februar 2014

Iskake med multebær







Multe bær kalles også "skogens gull" .Den er oransje og smaker både søtt og syrlig. Navnet skogens gull kommer nok av at den er så vanskelig å finne samtidig som den kun er tilgjengelig en liten periode av året. De fleste bruker multebær i krem som dessert til julemiddagen og fryser derfor sitt "gull" ned i påvente av julefeiringen. Men om du har klart å skaffe deg et kilo eller to av dette "gullet" så anbefaler jeg deg å lage deg en iskake med krokan av en liten del.

Iskaker og ostekaker lages ofte med opphakket kjeks mikset med litt smør og presset til en flat bunn. Når man ikke blander noe annet i denne bunnen kan den noen ganger virke litt tam og fantasiløs. Det blir lite motstand og få kontraster i konsistens kan gjøre det hele nokså kjedelig.


Ved å lage krokan og ha i bunnen løser du dette elegant!



Krokan




  •     1 pk opphakket mandler Dr. Oetker ( 50 g )

  •     1 dl sukker ( 100 g)

  •     2 ss smør ( 25 g)


Ha smør, sukker og mandler i en stekepanne og la dette smelte på medium varme. Pass på at det ikke brenner seg og at du har kontroll på varmen.

La alt smelte sammen og når fargen er lys brun og alt sukker er smeltet heller du dette over på et bakepapir. Spre krokanen kjapt utover da dette stivner nokså fort.

La krokanen avkjøles. Hold unna 1/4 av krokanen til pynt.

Bunn

  •     1/2 pk Gjende kjeks ( 150 g )

  •     ca 130 g krokan ( 3/4 av oppskriften ovenfor)

  •     2-3 ss smeltet smør


Bunn:

Ha kjeks og 3/4 av krokanen i en matprosessor og miks det hele til en jevn masse.Ha til slutt i det smeltede smøret og ha massen i en kakeform a 20 cm. Husk bakepapir nederst i formen. En kakeform med ring eller kun en kakering anbefales da dette gjør det lett å lage kaken. Trykk massen godt ned slik at bunnen blir stødig. Men husk om du presser massen for hardt sammen vil bunnen bli hard og dermed  vanskelig å skjære.

Multekrem:




  •     200 g Philadelfiaost

  •     200 g melis

  •     1 pk kremfløte

  •     3 dl multebær


Pisk melis og philadelpiaosten til en fin og glatt masse.


Pisk opp kremfløten til en myk krem. Rør sammen ostemassen med kremen og ha i multebærene.


Hell det hele i formen og sett den i fryseren. La stå i 3-4 timer.


Pynt før servering med litt multebær og strø til slutt litt krokan over det hele.


TIPS: Krokan passer godt til kaker og desserter. Doble oppskriften og bevar hjemmelaget krokan til senere bruk.



Håper dere alle får en strålende dag!



Dåpskake og cookies

De gjeveste kakene er bryllupskaker og dåpskaker.

Hver gang vi får forespørsler om å lage disse blir jeg ekstra glad.

I disse tider planlegger jeg å lage dåpskakebordet til Caroline fra Fotballfrue.no og det er så gøy å lete etter inspirasjon og samtidig sette sammen smaker og farger.

Som regel går det jo i lyseblått og rosa og det er også farver jeg selv synes er kjempefine til disse anledningene.

DÅPSKAKE

Dåpskaken på bildet er en kake på 15 cm bred. Den er laget av 3 bunner og er 13-15 cm høy. Denne kaken er til 25 personer.

En slik kake koster rundt 1500.- alt etter hvilken smak man vil ha. Et eget design på en slik kake vil gi et tillegg på kr. 500.-

DÅPSCOOKIES

Flere og flere vil ha egne cookies til dåpen og vi ser at vi får flere bestillinger nå på dette.

Det er utrolig søtt og dekorativt med slike elefanter som matcher kaken.

Slike cookies tar vi kr. 79.- for og vi har en minstebestilling på 20 stk.

Slike cookies kan sendes i posten!

FORMER

Mange av dere spør oss via mail hvor vi kjøper utstikkere og om vi har linker til nettsteder.

Det vi gjør når vi skal handle til nye oppdrag er å google: cookie cutter elephant eller navnet på typen man ønsker. Da kommer det mange forskjellige nettbutikker opp.

Vi handler mye på amazon.com

En figur tar lang tid å modellere og skal du ha en figur på kaken din må du regne med en merpris på kr. 150-250.- alt etter type figur.

Husk på det at en marsipankake vil aldri kunne blitt pyntet på denne måten. Den skal fylles med krem og trekkes med marsipan så vil du ha en slik kake som dette må du regne med at det er en sjokolade/sitron eller vaniljekake på innsiden :)

Ønsker dere alle en herlig dag videre :)

Snickersmakroner

Hei alle sammen!

I dag var det litt vanskelig for meg å komme meg ut av senga. Det var flere grunner til det :)

Helgen har blitt brukt på Mathallen og et herlig opphold på Scandic Vulkan. Gode venner, god mat og bobler i glasset og jeg tror klokken nærmet seg fem på morgenen på søndag da jeg tuslet inn ved resepsjonen. Fantastisk!

Søndagen ble like busy og etter en veldig koselig frokost på hotellet :) hastet vi opp til Holmenkollen og Stay Fit med Lene Alexandra.  Mer om helgen siden.....

Vinterferien er også over og i går kveld var alle barna samlet igjen. En har vært nordpå hos mine foreldre og hadde mange historier og de andre to som har vært hjemme har vært på overnatting hos venner. Gjensynsgleden var stor!

For tiden har døgnet for få timer og i dag er det både baking til bok og fotoshoot som står på planen. Mye spennende :)

PASSIONATEBAKING

I forrige uke fikk vi besøk av Fredrik fra passionatebaking.blogg.no

Fredrik er 16 år og vant vår julekonkurranse 24 desember.

I stedet for å bare sende hans nye kjøkkenmaskin fra Electrolux hjem inviterte jeg han på en bakedag hvor vi testet ut maskinen og jeg fikk gitt han noen råd. Faktisk fikk jeg selv noen fine tips tilbake :)

Vi bakte Snickersmakroner og her er oppskriften:

SNICKERSMAKRONER

  • 100 g eggehvite

  • 60 g sukker

  • 130 g mandelmel

  • 170 g melis


Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.

Bland mandelmel og melis sammen og sikt dette i.

Rør ut all luft til massen blir skinnende.

Sprøyt dette ut på papir og la dem tørke i minst 30 minutter.

Stekes på 130 grader varmluft i 11 minutter.

SJOKOLADEGANASH

  • 200 g fløte

  • 200 g sjokolade 70 %


Kok opp fløten og hell denne over sjokoladen. Hakk gjerne sjokoalden opp i små biter slik at den smelter lettere.

SALT KARAMELL

  • 3 dl fløte ( 1 pk fløte)

  • 200 g sukker

  • 200 g glukose

  • frø fra en vaniljestang

  • 80 g usaltet smør

  • ca 5 g havsalt


Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i glukose og rør dette godt sammen.

Ha fløten og vaniljefrøene i kjelen og rør dette godt sammen. Trekk kjelen fra varmen og ha i smøret. Smak til med salt. Noen liker karamellen litt mer salt enn andre :)

Sett det hele i kjøleskap.





Når skallene er ferdige legger jeg alltid hele brettet med papir i fryseren. Da er det lettere å ta dem av papiret.

Fyll makronene med sjokoladeganashe, karamell og peanøtter og par skallene som er like størrelser sammen.

Deilige makroner....



Fredrik fyller karamell i makronene som han skal ha med hjem :)

Smil :) :) :)

En glad gutt med en ny kjøkkenmaskin.

Da jeg spurte Fredrik om han hadde en kjøkkenmaskin fra før sa han at han brukte å låne naboen sin når han skulle bake så jeg er glad han nå har en egen maskin han kan bake med :)

Ønsker dere alle en strålende dag videre!

Prøvesmaking bryllupskake





Skal du gifte deg i sommer?

Har du enda ikke booket din bryllupskake?

BRYLLUPSKAKE PRØVESMAKING

Kom til oss i Villa Perlesukker lørdag 8. mars mellom 12.00-14.00 og få en smakebit av våre bryllupskaker.

Bryllupsdagen er en av de fineste dagene i ditt liv og vi i Villa Perlesukker synes det er viktig at de som bestiller kake fra oss til denne viktige dagen også får smake på hva som faktisk blir levert.

I løpet av noen få timer vil du kunne se hvordan vi bygger opp et kakebord og få tips til hva som er viktig å tenke på når du skal sette sammen bordet som egentlig skal være prikken over i-en på en slik dag.

Ved siden av deler vi ut smaksprøver av de forskjellige kakene og forteller litt om hva som er mulig når det kommer til bryllupskaker.

Vi har også en del andre søtsaker som vi viser frem :)

CUPCAKES

Mange vil gjerne kombinere cupcakes med hovedkaken. Det er fullt mulig. Hos oss har vi 6 forskjellige smaker dere som brudepar kan velge mellom.





Vil du være med på prøvesmaking?

Send mail og meld deg på til: post@villaperlesukker.no

Det vil være begrensede plasser. Dette fordi vi gjerne vil ha tid til hvert enkelt brudepar.

Vi gleder oss til å treffe dere!





Sjokoladecupcakes med appelsinkrem

Kjære lesere.

I dag får dere en knallgod oppskrift fra meg!

Det er vinterferie og barna har fri. Jeg hadde lovet Annika at jeg skulle ta meg en fridag slik at hun og jeg kunne bake en hel dag :)

Hun fikk lov til å lage alt til denne oppskriften og etter 4 timer spurte hun: Er jeg ansatt nå?

Å koke appelsinene, presse dem, lage appelsinkrem for så å lage cupcakes er en tidkrevende jobb, men det blir en herlig smak når du er ferdig.

APPELSINKREM

Appelsinkremen er greit å lage dagen før. Den står seg stiv og fin i kjøleskapet natten over og er da perfekt til både fyll og smakstilsetter i kremen som skal oppå cupcaken.

 


  • 3 dl appelsinsaft

  • 6 ts appelsinskall ( raspet)

  • 225 g sukker

  • 12 eggeplommer

  • 180 g usaltet smør fra Tine


  •  


Kok opp vann og hell over appelsinene. Dette gjør vi for å få frem den gode appelsinsmaken. Gjør dette to ganger.

Nå lukter det appelsin i hele kjøkkenet :) :) :)

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og varm dette forsiktig opp.

La massen koke til slutt slik at den blir tykk og fin men HUSK varmer du dette for raskt opp brenner det seg og du ødelegger kremen.

Dette burde ta ca 15-20 minutter.
 



Når kremen koker setter du den kald. Gjerne med plastfolie over slik at du ikke får en tykk hinne på i løpet av natten.

SJOKOLADECUPCAKES

 


  • 85 g kakao

  • 2 dl varmt vann

  • 350 g hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts salt

  • 340 g smør

  • 280 g sukker

  • 4 store egg

  • 2 ts vaniljesukker

  • 2,5 dl kesam eller rømme

  • 150 g sjokoladeknapper


  •  


Ha smør og sukker i en bolle og miks dette sammen.  Ha i ett og ett egg av gangen og miks dette sammen. Ha i vann og kakao.

Ha mel, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle. Sikt dette i det andre.

Tilslutt har du i kesam eller rømme og sjokoladeknappene.

Ha røren i muffinsformer og stek dem på 170 grader i 15 minutter.

 

 

 

 

 

 

APPELSINKREM 

 

 


  • 3,5 dl melk

  • 4 ss mel


Kokes opp til en pudding og avkjøles.


  • 500 g smør

  • 500 g melis

  • 300 g appelsinkrem fra oppskriften over

  •  

Pisk melis og smør hvitt og ha i puddingen. Rør så i den stvis appelsinkremen fra kvelden før :) Ha i litt oransje farge om kremen blir for blass.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En deilig cupcake!

 

 

 

 

Ønsker dere alle en strålende dag videre <3

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

 

 

 

 

Napoleonskake





God morgen alle sammen!


Det er strålende dager ute og solen skinner. Vel den gjorde i alle fall det da jeg sto opp i morrest :)


I dag sto jeg opp klokken 5.00 og fikk god tid til meg selv før 3 av barna våknet. Jeg laget vafler til frokost til stor jubel hos minsten som i rene ekstasen utbrøt: NAM MAMMA!!!


Det var helt klart en fantastisk start. På vei til jobben fikk jeg en telefon fra min grundervenninne Lene Alexandra som var like energisk som meg. Vi planlegger noe kjempegøy sammen! Men mer om det senere :)


Det er vinterferie og barna har fri og vi har invitert noen venner hit til konditoriet i dag. Det blir sjokoladecupcakes med appelsinkrem :)


Før den oppskriften kommer ut får dere kose dere med denne herlige vrien på Napoleonskake .....


Napoleonskake


Napoleonskake kalles også Mille-feuille som er fransk og betyr tusen lag. Navnet gjenspeiler hvordan kaken er bygd opp. Nemlig med butterdeig som er flere hundre lag av smør og deig.  


729 lag for å være helt korrekt.


Å lage butterdeig er et tidkrevende arbeid og butterdeig er noe til og med de beste konditorene anbefaler å kjøpe i dagligvare. Så kjøper du butterdeigen ferdig er dette en deilig søtsak du ikke bruker lang tid på å lage. Vaniljekrem derimot anbefaler jeg at du tar deg tid til å lage selv da denne på ingen måte kan sammenlignes med ferdigkjøpt.Oppskrift på butterdeig finner du her.


Du trenger:




  • 1 pk butterdeig

  • 1 pk kremfløte

  • Vaniljekrem

  • 200 g bringebær


Vaniljekrem:

  • 1 vaniljestang

  •  2 dl melk

  •  1/2 dl melk

  •  3/4 dl kremfløte

  •  55 gram sukker

  •  30 gram eggeplomme ca. 2 stk

  •  20 gram maizena 2 ss


Vaniljekrem:


Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.


Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.


Ha resten av melken og maizena i en liten bolle og rør til det er klumpfritt.


Visp inn eggeplommene i maizenablandingen.


Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen.


Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.


La kremen småkoke i 1 minutt men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.


Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl!


Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.


Butterdeig:


Legg to lag butterdeig oppå hverandre og kjevle dette tynt. Stikk mange hull med en gaffel i deigen og stek den på 200 grader i 10-15 minutter.


Stikk ut former med en firkantet eller rund utstikker. Hver bit trenger 3 stk.


Butterdeigen er ikke så sprø som man ville tro og stikker ut former går overraskende lett.



Servering:


Pisk 2 dl kremfløte til krem og bland dette med 300 g vaniljekrem. Bland dette forsiktig og ha kremen i en sprøytepose. Sprøyt ut kremen på det nederste butterdeiglaget og legg et nytt lag oppå. Sprøyt krem i midten på dette andre laget og legg bringebær rundt.


Det siste laget legges opp ned på toppen slik at den glatte siden kommer opp. Før dette legges oppå kan det være greit å strø melis oppå. Legg laget med melis til slutt pent oppå bringebærene og server.


Tips: Stikk ut sirkler med små shotglass og sprøyt på en liten perle med krem. Legg et bær oppå og du har en deilig søt petit four.



Tips 2: Mange blander napoleonskremen med 50% krem/vaniljekrem. Min erfaring er da at kremen ikke blir stiv nok og at kaken blir ustabil. Ved å blande ca. 60% vanlijekrem i god stivpisket krem får du en napoleonskrem som er stiv nok til å holde et ekstra butterdeiglag.






Ønsker dere en strålende dag videre!

Ta vare på hverandre!









Sjokoladecupcakes

 

 

I går møtte jeg flotte Caroline fra fotballfrue.no

Datteren skal døpes og kakebordet som skal lages har vi fått æren av å lage.

Jeg sto opp klokken 5.00 for å lage ferske sjokoladecupcakes og bringebærcupcakes.

Mange av dere har etterspurt oppskriften på denne og her er den altså :)

CHOCOLATE CUPCAKES

  • 150 g smør
  • 3 store egg ( 4 små)
  • 7 dl sukker
  • 1,5 dl kakao
  • 7 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljsukker
  • 4 dl lettrømme
  • 3/4 dl melk
  1. Smelt smør i en kjele og avkjøl.
  2. Skille eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.
  3. Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.
  4. Rør deretter inn rømme og vaniljesukker. Bruk stålvisp for å få det jevnt.
  5. Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og balnd til en klumpfri deig.
  6. Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!
  7. Fyll til slutt muffinsformer ca 55 gram.
  8. Stekes på 175 grader i 20 minutter.

 

KREM

  • 4 egg
  • 200 gram melis
  • 400 gram sjokolade
  • 200 gram Tine smør

 

Bruker du god, mørk sjokolade ( 70 %) får du en deilig krem til kaker og cupcakes.

Pisk egg og melis til eggedosis.

Smelt smør i en kjele og ha i hakket sjokolade og la dette smelte på lav varme.

Ha sjokoladeblandingen i den piskede eggedosisen og la kremen avkjøles. Gjerne overnatten :)

De hvite muffinsformene er fra partydesign.no

 

Ønsker dere alle en herlig dag videre :)

God klem!

Flere flotte oppskrifter på Cupcakes finner du her: Mine beste Cupcakes

Om du har lyst til å følge meg kan du gjøre det på Instagram, Pinterest , Facebook

eller følg galskapen på snapchat: annebrith.no

 

Morsdagskake

 

Det er morsdag i morgen!

Nedenunder følger en god oppskrift på marsipankake.

 


Marsipankake

Det flotte med en marsipankake er at man kan variere fyllet slik at den som skal få kaken får sin favorittsmak i kaken. Jeg kjenner en mamma som elsker banan og sjokolade. Vil man blidgjøre henne så lager man for eksempel en kake fylt med banankrem og sjokolademousse. En annen mamma jeg vet om digger jordbær og hvit sjokolade, som for øvrig er en killerkombinasjon i en kake.

Min kake skal gis til en herlig mamma som elsker den tradisjonelle marsipankaken med vaniljekrem og valnøtt. Noen kaller også denne kaken for lukket valnøtt.



Du trenger:

    • Sukkerbrød 20-22 cm

 

    • Vaniljekrem

 

    • 2 pk pisket kremfløte

 

    • 200 g hakket valnøtter

 

    • Aprikossyltetøy

 

    • 500 gram marsipan

 

    • Roser og glasur til pynt



Sukkerbunn:

    • 4 egg

 

    • 1 dl sukker

 

    • ½ dl hvetemel

 

    • ½ dl  potetmel

 

    • 1 ts  bakepulver



Sukkerbunn:

Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt det tørre i. Rør forsiktig. Fyll en form på 20 cm og stek den på 175 grader i 30 minutter. Avkjøl.



Vaniljekrem:

    • 1 vaniljestang

 

    • 2 dl melk

 

    • 1/2 dl melk

 

    • 3/4 dl kremfløte

 

    • 55 gram sukker

 

    • 30 gram eggeplomme (2 stk)

 

    • 20 gram maisenna (2 ss)



Vaniljekrem:

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.

Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.

Ha resten av melken og maisenna i en liten bolle og rør til det er klumpfritt. Visp inn eggeplommene i maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen. Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.

La kremen småkoke i 1 minutt, men pass på at det ikke brenner seg på bunnen. Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl! Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.

Sette sammen kaken:

Del sukkerbrødet i 3 like store deler.

Pisk kremfløten opp til myk konsistens. Ta ut ¼ av kremen og bland dette med den avkjølede vaniljekremen.

Legg det nederste laget med sukkerbrød på et kakefat og pensle det med aprikossyltetøy eller annet syltetøy. Ha vaniljekremen oppå og legg et lag til med sukkerbrød over. Pensle på nytt syltetøy på bunnen og legg halvparten av kremen som er igjen i bollen oppå. Strø hakkede valnøtter på kremen og dekk dette med siste lag sukkerbrød.

Dekk hele kaken med siste halvpart av krem.

Kjevle ut et marsipanlokk på ca 30-40 cm og legg dette over kaken. Sørg for at lokket ikke har folder på sidene.

Pynt med roser og glasur på toppen.

TIPS: Et marsipanlokk legges perfekt på en kake om det kjevles dobbelt så stort som kakens størrelse. Da unngår du å få folder nede på kanten. Jo mer erfaren baker du er jo mindre lokk kan du kjevle.

 

Ønsker dere en herlig dag videre :)

 

 


Den store bryllupsfesten!



Søndag 9. februar fra klokken 12.00-18.00 har du mulighet til å bli med oss på: Den store bryllupsfesten :)


Skal du gifte deg i år og bor i nærheten av Oslo så bør du ta turen inn til Scandic Vulkan og Mathallen kommende søndag.


BRYLLUP


Dette er vel kanskje den mest gjeve kaken det går an å få lage for en konditor. Bryllupsdagen skal være spesiell og flott.....akkurat slik brudeparet har ønsket seg på sin aller mest romantiske dag. Kaken skal være prikken over Ien og være med som et høydepunkt.


Kommende søndag skal vi vise frem et bryllupskakebord og dele ut smaksprøver til brudepar som booker tid til dette.


PRØVESMAKE VÅRE KAKER


Skal du gifte deg i sommer og vil prøvesmake våre kaker så MÅ du altså bestille tid før du kommer. Vi regner med at det blir stor pågang på akkurat prøvesmakingen og vi vil ha tid til hvert brudepar slik at vi kan fortelle om smaker og design. Prøvesmaking kan bestilles via: post@villaperlesukker.no


Bryllupskake


De aller fleste kakene vi lager er stablekaker. Vi har 3 varianter av denne på smak:  Sitron, sjokolade eller vanilje. Vi trekker våre kaker med marsipan eller fondant.


Noen brudepar foretrekker marsipankake. Vit at om du vil ha en slik kake så er det absolutt ikke å anbefale å stable denne på noen som helst måte. Marsipankaker må settes på fat og på stativ som er egnet for dette.


Våre bryllupskaker koster fra kr. 75.- per kuvert.


Cupcakes


Vi har mange forskjellige smaker på cupcakes men de mest populære er: Karamell, sitron, bringebær og sjokolade. Disse 4 typene vil vi ha med oss på messen og kan kjøpes til en tilbudspris på kr. 150.- for 4 stykker.


Våre cupcakes har blitt veldig populære og vi lager alt fra bunn.


Bryllupscupcakes med spesiell pynt og design koster fra kr. 45.-


Cookies


Som eneste konditori i Norge tilbyr vi sugarcookies. Dette er kjeks med smak av sjokolade, vanilje, sitron eller appelsin pyntet med sitronglasur. Vi stikker ut kjeksen i ønsket form og pynter den i stil med tema i ditt bryllup.


Vi vil ha med både smaksprøver på dette og gode ideer til å lage disse selv.


Bryllupscookies koster fra kr. 39.-


Kom innom vår stand på Den store bryllupsfesten kommende søndag og få tips og ideer til ditt eget bryllup.





VINN BILLETTER


Legg igjen ditt navn i kommentarfeltet under og vinn 2 billetter til denne herlige messen :)


Vi trekker en heldig vinner på torsdag!




Ønsker dere en herlig kveld!


Husk at om du vil følge med på hva vi driver med hver dag så kan du følge oss på Instagram :)


Deilig bananostekake

Er du glad i banan? Da vil du elske denne!

Banan er en frukt som brukes altfor sjeldent i baking synes jeg. Grunnen til dette er nok at kaker med banan fort kan bli litt tunge og for søte.

Dette er en herlig frisk ostekake med banan. Fordelen med banan foran andre frukter og bær er jo at de er tilgjengelige hele året.  Ved å bruke en sjokoladekjeks som bunn blir ikke kaken så mektig som om man for eksempel skulle brukt digestivkjeks. Kaken er også toppet med strøssel for å få en krispy kontrast i konsistensen.

Det du bør tenke på når du skal lage denne kaken er at du moser bananen og appelsinsaften sammen. Ved å gjøre dette unngår du at bananen misfarger seg og blir brun og du får et resultat som ser mer delikat ut.

Du trenger:

  • Banankake
  • 50 g hvit sjokolade
  • Strøssel fra Dr. Oetker

 

 

Banan ostekake

  • 75 g smør
  • 200 g sjokoladekjeks
  • 100 g hasselnøtter
  • 200 g bananer
  • 1 dl appelsinjuice
  • 6 plater gelatin
  • 300 g kremost
  • 110 g sukker
  • 3 eggeplommer
  • 2,5 dl kremfløte

Miks sjokoladekjeks og hasselnøtter i en foodprosessor.

Smelt smøret og ha dette i . Fordel masse på en firkantet form 20x20 og trykk dette godt ned som bunn.

Sett kjølig.

Legg 6 plater gelatin i bløt og kok opp appelsinsaften. Når saften koker trekker du kjelen av pannen og har i de myke gelatinplatene slik at dette blir løst opp. Avkjøl.

Mos bananene og appelsinsaften i en matprosessor.

Pisk eggeplommer, sukker og kremost til en luftig masse og bland forsiktig i de moste bananene.

Pisk til slutt kremfløten og vend denne i.

Hell massen i formen og la dette avkjøles.

Følg meg gjerne på snapchat: annebrith.no

hits