hits

mars 2011

Fiskepinner


Alle barna elsker fiskepinner og jeg er sikker på at denne søte varienten ikke er noe unntak ;) Mine barn koste seg da de fikk smake på disse.


Når jeg lager cakepops eller kakekuler på pinne så lager jeg ofte noen flere enn jeg egentlig trenger. Jeg kan da helt til slutt velge ut de peneste som får æren av å bli presentert på kakebordet.


Har du aldri hørt om cakepops så kan du ta en titt på innlegget: Alt du bør vite om cakepops.


For å lage fiskepinner så trenger du:
 • kakerester og smørkrem

 • pinner

 • hvit sjokolade

 • pulverfarger

 • sukkerpasta og pastafarger i samme farger som du skal farge sjokoladen i.


Det første som gjøres er å smuldre kaken opp i små stykker. Her har jeg et lite tips til dere for å sørge for at smaken blir god. IKKE smuldre kaken for mye. Om du knar til det bare blir småsmuler igjen kan kakekulene føles litt "tamme" ut. Om du lar kulene være ca. 1 cm vil du kjenne litt motstand når du spiser herligheten og du vil smake at dette er kake.

Smuldre da alt i en bolle og rør litt smørkrem oppi slik at du klarer å forme kuler. Jeg bruker å veie mine kuler, perfeksjonist som jeg er. Slik blir alle kulene like store og presentasjonen bedre ;)

Mine kakekuler er 18-20 gram hver.


Legg kulene kjølig i 30 minutter til 1 time. Mens du gjør dette kan du begynne med å smelte den hvite sjokoladen. Husk at hvit sjokolade ikke blir like rennende som melk eller mørk sjokolade og for å få en fin konsistens på sjokoladen blander vi inn matfett eller kokosfett.

Varm sjokoladen på vannbad eller i mikrobølgeovnen. Merk at om du varmer dette i mikrobølgeovnen så må du sjekke skålen hver 20 sekund. Om du brenner sjokoladen klumper den seg og er ødelagt. Så følg med når dette gjøres. Hvert 20. sekund stopper jeg altså mikrobølgeovnen og tar ut skålen og rører i sjokoladen.

Hvit sjokolade farges best med pulverfarger. Farg den hvite sjokoladen og stikk kakekulene på pinne nedi. For en utfyllende beskrivelse på dette kan du klikke her.


Pynten på fiskepinnene er laget av sukkerpasta og hjerteutstikkere. Du trenger ikke lage gjellene som hjerter og kan godt skjære disse ut med kniv. Det viktigste er at du lager disse i forskjellige størrelser. Sterke og fine farger gjør seg godt til barnebursdag:)
Når sjokoladen har stivnet helt på kakekulen så kan pynten settes på. Noen ganger dypper jeg mine 2 ganger for å få et penere resultat. Pynten festes med litt sjokolade eller glasur. Det er lettere å bruke restene av sjokoladen. Ta på litt med en tannpirker og fest pynten forsiktig.Start alltid med å pynte den som er minst pen for det er ikke alltid man har teknikken inne og da er det greiest " å ødelegge" den som allerede er lite representativ ;)På forhånd fikk jeg min personlige "stylist"  Heidi Dupouey Knutsen til å lage dette fasjonable havstativet. Det er laget av en firkantet isoporkake dekket med blå folie. Hun har pyntet det med perler for å få en pen effekt.


Stikk fiskepinnene oppi og la dem festes i forskjellige høyder. Noen stikkes da lengre ned enn andre :)


Serveres til bursdagsglade barn:)Du kan lage kakekuler på pinne i forskjellige størrelser og typer. Bare fantasien setter grenser for hva som kan lages. Ikke bli fortvilet om du ikke får dem helt perfekte første gangen. Det er litt slik som å lage perfekte kaker til barnebursdager: den som har bursdag vil antageligvis være mer opptatt av at det er mamma eller pappa som har laget det enn hvordan det ser ut :)


Nyhetsbrev


Hver måned sender jeg ut 1-2 nyhetsbrev angående tips og trender fra det søte liv. Vil du også bli oppdatert og høre om mine bakeopplevelser så registrer deg til mitt nyhetsbrev i dag.


Kurs


Neste kurs som er satt opp er et sjokoladekurs i Oslo. Så er det i slutten av april satt opp kurs på petit fours og cupcakes. Har du lyst til å lære deg og lage litt mer trendye og søte ting så er et av disse kursene å anbefale. Passer ikke disse tidspunktene for deg og vil du ha et eget tilpasset kurs ta kontakt med meg på: post@villaperlesukker.no


For mer informasjon ta en titt på kurs. Vil du ha et inntrykk av hvordan et kurs er kan du lese litt om kursene cupcakes, cookies og minikake som ble avholdt i mars.


Da gjenstår det bare å ønske dere en fantastisk kveld videre alle sammen.


God klem!Sjokoladekake med jordbær


På min blogg vil du aldri finne sunne kaker, lavkarbokaker eller kremer med få kalorier. En kake må få lov til å være søt, friste til å glemme slanking og helst med masse sjokolade.


Dette er en herlig sjokoladekake med en lys smørkrem. Igjen har jeg gjort noen klassiske feil men det kan være greit å vise at man ikke er perfekt. Forresten fredagens innlegg om parkeringssyndene mine ga mange lattermilde mail og kommentarer fra dere. Takk for det!


Jordbær er min store favoritt og det er herlig å kombinere jordbær med sjokolade.


Denne herlige sjokoladekaken inneholder kefir i stedet for egg og her er oppskriften:
 • 150 gr smeltet smør

 • 7.5 dl kefir

 • 5 dl sukker

 • 1 ss natrom

 • 2 dl nesquick pulver

 • 10 dl hvetemel


Stekes på 180 grader celsius i 25-35 minutter.

Rør alle ingrediensene i en bolle. Om du har en kjøkkenmaskin så mikser jeg dette med grinden.

Stek kaken i en langpanneform eller gjør som meg stek den i 3 omganger i en 18 cm form. ( Jeg har 3 former a 18 cm så jeg får plass til alle formene i ovnen i en gang )

La kaken avkjøles.  Min kake er delt inn i 3 og jeg har brukt en eggedosis smørkrem inni og rundt. Jeg byttet ut sjokoalden i kremen med Freia melkesjokolade. Om du vil gjøre dette så husk å lage kremen dagen før. Jeg lagde dette samme dag og kremen ble ikke stiv nok til å smøres pent på kaken :)

Pynt med jordbær dyppet i sjokolade.

Jeg fant jordbærene mine på Rema 1000 på Sørumsand og disse er fra Portugal og smakte herlig. Gode og søte var de.


Smelt sjokolade i en kopp eller glass. På en slik måte slipper du å smelte så utrolig mye.


Dypp jordbærene en etter en i sjokoladen og hold dem fast til sjokoladen har stivnet helt. Hvis du ikke gjør dette og haster ivei og legger dem ned på bakepapir så vil sjokoladen renne ned og du vil se en kant rundt hele jordbæren. Det er lite pent og viser at man har hatt dårlig tid eller ikke har orket å gjøre det skikkelig.


Når sjokoladen er stivnet kan de legges ned på et bakepapir. Hvis du legger jordbæren ned akkurat i det sjokoalden stivner klarer du å lage en bunn slik at jordbærene ikke ruller frem og tilbake.Jeg har brukt nontemp sjokolade fra Pals her. Den blir veldig blank og fin og er tynn nok slik at den stivner raskt!Legg alt pent oppå kaken og legg noen ved kanten som pynt.


La jordbærene ligge kjølig mens du lager kanten oppå kaken. Den lages ved å smelte litt mørk sjokolade og la dette dryppe ned på kanten av kaken.  Det letteste er å ha dette i en liten sprøytepose og klippe et hull i denne. La sjokoladen renne litt og litt nedover.Nede på kaken har jeg brukt tip 9 til å lage en skjellbord.Nam nam sier bare jeg.


Denne rennende kanten på en sjokoladekake kan lages på hvilken som helst kake som har en sjokoaldekrem. Husk bare på å lage den rennende kanten litt mørkere enn kremen som er oppå. Slik får du en fin effekt på kaken.


Håper dere får en herlig kveld alle sammen.Cakepops på kakeCakepops har vært en favoritt helt siden jeg fikk se det første gang. Glad var jeg da Foreldre & Barn teamet viste samme interesse for disse herligheten. Art Director Anneline sprudlet av glede og entusiasme da vi sammen bladde oss gjennom mine inspirasjonsbilder av cakepops.


Ideen til disse fargesterke lysene på kake er inspirert fra bladet Pops.


For å lage disse trenger du:
 • En isoporkake eller annen "kake" med hard bunn. Vanlig sjokoladekake eller annen kake er ikke å anbefale da disse ikke blir stående rett opp.

 • Rester fra en kake bursdagsbarnet liker.

 • Krem som "smører" og som gjør at du kan kna og forme restene.

 • Hvit sjokolade og matfett

 • Pulverfarger

 • Fox ( flamme)

 • Pinner

 • Pynt av sukkerpasta eller strøssel

 • 2 sprøyter fra apoteket. En 20 ml og en 5 ml.


Start med å smuldre alle restene. Som dere ser på bildet så har jeg brukt hvit sjokoladekake men en vanlig er kanskje best for barn.

Skjær av sprøytetippen til den største sprøyten slik at det ser ut som et rør. Pakk kake inni helt til sprøyten er full. Stikk så en pinne inni slik at den er litt lengre på den ene siden enn den andre. Legg alle lys deretter kjølig.Når de har blitt avkjølt så skal de få et sjokoladetrekk over seg. Dette gjøres ved å smelte hvit sjokoalde i vannbad eller mikrobølgeovn og så farge det med pulver.

Nå gjør mange en stor feil. De varmer opp hvit sjokolade og dypper alt i mens sjokoladen er tykk og ikke ordentlig flytende. Husk at hvit sjokolade aldri blir helt rennende av seg selv.Vi må tilsette litt matfett/kokosfett for å få en fin og flytende konsistens. Det som da skjer er at når du drar opp cakepoppen så vil ikke sjokoladen gli utover og du vil se sporene der du sluttet veldig godt. Sjokoladen klumper seg på cakepoppen og det blir ikke pent.

Mange spør meg om det virkelig er nødvendig å kjøpe pulverfarger men jeg har sett cakepops dyppet i sjokolade med pastafarge og det blir ikke så pent. Det er helt greit men det er små hvite prikker på og fargene er litt blasse. Så dere må selv velge hva dere gjør her.

For å få en fin og jevn farge på cakepoppen så holdt jeg den over en skål og helte sjokoladen over mens jeg snurret cakepopen langsom rundt slik at det kom sjokolade over det hele. Sett så cakepopen til tørk.

Denne kaken vil gi et overskudd av farget sjokolade men du kan bevare denne i kjøkkenskapet i flere uker.

Lag så kaken. Jeg brukte en 20 cm isoporkake og dekket denne med papp. Dere ser at jeg har laget kanten rund 1 cm høyere enn kaka. Dette er for å "skjule" eventuelle feil på cakepopsene


Når lysene har tørket tar du litt hvit sukkerpasta eller melisglasur og tvinner rundt på hvert lys. Dette gjøres ved å fylle en 5 ml sprøyte med ønsket farge av sukkerpasta og sprøyte det forsiktig ut mens du ruller lyset slik at du får et trådmønster som strekker seg nedover lyset.

Til slutt former du en deilig Fox til en flamme og stikker oppå.Lysene stikkes en for en ned i kaka. Det kan være greit å stikke den midterste nedi først og så fordele de pent utover etterpå.


Rundt kanten på kaken fester du små sirkler av sukkerpasta i forskjellige farger. Du kan også lime på godteri på kaken. Jeg tror barna synes det også er like staslig :)Helt til slutt tar du gavebånd og krøller og klipper opp og legger rundt oppå kaken for en ekstra bursdagseffekt.Nederst på kaken har jeg limt på geletopper fra Freia.Slik ble kaken seende ut på coveret etter noen timer med fotoshoot. Det er søte Aurora på 5 år som holder kaken og det er Geir Dokken som har fotografert henne sammen med kaken.Om dere har spørsmål knyttet til disse herlige cakepops så rop ut :)


Jeg svarer fortløpende i kommentarfeltene!


Jeg har laget et innlegg som heter alt du bør vite om cakepops og alle mine prosjekter hvor jeg har laget cakepops finner du her.


Bladet ble lagt ut til salgs i butikkene i går og jeg anbefaler alle som har barn til å kjøpe dette. I dette nummeret er det 15 sider med bursdagstips. De har også gitt mange tips til hver aldersgruppe. Helt flott for alle oss som har barn i forskjellige aldre :)


Nyhtesbrev


Meld deg på til mitt nyhetsbrev. Hver måned vil du få tilsendt tips og ideer fra meg og mitt søte liv.


Har du ikke registrert deg ennå så gjør det ved å klikke her


Håper dere alle får en herlig dag!


Lyseblå kake med perler


En venninne feiret bursdagen sin i går og jeg ble invitert i selskap. Bursdagsbarnet ønsket seg ikke noe særlig men jeg kunne få lov til å ta med kake :)


Denne kaken er inspirert av Peggy Porschen sin kake som heter Tiffany Pearls.


Jeg gjorde noen klassiske "feil" da jeg laget denne kaken som gjorde at resultatet ikke ble helt 100% og jeg skal selvfølgelig dele det med dere i dag :)


Inni denne kaken er det en sjokoaldekake med en eggedosis smørkrem rundt. Første feil utrolig mange gjør også jeg i går var å trekke kaken før smørkremen har "satt seg". Smørkremen skal være helt hard og er den ikke det så vil du se bobler i marsipanen eller sukkerpastaen. Du ser da at det ser ut som om fyllet i kaken tyter ut på stedene du har fylt kaken. Grrr veldig "dum" feil å gjøre.


Kaken er trukket med sukkerpasta og helt nederst har jeg lagt et hvitt bånd.Bruk en smoother for å få sukkerpastaen fin og rett rundt kantene.


Jeg har tidligere sagt at eggedosissmørkremen er best men jeg tror jeg skal lete etter et annet alternativ. Den er god på smak men det er ikke alltid den blir stiv nok.


Mønsteret på kaken er sprøytet med royal icing. Jeg har brukt tip 4 og tip 2. Mønsteret tegner jeg først på papir og så øver jeg meg på bakepapir før jeg begynner med å sprøyte:For å få perlene til å sitte rett på kaken så måler jeg høyden ut og setter et lite nålstikk der perlene skal være :)


Slik blir det lettere å få alt likt. Jeg målte ut hver perle som har en tråd hengende ned ca 3 cm fra hverandre men når den ble ferdig ser jeg at dette kunne vært 4 cm.


Så er det bare å begynne med sprøytingen.Som dere klart ser på dette bildet så er det bulker på sidene og det er utrolig lite pent men men.


En annen feil jeg gjorde var at jeg stekte kaken for lenge slik at den faktisk ble litt tørr.


Sprøytingen tok meg ca 2 timer. Etter glasuren har stivnet er det pent å pensle på litt glitter :)Du kan også til slutt spraye glitter over kaken men jeg har i det siste rett og slett fått avsmak på perlespray fordi det rett og slett setter en smak på kaken. MEN gode nyheter det finnes en spray på markedet som ikke gir smak på kaken og den håper jeg å få kloa i snart hihi.....


Et lite tips til dere som bruker icing når dere sprøyter. Om dere får slike topper på ting slik jeg har fått på denne kaken så er icingen antageligvis for stiv. Samtidig som at når du løfter opp sprøyteposen for å ende sprøytingen så er det best å vri tippen med klokken i stedet for å dra posen rett til seg. Da unngår du slike "fjelltopper"


Slik ble kaken seende ut til slutt:Her et nærbilde:Det ble en utrolig koselig kveld med masse god mat, gode historier og latteren satt løst hele kvelden.


Foreldre & Barn


Jeg har fått en del mail fra dere om hvordan jeg laget kakene og denne uken vil dere få se hvordan alle prosjektene i bladet Foreldre & Barn ble laget :) Du vil finne alt i kategorien med samme navn:)


Håper dere alle får en super uke!


Happy Birthday!


Denne kaken har en morsom historie :)


Alle barna har nå fått lov til å ha med seg cupcakes eller kake en eller annen gang på skole eller sfo. Unntatt minstemann Espen. Han går i en sukkerfri barnehage og da kan man ikke ta med kake :(


Jeg har hatt det i bakhodet til det kom en passende anledning for å gi personalet kake men det har liksom aldri vært en god nok grunn.... før i forrige uke.


Barnehageavisen ble sendt ut og i mailen til alle foreldre ble det husket på å si at: Parkeringsplassen nærmest barnehagen er en handicap parkeringsplass og ikke en vanlig parkeringsplass. Jeg tror jeg leste det 3 ganger og kjente jeg rødmet lett. Huff tenkte jeg.... og lo litt inni meg.


Så sendte jeg følgende mail og noterte ved emnet: Handicap og parkering?


Altså til min store forskrekkelse ser jeg at jeg nå ... etter å ha lest Barnehageavisen påberoper meg et handicap nesten hver morgen :)

Jeg har tenkt på hvem jeg kan skylde på og kom opp med noen alternativer:

1. John Harald. Han er den som oftes får skylda når noe går galt her hjemme. Det at han som oftest klokka åtte om morgenen ennå ligger og sover er jo nok for å gi han skyld OG så er det jo hans bil...men ettersom han ikke er tilstede på åstedet så får han gå fri på dette punktet.

2. Espen: Det er jo han som gnåler om å bli kjørt i barnehagen hver eneste morgen. Han kunne jo strengt tatt forstått at ved å kjøre så setter man seg selv i risiko for å bli tatt for ulovlige handlinger. Med sine 4 år så er han kanskje litt i minste laget for å ta på seg skylden for lovbrudd?

3. Annika og Sven. De maser hver eneste morgen om at jeg IKKE må parkere så nært barnehagen fordi det blir altfor langt for dem å gå så de må gå fri for skyld denne gangnen. De har jo indirekte gjort meg oppmerksom på dette. Dog kan kanskje deres krangling hver eneste morgen bak i baksetet gi meg en gyldig unnskyldning. Småbarns krangling kan gjøre enhver forelder uoppmerksom.

4. Barnehagen: Altså det ligger i et menneske sin natur å peke fingeren tilbake på den som peker først. Dog har jeg ikke klart å komme med et argument som er godt nok for å få barnehagen til å ta skylden.

5. Kommunen: Det at de ikke klarer å holde parkeringsplassen fri for snø kan jo være en grunn? Handicapmalingen er uleselig når det ligger snø over og hva med skilting? Nei jeg føler ikke helt at jeg kan gi dem skylda heller....

Forvirret sitter jeg igjen med bare et alternativ til skyldner og det er meg selv. Men som alle andre perfekte mødre er det nesten utenkelig at skylden er min egen.

Jeg lurer på hvor stor irritasjon jeg har brakt på de ansatte i løpet av vinteren for etter nøyaktig gjennomgang så er det kanskje opp mot 50 lovbrudd fra min side her og om 30 ansatte har bevitnet dette hver eneste dag så er det helt sikkert ikke småtteri for frustrasjon som bobler innvendig nå tipper jeg.

Vil en kake til personalet dempe noe av frustrasjonen?

En god smaksopplevelse av en herlig sjokoladekake i en pause på en fredag sammen med kollegaer kan kanskje være med på å snu denne eventuelle frustrasjonen til det bedre?

Jeg håper på et positiv svar!

Hilsen "parkeringssynderen"

Det tok ikke så lang tid før jeg fikk et svar og her er et lite utdrag fra svaret:

Hei ?parkeringssynder?

........ vi har hatt en avstemming på hva som kan være en passende sanksjon for dine lovbrudd! Frustrasjonen ligger i magen på de ansatte, og det eneste vi ser som hjelper, er en stor og flott bursdagskake til de ansatte siden barnehagen  fyller 5 år neste fredag.

Neste fredag det er i dag. Og i dag fyller barnehagen 5 flotte år! Hipp hurra.

Jeg fikk da den store æren av å levere bursdagskake til de ansatte samt å rette opp i mine lovbrudd.

Gratulerer med dagen til barnehagen vår!

Jeg har siden jeg var liten blitt lært at det er like greit å innrømme sine synder når man har gjort noe galt og så lappe sammen det som har gått i stykker :)

Heldigvis fikk jeg lov til å bestemme selv hvordan kaken skulle se ut så det ble en liten 2 etg kake. Nok til 30-40 stykker.

Denne kaken passer faktisk også veldig fint til et bryllup.

Her er noen flere bilder:


Kaken er satt sammen av en bunn på 20 cm og en bunn på 15 cm. Høyden er ca 12 cm. Inni er det sjokoladekake med eggedosissmørkrem.


Det er mange av dere som ennå venter på svar fra meg på mail. Jeg jobber meg gjennom alle mail men ettersom denne bloggingen ennå ikke har blitt min jobb og det faktisk er noe jeg gjør som hobby så må dere smøre dere med litt tålmodighet.


Nyhetsbrev


Neste nyhetsbrev er like rundt hjørnet og har du ikke registrert deg ennå så kan du gjøre det ved å klikke her. Du vil 1-2 ganger i måneden få tilsendt tips og trender fra det søte liv.


Ønsker dere alle en herlig fredag!Coverkake!


Jeg har alltid drømt om å få være på coveret til et blad med en av mine kaker :) ... for ja det måtte bli med en kake ettersom jeg rett og slett ikke har fått utdelt "fotogenet"  og ikke tar meg særlig godt ut på trykk.


Da jeg sa ja til å være med på dette prosjektet visste jeg ikke helt hva jeg sa ja til. Det er litt typisk meg...jeg har aldri noe i hodet som sier at dette klarer du ikke. Jeg er et typisk JA-menneske og svarte ja på alle spørsmål i de første samtalene med journalist Birgitte Hoff Lysholm fra Foreldre & Barn.


Vi hadde flere telefonsamtaler før vi møttes og hver gang ble jeg enda mer gira. Vi diskuterte alle mulige tema men til slutt landet vi på: Prinsesse - Pirat og Havfrue - Fisker. Det som var viktig for denne avgjørelsen var at begge temaene kan brukes for jenter og gutter.


Noen uker før fotoshoot hadde jeg et møte med redaktør Tjodunn Eltvik Dyrnes,  redaksjonssjef Tone Amundsen Nyvold og art director Anneline Bratli. Vi diskuterte cupcakes, cookies, cakepops og kaker. Så tema til en egen coverkake. Jeg hadde tatt med meg noen inspirasjonsbilder og vi ble enige om at alle kakene og cupcakes skulle være orginale. Coverkaken er inspirert fra bladet Pops.


På toget hjem til Sørumsand satt jeg med skrekkblandet fryd. Fryd over å ha fått lov til å møte slike kreative og positive mennesker. Skrekkslagen og nervøs og med tanker om jeg virkelig klarte å produsere alt dette i løpet av to uker.


Å lage en kake i 3 etasjer krever planlegging og kreativ tankevirksomhet. Jeg klarer ikke alltid å være kreativ på kommando. I dette prosjektet var jeg mer eller mindre nødt til å presse grensene mine. Jo nærmere vi kom datoen for fotoshoot jo mer nervøs ble jeg. :) I hodet var kaken allerede laget men så var det utførelsen.


Heldigvis hadde jeg løpende kontakt med stylist og fotograf og fikk tips og råd underveis.


Det vil alltid skje uventede ting. Utfordringene kom på løpende bånd. Sukkerpastaen ble ikke som forventet, for lite sukkerpasta og fri for farger! Wææææ hva gjør man når man har prøvd å trekke en kake 5 ganger og ikke får det til? Dagen før fotoshoot var jeg nokså fortvilet. En av kakene ville bare ikke være med på det jeg ville.


Eksperthjelp! Jeg måtte ha hjelp. Men så begynte jeg å tenke.... hvem i alle dager kan jeg spørre om hjelp? Hvem er flink nok til å modellere og lage slike kaker. Konditormester David Sponheim! Jeg ringte selveste David.... en venn i nøden. David stilte opp med sine to magiske hender og sitt gode humør og hjalp meg gjennom en hel ettermiddag og kveld. Fantastisk!


Resultatet ble også deretter! Jeg er utrolig fornøyd med alt. Pirkete som jeg er ser jeg forbedringspotensial på flere områder men det er slik jeg er. Jeg setter høye krav til meg selv og det jeg lager. Uansett så er min aller første kake på et cover et faktum og det er jeg kjempestolt av:)


Glad, lettet, utslitt og tom for kreativitet leverte jeg fra meg alle kakene, cupcakes, cookies og cakepops. Alt ble hentet av en VIP transportbil og fraktet til stedet fotoshooten skulle være. Veldig synd at jeg selv ikke fikk tid til å være med dagen bildene skulle tas men barna og vinterferien måtte prioriteres. Forhåpentligvis blir dette ikke siste gangen mine kaker kommer på trykk så jeg tror nok jeg får være med på en fotoshoot en dag i fremtiden ;)


Jeg har fått se alle bildene. De er helt fantastiske.


Alle fremgangsmåter på ting som har blitt laget vil dere etterhvert finne under egen fane Foreldre & Barn her på bloggen. Dere vil også finne linker til alle oppskrifter:)


Selve bladet kommer til salgs fra mandag 28. mars og vil du få med deg absolutt alt så må du kjøpe bladet.


Ønsker dere en herlig dag videre!
Romantic flower cupcakes kurs


I helgen har jeg vært på kurs sammen med masse flotte jenter. Det første kurset på lørdag het: Romantic Flower Cupcakes.


Før kurset tenkte jeg lenge på hva jeg selv hadde hatt lyst til å lære om jeg selv skulle på et slikt kurs. Jeg har jo vært på kurs hos Peggy Porschen og vil prøve å holde samme standard på mine kurs som hun har på sine.


Når jeg hører ordet cupcake så tenker jeg på en liten muffins med krem oppå som er sprøytet på med en tip, pyntet med kakestrø eller perler. Dette klarer alle å lage i eget kjøkken uten kurs.


På mine kurs vil jeg lære bort noe nytt. Det må være mer enn en aha-opplevelse for de som er med. Tips om baking, steking og råvarer og så pynting, fargevalg og teknikker. Jeg vil lære bort ting du rett og slett ikke klarer å lese deg til på nett.


Så i 4 timer laget vi alle cupcakes pyntet med fondant og fylt med sjokoladekrem, aprikos eller bringebær. Vi laget blomster og formet disse og lærte om fargevalg og hva pulverfarger og glitter gjør med en blomst.


Et slikt kurs passer for alle. Enten man er nybegynner eller har holdt på en stund. Utdrikningslag eller venninnegrupper kan også booke kurs hos meg. Minimum antall er satt til 8. Etter helgen har vi også evaluert tilbakemeldinger og setter på noen kurs av mer tid 4-6 timer og får inn en assistent hvor det trengs.Fargekombinasjonen på denne cupcaken er aldeles nydelig. Her er det fargen Peach som er brukt sammen med Sky blue. Til slutt er det lagt glitter inni midten på blomsten.Tema for dagen var: Romantic Flowers og romantikk ble det skal jeg si dere. Ved å sprøyte ut små tråder som man fester langs kanten på formen så får man en aldeles nydelig effekt. Disse ble skikkelig jentete og passer helt klart rett inn i en prinsessebursdag :)Når man lar kursdeltakerne få fritt fargevalg kommer det alltid opp spreke kombinasjoner. Denne ga en skikkelig vårfølelse! Helt perfekte blomster laget i en sukkerpasta alle likte kjempegodt!Her en nydelig lilla versjon. Det at man har bunnen litt mørkere enn blomsten gir en pen effekt. Til slutt pensler vi litt spiselig glitter på :)Her er en variant med lilla og rosa. Lekkert!


Til slutt et bilde til:Ble du inspirert til å melde deg på kurs?


Nye kursdatoer har blitt satt opp for april og mai. Neste cupcakeskurs i Oslo er lørdag 30 april. Da vil du også lære deg hvordan du lager pynt i sukkerpasta men vi skal også lære oss å sprøyte blomster :) Gled dere!


Har du lyst til å se alle bildene fra kurset. Jeg har laget et eget galleri ffra dette kurset: Romantic Flower Cupcakes Kurs


Til alle som var med på kurset har jeg lyst til å si: Takk for en herlig dag! Takk for tilbakemeldingene og gleden. Kjempegøy å være blandt kakeentusiaster :)


Nyhetsbrev


Et nytt nyhetsbrev er like rundt hjørne. Har du ikke registrert deg ennå? Gjør det nå: Trykk her. Hver måned vil du få tilsendt tips og trender fra meg og mitt søte liv :)


Ha en strålende dag alle sammen. Det ser ut til å bli en fantastisk uke!


Girls & Shopping Cookies Kurs


Cookies er trendy! Stilig pyntede cookies blir liksom prikken over i-en når man skal servere noe godt :)


Her på bloggen finner du nå en egen del som heter Cookieskole. Her finner du tips og oppskrifter. Under fanen Cookies finner du alle typer cookies jeg har laget.


Lørdag var det altså duket for kurs igjen:) Denne gangen med tema: Girls & Shopping.


Vesker, kjoler, sko, hjerter og blomster ble pyntet og til slutt glitret med Villa Perlesukker sitt glitterstøv. Glitterstøv vil dere også finne til salgs hos @Villa Perlesukker etterhvert :)


Cookies er noe av det mest vanskelige å lage. Det krever presisjon, rett teknikk, tålmodighet og en stø hand. Mestrer du kunsten å lage en perfekt cookie så tør jeg påstå at du klarer å lage det meste. Øvelse gjør mester og et cookiekurs er absolutt å anbefale for å lære seg "knepene".Det er også viktig at man tenker på fargevalg før man lager sine cookies og tar seg tid til å "fylle" dem dagen før. På en slik måte sklir ikke fargene inn i hverandre.Cookies er ofte brukt til bryllup. Enten som bordkort eller som giveaway når gjestene går hjem. Cookies blir da ofte laget i hvitt. Kjoler, smoking, duer, ringer eller brudeparets monogram brukes ofte.


Jeg lurer på om jeg skal sette opp et bryllupskurs i Cookies i slutten av mai? Om du er interessert i dette så svar gjerne i kommentarfeltet. Det er kjekt å få vite om det er interesse for sånt FØR man planlegger for mye.Det ble en nokså rolig ettermiddag ettersom det å pynte cookies krever konsentrasjon :)


Etterpå koste vi oss med te/kaffe og sjokoladecupcakes.


Har du lyst til å se alle bildene fra kurset? Jeg har nå laget et galleri som heter: Girls & Shopping Cookies Kurs.


Til alle dere som har meldt dere på kurs fremover eller som har spørsmål om kursplanen så skal jeg skrive et eget innlegg om hvert enkelt kurs slik at dere vet hva kursene inneholder og hva som skal lages :)


Ønsker dere alle en herlig kveld!


Minikake kursKurset trekke og pynte en minikake ble fylt opp med en gang jeg la det ut. Kjempegøy!

På dette kurset og i alle andre av mine følgende kurs vil vi trekke en sjokoladekake, smurt opp med en smørkrem laget av Belgisk sjokolade. Sjokoladekaken er også laget med vaniljeekstrakt noe som gir en mye bedre smak enn vanlige sjokoladekaker. Det er viktig for meg at kursdeltagere lærer seg å trekke og pynte men også samtidig går hjem med en kake som smaker godt.

Oppskriften på sjokoladekaken får jeg alltid skryt av og hvis du har lyst til å lage denne så finner du den her.

Mine kurs blir gitt i store og lyse lokaler og det er god plass til alle. Kakene som lages blir laget i et kjøkken godkjent av mattilsynet.

Etter evaluering av helgen så har vi bestemt at et slikt kurs som dette blir trukket ut til 6 timer i stedet for 4 timer.

Selv om vi fikk litt dårlig tid på slutten så var det ingenting i veien for kreativiteten. Kurset skulle vare til klokken 18.00 men siste gikk ikke ut av døren før klokken 20.00. Det er viktig for meg at alle får svar på sine spørsmål og da bruker vi litt ekstra tid på slutten. Det vil jeg også i fremtiden fortsette med :)En annen ting de fleste synes var positivt var å få velge fargekombinasjoner selv. Først finne bånd så farge to klumper sukkerpasta i rett farge. Slik lærer man en del om fargenyanser. Det var ikke enkelt å få til gammelrosa men etterhvert fikk alle farger som passet til båndene.

På bildet over ser dere et nærbilde av kaken til Gro. Nydelig fargekombinasjon!


Heidi valgte blått og jeg er så utrolig glad for at en valgte disse spreke fargene. Jeg er selv veldig glad i blått og med blue paste fra SK ble denne helt nydelig.Onaza hadde øye for detaljer. Det merket jeg med en gang:) Perlene inni blomsten ble satt på med forsiktighet. Venninnen Halima fikk den uhøytidelige prisen for mest konsentrerte kursdeltager :) Her er forøvrig kaken til Halima:Anne valgte rosa nyanser og jeg må si jeg synes det er en herlig kombinasjon. Jeg elsker rosa selv og vil gjerne prøve meg på denne kaken i fremtiden:Selv valgte jeg rosa og rødt. Jeg valgte også å ha stilken utenfor båndene men det er en smakssak.Det ble noen fantastiske kaker skal jeg si dere og har du lyst til å se på alle kakene fra kurset så finner du de i galleriet under: Minikake Kurs


Jeg hadde en utrolig flott dag. Det var gøy å treffe alle og her er noen av tilbakemeldingene jeg fikk fra kursdeltagerene:


" Veldig bra at du tar deg tid til å svare på alle spørsmål underveis"


" Kremen var så utrolig god!"


" Nå er jeg kjempegira og kan ikke vente til jeg kommer meg hjem og kan begynne å bake!"


" Det vi har lært i dag hadde jeg aldri klart å lese meg til på internett eller i bøker. Det å stå ved siden av deg og se hva du gjør er den beste læringen"


" Kaken ble for høy og passer ikke inn i kakeesken" ( Lover å ha med høyere esker neste gang!)


" Så utrolig bra at vi pynter en ekte spiselig kake og ikke en dummykake! "


" Utrolig bra at du tar deg så god tid"


Vel dette var noen av tilbakemeldingene. Vi skal ta med oss alle tips dere har gitt oss og forbedre oss litt på ting til neste gang. Alt i alt føles det ut som om alle var fornøyde og selv er jeg helt overgitt over hvor flotte kakene ble!


Neste kurs i Minikake i Oslo er 8. mai. Du kan finne oversikt over kurs her.


Ønsker dere alle en herlig kveld videre...Black & white


På skolen jobber det fantastiske mennesker. Blide og koselige og alle like imøtekommende :) Men det jobber ei som er litt mer glad enn alle andre, litt mer solstråle, viser litt mer at hun bryr seg og kommer med det lille ekstra hver eneste gang jeg møter henne. Hun tar seg tid til å fortelle om hva barna har gjort og man ser at hun virkelig deler av seg selv og sin kjærlighet til alle de små barna våre.


Da jeg i forrige uke fikk en mail fra henne om jeg kunne tenke meg til å "sponse" korpset på Sørumsand med en kake til morgendagens kakelotteri kunne jeg ikke si nei.


Angela: This one is for you! :) Håper den faller i smak og gjør at dere får inn masse penger! Dere gjør en fantastisk innsats!


Dagene går sakte men sikkert her i Perlesukkervillaen og i dag pakker vi våre kofferter for en liten minireise nordover til familie og venner. 3 hele dager hos mamma <3 <3 <3


Siden sist har det også skjedd noe nytt: Jeg har blitt student! Vel det er ikke slik at jeg har begynt å studere på ekte men jeg har meldt med på en kakestudie via USA. Jeg får nok ikke noe diplom for å sette på min CV men jeg tror at det å lære av andre hele tiden vil gjøre meg bedre. I USA er de jo knallflinke på sprøyteteknikker og det er det jeg nå har startet med.


Jeg har denne uken også lært hvordan man skal få en kake "smooth" ...dvs glatt. Herlighet så enkle knep de bruker "over there"


Så over til dagens prosjekt til Sørumsand Skolekorps:


For å lage denne kaken trenger du 1 x Lills sjokoladekake oppskrift. Jeg har stekt min i 2 former a 18 cm. De blir da høye og fine. Høyden på min kake i dag er 13 cm. Det som var til overs bruker jeg til cakepops og har jeg lagt i fryseren.


Smørkremen jeg har brukt er en eggedosissmørkrem.


Jeg har trukket kaken med sukkerpasta. Jeg kjevlet ut 750 g i 4 mm tykkelse.


Legg lokket over kaken og ta en titt på hvordan det egentlig ser ut. Det skal henge like mye over hver kant. Nå har jeg trukket en del kaker og trenger ikke ha mitt lokk så veldig stort for å få det pent men er du nybegynner så er det greit å kjevle lokket slik at det er 5 cm større enn kaken overalt.Før du nå gjør noe som helst skal du fjerne alle luftbobler på toppen. Dette gjør du ved å pressen håndflaten fra midten av toppen ut mot kantene. Har du en smoother er dette kjempebra å ha tilgjengelig nå.


Når all luft er borte så begynner du å dytte lokket nedover sidene. Løfte opp hver fold og dytte ned igjen. Rundt hele kaken. Hvis du er nybegynner så råder jeg deg til å kjevle lokkene dine tykkere enn vanlig slik vil du få "teket" på dette og blir det etterhvert lettere.Skjær så bort alt overflødig og del dette i to. Den ene delen farges sort og den andre skal forbli hvit.


Nå skal mønsteret på kaken lages. Mønsteret består av C og S former. Dette skal sprøytes på med royal icing. Jeg brukte tip 3. Test ut å lage mønster på et ark FØR du gjør det på kaken.Når du skal begynne med å sprøyte på kaken så husk å starte på baksiden. Dette fordi du i starten rett og slett ikke får det så pent.Når du har sprøytet rundt hele kaken lager du et sort bånd som du fester langs kanten nede. Her er det også helt greit å bruke et silkebånd :)


Lag blomster. Hvordan disse lages kan du se her.


Jeg har i dag latt de tørke i muffinsformer kjøpt på Rema 1000. Det enkle er ofte det beste ;)En rose settes nede til venstre og 4 roser settes oppe på kanten. Disse festes med royal icing.


:)


Så kan kaken serveres:Denne skal da loddes ut i morgen og bor du på Sørumsand så må du gå inn på Fokus Senteret og støtte korpset så kan det kanskje være DU som sitter og smasker deg med denne kaken i morgen kveld :)


Ønsker alle en herlig kveld og en enda bedre helg!


Kurs:


Hvis du har lyst til å lære deg hvordan du kan lage slike vakre kaker så meld deg på et av mine kurs! Jeg er helt sikker på du vil dra hjem inspirert og litt mer "lærd" enn det du var fra før ;)


Til vi møtes igjen....


Brownies med Dumlekrem


Hei hei alle sammen.


I dag skal dere få en skikkelig deilig smakebit fra meg :)


Forrige uke hadde vi bursdag for herren i huset og vi var i Holmenkollen og jeg må virkelig si det tok noen dager før vi "landet". FOR EN FEST! Samtidig som det er travelt med 4 barn, aktiviteter, bursdager og alt som skal koordineres går vi gjennom en tung tid her i huset.


Jeg har ikke så lyst til å utdype dette mer men alle våre nærmeste vet om dette og støtter oss i dette og det varmer veldig. Dette er nok også en av grunnene til at jeg ikke er helt i "bloggtoppform" for dagen. Familien og våre barn er det aller kjæreste vi har og vi prøver i denne tiden å være mye sammen og støtte hverandre.


I vanskelige tider kan det være greit å få fokus på noe annet. Jeg fokuserer da på bakingen. Jeg synes det er herlig å kunne stå på kjøkkenet i neon timer og kun måtte forholde meg til sukker og sjokolade. Kanskje noen av dere der ute skjønner hvordan det er? Slippe å tenke på utfordringene og bare kose seg med god musikk og det søte liv :)


Denne brownieskaken med Dumlekrem hjelper virkelig på humøret :) Nam nam .... her er oppskriften:


Brownies

 • 4 egg

 • 6 dl sukker

 • 200 g smeltet smør

 • 4 dl hvetemel

 • 2 ts vaniljesukker

 • 6-8 ss kakao


Slik gjør du:

Visp eggene og sukkeret til eggedosis.
Sikt det tørre i og bland godt.

Nå blir det litt opp til hver ankelt hvordan man vil steke dette. Noen liker den rå inni andre liker den bare myk.

JEG liker den best når den er helstekt og kun myk inni. Jeg fylte en form 20x30 med dette og stekte på 180 grader celsius i 30 minutter.


Dumlekrem

 • 2 egg
  100 g melis

 • 200 g mørk sjokolade

 • 1 pk Dumle

 • 100 g smør


Miks melis og egg til eggedosis.

Smelt Dumle, sjokolade og smør i en panne. Avkjøl.

Bland så dumlekremen  og smøret i eggedosisen og rør god?. Yummy

Når browniesen er ferdigstekt skjæres disse opp i stykker på 4x4 cm. Sprøyt så Dumlekremen på. Jeg har brukt tip 1M. Sett til slutt en bringebær på toppen til pynt :)

Serveres i muffinsformer:)

A til Å

Takk for alle tilbakemeldinger jeg har fått fra dere på dette. Jeg har bestemt meg for å lage en liste. Samtidig så er det utrolig mange spørsmål som kommer inn via mail og jeg har bestemt meg for å lage en egen fane for alle nybegynnerspørsmål. So mant things to do and so little time ..... hehe.

Jeg er glad for at jeg har bloggingen akkurat nå. Takk til alle dere som sender meg mail og som kommer med tilbakemeldinger. Det varmer veldig i en tung tid :)

Kurs

Hjelpe meg det er kurs allerede neste helg i Oslo. Jeg gleder meg kjempemye til å treffe alle dere som har meldt dere på. Av 36 mulige plasser har 32 stykker meldt seg på. Alle vil få en personlig mail denne uken fra meg om hva vi skal gjøre og ting dere må huske på. Fantastisk gøy at det er så stor interesse.

Sjokoladekurs: Husk alle sammen at helgen 9. og 10. april kan du være med på sjokoladekurs i Oslo og Sørumsand. Kurset har som tema Påske og dere vil få smake på 3 typer sjokolade og fyll og kanskje lære dere noen marsipantriks ;) Det er jeg og konditormester David Sponheim som gir kurset som koster kr. 800.- Meld dere på via post@villaperlesukker.no

Jeg håper dere alle får en herlig dag videre og til vi møtes igjen.....


Heia Norge!


Det er Norge i rødt, hvitt og blått i dag!


I dag skal vi ikke bare feire gull men vi skal også feire bursdagen til min bedre halvdel :)


Vi som bor så nært Oslo har på mange måter fått med oss hva som skjer i hovedstaden. I morgen skal vi til og med få ta del i denne herlige folkefesten. Holmenkollen here we come! Barna gleder seg og vi starter allerede med litt nasjonalfølelse i kveld med det søte vi skal kose oss med.


Makroner må jeg bare lage fra tid til annen og i dag har jeg prøvd å gjøre masse feil med oppskriften for å se om det nå er så vanskelig som alle skal ha det til.


Jeg tok en klype salt og 1/2 ts sitronsaft i marengsen og det skal visstnok være det vi blondiner trenger for å få dette til ;) For alle ble supre!


Hvis du har lyst til å lage makroner og vil vite alt om disse søte fristelsene kan du sjekke mitt innlegg hvor jeg har beskrevet "alt om makroner"


Husk når du skal farge slike sterke farger som rød og blå at du har nok farge i :)Her ligger de blå og "tørker"


Husk å sette på en timer eller en annen form for klokke for med 12-13 minutter i ovnen er det viktig å passe på at det ikke blir for kort eller lang steketid. Makroner er skjøre søtsaker.Når du har stekt dem så må du lage en smørkrem eller annen krem som passer. Min eggedosis smørkrem er herlig. Husk bare at om du vil ha hvitt fyll så erstatter du mørk sjokolade med hvit.


En annen krem som er skikkelig jummy er white chocolate frosting.Sprøyt dette på en makron og legg en annen oppå :) Server med kjærlighet!Jeg må bare si takk til alle dere som tar dere tid til å sende meg mail og forespørsler. Kjempekoselig at dere kommer med tilbakemeldinger.


Jeg må også bruke noen linjer på å takke alle dere som anbefaler bloggen min og som legger min logo på siden deres. Kjempegøy :)


Nyhetsbrev


Denne uka ble det også sendt ut et nyhetsbrev. Har du ikke registrert deg ennå gjør det her. Hver måned sender jeg ut 1-2 mail med tips og trender fra det søte liv. Har du ikek fått mailen men vil ha den send meg en mail på post@villaperlesukker.no så sender jeg deg det på nytt :)


Sjokoladekurs


Sammen med mesterkonditor David Sponheim inviterer jeg til sjokoladkurs helgen 9. og 10. april. Lørdag vil det bli i Oslo og søndag på Sørumsand. Meld deg på i dag og bli med på 4 fortryllende timer med oss. Vi skal lage konfekt og forskjellige smaker fyll. Kurset er Påskeinspirert! :)


Nå løper jeg tilbake til kjøkkenet for å lage ferdig denne kaken:Da gjenstår det bare å si:  Heia Norge!


Håper dere får en fantastisk helg og at dere gjør som meg: går for gull!Rosa muffins med perler


Jeg har bakt så det suser i det siste og man skulle tro etter et slik bakemaraton som jeg hadde i forrige uke at jeg måtte ha meg en pause. MEN neida... her bakes det så røra skvetter ;)


Dog har jeg noen utfordringer med det tekniske. Nettet vårt er ustabilt og noen nye moduler på siden har gjort sitt for at ting ikke virker. Jeg jobber nå med å finne en samarbeidspartner som kan hjelpe meg innenfor wordpress og utvikle nettsiden videre sammen med meg.


De tekniske utfordringene er også årsaken for at helgens nyhetsbrev ikke er sendt ut. Ikke fortvil. Det kommer så snart alt er i orden på "baksiden" :)


Så når det tekniske svikter og bilder ikke kan lastes opp er det bare en ting å gjøre og det er å bake!


Jeg har laget chocolate fudge cupcakes med eggedosiskrem som lim for sukkerpastaen som er lagt over som pynt.


Som noen av dere vet tester jeg ut produkter for en ny produsent som kommer på det norske markedet. Det er kjempespennende å få være med på noe slikt.  Når produktene er klare skal dere lesere også få muligheten til å teste disse produktene ut :)


I dag har jeg da igjen testet ut ferdigfarget rosa sukkerpasta.


Sjokoladekake og sukkerpasta går hånd i hånd er min mening. Beklager å si det men jeg synes marsipan ikke har noe å gjøre på en sjokoladekake. Men jeg har selv ofte trukket hvit marsipan på sjokoladekake fordi jeg ikke hadde noe bedre alternativ. I dag vet jeg bedre :) Husk alle sammen at smaken er som baken ;)


Ha litt sjokoladekrem på en cupcake:Rull ut sukkerpasta og stikk ut en sirkel på størrelse med overflaten til cupcaken:Legg denne ned og lag et rutemønster. Jeg har brukt et redskap som heter diamond design men det går fint an å gjøre dette med en kniv.Legg perler i skøytene:Da håper jeg at dere alle får en fortreffelig kveld.


Jeg skal prøve å få noen forandringer til å virke her på siden og prøve å få sendt ut et nyhetsbrev :)


Jeg sitter og tenker på å lage en liten A-Å ...veien til suksess når det gjelder kakepynting. Hva burde man tenke på med fargevalg, former, figurer man setter oppå etc. Hva synes dere om det? Er det noe dere har lyst til å lese om på bloggen?


Har du forresten en kake du har laget som du vil ha tilbakemelding på? I det siste har jeg bladd meg gjennom hundrevis av kakebilder for å se etter perfekte kaker fra bakere i Norge. Dette i forbindelse med det jeg skal starte med som heter Cake award. Noen imponerer men veldig mange gjør elementære feil som gjør at kaken mislykkes. Med helt enkel veiledning kan man oppnå mye bedre resultat. Om du har en kake du vil ha en ærlig tilbakemelding på, send mail til post@villaperlesukker.no med kaken som vedlegg så skal jeg ta meg tid til å gi deg  en konstruktiv tilbakemelding.


Dere vil høre mer om Cake Award i nyhetsbrevet som kommer:) Har du ennå ikke meldt deg på? Gjør det her.


Da gjenstår det bare å si: