Katastrofer

Fredag den 13.

400 franske makroner og 8 kaker rett i dass i dag!

Jeg kan ikke skylde på andre enn meg selv.

Litt feil med strømmen og litt ukonsentrert Anne Brith som gleder seg litt for mye til å reise til OSL for å hente Mr. Right i kveld kanskje?

HUFF det er så sykt irriterende å må kaste så mye....

HVA SKJEDDE?

Jeg brukte mandelmel og melis på basis av den lille oppskriften vår i stedet for å lage en dobbel batch.

Det sier seg jo selv at det er for mye eggehviter og at dette ikke blir bra.

Jeg merket det jo på kosistensen...aaargh.

Så kakene: De hevet ikke. Hva skjedde der? Jo jeg hadde glemt bakepulver.

Dette ble ikke makroner hahaha

Har du sett noe så trist?

Jeg gir opp. Tar helg....eller rettere sagt. Tar kveld. For dette må jeg ordne opp i i morgen tidlig så fridagen min med Mr. Right blir på jobben...han får kose seg med å løpe en tur og jobbe selv mens jeg fikser opp i alt dette.

AAAARGH!

Så da vet dere at det er viktig å holde fokus når du baker. HUSK alle ingredienser og ikke tenk for mye på kjæresten når du holder på!

God fredag den 13. folkens!

Når ting går galt....

Jeg skulle bare skynde meg....

Klokka var akkurat 12.00 og barna skulle hentes på skolen med sykkel klokka 12.30. Det tar akkurat 3 minutter å sykle hjemmefra til skolen og jeg tenkte at jeg fint skulle klare å piske opp marengsen, sprøyte den ut og sette den i ovnen på 20 minutter.

Det går Anne Briht, dette kan du!

Jeg ahr laget marengs 1000 ganger men i dag tenkte jeg at ettersom jeg skulle ha med noe godt til barna på svømmingen så skulle jeg doble oppskriften.

Aaaarg....

Oppskriften

  • 425 g eggehviter hadde jeg til overs fra en krem i går

  • 424 g sukker skal da oppi. Dette ble målt opp og satt tilside

  • 424 g siktet melis YES!


Jeg glemte salt eller hvitvinseddik som stabilisator! AAAARG nr. 2 Note to myself: IKKE GLEM SALT ELLER SYRE.

Ren bolle YES

Pisk opp YES

So far so good....

Tiden går fort gitt... hiver oppi litt mer sukker enn jeg tror var bra AAAARGH nr. 3 Note to myself: HA I LITT OG LITT SUKKER.

Så pisket jeg marengsen opp siktet i melis og allerde da jeg sprøytet den ut følte jeg at konsistensen ikke var god. AAAAARGH nr. 4 Note to myself: Ta deg god tid Anne Brith!

Klokken tikker: 12.18

Perler på...forøvrig veldig fine også og inn i ovn.

Klokken tikker videre: 12.22

Inn i bil for å kjøre hjem og hoppe på sykkel.

I mellomtiden står mine "vakre" marengsperler i ovnen og tørker til svømmingen starter.

Klokken viser: 12.30 YES jeg kom tidsnok på skolen!

13.30 tilbake i bakestudioet for marengssjekk..... AAARGH nr. 5.

Jeg hiver meg på telefonen til min beste bloggvenn, leksikonet mitt, oppslagsverket, hjelperen, redderen min men å redde meg i dag er ikke mulig...uansett jeg finner frem: HOBBYKOKKEN i ordlista mi: OLAAAAAV hva skjedde? Hva har jeg gjort galt?

Haha jeg vet det jo selv allerede men jeg tenker kanskje er det noe mer jeg har glemt men jeg og Olav kommer frem til at jeg har gjort følgende feil:

  • Ikke pisket opp eggehviten nok før jeg begynte å ha i sukker

  • Hadde i altfor store mengder sukker i gangen

  • Pisket ikke godt nok opp til marengs før melis ble tilsatt


ERGO - slapp og dårlig marengs som oppfører seg helt annerledes i ovnen enn det jeg vil.

Note to myself: Ikke lag margengs på 20 minutter mer :)

Æsj arrrgh! Jaja jeg tror uansett at de kan spises....


Her kan dere se hvordan det siver fukt ut av marengsperlene.....AAARGH!

Og disse har sprukket....men beholdt sin farge. Aaaaargh!


Jaja bedre lykke neste gang.


God helg dere!



Hvordan så din siste bakekatastrofe ut?


Legg gjerne igjen en oppmuntrende kommentar i kommentarfeltet og eller del din egen bakekatastrofe.


Sammen kan vi kanskje lære av hverandre og unngå så mange slike katastrofer i fremtiden?


AAARGH... jeg kjenner jeg bare MÅ lage marengs igjen i kveld haha....


Vil du lese innlegget: Alt om marengs så klikke deg inn på denne linken. Da unngår du kanskje dette hehe....


God fredagskveld :)


Katastrofemuffins ble kakeballer ;)


Det var tilbud på alle kakemikser fra Toro denne uken på Coop Mega! 40% avslag.

Også jeg tok turen innom. Langpannekaken er super derfra fordi den er glutenfri så den kjøpte jeg noen poser av og samtidig fant jeg ut at jeg skulle teste ut brownisen deres.

Jeg ble allerede litt skeptisk da det begynte med at jeg måtte ha egg, vann og smør oppi først. Hmmm tenkte jeg...et egg... tja da er det jo ikke en helmiks egentlig men men hva kan gå galt...

Jeg skulle teste ut muffinsformer med rosa sløyfe på og veide alle til 50 gram. Fant ut at jeg sikkert måtte redusere steketiden noe... men allerede midt i tiden så jeg til min skuffelse at de var sunket ned.

Åååå  AAAARRRGGGGH.... det er så vanvittig irriterende. Ikke bare bruker man penger på noe men så klarer man å fikle det til slik at baksten blir så hard at du kan slå noen ihjel med den!

Jeg klarer bare ikke slå meg til ro med at ting blir mislykket. Så jeg fant ut at jeg like gjerne kunne ta ut innholdet og smuldre opp og lage kakeballer.

På engelsk heter det cakeballs men jeg likte kakeballer bedre .... hihi

Så her er en how to do...eller how not to do...pick your choice;)

1. Ødelegg først en kake!

2. Bland katastrofekaken eller restene av den med litt sjokolade eller smørkrem og rull baller. Jeg veide dem til 25 gram!

3. Dypp disse i sjokolade. Jeg brukte hvit.

4. La de tørke litt.

5. Pynt med sjokolade eller strø:)

6. Legg ballene i minimuffinsformer og server til en du er glad i.

Krise er en produktiv tilstand. Man må bare fjerne bismaken av katastrofe.


Ha en strålende kveld alle sammen :)

Ikke alt går som planlagt ;)


Energisk og motivert begynte jeg å lage deigen til cookiesene som datteren skal ha med seg på skolen neste uke. Denne deigen skal nemlig ikke bli knadd for mye eller for lite så jeg fant ut at jeg skulle ha alt i den lille mikseren min.

Laget 1 1/2 porsjon og som dere kan se ble det litt i meste laget for Turid. Hun stoppet heldigvis ikke og jeg fikk dratt ut kontakten før deigen lå over hele kjøkkenbenken.

Deigen ble i alle fall delt i to og ene ble fylt med deilig sitronsamk og den andre delen med bananaroma :)

Husk at alle deiger til cookies trenger 1-2 timer hvile i kjøleskap før den kjevles ut. I morgen får dere se resultatet :)

Ha en nydelig dag!
hits