januar 2015

Valentine cookies

God kveld godtfolk!

Det er på tide å skryte litt av jobben jeg har lagt ned det siste året!

Klarer du ikke selvskryt så må du klikke deg videre til neste nettside....

CAKE GEEK MAGAZINE

Cake geek magazine er en online side som er spekket med flotte oppskrifter, nydelige kaker og inspirasjon i de vakreste farger. Du finner alt du trenger å vite til dåp, bryllup og andre spesielle dager. Alt innenfor kakedekorering da :)

Ofte blir de aller mest pinnede bildene fra Pinterest valgt ut og de lager da til store festdager som Valentine en spesial hvor de plukker ut populære og flinke bakere rundt omkring i verden.

I deres Valentine special har altså Villa Perlesukker blitt plukket ut og det er jeg skikkelig stolt av!

Det betyr faktisk at de legger merke til oss selv om vi er fra et lite land som Norge.



Vår omtale ligger HER

Det er ikke første gang jeg får skryt av mine cookies :)

Da jeg var hos Peggy Porschen i London sist så sa hun til meg at jeg var en av de aller flinkeste studenten hun noen gang hadde hatt. Jeg holdt på å falle om der jeg sto...var jo allerede starstrucked fordi jeg var på kurs med mitt store forbilde men at hun skulle gi meg et slikt kompliment det hadde jeg da aldri trodd :)

Lene Alexandra som er en av mine beste venninner har siden dagen vi møttes kalt meg: Cookiediva og i kveld føler jeg meg litt diva ja... sikkert sånn helt til alarmen går i morgen klokken 5 of 3 søte små barn skal ha frokost!

GONE glamour og divafaktoren :P

Måtte bare fortelle dette til dere og nå ønsker jeg dere en god god natt... drømme søtt om alt det søte i livet og er livet ditt surt så husk: Etter regn kommer solskinn! Jeg kan skrive under på det :)

PS. Vi er på snapchat: v_perlesukker

Følg oss davel!

Slik lager du kakepynten!

Ballonger 019God morgen alle sammen!

Jeg bruker som regel å hoppe ut av senga klokken 5 hver morgen. Dette gjør jeg for å rekke alt.

De første timene alene på morgenen er gull verd og jeg elsker en slow start hvor jeg kan planlegge og forberede meg på det som skal komme!

Akkurat nå ligger jeg i en seng med en altfor hard madrass og hører 3 barn romstere på kjøkkenet :)

KAKEPYNT

Less is more sier jeg bare og jeg får helt noia av kaker som er overpyntet. Det knyter seg inni meg og min første tanke er ofte hvordan i alle verden skal man konsumere en kake lasset med blomster og pynt.

Jeg bruker å si: Bryllupskaker er greit med mye pynt ellers behersk dere!

Nå kommer mange til å tenke at det er jo forskjellige meninger rundt det og ja for all del vil du overpynte kaken din og ha gjester som får vondt i tenna pga all sukkerpynten så kjør på!

Her er i alle fall en enkel howtodo på hvordan du lager en enkel blomst:

    • farget marsipan

 

  • 3 utstikkere

 

 

  • modelleringsverktøy

 

 

  • kjevle

 

 

  • blomsterkopper eller eggekartong

 

 

  • blomsterpute eller sitteunderlag fra rema til kr. 10.-

 

 

Stikk ut formene :)

Legg dem på en blomsterpute...

Tynn blomstene ut på kanten med modelleringsverktøyet ved å presse kanten ned og rulle verktøyet fra høyre til venstre og tilbake :)

Legg blomstene i blomsterkopper eller eggekartong.

La dem tørke i noen timer.

Lag glasur.

Oppskriften finner du HER.

Fest de forskjellige størrelsene i hverandre:

Pynt til slutt blomsten med glasur.

7 perler inni for å etterligne støvbærere :)

Sånn da er herligheten ferdig :)

 er

Nå kan du sette den på din kake :)

KJENDISER

Hos oss er alle kunder like viktige men det er jo ekstra stas når man blir ringt opp av kjente mennesker.

Jeg husker veldig godt da Guri Schanke ringte meg og sa: Hei det er Guri Schanke, jeg er en stor fan av deg på Instagram...

Jeg ble helt stille for jeg er jo en vanvittig stor fan av henne :)

Guri hentet sine cupcakes og hele Sørumsand fikk med seg begivenheten. Det skjer nemlig ikke så altfor mye her på Sørumsand så litt action i hverdagen er kjærkomment.

Vi har også levert kake til Caroline Berg Eriksen noe som var veldig stas :) Både på bursdagen til Nelia som fylte 1 år og til dåpen fikk vi levere :) I dag fyller Caroline år og jeg gratulerer :)

Lene Alexandra og jeg er jo gode venner og det skjer ofte at jeg feiter henne opp med kaker og makroner :)

Lene Orvik har også funnet oss og digger kakene våre akkurat som Carina Dahl :)

I år tar vi det litt lengre og inviterer noen inn på kjøkkenet hos oss og Victoria Bryde fra p4 var første ut nå i januar....bilder kommer på bloggen :)

Ryktene sier at Espen Hilton skal komme...han svir alt han lager så jeg vet ikke om det er håp for han hihi... Han er utrolig morsom og bloggen hans finner du HER

Vi har flere kjendisleveranser fremover og vi skal dele det meste med dere....

Ønsker dere en herlig dag!

Bryllupskake prøvesmaking 7.februar



De fleste brudepar som gifter seg nå bestiller en bryllupskake.

Det finnes tusenvis av forskjellige bryllupskaker å velge i og de aller fleste som kommer til oss vil ha en egendesignet bryllupskake. I stil med fargene og temaet i bryllupet.

Det mange ikke er så opptatte av er smaken.

Hos oss er smak viktigere enn hvordan kaken ser ut og for at alle brudepar skal være fornøyde inviterer vi til prøvesmaking i våre lokaler.

Dette gjør vi slik at dere som skal gifte dere kan smake på kaken og vet hvordan den faktsik kommer til å være på den store dagen.

Sammen med dere bestemmer vi også hvor stor kaken skal være og hvilket design kaken skal ha.

7. FEBRUAR 2015

Nå kan du og din fremtidige partner komme til oss og få tips og råd, smake på kakene, franske makroner og cookies.

Da vi har stor pågang og vil ta oss god tid til hvert enkelt brudepar vil vi at dere melder dere på til Siri på post@villaperlesukker.no





Det vil antageligvis bli satt opp en til slik prøvesmaking til i mars og en i april ;)

Vi gleder oss til å treffe dere!

Bryllupskake prøvesmaking 7.februar



De fleste brudepar som gifter seg nå bestiller en bryllupskake.

Det finnes tusenvis av forskjellige bryllupskaker å velge i og de aller fleste som kommer til oss vil ha en egendesignet bryllupskake. I stil med fargene og temaet i bryllupet.

Det mange ikke er så opptatte av er smaken.

Hos oss er smak viktigere enn hvordan kaken ser ut og for at alle brudepar skal være fornøyde inviterer vi til prøvesmaking i våre lokaler.

Dette gjør vi slik at dere som skal gifte dere kan smake på kaken og vet hvordan den faktsik kommer til å være på den store dagen.

Sammen med dere bestemmer vi også hvor stor kaken skal være og hvilket design kaken skal ha.

7. FEBRUAR 2015

Nå kan du og din fremtidige partner komme til oss og få tips og råd, smake på kakene, franske makroner og cookies.

Da vi har stor pågang og vil ta oss god tid til hvert enkelt brudepar vil vi at dere melder dere på til Siri på post@villaperlesukker.no





Det vil antageligvis bli satt opp en til slik prøvesmaking til i mars og en i april ;)

Vi gleder oss til å treffe dere!

Lime macaroons

Jeg prøver så godt jeg kan for tiden å få unnagjort alle ønsker fra dere.

Mange ønsker seg flere videoer og det kommer!

For noen uker siden ønsket noen oppskriften på franske makroner med limesmak :)

Om du har lagt igjen et ønske et sted på Instagram, Facebook eller på bloggen og ikke hørt noe på noen uker så må du bare spørre igjen. Jeg baker en del for tiden og tester gjerne ut en oppskrift for deg.

 

MAKRONER MED LIME

  • 300 g eggehvite
  • 180 g sukker
  • 390 g mandelmel
  • 500 g melis
  • grønn pastafarge

 

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat) Nå har du altså i pastafarge.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.

Limekrem 

  • 4 egg
  • skall fra 2 lime
  • 160 g limesaft
  • 200 g sukker
  • 125 g smør

Ha alle ingredienser i en kjele.

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader.

Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader.

Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok.

La det småkoke i 1 minutt.

Bruk en stavmikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.

MAKRONFYLL

  • 300 g smør
  • 300 g limekrem

Pisk opp smør til det er hvitt og ha kald limekrem i dette. Rør dette sammen godt og sprøyt det i sirkler ut på hver makron.

 

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på annebrith.no

 

 

Sjokoladekake

Dette er en superdeilig sjokoladekake med en krem som smelter på tungen.

I mellomtiden får dere nyte en sjokoladekake!

SJOKOLADEKAKE

  • 150 g smør
  • 3 store egg ( 4 små)
  • 5 dl sukker
  • 1,5 dl kakao
  • 7 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljsukker
  • 4 dl lettrømme
  • 3/4 dl melk

Smelt smør i en kjele og avkjøl.

Skille eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.

Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.

Rør deretter inn rømme og vaniljesukker. Bruk stålvisp for å få det jevnt.

Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og balnd til en klumpfri deig.

Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!

Fyll til slutt 3 former a 20 cm

Stekes på 175 grader i 20 minutter.

SJOKOLADEKREM

  • 3,5 dl melk
  • 4 ss mel

Kokes opp til en pudding og avkjøles.

  • 500 g smør
  • 500 g melis
  • 200- 300 g smeltet sjokolade 70%

Pisk melis og smør hvitt og ha i puddingen.

Pisk dette godt sammen og vend til slutt i den smeltede sjokoladen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Royal Icing - melisglasur



Hvordan lager jeg perfekte melisglasur?

Hvordan du lager selve cookiesen finner du mange innlegg på her på bloggen.

ROYAL ICING - MELISGLASUR

Royal icing heter det på engelsk...glasur sier mange. Melisglasur. Dette er oppskriften på glasuren som stivner og blir hard!

Du trenger:

 


  • 500 g melis

  • 60 g eggehvite

  • 50 g sitronsaft


  •  


Ha melis i bollen:





Ha eggehviter og sitronsaft i:



HUSK at du bruker GRIND og ikke piskeris...vi vil IKKE ha altfor mye luft inn i glasuren.



Rør dette sammen på lav hastighet....trinn 2



Det vi gjør nå er å lage en tykk marengs...vi pisker opp eggehvitene fra å være gjennomsiktige til å bli hvite. Vi øker volumet med ca 8 ganger :)



Etterhvert blir melisglasuren hvitere og tykkere og du vil høre at den poffer ...altså lyden blir litt høyere og den fester seg på kantene:



Sånn ser den ut når den er ferdig....

Dette klarer dere alle.

Nå skal den farges i fargene du selv vil og skal du farge 3 farger så deler du glasuren i 3 :)

Farg glasuren og pynt dine cookies.

I morgen kommer et eget innlegg på hvordan vi tynner ut glasuren og fyller cookies :)

Har du spørsmål så still de gjerne i kommentarfeltet :)

 

 

 

 

 

Luftballonger

B2

Cookies er i vinden som aldri før.

Noen vil ha rosa andre vil ha blå men denne gangen var det lilla, mint og gul som sto i fokus.

Selve formen på ballongen bestilite jeg til 2-3 dollar på ebay.com

 

COOKIES

Cookies skal være mellom 4 og 5 mm tykke og de skal ikke være brune! Det betyr at de skal stekes på 180 grader mellom 3 og 10 minutter alt etter hvor stor de er.

mange spør meg hvor lenge skal jeg steke mine cookies? Og da svarer jeg rett og slett til du ser de blir litt lyse brune på kantene.

Da tar du dem ut og lar dem ligge og avkjøle seg.

Hvor lenge kan de oppbevares?

De kan lages 5-6 uker i forveien OGSå pyntes. Oppbevarer du dem i en kakeeske så holder de seg fine :)

Derfor er cookies så gøy til dåp og bryllup og du kan selv lage dem uker i forveien :)

Når det kommer til glasur så har jeg fått masse spørsmål om det og jeg skal legge inn en egen oppskrift her ila helgen på dette :)

OPPSKRIFTEN

Dette er oppskriften vi bruker og du får ca 100 ut av dette.

    • 1 kg smør

 

  • 1 kg melis

 

 

  • 2 kg mel

 

 

  • 5 egg

 

 

Skal du ha 30 cookies må du altså dele oppskriften på 3 :)

Ha melis og smør i en mikser og bland dette til det er godt blandet gjerne litt hvitt.

Ha i mel og ett og ett egg.

Kjevle ut deigen og stikk ut former.

Stek på 180 grader varmluft i 3-10 m inutter alt etter størrelse :)

Vakkert rett og slett :)

Hva synes dere?

Slike cookies koster mellom kr. 79.- og 129.- alt etter hvor pyntet de skal være :)

Har du spørsmål om cookies eller former, glasur , steking eller noe annet: Skriv en kommentar i feltet under :)

Er du på Instagram følg meg davel!

 

Valentine Cookies



Ååååådet er snart Valentines Day og Alle Hjerter gleder seg :)

Også hos oss i konditoriet.

I går kveld var Siri og jeg på jobb til rundt klokken 21.00 for å få ferdig alt til i morgen.

Hver lørdag har vi åpent mellom 10.00-15.00

Nå er det altså Valentine vi forbereder oss på :)

VALENTINE COOKIES

Nå kan du lære deg å lage slike cookies og lære hvordan du lager cupcakes som maker godt  :)

Vi har laget et kurs som heter:

Valentine Cookies & Cupcakes for deg som har lyst til å overraske med flotte cookies og cupcakes.

På kurset lærer du noe av det viktigste du vil lære når det kommer til baking og pynting: konsistensen av de forskjellige glasurene og frostingene.

FOR det er en ting å ha oppskriften foran deg men konsistensen må være perfekt for et bra rasultat.

DETTE vil du få med deg i et kurs :)

VALENTINE MAKRONER

Vi har også satt opp et kurs som heter:

Valentine Makroner

Her skal vi lage helt nye makroner du helt sikkert ikke har sett før.

Vi overrasker med noen fine nye måter å pynte makroner på :)



Det å få den flytende glasuren i riktig konsistens kan være noe av det mest vanskelige med å lage cookies :)



Er de ikke søte?

Skal du til Sørumsand i morgen så kan du kjøpe med deg slik cookies :)

Vi har dem pent pyntet inn ...2 sammen i hver pakke akkurat slik kjærlighet også er :)

Ønsker dere en herlig dag videre!

Kake med logo



Det ER og BLIR en kul greie: Kake med logo til en feiring :)

Nå var det DNB sin tur å feire at de hadde hatt nesten en halv million mennesker som hadde logget seg inn i mobilbanken bare på et kvartal :)

Vi fikk den store æren av å lage en flott kake :)

SPISELIG BILDE

Et spiselig bilde er et bilde som blir printet ut på spiselig sukkerark med spiselig farge.

Ved å ha en egen maskin til dette så kan vi lage akkurat hvilken loge vi måtte ønske :)

Vi kan printe ut monogrammer, mønster, bilder og mye mer.

LOGO KAKE

Har du eller bedriften du jobber i en feiring snart og ønsker du å bestille en slik logokake hos oss?

Ta kontakt med Siri på post@villaperlesukker.no

Vi gleder oss til å høre fra deg :)



Det spiselige bildet festet med glasur og husk skal du gjøre dette selv må glasuren ikke være for tykk men heller ikke for tynn!



Nå skal det bakes enda mer her i konditoriet :)

Ønsker dere en herlig fredag!

Liverpool Cake



Vi får ofte spørsmål om vi lager spesielle og egendesignede kaker.

Det svarer vi som oftest ja på. Vi vil prøve å gjøre det vi kan for å få kundene våre fornøyde.

En fotballkake med Liverpool som tema ble seende slik ut til slutt.

Dette er en av de enkelste kakene du kan lage og jeg skal fortelle deg hvordan du lager den:

LIVERPOOL CAKE


  • sjokoladekakebunn 25x25 cm

  • sjokoladekrem

  • bringebærfyll

  • overtrekk av marsipan eller fondant

  • spiselig bilde ( logo)

  • glasur og blomster til pynt


Lag kakebunnene og sett disse sammen.

Her lager du det bursdagsbarnet ønsker seg selv.

Trekk kaken med rødt overtrekk.

Fest det spiselige bildet med glasur.

Pynt til slytt kaken med krusiduller og annet kreativt...altså legg din egen signatur på kaken slik jeg har gjort :)

Så enkelt :)

Nytt kjøkken - 1.runde - Planlegging



Nå trenger jeg hjelp fra alle dere som har peiling på interiør!

Jeg har bestemt meg for å male kjøkkenet. Få inn noen nye freshe detaljer og tilpasse det til en familie på 5.

Mor og 4 barn trenger å ha det praktisk men pent :P

Planleggingen har startet og det eneste jeg har bestemt meg for er at veggene blir bommulsfarget og at skapdørene blir baby blue.

Fargene har jeg allerede hentet på Maxbo Skjetten Stormarked <3

MEN jeg trenger innspill på:


  • Fine håndtak på skap og skuffer

  • Oppheng av ting

  • Hvilken farge på kjøkkenmaskinen?

  • Hvor finner jeg et pent strykebrett? Jeg stryker alltid klær på kjøkkenet.

  • Tavler til oppheng av ting for å huske på.

  • Tallerkenhyller?

  • Håndduker og kluter ipastell?




  • Hvilken lampe er fin til kjøkkenet? Nettbutikker som selger pene lamper?

  • Ser dere de skapene med glass. Jeg tenkte å dekke dem på innsiden med folie eller papir som er blomstrete i stil med alt.




Nå er det jo fullstendig kaos her og vi har sånn smått begynt å grunne alt.

Benkeplaten...kan den males? Hva tror dere?

Uff kjøkkenet er helt grusomt og jeg trives ikke i det i det hele tatt...

Og til slutt: hvor får jeg tak i fine gardiner ....gjerne lift som er lyse og fine og passer til et 130 cm vindu?

Håper dere kan legge igjen et tips i kommentarfeltet!

God klem!

Fortsettelse følger!

Nytt kjøkken - 1.runde - Planlegging



Nå trenger jeg hjelp fra alle dere som har peiling på interiør!

Jeg har bestemt meg for å male kjøkkenet. Få inn noen nye freshe detaljer og tilpasse det til en familie på 5.

Mor og 4 barn trenger å ha det praktisk men pent :P

Planleggingen har startet og det eneste jeg har bestemt meg for er at veggene blir bommulsfarget og at skapdørene blir baby blue.

Fargene har jeg allerede hentet på Maxbo Skjetten Stormarked <3

MEN jeg trenger innspill på:


  • Fine håndtak på skap og skuffer

  • Oppheng av ting

  • Hvilken farge på kjøkkenmaskinen?

  • Hvor finner jeg et pent strykebrett? Jeg stryker alltid klær på kjøkkenet.

  • Tavler til oppheng av ting for å huske på.

  • Tallerkenhyller?

  • Håndduker og kluter ipastell?




  • Hvilken lampe er fin til kjøkkenet? Nettbutikker som selger pene lamper?

  • Ser dere de skapene med glass. Jeg tenkte å dekke dem på innsiden med folie eller papir som er blomstrete i stil med alt.




Nå er det jo fullstendig kaos her og vi har sånn smått begynt å grunne alt.

Benkeplaten...kan den males? Hva tror dere?

Uff kjøkkenet er helt grusomt og jeg trives ikke i det i det hele tatt...

Og til slutt: hvor får jeg tak i fine gardiner ....gjerne lift som er lyse og fine og passer til et 130 cm vindu?

Håper dere kan legge igjen et tips i kommentarfeltet!

God klem!

Fortsettelse følger!

Red velvet cupcakes



Vi testet ut en ny oppskrift forrige uke.

Red velvet!

Dette er nok ikke noe vi kommer til å ha standard i vårt assortiment.

Men for en periode er det greit :)

Grunnen til  at jeg ikke vil selge dette over lengre tid er mengden rødfarge som skal i røren... det er ikke noe en konditor higer etter å selge.

Oppskriften skal dere få uansett:

RED VELVET


  • 120 g usaltet smør

  • 320 g sukker

  • 1/2 ts salt

  • frø fra en vaniljestang

  • 2 store egg ( eller 3 små)

  • 275 g mel

  • 2 ss kakao

  • 250 g fløte

  • 7 ts rødfarge (pastafarge)

  • 1 ts hvitvinseddik

  • 1 ts natron


Ha sukker, smør, vanilje og salt i en bolle og miks dette til det er hvitt.

Ha ett og ett egg i bollen og fortsett miksingen.

Ha det tørre i en bolle og det våte i en annen.

Ha så i halvparten av det tørre i etterfulgt av halvparten av deet våte.

Gjør det samme med siste halvpart.

Ikke overmiks røren!

Fyll formene!



Stek dem i 17 minutter på 180 grader.



KREM

  • 3,5 dl melk

  • 4 ss mel


Kokes opp til en pudding og avkjøles.



  • 300 g smør

  • 300-500 g melis


Pisk melis og smør hvitt og ha i puddingen.

Pisk dette godt sammen.

For en kremostsmak kan du tilsette en pakke med kremost.  Det har ikke jeg gjort men jeg vet at mange liker denne kombinasjonen!



Ikke glem at vi har mange KURS fremover også Valentinekurs du kan melde deg på.

Følg DENNE LINKEN for alle kurs!

KONDITORIET

Det er så vilt travelt for tiden at jeg stuper i seng hver kveld .... Hjemme har jeg bestemt meg for å pusse opp kjøkkenet...vel vel det blir bare maling men det blir utrolig bra. Har valgt bomullsfarge med baby blue...ELSK.

Skal ta bilder i kveld og vise dere!

Ellers jobber vi med mange nyheter og vi har fått en utrolig KUL maskin inn vi skal vise dere neste uke hipp hipp HURRA!

Vi rydder og rydder og organiserer oss til mer vekst.

1601598_10152544098282791_1628762460621523582_n

Jeg er så utrolig stolt over jobben som blir gjort om dagen. Siri jobber døgnet rundt...vel hun er jo litt sen å stå opp på morgenen da noe som irriterer meg som A- menneske noe veldig men forutenom det så er hun veldig flink!

Jentene: Dorthe, Malin og Amanda jobber knallhardt og baker cookies så melet bare spruter innimellom. Dorthe har forresten fått "perleforbud". Det betyr at hun ikke får lov å ta i perleboksen etter å ha latt boksen falle på gulvet 2 ganger nå. 4000 perler fordelt over hele konditoriet. Så når perler skal på plass er det vi andre som må gjøre dette :) haha

Ellers går det greit med vårt AS. 6 ansatte nå og vi skal ha 2-3 nye de neste månedene....vi gleder oss stort over vår fremgang! Snart feirer vi 2 år! Jøye meg hvor ble tiden av?

Det er veldig vanskelig å kombinere det å være alenemor til 4 ...og drive et AS på en tilfredstillende måte. Jeg føler hele tiden at jeg ikke strekker til. Hjemme ser det bombet ut, barna følges opp bare halvt, jeg haster fra det ene til det andre..... håret trenger sårt klipp og kan ikke huske siste gang jeg tok meg til til en manicure.

Men det er slik det er. Minstegutten Christian har gått fra å være en sta 2åring til å bli en lærevillig snart 3åring. Som godtar at det ikke kjøpes is på butikken og som har begynt med pottetrening.

Sven blir snart 12 år, Annika har blitt 10 og skal feire bursdagen sin om noen uker.... 7 uker etter hun fylte år! Espen er fortsatt familiens flørt som når han går på skoleveien lekent går bort til jentene og spør dem: Skjera damer? Flørt JA men han er også fokusert på skolen og kom hjem med en strålende prøve i går hvor han hadde 26 poeng av 28 mulige!

Mammahjertet bobler over <3

Det blir ikke perfekt når man er alene. Jeg må bare lære meg at jeg ikke klarer å gjøre alt.... men so far so good!

Ønsker deg uansett hvor du er i verden en herlig onsdag!

Takk til alle som leser, ler og følger! Og takk til alle som deler siden, liker og forteller andre om oss!

Love U all!



Helgas snap





Slik var helgen i snap!















































Denne snappen fikk jeg av en venninne...her har hun testet min oppskrift på sitroncupcakes...WOW Ingrid. KONGE! Good work...





Det var litt av helgen i bilder....seesi morgen igjen...











































































Franske makroner med eplesmak



Hei og god søndag alle sammen.

Denne dagen har vært utrolig hektisk....

Startet tidlig med at minsten våknet 6...da hadde jeg sovet 5 timer...Har ikk efornuft til å komme meg i seng på lørdager hehe...

Rett på håndballkamå med datteren og dømte en kamp der. Så etter det til konditoriet hvor vi hadde mange brudepar som tok turen innom oss for prøvesmaking.

Veldig gøy!

Bilder kommer!

I går testet vi ut en ny oppskrift i konditoriet.... Eplemakroner....nam nam. De var litt for lite syrlige så jeg har tilpasset oppskriften slik at dere får den perfekte smaken.

ENJOY!

Ingenting kan måle seg med en søt makron fylt med syrlig krem.



OPPSKRIFT PÅ MAKRONER


  • 300 g eggehvite

  • 180 g sukker

  • 390 g mandelmel

  • 500 g melis

  • rosa og grønn pastafarge


Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat)

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. Del røren i to og farg den ene delen rosa og den andre grønn.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.



Eplekrem


  • 9 eggeplommer

  • 1,5 dl eplejuice

  • 0,75 dl sitronsaft

  • 200 g sukker

  • 140 g smør


Ha alle ingredienser i en kjele.

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader.

Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader.

Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok.

La det småkoke i 1 minutt.

Bruk en stavmikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.



MAKRONFYLL

  • 300 g smør

  • 300 g sitronkrem


Pisk opp smør til det er hvitt og ha kald eplekrem i. Rør dette sammen godt og sprøyt det i sirkler ut på hver makron.

Har du hatt en herlig søndag?

Er det noen oppskrifter du ønsker at jeg skal legge ut?

Kommenter gjerne i feltet under om det er noe du ønsker å vite :)

God klem!









Helgas snap





Slik var helgen i snap!

















1601598_10152544098282791_1628762460621523582_n











10922433_10152544111322791_5447637093125013847_n

















Denne snappen fikk jeg av en venninne...her har hun testet min oppskrift på sitroncupcakes...WOW Ingrid. KONGE! Good work...





Det var litt av helgen i bilder....seesi morgen igjen...











































































Miffy cookies



Jeg har en venninne som om mulig er enda mer rosa enn meg.

Møt Monica :)



Monica er en av mine grundervenninner og driver nettbutikken Frk. Rosa :)

Det burde egentlig jeg ha kalt meg haha men akkurat når det kommer til pasteller og fargen rosa så er vi to nokså like.

Vi har bakt mange timer sammen Monica og jeg og vi snakker da om alt mulig. Om fremtiden, bekymringer rundt barna og hva vi gleder oss til og hva vi frykter mest.

Jeg husker dagen da Monica fortalte meg at hun hadde lyst til å starte en nettbutikk. Jeg som er et JA-menneske ropte jo ut at hun måtte gjøre det....hun var enda veldig usikker da.

Men tiden gikk og en dag lå forretningsplanen klar.

Frk. Rosa var klar til å lanseres



Det er så mange flotte og søte ting i den butikken og du må bare ta turen innom.

I dag kan du også vinne et gavekort fra nettbutikken her på bloggen men før jeg forteller deg hva du må gjøre så skal jeg vise deg de søte formene jeg har fått fra Monica:)



Disse kan du altså lage de søteste cookiesene med!

Herlige rosa :)

COOKIES


  • 200 g smør

  • 200 g melis

  • 400 g mel

  • 2-3 egg


Miks smør og melis godt sammen.

Ha i mel.

Ha til slutt i ett og ett egg.

Kjevle ut deigen og trykk ut formene.

Stekes i 6-7 minutter på 180 grader.



Er de ikke nydelige?



I dag kan du altså vinne et gavekort her på kr. 500.- i nettbutikken.

Det du må gjøre er:

  1. Lik Villa Perlesukker på facebook

  2. Lik Frk. Rosa på facebook

  3. Følg VIlla Perlesukker på Instagram

  4. Følg Frk. Rosa på Instagram


Legg igjen en kommentar i feltet under når du har gjort det så er du med i trekningen om et gavekort på kr. 500.-

Vinneren trekkes søndag 18. januar!













Sitronterter



God morgen alle sammen!

Noen dager klarer jeg ikke komme meg ut av senga. Som i dag.

Helt forferdelig når du vet at du har 10 timer med jobb foran deg.... heldigivis klarer jeg å legge meg tidlig slik at jeg ikke er så utrolig trøtt da... og så har jeg jo barna som hyler og roper om at det er på tide å stå opp haha...

Marengsen til disse tertene har en helt egen morsom historie. Når det er veldig travelt her så må både Karianne og Siri hjelpe til på kjøkkenet selv om de begge ikke kan en dritt om baking.

Så sa jeg en vårdag i fjor at Karianne måtte måle opp alt og sette maskinen på. Hun gjorde jo som jeg sa...akkurat det jeg ba om også bare at jeg hadde glemt å si at hun skulle holde melisen til etterpå. En standard marengs tilsetter man melis i på slutten og rører det forsiktig inn. Nåja...enden på visa ble at marengsen ble perfekt og at vi i dag gjør dette på denne måten fordi vi sparer tid :)

SITRON


Sitron er den råvaren jeg liker aller best å ha i kaker. Den syrlige smaken sammen med det søte fra sukker gir en deilig kombinasjon.

Når du kjøper sitronen i butikken og lukter på den så lukter den lite. Den kan være sprøytet med middel du absolutt ikke vil ha i maten din.

Er du så tøff at du tar en bit med tennene så vil du faktisk kjenne at den er litt bitter i skallet. Hvordan skal man få bort bitterheten? Kok opp en god mengde med vann. Legg dine sitroner i en bolle. Hell kokende vann over sitronene og hell vannet bort rett etterpå.

Gjør dette 2 ganger.Kjenn duften av en "ren" sitron spre seg på kjøkkenet.

Noen fakta om sitroner:
? I dag dyrkes sitroner i stor grad i landene rundt Middelhavet og Calefornia.
? Sitrontreet blir 3-6 meter høyt.
? Treet blomstrer året rundt og derfor kan vi kjøpe sitron også året rundt!
? Sitronen skal være blank og ikke ha tegn til brune eller bløte flekker. Den bør være ca 4,5 cm i diameter.
? Et godt kvalitetstegn er at fruktene er tunge i forhold til sin størrelse.
? Oppbevar frukten på kjøkkenbenken.
? Du får ca 60 ml saft ut av en sitron og ca 1 ts ( 6 gram) skall hvis du rasper den.
? Kjøp gjerne de som er minst. De har mest smak og er de saftigste ;)
Det er ingenting som er så deilig som terter fylt med sitronkrem og toppet med fløyelsmyk marengs.

Lag dem gjerne noen dager i forveien og frys dem ned. De tåler det veldig godt!

Tertedeig:
? 300 g hvetemel
? 200 g smør
? 100 g melis
? 1 egg ( vispet i skål


Miks hvetemel, smør og melis i en mikser eller smuldre dette sammen for hånd.

Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg deigen i plastfolie og la det hvile kjølig i minst 30 minutter.

Kjevle ut deigen på et bakepapir. For å gjøre dette enda enklere kan du kjevle ut deigen mellom to bakepapir. Stikk ut sirkler som passer i porsjonsformer og la disse hvile kjølig i 30 minutter.

Legg bakepapir oppå tertedeigen og ha erter eller ris oppå slik at terten stekes i en fin form. Terteskallene skal være gyllenbrune og stekes på 180 grader i i 15-20 minutter.

Etter 10 minutter tar du ut tertene og tar av bakepapiret og ertene/ris og steker terteskallene ferdige.

Avkjøl på rist.


Sitronkrem:


? 4 egg
? 120 g sukker
? 1 ss raspet sitronskall
? 80 g sitronsaft
? 40 g usaltet smør
? 1 klype salt

Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.

Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme.

Ha tålmodighet og sett varmen opp litt etter litt. Rør godt hele tiden. Når kremen tykner er den ferdig.

Marengs:


? 3 eggehviter
? 20 g sukker
? 90 g melis

Ha alle ingredienser i bollen og pisk dette sammen til stiv marengs.

Det skal være en  glatt og skinnende konsistens.
TIPS
Lag dobbelt porsjon av sitronkremen og bruk dette som smaksetter i kremer eller i kaker.

Har du spørsmål så still dem i kommentarfeltet :)

Franske makroner - kurs





Etter at jeg selv sto på TV i Hele Norge baker våren 2013 og gråt mine bitre tårer fordi mine franske makroner ble mislykket har jeg tatt flere kurs for å lære meg å lage disse herlige franske søtsakene.

Siden høsten 2013, da vi åpnet konditoriet  har vi solgt nesten 50.000 av disse herlige småkakene.

Mange spør meg hva hemmeligheten er og da svarer jeg:

Det er ingen hemmelighet!

Oppskrift og fremgangsmåte ligger på bloggen her men mye ligger i det å lære seg å se den rette konsistensen på både marengs og ferdig røre.

Akkurat DET vil du lære i løpet av dette morsomme 2 timer lange kurset.

Bor du ikke i Oslo, fortvil ikke. Nedenfor finner du listen med byer og datoer.

KLIKK deg inn på din by og bestill i dag!

Det blir også et  eget VALENTINE makronkurs for deg som har lyst til å lage ekstra søte franske makroner :)

Våre kursdatoer og byer:


Sørumsand søndag 22. januar 12.00-14.00

Sørumsand mandag 26. januar 19.00-21.00

Sørumsand mandag 9. februar 19.00-21.00 VALENTINE

Drammen 21. februar 14.00-16.00

Sandefjord 22. februar 14.00-16.00

Skien 21. mars 14.00-16.00

Kristiansand 22. mars 14.00-16.00

Bergen 25. april 14.00-16.00

Sandnes 26. april 14.00-16.00

Trondheim 30. mai 14.00-16.00

Mosjøen 31. mai 14.00-16.00



Sitronterter



God morgen alle sammen!

Noen dager klarer jeg ikke komme meg ut av senga. Som i dag.

Helt forferdelig når du vet at du har 10 timer med jobb foran deg.... heldigivis klarer jeg å legge meg tidlig slik at jeg ikke er så utrolig trøtt da... og så har jeg jo barna som hyler og roper om at det er på tide å stå opp haha...

Marengsen til disse tertene har en helt egen morsom historie. Når det er veldig travelt her så må både Karianne og Siri hjelpe til på kjøkkenet selv om de begge ikke kan en dritt om baking.

Så sa jeg en vårdag i fjor at Karianne måtte måle opp alt og sette maskinen på. Hun gjorde jo som jeg sa...akkurat det jeg ba om også bare at jeg hadde glemt å si at hun skulle holde melisen til etterpå. En standard marengs tilsetter man melis i på slutten og rører det forsiktig inn. Nåja...enden på visa ble at marengsen ble perfekt og at vi i dag gjør dette på denne måten fordi vi sparer tid :)

SITRON


Sitron er den råvaren jeg liker aller best å ha i kaker. Den syrlige smaken sammen med det søte fra sukker gir en deilig kombinasjon.

Når du kjøper sitronen i butikken og lukter på den så lukter den lite. Den kan være sprøytet med middel du absolutt ikke vil ha i maten din.

Er du så tøff at du tar en bit med tennene så vil du faktisk kjenne at den er litt bitter i skallet. Hvordan skal man få bort bitterheten? Kok opp en god mengde med vann. Legg dine sitroner i en bolle. Hell kokende vann over sitronene og hell vannet bort rett etterpå.

Gjør dette 2 ganger.Kjenn duften av en "ren" sitron spre seg på kjøkkenet.

Noen fakta om sitroner:
? I dag dyrkes sitroner i stor grad i landene rundt Middelhavet og Calefornia.
? Sitrontreet blir 3-6 meter høyt.
? Treet blomstrer året rundt og derfor kan vi kjøpe sitron også året rundt!
? Sitronen skal være blank og ikke ha tegn til brune eller bløte flekker. Den bør være ca 4,5 cm i diameter.
? Et godt kvalitetstegn er at fruktene er tunge i forhold til sin størrelse.
? Oppbevar frukten på kjøkkenbenken.
? Du får ca 60 ml saft ut av en sitron og ca 1 ts ( 6 gram) skall hvis du rasper den.
? Kjøp gjerne de som er minst. De har mest smak og er de saftigste ;)
Det er ingenting som er så deilig som terter fylt med sitronkrem og toppet med fløyelsmyk marengs.

Lag dem gjerne noen dager i forveien og frys dem ned. De tåler det veldig godt!

Tertedeig:
? 300 g hvetemel
? 200 g smør
? 100 g melis
? 1 egg ( vispet i skål


Miks hvetemel, smør og melis i en mikser eller smuldre dette sammen for hånd.

Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg deigen i plastfolie og la det hvile kjølig i minst 30 minutter.

Kjevle ut deigen på et bakepapir. For å gjøre dette enda enklere kan du kjevle ut deigen mellom to bakepapir. Stikk ut sirkler som passer i porsjonsformer og la disse hvile kjølig i 30 minutter.

Legg bakepapir oppå tertedeigen og ha erter eller ris oppå slik at terten stekes i en fin form. Terteskallene skal være gyllenbrune og stekes på 180 grader i i 15-20 minutter.

Etter 10 minutter tar du ut tertene og tar av bakepapiret og ertene/ris og steker terteskallene ferdige.

Avkjøl på rist.


Sitronkrem:


? 4 egg
? 120 g sukker
? 1 ss raspet sitronskall
? 80 g sitronsaft
? 40 g usaltet smør
? 1 klype salt

Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.

Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme.

Ha tålmodighet og sett varmen opp litt etter litt. Rør godt hele tiden. Når kremen tykner er den ferdig.

Marengs:


? 3 eggehviter
? 20 g sukker
? 90 g melis

Ha alle ingredienser i bollen og pisk dette sammen til stiv marengs.

Det skal være en  glatt og skinnende konsistens.
TIPS
Lag dobbelt porsjon av sitronkremen og bruk dette som smaksetter i kremer eller i kaker.

Har du spørsmål så still dem i kommentarfeltet :)

Strawberry cupcakes with champagne



Dette er smaken du skal briljere med når du har venninner på besøk eller skal vise at du virkelig har klasse :)

Jordbær med champagne....mmmm det blir ikke bedre enn det!

Takk for mange hyggelige tilbakemeldinger i går. Det var mange som engasjerte seg både på Instagram og Facebook.

I dag er det en classy variant som skal deles :)

STRAWBERRY CUPCAKES


  • 130 g smør

  • 200 g sukker

  • 3 egg

  • 250 g hvetemel

  • 11 g bakepulver

  • 8 g vaniljesukker

  • 1,5 dl matfløte

  • 1 vaniljestang

  • Hele jordbær til "fyll"



  1. Pisk smør og sukker hvitt, ikke for lenge.

  2. Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

  3. Rør fløten inn på slutten.

  4. Ha i frø av en vaniljestang.

  5. Stek på 175 grader i 12-15 min.


Lake til aprikotering:

  • 150 ml vann

  • 150 g engelsk sukker

  • Champagne som smaksetter



  1. Kok opp sukker og vann.

  2. Avkjøl og smak til med champagne.

  3. Når cupcakesene kommer ut av ovnen settes de direkte på rist.

  4. Pensle med lake etter 10 min.

  5. Pakk cupcakesene inn i plastfolie når de er helt avkjølte og sett i kjøleskap til de skal ha pyntes.

  6. Del jordbær i to og legg dem i resten av laken.

  7. Lag en grop i cupcakesen med en melonskje eller tskje og legg to halve bær mot hverandre.


KREM

  • 3 ss mel

  • 3 dl melk

  • 500 g melis

  • 500 g smør


Kok opp melk og mel til en tykk hvitsaus. Sett kjølig natten over.

Pisk smør, melis og melkepuddingen  i minst 20 minutter med piskeris.

Farg til slutt kremen rosa.

Sprøyt ut kremen på hver cupcake.

Pynt med en halv jordbær.

ENJOY!

Anne-Briths cupcakes - sperrefrist søndag 21

Håper dere alle får en fin onsdag!

Her hos oss får vi 7 flotte jenter som skal på jobbintervju og vi gleder oss til å bake sammen med dem.

Bilder fra seansen kommer i morgen :)

God klem!



Snap me!



Nesten alle jeg kjenner har snap! Jeg snapper med mamma, med søsteren, med barna og med gode venner :)

Venninnene mine og jeg har en greie om å ha den morsomste god morgen snappen hver uke....det er som regel Aina som vinner den :)

Nå mener jeg det er på tide med en egen snapkonto for Villa Perlesukker.

Men Siri sier NEI!

Jeg mener bestemt det er morsomt å følge med på mystory til mine venner og samarbeidspartnere....

Siri mener det tar for mye tid, og at vi skal planlegge dette godt før vi gjør det, for best mulig snapkonto...... nåja...frem til vi åpner en egen konto for Villa Perlesukker så skal jeg dele litt av mine private snaps med dere :)

Her er helgen på Vestlia Resort i snap:





Vi fikk DEN suiten! Alle barna fikk eget soverom med dobbeltseng :)

Det vaar ville tilstander. 2 etg suite med 2 bad. KONGE!



Snap3

Kvelden har dere allerede sett litt av i går hehe men her er flere bilder :)

Det var ikke bare vi som tok av :)



Da middagen var over sånn rundt 23.45 og de unge, ( les: rosabloggere, motebloggere og treningsbloggere) fortsatte festingen gikk jeg opp til rommet for å sove.

Måtte være opplagt til et frokostmøte :)



Vel inne på rommet fant jeg 3 barn som enda ikke var i seng....hehe.

Venner og kjente ønskes god natt!



Neste morgen er det igjen en hilsen til de jeg bryr meg om og tenker på.... Annika ser litt skeptisk ut på bildet men jeg kan forsikre dere om at alt gikk fint på turen hjem.

Det var spekkfullt med kjente bloggere oppe på Vestlia men jeg brukte mye av tiden på å snakke med alle i steden for å løpe med kamera og telefon i hånden.

Når det er sagt så var det utrolig befriende og DEILIG å være sammen med bloggere som skjønner hvordan livet virkelig er. Det var helt greit å sitte med mobiler og kameraer under middag, foredrag og andre aktiviteter... helt topp hihi :)

Har du snap?

Ville du lagt Villa Perlesukker til om vi hadde hatt en snapkonto?

Hvis vi får nok svar her så er det jo mulig Siri endrer mening :)

Snap me!



Nesten alle jeg kjenner har snap! Jeg snapper med mamma, med søsteren, med barna og med gode venner :)

Venninnene mine og jeg har en greie om å ha den morsomste god morgen snappen hver uke....det er som regel Aina som vinner den :)

Nå mener jeg det er på tide med en egen snapkonto for Villa Perlesukker.

Men Siri sier NEI!

Jeg mener bestemt det er morsomt å følge med på mystory til mine venner og samarbeidspartnere....

Siri mener det tar for mye tid, og at vi skal planlegge dette godt før vi gjør det, for best mulig snapkonto...... nåja...frem til vi åpner en egen konto for Villa Perlesukker så skal jeg dele litt av mine private snaps med dere :)

Her er helgen på Vestlia Resort i snap:





Vi fikk DEN suiten! Alle barna fikk eget soverom med dobbeltseng :)

Det vaar ville tilstander. 2 etg suite med 2 bad. KONGE!





Kvelden har dere allerede sett litt av i går hehe men her er flere bilder :)

Det var ikke bare vi som tok av :)



Da middagen var over sånn rundt 23.45 og de unge, ( les: rosabloggere, motebloggere og treningsbloggere) fortsatte festingen gikk jeg opp til rommet for å sove.

Måtte være opplagt til et frokostmøte :)



Vel inne på rommet fant jeg 3 barn som enda ikke var i seng....hehe.

Venner og kjente ønskes god natt!



Neste morgen er det igjen en hilsen til de jeg bryr meg om og tenker på.... Annika ser litt skeptisk ut på bildet men jeg kan forsikre dere om at alt gikk fint på turen hjem.

Det var spekkfullt med kjente bloggere oppe på Vestlia men jeg brukte mye av tiden på å snakke med alle i steden for å løpe med kamera og telefon i hånden.

Når det er sagt så var det utrolig befriende og DEILIG å være sammen med bloggere som skjønner hvordan livet virkelig er. Det var helt greit å sitte med mobiler og kameraer under middag, foredrag og andre aktiviteter... helt topp hihi :)

Har du snap?

Ville du lagt Villa Perlesukker til om vi hadde hatt en snapkonto?

Hvis vi får nok svar her så er det jo mulig Siri endrer mening :)

Skoleboller

Kontrasten fra å være på Vestlia resort i helgen i en suite som var dobbelt så stor som leiligheten vår, til å våkne opp i en altfor liten seng med hard madrass var enorm.

Om du tror livet mitt er veldig glamorøst kan du tro om igjen. Å være alenemor til 4 barn er alt annet enn glam!

I dag våknet vi opp og det var sikkert 30 cm snø utenfor og ingen kunne finne noe...kofferten var ikke pakket ut etter turen på fjellet.... etter å ha hørt ordet mamma sånn ca 200 ganger var det nok.... frokost ble det på et vis og matpakkene ble fylt med skoleboller....

Egentlig så synes jeg gjærbakst er drittkjedelig men barna elsker det jo så da må man bare bake!

Men skal jeg bake noe så vil jeg gjøre det bra og riktig så derfor har jeg fordypet meg i dette også!

Men hvorfor heter det egentlig skolebolle eller skolebrød som mange andre også kaller det? Denne herlige og godt fylte bollen er jo ikke akkurat noe å ta med seg på skolen.

Opprinnelsen til navnet skolebolle er noe usikkert men mange mener at det heter skolebolle fordi dette er noe man lærte å lage på skolekjøkkenet. Kjært barn har mange navn og skolebollen kalles også Tolvøres og Purker. Kristiansand har kanskje rekorden på de største og flateste som er nesten 20 cm i diameter og bare 2-3 cm høye.

Uansett hvor du bor og hva du kaller bollen så skal den lages med en søt gjærdeig med egge- eller vaniljekrem i midten, melisglasur og kokos på toppen.

Lager du en hurtigvariant av en melisglasur som består av vann og melis anbefaler jeg deg å ha noen sitrondråper i glasuren slik at den ikke blir så søt. Vil du ha verdens beste melisglasur på dine skoleboller så anbefaler jeg deg å ta bryet med å lage oppskriften på glasur nedenfor.

Glasuren kan fryses eller bevares i kjøkkenskap.

Søt gjærdeig

    • 500 gram hvetemel

 

  • 50 gram tørrgjær

 

 

  • 80 gram sukker

 

 

  • 125 gram smør

 

 

  • 1 t kardemomme

 

 

  • 1 egg

 

 

  • 3 dl melk

 

 

Sikt alt det tørre i en bolle.

Smelt smør og ha i melk.

Når dette er lunkent ( ca. 37 grader) vispes egget i.

Hell det våte i det tørre.

Elt deigen i 10-15 minutter.

Forhev deigen i 30-45 minutter. Kjevle ut en leiv av deigen til den er ca 1 cm tykk. Stikk ut sirkler a 15 cm i diameter med en rund utstikker eller kanten på en skål. Legg sirklene på bakeplaten.

Etterhev bollene i 45 minutter.

Lag så et hull midt i og legg en skje med vaniljekrem i.

Pensle bollene med eggehvite og stek bollene på 220 grader i 10-12 min

Oppskriften gir ca. 15 stk.

Vaniljekrem:

    • 1 vaniljestang

 

  • 2 dl melk

 

 

  • 1/2 dl melk

 

 

  • 3/4 dl kremfløte

 

 

  • 55 gram sukker

 

 

  • 30 gram eggeplomme ca. 2 stk

 

 

  • 20 gram maizena 2 ss

 

 

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.

Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.

Ha resten av melken og maizena i en liten bolle og rør til det er klumpfritt.

Visp inn eggeplommene i maizenablandingen.

Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen.

Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.

La kremen småkoke i 1 minutt men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.

Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl!

Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.

Melisglasur:

    • 400 g sukker

 

  • 1 dl vann

 

 

  • 160 g glukose

 

 

Ha alt i en kjele og kok dette opp til 114 grader.

Ta av kjelen og hell det hele i en kjøkkenmaskin. La massen avkjøles til 60 grader. Miks så alt sammen til det blir en tykk hvit masse. Glasuren er nå ferdig. For å bruke glasuren ta en del i en skål og varm den litt opp i en mikrobølgeovn eller over vannbad.

Servering.

Ha kokos i en skål.

Smør melisglasur på skolebollen. Dypp den i skålen med kokos og server.

TIPS

Ved å etterheve skolebollene under plastfolie får gjærdeigen perfekte omgivelser til å heve seg store og fine. Plastfolien legges bare lett over bakebrettet.

VIKTIG OM GJÆRBAKST

De aller fleste understeker gjærbaksten sin! Gjærbakst skal være brun ikke hvit! Om du er av typen som har hvite boller så kan du med hell prøve å la dem stå 5 minutter ekstra neste gang....OG vil du ha en deilig skorpe på dem så sett ovnen på høyeste temperatur. Legg et bakebrett nederst i ovnen. Når du setter bollene inn i ovnen så heller du 1/2 dl vann på brettet, setter bollene raskt inn og lukker døra og skrur ned varmen til 220 grader. Dampen i ovnen vil gjøre at du får fantastiske boller :)

Ønsker dere en helrig dag videre....det er mandag og vi skal finne på noe sprell i Oslo i dag.... følg med!

Men før du går: Er det greit å gi barna skoleboller i matpakka på en mandag?

United Bloggers @Vestlia Resort

Jeg vet ikke hvor mange bloggere som var samlet oppe på Vestlia Resort på Geilo i helgen men det var snakk om 120 stykker.

Det ble tatt så mange bilder av oss og jeg skal dele et eget innlegg om maten og et om oppholdet....men jeg må bare dele denne hysterisk morsomme fotoseansen med dere!

Møt Siri!

Min partner in business, thats it! No friendship yet :)

Det vil dere skjønne etter å ha lest dette...

Siri er alt jeg ikke er. Hun er moteriktig, strukturert, glamorøs, økonomisk og rolig.

Hun har ingen barn og bor på Nesodden med sin samboer og katt i en STOR villa :)

Vi er et godt team og selv om vi ikke kjenner hverandre veldig godt enda så reiste vi sammen opp til Vestlia... ( burde kanskje latt henne være hjemme etter dette! )

FESTMIDDAG

På lørdag kveld var det festmiddag og vi måtte som alle andre bli fotografert....det var jammen ikke enkelt å få et bilde hvor vi begge så inn i kamera og hvor vi begge smilte....

Jeg prøvde febrilsk men til ingen nytte!

Første bildet har Siri øynene lukket....

Her forteller jeg Siri at hun må prøve å holde øynene åpne :)





Det var ikke lett!

Se der ja Siri....nå ligner det noe :)

Men jeg tror det er en fotograf på andre siden også....



Her starter hun å fnise....og det fortsatte i flere minutter...

Jeg klarte jo ikke å holde meg selv heller....



Så skulle hun løfte meg opp.... og da holdt jeg på å miste stay upen som satt under.... og det sier jeg da til henne....

Så hva gjør hun da?

Jo:



Hun dro opp kjolen slik at alle ...inklusiv fotografene fikk se....

Hjelpe meg.....

Så innså hun nok hvor mange som tok bilder....og begynte å le bare mer og mer...



Ikke engang følgende trussel nyttet:



Nå prøver vi en siste gang....

Ikke enig gitt!

Men et bra bilde ble det til slutt :P

Bare at vi så hver vår vei.....

Det ble en helt fantastisk kveld etter at vi klarte å legge denne episoden bak oss.

Det er liksom greit å bli husket som den som lager gode kaker i stedet for hun som sto i trusa på den røde løperen....

Jeg skal dele flere bilder fra helgen og faktisk fortelle litt om et knallbra foredrag jeg var på .... men nå tar jeg kveld!

Takk til kveldens fotograf Anders for hysteriske bilder!

Ønsker dere en herlig lørdag!

PS.

Min kjole er fra Lindex kr. 399.-

Siri har en topp fra Lindex og et skinnskjørt fra Cubus.

Vi har ikke blitt betalt av Lindex eller Cubus for å opplyse om dette men etter en helg med landets beste motebloggere har vi skjønt at denne informasjonen faktisk er livsviktig!

United Bloggers @Vestlia....to be continued!



Kaker og andre søte saker





Mange av dere visste det allerede og for noen er det kanskje nytt:

Jeg skal gi ut bok!

Jeg er så stolt at jeg nesten sprekker over hvor flott den blir på forsiden....

OPPSKRIFTENE

I løpet av de siste årene har jeg vært i kontakt med tusenvis av dere og dere har kommet med tips og råd om hva jeg burde skrive om når det ble bok. Takk for at dere har engasjert dere....jeg har tatt til meg alt dere har sagt og prøvd å gjøre boken så bra som mulig....og tittelen er bare helt meg:

KAKER - og andre søte saker :)

Etter å ha drevet et konditori i nesten 2 år nå så har jeg lært utrolig mye om kaker og andre søte saker. Jeg har jo sprøytet ut over 80.000 makronskall....jeg har laget litt over 1 TONN med frosting! Og jeg føler ejg har lit tå bidra med akkurat på det med cupcakes og franske makroner.

Derfor kommer det i boken et helt kapittel som omhandler CUPCAKES og et helt kapittel bare med MAKRONER

Ved siden av det blir det selvsagt et kapittel med COOKIES og et stort kapittel med KAKER

Hva resten av boken skal fylles med vil jeg ikke røpe riktig enda men at det kommer en del overraskende og fine kaker i det lover jeg dere!

DRØMMER

Jeg har alltid drømt om å skrive bok og da Ann Kristin ringte fra Gyldendahl sto jeg sikkert i en halv time og gråt midt på Storo Storsenter....

Som alenemor til 4 barn betyr dette utrolig mye. Det betyr at man faktisk klarer å nå målene man setter seg og man klarer å oppnå en drøm selv hvor crazy den føles i øyeblikket du fantaserer om det.

Jeg har de siste 2 årene måtte ofre mye for å kunne gjøre dette. Jeg har ikke vært med på foreldremøter på skolen, jeg har måtte sende mine barn på fotballkamper og håndballkamper alene. Kvelder hvor jeg har måtte synge barna i søvn på mobil og lovet dem at om morgenen når de våknet skulle jeg være hjemme og jeg har levd konstant med en dårlig samvittighet og følelesen av at jeg ikke strekker til.

Jeg har fått spørsmål fra venner om jeg ikke hadde litt for mye fokus på jobben i stedet for barna og mange har hatt en mening om at det faktisk ikke var greit av meg å la 3 barn stå opp alene og pakke mat, sekker og kle på seg og komme seg tidsnok på skolen helt alene.

Men jeg tror at mine barn har lært noe veldig viktig av meg det siste året og det er at om man jobber hardt nok så klarer du å nå dine mål. OG det er lov å sette seg ambisiøse mål. Tør å drømme stort!

Jeg hadde et utrolig stort ønske om å få til en bok og få med seg de aller beste oppskriftene og rådene har tatt tid. Perfeksjonist som jeg er vil jeg ha alt riktig og pent og derfor har det tatt lengre tid enn først antatt. Men å gi ut en bok som ikke var 100% var uaktuelt for meg derfor ble den utsatt til 2015.

Har du en drøm du har lyst til å nå? Har du noen gang turt å drømme stort?

Da vi startet konditoriet hadde jeg ingen anelse at det kom til å bli så stort som det er i dag. 6 ansatte og 3 nye på vei. Om 5 år er vi kanskje 20 ansatte og har vi 3-4 konditorier i Oslo. Vi har kanskje levert kake til kongen? Eller enda kulere som datteren min sier: Justin Bieber! Du vil se rosa små varebiler som kjører rundt i Oslo med logoen Villa Perlesukker på :)

5 årsplanen min er vill...den er det bare noen få som har sett. Har du en 5 års plan?

Jeg er helt sikker på at om jeg kan klare det jeg setter meg som mål med 4 små barn alene så kan alle klare det....det er bare viljen som stopper deg!

I dag får du altså se forsiden av boken min KAKER - og andre søte saker og jeg håper du kjøper den når du ser den i butikken :)

Kaken på forsiden har jeg laget med en av mine aller beste venninner Linda T. Fjeld . En fantastisk jente som gir meg inspirasjon og glede og som har støttet meg veldig de siste årene....sammen har vi laget signaturkaken..... jeg er utrolig stolt over resultatet :)

Hva synes dere?

Nå håper jeg dere legger igjen en kommentar slik at jeg får vite hva dere synes!

God klem!



United Bloggers



God morgen fra vakre Geilo,

I går ettermiddag satt jeg og mine 3 barn oss på toget og reiste til Geilo.

En hel helg sammen med bloggerne fra United Bloggers! Vi skal teste ut spa, slappe av , stå på ski og nyte god mat og gode venner! Herlig!

Akkurat nå er det over 70 bloggere samlet her oppe på Vestlia resort og det prates, fnises, diskuteres og latteren henger løst.

Grunnen til at vi er samlet her oppe er UNITED BLOGGERS, og den nye bloggplattformen de har lansert!

Jeg skal skrive mer om dette etterhvert...nå hører jeg at 3 søte små har våkent og vi skal gjøre oss klare for frokost!

Jeg klarer nesten ikke være med på events uten å tilby meg å lage cookies.... så det måtte jeg jo også bare ta med til Vestlia :)

Vi lager mange slike logocookies i løpet av en måned og denne gangen var det altså UNITED BLOGGERS som skulle bli fornøyde.

LOGO COOKIES

Logo cookies er cookies med et spiselig bilde på...du kan jo også lage dette selv med bildet av ditt barn eller noe annet til en bursdag eller annen feiring.

Hos oss koster en slik cookie kr. 50.- og vi har en minstebestilling på 75



Skal du lage dem selv har du oppskriften her:

COOKIES


  • 200 gram smør

  • 200 gram sukker (engelsk)

  • 400 gram mel

  • 1 egg

  • 1 vaniljestang



Framgangsmåte


Miks sukker og smør hvitt. Helst i en mikser med grind. ( K-element)

Ha i egget og miks på lav hastighet. Ha til slutt i mel og frø fra en vaniljestang.

Når deigen klumper seg er den ferdig. Legg den i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i minst 1 time.

Kjevle ut deigen 5 mm tykk og trykk ut runde former i forskjellige størrelser. Legg cookiesene på et brett og la brettet ligge i fryseren eller i kjøleskapet i 10-15 min før steking. Da holder de sin fine form og flyter ikke ut

Stek cookiesene på 180 grader i 7-10 minutter. Husk de skal ikke bli brune!

Legg det spiselige bildet oppå med glasur og pynt med perler av glasur :)



Hvis dere har spørsmål så er det bare å stille dem i kommentarfeltet :)

Ønsker dere en fortsatt finfin lørdag!

Her er noen bilder fra turen opp i går...vi tok toget sammen med 90 andre bloggere ...bra stemning og godt humør på alle!





Annika venter på stasjonen på Sørumsand :)





Stor stas :)

Snaps til venner på vei opp:













Flehe Bilder kommer i morgen...nå er det frokost!











Charlotte Royal



Jeg vet ikke om kakeoppskrifter som stammer lengre tilbake enn denne oppskriften som visstnok stammer helt tilbake til 1500 tallet.

Charlottekaker har altså blitt laget i flere hundre år og det finnes flere varianter av denne typen. Ideen er at man klare sukkerbunn i en bolle og fyller bollen med krem eller fromasje.
Den berømte konditoren Marie-Antoine Carême lagde sin egen variant med fingerkjeks og kalles: Cahrlotte russe, eller russisk Charlotte, til ære for sin daværende arbeidsgiver: Tsar Alexander 1.

Charlotte royal er en av de enkleste utgavene og ta bare litt over en time å lage!

Du kan enkelt lage din egen variant ved å bytte ut syltetøy og gelesmak etter eget ønske.

Rullekake:

? 5 stk egg
? 150 g (1 3/4 dl) sukker
? 150 g (2 1/2 dl) hvetemel
? 1 ts bakepulver
? 2 dl jordbærsyltetøy

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i melet og bakepulver og rør forsiktig.
Spre røren på et bakepapir i en langpanne.
Stek på 180 grader i 10-15 minutter.

Hvelv kaken over på et matpapir/bakepapir som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken.
Smør syltetøy utover hele kaken. Rull kaken sammen på langs. Jobb hurtig slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle.
Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la kaken ligge til den er avkjølt.
Skjær stykker av kaken som er ca 1 cm tykke.

Legg disse ned i en bolle. Start med en nederst og bygg oppover. Jo tettere rullene ligger jo tettere blir mønsteret på kaken.

Enkel fromasj:

? 1 pk fløte
? 1 pk gele

Lag gele og sett kaldt.
Pisk kremfløte til myk konsistens.
Når geleen er på vei til å stivne skal den piskes opp med mikser slik at den blir lys og luftig.
Bland dette med den piskede kremen og helle dette i bollen.
La kaken stå overnatt.
Hvelv kaken på et fat. Sprøyt gjerne litt krem nederst langs kanten.

TIPS
Ved å strø et lag hakkede pistasienøtter på rullekaken etter du har smørt på syltetøyet vil du gi kaken en kontrast i konsistens.

Kirsebærpai



Kirsebærpai vil etter julen 2013 for meg alltid være forbundet med selve julen.

Jeg visste akkurat før jul 2013 at jeg skulle være med i Hele Norge baker. Jeg visste også at en av oppgavene var: Lag din beste fruktpai!

Min absolutte favorittsmak på paifyll er kirsebær. Julen 2013 bakte jeg 6 forskjellige kirsebærpaier, løp til naboer og kjente for å la dem teste smaken...det glemmer jeg aldri....

Jeg bestemte meg for å lage denne oppskriften jeg deler med dere i dag.

Jeg vant episoden hvor pai og terter var tema og fikk veldig mye skryt fra Pascal på smaken.

Det aller viktigste når du lager pai er å steke den lenge nok. Ingen liker pai som er slapp og som ikke kan skjæres og som bare flyter utover.

Kirsebær og marsipan er også en deilig kombinasjon :)

Paideig


  • 300 g hvetemel

  • 200 g kaldt usaltet smør i terninger

  • 100 g melis

  • 1 egg


Kna alt sammen. Ha til slutt i egget.
La deigen hvile i kjøleskap i en time.
Kjevle ut deigen på bakepapir og legg den i formen.
Deigen som blir til overs skal brukes som lokk.
Kirsebærfyll

  • 400 g kirsebær

  • 1/2 dl dl vann

  • 1 ss frisk sitronsaft

  • 70 g sukker

  • 2 ss maizena

  • 100 g marsipan

  • Eventuelt kirsebærvin


Ha 1/3 av kirsebærene i en liten kasserolle og tilsett vann. Varm forsiktig opp under omrøring til det begynner å boble. Bland Maizena med 2 ss kaldt vann til det er klumpfritt og rør det inn i de varme kirsebærene.

Sett gryten tilbake på varmen og la det putre forsiktig under omrøring til sausen blir svært tykk og glatt.

Hell så resten ( 2/3 ) av kirsebærene over i kjelen og vend dem forsiktig inn. Det vil se veldig klissete ut, men det er helt riktig. Mens kirsebærene koker vil de slippe ut enda mer av saften sin i sausen.
Kirsebærfyll er et «vått» fyll.

For å gi en ekstra god smak på paien tilsettes marsipan. Kjevle 100 gram marsipan så tynt du klarer og legg dette i paibunnen som har stått til avkjøling.
Ha på fyllet og kjevle resten av paideigen til et lokk.
Lag hull i lokket slik at varmen har mulighet til å komme ut under steking. Gjør du ikke dette sprekker lokket. Lag hullene som stilker og form litt deig som kirsebær og blader.
Pensle lokket med eggehvite.

Stek paien på 180 grader i 40-50 minutter.

TIPS
Kjevle ut paideig og alle andre tertedeiger på et bakepapir. Snur du papiret kan du legge bunnen rett ned i formen uten å ødelegge deigen.

TIPS2
Denne paien passer også veldig godt sammen med vaniljeis.



Kirsebærpai



Kirsebærpai vil etter julen 2013 for meg alltid være forbundet med selve julen.

Jeg visste akkurat før jul 2013 at jeg skulle være med i Hele Norge baker. Jeg visste også at en av oppgavene var: Lag din beste fruktpai!

Min absolutte favorittsmak på paifyll er kirsebær. Julen 2013 bakte jeg 6 forskjellige kirsebærpaier, løp til naboer og kjente for å la dem teste smaken...det glemmer jeg aldri....

Jeg bestemte meg for å lage denne oppskriften jeg deler med dere i dag.

Jeg vant episoden hvor pai og terter var tema og fikk veldig mye skryt fra Pascal på smaken.

Det aller viktigste når du lager pai er å steke den lenge nok. Ingen liker pai som er slapp og som ikke kan skjæres og som bare flyter utover.

Kirsebær og marsipan er også en deilig kombinasjon :)

Paideig


  • 300 g hvetemel

  • 200 g kaldt usaltet smør i terninger

  • 100 g melis

  • 1 egg


Kna alt sammen. Ha til slutt i egget.
La deigen hvile i kjøleskap i en time.
Kjevle ut deigen på bakepapir og legg den i formen.
Deigen som blir til overs skal brukes som lokk.
Kirsebærfyll

  • 400 g kirsebær

  • 1/2 dl dl vann

  • 1 ss frisk sitronsaft

  • 70 g sukker

  • 2 ss maizena

  • 100 g marsipan

  • Eventuelt kirsebærvin


Ha 1/3 av kirsebærene i en liten kasserolle og tilsett vann. Varm forsiktig opp under omrøring til det begynner å boble. Bland Maizena med 2 ss kaldt vann til det er klumpfritt og rør det inn i de varme kirsebærene.

Sett gryten tilbake på varmen og la det putre forsiktig under omrøring til sausen blir svært tykk og glatt.

Hell så resten ( 2/3 ) av kirsebærene over i kjelen og vend dem forsiktig inn. Det vil se veldig klissete ut, men det er helt riktig. Mens kirsebærene koker vil de slippe ut enda mer av saften sin i sausen.
Kirsebærfyll er et «vått» fyll.

For å gi en ekstra god smak på paien tilsettes marsipan. Kjevle 100 gram marsipan så tynt du klarer og legg dette i paibunnen som har stått til avkjøling.
Ha på fyllet og kjevle resten av paideigen til et lokk.
Lag hull i lokket slik at varmen har mulighet til å komme ut under steking. Gjør du ikke dette sprekker lokket. Lag hullene som stilker og form litt deig som kirsebær og blader.
Pensle lokket med eggehvite.

Stek paien på 180 grader i 40-50 minutter.

TIPS
Kjevle ut paideig og alle andre tertedeiger på et bakepapir. Snur du papiret kan du legge bunnen rett ned i formen uten å ødelegge deigen.

TIPS2
Denne paien passer også veldig godt sammen med vaniljeis.



Sjokoladecupcakes

 

Dette er oppskriften på vår populære sjokolade cupcakes :)

Kremen er farlig god, faktisk så god at all krem vi har til overs tar vi vare på. Og så kommer venninner og henter etter tur :P

Jeg vet ikke hva de jentene gjør med kremen men jeg tror de bruker det som pålegg :P Har lovet å holde navnene for meg selv :P

BAKESPØRSMÅL

Mange av dere der ute spør meg om steketid og varmegrader. Det er veldig vanskelig å svare korrekt på slike spørsmål da hver enkelt ovn har sine funksjoner. Hos meg er regelen alltid: Jeg baker alt på varmluft. Kaker stekes som regel på 180-200 grader mens gjærbakst stekes på 225 og oppover.

Jeg steker det meste midt i ovnen og særlig cupcakes passer jeg godt på. De er fort ferdige. Steketiden avhenger også av hvor stor formen er. Om du fyller 30 gram i en form vil du se at den er ferdigstekt etter 10-12 minutter og har du fylt en form med 60 gram røre tar det sikkert opp til 17-20 minutter før det er ferdig.

Jeg bruker alltid å si på mine kurs: Det er lov å tenke selv! Selv om oppskriften sier noe annet så er det DIN erfaring og tilstedeværesle som er avgjørende for et perfekt resultat.

SJOKOLADE CUPCAKES

    • 150 g smør

 

  • 3 store egg ( 4 små)

 

 

  • 7 dl sukker

 

 

  • 1,5 dl kakao

 

 

  • 7 dl hvetemel

 

 

  • 3 ts bakepulver

 

 

  • 2 ts vaniljsukker

 

 

  • 4 dl lettrømme

 

 

  • 3/4 dl melk

 

 

    1. Smelt smør i en kjele og avkjøl.

 

  • Skille eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.

 

 

  • Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.

 

 

  • Rør deretter inn rømme og vaniljesukker. Bruk stålvisp for å få det jevnt.

 

 

  • Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og balnd til en klumpfri deig.

 

 

  • Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!

 

 

  • Fyll til slutt muffinsformer ca 55 gram.

 

 

  • Stekes på 175 grader i 20 minutter.

 

 

SJOKOLADEKREM

    • 3,5 dl melk

 

  • 4 ss mel

 

 

Kokes opp til en pudding og avkjøles.

    • 300 g smør

 

  • 300-500 g melis

 

 

  • 200- 300 g smeltet sjokolade 70%

 

 

Pisk melis og smør hvitt og ha i puddingen.

Pisk dette godt sammen og vend til slutt i den smeltede sjokoladen.

Sprøyt på dine cupcakes med en stjernetip. Her har jeg brukt 8B :)

Pynt med blomster :)

Bryllup 2015



De fleste brudepar som gifter seg nå bestiller en bryllupskake.

Det finnes tusenvis av forskjellige bryllupskaker å velge i og de aller fleste som kommer til oss vil ha en egendesignet bryllupskake. I stil med fargene og temaet i bryllupet.

Det mange ikke er så opptatte av er smaken.

Hos oss er smak viktigere enn hvordan kaken ser ut og for at alle brudepar skal være fornøyde inviterer vi til prøvesmaking i våre lokaler.

Dette gjør vi slik at dere som skal gifte dere kan smake på kaken og vet hvordan den faktsik kommer til å være på den store dagen.

Sammen med dere bestemmer vi også hvor stor kaken skal være og hvilket design kaken skal ha.

18. JANUAR 2015

Nå kan du og din fremtidige partner komme til oss og få tips og råd, smake på kakene, franske makroner og cookies.

Da vi har stor pågang og vil ta oss god tid til hvert enkelt brudepar vil vi at dere melder dere på til Siri på post@villaperlesukker.no

MERK Det har tidligere vært kommunisert 17. januar. Dette har vi måtte forandre pga produksjon i våre lokaler lørdag 17. januar.

CECILIE MELLI

Denne dagen vil det være kjoler fra årets kolleksjon av Cecilie Melli tilgjengelig i vår butikk og du vil også kunne booke en prøvetime hos Cecilie.

HAIRPORT

Carina fra Hairport Sørumsand vil også være tilstede med flotte bryllupsfrisyrer.

LASH BAR OSLO

Det vil være tilbud og informasjon fra Katrine Carlie fra Oslo Lashbar

Jeg, Siri, Dorthe, Cecilie, Carina og Katrine gleder oss til å treffe dere!

Bryllup 2015



De fleste brudepar som gifter seg nå bestiller en bryllupskake.

Det finnes tusenvis av forskjellige bryllupskaker å velge i og de aller fleste som kommer til oss vil ha en egendesignet bryllupskake. I stil med fargene og temaet i bryllupet.

Det mange ikke er så opptatte av er smaken.

Hos oss er smak viktigere enn hvordan kaken ser ut og for at alle brudepar skal være fornøyde inviterer vi til prøvesmaking i våre lokaler.

Dette gjør vi slik at dere som skal gifte dere kan smake på kaken og vet hvordan den faktsik kommer til å være på den store dagen.

Sammen med dere bestemmer vi også hvor stor kaken skal være og hvilket design kaken skal ha.

18. JANUAR 2015

Nå kan du og din fremtidige partner komme til oss og få tips og råd, smake på kakene, franske makroner og cookies.

Da vi har stor pågang og vil ta oss god tid til hvert enkelt brudepar vil vi at dere melder dere på til Siri på post@villaperlesukker.no

MERK Det har tidligere vært kommunisert 17. januar. Dette har vi måtte forandre pga produksjon i våre lokaler lørdag 17. januar.

CECILIE MELLI

Denne dagen vil det være kjoler fra årets kolleksjon av Cecilie Melli tilgjengelig i vår butikk og du vil også kunne booke en prøvetime hos Cecilie.

HAIRPORT

Carina fra Hairport Sørumsand vil også være tilstede med flotte bryllupsfrisyrer.

LASH BAR OSLO

Det vil være tilbud og informasjon fra Katrine Carlie fra Oslo Lashbar

Jeg, Siri, Dorthe, Cecilie, Carina og Katrine gleder oss til å treffe dere!

Cupcakes til nyttårsfeiring

Disse Cupcakesene er utrolig gode på smak!

Husk at når du baker med alkohol så koker du opp likøren slik at det ikke er noe spor av alkohol i dette. Alkoholen forsvinner når den kokes. Alt du sitter igjen med en den gode smaken. 





Vi fikk utrolig mye skryt for smaken og jeg må si at alle som har smakt denne vaniljecupcaken, fylt med karamell og toppet med vaniljefrosting har alle vært utelukkende positive.

Jeg ble etter det spurt om jeg kunne bake noe litt eksklusivt til nyttårsaften og til Nettavisen.

Det måtte jeg jo si ja til.....så i romjulen publiserte Nettavisen disse tipsene fra meg sammen med utrolig vakre bilder og gode oppskrifter :)

Hele reportasjen kan du se HER



BAILEYS CUPCAKES 20 cupcakes

125 g smør
2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl matfløte
Pisk smør og sukker hvitt.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten. Ha røren i former.
Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.

KARAMELL

1 pk fløte
230 g sukker
230 g glukose ( Jeg brukte fra Dr. Oetker)
1 vaniljestang
90 g smør
5 g maldonsalt
Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ikke rør for mye i det, da kommer det
luft inn og temperaturen går ikke fort nok opp.

Ikke la sukkeret bli for mørkt for da blir karamellen bitter.

Ha i glukose og rør rundt.

Dypp kjelen i kaldt vannbad slik at temperaturen går hurtig ned. Sett
kjelen tilbake på platen på middels varme og tilsett fløte og
vaniljestang.

Når alt er godt blandet tar du kjelen av platen.

La alt avkjøle seg og ha deretter i smør og havsaltet.

Bruk en stavmikser for perfekt resultat og konsistens på slutten :)

KREM

3 ss mel
3 dl melk
500 g melis
500 g smør

Kok opp melk og mel til en tykk hvitsaus. Sett kjølig natten over.

Pisk smør, melis og melkepuddingen i minst 20 minutter med piskeris.

Når cupcakesene kommer ut av ovnen og er lune pansles disse med
Baileyslake.
Sikk et lite hull i hver med en kniv og fyll disse med karamell. Har du en
sprøytepose gjøres dette enkelt ved å fylle en sprøytepose med
karamell, klippe et lite hull i posen og stikke denne ned i hver enkelt for
så å sprøyte inn karamell i hver cupcake.
Lag rosetter på hver med en sprøytetipp og pynt med snøfnugg.

Baileyslake:

Kok opp 50% Baileys og 50% sukker. Jeg brukte 100 g av hver til 20 cupcakes.

Sukkeret løser seg opp og du får en fin lake som skal pensles over cupcaken :)

MERK

Det å bake med alkohol gjør jeg først og fremst for å få den gode smaken og ikke alkoholen i kakene. Selv baker jeg ofte med vin, konjakker og likører. Når men koker opp dette forsvinner alkoholen og du sitter kun igjen med den gode smaken. Så om du velger å lage disse oppskriftene er det helt trygt å servere til den som skal kjøre bil hjem fra festen også.

Ønsker dere en fin fin dag videre...

God klem!


Lær å bake - for nybegynnere!

Fra 1. september 2015 starter et eksklusivt onlinekurs.

Dette kurset er kun ment for dere som er nybegynnere og varer i 4 uker.

Det er KUN plass til 50 stykker.

Vi skal bake de grunnleggende tingene og det er 4 moduler vi skal gjennom ila en 4 ukers periode.

Uke 1 - Det grunnleggende

Uke 2 - Gjærbakst og fyll

Uke 3 - Desserter og småkaker

Uke 4 - De tradisjonelle kakene

 

1. Kurset er internettbasert/interaktivt.

2. Kurset koster kr. 299.- for 4 uker.

3. Kurset starter 1. september 2015

4. Så fort du har meldt deg på vil du bli lagt til en gruppe på facebook. ( for å være med på dette må du altså være på facebook) Denne gruppen er lukket og ikke synlig for andre enn de 50 som er med på moroa. Her lastes filmer opp, oppskrifter blir delt ut og det blir konkurranser og giveaways. Fra denne gruppen blir ukesoppgavene delt ut og vi vil kunne kommunisere enkelt med hverandre her.

5. Hver dag svarer jeg på spørsmål i et gitt tidspunkt.

6. Du bestemmer selv når du skal bake ukens oppgave. Men skal du være med i gruppen forplikter du deg til å bake 2 timer hver uke. I løpet av 4 uker skal vi lage: 2 kaker, 1 gjærbakst og 1 dessert.

7. Etter disse 4 uker er ferdige og du vil da ha lært det grunnleggende innenfor baking.

8. Det er kun plass til 50 stk. Jeg lover dere at dere kommer til å bli inspirert til å bake og med meg bare et tastetrykk unna vil du føle deg trygg når du setter igang på kjøkkenet.

De første 50 stk som sender mail til post@annebrith.no vil få en plass i denne eksklusive bakegruppen.

Send en epost til post@annebrith.no med ditt navn, adresse, telefonnummer og alder om du er under 18 år. Aldersgrense er 13 år.

Nå gleder jeg meg vilt til å bake sammen med dere!

Og da gjenstår det bare å si: Klar, ferdig, BAK!

hits