hits

februar 2016

Bakekurs

Reklame for eget kurs

Lørdag var det tid for bakekurs igjen og det er lenge siden jeg har gledet meg så mye til å bake med dere der ute.

For en herlig dag det ble! Jeg kjente det allerede på vei inn til Oslo og Mathallen at det kom til å bli en fin dag. Solen skinte fra skyfri himmel og vel fremme på Mathallen var det kun blide fjes å se.

Vi startet med det første kurset hvor fokuset var å lære og bake. Altså hvordan mikser vi ingredienser sammen for å få et perfekt resultat. Hva er viktig med egg, sukker, mel og smør?

Vi bakte vaniljekake og mens den sto og godgjorde seg i ovnen ble det fokus på franske makroner. Disse små og herlige søtsakene som det til tider kan være umulig å få til. Å kunne se forskjellen på marengsen fra den går fra glatt og kremfarget konsistens til den blir matt for så å bli glatt og hvit må man være på et kurs for å lære. Det kan du ikke lese deg til. Akkurat som konsistensen på den ferdige røren og hvordan den skal se ut når du sprøyter makronene ut.

På det andre kurset sto dekorering i fokus og vi snakket om fondant og marsipan og hva det faktisk er som får en kake til å smake godt. 

Selv var jeg fra meg av begeistring fordi kaken vi bakte smakte himmelsk haha. Den oppskriften får alle kursdeltagere tilsendt på mail med mer info og jeg regner med at når påsken er på vei så kommer oppskriften også ut her på bloggen. Den var superdeilig!

Når jeg er på slike bakekurs så er det så gøy å høre hva alle snakker om. Jeg bruker jo mye av tiden på å snakke selv men når jeg lar alle få være kreative så er det koselig å høre hva andre sier. Noe av det som ble sagt var: Dette er jo terapi for sjelen. Hvem trenger mindfullness når vi har bakekurs hos Anne Brith.

Lene Alexandra hadde invitert med seg venninnen sin Line, og ga kurset i venninnegave og slike timer er koselig og perfekt for venninner som bare vil komme seg ut og gjøre noe annet.Når vi baker så deles gruppen ofte opp i 2 lag hvor man lager det jeg har laget og på en slik måte lærer man av egne feil. Her sprøytes makroner i PERFEKT konsistens ut. Flinke jenter! :P
Det er alltid topp stemning når Lene Alexandra og Line kommer på besøk. 

Selma dekorerte sin egen bokstav.
Det diskuteres rundt bordet :)

Iren var veldig nøyaktig og hadde nydelige fargekombinasjoner på sine småkaker.


Trine Lise tok den helt ut og pyntet til påske :) 

Kurset ble holdt hos Vulkan Matsal i 2 etg på Mathallen. Kurset passer til matlaging og servering. Perfekt for oss som trenger et kjøkken for å gi kurs så er dette et sted jeg virkelig anbefaler å leie, både til kurs og små og store selskap.

Mange har spurt meg om flere kurs og vi har satt av en ny dato.

På samme flotte location: Mathallen og Vulkan Matsal i 2. etg :)

Datoen er 30. april og det er kun begrensede plasser. VI erfarte at antall mennesker i kjøkkenet var helt perfekt på disse kursene og kommer til å sette en stopp på samme antall som nå. 

VI BAKER 

Lørdag 30. april 9.00-11.00

På dette kurset skal vi bake en saftig sjokoladekake og franske makroner. Vi skal jobbe med ingrediensene, lære om sukker og de forskjellige typene og lage den glatteste sjokoladekremen. 

Dette kurset passer for deg som er nybegynner og som vil lære hva du må gjøre for å få røren perfekt, hvordan du skal steke en kake og hvordan kremen blir når du pisker den på riktig måte. 

Du trenger ikke ha spesiell kunnskap for å være med på dette kurset. 

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

ALT OM MARENGS

Lørdag 30. april 11.30 - 13.30

Vi baker marengs. Hva skjer med eggehviten i bollen når sukkeret varmes opp på forhånd. Hvorfor skal man ha syre i marengs og hvorfor har noen oppskrifter bakepulver i seg?

Hva kan gå feil og hvordan unngår jeg dette? Hvordan farger vi marengs og kan man lage figurer av marengs?

Du trenger ikke ha spesiell kunnskap for å være med på dette kurset. 

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

VI DEKORERER TEMA: GLITTER & GLAM

Lørdag 30. april 14.00-16.00

Dette er kurset for deg som har lyst til å lære deg litt om dekorering med glitter. Både sølv og gull men også alt annet som glitrer. Både bruk av glitterpenner, glitter samt sølv og gull vil bli presentert. 

Vi skal pynte både franske makroner og cookies, samt noen småkaker. 

Dette er kurset for deg som skal planlegge en dåp, bryllup, bursdagsfeiring eller annen festlighet hvor du vil gjøre det lille ekstra. 

Et eksklusivt kurs du aldri har sett maken til. 

Du trenger ikke ha spesiell kunnskap for å være med på dette kurset.

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

Som sagt over så er det kun begrensede plasser. På alle kurs får du selvsagt baksten med deg hjem.

Takk til alle som gjorde lørdagen 

Dette bør du sikre deg til sommergarderoben:

Sponset tur

Forrige onsdag var jeg på reise til Stockholm med Silje Pedersen og Annelie fra Kappahl. 

Målet med reisen var å bli inspirert av Celebrate & Vintage-kolleksjonen til Kappahl som kommer i butikk fra april/mai 2016

For å si det slik så var det ikke bare på Kappahl vi ble inspirert haha. Silje dro meg med på de mest fasjonable butikkene og jeg har fått et helt annet syn på klær og vesker. Jeg har virkelig lyst til å kle på meg fine klær og kjøpe fine vesker fremover haha.

Det blir mye blonder til sommeren og det skjønte jeg på Silje at alle bør ha i skapet sitt. Gjerne kombinere med jeans. Så det er notert hehe. 

Fargen som definitivt går mye igjen i sommer er korall eller aprikos som jeg kaller den. Nydelig farge!


Nedenfor ser du kjolen jeg falt pladask for. Den kommer i korall og hvit med blomster.
Det er også nyedlige farger på bikinier og tunikaer og gullkjolen nedenfor tenker jeg blir en slager. Så fin til festligheter en varm sommerkveld.
 


Elsk på den kremfargede Vintage kjolen til venstre. Må ha :P


Jeg tenker det er flere enn meg som ikke helt vet hva man skal kjøpe og kle seg opp i sånn på sommeren. Mange velger bort seg selv fremfor barna. Det er jo ofte slik vi er, vi mødre. Det er jo også en god egenskap. Så er det mange av oss som heller ikke prioriterer å fornye garderoben så ofte, sant?

Men noe basic bør man ha, noen fine bikinier, en fresh kjole og en topp eller to? 

Kommenter gjerne hva dine "musthaves" er.

Så jeg har bedt Silje om å bli med meg på shopping en dag. Så fort det blir litt varmere i været og kjolene har blitt hengt frem i butikkene skal jeg få noen tips. Og jeg gleder meg til å vise dere resultatet. 

Ikke minst gleder jeg meg til å freshe meg selv litt opp igjen hehe.....

PS. Den blå blondekjolen jeg hadde på meg på Vixen er også fra Celebrate kolleksjonen så den kommer inn til butikkene i slutten av april har meg blitt fortalt, men følg med fremover. Og den toppen jeg hadde på meg i forrige uke skal visstnok enda være i butikk, dere må bare spørre de ansatte i butikkene rundt omkring :)

Klemmer!
 

Verdens beste mandag!God morgen.

Jeg lå i går store deler av dagen i senga faktisk. Tror en influensa etter Stockholmturen satte seg fast og først slapp taket i natt. 

Jeg puster igjen!

Men det som slo meg i går var at det faktisk veldig tidlig blir lyst ute nå. Og når sola titter frem kommer det mest fantastiske lyset inn gjennom vinduene. Jeg husker dette lyset fra nesten 13 år siden i Nederland. Akkurat slik jeg satt på senga i går satt jeg og så på solstrålene for snart 13 år siden. 

Forskjellen var bare at da hadde jeg en liten babygutt i armene. Han ble født hjemme på soverommet dagen før. Og jeg husker hvor nydelig jeg synes solskinnet var. Bildene jeg tok den dagen har et helt spesielt lys over seg. 

Det samme lyset kommer nok inn vinduet i løpet av morgenkvisten og jeg skal bruke dagen i dag på å ta bilder av noen nydelige cookies. 

Vi går en lysere tid i møte. Det føles deilig. 

Alt blir så lettere når sola titter frem :)

Jeg har gledet meg veldig til denne uken. Jeg skal hente minstemann i barnehagen i dag. Lovet han å hente han tidlig så jeg står nok parat rett etter frukten klokken 14.00 haha. Da bærer det hjem for å bake boller og grove rundstykker. På torsdag skal jeg i noen spennende møter og på kvelden blir det middag med venninner. 

Fredag blir det konsert med Ellie Golding, som har vært planlagt i over 6 måneder nå og det gleder jeg meg til. 

Påskeforberedelser er godt i gang her og denne uken blir det både Kvikklunsjkake og Oreokake her på bloggen. 

Mange av dere spør spørsmål om meg på snap og i kommentarfeltet. Spørsmål jeg selv ikke enda har svar på. Jeg og barna har bestemt oss for å bli boende her på Sørumsand og det er det vi fokuserer på fremover. 

Ønsker dere en strålende dag <3

Klemmer!

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

Feeling good
 

Akkurat nå føler jeg meg bra! Jeg er på et sted hvor jeg ikke har tid til å tenke så mye. Bare gjøre. Det føles utrolig deilig. Den ene oppgaven avløser den andre og jeg nyter at barna er ute og koser seg med å gjøre akkurat det de ønsker.

Å le er bra for sjelen. Jeg har savnet å le. Hvorfor ler jeg ikke mer? Jeg vet ikke. Det hjelper jo veldig på nå at solen skinner fra skyfri himmel. VI har hatt noen fantastiske dager på fjellet, jeg fikk meg en tur til Stockholm i går og jeg forbereder helgens bakekurs akkurat nå. 

Jeg har savnet å bake. Savnet å være skikkelig kreativ. Mye har vært et mas. Men i går da jeg tittet inn i de vakreste anemonene og kjente duften av vårens blomster kjente jeg en spire inni meg. For første gang på mange måneder ble jeg inspirert til å bake. 

Jeg tror jeg så 1000 vesker i går. En helt ny verden for meg. Jeg tror jeg så litt ut som Charlie da han entret sjokoladefabrikken for første gang for jeg må ærlig innrømme at jeg aldri har sett så mye nydelige vesker. Bli inspirert, Anne Brith sa Silje da hun viste meg sin verden. 

Jeg lurte litt på hvorfor det sto: Ikke rør på alt haha. Skal man ikke kunne røre en veske før man kjøper den når den koster 15.000.-? Jeg flirte litt inni meg. Men jeg bestemte meg der og da at neste gang jeg reiser til Stockholm så er den ene nydelige vesken min!

Fikk også lyst til å bake en veskekake ;)

Det er rart hvordan verden kan gå fra 50 shades of grey til å vise deg alle regnbuens farger. 

Men egentlig så er det ikke så rart alikevel for du bare bestemmer deg. 

Akkurat slik jeg bestemte meg da jeg ville ta av meg 8 kg. Legg en plan, følg planen og nå målet. Slik er det med alt her i livet. Så enkelt, så vanskelig. Legg en plan, Anne Brith, følg den og så nå målet. 

Det tikket også inn en gladmelding fra Lene Alexandra her i dag på telefonen min, så sendte min manager meg en koselig mail. Jeg har satt av resten av dagen til å bake og søsteren min lager middag. 

Livet smiler. 

Håper dagen din blir flott!

Så fornøyd med disse bildene fra Stockholm.

Fotograf er Silje Pedersen 

 

I drosjen inn til Stockholm delte jeg en av mine hemmeligheter:Sponset tur

I går var jeg og Silje Pedersen, også kjent som Mote-Silje på tur til Stockholm med Kappahl. 

Flyet var forsinket og det ga oss en ekstra time til å bli bedre kjent.

For å si det slik: Det er ikke vanskelig å få igang en smatale med en person som er like engasjert, født i den beste årgangen 1975, og som driver blogg på heltid. 

Praten gikk og det var fasinerende å høre om hvordan Silje har tatt valg i livet sitt som igjen har påvirket henne. Mennesker som har suksess på et bestemt område og som er god på det de driver med inspirerer meg veldig. Jeg prøver ofte å finne ut hva de har gjort for å komme dit de er i dag. 

Mange vil ikke dele opp og nedturer men Silje fortalte meg vhordan hun jobbet og jeg skjønte at jeg kunne lære noe her. 

Følte jeg satt med munnen åpen av begeistring hele flyturen haha. Mote er jo definitivt ikke mitt felt og vi fant ut at vi skulle ta en titt på en butikk etter lunsjen hvor jeg kunne bli inspirert. 

Jeg trenger jo veske. Jeg eier faktisk ikke en eneste veske som er litt "pen" og nå etter turen i går har jeg bestemt meg for å spare til en veske til meg selv.

Men, jeg er ikke helt borte vekk selv når det kommer til kunnskap og kan litt om både facebook og algoritmer. Hvordan vet man at man jobber riktig? Og hvordan skal du analysere og jobbe med tall som feks google analytics og innsikt på facebook. 

Så der, i drosjen på vei inn til Stockholm shaket vi hender på et fremtidig samarbeid. Anneli fra Kappahl applauderte og krevde 2% fordi hun hadde ført oss sammen :P

Vittig hvordan to helt vilt forskjellige mennekser, fra helt forskjellige områder og bransjer kan finne tonen og så raskt bestemme seg for at dette, DETTE skal vi gjøre oftere!

Jeg anbefaler deg å lese dette innlegget hos Silje: Tenk deg om før du spør eller innlegget Ikke vent for lenge. 2 nydelige og personlige innlegg. Ellers bør du følge SIlje på snapchat: silje-pedersen eller på Instagram 

Sjekk hva Silje skrev om meg i dette innlegget

Forteller mer om turen i et eget innlegg. 

Klemmer herfra <3

 

Linda ble ny! 

Sponset av Kappahl

Jeg fotalte dere jo i forrige uke at jeg og Linda var på tur i Oslo og at Linda fikk en ny garderobe sponset av Kappahl. 

Det var hele 9 antrekk som ble med hjem. 

Noen topper kunne kombineres med forskjellige bukser.

Det ble litt basic, litt freshe tiln, noe vågalt og litt klassisk. Akkurat det jente i sin beste alder trenger i klesskapet.

Linda er som meg. Hun handler som regel først til barna og prioriterer ikke fort å handle klær til seg selv. Så en slik dag med fokus på seg selv var etterlengtet både for Linda og meg. Jeg hoppet jo inn i prøverommet selv og fant meg noen flotte nye topper :P

Ofte er det slik at man TROR man ikke kler diverse klær. Nei, det passer ikke meg. Vi legger begrensninger på oss selv. Jeg gjør det og Linda gjorde det. Fint for henne da at jeg presset henne til å prøve noe hun aldri hadde hatt på før. Noe ble bra og noe ble helt kræsj. Lærdommen må vel være at på en slik dag bør du ha med deg en venninne som utfordrer deg litt på hva du skal prøve og så tar du med deg en haug av klær inn på prøverommet og bruker noen timer. 

Ta deg tid til å finne riktig størrelse. 

Her er noe av det Linda fikk med seg hjem :P

Skjorte fra Hampton Republic. Har den selv og bruker den mye. Ponchoen falt ikke i smak, men jeg elsket den:P

Elsk på skjortekjolen men det ble for mye mønster for Linda :P


Denne blusen var knallfin. Den passer både med og uten belte i midjen :) Linda har str. M i denne. 

Med en sort singlet under :) 


Denne blå og hvit stripete toppen ser ikke så fin ut på hengeren i butikken men da den kom på ble den skikkelig fin :)

Buksen er mørk blå 

Denne hvite litt gjennomsiktige blusen trenger en vakker bh under :P 

En stilig skjorte til sort tights. 
Selv kastet jeg meg rundt og fant noen flotte plagg. Mange av dere har spurt etter bikinien jeg hadde på meg da jeg var på spa sist helg. 

Den finner du HER.

Den ser veldig oransje ut på bildet men i virkeligheten er den aprikos og jeg brukte den som en halterneck. Utrolig fin. 

Mikkemus-genser  //  Veske  //  Skjorte  //  Bukse

Nå stikker jeg til Stockholm med Annelie fra Kappahl og skal få med meg noen av sommerens nyheter. Gleder meg masse. Har ladet kamera og håper det blir noen flotte bilder :)

Klemmer.

Følg meg på snapchat: annebrith.no

Home sweet home

Det ble en lang dag i går. 

Vi kjørte fra Oppdal litt før 11.00 og var ikke hjemme før rundt 17.00. 

Det er når man kjører slike avstander at man skulle ønske man var 2 voksne i bilen :(

Det rare med bilturer er at man alltid snakker så godt sammen synes jeg. Vi fikk snakket om masse i går. Om bloggen, hva barna tenker om planene fremover, hvem som har lyst til å bli med på events, vi snakket om påsken og turen barna skal på til Nederland, deres planer de neste ukene og om meg og kjærligheten.

Det er helt tydelig at barna har et behov for å dele tanker og følelser rundt det som har skjedd. Vi 4 har opplevd ufattelig mye sammen og jeg merker veldig tydelig at de stoler 100% på meg. Vi snakket mye om skyld. Hvem har skylden? 

Jeg tror jeg bare må godta at barn spør mye og reflekterer rundt tema på en måte som er veldig enkel. Barn vil løse ting og de vil at alle skal være glade. Så det var helt naturlig at de spurte om alt har skjedd pga at de sa nei til å flytte. 

Jeg var i går, slik jeg alltid har vært, veldig tydelig på at det er jeg som mamma som har tatt avgjøreslen. Selv om de fikk være med på å si sin mening så er det jeg som er voksen som har ansvaret. Men selvsagt river det noe voldsomt inni mammahjertet når slike samtaler finner sted. Det ER vanskelige saker, og jeg har ikke engang fasiten. 

Hva skjer fremover? Jeg vet ikke!

Vi må ta en dag av gangen, så en uke og så en måned. Så når vi har funnet roen igjen og fått summet oss så finner vi ut av det. Sammen!

Så må bade barna og jeg godta at ikke alle svar er like tydelige og at noen ting bare er vanskelig. Jeg trenger tid til å fordøye alt, fokusere på jobb, forsøke å spise godt nok, sove nok slik at jeg får gjort jobben jeg skal hver dag. 

I dag bringer den jobben med til Stockholm frem og tilbake og jeg gleder meg vilt!

Mer om det i et eget innlegg....

Jeg trakk en vinner i går. Det ble: Anne Mette Relsted. Gratulerer! Send meg din adresse på post@annebrith.no

Klemer herfra!

Jentevafler

Jepp, du leste riktig. Vafler for oss jenter som digger rosa.

Det finnes sikkert mange gutter også som digger rosa og da er det selvsagt lov å lage rosa vafler. 

Det er ingen hokus, pokus med disse vaflene annet enn at jeg  har farget røren rosa :P

JENTEVAFLER

 • 4 eggeplommer
 •  litt salt
 •  120 g  sukker
 •  3 ts  vaniljesukker
 •  500 g  hvetemel
 •  150 g smeltet smør
 •  3 ½ dl  melk
 •  3 ½ dl  vann
 •  25 g  gjær
 •  4 stk  eggehvite
 • rosa pastafarge

Rør sammen eggeplommer, salt, sukker, vaniljesukker og mel.

Smelt smøret og ha i melk og vann. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen.

Ha det over i røren. Farg røren rosa.

Rør dette godt sammen. Her er det veldig kjekt å bruke en stavmikser!

Bland inn stivpisket eggehvite til slutt. La røren hvile en time.

Stek så vaflene og server med bringebærkesam og ferske bringebær!

Følg meg gjerne på snapchat: annebrith.no

PS. Kommende lørdag er det bakekurs på Mathallen i Oslo. Les mer om dette her. 

  

Det var ikke slik det skulle bli...Når den opprinnelige planen blir skrinlagt hva da?

Du har sett for deg hvordan ting skulle bli. Veien var staket ut. En nydelig oppkjørsel, trær på hver side. Rosebusker utenfor vinduet som luktet så nydelig at når kjøkkenvinduet ble åpnet tidlig en sommerdag så ble rommet rylt med deilig lukt. Lukten av sommer. 

En liten hund på gårdstunet som logret med halen hver gang barna kom hjem fra skolen og ventet ved det hvite stakittgjerde.

Rosebusker og stakittgjernde er ikke mer.

Hva nå?

Hva blir planen nå?

Jeg står og ser utover Oppdal.

Jeg er på det høyeste punktet i dag og bakken er helt hvit foran meg. 

Akkurat som den nye siden jeg har bladd om i livets bok. Den er helt hvit. Hva nå?

Hva skal jeg skrive? Hva kan jeg lese tilbake på om noen måneder?

Hun satt seg ned og gråt? Eller, hun bestemte seg for at dette skulle hun jammen klare?

Hvem skal få fortelle meg at jeg ikke skal få stakittgjerde og rosebusker?

Det ble et stopp. Jeg gikk liksom av toget. På et sted hvor jeg ikke skulle gå av. Jeg valgte det jo selv, men akkurat denne destinasjonen var ikke planlagt. 

Jeg ville jo ikke gå av toget, men jeg gjorde det fordet. Det var ikke slik det skulle bli men det ble sånn.

Og mens jeg kjører i svimlende høy fart nedover bakken og den lette snøen spruter avgårde for hver sving jeg tar så tenker jeg:

Rosebusker og stakittgjerde skal bli mitt. En dag. 

Jeg må bare utforske hva som skjer på stasjonen her jeg har gått av. Finne ut hva som er meningen før jeg hopper på toget videre.

Takk for at du leste.

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

 

 

Pannekaker med rømme #helgekos


 

Jeg glemte å legge ved bildet av de ferdige pannekakene i innlegget i dag tidlig.

Nå har det seg slik at jeg har alget verdens beste pannekaker MED rømme :)

Alt blir godt med rømme og fløte i sa mamma alltid og det stemmer :P

Dette er oppskriften på "tynne" pannekaker. Vil du ha dem litt tykkere holder du 1-2 dl melk unna.

PANNEKAKER

 • 4 egg
 • 1,5 dl sukker
 • 100 g smeltet smør
 • 2 dl rømme
 • 400 g mel
 • 4-5 dl melk
 • 2 ts bakepulver

Ha egg og suller i en bolle. Smelt smøret. Ha rømme i bollen. Ha mel og bakepulver i og hell litt og litt melk i.

Ha til slutt i smøret.

Stek pannekakene på et pannekakejern :P

PS. Om du smelter smøret og har alle ingredienser i en bolle og så mikser dette med en stavmikser så vil røren din bli like fin så det er ingen krise hvordan du har ingrediensene i OM du bruker en stavikser. Har du ingen stavmikser er det best å følge fremgangsmåten for å unngå klumper.

Smør Nugatti på panenkakene og fyll dem med jordbær. Pynt med jordbær og melis.

PS2. Dette er ment som skikkelig helgekos :P

Klememr fra meg :) 

Kunsten å fly - giveawaySponset bok

Dette er en bok som ikke passer for alle. Det skal jeg ærlig innrømme. 

Hvis du vil forandre noe i ditt liv må du forandre noe!

Forfatteren av boken: Kunsten å fly heter Morten Åsli og forteller gjennom boken hvordan han ble motivert til å bli flyver i Forsvaret. Flere fortalte han på veien at han aldri kom til å klare det og han var heller ikke spesielt skoleflink.

Selv har jeg kjent Morten siden jeg var 6 år og flyttet til Mosjøen. Morten var nabogutten. 

Jeg har lest mange forskjellige motivasjonsbøker men denne skiller seg ut fordi den er så konkret. Den er lett å lese og det er oppskrifter på hva du skal gjøre. 

Selv fikk jeg boken på tirsdag og har lest den 2 ganger nå. 

Jeg ble spesielt interessert da jeg leste om mentale filtre og hvordan vi mennesker tenker. Så treffende. 

Som jeg startet med å skrive så er ikke dette en bok for alle. Du må gå med et ønske om å ville oppnå noe eller forandre noe i livet ditt. Hvis du ahr det tipp topp trenger du ikke lese boken. Eller jo, kanskje du blir motivert til å gjøre mer enn det du allerede gjør.

Boken har fått meg til å ha min kuleste søndag EVER!

Jeg har tatt heisen i slalombakken opp til høyeste topp og regelrett peiset utenfor. Innen 2-3 minutter var jeg nede igjen og adrenalinkicket jeg fikk har jeg ikke kjent siden jeg var tenåring. Jeg hylte av latter og glede. Så fett å stå på ski og bare kjenne kontollen og fyre løs!

Digger denne dagen!

Mer om dagen senere.

Akkurat nå vil jeg anbefale denne boken. Du kan kjøpe den HER eller i en bokhandle nær deg.

Eller du kan legge igjen en kommentar her under.

En heldig leser får en signert bok sendt hjem. Vinneren trekkes i morgen :) 

Test av nytt produkt: Pannekakejern


 

Sponset produkt

Jeg jobber tett sammen med Tilbords for tiden og for noen uker siden da jeg var hos dem fikk jeg dette pannekakejernet hjem for å teste ut.

Jeg tenkte: Ok et nytt apparat for å fylle skapene med. Hva skal man med et pannekakejern?

Vi har jo stekepanner?

Vi testet det ut dagen etter og jeg har vært hekta på pannekaker og dette jernet siden den dagen.

Jeg har ikke fått betalt for å skrive dette. Dette er min oppriktige mening og jeg skal fortelle dere hva fordelene er:

 1. Du bruker halve tiden på steking fordi du steker pannekaken over og under samtidig.
 2. Pannekakene blir like store.
 3. Du brenner ikke en pannekake, den grønne knappen lyser når pannekaken er ferdig
 4. Du kan stille termostaten slik at er du glad i lysere pannekaker så stiller du den dit du vil.
 5. Pannekakene blir jevnt stekt.

Jeg er litt perfeksjonist og vil ha mine pannekaker like. Liker å få unna stekingenraskt og uten mye søl.

Nå ser jeg at Tilbords har dette på Tilbud i nettbutikken sin til kr.399.- i stedet for kr. 499.-

Du finner det jo selvsagt også i butikkene som det er nesten flere hundre av.

Ha en nydelig søndag!

Nå skal jeg ned å spise frokost her på hotellet. Har sovet som en STEIN. Fra klokken 22.30 til 8.00 

Helt fantastisk deilig!

 

Hva er oddsen for å miste et barn på et kjøpesenter? 

Vi har akkurat ankommet Oppdal og så skulle vi bare innom Intersport for å kjøpe en hjelm til Annika. Espen var ikke interessert og satt seg på en krakk. 

Ting tok litt tid og plutselig var Espen borte. Han tullet litt med dette og vi tullet tilbake med at vi måtte bare bli vant til dette for Espen er den som blir borte i bakken i morgen også. Han klarer ikke vente på trege oss haha.

Men etter en stund gikk vi videre til Rema 1000 og Espen var som sunket i jorden. 

I fjor da vi var på Røros mistet vi Christian i noen minutter og hjertet begynner å slå noe voldsomt når du ikke finner barnet ditt. 

Jeg var først veldig rolig og sendte Sven og Annika tilbake for å finne han men dengang ei. Espen var borte.

Han hadde ikke sagt ifra hvor han skulle heller. 

Så vi hastet oss gjennom Rema og lette i hele bygget men ingen Espen. 

Herregud, hvor kan en 9-åring ha tatt veien? Han er jo så gammel at han vet han skal si ifra hvor han er.

Jeg løp som gal tilbake til hotellet og gjett hvem som hadde tatt turen tilbake på egen hånd?

Jeg ler nå men når man står midt i det så er det den verste følelsen du kan ha som mamma.

Her fant vi Espen.... 

 

 

I dag våknet jeg med en klump i magen....

Jeg hadde tidenes mareritt i natt. Eller rett før jeg våknet måtte det ha vært for jeg badet i svette og hele dyna var kliss våt. 

Det var tydelig at jeg hadde hatt det varmt for både bukse og overdel til pysj lå ved siden av meg.

Så husket jeg hva jeg hadde drømt. Herregud for en drøm. 

Jeg skjønner at jeg var svett som f, for å si det slik for det er en tingjeg har vanvittig angst for her i livet og det er høyder.

I drømmen min tok jeg sats fra Prekestolen og kastet meg utenfor. 

Seriøst, med en fallskjerm på ryggen! Helt vilt. Aldri tenkt tanken og nå drømte jeg det.

Tror dere det var rart jeg var svett eller?

Haha det siste jeg husker før jeg våknet var altså at det rant svette fra panna mi mens jeg hylte høyt .... skrekkblandet fryd heter det visstnok.

Jeg tror det er fordi jeg leser en bok for tiden om akkurat det å fly.

Men mer om det senere. 

Jeg våknet med en klump i magen, fordi jeg vet det kommer ting de neste ukene som jeg gruer meg til. 

Men vet dere hva?

Du bestemmer selv hvor stor inflytelse tankene dine skalfå ha rundt temaer som ikke gjør deg godt. Så i det øyeblikket jeg tenkte at Gud, jeg gruer meg til akkurat det der... så tenkte jeg bare på noe annet. 

Så enkelt, så vanskelig!

Du må finne noe som du lagrer helt foran på netthinnen, en "call to action", som gjør at når tankene vandrer et sted hvor du ikke vil de skal vandre, så husker du det som ligger helt foran og får tankene på noe annet. 

For meg har det siden torsdag denne uken vært 4 grønne strek som former en firkant. Inni den står jeg. Og målet med den firkanten er å få den så stor som mulig. Og eneste måten å få den større på er å putte positive ting inni boksen.

Høres sikkert helt rart ut men jeghar tatt et valg om å forstørre min grønne boks. 

Og jeg er helt sikker på at det å face min største frykt, som er basehopping og høyder, selv om dette var en drøm så sier dette meg noe om at tankene mine jobber noe voldsomt for tiden og at jeg er på vei mot noe bra!

Rett etter jeg våknet, fant jeg en nydelig kommentar her på bloggen som varmet mitt hjerte. OG vit at alle kommentarer fra dere leses og settes pris på. Uendelig stor pris. 

Tør å påstå at støtten fra dere har hjulpet meg noe enormt de siste dagene.... så TAKK <3

Nå pakker vi bilen og kjører mot Oppdal.

Shit jeg gleder meg virkelig. Skal puste inn fjellluften og rense sjela.

Følg oss gjerne på snap i dag: annebrith.no

Legger ved noen bilder som gjør meg glad: MY HOME
 

Tankene på baking....Det har vært hektiske dager. 

Lite søvn og mange tanker. 

Jeg har alltid delt mye med dere og føler jeg strekker meg sålangt som jeg føler meg komfortabel med. 

Å blogge er ikke noe for alle. Jeg får ofte høre at jeg gjør noe feil, men jeg får også hundrevis av tilbakemeldinger hver dag på at dere digger bloggen. 

Det er utrolig koselig.

Det er mye dere ikke vet. Som feks så tror mange av dere at jeg sitter og spekulerer i hvordan jeg lager overskrifter for å "lure" folk inn på bloggen. Det er definitivt ikke slik jeg jobber. Jeg tenker ikke så mye over akkurat det. Noen gnager treffer man på en overskrift og noen gnager treffer man ikke. Noen ganger åpner man en dør man absolutt ikke skulle åpnet og noen ganger så gremmes også jeg. 

Jeg lærer. Går på trynet noen ganger og faller. Reiser meg opp og løper videre.

Jeg har merket at det har skjedd noe her de siste ukene. Det har kommet mange nye følgere til. Når trafikken plutselig ble fordoblet måtte det bli en større gruppe som følger med og som ikke har fått med seg alt. Jeg vet ikke hva jeg skal si til dere annet enn at jeg oppfordrer dere til å lese innleggene som ligger under kategorien TANKER & FØLELSER samt de under BAK FASADEN Leser dere litt bakover der vil dere få et innblikk i meg som person og hva jeg tenker og hva jeg har opplevd.

Ellers så er det veldig mange nye lesere som har kommet hit pga bakingen og jeg kan love dere at det blir mye baking i ukene fremover. i dag har jeg kost meg på kjøkkenet og bakt i newsten 10 timer. Jeg kan ikke huske sist det skjedde. 

Musikk på full guff og jeg synger med. 

Det er godt for meg kjenner jeg. 

I morgen drar vi til Oppdal på vinterferie og plutselig gleder jeg meg til å slappe av noen dager på hotellet der! 

Spa skal bookes og jeg skal nyte å sove lenge :P Ingen som maser eller krever. En god bok har blitt pakket ned men mer om det i morgen.

Noen innlegg vil kanskje fremover være uten mulighet for kommentarer men det er fordi jeg prøver å holde fokus på jobb og de gode og positive tingene i livet mitt fremfor det triste. Det tror jeg dere forstår :P

God fredag kveld til alle og takk for alle nydelige meldinger.... 

<3 U guys! 

Snap: annebrith.no

 

Ta med på hytta- kakeDette er kaken du skal ta med deg på hytta i vinterferien.

Den har alt en god hyttekake skal ha: Sjokoalde, god krem og godteri. Er du kreativ kan du også lage et spill av selve det å spise kaken. 

Kaken er nemlig delt inn i 6 like store deler og om alle velger en farge så kan spillet begynne!

Bestem hvem som skal begynne og gi personen en terning. 

Terningkast 1 gir: Du kan spise et stykke med en godteri.

Terningkast 2 gir: Du må stå over

Terningkast 3 gir: Du kan spise et stykke men turen går til den som nettopp kastet

Terningkast 4 gir: Du kan spise et stykke fra naboen

Terningkast 5 gir: Du må velge en person som skal spise ditt stykke

Terningkast 6 gir: Spis et stykke og kast på nytt. 

Den som først har spist opp vinner!

Slik lager du kaken:

Sjokoladekake

 • 150 g smør
 • 3 store egg ( 4 små)
 • 5 dl sukker
 • 1,5 dl kakao
 • 7 dl hvetemel
 • 3 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljsukker
 • 4 dl lettrømme
 • 3/4 dl melk
 1. Smelt smør i en kjele og avkjøl.
 2. Skille eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.
 3. Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.
 4. Rør deretter inn rømme og vaniljesukker. Bruk stålvisp for å få det jevnt.
 5. Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og balnd til en klumpfri deig.
 6. Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!
 7. Fyll 2 former a 25 cm.
 8. Stekes på 175 grader i 30 minutter.

Jeg lagde altså 2 stykker. Skal du ha bare 1 halverer du oppskriften.

Husk at hver ovn er forskjellig og at du må kjenne på om kaken er ferdig i din ovn. Noen har ikke varmluft og da kan det hende du må steke den litt lengre. 

GLASUR

 • 3 dl melk
 • 4 ss mel

Kokes opp til en pudding og avkjøles.

 • 500 g smør
 • 500 g melis
 • 200- 300 g smeltet sjokolade 70%

Pisk melis, smør og pudding til en flyffy krem. Dette tar ca 15 minutter. Ikke stress om du ser at kremen skiller seg i starten, den samler seg til slutt uansett.

Pisk dette godt sammen og vend til slutt i den smeltede sjokoladen.

Fordel kremen på kakene. 

Jeg delte begge mine i to og fylte dem innvendig.

Pynt med Kvikk-lunsj og godteri. 

Jeg har brukt peanøtter trukket med sjokolade som ligger i smågodteridisken. Så har jeg brukt oransje mentos og meller karamell.

Du kan jo selvsagt lage kaken helt din egen her :) Fantasien som setter grensen. PS. Neste lørdag skal jeg ha bakekurs på fantastiske Mathallen. Vi skal både lære å bake og dekorere. Det blir franske makroner og petit fours så har du alltid drømt om å bli en bakedronning så må du hive deg på. Bli med på kurs! Les alt om kursene her.

 

 

Jeg klarte ikke å svare da han spurte: Henter du meg i dag, mamma?


Dagens lille høydepunkt er parkeringen i barnehagen. Christian får velge hvor bilen skal stå.

Det er stor stas og hver dag like moro når plassen velges ut.

Vi parkerte og Christian hylte av latter fordi det var så langt unna denne gangen at vi sikkert måtte gå en time for å komme oss inn i barnehagen. 

For meg var det helt greit.

Helt til han sa: Når du henter meg etterpå så parkerer du også her mamma. Er det greit mamma?

Jeg svare: mhm.

Sannheten var at jeg var ikek den som skulle hente han i dag. Vi resier på ferie i morgen og pappa skal være med han hele uken. 

Men jeg er så følsom for tiden at jeg griner bare av å se regndråper på vinduet og jeg kjente at jeg ikke var forberedt på skuffelsen at det ikke ble fredagskos.

Der og da kjente jeg at det var best at de ansatte i barnehagen fortalte han det at det var pappa som kom. Så slapp jeg akkurat det. Det føltes bedre slik. Bedre for meg. 

Turen mot barnehagen tok lang tid. Vi fikk snakket om sola, og verdensrommet. Stjernene og månen. Det hele begynte med månen. For hver dag sier jeg: Jeg elsker deg herfra og til månen. Og det er MYE og LANGT.

Vi brukte også ekstra lang tid på håndvasken i dag. Vi telte over 100 såpebobler.

Inni meg surret tankene. Det er best for deg nå at du ikke sier noe. Om du sier noe nå vil du begynne å grine i barnehagen og det har ingen godt av. Det vil ikke være bra for noen. 

Men livet vårt er fylt opp med valg. Hvem vil vi være? Hvilke valg tar vi. Tar jeg valg som er best for meg eller best for mine barn? Setter jeg med selv og egne følelser foran mine barns? Man velger sin egen sti, vei og løp. Hvor du skal gå bestemmer du selv.

Vi kom inn på avdelingen og jeg bestemte meg. 

Han skal vite at det ikke er jeg som henter han. Han skal kunnestole på meg. Når jeg går skal han også vite når han ser meg igjen. Jeg vil gi han den tryggheten. Selv om det er vanskelig for meg. 

Jeg hvisket i øret hans: I dag er det pappa som kommer og henter deg. Pappa gleder seg masse til å se deg. Og jeg skal telle dagene til du er her igjen. Jeg savner deg og har deg inni hjertet mitt. 

Ok, svarte han.

Da er jeg ikke mer hos deg da, mamma? Hva skal vi bake neste gang vi sees? 

Det kan du bestemme, svarte jeg. 

MUFFINS! Ropte han ut, og vi klemte på hverandre en gang til.

Ved vinduet ble det ekstra hjerter, slengkyss og vindusklemmer.  Jeg hater det vinduet. I dag hater jeg det. 

Men neste uke så elsker jeg det igjen!

Takk for at du leste <3

PS. Neste lørdag skal jeg ha bakekurs på fantastiske Mathallen. Vi skal både lære å bake og dekorere. Det blir franske makroner og petit fours så har du alltid drømt om å bli en bakedronning så må du hive deg på. Bli med på kurs! Les alt om kursene her.

 


 

Jeg lærte noe viktig i går...


 

Inneholder reklame for egne kurs

Du må ta deg selv i nakken Anne Brith, sa hun til meg.

Jeg begynte å tenke litt på det hun sa. Jeg var enig.

Selvfølgelig må jeg ta meg sammen. Det var som om en bit falt på plass i puslespillet inni hodet mitt.

Etterpå ruslet jeg langs Aker Brygge. Alene.

Alene på Aker Brygge føltes plutselig så veldig alene. Den iskalde vinden stakk meg som kniver. Den ene personen etter den andre gikk forbi meg. Ekspressfart. 

Som en film som spoltes fremover. Så kjapt hastet alle forbi meg.

Jeg ble stående ved broen. 

Dampen fra vannet under meg gjorde det hele litt magisk. 

Som om det var bestemt at jeg skulle møte noen som skulle forandre meg.

Plutselig hørte jeg meg selv snakke. Korte kraftfulle setninger runget gjennom kontoret. Jeg husker jeg tenkte: Skal de ikke ha noe på veggene her? 

Tavla var hvit og skriften var grønn. 

En grønn firkant ble tegnet og inni den var jeg. 

Jeg sa noe som jeg alltid har sagt til meg selv hele livet. Jeg sa ordene høyt to ganger.

Og der, akkurat i det jeg sa det skjønte jeg at de ordene er de som har holdt meg tilbake. Det har aldri vært noen andre som har hatt "skylden" for at jeg ikke har fått gjort ting jeg har ønsket å gjøre. Ingen jeg kan peke på og gi skylden. Jeg nådde ikke det målet fordi osv. 

For uansett i hvilken situasjon jeg har vært i i livet mitt og hvilke valg jeg skulle så så har jeg hvisket disse ordene, denne setningen til meg selv. Hver eneste gang. Akkurat de samme ordene. 

Jeg har satt meg selv begrensninger. Jeg har fortalt meg selv hva jeg kan og ikke kan oppnå. Og der har jeg blitt værende. 

Inni den grønne boksen. Som forøvrig så veldig liten ut på den tavla. 

Tøft, tenkte jeg. Drittøft. 

Jeg har ingenting å tape. 

Jeg hastet ned den lille bakken. Lett på tå, i motsetning til hvordan jeg gikk bakken opp to timer tidligere. Da gikk jeg med tunge, rolige steg. Nå var de lette. Sinnet var også lettere.

Solen skinte litt mer, himmelen så litt mer blå ut og mannen bak rattet i bilen som stoppet for meg da jeg gikk rett ut i gata smilte til meg. Prisen på parkeringen var heller ikke så ille og trafikken hjem gikk lekende lett. Det var motiverende musikk på radioen og barna smilte da jeg kom hjem. 

Plutselig så jeg mange muligheter gjennom solskinnet. 

#kunstenåfly

PS. Neste lørdag skal jeg ha kurs på fantastiske Mathallen. Vi skal både lære å bake og dekorere. Det blir franske makroner og petit fours så har du alltid drømt om å bli en bakedronning så må du hive deg på. Bli med på kurs! Les alt om kursene her.

Foto: Anti AS

 

 

 

 

Lær å bake petit fours!

Inneholder egenreklame

Dette er petitfours.

Visste du det kanskje?

Jeg elsker å bake slike kunstverk. Jeg får liksom aldri nok.

Før var det viktigst at kakene så bra ut. I dag 10 år etter jeg startet å bake og en halv million bakte makroner videre så er smaken viktigt.

Tenk at jeg har laget over en halv million franske makroner. Det er helt ville tall. Men så er det iløpet av 3 år som konditor også.

Jeg har prøvet og feilet og funnet en idiotsikker oppskrift.

Den skal jeg dele med dere på kurset neste helg.

Blir du med på kurs?

Jeg lover deg at vi skal kose oss!

Her er mer info:

Vi baker

Dette kurset har fokus på baking . Vi skal bake både petit fours og franske makroner.

Du vil lære deg hvordan konsistensen skal være for å få både en fin kake og flotte franske makroner og du vil lære deg å kjenne igjen feil som kan oppstå, både i form av konsistens og utseende.

 Vi baker og fyller våre makroner.  Du får med deg petit fours og franske makroner med hjem sammen med en flott goodiebag.

 

Lørdag 27. Februar 11.30 - 13.30

 

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

 

 Vi dekorerer 

Dette er kurset for deg som vil lære mer om dekorering av kaker og kakepynt generelt.

 

I dette kurset har vi fokus på farger. Hvordan farger vi kremer og fondanter?  

Vi lærer å lage pynt og hvordan man sprøyter ut krem med forskjellige sprøytetipper.

 Du får ta med deg ferdigpyntede småkaker eller cupcakes med hjem sammen med en flott goodiebag.

 

Lørdag 27. Februar 14.00 - 16.00

 

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

 

Kursene blir holdt i Matsalen i 2 etg i Mathallen i Oslo.

Jeg gleder meg til å treffe dere.

Ingen av kursene krever spesielle kunnskaper på forhånd. 

  

Dette sa hun da hun hørte at jeg var alene med 4 barn:

Jeg husker det så godt. Jeg sto i garderoben inn til bassenget. 

Foran meg sto en eldre dame og betraktet meg. jeg hadde minsten og Annika. Gutta var sendt inn i den andre garderoben.

Har du 4 barn jenta mi?

Ja, jeg har det.

Oj, hun så på meg med begeistring. 

Du må ha en mann som hjelper deg godt da, tenker jeg? 

Jeg så på henne og svarte: Nei, jeg er alene med disse jeg. Det går veldig fint. 

Hun sperret øynene opp og fortsatte: Da tenker jeg du har familien din rundt deg her på Sørumsand?

Jeg trakk på smilebåndet og svarte at min familie bodde i Nord Norge og at jeg sjelden så dem. 

Jeg tror dette var dråpen for henne men det verste var at hun ga seg ikke. Hun spurte et siste spørsmål:

Da må du sikkert ha masse venner da som stiller opp?

Sannheten er jo at jeg har noen få gode venner og at jeg faktisk liker det slik. 

Jeg så på henne og sa: Vet du, jeg ofrer store deler av fritiden min og hverdagene mine for å gi de 4 små en god start. Jeg plasserer dem sjelden hos barnevakt og jeg klarer meg fint.

Hun var fra seg av beundring sa hun og ga meg en skikkelig god klem da hun gikk. Jeg kjente at jeg faktisk var stolt av meg selv.

Stolt av at jeg faktisk klarer meg, selv om det til tider er tungt. Jeg står opp hver morgen klokken 5. For å rekke alt. Rene klær, lesker, skoleprosjekt, gymtøy skal pakkes, prøver skal skrives under. Jeg hjelper til med frokost og jeg pakker til tider 4 matpakker. 

Jeg gjør ufattelig mye i løpet av en dag og i løpet av en uke har jeg støttet disse 4 samtidig som jeg har gjort en fulltidsajobb. Jeg tar aldri fri i helger men går heller aldri ut med venninner. Jeg gjør jobben som trengs. 

Jeg føler ofte at jeg ikke strekker til, men det skal jeg jammen meg slutte med å tenke. For det jeg gjør er det ikke mange andre her i Norge som gjør. De siste 2 ukene har jeg jobbet 82 timer. Jeg har vært tilstede for barna og jeg har hatt dem tett inntil meg om natten når de har hatt mareritt. 

Alene føles så alene til tider.

Og jeg glemmer å si til meg selv at jeg søren meg gjør en god jobb. 

Jeg er ikke bare bra nok, jeg er mer enn det. 

Og den klemmen jeg fikk i bassenget av den eldre damen skal jeg minnes oftere.

Hun så hvor bra jobb jeg legger ned og det er jammen meg på tide at jeg ser det selv også.
 

Gullrekka-Cupcakes


Dette er cupcakesene du skal kose deg med i morgen på Gullrekka.

De er så utrolig deilige og har ALT som skal til for å få en perfekt fredag.

Søt smak av karamell, rundt salt og sprø popcorn og dette toppet oppå en deilig sjokoladecupcake.

DIGG!

Sjokoladecupcakes

 • 150 g smør
 • 3 store egg ( 4 små)
 • 7 dl sukker
 • 1,5 dl kakao
 • 7 dl hvetemel
 • 3 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljsukker
 • 4 dl lettrømme
 • 3/4 dl melk
 1. Smelt smør i en kjele og avkjøl.
 2. Skille eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.
 3. Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.
 4. Rør deretter inn rømme og vaniljesukker. Bruk stålvisp for å få det jevnt.
 5. Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og balnd til en klumpfri deig.
 6. Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!
 7. Fyll til slutt muffinsformer ca 55 gram.
 8. Stekes på 175 grader i 20 minutter.

POPCORNTOPPING

Lag popcorn selv i en gryte. 

Smelt 100 g smør, 100 g sukker og 100 g sirup i en panne og la dette koke til det er gyllent.

Hell det poppede popcornet oppi og bland dette sammen.

Når alt er godt blandet og det er karamell rundt alt så legges dette oppå sjokoaldecupcakesen.

Enjoy!

Gullrekka blir komplett! 

 

 

 

Karneval og våkenattKostymet jeg hadde kjøpt ble tatt med i barnehagen og lagt pent i hyllen hans.

Han skulle ikke ha det på da vi kom inn. 

Det var helt greit. 

Men det tok ikke lang tid før lille Christian ville ha på kostymet og lekte sammen med de andre barna. Bilder fikk de også tatt.

Kronen ville han ikke ha på og det er helt greit. 

Da jeg hentet han var det et eneste stort smil og han hadde hatt en herlig dag.

Jeg skrev om dette fordi jeg synes det er morsomt å se hvordan små barn forandrer mening når de ser at flere er påkledd i kostymer. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få reaksjoner på at jeg skulle latt en 3-åring velge selv og være med på å handle kostymet.

I en ideel verden skulle jeg selvsagt hentet han, tatt han med på butikken og latt han velge. Om han angret seg, noe små 3-åringer gjør så skulle jeg dratt tilbake til butikken og byttet det fordi hans mening er viktig.

Ja i en ideell verden skulle jeg gjort det. 

Men med 4 barn alene så ble det slik. Hva vil du være på karneval? Han ville være prins. Jeg kjøpte kostyme og byttet det ikke. 

Da velger han noe annet neste år.

Det var litt om karnevalet.

Nå litt om meg.

Jeg er dårlig på å være i avstandsforhold.

Jeg visste det allered da jeg startet men trodde ikke det skulle vare så lenge.

Nå vil det vare lengre enn jeg trodde og jeg har valgt å gi slipp.

Rett og slett fordi avstand skaper utrygghet og tvil. 

Og slik vil jeg ikke leve mitt liv.

Jeg ga opp.

Beklager det.

Ha en fin dag.

 

 

 

I dag skulle det komme et nydelig innlegg her....Men jeg har bare vondt.

Jeg er flau og vet ikke helt hva jeg skal si.

Er ikke klar for å dele det som har skjedd med dere men folk vil jo finne ut ting etterhvert uansett.

Kanskje i morgen....

I morgen er det jo en ny dag. Nye muligheter. 

Mange vil nok kommentere at det har rablet for meg ettersom jeg igjen skriver et usammenhengende innlegg.

Skulle ønske jeg bare kunne gjemme meg akkurat nå. Men jeg kan ikke det. I morgen har jeg 2 møter.

Jeg gruer meg til natten og til tankene tar over. 

Når man har det trist kommer som regel tårene når alt er mørkt og alle sover.

Slik er det i alle fall med meg.

Vær god mot meg de neste ukene.

Jeg trenger det.

KLEM

Tante Siv, hva har du mellom puppene dine?


I går var det en slik dag hjemme hos oss.

Kaos fra ende til annen. 

Jeg fikk såvidt kommet hjem fra Oslo før kaoset med middag, storskolefest og treninger begynte.

Søsteren min Siv Elin lagde middag og Christian satt pent og ventet. 

Jeg sto på kjøkkenet og ryddet. 

Så hører jeg han si:

Tante Siv, hva har du mellom puppene dine?

Jeg tenkte: Eeeeh har hun lagt noe mellom dem liksom? Har hun noe oppi der? Barn ser jo alt så mulig han mente å vite hva en BH kaltes?

Så hører jeg henne si: Christian dette er en kløft.

Som om det var det mest normale svaret i verden. Ingen ved bordet reagerte ettersom hun sa det så naturlig. 

Så spør Christian videre:

Hva er en kløft?

Jeg hører hun svare like rolig: En kløft Christian det er noe som kommer mellom puppene til damene.

Ok, svarte han.

Så ble det stille rundt bordet men Christian ga seg ikke og spurte videre:

Har mamma også en kløft?

Tante Siv svarte like rolig: Ja, mamma har også en kløft.

Da brast det for 9 åringen som satt ved siden av og hele bordet hylte ut i en latterkule som ikke kan beskrives med ord. 

Det tok lang tid før vi fant roen igjen og alle barna visste fra i går betydningen av et nytt ord.

Dog skal det siser at mamma ikke har den største kløfta i verden :P

Ler meg i hjel!

Følg meg på snap: annebrith.no, for i dag skal det bakes <3

Hjelp, han vil ikke være "Prince Charming" 

Kostymet har ligget fremme i flere uker og det har vært delte meninger fra dag en om han skulle være prins eller ikke. 

Den ene dagen var det ok mens den andre dagen var det ikke ok.

I morgen er den store dagen og i dag skal han ikke være prins.

Han hater kostymet og skal absolutt ikke ha det på. Det er teit, kronen er teit og karneval er teit.

Hva gjør jeg nå?

Jeg kjøper ikke noe nytt. Da får han gå uten i morgen. Jeg presser ikke kostymet på, det orker jeg ikke. Men jeg tipper at jeg tar han med i barnehagen og når han kommer dit og ser alle de andre barna påkledd i kostymer så vil han også ha sitt.

Kan du kanskje prøve kostymet på Christian?

Jeg prøvde å si det med den lyseste stemmen og med det største smilet.

NEI, NEI, NEI... var svaret jeg fikk.

Hva gjør en mamma i krisesituasjoner?

Er det greit å ty til "ufine" metoder når poden ikke vil noe du vil han skal gjøre?

Jeg mener JA, så jeg fristet han med en skål med godteri. 

Jeg er ikke stolt av det.

Kronen måtte Bamse ha på seg.

Prince Charming .... oh no. I don´t think so

Hva gjør vi i morgen?

Nå er gode råd dyre....

Hilsen fortvilet mamma.

 

Vil du bli ny med meg?Sponset

Jeg husker veldig godt at jeg vant en bli ny dag i fjor vår. Jeg og min kusine Hilde fra bloggen Bedre meg fikk nye klær og ble stylet skikkelig. Det var så herlig og jeg koste meg hele sommeren fordi jeg hadde så mye fint i skapet.

Da jeg ble ambassadør for kappahl var noe av det første jeg spurte om, muligheten til å ta med lesere på bli-ny-dager. Og de sa ja. 

Jeg kan fylle skapet mitt med 4 ganger så mye klær om jeg vil akkurat nå og jeg kan velge ut akkurat det jeg ønsker fra Kappahl, men hvilke signaler vil jeg gi til mine barn om de ser at jeg har 20 forskjellige bukser og 50 gensere. Jeg trenger det ikke.

Jeg trenger noen få bukser og litt penklær, noen jakker og litt stæsj. Man trenger verken bli grådig eller overøse seg selv med unødvendige klær for å bruke noe nytt hver dag bare for å gjøre det.

Ideen om å dele på mitt "klesbudsjett" kom og jeg spurte om jeg kunne få glede noen lesere.

Som sagt så var kappahl positive til dette. 

Jeg kunne hatt en konkurranse om å vinne en slik dag og dermed fått tusenvis av besøkende på min blogg men jeg har valgt en person ut i stillhet.

I dag skal jeg glede henne med en dag på Kappahl i Karl Johan. 

Jeg tror det blir flere slike dager fremover men når vet jeg ikke og ingenting er bestemt, men det kan være greit å vite hvem av mine lesere som føler de passer inn i klærne til kappahl og hvem av dere som ønsker og kunne tenke seg til å være med på en slik dag. 

Kanskje vi kunne tatt en slik dag i begynnelsen av mai igjen om dette blir en suksess.

Kommenter gjerne i innlegget så vet jeg hvem som ønsker å bli med. 

Dette er kun slik at jeg kan glede en annen om muligheten dukker opp på nytt.

kanskje du er en alenemor som meg som trenger klær til barna til 17. mai? Eller en student som ikek får endene til å møtes? 

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no i dag om du vil se hva Linda og jeg skal prøve.....

 

Espen, Annika og Sven skulle på sin aller første harryhandel....


Det gikk ikke helt etter planen.

Jeg holdt på å le meg i hjem da min søster fortalte meg om deres tur til Sverige.

Jeg var jo borte og koste meg i Trondheim og hadde overført litt ekstra på kontoene til barna. De har hvert sitt bankkort nå og styrer det med ukepenger selv.

Selv har jeg gått nesten 3 år uten lønn da jeg drev konditoriet og i den verste perioden fikk vi mat som var gått ut på dato fra den lokale Rema 1000. I ettertid er jeg veldig takknemlig for hjelpen jeg fikk da alt så veldig mørkt ut men det har også preget mine barn.

De er glade for at kjøleskapet fylles hver helg og når det er godt pålegg som feks salami eller skinke så gleder de seg over å ha gode matpakker på skolen.

De vet verdien av 100 kroner for å si det slik.

Vel, søsteren min Siv elin tok dem med på harryhandel til Sverige og etter 30 minutter sa Espen at han ville hjem. Det mente Sven også var en god ide. 

La oss bare kjøpe litt godteri og reise hjem. Alt var veldig dyrt og det var lite vits å bruke penger akkurat nå.

Så enden på visa var at det ble kjøpe en liten vogn med kjøtt og middager og noe godteri.

Barna brukte sånn cirka hundre kroner hver haha.

Det var den harryhandelen :P

Det er tydelig at det å ha lite penger og dermed også snu krona mer enn en gang enda sitter i og jeg håper de forblir så økonomiske... dog tviler jeg :P

Ha en fin kveld! 

Følg meg gjerne på facebook, instagram eller snapchat: annebrith.no

Cupcakes med garantert suksessJeg kan garantere for suksess om du lager disse. 

Dette er noe av det beste jeg har laget i min karriere og det er ikke tull engang.

Mulig du må lage dobbelt porsjon for da jeg laget dem var de borte på under 1 time.

Seriøst kombinasjonen nøtter og vanilje er superdeilig.

For dere som kan det å bake og kjenner igjen oppskrifter så er dette også oppskriten på den deilige gule kaken jeg hadde forleden :)

CUPCAKES MED SUKSESS

 • 120 g mandler
 • 36 g mel
 • 180 g eggehvite
 • 180 g sukker

Sett ovnen på 180 grader.

Hakk mandler og mel fint i en foodprosessor.

Pisk eggehviter og sukkeret stivt.

Vend forsiktig mandelblandingen i marengsen. Hell røren i former og la disse stekes i 15-20 minutter på 180 grader varmluft. Jeg setterr mitt muffinsbrett midt i ovnen .

Cupcakesene skal bli lett gyllne.

Avkjøl dem før du sprøyter over frostingen. 

Et tips fra meg når du lager dette. Cupcakesn kommer ikke til å heve særlig under steking så fyll røren helt opp til kanten på formen så får du fine og store cupcakes :)

Oppskriften er til 12 store eller 16 vanlige former.

FROSTING

 • 10 eggeplommer
 • 1,5 dl kremfløte
 • 160 g sukker
 • 1 vaniljestang (eventuelt 20 g vaniljesukker)
 • 175 g usaltet smør

Ha eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljestang ( vaniljesukker) i en kjele. Varm dette på medium varme opp til sukkeret løses opp. Førhøy varmen noe og rør godt i kremen mens den blir stadig tykkere. Når kremen kommer opp mot 80 grader begynner den å tykne og det begynner å ryke fra kjelen. Dette er et tegn på at du skal passe på :)

Pass på å røre godt slik at den ikke klumper seg eller brenner seg.

Når kremen koker rører du godt i et halvt minutt og tar kjelen av varmen.

Ha kremen i en skål og dekk til med plastfolie slik at overflaten ikke tørker.

Sett kaldt. Gjerne natten over.

Pisk smør hvitt. Ha i den tykke avkjølede eggekremen og pisk dette sammen. Ikke overpisk da kan kremen bli kornete. Kremen skal være fløyelsmyk og glatt i konsistens.

Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt ut roser :)

Enjoy! 

Følg meg gjerne på facebook, instagram eller snapchat: annebrith.noGiveaway vinneren er:


Sponset giveaway

Nå har jeg trukket en vinner av disse flotte produktene fra Tilbords.

En heldig person skal få masse flotte ting send hjem og gratulerer så mye til den heldige vinneren.

Send meg gjerne en epost på post@annebrith.no med din adresse så får vi sendt gavene hjem til deg.

Vinneren ble......

Trukket av Random.org med analyseprogran fra Googleanalytics:Julie Jakobsen

GRATULERER SÅ MYE!

Masse klemmer!

Jeg trenger å være åpen om akkurat dette: Skal vi flytte?Dette er tungt for meg å skrive. Det er mange følelser.

Men jeg føler jeg skylder barna tydelighet og oppklaring.

Jeg føler også et sterkt behov for å fortelle dere mine tanker rundt det å flytte. 

MINE TANKER!

La meg først si at jeg er en raus person, jeg prøver alltid å finne løsninger som passer for de fleste og jeg prøver også alltid å strekke meg langt.

Det har jeg også gjort i denne saken. 

Dette har tynget meg i flere måneder.

Jeg møtte jo Kim. Jeg skulle ikke starte et forhold med en som bodde på andre siden av landet. Men kjærligheten gjorde det slik at jeg falt pladask. Det er ingen andre jeg heller vil dele resten av livet med. Vi to har det så fint sammen.

Med en ny kjærlighet kom tankene på å komme nærmere hverandre. 

Hvem ville jeg være om jeg bastant sa at han måtte flytte til meg?

Jeg måtte selvsagt også stille meg åpen til en eventuell flytting. 

Derfor har jeg vært litt åpen rundt dette med bosted. Holdt mulighetene åpne også her på bloggen.

Ja, min jobb kan utføres lett i Trondheim. Så det var ikke noe problem. 

Men så til den største grunnen for at jeg hver dag står opp: De 4 nydelige skapningene som tross forskjellige fedre har fått eksakt de samme herlige, krystallklare og blå øynene.

Mine barn. Sven, Annika, Espen og Christian.

Mange sier: Barn kan flytte.

Flere sier: Barn venner seg til en ny skole, nye venner og nye fritidsaktiviteter.

Jeg vet.

Det er forskjellige, kanskje utallige eksempler på at det kan gå helt strålende.

Jeg har snakket varmt med dem om byen Trondheim. Byen jeg i jula forelsket meg helt i.

En herlig by. Rett og slett. Jeg føler meg hjemme der. Så jeg har prøvd å snakke positivt om hvordan skolene er der, hvilke aktiviteter man kan gjøre og hvilke muligheter det er for studier.

Men jeg lovet meg selv en ting, før jeg tok samtalen med barna, at jeg ikke skulle lokke dem med på noe. Ikke love nytt rom, nye ski, nye ditt og datt. For det er ikke slik jeg er. Gull og grønne skoger i Trondheim kan fort bli til sorg og fortvilelse om man ikke er fullstendig ærlig.

Og det har jeg alltid vært med mine barn og det kommer jeg alltid til å være. 

Så i høst en gang satt vi oss ned og snakket sammen. Jeg kunne sikkert klart å overtale dem men jeg kjenner dem så godt og så på både reaksjon og måten de snakket på at dette ikke var aktuelt.

Jeg hadde ikke tenkt til å nevne minsten men Annika tok det med en gang opp. Det var det første hun sa: Hva med Christian?

Christian bor her bare halve tiden og reise fra han føltes ikke bra for noen av oss 4.

Vi er en familie. Selv om vi bare er det 50% av tiden. Og familie holder sammen.

Jeg klarer ikke tanken på å se minsten kun i ferier. 

Så vi bestemte oss, forseglet i en gruppeklem, med noen tårer på kinnet hos en mamma, at vi blir boende på Sørumsand.

La meg si det igjen slik at det ikke er noe tvil. .

Verken hos dere som leser denne bloggen, venner av mine barn, lærere på skolen eller andre:

Vi blir boende på Sørumsand.

Vi flytter ikke til Trondheim.

Jeg har sammen med mine barn tatt dette valget og det var viktig for meg å fortelle dette da det den siste tiden har begynt å oppstå tvil rundt dette med bosted. For meg er det viktig at mine barn føler seg trygge på meg og at de skal slippe å svare på spørsmål om en eventuell flytting fordi jeg ikke har vært tydelig på bloggen.

Ønsker dere alle en nydelig søndag videre!

 

 

 

 

Sjokoladecookies med hasselnøtterHei fine dere,

Ettersom jeg er veldig travel i Trondheim denne helga har jeg latt Elin få ta ansvaret over helgens lille godbit.

Elin driver bloggen Elin Larsen som er en av mine favoritt matblogger. Hun tar noen utrolig vakre bilder og oppskriftene hennes har jeg testet ut mer en enn gang.

Ta turen innom bloggen hennes i dag!

Her er oppskriften:

Cookies med sjokolade og hasselnøtter

 • 225 gram smør, romtemperert
 • 200 gram sukker
 • 150 gram brunt sukker
 • 2 egg
 • 1 ts natron
 • ½ ts bakepulver
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • ½ ts salt
 • 250 gram hvetemel
 • 50 gram kakao
 • 300 gram sjokoladeknapper, eventuelt hakkes mørk sjokolade
 • 100 gram (risted) hasselnøtter, hakkede

Forvarm stekeovnen på 180 °C.

Pisk smør, sukker og brunt sukker luftig.

Mens det piskes tilsett et- og et egg om gangen. Ha i natron, bakepulver, vaniljeekstrakt, salt, hvetemel og rør godt sammen. Rør tilslutt inn sjokoladeknappene og nøttene.

Stek kjeksene på midterste rille i ca. 8 minutter (litt under 1 ss med kjeksdeig pr kjeks) . Ønsker du store cookies bruk omtrent 2 ss kjeksdeig og stek ca. 12 minutter. La avkjøle noen minutter på bakeplaten før de flyttes over på en rist for videre avkjøling.

Oppbevar kjeksene i tett kakeboks. Kjeksene er holdbare i noen uker, men jeg tipper at boksen er tom lenge før den tid! ;)

Lik også Elin sin Facebookgruppe, Instagramkonto eller følg henne på snap: elinlarsen_net

Kjære mamma,

I dag er det din dag!

Det er mange ting jeg tenker på når jeg tenker på deg og i dag vil jeg fortelle deg noen av stundene sammen med deg som har satt spor i meg.

Mitt aller første minne av deg er fra Sørumsand. Det må ha vært på slutten av 70-tallet. Du hadde slengbukser og knallgul topp. I mine øyne var du nydelig. Solen skinte og du romsterte inne på kjøkkenet. Jeg var tørst. Jeg spurte deg om du hadde noe jeg kunne drikke og etter noen minutter som du ut med en stor kanne saft og mange glass. Jeg husker jeg tenkte at det var altfor mange glass men det gikk ikke lang tid før jeg skjønte at glassene var til nabobarna. Alle strømmet til. 

Det er slik du var: Inkluderende. Alle skulle få. 

Årene gikk og vi flyttet til Mosjøen. Jeg husker jeg skulle begynne på skolen. Jeg gruet meg veldig til den første dagen. Du hadde kjøpt en blå sekk til meg. Akkurat den jeg ønsket meg. Jeg var stolt. Men skoleveien var skummel og jeg ville absolutt ikke gå alene. Du satt deg ned på kne og fortalte om alle som skulle gå samme vei, om veien vi hadde gått på før og at dette klarte jeg. Jeg var stor jente nå. Du klarer det Anne Brith!

Det var slik du var: Du hadde troen på meg. Alltid.

Jeg vokste opp og begynte å spille håndball. Hallen på Kippermoen var mitt 2. hjem og det var mer enn en gang jeg fikk kjeft for å komme for sent hjem. Det var ikke mobiltelefoner da for å fortelle at jeg var på vei. Jeg hadde til tider såvidt tid til å spise hjemme eller gjøre lesker før jeg hastet til håndballhallen og i en periode trente jeg med flere lag. Du pakket matpakker og laget vaffelrøre til kamper. Du var støtten. 

Det var slik du var: Du var like oppslukt i mine interesser som jeg var. 

Jeg bestemte meg for å reise alene på sommerferie. Jeg var akkurat fylt 15 år. England var langt unna. Men du sa ja. Du pakket og levde med drømmen min. Jeg husker siste klemmen. Det går fint, sa du til meg. Som om du sa det til deg selv også. Da jeg kom til Bergen og skulle bytte fly alene fant jeg ikke frem. Men jeg fant en telefonkiosk og ringte hjem til deg. Mamma, sa jeg og gråt. Du ga meg trygghet og tro selv om du var over hundre mil unna. 

Det var slik du var: Alt løser seg. Ha troen.

Jeg valgte matte, kjemi og fysikk på videregående. Det var tøffe år for meg. Men du motiverte meg på din måte til å få gode karakterer. Vi avtalte nye bukser og nye sko. Hver sekser ga en ny påskjønnelse. Noen ganger stor andre ganger små. Du valgte gulrøttene som hang som inspirasjon foran meg. Og jeg innfridde. 

Det var slik du var: Du ville det beste for meg. Uansett!

Jeg ble 18 år og forelsket i en gutt fra Nederland. Studier i Norge måtte vike for lysten til å reise til Amsterdam. Bare et år mamma, så starter jeg på NTH. Du så gleden og reiselysten og kjærligheten. Sammen med meg ryddet du rommet og pakket kofferten. Da vi tok farvel kjente jeg at du klemte meg ekstra hardt. Jeg begynte å gråte og tårene kom hos deg også. Vi sees snart, sa du. Men ingen visste når vi skulle sees igjen. Jeg skulle ut på eventyr.

Det var slik du var. Du ga slipp når du kjente jeg var klar.

Jeg kom aldri tilbake fra Nederland. Årene gikk og en dag skulle jeg selv bli mamma. Jeg husker jeg spurte deg om dine fødsler og du var ikke alltid like snakkesalig. Etter min egen fødsel skjønte jeg hvorfor. Jeg ringte hjem i sinne og sa: Hvorfor fortalte du ikke at det var så vondt. Du lo og forklarte at du ikke ville skremme meg. Jeg måtte få oppleve det selv. Og etterpå kjenne at det vonde ble visket ut av den nye kjærligheten for et barn. 

Det var slik du var. Du lot meg erfare selv, på godt og vondt.

En dag ble jeg alene. Jeg gråt og følte livet mitt raste sammen. Hvordan skulle jeg klare meg nå? Helt alene. Du satt og holdt rundt meg og tørket tårene. Du lyttet til meg og var ømheten og tryggheten jeg trengte. Det kommer til å bli tungt, Anne Brith. Men om noen klarer det så er det deg, sa du. Og gjett hvem som klarte seg helt flott? Det var meg det. 

Det var slik du var. Da jeg mistet troen, viste du meg veien.

Jeg hadde det vanskelig. Jeg klarte nesten ikke mer. Jeg ser ikke noe lys i tunellen, mamma. Du pakket din koffert og reiste over 100 mil for å hjelpe meg. Du bakte brød, du laget middag, vasket tøy og var tilstede for barna mine da jeg ikke selv klarte. Du tok over roret mens jeg lå nede for telling. Jeg husker jeg var så sliten og du jobbet på. Sakte men sikkert ble jeg bedre og etter 3-4 uker reiste du og pappa hjem igjen. 

Det var slik du var. Omsorgsfull og hjelpende.

Så kom bloggen. Du synes det hele var veldig rart. Hvordan kan du tjene penger på noe slikt? Men du fulgte med. Du lastet ned snap og klikker deg inn her hver eneste dag. Du sender sms med bilder av kaker du har laget og forteller meg hvor gode oppskriftene er. Du liker mine oppskrifter. Du engasjerer deg i alt som skjer og alt jeg er med på. Du leser alt. 

Det er du som har gjort meg til den uovervinnelige personen jeg er. Den personen som aldri gir opp. Den som gir seg har tapt, sa du alltid. Du har lært meg at viljestyrke er viktigere enn kunnskap og at troen på meg selv og at jeg faktisk kan klare alt her i livet er grunnlaget for enhver suksess.

Det er slik du var, er og slik du alltid vil være.: Du er verdens beste mamma.

Gratulerer med morsdagen din, mamma!

Jeg er så glad i deg!

 

 

 

Suksessterte med den beste gule kremen!

Det aller beste med denne kaken er at den faktisk smaker bedre enn den ser ut!

Ja, du leste riktig :O

Haha det går faktisk an og jeg mener helt ærlig at dette er kaken over alle kaker.

Du har sikkert smakt en suksessterte eller som det også kalles gulkake før for hver eneste familie i Norge har sin særegen oppskrift som ofte har gått i arv. 

Mange har også problemer med å lage den berømte gule kremen og det er mange meninger om hvordan denne kaken bør være.

Personlig vil jeg ha en krem som ikke renner ut overalt men som jeg kan sprøyte fine roser med. Det kan med denne!

Kremen smelter på tungen og steker du bunnen riktig ved heller å "understeke" den i stedet for å oversteke den så får du en deilig kake som du høster ros med!

SUKSESSKAKE

Nøttebunn:

 • 120 g mandler
 • 36 g mel
 • 180 g eggehvite
 • 180 g sukker

Sett ovnen på 180 grader.

Hakk mandler og mel fint i en foodprosessor.

Pisk eggehviter og sukkeret stivt.

Vend forsiktig mandelblandingen i marengsen. Hell røren i en form a 20-24 cm og la bunnen steke i 20-30 minutter.

Den skal bli lett gyllen.

Avkjøl bunnen. Snu den opp ned på fatet før du sprøyter på kremen.
Eggekrem:

 • 10 eggeplommer
 • 1,5 dl kremfløte
 • 160 g sukker
 • 1 vaniljestang (eventuelt 20 g vaniljesukker)
 • 175 g usaltet smør

Ha eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljestang ( vaniljesukker) i en kjele. Varm dette på medium varme opp til sukkeret løses opp. Førhøy varmen noe og rør godt i kremen mens den blir stadig tykkere. Når kremen kommer opp mot 80 grader begynner den å tykne og det begynner å ryke fra kjelen. Dette er et tegn på at du skal passe på :)

Pass på å røre godt slik at den ikke klumper seg eller brenner seg.

Når kremen koker rører du godt i et halvt minutt og tar kjelen av varmen.

Ha kremen i en skål og dekk til med plastfolie slik at overflaten ikke tørker.

Sett kaldt. Gjerne natten over.

Pisk smør hvitt. Ha i den tykke avkjølede eggekremen og pisk dette sammen. Ikke overpisk da kan kremen bli kornete. Kremen skal være fløyelsmyk og glatt i konsistens.

Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt ut roser :)

LIK & DEL gjerne oppskriften med dine venner.Valentinesballet ble ikke helt som forventet...
I går kveld var den store kvelden. 

Valentinesballet har blitt diskutert over flere middager her hjemme og både yngre bror og yngre søster har sperret øynene opp og hatt høye forventninger til dette. De skal jo også på dette ballet om noen år. Annika allerede neste år så hun har vært mer enn gjennomsnitt interessert i dette. 

Det har vært øving på forskjellige typer dans, det har vært samtaler om hvem man skulle danse med og det har vært oppmerksomhet på den nydelige dressen Sven skulle ha på.

For meg som mamma har dette også vært et følsomt innslag i hverdagen for plutselig ble vår førstefødte stor og skulle på ball. 

Dette ballet vil han antageligvis huske resten av livet sitt. 

Så da jeg tok disse bildene hadde jeg vanskeligheter med å holde kamera stille og øynene tørre.

Jeg dro med Espen på et show så jeg fikk ikke høre noe om kvelden før jeg kom hjem. 

Jeg spurte han hvordan han hadde hatt det og han så på meg og svarte: 

Mamma, ballet ble ikke slik som forventet.

Jeg kjente at jeg fikk hjertet litt i halsen og gjorde meg klar for en støttende samtale og gode ord.

Så smilte han mot meg og sa: 

Det ble mye mye bedre!

Jeg spurte han om han kunne beskrive kvelden med 3 ord og han sa: Fett, kult og gøy.

Mammahjertet har kjent på mye stolthet denne uken og jeg har beskrevet mine følelser i et eget innlegg som kommer i neste uke. 

Her er noen bilder, jeg klarte ikke velge :P

Red roses cupcakesDa jeg snappet disse nydelige rosene i går gikk snappen min "balistic"

Mange snappet tilbake at det var noe av de mest vakre cupcakes de noen sinne hadde sett. Og mange ville ha oppskriften. 

Skal jeg fortelle dere en hemmelighet?

Disse er superenkle å lage. Du må bare vite HVA du skal gjøre :P

Som så mye annet her i livet.

Jeg har laget min absolutt favoritt: vaniljecupcakes og fylt dem med bringebær og toppet med en vaniljefrosting.

Hemmeligheten bak fargen er at man farger, eller pensler farge inni sprøyteposen og spissen før man har i kremen. Jeg valgte fargen strawberry. 

RED ROSES CUPCAKES

 • 125 g smør
 • 2 dl sukker
 • 3 egg
 • 4 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1,5 dl matfløte
 • 200 g frosne bringebær

Pisk smør og sukker hvitt.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten. Ha røren i former og ha i to eller tre bær i hver form.

Stekes i 15-20 minutter midt i ovnen på 170 grader.

Dette blir ca 20 stykker

KREM

 • 3 ss mel
 • 3 dl melk
 • 500 g melis
 • 500 g smør
 • Farge etter ønske


Kok opp melk og mel til en tykk hvitsaus. Sett kjølig natten over.  Eller i noen timer. Den må være kald.

Pisk smør, melis og melkepuddingen  i minst 15 minutter med piskeris.

Ha kremen i en sprøytepose som er farget på forhånd og sprøyt ut rosetter :)

#elsk

LIK & DEL gjerne denne oppskriften med dine venner :)

Klemmer fra Trondheim

Morsdag: Sjokoladekake med krem


 

Her er kaken jeg tror alle mødre på min alder digger.

Mange av oss er faktisk ikke så glade i marsipankaken og noen av oss liker litt friske kaker med bær.

Denne kaken laget jeg i programmet Hele Norge baker da jeg kjempet i finalen.

Det er ikke alle der ute som er like begavet til å pynte fancy kjeks eller lage søte petit fours dog er det en ting alle klarer: Bake sjokoladekakebunn og piske krem! Klarer du det så klarer du å lage denne kaken :)

 

Bunn:

 • 100 g Tine smør
 • 260 g sukker
 • 3 stk egg
 • 140 g hvetemel
 • 50 g kakaopulver
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 dl melk
 1. Pisk smør og sukker luftig og glatt.
 2. Pisk inn ett egg av gangen.
 3. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet.
 4. Ha til slutt i melken og kjør til en glatt røre.
 5. Fyll røren i 3 smurte former a 20-22 cm.
 6. Stek midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
 7. Avkjøl på rist.

Krem:

 • 5 dl Tine kremfløte
 • 50 g melis

Pisk kremen til den er stiv men den skal ikke være kornete.

TIPS1

Hvorfor bruker man melis i stedet for sukker når man pisker krem? Jo fordi det er potetstivelse i melis ( 5% ) og det binder kremen silk at du ikke opplever at det begynner å komme fukt ut. 

TIPS2

Har du vært uheldig og pisket kremen din slik at den er blitt kornete så fortvil ikke. Ha litt hel-melk eller fløte i og vend dette inn med slikkepott. Da "henter" kremen seg inn igjen.

Kreme skal du fordele mellom de 3 lagene.

Sjokoladeglasur:

 • 1 dl Tine kremfløte
 • 200 g mørk sjokolade 70%
 1. Kok fløte i en kjele og ha sjokoladen i.
 2. La dette smelte sammen og hell det forsiktig over kaken.
 3. Pynt med friske bær.

Til pynt:

 • 300 g rips
 • 300 g blåbær
 • 300 g bringebær
 • 300 g bjørnebær

Ønsker dere en herlig dag alle sammen!

Mine gale påfunn snapper jeg på:  annebrith.no

Klemmer!

Foto: Tv3

Slik får du et perfekt sukkerbrød:


 

Har du noen gang slitt med å få et sukkerbrød som synker på midten når du tar det ut av ovnen?

Kanskje du har mislykkes et par ganger og gitt opp å bake sukkerbrød til marsipankake?

Visste du at hemmeligheten bak et sukkerbrød faktisk ligger i hvordan du pisker eggene?

Haha i dag skal du få lære deg noe.

Dette sier jeg også til alle som er på kurs hos meg.

Og dette gjelder for alle kaker hvor vi starter med å piske egg og sukker til eggedosis eller hvor vi pisker eggehviter og sukker til marengs.

Hva er det som egentlig skjer i bollen?

Har du noen gang tenkt på det?

Vi skal øke volumet ved å piske inn luft. Vi skal lage skum. For å få en kake som ikke faller ned på midten må vi ha et stabilt skum eller en stabil masse.

Det får man ikke ved å huske å temperere eggene, eller ved å huske å sikte melet. Jo, det kan være faktorer som spiller inn på hvor vellykket kaken blir til slutt men det er ikke hovedårsaken til at noe lykkes eller mislykkes.

Det er DU som er årsaken. Og det du gjør akkurat i det øyeblikket du setter på kjøkkenmaskinen din.

Mange setter den nemlig på full guff med en gang. Fyrer på høyeste hastighet og så går man fra maskinen. 

Det som da skjer er at eggene faktisk får sjokk og det blir dannet megabobler i massen din og etterhvert som du pisker massen opp videre vil det danne seg store og mindre store bobler i massen. Under steking vil de store spise opp de små og kaken faller sammen når du åpner ovnsdøren.

For å unngå dette skal du gjøre følgende:

1. Sett maskinen på lav hastighet og la sukker blande seg inn i eggene.

2. Etter 2-3 minutter på lav hastighet kjører du maskinen opp til medium hastighet.

Nå har du antageligvis sett at volumet i bollen øker?

3. Sett etter 7-8 minutter maskinen på høyeste hastighet. Nå har du skapt en så stabil røre at du faktisk kan kjøre maskinen på full hastighet uten å ødelegge røren. Jeg bruker alltid å ta siste rundt på nest øverste hakk og ser jeg at eggedosisen ikke blir stiv nok kjører jeg den siste 3 minutter på høyeste hastighet.

Hele prosessen fra start til ferdig eggedosis skal ta ca 15 minutter. Alt under blir ikke bra.

Tro meg jeg har prøvd.

Her er min beste oppskrift:

SUKKERBRØD

 • 5 egg
 • 150 g sukker
 • 150 g mel
 • 2 ts bakepulver

Bland egg og sukker og miks dette til eggedosis.

Sikt mel og bakepulver i og rør forsiktig rundt med en slikkepott.

Ha røren i en 22-24 cm stor form. 

Stek den på 180 grader varmluft i 15-20 minutter.

Håper dere får perfekte sukkerbrød heretter. 

KLemmer!

 

 

Å være mammaHva er en mamma?

Jeg ble mamma allerede da jeg fikk vite at du hadde festet deg inni magen min. Jeg var jo ikke mamma før jeg fikk holde deg i armene mine men da den ekstra blå streken på pinnen viste seg begynte jeg å leve annerledes.

Du sto i fokus. Jeg passet på at jeg fikk i meg nok vitaminer, nok grønt og riktig mat. Slik at du skulle vokse deg sterk.

Allerede inni magen kom bekymringene, mange av de har jeg enda den dag i dag. 

Har du det bra? Hva tenker du på? Vokser du slik du skal?

Var jeg klar for å være mamma? Er man noen gang klar for det?

Hvis jeg hadde visst hvor mye jobb det var og hvor vanskelig det skulle være før jeg valgte det så hadde jeg kanskje aldri tatt valget. Jeg tror det er godt at man ikke vet. Først er det godt at man ikke vet hvor vondt en fødsel faktisk er, så er det godt man ikke vet at man blir et følelsesmessig vrak av å være mamma og til slutt tror jeg det er bra at man ikke vet hvor bekymret man skal gå rundt å være resten av livet.

Å være mamma er en 24 timers jobb. 7 dager i uka. 365 dager i året.

Ingen lønn.

I alle fall ikke med det første.

I starten er mamma alt!

Best, vakrest og helt spesiell. Ingen er som du.

Klemmer deles ut, du er den første de kommer til når de er såret.

Du er sangen som synges før de sovner. Du er brødskive uten skorpe, du er koppen med riktig tut, du er to armer som strekker seg når de første skritt blir tatt og du er klistremerkelappen i en bleiesluttfase.

Du er hjertet som formes når det tas avskjed i barnehagen og du er termosen med kakao som drikkes når de er på tur. Du er karnevalskostymet og et pent strøkent flagg på 17.mai. Du er feridgsmurte ski og sjokoladen i sekken. Du er sjåføren som henter og bringer fra trening og du er heiaropet på sidelinjen når det spilles kamp. 

Du er kjeften som smeller når de er for sene, og du er lua som tres nedover ørene når det er for kaldt. Du er nystekte boller og bursdagskake med lys. 

Du er eventyret før nattasangen og du er tannpussen som varer i to minutter. Du er plasteret på såret etter fall på sykkel og du er hånda som ikke slipper når ambulansen kommer for å hente. Du er tårer når noen har blitt lei seg og du er high fiven når et mål har blitt nådd.

Du er klokka når det blir for sent og du er alvorspraten når grensen har blitt tøyd. Du er handlelista før en pizzakveld og du er puten som ble med på leirskole. Du er lappen i matpakka og du er gleden over å få alt riktig på en gloseprøve.

Du er toppen av bakken de gruer seg til å ta fart fra men du er også stemmen som sier at dette klarer du. Du er lommetørkle når noen har vært slemme og du er hjertet i halsen når det gjøres araber flikk flakk for første gang. 

Du er julekjole og tiara. Du er nye fotballsko og ny skolesekk. Du er klagemur og helsesøster. 

Du er pakken under juletreet og du er bildet som klistres inn i en minnebok. Du er den første bh-en og du er frykten når de er på fest. Du er en sms og en snap. 

Du er kveldsjobbing for å få kake til avslutningen og du er biltur til Danmark. Du er håndduken etter årets første bad og du er 14 is på 17. mai. 

Du er dyna etter et mareritt og du er klemmen som trengs for ekstra støtte. 

Du er selvtilliten og vinnerinstinktet. Du er hjertevarmen og omsorgen. Du er rausheten og lykken.

 

Alt dette er en mamma. 

Så kjære mamma, selv om du ikke får utbetalt noe i kroner og øre for jobben du gjør hver dag så husk at du faktisk gjør den mest viktige jobben i verden.

Nemlig: å være mamma!

Gratulerer med Morsdagen kommende søndag, til alle nydelige mødre der ute!

LIK & DEL gjerne om du vet om en mamma som trenger å bli satt pris på!

 

 

Bakekurs i morsdagsgave?Egenreklame

Hva med å ønske seg dette kurset i morsdagsgave?

Jeg gleder meg virkelig over at vi har fått til å lage 3 fantastiske kurs. Helt annet enn det jeg har gjort tidligere. Denne gangen er det mye mer fokus på baking og det som skjer i bollen. Men fortvil ikke litt pynting blir det i et kurs helt på slutten av dagen. 

I et helt utrolig flott kjøkken i 2. etg på Mathallen skal vi boltre oss. Noen overraskelser blir det men jeg vil ikke røpe alt. Som regel når jeg lager kurs så blir det mye info og masse å gjøre så gjør deg klar for en skikkelig bakedag.

Her er kursene jeg skal ha:

 

Lær å bake - Nybegynnerkurs

Dette er kurset er for deg som vil lære deg å bake.

Steg for steg tar vi for oss ingrediensene og utstyret vi trenger for å få til å bake. Hvordan skal vi blande ingredienser og hvorfor gjør vi ting på en bestemt måte?

Hva er viktig med steking og temperaturer?

 

Vi baker og dekorerer lett etterpå. Du får med deg baksten hjem etterpå sammen med en flott goodiebag.

 Lørdag 27. Februar 9.00 ? 11.00

 

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

 

Vi baker

Dette kurset har fokus på baking . Vi skal bake både petit fours og franske makroner.

Du vil lære deg hvordan konsistensen skal være for å få både en fin kake og flotte franske makroner og du vil lære deg å kjenne igjen feil som kan oppstå, både i form av konsistens og utseende.

 Vi baker og fyller våre makroner.  Du får med deg petit fours og franske makroner med hjem sammen med en flott goodiebag.

 

Lørdag 27. Februar 11.30 ? 13.30

 

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

 

 Vi dekorerer 

Dette er kurset for deg som vil lære mer om dekorering av kaker og kakepynt generelt.

 

I dette kurset har vi fokus på farger. Hvordan farger vi kremer og fondanter?  

Vi lærer å lage pynt og hvordan man sprøyter ut krem med forskjellige sprøytetipper.

 Du får ta med deg ferdigpyntede småkaker eller cupcakes med hjem sammen med en flott goodiebag.

 

Lørdag 27. Februar 14.00 ? 16.00

 

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

 

Kursene blir holdt i Matsalen i 2 etg i Mathallen i Oslo.

Jeg gleder meg til å treffe dere.

Ingen av kursene krever spesielle kunnskaper på forhånd. 

Det er begrenset antall plasser på disse kursene, så vær kjapp. Det er mange som har ville sette seg opp på ventelister men vi har valgt å gi alle en lik sjanse til å være med på kurs. Så førstemann til mølla. Send mail til Marion Celine i dag for å melde deg på og sikre deg plass.

 

Snart 1.000.000Helt vilt!

Vet du hvor mye en million faktisk er?

Jeg kan ikke fatte det, men en million er jo nesten 25% av Norges befolkning.

Facebooksiden min engasjerer noe voldsomt for tiden og dere kommetnerer som aldri før. 

Tallet som viser hvor mange mine innlegg har nådd er et tall jeg fokuserer på hver dag. Det er en del av jobben min. Og når man skriver bra innhold så vil det tallet bli høyere og høyere. Jeg regner med det runder 1 million i morgen :)

Jeg prøver å svare alle men det er ikke så lett.

I kveld må jeg jobbe overtid i kjøkkenet haha.... ny sveis fikk jeg i dag også....

MYE som har skjedd men forteller mer senere... når sukkerbrødet mitt står i ovnen.

Vil bare si TAKK! Til alle dere som er på facebook og engasjerer dere.

Klemmer!

Facebooksiden min finner du HER

 

Det er ikke barna det er noe feil med!Ufordragelige unge! 

Du har sikkert møtt på en par av dem du også?

Jeg husker veldig godt en fra nabolaget der vi bodde før vi kom til Sørumsand. Han var like gammel som et av mine barn og rappkjeftig som få. For hver uke som gikk begynte jeg å like han mindre og mindre. 

Til slutt vegret jeg meg nesten for å åpne døra og be han inn da han ringte på så irritert var jeg på han.

Det ble jo ikke bedre da han unnlot å be en av mine barn i bursdagen sin. Mitt barn utestengt og lei seg. 

Det glemmer jeg aldri.

Jeg fikk nok den kvelden.

Stampet bort til huset og ba om å få snakke med moren. 

Hun kunne fortelle meg at de selv hadde latt han bestemme hvem som skulle komme i bursdagen. Og mens jeg sto der i kulda og hørte på disse idiotiske unnskyldningene til denne mammaen fant jeg ut at jeg rett og slett ikke kom til å trenge gjennom.

Idioti. 

Så unødvendig. 

Så leit.

Egentlig for alle parter. Men jeg innså noe viktig.

Det er ikke barna det er noe feil med!

Det er foreldrene.

Barna blir like idiotiske kopier av de forferdelige foreldrene sine. 

Beklager å si det men se deg selv i speilet.

Jeg blir så oppgitt.

For noen år siden så ble jeg jo støtt ut av en vennegruppe her på Sørumsand. Det er ikke noe hemmelighet. Jeg har skrevet et innlegg om det: Lukk døren og gå og aldri se deg tilbake.

Men da hun ene hadde sendt en anonym epost til min eks hvor hun sa at barna ikke hadde det bra fikk jeg nok. 

Igjen stampet jeg bort til huset og ringte på.

Denne gangen var det mannen som åpnet døren og jeg fikk komme inn. Vel inne fikk jeg tidenes skyllebøtte. Han ropte og veivet med armene og skrek:

Det er helt utrolig, hver eneste gang vi samles for hyggelige familiemiddager, grillfester og lignende så er det du og din dritt som er samtaleemnet.

Haha jaha. På fester som vennegruppen hadde seg imellom så var det altså JEG, som ikke var tilstede, som var samtaleemnet? Og hva kunne jeg gjøre med det?

Igjen slo det meg: Foreldre som snakker stygt om andre = barn som mobber!

Det slår aldri feil.

Nei foreldre se dere sev i speilet og forstå at barna dine faktisk blir kopier av deg!

Så snakker du dritt om andre så vil barna dine også gjøre det.

Sitter du og spekulerer i hva du kan gjøre for å skade andre mest mulig så vil antageligvis og med høy sannsynlighet dine barn gjøre akkurat det samme.

Valget er ditt!

LIK og DEL gjerne! 

 

Jeg gikk AMOK på Cacas i går!

I kveld blir det mye baking. 

Det skal bakes til morsdag og til Valentine og jeg har sjelden vært så kreativ som jeg føler at jeg er akkurat nå. 

Cookies skal lages og cupcakes skal bakes. Jeg skal også prøve meg på noen røde og rosa makroner.

Jeg var på Cacas i går og gikk fullstendig amok. 

Jeg måtte bare si at nå må jeg dra for det blir for mye haha. Jeg kjøpte ting for langt over tusen kroner. 

Nå skal det sies at mye er for å teste ut ting til kurs så det er liksom litt greit da hehe. Men de har så mye fint der.

Jeg har betalt alt selv så dette er ikke noe betalt innlegg. 

Fargene er supre. De har jeg i over 1 år nå og er veldig fornøyd. 

Ellers ble det litt glitter og litt fondant. Noen tusjer for å teste ut på makroner og litt strøssel.Nå gleder jeg meg til å bake. Jeg skal snappe litt regner jeg med så følg gjerne med på annebrith.no

Hvor kjøper du bakestæsj? Legg igjen en kommentar i feltet under. 

KLemmer!

 

 

Deilige Valentineshjerter
Disse hjertene kan du lage med hvilken som helst smak. Så plukk ut din favorittsmak eller den smaken du vet din valentinesetter pris på.
Hvis du synes fargen blir litt blass kan du tilsette litt pastafarge. Jeg brukte litt rosa.
Hvor mange hjerter det blir avhenger av hvor store du sprøyter dem men det blir ca 2 stekebrett med hjerter.
 • 25 g gelatinpulver 
 • 1 dl sukkerfri saft
 • 1 dl vann
 • 200 g fibersirup

Bland gelatinpulver med 1 dl vann.

Ha fibersirup og saft i en kjele og varm dette forsiktig opp. Det skal ikke koke.

Ha gelatinen i den varme blandingen og la det hele løse seg opp. Når alt er løst opp så heller du alt i en kjøkkenmaskin. Piks opp massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til maks hastighet i 10 minutter til.

Ha massen i en sprøytepose med rund tip og sprøyt ut hjerter.  

La brettene stå over natten. Jeg satte mine i ovnen uten å skru den på :) Men hadde døren halvt åpen slik at det kom luft til.

du kan også sette brettene til tørking i ovn på ca 60-70 grader i 2-3 timer. Slik fremskynder du tørkeprosessen. 

Bli med på bakekurs!Egenreklame

Bli med på kurs! 

Jeg gleder meg virkelig over at vi har fått til å lage 3 fantastiske kurs. Helt annet enn det jeg har gjort tidligere. Denne gangen er det mye mer fokus på baking og det som skjer i bollen. Men fortvil ikke litt pynting blir det i et kurs helt på slutten av dagen. 

I et helt utrolig flott kjøkken i 2. etg på Mathallen skal vi boltre oss. Noen overraskelser blir det men jeg vil ikke røpe alt. Som regel når jeg lager kurs så blir det mye info og masse å gjøre så gjør deg klar for en skikkelig bakedag.

Her er kursene jeg skal ha:

 

Lær å bake - Nybegynnerkurs

Dette er kurset er for deg som vil lære deg å bake.

Steg for steg tar vi for oss ingrediensene og utstyret vi trenger for å få til å bake. Hvordan skal vi blande ingredienser og hvorfor gjør vi ting på en bestemt måte?

Hva er viktig med steking og temperaturer?

 

Vi baker og dekorerer lett etterpå. Du får med deg baksten hjem etterpå sammen med en flott goodiebag.

 Lørdag 27. Februar 9.00 ? 11.00

 

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

 

Vi baker

 Dette kurset har fokus på baking . Vi skal bake både petit fours og franske makroner.

 Du vil lære deg hvordan konsistensen skal være for å få både en fin kake og flotte franske makroner og du vil lære deg å kjenne igjen feil som kan oppstå, både i form av konsistens og utseende.

 Vi baker og fyller våre makroner.  Du får med deg petit fours og franske makroner med hjem sammen med en flott goodiebag.

 

Lørdag 27. Februar 11.30 ? 13.30

 

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

 

 Vi dekorerer 

Dette er kurset for deg som vil lære mer om dekorering av kaker og kakepynt generelt.

 

I dette kurset har vi fokus på farger. Hvordan farger vi kremer og fondanter?  

Vi lærer å lage pynt og hvordan man sprøyter ut krem med forskjellige sprøytetipper.

 Du får ta med deg ferdigpyntede småkaker eller cupcakes med hjem sammen med en flott goodiebag.

 

Lørdag 27. Februar 14.00 ? 16.00

 

Pris kr. 990.-

For påmelding send mail til: marionceline@anti.as

 

Kursene blir holdt i Matsalen i 2 etg i Mathallen i Oslo.

Jeg gleder meg til å treffe dere.

Ingen av kursene krever spesielle kunnskaper på forhånd. 

Det er begrenset antall plasser på disse kursene, så vær kjapp. Det er mange som har ville sette seg opp på ventelister men vi har valgt å gi alle en lik sjanse til å være med på kurs. Så førstemann til mølla. Send mail til Marion Celine i dag for å melde deg på og sikre deg plass.

 

 

Lag en pannekake-kake på pannekakedagen!

I dag er det pannekakedagen! 

Hva betyr pannekakedagen? Jo det betyr at det nå er 40 dager igjen til påske <3 

Det beste med dagen i dag er at vi kan spise pannekaker til frokost, lunsj og middag uten å ha dårlig samvittighet haha.

Her skal du få en nydelig oppskrift på pannekaker. Den er akkurat stor nok til en slik pannekake-kake og med litt bringebær og 2 bokser vaniljekesam så blir det perfekt.

PANNEKAKE-KAKE

 • 4 egg
 • 150 g sukker
 • 400 g mel
 • 2 ss bakepulver
 • 1 dl fløte
 • 5 dl melk 
 • 100 g smeltet smør

Ha egg og sukker i en bolle. Bland det tørre i og ha i det våte. 

Miks alt sammen med en stavmikser for å få en glatt og fin røre.

Stek pannekakene. 

Smør vaniljekesam mellom dem og ha bringebær i noen av lagene. Pynt med bringebær og blåbær.

Enjoy!

Jeg tok med pannekake-kaken på kontoret hos Anti og vips var den borte haha. 

Kombinasjonen mellom den søte pannekaken og de syrlige bærene er helt nydelig <3

Prøv den, du vil ikke angre :)

 

 

 

 

Jeg glemte Valentinesballet til sønnen min :(Det finnes ikke en god forklaring på dette.

Jeg er alene med 4 barn. Noen ganger glemmer jeg.

Noen ganger får det større konsekvenser enn andre ganger.

Jeg blir sint på meg selv fordi jeg ikke klarer å få med meg alt hele tiden men trøster meg innimellom med at jeg bare er et menneske. Men det er like forbanna trist å se skuffelsen i øynene på barna idet jeg får høre at jeg glemte noe.

Valentinesballet kom egentlig ikke som et sjokk for vi har jo fått nok av mail og påminnelser. Likevel har jeg ikke prioritert å kjøpe det som skal kjøpes til sønnen. Jeg har sett med et halvt øye etter en dress hos både Kappahl, Cubus og Lindex men ikke funnet noe. Hele tiden har jeg hatt i tankene at jeg antageligvis måtte innom en butikk som hadde klær til bryllup.

Men jeg har bare ikke hatt tid. Jeg har hastet fra det ene møtet til det andre. Oppgaver for 2016 og 2017 har blitt planlagt og det foregår altfor mye i kulissene akkurat nå.

Det er ingen unnskyldning.

Tiden strekker ikke til.

Det er heller ingen unnskyldning.

Så i går tidlig sier Sven: Husker du at jeg skal på ball på torsdag, mamma?

Herregud, tenkte jeg. Den dressen. Hvor skal jeg finne den? Jeg har fullbooket hver dag denne uken og ettermiddagene er satt av til aktiviteter. 

1 time hadde jeg i Oslo i går og etter at jeg hadde vært på 5 forskjellige butikker samt Sten & Strøm og ikke funnet noe slo panikken meg. 

Hva gjør jeg nå?

Han må jo ha dress? 

Jeg kunne vel lynsjet meg selv for at jeg gjør sånt i siste liten. Det er så unødvendig.

Mens jeg sto på Benetton og nærmest gråt sto det en eldre mann foran meg i kassen og han sa: Jeg vet at de har dresser til barn på Eger. Det er rett borti gata her. 

Så jeg hastet bort dit og kom meg inn på herreavdelingen.

Da jeg spurte hvilken dress jeg trengte sa jeg bare at jeg ville ha en til en gutt på 13 år. 

Hun som sto i butikken så på meg og sa.

Du vil vel ha en på salg du?

HAHA fy fader, seriøst. Så jeg slik ut at jeg trengte en dress på salg? For en syk ting å si til en kunde. Aldri mer om jeg setter min fot inn på den herreavdelingen. Frekke folk ass. Men vi fant fort ut at selv den minste størrelsen var for stor. Og jeg var like lei meg igjen. 

Jeg kunne jo prøve barnebutikken nede i 1. etg? Og det gjorde jeg. 

3 trinn, heter den. Der møtte jeg en meget hyggelig dame som hjalp meg etter kunstens regler. 

Det var ikke noe spørsmål om jeg trengte en dress på salg eller ikke. Hun spurte meg rett ut, hvor stort budsjett har du? 

For meg var ikke det et tema fordi Espen kan arve dressen etter Sven så om det kun hadde hengt en Armanidress der til 6000.- så hadde jeg kjøpt den tvert. Men de hadde et billigere alternativ. En fin dress fra merket Pascal kjøpte jeg. Med passende sløyfe. Dressen kostet kr. 1500.- og jeg smalt til med en skjorte fra Armani. 

Jepp, det gjorde jeg. For å lette på den dårlige samvittigheten min. Fordi jeg nå etter å ha gått uten lønn i nesten 3 år har muligheten og fordi sønnen min skal på sitt første ball. Han får nesten ingen ting gjennom året. Mine barn har ikke mye klær eller utstyr. De har akkurat nok.

Så ja, jeg kjøpte den skjorten, og jeg er damn proud of it too :P

Jeg er enda mer stolt over at jeg ikke dreit meg ut. Jeg vet ballet ikke hadde blitt mindre bra om han hadde måtte låne en dress eller arve en. Det hadde gått fint, men jeg er litt glad for at ting løste seg for meg. Det var viktig for meg :)

Gutten skal på ball på torsdag og dermed har vi hele 2 prince charming her de kommende ukene.

Bilder av prinsen kommer! Jeg prøvde meg i går men fikk et klart NEI, mamma. Ikke bilder enda. Og det skal jeg respektere.

Ha en herlig morgen dere!

Sees etterpå... en Valentinesoppskrift er på vei!

 

Jeg dør litt inni meg annenhver mandag.....Det er den dagen i dag.

Sist ble det skikkelig krise med krokodilletårer og hyleorkester. Annika startet mandagen for 2 uker siden med å fortelle deg at i dag, i dag skulle du til pappa igjen. Ikke på tale mente du. Du skulle forbli her. Det ble så mye styr allerede fra tidlig morgen at vi bestemte oss for at neste gang du skulle dra så skulle vi ikke si noe før vel fremme i barnehagen.

Det er den dagen i dag.

Det ble en helt vanlig morgen. Fine klemmer. Brødskiver og melk. Litt tv og enda flere koseklemmer. Du våknet som vanlig og smilte og lo. Fikk Espen og Sven med på en tullelek og dyna di ble som vanlig dratt fra sengen og opp i sofaen.

Ingen sa noe, men jeg tror vi alle tenkte på det.

Det er den dagen i dag.

Ytterklær blir tatt på og bag pakkes. Alt skal med. Bagen er ekstra stor på disse dagene og jeg kjenner at jeg irriterer meg for akkurat det. Må den være så stor? Kunne vi ikke bare hatt alt x 2 så hadde vi sluppet dette med å pakke så mye. Jeg vil at du ikke skal kjenne på at du "flytter" hver uke. Mens jeg pakker det siste skjerfet tenker jeg på at det kanskje blir kaldt igjen denne uka og du vil trenge ekstra votter. 

Det er den dagen i dag.

Vi rusler til bilen. Det regner. Dråpene kommer i enorme mengder ned fra himmelen og samler seg i store dammer. Det er ikke jeg som gråter men slik det ser ut på gårdsplassen nå slik føler jeg meg innvendig. Men ingen ser det. Du elsker vannet. Se mamma, en dam. Du står midt i den og setter deg ned for å kjenne på det. Jeg skulle sagt at du ikke bør gjøre det for du kan bli våt, men øyeblikket er så vakkert. Det nydelige og barnslige smilet ditt kommer frem når du viser meg hvor mye vann det faktisk er i dammen. Duskene på skjerfet ditt henger ned i dammen men akkurat det bildet av deg blir fryst fast på netthinnen min. Vil det ligge der i 2 uker. Vil jeg minnes deg akkurat slik til jeg ser deg igjen?

Det er den dagen i dag.

Du sitter i bilen og spør meg: Mamma, hvem skal hente meg i dag? Jeg tenker meg om før jeg svarer. Skal jeg si det nå? At det ikke er min tur til å pusse tennene dine i kveld? At det ikke er jeg som skal hjelpe deg med å ta av skoene dine etter barnehagen? Skal jeg si at det ikke er jeg osm skal synge nattasangen din i kveld? Skal jeg fortelle deg hvor vondt jeg har det inni hjertet mitt for at jeg ikke skal få våkne opp med deg i morgen eller at jeg synes det også er urettferdig at de andre barna får være mer hos meg enn du? Jeg sier ikke noe. Jeg holder det inni meg og svarer: Pappa gleder seg til å treffe deg og han henter deg i dag. 

Det er den dagen i dag.

Skal du også til pappaen din, spør du Annika og hun ler litt. Nei. Det blir stille i bilen. Hvorfor ikke det, fortsetter du. Så sier du: Jeg liker pappa også. Jeg tror det er din måte å si at du elsker oss like mye. Akkurat slik vi elsker deg og deler på deg, så deler du av din kjærlighet til oss. 

Det blir en ekstra lang og god klem i barnehagen i dag. Du vet det, jeg vet det. 

Det er dagen i dag.

Takk for at du leste!

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no 

 

 

 

Teddy forsvant idet jeg satt på vaskemaskinen med klær!Søsteren min er på besøk om dagen og med seg har hun sin aller fineste Teddy. 

Teddy er en silketerrier på 1 år og han veier ca 2 kg. Barna elsker han og jeg likeså. Jeg har seriøst den siste uken fått så lyst på hund haha.

Men etter det som akkurat skjedde vet jeg ikke om jeg tør å få meg hund. Jeg drepte Teddy!

Trodde jeg!

Dere skal få hele historien fra meg her nå.

Jeg hadde akkurat kjørt minsten i barnehagen og jeg hørte Teddy bjeffe på vei inn. Så han var et sted i huset. 

Jeg satt meg ned for å blogge og etter 45minutter kom søsteren min inn og sa: Jeg finner ikke Teddy. 

Han bruker å komme når vi roper på han og det var veldig rart synes jeg også at han ikke kom da jeg begynte med gjøglerstemmen min som han alltid reagerer på. Jeg bruker da å legge meg ned på gulvet og roper da på han. Han kommer sprettende og hiver seg over meg. Det er jo ikke mye man kjenner av en hund på 2 kg, blir litt sånn myggstikk aktig prikking på kroppen av de små føttene. Men Teddy elsker når vi leker slik og kommer alltid løpende.

Men ikke i dag.

Ikke en lyd.

Kjære vene hvor kunne han være?

Vi begynte å lete inne på rommene, i skapene. Kanskje han hadde blitt stengt inne et sted?

Men ingen Teddy.

Så hørte vi plutselig et klynk fra badet. 

Herregud, jeg hadde akkurat kastet dyna til Christian i vasken. Det er jo dyna Teddy elsker å ligge inni når han tar formiddagsluren sin. Enn om han lå inni den da jeg kastet dyna oppi?

Vi hørte et klynk til.

Det kommer fra vaskemaskinen sa jeg febrisk til søsteren min. Jeg fikk ikke stoppet den forbanna maskinen. 

Jeg var helt sikker på at nå hadde jeg knærta den hunden. 

Hvordan kunne jeg være så fjern at jeg ikke sjekket dyna før jeg kastet den oppi og satte på maskinen?

Tårene presset på kjente jeg og jeg så på søsteren. Hun var helt hvit i ansiktet. 

Jeg så på henne med et unnskyld og et blikk som sa at jeg er lei meg og jeg kommer aldri til å tilgi meg selv for å ha tatt livet av den hunden.

Så smilte hun stort og pekte mot dusjen. 

Under dusjen så vi en hale som logret frem og tilbake og Teddy hadde satt seg fast under dusjen. I et 10 cm lite hull hadde han presset seg inn og ikke kommet seg ut igjen. Vi dro frem dusjen i en fei og ut kom en skikkelig støvete Teddy.

Gjensynsglede!

 

 

Sunne sjokoladecupcakesSponset innhold

Denne oppskriften vet jeg at mange har ventet på. Jeg har i samarbeid med Zeroh laget en del oppskrifter som de skal bruke i sin markedsføring. Jeg har ikke fått betalt for å legge dette ut på bloggen men når oppskriftene blir en så stor suksess som de har blitt vil jeg selvsagt dele dette med dere. Derfor tagges dette innlegget også med sponset.

Sukkerfritt kan være dritgodt. Og det er denne. Om du holder tilbake kremosten i dette og bare legger klatter i formene så vil du få en deilig smak innimellom. Dette er imidlertid en smakssak og jeg har i oppskriften skrevet det slik at dere blander det inn i selve røren.

Dette velger du altså selv :)

Sjokolade cupcakes

 • 4 egg
 • 300 g mager kesam
 • 100 g sukrinmelis
 • 100 g sukrin
 • 70 g kakao
 • 40 g mandelmel
 • 30 g fiberfin
 • 1 ts salt
 • 1 vaniljestang
 • 4 ts bakepulver
 • 200 g Philadelphia light + sukrinmelis

Visp egg, sukrin og sukrinmelis til en luftig eggedosis.

Dette tar ca 15 minutter. Mål opp resten av ingrediensene.

Når eggedosisen er ferdig tilsettes mager kesam. Rør dette forsiktig inn slik at du beholder

luftigheten. Sikt i det tørre og rør dette forsiktig inn i røren.

Ha røren i en form a 25-28 cm.

Rør Philadelphiaosten i en bolle og smaksett denne med sukrinmelis.

Rør dette inn i røren. Fordel røren på 12 muffinsformer.

Stek muffinsene på 180 grader i 15-20 minutter.

FROSTING

 • 12 g gelatinpulver eller 2,5 plater
 • 1/2 dl Zeroh ( velg smak selv)
 • !/2 dl vann
 • 100 g fibersirup

 

Bland gelatinpulver med vann.

Ha fibersirup og saft i en kjele og varm dette forsiktig opp. Det skal ikke koke.

Ha gelatinen i den varme blandingen og la det hele løse seg opp. Når alt er løst opp så heller du alt i

en kjøkkenmaskin. Piks opp massen med en ballongvisp på medium hastighet i 5 minutter. Øk så til

maks hastighet i 10 minutter til.

Om du synes fargen er litt blass kan du ha i litt pastafarge.

Ha frostingen i en sprøytepose og sprøyt ut topper med en rund tip eller bare klipp et hull i

sprøyteposen om du ikke har en rund tip :)

Om du får frosting til overs kan dette sprøytes i muffinsformer og spises som marshmallows. Strø

gjerne strøssel eller smeltet sjokolade over.Jeg avslutter herved knekkebrøddietten!Ble det for kjedelig å bare spise knekkebrød? 

Neida, for de som har fulgt med på dette har også fått med seg at selv om jeg byttet ut brød til frokost, lunsj og kvelds så spiste jeg vanlig middag og frukt gjennom hele dagen. 

Jeg har aldri vært en person som teller kalorier og det vil jeg heller ikke starte med. Jeg vet ikke hvorfor det fungerer bare ikke for meg. Blir stresset av det. Jeg har liksom andre ting å bruke tiden min på enn å telle alt som går inn i kjeften.

Med god gammeldags sunn fornuft har jeg tatt av meg 8 kg i løpet av en 6 ukers periode.

Regnestykket er enkelt. Det må gå mindre inn enn det går ut.

Litt motsatt av økonomi der det må komme mer inn enn det går ut :P Lommeboken skal jo vokse.

Men når man skal ta av seg noen kilo så må man altså bevege seg mer, spise mindre enn før. 

Nesten hver dag har jeg gått meg en tur. Og 2-3 ganger i uka har jeg hoppet på stuegulvet etter en video på youtube som kalles 20 minutes with Cardio.

Haha i starten holdt jeg på å dævve så tungt var det.

Men jeg har gått fra ca 63 kg til rundt 55 kg. 

Jeg passer inn i mine bukser og undertøyet sitter som støpt. En bra Valentinesgave til kjæresten :P

Det er så vanvittig deilig å kjenne kiloene rase av. Men det krever sin kvinne. Helt ærlig så er det ikke noe hokus pokus trylleformel for å bli slankere. Du må ut av den sofaen og gjøre det. Du må ta det valget. Hver dag. Hver eneste dag må du velge sunnere alternativer, slutte med godteri og potetgull og brus og få den feite ræva opp av sofaen.

Nå blir sikkert mange av dere provoserte over at jeg skrev at jeg var feit når jeg bare var 63 kg, men jeg følte meg ikke bra. Seriøst jeg kjente at jeg bare på 7-8 kilo som ikke burde være der. Jeg ble andpusten bare ved å gå opp trappa hjemme. Nå spretter jeg opp fort som bare det.

DIGG!

Når det kommer til å sette seg mål så kan mange si ting om meg og hvordan jeg er som person men akkurat det med å nå mål er jeg helt vilt rå på. Jeg har alltid vært slik. Trigges av tall og det funker som bare juling når jeg setter ukentlige mål. 

Slik har jeg vært på inntekt, på antall besøk på bloggen og nå også på kilo jeg skulle ta av. Det ble ca 1,5 kilo hver uke og det er jeg skikkelig stolt av. Jeg er ekstra stolt over å ha klart dette nå i januar fordi jeg har gått gjennom en skikkelig vanskelig greie. Jeg har ikke delt mine tanker og følelser rundt dette slik jeg normalt har gjort. Det har vært for nært for meg. 

Det er også grunnen til at dere ikke har sett mitt blide ansikt så mye på snap. Jeg har med hjelp fra andre prøvd å jobbe meg gjennom dette. Man må nesten gå gjennom en dårlig periode for å få det bedre. For meg har det vært en lang prosess med masse tårer og jeg har følt for å holde dette inni meg. Jeg har kun åpnet meg for min kjære Kim, mine barn, familie og management. 

Det jeg kan dele med dere fra denne tunge perioden er at det ikke nytter å sitte i sofaen og synes synd på seg selv. Du kommer ingen vei med å grave deg ned i elendigheten. Du må finne noe som trigger deg til å kjempe for det du ønsker. Tro meg jeg har kjempet. med nebb og klør og jeg har skrevet et hysterisk morsomt innlegg midt i denne grusomme perioden som jeg håper jeg en dag tør å dele med dere. Herregud det er morsomt å se tilbake på innlegg som ble skrevet og lagret for senere bruk. 

Alle tankene mine fra januar ligger lagret i 6 innlegg her. En dag kommer de kanskje ut? 

Men som jeg sa det nytter ikke å synes synd på seg selv. Det hjelper ingen. En setning som har hjulpet meg gjennom mye den siste tiden er: Hardt arbeid har ikke tatt livet av noen. Og det er så utrolig sant. Vi er for pysete i Norge. Vi er for laid back. Vi sitter liksom på sofaen og forventer at vi skal få, få, få og få. Men ikke jobbe særlig for det. 

Når opplevde jeg sist en person som var skikkelig sulten på suksess? En person du virkelig kunne se jobbet steinhardt for å oppnå noe. Hva er vi villige til å ofre for å nå målene våre? Er du sulten nok? Eller er du i komfortsonen din hvor du egentlig føler at at du har det helt ok? 

Når man ikke er sultne nok eller higer etter noe sterkt nok så oppnår man ikke noe heller!

Akkurat slik er det med dietter også. Resultatet bør henge foran deg som en kjempediger inspirasjon. Jeg hang jeansen min i taket jeg på rommet. I 4 uker så jeg den jeansen som hang der og bare flirte mot meg. Men jeg bestemte meg at den skulle jeg fanden meg få på meg igjen. Jeg skulle vinne. 

Og det gjorde jeg.

Det føles utrolig deilig.

Bilder kommer! Er så stolt!

Klemmer og god mandag morgen!

Fastelavnsboller fra hele Norge

Langt over 200 bilder av fastelavnsboller har dere sendt meg i dag mellom klokken 14.00 - 18.00

Det raser enda inn på snappen min men jeg må legge dem ut nå som lovet. Så beklager til dere som ikke kom med. 

Det er helt tydelig at det har blitt bakt boller i mange hjem i Norge i dag og det skal jammen ikke stå på kreativiteten dere!

WOW jeg er så imponert!

Her er noen av bildene. Skulle gjerne lagt inn alle bildene men det ble ikke tid. Vi får ta samme greia med morsdag neste helg :)

Hele albumet med alle bildene kan du se HER

Skulle tro jeg som 4-barnsmor visste bedre, men jeg gikk rett i fella....


At jeg aldri kan lærer. 

Dette har aldri fungert. 

Ikke på Sven som nå er snart 13 år, ikke på Annika på 11 år og heller aldri på Espen som er 9 år.

Så hvorfor i alle dager skulle det fungere på Christian?

Haha ler av meg selv og hvor fjern jeg kan være.

Som dere leste i går har søvn og mangel på dette vært et tema de siste dagene. Christian har startet å komme ut av senga langt før hanen galer og alt før klokken 5.00 i ukedagene er natt. I helgene går denne grensen klokken 6.00

Så i går kveld var jeg nokså sliten selv om jeg hadde sovet sammen med han på dagen. Han var jo ikke trøtt heller klokken 19.30 og jeg tenkte i et svakt øyeblikk:

Om jeg holder han våken til klokken 21.00 eller senere... så sover han sikkert lengre.

Hvorfor tenkte jeg det? Når jeg har erfart sikkert over 100 ganger at et barn som legger seg sent, våkner like forbanna tidlig hver morgen uansett. Det er ikke slik at om jeg legger mine barn rundt 22.00 så sover de til 10.00 neste morge. 

Det har aldri vært slik og det kommer aldri til å bli slik.

Haha. 

Men jeg glemmer jo alltid. Og går i denne sove-fella.

Igjen og igjen.... prøver og prøver.

Morgenen etter har jeg bare anger. Irritasjon fordi jeg ikke klarer å huske hvor ille det faktisk kan bli når små barn er helt ute av rytmen sin haha.

Sent i seng betyr altså ikke sent ut av senga på morningen. 

For dere som ikke har testet dette ut enda så vet dere. Prøv gjerne men jeg tror dere blir skuffet haha.

I dag våknet Christian 5.45.

Jippi, så digg. 

Det som var kos med dette var at vi fikk en kveld på sofaen i går sammen. For han koste seg med dyna si i nesten to timer på fanget mitt mens han nøt å få være våken like lenge som de andre barna.

Jaja, heldigvis sover han enda på dagen og mora tar seg nok en dupp sammen med han da også.

Er det bare jeg som blir grinete av lite søvn?

Fatter ikke at jeg kunne være så fjern å tro at denne gangen, denne gangen skulle han sove lenge haha....

Flere som har opplevd dette eller funker det for deg å legge barna sent?

Snakkes om litt...skal bare slumre litt på senga men Blaze og monstermaskinene runger i bakgrunnen.

Saftige yoghurtboller

Jeg har testet ut flere forskjellige oppskrifter den siste tiden. Barna er glade i boller og elsker når jeg lover dem boller etter skoletid. 

Ofte synes jeg at boller kan bli litt tørre så denne gangen testet jeg å bytte ut litt av melken med youghurt.

Og som i kaker funket dette som bare det. Resultatet ble deilige og saftige boller. 

Her er oppskriften, enjoy!

YOGHURTBOLLER

 • 1 kg hvetemel
 • 1,5 dl sukker
 • 1 ts kardemomme
 • 150 g smør
 • 4 dl melk
 • 1 pk fersk gjær
 • 3 dl youghurt naturell

Ha mel, sukker og kardemomme i en bolle.

Smelt smør og ha i melken. Når dette er 37 grader røres gjær inn. 

Bland dette i bollen og miks det sammen med en eltekrok.

Ha til slutt youghurten i og elt deigen i 10-15 minutter.

Forhev deigen i 20-30 minutter.

Rull ut 25 boller a 65-75 gram og etterhev dem til dobbelt størrelse.

Dette tar ca 20-35 minutter alt etter hvilken gjær du bruker.

Stek dem på 225 grader varmluft midt i ovnen i 12-15 minutter.

Jeg penslet mine med egg og hadde perlesukker oppå :)

NamnamNår en morragretten unge....Dette ble frokosten i dag. Kjenner at det ville tatt for mye på å lage rundstykker i ovnen i dag. 

Kanskje i morgen. 

Hørte dere: Kanskje. 

Bare kanskje!

Tv-skjermen har aldri følt så digg heller. Takk gode Gud for den akkurat nå. Monstermaskinene eller tikk-takk, jeg bryr meg ikke. 

Bare ikke snakk til meg, akkurat nå.

Kan jeg få melk i flaske, mamma?

To nydelige øyne stirrer på meg og det er som om han leser tankene mine for idet jeg sier nei inni meg så holder han rundt låret mitt og sier: Du er vakker du, mamma!

Vakker?

Herregud har dere sett meg i det siste. Det er en grunn for at hudpleieren min Desiree sa at jeg måtte komme en ekstra gang innom neste uke. Jeg ser ut som et vrak. Ikke nok med at jeg ser helt forferdelig ut så har jeg fullt av grå hår på skallen. 

Og de grå hårene skal Carina få fjerne denne uken. Jeg burde vært innom henne oftere kjenner jeg men så er det tiden da. Og følelsen av at når du er så heldig å bli sponset av en flott frisør så vil jeg ikke komme dit for ofte. En gang hver 2 måned er liksom nok. Det ville jeg gjort om jeg ikke ble sponset også. Skjønner dere?

Så nå er altså topplokket fylt med grå hår og minstemann står og ser på meg og sier jeg er vakker.

Smeltet mammahjertet han og flasken ble fylt med melk. Selv om det var melk i frokostblandingen som inneholder altfor mye sjokolade.

Men det er lørdag.

Kjøkkenet er ryddet og idet jeg setter de siste koppene i skapet og drar kluten over den rene kjøkkenbenken roper Christian fra stua:

Mammaaaaa!

Flaska falt. Melken ligger i sofaen.

Heldigvis tar det 10 sekunder for meg å gå fra kjøkkenet til sofaen og før jeg får sagt noe sier han, og igjen ser han på meg med sine blå øyne:

Mamma det var ikke med mening!

God lørdag folkens!

I dag blir det litt aktivitet på snap så følg meg gjerne: annebrith.no og send gjerne en snap :)

 

Bakekurs i Oslo?

Neste uke skjer det igjen noe spennende. 

Jeg skal sammen med Marion Celine fra mitt managementteam Anti ut på befaring. Vi skal sjekke ut lokalene hos Mathallen for et eventuelt bakekurs.

Kurs er jo noe jeg har hatt i flere år men jeg har savnet muligehten til å virkelig kunne vise hva som skjer under baking og steking. Et skikkelig hefte med informasjon og gode goodiebags med produkter man faktisk trenger. 

Jeg vurderer å ha et skikkelig bakekurs, men før det blir noe av så skal vi sjekke ut lokalene.

Det som er så topp er jo at Mathallen ligger vegg i vegg med kontoret til Anti hvor jeg ofte befinner meg. Så det lover bra. Vi skal sjekke ut mulighetene først og det kommer ikke til å bli mange kurs. 

Mulig kun en dag med 2 forskjellige kurs.

Spørsmålet er: Ville du blitt med på et slikt kurs hvor baking sto i fokus? Og ville du helst hatt dette på en ukedag ( kveld) eller på en dag i helgen? Lørdag eller søndag?Fastelavnsroser


På søndag er det fastelavn og det skal bakes boller i de tusen hjem. Hva med å "spice opp" bollene litt? Pynte dem litt og gi dem et ekstra flott preg?
Det skal ikke så mye til nemlig. En deilig bolleoppskrift. Det kan godt være din egen favorittoppskrift. mange av oss har jo arvet oppskrifter fra være mødre eller svigermødre. Krem og vaniljekrem. Og vips du har dem klare.
Hvordan lages disse fastelavnsrosene?
Bruk enten muffinsformer eller andre porsjonsformer. Kjevle deigen ut til en leiv og stikk ut sirkler. hver sirkel deler du i 2 og ruller den halve sirkelen opp i hånda di. Legg 7 slike små "rosetter" i en form og la dem etterheve.
enkelt og veldig kreativt!
Har du ikke en favorittoppskrift på boller kan du bruke min:
 • 1 kg hvetemel
 • 1,5 dl sukker
 • 150 g smør 
 • 6 dl melk
 • 1 pk fersk gjær
Ha mel og sukker i en bolle. Smelt smør i en kjele og ha i melken. Trekk kjelen bort fra varmen og kjenn at melken ikke er varmere enn fingervarm. ha i den ferske gjæren og rør dette rundt. 
Hell væsken i det tørre og miks med kjøkkenmaskin i 10-15 minutter. 
La deigen forheve i 30 minutter.
Lag fastelavnsrosene og la dem etterheve i 15-20 minutter. 
Stek dem på 225 grader i 10-15 minutter. 
Jeg har ikke penslet mine med egg, men dette kan du selvfølgelig gjøre om du ønsker det.
Del bollene opp og fyll dem med pisket fløtekrem blandet med vaniljekrem. Pynt med litt melisdryss før du serverer dem!
God fastelavnssøndag!

 

Endelig kan jeg fortelle dere....Reklame

I går fikk jeg vite det. 

Nyheten gleder mitt hjerte stort.

Både Kim og jeg har følt på oss de siste ukene at dette kom til å skje men man skal ikke feire før man vet noe 100% sikkert.

Nå kan jeg si det:

Jeg er stolt Kappahl ambassadør!

Jeg er så glad!

I går ble jeg invitert med til Sverige for å få se sommerkolleksjonen og vi reiser allerede om 2 uker. 

Da jeg startet å blogge for fullt i fjor rundt denne tiden satt jeg meg et mål: Samarbeide med en kjede på klær. Det falt seg veldig naturlig for meg å velge Kappahl. Jeg kjøper mye der, elsker flere av kolleksjonene og har barn i alle aldre som også passer klærne. Jeg har handlet klær der siden tidenes morgen.

Men man går jo ikke bare å banker på hos noen og sier: Hei, her er jeg :P

For meg har det alltid vært veldig viktig at de jeg skal samarbeide med har produkter jeg kan stå 100% inne for. Hos Kappahl har jeg i flere år funnet undertøy, nattklær, sommertøy, festklær og klær til daglig bruk.

Som alenemor til 4 barn har også pris VS kvalitet vært viktig og jeg har alltid vært fornøyd med dette. Kjoler til 17. mai, til jul og jeans. Den ene mørkeblå buksen jeg kjøpte i fjor vår har jeg bodd i siden. Den er helt rå på passform.

Så etter jeg hadde banket på for å si hei, så fulgte det mange møter og selvsagt noen tester. Kjemien har vært upåklagelig og jeg gleder meg veldig til å fronte de forskjellige kolleksjonene i 2016.

Så nå skal jeg og barna heises opp i Kappahl, slik vi alltid egentlig har gått kledd. Det bare står ambassadør foran navnet mitt og det er jeg vanvittig stolt av.

Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen!

Masse klemmer!

PS. Det er ikke ofte jeg finner gensere som sitter pent på men denne gjør det. Armene er det litt sleng i og det gir en litt kul effekt. Jeg snappet den i går og holdt meg på magen slik at dere kunne se at det var sleng på den noe jeg synes er utrolig pent. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at halvparten av dere på snap kom til å tro at jeg skulle fortelle at jeg var gravid. Haha. Jeg holdt meg på magen for å vise formen på genseren. Jeg er ikke gravid. 

Genseren min er dødsfin på og finner du her 

 

 

 

 

Når jeg baker....Hver gang jeg baker setter jeg musikk på. Jeg er helt i egne tanker og koser meg masse i mitt eget bakeunivers haha. 

I går spurte jeg dere på snap om hvilke sanger som gjorde dere glade?

Jeg fikk mange gode forslag og har plukket ut noen av dem jeg likte og laget en egen spilleliste på spotify: Annebrith.no BAKING

Med: You are the Icing on my cake, som første sang haha. Bedre blir det ikke!

Hvis du vil joine de 8000 herlige bakegale og følge noe av det som skjer på snap så kan du legge meg til: annebrith.no

Jeg prøver å svare alle som sender meg en snap men det er ikke alltid jeg får tid til det. 

Mange av dere etterspør mer dans og mer meg på snap. Jeg jobber med saken.

I går bakte jeg til kk.no og jeg gleder meg til å se resultatet på nett. ( Jeg har ikke fått betalt for å gjør det derfor er dette innlegget heller ikke merket med sponset)

Akkurat nå sitter jeg her med min havregrynssmoothie og ser på telefonen min. Skal ha et telefonmøte med en av Norges største kjeder og har i forbindelse med et eventuelt samarbeid blitt invitert med på en tur. 

Så nå gleder jeg meg vilt til akkurat det og håper jeg kan få lov å lette litt på sløret snart. 

Og for alle dere som spør om Coop Extra og et sponset samarbeid så har Coop Extra akkurat åpnet her på Sørumsand og jeg har blitt en ivrig kunde. Økonomisk som jeg må være som alenemor leter jeg etter de beste tilbudene for meg og mine 4 barn. Så for ordens skyld: Det er genuint og ekte når jeg sier jeg liker noe fra Coop Extra!

Som leverposteigutten sa: Jeg bare liker det. Eller var det kaviargutten? Samma det :P

Ha en fin torsdags morgen!Derfor bør du bruke melis i stedet for sukker i fløtekrem!


Nesten hele Norge baker i disse dager fastelavnsboller.

De fylles med deilig krem. Men å piske kremfløte til fløyelsmyk krem er ikke alltid like enkelt.

Å få kremen til å holde seg stabil er også ofte noe som gir hodebry, særlig når det er varmt. Mange av oss har nok mer enn en gang opplevd at kremen begynner å skille seg og at det kommer fukt ut av den.

Hvordan kan man unngå dette?

Det viktigste er å piske kremen lenge nok. Haha ikke en enkel oppgave når det er så lett å overpiske krem. Du vet når du får den kornete kremen plutselig? Jeg snakker ikke om øyeblikket mange har opplevd: å piske krem til smør. For skjer det så er det over og ut uansett. Men visste du at du faktisk kan redde krem som har blitt kornete?

Jepp.

Du stopper med piskingen og heller litt fløte i kremen og rører forsiktig med en slikkepott. Vips så setter den seg tilbake igjen. 

Men hvordan unngår man at kremen skiller seg og at det ikke kommer fuktighet ut av den. La oss si du skal lage en marsipankake så vil du ikke at det skal komme fukt under marsipanen ...det er lite pent nemlig.

De aller fleste blander kremfløte med sukker når de pisker den opp. Blander du den derimot med melis så holder den seg stabil lengre, pga den enkle årsak at det er noen prosenter med potetstivelse i melisen og dette gjør at den binder seg bedre og du har større sjanse for å unngå fukt som renner fra bollen eller kaken.

Jippi.

Så nå vet du det. 

Nå håper jeg snart at Dansukker inviterer meg til seg slik at jeg kan lære meg enda mer om produktene deres. Det hadde vært knall!

Klemmer herfra!

Skal jeg være en prins?


Det er snart karneval i barnehagen og i forrige uke fikk vi en mail hvor det sto at tema for dagen var: Litteraturens verden.

Det var ikke vanskelig å finne et eventyr jeg vet Christian elsker, for hver kveld når jeg legger han velger han det samme eventyret.

Snehvit og de 7 dvergene.

Han elsker det eventyret og jeg forteller det noen ganger i en kort versjon og andre ganger i en lengre versjon. Favoritt øyeblikket er når prinsen kommer og vekker Snehvit. Så sier vi sammen i kor: Så levde de lykkelig alle sine dager.

Men dere som har 3 og 4-åringer i hus vet også det at det kan være litt vanskelig å få kledd på barna kostymet den aktuelle dagen. Jeg har med flere av mine barn opplevd at de ikke ville ha på noe hjemmefra men vel ankommet i barnehagen så har de sagt at de ville kle på seg. 

Så det jeg har gjort er å henge kostymet klart og satt kronen klar slik at Christian kan få prøve det på og se hvor flott han blir. 

I går kom han etter en uke til oss og spurte: Hva er det der, mamma!

Jeg svarte at det var kostymet han skulle ha på seg på karneval, men det var ifølge han helt uaktuelt haha.

Jeg skal IKKE være prins!

Vi får se tenkte jeg.

Så i dag tidlig hører jeg han og Annika ved forkosten. 

Christian spør Annika: Hva er dette her?

Annika svarer: Det er de fine hvite hanskene til prinsen. Dette er et nydelig kostyme som mamma har kjøpt til deg. Ser du hvor fin du kommer til å bli? En vakker prins!

Christian roper nokså overrasket ut: Skal jeg være en prins?

Annika ler og forteller han at han skal være prinsen i eventyret til Snehvit og han danser gjennom stua med kronen på hodet.

Det er enda 2 uker til karnevalet og det blir spennende å se om han er villig til å prøve kostymet på i kveld slik at vi får knipset noen fine bilder. Uansett skal kostymet henge fremme slik at vi kan snakke om eventyret og glede oss sammen til karnevalet.

Ha en finfin dag dere!