Konfekt

Sitron fudge


Er du glad i Fox? Da vil du elske disse?

En av mine favorittsmaker er sitron og derfor ble jeg ekstra glad da jeg kom over en amerikansk oppskrift på sitron fudge. Dessverre så er det slik at det ikke er så mange oppskrifter fra USA hvor man lager absolutt alt fra bunn så jeg måtte eksprimentere litt selv hjemme på kjøkkenbenken. 

3 ganger måtte jeg lage disse før de ble perfekte. 

SITRON FUDGE

  • 125 g smør
  • 1 boks søt kondensert melk 
  • 2 ts havsalt
  • 100 g sukker
  • skall fra 3 sitroner
  • saften fra 1 sitron
  • 100 g hvit sjokolade

Smelt smøret i en gryte.

Ha i kondensert melk, salt, sukker, skall og saften fra en sitron. 

Kok dette opp og la det koke til det tykner. 

Ta det hele fra varmen og ha i hvit sjokolade og rør til alt er godt blandet. 

Hell det i en form kledd med bakepapir og sett det kjølig over natten. 

Kutt opp biter og server eller legg på glass. 










 

 

Appelsintrøfler


Jeg ELSKER appelsin. Derfor fant jeg ut at jeg måtte prøve meg på appelsintrøfler da jeg så noe lignende på Pinterest. Den opprinnelige oppskriften var fra USA og hadde bare 2 ingredienser. En pose med noe og hvit sjokolade. Slike poser er jeg ikke helt fan av når det skal lages deilige trøfler til jul. Da føler jeg det må være laget fra bunn. 

Når du skal ha appelsin, lime eller sitronskall i oppskrifter bør du koke dem først. Les innlegget: Dette må dere ikke glemme. Fremgangsmåten på hvordan du behandler sitrusfrukter FØR du har dem i baksten din. 

Jeg har nå laget dette 2-3 ganger de siste ukene og har tilpasset oppskriften. Jeg har i mine appelsintrøfler valgt å ha hvit sjokolade. De blir da litt mykere enn om du har mørk sjokolade. HUSK å buke SØTET kondensert melk. Se på boksen at det ikke står USØTET, for den funker dårlig. 

Det du også KAN gjøre er å droppe saften fra appelsinen og bare koke opp litt skall mens det hele koker for så å sile det ut etterpå. Slik får du en deilig og sterk appelsinsmak. 

APPELSINTRØFLER

  • 125 g smør
  • 1 boks søt kondensert melk 
  • 1 ts havsalt
  • 100 g lys sirup
  • skall fra 3 appelsiner 
  • Saften fra 1/2 appelsin
  • 150 g hvit sjokolade eller om du ønsker mørke trøfler 150 g mørk sjokolade.

Ha smør i en kjele og smelt dette på lav varme. 

Ha i kondensert melk, sirup, salt, skallet og saften. Ikke ha for mye saft i! 

La dette varmes gradvis opp til det koker og kok det hele til det blir tykkere. Har du et termometer så skal massen ha 115 grader før du drar den av platen. 

Når massen har tyknet så tar du det hele av varmen og har i den hvite sjokoladen. Eller den mørke om du har valgt den.

Sett det hele kaldt over natten og rull kuler neste morgen. Dypp kulene i melis.

Server til appelsinelskere!

Du trenger ikke rulle kuler, du kan bare helle alt i en form og så skjære opp biter og spise som en fudge.

Jeg kjøpte forresten min kondensert melk fra Kaiser på Lillestrøm. En innvandrerbutikk. Merket er fra Nestle. 

Ha en strålende dag!

Konfekt til jul? Alle oppskrifter på konfekt er samlet sammen her. 

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)









 

Baileyskuler

Dette er godteriet du skal kose deg meg i helgen. Det tar under halvtimen å lage dem!

Har du ikke tid så lager du dem dagen før. Bare oppbevar dem i kjøleskap....åååå nå fikk jeg lyst på sjokoalde gitt!

Du kan også bytte ut Baileyssmaken med din favorittlikør om du har en annen du liker bedre!

BAKE MED ALKOHOL

Husk at når du baker med alkohol så koker su ofte opp drikken slik at all alkoholen forsvinner. Det er altså ikke farlig å gi disse kulene til noen som er gravide elelr skal kjøre :)

TRØFLER

Grunnoppskriften på trøfler er at man har dobbelt så mye sjokolade i som fløte, men om du liker en mildere variant sjokolade, altså en melkesjokolade må du ha 1 del fløte og hele 3 deler sjokolade.

BAILEYSKULER

  • 100 g kremfløte
  • 200 g sjokolade 70%
  • 25 g smør
  • 1/2 dl baileys
  • strøssel til pynt

Kok opp kremfløte og baileys i en kjele. Ha i hakket sjokolade og smør i  og trekk det hele fra varmen.

Rør godt til all sjokolade har smeltet.  Sett dette kjølig. Rull kuler a 10-12 gram mellom hendene og rull det til slutt i strøssel.

Disse er herlige!

Fotokredit: Lisa Bjorheim

Ønsker dere en fantastisk fredag!

Troikahjerter

Dette er en skikkelig godbit du kan kose deg med både når du lager den og etterpå :)

Til disse herlighetene trenger du:

  • 1 pakke bringebærgele fra Freia OBS: bruk kun 3 dl av vannet slik blir geleen stivere og mer konsentrert.
  • trøffelkrem ( eventuelt nougat)
  • marsipan
  • sjokolade til overtrekk

 

 

Trøffelkrem:

  • 75 g melis
  • 1 dl vann
  • 3 eggeplommer
  • 150 g smør
  • 1 ss kakao

 

Kok opp melis og vann til en seig masse. Dette tar ca 8 minutter. Avkjøl dette.

Pisk opp eggeplommer og ha melismassen oppi i en tynn stråle.

Del smøret i terninger og ha dette oppi og tilsett til slutt kakaoen.

Har du en sjokoladekonfektform er denne perfekt men du kan også bruke silikonformer. Jeg har brukt en hjerteform.

Om du ikke har noen form legger du det hele i en langpanne eller annen firkantet form. Da kan det være lettere å starte med marsipan, så trøffelkrem og til slutt gele og så skjære passende biter.

Slik gjør du:

  • Fyll formen med gele. La denne stivne.
  • Ha oppi nougaten eller trøffelkremen.
  • Jeg har brukt nougat  men de som er allergiske for nøtter kan ikke spise dette og da er det greit å bruke trøffelkremen.
  • Jeg hadde en hjerteutstikker som jeg stakk ut marsipan med. Legg hjertet oppå den flytende nougaten.
  • Legg hele formen i fryseren og trykk hjertene lett ut etterpå.

 

 

  • Dypp hjertene i sjokolade eller la sjokolade renne over. Øs over med en skje.
  • sett de bort på en rist og la dem tørke.
  • server hjertene i mini muffinsformer.

 

 

Ha en herlig dag!

Fylt konfekt



Hjemmelaget konfekt trenger ikke alltid se hjemmelaget ut.

Du trenger:

Slik gjør du:



  • smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn.

  • fyll formen med sjokolade og la den stå i 2 min.

  • snu formen opp ned og la den stå på en rist med bakepapir under.

  • overflødig sjokolade skraper du av bakepapiret og bruker om igjen.

  • fyll skallene med fyll

  • smør over smeltet sjokolade og la det stå kaldt.

  • legg formen kraftig på benkeplaten og konfektene vil falle ut.




For å lage flotte konfekt anbefaler jeg dere å kjøpe dere hardplastikformer som denne jeg har brukt. Silikonformer er ikke alltid like sikre og det er så kjedelig når resultatet ikke blir bra fordi man kjøpte seg en billig form.

Formen jeg har brukt koster kr. 299.- og er nok en investering men kan derimot brukes til mye og har en garanti på hele 10 år :)




Giveaway

Vinneren av det runde utstikkersettet ble Ida Henriette. Gratulerer til deg. Send meg en epost med navn og adresse så sender jeg ut din gave. Alle gavene fra de siste ukene blir sendt ut i morgen så vet dere at det er på vei :)

Dagens giveaway er denne hjertekonfektformen jeg har brukt for å lage disse hjertekonfektene.

Har du lyst til å vinne denne så skriv en kommentar i feltet nedenfor og fortell meg hva det neste du skal bake er :)

@VillaPerlesukker

Hjemme hos oss er det virkelig kaos nå.I morgen får vi nøkkelen til vårt nye hus og både barn og voksne gleder seg. Kjøkkenet er bestilt og min kjære mamma og pappa kommer fra Nord Norge i helga for å hjelpe oss. Jeg lover å komme med oppdateringer på kjøkkenfronten ;)

Ønsker dere en herlig dag!







Konfektfyll


Jeg har noen få gode oppskrifter jeg bruker til fyll i konfekt.
Never change a winning team heter det og derfor faller jeg ofte alltid tilbake på mine sikre og gode oppskrifter.

Men innimellom må man jo teste ut noen nytt og det er alltid spennende å smake på konfekten etterpå om den har blitt god.

Her er mine favoritter:

Sjokoladefyll:

400 gram mørksjokolade
1 pk fløte
2 ts vaniljeessens
30 gram smør

Smelt alt i en kjele. DET SKAL IKKE KOKES!!! Kun smeltes. Ta det av plata og sett kjølig slik at kremen kan få stivnet litt. Ha det i en sprøytepose og sprøyt oppi konfekten.

Karamellfyll:

400 g melkesjokolade
1 pk fløte
Dråper av karamellaroma dette kan kjøpes på Panduro
30 gram smør

Smelt alt i en kjele. DET SKAL IKKE KOKES!!! Kun smeltes. Ta det av plata og sett kjølig slik at kremen kan få stivnet litt. Ha det i en sprøytepose og sprøyt oppi konfekten.

Hvit trøffelkrem:

3 dl kremfløte kokes opp
150 gram hvit sjokolade. Ha denne oppi og la den smelte i den varme fløten.

Sett kaldt over natten. Pisk det hele opp med mikser til kremen er som vanlig krem.

Nå kan du tilsette smaker om du ønsker det. Spøyt denne i konfekten.

Mintfyll:

1 eggehvite
0,5 dl fløte
10-20 dråper peppermyteolje

Bland dette sammen og tilsett 500 g melis. Kna dette godt sammen og dekk det til.
Sett det kaldt en stund og rull kuler eller fyll konfekten med mintfyllet.

Hvis det er noen av dere der ute som har en knakende bra oppskrift på fyll til meg så tips meg gjerne om dette.

Ha en strålende dag videre!

Klem fra Anne Brith

Røde cubakuler med gullglans


Det finnes så ufattelig mange varianter på konfekt og de fleste tar ikke så lang tid heller.

Disse cubakulene er ikke bare deilige men også søte på et kakefat til jul.

Du kan bruke hvilken som helst sjokolade til dette. Kjøp din favorittsjokolade og lag konfekt til jul!

Jeg brukte rød marsipan fra Pals kjøpt hos bakeshop.no men det går fint an å bruke en marsipan kjøpt i dagligvarebutikk.

Velg en av dine favorittsjokolader.

Del denne opp i passende biter. Jeg delte mine biter for små så jeg tok to av disse i hver kule.

Rull en tykk pølse og skjær flak som er ca 15 gram hver.

?Legg sjokoladebiten i midten og rull kulene pene.

Rull de til slutt i glitter. Jeg har brukt gullshimmer fra SK.

Til slutt legger du hver kule i en gullfarget minimuffinsform.

Så er de klare til servering:)

Ha en herlig kveld!

Klem fra

Anne Brith

Issjokolade


Disse søte formene kjøpte jeg på Åhlens for noen uker siden.

De er perfekte til iskonfekt!

Oppskriften på iskonfekt er som følger:

200g sjokolade
150 g delfiafett

Alternativt kan man smelte nougat og ha som et lag oppi og på toppen avslutte det hele med en valnøtt;)

Sett frem formene og smelt sjokoladen og fettet i mikrobølgeovnen.

Fyll formene 1/3 med hvit sjokoladeblanding.

Smelt så nougaten i vannbad og ha i en teskje nougat i hver form.

Ha hvit sjokolade over som avslutning og legg til slutt alternativt en valnøtt eller hasselnøtt oppå :)

Herlig konfekt til jul :)

Enkel å lage og herlig til kaffen :)

Det gjør seg nok veldig med litt nøtter i denne. Det blir litt mer motstand.

Vennlig hilsen

Anne Brith

Helt konge!


I går hadde jeg et lite juleverksted sammen med noen få jenter.
Ettersom vi var så få fant jeg ut at jeg ikke skulle ta regien selv men la de selv styre litt og bestemme farger ol.

Det er så gøy å se hvilke farger og kombinasjoner man kommer frem til om man lar andre bestemme. Vi laget noen skikkelig spreke marsipankonfekt men mer om det i eget innlegg....

Resultatet av kvelden ble som overskriften sier: Helt konge!

FARGENE KAN KJØPES HER.

Herlig med litt andre farger enn rosa og rødt :)

Disse konfektene er laget av oreokjeks og du kan finne hele beskrivelsen på hvordan det gjøres her

Husk at når du skal dyppe konfekt i sjokolade så må sjokoladen være tynn nok. Hvis den ikke er tynn nok så sper du på med delfiafett.

For å få et fint resultat må du også dyppe det i en skål som har nok sjokolade. Du kan klare deg med 200 g flytende og fin rennende sjokolade men da må du sette konfekten på en gaffel og ta en skje og øse over med.

Dette gir det beste resultatet.

Her blander vi sjokoladen med kongeblå pulverfarge.
Du trenger ikke så mye bare rør godt slik at alle partiklene er løst opp.

Kongeblå hvit sjokolade ;)

Her kan dere se at skålen er bare halvfull men vi bruker en gaffel og sper på med en skje.

Legg konfektene til tørk på en rist:)

Etterpå valgte vi å dyppe i lilla :) Adventstiden er jo rett rundt hjørnet og jeg synes det er koselig med litt lilla i tiden som kommer:)

Det er litt vanskelig å se på bildet men fargen ble utrolig nydelig :)

Nam nam.... snakk om å kose seg...

Jeg legger alltid et bakepapir under rista for å unngå søl :)

Slik ser de ut inni :) Disse bør oppbevares kjølig og serveres rett ut til besøket :)

Blir konfekten varm ( romtemperert ) så blir smaken ikke så god.

Takk for en trivelig kveld jenter!

Klem fra

Anne Brith

Oreokonfekt


Her er da endlig oppskriften på oreokonfekt.

Du trenger:

1 pk oreokjeks
100 g sjokolade etter ønske
Form for å ha konfekten i.

En pakke konfekt gir 12-16 hjerter alt etter hvor store formene er:)

Jeg lagde disse med 1 pakke kjeks men det kan være greit å lage dobbel porsjon fordi det må prøvesmakes underveis;)

Hvis du ikke har blender/hurtigmikser så hakker du dette smått for hånd.
Kjeksen skal se ut som grovt mel helt til slutt.

DU SKAL IKKE TA UT KREMEN MEN BLANDE HELE KJEKSEN!!

Nesten ferdig:

Ha kjeksen i en bolle. Varm 100 g sjokolade i mikrobølgeovnen eller over vannbad.
Dette skal røres inn i kjeksmassen.

Hell sjokoladen i kjeksen. Jeg valgte melkesjokolade fordi jeg hadde dette tilgjengelig ;)

Bruk så 2 små skjeer og fyll formen godt med massen. Trykk godt ned i hver form.?


Sett dette kaldt i en halvtime og ta de ut av formen. Sjokoladen som var smeltet har nå fått satt seg i oreomassen og gjør at massen blir stiv og massen former seg i formen ;)

Trykk ut formene om du bruker silikonform og bruker du en konfektform så slår du disse ut av formen på benken.

Smelt sjokolade og dypp konfekten oppi. Husk å smelt nok sjokolade slik at du får dyppet den. Det kan være lurt å ha en skje ved siden av slik at du heller over sjokolade med skjeen.

Husk at sjokoladen må være tynn nok. Om den er tykk så er den for KALD og du må varme den opp litt mer. For å få et perfekt resultat kan du spe på med litt delfiafett :)

Jeg bruker en gaffel. Det at konfekten er kald gjør at sjokoalden stivner nokså fort.

Her kan dere se at idet jeg legger nummer 4 på risten så er nummer 1 og 2 tørket.

Før de stivner helt så vipper jeg dem av risten og setter de på bakepapir.

Etterhvert er de helt ferdige og kan settes på fat.
HUSK: Ikke ta på konfekten med fingrene. Det blir fort merker på og det er ikke pent. Bruk en spatel eller kniv når du skal flytte på konfekten. Eller bruk engangshansker ;)

Lag pynt for å ha oppå. Jeg brukte rød marsipan og stakk ut hjerter.

Feste til det røde hjertet.

Legg på hjertene og så er de ferdige til servering.

Disse er helt nydelige. Og den andre halvparten skal jeg dyppe i hvit sjokolade men det blir i kveld på juleverkstedet ;)

Kos dere masse med familien i dag... i morgen startet en ny og travel uke:)

Hilsen fra

Anne Brith
?

Konfekt


Det latinske ordet for konfekt er "confectum". Det betyr fremstillet eller laget til.
På 1400-tallet kunne man kjøpe konfekt i form av kandisert frukt på apoteket.

Det var dog kun for den mer velstående delen av befolkningen. Hovedsakelig kun for kongelige og adelige:)

Senere da prisene på råvarer ble lavere kunne folk hjemme også begynne å lage slike lekre herligheter selv.

I dag tror jeg faktisk at de aller fleste lager en form for konfekt til jul :)

Jeg har laget en hjertevariant fylt med en salig trøffelkrem.

Når man skal lage sjokoladekonfekt så kommer man ikke utenom at man faktisk må lære seg litt om hvordan man behandler sjokolade. Jeg skal ikke gå så dypt inn på dette da det kommer en helt egen del om sjokolade her på bloggen men jeg har brukt Pals sin non temp sjokoalde som jeg har kjøpt på Bakeshop.no. Heia Terje Nettbakeren!

Før du lager slik konfekt så husk på å få tak i noen gode og faste konfektformer.

Trøffelkremen inni er kun 1 pk fløte kokt opp og blandet med 150 g hvit sjokolade. Denne settes etterpå kaldt i 1 døgn og piskes opp. Så kan den sprøytes i.

Start med å legg klar en form du vil lage konfekt oppi.

Bruk så sjokolade etter ønske. Jeg har brukt pals sin ;)
Den kan du kjøpe på bakeshop.no

Hva er non temp sjokolade spør du deg selv kanskje om? Det er en sjokolade man ikke trenger å temperere før man lager konfekt. Den blir stiv og blank selv for blondiner som meg ;)

Varm denne i vannbad elelr mikrobølgeovn på svak varme.

Her kommer 1000-tipset for dagen i dag: Hell over sjokoladen i hver form. Dvs at hver eneste form skal fylles med sjokolade til toppen. På internett viser de fleste at man skal pensle formene innvendig for så å fylle dem. Det som da skjer er at man ikke klarer å få dette jevnt og man vil etterpå se steder som er gjennomsiktig. DET er ikke særlig pent ;)

La formen stå med sjokoladen oppi i 30-40 sekunder og så snur du formen på risten slik at all overflødig sjokolade renner ned på bakepapiret ;)

Når denne har stått litt så snur du den og bruker en skarp kniv til å skjære bort rester rundt kantene :)

Så er tiden kommet til fyll og man kan fyller herlighetene med alt mulig:)
Jeg brukte en trøffelkrem. Den som er rosa har jeg kun tilsatt most jordbær:)

Så skal konfektene få en bunn. Og da fyller jeg igjen konfekten opp med sjokolade og drar en kniv lett over slik at det blir rett.

Dette settes på kjøl i 1-2 timer. Så når du tar de ut kan du slå denne formen hardt i benken slik at alle kommer ut. Jeg slo kanskje litt for hardt fordi jeg var redd noen skulle bli sittende inni:)

Her kan dere se at en ble knust :)

Disse passer veldig godt i en cellofanpose som venninnegave til jul :)


Nam nam.... håper dere alle får en strålende dag :)

Sjokoladehilsen fra

Anne Brith

Jordbær og sjokolade


Det er ikke mange kombinasjoner av smaker som er bedre enn jordbær og sjokolade.

Disse jordbærene laget jeg til et bryllup. Med champagne servert ved siden av så høstet brudeparet ros.

Jeg har fått låne bildene fra My sweet & saucy for å vise dere hvordan de lages :)

Start med brudgommene. Dypp halve fronten av jordbæren i hvit sjokolade. Dette skal da bli skjorten.

Dypp så den ene delen nedi. Sørg for at du får en god "skulder"

Dypp så den andre "skulderen nedi den mørke sjokoladen.

La disse tørke.

Sprøyt på knapper og sløyfe :)

Så tar du brudene:

Dypp jordbærene godt nedi den hvite sjokoladen.

Pynt på med sjokolade i hver retning. Ikke vær redd for at det ikke ser bra ut for det er nokså lett.

Pynt med et halskjede. Jeg har brukt tip 1 til dette.

Her er mine slik de ble til slutt :)

Sjokoladehilsen fra Anne Brith

Marsipanblomster


Det er så utrolig lite som skal til for å glede en annen.
Litt marsipan, sjokolade, et bånd og en konfekteske er alt du trenger.

Start med å finne frem marsipan og farge dem i tre forskjellige farger.

Kjevle ut marsipanen og legg lagene oppå hverandre slik som på bildet.

Stikk ut blomster eller hjerter eller hva du nå enn måtte ønske.

Når du skal stikke ut de røde så må du snu marsipanen slik at det røde kommer opp. Da blir de finest ;)

Lag så mange som du har plass til i esken. Jeg trenger bare 5 men min forlovede spiser gjerne 10-12 stykker så jeg fant ut at jeg like godt kunne lage noen ekstra hehe.

Lag en liten grop i midten der sjokoladen skal legges i. Smelt så sjokolade og dypp litt i midten ;)

La de tørke litt slik at sjokoladen blir stiv.

Legg de i en konfekteske og pynt med bånd.

Den største gleden du kan ha det er å gjøre en annen glad!

Ha en fantastisk dag videre!

Anne Brith

Blomsterkonfekt


Ååååå det nærmer seg jul med stormskritt og jeg skal i tiden fremover teste ut mange forskjellige typer konfekt. Det er så utrlig enkelt å lage søtsaker selv hjemme og familie og venner setter umåtelig pris på en liten førjulsgave :)

Du trenger:

Konfektformer
Marsipan
Farger
Sjokolade eller ganache
Spatel eller kniv

Bruk en form etter ønske. Jeg har brukt blosterformen. Jeg valgte å farge marsipanen rosa og lilla men det er ikke så lett å se at min konfekt er lilla på bildet ;)

I midten la jeg en rosa bit med marsipan.

Press marsipan inn i formen og lag et lite hulrom for sjokoladen.

Fyll disse med ønsket fyll. Jeg har brukt ren hvit sjokolade da disse er til min forlovede som elsker hvit sjokolade og marsipan ;)

Ta bort overflødig sjokolade med en spatel eller kniv Sett det hele i fryseren i noen timer. Når dette har blitt hardt kan du vippe de ut av formen og servere dem :)

Velbekomme!
hits