hits

januar 2017

JANUAR - Tilbakeblikk

Hvor ble det av januar? Hva skjedde? Skal resten av året gå like fort? Da er det bare å holde seg fast altså for jeg føler til tider at jeg ikke henger med haha. 

Jeg har lyst til å dele noen tanker om januar med dere. Hva lærte jeg og hvilke erfaringer skulle jeg ønske jeg var foruten. Mulig du kan ta med deg mine tanker inn i ditt eget liv eller jobb og se på det som noe positivt. 

Som dere vet så er jeg en person som setter meg høye mål. Det gjorde jeg også for 2017. Jeg trigges av tall og liker å jobbe systematisk. Jeg får stadig høre at jeg er en av de få bloggerne som har kontroll på antall besøk, vekst på de forskjellige kanalene og en av de få som jobber systematisk mot et mål. 

For meg personlig har det vært et todelt mål. Ja, penger er viktig, men det er ikke det viktigste. Det er noe jeg sier til mine barn og deres venner når de spør: Hvordan er det å være kjent. Det skal ikke være et mål i seg selv å bli kjent. Noen streber enormt etter å bli kjendis. Men min visjon har alltid vært og vil alltid være: Vær best på det du gjør så kommer suksessen av seg selv. 

Derfor jobber jeg iherdig og mye mer jevnt og trutt fra 2017. 

Jeg synes det er trist at så mange bloggere skal ha så stort fokus på det å tjene penger. Da jeg leste at Isabell skrev at det å være med i Bloggerne var så dårlig betalt og at det var derfor hun sa nei, ble jeg oppriktig lei meg. Hva med reisen og lærdommen, tenkte jeg. Det siste året har jeg lært så mye av å være med i Bloggerne. Både om meg selv men også om andre. Det å få lov til å være med i en slik produksjon og få tid på tv må sees i en sammenheng. Man får muligheten til å fronte seg selv på en unik måte. Jeg fatter og begriper ikke at enkelte ikke ser verdien i det. 

I januar har også bloggernes inntekt vært et tema. Mammatilmichelle gikk ut i media og skrev at hun hadde fakturert for over 800.000 bare i januar. Husk at omsetning og lønn på langt nær er det samme. En blogger som fakturerer for 100.000 i mnd må betale skatt og avgifter og har mulig kun halvparten som lønn. Med 7 dagers arbeidsuke og 12 timers arbeidsdag så er dette sammenlignbar lønn med det vanlige mennesker tjener. Januar er ofte en måned man fakturerer alle årlige samarbeid og da kan det fort bli slike store summer. Grådighet i bloggverden og ellers i samfunnet blir som regel ikke mottatt godt. Det er noe jeg prøver å være bevisst på. Man trenger så absolutt ikke mye, men man må ha slik at man klarer seg. Slik er det med de fleste. 

Noen ganger, som på Vixen feks, når det ligger parfymer strødd rundt så blir jeg flau. Parfymene var på Vixen gratis og alle som ville kunne ta dem med hjem. Jeg ble flau over å se hvor grådige noen er. Sånn er det også med giveaways og alt annet som vi bloggere kan få sponset. Trenger jeg det? Jeg føler ofte at goodiebagen er grunnen til at de fleste bloggerne går på eventer og er den ikke fet nok så kommer de ikke. Hva med å roe seg litt ned? Jeg tror og håper at det er grunnen til at jeg ofte blir oppfattet nokså nøktern. Jeg er veldig bevisst på å være takknemlig for alt jeg får. Jeg håper i 2017 at bloggere blir mindre grådige. På denne måten vil bloggere også få et bedre rykte. 

Jeg fikk en sms av en blogger som fikk sponset ting gratis, som lurte på hvordan hun skulle gjøre det? Jeg bare skrev: Husk at for hver 1000.- du får sponset så må du selv betale 280.- i skatt. Får du sponset en ferie til 50.000.- så koster det deg faktisk 14.000.- Dette skal oppgis på inntekten din hvert år. Dette er grunnen til at jeg som blogger ikke tar imot kostbare gaver mer. Det koster meg penger og trenger jeg det virkelig? 

I januar bestemte jeg meg for å gå et nytt fotokurs. Jeg skal bli enda bedre på å ta bilder og jeg skal jobbe enda bedre med video som snart lanseres her på bloggen. 

Det har vært en lærerik måned. Jeg har begynt å se formen av en blogg slik jeg vil ha den i fremtiden. Jeg har også skjønt at døgnet bare har 24 timer og at jeg ikke kan eller vil jobbe meg i hjel. Jeg kan om jeg vil jobbe 17 timer hver dag. Men det er viktig å planlegge pauser i hverdagen. Også pauser til å være kreativ, være alene og faktisk pauser til å gjøre alt annet enn baking. Bare kjede seg. 

Jeg skal også bli flinkere å skrive riktig. Jeg rabler innimellom innleggene ned og poster dem før jeg har fått sett over skrivefeilene og dette blir ofte kommentert. Jeg vet at mange av dere irriterer dere over det og jeg tar det veldig til meg. Skjerpings. 

Men, når det er sagt så klarer man ikke bli bedre på alle områder samtidig. Jeg må derfor ta en ting av gangen. 

Januar har vært en måned med masse jobb, lite festligheter og enda mindre sosiale sammenkomster. Men sånn må det være en stund. 

Å gå en måned uten alkohol har også vært veldig enkelt. Jeg har bestemt meg for å ha et hvitt år. Altså ikke drikke på et helt år. Dette fordi søndagene er dager jeg trenger til å skrive, kose meg med barna og bare slappe av og hente meg inn etter en travel uke. Da passer det seg ikke å ligge fyllesyk i senga. 

So far so good. 

Februar ser strålende ut så langt. Det blir kurs i franska makroner på mathallen sammen med en gruppe i Nettavisen, jeg skal gi gratiskurs i kakepynt på Lamberseter Senter 12. februar, jeg skal på premierefest med Bloggerne, jeg skal starte et online kurs den 13. februar, det blir skoleball ofr Annika, jeg skal ta et fotokurs, jeg skal på Bryan Adams konsert, vi skal filme til en ny spalte her på bloggen og jeg skal ha en hel uke uten barna. Jeg vurderer å reise 2-3 dager til London for å gå på et bakekurs selv og jeg skal bake med noen kjente fjes. 

Februar, du er velkommen!

Håper dere har hatt en like nydelig måned. Og trenger du en piff i hverdagen så anbefaler jeg boken: Bli best. Den har hjulpet meg gjennom hele januar. Og tanken: You get what you work for, not what you wish for!

Gode klemmer...

PS.

Husker dere at jeg sa at det aldri kom til å komme en bløtkake her på bloggen? Haha, det kommer. Så mange av dere har mast om det nå og jeg har bestemt meg for å høre på dere når dere ber om noe. Mulig det blir en sånn månedlig greie. Mest etterspurt i januar. Kommer hver 1. i måneden etterpå? Er det noe dere ønsker?

Foto: Tilbords

Delt bosted? Best for hvem?Nå har forskere i Stockholm kommet med en ny studie. Den konkluderer i at barn med delt bosted har det best. Vi snakker da om barna som har to hjem. En uke her og en uke der. De har det best, ifølge studien, etter barn som bor sammen med begge foreldrene. 

For det er jo fremdeles slik at barn har det aller best sammen med begge foreldrene. 

Men barna som da bor en uke her og en uke der, skal ifølge studien ha det bedre enn barn som bor fast hos en av foreldrene. 

Med dette vil jo debatten igjen komme opp: Hvor er det best å bo og hva skal normen være?

Jeg er alenemamma. Jeg har erfart delt bosted og ikke delt bosted. Min mening støtter ikke denne studien. Hvem er det egentlig best for? 

Når mor og far flytter fra hverandre er det ofte høy temperatur og kan det oppstå konflikter som ikke er bra for barna. I slike tilfeller er det så absolutt ikke best for noen barn å dele bosted. Forutsetningen for å dele, må være at det konfliktnivået er såpass lavt at dette ikke påvirker barnet. 

Jeg har sett på mine barn at de trengte roen de fant i en adresse. Stabiliteten og tryggheten. Men for å få til dette må man også som foreldre være særdeles rause. Det gjelder vel egentlig i alle tilfeller hvor man skal dele på disse små. 

Realiteten er en helt annen. 

Hva om vi snudde alt på hodet? Hva om vi sa: Normen skal være at barna bor på et sted, og de som vil ha delt bosted må flytte inn og ut. Barna skal få bo i huset de har tilhørighet i og det er foreldrene som skal ha delt bosted! 

HA, jeg tenker meg at delt bosted ikke hadde vært et alternativ. For hvem vil egentlig flytte hver uke. For det er jo det vi gjør! Vi raser fra den ene til den andre med disse små og tenker ikke over det. 

Studien viser også til at det er delte meninger blant psykologer. Denne studien er det altså ikke alle psykologer som støtter seg til. Takk og lov for det! 

Vi har også delt bosted på minstemann. Jeg synes helt ærlig ikke noe om det. Jeg har skrevet et innlegg: Skal han få bo hos pappaen sin?  Det er ikke skrevet i stein at det er mor som er den beste forelderen. Kanskje hadde han hatt det best om han bare hadde et hjem? Jeg tror det, men i vårt tilfelle bor nære hverandre, vi har en fantastisk fin tone mellom oss, vi besøker hverandre ofte i friukene og vi ringes ofte. Minstemann merker at det er god stemning og han trives. Vi ser det. Men kunne han ha hatt det enda bedre? Tanken streifer meg ukentlig. 

Jeg tror vi skal være forsiktige med å konkludere med hva som er best for allmennheten. Vi bør ikke konkludere med hva som skal være normalen i dette. Vi må se på hver enkelt situasjon og så bedømme ut fra det. Foreldre vet best hva som passer deres barn. Noen er sterke, noen mer følsomme. Noen barn trenger å bli hørt andre barn klarer seg bedre om man tar avgjørelser for dem. 

Delt bosted er en løsning jeg ikke liker. Jeg liker det ikke fordi jeg vet at jeg selv hadde hatet å flytte fra den ene til den andre. 

Hvordan hadde du følt det om du skulle bodd i en bag? En uke her og en uke der? Jeg kjenner et par som gjør det. Et par. All ære til dem. Men jeg tviler på at voksne hadde klart det. 

Men barna våre, de skal klare det. 

Det er noe å tenke på!

Matpakkebrød
Jeg har aldri vært flink til å bake brød. Men med denne oppskriften får jeg fantastisk resultat gang på gang. Det fine med oppskriften er at du blander alt sammen, elter, forhever deigen og så bare heller den i en langpanne :P 

Perfekt for travle foreldre ♥

MATPAKKEBRØD

 • 400 g hvetemel
 • 400 g fullkornshvetemel
 • 200 g lettkokte havregryn
 • 1 ts salt
 • 1 pk fersk gjær
 • 7  dl vann

Om du ikke har fullkornshvetemel så kan du bruke sammalt hvete finkornet. 

Ha det tørre i en bolle. Smuldre gjær i. Hell lunkent vann over og elt deigen i 10-15 minutter. 

Sett plastfolie over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca 45 minutter. 

Hell deigen i en langpanne og trykk den utover slik at den når alle hjørnene. 

La deigen etterheve i minst 30 minutter. 

Før brødet går inn i ovnen snitter du den med en kniv. Del deigen inn i 16 deler. Pensle med vann og strø havregryn over. 

Stek brødet på 220 grader varmluft i 20-30 minutter. 

Følg med!

Barna elsket brødet. Håper dere også gjør det!

I kategorien gjærbakst finner du alle mine oppskrifter på brød og boller. 

Oppskriften er inspirert av Fru Timian

Slik gikk det på visning:


God morgen dere,

I går var jeg på privatvisning og jeg fikk lov til å ta noen egne bilder. 

Jeg hadde på forhånd satt meg inn i taksten godt og det var mange spørsmål fra min side. Men selv om alle mine spørsmål ble besvart var det kun en ting som var viktig for meg: Følelsen jeg fikk inni huset. 

Hvordan følte jeg meg på kjøkkenet, på badet osv. ?

Mange av dere hadde tipset meg om ting jeg måtte sjekke på et slikt gammelt hus og jeg må bare si TAKK til alle dere som tipser og som deler av deres erfaringer. Noen har til og med tilbydd meg å være med på visning. Jeg har meglere som følger meg som har sjekket prospektet for meg og jeg har snekkere som følger meg som har tipset meg på snap. Jeg er veldig glad for dette. 

En av dere påpekte at jeg måtte være obs på eventuelle duftelys som sto på. Dette gjør selgere som regel for å unngå at man kjenner en bestemt lukt. Man bør også være på vakt om vindu står åpne for å lufte sa noen. Dette var heldigvis ikke tilfellet her. 

Et fint hus med mange muligheter. 

Men jeg må si at jeg ble litt skremt. Det er mye som skal gjøres før dette huset er i en stand slik jeg ønsker å ha det. Jeg tror det må brukes masse tid og penger på dette. Jeg synes badet knotete pusset opp. Gulvet er forhøyet og det er satt inn dører rundt omkring som er veldig små. Rent estetisk ser det litt rart ut. Noen deler på huset er det pusset opp og blir det jo selvsagt en helt annen stil enn den opprinnelige.

Høydeforskjeller i tak, kjøkken som må byttes ut, nærmeste nabo er en bensinstasjon og en vei rett med stor trafikk ved siden av gjorde meg nok litt for skeptisk. For oss kan dette være drømmehuset men når jeg tenker meg om så blir det litt for mye jobb for meg som alenemor. 

Jo, det er romantisk med et gammelt hus, men man skal også ha tid til annet enn oppussing. Jeg hadde måtte begynt å date en snekker for å få alt i stand :P 

Hvis jeg kjøper det huset så blir bloggen kun interiør det neste året. Det vil bli lite tid til baking og annet. 

Jeg skal gå noen dater i tenkeboksen. Følge med og så mulig dra på fellesvisningen som er på søndag. 

Jeg lærte i alle fall veldig mye ved å gå på visning og det med magefølelse skal man ikke kimse med. Selv om huset er perfekt på papiret så trenger man å føle på og kjenne på. 

Gode klemmer!

Les alt om våre flytteplaner under kategorien VI FLYTTER


 

Kakebordet til Mammatilmichelle ♥Jeg lovet dere bilder av kakene jeg lagde til Anna Rasmussen, mammatilmichelle ♥

Anna har designet kaken selv og bestemt selv hva hun ville at jeg skulle lage. Eneste jeg sa at jeg gjerne ville lage franske makroner til henne. 

Jeg elsker fargene og jeg er svært fornøyd med kaken. Det er lenge siden jeg har vært så fornøyd med noe jeg har laget som denne gangen. Du kan se hele kakebordet hennes her. 

Det ble mange bilder! Dette fordi jeg rett og slett ikke klarte å velge hvilke jeg skulle ha her på bloggen. 

Er det noen som ønsker oppskrift på makronene, cookiesene og kaken så skriv ja i kommentarfeltet så skal jeg legge dem inn denne uken. 

Gode klemmer ♥

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :) 

Sjokolade langpannekake med rosa kremDette er en kjempegod og saftig sjokolade langpannekake. 
Kremen kan lages uten rosa sjokolade om du ikke får tak i dette. Da bruker du bare en vanlig sjokolade, eller hvit sjokolade og farger kremen rosa. 

SJOKOLADE LANGPANNEKAKE

 • 400 gr smør
 • 5 dl vann
 • 6 dl sukker
 • 4 egg
 • 8 ss kakaopulver
 • 9 dl hvetemel
 • 1 ts salt
 • 2 ts natron
 • 3 dl rømme 

Kok opp 5 dl vann og ha i smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i det tørre og bland i resten. 

Dette blir en nokså "våt" røre. Så ikke vær bekymret over at den er litt rennende. 

Ha alt i en langpanne og stek kaken på 200 grader varmluft i 30-35 minutter. 

Lag kremen i mellomtiden. 

SJOKOLADEKREM MED JORDBÆRSMAK

 • 300 g smør
 • 300 g melis
 • 1,5 dl melk
 • 2 ss mel
 • 200 g rosa jordbærsjokolade

Kok opp melk og mel til en pudding. 

Sette dette kjølig. 

Pisk smør, melis og melkepudding i 15 minutter til en fluffy krem. Smelt sjokoalden og ha denne i kremen.

Fordel kremen på langpannekaken og pynt med strøssel. 

Kaken egner seg godt til frysing. Lag da kaken noen uker i forveien og ta opp stykker, alt ettersom hvor mye du trenger :)

God mandag ♥

PS. Alle mine kaker finner du nå i et oversiktlig galleri via denne linken

 

LAST WEEKJeg sitter her og tenker på uken som gikk. 

Jeg hadde utrolig mange planer for uken og bestemte meg for å gi gass. Ingen tid å miste liksom. Kjenner du den følelsen? Du bare bestemmer deg for at NÅ, nå skal det skje! Det har vært tøffe uker siden 2017 startet og det blir ikke mindre tøft med alle plenene jeg og mitt management har lagt for 2017. 

Derfor startet jeg uken med friskt mot og full gass. 

UKENS SYKESTE

Ukens mest syke ble Annika. Hun var hjemme fra skolen 4 dager. Det har aldri skjedd. Men selv om hun ville på skolen allerede på onsdag og var nokså pigg så holdt magefølelsen min henne hjemme. Det skulle vise seg å være en riktig avgjørelse for på onsdag ettermiddag ble det feber igjen. SÅ da ble hun hjemme en ekstra dag etter det. Visste du at mange foreldre sender barna sine altfor tidlig på skole og i barnehage. De har ikke tid til å holde barna hjemme slik at de heller lar barna smitte andre? Så egoistisk. Vi fikk mail fra skolen denne uka om akkurat det. Egoister, tenker jeg da. Som bare tenker på egne timeplaner enn å tenke på alle andre. Espen var også hjemme i noen dager men Annika var den sykeste :P 

UKENS KATASTROFE

Ja, jeg må nesten få kalle det en katastrofe når mitt makroobjektiv blir ødelagt. Heldigvis er jeg forsikret slik at jeg kan kjøpe meg et nytt relativt raskt. Jeg begynte å søke på nettet og fant et til objektiv jeg ønsker meg. Kostet bare 39.000.- Men jeg har faktisk tenkt til å investere i det så fort som mulig, for det vil heve bildekvaliteten betraktelig. Og så er det et verktøy jeg trenger til jobb. Gleder meg. 

UKENS OPPTUR

Helt i ekstase var jeg da en av Instagrams største brukere innen kakedekorering begynte å følge meg og kommentere på mine bilder. Haha jeg ringte inn til Anti og hylte i telefonen. Det morsomme er jo at de nå har oppdaget at jeg finnes og vil dele mine videoer. Altså du skjønner at det er en opptur, når en Instagramkonto på 1,2 millioner følgere spør om de kan få låne dine videoer. Jeg digger det! Jeg var høy og rusa hele dagen på torsdag på grunn av dette. 

UKENS BESTE KJØP

Sven har fått senebetennelse i begge akillesene og må ta det rolig. Vi måtte kjøpe nye sko og fikk hjelp fra Løplabbet til å finne nye. Det viste seg at Sven løper skjevt og har trykket på helen. Dermed ble jeg noen tusen fattigere, men etter to dager var Sven sin vondeste for betraktelig mye bedre. Jeg er glad for at det funket så bra som det gjorde. 

UKENS SMIL

Annika smilte fra øre til øre da hun endelig klarte å sette seg helt ned i spagaten. Som flyer må hun tøye mye og de har et eget tøyeprogram. Det har hun fulgt daglig de siste ukene og har gjort stor fremgang. Hun jobber iherdig og det er gøy å se hvor glad hun er når hun driver med Cheerleading. GO TIGERS!

UKENS BAKST

Altså det må være kakebordet til Anna. Jeg gleder meg vilt til å vise dere bildene. Jeg er i ekstase over så fint det ble. Bildene er dødsfine. Jeg skal legge ut oppskriftene også etterhvert. 

UKENS MAMMAØYEBLIKK

Espen ville bake boller da jeg var borte. Bare at han har lyst til å bake rører jo meg langt inn i hjerterota, men når det kommer frem helt perfekt gjærbakst ut av det så blir jeg ekstra rørt. Jeg så for meg Espen om 10 år i et kollektiv et sted i Oslo, mens han studerer, hvor han disker opp på en søndag med hjemmebakt boller. Tror dere han kommer til å bli poppis eller? Jeg digger han. 

UKENS LÆRDOM

Det skjer! Livet. Her og nå. Det skjer faktisk. Alt vi deler med dere, alt vi opplever her hjemme og det som får oss til å smile er ekte. Vi har det så gøy om dagen. Bare det å ta en handletur med Espen blir til en morsom greie. Jeg har prøvd i det siste å være med på barnas påfunn. Ikke begrense noen når de ønsker noe. Jeg danser jo selv på bordet så hvorfor skal ikke de kunne danse på bordet? Vi ler, vi gråter og vi trøster hverandre. Selv om det er jævlig tungt til tider så er det så inni helsikes gøy her hjemme om dagen. Vi storkoser oss! Livet! 

UKENS SPØRSMÅL

Det er faktisk spørsmål både fra Annika og Espen. Espen kom til meg i går og sa: Mamma, jeg trenger mer klær. Jeg må ha en ny stil ass. Så her må jeg sjekke mine kontakter om det er noen som kan være med Espen en dag på shopping og finne hans nye stil. Så kom Annika og spurte om jeg kunne fikse at hun fikk jobbe på Stortinget. De skal ha en dag hvor de jobber et sted og hun vil absolutt inn der. Ikke lik mora i det hele tatt. Jeg blir svett av alle ønskene barna kommer med og lurer innimellom på om jeg har skapt noen monstere? 

UKENS BESTE

Det har vært så mange gode ting denne uken. Det som er best for Sven trenger ikke være best for Annika. Hver og en har hatt sine oppturer denne uka og jeg som mamma føler med alle i hver sine gleder. Men jeg må si at det er ekstra stas å se Annika gjøre en feilfri rutine på matta og få gull med laget sitt. Jeg gråt en skvett da. Ellers var jeg sinnsykt happy da jeg fikk sett budsjettet for 2017, omsetningen for 2016 og fikk høre alle gode planer for 2017. Veldig glad og takknemlig og med de tallene så VET jeg at målene vi som familie har satt oss ikke er urealistiske. Hus blir det!

UKENS OPPSKRIFT

Har du ikke prøvd deg på Nugattibollene, eller slik jeg kalte dem: Franske boller med Nugatti, så bør du gjøre det. Deigen var den beste jeg noen sinne har laget. Å jeg drømte om de bollene i natt haha....

Og med det er uken forrige uke oppsummert. Det er mye som skjer i kulissene for tiden og jeg gleder meg sånn til å fortelle dere hva som skjer. Jeg har også jobbet på spreng med å rette opp i tekniske feil og mangler på bloggen som nå har dukket opp. Derfor kan det kanskje føles som om jeg ikke er så aktiv på bloggen men jeg sitter konstant nesten og ser i den skjermen haha. Så i helga var det godt å få seg noen fridager fra akkurat den. 

Ønsker dere en strålende uke. 

Jeg heier på oss!

Gode klemmer!

 

Number One ♥

Annonse


Det kunne ikke passet bedre å skrive om Atle Pettersen sin nye låt, Number One, enn i dag. Hele familien er fullstendig hekta på sangen og har vært det siden første gang vi hørte den. Det tar lang tid før vi kommer oss over denne låten :O  For akkurat i dag, da vi hørte den sånn typ 500 ganger i bilen til Winter Open, vant Annika gull. 

Number One ♥

Sangen finner du på spotify og den er så utrolig fin. Jeg har den i hodet hele tiden. Du vet, en sånn sang som bare fester seg i hodet?

Annika var så nervøs før hun skulle på matta, men sa bestemt til meg før vi dro at hun skulle ta gull sammen med laget i dag. Jeg var mer nervøs enn henne fordi jeg var helt sikker på at nå kom hun kanskje til å falle. En gang må jo være den første liksom. Men de hadde en feilfri rutine og ble ropt opp som vinnere. 

Jeg er hes både av all ropingen i hallen og syngingen i bilen. 

Sangen er så fin, særlig refrenget: 

You are my, my, my, my, my, my number one ♥Sangen Number One kan du altså finne på spotify og legge til i din egen spilleliste. Vi DIGGER sangen! Du MÅ høre den!

Følg Atle Pettersen på Facebook og Instagram

Har du hørt sangen allerede? Hva synes du?

#ELSK

Konkurransedag
God søndag morgen dere,

Her hjemme går det i 100! Det har det egentlig gjort siden torsdag. Jeg har jobbet på spreng med en ide jeg har lyst til å sette ut i livet neste uke og her hjemme har det vært syke barn absolutt hele uken. 

I dag er første dagen at vi alle er friske og det er vi veldig glade for. 

I dag er det Winter Open og Annika sitt lag skal konkurrere. Faktisk så er vi allerede i full sving her hjemme. Frokost på gang og hår som skal settes opp. Jeg er nok mer nervøs enn Annika. Hun er så rolig. 

Det blir en travel dag i dag men jeg har faktisk tenkt til å jobbe litt fra hallen og legge ut noen av oppskriftene jeg laget. 

I går laget jeg kakene til Anna´s lille gutt Lucas ( Mammatilmichelle) og de har nå blitt fraktet sørover. Jeg er så vilt fornøyd med både kaken, fargene og sammensetningen. Bildene ble helt rå og jeg gleder meg til å vise dem til dere kommende uke. Skal la Anna få dele dem først på sin blogg. Hun må nesten få nyheten først. Kaken er designet av Anna selv og hun har selv bestemt cookies og fargevalg.

Tvi tvi til alle utøver i dag som skal i ilden, uansett arena. 

Vi skal heie som gale!

Gode klemmer!

 

 

Gå på visning?Midt i Sørumsand ligger et nydelig hvitt hus, med 5 soverom. 

Huset har gått ned i pris etter første visning og jeg har tenkt til å dra på den neste visningen. 

Da jeg skrev innlegget: Et vanskelig valg fikk jeg utrolig mange kommentarer. En av dere skrev: Hvorfor begynner du ikke bare å gå på visninger? Så tenkte jeg, ja, hvorfor gjør jeg ikke det? Rett og slett for å få inspirasjon og se hvordan man ønsker eller ikke ønsker å ha det. 

Normalt sett er jeg allergisk for tanken på å ha en utleiedel på huset men hvorfor det? Jeg bør være åpen for det meste. Og det skal jeg jammen også være. Dette huset har store muligheter men er også et meget gammelt hus, med stort renoveringsbehov. Bare se på kjøkkenet. 

Men, det er stort og hadde sånn sett passet oss perfekt. Så jeg har allerede sendt en mail jeg til megler og bedt om en privat visning. 

Så får vi se. 

Huset finner du på finn.no

Bildet over er et skjermbilde fra finn.no

Kanskje det er flere som ønsker seg til Sørumsand? 

Hva mener du? Gå på visning? Få inspirasjon. Finne ut hva jeg ønsker eller ikke ønsker? Være åpen for noe jeg egentlig hadde bestemt meg for ikke å velge?

Hva tenker du?

God fredag!

LivmorhalskreftJeg tenker på det daglig. 

Det er så mange som dør av kreft. Det virker som et lotteri man rett og slett må vinne. 

Livets spill liksom. Du vinner, du taper. Det er så urettferdig, så meningsløst. Og jo mer jeg tenker på det jo mer bevisst blir jeg på at om det skulle skje meg så må jeg bare face det. 

I familien vår har det vært altfor mange som har fått denne skrekkelige sykdommen og jeg gjør meg opp tanker rundt dette når jeg sitter alene i sofaen, som nå. 

Hva med barna mine? Enn om jeg får kreft i morgen? Bestemor hadde livmorhalskreft. Tante døde av kreft og mamma har kjempet seg gjennom det.  Bestemor lever ikke mer. Skulle ønske hun gjorde det. Hun var så god og varm. 

Men hva med meg? 

Når jeg tenker på kreft så får jeg det faen så travelt. Jeg blir mer bevisst på hva jeg har og hva som gjelder. Jeg tenker at om det skjer så må jeg bruke tiden på barna og skape masse fine minner. 

Men det kan jeg jo bare starte å gjøre nå, tenker jeg da. 

Jeg kjenner at jeg får det travelt. Travelt med å leve. Her og nå. Det er så mange ting jeg enda vil gjøre. Reise, lære, danse, leve, gråte, elske og le. 

Jeg tenker noen ganger: Faen ta om jeg dør nå. Da taper jeg da. I livets lotteri. 

Du blir gal av å tenke for mye på det. Men noen ganger er det viktig å tenke på det. For det kan skje deg, eller meg. Kanskje hadde jeg holdt kjeft til alle. Og bare levd til jeg kollapset og falt om? Slik at jeg kunne levd 100% og hatt det fantastisk resten av tiden min her på jorden. 

Har du sjekket deg?

Tenk om du har kreft? Og så sjekker du deg ikke før det er for sent? Da er det virkelig for sent da. Da vil du angre. Jævlig trist egentlig. 

Jeg har akkurat bestilt meg time igjen jeg. Jeg vil vite med sikkerhet om det er celleforandringer i livmorhalsen. Dagene flyr, ukene raser avgårde og plutselig er det vår igjen. Et år, to år og så fem. Barna begynner på skolen og du og jeg er opptatt med å leve. 

Haste fra julefeiring til hyttetur. Påskeferie i syden og 17. mai er forbi før du har tenkt deg om. Og mens vi er for opptatte med å tenke på alle andre enn oss selv. Så kan det hende at jeg eller du faktisk skulle ha sjekket oss tidligere....

Sjekk deg!

Jeg har time neste uke!

God klem!
 

Franske boller med NugattiFranske boller med Nugatti. Det blir ikke bedre gjærbakst enn dette. 

Jeg har nesten forspist meg på disse og jeg la ut en video på snapchat => annebrith.no at jeg delte disse bollene i to. Resultatet var at hele snappen min kokte over. Jeg Må få oppskriften, kan jeg få oppskriften osv. 

Meningen var å vente med denne til lørdag men jeg orker ikke flere spørsmål mer haha. Så her kommer den.

FRANSKE BOLLER MED NUGATTI

 • 600 g Møllerens hvetemel
 • 75 g sukker fra Dansukker
 • 1 ts Maldonsalt
 • 1 egg fra Prior
 • 3 dl Tine melk
 • 1 pk fersk gjær
 • 75 g Tine smør i terninger
 • Nugatti max som fyll
 • Perlesukker fra Dansukker til pynt

Varm melken litt opp. Den skal ikke være varmere enn 37 grader. 

Ha i egget og rør dette sammen.

Ha mel, sukker, salt og gjær i bollen. Gjæra smuldrer jeg i til sist etter jeg har hatt det andre i bollen.

Hell så melkeblandingen over. 

Smøret holdes til side. 

Elt deigen i 10-15 minutter med en eltekrok. Ha til slutt i smøret og la det hele elte ytterligere 5-10 minutter. 

Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve seg i 1 time.

Del deigen i emner. Jeg delte min i 12 emner a 100 g. Vil du ha litt mindre boller veier du dem til 80 g. 

Rull ut boller og la dem stå i 5 minutter. 

Kjevle hver bolle flat og legg en skje Nugatti oppå. Brett lappen sammen til en liten pung og legg den i en muffinsform. Jeg brukte store muffinsformer fra Wilton. 

La disse heve seg doble. Dette tok kun 30 minutter hos meg da mitt kjøkken var nokså varmt. Men det kan ta opp til 1 time.

Pensle med egg og strø på hvitt perlesukker. Jeg kjøpte mitt i Sverige. Hint hint til Dansukker, vi vil også ha hvitt perlesukker i Norge :P

Stek bollene midt i ovnen på 225 grader varmluft i 10-15 minutter. Pass på! 

Hos meg var de ferdige etter 13 minutter. Steker du på over og undervarme så er de nok ferdige etter 14-15 minutter. 

Oppskriften er fra boken: Nybakt til alle måltider. Jeg bare ELSKER den boken. 

Jeg har i dette innlegget skrevet alle leverandører opp i oppskriften. Det kommer jeg ikke til å gjøre hele tiden, men det er mange som spør meg hvilke merker jeg bruker og derfor så nevner jeg det. Det er ingen av disse leverandørene som har betalt meg for å bli nevnt. 

Jeg valgte Nugatti Max fordi den er litt mindre søt enn den vanlige. Du kan også ha i vaniljekrem, karamell, hvit sjokolade osv. Du putter i det du elsker. 

Håper dere har en herlig dag. Jeg har også bakt langpannebrød, boller, sjokoladekake, makroner og cookies i dag. Lover å legge ut oppskriftene så raskt som mulig!

Gode klemmer!

Før jeg glemmer det: Leg gjerne innlegget Hemmeligheten bak perfekt heving av gjærbakst eller sjekk den deilige oppskriften Youghurtboller


Deigen bare tok helt av haha...

Brett bollene fint sammen :)Perlesukker på:Ferdig stekt: 
 

 

 

 

Kyllingwrap

Kyllingwraps er superenkelt å lage og en veldig fin lunsj.

Jeg har alltid lomper liggende i brødskuffen og bruker av disse til dette. Dog må jeg si at jeg alltid har altfor mye "fyll" på dem slik at det blir vanskelig å spise hehe. Hvis noen har tips til litt større "wraps" og litt sterkere typer så legg gjerne igjen en kommentar. 

Jeg hadde 200 g kylling til overs fra en middag i forrige uke og da ble det godt til lunsj. 

KYLLINGWRAPS

 • 2 lomper
 • 200 g kylling
 • Litt salat
 • Skiver agurk
 • Rømme 
 • Litt bladpersille

Jeg varmet mine lomper i ovnen før jeg startet. Det gjør dem litt mer "crispy". Men jeg tror jeg skal investere i en takke snart for jeg har lyst til å bake lomper og lefser selv. 

Bladpersillen gjør det lille ekstra her samt krydder som du eventuelt krydrer din kylling med. 

Dette er også en utmerket matpakke for barna. Jeg anbefaler dere alle om å kjøpe små bokser hvor man kan ha rømme og annen dressing i. Slik at matpakken ser like innbydende ut. Jeg anbefaler også alle foreldre der ute om å pakke inn eventuelle wraps i matpakken inn i folie, igjen for at maten skal holde seg fin. 

Det er så deilig å åpne en matpakke som er fresh og innbydende. 

Ønsker dere en nydelig dag. 

Denne oppskriften lagres i kategorien LUNSJ. Der vil du etterhvert finne masse spennende oppskriften til små mellommåltider. 
 

Midt i intervjuet begynte jeg å gråteHvordan har du det akkurat nå?

At et så normalt spørsmål kan utløse så mange emosjonelle følelser. Tårene trillet, men det var ikke bare fordi jeg tenkte på hvordan jeg har det her. Det var mer fordi jeg innså hva min aller viktigste oppgave er.

Og akkurat det ville jeg prøve å formidle til seerne. 

Ting har forandret seg. Barna er på vei inn i tenårene. Det er helt andre dager. Det føles som om livet har blitt snudd opp ned. Temperaturen stiger i huset. Diskusjonene blir hetere og meningene sterkere. 

Jeg føler at jeg nå, mer enn noen gang må være tilstede. Jeg må være hjemme. Jeg må være tilstede for barna. 

De har bare meg. Og jeg må stå stødig i alle avgjørelser. 

Alene. 

Så kom tårene. 

Jeg vet ikke om du som leser dette kommer til å forstå. Klarer du å forstå det jeg sier? Kanskje er det bare aleneforeldre og de med ansvaret 100% som forstår? Eller kanskje kan alle mødre relatere seg til dette? 

Min største oppgave er å være mamma.

Den trygge havnen, de varme og åpne armene, hånden som stryker bort tårene, fingeren som sletter bildet på mobilen som er upassende, middagen som står klar når de kommer hjem fra skolen, banken som overfører penger når en skal på cup, bilen som venter varm etter endt trening, den varme dyna når marerittet kommer og hun som roper etter dem når de går på skolen at de må være snille og hyggelige og helst åpne døren for jentene med kommentarer som: Damene først. 

Det er ikke jeg, Anne Brith, som kommer først. 

Jeg tror det er vanskelig for de som ikke har barn å forstå hvor mye man setter seg selv til side. Mange kan til og med bli bekymret. Jeg vet, fordi det er mennesker som har spurt meg i det siste om jeg får nok tid til meg selv?

Så da jeg skulle prøve å forklare, hvordan livet mitt har forandret fokus, og begynte å tenke på alt det fine jeg får være med på sammen med barna så kom tårene. 

Jeg danser på bordet noen ganger her hjemme. Klatrer opp og får barna til å være heiagjeng. Du er gærn, mamma, sier de da. Hvem sier at man ikke skal få danse på bordet når man er glad? Barna rister på hodet av mine sprell. 

Jeg åpnet musically appen til Espen i går. Det er en app hvor man legger ut sangsnutter av seg selv. Der sto Espen på den siste videoen midt på spisebordet og jublet, smilte og sang. Jeg holdt på å le meg i hjel. Hva i alle dager gjør han på bordet? Så tenkte jeg tilbake at han antageligvis bare var fryktelig glad den dagen og bestemte seg for å gjøre det moren gjør til tider: Danse på bordet!Digger hashtaggen han har brukt! #behappy

Ønsker dere en strålende dag!

Vil du lese alle innleggene mine om barna? KLIKK HER 

 

Ukemeny og handleliste under kr. 1000.-Her er handlelisten du trenger for å handle 7 middager, frokoster og lunsj til 4 stykker for en hel uke. 

Jeg klarte meg med kr. 832,75, men jeg kjøpte ikke kylling. Jeg vet også at jeg senere i uken må kjøpe noen liter med melk og litt frukt. Alt i alt kommer dette under kr. 1000.-

Jeg var veldig spent denne uken fordi jeg rett og slett ikke trodde jeg kom til å klare det med alle grønnsaker og alt av fisk og kjøtt men det gikk strålende. 

Her hjemme har vi godteristopp for tiden og dermed sparer vi ekstra penger. Ikke brus eller godteri på en stund. Stakkars barn er det mange som mener men tro meg dette er et valg barna har tatt. Jeg har ikke lagt det på dem. 

Ukemeny uke 4

Du finner hele via denne linken.

Mandag: Indisk kyllingsuppe

Tirsdag: Kjøttboller i fløtesaus

Onsdag: Torskegryte med chili

Torsdag: Kyllingwok

Fredag: Pizzasnurrer

Lørdag: Svin Indrefilet + Creme brulé

Søndag: Potet og spinatsalat med laks

Handleliste:

Bringebærsaft

Lettmelk

Hvetemel

Tomater

Falukorv

Svin indrefilet

Musli

Tomater på boks x 2

Lettrømme

Kremfløte

Smør

Kjøttdeig 400 g

Makrell i tomat

Leverpostei

Lomper

Kjøttpølser

Poteter

Kiwi

Tomatpure x 2

Toast kneipp ( til arme riddere) 

Gjær

Laksefilet

Sennep

Druer 

Chilipepper

Lime

Appelsiner

Rødløk

Reddik

Philadelphia

Økologisk paprika

Agurk x 2

Salat

Persille

Vårløk

Gulrot

Dette hadde jeg altså fra før i skapet: Salt, pepper, oljer, soyaolje, torsk, kylling, maizena, hvitløk, sitron, egg og havregryn. 

Man har alltid noe i skapene og det er mye man kan løse rent økonomisk om man bare er kreativ. 

Jeg har fått tilbakemelding om at jeg bør legge handlelisten inn i samme innlegg som ukemenyen. Mange handler på fredag. Det er for emg helt feil dag å handle på. Da er man i helgemodus og bruker mye mer penger enn nødvendig. Handle på mandager når ale tilbud har kommet ut og enda er tilgjengelige i butikkene. 

SÅ fra neste uke skal jeg komme både med ukemeny og handleliste. Målet er jo at ukemenyen ligger klar som innlegg slik at du har oppskriften med en gang. Det kommer til å ta noen uker før alt det er på plass. 

Gode klemmer herfra. 

Vil du følge med på alle sparetipsene? HER finner du hele kategorien ØKONOMI hvor alle innlegg er samlet.   

 

 

 

 

Et vanskelig valgJeg skyver det hele tiden foran meg. 

Det ligger liksom der hele tiden og jeg vet at jeg må ta et valg men jeg utsetter det. Hvorfor kunne vi bare ikke vært to som tok det valget? To voksne som sammen bestemte hva som var best for oss som familie?

Men slik er det ikke. 

Det er så sårt til tider. Så vanskelig. 

Hva er best? Hva bør jeg gjøre? 

Nå er det huset som er det neste store i livet vårt. Det er ingen tvil om at det kommer men det vanskelige valget er hvor skal vi bo? Hvilket hus skal jeg velge? At det blir et nytt hus det er sikkert. Men skal vi bygge? Klarer jeg det alene? Nå tenker jeg ikke på det økonomiske, men jeg tenker på alt som skal organiseres.

Jeg har bygd et hus før og det er mange ting som skal organiseres og velges ut. Men da var vi to. 

Men den største utfordringen er ikke hvilket hus vi skal ha. Den største utfordringen er å finne en tomt her på Sørumsand. Det ser ut til å være en nesten umulig oppgave å oppdrive en tomt hvor det kan bygges et greit hus på. Det har vært 3-4 tomter til salgs her nå de siste månedene men alle er bare akkurat over 600 m2 og det er jammen ikke et stort hus man kan sette ned der gitt. 

En husleverandør jeg snakket med anbefalte meg å gå fra dør til dør og banke på hos bønder i nærheten. Og på en slik måte finne ut om det var noen som ville selge en tomt. Men seriøst? Jeg ser det for meg. Banke på hos fremmede. Det skulle jammen tatt seg ut. Gjør folk dette? 

Jeg har begynt å forberede barna mine på at om vi vil ha drømmehuset, som er det huset vi gjerne bygger, så må vi ut av kommunen. 

Det er ikke noe barna ønsker. Da ble det fullt kaos i heimen for å si det mildt. 

Vi har enda noen måneder på oss på å bestemme oss, men for meg som voksen ser det ut til at det er det eneste alternativet OM vi ønsker helt nytt. Hvis ikke blir det jo å kjøpe et oppussingsprosjekt. DET kan jo være like gøy det. 

Har dere noen tanker rundt akkurat dette? Noen alenemødre som har vært i samme situasjon og som har erfaringer å dele?

Klarer en person å ta seg av en hel husbygging alene? Eller tror dere at jeg kommer til å kollapse, fordi jeg blir så sliten?

Hva tror dere? 

Gode klemmer herfra! 

LAST WEEKDet skjedde utrolig mye forrige uke. 

Her er noen av "ukens beste" opplevelser.

UKENS TÅRER

Man gråter en skvett nå og da som mamma. Og i forrige uke fikk jeg se de to første episodene av Bloggerne, der jeg og barna deltar.  Jeg ble overrasket, rørt og glad. Lo nokså mye men etter den aller første episoden var det kun tårer som rant nedover. Litt emosjonell pga at vi som familie har gått gjennom et tøft år og mye av det er nå på film. Dere må bare følge med. Herregud som jeg gleder meg!

UKENS STRESS

Helt seriøst, det var at jeg ikke klarte å finne noe å ha på meg på Vixen før samme dag. Jeg har nå bestemt meg for at det ALDRI skal skje igjen. Kommende premierer og festligheter er nå satt fast i kalenderen og det skal hele tiden henge et klart antrekk i det skapet mitt haha. Får kalle det: Klar-til-fest antrekk. 

UKENS MAMMAØYEBLIKK

Jeg tror det var da en av guttene kom hjem med en prøve som var helt feilfri. Ikke fordi han var best men fordi det var i et fag han har strevet lenge med. Da er det ekstra gøy når noe går bra. Dagen før hadde vi snakket sammen om en opplevelse vi begge gjerne skulle vært foruten men som vi bare må lære oss å leve med. Derfor var øyeblikket ekstra fint. 

UKENS FRUSTRASJON

Mobiltelefoner på full styrke når jeg sitter og jobber. Jeg holder på å bli gal av dem. Derfor har vi nå alle i huset restriksjoner på mobiltid. Vi har ikke mobiler på rett etter skoletid, for da er det lakser som skal gjøres og vi slår det meste av rundt 20.30. 

UKENS OVERRASKELSE

Herlighet jeg ble spådd. Det var helt tilfeldig og jeg har ikke lyst til å si så mye om foranledningen annet enn at jeg tydeligvis dumpet borti en synsk dame som fikk 2 syn da hun så meg. Ja, ja, tenkte jeg. Hun sa ikke så mye annet enn at det ene bildet hun så var meg foran et stort hus og det andre var at jeg satt fast i noe. Jeg måtte ha mer tro på meg selv for å "komme ut av det" og at jeg kom til å få hjelp fra en eldre kvinne. Det hele var veldig merkelig og hårene på armen min sto rett opp da denne fremmede damen sa dette til meg. Ikke vet jeg men det var litt vittig at hun sa det med huset. 

UKENS GODE SAMTALE

Det var på Vixen tenker jeg. Fikk endelig tid til å snakke litt med Silje Pedersen. Avtalte at vi skulle møtes litt oftere fremover og jobbe litt sammen. Det skal bli deilig. Måtte le litt egentlig for på Vixen var det slik at man ikke fikk lov til å sitte om man ikke var finalist. Men det var masse stoler ledig, og Silje og jeg satt oss jo ned. Flere ganger fikk vi høre at vi måtte flytte oss, men de hadde ingen de mente skulle sitte der, for alle satt allerede. Det var fullt kaos egentlig, men det ble til at vi ble sittende og lo godt om det hele etterpå. Neste år har jeg bestemt meg for å pushe det med Vixen hver dag i mine kanaler slik jeg gjorde i fjor. Det resulterer ofte i en finaleplass. Så slipper man å bli kastet ut haha. 

UKENS DELTE HEMMELIGHET

Jeg går og bærer på flere hemmeligheter om dagen. Og for meg er det nokså vanskelig. Jeg prøver så godt jeg kan ikke å dele de hemmelighetene med noen. Derfor er det ekstra godt å kunne ha en hel dag på kontoret hos Anti, som er mitt management eller hos Nettavisen for der kan jeg snakke åpent uten at ting kommer ut. Flere av hemmelighetene er jo så fantastisk morsomme ting som skal skje og når jeg da kan snakke fritt om det så klarer jeg liksom å glede meg ekstra mye til det. 

UKENS SPARING

Jeg har vært helt rå denne uken på det økonomiske. Har hver eneste dag jeg har vært på farten tatt med meg mat hjemmefra. Jeg har ikke kjøpt meg noe som jeg følte jeg ikke trengte og jeg har brukt kortet mitt minimalt. Jeg har vært flink med å betale alt av regninger og hatt fokus på hvordan jeg skal få laget meg en økonomisk buffer om ting blir ødelagt. Vi ønsker oss sårt en tørketrommel men det skal vi spare til. 

UKENS VINNER

Jeg har trukket vinneren av bakepakken: Malene Vik Djupvik, send meg din adresse så får du pakke i posten. Mange spurte om den var sponset men det var den ikke. Hadde den vært sponset hadde det vært merket med #annonse eller #sponset

Ha en strålende kveld dere!

Det kommer et innlegg til i dag ettersom jeg må dele handlelisten min for uke 4 med dere :)))

Sjekk dagens digge oppskrift på pålegg!

Og titt også innom kategorien gjærbakst. Nå er alt veldig oversiktlig på alle kategorier. 


Blomsterbuketten er laget av Sugarboy Ed.

 

 

Pålegget du vil elske!

For en crazy dag det har vært dere!

Jeg jobber intenst med å få ryddet i kategoriene og få alt inn der det hører hjemme.

Når jeg trenger noe godt på brødskiva så spiser jeg dette. 

Jeg tar da en skive med noe "sunt" og en skive med dette:

LEMONCURD

 • 1,5 dl sitronsaft
 • 110 g sukker
 • 6 eggeplommer
 • 90 g smør 

Ha alle ingredienser i en kjele. Sett varmen på lavt og rør godt til smøret har smeltet. 

Sett varmen litt høyere og rør godt til alt tykner seg. Varmen kan nå stå litt over medium. 

Når du ser at det begynner å ryke kan du sette varmen enda høyere og røre godt til røren koker. 

Rør godt i noen minutter og hell det hele over i et glass med lokk. 

Sett glasset kaldt. 

Kremen blir stiv når den blir kjølig og passer utmerket som pålegg. Engelskmenn elsker dette og vi brukte å spise det på skivene da jeg bodde i Nederland. Så hver gang jeg spiser det mimrer jeg tilbake til tiden da jeg studerte i Amsterdam. 

Gode klemmer!


 

Min nye reiseGod morgen fine folk!

I dag starter min nye reise. Jeg gleder meg så ufattelig til å starte på dette. Jeg her fått ny energi. Ny giv, ny inspirasjon. 

Velkommen til min nye blogg. 

Tenke seg at alt gikk bra i natt. Alle innlegg og bilder er med over og det eneste som skal gjøres er å finpusse på farger, skrift og få på plass noen følgmeg-knapper. 

Hvis dere hadde visst hvor lenge jeg har ventet på dette så hadde dere som vet at jeg er utålmodig, sagt at jammen har du vært tålmodig, Anne Brith. Og det har jeg faktisk vært. Uke etter uke. Jeg er så fornøyd akkurat nå. 

Jeg føler meg skikkelig heldig. 

Også for noe annet, men det kan jeg ikke røpe enda. 

Jeg og Sugarboy Ed bakte som gale i går. Vi hadde det vanvittig gøy. Jeg bakte som gal med Linda også på lørdag. Vi forbereder kurs for tiden. 

Nå tenkte jeg å ta meg en fridag i dag eller i morgen fordi jeg rett og slett har jobbet 7 dager i strekk og trenger litt fri for å være kreativ, men ettersom bloggen plutselig ble ny så må jeg jobbe i dag og heller ta meg en fridag på onsdag. 

På fredag kommer Johan og da tenker vi oss ut på kino på kvelden. Jeg tror dette skal bli en fin uke jeg. 

Min nye reise inneholder mer mat. 

Ukemenyer, sparetips og mat på budsjett. Jeg kommer aldri til å bli Trine eller Fru Timian, men jeg skal prøve meg på noen middager slik vi som har barn ønsker å ha dem. Det er stor forskjell på hverdagskost og festmiddager. 

Barna mine har sagt at de skal være åpne for alt og i dag starter vi. 

De skal få smake en god del nye smaker disse små og jeg gleder meg. Sammen med dem skal jeg bake, lage mat og dykke meg ned i ny kunnskap. 

I LOVE IT!

Håper du henger med, selv om du kanskje ikke er en stor matentusiast så håper jeg at du blir inspirert. Jeg lover like mye baking som før, bare at vi nå skal dele mat og sparetips mer regelmessig.

Jeg ønsker deg en strålende mandag. 

Gode klemmer!

SJEKK det fete arkivet stappet med gjærbakst da dere!

Eller ALLE MINE KAKER samlet på et sted 

Foto: CW Foto

 

Mitt siste blogginnleggDette er mitt siste blogginnlegg. 

Rart, skummelt og gøy på samme tid. 

Rart fordi jeg vet ikke helt hva jeg går til. Gjør jeg det riktige nå?

Skummelt fordi jeg ikke vet hvordan bloggen min ser ut i morgen.

Gøy, fordi jeg har ventet så ufattelig lenge på dette her. 

Herreguuuud jeg skal få nytt design i natt. Dette er altså mitt aller siste innlegg her på bloggen. Altså mitt siste innlegg slik som bloggen ser ut i dag. Og jeg vet så altfor godt hvordan ting ofte går når man bytter ut tekniske ting: Ingenting går knirkefritt haha. Så jeg forventer rett og slett at det kanskje ikke finnes en blogg annebrith.blogg.no i morgen hihi. 

Joda, det kommer til å gå fint. Men dere må bare gi det hele noen dager elle ren par uker. Så må dere være flinke til å gi meg tilbakemeldinger på feil. Men hællemåne som jeg ser frem til dette. Helt nye kategorier. 

Gled dere!

Det gjør jeg!

Wiiiii skrekkblandet fryd. 

Nå tar jeg natt her.... etter jeg har sendt min ukentlige rapport inn til mitt management. 

God natt! Gooood natt....god og deilig natt. 

Og til dere som skal jobbe med bloggen min i natt: Lykke til, jeg lover at jeg skal ta med kake til dere neste gang jeg kommer innom.

Natta!

Klemmer fra Anne Brith.

PS. Kommende uke kommer det altså frokoster her, lunsj, brød, sparetips og noen deilige desserter. 

Foto: Sugarboy Ed

UKEMENY - Uke 4God søndag kjære dere!

Jeg har noe å fortelle dere, men jeg må nesten gjøre det i et eget innlegg. Det er litt blandede følelser her hjemme i dag pga akkurat dette. 

Uken har vært hektisk og jeg har opplevd ting jeg aldri verden trodde jeg skulle få oppleve. Der MÅ bare stikke innom her litt senere og i morgen. Men først skal jeg fortelle dere hva vi har tenkt til å spise denne uken. 

UKEMENY - Uke 4

Mandag: Indisk kyllingsuppe

Tirsdag: Kjøttboller i fløtesaus

Onsdag: Torskegryte med chili

Torsdag: Kyllingwok

Fredag: Pizzasnurrer

Lørdag: Svin Indrefilet + Creme brulé

Søndag: Potet og spinatsalat med laks

Jeg har tenkt meg til å teste ut noen nye gjærbakstoppskrifter og jeg skal også bake en kake. Men også mer om dette siden. Denne uken har jeg ikke tenkt veldig mye på hva maten vil koste, dette har også en grunn haha. 

Hvorfor så mystisk?

Jeg skal fortelle mer etterpå. 

Gode klemmer herfra! 

Er det ikke typisk?Når du endelig møter en fin fyr, så ødelegger du det!

Det er så typisk. 

Veldig typisk meg. 

Dette er en fallgruve for alle jenter. Særlig jenter som har vært i forhold som har vært ødeleggende. Du vet når du står på pinne for å please den andre parten konstant? Du tar initiativet, du kommer over, du inviterer til helgeturer. Du har vært i forhold med slike menn? Du gir, gir og gir av deg selv og får ikke noe tilbake. 

Slike forhold er ødeleggende. 

Mange kvinner faller for den samme typen personlighet. Igjen og igjen. 

Også jeg. 

Har du vært så uheldig å blitt utsatt for en person med psykopatiske trekk så kan du nesten banne på at det skjer igjen. Du bare trekkes mot den samme typen. Smiger, glatthet, egoisme og flørt. Og du finner deg selv igjen i den samme posisjonen hvor du tillater altfor mye. 

Å være i slike forhold hvor du ikke blir sett, hørt eller snakket til er slitsomt. Du gir og gir og ender opp med å bli tom og følelsesløs. 

Du blir likegyldig. 

Du føler til slutt at du ikke er noe verdt. 

Det har blitt normalt å bli dårlig behandlet. 

Så møter du en som er god. 

En som bare er snill. En som bare snakker positivt. Setter deg først. Godtar at du har barn. Er sporty og deler samme interesser. Er glad i deg for den du er. Liker absolutt alt ved deg. Gir deg komplimenter daglig. Forteller deg hvor pen du er selv når du står i en joggebukse uten sminke. Han reiser til deg, blir med til venner og er genuint interessert i hvordan du lever livet ditt. 

Han begynner å planlegge fremtiden og sier han er glad i deg. 

Og alt du klarer å tenke på er: 

Det må være noe galt!

Hva er galt? 

Menn skal ikke være sånn? Tenker du. 

Fordi du aldri, har opplevd at en du var sammen med var slik. Standarden har vært totalt det motsatte. Du har blitt tiltrukket av "badboys" og deres fart og spenning. 

Og nå, nå holder du i ei hand som er like kjærlig som din egen. Du ser inn i øyne som er like omsorgsfulle som dine egne og du kjenner varmen til en kropp som er like åpen og respektfull som det du er. Verdiene er så like. Så skremmende like. 

Hva skjer da?

Hva sier du til deg selv?

Jo, du forer deg selv med informasjon om at det må være noe som ikke stemmer. Du sår tvil i deg selv. Du skaper en usikkerhet som ikke er der. Fordi du ikke har noe å relatere til. 

Langsomt dytter du det fine bort fra deg. 

Fordi du ikke tør å tro....

At noen faktisk kan være slik som du. 

Takk for at du leste....

Gode klemmer!

Foto: Anti AS

 

KAOTISK

De kommende ukene vil det skje forandringer her på bloggen.

Før alt er i skjønneste orden og alt er på plass så vil det være kaotiske tilstander her på bloggen. Jeg skal forklare dere hvorfor. 

Da jeg flyttet bloggen min fra United Influencers og hit ble mange bilder borte og innlegg ble av en eller annen merkelig grunn ikke med i overgangen. Dette gjelder særlig alle i kategorien Valentine og andre sesonger. 

For å få alt på plass, slik at alle innlegg legger seg riktig når de nye kategoriene og alt av nye lister er på plass så må jeg laste opp nye bilder og legge ut mange gamle innlegg. Noen kategorier vil forsvinne og dere må bar ha litt tålmodighet med meg de neste ukene. 

Tusen takk til alle som kom med innspill på mine spørsmål på facebook om hvordan jeg enklest kunne dele inn de nye kategoriene. 

Jeg vet at mange ønsker seg flere livesendinger og det kommer. Jeg må bare få bloggen på plass. Frem til rutinene er på plass igjen vil det komme sporadiske livesendinger når det er mulighet for det. 

I dag skal Linda og jeg bake hele dagen. Vi forbereder oss til bakekurset som starter 13. februar. Hele væren vil det bli kurs og du kan uansett hvor du bor i NOrge henge deg på og bli med. Kurset er online og du baker alt hjemme, når det passer deg. Linda og jeg følger alt opp, men mer om det i et eget innlegg. 

Denne helgen er det så mye baking og filming at det rett og slett ikke er tid til at Johan kommer over. Forhåpentligvis sees vi neste helg. Det er nokså travle dager for meg de kommende ukene og jeg må fokusere på jobben som skal gjøres. Slik blir det en periode til alt det nye er på plass. 

Følg med på snapchat=> annebrith.no om du vil se hva som skjer bak fasaden. Der er det litt humor og litt mer baking denne helgen. Sugarboy Ed kommer til meg i morgen og vi skal også bake noe gøy :)))

Gode klemmer!

Snakkes om litt!
 

Frivillig trening, ja eller nei?Akkurat nå sitter jeg i en treningshall og ser på utøverne i NRC Tigers som har frivillig trening. 

Slike treninger er det hver fredag.

Frem til nå har jeg latt Annika styre dette med Cheerleading selv. Hun har sagt klart ifra at hun vil trene mer. Privattimer, trene med venninner, løpeturer, styrketrening hjemme, trampolinehopping, turn og tøying i stua. Det blir mange timer i løpet av en uke. 

Mange flere enn jeg tør å si høyt. Jentene på laget utfordrer hverandre på tøying, styrke og de heier på hverandre når den ene klarer noe i en eller annen stunteserie. 

Jeg har mange ganger her på bloggen blitt kritisert for at jeg pusher barna mine og at jeg setter krav til dem.

Les også: Hvordan lære barna å bli best?

Men i dette tilfellet med Annika så er det hun selv som bestemmer tempoet. Hun har funnet noe hun virkelig brenner for. 

En lidenskap. 

Hvordan kan jeg vite det?

Jeg ser det på måten hun setter seg mål på. Måten hun snakker om treningen. Jeg ser det i øynene hennes, hvordan de lyser opp når hun ser på de som er bedre enn henne. Hun vil virkelig dette. Og hun har en vilje som er langt større en det min er. Det har jeg merket hjemme. Hun er mye sterkere enn det jeg er. 

Det er jeg som nå prøver å bremse henne. Uten at jeg lykkes noe særlig med det. 

Hun har bestemt seg. 

Men som mamma så er det jo tanker og bekymringer som dukker opp. Jeg veier hele tiden det faktum om hun trener for mye? Er hun for lite allsidig? Det er mange hensyn å ta. Jeg føler og kjenner på magefølelsen min og tenker tusen tanker hver dag. 

Hvilke hensyn skal vi ta? Hvilke valg er riktig?

Det aller største hensynet er Annika selv. 

Hva hun vil og hva hun ønsker. 

Og akkurat nå er det mest mulig cheerleading.

Hun vil gjøre det som skal til.

Så da kjører jeg. Og jobber, mens jeg kaster blikket på alle de forskjellige utøverne som fyller denne altfor trange gymsalen. Jenter og gutter fra 12 års alderen og oppover. En salig blanding av juniorer, eliteutøvere, norgesmestere og europamestere. 

Alle med samme målet.

Bli bedre. 

Takk for at du leste. Ha en fin fredag.

Følg oss kommende uke for å se hvordan det går i oppkjøringen til Norwegian Open. 

Les også: Skal jeg fortelle henne sannheten?

Enn hvis jeg faller, mamma?

Foto: Geir Hartmann

VIXEN BLOG AWARDS

Inneholder omtale av sponset produkt

God morgen fininger!

For en kveld det var i går! Jeg har så mye å fortelle at jeg er nesten sprekkferdig. 

Vi må ta opp et veldig viktig tema her, vi må snakke sammen du og jeg om noe veldig viktig, men først Vixen. 

Vixen Blog Awards er bloggernes årlige prisutdeling. De beste i hver sin kategori skal kåres og det er ikke spart på noe. Det var helt vilt faktisk. Goodiebags, parfymer på bordene, drikke, mat, rød løper, hylende journalister, blitsregn fra fotografer og kjendiser. Den ene mer vakker enn den andre. Helt vilt. 

Jeg var så heldig at jeg fikk fikset håret mitt hos Tofan og Isabelle på Hairport Metro. 

Jeg hadde valgt en litt romantisk kjole som fikk snappen min til å koke over av sinne men mer om det i et eget innlegg. Jeg vil ikke ha fokus på akkurat det nå. 

Ettersom kjolen min var litt "søt" bestemte Isabelle seg for å gi meg en litt fransk vri på håret. Jeg elsket håret mitt i går og fikk så mange komplimenter for hår OG kjole. Tenke seg det folkens! 

Jeg har tatovert mine øyenbryn hos Solvår hos Sol pmu og hun har også tatovert leppene mine. En av mine beste grundervenninner Katrine Carlie driver Lashbar Oslo og der får jeg alltid nye vipper. Kan anbefales! 

Jeg er heldig som har så mange flotte mennesker rundt meg som hjelper meg til å se fin ut på den røde løperen. Men husk at vi blir ikke bedre mennesker av å fikse på utseendet vårt. Det er innsiden som definerer deg som person. Og det er også slik med meg. 

I går gledet jeg meg over at vennene mine vant priser. Det betydde veldig mye for dem. Jeg gråt en skvett da Camilla, Treningsfrue ble ropt opp som vinner og Sophie Elise og Komikerfrue rørte meg med sine takketaler. 

Pappahjerte og Kona til vant også og delte noen morsomme øyeblikk med oss. 

Samtidig fikk jeg en god prat med Trine, matbloggdronningen. Hun er en stor inspirasjon. Caroline kom bort til meg og sa hei og jeg kjente henne faktisk ikke igjen fordi hun hadde håret sitt trukket bak og da jeg måtte se 2-3 sekunder på henne så sa hun: Kjenner du meg ikke igjen? Haha. Jeg måtte bare summe meg, tror faktisk jeg ble litt starstrucked fordi hun kom bort til meg og ikke omvendt. 

Jeg er faktisk enda litt satt ut. Av hele bloggkjendisverden som har blitt nokså stor og inflytelsesrik. Kristin Gjelsvik fra bloggen Styleconnection fikk sagt det nokså rett frem: Vi har et ansvar, vi som blogger. Vi har hundretusen som følger oss og som ser opp til oss. Det er viktig at vi er det ansvaret bevisst. Vi trenger ikke operere oss eller sprøyte inn ting i leppene våre for å være bra mennesker. Botox er ikke noe du handler som lørdagsgoderi. 

Jeg har gjort meg opp mange tanker siden i går. 

Jeg gleder meg nå enda mer til Vixen 2018. 

God klem!

PS. Glemte nesten det viktigste: Kjolen er fra VILA. 


Foto: Dennis Andersen

Foto: Lars Kristian Eriksen

Foto: Camilla, Treningsfrue

Glade tårerI går skjedde det for mye.

Du vet når du opplever så mye at du ikke klarer å fordøye alt?

Det er vanskelig å forklare det men jeg skal prøve å beskrive det jeg føler. 

Dere som har kjent meg en stund vet at livet før vi flyttet sørover var annerledes enn det er nå. Nå har vi en glad hverdag. En hverdag fylt med trygghet, kjærlighet, latter og sunn utvikling. Slik jeg har det nå ønsker jeg å ha det - hele tiden.

Det betyr ikke at jeg ikke tenker tilbake på tiden som var. En tid hvor jeg bare drømte om å ha stabilitet og trygghet. Legge meg på puta og vite at det sov barn trygt i hvert sitt rom, og eneste bekymringen for neste dag var om de fikk med seg matboksene på skolen. Nå har jeg dette. 

Da var alt kaos. 

Da var jeg redd. 

Da var jeg utrygg. 

Når jeg tenker tilbake på det så føler jeg en enorm takknemlighet. Takknemlig for alle menneskene som har hjulpet meg å komme dit jeg er i dag. Og stolt av meg selv fordi jeg har en så beinhard tro på meg selv og hva som er rettferdig. Å ha tro på at det gode vil skje, har hjulpet meg ofte. Jeg har aldri mistet den troen. 

Jeg føler meg hjemme. 

Hjemme i mitt eget liv. 

Selv om jeg er alene med barna så føler jeg at det er greit. 

Jeg fikk se de to første episodene av Bloggerne i går. Det starter 20. februar så dere må bare følge med. Etter å ha sett den første episoden gråt jeg. 

Glade tårer. 

Jeg tenkte: Her kom sannheten frem. 

Jeg ble så rørt. Jeg måtte le av barna. Tenk at de har klart å være helt seg selv med så mange kamera rundt? Det er helt utrolig. 

Det var så vanvittig bra filmet og satt sammen. Alt var helt utrolig bra og jeg ble overrasket over hvor bra det faktisk var. Jeg ble overrasket over mine egne "filmeskills" også haha. Jeg gråter på tv. Ikke bare en gang. Jeg er forbanna på tv, jeg ler så jeg tisser på meg på tv og jeg er frustrert på tv. Jeg elsker barna mine på tv og jeg er dønn ærlig.

Jeg gruer meg litt til dere kommer med dommen. Men inni meg er jeg glad. For jeg vet at dette er bra. Jeg har vært 100% meg. Og for de som kjenner meg godt vet at det betyr å dele alt, oppturer og nedturer. Ærlig og direkte. 

Så tilbake til det dypeste. 

Som nå er fylt med enorm takknemlighet. 

Glad for at jeg ble kjent igjen i heisen hos Nettavisen i går. Det er så deilig å vite at du er en del av et team. Glad for at jeg fikk et møte med alle selgerne i Nettavisen og fikk delt mine tanker om fremtidige prosjekter. Å nå mål sammen er alltid mer gøy enn å nå dem alene. Glad for at Bloggerne kontaktet meg i fjor og at jeg fikk muligheten til å være med på en vill reise på Tv2 livsstil. At noen andre enn deg har trua hjelper deg når du selv ikke har det. Glad for å møte kollegaer som Marte, Markus og Espen. Å snakke med kreative mennesker med store ambisjoner gjør at jeg selv legger lista høyt og igjen får det riktige fokuset. 

Og sist men ikke minst: 

SUPERHAPPY for at snart.....veldig snart er ventetiden over og en ny FRESH blogg vil komme til syne :P 

Håper dere har en super torsdag. Jeg skal klippe meg i dag. Oh my. Kort? Følg med på snap. I dag er det også Vixen og jeg har enda ikke funnet meg noe å ha på haha.... det er så talentløst, jeg vet. Men er det viktig? Er det virkelig viktig? 

Det blir en spennende dag i dag. Jeg bare vet det. 

Gode klemmer!

PS. Bildearkivet blir oppdatert så fort den nye bloggen er på plass. Vet noen klager på lite bilder og gamle bilder. Jeg har hørt klagingen og gjort forbedringer og de er like rundt hjørnet.... håper ny blogg er på plass neste uke :))))

 

VÅRENS ONLINE BAKEKURS

Egenreklame

Vi starter med helt nye BAKEKURS mandag 13. februar. 

Denne våren vil du kunne delta på følgende kurs:

 • Sprøyteteknikk start 13. februar 
 • Franske makroner 20. mars
 • Kakekurs start 24. april
 • Blomster start 22. mai 

Alle kursene strekker seg over 4 uker. 

Nå i 2017 har jeg med meg Linda Fjeld som kursholder. Linda har gitt kurs i dekorering og kaker i over 10 år. Mange av dere kjenner henne nok som kursholder fra Cacas. Linda og jeg vil begge være tilgengelige for kursdeltagere slik at alle blir sett og får den hjelpen de trenger. 

Tilbakemeldinger fra de som har vært på kurs har vært at de ønsker kurs med kun nye oppskrifter. Vi har derfor de siste månedene testet ut mange nye oppskrifter og oppskrifter fra kurs vil ikke komme på blogg i kursperioden eller i kort tid etterpå. Dette gjelder ikke oppskriften royal icing. 

Nytt i år blir lengre videoer med mer detaljerte instruksjoner. 

Vi samler alle deltagere i en facebookgruppe. Hver uke vil det bli 2 oppgaver. Det vil være mulighet for å spørre underveis. Kurset krever altså at du har en facebookprofil. 

Vi vil sette opp en pakke på det dere trenger til hvert kurs. Dere kan bruke det dere har hjemme, eller kjøpe pakken til meget rabattert pris hos Slikkepott.no

Linda er ansvarlig for giveaways og vi vil gi ut to hver uke. En til den som utmerker seg og en blir tilfeldig plukket ut. Gaven vil være relatert til kurset vi jobber med. 

Kursene koster i vår kun kr. 399.- Det er under kr. 100.- i uka. 

SPRØYTETEKNIKK starter 13. februarI dette kurset skal vi børste støvet av mange sprøytespisser. Vi skal lære å håndtere noen av de mest populære sprøytespissene som brukes på kaker og vi skal introdusere sprøytespissene anno 2017. Det har kommet titalls nye sprøytespisser det siste året. Visste du at tippen 1M faktisk kan brukes å lage 5 forskjellige blomster? 

Hvordan fylle sprøyteposen, hvordan holde sprøyteposen når man sprøyter de forskjellige bordene og blomstene? Hvordan klare å få cookies pyntet jevnt, dekorering av cookies og cupcakes. Har du alltid hatt lyst til å lære deg å lage en fin rose av smørkrem direkte på en cupcake eller kake? 

Dette kurset er for deg som vil lære deg alt om sprøyteteknikker. Vi skal sprøyte marengs, smørkremer og royal icing. Vi skal farge kremene og lage marmorerte kremer. Vi skal lage roser, hortensias, daisies, rosettkake, rufflekake, påskeegg og vi skal innom brushteknikken og brodery. For de mer erfarne så skal de få bryne seg på liljer og ekstrem broderyteknikk. 

Facebookgruppen finner du her 

FRANSKE MAKRONER starter 20. mars 

I dette kurset skal vi bake oss gjennom mange forskjellige franske makroner oppskrifter. Alle de forskjellige basisoppskriftene har hver sin tilnærming og du må selv kjenne hvilken oppskrift du lykkes best med. Vi starter alle kurs med en intro på hvordan vi forbereder oss og enkle tips til vellykkede makroner. 

I dette kurset lærer du forskjellen på å bake med mandelmel MED og UTEN skall. Vi skal ha en oppgave kun med fyll og hvordan disse små delikatessene skal fylles. Vi kommer også innom oppbevaring og holdbarhet. Hva gjør vi når vi vil dele en oppskrift i 4 og bruke 4 forskjellige farger? Hvordan steker vi franske makroner med strøssel og perler? Hvordan dypper vi makronene når vi skal dekorere dem? Og hvordan i all verden får vi dem i gull eller sølv? 

Vi skal lære oss å lage figurer som feks hjerter, easter bunnies og elefanter. Vi skal lage marmorerte makroner og vi skal sette makroner på pinne.

Dette kurset er for deg som vil lære absolutt alt om franske makroner. Du som vil vite hvorfor ting går galt og hvorfor dine makroner blir matte under steking. Kanskje du vil lære deg å kjenne igjen konsistensen slik at makronene ikke flyter ut eller har du bare lyst til å lære deg å eksprimentere med teknikker som marmorering eller å lage kule figurer av makronrøren?

Dette kurset er for fargeglade mennesker som vil lære seg å briljere med mulig det mest vanskelige bakverket som finnes, nemlig franske makroner. Skal du kanskje gifte deg, ha en dåp eller vil du bare lære deg å lage disse til neste festlighet? Bli med på kurs davel!

Vil du være med på kurs? 

KUN BEGRENSEDE PLASSER

Send mail til: kurs@anti.as KUN påmelding, dere får ikke svar på spørsmål via denne mailen. Denne besvares av Anti, som er ansvarlig for fakturering. Alle spørsmål om kurs må stilles på: post@annebrith.no

 

KURS: 

NAVN:

TLF:

ADRESSE:

MAILADRESSE:

 

Faktura vil bli tilsendt per e-post og må være betalt før kursstart. 

Klipp av brudekjolen, sa jeg!

De første klippene fra årets sesong av Bloggerne er nå sluppet. 

Traileren inneholder jo selvsagt det alt startet med i fjor vår. 

Bruddet mellom Kim og meg. 

Det var mye tårer og det kan du jo selv se i traileren som nå er tilgjengelig. 

Jeg hadde invitert Linda, Hilde og Camilla ( Treningsfrue) til meg en kveld. Hvorfor får du svaret på om du følger med på Bloggerne. 

Men plutselig fikk vi det for oss at jeg skulle prøve brudekjolen og etter mange glass Champagne sa jeg: Kom igjen, klipp den!

Hva som skjer må du bare se i Traileren....haha..... 

Kom gjerne tilbake til bloggen og si hva du synes :P

Jeg gleder meg vilt til Bloggerne starter på Tv2 Livsstil. Skal du se på?

Dere må bare se DET ansiktsuttrykket Camilla får når jeg sier: KLIPP! Sjekk traileren da!
Foto: Tv2 Livsstil

Når et av barna har det vanskelig....
Jeg hadde en dårlig magefølelse da jeg var på fjellet i helgen. Jeg dro derfor hjem tidlig. 

Det var bare noe inni meg som sa at jeg var på feil sted. 

Jeg angrer litt på at jeg dro faktisk for jeg følte vel allerede på fredag at jeg kanskje burde ha vært hjemme. Men så tok jeg meg i å tenke at, neida dette må du ikke henge deg så opp i Anne Brith. Det går helt fint. 

Men magefølelsen min var riktig. 

Hva som skjer blir innenfor disse fire veggene men jeg vil dele noen tanker med dere rundt mine følelser.

Når man har barn så kommer man hele tiden i situasjoner hvor barna møter motstand eller urettferdighet. Det er en del av livet. Også for barn. Men barn er ikke så motstandsdyktige som vi voksne er. Kanskje det er aller første gang de møter akkurat denne typen utfordring?

Livet er på godt og vondt og det skal også barna lære. De skal lære seg å håndtere mobbing, de skal lære seg å godta skuffelser og de skal lære seg å møte motgang på skole og i fritidsaktiviteter. De skal også lære seg å kjenne sin egen kropp og dens begrensninger. 

Barn gråter, voksne gråter. 

Som mamma føler jeg at dette går sterkt inn på meg. Jeg kjenner frustrasjonen og skuffelsen til dem alle fire. Enten det er en leke han ikke klarer å sette sammen på riktig måte eller et regnestykke hun ikke klarer å forstå. Når barna gråter, gråter også jeg. 

Å stå og se på sidelinjen at et barn erfarer motgang er tøft. Jeg vet så inderlig at ting ikke varer for alltid men det er likevel både vondt og sårt. Man gråter og føler veldig med det den lille kroppen gjennomgår. For selv om det er en gutt på snart 14 eller en jente på snart 13 så er de i mammas øyne enda små og skjøre. 

SÅ når et av barna har det vanskelig, så har jeg det også vanskelig. 

Vi mødre bærer den byrden med oss. Okke som. Det finnes ikke noen knapp vi kan slå av. 

Så derfor klarte jeg nok ikke nyte helgen helt. 

Fordi jeg visste at det var noe. 

Og med tiden vil også dette bli bedre. Bare akkurat nå føles det veldig trist og urettferdig. 

God mandag til dere!

Titt innom litt senere! Det kommer noen bra oppskrifter her i dag og videre i uka. Jeg skal lage en troikakake og en sjokoladekake med SMIL, så blir det noen marengsdesserter og en ny bolleoppskrift!

Vi snakkes! Masse klemmer!

Kan man elske et barn mer enn de andre?

Jeg er ikke så sterk som du tror. 


 

En drøm å komme hjem til dette:

AnnonseDette er drømmen!

Jeg tror det må være drømmen til de fleste av oss som har barn og travle dager. Komme hjem til et rent og skinnende hus. 

Jeg har testet rengjøringstjenesten til Freska. 

Det å kjøpe tjenesten hjemmerengjøring gjør at jeg frigjør egen tid. Dagene er hektiske og vasking kan jeg ikke nedprioritere. Med så mange mennesker i hus må den jobben gjøres hver uke. 

Her hjemme hjelper barna mye til med oppgaver men det å vaske kjøkkenskap, dusj og toalett skikkelig kan jeg ikke forvente av dem. Jeg kjøper mye heller den tjenesten slik at jeg selv kan fokusere på jobb eller feks en god kakebok :P

Jeg fikk besøk av Maria. 

En utrolig koselig jente. Blid og oppmerksom. Det var først på kjøkkenet jeg innså hvor nøye hun var. For mens hun holdt på så ryddet jeg i skapene på både kjøkkenet og på mitt eget rom. Hun var særdeles nøye med vask av ovn og vegger på kjøkkenet. Akkurat slike områder man selv ikke tenker på eller har tid til. 

For meg som har barn så er det veldig viktig at den som gjør rent også rydder unna litt klær om det ligger fremme. På gutterommet var alt brettet og nye trekk var klare til Sven og Espen. 

Nå kan du få STORE rabatter på vask hos Freska!

Du får 20% ved bestilling av én vask (ikke flyttevask) med rabattkode: annebrith20

Du får 50% rabatt på første vask ved bestilling av abonnement med rabattkode: annebrith50

Det kaller jeg et knakende godt tilbud!

Jeg er nokså sær når det kommer til vask på kjøkkenet og Maria innfridde på alle områder. Restene fra marengsen på veggene og skapdørene var borte, kjøkkenmaskinen var skinnende ren og listene var støvfrie. 

Det er ikke siste gang jeg bruker eller anbefaler Freska. Les gjerne litt om Freska her og sjekk hva de gjør for miljøet. Det imponerte meg samtidig som de støtter Kreftforeningen med en sum per vask. Det er så lite men betyr så mye!

SONY DSC

I stua ble det skinnende rent :Soverommet fikk en skikkelig opprydding:


Og kjøkkenet, det var nok det beste med alt. Det var veldig ryddig og rent. 

På benken ble det satt en liten hilsen. Utrolig koselig.  Spisestuen er klar for å benyttes igjen: 


Og jeg, jeg kunne sette meg ned og lese i en av favorittbøkene mine :P

Bestill en pålitelig rengjører for kr. 399.- i timen HER

Du får 20% ved bestilling av én vask (ikke flyttevask) med rabattkode: annebrith20

Du får 50% rabatt på første vask ved bestilling av abonnement med rabattkode: annebrith50

Følg FRESKA på facebook

Ser du det jeg ser?Solen er på vei opp. Det er helt stille utenfor. 

Jeg åpnet akkurat et vindu i stua for å kunne knipse et bilde av utsikten min. Dele det jeg ser med deg. 

Ser du det jeg ser?

Ser du at når du titter opp og frem så er det et lys der borte. Selv om det er mørkt her vi akkurat står nå? Ser du det? Eller trenger du at jeg hjelper deg med det? Jeg prøver så godt jeg kan. Jeg tenkte på deg da jeg tok dette bildet. 

Tenkte du på meg? Hvor er du akkurat nå?

Du leser i alle fall mine velmente ord akkurat nå og jeg lurer på om du også kjenner duften av nystekt brød?

Kanskje har du en kopp kaffe foran deg eller kjemper du om plassen i dobbeltsengen din sammen med din mann og 3 barn?

Vi har hatt det tungt du og jeg. Livet er ikke alltid like enkelt. Og vi vet det så inderlig godt, men det er så mørkt når det er på sitt mest vanskelige. Derfor tok jeg dette bildet. Slik at både du og jeg kan feste det på netthinnen vår og arkivere det under HÅP.

Jeg er så sterk i troen min at det er ingen i hele verden som klarer å få meg fra det jeg har bestemt meg for. Så sterk må du også være. Lover du meg det? Vi kan hjelpe hverandre på veien, du og jeg men det er du som skal kjempe din kamp og nå dine mål.

Jeg skal heie. 

Herfra.

Du har kanskje glemt å tenke på alt det du har oppnådd frem til i dag? Det har jeg. Og når jeg glemmer hvor bra jeg har gjort det så må jeg stoppe litt opp. 

Slik jeg gjør nå. 

Her på hytta. 

Jeg tar frem noen gode minner. Jeg trenger ikke gå lengre tilbake enn til november. Å se Annika bli løftet opp av sine lagvenninner etter de vant gull i Norwegian Open og kjenne tårene som rant nedover kinnet. Ikke fordi hun vant. Men fordi hun fant venninner. Jenter som sannsynligvis skal følge henne med på livets vei. Treningsturer, konserter og ferier med venninner. Tårene som rant kom fordi jeg vet hun vil klare seg. 

Et annet godt minne jeg ofte tar frem er det første møtet jeg hadde med jentene i Anti. Jeg hadde sagt opp kontrakten min med United Influencers og hadde ikke noen backup plan. Hva gjør jeg nå? Uten en bloggplattform? Jeg møtte 4 jenter en våt novemberdag i 2015. De sto med åpne armer og klemte meg alle godt etter det første møtet. Aldri før hadde jeg følt meg så hjemme. Og de har alltid satt meg, mine verdier og mine barn foran det å tjene penger. Det er unikt i denne bransjen. 

Så her sitter jeg. 

Mange nedturer har jeg hatt og ting går ikke så raskt som jeg skulle ønske de skulle gå. Jeg vil mye på kort tid. Men når jeg blir for utålmodig og mister litt håpet så tenker jeg tilbake på hva jeg har opplevd og utrettet det siste året. 

Slik kan du også tenke. 

Alt er ikke bare mørkt. Ta frem de gode tankene. 

Solen kommer opp her nå. De første solstrålene presser seg over åssiden her og lager et nydelig bilde på terrassen rett bortenfor stuen. Skulle ønske du var her. Sammen med meg. 

Da kunne du sett. 

Der det er lys er det håp.

Ser du det jeg ser? 

Jeg håper det!

Ønsker deg en nydelig lørdag! 

Klemmer fra Sälen ♡

Mange spør meg om min historie. Du kan lese litt mer om tankene mine i innlegget: Fire knuste egg eller dette ærlige innlegget: Et pust fra fortiden

SnickerskakeDenne kaken må være en av de beste jeg noensinne har laget. 

Det er vanskelig å rangere alle da det liksom er hver sin gang å være best om dere skjønner. Noen ganger har man bare lyst på sjokolade og peanøtter. Da er denne perfekt. 

Har du cravings etter noe syrlig kan det være lurt å lage en lemon meringue pie :P

Denne uka har vært helt crazy. Jeg visste jo at denne uka kom til å bli slik og med tankene at neste uke faktisk kommer til å bli like travel, så har jeg litt dårlig samvittighet for å ta meg fri i helgen. Jeg burde nok jobbet hjemme. Men samtidig så er det godt på fjellet. Den friske luften og rene vannet gjør undere. 

Livet behandler meg bra om dagen. I dag har jeg og Linda filmet mange videoer til kurs som kommer. Herlighet vi fikk vel egentlig mest bloopers på film men det er jo gøy også det. Fredag om 2 uker skal det siste filmes og da er de første 2 kursene i boks. Mer om det i et eget innlegg etter helgen. 

Sälen er vakker. Her jeg sitter nå, kan jeg høre knitringen fra peisen og kjenne stillheten utenfor hytta. Det er så fint her. 

Jeg har 6 oppskrifter jeg har lovet dere å komme med. Marengs, krem, boller, horn, sjokoladekake og denne. Haha det baller på seg men jeg starter med denne snickerskaken. 

SNICKERSKAKE

Bunn: 

 • 6 eggehviter
 • 450 g sukker
 • 1 pk ritz-kjeks grovt hakket
 • 200 g grovhakket peanøtter
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 ts bakepulver

Ha eggehviter og sukker i miksebollen og pisk dette opp til stiv marengs.

Mens det pisker hakker du Ritz-kjeksen og peanøtter grovt. 

Ha vaniljesukker og bakepulver i marengsen helt til slutt når du ser at den har blitt stiv. Stopp piskingen og ha i kjeksen og peanøttene. 

Vend dette forsiktig inn og ha det hele i en form. Jeg brukte en 30x40 cm form men du kan fint bruke en langpanne. 

Stek bunnen på 200 grader i 15 minutter. 

Karamell:

 • 1 bokser  a 400g sukret kondensert melk 
 • 150 g smør
 • 100 g lys sirup
 • 150 g peanøtter

Ha smør, kondensert melk og sirup i en kjele. Varm opp blandingen. Etterhvert vil du se at den tykner. La blandingen koke og rør godt mens du gjør dette.

Karamellen er ferdig når du ser at den er gyllen og har blitt litt tykkere. Dette tar ofte 15 minutter. Ikke ha på den høyeste varmen i starten for karamellen kan fort brenne seg fast. Skjer dette og får du mørke "klumper" i karamellen så redder du dette inn ved å kjøre en stavmikser i den når den er ferdig :)

La karamellen avkjøle. Ha i hele peanøtter og fordel dette over bunnen.

Sjokoladekrem:

 • 6 eggeplommer
 • 100 g melis
 • 200 g sjokolade
 • 100 g smør

Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.

Smelt smør og ha i hakket sjokolade.

Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen og bland dette. 

Bre dette som avsluttende lag oppå kaken.

Om du vil se hele fremgangsmåten så har jeg filmet det hele her i en LIVEsending 

Følger du meg på facebook vil du få oppdatering på profilen din hver gang jeg sender live. Neste livesending skal være tirsdag klokken 12.00 

Sett hele kaken kjølig eller i fryseren og del den i biter rett før du skal servere den. 

Den er SUPERGOD!

Er du mer glad i TWIX? Sjekk denne Twixkaken

Fra Sälen ønsker jeg deg en finfin fredag kveld. Sees i morgen tidlig. Jeg vurderer å skrive om frekke tips til hytteturen. :P 

 

 

Jeg kan ikke slutte å blogge nå!Med jevne mellomrom går jeg i tenkeboksen. 

Mulig noen av dere som leser her inne og som følger meg tror at jeg aldri tenker over hva det vil si å drive en såpass stor blogg. Men hver dag er dette i tankene mine og opp til flere ganger om dagen.

Jeg er en person som analyserer og som tenker.

VELDIG MYE

For å kunne blogge slik jeg gjør må man være sterk som faen. Du skal finne deg i mye og godta det meste. Smile og være hyggelig mot alle og ikke la ting gå inn på deg. Egentlig skal du være en maskin. 

Fåtallet er det. 

Så med jevne mellomrom tenker jeg tanken at jeg kanskje skal slutte å blogge. 

Det beste med å slutte med bloggen vil helt klart være alle meningene og de syke kommentarene som kommer inn hver eneste dag. Jeg har blitt så hard at jeg ikke engang bryr meg. Før ble jeg satt ut av at noen ikke likte kaken eller oppskriften jeg la ut. Så ble jeg satt ut av mennesker som kverulerte og brukte ufine ord. Det bryr meg heller ikke mer. Nå er det en eller annen kommentar som virkelig treffer meg. Det er sjelden. 

Sånn cirka hver 14 dag kanskje. 

Så kommer kritikken på hva jeg baker. 

Jeg blir helt matt. 

Hvis jeg skal være kreativ så må jeg kunne bake det mitt hjerte føler for. Ikke fordi noen følgere mener at jeg må bake noe annet. Det finnes ikke en eneste bløtkake her på bloggen. Skulle jeg bakt en bløtkake kun for å få det inn i arkivet? Bake noe jeg ikke har lyst til? For å please leserne?

Jeg har sagt det før og sier det igjen. Og jeg vet at jeg provoserer så sykt mange når jeg sier dette men det er helt sant og det vil jeg alltid stå ved. Det er min bloggvisjon. Den dagen jeg blogger for å please leserne er den dagen jeg legger ned bloggen.

Kan noen skjønne det?

Det er jo leserne som ER bloggen?

Eller er det JEG som er bloggen?

Hvis jeg ikke kan være kreativ på min måte, bake det jeg vil, gjøre det jeg ønsker så vil alt av glede og inspirasjon bli borte. Skjønner dere ikke det? At om ejg skal lage en liste ut fra hva dere mener jeg må bake så vil bakegleden dø og forsvinne. 

Å være kreativ betyr at jeg må gå min egen vei. 

Du må velge om du vil være med på veien eller ikke.

YOUR CALL.

Stopper det her så takk for følget så langt og lykke til videre. Kanskje kan jeg en annen gang pirre nysgjerrigheten din såpass at du stikker innom igjen. Ikke vet jeg. Og jeg vet det føles hardt når jeg sier det. For du mener at om ikke du klikker deg inn her så kan ikke jeg leve av dette. Og du har rett i det. Men det gir deg ingen rett til å prøve å ta makten over meg og bestemme over meg. 

For det er det du gjør. 

Du kan ha ønsker og oppfordringer, men den dagen du truer meg med at om jeg ikke baker mer boller eller en bløtkake så slutter du å følge bloggen så er det over for deg. Jeg må få ha den friheten. Da er det DU som må gå. Ikke jeg. 

For det er jeg som er denne bloggen. 

Hvor hardt det enn høres ut. 

Så derfor skriver jeg om det som opptar meg, og følger jeg aldri fotsporene til journalister og henger meg på veldig mange nyhetssaker. Jeg prøver å skape dem selv. Jeg vil være kreativ. Skrive rett ut. Ikke etter et manus, fra deg. 

Det funker ikke. 

Så derfor tenker jeg til tider.... at nå Anne Brith, nå må du enten slutte å please alle leserne. For gjør du det står du i fare for å miste kreativiteten og da er det bare en ting å gjøre: Legge ned bloggen. 

Og det akter jeg ikke å gjøre!

Ikke med det første.

Så kjære leser. Du som stikker innom her til alle døgnets tider. Vi er sammen i dette du og jeg. På godt og vondt. 

Men la meg få skrive, av hjertens lyst. Vær gjerne uenig og kom gjerne med ønsker. Men truer du meg med å forlate meg, så er det du som må gå. 

Jeg vil dø ut om jeg skal please alle andre. 

Jeg håper du forstår.

Og med dette vil jeg ønske dere en god fredag. 

Det kommer noen oppskrifter her om litt. Snickerskake og fylte horn. 

Gode klemmer!

Jeg er så gira!Dette er noen av kakene det hele begynte med.

Det er så vilt og så fjernt. For en reise. 

I går var jeg innom Bloggerne og fikk litt "inside information" om hva jeg kan forvente å se av meg selv på tv. Nå begynner jeg å glede meg. Men gruer meg faktisk mest haha. 

Det har vært noen helt ville år. 

Jeg fikk opp et minne fra facebook for 6 år siden på hvordan bloggen min så ut. Det har virkelig skjedd mye. Og det morsomme er: Noen av dere har faktisk fulgt meg i over 6 år. Tenke seg det. DET er lenge det!

Grunnen til at jeg er så gira er at jeg i går også var hos Nettavisen. Jeg fikk se hvordan bloggen min kommer til å se ut når den er ferdig. Og jeg kan LOVE dere at her blir det en stor jobb. ALLE oppskrifter skal det ryddes opp i og jeg skal redigere inn alt slik at de er fullstendige. 

Ikke nok med det så fikk jeg en knalltøff nyhet. Jeg får ikke lov til å dele det med dere enda men håper at det kommer om noen dager. 

Fikk også streng beskjed om å maile over alt av info slik jeg vil at bloggen skal fremstå når den lanseres på nytt og her snakker vi kategorilister som er 10 x bedre enn det som er i dag. Det kommer matoppskrifter, desserter i fleng og en del nye kaker. En helt egen del om barn og familie og litt annet spennende krydder. 

Det er derfor ekstremt travle dager for meg de kommende dagene og jeg må jobbe nesten doble skift for å få unna alt. 

Derfor er det nok veldig bra at Christian ikke er her denne uka. Selv om jeg savner han noe vanvittig. Angående Christian så kan det faktisk hende at han og jeg dukker opp i videoform nokså snart. Med bakingen vår altså. 

Vi skal teste det ut neste uke!

Wiiii spennende dager.

Ikke glem livesending på facebook klokken 12.00 i dag. 

Og så må jeg si en stor takk til Martina i Nettavisen som ga meg utrolig gode innspill på bloggen i går. Noen ganger sitter man litt fast i sin egen boble og kommer man seg ikke videre og da kan det være kjekt å få innspill fra andre utenfor. Forandring gjør at man beveger seg fremover og det gleder jeg meg over. 

Gode klemmer herfra!

PS. Beklager om jeg  skremte noen på snapchat i går. Det var ikke meningen. Snapchat=> annebrith.no
 

Slik fant jeg han på sofaenPå kveldene går det ofte i 100 her hjemme og de eldste 3 har blitt så store at jeg følger dem mindre opp enn det jeg gjør med minstemann. Noen kvelder kan Sven styre med sine egne saker og snakkes vi ikke før rett før vi legger oss. 

Jeg styrte inne på kjøkkenet og i stua ble det nokså stille. Jeg gjorde mitt og hadde musikk på.

Plutselig fikk jeg et støkk i magen og tenkte: Det var da voldsomt stille der ute. 

Du vet når du som mamma bare VET at det er noe galt?

Hva det var som fikk meg til å gå til stua, vet jeg ikke men jeg fant han altså slik på sofaen.

Jeg skvatt skikkelig til og ble kjemperedd. 

SVEN!

Jeg ropte høyt. 

Det er den verste følelsen man kan ha som foreldre tenker jeg. Man krisemaksimerer alt veldig raskt. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg gjør ofte det. 

Jeg ropte enda høyere.

Så åpnet han øynene. 

Han hadde sovnet slik. Haha. All treningen den siste tiden har gjort sitt. 

Jeg holdt på å le meg i hjel og da Sven så bildet jeg hadde tatt lo han godt selv. Han er den fødte komiker, helt seriøst han er så morsom. 

Han trener veldig mye nå og det er treningsturer og cuper fremover og han har mye å følge opp på skolen også. Da kan det til tider bli litt mye og sovner man sittende som dette. 

Ha en strålende kveld. 

Vil du lese en rørende historie? Les da innlegget jeg skrev da Sven lå på sykehus: Kjære Gud, ikke kom og hent sønnen min nå. 

Franske makroner med sjokoladefyllHei igjen dere,

Her er oppskriften på makronene jeg lagde i går. 

FRANSKE MAKRONER

 • 200 g eggehvite
 • 120 g sukker
 • 260 g mandelmel
 • 340 g melis
 • gul pastafarge

 

Start med å blande melis og mandelmel sammen. 

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt. Farg marengsen. Altså ha farge i marengsen og pisk til fargen er jevnt fordelt.

Ha mandelmel og melis i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. 

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 20-30 minutter. Jeg bruker alltid en rund tip både når jeg sprøyter ut og når jeg fyller. Rett og slett fordi makronene blir penere :)

Stekes på 140 grader varmluft i 9-10 minutter.

SJOKOLADEKREM

 • 100 g smør
 • 200 g sjokolade
 • 2 egg
 • 100 g melis

Smelt smør. Ta kjelen fra varmen og har i sjokoladen. Om du bruker kokesjokolade bør denne hakkes fint opp. 

HA egg i en bolle og bland melisen i.

Pisk dette sammen til en stiv eggedosis. 

Ha tilslutt den smeltede smør og sjokoladeblandingen oppi. 

La kremen avkjøle seg og sprøyt kremen ut på makronene. 

Får du krem til overs kan denne enkelt fryses. 

Les også: Alt om franske makroner

Ha en nydelig dag!

Gode klemmer!

  

Lær å bake LIVE på facebook!God morgen vakre vesener!

Jeg klarte nesten ikke sovne i går fordi jeg var så gira, haha. Jeg fikk så mange herlige tilbakemeldinger fra dere på min livesending på facebook. Våknet i dag til å se at hele 7700 mennesker har sett sett gjennom filmene jeg la ut. 

Om du vil se hvordan jeg lager franske makroner så kan du klikke deg inn på min facebook. Trykker du liker vil du få en beskjed så fort jeg sender live. 

Dette var jo en hel spontan greie. 

Jeg skulle bake makroner og tenkte, shoot. La meg gjøre det live. Jeg hadde ikke planlagt noe bare kjørte igang slik jeg gjør når jeg baker. 

Det betyr jo også at videoen selvsagt kunne vært kortere. Mulig bare 40 minutter men jeg synes det er viktig å svare på alle spørsmål som stilles i kommentarfeltet så da blir det slik. 

Men det var en viktig ting jeg glemte. I følge noen av dere seere et stort forbedringspotensial. HAHA Altså kan jeg bli MYE bedre på det neste gang. 

Jeg fikk melding om at jeg måtte sminke meg bedre. Jeg glemte å sminke meg før jeg filmet haha. 

Ler meg i hjel at noen kommenterte det på snap. Jeg vet. Jeg stylet ikke håret eller sminket meg før jeg startet. Jeg skal vurdere det til neste livesending.

Som faktisk er kommende torsdag. Jeg tenker det kan være noen fine ting og ha fast 1 eller 2 ganger i uken. Men nå tester vi det litt og har jeg bestemt at torsdag klokken 12.00 blir det baking igjen. 

Husk å logge på eller trykk liker på facebooksiden min så blir du oppdatert når jeg sender live.

Jeg skal legge ut oppskriften her i dag OG legge ut oppskriften på mine fylte horn. LOVER

Gode klemmer fra meg.

 

 

Forandre status på facebook?

Det står på facebook at du er singel, sa han. 

Kanskje vi skal forandre den statusen?

Stillhet.

Det der er ikke noe jeg tar veldig lett på. Jeg må vel egentlig innrømme at jeg hadde gruet meg litt til akkurat den samtalen om status på facebook. 

Det er jo oss, og det føles bra. Ferdig med det liksom. Men å kringkaste det på facebook?

Jeg kjente at jeg ble glad og svett på samme tid.

Tusen tanker. 

Enn om det ikke varer? Hva i alle himmelriker gjør jeg da? Hva skal jeg da si? Jeg vet ikke om jeg er klar for å gå på trynet en gang til. Jeg klarer ikke det. Men med min "track record" så er jo sannsynligheten veldig mye høyere for at det går helt ræva enn hos mange andre. 

Men denne gangen har det vært annerledes. Det har ikke vært noen rosa sky. Det har ikke vært noen ting som har vært helt fantastisk. I syvende himmel og for godt til å være sant. Alt er bare i balanse. Jeg føler meg rolig og vel. Trygg og ivaretatt. Jeg føler meg sett. Ikke tatt med storm av en prins på en hvit hest. 

Misforstå meg rett, jeg prøver bare å forklare noe som nesten er umulig her. Hvordan dette føles.

Helt fra første dag vi traff hverandre har jeg fulgt magefølelsen.

Og den har vært god hele tiden. 

Det har ikke vært reiser som har tatt pusten fra meg, eller opplevelser du leser om i romaner. Det har vært samtaler og ro. Jeg har ligget med nesen min klint inn i en hals hele natten. Jeg som trodde jeg aldri kom til å sovne eller sove en hel natt så tett inntil noen, har sovet med nesen klint inni en annen person fordi det føltes godt. Og riktig. 

Så jeg forandret statusen.

I forhold.

Skrekkblandet fryd. 

Sug i magen og redsel samtidig. 

Redd for å drite meg ut. Redd for kommentarer. Redd for at andre har en mening om meg og snakker bak ryggen min. Redd for å feile. Redd for å miste, igjen. Redd for å må plukke opp bitene om det skjærer seg. 

Redd for at jeg må stå i en vind å forklare om det ikke går. 

Det er sånn jeg føler det.

Ærlig talt. 

Men det føltes veldig riktig. Derfor ble det slik.

Og sånn har jeg lært meg å leve. Når magefølelsen sier ja så er det som regel også bra. Og sakte men sikkert begynner jeg å tro at kjærlighet er det beste som finnes. 

Takk for at du leste. 

PS. Jeg tenkte at jeg skulle fjerne kommentarfeltet i dette innlegget. Ettersom dette er et veldig ærlig og sårt tema fra min side, men jeg holder det åpent og håper dere er gode mot meg. 

 

Hos Frøken RosaDet bakes så melet spruter om dagen her hjemme. Jeg har nå 24 oppskrifter liggende foran meg som jeg vil teste ut. Jeg har gitt meg selv et pinterestforbud. Haha for dere som ikke vet hva Pinterest er så er det en side hvor det bugner av nydelige ideer. Blir du sittende og bla deg gjennom alt det fine der så kan det fort gå en time eller to før du våkner igjen :)

Jeg har egentlig kjøpestopp nå i januar og februar men slo til på disse nydelige YES DARLING-forklærne hos Frøken Rosa

Monica, som eier butikken er en venninne av meg og hun gir nå 30% rabatt på hele butikken om du bruker koden: annebrith

Her er mine favoritter:

 1. Ildfast form i mint
 2. Plastbokser
 3. Paiform
 4. Bollesett
 5. Forkle
 6. Marmeladelass 

Jeg har lagt min elsk på disse kaketoppene også: LOVE og Happy Birthday. 

ELSK

Et raskt søk på LOVE og disse flotte produktene kommer frem. 

Altså det er så mye fint der inne og jeg vet at små grundere som Monica ikke har markedsføringsbudsjetter til å annonsere hos toppbloggere så derfor gir jeg henne litt gratis drahjelp. Jeg har ikke fått betalt eller fått noe av det jeg har fått sponset eller rabattert. Derfor er dette innlegget også heller ikke merket som reklame. 

Men det jeg har fikset er en rabatt til dere lesere: 30% på hele butikken. Så bruk koden: annebrith og kjøp noe fint til hjemmet eller til kjøkkenet. 

Håper dere har en nydelig dag videre!

Jeg skal nå lage noen franske makroner og noen marengs :)

Gode klemmer!

 

GrovbrødBarna ville i går ha helt vanlig grovt brød. 

Jeg synes egentlig det er utrolig kjedelig å bake grovt brød hehe, men måtte teste ut en oppskrift så da ble det brød. 

Ettersom jeg rett og slett ikke finner brødformene mine fant jeg ut at jeg skulle ha hele deigen oppi en ildfast form. 

Det gikk nokså greit. Jeg kan mulig anbefale å dele denne deigen i 2 slik at det blir 2 brød av den. Både fordi da trenger den ikke så lang steketid og det blir lettere å få brødet ned i matboksene haha. 

Men gutta digget brødet og laget seg blingser med en gang i går kveld. 

De spiste bare opp halvparten fordi brødet rett og slett er mettende. 

Sven sa noe som varmet mitt hjerte veldig da han kom inn på kjøkkenet. Helt spontant sa han: Vi lever et luksusliv, vi mamma! Med det mente han at det å få servert ferskt brød nesten hver dag var luksus. Og det gleder faktisk mitt mammahjerte at han klarer å se verdien i dette. Det er de små enkle tingene i livet som utgjør om livet ditt er bra eller ikke. Jeg er så glad for at jeg har klart å få mine barn til å se slike verdier og faktisk sette pris på dem. 

Livet her hjemme er altså et luksusliv for dere som lurer på hvordan vi har det :P

Her er oppskriften, og dere, det går an å lage rundstykker, baguetter eller horn av denne deigen. Man må ikke lage brød. 

Husk også å steke brødet godt om du som meg har hele deigen i en og samme form :P

GROVT BRØD

 • 500 g hvetemel
 • 500 g sammalt hvete grov
 • 2 ts salt
 • 7 dl vann
 • 8 ss olje
 • 1 pk fersk gjær

 

Ha det tørre i en bolle og miks dette sammen. Ha vann, gjær og olje i bollen og elt dette i minst 15 minutter på medium hastighet.

Forhev deigen i 45 minutter. 

Lag et eller to brød og legg dem i en form eller brødformer.

Etterhev GODT! Husk at grov gjærbakst ikke hever nevneverdig i ovnen. 

Jeg etterhevet deigen i 45 minutter. Men deler du det opp i 2 kan du, om du har tid mulig la den etterheve enda mer. 

Stek brødet på 225 grader, midt i ovnen i 40-50 minutter.

Brødet skal være gyllenbrunt. 

Om du lager 2 brød er de nok ferdige etter 30-40 minutter.

Enjoy!

 

Nedtellingen har startet!

JIPPI, nå gleder jeg meg bare mer og mer. 

Det er full nedtelling her nå. 

Du vet når du bare venter på at det skal skje noe bra og du nesten ikke klarer å vente?

Sånn har jeg det akkurat nå. Jeg gleder meg bare så vilt til det nye designet på bloggen er ferdig. Jeg kan ikke si hvor digg det skal bli å få orden på alle kategorier og samle alt der det hører. 

Per i dag gir ikke blogg.no meg en mulighet til å legge en oppskrift inn i flere kategorier og må jeg velge. Det funker dårlig. Samtidig som det med flyttingen i fjor fra United Influencers gikk tapt en god del oppskrifter. Det har mer eller mindre irritert meg i et år nå haha. MEN snart er det på plass og skal jeg og dere kunne boltre oss i masse nytt her inne.

Jeg håper at det ikke er mer enn 3-4 uker til det skjer men jeg vet at med slike forandringer som er så omfattende så tar ting tid. 

I mellomtiden må vi bare smøre oss med tålmodighet. Jeg vet at dere klager på at kategorier ikke finnes og at oppskrifter er borte. Det blir bedre. Hang in there hehe...

I dag skal jeg bake noe skikkelig godt og i morgen er jeg hele dagen i Oslo. Gleder meg veldig til å ta turen inn til byen. 

Jeg bakte horn og brød i går. Begge oppskriftene kommer asap. Og nå står grytebrødet og godgjør seg på benken. Jeg testet noe nytt i går... igjen haha. 

Følger du meg på snap så får du nok med deg noen baketips fremover. 

Jeg begynte i går å rydde i mine gamle bilder og det er masse kaker jeg rett og slett ikke husker at jeg lagde. Slik som denne her :P Den er så utrolig kul og enkel. 

Jeg gleder meg sånn til å få mitt eget studio igjen. Livet tar gøye vendinger dere! Wohooo. 

Dere får ha en strålende dag folkens så snakkes vi snart :) 

Gode klemmer. 

Barbikaken og oppskrift finner du via denne linken 


 

 

 

Myke amerikanske cookiesHei dere og god mandags ettermiddag!

For dere som følger meg på snapchat så fikk dere se at jeg og minstemannen bakte kjeks og at deigen blir best om den ligger i kjøleskap overnatten. Det var i alle fall det vi sa på snap. MEN jeg klarte ikke dy meg og testet ut å steke noen kjeks rett etterpå og noen dagen etter. 

Guess what?

Cookiesne BLIR bedre! Det er ikke tull. De blir mye mer myke og seigere om deigen ligger over natten på kjøl. SÅ da vet dere det. 

Du kan bruke oppskriften som en basisoppskrift og tilsette vanlig sjokolade, nøtter eller hva du selv måtte like. Her er det kun fantasien som setter grensen. Jeg har litt lyst til å teste de ut med popcorn eller Oreo i :P 

MYKE AMERIKANSKE COOKIES

 • 250 g smør
 • 450 g sukker
 • 2 ss sirup
 • 3 egg
 • 500 g mel
 • 1 ts natron
 • 1/2 ts salt
 • 2 ts vaniljesukker eller vanillapaste fra Dr. Oetker
 • 2-300 g m & m´s 

Ha smør og sukker i en bolle og miks dette med grind til det er hvitt. Ha i litt sirup og vanillapaste. Jeg testet ut denne fra Dr. Oetker og må si meg fornøyd med smak på denne. 

Ha i ett og ett egg og ha til slutt i det tørre. 

Slutt å mikse alt når melet er godt rørt inn. 

Legg deigen i plastfolie eller i en brødpose i kjøleskap natten over.

Lag baller a 50 gram og legg ballene på bakeplaten. Jeg hadde 16 stykker på hver plate. 

Stek kjeksene i 12-15 minutter på 175 grader varmluft. Pass på. Mulig de er ferdige allerede etter 12 minutter. 

Oppskriften gir ca 35 kjeks. Om dette er for mye så lagrer du bare halvparten av deigen i fryseren. Den kan ligge slik i 4-6 uker. 

Les også: Chocolate chip cookies eller double chocolate chip cookies

Gode klemmer!

  

Ukens sparetipsJeg sitter her med de forskjellige tilbudene fra matbutikkene foran meg. Jeg følger litt meg på hjemmesidene men mest av alt følger jeg med på appen mattilbud. 

Jeg føler matbutikkene prøver å lure oss. 

Det er mange rare tilbud altså og noen tilbud må jeg bare le av. Når noe normalt koster kr. 22.- så er det jammen ikke et knakende godt tilbud å få samme varen til kr. 20.- Og mange butikker har SUPERTILBUD på varer du finner til halv pris hos andre. ER DET MULIG?

Men men, det er jo derfor vi skal være litt kritiske til matbutikkene.

Skal du virkelig være sparsom denne uken anbefaler jeg deg å ta turen innom følgende butikker og få med deg disse tilbudene:

Både Bunnpris og Rema har kjøttpølser på tilbud men Bunnpris har en pris på kr. 19,90 for 450 g og Rema 1000 gir 800 g for kr. 25.-  Pølser hentes derfor i dag på Rema. Det gir 2 billige middager. Flere andre matbutikker har pølser på tilbud men ikke så billige som Rema.

Bunnpris har fiskegrateng til kr. 14.90 ( 390 g) DET kan være en grei sak å ha i fryseren i tilfelle krise. Noen dager er jeg ikke hjemme rundt middagstid og kan det være greit å bare sette denne rett i ovnen. Den blir med hjem.

20.- for en pakke juice er IKKE noe godt tilbud. Mitt sparetips er=> Drikk vann :P

Spar har tilbud på egg: 6 egg i str M/L for kr. 10.- Det er 20.- for 12 egg og det ER faktisk billig. Lag derfor denne uken en omelett eller erstatt en kjøttmiddag med eggesalat eller tomatsuppe med egg. Egg holder seg ofte i 3-4 uker så du kan like gjerne kjøpe 6-8 pakker nå om du vet at du bruker 1 pk egg i uken. Normalt ligger prisen på disse store eggene på kr. 36-38.- så du sparer MYE på disse. 

Spar har også salami og annet kjøttpålegg til kun kr. 10.- denne uken. Rema har noen av de samme pakkene men til kr. 20.- Samme med Bunnpris. Så skal du ha pålegg så er Spar butikken. HALV PRIS i forhold til de andre butikkene. 

Europris har også 10-kroners tilbud og jeg skal hamster inn vaskemiddel denne uken. En pakke Biotex koster kr. 10.- Den koster normalt kr. 59.-. Jeg tror jeg bruker 10-12 pakker av hver i året så jeg kjøper 12 pakker av hvit og 12 pakker til farget tøy. De har også skyllemiddel til kr. 10.- 

Ellers går jeg innom Kiwi. For der har de mine faste varer til den faste lave prisen. Havregryn, frokostblandingen til kun kr. 10.- og frukt og grønt. 

Mitt aller beste sparetips denne uken må være å spise havregryn til frokost. Frokosten koster deg da ikke mer enn et par kroner. Ellers så anbefaler jeg deg å kjøpe mel når det er på tilbud og bake brød selv. Da sparer du MYE i løpet av en uke. 

Forrige uke brukte vi kr. 780.- Men vi var heldige og kjøpte billig mel, kjøttdeig og kylling på tilbud i Sverige. 

Håper dere får en nydelig uke. 

Vår ukesmeny skal også komme her i løpet av dagen i dag for de som er interesserte i det.

Gode klemmer!

Les også: Kun 1000.- i uka på mat

Ukemeny på budsjett et eksempel på billig ukemeny for 4 personer. 

Mandag morgen!En ny uke ligger foran oss. Er det ikke fantastisk?

Alle feil vi gjorde forrige uke kan rettes opp denne uken!

Jeg lå og tenkte på det i går før jeg sovnet. Hva er meningen med at jeg er her på denne jorden?

Jeg sovnet før jeg kom så langt at jeg fikk et svar på det haha. Jeg er helt håpløs når jeg først har lagt meg. Legger jeg hodet mitt ned på puta så er jeg i drømmeland innen et minutt. Jeg tuller ikke. Dette har jeg fått så mye pes om opp gjennom årene. Særlig om jeg har hatt en som lå ved siden av. Om han skulle si noe måtte han si det kjapt for la jeg hodet på puta så var det: NATTI.

Jeg har aldri hatt store problemer med å sovne inn eller søvn generelt. Som småbarnsmor så får man jo så lite søvn at man i år er underernært på dette og kan sove stort sett overalt. Jeg sovnet en gang stående hjemme haha. Da er det ille altså. 

Noe ingen vet om meg som jeg egentlig ikke liker så godt ved meg selv er at jeg faktisk nesten hver natt prater i søvne. Jeg kan til tider ha lange diskusjoner med meg selv og den som ligger ved siden av haha. Hvorfor prater man i søvne egentlig? Har man ikke fått pratet nok i løpet av dagen liksom? Ikke vet jeg men det har til tider ført til hysterisk morsomme øyeblikk. Særlig når jeg har blitt filmet i søvne :P 

Det beste med denne uken er at jeg skal teste alle de nye bakeformene og cookiesformene jeg har kjøpt meg i forrige uke. Ja, jeg kjøpte noe nytt selv om jeg har kjøpestopp. MEN må skynde meg å si at det faller på jobbkontoen. Det er ikke en kostnad jeg tar privat. 

Denne uken blir fantastisk! Det er vilt mye jobb og jeg skal bake utrolig mye. Det beste av alt er at på fredag skal jeg reise bort. Jippi. En hel helg på hytta i Sälen. Det blir magisk. Snø, fjell, ski, hytte og badstue. Total relax. 

Håper dere får en knallfin uke. 

Bloggen blir like mye oppdatert denne uken som forrige så titt innom innimellom for baketips, oppskrifter og morsomme historier. 

Gode klemmer!

PS. Snart er det fastelavn og jeg lagde mine boller i fjor som roser. Det slo veldig godt an. Her er oppskriften. 

 

UKEN SOM GIKK

For en sinnsyk uke det har vært!

Ja, jeg sier sinnsyk, selv om jeg vet at mange av dere synes det ordet ikke er et veldig fint ord. Mange mener ordet ikke bør brukes unødvendig men jeg tenker aldri på ord på den måten. Jeg er nok litt skadet etter mine 10 år i Amsterdam. Å bo så lenge i et annet land gjør at man mister litt grepet på språket sitt. Og slik har det også vært med meg. 

Angående det med Amsterdam så er det litt vittig også å bo så lenge i utlandet for man mister jo ikke bare språket sitt litt men man går liksom glipp av 10 år Norgeshistorie. Kjendiser og lignende har jeg null kontroll på fra den tiden. Så når andre bloggere sier: Ja, men han er jo han og han fra tv, eller det er jo hun fra det programmet. Så vet jeg ofte ikke hvem det er :P Litt flaut til tider men det er nå slik det bare er. 

Uken som gikk var helt bananas. Jeg skal lette litt på sløret med tanke på noen opplevelser:

UKENS LÆTTTIS

Seriøst det må ha vært i dag tidlig. En av dere som følger meg sendte meg en screenshot på en kommentar skrevet av en ivrig mann. Han hadde kommentert med fullt navn på facebook under en diskusjon på en nettavis angående det at kvinner i Norge bør få hjelp til å bli gravide selv om de er alene. Kommentaren hans var helt forkastelig og den lignet veldig på den mann33 hadde lagt igjen her på bloggen. Det vittige var at facebookprofilen hans var åpen og når du da ser hva han ønsker seg for det nye året, altså det han deler med venner og familie på sin egen vegg: Han ønsket seg i 2017 mer toleranse og forståelse. Mer rettferdighet, ettertenksomhet og åpenhet. Jaja, sikkert bare for seg selv og sin familie. Ikke for single damer som ønsker seg barn og heller ikke i kommentarfeltene rundt omkring i nettaviser og blogger.

UKENS OPPTUR

Vi som er bloggere hos Nettavisen har et helt team som sitter og selger annonser for oss. Det er da ekstra stas når en av selgerne ringer og spør om du vil gjøre et betalt oppdrag for noen. Særlig når det er større merkevarer som du har villet jobbe med lenge. Når jeg ser navnet til en av selgerne på telefonen så jubler jeg alltid haha. Sånn var det også denne uken. Da vet man i alle fall at man har gjort en bra jobb. Gleder meg til dette samarbeidet!

UKENS TÅRER

De kom på fredag da jeg satt og tenkte tilbake på de siste 7 årene. Valgene jeg har tatt har ikke vært de enkleste, og det har vært noen tøffe tider. Forhåpentligvis ser 2017 lysere ut for oss. Det er godt å gråte litt innimellom :P 

UKENS MEST VANSKELIGE

Denne første uken i året hadde jeg satt meg et fryktelig tøft mål. Blogge 2-3 ganger hver dag. Jeg har laget 24 bloggposter og det har vært en fin miks mellom oppskrifter og innlegg om livet som mamma. Dette har også vært en Christianuke og få dette til på en så travel uke er jeg utrolig stolt av. Det betyr at om man har fokus på jobben man skal gjøre og ikke alt mulig annet svada så blir ting bra. Bloggen har hatt nesten 240.000 sidevisninger denne uken og det er jeg dritstolt av. Jeg har hatt meget god drahjelp fra journalister i Nettavisen som har skrevet mange saker om meg og frontet mine innlegg så det er jeg veldig takknemlig for. Nå er den kommende uken Christian-fri og skal det jobbes om mulig enda hardere!

UKENS LÆRDOM

Jeg så en video på facebook forrige søndag hvor en mann i et kreativt yrke fortalte hvordan man skulle klare å være i "den kreative boblen". Jeg erfarer noen ganger at jeg faller ut av den boblen og ikke har lyst til å være kreativ. MEN jeg har ikke klart å finne ut hvorfor jeg kommer til det punktet. Han kom med rådet om å slutte med analysering. SÅ det har jeg gjort denne uken. Jeg har ikke fulgt med på analyser og statistikk slik jeg normalt gjør. Jeg har levd veldig i nuet og bakt ut fra hjertet og magen. Jeg har hatt mer glede i bakingen enn noen gang. Jeg har til og med fått en herlig tilbakemelding på min og Christian sin baking med ønsket om å se oss på youtube. Så denne uken føler jeg at jeg har lært mye.

UKENS BESTE IDE

Annika skal ha jentene på overnatting om ikke så lenge. Jeg har tenkt til å overraske dem med en skikkelig campingovernatting. Hengekøyer skal henges opp i stua og jeg skal prøve å få tak i en slags lavvo som vi kan sette opp midt i stua. Peisen skal de fyre marshmallows på og jeg skal finne kule ideer på pinterest til denne kvelden. Det blir så gøy og jeg gleder meg til å forvandle stua til jentekos. Annika har vært den i familien som ikek har hatt veldig mange på overnatting og hun fortjener litt ekstra. Samholdet på cheerleadingen er tatt til helt nye høyder og vi mødrene planlegger både turer og overnattinger med jentene. 

UKENS GULLKORN

Det kom selvsagt fra minsten. Han maser veldig om en lillebror og da jeg sa at han kunne spørre pappa om han kunne lage en lillebror svarte han: Pappa kan jo ikke det, for han har ikke melk i puppene sine :P

For flere gullkorn følg meg på snap: annebrith

UKENS SAVN

Min manager Marion Celine er på ferie og det har vært en uke uten de vanlige telefonsamtalene. Det er deilig at hun er tilbake kommende uke for jeg har virkelig savnet henne. Jeg føler meg dritheldig som har en egen manager og et management som er tilstede for meg og som støtter meg når det stormer som verst. Denne uka var det Julianne og Pia som tok oppgaven men det blir liksom ikke helt det samme uten Marion Celine <3 

UKENS SPØRSMÅL

Det kommer utrolig mange spørsmål fra dere og denne uken tror jeg at jeg har godkjent 400 kommentarer. En av kommentarene jeg fikk var et spørsmål om jeg kunne lage et innlegg på hvor jeg kjøper tingene mine. Altså ting jeg har på kjøkkenet. Og det skal jeg komme med et innlegg på.  Mye har jeg jo fått sponset opp gjennom årenes løp men det er mange ting jeg kjøper for å teste ut det nyeste på markedet. Jeg fikk også spørsmål om å ha en spørsmålsrunde. Det skal vi også prøve å få unnagjort kommende uke.

UKENS OPPSKRIFT

Oppskriften som ble mest besøkt denne uken var bananasplit med marengs. DET hadde jeg faktisk ikke trodd hehe. Men det er klart at dette var en soleklar favoritt hos mange. Baguettene jeg lagde er på en god nummer 2. Personlig likte jeg mine cupcakes best haha.... 

Ellers har uken dreid seg mye om planlegging til noe stort som jeg håper skjer i september. Flere møter og veldig mye baking med minsten. 

Håper dere alle er klare for en ny uke?

Jeg er klar!

Gode klemmer!

 

Jeg svarer på kritikken:

Det er på tide å vise litt muskler.

Svare på noe av spørsmålene dere stiller i løpet av en slik travel uke og komme tilbake på noe av kritikken jeg får. 

Denne uken har jeg vært i 3 større mediesaker. 

Den første dreide seg om våre husregler. Så kom saken om at jeg gir kr. 1000.- per sekser.  I går ble saken om vårt matbudsjett lagt ut med overskriften: Vi bruker kun 4000.- i mnd på mat.

Det er klart med så mye publisitet rundt vårt liv, at det vil komme spørsmål og bli debatt. Det er helt greit.

Det er jo derfor jeg gjør dette. Blogger, skriver og deler mine erfaringer. Noen er enige og andre er uenige. Jeg må innrømme at det har vært en knalltøff uke på mange måter. Det er samtidig denne uken Christianuke og det er mye jobb som skal gjøres. Men mest av alt har det vært en morsom uke. 

Travelt.

Jeg har også lært mye. 

Noe putter jeg i sekken min for å prøve å lytte til, noe lar jeg ligge og så går jeg videre. Det håper jeg du også gjør. 

Jeg må ærlig innrømme at det har vært utrolig lite "hatefulle" kommentarer. Det virker som om de fleste har begynt å skjønne at det kan være greit å diskutere saklig.

Jeg har klart meg alene med barna i 7 år. Når man er alene med barn så må man prioritere. Det å ha regler i hjemmet betyr ikke at man ikke bøyer seg for barna innimellom. Mange av de som har kommentert på mine husregler følger meg ikke daglig og vet jo ikke at barna har en mamma som faktisk lytter til deres argumenter. 

Den siste uken tror jeg at mange har fått et litt feilaktig bilde av meg som person. Det må jeg bare leve med. Jeg bruker ikke tid eller energi på å prøve og forandre på den oppfatningen. Jeg vet jo selv hvordan jeg er som mamma. Jeg ser på meg selv som en kjærlig, inkluderende og omsorgsfull mamma. Jeg gir barna mine mye kjærlighet og oppmerksomhet. Jeg er tilstede. 

Mine barn har heller ikke vondt av at de får penger som belønning. Jeg gir ikke min tid som belønning og det er mange som freste pga det. Kanskje noen følte seg truffet? Ikke vet jeg. Husk: Vi tar valg for våre egne barn. 

Jeg behandler heller ikke mine barn likt. Livet er urettferdig og det skal de få lære seg her hjemme. Det betyr ikke at jeg går inn for forskjellsbehandling men det kan fint være slik at en får en dyrere julegave et år enn de andre. Eller at noen får være med på noe gøy og ikke de andre 3. Sånn er livet. Kill me! Men det er min oppriktige mening.

Sparetips skal det bli mye mer av her i ukene fremover. Jeg fniser litt av appen Æ og har lastet ned alt annet av apper for å oppdatere meg godt på dette med matbudsjett. 

I januar ser det ut som om vi faktisk kommer til å klare mindre enn kr. 4000.- Men mer om det i et annet innlegg. 

Vaskehjelp har vi også ja. Ikke for at jeg føler meg bedre enn noen andre men rett og slett fordi jeg jobber såpass mye. MEN også det er ikke skrevet i stein at det MÅ være sånn. Jeg sparer faktisk kr. 2400.- i mnd om jeg avslutter det så det skal jeg ta opp på møtet jeg og barna skal ha i morgen kveld.

For de som tror at alt i dette huset kun dreier seg om struktur, det å være best og prestasjoner: Her hjemme flyter det til tider. Vi trøster hverandre når vi føler vi ikke strekker til og jeg er veldig opptatt av å fokusere på det at vi finner godfølelsen i hverdagen. Dette betyr at jeg lærer barna mine at de er gode nok akkurat som de er. Jeg har en datter som hver dag får høre at det å ha fregner og være minst er helt fantastisk. Å være a4 er kjedelig. Om vi er annerledes og føler oss slik så skal vi være stolte av det, og oppnår vi ikke resultatene som vi håpet på så er også det bra nok. Kanskje vi er bedre neste gang? 

Min datter vet at hun aldri trenger å være avhengig av en mann, og mine sønner lærer seg å behandle jenter slik de behandler sine kompiser: Likt og med respekt og omsorg. 

Det som skrives her på bloggen er kanskje 5% av vårt liv. 

Vil du virkelig bli kjent med meg så tror jeg du må følge meg her på bloggen over tid. Følge meg bak fasaden på snapchat og kommunisere med meg i kommentarfeltet og på snap. Først da tror jeg at du kan ha grunnlag for en oppriktig mening som meg som person. 

Jeg er ikke noe annerledes enn noen andre føler jeg. Jeg strever med akkurat de samme tingene som alle andre. 

Forskjellen er bare at jeg deler det med 150.000 mennesker i uken ;) 

Og ja det skaper debatt. 

Og det er helt greit.

Ha en nydelig lørdag dere!
 

SitroncupcakesI dag skulle jeg egentlig poste en oppskrift av en snickerskake, men først gikk bollene mine til helvete og så fikk jeg ikke til den eneste sjokoladekaken jeg alltid får til. Jepp, jeg kastet også en sjokoladekake i går.

Hva skjer liksom?

Det betyr jo ikke at jeg gir meg. For det gjør jeg ikke. Mitt livsmotto er jo: Jeg gir meg ALDRI!

Heldigvis sitter det en rutinert blogger bak spakene her og har jeg vært ute en iskald vinternatt før. Jeg lar meg ikke pille på nesen av to mislykkede bakeforsøk. Det skal mer til for å knekke denne jenta. Jeg har alltid noen lagrede oppskrifter på bloggen i tilfelle krise. Slik som nå.

Men når vi snakker om kulde. Hva skjedde liksom? Alt frøys til is, og da mener jeg alt. Hele huset her er iskaldt og alle maser etter ull og tykkere votter. Jeg må seriøst notere meg at jeg allerede i oktober 2017 sjekker alt alt sånt er på plass før neste vinter for makan til leven på en helt vanlig fredags morgen skal du lete lenge etter.

Som 4 kyllinger som hylte etter mat var det her i dag tidlig. Ser du det for deg? Hvor er ullbuksa mi? Hvor er genseren min? Jeg trenger tykkere VOTTEEEEER.

Jeg ønsket meg snø og kaldt vær så jeg skal ikke klage nå.

Er det en ting man kan gjøre når livet gir deg sitroner så er det å lage sitroncupcakes. Ikke nok med det men sitroner er i sesong stort sett hele året så de kan du lage når du egentlig måtte føle for det.

Her har du en oppskrift som en idiotsikker. Helt sant!

Her starter det forhåndsskrevne innlegget: 

SITRONCUPCAKES

Er det en ting jeg bare ikke får nok av så er det sitroncupcakes. Den syrlige smaken blandet med den søte vaniljekaken er så utrolig god.

Det er mange som ikke vet hvordan man skal behandle sitroner og appelsiner når man baker. 

Merker dere forandringen i tonefallet? Hhaha jeg var veldig glad den dagen jeg skrev dette....

Jeg har skrevet et eget innlegg om dette: Dette må dere ikke glemme Viktig å huske på for å få et perfekt resultat når du baker med sitron. 

SITRON CUPCAKES

 • 125 g smør
 • 200 g  sukker
 • 3 egg
 • 250 g hvetemel
 • 11 g bakepulver
 • 8 g vaniljesukker
 • 1,5 dl matfløte
 • Skallet fra 1 raspet sitron

Pisk smør og sukker hvitt. Men ikke altfor lenge. DA blir det for mye luft i deigen noe som gjør at cupcaken mister festet under.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten. Ha til slutt i sitronskallet.

IKKE GLEM DETTE før du starter å bake med sitroner og appelsiner

Fyll i ca 50 gram i hver.

Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.

Sitronlake:

 • 50 ml sitronsaft
 • 100 g sukker

Mens cupcakesene bakes lages denne laken.

Kok opp sukker og sitronsaften og kok det helt til alle sukkerpartikler er borte.

Avkjøl.

Krem:

 • 3,5 dl melk
 •  3 ss mel

Kokes opp til en pudding og avkjøles.

 • 300 g smør
 • 300-500 g melis
 • Revet skall fra 2 sitroner 

Pisk melis og smør hvitt og ha i puddingen.

Ha i revet skall fra 2 sitroner.

Når muffinsen er avkjølt pensles laken på.

Om du vil fylle cupcakesene så anbefaler jeg deg å lage lemon curd å fylle dem med. Lager du denne deilige kremete fyllingen kan du blande litt av den i selve frostingen for en komplett og syrlig smak.

LEMON CURD

 • 4 egg
 • skall fra 2 sitroner
 • 160 g sitronsaft
 • 200 g sukker
 • 125 g smør

Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker og la det småkoke i 1 minutt.

Avkjøl massen til ca 35-40 grader og tilsett så romtemperert smør.

Bruk en mikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.

Ønsker dere alle en strålende fredag!

Gode klemmer!

PSSST vil du heller bake appelsincupcakes? Jeg har en sinnsykt god oppskrift på det :P KLIKK HER 

Foto: Karianne M Tørum

Jeg er så forbanna!Akkurat nå sitter jeg på madrassen på rommet mitt og ser under senga. Det ser helt forferdelig ut under der. Jeg skrev først at det så for jævlig ut. Men så tenkte jeg at jeg måtte moderere meg litt og fjernet det. 

Men hvorfor skal jeg moderere meg hele tiden?

Huset ser faktisk helt bombet ut og jeg klarte å helle en hel boks med Redbull rett i senga i ste. Madrass og alt ser ikke ut. 

Heldigvis kommer vaskehjelpen om ikke så mange timer. 

Men så tittet jeg under senga. Herregud, Anne Brith. Sånn går det ikke an å ha det under en seng. Et støvhelvete herfra og til månen. Flaut. Rett og slett. Godteripapir, ladere og alt mulig annet søppel. 

Hvem spiser godteri i senga mi?

Jeg måtte bare poste et annet bilde i dette innlegget for akkurat slik det ser ut her hjemme nå er helt grusomt. Mulig jeg deler noe av det på snapchat i dag men det var jeg ikke enda. 

Jeg blir så sint. Så forbannet. 

Og ettersom jeg er fra nord så fyrer jeg av en del nordnorske gloser her hjemme. De hører ikke du...heldigvis. 

Så tenker jeg litt på alt annet jeg ikke klarer å få til å fungere. Du vet når noe går litt imot så tenker du jammen meg på alt annet som du ikke får til? Og jeg lover deg i dag har jeg sympati med alle aleneforsørgere der ute. Og da tenker jeg ikke på de mødrene og fedrene som deler 50/50 men på alle de foreldrene som har barna sine 100% - HELE TIDEN!

Dere som ikke har noen dere kan spørre. Dere som ikek har familie i nærheten som stiller opp regelmessig. Dere som tar det fulle og hele ansvaret selv.

Fy faen for en jævla bra jobb dere gjør!

Sorry språket men jeg har innsett:

Skal du få noe gjort må du gjøre det selv. Du kan ikke regne med hjelp fra andre enn deg selv. 

Sånn er mitt liv akkurat nå. 

Det er jeg. Jeg har ansvaret for å handle inn riktig sokker til Winteropen i cheerleading, jeg har ansvaret for å sjekke at madrassen som skal pakkes inn til treningsleir i Kongsvinger i helga fungerer som den skal, jeg har ansvaret for at det blir sendt med en leke på ha-med-dagen og jeg må sørge for at det er penger klart til en bursdag. Det må ligge en smurt matpakke til avreise klokken 17.00 og det skal bakes boller. Kvitteringer fra november og desember skal legges i riktig rekkefølge og jeg skal helst ha ryddet før vaskehjelpen kommer. 

Vi er fri for smør og brød og om jeg skal klare å holde meg til budsjettet bør jeg helst bake brød og Espen trenger tykkere votter. Bilen har en lykt osm ikke fungerer som den skal og bilen skulle strengt tatt vært vasket. I mellomtiden så kommer det en mail inn med spørsmål om å se på en tomt og om jeg kunne tenke meg å spise frokost med verdens beste kokk?

Så mens jeg avtaler et frokostmøte så tenker jeg på de vottene, og den madrassen. Jeg klarer ikke glemme de sokkene Annika må ha og hvilke bager som skal sendes med de forskjellige barna. 

Og jo mer jeg har å gjøre jo sintere blir jeg. 

Ikke på andre men på meg selv. 

Og noen ganger må det være lov å være litt sint og forbanna. 

Jeg vet i alle fall om en dame som liker at jeg strever. Hun sier stadig: Du er best når du strever. 

Jo, takk skal du faen meg ha!

Det har gått 7 år nå.

7 lange år meg meg og barna alene. Det er mange år. Jeg prøver så godt jeg kan.

Nå har sinnet lagt seg og tårene kommet. De renner i strie baner nedover kinnet mitt. 

Noen dager er helt jævlige. 

Men jeg trøster meg med at jeg ikke er alene. Jeg vet det finnes andre der ute som strever like mye som meg. Og dere skal vite at jeg dette innlegget er til dere: Fy faen for en jobb dere gjør!

Hver eneste dag! Vær stolt.

Nå skal jeg gå og tørke bort tårene, støvsuge den skiten som ligger under senga og ta meg en kaffe. 

Takk Gud for at det er fredag!

KLEMMER.

Orker ikke mase om du vil følge meg på facebook eller på snap. Akkurat nå driter jeg i det.

God fredag, uansett hvor du er!

Banana split med marengsAltså!

Banan, vaniljeis, kremfløte, sjokolade og marengs!

Jeg kunne spist 3 av disse. 

Barna digget dem og han svensken som kom på ideen elsket dem. Alle var borte på 1, 2, 3!

Egentlig kan du ha i hva du måtte ønske i slike "marengskurver". Det er det som er så fint med disse. Du lager dem som små kurver, med bunn og kanter på siden og fyller dem med akkurat det du selv måtte ønske. 

Min oppskrift på marengsen ga 8 kurver, men jeg kunne nok laget dem et hakk større slik at det ble 6. Da bør de være sånn ca 10 cm i diameter. 

BANANASPLIT MED MARENGS

 • 6/ 8 kurver
 • 2 bananer
 • 1 pk kremfløte
 • vaniljeis av god kvalitet ( sjekk om det er med ekte vanilje i)
 • 100 g smeltet sjokolade

Lag marengsen:

 • 3 eggehviter
 • 180 g sukker

Piskes i 15 minutter til det er stivt. 

Sprøyt ut kurver på et bakepapir med en stjernetip. Start med å lage bunnen og så påslutten tar du to runder opp på hver kant slik at du lager kanten oppover. 

Se min video på Instagram her =>  Slik lager du marengskurver 

La kurvene tørke på 100 grader i 1-2 timer. 

Pisk kremfløte og legg en stor skje med krem i bunn. Legg så på banan og vaniljeis. Ha til slutt litt kremfløte oppå og pynt med sjokolade!

NAM!

Trenger du å lage SUKKERFRI marengs? HER finner du oppskrift på det. Wohooo! 

Andre populære desserter: Dessert med eple eller "Jukse-iskake" 

Snart er det vår tur!
Et nytt hus!

Jeg kan ikke tro det!

Vi gleder oss veldig til dette. Hele gjengen. 

Snart.

Snart er det vår tur.

Vi har bestemt oss og om ikke lenge skal det skje.

I mellomtiden velger vi tapeter, fliser, badekar og titter på kjøkken. 

Hver eneste morgen går vi forbi tegningene og titter bort på dem. 

Vi drømmer.

Eget rom, walk in closet og stor gang med plass til alle klær. 

Jeg husker den dagen vi fikk oss bil. Vi 5 hadde vært uten bil i 4-5 måneder. Vi gikk til alt. Det var slitsomt men det gikk på et vis. Etter 4 måneder med intens sparing kjøpte vi oss en Saab. Herregud så glade vi var i den bilen. Det er flere år siden nå. 

Espen sa i forrige uke: Husker du Saaben mamma? 

Vi lo. 

Det han husket best var grøten og pannekakene i ukene og månedene før bilen. Og jubelen da vi hadde nok penger til å kjøpe den. 

Det var kult mamma! Vi klarte det!

Derfor klarer vi også huset. Vi gjør det!

Veien til målet nytes. Vi er fornøyde her vi er. Livet blir ikke bedre når vi har huset. Men vi får noe vi har ønsket oss lenge. 

Og det gleder vi oss alle vilt til.

Det er ikke lenge igjen nå!

Ha en strålende torsdag!

 

Hvordan få glans i marengsen?

Det er mange som spør meg om hvordan jeg får glans i marengsen?

Jeg har laget så mye marengs opp gjennom tiden og når jeg ser tilbake på alt jeg har erfart, både med oppskrifter som har vært vellykket og de som har vært mindre suksessfulle så har alle en ting til felles. 

Oppskrifter hvor sukker og melis has i eggehviter til å begynne med blir alltid mer glansfulle enn de hvor man heller sukkeret i til slutt. Om du bruker oppskriften hvor du varmer opp sukkeret så blir de ekstra matte.

Noen vil jo ha matte og litt rustikke marengs. 

Oppskriften til det finner du via denne linken. På disse "rainbowkisses" kan du se hvordan fargene er matte. Noen elsker dette. Og jeg må ærlig innrømme at det er kult noen ganger. 

MEN så kommer de stundene man vil ha en litt mer "eksklusiv" look på det hele, da kan det være greit å følge denne oppskriften på glansfulle pikekyss. 

Hvis du vil lage dem med kjeks anbefaler jeg deg å lage dem med en enkel cookeisoppskrift :)

Håper dere får en nydelig kveld!


 

De små valgene som forandrer livet 

Hver eneste dag kommer jeg i situasjoner hvor jeg kan ta valg.

Valgene påvirker fremtiden min.

I mer eller mindre grad.

Som regel tar jeg lette løsninger når det kommer til orden i hjemmet. Skal jeg rydde nå, eller vente til i morgen?

HA!

Svaret er så enkelt. Jeg tar det senere. 

Jeg er ekspert på slike ting. 

Utsette ting. Jepp, jeg er dronningen på det. Men helt ærlig, jeg KAN være ufattelig effektiv når jeg bestemmer meg. Så hvorfor bestemmer jeg meg ikke?

Når det kommer til mål i livet så er det vel ingen av oss som ikke vet hva vi skal gjøre for å oppnå suksess? Jeg mener nå suksess i eget liv. Jeg tror de aller fleste innerst inne vet hva som skal til for å oppnå det vi drømmer om, men vi velger ikke å gjøre det. For alternativet er så utrolig komfortabelt. 

Å jobbe og slite for å oppnå noe er ikke akkurat det jeg har lyst til å gjøre i dag. 

Derfor når vi ikke målene vi har satt oss, eller får drømmejobben eller drømmehuset. 

Jeg har i det siste bestemt meg for å ta valgene som gjør at jeg i alle fall legger ting tilrette for det jeg ønsker å oppnå. 

Det starter hver morgen:

 1. Skal jeg stå opp nå eller sove 1 time til?
 2. Skal jeg re opp sengen eller la det ligge?
 3. Skal jeg spise frokost eller droppe den og spise etterpå?
 4. Skal jeg ta meg en kaffe eller kjøpe en underveis?
 5. Skal jeg lage matpakke eller sløse bort 50.- i kantina?
 6. Skal jeg sende den mailen nå eller vente til etter lunsj?
 7. Skal jeg drikke vann eller skal jeg ta en Redbull?
 8. Skal jeg kjøre på jobb eller ta toget?
 9. Skal jeg sette på en maskin med klær før jeg drar eller gjøre det senere?

Dagen går slik.... det er uendelig med valg. 

OG kjære dere, jeg ender ofte med å utsette ting. 

Fy grantre, jeg får ikke noe gjort på denne måten. 

I det siste så har jeg tatt meg selv i nakken og bestemt meg. 

Jeg rydder opp før jeg legger meg, jeg spiser ikke godis annet enn på lørdager, jeg rydder opp klærne etter jeg har prøvd på 5 forskjellige bukser ( girl issues) og ja, jeg lager den matpakken fordi jeg vil på drømmeferien med barna. 

KJEDELIG!

Kanskje akkurat nå .... men en dag om ikke så lenge høster jeg fruktene av dette. 

Jeg bare vet det!

I går var jeg så sinnsykt trøtt og tenkte: Skal jeg legge meg for å ta en hvil eller skal jeg komme meg gjennom ettermiddagen og heller legge meg tidlig? 

Jeg var så klar for en liten powernap men jeg hoppet ut av sengen og tenkte: NEI, nå skal det jobbes!

Og for en godfølelse jeg fikk!

Wohooo! 

Fornøyd med dagen og med hvordan jeg taklet den.

Hva med deg? Utsetter du også ting? Visste du at de som presterer best er opptatte av de små detaljene? Slik som det å ta riktige valg i hverdagen? Summen av disse riktige valgene over tid vil skape en stor forandring. Forandring til det bedre. 

Ha en nydelig kveld!

Å nei, bollene ble ødelagte!

Aaargh!

Jeg skulle teste ut en ny oppskrift i dag. 

Alt så nydelig og flott ut helt til jeg tittet inn i ovnen. 

Aaargh igjen. 

Jeg liker ikke når sånt skjer altså haha. Det er jo også bare så idiotisk, men det er min egen feil. 

MEN, fordelen er jo at nå kan jeg lære dere noe. Og dette er jo noe som skjer med flere ting enn bare boller. 

Kaker sprekker på toppen, cupcakes sprekker og boller sprekker. 

Til og med franske makroner sprekker noen ganger. 

Det som da skjer er:

Ovnen står på for høy varme for baksten. Baksten klarer ikke å ta unna hevingen og du får en "eksplosjon" på det som står i ovnen. Overflaten sprekker altså. Dette unngår du om du justerer varmen. 

250 grader varmluft på boller er altså for høyt haha. 

Det var nemlig iskaldt på kjøkkenet i dag tidlig da jeg startet og jeg skrudde ovnen på full guffe med ovnsdøra åpen og glemte å stille temperaturen ned igjen. Jeg var så vanvittig travel med alt annet. 

Fordelen er jo at nå får jeg bakt disse på nytt på lørdag sammen med svensken som kommer på besøk :P

En annen ting som mulig kan ha gått galt er at gjæra har fått for varm væske mot seg. Jeg sjekket ikke temperaturen da jeg helte væsken over og det gjør jeg alltid. Da dør noe av gjæra og så blir det vanskeligere for baksten å heve. 

Irriterende ja.

Men sånn går det når man har det for travelt. 

Snakkes litt senere dere!


 

Grove baguetterAkkurat nå står jeg og baker Semlor. 

Det blir en del gjærbakst i løpet av en uke når man har barn som spiser og vokser. Men bakt brød er heldigvis fortsatt billigere enn kjøpt brød og det er jo så vanvittig mye bedre. 

Nå skal det sies at jeg var meget heldig før jul og fikk kjøpt meg sekker med hvetemel a 5 kg til bare kr. 20.- i Sverige så hos oss går prisen enda mer ned for hvert brød som bakes. 

Barna er i ekstase over disse deilige baguettene og det er kun 2 igjen. 

Nå lagde jeg en enkel porsjon og fant ut etter at banra kastet i seg baguettene som om det var mormors brød at jeg faktisk må doble oppskriften neste gang. 

Men jeg har planer om å lage noen grove polarbrød i dag også så disse baguettene må lages på nytt neste uke. Da tenker jeg at jeg prøver meg på havrebaguetter. 

Jeg kunne også rullet dem enda tynnere. Ante jo ikke at de kom til å heve seg så tykke og feite. 

Men de ble godt mottatt. Og en ting til. Lær av mine "feil". Kutt baguettene rett før de skal inn i ovnen. Jeg kuttet den før siste heving og det blir ikke så fint. Blir finere når det kuttes rett før de skal inn i ovnen. 

GROVE BAGUETTER

 • 800 g hvetemel
 • 300 g sammalt hvete finmalt ( grov går også helt fint)
 • 1 ts sukker
 • 1 ts salt
 • 1/2 pk fersk gjær
 • 8 dl lunkent vann
 • 120 g romtemperert smør

La meg få avkrefte en myte før jeg starter: Du MÅ ikke løse fersk gjær opp i vannet for at det skal bli en bra gjærbakst. 

Jeg har hatt alle ingredienser i en bolle og eltet frem de mest fantastiske deigene. 

Slik gjør du:

Ha det tørre i en bolle. Ha gjæra i små biter øverst.

Hell så det lunkne vannet oppå og begynn eltingen. Jeg bruker en maskin med eltekrok. 

Når alt har samlet seg har du i smøret. Elt dette inn i deigen og la deigen elte på medium hastighet i ca 10 minutter. 

Forhev deigen med plastfolie over seg i 1 time.

Del deigen i 10 like store stykker. Stykkene blir mellom 180 og 200 gram hver.

Rull dem ut på brett og etterhev disse i 30 minutter. 

Pensle med vann, strø på litt grovt mel og kutt opp med en skarp kniv. Husk du skal bare kutte såvidt i baguetten for å skape et fint mønster :P

Stek begge brettene samtidig på 225 grader varmluft i 15 minutter. Eller til de er gyldne. 

ENJOY!

Les også: Forskjellen på rød og blå gjær eller Hemmeligheten bak perfekt gjærbakst. 

Populære oppskrifter: Polarbrød og grove rundstykker

 

Kjærlighet er vanskelig

Jeg må ærlig innrømme at kjærlighet ikke er det området hvor jeg har scoret best her i livet. 

Jeg har gått på trynet så mange ganger at jeg til slutt begynte å lure på om det overhode fantes en mann for meg. 

I en av de første episodene av Bloggerne mener jeg også at jeg slenger ut dette spørsmålet på en fest sammen med venninner. Jeg sier høyt: Det må da finnes en mann for meg også der ute? Svaret som kommer er hysterisk morsomt og skal jeg ikke røpe for dere.

Poenget er vel at jeg har følt at jeg har måtte gå på kompromiss med mine egne verdier og følelser nokså ofte om jeg traff en jeg ville date. 

Mange av dere har også hengt dere opp i en spøk jeg skrev i kommentarfeltet om hvor mange jeg datet i 2016. Jeg spøkte med anonym som spurte hvor mange menn jeg hadde truffet det siste året? Anonym hintet til 3-4 stykker og at det var veldig mange. SÅ da skrev jeg at anonym kunne sette en null bak det tallet slik at det ble riktig :P

Jeg tullet bare.

I løpet av 2016 datet jeg 3 stykker over tid. Jeg møtte jo mange flere menn enn dette. Mange har tilbudt meg kaffe og et glass vin når jeg har møtt dem tilfeldig ute på byen eller i en butikk og jeg har ikke sett på dette som en date. 

Sannheten er at jeg synes kjærlighet er vanskelig.

Å ha barn gjør ting mer komplisert. Med barn må ting planlegges. Og da mister man ofte den deilige, første magien. Du vet den magien som oppstår rett etter du har truffet noen? Det uforklarlige og fantastiske greiene som bare henger i luften rundt deg den første tiden etter du har truffet en du liker. 

Spontanitet, sommerfugler i magen og søvnløse netter. 

Jeg trenger den magien for at det skal føles riktig. 

Samtidig trenger jeg trygghet. 

Men trygghet i en startfase er ikke så sjarmerende å be om. 

Det er så enkelt å si for alle andre, at man må bestemme seg for å stole på den andre parten. Men har man blitt sviktet før så er man som et brent barn og skyr selvsagt ilden. Da er det ikke alltid like enkelt å starte noe nytt uten at man tenker på det man har opplevd. 

Jeg åpnet meg og fortalte hva jeg følte. 

Fant ut at det bare måtte briste eller bære. 

Vi snakket om dette og jeg sa jeg trengte tid. Jeg sa ting som de var. 

Jeg er skeptisk. Jeg har blitt det. Det vil ta tid før jeg tør å gi hele meg. 

Sånn er det.

Ærlig talt.

Nå er det mange som mener at om man føler det slik så er man ikke klar for å treffe en ny uansett. Klarer man ikke stole på så må man heller bruke mer tid alene. Fordøye det vonde som har skjedd før man går videre. Jeg deler ikke den meningen. Etter en stund må man kunne gå videre men man glemmer uansett ikke ting som har skjedd. Det er en del av deg. Jeg tror at om man møter en som er riktig for deg så vil den personen forstå og prøve så godt han kan å få ting til å fungere. 

Små steg av gangen. 

Sammen.

Med baggasjen til begge, uansett størrelse. 

Det er kjærlighet.

Tror jeg.

Gode klemmer fra meg.

Les også: Gule tulipaner ( når du ikke klarer å glemme eksen ) eller En dag må du sette en strek  ( tanker om når du må komme deg videre etter et brudd)

 


 

VaniljecupcakesHar du sett noe så vakkert?

Akkurat nå sitter jeg og ser ut av stuevinduet og ser solstrålene treffe Glomma. Det er like vakkert som disse bildene. Jeg lover deg. 

Lyset ute nå er helt magisk. Det iskalde, lyse og litt isblåe ser du igjen i disse bildene synes jeg. 

Jeg bakte disse med minstemann i går kveld. Han gir seg ikke når han har bestemt seg. Han skulle bake haha. Jeg får som regel viljen min om jeg bestemmer meg for det men noen ganger synes jeg det er litt gøy å la han argumentere hvorfor vi burde bake. 

Og i går sa jeg at om han klarte å nevne alle ingrediensene han trengte for å bake vaniljecupcakes så skulle han få bake. 

Han klarte selvsagt det. 

Det han enda ikke klarer å huske er hvor vondt bakepulver smaker haha. Han spør hver eneste gang: Kan jeg smake? Og jeg sier ja, og han roper ut: SURT!

Jeg lurer på hvor mange ganger han må gjøre dette før han skjønner at bakepulveret ikke smaker noe særlig. 

Vi bakte en oppskrift fra en ny bok, men mer om den siden. Oppskriften her er ikke den samme uansett så det blir feil å nevne boken nå da det kommer et helt eget innlegg om den senere i uken. 

Vi mekket vår egen oppskrift og her er den.

VANILJECUPCAKES

 • 150 g smør i terninger
 • 200 g sukker
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 ts bakepulver
 • 250 g hvetemel
 • 2 egg
 • 3 dl melk

Miks smør og sukker hvitt med grind. 

HA i eggene og bland dette godt. 

Ha i det tørre og bland dette sammen.

Hell i melken og bland det hele til en fin og jevn røre.

Ha røren i muffinsformer og stek dem på 175 grader varmluft i ca 17 minutter.

Pynt med frosting.

Jeg brukte en ferdigfrosting men du kan også lage din egen.

Oppskrifter på vaniljefrosting finner du her.

Jeg har brukt tip 127 da jeg sprøytet ut mine blomster oppå. Og pyntet med en frossen bringebær.

Følg denne linken om du vil se video av hvordan du lager rosene.

Enjoy!  

Kino med mamma skal ikke være belønningDiskusjonen om belønningssystemer i hjemmet er hetere enn noen gang, og dette engasjerer de fleste.

Alle har vi en mening om hva som er best.

Vi vet jo ofte hva som er best for våre egne barn og det er greit. Men når man skal mene hva som er best for andre barn at det blir feil. Vi kan jo ikke mene hva som er best for naboen?

Dessverre er det  sånn det er i Norge. Vi mener og synser om naboen, om kollegaen og om alle de andre. 

Jeg belønner med penger. Jeg belønner også med gaver. 

Jeg belønner ikke med min tid. 

Jeg skal prøve å forklare hvorfor. 

Bake med mamma, middag med mamma, kino med mamma. Det skal ikke være en belønning!

Barna skal vite at selv om de oppfører seg dårlig en dag, så skal de få lov til å være sammen med meg. 

Hvilken mor vil jeg være om jeg bare lar barna gjøre gøye ting sammen med meg når de er snille og oppfører seg eksemplarisk. Hvilke følelser vil det vekke i et barnesinn?

Du gjorde noe dumt, du gjorde noe slemt. Ja, det går til og med an å bli illsint, si ting vi angrer på. Men også da elsker jeg deg. Og kanskje det faktisk da er mest på sin plass med litt mammatid? En tur på kino, en time i svømmebassenget, spa på badet eller bake sammen på kjøkkenet. 

Tiden min skal ikke være en belønning. 

Flere har påpekt i kommentarfeltet både her på bloggen og på facebook at jeg burde belønne barna mine med tiden min. 

Jeg skjønner at mange i dagens samfunn gjør dette. Er det fordi dere ikke har tid eller prioriterer barna i hverdagen at dere belønner barna med tiden deres? 

Det er jo helt vilt egentlig. At barna skal måtte få tiden til den voksne som en premie. 

Jo mer jeg tenker på det jo villere synes jeg at det er. 

Den tiden skal være tilgjengelig uansett. For alle sammen, uten å tenke på om man har vært snill, gjort sine oppgaver tilfredstillende eller oppnådd gode resultater på skolen. Mamma gir ikke tiden sin ut som belønning. 

Mammas armer er åpne uansett. 

Slik er det her hjemme.

Slik var det også hjemme hos meg da jeg var liten. Mamma benyttet all den tiden hun kunne på meg og mine søstre. Vi fikk være sammen med henne uansett. Slik gjør jeg det også med mine barn. Kinoen, shoppingturen eller turen til badeland. Den får de uansett. Den henger ikke som en trofe på en vegg. Og er du snill gutt så skal du få gjøre noe morsomt. For meg blir det helt feil. 

Hvordan gjør du/dere det?

Belønner du med tid? Synes du at barn skal måtte oppføre seg bra, oppnå gode resultater for å få en opplevelse sammen med en av foreldrene?

Jeg bare spør!

Ha en fin kveld!

Les innlegget som skaper debatt: For hver sekser gir jeg han 1000.-  og dette: Våre nye husregler for 2017

Amerikanske pannekakerDette er de beste frokostpannekakene jeg vet om.

Jeg bruker som regel å lage disse i helgene, men jeg kan også gjøre det på en helt vanlig ukedag. DA har jeg litt grovere mel i. Sånn ca 50/50 av hvetemel og havremel/sammalthvete.

Når jeg har laget dem legger jeg dem rett på fat og legger frosne bær oppå. 

Med litt sirup ( kan bruke sukekrfri sirup også ) så blir de nydelige. 

Kalde er de perfekte til å ha med i matboksen. Med litt brunost på eller salami...nam!

AMERIKANSKE PANNEKAKER

 • 5 dl hvetemel
 • 3 egg
 • 100 g smør
 • 3 dl melk
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ss sukker
 • 1 ts havsalt

Smelt smør og ha i melken. 

Ha det tørre i en bolle og ha i væsken. 

Miks det hele sammen med en stavmikser. 

La røren svelle i 15 minutter.

Om du ønsker helt runde, små pannekaker som jeg har så er det beste å helle røren i en sprøytepose og sprøyte ut derfra. Slik blir de runde og fine :P 

Server med frosne bær :)

ENJOY!

Drikk gjerne en grønn smoothie til. Denne med eple, spinat og ingefær er en kanon energiboost uten like og er nydelig på smak. 

Andre digge smoothies: Strawberrie sunrise, strawberry mango og bringebær og blåbærsmoothie 

Han har snart bursdag og ønsker seg.....Hva gjør man når mor og barn har forskjellige ønsker?

Christian blir snart 5 år og ønsker seg ikke noe annet enn en Batmanbursdag. 

I fjor ble det Spiderman og jeg hadde virkelig håpet på at vi kunne dra en sirkusbursdag eller en malebursdag med farger og koselige ting.

Nei, det eneste som står i hodet hans om dagen er Batman.

Han skal bli Batman når han blir voksen også. Den nåværende Batman blir da et vanlig menneske igjen og han tar over som Batman. Ikke brannmann, politi eller noe annet. 

BATMAN.

Så hva gjør man som mor da? 

Skal jeg gå fullt og helt inn i dette og lage den kuleste Batmanfeiringen som finnes eller skal jeg prøve å få han på andre tanker?

Det siste frister veldig.

Hva er det med gutter og disse superheltene? 

Det er 89 dager igjen så vi har litt tid kan man si. Men tiden går fort og jeg skal ha dette i boks allerede i februar. Sven har bursdag rett etterpå og da blir det vel en roligere feiring tenker jeg. 

Denne uken er det mammauke og Christian har bestemt at vi i dag skal bake sjokoaldecupcakes. For dere som følger meg på snap, så kunne dere se hvordan han satt og bladde i bakebøkene mine i går for å finne noe han hadde lyst til å bake. Da jeg spurte han om vi skulle bake kjeks svarte han: Kjeks er for nybegynnere, mamma. HAHA

Jeg har nok noen ganger nevnt når det skal bakes at kjeks og cookies er enkle saker å lage slik at det er nok derfor han da det, tenker jeg. 

Om du klikker deg gjennom MYSTORY på min snap: annebrith.no så ser du hele bakeseansen. Han fikk lov å gjøre alt selv. Til og med velge når eggene skulle tas i smøret og sukkeret. Det erfarte vi at var litt i tidligste laget. Når smøret ikke har blandet seg nok i sukkeret blir muffinsens ikke luftige nok. SÅ han har allerede lært mye innenfor baking, bare 4 år gammel. 

Dere som har barn hjemme bør la barna leke seg på kjøkkenet. 

Det er altfor mange barn/ungdommer som ikke engang kan skille egg. DET må være noe alle skal kunne etter endt barneskole. 

Les: 10 tips til deg som skal bake med barn

Kommentarfeltet her på bloggen koker om dagen og jeg synes det er hyggelig med så mye engasjement. Det er ikke mange kommentarer som ikke blir godkjente. Har ikke din kommentar blitt godkjent så er det kanskje fordi du har omtalt barna mine. Selv om omtalen ikke er negativ så synes jeg at diskusjoner rundt dem ikke hører hjemme i et kommentarfelt.

Derfor blir alle kommentarer rundt barna slettet. I alle fall der hvor det spekuleres i tanker og følelser de kanskje har. 

Jeg skulle egentlig anbefale noen bøker her i går. Planen er å tipse om en ny bok hver mandag, men det fikk jeg rett og slett ikke tid til da jeg og minste begynte å bake. 

Jeg må nok bare innse mine begrensninger de ukene han er her. Han står da på førsteplass. Selv om han til tider kaller meg for en pølse og en skravlebøtte haha. 

Ha en strålende tirsdag!

Klemmer.

Les også det ærlige innlegget: Prøver du å lure oss? Mitt svar etter å ha fått flere spørsmål i kommentarfeltet om jeg lyver. Eller innlegget som ble heftig diskutert: Kan man elske et barn mer enn det andre? Det er jammen ikke alle som tåler at man sier noe høyt.

 

For hver sekser han får, gir jeg han 1000.-Julen er over og det som kanskje var mest spennende før vi tok ferie var det aller første karakterkortet. 

Sven kom fornøyd hjem siste skoledag. 

Avtalen var og har alltid vært at toppkarakterer belønnes med kr. 1000.-

Det er ikke belønning på prøver ila året men å få seksere på karakterkortet betyr at man får en ekstra penger inn på sparekontoen. 

Jeg vet at mange gjør det samme både med skolen og med fritidsaktiviteter. Jeg har ofte hørt at gutter blir belønnet på kamper med fotballkort, is, brus eller penger. Da gjerne en pakke fotballkort for hvert mål de scorer. Jeg har aldri gjort dette men har flere ganger hørt trenere som belønner lagene med is om de vinner eller fedre som gir kr. 20.- om poden spiller bra. 

Sven fikk en bra sum inn på sin sparekonto og vi må si oss fornøyde. Jeg er stolt over hvordan Sven har klart seg det første halve året på ungdomsskolen. 

Ikke bare har han fått gode karakterer i fag han kanskje følte han ikke var så flink i, men han har også trent mye fotball og vunnet cuper sammen med fotballgutta. Å sjonglere skole og så mye fotballtrening har vært krevende. 

Derfor var det veldig enkelt å gi han pengene for vel utført jobb. 

Det er mulig kr. 1000.- er i vel høyeste laget og om det blir mange seksere etterhvert tror jeg at jeg må justere dette beløpet men før jul gikk det greit. 

Jeg har ikke problemer med å belønne gode karakterer med penger. Mulig jeg kunne kjøpt ting til han eller hatt andre "belønninger" men vi har nå bestemt at det aller første året på ungdomsskolen skal være slik. Det blir selvsagt likt for alle. 

Dette er jo nytt for meg. Det å ha et barn på ungdomsskolen og mulig det er noen av mine lesere som har andre erfaringer. Kom gjerne med tips. 

Hvordan løser dere dette? Hvordan belønner dere gode prestasjoner? Har dere gulrøtter som henger foran barna slik at de jobber ekstra? 

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under.

Ha en strålende kveld :)

 

Grytebrødet vi har forelsket oss iVi har blitt hekta på brød her hjemme. 

Jeg har alltid likt å bake brød men det er først det siste året det virkelig har tatt av. 

Favoritten min akkurat nå er grytebrødet. 

Jeg lager det i en gryte men så lenge du har et lokk på en ildfast form så duger det også. Jeg bare synes det er tryggest å bruke støpejernsgryten min til dette. 

Den settes da inn i ovnen når ovnen settes på slik at deigen faktisk går inn i en rykende, heit gryte.

GRYTEBRØD

 • 500 g hvetemel
 • 200 g sammalt hvete finmalt
 • 2 ts tørrgjær
 • 1 ts salt
 • 1 dl olje
 • 6 dl vann

Rør alt sammen i en bolle og ha plastfolie over bollen. Sett den kaldt overnatten eller i 12-18 timer.

Etter 12-18 timer tar du og knar sammen deigen litt. Dette gjøres ved å brette deigen innover en 4-8 ganger. Så legges hele deigen opp ned slik at den fine siden kommer opp. Ha om det blir klissete litt mel nederst i bollen for når dette er feridg hevet på benk skal deigen helles oppi gryten og i den prosessen skal man være så forsiktig som mulig. Om deigen sa sitter fast blir den mindre luftig i gryta. 

Deigen skal nå etterheves i 1-2 timer på kjøkkenbenken. Jeg har en gang etterhevet kun 45 minutter og det gikk strålende, men den blir luftigere og mulig litt bedre om den får 2 timer på seg. 

Sett ovnen på maks. Og sett gryten inn i ovnen.

Etter 2 timer etterheving skal deigen i gryten. Vær forsiktig. Ta ut den varme gryten og bruk grytekluter. Løft av lokket og hell deigen oppi. Sett på lokk og stek brødet i 20 minutter på høyeste temeratur. 

Etter 20 minutter tar du av lokket og setter varmen op 220 grader. På dette brødet har vi brukt over og undervarme. 

La brødet steke i ytterligere 20-30 minutter før du tar det ut av ovnen. 

La det avkjøle på rist. 

Les også: Grove rundstykker til matpakkene  Dette er en av mine mest populære rundstykkeoppskrifter.

Ellers er disse Havreflettene utrolig gode til hverdags.

Gode klemmer! 

Det er min dag i dag men han kommer ikke....Det er min dag i dag. 

MIN planleggingsdag. 

Slik blir det ikke. 

Det var også MIN julaften denne gang, men slik ble det heller ikke. 

Da minstemann for noen år siden skulle deles 50/50 bestemte jeg meg for at han aldri, og jeg mener ALDRI skulle kjenne på følelsen at han måtte deles likt. Jeg har nemlig sett så mange kamper mellom foreldre rundt meg hvor det knives om dager og helger med barnet. Stressende samtaler om min uke og dine dager gjør ikke noe bra for barnet som er involvert. 

Barna merker dette. Skjønner dere ikke det? Dere som krangler om dagene? 

Å dele et lite menneske likt er ikke noe hokus pokus. En uke til deg, en uke til meg. Bytte på mandager. Ferdig snakket! Ned på papir. Dette er løsningen for mange. Gjerne for de som tenker kun på seg selv først. Altså voksne som tenker på seg selv i stedet for å sette barnets ønske først.

For hva med helgene hvor tante stikker innom og det egentlig er pappahelg? Barnet vil da ikke treffe tante fordi han ikek er hos mamma. Eller julaften hvor barnet faktisk ønsker å se pappa? Eller uken hvor det er en kul greie i svømmebassenget og det ikke er pappauke? Pappa er den som er kulest i bassenget. 

Hva med alle de dagene hvor det er et eller annet som skjer men som barnet da ikke kan ta del i fordi vi voksne har bestemt at det skal være mammauke eller pappauke? 

Jeg lovet meg selv i vår, da Christian fortalte med et lite sukk, at han hadde to hjem, at han skulle slippe å føle på det å måtte "tilfredstille" oss voksne. Jeg skal ikke legge mitt savn over på han, slik at han føler at han må komme hit når tiden er inne for det. 

Han skal slippe å tenke på det. Om han vil være med pappa på julaften så skal han få det. Selv om det er MIN jul. Han har også vært sammen med pappa på nyttårsaften to år på rad. Pappa er kulere og mye flinkere til å sende opp raketter enn mamma. 

Selvsagt skal vi ha en viss planlagt struktur, men det skal og bør være rom for at barnet får uttrykke egen mening. Det er utrolig hvor tidlig sånt kan komme. Hos Christian så vi at det kom allerede i sommer. 

Så i dag var ønsket fra Christian å dra til badeland. 

Jeg fikk en melding med spørsmål om en ekstra dag. Den kom i går kveld. Med et stort smilefjes bak. :P

Det var selvsagt helt greit. Selv om jeg nå kjenner at det skal bli godt å ha minsten her så vet jeg at denne dagen blir deilig for han. 

Å være en god mamma regnes ikke ut fra antall netter man har et barn. Det gjelder å se og kjenne på behovene til barnet. Noen barn trenger de faste rammene og da kan 50/50 med faste byttedager være det riktige. Men det blir ikke riktig å presse frem en 50/50 løsning fordi du som voksen ikke klarer tanken på å ha barnet ditt mindre enn den andre parten. 

Det er ikke en kamp som skal vinnes. Og du har ikke tapt om du har barnet ditt mindre enn den andre forelderen. 

Du er en like god mamma eller pappa selv om barnet er mer hos den andre. 

Det har tatt tid å komme dit jeg og faren til Christian er i dag. Vi har et helt fantastisk samarbeid. Med god hjelp fra barnehagen som stiller opp når vi lurer på ting. Ingen av oss teller dager, netter eller helger. 

Vi teller opplevelser. 

Både for oss selv men også for den andre parten og ikke minst for Christian. 

Ha en strålende mandag. 

Les også: Når Christian og jeg baker har han alltid de mest kreative løsningene

Skal man lytte til en 4-åring? 

I alle dager?På bildet over ser dere en familie. 

Mamma og fire barn. 

I flere år har det kun vært oss fire og i flere år har vi måtte jobbe hardt for å få endene til å møtes. 

Sammen har vi bestemt oss for å spare til hus og spare til en kanonferie i sommer. 

Sven sa i julen: Mamma, jeg har nå lyst til å reise på en fin ferie dette året. Det er noen år siden sist. 

Selv om barna har reist til nederland hvert år så føles ikke det som en ferie de drømmer om. Selvsagt koser de seg med familie og venner i Nederland og de er takknemlige for disse turene men innerst inne vet jeg at de ønsker seg en skikkelig ferie til sol og varme. En ferie med all-inclusive, svømmebasseng og surfing. 

Så det vi har bestemt oss for er å skjerpe oss i 2017. Ikke sløse så mye. Være mer bevisste. 

Ikke hadde jeg trodd at det var så mange som skulle bli så sinte og forbannet på meg fordi jeg setter krav til barna.

Jeg skrev innlegget: Nye husregler for 2017 og står virkelig for det jeg skriver her. Jeg brenner virkelig for det å lære barna i tidlig alder hvordan de skal omgås med sine penger. Jeg brenner for å lære barna å ta ansvar og jeg brenner for å lære barn det virkelige livet. 

Det virkelige livet betyr at man må spare for å få ting. Man må godta at man ikke kan få ha alle goder og man må kjenne på "tæring etter næring"

Jeg hadde virkelig ikke trodd at jeg skulle få så mange kommentarer på hvor dårlig mor jeg er. At jeg må komme ut fra boblen jeg lever i og bruke tiden min sammen med barna. 

Hvor er dere som ikke ser hva jeg gjør sammen med mine små? Tror dere virkelig at jeg gjør dette for å "straffe" barna mine? 

For en ufyselig streng mamma jeg er! Som lar barna ta alt av husarbeid. Hva skal du gjøre da? Sitte bak pc og blogge?

Jeg synes rett og slett ikke at jeg er så forferdelig streng jeg. Jeg ser også at det er en del som er enig med meg og som føler samme prinsippene som det jeg gjør men jeg er overrasket over hvor mange som mener jeg er en dårlig mor for mine barn.

Noen av dere tror virkelig at jeg lar et av barna bli igjen hjemme om barnet ikke har spart nok penger til ferien. Hva tror dere egentlig om meg? At jeg ikke følger med på utviklingen av sparingen og lar et av barna sitte hjemme mens vi andre reiser på ferie?

Dette kommer jeg til å ha full kontroll på. Jeg kommer til å følge med på sparingen til barna og hvordan det går.

Hvilken verden har vi kommet i om vi synes synd i barn som må spare og som blir satt krav til?

Jeg bare spør?

God natt herfra!

Les også: Ikke rydd opp etter ungen din!

Skal jeg fortelle henne sannheten? Et moralsk dilemma.

10 sunne kaker!JANUAR!

Nå skal vi alle slanke oss og tenke på hva vi spiser. 

Er det ikke deilig? Nytt år, nye muligheter. 

Vet du hva likheten mellom alle kakene på bildet ovenfor er? De er alle sunne kaker! Wohoooo!

Jeg skal også være litt mer forsiktig med hva jeg spiser nå i januar. 

Derfor kan det være litt deilig med noen sunne oppskrifter.

Disse kakene kan du spise med GOD samvittighet. De er sukkerfrie og du kan nyte dem selv om du kanskje skal passe på hva du spiser.

 1. Kokoskake ( bilde 1)
 2. Sukkerfri sjokoaldekake ( bilde 3)
 3. Gulrotkake
 4. Sukkerfri vaniljekake ( bilde 2)
 5. Sunne sjokoaldecupcakes ( bilde 1, 2. rekke)
 6. Sukkerfrie pikekyss
 7. Glutenfri og sukkerfri hverdagspai ( bilde 2, 2 rekke)
 8. Pai på pinne ( bilde 3, 2 rekke) 
 9. Sunne cookies
 10. Sukkerfri marshmallows

Altså. Her er det bare å finne frem ingredienser og nyte når du skal gi deg selv en belønning for strev eller når du bare føler for å nyte. 

Jeg har testet ut alle oppskriftene og min favoritt er kokoskaken ( nummer 1) og sukkerfri vaniljekake. 

Håper dere har en nydelig søndag!

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)

Nye husregler for 2017!I dag har jeg presentert de nye reglene i huset for barna. 

Nytt år, nye regler. 

For å si det mildt: De fikk sjokk :P

Jeg har lært mye det siste året og det jeg vet er at barn ikke må ha for mange regler å forholde seg til. Blir det for mye så klarer de ikke gjennomføre det. Derfor har vi hver 3-4 måned nye "regler"

Alt etter hva jeg som voksen føler vi trenger å ha fokus på. 

Barn trenger å ha regler å forholde seg til samtidig som de trenger å bli satt krav til. Derfor har jeg mer eller mindre forberedt dem i julen på at de kom til å få det "tøft" i 2017.

Det har de ikke vondt av. MEN det var mer enn en som sa: NEI, mamma. Da jeg fortalte hva som gjaldt. 

Organisering

Her hjemme organiserer vi oss på følgende måte fra 2017: 

 1. Hver søndag møtes vi til en samtale eller "familieråd". Alle uenigheter blir tatt opp, uken planlegges og ukelønn blir ført over til kontoer. Fordelen med å parkere uenigheter fra uka er at veldig mange blir glemt. Kun de viktigste tingene blir tatt opp og barna lærer seg å fordøye ting, samt å svelge noen kameler. 
 2. Uka planlegges mht aktiviteter, middager og en gjennomgang av lekser og status på egne mål. Ukelønn er satt til: Sven: 110.-, Annika 100.-, Espen 80.- og Christian 20.-

Regler 2017

Vi har 3 viktige regler vi skal ha fokus på de 3 første månedene av året:

 1. Vi skal ikke kaste mat. Mat som nesten går ut på dato skal fryses eller spises opp før vi åpner/kjøper noe nytt. 
 2. Vi skal kildesortere.
 3. Mamma kjøper ikke noe mer. Dette gjelder også godteri. Smågodt må kjøpes av egne penger. 

Det siste punktet var først at vi ikke skulle spise godteri i det hele tatt men det ble så til de grader nedstemt at jeg måtte bøye meg slik at de fikk lov å bruke litt av egne penger på dette. Da kun på lørdager. 

Oppgaver

Det første kvartalet skal vi ha samme oppgaver. Vi skal altså ikke rullere noe mer slik vi har gjort. 

Mamma: kjøkken

Sven: Gang og bretting av klær

Annika: Bad og henge opp klær

Espen: Stue

Oppgaven til hver enkelt gjelder også støvsuging etter helg og generelt holde det området ryddig gjennom hele uken. 

Spill

Når lekser og oppgaver er unnagjort så kan hver enkelt få spille 1 time hver dag. I helger kan dette utvides om oppgaver er tilfredstillende utført. Maks spilling i helger er 2 timer hver dag. 

Barna er også med på å bestemme middager og lage budsjetter. Vi skal selge unna en hel del i månedene som kommer. VI har mye som vi rett og slett ikke bruker og det er ingen vits å ha ting liggende om det kan selges unna. 

Slik ser altså våre arbeidsoppgaver for 2017 ut. 

Barna må også spare 30% av ukelønnen sin til ferie for å få lov til å reise på ferien vi har planlagt. Men mer om dette siden :)

Håper dere har en herlig dag!

Gode klemmer!

Les også: Slik lever vi på 1000.- i uka på mat. 

Mine beste tips til å halvere kostnadene på matbudsjettet

 

 

GODT NYTT ÅRI fjor startet året med at jeg fikk et bilde av barna tilsendt på mobil. Godt nytt år, mamma.

I år ligger de enda i sengene sine mens jeg skriver dette. 

En nydelig kveld hadde vi i går. 

2016 har vært et tøft og givende år. Tøft fordi drømmer ble knust. Men givende fordi man lærer at man kan reise seg og kjempe videre. Jo mer du kjemper, jo mer oppnår du. 

Starten på fjoråret var den tyngste. Å avslutte et forhold hvor man forventer at det skal vare livet ut er ikke lett. Men etter mange måneder klarte jeg å komme meg videre. 

Jeg slanket meg noen kilo også. På facebookgruppen Knekkebrøddietten kan du få inspirasjon og møte andre likesinnede. Gruppen har nå nesten 2000 medlemmer. 

Jeg slanket meg altså over 10 kilo ved å spise knekkebrød og trene. Hver ettermiddag spiste jeg vanlig middag. Bare så det er sagt.

Sommeren kom og gikk. Nye bekjentskaper ble stiftet og jeg brukte mye tid på meg selv.

Sammen med barna har jeg opplevd de mest herlige oppturer. Mye har blitt filmet til Bloggerne som kommer på TV. Og rett før jul ble det skrevet en ny kontrakt på et samarbeid for TV. 2017 blir magisk. 

I juni var jeg også med på Kakekrigen. For et fantastisk crew som holdt i trådene under innspillingen. Jeg har aldri følt meg så velkommen på set som det jeg var da jeg gjestet Kakekrigen. Jeg skal selvsagt fortelle dere når dette kommer på tv. 

Bloggerne og TV2 har vært en stor del av livet vårt her i 2016. Jeg føler jeg har snakket til det videokameraet så mye at jeg nå faktisk har litt angst for hva som blir sendt på tv haha. 

Livet har stabilisert seg. 

Økonomien er stabil og jevnt stigende, mål som ble satt for 2016 har alle blitt nådd. Jeg vet hvilken oppskrift jeg skal følge for 2017.

Drømmen for 2017 er hus, men det er ikke det viktigste. 

Reisen frem til det er viktigere. 

Sven begynte på ungdomsskolen i høst og har for første gang fått karakterkort med hjem. Vi er veldig stolte av hans prestasjoner. Også overrasket over at noen fag skiller seg mer ut enn andre, men slik er det i alt man gjør i livet. Fotball er fremdeles hans idrett og med guttene på laget satser de friskt i 2017. Det er treningsleir, cuper og 1. divisjon på gang. Vi foreldre, vi heier!

Annika er på sitt siste år på barneskolen. Hun går i en fantastisk flott klasse. Et samhold blant jentene som er helt unikt. Hun brenner fremdeles for cheerleading og jeg tror 2017 blir fylt av gode minner rundt dette. Hun skal også kickstarte 2017 på treningsleir og forhåpentligvis få delta i NM senere i år. Hun er og blir gulljenta mi!

Espen er den glade, gode gutten han alltid har vært. Han drømmer om å få begynne på ishockey men jeg har sagt nei sålangt. Han må nemlig da kjøres til Lillestrøm eller Skedsmo. Vi får se om kabalen går opp til høsten. Han spiller fotball og er nesten aldri hjemme. Han overnatter både her og der og er nok den av barna som er med på mest gøye ting. Som alenemamma er jeg takknemlig for alle de foreldrene som stiller opp og åpner hjemmene sine for han og de andre barna. 

Minstemannen Christian er en deilig gutt blitt. Snart 5 år. Bursdagen hans skal jeg og pappaen planlegge sammen i år. Vi gleder oss til det. Det blir hans første barnebursdag. Han har blitt en skikkelig flink, liten kar. Han nyter hvert minutt sammen med sine søsken og gir klart uttrykk for at han har det bra. Han løper utrolig fort og til sommeren er det endelig hans tur til å få starte på fotball. Han gleder seg vilt!

Det nye året har akkurat startet. 

Jeg og Johan skålte i Champagne i går. 

Takknemlig for så mye. 

Jeg tror det blir et magisk år!

Håper dere blir med på reisen!

Gode klemmer, 

Brith & barna ♥