januar 2011

Bling bling cupcakes


"A kiss on the hand may be quite continental...But diamonds are a girl's best friend :) :)


Jenter elsker alt som glitrer og blinker og med disse spiselige diamantene vil du garantert få en wow-effekt fra de som får en slik bling bling cupcake servert.


Spiselige diamanter har vært på markedet en stund. De finnes i mange former og farger men jeg synes rett og slett at de helt vanlige gjennomsiktige er de flotteste. De smaker som sukker og blir myke i munnen. Akkurat som en sukkerbit.


Spiselige diamanter settes på kaker og cupcakes rett før de skal serveres. Om de blir liggende lenge kan de miste glansen sin. Skjer dette kan du faktisk pusse dem pene igjen :)


Jeg pyntet mine cupcakes først med rosa sukkerpasta. La så en diamant i midten og rundt denne sukkerperler. Så til slutt en sirkel med diamanter.



Her kan dere se det ovenfra:



Så jenter det er bare en ting å gjøre: kjøpe spiselige diamanter!



Ønsker alle en finfin kveld!


Ikke glem å registrere deg til mitt nyhetsbrev!


Til vi møtes igjen....


Cupcakeskole 4 - Dekorere med sukkerpasta

Hei alle sammen,

Håper dere har hatt en herlig helg. Jeg var ute på en liten reise i slutten av forrige uke og jeg fikk endelig tid til å lese gjennom noen kakebøker jeg har kjøpt meg :) Mer om bøker siden.

I dag får dere 4. del i serien: Cupcakesskole. Hvordan dekorerer man en cupcake med sukkerpasta?

Du trenger:

    • Cupcakes

 

  • Syltetøy etter ønske

 

 

 

 

  • Pynt

 

 

Jeg har denne gangen brukt cupcakes som er litt høye men du kan også bruke helt flate cupcakes.

legg en halv t-skje med syltetøy oppå hver cupcake og smør dette litt utover.

Kjevle sukkerpasta ut og trykk ut to sirkler som dekker overflaten helt.

Slik som vist på bildet. Jeg har brukt fargen Royal Blue fra Wilton

Legg sirklene oppå og bruk en smoother til å jevne ut trekket med. Hvis du ikke har en slik kan du bruke en gelepakke fra Freia. Funker like bra :)

Lag pynten. Jeg pyntet mine cupcakes med rosa roser og 3 gule blomster.

Legg noen spiselige diamanter i midten av de gule blomstene og server :)

Jeg har brukt bringebærsyltetøy på mine fordi jeg hadde sjokoladecupcakes. Jeg synes bringebær og sjokoalde passer godt sammen. Et annet tips kan være rabarbrasyltetøy. Syrlige syltetøy passer meget godt til å bruke som "lim" til sukkerpasta. Du kan også bruke en smørkrem.

Barn er veldig glade i browniescupcakes med smørkrem og sukkerpasta som pynt.

Bøker

Fremover vil jeg tipse dere om gode bøker innenfor det søte liv. Jeg har kjøpt meg 5 nye bøker de siste ukene og gleder meg til å teste ut oppskrifter og fortelle dere om dem. Følg med på bloggen :) Det vil komme en egen kategori for bøker :)

Nyhetsbrev

I dag burde du registrere deg for å få mitt nyhetsbrev. Hver måned sender jeg ut 1-2 mail om det søte liv. Har du ikke registrert deg ennå? Gjør det nå: klikk her.

Tusen takk til alle som deler siden min med kjente og kjære. Det er fantastisk å få så mange positive tilbakemeldinger.

Ønsker alle en herlig dag og en fantastisk uke!

Til vi møtes igjen....

Flower cupcakes


En dag igjen så er det helg dere og hva er vel bedre enn å kose seg med cupcakes til helgen?


Tidligere denne uken laget jeg disse rosa blomstene som passer perfekt på en chokolate fudge cupcake med vanilje smørkrem.


Ukedagene flyr forbi og det er først når fredag kommer jeg føler jeg kan senke skuldrene og ta ting litt med ro. Har dere det også slik?


For å lage slike cupcakes trenger du:




  • sjokoladecupcakes

  • lyseblå smørkrem

  • blomst til pynt

  • sprøytepose og rund tip ( dere klarer dere også uten rundt tip om dere har en plastpose eller klarer å lage et kremmerhus av bakepapir. Klipp av tippen helt rett og voila har du en rund tip :)


Start med å sprøyte kremen på cupcaken. Denne toppen er 3 sirkler stor og man begynner nederst helt på kanten og presser ut kremen og lager et sirkeltårn om dere skjønner :)

Et tips til nybegynnere. Sprøyt ut smørkremtopper på et bakepapir først så øv deg der. Ta så all kremen tilbake i posen og sprøyt på cupcakene :)

Her kan dere se hvordan jeg gjorde det:


Legg så blomstene oppå :



Slik og så kan de serveres :)



Kom gjerne med ønsker om hva dere har lyst til å se mer av her på bloggen. Neste uke vil det komme noen kaker og så vil det bli en del tips til morsdag og Valentine <3


Nyhetsbrev


Neste uke vil nyhetsbrevet bli sendt ut og jeg håper du har meldt deg på! Har du ikke gjort det gjør det NÅ. Klikk her. Du vil 1-2 ganger i måneden bli oppdatert på trender og få ideer innenfor det søte liv.


Håper dere alle får en fantastisk dag videre og til vi møtes igjen:


Du er i mitt hjerte - cookie


God morgen alle sammen!


Hver gang jeg drar fra barna i barnehagen eller på skolen så tegner vi et hjerte til hverandre i luften eller på vinduet. Det betyr at selv om vi ikke er sammen tenker vi på hverandre og har jeg dem i mitt hjerte :)


I morgen skal jeg ut på en liten reise og vil jeg være borte fra dem i noen dager. Derfor tenkte jeg at jeg skulle lage en liten kjeks til dem og legge på putene deres i en liten cellofanpose med en liten lapp at jeg elsker dem og at jeg har dem i hjertet mitt :)


Kjeksene er laget av Pinwheel cookie deigen.


For å lage disse trenger du en kakemann utstikker eller en mal av bakepapir som du legger oppå og skjærer rundt med kniv. Pluss en hjerteutstikker.



Det jeg gjorde var å kjevle ut brun sjokolade deig. Stikk så ut kakemenn:



Stikk ut et hjerte:



Erstatt hjertet med et rødt:



Legg det pent inn der du stakk ut det andre:



Stek kakemennene på 175 grader celsius i 7-9 minutter.



Gi dem til de du er glad i :) Gjerne med en liten personlig beskjed.


Oppskrifter


Jeg jobber hele tiden med å få denne nettsiden så oversiktlig som mulig. Per i dag er jeg ikke fornøyd med hvordan oppskriftene er presentert :( Tanken min er å lage en egen side hvor alle oppskriftene er samlet og kategorisert mye bedre. Du vil da kunne finne : dagens oppskrift, tips til valentine osv under egen fane oppskrift.


Minuset med å gjøre denne forandringen er at det fremover vil komme en del nye innlegg som dere allerede er kjent med. oppskriftene må legges i den filen og vil da også publiseres her på forsiden. Jeg tror resultatet blir mye bedre enn kanskje den lille irritasjonen noen vil få over å se ting på nytt så kom gjerne med tips til meg om hva dere mener om saken.


Kommenter gjerne i dette innlegget!


Kategorier


Øverst til venstre på nettsiden ligger alle kategoriene pent alfabetisk nedover. Når du trykker på en av disse vil det siste innlegget i den gjeldende kategorien komme opp og du må slik som det er i dag bla deg bakover. Det er tungvindt. Jeg håper at om noen dager vil du kunne trykke på en kategori og så vil alle innlegg i den kategorien komme frem på en liste med et minibilde foran :)


Ha tålmodighet med meg det skal bli lettere å finne frem her. Om det er noen der ute som er kjent med wordpress og som jobber med brukerstøtte til wordpress er jeg veldig interessert i å komme i kontakt med deg: Send meg en mail på post@villaperlesukker.no


Nyhetsbrev


Neste uke vil årets første nyhetsbrev bli sendt ut herfra. Har du ikek registrert deg ennå? Gjør det nå ved å klikke her.1-2 ganger i måneden vil du motta tips og råd innenfor det søte liv :)


Ønsker dere en fantastisk dag!



100 dager fest!


I morgen skjer det! 100 dager i klasse 1A :) Datteren og resten av klassen har invitert hele trinnet til fest. De skal dekke langbord, få ha med seg en leke og ha det gøy sammen med resten av alle 1.klassingene på Sørumsand Skole.


Jeg fikk det ærefulle oppdraget å lage kake til 70 stykker :)


Det måtte bli en etasjekake og så måtte det bli en fargerik en. MED logoen til skolen som er en sol som ligger halvt over horisonten.


2 hele dager har jeg og en annen mamma Heidi brukt på jobben og selv om jeg som perfeksjonist alltid ser forbedringspotensial så var de store i øynene da vi fikk levert kaken :)


Batteriet på kameraet mitt har streiket fullstendig så det kan hende at dette blir det siste innlegget på bloggen. Jeg tror det er på tide å ønske seg et nytt kamera :) :) :)


Så derfor beklager jeg den dårlige bildekvaliteten på dette innlegget.


Jeg håper å komme med noen bilder av hvordan kaken ble til etterhvert.


Ønsker dere alle en strålende dag videre!


HUSK å melde deg på mitt nyhetsbrev! Om du ikke har gjort det så klikk her. Du vil 1-2 ganger i måneden få en mail som inneholder tips og trender innenfor det søte liv :)


Ønsker alle 1.klassinger en superdag i morgen!


Stor klem fra Anne Brith <3


Til alle andre:



Pinwheel cookies


Oppskriften på disse spiralkjeksene fant jeg på nettet da jeg surfet etter inspirasjon. Jeg er helt sikker på at jeg leser gjennom hundrevis av oppskrifter hver måned. Denne oppskriften fanget min interesse fordi den hadde "det lille ekstra".


Dette er det de i USA kaller sugarcookie men eggeplomme, melk og sjokolade gjør den spennende. Jeg prøvde først orginaloppskriften men den var det for lite mel og litt mye sukker i så her kommer min egen tilpasset oppskrift på Pinwheel cookies :)


Ingredienser:




  • 400 g hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts salt

  • 230 g smør

  • 200 g sukker

  • 2 eggeplommer

  • 1 dl melk

  • 30 g hvit sjokolade og 30 g mørk sjokolade


Slik lager du deigen:

  1. Miks smør og sukker hvitt.

  2. Tilsett eggeplommene.

  3. Sikt i det tørre og ha i melken. Rør så godt.

  4. Del deigen i to og ha i smeltet sjokolade i hver sin del.

  5. Hvis du vil farge begge delene må du bruke hvit sjokolade i hver del og IKKE ha i mørk sjokolade.

  6. Legg delene i hver sin brødpose og la det stå kaldt i 1-2 timer før du jobber videre med deigen.


Stekes på 175 grader celsius i 7-9 minutter.

For å få minst mulig svinn og deig som blander seg med hverandre lages denne kjeksen ut av 2 firkanter/rektangler alt etter hvor store du vil ha kjeksen.

Rull ut brun deig og lag en firkant. Rullekanten må være minst 14 cm. Jeg kjevlet den ca 1/2 cm tykk.


Så den rosa delen:



Legg så delene oppå hverandre. Jeg la min rosa del oppå den brune.


Legg den rosa delen 1 cm fra kanten til den brune slik at når du begynner å rulle delene til en pølse ruller du den brune kanten rundt det rosa endestykket. Hvis du ikke gjør som beskrevet over får du kjeks som ser slik ut:



Sønnen i huset mente dette var sædcellekjeks og de kunne han absolutt IKKE spise.


Så husk på det!



Nå må du pakke denne pølsa inn i bakepapir og legge den kjølig til natten over. Et tips er å sette den på høykant slik at den holder den runde formen :)


Skjær så stykker på ca 1/2 cm og legg disse på et bakepapir og stek dem på 175 grader celsius i 7-9 minutter.


Serveres til knisete skolegutter/jenter med et stort glass melk til. En garantert suksess etter endt skoledag:)




Nyhetsbrev


Om du ikke har meldt deg på til mitt nyhetsbrev så gjør det nå! Klikk her. Hver måned sender jeg ut 1-2 sukkersøte mail fylt med tips til det søte liv. Nyhetsbrevene kommer ikke til å bli lagt ut offentlig så det vil ikke være mulighet å lese dem her på nettsiden :)


Takk til alle som deler denne nettsiden med venner og kjente. Det gjør at jeg langsomt men sikkert vokser og blir større. For hver dag stiger jeg i blogglisten og det hadde jeg ikke klart uten deres hjelp :) Virtuell cupcake sendes som takk til alle :)


Håper dere alle har det fint. Til vi møtes igjen.....








Blomst av sukkerpasta


Jeg vet ikke helt hva det er men merkelig nok så lykkes jeg alltid med ting når jeg har hjelp i kjøkkenet.


I dag har jeg og Heidi laget all pynten til en 3 etg kake som skal serveres til 100 dagersfesten til alle 1. klassingene på skolen. Jeg er så utrolig heldig som får hjelp og assistanse når jeg trenger det :) God klem til deg Heidi.


Så i dag lagde vi sukkerpasta og jeg har knotet med denne pastaen og noen ganger ikke fått den skikkelig til. Men i dag gikk det helt fantastisk. Jeg tror jeg har brukt feil fett noen ganger. Og jeg skal i kveld redigere oppskriften slik at dere andre ikke gjør samme feil.


Jeg hadde litt sukkerpasta til overs og ville teste ut en ting jeg har tenkt til å ha som pynt på noen søte cupcakes: en 4 blads blomst. Om du vil ha en slik utstikker som jeg har kan du bare google 4 petal flower cutter. Kjøp gjerne merket ffm for de er billige og gode på kvalitet.


Lag sukkerpasta og farg denne rosa eller i en annen ønsket farge og kjevle ut dette tynt på et bakepapir eller tupperwareunderlag.



Stikk ut så mange du trenger. Men husk sukkerpasta tørker fort og det kan være greit å stikke ut bare 4 hver gang.


Legg disse oppå en mykere plate. Jeg har brukt en blomstermatte men har du noe av skumgummi så funker det også :)


Bruk et ballredskap eller baksiden på en miniteskje og rull bladene tynne :



Slik:



Ta så blomsten i hånden og lag en spiss på enden av hvert blad:



Når dette er gjort skal den legges til tørk i en blomsterkopp:



Om du ikke har dette bruker du en tom eggekartong ;)



Så tar du en pensel og pensler litt vann i en sirkel midt i blomsten og drysser små runde kakestrø oppå. Gjerne i hvitt eller gult.


Slik:



Nei så nydelige de blir ;)


La de tørke i noen timer og så kan du bruke dem til pynt :)



Hvordan mine blir til slutt får du se så snart jeg er ferdig med mitt prosjekt til skolen.


IKKE GLEM: å melde deg på til mitt nyhetsbrev :) Klikk her.


Ønsker alle en strålende kveld videre:)


Til vi møtes igjen....





Flower cookies


Det er så fantastisk gøy å bake og det gir meg så mye glede :) Teste ut nye oppskrifter er supergøy og oppskriften til disse blomstene er en vanlig kjeksvariant men for å få mer smak så hadde jeg i hvit sjokolade.


Selve oppskriften kommer først i morgen fordi dette har jeg laget av "restene" til cookiene jeg egentlig lager. De må nemlig stå over natten i kjøleskapet før de kan stekes så vær tålmodige kjære lesere :)


Du kan også bruke denne oppskriften.


I morgen skjønner dere mer :)


Jeg har også tenkt til å lage en egen beskrivelse på det å farge deig om noen er interessert?


Til disse deilige kjeksene trenger du brun og rosa deig. Brun får du ved å blande smeltet mørk sjokolade i en kjeksdeig og rosa ved å blande i fargepasta.


Kjevle deigen utover et bakepapir slik:



Og den rosa slik:



Bruk så en blomsterutstikker og stikk ut kjeksene. Min utstikker er ca 6 cm.



Til å lage fargen i midten bruker jeg en tip og trykker ut midten på hver kjeks og bytter farge slik at hver blomst får to forskjellige farger:



Så de rosa:



Stek dem på 175 grader celsius i 7-8 minutter :)



La de avkjøle og server til noen du er glad i.


Nyhetsbrev


Fantastisk at så mange melder seg på mitt nyhetsbrev! Wow bare i helgen har over 100 stykker meldt sin interesse. Hvis du ikke har meldt deg på ennå kan du gjøre dette nå! Klikk her.


Blogglistene


Da jeg flyttet bloggen ble også telleren for blogglistene satt i null. Det vil da si at jeg begynte helt på nytt i januar. Litt surt men men det er sånn det er. Jeg håper dere hjelper meg å klatre på listene ved å dele denne siden med venner og fortelle andre om Villa Perlesukker. Takk til alle som hjelper :)


Ønsker dere en finfin dag.


I morgen og onsdag skal jeg jobbe med en 3 etg kake som skal serveres på en 100 dagers fest. Jeg gleder meg til å vise den til dere.


Til vi møtes igjen....






Better than sex cookies - girls only


De er sexy, søte, frekke, nydelige, deilige og ikke minst avhengighetsskapende! Flotte å se på er de og når du smaker en fransk makron for første gang så er det som å komme til "himmelen".


Det offisielle navnet på disse sexy fristelsene er franske makroner men jeg mener bestemt de burde hete: better than sex cookies dog tror jeg mer at makroner faller under kategorien petit fours - en munnfull herlighet.


Søker du etter oppskrifter på disse på nett så finner du mange. Nesten for mange å velge i. Det skrives utrolig mye om hvordan de skal lages. Ikke pisk eggehviten for mye, ikke for lite, ikke ha for mye melis i, ikke stek for lenge og ikke for høy varme. Man blir nesten skremt av alt som skrives og det gjør igjen at man ikke tør å teste det ut.


Men jeg har prøvd noen ganger nå med forskjellig resultat og har funnet ut hva som fungerer og hva som ikke blir bra. Jeg er ingen ekspert og mine tips er kun ut fra min erfaring og kunnskap jeg har fått gjennom å lese bøker og blogger om temaet.


Jeg har laget en utfyllende steg for steg beskrivelse på veien til vellykkede makroner.


Det beste med å lage makronene selv er at du kan lage dem i alle regnbuens farger. Rosa og brune får venninner til å bli misunnelige på ditt baketalent ;)  Sorte og grå hjelper til når du har kjærlighetssorg. Oransje, turkis og gule vekker oppsikt på jobben. Lyseblå er søte til dåp. Hvite med perler passer til bryllup. Røde og grønne til jul. Gule til påske.... osv.


Bak, bak....BAK!!! Sier jeg bare :)


Les innlegget: Veien til vellykkede makroner og test ut selv. Å få franske makroner til å se og smake deilig er et lite kick i seg selv og jeg håper du vil ha like mye glede av oppskriften og tipsene som jeg har hatt den siste uken.


Ønsker dere en herlig helg!


Til alle dere som ennå ikke har registrert dere til mitt nyhetsbrev: Gjør det nå! Klikk her. Du vil 1-2 ganger i måneden få tilsendt noen sukkersøte mail fylt med tips og trender innenfor det søte liv :)


Vi møtes snart igjen! God klem og....






Alt om franske makroner


Jeg bestemte meg for å lage franske makroner og ville vite hva jeg kunne gjøre å få disse herlige fristelsene til å bli perfekte.


Dette innlegget er redigert og oppdatert både med tips og oppskrift 17. juni 2013


Greit å vite før du starter:




  • Du trenger: eggehvite, sukker, melis, mandler og farge (eventuelt kakao) for å lage makroner. Dette pluss: rette stekebrett, maler og sprøytepose ( eventuelt med rund tip) Til fyllet trenger du en smørkrem eller sjokolade ganache.

  • Makroner lages som oftes med malte skåldede mandler men det går også helt flott uten å skålde dem. En makron laget med skåldede mandler vil være helt jevn og du vil ikke se de brune flekkene fra skallet. Farger du makronrøren i sterke farger unngår du "flekkene"

  • Eggehvitene som skal brukes må være romtemperert. Ellers er det faktisk et godt baketips i seg selv å ha alle råvarer på romtemperatur når du skal bake :)


Oppskriften:


  • 170 g melis

  • 130 g malte mandler

  • 100 g eggehvite

  • 80 g sukker


Kilde: Matprat.no

Denne oppskriften gir 60 makroner.

Oppskrift på fyll finner du her. Denne oppskriften er akkurat nok til 60 makroner. HUSK å tilsette en smak i fyllet om du vil ha en annen smak enn hvit sjokolade.

Mandelmelet:

  • Når mandlene er skåldet må de tørkes. Legg dem på en bakeplate i ovnen på 120 grader celsius i 20 minutter eller la dem tørke overnatten. Kvern mandlene når de er helt avkjølte. Mandelmelet vil ennå være fuktig og dette kan du tørke i ca 1 time på 50 grader celsius. Bre melet utover platen og la det tørke. Hvis du ikke har kvern så kan du kjøre mandler i en foodprosessor.

  • Hvis du velger ikke å skålde mandlene kan du kverne disse opp og bruke melet med en gang.

  • Mandelmel kjøpt på helsekost vil ikke fungere da dette er fettredusert og vil gjøre at makronene blir ujevne og sprekker når de stekes.

  • Bland til slutt det tørre mandelmelet med melisen. Dette kalles "tant pour tant"


Lage røren:

  • Visp eggehviter i en ren og fettfri bolle. Start med en lav hastighet og fortsett på medium hastighet når du ser at eggehvitene skummer. Når eggehvitene er helt stive tilsetter du alt sukker.

  • Miks dette videre til myk, glatt og stiv marengs.

  • Har du problemer med å få en stiv og god marengs kan en klype salt og en halv ts sitron gjøre susen :)

  • Miks aldri på full hastighet. Da får du forskjellige størrelser på boblene i skummet og store bobler vil ødelegge de små og du får en ustabil marengs. Marengsen er ferdig når den har en skinnende konsistens og du kan holde bollen opp ned uten at det faller ut.

  • Hvis du skal farge makronene dine så gjør dette nå. HUSK: makronene trenger sterke farger fordi de stekes i ovnen og da mister de litt farge.

  • SIKT det tørre i og vend dette godt sammen. Ikke la røren bli for rennende.

  • Sprøyt ut røren på bakepapir:





  • Franske makroner skal være like store som en femkroning. Lag en mal av bakepapir og tegn på slike sirkler. Når du bruker malen lar du denne ligge under bakepapiret du sprøyter oppå.





  • Print ut denne malen og legg den under bakepapiret om du ikke orker å lage en egen mal.  Sprøyt makronene til hver sorte sirkel er dekket.





  • Her kan du se røde makroner som inneholder ikkekvernet mandelmel.

  • Når makronene er sprøytet ut drar du bakepapiret over på bakeplaten og dunker den i benken. Alle bobler vil da komme til overflaten og du kan lett stikke hull på disse med en nål.





  • La makronene tørke i 30- 45 min til 1 time før du steker de i ovnen.


Stekingen:

  • Det er fort gjort å steke disse herlighetene feil. IKKE ha for høy varme. Jeg har stekt mine på 150 grader, over og undervarme i 12 minutter. Perfekte ble de på 11,5 minutter men du må finne ut hva som blir best i din ovn.

  • Makronene stekes midt i ovnen. Under brettet med makroner setter du et tomt bakebrett. Gjør du ikke det er sjansen for å ødelegge makronene stor.

  • Stek et brett med 2-3 makroner først. Det er så kjedelig å kaste et helt brett med makroner.





  • Makronene er ferdige når de lett løsner fra bakepapiret.

  • Ta makronene ut av ovnen og la de avkjøle helt før du tar de av bakepapiret.

  • Finn to og to like og par dem opp med fyll imellom :)



Ønsker dere masse lykke til med baking av franske makroner.

Husk at selvgjort er velgjort!

Ris og ros

Før helgen tar fatt i oss vil jeg spørre dere om dere føler at dere har nytte av ting jeg skriver om? Liker du bloggen min? Hva kan jeg gjøre bedre? Gi meg gjerne tilbakemeldinger på post@villaperlesukker.no

Nyhetsbrev

I helga skal jeg bake noe til nyhetsbrevet mitt. Alle som registrerer seg her på bloggen vil få tilsendt dette. Har du ikke registrert deg ennå så kan du ennå gjøre det her. En sukkersøt mail vi da komme i innboksen din 1-2 ganger i måneden.

Facebook

Jeg er også på facebook:) Her er linken og det gleder meg stort om du også vil "like" den :) :)

Ta vare på hverandre og gled en venn med makroner i helgen!

Til vi sees igjen...

Pusur cupcakes



Jeg må innrømme at jeg rett og slett har glemt å legge ut denne steg for steg beskrivelsen. Jeg har sagt i to innlegg at jeg skulle komme tilbake på dette og gjøre det senere men det har da tydeligvis ikke skjedd :)

Da jeg laget Pusur til klassen til min datter laget jeg samtidig også vennene hans. De er ikke så vanskelige og hvis dere vil så kan jeg forklare hvordan jeg laget dem alle 5 :)

Til Pusur trenger du:

  • Sjokoladecupcake og litt smørkrem

  • Oransje, hvit, rosa og sort sukkerpasta/marsipan

  • Skarp kniv, baksiden av en tip eller en sirkelformet mal på ca 1,5 cm

  • Sort matpenn


Både Pusur og alle vennene starter med det samme. Du tar en cupcake og har litt smørkrem på. Så legger du basen på. Basen er en sirkel av sukkerpasta som er like stor som cupcaken du skal pynte.

Basen til Pusur er selvfølgelig oransje.


Jeg smører ikke så mye smørkrem på. Bare nok til at basen fester seg.


Her er basene til Pusur og Arlene :)



Det eneste som er litt "vanskelig" med Pusur er barten. For å få dette pent må du måle opp hvor stor cupcake du har og lage en slik mal med matpapir. Den legges da oppå den gule sukkerpastaen og du skjærer rundt med en kniv eller et kuttehjul.


HUsk at den gule barten skal gå fra kant til kant.



Øynene til Pusur er litt avlange men for å få dem pene brukte jeg en liten tip som mal. Rettere sagt bakenden på tippen.


Slik får du alle øynene like store :) Det er viktig å være nøye og litt petimeter når man skal pynte små cupcakes :)



Dra litt i sirkelen slik at den blir avlang og legg to og to hvite ovaler mot hverandre som vist på bildet:)



Det samme må du gjøre med oransj farge. Men disse må du kutte rett av.



Lag så trekanter til ører. For å få dem til å passe så legger du malen eller tippen mot underkanten på øret. Da er det en lek å legge de på :) De passer da rett oppå øynene :)



Lag en liten rosa nesetipp :)



Tegn med en matpenn i sort alle de små effektene på Pusur :)


Legg to sorte øyne på og så er Pusur klar til servering.



Hvis dere vil ha beskrivelse av vennene til Pusur oppfordrer jeg dere til å kommentere dette innlegget.


Hvis det er nok mange som vil se så legger jeg ut de andre søtingene også :)


Har du sett spørreskjemaet som ligger under kategoriene helt øverst på siden til venstre? Kan du være så vennlig å svare på det? Det er viktig for meg å få tilbakemeldinger.


Nyhetsbrev


Kjempegøy at så mange melder seg på mitt nyhetsbrev! :) Har du ikke meldt deg på? Gjør det ved å trykke her.


Hver måned vil du da få tilsendt et lite sukkerdryss fra meg. Jeg lover å inspirere deg!


Husk å kommentere i dette innlegget om du vil se vennene til Pusur :)


Til vi møtes igjen.....


Mikke & Pluto


Denne kaken ble laget for noen år siden da min yngste sønn ble 2 år.


Ett råd jeg vil gi til alle der ute: Ikke bruk masse penger på å kjøpe kakeformer som er formet som figurer. Formene er jo svindyre og så er det jo vanskelig å få kaken pen i de formene. Det er mange av dere som spør meg på mail hvordan dere skal få ut sjokoladekaken pent ut av en slik form. Jeg vet ikke, jeg har testet ut mange former fra Wilton men kommer alltid til samme konklusjon at det er bedre å lage en langpanneform så skjære ut med kniv :)


Alle andre former fra Wilton er jeg en tilhenger av men ikke figurformen.


For å lage denne kaken trenger du:




  • Sjokoladekake i langpanne

  • Smørkrem for å dekke kaken med

  • Sukkerpasta/marsipan i forskjellige farger ( se bildene)

  • Kniv


Denne kaken kan se nokså avansert ut og jeg har brukt en del utstyr her men har du en god kniv eller et kuttehjul kommer du langt.

Legg kaken ned og skjær den i formen av et hus med en firkant under slik:


Restene kan brukes til kakeballer så ikke kast noe :)



Dekk kaken med smørkrem og legg på lysegrå sukkerpasta slik:



For å få trestamme mønster har jeg brukt en preger. Du kan også skjære et slikt mønster til med kniv.



Legg rødt tak på oppå slik som vist på bildet:



Her kan du se kaken fra siden:



Kjevle ut brun sukkerpasta og lat tynne tagger oppover. Dette skal bli grenene i treet.



Legg den brune sukkerpastaen oppå kaken og skjær det overflødige bort. Du skal nå ha dekt hele kaken med sukkerpasta.



Legg grenene bort og lag et vindu som vist på bildet midt i hytta:



Legg så grenene pent rundt og bøy kantene innover slik at du får en 3 dimensjonal effekt.



Lag noen blader som skal legges ved grenene og eplene.



Lag gress som du legger nederst på kaken.



Lag blomster og pynt med ekstra lysegrønne blader.



Lag navneskilt og ballonger :)



Inni vinduet titter Mikke ut.



Ikke glem å legge epler rundt omkring som pynt.



Pluto vil også være med :)



Kaken er klar til servering til et bursdagsbarn som er glad i Mikke Mus & Pluto.


Jeg kan av erfaring si at små barn er mer glad i sukkerpasta enn marsipan på kakene så det kan være et smart trekk å pynte med sukkerpasta.


Ønsker dere alle en herlig kveld videre!


Nyhetsbrev


Hver måned sender jeg ut 1-2 sukkersøte mail fylt med gode tips. Vil du bli inspirert på kakefronten? Registrer deg da til mitt nyhetsbrev nå! Klikk her. Til alle dere som har registrert dere: takk for tilliten. Gleder meg til å høre hva dere synes om det første nyhetsbrevet som kommer neste uke :)


I dag har jeg også laget makroner :) Kjempegøy og jeg gleder meg til å vise dem til dere!


Til vi møtes igjen.....


Roser er røde


Dere som tittet innom bloggen min i går fikk med dere at jeg laget cakepops og dyppet dem i rosa sjokolade.


Det var litt rester igjen av den rosa sjokoladen så jeg farget den rød med pulverfarge. Formen har jeg kjøpt påPanduro.no og den kostet bare kr. 39.-


Hvis du vil se hvordan denne formen ser ut og hvordan den brukes så trykk her


Formen gir 15 roser som alle er ca 4 cm i diameter. Det blir det herlige og passende petit fours av! :)


Til disse røde rosene trenger du altså:




  • Silikonform roser

  • Sjokoladekakedeig

  • 150 g hvit sjokolade

  • Rød farge


Stek rosene på 175 grader i 12-15 minutter. La de avkjøle seg helt og før du dypper dem legger du dem i kjøleskapet.


Grunnen til at jeg har valgt sjokoladekake er at jeg ville ha den litt gjennomsiktig og kunne se de mørke konturene fra sjokoladekaken gjennom den røde sjokoladen :)


Legg først et bakepapir på benken og en rist over dette. På risten legges rosene :)



Varm den hvite sjokoladen og farg denne. Pass på at sjokoladen ikke er for tykk. Dette justeres ved å tilføye litt kokosfett.


Dypp hele minikaken oppi og la det overflødige av sjokolade renne pent av.



Sett rosene til tørk på risten og sett gjerne risten i kjølerom/skap til du skal servere.


Oppbevares i en kakeboks eller fryses.


Hvis du vil ha et overtrekk som ikke blir stivt så tilføyer du litt fløte eller smør i sjokoladen. Da vil overtrekket bli mykere men rosen vil samtidig smelte i hendene på de som spiser den :) Noen eldre mennesker kan like å ha trekket litt mykt men mine roser skal serveres til unge jenter så jeg tror dette går bra:)



Nam nam sier jeg bare:)



Noen av dere har etterspurt kurs. Det kommer informasjon om dette så fort jeg har fått ordnet opp alt her på bloggen som ikke stemmer. Alle som har skrevet mail og meldt seg på får en egen mail fra meg om datoer og priser :)


Nyhetsbrevet mitt har enda ikke blitt sendt ut. Jeg funderer ennå litt på hvordan jeg skal legge det opp. Jeg har nemlig en idé om helt egne steg for steg beskrivelser som IKKE ligger på bloggen :) Har du IKKE meldt deg på mitt nyhetsbrev? Gjør det her. Du vil bli inspirert jeg lover ;)


Håper dere alle får en strålende dag videre og til vi møtes igjen:


Cakepop hearts


Ideen til disse hjerteformede kake på pinne , eller som de sier i USA: cakepops, fikk jeg av min venninne Ingelin via Facebook. Hun hadde laget rosa cakepops i hjerteform.


Jeg må si jeg har blitt nokså opptatt av smak og den tradisjonelle cakepop som er fylt med smuldret kake og smørkrem/sjokolade blir for meg litt mektig. Det er så synd at man ser noe som er så søtt og så tar man en liten smakebit så smaker det helt grusomt.


Derfor bestemte jeg meg for å lage disse av vanlig sjokoladekakebunn og fryse slik at de ble stive nok til å sette på en pinne og dyppe i sjokoladen.


Jeg brukte følgende oppskrift:


Chocolate fudge cupcakes




  • 150 g smør

  • 3 store egg

  • 7 dl sukker

  • 1,5 dl kakao

  • 7 dl hvetemel

  • 3 ts bakepulver

  • 2 ts vaniljeessens

  • 4 dl lettrømme

  • 3/4 dl melk


Dette gir ca 24 cupcakes pluss 12-16 hjerter til cakepops.

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret og avkjøl dette noe.

  2. Skill eggene. Ta eggeplommer, sukker og halvparten av det smeltede smøret og miks dette i mikseren.

  3. Rør kakaoen i resten av smøret og ha det i bollen med eggeplommene.

  4. Ha vaniljeessens og lettrømme i bollen. Miks forsiktig alt sammen.

  5. Sikt så det tørre i og ha deretter i melken.

  6. Til slutt pisker du eggehviten stiv og vender i røren forsiktig.


Stekes på 175 grader i ca 15 minutter.

PS. Jeg steker alt på nederste rille :)

Start med å fylle formene du har valgt. Som jeg sa ville jeg ha hjerteformer på disse og brukte jeg min hjertesilikonform som jeg har kjøpt på Panduro til kun kr. 29.-

Når du skal ha røre og steke slike små nette ting er det veldig lurt å ha røren i en sprøytepose. Da steker ting seg mye penere også. Alt blir jevnt fordelt og resultatet blir bedre ;)

Jeg bruker engangs sprøyteposer i plast som jeg kjøper på Pals i Oslo.


Her kan du se forskjellen på et hjerte sprøytet med pose og et som er tatt oppi med skje. Øverst til venstre viser hvordan det blir seende ut med skje :(



Når hjertene er ferdigstekte så legges de i fryseren.


Til 12 hjerter har jeg brukt 150 g hvit sjokolade og litt rosa farge. HUsk at du ikke kan bruke fargepasta eller konditorfarge til å farge sjokolade med. Du trenger enten candycolor eller pulverfarge. Pulverfargen jeg har brukt har jeg kjøpt på bakeshop.no


Jeg bruker nesten alltid hvit sjokolade fra Callebaut. Dette er en belgisk sjokolade som smaker fortreffelig ;)


Ha sjokoladebitene oppi en kopp og varm i ca 1 minutt i mikrobølgeovn. Husk å røre innimellom. Tilsett litt delfiafett. Jeg brukte 1 ss. Dette er for å få sjokoladen litt flytende :)



Farg sjokoladen i ønsket farge:)



Grunnen til at jeg bruker en kopp og ikke en skål er for å slippe å kaste så mye sjokolade. Man skal jo bare dyppe nedi og så opp igjen. Bruker du en skål trenger du mer sjokolade for å få et fint dypp ;)



Dypp pinnen i sjokoladen og sett den på hjertet og la dette få "sette" seg i noen minutter.


Dypp hjertet i sjokoladen og sett det til tørk. Jeg dyppet alle mine hjerter 2 ganger :)



Pynt kjærlighetene med en sløyfe som står i stil til hjertene og server disse :



Dette er den første posten i en rekke av mange som dere etterhvert vil finne i galleriet under eget album: Valentine.


Det er en herlig tid vi går i møte. Ikke bare kan vi glede den vi er aller mest glad i på alle hjerters dag men det er også snart morsdag.


Legg gjerne igjen en kommentar i innlegget her og svar meg på når dere har lyst til at jeg skal begynne å legge ut ting til Valentine og morsdag. Synes det er kjempegøy å få tilbakemeldinger fra dere.


Ønsker dere alle en strålende dag!


Til vi møtes igjen.....


Fromasjkake med dekorkant

Hei igjen alle sammen,

Det er mandag og en ny travel uke står foran oss. Akkurat i dag føles livet helt supert! I sommer flyttet vi til et lite sted utenfor Oslo som heter Sørumsand. Her har vi i løpet av et halvt år fått mange gode venner og vi har blitt tatt imot med åpne armer fra alle kanter. Vi har blitt invitert på så utrolig mye gøy og det føles godt å møte på så mange positive og kreative mennesker hver eneste dag ;)

Å ha venner som hjelper og støtter deg er balsam for sjelen. Når jeg har det så fint så kjenner jeg at jeg bare blir mer og mer kreativ :) Ideene popper opp i hodet mitt som sukkerperler på en snor ;) Hver dag skriver jeg opp at av ideer opp i den lille rosa boken min og tar den frem når jeg føler at jeg får lyst til å bake :)

 Oppskriften på fromasjen finner du her

En slik kake kan lages med fromasje, mousse eller som ostekake. Så om du har et fyll du liker godt selv så lager du det. Det viktigste er at denne kaken som er 20 cm i diameter trenger ca 4 dl med fløte.

Kaken er som dere ser laget med en dekorkant.

Her er oppskriften på stripemassen:

    • 40 g smør

 

  • 40 g melis

 

 

  • 1 eggehvite

 

 

  • 30 g hvetemel

 

 

  • Farge etter ønske, jeg brukte royal blue fra wilton.

 

 

Miks smør og melis hvitt. Det er liten mengde og kanskje vanskelig å få det godt mikset. Men ta av håndmikseren og miks det med mikseren i hånden om det ikke går med mikseren i stativet.

Ha i eggehviten og melet og pisk dette lett og luftig.

Det ser da slik ut:

Nå farger du denne stripemassen i ønsket farge og tar frem sjablonger.

Jeg kjøpte mine på Panduro til kr. 33.-

Legg sjablongen oppå bakepapir og dra stripemassen over med en kniv eller spatel.

Når sjablongen er fylt så drar du denne av og du vil se mønsteret:

Ikke stress om ikke alt blir like pent. Lag heller 3-4 rekker med kant og så kan du etterpå velge det som blir best.

Lag så kakebunnen. Oppskriften er som følger:

    • 2 egg

 

  • 1 eggeplomme

 

 

  • 50 g sukker

 

 

  • 30 g hvetemel

 

 

Pisk eggeplomme, egg og sukker til eggedosis. Ca 10 minutter. Sikt melet i og rør forsiktig.

Dette får en gulfarge. Når du skal farge dette burde du huske på at om du tar blå oppi vil den bli grønnaktig og tar du rosa oppi vil fargen bli mer fersken. Så husk på det. Jeg brukte hvit fargepasta.

Hell røren over mønsteret og dra det jevnt med en stor kniv eller spatel. Stekes i 3-4 minutter på 240 grader.

Når bunnen er ferdigstekt så legger du den i fryseren på en plate. Når det er stivfrosset drar du av bakepapiret. Sjansen på suksess er høyere ved å fryse den ned :)

Slik ble min seende ut:

Skjær så strimler så store som du vil ha kaken høy og legg disse inn i en springform i ønsket størrelse. Jeg brukte en 20 cm form.

Slik:

Bruk av restene til å legge en bunn eller lag en bunn etter ønske. Mandelbunner passer godt til dette eller kanskje en browniesbunn?

Jeg brukte restene og la oppi:

Hell så oppi ønsket kremrøre. Enten det er ostekake, fromasje eller moussekake du lager. Alt passer :)

La kremrøren legge seg ca 1 cm over der dekorbunnen slutter. Jeg farget min blå for å la den stå i stil med resten :)

Sett kaken kaldt i en time eller to slik at kremen blir stiv. Ta så bort bakepapiret og sett den over på et fat:)

Her et nærbilde:

Server den til noen du er glad i :)

Min kjære forlovede får denne til kaffen i kveld og jeg håper den faller i smak :)

Et tips og lær fra mine feil: Det kan være lurt å la mønsteret være lysere enn bakgrunnen. Da slipper du å farge kremen så mye.

Til vi møtes igjen:

Hvit sjokoladesmørkrem

Fredag kveld var det duket for mammakveld i klassen til eldstegutten :) Det ble selvfølgelig snakket masse om kaker og to mødre hadde laget deilige kaker som jeg skal komme med oppskrift på etterhvert.

Etter fredagkvelden har jeg fått utrolig mange ideer og nye prosjekter bare bobler opp i hodet. Deilig å være blandt positive og engasjerte mammaer :)

Denne uken laget jeg jo en smørkrem med Landlord sin margarin som bare var helt grusom. Smørkremen skilte seg og jeg var slett ikke fornøyd med resultatet. Jeg la det allikevel ut her på bloggen og for dere som vil se så finner dere det her

Jeg klarer da rett og slett ikke gi slipp på den gufne følelsen man får når man ødelegger noe man har bakt og jeg MÅ bare lage nytt..... bedre... ;)

Det er en eggedosis smørkrem med hvit sjokolade.

Her er oppskriften:

100 g smør ( smeltes)

200 g hvit sjokolade ( brekkes opp i biter og has i det smeltede smøret)

Avkjøl dette.

2 egg

100 g melis ( piskes til eggedosis)

Når eggedosisen er ferdig tar du i smøret og den hvite sjokoladen og heller dette oppi.

La dette stå kaldt til neste dag. Da kan du fint sprøyte dette ut :)

OBS! Ikke la den hvite sjokoladen bli varmere enn 40 grader. DA ødelegges den. Jeg sto første gangen jeg lagde dette i telefonen med min kjære og hadde laget dobbel porsjon. Jeg kunne da kaste 400 g hvit sjokolade...grrr

Så husk når smøret er smeltet så tar du dette av varmen. Trekk kjelen unna og ha i den hvite sjokoladen og rør godt. Da vil det ikke skje noe galt :)

Ettersom denne kremen inneholder hvit sjokolade trodde jeg at den ikke kunne farges med vanlig pastafarge men kjære alle sammen: det går helt fint å farge denne kremen med pastafarger :) :)

Jeg kombinerte min smørkrem med sjokoladecupcakes.

Oppskriften på disse finner du her.

Noen av dere har kommentert at linker ikke virker. DET STEMMER. Leter du etter noe spesielt så let inne på Index-siden

Der virker alle linker :) :) Så håper jeg at resten av nettsiden og linkene er fikset i kveld :)

Til vi møtes igjen:

Sjokolademakroner med appelsinkrem


Hver eneste gang jeg er i Oslo må jeg bare innom et konditori for å kjøpe med meg deilige franske makroner.


De finnes i alle regnbuens farger med enda flere kremkombinasjoner.  Jeg synes at det er best med en krem som er litt syrlig. Hvis kremen blir for søt så blir en makron fort mektig.


I dag har jeg bakt så mye på kjøkkenet at jeg rett og slett ikke fikk tatt noen bilder av hvordan jeg gjorde dette :(


Men fortvil ikke.... Det er ikke så vanskelig som du skulle tro å lage disse herlighetene og jeg skal fortelle dere mine tips til suksess ;)


Dette var mitt 2. forsøk på makroner og sist jeg prøvde gikk alle 4 brettene rett i søpla.


Her er oppskriften jeg fulgte:




  • 450 g melis

  • 250 g kvernet mandler ( jeg skåldet mine)

  • 200 g eggehvite

  • 50 g sukker


200 g eggehvite er 5-6 egg.


Fyll til makronene.


Lag den hvite sjokoladesmørkremen. Gi kremen en appelsinsmak. Enten ved å tilføye dråper med appelsinaroma eller appelsinpasta. Ha i noen dråper med oransje pastafarge for å få en skikkelig fin farge :) Appelsin, lime og bringebær er smaker som passer til sjokolade. Eller du kan velge å ha en mørk sjokoladekrem i.




  1. Eggehvite og sukker mikses til det blir stivt. Her gjør mange allerede første feil. De setter mikseren på full hastighet og hiver alt sukker i. Resultatet blir ikke bra. Ha eggehviten oppi og begynn sakte å mikse. Ha i litt og litt sukker og øk hastigheten på mikseren. Når dette er stivt er det ferdig.

  2. Hvis du skal ha farge på makronene, eller smak ( jeg hadde i kakao) så gjør du dette nå. Jeg lot mikseren min blande i kakaoen.

  3. Bland melis og mandler og ha dette i røren. Rør det forsiktig i. Ikke rør for mye men du må heller ikke røre for lite for da blir massen for stiv og makronene blir ikke perfekte. Konsistensen skal være som tykk eggedosis.

  4. Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut sirkler så store som en femkrone.

  5. TIPS: Bruk bildet nedenfor under bakepapiret og alle dine makroner blir like store ;) Dette var dagens gulltips :)

  6. La makronene hvile i 1 time på kjøkkenbenken.

  7. Stek dem i 10-12 minutter på 150 grader. Her er det en ting som er superviktig. De skal stekes midt i ovnen. Rett under setter du inn et ekstra bakebrett slik at det står et tomt bakebrett under det som står i ovnen.

  8. Fyll makronene med appelsinfyllet :)


Her er bildet du definitivt du burde lagre og printe ut om du vil ha smellvakre makroner :)


Mal. Print ut og legg under bakepapiret slik at det blir lett for deg å sprøyte ut makronene i like størrelser :)



Jeg har nå blitt helt hekta og skal helt klart lage flere varianter av disse fremover :)


Ønsker dere en fantastisk kveld videre og til vi møtes igjen....


Kakefat på stett



Jeg bruker som regel ikke handle så veldig mye etter jul :) Men da jeg så disse nydelige søte små kakefatene måtte jeg bare slå til.


De er 25 cm høye og 13 cm i diameter slik at de passer perfekt til en liten minikake på 10 cm :)


Hva tror dere jeg skal lage i helgen? :) :)


Prisen er kr. 69.- per stykk.


Hvis 25 stykker kommenterer dette innlegget så skal jeg fortelle dere hvor du kan kjøpe disse nydelige kakefatene på stett og hvor du får kjøpt båndet jeg brukte ;)


DET må da være en god deal .... hihi


Nå skal jeg ut i kjøkkenet mitt igjen... har en ny smørkrem jeg tester ut.


Her er et nærbilde av disse søtingene ;)




Ha en fortreffelig dag videre:)



Til vi møtes igjen:





Blomster cupcakes ;)


Hei alle sammen! Endelig litt baking fra min side igjen. Jeg kan fortelle dere at jeg har ligget syk helt siden lille julaften og vært mer under dyna enn utenfor. Helt grusomt er det når det står på som verst altså og jeg er så lykkelig for at jeg etter en antibiotikakur har kommet meg på bena igjen og fått lysten til å bake tilbake.


Her i perlesukkervillaen har det skjedd masse siden sist.


Nettsiden:


Som noen av dere vet hadde jeg fryktelig store problemer med overflyttingen fra blogspot til dette domenet og jeg er ennå ikke i mål men jeg får hver dag hjelp fra Terri og thatblogplace Hun er den som har kodet nettsiden og som ennå holder på med alle forandringene fremover. I love her! Så dere må smøre dere med tålmodighet litt fremover ... det vil fortsatt være litt rotete her på bloggen. Jeg håper som sagt at når januar måned er ferdig så er vi også helt i mål med alle detaljer her på bloggen.


Media:


Hjelpe meg jeg har fått en fantastisk mulighet til å være med på noe kjempegøy. Det omhandler jo selvfølgelig kaker og andre søtsaker men mer enn det kan jeg ikke si. Jeg gleder meg vilt til å møte alle menneskene som jeg skal jobbe sammen med og kan røpe så mye som at det jeg holder på med først kommer på trykk til våren ;)


Bok:


Mange av dere har i flere kommentarer og mail til meg sagt at jeg måtte skrive bok. Jeg har tenkt tanken selv og rett etter jul da jeg satt i senga under dyna mi dristet jeg meg til å sende en mail til noen forlag. Jeg spurte om det jeg gjør på bloggen er godt nok til en bok. Alle svarte meg positivt tilbake og denne uken har jeg mitt første møte. Hva som kommer ut av dette vet jeg ikke og det kan nok hende at jeg venter med dette noen år men artig er det uansett:)


Som dere da også skjønner vil jeg i tiden som kommer holde på med ting litt bak i kulissene og vil jeg ikke kunne dele så mye med dere her på bloggen som jeg har gjort. Jeg skal prøve å bake litt hver dag men det er ikke alltid alt lykkes og da blir det ikke noe innlegg den dagen :)


Nå til spiselige blomster og cupcakes.


I dag testet jeg Landlord sin margarin. Jeg vil ikke gå mer inn på det enn at hvis du vil ha vellykkede cupcakes og smørkrem så hold deg unna det smøret. Det var helt grusomt. Hvis du ser godt på mine bilder så vil du se at kvaliteten på smørkremen rett og slett er for dårlig og at det ser mindre bra ut enn det ville gjort med en skikkelig bra margarin.


Uansett kan det være greit å teste dette ut og Landlord har flere gode produkter så jeg fortsetter å teste alt ut:) Denne gangen ble det tommel ned for produktet :)


Jeg har brukt en helt vanlig vaniljemuffinsoppskrift.


I dag fylte jeg halvparten av mine cupcakes med frosne bringebær.


Fyll formen opp med deig til 55 gram. De som skal ha bringebær i fyller du til 50 gram. En bringebær er som regel 5 gram ;)



Her kan dere se at jeg har fylt noen med bringebær:)



Stek cupcakene godt. Det er ingenting som smaker verre enn dårlig stekt mat :) Jeg stekte disse på 170 grader i 19 minutter.



Som dere ser her så sprakk en del av mine cupcakes...grrrr. Men det er helt klart smøret som gjorde dette.


Lag smørkrem og farg denne i den fargen du har lyst til å ha blomstene. Jeg har brukt gul, rosa og oransj.


Jeg har brukt tip 102, 103 og 104.


Den rosa blomsten er laget med tip 102.



Legg sprøyteposen ned på cupcaken med den tynne kanten opp og lag et blad slik:



Lag flere slike blader etter hverandre:



Helt rundt:



Slik:



Til slutt lager du noen små "dots" med tip 3 i gult i midten:)



Så den gule her har jeg brukt tip 103.


Sprøyt flere små blader i en sirkel rundt slik:



Så en sirkel innenfor denne:



Til slutt en liten sirkel:



:)


Den oransje har jeg bruk tip 104 på og det er samme prinsipp som den rosa. Til slutt har jeg sprøytet en gul "dot" i midten.


Server dem gjerne til noen du er glad i. Jeg tror jeg leverer noen til nabokona som er på slankern hihi og noen til min søte svigermor :)



Her er ett til bilde:)


Nydelig eller hva?


Jeg får en skikkelig gladfølelse av å se på slike spreke cupcakes :)


Håper dere alle får en strålende uke og vi sees igjen snart:)


Frekke fristelser


Ideen til disse frekke fristelsene kom like før jul da en venn av meg sendte med en email med pepperkaker som var formet som bh og truser.


Mannen i huset har nettopp startet i ny jobb og jeg har ikke hatt tid til å sende med noen spiselige godsaker på jobben hans enda men kanskje disse fristelsene kan være noe han kan ta med seg på jobben i morgen? hehe jeg regner med det kommer noen kommentarer da ;)


Min svoger fortalte meg i romjulen at jeg kanskje ikke burde ha siden min så rosa. Det ville kanskje komme flere menn innom om siden og utseendet ble mer nøytralt. Han kan kanskje ha rett men siden vil forbli rosa så da må jeg finne på andre ting for å trekke mannlige lesere.... hihi


Fra spøk til alvor:


For å lage disse trenger du:




  • Deig til sjokoladecookies

  • Rosa royal icing

  • Tip 1 og tip 2

  • Pinner for å sette kjeksene på


Start med å kjevle kjeksdeigen mellom to bakepapir. Jeg kjevler det som regel til 3-4 mm.



Så tar du formen og skjærer den ut med en kniv eller skjærehjul.



Stikk så en liten pinne i kjeksen.



Nå må du sørge for at dette blir pent og det gjør du ved å legge en liten deigbit over pinnen.



Stek kjeksene nå på 175 grader i 9-12 minutter.



Jeg lagde også noen uten pinne. Sprøyt en kant med tip 3 eller 2 rundt og fyll kjeksen med royal icing.



De aller minste og tynneste detaljene sprøytes med tip 1.

Lim til slutt perler på og sett på et pent rosa bånd.



Serveres med et smil og et ;)

Håper dere alle får en fortreffelig dag videre.

Sjokolade cookies


Det vil bli laget en hel masse kjeks og småkaker i Villa perlesukker fremover.

I romjula har vi vært syke alle mann her hjemme og fra sengen har ejg brukt en del tid på å lete etter gode oppskrifter. Denne oppskriften er en miks av flere jeg har tittet på.

Før jeg fortsetter vil jeg si noe til dere der ute som har sterke meninger om meg og mine kaker. Jeg kopierer innimellom kaker som jeg finner på internett. Ja jeg prøver å lage noen av mine kaker akkurat slik de aller beste konditorene i verden gjør og om du ble skuffet nå kan jeg fortelle deg at de aller beste konditorene i verden også sitter på internett og leter etter inspirasjon.

Et design til en kake vil aldri være helt unikt. Man finner mønster i tapeter og stoff man liker og kopierer dette til kaker. Man ser en film og tar en gitt situasjon ut derfra og lager en kake av det. Man kopierer leker og modellerer dette og setter på en kake. Hvis man hele tiden skal fortelle og begrunne hvor man henter inspirasjon fra så blir man sittende og kun fortelle om hvor man fikk ideene fra. I det store og hele så er det eneste viktige hvordan JEG lager MINE kaker.  Det er dette jeg vil dele med dere her på bloggen.

At jeg kopierer noe jeg finner på internett gjør meg ikke mindre flink! Alle som lager en kake alene og helt fra bunnen av er stolte over det de har fått til også jeg! Det er jo en selvfølge at når man har jobbet med noe i timesvis så er man både stolt og glad - uansett hvor ideen kom fra. Hvem laget pepperkakehuset først? Hvem laget en hjertekake først? Er man en bedre baker fordi man lager kun kaker som er unike. Nei jeg tør å påstå at man rett og slett ikke utvikler seg om man blir hengende i eget hode uten utfrodringer utenifra.

Det vil antageligvis ikke bli siste gangen jeg tar opp dette temaet her på bloggen. Husk at det er kun kaker dette dreier seg om ;)

Så tilbake til sjokoladecookies.... nam nam.

Her er oppskriften:

  • 250 g smør

  • 250 g sukker

  • 350 g mel

  • 1/2 ts salt

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljeessens

  • 150 g kokesjokolade

  • 1 stort egg ( eller 2 små)


Husk at om du ikke har vaniljeessens så kan du bruke vaniljesukker. Vanilje i en oppskrift er jo for å få en god smak og det kan man også få med vaniljesukker.

I denne oppskriften kan du også bytte ut sjokoladen med en sjokolade etter ønske.

Ha sukker og romtemperert smør i en bolle og miks dette hvitt. Ikke miks mer enn 6-7 minutter.

Ha i egg og vanilje og rør dette jevnt. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen og ha dette i.

Sikt til slutt alt det tørre i og rør godt.

Legg deigen i en brødpose og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.

Kjevle ut deigen på et bakepapir og trykk ut ønskede former. Sett så alt til kjøling i 15 minutter før det stekes. Slik unngår du at kjeksene flyter ut.

Stekes på 175 grader i 9-12 minutter.

Til pyntingen trenger du:

  • Royal Icing i ønsket farge eller farget hvit sjokolade

  • Sprøytepose med tip 2


Legg kjeksene du skal pynte på et ark.



Lag en kant av icing rundt kjeksen slik.



Fyll det lille hjertet du har laget med våt royal icing:



Slik:



Pynt med små "dots" rundt hjertet:



Så er hjertet ferdig:



Ønsker dere en strålende dag videre!

Happy New Year!

 


Godt nytt år til alle sammen!

Håper dere har hatt en herlig juleferie og en fantastisk nyttårsfeiring.

Velkommen til min nye nettside! Endelig er de største forandringene gjort og vil de i ukene som kommer bare være små endringer som skjer her.

Hva er nytt?

  • Nyhetsbrev - Jeg håper så mange som mulig registrerer seg her. Jeg savnet en måte å kommunisere rett til faste brukere på og har nå laget denne linken slik at alle dere som føler for å få spennende oppdateringer på kakefronten kan registrere dere. Det vil bli sendt ut 1-2 sukkerhilsener hver måned.

  • Galleri - Her finner du alt av bilder av det jeg har laget. Jeg vil etterhvert lage egne album for Valentine, Morsdag osv. Navnet på bildet er også navnet til posten. Dvs om du finner et bilde av noe du liker så kan du lete i indexen etter en post som heter det samme. Sansynligheten er stor for at du finner det igjen der. Jeg har ennå ikke fått det slik til at jeg kan linke bildene mine rett inn til angivelig post men det jobbes med saken.

  • Index - Her finner du alle mine poster fra dagen jeg startet å blogge. De ligger under kategoriene jeg har lagt dem i. Denne siden vil etterhvert forandres. Dere vil forhåpentligvis etterhvert se et minibilde foran hver post og kategoriene vil etterhvert bli bedre. Det jobbes også med denne as we speak ;)

  • Følgere - Jeg har ikke klart å importere mine gamle følgere til den nye nettsiden. Jeg håper dere vil legge dere til som følgere og sende invitasjoner til alle dere kjenner :)


Ellers vil hele måneden januar være litt rotete her på Villa Perlesukker. Farger vil forandres og ting vil flyttes litt frem og tilbake. Håper dere holder ut.

Linkene er ennå ikke i orden og jeg vil bruke hele januar på å få fikset alt av linker. Hele modulen Oppskrifter vil også bli fornyet og jeg vil oppdatere dere etterhvert.

Ting vil ta tid også fordi jeg vil bruke masse til på å bake :)

Gleder meg vilt til et helt nytt år med baking og blogging.





PS. Sendig a big hug to Terri for making my template, helping me with the design and being a creative spirit.
hits