
Jeg skulle bare skynde meg....
Klokka var akkurat 12.00 og barna skulle hentes på skolen med sykkel klokka 12.30. Det tar akkurat 3 minutter å sykle hjemmefra til skolen og jeg tenkte at jeg fint skulle klare å piske opp marengsen, sprøyte den ut og sette den i ovnen på 20 minutter.
Det går Anne Briht, dette kan du!
Jeg ahr laget marengs 1000 ganger men i dag tenkte jeg at ettersom jeg skulle ha med noe godt til barna på svømmingen så skulle jeg doble oppskriften.
Aaaarg....
Oppskriften
- 425 g eggehviter hadde jeg til overs fra en krem i går
- 424 g sukker skal da oppi. Dette ble målt opp og satt tilside
- 424 g siktet melis YES!
Jeg glemte salt eller hvitvinseddik som stabilisator! AAAARG nr. 2 Note to myself: IKKE GLEM SALT ELLER SYRE.
Ren bolle YES
Pisk opp YES
So far so good....
Tiden går fort gitt... hiver oppi litt mer sukker enn jeg tror var bra AAAARGH nr. 3 Note to myself: HA I LITT OG LITT SUKKER.
Så pisket jeg marengsen opp siktet i melis og allerde da jeg sprøytet den ut følte jeg at konsistensen ikke var god. AAAAARGH nr. 4 Note to myself: Ta deg god tid Anne Brith!
Klokken tikker: 12.18
Perler på...forøvrig veldig fine også og inn i ovn.
Klokken tikker videre: 12.22
Inn i bil for å kjøre hjem og hoppe på sykkel.
I mellomtiden står mine "vakre" marengsperler i ovnen og tørker til svømmingen starter.
Klokken viser: 12.30 YES jeg kom tidsnok på skolen!
13.30 tilbake i bakestudioet for marengssjekk..... AAARGH nr. 5.
Jeg hiver meg på telefonen til min beste bloggvenn, leksikonet mitt, oppslagsverket, hjelperen, redderen min men å redde meg i dag er ikke mulig...uansett jeg finner frem: HOBBYKOKKEN i ordlista mi: OLAAAAAV hva skjedde? Hva har jeg gjort galt?
Haha jeg vet det jo selv allerede men jeg tenker kanskje er det noe mer jeg har glemt men jeg og Olav kommer frem til at jeg har gjort følgende feil:
- Ikke pisket opp eggehviten nok før jeg begynte å ha i sukker
- Hadde i altfor store mengder sukker i gangen
- Pisket ikke godt nok opp til marengs før melis ble tilsatt
ERGO - slapp og dårlig marengs som oppfører seg helt annerledes i ovnen enn det jeg vil.
Note to myself: Ikke lag margengs på 20 minutter mer :)
Æsj arrrgh! Jaja jeg tror uansett at de kan spises....

Her kan dere se hvordan det siver fukt ut av marengsperlene.....AAARGH!
Og disse har sprukket....men beholdt sin farge. Aaaaargh!

Jaja bedre lykke neste gang.
God helg dere!

Hvordan så din siste bakekatastrofe ut?
Legg gjerne igjen en oppmuntrende kommentar i kommentarfeltet og eller del din egen bakekatastrofe.
Sammen kan vi kanskje lære av hverandre og unngå så mange slike katastrofer i fremtiden?
AAARGH... jeg kjenner jeg bare MÅ lage marengs igjen i kveld haha....
Vil du lese innlegget: Alt om marengs så klikke deg inn på denne linken. Da unngår du kanskje dette hehe....
God fredagskveld :)
