februar 2015

After Eight macaroons



Hei dere!

Det var så utrolig mange av dere som ville ha oppskriften på disse deilige After Eight makronene så her kommer den :)

Oppskriften på makronene er den samme som alltid bare at du må dele porsjonen i 2 og farge en del grønn og en del brun.

OPPSKRIFT PÅ MAKRONER Ca 80-100 stk



  • 300 g eggehvite

  • 180 g sukker

  • 390 g mandelmel

  • 500 g melis

  • grønn og brun pastafarge


Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. Del røren i to og farg den ene delen grønn og den andre brun.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.



FYLL

Fyllet i disse er todelt. Det er en del med mint og en del sjokoladekrem.

SJOKOLADEKREM

  • 2 egg

  • 100 gram melis

  • 200 gram sjokolade

  • 100 gram smør


Framgangsmåte


Pisk egg og melis til eggedosis.

Smelt smør i en kjele og ha i hakket sjokolade og la dette smelte på lav varme.

Ha sjokoladeblandingen i den piskede eggedosisen og la kremen avkjøles.

MINTKREM

  • 400 gram sukker

  • 118 gram vann

  • 160 gram glukose

  • mintdråper


Framgangsmåte


Vei opp alt og ha dette i en stor kasserolle. Rør forsiktig rundt og sett en plate på fullt.
Sett kasserollen oppå platen. Det som er viktig nå er at alt varmes opp så hurtig som mulig til 114 grader.

Når massen er 114 grader har den kommet til det som kalles » soft ball stage» og du kan lett ta en skje av massen, helle den i et kaldt glass med vann og se om massen former seg som en myk ball.

Om massen ikke holder seg sammen er ikke temperaturen på 114 grader.

Når massen har nådd 114 grader så tar du alt av varmen og heller det oppi en stålbolle.

Her skal massen hvile til den når 60 grader.

VÆR FORSIKTIG massen er lett å brenne seg på!

Når massen har nådd 60 grader kan du begynne å mikse den i mikseren på lav hastighet.

Ha til slutt i mintdråpene.



Dette er frem til i dag den aller beste franske makronen jeg har smakt.

Synes du det er vanskelig med franske makroner?

Kjøp vår miks HER







3 for 2 tilbud på kurs i Drammen og Sandefjord!



21. februar er jeg i Drammen!

22. februar er jeg i Sandefjord!

Bli med på kurs i en av disse byene du også! Vi er allerede flere som skal, men vi ønsker enda flere å dele bakeglede og kunnskap med :)

Har du en du ønsker å ta med deg, så er tiden inne for å si fra nå! Eller kanskje du og en venninne har vurdert dette, men kanskje ventet på nettopp denne anledningen?

Bruk vårt 3 for 2 tilbud, og meld deg på i dag! Meld deg på Kakekurs og Cookies & Cupcakes, så spanderer vi Franske Makroner kurset på deg :D

Tilbudet er kun gyldig 10.2 - 17.2.2015, og kun på disse to kursstedene.

Påmelding stenger Onsdag 18.2.2015, så det er lurt å være rask, så du/dere får plass.

Har du allerede kjøpt et kurs, men ønsker alle 3? Kontakt oss på post@villaperlesukker.no , så ordner vi det :)



FRANSKE MAKRONER

Siden høsten 2013 har vi solgt nesten 50.000 av disse herlige småkakene.

Mange spør meg hva hemmeligheten er og da svarer jeg: Det er ingen hemmelighet! Oppskrift og fremgangsmåte ligger på bloggem men mye ligger i det å lære seg å se den rette konsistensen på både marengs og ferdig røre.
Akkurat dette lærer du ila dette morsomme 2 timer lange kurset.

Du vil få mer info om kurset og adresse for dagen etter at du er meldt på.

Klokkeslett er: 14.00-16.00

Hvis du vil bli med i Drammen klikk deg inn HER

Vil du melde deg på i Sandefjord finner du info om kurset HER





COOKIES & CUPCAKES

I dette kurset settes det fokus på smak, bakingen og stekingen av Cookies.

Hva kjennetegner en god oppskrift?
Hvordan velge den beste oppskriften?
Hvilke råvarer bruker jeg?
Hvordan få den rette konsistens?
Hva gjør jeg når det går galt?
Hvordan skal temperaturen være?
Hvordan skal jeg steke mine cupcakes/cookies?
Hvordan blir kremen fluffy?
Sprøyting og sprøyteteknikker?

Dette er et kurs både for deg som er nybegynner og som vil lære  mer om baking og hvilke basiskunnskaper man bør ha for å ta fatt på baking for å få et perfekt resultat men også for den som har litt mer erfaring.

I løpet av kurset skal vi lage krem til cupcakes, lage glasur og lære hvordan vi sprøyter ut kremer og glasurer.

Du finner kurset ved å klikke HER i Drammen, og HER for Sandefjord.



KAKEKURS

Hva er egentlig hemmeligheten bak en perfekt kake?

Den skal smake godt, være saftig, gjerne ha kontraster i konsistens og helt til slutt skal den se bra ut.

I dette kurset går vi gjennom en del grunnleggende prinsipper innenfor baking.

Råvarer, teknikker, utstyr og tips til selve pyntingen.

I løpet av kurset lager vi kremer, trekker vi kakene og pynter vi den. kaken får du med deg hjem i en flott kakeeske.

Dette kurset varer i 4 timer og starter klokken 16.00.

Se mer info, og bestill din plass HER for Drammen, og HER for Sandefjord.

Gleder meg til å treffe dere :)







Jelly Beans Macaroons

Makrongalskapen vil ingen enda ta!

Siri fant på en ny smak After Eight denne uken og jeg kom opp med at jeg ville teste ut Jelly Beans i makroner.

Jeg elsker Jelly Beans og kan spise meg syk av dem og i går da vi lagde disse klarte jeg å spise en hel rekke av disse.... jeg tror jeg spiste 12 stykker haha...

VELDIG GODE!

Og jeg er helt sikker på det er den nye smaken som virkelig skal slå an hehe...

Så om du ikke orker å lage disse selv så er det bare å komme innom oss i konditoriet vårt og kjøpe dem :)

OPPSKRIFT PÅ MAKRONER Ca 80-100 stk

 

    • 300 g eggehvite

 

  • 180 g sukker

 

 

  • 390 g mandelmel

 

 

  • 500 g melis

 

 

  • rosa og blå pastafarge

 

 

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel»

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter.

Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. Del røren i to og farg den ene delen rosa og den andre blå.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter.

Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.

FYLL

Det oransje fyllet er laget av fløte som er kokt opp med Jelly Beans smeltet oppi.

Dette tar tid å lage. Sikker 30 minutter koketid.

Du trenger:

    • 3 dl fløte

 

  • 300 g Jelly Beans

 

 

  • 200 g smør

 

 

Kok opp fløten i en kjele og ha i Jelly Beans.

La dette koke til alle Jelly Beans er smeltet. Dette kan ta tid.

Her tok det 30 minutter.

Jo mer det koker jo tykkere blir det.

Når alle Jelly Beans nesten er helt smeltet ( jeg ville ha litt biter i kremen min så jeg lot det være små stykker av Jelly Beans igjen men vil du ikke dette så koker du det 5-6 minutter til)

La massen avkjøle seg.

Pisk opp smør til det er hvitt og luftig og bland Jeally Beansganashen med smøret.

Dette fyller du dine makroner med!

Så er det bare å legge topp oppå bunner og spies dem!!

Deilig!

HUSK!

Kommende søndag er det morsdag og kommer du innom konditoriet vårt i morgen så får du 3 pakker makroner for prisen av 2!

Nå har jeg en oppfordring til dere :) Om du liker innlegget og vil jeg skal dele flere slike oppskrifter vil du da:

Like dette innlegget ved å trykke på den blå facebookknappen under her og følg meg på Instagram eller Facebook!

Takk!

Melisglasur på cookies




God morgen dere :)

Mange har etterspurt fortsettelsen på melisglasurinnlegget og her kommer det!

Nå har dere lært hvordan dere lager melisglasuren perfekt.

Hvis du vil lese innlegget med oppskrift på melisglasur følger du DENNE LINKEN.

Melisglasuern er nå laget og det er denne tykke melisglasuren du skal farge i ønsket farge.

Det er også denne tykke melisglasuren du skal bruke i en sprøytepose og lage kant rundt med rundt hver cookies.

Jeg bruker å gjøre det slik:

 


  1. Jeg deler melisglasuren inn i så mange deler som jeg skal ha farger i.

  2. Jeg farger alle delene. Her har jeg farget rosa og mintgrønn.

  3. En del av den rosa tykke glasuren går i en sprøytepose med tip 2 eller 3. Denne brukes til kant.

  4. Resten av den tykke glasuren tilsettes vann og tynnes ut.

  5. Jeg heller den tynne glasuren i en flaske og bruker den til å fylle cookiesen inni.


  6.  




Her har jeg laget kantene.

Den tynne glasuren sprøytes ut av flasken.

Disse flaskene koster kr. 25.- på Clas Ohlsson :P

Her gjør jeg det samme med den mintgrønne.



Ferdig.

De skal nå ligge og hvile til neste dag.

Sprøyter du på pynt for tidlig så blir pynten farget av fargen på cookiesen :)

Håper du har en fin dag.

Det kommer nok litt flere innlegg her i dag... mye som jeg må oppdatere :)

God klem!

 

 

 

 

Peggy Porschen - Cupcakes



Jeg er stor fan av Peggy Porschen og alt hun lager er helt fantastisk.

Det som er så overraskende med henne og det hunlager er at det faktisk smaker bedre enn det ser ut.

Oppskriftene er superflotte og når du lager noe fra hennes bøker så vet du bare at det er bra.

Det liker jeg!

Nå har jeg akkurat anskaffet meg denne miniboken som jeg mener jeg kjøpte for bare kr. 79.- på amazon.

Boken er en miniutgave som hun har dedikert til sin lille sønn Max.



25 forskjellige og helt nydelige oppskrifter har Peggy samlet i denne lille fasjonable boken sin.

Jeg har bare et ord ELSK!

Boken anbefaler jeg deg å kjøpe på amazon eller ebay.

Det gjorde jeg og det gikk 1 uke så hadde jeg den i hus :)

DAGEN I DAG

For en start det var på dagen i dag. Annika hadde bestemt seg for å stå opp klokka 4.50 for å ha god nok tid haha så klokken ringte og hele huset våkent. Like greit å komme seg igang. Christian på snart 3 bestemte seg for at han var gammel nok til å bare ha truse på og JA jeg vet det er sent men jeg har ikke stresset med det...nå skulle han starte med dette og det var ikkehelt planlagt....

Jeg var ikke helt bra enda fra i går... hostet og harket og da jeg skulle ta hostesaften ville jo resten av huset også ha fordi hoster jo like mye. Tran, B-vitamin og C-vitamintablett innabords, en Sven som var syk. Mail må sendes til læreren før klokken 8.00 slik at de ikke tror barna er forsvunnet.

Mail sendt, minste på potta, vaske hender og snørr fra alle, så frokost. En vil ha korn den andre brød... Gud hjelpe meg. En katt som maser etter mat...men han får ikke noe han må ta musene først.

Alle barna ut i bilen minus sven som holdt senga.

Måtte stoppe innom Rema for å handle halstabletter til de andre barna og så til barnehagen med Christian. Christian levert. Klem til Annika og Espen og så til Rema igjen for å hente noe som jeg selvsagt glemte.

Sms til Sven på 11 år:

Jeg: Trenger du noe på Rema?

Han: Epler og bananer.

Jeg: Noe godt?

Han: Ja takk.

Jeg: Hva da?

Han: Bare finn noe!

Jeg: Brus ...godteri?

Han: Kødder du?

Jeg: Jepp....

HAHAHA....

Barna ass! Jeg ville ikke vært foruten men akkurat i dag kjenner jeg at det er godt å komme på jobb hahaha

Nå er det fotoshoot på gang i konditoriet... føler meg ikke helt 100% etter gårdagens feberkule men jeg har pakket på med litt paracet og ibux og gleder meg til å se Karianne igjen så dette er jeg helt sikker på blir en topp dag :)

PS. Det nydelige stoffet kommer fra lappelykke.no ELSK2

Cookies til hele Norge!

Endelig er dagen her!

Vi har jobbet så lenge med å utvikle cookies som vi kan sende på bestilling.

Vi har fått flere hundre henvendelser fra dere der ute på om vi sender cookies i posten, og vi har jobbet med dette i over 3 måneder nå for at det skal bli bra.

I først omgang er det noen få utvalgte cookies som lages og sendes.

LUFTBALLONGER

Du kan kjøpe dem i fargene gul, lilla, rosa, lys blå eller mint og du kan kjøpe 4, 6 eller 10 stykker.

Luftballong 4 stk

Luftballong 6 stk

Luftballong 10 stk



UGLER

Dette er et illustrasjonsbilde. Uglene som sendes vil ikke ha den perlekanten fordi det vil kunne falle av i posten.

Uglene kan bestilles i samme farger som luftballongene.

Ugle 4 stk

Ugle 6 stk

Ugle 10 stk



ELEFANTER

Disse var de aller første cookiesene jeg begynte å lage og det har tatt helt av siden første instagrambilde.

Du får kjøpt dem i fargene rosa, lys blå, mint, lilla eller gul.

Elefant 4 stk

Elefant 6 stk

Elefant 10 stk

Hjerter 4 stk kr. 149.-



Så har vi de egendesignede cookiesene :)

Runde med logo:



Eller til et bursdagsbarn:



Firkantede cookies til bedrifter eller lanseringer for nye produkter:



Om du har spørsmål eller er usikker på hvordan du skal bestille cookies til din feiring så kan du bare ta kontakt med oss på post@villaperlesukker.no

Vi gleder oss!



Max har bursdag!



I dag har Max 5 årsdag og jeg var så heldig at jeg fikk lage kaken :)

Max er yngste sønn til Treningsfrue Camilla.

Kaken er bygd opp av en sjokoladekake med lys sjokoladekrem.

Jeg har brukt 3 former a 18 cm og laget 3 bunner med sjokoladekake.

Så har jeg brukt den lyse sjokoladekremen som du finner oppskriften på HER.



Max er enormt fan av VIF og det måtte bli en rød, blå og hvit kake med et bilde av han.

Cookies i bokstavene MAX på toppen gjør det hele litt Villa Perlesukker "style"



Camilla har skrevet et eget innlegg om feiringen HER

Kaken er gitt som en gave fra meg til familien og derfor har Camilla gjort som hør og bør merket sitt innlegg med: Sponset!

Denne kaken er nok til 25-30 personer, og med cookies og spiselig bilde av bursdagsbarnet, vil en slik kake ligge på kr. 2.500.- i pris for dere som lurer på dette.

Det er også satt på 4 stjerne med gullglitter noe som også ikke er en billig affaire :)

Ønsker dere en herlig søndag videre!



hits