februar 2011

Himmelsk vaniljekake


Hei igjen... long time no see :)


For en uke det har vært! Jeg klarer ikke beskrive uken med få ord men tankene jeg sitter igjen med etter prosjektet jeg har jobbet med via Foreldre & Barn er: kreativitet på toppnivå, proffesjonalitet, punktlighet, skapeglede og tonnevis med stress.


Det har vært en fantastisk opplevelse og en enorm læreprosess for meg. Å få være en del av et slikt kreativt og positivt team i noen dager har gitt meg en vitamininnsprøytning av dimensjoner og jeg sitter ennå litt på bølgetoppen om dere skjønner hva jeg mener.


For de som ikke har en anelse hva jeg snakker om så har jeg fått lov til å være med på et skikkelig gøyalt prosjekt for aprilutgaven til bladet Foreldre & Barn. Når bladet kommer ut skal dere få se alle 100 bildene jeg har tatt pluss bilder fra fotoshoot :)


Jeg må også bruke noen linjer på å sende en stor klem til David Sponheim.... en av norges beste konditorer.... som stilte opp og hjalp meg da alt så ut til å gå feil :) David: Du er unik! Jeg gleder meg til å jobbe mer med deg fremover!


Og så et lite takk til mine nære venninner i gruppen: Fra ide til virkelighet!


Det var dagens takketale og nå over til shopping og baking.


Sammen med shoppedronningen Ingelin satt jeg på nett og surfet etter ideer og så fant jeg denne silikonbakeformen i bokstavene CAKE. Med porto til Norge ble prisen kun kr. 45.-


Bokstavene er ca 12 cm høye og etter at jeg har testet denne ut tror jeg at bokstavene CAKE er nok til 8-10 personer.


Formen er fylt med en herlig vaniljekake. Oppskriften fikk jeg av Peggy Porschen da jeg var i London.


Vaniljekake




  • 200 g smør

  • 100 g sukker

  • 4 egg

  • 200 g mel


Vaniljesirup

  • 75 g sukker

  • 75 g vann

  • frø fra en vaniljestang


Slik gjør du:

  1. Rør sukker og smør hvitt med K elementet. Hvis du bruker håndmikser IKKE bruk maks hastighet.

  2. Rør ett og ett egg i en liten skål sammen slik at plomme og eggehvite samles. Ha det deretter ett for ett i bakebollen. Hvis du klasker eggene oppi bollen vil du ikke oppnå samme gode smak. Vi vil at egget skal blande seg med hverandre FØR det blander seg med smør og sukker.

  3. Hvis røren skiller seg har du oppi litt av melet.

  4. Til slutt har du i litt etter litt siktet mel.

  5. Aldri visp på full styrke!


Denne røren kan brukes til cupcakes og kaker. Steketiden beregnes utfra hva du lager. Cupcakes blir noe kortere enn en kake.

Cupcakes: 12-15 min på 175 grader celsius. Kaken noe lengre. IKKE la toppen bli brun!

Vaniljesirup

  1. Ha vann og sukker i en kjele og kok dette opp. Ha i frøene fra en vaniljestang. Avkjøl.

  2. Den avkjølede sirupen smøres på kaken rett etter den har kommet utfra ovnen og er halvt avkjølt.


Her kan du se hvordan jeg laget min CAKE:

Spray først fett i formen:


Ha røren i en sprøytepose og sprøyt i til 2/3 er fylt.


Stek den og smør på vaniljesirupen.

Sett bokstavene kjølig. Da kan du lettere ta de ut av formen.

Kok opp aprikossyltetøy og pensle over. Dette gjør jeg fordi jeg skal ha flytende fondant oppå og gjør jeg ikke det forsvinner fondanten ned i kaka. Nå får jeg et lag mellom som gjør at fondanten holder seg pent oppå kaka.


Lag flytende fondant og farg den i ønsket farge.



Hell dette over og sett det til side. Etter en stund kan du kjenne på sidene med fuktige hender at fondanten har blitt stiv.


Nå kan du pynte eller bare servere :)



Min bedre halvdel har bursdag denne uken og jeg skal derfor lage noen kaker til familiefesten :) Disse bokstavene skal jeg faktisk fryse ned og så se hvordan de holder seg. Neste helg skal dere få oppdatering :)


Takk til alle der ute som deler bloggen min med andre. Synes det er kjempegøy.


Kanskje andre blir inspirert til å bake bokstavkaker .... på nettsiden Siliconemoulds finner du hele alfabetet så man kan lage hvilke ord som helst.


Nyhetsbrev


Ikke glem å registrere deg til mitt nyhetsbrev! I morgen sendes et nytt ut til alle. Har du ikke mottatt det siste så sjekk din søppelmail. Det er jo full krise om det har havnet der :) :) Men verre ting har skjedd. Har du ikke fått mailen fra midten av februar og heller ikke noe i søppelmailen så MÅ du ta kontakt med meg så kan jeg sjekke hva som har skjedd :)


Ha en strålende helg videre....


Til vi møtes igjen.... håper jeg mange deler dette på facebook!



Sløyfer i pastel


Det er helg og barna har vinterferie nå. Skuldrene senkes og alt går i et litt lavere tempo. Mine barn elsker å være med på å bake! Hver søndag spør en av dem om vi kan bake noe. Søndager er perfekte til slike ting.


I dag har vi laget 6 forskjellige typer kjeks. De fleste er til Foreldre & Barn :)


Jeg hadde litt deig til overs og fant ut at jeg skulle lage disse Peggy Porschen inspirerte sløyfekjeksene.


Oppsskriften på deigen finner du her.


Formen på sløyfene har jeg tegnet opp på et bakepapir og klipt ut.


Disse er kun til kaffen og derfor laget ejg kun 6 stykker. De er ca 7 cm store.


Lag deigen og kjevle ut deigen på et bakepapir. Trykk ut former eller skjær ut etter en mal. Stek dem på 175 grader celsius i 5-7 minnutter.




Lag royal icing i fargene rosa, lys blå og gul.


Sprøyt en kant rundt slik:



Fyll med våt icing:



Lag en kant lik den første oppå og pynt med perler:)


Enkel og fin søndagskos :)



Disse vil også helt klart passe til en dåp eller babyshower :)



Håper jeg kan vise dere noen søte cakepops i morgen :)


Nyhetsbrev


Har du meldt deg på mitt nyhetsbrev? Hver måned sender jeg ut 1-2 mailer fylt med søtsaker og tips. Registrer deg til nyhetsbrevet nå! Klikk her.


Denne uken skal jeg lage 4 kaker, 60 cakepops, 35 cookies og 25 cupcakes og så teste ut neon nye ting.... så jeg løper nå tilbake til kjøkkenet :)


Forresten et spørsmål til deg som leser dette: Hva bruker du bloggen min til? Tester du ut oppskriftene, lager du ting du finner her, leser du bare eller gir det deg piff til å bake selv? Svar gjerne i kommentarfeltet hva som gjør at du titter innom.


Er du NY her på siden. Hvordan fant du siden min?


Håper dere får en herlig uke!


Til vi møtes igjen....


Hvordan lage fondant fancies?


Søte rosa og røde petit fours med glitter på kan få mange til å rynke litt på nesen og tenke at det blir litt "over the top" med så mye glasur og glitter.


Jeg skal helt ærlig si at jeg var skeptisk selv :)


Men da jeg smakte på dette hadde jeg må jeg innrømme årets smaksopplevelse! Kombinasjonen med kaken og aprikosen samt glasuren var DEILIG!


Alle bilder som er lagt inn i dette innlegget er tatt hos Peggy Porschen Academy og kan ikke publiseres av tredjepersoner uten tillatelse.


Fondant fancies kan lages med forskjellige typer kake. Jeg tror den aller beste varianten er med en veniljekake eller en sitronkake. Jeg skal bake disse i helga og kommer med oppskrift på mandag.


Det aller viktigste er at kaken bare skal være 2,5 cm høy. Så når denne kommer ut av ovnen så må du skjære den til slik at den ikke blir høyere enn det. Så snur du kaken opp ned og smører på kokende varmt aprikossyltetøy. Oppå dette skal du legge et tynt kjevlet lag marsipan.


Det ser da slik ut:



Skjær opp firkanter som er 4x4 cm. Og trykk ut former om du vil ha hjerter. For å gjøre dette kan du bruke en utstikker.

Hvis du avkjøler kaken helt før du stikker ut former så går alt 10 ganger lettere :)


Når alle bitene er kuttet opp skal de igjen smøres med aprikossyltetøy. Dette syltetøyet skal være varmt og du må jobbe hurtig for å oppnå best resultat. Det skal ligge et tynt lag overalt.



Også på hjertene:



Så skal disse avkjøles helt og den flytende fondanten lages.



Nå må du også jobbe litt hurtig. Sett en rist oppå et bakepapir og ha skålen med flytende fondant mellom deg og kakebitene. Dypp en for en nedi opp ned og ta dem ut forsiktig med en gaffel slik:



Sett dem pent og pyntlig til siden:



Har du sett noe så innbydende da?


Dypp halvparten i rosa og ha i rødfarge. Dypp resten:



Og sett til tørk:



Når de har tørket så skal de pyntes.



Herlige flotte med glitter på.


Her pynter Peggy noen med teksten I <3 U :



Mine I love You ble litt ødelagte på vei hjem til hotellet men jeg kunne ikke gjøre annet enn å ta noen bilder:



Fantastisk herlige farger eller hva?



Og jeg kan si dere at smaken var vanvittig god. Jeg gleder meg utrolig mye til jeg skal lage disse igjen. Se dere for dere hvite hjerter med glitter på til bryllup. Servert sammen med champagne :)


Herlig!


For dere som har lyst til å ta kurs hos Peggy Porschen: Besøk hjemmesiden hennes og velg kurs etter ønske. Jeg lover dere at dere vil ha en opplevelse for livet! Jeg har allerede meldt meg på kurset 3 dagers bryllupskake. Det eneste jeg ser som utfordring er hvordan i alle dager skal jeg få med meg en 3 etg kake hjem fra London hehe... men den tid den sorg.


Kos dere masse i helgen!


Til vi møtes igjen....



Cup of tea?


Hei alle sammen :)


Fredag ettermiddag og det er snart helg. Jeg gleder meg til å tilbringe noen rolige dager sammen med familien i helga. Ukedagene er så travle.


Denne uken har vært fantastisk på mange måter. Jeg har fått tilbud om å lage en egen cupcakekolleksjon til en bedrift :) Og jeg har startet med noe fantastisk gøyalt til bladet Foreldre & Barn nr.4 :)


Den neste uken vil jeg derfor ikke være så "synlig" her på bloggen for alt som lages og som skal være med på "photoshoot" neste uke kan ikke publiseres .... ennå...


Så i dag skulle jeg prøve meg på å lage cookies igjen. Jeg ble så positivt overrasket over Peggy Porschen sine cookies og smaken på dem at jeg bare måtte teste ut en ny oppskrift. Jeg sjanset på å bytte ut sukker med melis og det ble en stor suksess. :) :) :)


Noen ganger går ting bare så superenkelt og det er så herlig når ting man lager blir vellykket.


Dette blir en oppskrift i rekken av Villa Perlesukker sine edleste favoritter. De aller beste oppskriftene vil etterhvert komme under en egen fane som heter Oppskrifter og disse edle favorittene er de aller beste oppskriftene på bloggen.


Perlehvite cookies




  • 200 gram usaltet smør

  • 200 gram melis

  • 1 egg

  • 400 siktet mel

  • frø av en vaniljestang


Bland smør og melis i en mikser og rør dette til en fin masse. Ikke rør for mye for da blir deigen ikke fast nok.

Ha i vaniljefrøene. Visp egget litt i en liten bolle eller kopp før du heller dette oppi bollen.

Miks på lav hastighet helt til alt er godt blandet.

Ha i det siktede melet. Litt etter litt.

Når det er godt balndet tar du det ut av bollen og knar det sammen. Legg i en pose og avkjøl det hele i 1 time.

Hvis du bruker en kjøkkenmaskin så skal deigen lages i bollen og røres med grind.

Rull ut deigen på et bakepapir ( 4 mm tykt) og stikk ut former.

Stek på 175 grader celsius i 5-7 minutter.

Mine skal pyntes i kveld om jeg får tid :)

Kurs

Wow! For en fantastisk respons det har vært på kursene. Hvert kurs er allerede fylt opp slik at de kommer til å gjennomføres. Til alle dere som har meldt dere på: Dere vil få mail så fort jeg får vite hvilket lokal vi skal være i.

Jeg har nå også satt opp kurs på Sørumsand. For dere som har spurt om Cakepopskurs så kan jeg fortelle at det kommer!

Så da vil vårens kursplan inneholde følgende kurs:  Cakepops, cupcakes, cookies og  dekorere en kake. Jeg jobber med å få en kjent konditor til å bistå meg i et sjokoladekurs men mer om det sene re.

Håper dere får en strålende kveld og en enda bedre helg :)

Jeg lover å blogge litt neste uke selv om jeg er opptatt med Foreldre & Barn.

Til vi møtes igjen....





Alt du bør vite om Cakepops


Cakepops er det nyeste og mest "heteste" innenfor det søte liv. Det har ikke blitt særlig populært i Norge ennå men jeg regner med at om 1-2 år så lager de fleste også cakepops til sine barn og til andre fester. Akkurat som vi nå lager cupcakes og cookies :)


Hva er cakepops?


Cakepops er en liten bit av en kake. Som oftest laget rester. Ideen til cakepops kommer fra cakeballs. Cakeballs er de man lager fra restene til en kake.


Rundt omkring i verden lages det 3 dimensjonale kaker. Avskåret som blir igjen blir knadd sammen med en smørkrem eller annen "smøring" til runde baller som dyppes i sjokolade - Cakeballs.


Her er et bilde av Cakeballs og hvordan de lages kan du se her.



Så en dag fant en nokså kreativ dame Bakerella ut at hun skulle sette disse Cakeballs oppå en pinne. Resultatet ble Cakepops :)


Jeg har laget både Hello Kitty, hjerter, og Cupcake cakepops.  :)



Bakerella har skrevet en egen bok om dette herlige pinnefenomenet som jeg egentlig har lyst til å få et norsk ord på.


Boken heter selvfølgelig Cakepops og er et must for alle kreative damer. Særlig de med barn i hus :)



Jeg kjøpte min bok på Amazon.com


Wilton har også en variant av dette som de kaller Pops. De har forskjellige typer kake på pinne og forteller om dette i bladet som heter Pops.



Dette bladet har ikke kommet inn hos den norske leverandøren av Wilton. Derfor kjøpte jeg dette også på Amazon.com. Er nokså sikker på at dette ble billigere også :)


Jeg er ingen racer på nettshopping ennå men har fått noen gode tips hos en venninne av meg Ingelin som har fått den ærefulle tittelen: "Shoppingqueen" innenfor kakeverden.


Det som kanskje er det aller mest stilige når det kommer til cakepops er stativet jeg kjøpte meg:


How cute can it get?


Dette nydelige stativet klarte jeg bare ikke motstå :) Det er også fra Wilton og jeg kjøpte det her.


Ettersom dette ennå ikke er til salgs i Norge kan jeg ikke fortelle hvor mye jeg sparte på å kjøpe det på nett i stedet for i Norge men jeg regner med at det er noen hundre kroner spart :)


Så fremover vil det komme masse cakepops fra meg. Og jeg håper dere selv ble inspirert til å lage disse herlighetene :)


Ønsker dere alle en fantastisk dag videre!


Til vi møtes igjen....


Alt om valentine cookies

Det har vært noen fantastiske dager dere! Jeg har gått fra den ene WOW opplevelsen til den andre. Ååååh... næææææ ... åååå er det mulig? Slik ble opplevelsen både fredag og lørdag.

Peggy Porschen Academy får en god sekser av meg i terningkast. Eneste minuset er at man vil kjøpe absolutt alt den damen selger og det kan bli litt tungt for lommeboken.

Et kurs hos Peggy Porschen koster fra £ 260.-  og opp til £ 995.- alt etter hva som læres. Noen kurs går også over flere dager. Men jeg kan fortelle deg at om du er en hobbybaker som egentlig har lyst til å ta steget videre for å gjøre dette til et levebrød så er et slikt kurs en god investering.

At Peggy er en perfeksjonist kan man allerede se når man kommer inn på skolen. Det er ikke stort der men det er akkurat plass nok og alt er gjennomført. Fra koppen te serveres i til mappen du får med deg hjem med alle beskrivelser. Alt i eget Peggy Porschens nydelige design.

The Parlour, som er shopen hennes ligger rett på andre siden av skolen. Der selges alt av cookies, cupcakes, kaker og andre flotte ting. Alt søtt innpakket og herlig presentert.

Vi lagde den første dagen Valentine Cookies.

Alle bilder som er lagt inn i dette innlegget er tatt hos Peggy Porschen Academy og kan ikke publiseres av tredjepersoner uten tillatelse.

Oppskrift på cookies finner du her. Dette er den samme som Peggy bruker:)

Før du begynner med å pynte kjeksene må du lage Royal Icing.  Sikt melisen i en bolle og bruk K-elementet til å mikse. Rør sammen eggehvitene og hell dette oppi. Ha så i saften av en halv sitron. Miks dette i 2 minutter så sjekk konsistensen. Vi skal lage stiff icing og må mikse 5 minutter til etter dette.

Icingen er ferdig når du kan ta en slikkepott nedi og løfte den opp slik at icingen blir stående rett opp i været uten å falle ned. Du kan også høre lyden av luften som menger seg med icingen. Når du hører denne poff lyden er icingen ferdig.

Når icingen er ferdig er det best å ha den oppi en bolle. Legg en tynn og våt kjøkkenklut over slik at det ikke blir tørt mens du jobber videre. Denne icingen holder seg god i minst en uke. Peggy mente at den ikke engang trengte å stå i kjøleskapet.

Icingen has oppi slike kremmerhus og man trenger absolutt ingen tipper i hus for å lage cookies :) Icingen has oppi og man klipper et passende stort hull i toppen av posen slik at man kan sprøyte alt ut :)

Det å bruke slike papirposer gir mindre kostnader og det er faktisk mye lettere enn poser med tip :) Herlig eller hva?

For å få rett konsistens på icingen som skal sprøytes på og for å få ut alle bobler så jobber man med icingen på en rund plate og presser luft ut av den og tilføyer vann.

Når icingen har rett konsistens fyller man kremmerhuset og klipper hull i.

Icingen man skal fylle cookies med skal være tyntflytende og litt etter litt menger man den tykke icingen med vann for å få en fin "runny consistancy"

Flytende icing fylles i flasker:

Så begynner pyntingen:

Når du skal pynte et hjerte er den beste måten å snu hjertet opp ned. Det blir rett og slett penere slik :)

Prikkemønster lages ved å dryppe små prikker av en annen farge oppi mens icingen ennå er våt.

Hjertemønster er en prikk som man drar en tannpirker gjennom mens den ennå er våt.Start oppå prikken og dra tannpirkeren fort gjennom og vips så har du et hjerte :)

Strø glitter over for en fancy finishing touch :)

Smile!

Her ligger bikinien til tørk :)

Resultatet til slutt ble 25 flotte cookies og masse nyttig lærdom med på den videre ferden.

Har du lyst til å følge et slikt kurs hos Peggy Porschen? Ta konakt med henne via hennes nettside.

Vil du se alle mine cookies? ta en titt i mitt Valentine Cookies galleri :)

Kurs i Oslo/Sørumsand

Nå har datoene for kurs blitt lagt ut. Det er spennende kurs som passer både for nybegynnere og de med mer erfaring.

Har du en bedrift og vil ha alle ansatte på et inspirerende kurs? Ta kontakt så kan vi finne ut hva som passer dere best.

Til slutt vil jeg si: Thank you Peggy for sharing your knowhow and being so helpful. What a fantastic team youve got at the Academy! Please do write more books and launch as many new products you can:) We will for sure buy them all! See you in the summer!

Til alle andre:

Ønsker dere an fantastisk fin Valentine! Kos dere masse med deres hjertevenner i dag!

Hvordan lage Valentine Cupcakes?


Jeg har flere ganger dekket muffins med flytende fondant, men å få dem så gode på smak som vi fikk hos Peggy Porschen har jeg ikke fått. Det er vel kanskje derfor hun er en verdensberømt forfatter og konditor og jeg ennå husmor ;)


Men jeg har tatt med meg alt av tips og forhåpentligvis blir mine cupcakes heretter bare bedre og bedre.


Å lage cupcakes har tatt helt av og jeg tror at med enkle tips rundt baking, steking og pynting får du flotte cupcakes.


Det finnes utrolig mange oppskrifter på cupcakes og jeg tror hver enkelt må finne sin favoritt. Et tips kan jeg i alle fall komme med: Har du tenkt til å dekke herlighetene med sukkerpasta så burde du velge en sjokoladevariant og skal du dyppe dem i flytende fondant så bruker du en vaniljevariant.


Alle bilder som er lagt inn i dette innlegget er tatt hos Peggy Porschen Academy og kan ikke publiseres av tredjepersoner uten tillatelse.


Start med å pensle dine cupcakes med aprikossyltetøy. Dette må være kokende varmt slik at det setter seg på overflaten. Bruk mikrobølgeovn for å varme det opp. Pensle hver enkelt med et tynt lag og hold deg utenfor kanten. Ikke få syltetøy nærmere enn 2 mm fra kanten.



Sett dem i kjøleskapet. Lag flytende fondant og få dette på riktig temperatur. For de late der ute som ikke orker å lage dette kan jeg fortelle dere at dette kommer til salgs hos @Villa Perlesukker :)


Dypp så en for en alle cupcakes nedi fondanten. Og la de stå og hvile litt. Etter 5-10 minutter vil du kjenne at fondanten har stivnet. Da dypper du dem en omgang til :)



Slik:



Så skal pynten lages.


Blomstene lages av rød sukkerpasta og blomsterpasta 50/50 men med kun sukkerpasta går det like greit.


Rull ut en bit rød og skjær den slik at den er ca 13-14 cm lang og 5 cm høy.



Brett så delen i to slik at du får luftlommer ved bretten.


For å få fine luftlommer kan du rynke den litt:



Rull blomsten så sammen:



Så må vi lage et blad i samme stil :)


Skjær ut en firkant på ca 6x6 cm. Brett så begge de øverste kantene inn mot midten.


Snu firkanten eller pil som det nå ligner rundt.



Ta tak i "vingene" og trykk dem sammen.



Samle alel sammen. Lag noen små og noen store :)


De aller minste er laget av 1/4 del av de store.



Pynt så hver cupcake med roser og blader.



Slik så de ut i eksen vi fikk med fra Peggy Porschen Academy:



Og slik ble de seende ut i mitt provisoriske fotostudio:



De smakte bedre enn de så ut!


Anbefaler kurs hos Peggy Porschen på det sterkeste til alle der ute som jobber eller har lyst til å begynne å jobbe innenfor den søte bransjen :)


Det er verdt hvert minutt!


Nå skal jeg kose meg litt med min egen Valentine og nyte en bedre middag og mine heart fondant fancies :)


Til vi møtes igjen:


Valentine Cupcakes & Fondant fancies


Fylt med inspirasjon og ideer landet jeg i Oslo i dag.


Det har vært noen uforglemmelige dager sammen med Peggy Porschen og hennes team. Jeg lover å komme med en utfyllende beskrivelse om hvordan dagene gikk og hva vi gjorde. Jeg trenger bare noen dager selv på meg for å fordøye alle inntrykk og opplevelser :)


I går laget vi Valentine Cupcakes og Fondant fancies. Fondant fancies har jeg vel en gang laget og om du vil se min variant kan du titte her. Jeg visste bare ikke at det het slik ;)


I natt ble også mitt første nyhetsbrev sendt ut. Har du ikke fått det men vil gjerne lese det så er det bare å sende meg en mail på post@villaperlesukker.no. Håper dere kommer med inspill og tips.


Har du ikke registrert deg til mitt nyhetsbrev så kan du gjøre det ved å klikke her.


Her ser du en firkantet variant pyntet med glitter:



Det er sikkert mange av dere som lurer på hvor man får kjøpt slike firkantede muffinsformer?


Vel disse formene er faktisk runde og de former seg helt etter formen til det som legges oppi. Så om det er hjerter eller firkanter så er alt du trenger en sølvfarget muffinsform. Disse sølv og gullfargede muffinsformene er faktisk hakket bedre enn vanlige papirmuffinsformer. De holder fargen mens man steker og Peggy sier at erfaringen hennes er at disse også holder seg mer saftig enn vanlige papirmuffinsformer. Hun bruker kun slike former til sine cupcakes:)



I løpet av dagen ble det også laget Valentine cupcakes.



Hva synes dere om rosene og bladene? Er de ikke søte?


Om dere vil se hvordan disse lages så rop ut i kommentarfeltet. Om nok svarer så skal jeg også legge ut dette:)


Du kan nå se alle mine bilder inne på galleriet. Det ligger et eget galleri for både Valentine Cupcakes & Fondant Fancies og Valentine Cookies.


Jeg vil avslutte med å ønske alle mødre en fantastisk flott dag i dag.


Til vi møtes igjen.....




Valentine cookies

I dag har jeg lært å lage Valentine Cookies hos selveste Peggy Porschen i London!

Dagen har vært helt fantastisk og Peggy Porschen Academy er virkelig verdt et besøk om man vil gjøre noe mer ut av det å dekorere kaker. Peggy er helt utrolig flink til å forklare ting og hennes presisjon og talent er unikt. Det ryktes faktisk at hun er den som skal bake kaken til Kate og William men da hun ble spurt i dag svarte hun ydmykt at det ennå ikke var noen som visste om det :)

Cookies som jeg har laget i dag er laget av en sukkerdeig og pyntet med royal icing. Jeg må innrømme at den cookien som er avbildet øverst er min men at Peggy selv brukte den som forbilde da hun skrev Love på den :) Me happy!

I dag ble alt pyntet i rødt, rosa og hvitt. Se på disse herlige bikiniene da:)

Jeg kommer med et eget innlegg på hvordan disse fantastiske prikkene og hjertene blir laget. Ikke vanskelig når du vet hvordan :)

I løpet av dagen pyntet vi 25 cookies hver. Alle med forskjellig dekor.

Vi fikk en nydelig lunsj og Peggy svarte oss på alle spørsmål vi lurte på. For noen år siden giftet Peggy seg og jeg spurte om hun laget kaken selv men det hadde hun ikke gjort. En god venninne gav henne kaken i gave. Herlig!

Peggy er rolig og vennlig. Hun forklarer tydelig og korrigerer studentene hele tiden. Med en gang man tar et lite feilsteg er hun der med en korrigerende replikk og hjelper deg videre. Sammen med hennes assistenter som hele tiden vasker opp og bringer nytt og rent utstyr blir en slik dag perfekt.

Og her...hvis jeg skulle få valgt ut min badedraktkolleksjon til sommeren ville den sett sånn nogenlunde slik ut:

I løpet av dagen har jeg notert meg 5 supertips til flotte cookies. Disse skal  jeg dele med dere i mitt nyhetsbrev:)

Her er det jeg har valgt å kalle "hot lips" :

Håper dere alle får en flott morsdag og en herlig Valentine!

Facebook

Hjelp meg å vokse på Facebook. Gå inn på min side og trykk liker og inviter dine bakeglade venner :) Takk til alle som hjelper meg.

Nyhetsbrev

Hver måned sender jeg ut 1-2 mail som inneholder tips og trender innenfor det søte liv. Meld deg på om du ikke har gjort det ennå! Du kan gjøre det her.

Jeg har også lyst til å benytte anledningen til å takke alle som tar seg tid til å kommentere innleggene mine. Det er veldig kjekt å få tilbakemeldinger fra dere. :)

Til vi møtes igjen....

Barnas beste!


Barn er faktisk kresne og skremmende ærlige når det kommer til smak. Derfor tester jeg ofte ut ting på barna. De sier rett ut at de ikke liker det og hva som ikke smaker godt. Herlig!


Disse muffinsene fikk terningkast 6 hos alle i testpanelet :)


Disse kan du lage sammen med barna.


Du trenger:




  • Muffins etter eget smaksønske. Vi brukte sjokolademuffins

  • Marshmallows

  • Nonstop

  • Freia gele

  • Sjokoladekrem til lim


Start med å klippe marshmallowen i 4 deler på langs. Dette skal bli bladene på blomsten.


Ha Freia gelepulver i en liten bolle og dypp bladene oppi.

Her viser Minda og Annika hvordan det gjøres:


Så må du dryppe på noen dråper med smørkrem slik at det fester seg på muffinsen. Iben viser hvordan det gjøres:



I midten skal man sette en nonstop.



Silja i full konsentrasjon:



Charlotte var den eneste som laget hele sin uten hjelp, men det må sies at hun har medfødte kreative gener :)



Iben viser stolt sine muffins:)



Et nydelig bilde av Henriette :)



Alle var nokså klare på at dette var en knakende god muffins og alle ville gjerne lage flere:)


Takk for hjelpen Annika, Minda, Silja, Charlotte, Iben, Henriette og June. Dette ble bloggens aller første beskrivelse laget av, for og med barn :)


Ønsker alle en herlig dag videre og til vi møtes igjen....


Til mamma!


Det er snart morsdag. En fantastisk fin dag hvor man kan sette pris på sin mamma, svigermor, bestemor eller en lånemamma.


Min mamma bor ikke her så derfor har min svigermor blitt min lånemamma ifølge mine barn :)


Mamma elsker blomster. Hun er varm, godhjertet, omtenksom, snill, positiv, optimistisk, gledesspreder og en oppmuntrer i hverdagen. Når jeg har det trist og leit så ringer jeg mamma. Hun har da alltid et lyttende øre og noen positive oppmuntrende ord :) Mamma fortjener derfor en stor bukett med blomster :)


Selv om jeg ikke kan være sammen med min mamma på morsdagen så sender jeg disse virtuelt 100 mil nordover.


For å lage slike trenger du:




Start med å lage blomstene. Jeg har laget dem i hvitt. For å se en utfyllende steg for steg beskrivelse på diss klikk her.

Når blomstene har tørket så skal de ha litt fargepulver inni. Dette gjøres med en pensel. Jeg hadde da jeg laget disse besøk av Heidi og hun er utrolig flink på fargekombinasjoner. Hun har malt mye og ser fort farger som passer sammen. Hun foreslo lilla og en lysere rosa som miks. Til slutt hadde vi en liten "dæsj" med glitter oppi.

Dette blandes sammen og pensles på tørt. Fra midten av blomsten og utover.

Restene av pulveret brukes til å farge hvit sukkerpasta med. Slik bruker man opp alt og slipper å kaste noe :)


Kjevle ut sukkerpastaen og trykk ut sirkler som er like store som muffinsen. Dette legges oppå. Mellom sukkerpasta og muffins må du huske på å ha "lim" Et godt alternativ her er sjokoladekrem eller syltetøy :)



Når dette er lagt oppå er det greit å bruke smootheren :) Slik blir alt pent :)



Blomstene festes med litt icing eller smørkrem.



Hvis du nå vil lage en bukett av dette trenger du en blomsterkrukke og en halvkule av isopor eller annet material som er lett å skjære rundt.


Formen minimuffinsene skal settes på burde se ut som en halvkule slik:



Hver muffin festes ved å sette en partystick eller tannpirker nedi og så stikke muffinsen på.


Slik:



Jeg serverte mine til datteren teselskap, men hadde mamma vært her hadde hun fått dem:)


Håper dere alle får en fantastisk flott morsdag og at dere finner inspirasjon til å lage noe til søndag :)


Her er et bilde til:



Ikke glem å meld deg på mitt nyhetsbrev om du ikke har gjort det ennå :) Hver måned vil du få tilsendt 1-2 mail om tips fra det søte liv. For å melde deg på myhetsbrevet kan du klikke her.


Ønsker dere en fortreffelig aften videre og til vi møtes igjen....




Cupcakes kurs


I går kveld ble Villa Perlesukker sitt aller første Cupcakeskurs et faktum! :)


Det var 12 glade jenter som møtte og før vi startet fortalte jeg litt om:




  • Muffins VS cupcakes

  • Oppskriften

  • Steketid

  • Fylle cupcakes

  • Pynte cupcakes


Ideen min var og vil være for alle kurs jeg skal ha fremover:  Å holde nyskapende kurs hvor alle får lære om hvilke råvarer som er best, smake på disse, teste ut fargekombinasjoner og lære seg teknikker og presisjon.

Med rett verktøy, min kunnskap og entusiasme håper jeg at jeg vil inspirere og glede med søte kurs.

Det som er så gøy er at uansett hvor lite flink man føler man er så er det alltid noe man er god på. Ett eksempel: En av deltagerne i går mente hun ikke kunne bake og hennes cupcakes ville kanskje ikke bli så flotte. MEN etter å ha funnet kveldens beste fargekombinasjon med litt hjelp fra søsteren ;) så ble cupcaken nydelig!

Jeg må si jeg lærte selv utrolig mye om farger i går og det er noe jeg vil fortsette med i alle fremtidige kurs ettersom jeg ikke selv er flink til å eksprimentere med disse.

Vi lagde for det meste blomster og pyntet dem med et underlag av sukkerpasta.

Sukkerpastaen er ny på det norske marked og jeg tester den ut for en leverandør. Sukkerpastaen vil etterhvert bli tilgjengelig via mine kurs ;) *gliiiiis* Tilbakemeldingen på smaken var utrolig positiv.

Her er noen bilder fra seansen:

Her kan dere se at blomstene ligger til tørk. Nydelig fargekombinasjon :)



En blomst som ble "reddet":



Flotte eller hva?


Enda en med grønn bakgrunn....



En med blomster i to farger:



Min favorittfarge:



Se på denne da.... helt fantastisk!



Og her er en med glitter.... flott og kjempefine farger :)




Det var en utrolig kreativ kveld. Kanskje litt dårlig tid på slutten men jeg skal forlenge kurset med 30-45 minutter :)


Her er 3 like:)




Dette var bildene jeg klarte å få fine nok. Jeg fikk mange gode råd fra fotografer som var med på kurset så det var for meg også en lærerik kveld:)



Nå skal jeg selv forberede meg på et lite kurs. Det skal bli deilig å få være "student" i noen dager:)


Jenter jeg hadde en herlig kveld. Alle bildene finnes på Facebook:)


Fikk du også lyst til å være med på et slikt kurs?


Send meg en mail på post@villaperlesukker.no så vil du få oppdatering om alle kurs så snart datoene er satt.


Til vi møtes igjen...



Rød og hvit blomsterkake


Inspirert av Peggy Porschen, som jeg forøvrig skal treffe på fredag :) , laget jeg denne kaken. Hun har laget den i sort og når jeg sammenligner kakene hadde hun mange flere blomster oppå.


Jeg tenkte vel egentlig at denne kaken ikke var pen nok til å legges ut ettersom den har sine skjønnhetsfeil men mange ville vite hvordan blomstene lages så here goes:)


Inni kaken er det en sjokoladekake, fylt med eggedosissmørkrem og bringebær. Sukkerpastaen jeg har brukt er en test og jeg vil komme med flere opplysninger rund denne "fondanten" når den har kommet på det norske marked.


Du kan lage denne kaken i hvilken som helst farge.


Blomstene lages slik:



Finn frem 2 blomsterutstikkere med 5 blader på. Disse fra FFM er helt perfekt til oppgaven. Disse kan du også bruke til å lage nydelige roser med. Så å investere i disse er ikke dumt :)


Rull ut rød sukkerpasta. Trykk ut 1 av hver til hver blomst. I mellomtiden har jeg plastfolie over slik at pastaen ikke skal bli tørr:)



Legg blomsten på et mykt underlag ( blomsterpute eller madrass) og tynn ut kantene. For å få finest mulig kant på hvert blad deles bladet i 3 og du tynner det ut ved å lage sirkelbevegelser med baksiden på en skje eller en balltool.


OBS. Sirkelbevegelsene må gå motsatt vei hver gang du tynner ut. Da får du "rynkene" :) Aha opplevelse for meg :)




Legg det store bladet i en blomsterkopp eller i en eggekartong slik at det får en fin form. Legg så den lille blomsten oppå den store slik:


La disse tørke mens du trekker kaken og setter på stripene.



Slik som vist på bildet. Her kan jeg oppfordre dere til å lage stripene mindre og lage flere blomster. Da blir kaken enda finere. Jeg må lage denne på nytt kjenner jeg og lage den slik jeg egentlig vil ha den hehe....



Legg blomstene oppå:



Husk å sprøyte 7 små hvite prikker i midten av blomsten og disse fester du lett med litt icing.



Jeg må bare få si at jeg og mitt nye kamera som dere ser ikke er helt samkjørt så i noen uker fremover vil dere kanskje få noen litt for lyse/mørke bilder presentert her. :) Jeg håper på å få et fotokurs snart men som dere kanskje har fått med dere skal jeg selv først på cupcakes og cookies kurs til London.


Håper dere har en strålende dag videre og husk å meld dere på mitt nyhetsbrev :)


Til vi møtes igjen....


Muffin på pinne


I morgen er det duket for teselskap i perlesukkervillaen :) Datteren på 6 år har invitert 6 venninner til "kreativt" te-selskap.


Disse cakepopsene som de heter i USA har tatt meg helt med storm :) Jeg er så bergtatt av hvordan man kan forme noe så enkelt som en sjokoladekake til noe helt spesielt. En liten søtsak på en pinne. Med et rosa bånd rundt blir dette en skikkelig jentesøtsak :)


I USA blander de kakerestene med smørkrem. Men jeg merker etter å ha testet ut dette noen ganger at jeg helst blander dette med en eggedosissmørkrem laget på basis av verdens beste sjokolade: Callebaut :)


Til disse trenger du:




  • Muffin, lages av en blomsterutstikker og sjokoladekake med eggedosissmørkrem

  • Pinner og bånd

  • Rosa smørkrem og kakestrø



Muffinsen lages ved å presse sammen kakerester og krem til en ball. Putt denne nedi en blomsterutstikker og form den. Press den ut etterpå og avkjøl den i 30 minutter.


Slik:


PS Denne utstikkeren er en del av Wilton sin 3 deler blomsterutstikkersett. Det koster bare kr. 49.- mener jeg å huske :)



Sett så muffinsen på en pinne:



Når dette er gjort sprøyter du litt smørkrem oppå. Jeg brukte en stjernetip her. ( 1M)



Stø på kakestrø og knyt et bånd rundt pinnen og server til glade 6-åringer!



Dette er også en fantastisk fin ting man kan gjøre med barna. Det er veldig enkelt å trykke ut disse muffinsene og pynte dem er en lek. Gøy for både store og små.


I morgen skal jeg også ha et mini cupcakeskurs og gleder meg til å vise bilder derfra :)


Nyhetsbrev


Håper at alle som besøker siden melder seg på mitt nyhetsbrev. I mailen du vil få 1-2 ganger i måneden vil du få tips fra det søte liv :) Har du ikke registrert deg? Gjør det her


Facebook


Villa Perlesukker er også på Facebook.


Jeg håper dere får en fantastisk dag videre... :)


Til vi møtes igjen....



Valentine cupcakes



 

I dag fikk jeg et spørsmål om hva som har skjedd med meg ettersom jeg ikke har oppdatert bloggen på så mange dager. :)

Jeg har slappet av, planlagt kurs i London, startet planlegging til mine egne kurs, laget valentinecupcakes, prioritert venner, vært mye sammen med min familie og mine barn.... ja helt vanlige ting en mamma gjør. Jeg har også ryddet i kakeutstyret mitt. :) Det er bra å rydde dere. Så får man kastet masse gammel møkk, gitt bort noe ikke så gammel møkk og så har man plass til nye trendye ting.

Jeg skal om 5 dager til London og lære meg: piping skills, fondant fancys, cupcakes and cookies! Gleder meg som en unge og har masse plass til å shoppe kakeutstyr hihi.

Jeg lovet meg selv da jeg startet å blogge at jeg aldri skulle unnskylde meg for IKKE å ha oppdatert bloggen. Det synes jeg er så idiotisk så til alle dere som lurer: Jeg har også et liv utenfor bakingen ;) Utrolig men sant ;) hihi

Så er det litt slik at når man ikke er helt på topp så føler jeg ikke helt at jeg har noe å formidle. Så da blir det litt stille her på siden. Samtidig med at det har blitt ordnet litt på ting bak kulissene. Så nå håper jeg at ting fungerer:)

Denne uka skal jeg også ha et Cupcake minikurs for masse koselige mødre på Sørumsand. Jeg skal teste ut ting som jeg også skal gjøre på det samme kurset jeg skal ha til våren :)

Datteren i huset har også invitert noen venninner til teselskap denne uken og vi skal lage noen skikkelig søte ting til morsdag. Håper også å komme med bilder derfra.

På fredag fikk jeg meg et nytt kamera! Min forlovede kom sent hjem på fredag og hadde ikke sin vanlige fredagsblomst med seg ( ja jeg får blomster HVER fredag) men i stedet hadde han et speilreflekskamera :) Dette blir altså det aller siste innlegget med dårlige bilder fra meg. Så håper jeg at jeg får lært meg fort hvordan kameraet virker.

Så til Valentine cupcakes. Husk at om 1 uke er det alle hjerters dag:) For å lage disse trenger du:

  • Rød deig til kjeks

  • Coctailsticks

  • Hjerteutstikker

  • Rødt bånd

  • Smørkrem og sjokolade cupcakes.


Det første jeg lager er hjertene.

Rull ut deig og trykk ut røde hjerter:


Før disse stekes setter du en liten coctailstick inni på midten:


Stek disse i 4-6 minutter på 175 grader celsius.


Knyt så en sløyfe av rødt bånd rundt pinnen. Disse skal du stikke oppå cupcaken når disse er ferdige.

Bak cupcakes og lag en smørkrem etter ønske.

Fyll en sprøytepose og ha en rund stor tip på. Jeg brukte en engangssprøytepose som jeg rett og slett klipte rett av. Dvs ingen tip her i gården :)


Nå har jeg funnet ut hvordan jeg kan klare å lage disse toppene helt fine. Det er jo så lett når man vet hvordan:) Håper å kunne komme med en video på hvordan dette gjøres ... så følg med :) Eller bestill plass på et av mine cupcakeskurs til våren :) :)

Sett pynten oppi og server til din kjære :)


Søte og enkle cupcakes som alle klarer å lage:)


I morgen står en blomsterkake på planen og jeg har kommet på en liten morsom greie... men mer om det i morgen.

Ønsker dere alle en herlig uke:)

Husk å melde deg på mitt nyhetsbrev! For å få dette klikk her.

Til vi møtes igjen.....

Røde hjertekjeks


Det er ikke lenge igjen til Valentine eller som vi i Norge sier: Alle hjerters dag :) Jeg har planer om å glede både min forlovede og mine  venninner på denne dagen:)


Disse røde hjertekjeksene har jeg laget av en sukkerkjeksdeig med hvit sjokolade. Jeg lovet å fortelle dere hvordan jeg farger en deig og i dag får dere se hvordan :)


Til disse hjertekjeksene trenger du:




  • deig og rød pasta farge

  • hjerteutstikker ( hjertepepperkakeform kan også brukes)


Denne deigen er litt kleberig når den nettopp er laget og det er best å farge den før du legger den i kjøleskapet til "hviling". Ta delen du vil farge og legg i en skål.



Ha i litt farge og rør til hele deigen har fått en jevn og fin farge:



Slik:



Når deigen er ferdigfarget så legger du den i en liten brødpose. Slik kan deigen ligge i kjøleskapet til du skal bruke den.



Finn frem hjerteutstikkere. Jeg har brukt mitt hjerteutstikkersett fra Wilton. Mener dette settet bare koster 69.-



Stek hjertene i 7-9 minutter på 175 grader celsius.


Server gjerne lunkne med et kaldt glass melk til eller kalde til en kopp te eller kaffe :)



Har du tenkt til å bake til morsdag og Valentine?


Hva kunne du tenke deg til å se her på bloggen til disse feiringene?


Skriv gjerne kommentar og fortell hva du ønsker å se mere av.


Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet er like rundt hjørnet. Til dere som ikke har meldt dere på ennå: gjør det nå ved å klikke her. Hver måned vil du få 1-2 mail med tips om det søte liv.


Ønsker dere alle en strålende dag videre:)


Til vi møtes igjen....




hits