hits

februar 2017

Fresh og fin med Maybeauty Facemask

Annonse

Jeg har testet The Incredible Face Mask og jeg må si jeg ble overrasket over resultatet. Jeg hadde ikke forventet at den skulle være så effektiv.

Hva er The Incredible Face Mask lurer du kanskje på? Dette er en maske som renser huden ved å trekke til seg talg, den fjerner hudormer og forebygger acne. Denne masken har blitt superpopulær. Grunnen er at alle får de samme gode resultatene allerede etter en behandling. Også jeg :) For meg som er en travel alenemamma er det viktig at det jeg bruker av skjønnhetsprodukter fungerer. 

Jeg påførte masken i et nokså tykt lag, men i etterkant angrer jeg litt på at jeg ikke lot masken gå helt ned til overleppen. Masken kan faktisk fjerne ansiktshår også og det hadde jo vært perfekt. Så neste gang skal masken helt ned til overleppen. Jeg kan også anbefale dere å legge masken tykkere i kanten der du skal rive den av. Da går den lettere av. Etter påføring var det bare å vente.....

Masken strammer seg og føles som gummi på huden. Du merker med en gang den begynner å tørke at noe "skjer".
Etter 30-45 minutter var ventetiden over. All død hud og urenheter forsvant. Det føltes rett og slett som om hadde fått et nytt ansikt på 2 minutter. Helt vilt. Etterpå var det babyhud i ansiktet altså. Det trengte jeg virkelig! Ren og strålende hud.

Det jeg ikke visste var at masken løfter bort døde hudceller og annet som setter seg fast i huden. Det betyr at bruker du denne før du skal sole deg så får du en  jevnere og mer langvarig brunfarge.  Slik ser masken ut etterpå. Død hud og hudormer er revet bort. 
Etterpå følte jeg meg ny og fresh. Huden min var myk og den hadde en utrolig fin glød. Dette kommer jeg definitivt til å bruke oftere og jeg anbefaler det på det varmeste!

TILBUD

Hvis du også har lyst til å teste har jeg fått lov til å gi dere en rabatt på 30% for en begrenset periode .

Bruk koden anneface eller kjøp ved å trykke på linken HER

 

Slik lærer jeg barna å bry seg:Denne uken starter mine episoder i Bloggerne og livet til meg og barna kommer til å bli mer synlig enn det noen gang har vært. 

Hos oss er vi en gjeng. Vi har det akkurat slik som alle andre familier. Det flyter over av tøy som må vaskes, brettes og henges opp. Vi smeller med dører innimellom og vi krangler. Det er helt sikkert slik du og har det innimellom om du har barn?

Men det vi også gjør er å stille opp for hverandre.

Jeg bruker ofte å si til barna: Ikke krangle med din søster eller din bror. Ikke bruk energi på det. Det er oss mot verden. Dere to, mot resten av alt annet. Når ingen er der for deg vil du i fremtiden alltid ha din bror eller søster å falle tilbake på. Jeg har alltid fortalt dem og vist dem hvor viktig det er med et godt forhold til sine søsken. Hvor fint det er å vite at du har noen du kan stole 100% på. For søsteren din eller broren din vil deg alt vel. Slik vil det alltid være.

Å være søsken er noe helt spesielt. Du elsker en person uavhengig av hva han eller hun har gjort. 

Så når en i huset mangler noe. Slik det var forrige uke da minsten skulle legge seg og bamsen var borte. Da legger alle alt til side og en leteaksjon uten sidestykke i gang.  Alle slår av Ipader, legger bort lekser og vi leter sammen. 5 leter bedre enn 1.

Når vi da finner det vi leter etter bruker jeg å si til barna at de må gjenkjenne følelsen av glede.

Jeg sier: Ser du hvor glad han ble nå? Så sier jeg: Føler du at du ble glad av å se lillebroren din glad?

Ved å få barna til å kjenne på den gode følelsen de får når de hjelper hverandre,  tror jeg at jeg er med på å skape et tettere bånd mellom dem. Og jeg tror at de også etterhvert vil skjønne at å være snill og god er noe bra. Også mot andre.

Vi lever i en verden hvor alt dreier seg om meg og mitt. Verden har blitt et sted for egoister. Det er dessverre ofte de mest brutale menneskene, og mennesker som lyver eller jukser som kommer seg til toppen. Vi som blogger møter jo på slike mennesker hver dag. Det å være raus, omsorgsfull og snill er en mangelvare.

Jeg tror at mine barn vil skille seg ut i fremtiden ved å ha disse kvalitetene.

Det er litt klisje, jeg vet. Men dette er noe vi her hjemme har som en grunnleggende verdi. Vi skal være snille mot hverandre. Mangler Annika et par sokker til cheerleadinga og stresser fordi hun må dra, så hjelper vi alle til.

Når barna hjelper hverandre så å gjør de hverandre glade. Når barn vet at de gjør en annen glad så vil de hjelpe hverandre oftere. Da henger de opp jakkene til hverandre, de eldste hjelper med lekser, de bygger togbane i 3 timer på en søndag, de deler på Ipaden, de rydder hverandres klesskap, de tar med glemt lunsjboks, de heier på hverandre på fotballkamper, de baker til hverandre og de bryr seg mer.

Det er kanskje noe mange tar for gitt i livet sitt, men om du som er voksen har fokus på dette daglig vil du se at det positive vil gro. 

Alt starter med å gjenkjenne gleden i en liten gutt sine øyne, som får bamsen tilbake etter en leteaksjon.

Kommenter gjerne innlegget på facebook.

 

Det du ser, men ikke vetGod søndag morgen dere. 

Denne uken har det skjedd mye og noe av det tenkte jeg at jeg skulle holde for meg selv. Men jeg la ut dette bildet på Instagram i går og kommentarene lot ikke vente på seg. 

Jeg har blogget nå i nesten 7 år. Jeg har hatt konkrete planer på hvor jeg vil med bloggen men jeg har aldri tenkt veldig nøye på at jeg skal skjule ting for dere, eller holde ting for meg selv. Jeg er opptatt av å inspirere og spre glede på en ærlig måte. 

På dette bildet ser de aller fleste at jeg og Marna smiler bredt og koser oss. Det var det jeg ville formidle med bildet også. En koselig kveld med gode bloggvenner. Men når man har nesten 100.000 følgere på de forskjellige kanalene så er det alltid mennesker som ser noe du selv ikke ser. 

Kommentarene lot ikke vente på seg og derfor vil jeg bare si det som det er: Jeg er blå på hånden min fordi jeg har vært innlagt på sykehuset denne uken og akkurat der jeg er blå har selvsagt kanylen vært. Det har også vært grunnen til at jeg var helt avlogget 3 dager sist uke. Jeg hadde ikke lyst til å dele dette med dere, men nå begynte dette å bli kommentert, derfor forteller jeg dere hva som har skjedd. 

Jeg ble akutt syk og hentet av ambulanse. Jeg er mye, mye bedre nå og har brukt tiden på å komme meg på bena igjen. 

Nå skal det bli deilig å komme meg hjem igjen etter et spa-maraton og festlige dager med Espen. Jeg skal bake boller og brød i ettermiddag tenker jeg. Barna kommer hjem sent i morgen kveld og det skal bli godt å klemme på dem igjen. Minstemann kommer på tirsdag og da blir det selvsagt baking igjen. 

Gode klemmer!

Kommenter gjerne innlegget på facebook :)

Kjærlighetstur

Sponset opphold OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De siste ukene har vært veldig tunge. Jeg har drevet litt rovdrift på meg selv. Har kjent på det. Måtte ta meg noen dager helt av denne uken også. For å pleie meg selv litt dro jeg på tur med Espen Hilton. Det er jo litt som en kjærlighetstur, men vi er jo bare venner da hehe. 

40 minutter unna Oslo har vi kost oss med massasje, bobler og veldig god mat. 

Jeg fikk et gavekort fra Truestory.no . Truestory er en opplevelsesportal, hvor du enkelt kan kjøpe en fin opplevelse. Jeg valgte å bruke det på et luksus velværeopphold på Sundvolden Hotell. Hotellet er et historisk hotell. Det fine med Sundvolden er at det er så nært Oslo. Vi fikk en nydelig historisk suite. Maten var noe av det bedre jeg har smakt på lenge. Det er veldig tydelig at restauranten her har høy standard på alt de serverer. 

Før vi hoppet i boblebadet fikk vi en nydelig burger servert:
Boblebadet fikk vi for oss selv. Og når du er på tur med Espen da blir det mye latter. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går kveld spiste vi en 4 retters meny. Vi hadde det helt amazing i vår egen "stue". Tenk at stuen og selve bygningen er flere hundre år gammel! Pappa har stor interesse for hus og bygninger, og jeg har arvet mye av den interessen.

På rommet vårt fant vi til og med et fotoalbum fra sent på 1800-tallet. Utrolig spennende synes jeg. Historier fra "gamledager" delt med besøkende på denne måten er så gøy. Vi fant også en konvolutt med en dødsannonse i. Veldig spennende!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var veldig godt å få kommet hit og slappe av. Jeg trengte det. Jeg ser det på meg selv at denne uken har vært ekstremt tøff. 

Vi la oss tidlig og sto opp til denne frokosten: 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Nå skal vi ta turen til Drammen av alle steder og så skal Espen ta meg med på noe jeg ikke får vite hva er. Dere må bare følge med på snapchat. 

Min => annebrith.no eller Espen sin => espenhilton

Opplevelsen kan du altså få via Truestory.no 

Frihet til å reise bortJeg har tatt frem bagen min. Har enda ikke bestemt meg for hvor jeg skal dra, men at jeg trenger noen dager alene er helt sikkert. Jeg tror det er bra å komme seg litt bort innimellom også. Men ikke reise på tur for å være sosial denne gangen. Denne gangen blir det for å samle krefter. Skrive, tenke og fylle på. 

Barna har reist og det er stille i huset. Jeg har mange tanker rundt det at barna skal på ferie uten meg. Men jeg vet at om jeg deler noen av de tankene så vil jeg igjen høste kritikk og få kommentarer. Så denne gangen har jeg holdt tankene for meg selv. 

Jeg har tatt noen dager helt av. Med grunn, men også denne grunnen holder jeg for meg selv.

Jeg våknet i dag til den søteste meldingen fra en venninne. På ferie i Thailand og tusenvis av kilometer unna, travel med egne barn, tok hun seg tid i går til å se Bloggerne. Hun følger med, selv om vi ikke ser hverandre daglig. Du er faktisk en av de modigste jeg kjenner, skrev hun og gratulerte meg med premieren som var på mandag.

Å vite at de nærmeste er der. I opp og nedturer. Det betyr så mye. For mellom slagene så står jeg i mye av dette alene. 

Jeg har blitt tøffere. Bloggen har gjort meg hardere. Men bloggen har også gjort meg gladere. Men jeg lar ikke ting gå inn over meg på samme måte som jeg gjorde før. Har du 1000 følgere daglig, så har du 10 hatere. Har du 100.000 følgere daglig så har du 10.000 hatere. Enkel matematikk. Og veien til målet er gjennom de haterne. Rart, men sant. 

Jeg tenker på dere innimellom, men jeg lar ikke dere styre hverdagen min. 

Nå går vi mot lysere tider igjen. Jeg kjenner det når jeg våkner. Lyset er tilbake. Solen skinner mer og jeg får muligheter jeg ikke trodde jeg kom til å få. Barna vokser sakte men sikkert opp, og kommer oftere og oftere hjem med feilfrie prøver. Hver prøve som er feilfri belønnes med kr. 100.- her hjemme. Det har gått sport i å få alle gloseprøver, målprøver og matteprøver riktige. 

Jobben jeg gjør som mamma er den viktigste jobben jeg gjør. Den er 24/7. Sånn føles det i alle fall.

Det er 5 måneder siden jeg hadde helt fri. Altså fri fra ansvaret. For når jeg har barna på overnatting og er feks på en helgetur så er jeg ikke helt fri. Det kommer hele tiden spørsmål fra barna. Meldinger om henting, bringing og andre ting som skal fikses. Men når de er på ferie sammen med pappaen, da er det en annen følelse. Da kan jeg senke skuldrene og vite at de blir tatt hånd om. Denne uken også av Oma og Opa. For hele gjengen er i Nederland. 

Så nå skal jeg senke skuldrene og slappe litt av. Bruke dagen på å pakke bagen min og reise et sted. Hvor vet jeg ikke enda. Litt fjelluft kan kanskje være godt? Eller en tur mot sjøen kanskje? 

Solen skinner ute nå. Det er så deilig. 

Gleder meg til å nyte ro noen dager nå. 

Følg meg gjerne på snap, jeg skal treffe noen fine mennesker i løpet av de neste dagene, håper jeg. 

Gode klemmer. 

 

Stylet av Silje Pedersen

Reklame for venninne
TV2 bloggerne FOTO: ESPEN SOLLI / TV2

 

God morgen vakre mennesker! For en helg det har vært. Det tar virkelig av for tiden altså. Men gøy er det, det kan jeg love dere. Jeg kommer senere med det faste innslaget LAST WEEK her så titt gjerne innom etterpå. 

Jeg har lyst til å starte dagen og uken med en gladsak. 

Alle nydelige tilbakemeldinger jeg har fått fra dere på mine antrekk forrige uke. Det er ikke jeg som skal ha kred for det. Jeg er så heldig å ha en av Norges beste stylister Silje Pedersen som venninne. 

Sammen med Silje skal jeg de nesten ukene oppgradere garderoben min og vil det komme noen tips her. Det er jo ikke så lett å kle seg riktig til de forskjellige anledningene synes jeg og derfor var det ekstra stas å vite at selve antrekk var i boks. 

For å få vite eksakt hva jeg har på meg og hvor du kan kjøpe det så anbefaler jeg dere å ta en titt på innlegget Silje har skrevet: Styling av Anne Brith. 

Jeg bare ELSKER den genseren. Fikk så mye skryt gjennom hele dagen. 

TV2 bloggerne FOTO: ESPEN SOLLI / TV2

Jeg er også helt forelsket i skoene jeg kjøpte og dette antrekket er så meg. Litt dyrt og litt billig mikset sammen i en fin kombinasjon.

På kvelden ble det en rosa kjole. Med samme sko som tidligere på dagen. 

De hadde jo en utrolig morsom fotobox stående hvor vi fikk foreviget kvelden. 

Minner til evig tid. 

Silje er en utrolig flink og jordnær jente. Hun har som moteblogger selvsagt masse fancy og dyre klær, men hun har en unik evne til å finne gode kjøp. Hun tipser meg ofte om gensere eller topper som passer min lommebok og jeg gleder meg til å vise dere noen av innkjøpene jeg har gjort. 

Silje er en person som kan hjelpe deg å få skikk på garderoben din, slik hun har gjort med min. Jeg tok med meg de plaggene jeg virkelig elsker og vil fortsette å bruke så kjøpte vi noe nytt som passer til dem og vips, er jeg klar for vår/sommer 2017. 

Vil du ha kontakt med Silje kan du nå henne på: mail@motesilje.com

PS. Bloggerne starter i kveld klokken 21.30!

Gode klemmer herfra!

Styling av Anne Brith


Foto: Espen Solli tv2

 

Sannheten om premierefesten til Bloggerne

Bloggerne Premierefest 2017

Anna Rasmussen forlot premieren i ren skuffelse. Hun forlot festen gråtende, skriver Tv2 på sin nettside. Denne nyhetssaken er skrevet etter at Anna har skrevet et blogginnlegg om hvor skuffet hun ble da 50-60 fulle folk kom brasende inn på festen. 

Jeg var der jeg også og vil fortelle dere litt om hvordan jeg opplevde denne dagen. 

I over et år har vi filmet. Da jeg snappet meg selv samme morgen ble jeg litt emosjonell. Jeg takket på snap Tv2 og produksjonsselskapet Salto for det fine året. Og jeg takket dem for at jeg fikk være med på dette. 

Jeg gruet meg litt før jeg dro til Oslo. Før jeg dro hadde jeg snakket med mitt management og vi hadde diskutert det faktum at jeg er en av de nye i Bloggerne og antageligvis ikke kom til å bli veldig mye intervjuet. Jeg hadde forventet meg at jeg hele dagen kom til å stå i skyggen av Marna, Anna og de andre som har vært med i årevis. 

Så med en litt ydmyk holdning dro jeg til presselanseringen og premieren. 

Der ble jeg tatt imot så utrolig godt. Alle bloggerne ble behandlet på akkurat samme måte. Det var ingen særbehandlig for noen. Noe som fort kan skje på slike arrangement. VI "mindre" bloggere er ofte ikke så interessante som gigantene. Men vet dere. Jeg ble like mye intervjuet som Anna. Fikk like mye "tv-tid" og like mange spørsmål. 

Metro, p4, Tv2, VG, Nettavisen og Dagbladet. Jeg husker faktisk enda hva alle heter som intervjuet meg. Det var Preben, Marit, Margaret, Caroline og Morten. Jeg husker også at kameramannen som tok de fantastiske bildene heter Espen Solli og at pressekontakten i tv2 heter Nina. Jeg husket å takke klipperne av programmet, og produksjonssjefen i Salto. Jeg takket sjefen sjæl Vegar som har gitt meg muligheten og jeg takket Ingvil, Anja og Aina for at de har fremstilt meg så ufattelig bra. Så bra at jeg faktisk begynte å grine da jeg fikk se meg selv på tv.

Ja, vi grein alle sammen. 

Vi andre bloggerne grein nok av takknemlighet. For at vi fikk sjansen. Vi er heldige. Vet dere hvor heldige vi faktisk er? Vi er kun 7-8 stykker av over flere tusen bloggere som får være med på programmet. Vi er dritheldige. Det skal vi være takknemlig for. 

Anna ble lei seg for at det var mange fulle folk der. 

Ja, jeg var edru. Jeg har jo et hvitt år og drikker ikke alkohol. Jeg var veldig redd for at jeg skulle bli stående i en krok. Jeg gjør ikke så mye ut av meg selv på slike fester. Det blir veldig mye, og på slike arrangement er jeg litt sjenert. Dette har kommet etter en del kjedelige opplevelser på slike bloggfester, hvor de beste og de største alltid skal ha all oppmerksomhet. Jeg refererer ikke til Anna her nå, la meg bare ha det klart. Men som jeg sa lengre opp så hadde jeg gruet meg til selve festen. OG ja, det var mange fulle folk. Men at det var 150 fulle folk der, det stemmer ikke. 

Men jeg reagerte også på at Anniken hadde så mange med seg. Det skal jeg ærlig innrømme. Kristine hadde også en haug av mennesker med seg virket det som. Eller kanskje det er fanskaren hennes? Hun er så Lady Gaga :P  Jeg hadde tatt med meg EN venninne. Jeg trodde vi kun fikk lov til å ha med en, så jeg var litt overrasket over at Anniken hadde så mange med. Men vet dere, jeg tenkte ikke et sekund på at det var negativt. 

Etter å ha sett Anniken på skjermen i bare 4 minutter har mammahjertet mitt blitt glad i denne personen, og jeg tenkte: Hun trengte sikkert å ha med seg disse. Og fy søren, om jeg får være med på en sesong til så skal jeg selv spørre om å få ha med meg flere. Skulle jo gjerne invitert noen i familien eller flere venninner. Men det var ikke en eneste tanke som slo meg at dette var over streken. Jeg var glad vi i det hele og store fikk en premierefest. Mange program har ikke det engang. 

Alle bloggerne gråt altså den kvelden. Anna for litt andre grunner enn oss andre. 

Jeg er så positivt overrasket over at jeg har blitt tatt så godt imot av alle. At jeg som er ny i Bloggerne i år har fått like mye plass i serien, jeg har fått like mye oppmerksomhet fra journalister og jeg har blitt satt på lik linje med alle bloggerne når det kommer til hvordan behandlingen har foregått. Vi har blitt likestilt. Selv om jeg forventet at jeg kom til å stå i bakgrunnen så har alle blitt frontet like mye og det er jeg veldig takknemlig for. 

Joakim Kleven har skrevet et blogginnlegg til Anna: Sorry at vi ødela festen din Anna. Jeg må si meg enig i mye av det han skriver om her. Det er flere i produksjonen enn bare Anna og i blogginnlegget fremstiller Anna dette på en måte, slik at mange oppfatter det som om det er kun hennes fest. Jeg tror ikke hun har ment å fremstille det slik, for vi alle vet jo at det var alles fest. Det vet jo Anna og. Men jeg tenker at generelt i livet vil det være ting og situasjoner man kommer opp i som er ubehagelige. Da kan det være greit å si ifra at man har det trist. Nå forsvant Anna og ble ikke med på mange av de gøye bildene. Det synes jeg er kjempesynd. 

Men festen var fin den og jeg var edru. 

Alle grein, men mye fordi klipperne av programmet i år har gjort en helt sinnsyk god jobb,og bloggerne som er med har "bjudat på". Jeg sier bare GLED DERE! 

Takk for at du leste!

Gode klemmer!

Foto: Espen Solli Tv2

Følg meg gjerne på snapchat: annebrith.no eller på Instagram

Les også: Derfor viste jeg meg naken på snap

Vi HYLLER de stygge og HATER de fine!I dag tidlig startet jeg dagen med å snappe meg selv halvnaken. Jeg er stolt av kroppen min og har ingen grunn til å skjemmes over hvordan jeg ser ut. Det er i alle fall slik jeg tenker, og det er slik jeg oppdrar mine barn. 

Jeg kan også fortelle dere at her hjemme kan jeg finne på å gå fra dusjen til soverommet mitt splitter naken. 

Kropp er ikke en veldig stor greie her hjemme. Det har det aldri vært. Jeg prøver å fortelle mine barn at de må "ro med de årene de har fått". Altså du må godta den kroppen du har fått. 

Men å være sexy er ikke akseptabelt. Det skjønte jeg i dag tidlig. Jeg har gjennom hele dagen fått meldinger som: Dit helvetes kvinnemenneske, flere forskjellige ord på kjønnsorganer har jeg blitt kalt og på snap har jeg regelrett blitt skjelt ut. Noen har vært forbannet, andre skuffet. Det er helt feil å være sexy. 

Mange var så illsinte for at jeg viste hud og nakenhet at de sluttet å følge meg. Beklager til dere. 

Du skal ikke tro du er bedre enn oss!

Det har vært vanskelig å stå i all denne kritikken. Vanskeligere enn jeg trodde. Planen min var å legge ut det andre bildet først på søndag, men jeg klarte rett og slett ikke mer stygge kommentarer. Så jeg la ut bildet av mammamagen min. Bilde nummer 2 over her. Ikke en nydelig, stram liten mage 4 dager etter fødsel slik Caroline hadde men en slapp, altfor stor og tung lefse, som etter 5 graviditeter har blitt det jeg liker aller minst på kroppen min. 

Hva tror dere skjedde?

Det er helt greit å vise nakenhet!

Jeg har den siste timen blitt HYLLET. Snappen min flommer over av kvinnemager. Mødremager, døtremager og mannemager. Så flott du er, du er fantastisk, du er herlig, du er en inspirasjon, du er min helt, du er topp. Menn som skriver til meg at det er søtt med mage, kvinner som sier takk. TAKKER meg for at jeg viser hud og nakenhet. 

Takk for at du gjorde kvelden min fantastisk. Takk for at du viser hvordan det er å være mamma. Takk for at du viser hud. 

DA ER DET GREIT!

Når kroppen er herpet og ødelagt. Da skal det være greit å vise hud? Men om du er sexy, snerten og ser ut som en million så blir du hetset og kalt prostituert.

Det var mange som var bekymret over meg i dag tidlig. Har det rablet for Anne Brith? Barna mine visste om dette. Jeg har snakket med dem masse om denne ideen og jeg sa at jeg ville prøve å få frem et budskap. Rett og slett fordi jeg føler det er på tide å si noe. Mine venninner ringte og spurte hva som hadde skjedd og jeg sa bare at de måtte være tålmodige. De ville skjønne hvorfor. 

Jeg er ikke sjokkert. Ikke i det hele tatt. Men jeg blir litt trist. Hvorfor skal det ikke være greit å være sexy eller snerten, når det er greit å vise mammamagen?

Vi må være mer rause med hverandre i medgang og solskinn. Når noen vinner, når mål eller rett og slett bare ser smashing ut så er det også lov til å HYLLE det! Når andre skinner så er det lov å heie. Vi må ikke rakke ned og hate de som gjør det bra eller ser bra ut. 

Kroppen må vi kunne snakke om uansett om den ser sexy eller herpet ut. Vi er forskjellige. La oss respektere det!

Jeg vet at jeg ikke skal tro jeg er noe bedre enn dere. Tro meg, jeg går ikke rundt og tror det heller. Men jeg snakker gjerne om kropp, men da må vi kunne snakke om alle. Ikke bare hylle "de stygge".

Vi må hylle alle. Store, små, lefser og sexy.

Takk for meg og takk for at du leste!

Jeg kan ikke love at det aldri mer blir nakenhet på min snap, men følg meg gjerne på annebrith.no. På Instagram lover jeg derimot at det kun er kaker og andre søte saker som deles :P 

 

 

VIDEO - Bloggerne

TV2 bloggerne FOTO: ESPEN SOLLI / TV2

Wææææ.jeg har fått lov til å dele denne videoen fra Bloggerne. Dette er litt av det dere vil se av meg i de frøste episodene jeg er med i. 

Skrekkblandet fryd. Hva synes dere? 

Foto: Espen Solli TV2

Premierefest Bloggerne

Inneholder omtale av sponset produktBloggerne Premierefest 2017

I går ble de første episodene av Bloggerne vist. En førpremiere som var helt amazing og morsom. 

Jeg hadde gruet meg litt til så mange skulle få se meg og barna på skjermen. Hvordan vil andre reagere på mine regler, min væremåte, meg og mine barn? Vil det bli fremstilt på en riktig måte? Jeg hadde jo allerede sett litt og var ikke så emosjonell mer, men selv om så klarte jeg ikke holde tårene unna. 

Når minstemann i huset blir filmet og han ser i kamera og sier: Jeg elsker deg, mamma, da smelter mammahjertet.

Jeg gleder meg vilt til dette kommer på Tv2 Livsstil fra mandag. Altså 21.30. 

Det har vært et fantastisk år. En ufattelig fin reise sammen med Salto og med Tv2. Jeg go barna gleder oss veldig til å se alt og fortelle vår historie. Alt er filmet. Både det vonde og det som er bra. Ekte vare altså. Og vi holder ikke igjen på så mye. 

Jeg får veldig mye skryt om dagen på hvordan jeg ser ut. Takk for alle fine meldinger dere sender meg. Mange sier at jeg stråler. Jeg tror grunnen er at jeg får veldig mye bra søvn for tiden og så har jeg funnet min vei i livet. Selv om den veien stort sett er alene så har jeg lært meg å nyte tilværelsen som alenemamma. Jeg higer ikke etter å ha en kjæreste mer. Jaget er liksom ikke der. Jeg trives som singel. 

Jeg har også et veldig dyktig team bak meg. Det er noe jeg ikke glemmer og er takknemlig for hver eneste dag. HVER kveld takker jeg gode ånder og alt annet som måtte våke over meg ( ref. snap) for alle de fine tingene som skjer i livet mitt. 

Jeg hadde aldri klart å se så bra ut uten hjelp fra min frisør Tufan på Hairport Metro. Håret mitt har fått en farge og glans jeg aldri har hatt tidligere. Det ser så friskt og sunt ut nå og jeg trenger ikke hairextentions overhode. 

Vippene mine er det Denise på Lashbar Oslo som står for. 

Hudpleieren min har lokaler på strømmen og heter Desire. Jeg bruker produkter fra DMK og har siden jeg startet med det rett og slett fått en finere hud. 

Bryn og lepper har jeg faktisk tatovert. Det er nydelige Solvår fra Sol PMU som er ansvarlig for dem. 

Jeg følte litt for å gi alle disse menneskene litt kred og samtidig takke dem for den fine oppfølgingen de gir meg. Alle dere som følger meg vet at jeg ikke er veldig jålete av meg og trenger litt hjelp på dette feltet. Da er det godt å ha noen av de beste i Norge på sitt fag som kan hjelpe. 

Mine klær er fra Zara. Både sko og kjole. Og ifølge Silje Pedersen så er lakk helt IN i år. Silje er bare så flink og har en veldig flott personlighet. Jeg ahr blitt så utrolig glad i den jenta og setter virkelig pris på det gode vennskapet vi har fått. 

Silje stylet meg også til presselunsjen i går men mer om det siden. 
Her er jeg sammen med Silje og Espen. Silje heter forresten Motesilje på Instagram. 

Håper dagen deres blir fantastisk. Her hjemme har vi en syk sønn og en liten jente som kom hjem sent fra ball i går. Gleder meg til å fortelle dere mer om det som skjer fremover. FØLG MED!

Gode klemmer!

Foto: Tv2

Bloggerne Premierefest 2017

Bloggerne Premierefest 2017

Bloggerne Premierefest 2017

Bloggerne Premierefest 2017


 

NEW IN - Must haves!

Jippi, jeg er tilbake. Kroppen fungerer som den skal og jeg sitter og nyter en kopp kaffe her. Det er så ubeskrivelig godt å ha en fungerende kropp igjen. Jeg spiser, er sulten, har energi og har lyst til å bake. 

Gode Gud, jeg trodde livet mitt var over i forrige uke altså. Så dårlig var jeg. Klarte ikke prestere noen ting. Lå rett og og synes synd på meg selv store deler av uken. MEN heldigvis er matlysten og energien tilbake. 

En real slankekur har jeg jammen hatt, for det tar virkelig på å være syk. 

Som blogger har jeg satt meg veldig godt inn i diverse regler. Dette gjelder særlig for reglene rundt reklame. Det betyr at jeg som blogger VET når jeg skal merke noe med reklame og når noe skal merkes som sponset. Tro meg, de fleste bloggerne vet dette og det er ikke slik at vi tar imot alt gratis. Selv om mange tror det så er det ikke slik. Alt du får sponset skal du skatte over, og det betyr at en betydelig spons ikke blir spons når alt kommer til alt. Min regnskapsfører har lister som jeg fyller inn slik at jeg på slutten av året skatter av dette beløpet. 

De aller fleste toppbloggerne i Norge i dag tjener over et sekssifret beløp i måneden. Det betyr at bloggere faktisk har råd til å betale for seg når de er rundt omkring. Så ikke tro at alt er skjult reklame bare fordi noe ikke er merket. Er det ikke merket her på bloggen er det fordi jeg har kjøpe ting selv, og ikke har et samarbeid med bedriften. 

Dette har de siste årene blitt noe vi bloggere har satt mer og mer fokus på og vi får ofte mailer fra våre bloggplattformer eller management hvor vi får høre hvor viktig det er å fremstå profesjonell i denne bransjen. Om du blir en blogger som ikke følger reglene så vil etterhvert ikke de store merkevarene samarbeide med deg mer. Men noen ganger glipper det for bloggere også og gjør bloggere feil. Jeg har selv glemt å merke et innlegg en gang. Noen ganger så går det kjapt i svingene og når et blogginnlegg skal publiseres mellom middag og kranglende barn så kan det gå galt. Men det er heldigvis unntaket og ikke regelen. 

Mange av dere irriterer dere over at jeg nå har begynt å vise frem flere merker her på bloggen og nevner merkevarene med navn. Det kommer jeg til å fortsette med. Jeg har de siste årene vært altfor lite flink til å fortelle hvilke produkter jeg bruker og hvilke jeg anbefaler og skulle jeg gjort mye mer av. Så derfor skal jeg ukentlig oppdatere dere på mine bake-innkjøp. Det er vanvittig mye gøy på markedet nå. 

Dr. Oetker har kommet med en ny type strøssel. Balck & Gold. Love it! Sorte, store perler og gull paletter. Med noe sort strø og gullstrø. Så nydelig om du trenger litt ekstra piff på kaken. Sort og gull er jo det store akkurat nå. 

Ellers så har Cake Stuff fint dust du kan pensle på kakene dine. Jeg kjøpte disse på Meny i sølv, gull og bringebær. Gleder meg til å bruke dem. 

Twinkle Baker Decor er et nytt type glitter som jeg kjøpte i rosa. Det har de på Cacas mener jeg. Ser utrolig bra ut. 

På Traktøren kjøpte jeg også de aller beste kjøkkenklutene jeg noen sinne har hatt. Produsenten er Solwang i Danmark og de er bare helt rå på kvalitet. Traktøren hadde også nydelige slikkepotter i English rose design. Helt nydelige. 

Jeg anbefaler dere alle om dere har en Traktøren eller en Ravens i nærheten om å ta turen innom. De har så utrolig mye fint. Når det kommer til Jernia så henger de virkelig ikke med i timen. Bakehyllene der har tapt seg så enormt det siste året. Veldig synd for før var jo det en veldig innbydende butikk. Hva skjedde liksom? 

Jeg må bare tilføye at jeg synes dagligvarebutikkene virkelig har tatt steget og satset på baking i det siste. Det er jo utrolig mange bra produkter som har kommet. Har du tips til et bra produkt som akkurat har blitt lansert i butikk. Legg igjen en kommentar. 

Vi snakkes senere :)

God klem!
 

Hvem er min Valentine?

GaveHjelpes, hva gjør jeg nå?

Jeg har fått en nydelig bukett med røde roser, fra en hemmelig beundrer. 

På kortet står det: 

Det sies at man vinner kjærlighet med å vise kjærlighet, so here goes: Digger deg mer enn noe annet. Du gjør alle forcer sterkere, all skjønnhet vakrere og all glede dypere. 

Du vet ikke hvem jeg er, men jeg vet så godt hvem du er. Du er den første jeg tenker på når jeg våkner. Jeg vil du skal være lykkelig hele tiden. Du er alt jeg vil ha og hvem vet, vet du og en dag hvem jeg er, jeg som sendte deg denne Valentineshilsen. 

Vel, jeg har null peiling på hvem som sendte denne hilsen, men takk for de fine rosene. 

De er nydelige enda i dag, 3 dager etter jeg fikk dem. 

PS. Du kan jo bare sende meg en melding på facebook eller kommentere med noen hint i dette innlegget ;)

Ha en strålende dag dere! 

 

Slik stoppet jeg søtsuget med Coffee Zero

AnnonseJeg har testet Coffee Zero for å få en slutt på mitt søtsug. I dag deler jeg med dere hvordan det gikk. 

Det er vel kanskje ikke en hemmelighet at jeg som bakeblogger alltid går rundt og er sugen på noe søtt? Hallo, liksom :P Det bakes flere ganger i uken her og da blir det jo ofte til at jeg også tar en bit. 

Jeg har følt at jeg ble litt sliten og nedfor av alt sukkeret en periode. Så da jeg fikk spørsmål om jeg ville teste ut Cofffee Zero, takket jeg ja. Dette lille prosjektet mitt som har gått over 3-4 uker nå har vært nokså spennende. 

Hver eneste dag når jeg har spist, så har jeg lyst til å spise litt sjokolade. Eller en kakebit av den kaken jeg bakte dagen før hehe. Bare en liten bit. Jeg klarer rett og slett ikke å holde meg unna. Det blir som regel heller ikke bare med en bit :P Blodsukkeret hopper opp og ned som en jojo i løpet av en dag. 

For meg var det spennende å se om søtsuget mitt virkelig ble borte. 

Jeg bestemte meg for å kutte inntaket av sukker og brukte en kopp Coffee Zero som hjelp. En kopp hver dag. 

Før jeg startet dette prosjektet mitt googlet jeg jo selvsagt Coffee Zero og har lest meg gjennom mye av det som skrives om produktet. 

Coffee Zero, omtales som en "helsekaffe". Mange av de som har testet denne kaffen har automatisk også gått ned i vekt. DET har ikke vært mitt fokus i det hele tatt. Jeg har kun analysert om jeg overhodet fikk lyst på godteri. For det er jo faktisk sånn at får man ikke lyst på godteri, og ikke spiser det, og trener så går man jo som regel ned i vekt. 

Min erfaring har vært at jeg har spist mye mindre sjokolade enn jeg normalt gjorde. Det er ikke slik at jeg har blitt totalt avholds på det men jeg merker at det fryktelige søtsuget ikke er der. 

Coffee Zero inneholder Krom og krom stopper suget etter det søte. 

Coffee Zero inneholder grønne kaffebønner. Disse har et høyt innhold av antioksidanter. Et daglig inntak av Coffee Zero vil føre til at du får i deg det daglige behovet. Antioksidanter gir en positiv helse-effekt. Derfor kan Coffee Zero holde sykdommer på avstand og bidra til en frisk kropp. 

Bestill Coffee Zero via denne linken

Jeg har nå i 3-4 uker drukket 1 kopp Coffee Zero hver morgen.
 

Det har blitt en del av min daglige rutine. Det som har slått meg er at jeg faktisk har hatt mye mindre hodepine de siste ukene. Mange av mine venner har også erfart at jeg har blitt mer glad og at jeg baker mer. Jeg tror mange av dere som leser bloggen fast også har sett en forandring hos meg de siste 3-4 ukene. 

Jeg var på et møte i forrige uke hvor en samarbeidspartner bemerket dette. At jeg så så fresh ut og bloggen hadde fått en "opptur". Da jeg begynte å regne meg tilbake var dette rundt dagene jeg begynte med Coffee Zero. 

Jeg merket allerede første dag en forskjell i søtsug-behovet mitt. 

Alle dere som kjenner meg vet at min mening ikke er til salgs og slik er det også i dette tilfelle. Jeg har helt ærlig opplevd at dette har vært et positivt skifte for kroppen min og at jeg for tiden både sover og spiser godt. Jeg har derfor bestemt meg for å fortsette med Coffee Zero fremover. 

Coffee Zero anbefales for både kvinner og menn, fra 18 år og oppover.

Gratis bakekurs på Lambertseter Senter

Reklame for jobbHei fine dere, 

Nå holder jeg på å forberede meg til å dra på jobb i morgen. Jeg skal stå på Lambertseter Senter i morgen fra klokken 12.00-14.00. Sammen med meg kan du pynte cookies eller cupcakes og lage kakepynt som du kan bruke til kaken til morsdag. Det blir ufattelig gøy og jeg gleder meg masse. 

Ettersom det snart er Valentine så blir det mye rødt og rosa og mulig litt glitter og glam hehe. Vi må jo pynte kakene litt ekstra til morsdag dere!

Tenk at vi snart er midt i februar dere. Tiden går så utrolig fort. 

Har dere bakt noe til morsdag? 

Jeg vet rett og slett ikke hvilken kake vi skal lage her jeg men jeg tror det blir en suksesskake. DET er lenge siden jeg spiste. 

Men tilbake til Lambertseter Senter. Jeg skal altså stå der i morgen og om du vil så kan du komme og pynte sammen med meg GRATIS fra 12.00-14.00 

 

Kom og pynt med meg davel og ta med deg det du lager hjem. Regner med at morsdagen da blir perfekt!

Gode klemmer og med ønske om en herlig fredag kveld!

Tankefull fredagNå er det snart helg og jeg gleder meg til å ta fatt på en ny uke etter denne er ferdig. Siste innspurt nå på en utrolig travel uke for min del. Midt oppi all travelheten ble jeg også syk og måtte ta det fullstendig med ro i to dager for å komme meg på bena. Ikke bra timet men sånn er det. Man må gjøre det man kan. 

I dag skulle jeg egentlig vært i Oslo hele dagen men må forberede meg til jeg skal på kurs i morgen. En dag hjemme trenger jeg. Jeg kjenner at januar har vært hard og jeg gleder meg til det roer seg litt om noen uker. 

Savner å bake, for inspirasjonen sin del, om dere skjønner? Noen ganger tar jeg meg en fridag og bare baker det som faller meg inn. Da tenker jeg ikke på hvem eller hva jeg baker for. Det er de dagene som er best. Og har man et kreativt yrke så trenger man slike inspirasjonsdager. 

Jeg har nådd et mål denne uka som jeg har jobbet lenge for. 

Det har gjort meg litt stille. 

Litt tankefull. 

Jeg vet ikke om du som leser vil forstå men jeg har jobbet så hardt for noe og nå skal det skje. Det blir en slags tomhet. Uforklarlig glede, men også en tomhet. 

Som om målet du hadde og jobbet mot bare blir revet bort. 

Jeg har også denne uken følt meg veldig alene. Jeg synes det er vanskelig å snakke om, men har delt mange av mine tanker med Bloggerne på tv. 

Det er litt sårt å snakke om egentlig. For mange av dere mener at jeg ikke bør føle meg alene når jeg har barn, men det er veldig enkelt for andre å si hvordan man mener andre bør føle seg. Men dere ser ikke ting fra min side. 

Når man er syk og alene så blir man ekstra alene. Det er nok det som har vært mest sårt. Men det er slik livet er og man må ro med de årene man har fått sa en klok mann til meg en gang. Og det er det jeg må gjøre. 

Håper dere har en fin fredag. 

Gode klemmer fra Anne Brith

AleneNoen ganger er det godt å være alene. 

Særlig når jeg ikke føler meg helt 100%. Kroppen har sagt ifra og jeg logget helt av fra mandag til i dag. Kun sms eller mailer for å avlyse eventuelle avtaler. 

Alene.

Horisontalt. 

Bare sove. 

Litt dårlig samvittighet kanskje for at jeg ikke svarte på spørsmål men jeg trengte å bare være av. Mulig jeg har kjørt denne kroppen litt hardt i det siste. Jeg har ikke lyttet så godt til hva jeg selv føler og hva jeg selv vil. Det er jo liksom to meg. Ene meg som jobber og strever for å oppnå det jeg ønsker, men så har du den andre meg som trenger ro, balanse, tid for å være kreativ. Logge av.

Når jeg stresser kan mat veldig fort slå feil. Jeg vet ikke hvorfor men jeg tror jeg må ha hatt matforgiftning mer enn 10 ganger i mitt liv. Hvorfor er jeg tydeligvis så utsatt for akkurat det? Men jeg tror det har med stress å gjøre. 

Heldigvis roet alt seg og kunne jeg bruke dagen i går på å sove og slappe av. Barna tok det veldig fint de også og sto for mat og drikke. Sven og Espen rigget til og med opp en stor tv-skjerm på rommet mitt slik at jeg kunne se Nettflix. Sven serverte også te. For en herlig trio de er!

Å være alene er godt. Jeg trenger å være alene. Jeg har bestemt meg for å være alene en stund fremover. Barna reiser snart til Nederland og jeg har da fri i 10 dager. Jeg har bestemt meg for å være alene. Bake og kose meg. Har 8 oppskrifter jeg har lyst til å teste ut. 

Dessuten skal jeg snart igang med mitt største prosjekt ever og jeg må være forberedt til det. 

Jeg er altså alene og trives med det. 

I kveld skal jeg holde bakekurs på Mathallen. Det er et lukket kurs sammen med Nettavsien. Jeg gleder meg veldig til å lage franske makroner med mange fine mennesker. På lørdag kan du treffe meg på Lamberseter Senter. Da kan alle som vil få et gratis bakekurs. Det er ikke noe påmelding til dette, bare å stiller opp klokken 12. Gleder meg til å se dere!

Ønsker dere en nydelig onsdag.

LAST WEEKFor en herlig uke det var sist uke. Det var en uke med mange oppturer og en del refleksjoner. Jeg merker at barna begynner å bli større og at de trenger mer plass. Det er friske meninger som blir kastet opp i de aller fleste situasjonene som oppstår og noen ganger føles det som om det ikke kan gå 10 minutter uten at vi må høre på en diskusjon. 

Det eneste som hjelper som konsekvens når alt eskalerer er å ta internett. Koble helt av. For å si det slik. Det har vært flere dager uten internettforbindelse på noen av dem. Det er et hardt liv. 

UKENS MEST KOSELIGE MIDDAG

Det var nok lørdag da vi var 9 til bords. Alle hadde en venn på overnatting og det var liv i heimen kan du si. Jeg storkoser meg med så mange barn i hus og drømmer om den dagen når vi har et litt større kjøkken, og noen flere soverom. Det ble film med de eldste etterpå og foodchallenge med Annika og Elise. Espen stakk hjemmefra og overnattet til slutt hos Isak :P 

UKENS GULLKORN

Det har vært mange hysterisk morsomme gullkorn denne uken, men jeg føler at det Christian sa da konserten startet på torsdag, det tok kaka. Det er ingen hemmelighet at pappen til Christian er fan av høy musikk så jeg var ikke akkurat bekymret. Men da musikken begynte å spille og bandet til SiLyA & The Sailors startet så ble Christian helt satt ut. Det var skikkelig høy musikk og han så med store øyne på meg og sa: Mamma, dette her kalles SKIKKELIG musikk. 

Han kom også med tidenes kommentar da vi satt på toget. Da ville han vite hvordan babyer kom seg inn i magen. Les hele innlegget her. 

UKENS OPPTUR

Jeg holdt litt pusten da jeg plutselig ble tagget på en av verdens største instagramprofiler på kaker. Wiltoncakes. De lånte en av mine videoer og delte den med sine 1,1 millioner følgere. Noe som resulterte i flere tusen følgere til meg. Veldig gøy synes jeg selvsagt det var. Videoen kan du se her

UKENS SIGNATUR

Wohoooo, signerte en kontrakt forrige uke. Det er så deilig å få ting på plass. Nå vet jeg at 2017 kommer til å bli knallbra. Dette gir meg også ekstra motivasjon til å gjøre en enda bedre jobb. Jeg gleder meg og var utrolig stolt da jeg signerte med Anne Brith Davidsen nederst på arket. Rett ved siden av .... xxx fniiis :P 

UKENS TÅRER

Jeg gjorde noe jeg hadde lovet meg at jeg ikke skulle gjøre. Jeg bladde meg bakover gjennom snapchatstoryen min og gikk gjennom sommeren 2016. Når jeg tenker på det så gjør det enda vondt. Det er sårt og jeg har ikke klart å innfinne meg med hvordan ting ble. Jeg lovet meg selv at jeg ikke skulle rippe opp i alt det der men i et svakt øyeblikk en kveld bladde jeg meg tilbake. Det var vondt i ♥

UKENS KOMMENTAR

Jeg følger deg på blogg og instagram og jeg må si du imponerer meg. Faen, så mye du får til. Du er spesiell og har fått til saker som andre ikke har klart. Alt dette takket være din personlighet. Mange kommer til å klage på deg fremover, jo mer suksess jo mer hat. Ta det bare som en ekstra kredit. Du er nydelig. 

Altså, jeg ble helt satt ut, men også rørt. For akkurat når jeg leste kommentaren så hadde jeg en dårlig dag. Det var en litt tung uke for meg i forrige uke. Jeg følte meg i mange situasjoner misforstått. Og når man da får en slik fin melding så blir man glad. Så takk til deg som sendte den. Gode klemmer. 

UKENS SNAKKIS

Jeg ler meg i hjel av hva noen henger seg opp i her på bloggen. Altså la meg si en ting: Bloggen er mitt univers. Jeg skriver det jeg føler for. Om jeg bestemmer meg for å redigere et innlegg så kan det hende det er fordi jeg trykket litt fort på "publish" knappen og ville finpusse det etterpå. Så da gjør jeg som regel det jeg skal og går inn og redigerer etterpå. Det er ikke noe big deal. Ikke heng dere opp i det at et innlegg blir redigert. Det er i alle fall INGEN som korrigerer meg eller ber meg sensurere ting. Hverken Nettavisen eller mitt management ber meg om å forandre noe. Det har aldri skjedd og vil nok heller aldri skje. Om noe blir skrevet om er det fordi jeg bestemmer det. Men jeg skjønner at noen har lite å gjøre når de spekulerer i slike ting. 

UKENS NEI

Kommentarer som ikke blir publisert blir av meg slettet. Når dere ber meg gå inn på innlegg skrevet på andre blogger for å ta opp diskusjoner om ting så gjør jeg som regel ikke det. Det har jeg ikke tid til. Husk jeg er alene med 4 barn og jobber minst 10-12 timer hver dag. Om jeg skulle googlet alt som blir skrevet om meg og kastet meg inn i diskusjoner om meg selv på anonyme foras så ville livet mitt blitt nokså miserabelt. Jeg er en person som unngår å diskutere med anonyme. Og jeg prøver å forholde meg til mitt eget liv og gjøre en så bra jobb som mulig. At noen ikke er fan av meg eller at noen er uenig i det jeg gjør, det vil det alltid være. Jeg kan i min hverdag ikke bruke tid og energi på det. da ville jeg langsomt mistet all livsgnisten min. Jeg bruker heller tid på å bake,skape, realisere mine drømmer og jobbe knallhard mot egne mål. Så nei, jeg åpner ikke døren for negative mennesker i mitt liv. Beklager. 

UKENS SPØRSMÅL

Er det et overgrep å sende nakenbilder på snap når mottager ikke har bedt om det? Jeg skjønner at mange der ute vil at jeg skal se hvordan de ser ut men det må da være grenser? Man sender da ikke sånt uoppfordret? Debatten er hetere enn noen gang og jeg må bare oppfordre alle unge jenter som følger meg til ALDRI å sende bilder av seg selv uten klær. Du vet aldri hvem som misbruker dem. Men tilbake til mannfolk som ikke klarer å dy seg. Jeg mener det grenser til et overgrep, hva mener du?

UKENS KAKE

Jeg er enda sååååå fornøyd med kakene jeg lagde til Anna Rasmussen. Har fått så mange spørsmål fra dere om oppskrift og lover å få dem ut asap. Ved siden av dette så bakte jeg en vaniljekake med Nugattikrem her om dagen. GLED dere til den kommer. Denne uken skal jeg bake en Unicorn kake og lage cupcakes i samme stil så det er bare å følge med. 

Ønsker dere en strålende mandag. 

God klem ♥

 

Prøv Storytel gratis i 30 dager!

Annonse

Jeg og barna har testet ut Storytel de siste ukene. 

Kanskje du ikke vet hva Storytel er? Storytel er bøkenes Spotify! Altså en app fylt med lydbøker og e-bøker.

Her hjemme er det Espen og Annika som er mest gira og med Storytel fikk vi plutselig tilgang til tusenvis av lydbøker og e-bøker på norsk, svensk og engelsk.

Vi har begynt å ha på en lydbok når vi spiser kvelds. Alle samles rundt bordet og så hører vi på en god bok. Stillheten senker seg og vi koser oss. Men som sagt så er det Annika og Espen som har funnet mest glede i denne appen. Annika er mer fokusert på faktabøker mens Espen koser seg med barnebøker. Akkurat nå er det vitseboken: Vitseløve av Steffen Sørum som er mest populær. 

Hvordan fungerer det? 

Du laster ned appen Storytel. 

Du kan lytte direkte fra mobil eller nettbrett, og veksle enkelt mellom lytting og lesing. Last ned bøkene offline, så slipper du å bekymre deg for nettdekning. Dette er nokså viktig når du har barn.

For 199,-/mnd. får du ubegrenset tilgang til hele biblioteket og kan lytte så mye du vil, når du vil. Det er ingen bindingstid.

Nå kan du prøve Storytel gratis i 30 dager via denne linken

Det er så rart egentlig, for det er som å gå rundt på et bibliotek. Bare at du er hjemme i stua di. Jeg elsker å lese og elsker bøker og jeg er glad for at mine barn også liker dette. Selv om barna selvfølgelig også har hver sine preferanser. Annika er litt som meg. Hun vil ha fakta på bordet. Så hun blar seg gjennom alle bøkene hvor hun lærer mye. 

Espen liker også å høre historier, så han lytter ved siden av vitseboken til boken Kurt blir grusom av Erlend Loe. Vitseboken er noe han lytter til når det ikke er mye tid, mens Kurt blir grusom tas frem, når vi legger oss ned på sofaen for å slappe av. 

Jeg har merket en tydelig forandring i roen hjemme i stua etter vi lastet ned denne appen. Vi har en time etter at minsten har lagt seg hvor vi har "egentid". De siste ukene har lydbøker blitt prioritert foran spilling på Playstation. Og det føler jeg er litt deilig. 
 

Prøv som sagt Storytel gratis i 30 dager du også. Last appen og la barna høre på. Kjempegøy!

Her er det Annika og Espen som sjekker hvilken bok de skal høre på:

Latterbrøl i stua: 
Min og Annikas favoritt: FAKTA


Håper dere har en nydelig dag!

Gode klemmer. 

Valentinskake med sjokoladekremSjokoladekake med hvit sjokoladekrem med jordbærsmak. Oh my det smakte utrolig godt!

Mange som har spurt meg etter oppskriften på denne, og flere av de kakene jeg har laget siste ukene. Jeg skal komme med oppskriftene. I går og i dag har jeg bare logget litt av. Kjente jeg trengte noen timer med mine barn. Jeg har så mye gøy å fortelle så du MÅ stikke innom her i morgen tidlig for å høre hvordan siste uken var i innlegget: LAST WEEK

Etter dette innlegget kommer det i kveld nok et innlegg. Det er et sponset innlegg og det er SÅ verdt å lese. Så titt gjerne innom her sånn rundt klokken 19.00.

Litt om denne kaken. Den er laget av en vaniljekake uten eggeplommer i oppskriften. Den er derfor perfekt til kaker hvor du skal farge bunnen. Da vi bakte denne hadde vi tv på besøk og vi gjorde noen feil :P Men du kan altså lære av mine feil og pga feilene fikk vi ikke skjært opp kaken for å vise innholdet. 

Kanskje ser dere at det er litt for mye rød og rennende sjokolade oppå? Det var ikke helt planen. Men vi var overivrige og fikk de sykeste bildene til tv haha så dermed ble den litt skrukkete.

VANILJEKAKE

 • 175 g smør
 • 300 g sukker
 • 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
 • 300 g hvetemel
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 2,5 dl melk
 • 4 eggehviter
 • rød farge

Dette er oppskriften på 3 bunner a 15-18 cm. Vi laget 5 bunner. Altså doblet vi denne oppskriften men vi skjærte bort masse så du klarer deg fint med kun 1 x oppskriften. Men kaken blir ikke veldig høy da så om du ønsker en høy kake så anbefaler jeg deg å doble oppskriften og dele den i to og farge bunnene rosa og røde. 

Ha smør og sukker i en bolle og pisk dette hvitt. Ha i eggehvitene og pisk alt igjen opp slik at det blir en "flyffy" masse. 

Ha så i det tørre og bland dette sammen. Til slutt heller du i melken og blander forsiktig. 

Farg så bunnene og stek dem på 180 grader i 20 minutter. 

Avkjøl og lag krem.

HVIT SJOKOLADE MED JORDBÆRSMAK

 • 2,5 dl melk
 • 3 ss hvetemel

Kokes opp til en pudding og avkjøl dette. 

 • 300 g melis
 • 300 g smør
 • 300 g rosa sjokolade med jordbærsmak ( Fås kjøpt på Traktøren og Cacas) / smeltes

Pisk melis, smør og pudding til en fin smørkrem og ha i smeltet sjokolade. 

Fordel kremen på kaken. 

Varm opp rød sjokolade og hell over kaken. 

Pynt med cookies. 

Den røde sjokoladen er også kjøpt på Cacas, men jeg mener også at Panduro og Traktøren har dette. 

PS: Biter av jordbær vil heve smaken og friskheten så det kan jeg anbefale inni :P 

 

På togturen ville han plutselig vite:Christian elsker å kjøre tog. Da vi skulle til Lillestrøm i går tog vi også toget slik at han kunne glede seg over det. 

Lørdag formiddag og nokså mange mennesker i vognen vi satt, men det hindret ikke Christian i å dele sine tanker og erfaringer. Han snakker ikke så lavt heller når han først engasjerer seg. 

Barnehagestemmen holder seg like høyt hele helga og det var ingen moderering mens vi satt i toget. Selv ikke da det kom andre og satte seg ved siden av oss. 

Jeg vil ha en lillebror, mamma. Slik begynte det. 

Dette har vært et tema i flere uker nå men han får samme svar fra meg hver eneste gang. Det er ikke flere babyer i magen til mamma. Frem til nå har han godtatt denne forklaringen. Men så kom spørsmålet: 

Hvordan kommer babyen i magen? Den må jo komme inn på et vis. 

Dette sier han så høyt at alle rundt oss hører det. 

Annika sa brydd til han: Dette trenger du ikke få svar på akkurat nå. Vi kan snakke om dette når vi kommer hjem. 

Men Christian ga seg ikke: 

Jeg vil vite det nå, ropte han høyt. Hvem putter babyen i magene? 

Jeg hadde lyst til å ta en skrøne og si at det var storken som kom med babyene, men å lyve er ikke helt min greie så mens jeg satt og funderte på hvordan i alle verden jeg kunne lage en light versjon i løpet av de neste minuttene så reddet Annika meg og sa kjapt:

Det er pappaene som legger frøet i magene. 

Christian ser opp med store øyne og roper ut slik at alle kan høre det:

Har min pappa vært inni deg?

Heldigvis kom vi akkurat da til Lillestrøm stasjon og kunne jeg flau skynde meg ut av toget. 

Små barn altså. Skal vite ting på de mest rare tidspunkt....

Ha en fin søndag morgen dere....

Gode klemmer.

PS. Les gjerne også dette innlegget: Kreativ løsning fra en 4-åring :P 

Klar for ball! Prislapp: kr. 11789.-Hurra, det er klart for skoleball i heimen! I fjor var det Sven som skulle på ball og prislappen var jo vesentlig billigere. Men jenter er dyre i drift, det er helt klart!

Jeg vet ikke hvem det er som gleder seg mest til ballet, Annika eller jeg? Jeg holder en knapp på meg. Jeg har jo bare en jente og dette ballet er hennes første. Det aller første ballet vil bli husket så lenge hun lever og derfor er det viktig at alt er perfekt. 

KJOLE

Kjolen er definitivt i boks. Vi var på Lillestrøm i dag hos Anna Johnson og fant ikke bare en kjole som passet. Det var så mange kjoler å velge i at jeg holdt på å svime av. Den ene penere enn den andre. Glitter og tyll, rosa, gule eller mintgrønne. Jeg skjønner jo at jenter ønsker dette. Hvem vil ikke være prinsesse for en dag liksom? De har også nettside: www.annajohnson.no 

Pris: kr. 2990.-

LIMOUSINE

Altså, man ankommer i stil. Limo er det eneste riktige her. Heldigvis kan jentene dele på kostnadene og blir prislappen noe mindre enn om jeg skulle betalt for bilen selv. En egen sjåfør, det bare må man ha. 

Pris: 2500.-

VESKE

Jeg holdt seriøst på å glemme veske. Jeg er jo ikke en veldig pyntete frøken selv og har ikke så mange vesker, men skal man på ball så trenger man en matchende veske. Terningkast kan bare komme. Vesken passer perfekt til kjolen.

Pris: 400.-

HÅR

Jeg er så absolutt ikke flink med hår og har derfor bare booket en frisørtime. Hun får da vasket og satt opp håret akkurat slik hun ønsker det. Vi tar hårklippen samtidig slik at alt blir perfekt. 

Pris: 1500.-

SKO

De mest nydelige askepottlignende sko ble tryllet frem i butikken og det var umulig å si nei til disse. En liten hel bak og med glitter. De passer kjolen helt perfekt. 

Pris: 899.-

SMYKKER

Hun trenger øredobber, armbånd, en tiara eller noe annet i håret og mulig et smykke. Til dette har vi beregnet et budsjett på:

Pris:kr. 1500.-

MANIKYR & PEDIKYR

Ikke så dyrt egentlig. Kun kr. 500.- Da er neglene stelt både på hender og føtter. Fantastisk blir det! 

Pris: kr. 500.-

FOTOGRAF

Helt til slutt trenger vi jo å forevige dagen med de vakreste bildene. En fotograf er booket og vi kommer til å få nydelige bilder som vi kan henge opp på veggen hjemme. Minner til evig tid. 

Pris: kr. 1500.-

Sminke og vipper har vi ikke tatt med i budsjettet da jeg regner med at hun låner litt fra min overfylte sminkepung. 

Kan dere tro at vi gleder oss. Med alt dette på plass er både Annika og jeg sikre på at dagen blir helt perfekt. Altså hva mer kan en jente drømme om? Dette er jo bare den aller største dagen i hennes liv så langt! Å dra på et skoleball glemmer du aldri og det er viktig at alt er perfekt. 

Total prislapp: kr. 11789.- 

Ser hun ikke fantastisk ut? 


 Hvem ville ikke dødd for en slik veske? 

Kjoler i alle regnbuens farge. Alle jenter får kjolen de ønsker og drømmer om. 
Så kom vi hjem. 

Jeg helt i ekstase over hennes aller første skoleball. 

Annika kom bort til meg og sa: Jeg tror ikke jeg trenger den dyreste kjolen for at ballet skal bli perfekt. Det er jo kvelden jeg kommer til å minnes, ikke kjolen. Etter noen runder med foreldre til venninner har vi funnet en kjole hun kan arve. Eller så blir det et alternativ hvor vi velger en ny kjole og dropper alle andre ting som frisør, smykker, limousine og fotograf. 

Anna Johnson i Lillestrøm har kjoler i mange forskjellige prisklasser.  

Jeg må presisere at vi ble veldig godt mottatte der og de har ufattelig mange flotte kjoler. 

Annika fortsatte: Kanskje jeg kan bruke skoene jeg hadde til jul. De har jeg bare brukt en gang. Og om du heller kjører meg til ballet så sparer vi de pengene. Håret kan jeg jo fikse sammen med jentene i klassen og sminke vil jeg egentlig ikke ha. 

Jeg begynte også å tenke litt. Hvilke signaler er det vi som foreldre gir til barna våre om vi stæsjer de opp til kr. 11798.- til et ball? 

Selvsagt har vi hatt en topp dag og det er klart at kjolen hun hadde på seg er drømmekjolen. Kanskje vi ikke trenger alt stæsjet rundt? Kanskje bare en kjole og noen pene sko? Det er vi foreldre som må sette grenser på hva som er greit hos barna våre og jeg skjønner at det er mange der ute som synes det er vanskelig å si nei til de søte små, men hva med å sette ting i perspektiv? 

God lørdag.

Sven sitt ball i fjor ble heller ikke som forventet. 

DEL GJERNE INNLEGGET om du som meg synes vi bør begynne å moderere oss når det kommer til skoleball. 

5 barnsmamma?
Jeg har alltid vært glad i barn, og en stor familie har alltid vært min drøm. 

Barna gir livet mitt mening, og jeg vokser i mammarollen for hver dag som går. 

Å være sammen med en som ikke har barn, har fått meg til å tenke på mine egne barn på en helt annen måte. Takknemlig for at jeg har fått sjansen til å få 4 sunne, glade og reflekterte barn. 

De aller fleste spør meg også, når de hører at han ikke har barn: Vil han ha barn? Det er det aller første spørsmålet som kommer. Hvor jeg ofte svarer avklarende at, nei, det kommer ikke flere barn i dette huset. 

Men er det riktig da av meg? Å umuliggjøre et ønske til en annen person. En du er glad i, en du elsker? Hva om han først ikke ville ha barn og så ble han kjent med dine barn og et eget ønske om å bli pappa ble sådd? Hva om han plutselig en kveld sier: Du jeg har tenkt litt, og jeg tror jeg ønsker meg barn.

Skal jeg få et barn til? Hva er konsekvensene av det? Hvordan vil det være å starte på nytt igjen? Rykke tilbake til start? Jeg blir ikke yngre med årene. 

Det er mange ting som skal veies opp her. Mine egne tanker, mine egne fremtidsplaner, mine barns behov. Hvem skal jeg lytte mest til? Hvilke argumenter skal veie tyngst? 

5 barn er mye. 

Hva om jeg ender opp alene igjen? 

Sjansen er ikke verdt å ta. Etter mange uker i tenkeboksen. Meninger og tanker jeg ikke har lyst til å ha på trykk. Tanker jeg bare vil holde for meg selv, og ikke dele med dere. Jeg håper dere forstår. Men mange spør. Hvordan går det med kjærligheten? 

Det er her jeg er. Midt i denne avgjørelsen. 

Jeg har vel egentlig bestemt meg, og dere som kjenner meg klarer ut fra dette innlegget å tolke hvordan ting er. 

Uten å trenge og si for mye.

Jeg er fornøyd med mine 4 barn. 

Det føles riktig slik. 

Takk for at du leste.

Les også: De populære barna må ta ansvar.

Skal Annika få lov til å få en egen blogg?

Snap =>  Annebrith.no 

Følg meg på =>  Facebook

Følg meg på =>  Instagram 

Er han for liten?Det er jo slik at den minste i flokken alltid gjør ting raskere enn de andre. Den eldste baner vei for de som kommer etterpå, sant? 

Jeg har prøvd å være veldig bevisst på at jeg behandler alle barna like, særlig de eldste 3. Men minstemann som snart er 5 år får mange flere "goder" enn de andre. 

Jeg er veldig usikker akkurat nå. 

Jeg har bestemt meg for å ta Christian med på konsert i kveld. Det er flere grunner til at han får være med. Han elsker musikk og konserten er i hallen rett ved siden av her vi bor, pluss at Annika er med og synger. Så jeg skulle dratt dit uansett og hadde jeg ikke tatt han med så hadde jeg enten måtte bytte kveld midt i min uke, eller skaffet barnevakt. Sistnevnte er noe jeg faktisk ikke liker å gjøre, men noen ganger så må man jo. Særlig når man er alene med barn.

Men nå begynner jeg å lure på om han er for liten for dette? Og så tenker jeg på om musikken er for høy for han. 

Når er egentlig riktig alder å ta med barn på en slik konsert? 

Vi er jo hjemme rundt halv ni, så det blir jo litt sent men det er ingen hast i morgen tidlig så vi kan sove så lenge vi vil. 

Det som bekymrer meg mest er vel om musikken blir for høy. da må jeg jo bare gå ut med han tenker jeg. 

Hva tenker dere?

Er han for liten?

Dere som har flere barn: Er det slik at minstemann får flere goder enn den eldste eller prøver dere å holde dette likt?

Gode klemmer herfra. 

Snap =>  Annebrith.no 

Følg meg på =>  Facebook

Følg meg på =>  Instagram 

 

Suksesskake med jordbær


 

Her har du en knallgod oppskrift på suksesskake. I langpanne slik at du bare skjærer stykkene så store du selv ønsker. 

Det fine med langpannekaker er jo at du ikke trenger å pynte de noe særlig. 

Du trenger absolutt ikke bruke jordbær i denne oppskriften. Du kan godt smelle til med skogsbær eller bare bringebær. Alt blir nesten godt på denne kaken. 

Suksesskake med jordbær

Utgangspunktet for denne kaken er den populære suksessterten eller gulkake som mange kaller den.

I familien vår bakes suksessterte på mange forskjellige måter. Noen av tantene mine lager en nokså flytende gul krem mens andre lager en tykkere variant. Jeg liker den tykkeste best.

I denne oppskriften er kremen tykk og kan sprøytes ut om ønskelig. Bruk da en åpen stjerne: 1M eller 2B. Da blir det topp. 

Suksessterten er en tung og fyldig kake som får et løft og en sommerlig smak ved å legge jordbær oppå. Baker du den i en langpanne slik jeg har gjort kan du lett ta den med deg.

Nøttebunn:

 • 200 g mandler
 • 50 g mel
 • 10 eggehviter
 • 300 g sukker

Eggekrem:

 • 10 eggeplommer
 • 1,5 dl kremfløte
 • 160 g sukker
 • 1 vaniljestang (eventuelt 20 g vaniljesukker)

Smørkrem:

 • 3,5 dl melk
 •  3 ss mel
 • 500 g smør ( kjølig kuttet i terninger)
 • 500 g melis

 

Pynt:

 • 400 g jordbær

Nøttebunn:

Sett ovnen på 180 grader.

Hakk mandler og mel fint i en foodprosessor.

Pisk eggehviter og halvparten av sukkeret stivt. Ha så i resten av sukkeret og pisk dette til du får en glatt og skinnende marengs.

Vend forsiktig mandelblandingen i marengsen. Hell røren i formen og la bunnen steke i 20-30 minutter.

Avkjøl bunnen.

Eggekrem:

Ha eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljestang ( vaniljesukker) i en kjele. Varm dette på medium varme opp til sukkeret løses opp. Førhøy varmen noe og rør godt i kremen mens den blir stadig tykkere. Når kremen kommer opp mot 80 grader begynner den å tykne. Pass på å røre godt slik at den ikke klumper seg eller brenner seg.

Når kremen koker rører du godt i et halvt minutt og tar kjelen av varmen.

Ha kremen i en skål og dekk til med plastfolie slik at overflaten ikke tørker.

Sett kaldt. Gjerne natten over.

Smørkrem

Det er viktig at smøret er iskaldt. Hvis du har smør som er romtemperert vil ikke kremen binde seg på samme måten og du vil få et dårlig resultat. Dette gjelder også om du ikke klarer å vente med å kjøle ned melkepuddingen. Den må være iskald.

Kok opp melk og mel til en pudding. Avkjøl dette. Pisk melis, smør og pudding sammen i ca 15 minutter.

Ha så i den gule kremen og pisk dette sammen til en glatt og fin krem.

Ha kremen over kakebunnen og sett kaken kjølig. Før servering legger du jordbær på og pynter over med litt smeltet sjokolade.

 

TIPS: Hvis du ser at kremen skiller seg etter du har blandet eggekremen i smøret, stopp piskingen og ha kremen i en ildfast lav form og sett denne i fryseren i noen minutter. Når den kommer ut bruker du stavmikser på den og du får antageligvis reddet din krem

TIPS2: Er du nybegynner men har likevel lyst til å prøve deg på en eggekrem? Da skal du vite at tykkbunnede kjeler gir en bedre kontroll på varmen enn kjeler med tynn bunn.

Foto: Tilbords

 

PangstartFor en vill start på 2017 det har vært. Jeg kan nesten ikke tro det. Det er noe å juble for hver eneste dag føler jeg. 

Normalt så legger jeg meg klokken ti, men i det siste har jeg hatt så mye jobb at jeg først har kommet meg i seng rundt klokken tolv. Men man skulle tro at jeg var veldig sliten, men jeg har fått så vanvittig mye energi i det siste. Mye kommer av at jeg har begynt å jobbe litt smartere. Jeg planlegger mer, forbereder meg bedre og setter tydeligere grenser på hva jeg kan klare. 

Før var jeg et ja-menneske. Nå har jeg blitt mye med fokusert på min egen tid og fyller dagene med det jeg vet jeg trenger, for å få en god hverdag. 

Det er så deilig!

Jeg har aldri hatt det slik før. Helt ærlig.

Husker dere at jeg sa jeg følte jeg hadde glemt noe? Haha, jeg hadde også det. Ler meg i hjel. Det skal jeg fikse i løpet av dagen i dag. Jeg hadde helt glemt at jeg skulle bake kake til kakelotteriet Sven og laget skal ha i helga på Fokus senter. Jeg må finne en smashing kake jeg kan bake og dekorere, slik at de får masse penger i lagkassa. 

REKLAME FOR EGET KURS:

13. februar starter vi altså det aller første kurset som skal gå denne våren. Vi starter med sprøyteteknikk. Kurset er online og oppgavene blir bakt hjemme. Som deltager får du oppfølging av meg og Linda. Vi samles i en gruppe på facebook hvor bilder, oppgaver, spørsmål og svar deles. Hver uke gir vi bort giveaways. 

Det neste kurset er franske makroner og det begynner sannelig å bli fylt opp det også. Facebookgruppen finner du her.  Har du meldt deg på et av kursene så be om tilgang, så legger vi deg til. Om du vil være med på kurs så send en mail til kurs@anti.as og meld deg på. Etter franske makroner blir det akkekurs, med fokus på trekking av kaker og pynt, og et blomsterkurs til slutt før vi tar sommerferie. 

Vi gleder oss!

I dag kommer det en deilig oppskrift på suksesskake i langpanne her på bloggen. Den er knallgod. Så ta turen innom om litt. 

PS: Jeg vet at noen sliter med reklamen på bloggen. Tydeligvis henger annonsen seg fast på Ipader slik at teksten ikke blir synlig. Takk til alle som har vært tålmodige. Feilen skal nå være rettet. Opplever du enda feil, så send meg et skjermbilde på snap eller face. 

Gode klemmer!

Følger du meg på snap? Annebrith.no heter jeg der. Om du vil se noen av det jeg opplever må du klikke deg gjennom MYSTORY

Ellers blir jeg veldig glad om du trykker LIKER på min facebook. Der skal vi snart begynne å teste ut livestreaming med baking så følg meg gjerne der også om du vil se hvordan det står til på kjøkkenet :) På instagram er det kun kaker og oppskrifter som serveres :)

Foto: Tilbords

Konkurrane: Vinn kinobilletter og hotellovernatting!

Annonse

Du har fått nok, du går og sier takk for deg. 

Du har bestemt deg. Det kan ikke bare være sex mellom dere. Du vil ha mer. Mer enn bare sex. 

Det er så klassisk. 

Det går ikke lange tiden før han kommer tilbake. Han vil ha deg igjen. Han angrer. Han har innsett at han gjorde noe dumt. Men hva nå? Skal man si ja? Eller skal døren være lukket? 

Jeg opplevde dette. Det er så vanskelig å vite hva man skal gjøre? Hva er riktig? 

Det er akkurat som i filmen Fifty Shades Darker, som har premiere i Norge 10. februar.  Anastasia forsøker å gå videre med livet og vil glemme den heftige romansen med Christian. Men hva skjer? En angrende Christian oppsøker henne, og hennes følelser kommer tilbake. De innleder et nytt forhold, men denne gangen på mer likeverdige premisser.

Det er duket for premiere på Fifty Shades Darker

Jeg har gledet meg i et helt år til å se denne filmen. Hva med deg? Så du den første? Det blir spennende å se hva som skjer mellom Anastasia og Christian. 

KONKURRANSE

Del din kjærlighetshistorie og vinn kinobilletter, en helaften med restaurantbesøk og hotellovernatting. Kanskje du har noen dampende, hete scener du ønsker å skrive fra deg? En hemmelig kjærlighetshistorie du aldri har fortalt eller en fantasi du vil sette ut i virkeligheten? Last opp historien din via denne linken og bli med i trekningen.

Jeg har blitt utfordret til å dele min historie. Her er den: 

FANGET

Jeg er fanget. Jeg kommer meg ikke noen steder. Du er her, men du er ikke her. 

Kun når du vil. Når du mener og når du synser. Kun da.

Heftige møter, intense kyss og klær som kastes på gulvet. Tid og sted er ikke mer. Bare du og jeg. Kort og intenst. Når vi er nære, er jeg overlykkelig. Blodet bruser og jeg kjenner at jeg er hel. 

Men det er en kortvarig lykke. 

Over. Kaldt før jeg aner det. 

Jeg er fanget. 

Du har makten. Du har kontrollen. Du bestemmer. 

Jeg vet at det er kortvarig, men det er så godt. Du er rusen jeg har blitt avhengig av. Begjæret, elskoven og nærheten. Jeg klarer ikke si nei. 

Så ligger jeg alene igjen, og følelsene tar overhånd. Spørsmålene som aldri besvares. Hvorfor? Det er så mange spørsmål. For mange å skrive opp. Jeg har ikke svar på noen av dem. Hvorfor? Jeg vet ikke. 

Vi er som magneter du og jeg. Vi tiltrekkes hverandre uansett tid og sted. Det bare skjer. En sms og jeg er klar. 

Jeg tror jeg elsker, er dette kjærlighet? 

En kort stund kanskje? Jeg innbiller meg i alle fall det. Når det er oss to, du og jeg tett inntil hverandre, så har jeg det så ufattelig bra. Ingen ord kan beskrive hvor godt det er. Skulle ønske du fattet det. Men det gjør du ikke. Det er så mye jeg skulle ønske at jeg kunne si deg. Jeg har savnet deg, tenkt på deg.

Men jeg sier ikke noe. 

Det er over før jeg får tenkt for mye. Et kort og heftig møte.

Du vet. 

Jeg vet.

At jeg er fanget.

---------------

Jeg gleder meg vilt til premieren. 

Fifty Shades darker har premiere på kino 10. februar. Har du tenkt deg dit?  

Bløtkake med bær

Hei dere, det kommer en del kakeoppskrifter fremover her på bloggen. Jeg har begynt å gå gjennom mitt arkiv og ser at det er over 20 kakeoppskrifter jeg faktisk ikke har lagt ut :O

Annika elsker bløtkake og vil alltid ha dette på sin bursdag. Det er også eneste dagen i året at vi spiser denne kaken her hjemme hehe. 

Mange plages med å lage sukkerbrød. Vil du ha det helt perfekt kan det være greit å lese disse tipsene. Et eget innlegg om tips til hvordan du får sukkerbrødet ditt perfekt. 

En bløtkake kan pyntes med absolutt hva du selv måtte ønske. Jeg foretrekker å pynte både denne kaken og Pavlova med sesongens bær. Kiwi er også særdeles godt synes jeg i en slik kake. 

Denne kaken er laget av en sukkerbunn på 24 cm og 3 pakker kremfløte. Jeg har laget den som en "nakedcake" fordi jeg synes det ser penere ut enn å dytte på masse krem på sidene. Men gjør det du ønsker og føler blir best. 

SUKKERBRØD

 • 5 egg
 • 150 g sukker
 • 150 g mel
 • 2 ts bakepulver

Bland egg og sukker og miks dette til eggedosis.

Sikt mel og bakepulver i og rør forsiktig rundt med en slikkepott.

Ha røren i en 22-24 cm stor form. 

Stek den på 180 grader varmluft i 15-20 minutter.

Når sukkerbrødet er avkjølt deles det i 4 deler. Pisk kremfløte i en bolle med melis og fordel kremen på kaken. Jeg bruker melis i fløtekremen i stedet for sukker. Det er potetmel i melisen og dette gjør at kremen holder seg stabil. Det er mindre sjans for at kremen skiller seg og at det begynner å renne av kaken. Særlig når vi har varme sommerdager. Bruk derfor ikke sukker i kremfløte men heller melis. Så unngår du at kremen blir rennende. 

Pynt oppå med sesongens bær. 

Foto: Tilbords


 

Hvordan sprøyte krem på kaker, cupcakes og cookies?

Egenreklame

Jeg tror noe av det mest vanskelige når det kommer til dekorering av kaker er å sprøyte ut krem. Det finnes hundrevis av forskjellige sprøytetipper og selv jeg vet ikke hva alle kan brukes til. Noen tipper kan man lage 5-6 forskjellige mønster med. 

Sammen med Linda Fjeld har jeg dukket langt ned i utstyrskofferten min og funnet frem alle sprøytespissene jeg har. Det er nokså mange kan jeg love dere. Jeg har børstet støvet av de aller fleste. Sammen med Linda har jeg brukt de siste ukene på å lage et kurs for deg som vil lære deg alt om det å sprøyte ut kremer.

Kurset er online. Det betyr at du får oppgavene via en facebookgruppe. Der diskuterer vi de forskjellige oppgavene og følger vi hverandre. Linda og jeg følger dere opp og passer på at dere får svar på det dere lurer på. 

Disse søte cupcakes for eksempel, er en av tingene vi skal snakke om og prøve oss på. Det å klare å håndtere tip 104 er ikke alltid like enkelt. Klarer du å beherske denne tippen så kan du lage utrolig mange blomster. 

Kursene koster i vår kun kr. 399.- Det er under kr. 100.- i uka. 

SPRØYTETEKNIKK starter 13. februar

Se alle kurs via denne linken

Vil du bli med? Meld deg på i dag: kurs@anti.as

Spørsmål om kurs kan rettes til meg, her i kommentarfeltet, via facebook eller på mail: post@annebrith.no
 

Har du glemt noe?Hei du. I dag har jeg lyst til å spørre deg om noe. Jeg håper du ikke blir sint, eller irritert. 

Det er bare det at noen ganger så glemmer vi. 

Vi er for opptatte med å gjøre det som kreves av oss. Hverdagen tar oss. Tidsklemma. Det er alltid unnskyldninger. Uansett. Vi er gode på det. Vi voksne. 

Vi raser av sted fra det ene til det andre. Vi har planer, vi fokuserer, vi jobber og vi sliter. Alt for at vi skal ha det så bra som mulig. Men midt oppi alt så glemmer vi ofte noe viktig. Og det er det jeg har lyst til å snakke med deg om i dag. 

Hvor ofte leker du med barnet ditt?

Helt ærlig?

Når satt du deg ned på gulvet sist og bygget Lego? Eller hoppet på trampolinen? Eller flettet håret til datteren din? Hvor lenge er det siden du bare la alt annet du hadde i hendene dine bort, og bare satt deg ned med barnet ditt. På hans eller hennes premisser? 

Når var siste gangen du tok deg tid til å leke?

Jeg håper du ikke fikk dårlig samvittighet nå? Men jeg tenkte på akkurat dette i går. Da jeg begynte å legge planer for februar 2017. Så kom det en tanke opp: Nå er det lenge siden jeg hoppet på trampolinen, tenkte jeg. 

Det står en eske med Lego i gangen. Den er fra julen og jeg har enda ikke tatt meg tid til å bygge den. Det ligger også et nytt spill i spillskuffen vår. Vi fikk det som familie til jul. Men vi har enda ikke tatt det frem. 

Jeg føler jeg er god på å være sammen med barna, men jeg tror også jeg kan bli bedre på det. Hva med deg? Har du glemt å ha det morsomt med barna i det siste? Har du fått med deg at alle barn elsker food-challenge for tiden? Det er jo en perfekt måte å lære barn om smakene på kjøkkenet på. 

Jeg tror jeg skal lage ting klart til i kveld og ha en slik challenge jeg. Eller en gjettekonkurranse, hvor alle skal gjette en ingrediens. 

Barna trenger oss. De trenger nærheten av oss. De trenger å se hvordan vi oppfører oss og hvordan vi reagerer. De trenger at vi setter oss ned og leker med dem. Viser dem. Ler sammen med dem. 

Har du glemt å leke?

Gode klemmer!