten til hver gang jeg så navnet hennes blant kommentarene. Var det dager jeg ikke hørte fra henne begynte jeg å savne henne. Hun fikk meg glad.

Jeg begynte å se for meg en søt mørkhåret 25 åring med 2 små barn under 3 år. Akkurat ferdig med jussstudier og nysgjerrig på livet. Klok liten frøken, så jeg for meg. Ukene og månedene gikk og jeg begynte sånn smått å få et koselig forhold til Jill.

Jeg merket at jeg brukte lengre tid på å svare kommentarer fra henne. Det er noen av dere der ute. Som legger igjen og igjen og igjen kommentarer og jeg synes det er så koselig og vil ta meg ekstra tid til å svare dere. Slik er det også med Jill. En dag spurte jeg henne hvor gammel hun var hehe. Måtte bare høre om hun så ut slik som jeg så henne for meg.

Så feil kan man ta. For bak tastaturet satt det en herlig dame på min egen alder. Med bøttevis av livserfaring og kloke ord. Jeg burde jo visst bedre. Hehe.

Det er mange av slike som Jill her på bloggen og da jeg skulle trekke frem en måtte det bli henne.

Jill send meg din adresse så skal jeg sende deg en deilige spa-pakke fra Toneliseakademiet :)

Klemmer!

 

3. desember - Et smil fra hjembyen

 

Inneholder sponset gave

Hver gang Gunn kommenterer på bloggen så føler jeg meg "hjemme"

Hjem for meg er Mosjøen. Byen midt i Norge.

Byen man elsker å komme tilbake til men også byen man hater å være for lenge i haha. Mosjøen er på godt og vondt. Akkurat slik en hjemby skal være.

Akkurat nå savner jeg hjemme og familien min mye og hver gang Gunn kommenterer så føler jeg meg litt hjemme.

Gunn er engasjert, positiv og alltid glad. Ei dame som virkelig gir mye av seg selv.

Gunn, takk for alle fine kommentarer i 2015. Håper du blir med inn i 2016 med meg. Jeg trenger deg!

Klemmer

PS. I dag fikk jeg en nydelig goodiebag hos Kappahl. Sender den videre til deg så kan du kose deg eller gi den bort til noen du føler trenger det!

2. desember - En uventet gave

Inneholder omtale av sponset produkt

Jeg tror jeg traff Turid på et kurs første gang. Det er så lenge siden at jeg ikke engang husker det.

Turid har fulgt meg lenge. Kommet med gode og litt moderlige råd.

Et godt og varmt menneske.

Det er godt å vite at du har mennesker som genuint bryr seg uansett hvor hard storm du står i. En sånn person er Turid. Hun kommenterer og engasjerer seg. Jeg liker det.

Rett før bursdagen til Annika fikk jeg en sms. Om jeg kunne sende over adressen slik at hun kunne sende noe til Annika.

Det mest nydelige bursdagskortet du kan tenke deg kom i posten noen dager før Annika hadde bursdag. Scrappet, limt og dekorert. i rosa, akkurat slik jenter liker det.

Det er så lite som skal til for å glede en annen og jeg håper du blir med meg gjennom 2016 også Turid.

Derfor er det din dag i dag.

Takk for alle fine og omsorgsfulle kommentarer sålangt!

Klemmer!

Turid, du får et flott bollesett i stål fra Tilbords fra meg!

 

Følg meg gjerne på Instagram eller snap dere! annebrith.no

Visste du at jeg er nominert og er semifinalist i hele 4 kategorier i årets Vixen Blogaward?

Stem meg gjerne inn i finalen om du mener jeg fortjener det.

 Årets livsstilsblogg 2015  // Årest stjerneskudd 2015 // Årets matblogg 2015  // Folkets favoritt 2015 

 

1. desember - Når du minst venter det

Inneholder sponset produkt

Det blir en annerledes julekalender her på bloggen i år. Jeg orker ikke ha giveaways hver dag for å samle mennesker her inne som egentlig aldri tar turen hit. Jeg kunne gjott bort gaver for tusenvis av kroner hver eneste dag, men blir vi lykkeligere av det?

I år ville jeg ha noe ingen andre bloggere har. Jeg tror ikke det er noen som gjør dette i alle fall og jeg føler det er veldig riktig.

Jeg har plukket ut 24 navn. 24 stykker av dere der ute. Dere som har satt deres spor hos meg. På den ene eller andre måten. Mange av dere rører meg med flotte kommentarer, snaps eller bakeglede.

Mange rørende historier og mange gode samtaler har jeg hatt med dere. Det føles godt å vite at det er så mange som virkelig bryr seg om mitt ve og vel.

Jeg starter med Lene.

Lene kan bake. Hun har fulgt mange av mine kurs i høst men det var først da vi begynte å snakke litt på chatten på facebook jeg skjønte hvor like vi faktisk var.

Jeg har hatt det tungt en periode i høst og Lene spurte meg: Trenger du hjelp? Vi begynte å snakke sammen. Vi delte erfaringer og plutselig viste det seg at vi faktisk bor i samme kommune. Sprøtt ikke sant? Når du minst venter det så dukker det opp et lyspunkt i livet ditt.

Lene ga meg muligheten til en ny start. Og det er jeg så takknemlig for. Hadde det ikke vært for Lene så hadde jeg aldri vært her jeg er akkurat nå.

En varm og omsorgsfull person, som jeg gleder meg til å bli enda mer kjent med i 2016

Fine Lene, du får en førjulsgave fra meg fra Tilbords: Frogo! ( sponset)

Sender deg mange fine klemmer og takk for at du alltid har vært så positiv og glad <3

Klemmer!

 

24. desember





24. desember - Julaften :)

Endelig er dagen her!

Store og små hjerter gleder seg.

Her hos oss ser det ut til å bli en nokså annerledes jul.... minstemann ble akkurat syk og sitter helt hvit med feber på sofa. Det er jammen ikke greit å være liten og syk :)

Jeg har selv akkurat møtt min beste venninne Lill og blitt gjenforent med den ene søsteren min Siv Elin og det var veldig følelsesladet.

Julen er ikke alltid like gøy for alle sammen og i dag går mine tanker til dere der ute som sliter, dere som kanskje savner en spesiell person eller dere som har mistet en dere er glade i. Det blir jul uansett hvordan man feirer den men jeg vet og kjenner det veldig tett innpå denne julen at det faktisk ikke er alle som har det like fint.

I år samles hele familien vår og det er et fåtall gaver som ligger under treet. Vi gleder oss over at vi er samlet og at alle er friske og har kommet seg gjennom alle utfordringer året har gitt.


I dag ønsker vi å gi bort en kjøkkenmaskin fra Electrolux:





Samtidig har jeg lyst til å takke Electrolux for den fantastiske servicen jeg har fått dette året. Fra første dag da jeg kom med min ide om å lage et studiokjøkken helt til sist uke hvor Leif kom bærende inn med nye ovner for å hjelpe oss i en travel førjulstid. Det har aldri vært nei å høre...alltid: Klart vi kan!

Alle store maskiner hos oss: Ovn, kjøl, frys og oppvaskmaskin har blitt satt inn av Electrolux og ved hver eneste utfordring i høst når vi har hatt våre voksesmerter har både Leif, Lena, Nina og Finn stått på og hjulpet oss.

Vi håper at vi i 2014 når vi nå skal over på det Electrolux kaller Professional Range at dere er like glade i oss som vi har blitt i dere :)

Så håper jeg at DU som leser dette legger igjen en kommentar om du vil vinne denne fantastiske maskinen!

Fortell oss gjerne hvorfor akkurat DU burde få maskinen. Vinneren trekkes i januar :)

En god historie vinner maskinen!

GOD JUL alle sammen!

22. desember

22. desember - 2 dager igjen til jul :)

4. søndag i advent og i dag reiser jeg og Christian nordover til familien. Vi gleder oss masse.

Det har vært noen travle uker og det skal bli deilig å komme hjem.


I dag kan du vinne et gavekort på kurs hos meg.


Legg igjen navn i kommentarfeltet og vi treker en heldig vinner.


NB Det er kun lov å legge igjen en kommentar per IP-adresse.


God klem!


23. desember

23. desember - Lille julaften og bare 1 dag igjen til jul :)

I dag blogger jeg fra vakre Mosjøen. Jeg og Christian dro nordover i går kveld sent og landet etter mye om og men kvalt på tolv på natten. For dere som har tatt fly midt på vinteren rundt om på Helgeland vet at det i og for seg er et under at man overhode kommer frem så selv med 3 timer forsinkelse, dårlig service og en ettåring som hylte konstant var jeg bare så glad da vi endelig landet :)

En sann fryd å se masse kjente fjes.

I dag har jeg brukt dagen på å handle litt julegaver og så klemme på mamma og pappa.  Fikk kjøpt meg en ny bukse hos Heidi på Fransa også. Helt utrolig at jeg må reise nordover for å kjøpe bukser.

Snøen har lagt seg lett over byen og det var koselig julestemning her hjemme. Vi har spist grøt og kost oss.


I dag kandu vinneenmikser fra Electrolux her på bloggen:



Legg igjen en kommentar i feltet under.

Ønsker dere en herlig lille julaften<3

God klem!

21. desember

21. desember - 3 dager igjen til jul :)

Hva skjedde med desember egentlig?

Måneden bare forsvant i cupcakesleveranser, baking til bok og andre events.

Har egentlig ikke tid til å stå stille i hverdagen og tenke på alle fantastiske ting som skjer.....

For et år siden sto jeg opptatt med prøvebaking til Hele Norge baker og julen kom og gikk i baking.... i år føler jeg at juleforberedelsene har gått meg litt hus forbi hehe....

Det blir jo litt slik når alt rundt meg dreier seg om å være på jobb og være mamma. Muligheten til å stikke på et kjøpesenter på kvelden er ikke tilstede når man er alene :)

JENTEKVELD

Men i går kveld fikk jeg meg en kveld alene og da pakket jeg sammen mye godt i noen kakeesker og dro sammen med Lene til Line. Der koste vi oss og byttet litt gaver, åpnet dem! haha nysgjerrige som vi er... Det var godt å få litt tid bare med gode venninner. Har møtt på en del vanskeligheter de siste ukene og opplevd å bli litt skuffet over noe jeg først trodde kom til å bli veldig bra så da er det fint med gode klemmer, vin og cupcakes. Hva ikke venninner klarer å fikse :)

Så finner man ut at livet faktisk ikke er så kjipt ....man reiser seg opp igjen og går videre!

TINE JULEKU

Jeg skal være med i juryen og kåre årets juleku :) Jeg gleder meg masse og vil du være med på denne konkurransen så les dette:


Bli med å lage kreative pepperkakekuer til jul! Ta bilde av din kule juleku, del bildet på Instagram og tagg det med #tinejuleku - eller last opp bildet ditt til vår konkurranseside på Facebook. Da er du med i trekningen av fine dagspremier i desember og vår kule hovedpremie som trekkes i januar. Vi gleder oss til å se mange kreative kreasjoner :-). Lykke til!


HUSK at du må bruke hashtag: #tinejuleku


Jeg har bare brukt juleku på mitt bilde :)

Distre som jeg er for tiden så er det vanskelig å få ting riktig her....


Malen til kua finner du HER

VINN EN JULEKUFORM

Legg igjen en kommentar her på bloggen så sender vi ut en form av denne julekua til en heldig vinner :)

God klem!



18. desember

18. desember - 6 dager igjen til jul :)

Vi er så kreative på jobben om dagen.

Kan dere se hvilken figur dette er opp ned?

En kakemann! hehe...

Igjen var det den gærne dama som tar seg av mail og ordrer sin ide :) :) :)

2013

Året er nesten forbi og jeg kjenner jeg begynner å tenke på alt som har skjedd dette året. Mye bra men også en del ting jeg gjerne skulle vært foruten.

Men slik er livet. Det kommer med opp og nedturer....heldigvis går det oppover igjen :)

Jeg har bestemt meg for å skrive litt i julen om det som ikke gikk så bra bakemessig... vi har titalls bilder av katastrofer som vi rett og slett aldri har publisert.... jeg regner med noen av dere får dere en god latter.


I dag kan du vinne et kjøkkenhåndkle her på bloggen.


Legg igjen din kommentar i feltet under og du er med i trekningen av dette :)


Vi sees i morgen :)


19. desember



19. desember - 5 dager igjen til jul :)

Jeg er så fornøyd med meg selv!

Har klart å få alle julegavene til barna i hus og det flere dager før jul.

Stolt av meg selv. Når det kommer til klær så er jeg ikke helt ferdig ei heller med gavene til mine kjære foreldre og søstre. men det er enda noen dager igjen.


I dag kan du vinne strøssel her på bloggen :)


Legg igjen ditt navn i kommentarfeltet :)


Vi sees i morgen :)


20. desember

20. desember - 4 dager igjen til jul :)

Det er ikke mye som ligner på jul enda ute men jeg reiser snart nordover og håper på masse herlig hvit snø.

Mine 3 eldste barn reiste i går og de har nå begynt å bli så vandt til å reise alene at det går strålende.

De vinker og jubler og snapper meg fra flyet.

I natt sto jeg opp klokken halv fire for å dra på jobb.

Vi hadde en stor levering som skulle ut og det var viktig for oss at våre cupcakes var så ferske som mulige. Så da bakte jeg dem fra 5.00 til klokken 7.00 og sprøytet på krem etterpå.

Nina kjørte dem ut klokken 10.00

Ferskere blir det ikke.

I kveld er det duket for "girsl night" og jeg gleder meg til å kose meg litt.

Legg meg gjerne til på snapchat om du vil se litt av det personlige livet mitt :)


BAKEPAKKE


I dag kan du vinne en flott bakepakke fra Villa Perlesukker og Dr. Oetker til en verdi av 500.-


Legg igjen en kommentar i feltet under for å bli med i trekningen :)


12. desember

12 desember - 12 dager igjen til jul :)

I går kveld var jeg og Dorthe hos Riviera Maison på Sandvika og forsynte glade kunder med cupcakes.

Det var en utrolig flott kveld.

Denne uken har vært veldig hektisk men det er så mye bra som skjer rundt meg akkurat nå at selv med lite søvn og mye jobb så koser jeg meg veldig og ser frem til å våkne opp hver dag for å ta fatt i nye utfordringer.

Gleder meg spesielt til i kveld da jeg skal i et spennende møte <3


Denne uken har Dorthe og jeg også stått på Storo Storsenter og vi kommer til å stå der neste uke også :)


Da vi sto der fikk Dorte utfordringen å pynte stjernepepperkaker.


Hun kom opp med dette designet :)


Kjempeflott og kreativt og jeg måtte bare vise dere det!


I dag kan dere være med i trekningen av en mikser fra Philips <3<3<3


Mikseren har vi testet ut og det kommer et eget innlegg om den her på bloggen.


Jeg bruker selv til slike småting en mikser fra Electrolux som jeg synes er veldig fin og jeg skal også blogge om den :)



Vil du vinne denne mikseren så legg igjen en kommentar i feltet under :)


God torsdag!


14. desember

14. desember - 10 dager igjen til jul :)

Juletre

Jeg har bodd i Amsterdam i nesten 10 år og da jeg bodde der var fokus på julen en helt annen enn her i Norge. Vi pyntet treet allerede rett etter det som der nede heter Sinterklaas og som feires 5 desember.

Så allerede 6. desember ble treet pyntet. Det var ikke noe ekte tre heller. Men du verden så mange nydelige trær venner og kjente hadde. Hvert tre passet perfekt til interiøret og fargene var deretter. Jeg hadde et hvitt tre og har helt siden den tiden pyntet mitt tre i hvitt. Etter jeg kom tilbake til Norge kastet jeg mitt plasttre og kjøpte jeg et ekte hvert år.

Mange synes det er mye pes med alt som faller av i romjula men jeg synes det bare er koselig. I år derimot vurderer jeg ikke å ha noe tre da jeg og barna reiser nordover :)

Det er mange meningen rundt dette med treet og jeg ser flere og flere pynter det allerede tidlig i desember. Selv synes jeg det er stas å gjøre dette sent 23. desember.

Hva tenker du?

Har du et "ekte" tre eller sverger du til plasttre?

Når pynter du treet ditt?

I går var det fredag den 13. og datteren min Annika mente jeg måtte forberede meg på en GRUSOM dag! Stor ulykke kom til å skje ifølge henne hehe....

Vel det skjedde ikke så mye annet enn positive ting.

Vi fikk veldig mye koselig besøk på Villa Perlesukker <3 Takk til alle dere som tok turen innom oss....det er så koselig å hilse på dere alle.

Selv fikk jeg utfordret min komfortsone hehe men hva som skjedde forblir mellom meg, Karianne og resten av de involverte :)

La meg imidlertid sent på kvelden med et fornøyd smil :)

JULEMARSIPAN

Vi har laget julemarsipan her i konditoriet og gir ut 2 pakker med marsipan til en heldig vinner :)

Skriv inn ditt navn og du er med i trekningen :)

God lørdag alle sammen <3

3. desember

3. desember - 21 dager igjen til jul :)

Dagen i dag her på Villa Perlesukker har vært gøy. Vi har hatt besøk av journalist og kameramann fra rb.no

Om få dager vil dere få nyte en egen julespesial i flere episoder :)

Vi gleder oss og skal selvsagt dele dette med dere når det kommer.

KARIANNE

Som mange av dere vet jobber jeg nå med en av mine beste venner Karianne. Hun tar seg av alt det tekniske, mail, fakturaer og mye mye mer.

Vi diskuterer mye da vi ofte ikke er enige men etter diskusjoner blir vi som oftes enige og det er hun som har kommet med mange av høstens ideer her på bloggen.

I dag glimtet hun til igjen :) :) :)

Disse pepperkakene er pyntet etter hennes ide. Hun kom inn til meg på konditoriet og begynte å vise hvordan hun trodde det skulle bli pent... og jeg er kjempestolt av resultatet.

Det ble knallfint! :) :)



En film av herlighetene er lagt ut på Instagram for de som følger oss der.



Ellers vil vi opplyse om at vinnerne av alle trekninger blir lagt i et eget innlegg slik at dette blir enkelt å følge.

I dag kan du vinne et modelleringssett til verdi av kr. 149.- Legg igjen en kommentar under for å bli med i trekningen :)

Ønsker dere en flott dag videre :)

2. desember

2. desember - 22 dager igjen til jul

Det har vært noen tekniske utfordringer denne helgen og derfor kommer både 1. og 2. del av julekalenderen i dag :)

Pynt cupcakes med pepperkaker!

Det både ser godt ut og smaker godt.

Jeg har brukt oppskriften på krydderkake og det ble 25 cupcakes av dette :)

2. desember

I dag trekker vi ut en vinner som får et flott utstikkersett :)


Utstikkersettet har vi brukt til alle våre hjertekjeks som selges hos Villa Perlesukker.

Legg igjen en kommentar i feltet nedenfor :)

Ha en strålende dag!

Makroner og karameller


Bildet passer ikke helt til overskriften ser jeg men det får så være:)

Mitt 3. og 4. forsøk på karameller gikk rett i dass.

Mitt 2. forsøk på makroner likeså.

Makroner har jeg forøvrig laget en gang før og de ble helt supre.

Mitt 1. forsøk på et pepperkakejuletre ble heller ikke helt vellykket.... hehe

Jeg har hatt så mye å gjøre de 3 siste dagene og jeg har stått opp hver dag i 6 tiden for å legge meg helt utslitt i tolvtiden og innimellom har jeg nesten ikke hatt tid til å være på nett.

Jeg har også laget noen ting som er vellykket men det er mer romjulsting så det får dere se etter jul.... jeg prøver meg i morgen igjen på karameller. Har nå fått ekspertråd fra Manuela fra Passion 4 Baking så nå håper jeg og tror at alt ordner seg og at det blir vanila fudge til jul :)

Jeg håper dere har hatt noen fine dager og håper å komme tilbake for å ønske dere en god jul i morgen :)

Pepperkakejuletreet på bildet har jeg laget med barna og de var veldig stolte mens mor ergret seg over at hun ikke laget 2 av alle stjerner slik at treet ble slik det burde bli hihi.....

Ennå mer frustrert førjulshilsen fra

Anne Brith :)

Risboller


Bare noen få dager igjen så er det jul.

Er dere ferdige til jul? Huff jeg har masse igjen hehe.... er nok ikke jul her før langt utpå natta 23 desember. Jeg håper det er flere av dere som har det slik som meg ;)

Julen blir ikke helt det samme uten risboller. Dette året fikk jeg et tips fra en av mine lesere.

Forresten en stor takk til alle dere som sender meg tips om oppskrifter. Det blir bare flere og flere ting jeg skal teste ut og jeg gleder meg vilt til å begynne med bakingen etter juleferien.

Men før det så er det julefeiring og risboller ;)

Oppskriften er som følger:

250 g kokosfett/delfiafett

200 g Walters Mandler sjokolade ( den aller største pakken)

2 egg

2 dl melis

100 g puffet ris

Smelt sjokoladen og fettet og la dette avkjøles?.

Pisk egg og melis til eggedosis. Ha i sjokoladeblandingen og rør i den puffede risen.

Legg i muffinsformer og sett til avkjøling.

Husk at vi først etter jul tenker på slanking!


Jeg har lagt muffinsformer i slike bakeformer fordi da former risbollen seg pent og alle blir like.

Jeg er nok en liten perfeksjonist når det kommer til kaker og servering og har fått mange morsomme kommentarer fra dere på at jeg veier alle muffinser og boller:)

Håper uansett at dere liker tips jeg kommer med.

Etter jul kommer det en helt egen del her på bloggen om "basics" Gleder meg til å vise dere!

Disse kan også serveres på et pent fat. Og om du ikke liker Walters Mandler så kjøper du din egen favoritt sjokolade. Alle sjokolader kan smaltes og brukes så det er hundrevis av muligheter her:)

Håper dere har hatt en flott dag og ønsker dere alle en god kveld videre :)

Hilsen fra

Anne Brith

Julenisse


Det bakes på spreng her i Villa Perlesukker huset.  Noen av marsipanfigurene jeg har laget skal jeg ha stående på bordet når vi skal ha familien her på julefrokost 1 juledag. Hvert fat skal få små figurer rundt omkring :)

Jeg synes det er veldig greit å ha marsipanfigurene i små minimuffinsformer.

Jeg har fått mange mail fra dere om kurs og har bestemt meg for at jeg i 2011 skal begynne med det!
Hvis du bor i Osloområdet og vil lære hvordan du lager marsipan, sprøyter icing og lager petit fours som ikke bare ser lekre ut men som også smaker godt så kan du sende meg en mail på post@villaperlesukker.no

Mer info om kurs følger på nyåret.

Julenisser av marsipan kan lages på mange forskjellige vis. Jeg lagde den liggende.

For å lage denne trenger du vanlig, rød og rosa marsipan.

Start med å rulle baller og legg disse i minimuffinsformer.

Jeg veide mine til 20 gram.

Lag skjegget. Jeg brukte en pizzakniv som hadde et taggemønster.

Lag så barten som vist på bildet.

Legg på skjegget.

Lag to øyne. Alt frem til nå lages av vanlig marsipan.

Lag en lang nisselue.

Legg denne på.

Lag en liten ball av vanlig marsipan og brett nisseluen litt fremover og legg ballen på.

Legg på barten.

En rosa nese. Denne kan også være av vanlig marsipan.

To små sorte øyne.

Så kan nissen serveres :)

Ønsker dere alle en herlig lørdag.

Klem fra

Anne Brith

Shopping & Freia sjokolade


Det er travle dager før jul og jeg må bare innrømme at jeg henger litt etter med julegaveshoppingen.
Heldigivs fikk jeg unnagjort litt i dag.

Denne søte skålen eller fatet på stett er fra Skeidar. Det kostet kun kr 44.- og jeg har tenkt til å fylle det med konfekt og andre søtsaker og gi i gave.

Konfektene som ligger oppå er da mitt resultat fra testingen jeg gjorde med Freia sin sjokolade. Den aller mørkeste Freia sjokoladen er en kovertyresjokolade og skal man bruke det til konfekt og få det blankt og fint så må denne tempereres.

Det betyr: Denne mørke sjokoladen skal varmes på vannbad eller i mikrobølgeovn til den er ca 48-50 grader. Så skal den ned i temperatur: til 27-28 grader. Så skal den varmes opp igjeg til arbeidstemperatur som er 31-32 grader.
Gjør man dette riktig så blir sjokoladen fin og blank, smelter ikke i hendene men blir hard og knekker først når den kommer i munnen.

Men dette er ikke så lett.

Mer om temperering kan du lese på sidene til Kjetil Klepper .

Han skriver forøvrig på sin side:
" Disse sidene er laget av meg. Noen ganger får jeg plutselige innfall,
og en dag tenkte jeg: "Jeg skal lære meg å lage lekre kaker".
Og så gjorde jeg det...

DET synes jeg er kjempegøy!

Tilbake til tempereringen av sjokoladen som skulle bli til konfekt. Jeg synes det var vanskelig.
Det betyr ikke at jeg gir opp :) Noen av de mørke konfektene fikk hvite prikker på seg mens noen ble helt perfekte.

Jeg skal etter jul på besøk til en av norges beste konditorer ( etter min mening) så da skal jeg spørre mange spørsmål om sjokolade :)

Håper å komme med mange tips til dere etter jul.

Mine konfekt ble denne gangen  fylt med karamellfyll.

De som ble penest ble pakket inn i en liten eske.

Håper dere får en strålende helg!

Det er siste helga før jul og jeg skal lage pepperkakehus, 3 slag, 8 spiselige gaver, marsipanjulenisser og en julekake :)

Vi sees i morgen :)

God klem fra

Anne Brith

Karamellkonfekt


I forrige uke sto det på statusen til en av mine venner på Facebook: Lager karameller!

Jeg ble jo selvfølgelig gira...igjen:)

Fikk oppskriften og gikk drastisk til verks.

Jeg vet ikke hva som skjedde men mine karameller ble aldri harde nok. Uansett hvor kaldt jeg lot det stå ble det bare en seig masse. Jaja tenkte jeg. Jeg kan jo ikke alltid lykkes.

Tenkte jeg skulle kaste hele greiene men så kom jeg på at jeg kunne jo lage det som fyll i konfekt.

Her er oppskriten til Ingeborg:

100gr smør
100gr sukker
2dl kremfløte
1dl lys sirup ca (3store spiseskjeer)
... 1ts vaniljesukker

Ha alt i en kasserolle, kok i 10-15min mens du rører!

Ta dråpetesten. Ta litt av karamellblandingen i kaldt vann. Kan den rulles til en liten ball er den ferdig.
Ha i brødform e.l.
Om det ikke er teflon så legg i bakepapir før du har i karamellblandinga.
La stå i et par timer så det bli kaldt.
Del opp!
Spis dæ kvalm =P


Hehe. Jeg tror jeg kokte min blanding for lenge for det ble som sagt aldri hardt. Uansett kan dette brukes til å fylle i konfekt for blir den hard er jo det bare supergodt :)

Jeg brukte nontemp sjokolade fra Pals på disse og en konfektform fra Tupperware.

Varm sjokoladen opp i vannbad eller mikrobølgeovn.

Fyll hele formen med sjokolade. La dette stå til du ser at sjokoladen blir stiv i kanten på formene.

Snu så formen opp ned og la den hvile på en rist. Alt av overflødig sjokolade renner nå ut på bakepapiret under.

Slik:

Sett formen kaldt og etter 30 min kan du fylle dem.

Som dere ser så har ejg brukt karamellkremen :)

Lag så bunnen av sjokoladen. Da heller du over sjokolade igjen som du gjorde første gang og dekker alt fyllet.

Skrap av all overflødig sjokolade med en kniv ogf sett det hele kaldt.

Når det har blitt hardt kan du presse ut konfektene en for en og ha dem i en fin skål :)


?

Nå er det jammen ikke lenge igjen til jul. Jeg skal ta meg noen dager i helga og lage spiselige julegaver :)

Jeg kommer til å ta fri fra bloggen fra 23 desember til over nyttår tror jeg. Med unntak fra en nyttårskake og litt romjulsdesserter :)

Frem til jul har jeg pepperkakehus, bountykuler, drops og noe annet snacks stående på planen. Selvfølgelig med en litt annen vri enn dere er vant til å se rundt omkring :)

Håper dere følger med frem til jul:)

Happy julebaking!?

Hilsen fra

Anne Brith

?

Lue


I morgen og lørdag kommer det mye annet her på bloggen derfor åpnes det to luker i kalenderen i dag ;)

Som regel tar man både lue og votter på og derfor er det naturlig at disse kommer etter hverandre.

Dette kan også være en fin gave til noen som nettopp har fått en liten jente eller i lyseblått til gutt ;)

Malen på pepperkakene er denne:

Min pepperkakelue er ca 12 cm lang.

Hvis du vil vite ha en grundig gjennomgang på hvordan slike pepperkaker pyntes kan du følge denne linken.

Jeg har bakt mine pepperkaker av Rema 1000 sin ferdige pepperkakedeig :)

Start med å lage en tråd av hvit icing rundt kanten nede og dusken.

Lag så en fyllekant for det som skal bli rosa.

Så fyller du det med både våt hvit icing og våt rosa icing.

La dette tørke i noen timer.

Bruk til slutt tip 3 både på rosa og vhit icing og sprøyt kanten rundt det hele på det hvite.

På det rosa sprøytes kun fra den hvite borden og opp til dusken.

Når de da serveres sammen med vottene blir det en fin helhet.

Hvis du vil vite hvordan vottene lages kan du følge denne linken.

Ønsker deg og dine videre en flott førjulstid ;)

Klemmer fra

Anne Brith

Votter


Julens farger er jo selvfølgelig rød, grønn og hvit men jeg elsker rosa og jeg har ikke laget noe rosa på en lang stund nå så derfor ble disse søte pepperkakevottene rosa.

Simplisity rules, det enkle er ofte det beste, less is more.... det er nok slik jeg lager ting har jeg lagt merke til. Jeg liker ikke så altfor mye dill og dall på ting jeg lager. Samtidig vil jeg jo at dere som leser dette skal kunne lage ting jeg lager og ha glede av det og da tror jeg at nøkkelen til suksess er: keep it simple!

Noen ganger eller det er vel de fleste ganger jeg lager ting .... så er jeg så oppslukt av hva jeg lager og når det er ferdig så synes jeg ikke at det lengre er noe pent. Har dere det slik også? Det blir litt sånn som å stå i kjøkkenet å lage boller en hel dag.... man har ikke så lyst på boller på slutten av dagen :)

Derfor er det veldig koselig at dere gir tilbakemeldinger til meg i form av kommentarer på bloggen min.

Jeg har også satt meg et mål for desember. Konkurransemenneske som jeg er vil jeg prøve å komme innenfor top 50 listen på blogglisten.no Jeg håper dere kan hjelpe meg med det! Det eneste dere trenger å gjøre er å si til venner at de må titte på villaperlesukker.no :)

Hvis du også har lyst til å lage slike pepperkakervotter så er dette oppskriften på det:

Lag pepperkakene.

Malen jeg brukte finner du her.

Mine pepperkakevotter er ca 12 cm lange.

Lag hvit og rosa icing.

Sprøyt ut borden nede på votten med hvit icing.

Sprøyt rundt votten med rosa icing og fyll denne med våt icing.

Fyll den hvite delen med våt hvit icing.

Sprøyt en vhit kant rundt borden med tip 3.

Sprøyt så til slutt en rosa kant rundt hele votten.

Du kan også pynte votten men jeg lot det være :)

Ble de ikke søte?

Du kan også ha glitter på disse og så legge de i en cellofanpose og gi bort :)

Ønsker dere alle en fantastisk dag videre.

Selv holder ejg på med en 2 etg. piratkake. Jeg håper å være ferdig med den i kveld slik at dere får se den i morgen men jeg vet ikke om alt går etter planen.

Vinterhilsen fra

Anne Brith

Engel


Engler kommer i flere varianter i livet.
Uten å gå for mye inn på det så passet det veldig fint å lage en engel i dag.

For å lage disse så trenger du:
Pepperkake i engelform ( bruk min mal om du ikke har formen)
Hvit royal icing
Brun, sort og rød royal icing.
Tip 1,2 og 3 ( du kan og bare bruke en størrelse)

Her er malen jeg brukte. Print denne ut og tegn malen over på bakepapir og skjær pepperkaker.

Jeg bruker å lagge mine pepperkaker på et a4 papir når jeg pynter. Slik slipper jeg å ta i den for å plassere dem rundt omkring på bordet. Ved å hale tiden ta i pepperkakene mens man pynter øker man risikoen for et uhell.

Sprøyt foørst kanter rundt med hvir icing. Jeg har brukt tip 3.

Fyll hodene med ansiktsfarget icing. Jeg brukte litt brun her.

Fyll englene med våt icing.

Legg alt til tørk i noen timer. Når icingen har tørket kan du lage kanten rundt.

Tegn på kjolen og lag et belte.

Lag glorien over hodet. Jeg har hele tiden brukt tip 3.

Pynt med hår ;) Her har jeg brukt tip 2.

Lag øynene og munnen. Her har jeg brukt tip 1.

Ha til slutt litt glitter på:

Vil gi en varm klem til alle der ute som har mistet noen de er glade i.

Sender varme tanker til alle i familien min i dag! Jeg tenker på dere og skulle ønske jeg var hos dere i dag!

God klem fra Anne Brith

Snømannen Kalle


I dag har jeg virkelig kost meg på kjøkkenet. Jeg har vært så heldig å ha besøk av en venninne som har vært min assistent i dag :)

Sammen har vi laget snømenn og seigmenn:)

Disse søte snømennene er lette å lage og en flott aktivitet man kan gjøre sammen med barna.

For å lage disse trenger du:

Minimuffinsformer
Sort, oransj og vanlig marsipan.

Jeg prøvde å lage snømannen hvit men det så rett og slett for kunstig ut og når dette skal spises så synes jeg det er best med mest mulig nøytrale farger! Derfor valgte jeg ikke å farge marsipanen hvit.

Snømannen består av 3 kuler som er 14, 9 og 4 gram.

Rull kulene ut og legg disse i formen.

Det er lettere å starte med alle store kulene.

Rull ut de andre størrelsene og sett disse oppå. Trykk dem lett ned.

Nesen er en gulrot. For å få denne pent på plass lager du et hull i midten av ansiktet.

Form en liten bit med marsipan som en spiss men også som en spiss på den andre enden.
Den ene spissen stikkes inn i hullet :)

Nå sitter nesen fast og du slipper å styre med vann osv.

Lag så 5 like store sorte kuler som du setter på magen og på ansiktet der øynene skal være.

Lag til slutt en hatt og sett på snei ;)

Serveres til marsipangriser!

Håper dere har en flott dag og ikke stresser så altfor mye til jul :)

Det er bare 17 dager igjen til jul.....

Takk for en koselig dag Ann Cathrin:)
Ha en herlig dag videre!

Klem fra Anne Brith

Troikahjerter


Det å få utfordringer fra dere dere ute gjør at jeg hele tiden strekker mine grenser på hva jeg tror jeg klarer å lage ;)

Jeg elsker Troika og visste ja at det fantes en Troikakake men å lage konfekter som dette tenkte jeg ikke på før en av dere tipset og utfordret meg.

Himmel og hav de smakte herlig.

Ingredienser:

1 pakke bringebærgele fra Freia OBS: bruk kun 3 dl av vannet slik blir geleen stivere og mer konsentrert.
Trøffelkrem ( eventuelt nougat)
Marsipan
Sjokolade til overtrekk

Trøffelkrem:
75 g melis
1 dl vann
3 eggeplommer
150 g smør
1 ss kakao

Kok opp melis og vann til en seig masse. Dette tar ca 8 minutter. Avkjøl dette.
Pisk opp eggeplommer og ha melismassen oppi i en tynn stråle.
Del smøret i terninger og ha dette oppi og tilsett til slutt kakaoen.

Hvor mange dette blir er helt avhengig hvor store former du lager.

NB. Hvis du velger å bruke nougat så ikke ha for mye av dette i. Jeg tok nok litt mye i mine og skulle heller hatt mer gele. Så i de neste jeg lager fyller jeg forma 1/2 opp med gele.

Finn en form frem som du vil bruke.

Jeg har bvrukt en hjerte silikonform. Om du ikke har noen form legger du det hele i en langpanne eller annen firkantet form. Da kan det være lettere å starte med marsipan, så trøffelkrem og til slutt gele og så skjære passende biter.

Her kommer min versjon:

Fyll formen med gele. La denne stivne.

Ha oppi nougaten eller trøffelkremen.

Jeg har brukt nougat her men de som er allergiske for nøtter kan ikke spise dette og da er det greit å bruke trøffelkremen. En annen ting jeg gjorde feil var å fylle nougat i alle formene før jeg la på marsipanen. Nougaten stivner fort og da fester marsipanen seg ikke så godt.

Så det kan være greit å ta en for en.

Som dere kanskje ser på bildet så har jeg testet ut to versjoner. En med marsipanhjertet tett inntil kanten og en litt mer uti. Det som har et hjerte som er litt mindre enn nogaten gir et bedre resultat. Dette fordi når du dypper dette i sjokoladen legger sjokoladen seg fint under og du får ingen kanter som stikker ut.

Jeg hadde en hjerteutstikker som passet fint til dette. Har du ikke det så bruker du en kniv.

Legg hele formen i fryseren og trykk hjertene lett ut etterpå.

Jeg hadde de 1-2 timer i fryseren.?


Slik ser de også veldig delikate ut :)

Her kan dere se hvordan jeg har delt inn formen. Litt for mye nougat så neste gang må jeg huske på det.

Dypp hjertene i sjokolade eller la sjokolade renne over. Øs over med en skje.

Sett de bort på en rist og la dem tørke.

Sett hjertene i søte minimuffinsformer.

Server herlighetene.

Håper dere alle har hatt en fantastisk start på uken og jeg håper også mange flere engasjerer seg i julekalenderen min og kommer med tips til hva jeg kan lage. Det er utrolig gøy å lage nye og spennende ting.

Ønsker dere en fortsatt fin mandag!

Klem fra

Anne Brith

Mikke Mus pepperkake


Det er så utrolig mye man kan lage av pepperkakedeig. Bare du har en mal, litt bakepapir og en kniv så kommer du kjempelangt.

Hvorfor ikke la barna bestemme dette året hvordan noen av pepperkakene skal se ut? Jeg er helt sikker på dere ender opp med morsomme og annerledes pepperkaker!

Jeg fikk utfordringen å lage Mikke Mus og jeg har hatt lyst til å lage denne lenge så derfor ble det slik.

Jeg har brukt denne malen:


Det er bare å lagre bildet og printe det ut i størrelsen du selv vil. Så legger du malen på bakepapir og klipper malen ut slik:

Legg malen over pepperkakedeigen som du ruller ut på bakepapir.

Skjær rundt malen.

Pass på at de ikke ligger for nære hverandre.

Når pepperkakene er bakt så tar jeg en pepperkake og bruker som mal. Jeg tegner på alt med spiselig tusj. Har du ikke dette så lag en pepperkake ekstra og tegn på med tusj så kaster du denne etterpå.

Jeg gjør dette for å se på hvor royalicing linjene skal være etterpå.

Lag sort og hvit icing.

Sprøyt ut den sorte kanten slik:

Fyll det med våt sort icing:

Legg så en kant med hvit icing langs den sorte kanten. Dette blir som oftest ikke pent. MEN ikke fortvil du fikser det etterpå.

Fyll dette også med hvit icing og så skal du lage en linje med hvitt i skjæyten på den sorte og hvite slik at du pent skjuler det som ble skjevt:)

Til slutt pynter du nesen i midten og øyne samt munn. Jeg har brukt tip 2 til alle lijnene utenom den tynne streken over nesen. Der brukte jeg tip 1.

Til slutten kan du ha litt rødt i munnen til Mikke Mus.

Lager du pepperkakene store nok ( 10 cm) så er dette ikke vanskelig å lage :)

Slik ble 4 av mine beste:

HUSK bare å ha det gøy. Hvordan de til slutt blir seende ut er ikke det aller viktigste. Det er at man har gjort noe gøy med barna.... barna ser ikke feilene... de ser Mikke Mus... uansett...

Håper dere alle får en strålende søndag.

Jeg håper dere alle sammen deler dette innlegget rundt om på internett.... forum dere er på eller facebook om dere liker ideen om å lage en annerledes pepperkake.

Igjen kos dere masse, jeg har bakt svigermors eplekake i går og noen andre søte pepperkaker så følg med i løpet av dagen på villaperlesukker.no

God søndag til dere alle!

Klem fra

Anne Brith

Sjokoladeroser


Dere ønsker dere konfekt og konfektfylloppskrifter. Jeg lover å komme med mange fremover.

Disse sjokoladerosene ble ikke helt 100% ettersom jeg hadde i tankene at jeg skulle få en effekt på dem slik at jeg kunne se litt av kremen gjennom. Jeg penslet formene noe jeg aldri gjør og det ble ingen suksess:)

Men da er også det uttestet og ved neste anledning så skal jeg pensle dem med mer sjokolade.

Jeg har kjøpt denne rosa formen på Panduro.

Til disse sjokoladerosene trenger du:

200 g mørk sjokolade
Hvit trøffelkrem
15 små runde kransekakebiter

Varm sjokolade i mikrobølgeovn eller over vannbad.

Jeg har brukt Pals sin non temp fra Bakeshop.no

Pensle formen med sjokolade.

Slik :

Sett dette kaldt.

Lag små sirkler av kransekakemasse og stek disse. Til denne formen trenger du 15 stk.
Jeg laget mine sirkler litt mindre enn rosen. ca 2,3 cm. Finn et lite glass i kjøkkenskapet og trykk ut og stek dem i 5-7 minutter på 175 grader.

Lag trøffelkremen.  Jeg laget en hvit trøffelkrem.

Fyll hver rose halvfull med trøffelkrem.

Legg kransekakebunnen ned slik at den legger seg som en bunn i rosen :)

Legg formen kjølig og la det hele sette seg. Gjerne noen timer.

Ta ut formen og trykk forsiktig rosene ut av formen.

Serveres kalde!

Nå håper jeg dere kommer med flere tips. Gjerne pepperkaker i Disneyfigurer ;)

Ønsker dere alle en fin dag videre....

Så var det bare 21 dager igjen til jul.....

Klem fra

Anne Brith

Marsipangris


Her hjemme hos oss har vi flere marsipangriser. I følge min forlovede er det 4 marsipangriser og en som bare "griser" på kjøkkenet. Dere skjønner sikkert at den grisen det er meg :)

Uansett griser kan være søte. Særlig når de kommer i rosa og har fått litt glitter på ;)

I går ble jeg utfordret til å lage marsipangriser til dagens luke. Ettersom dette skal være aktiviteter som man kan gjøre med barn har jeg senket nivået litt slik at alle skal få til å lage dette.

Til 12 griser trenger du:

250 g marsipan
Rosa, sort og hvit marsipan. Jeg brukte vanlig marsipan og farget 250 g rosaog litt sort og brukte hvit marsipan til øynene. Du kan også bruke vanlig marsipan til øynene.

Jeg elsker fargene fra SK. Det er helt fantastiske!

Start med å finne frem minimuffinsformer.

Vei opp 15 gram marsipan og rull ut kuler/sirkler og ha dette i minimuffinsformene.

Vei så opp 5 grams kuler og legg disse oppå.

Lag nesen. Den er kanskje bare 1/5 av hodet. Og lag hull i den. Bruk en gaffel eller annet spist redskap.

Lag gjerne et smil på grisen. Selv om han vet at hans siste dag er kommet så kan det være greit å få et smil på:)

Sett dem på slik:

Så kommer ørene. Lag en liten kule/ball og trykk den inn slik at det blir et hulrom. Jeg bruker et ballredskap til dette. Del dette i to og bruk begge delene til ører. Trykk dem sammen og form dem som griseører.

Letter sagt enn gjort jeg vet men tro meg når du setter på ørene og får på øynene så vil man ikke se at noen er skjeve ;)

Her bretts de sammen:

Her settes det ene øret på:

Og det andre ;)

Grisene skal nå få øyne.

Lag hull der øynene skal komme med en balltool eller et annet kjøkkenredskap. Har du en stor tusj kan du ha plastfolie utenpå denne og tegne gropen med den.

Sett på små øyne av hvit eller vanlig farget marsipan.

Til slutt litt sort inni for å gi dem litt glød :)

Grisen er klar til servering :)

Enkel og grei aktivitet man kan gjøre med de små barna.

Jeg har begynt å få inn tips til hvem som skal få deler av det jeg lager. Det er meningen at det skal kunne glede noen barn og jeg takker for alle gode tips.

Kom gjerne med flere!

Og nå håper jeg dere kommer med tips til hva jeg kan lage til morgendagens luke ;)

Så var det plutselig bare 22 dager igjen til jul :)

Ha en strålende dag videre!

Klem fra Anne Brith
hits