mars 2014

Eclairs med Lene Alexandra og Knut Harald



I går ble det baking på høyt nivå her hos oss!

Knut Harald Sørdal fra konditorlandslaget kom på besøk sammen med marketing manager i Idun Nina Mathisen. Knut Harald jobber også hos Idun og sammen tok de med masse flotte ingredienser og vi hadde en herlig bakestund :)

HISTORIEN

Det hele startet i julen.....

Jeg fikk en fantastisk gave av vakre Lene!

4 måneder trening med henne!

Hun er en av Norges beste personlige trenere :) For en julegave!

Fra 12. januar har jeg altså fulgt Lenes program som heter Stay fit & Happy.

Jeg gruet meg veldig til å starte og mest av alt gruet jeg meg til treningene men det har faktisk vist seg at det har vært kostholdet og prioriteringene av min egentid som har blitt utfordringen.

Det er jo ikke å stikke under en stol at jeg faktisk spiser enormt mye søtsaker.... kremt og jeg merker jo selv at blodsukkeret mitt er som en jojo hele dagen. Bedre blir det ikke av at jeg drikker brus! FYSJ og FYSJ!

Men jeg har nå på best mulig måte klart å holde meg unna sukker i ukedagene. Jeg må fortsatt smake på litt av baksten så helt uten har jeg ikke klart meg men det går veldig fremover.

Å trene er ikke akkurat et fremmedord for meg men jeg har ikke trent så mye styrketrening og det har jeg virkelig startet med nå. Både intervaller og styrketreninger blir flettet inn i min hverdag på best mulig måte.

Det er utrolig slitsomt. Jeg innrømmer det :) Det er ingen snarvei til bedre helse og jeg kjenner at jeg er dødssliten innimellom!

For oss som kjenner Lene privat vet at Lene er et fantastisk menneske som bare vil gjøre andre bedre og bedre og bedre. Og hun deler av sin kunnskap og stiller opp for sine venner i alle situasjoner :) Bjørndalen har en støvsugerselger han ringer til for å bli motivert, jeg har Lene :) Både sent og tidlig ringes vi....og om klokken er over tolv på natta eller før seks på morgenen så er det aldri nei i hennes munn.

Jeg hadde derfor veldig lyst til å gi noe tilbake til Lene :)

Jeg tuller mye med at hun må trene på å bli et skikkelig koneemne og ettersom hun enda ikke hadde en skikkelig kjøkkenmaskin så har jeg kjøpt henne det hun ønsket seg aller mest:

En kremfarget Kitchenaid :)

Sammen med maskinen fikk hun altså et privatkurs fra en av norges mest "hotteste" konditorer.





Vi lagde Eclairs og påskegodt.

Eclairs er vannbakkels fylt med vaniljekrem og dekket til med glasur eller sjokolade.

Vannbakkels ( 15 eclairs)

  • 300 g vann

  • 150 g smør

  • 150 g hvetemel

  • 4 egg


Kok opp vann.

Ha i terninger av smør og la dette smelte.

Ha i siktet mel i kjelen og rør godt.

La det hele hvile noen minutter. Ha så deigen i en kjøkkenmaskin med grind eller mikser og ha ett og ett egg i deigen. Det kan se ut som om deigen skiller seg med en gang du har egget i men frykt ikke det er bare å fortsette for etter hvert blir den fin igjen. Etter 3 egg skal du følge nøye med!

Det siste egget kan du vispe sammen og helle forsiktig havle i røren og så ser du om konsistensen er rett. Hvis den er tykk og slipper en slikkepott uten å miste formen da er den ferdig.

Ha deigen i sprøytepose med rund tyll og sprøyt lengder på bakepapir ( på skrå) på ca. 12 cm hver.

Ett brett gir plass til 15 stk.

Stek dine eclairs på 180 grader i 45 minutter.





Her snakker vi sprøyteskills :)

Vaniljekrem:

  • 1 vaniljestang

  • 2 dl melk

  • 1/2 dl melk

  • 3/4 dl kremfløte

  • 55 gram sukker

  • 30 gram eggeplomme ca. 2 stk

  • 20 gram maizena 2 ss


Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.

Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.

Ha resten av melken og maizena i en liten bolle og rør til det er klumpfritt.

Visp inn eggeplommene i maizenablandingen.

Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen.

Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.

La kremen småkoke i 1 minutt men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.

Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl!

Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.



SERVERING

Når vaniljekremen er kald fyller du dette i en sprøytepose med rund liten tyll. Stikk tyllen inn på undersiden av en eclair og fyll innsiden med vaniljekrem. Se bilde over.

Hvis du vil ha en lettere variant av vaniljekremen så pisker du opp litt kremfløte og blander i :)

Lag en enkel glasur med melis, vann og sitronsaft eller lag flytende fondant.

Pensle dette over og sprøyt sjokolade pent på etterpå :)





Stemningsbilder :)



Lene har også treningsturer for dere som har lyst til å bli med på en real jentetur med fokus på kun deg selv og trening.   Her kan du lese mer om disse turene.


Her er Lene slik de fleste kjenner henne :)


For meg var det utrolig gøy å få henne inn på mitt "fagområde" og konklusjonen fra gårdagen er vel at hun nå har blitt et skikkelig koneemne :)


Vi laget mye mer og det får dere se etterhvert :)


Vil bare takke Nina og Knut Harald fra Idun for at de stilte sporty opp på kort varsel. Programmet til Knut harald er så fullproppet at jeg føler meg beæret at han overhode tok turen. Selv fikk jeg masse gode tips til konditoriet vårt fremover så dette lover bra. Skal man bli god må man lære av de beste! Teamwork is dreamwork som Lene sier :)


Ha en strålende torsdag!


Babyshower


God morgen alle sammen,


Det er herlige dager på mange måter :) Solen skinner ute og vi kjenner igjen på følelsen av vår.


I forrige uke var det flere dager at jeg ikke engang så dagslyset fordi jeg startet å jobbe så tidlig og la meg så sent men i helgen har jeg vært ute sammen med barna og fått en god dose med frisk luft.


På fredag var vi så heldige å få levere cupcakes til Guri Schanke og hun tok turen til oss på Sørumsand for å hente disse deilige rosa cupcakes med små babyføtter.


Er de ikke skjønne.


Oppskriften på dette er min vanlige bringebærcupcakes.



Jeg var også så heldig å få lov til å lage en nydelig babyshowerkake med ugler.


Mange av dere har spurt om priser på kaker og denne vil nok koste rundt 1500.- Det er ca 20-25 biter i denne kaken :)



Babyshower og kaker til dåp er i vinden som aldri før føler jeg :)


Disse kakene er jo de mest fantastiske å få lov til å lage.


Vil også benytte anledningen til å takke Trude, Gry og Nina for fantastisk service fra Idun og Bako :)


Vi er så glade for å ha dere som leverandør! For dere som lurer så er de små babyføttene sjokolade som kjøpes ferdig støpt hos Bako/Idun og dessverre kan ikke dere som sluttbrukere kjøpe dette men er dere i butikken vår en dag så spør oss gjerne om du trenger noen av disse selv.


Har du derimot et firma så er du helt sikkert velkommen som kunde hos Bako og Idun :)


De er dessverre for skjøre til å sendes i posten så de kommer ikke til salgs i nettbutikken :)


Håper dere alle får en strålende dag videre og følg oss gjerne på Facebook
eller Instagram :)



Fakkelcupcakes til kombinertlandslaget



Forrige uke fikk jeg en mail fra Tine. De ville sette ekstra pris på kombinertlandslaget og servere dem fakkelcupcakes på lørdag kveld etter en bedre middag.

Kjempegøy tenkte jeg!

Det er på slike dager jeg vet at jeg må fortsette å bake i konditoriet vårt. For bestillinger som dette til slike herlige events storkoser jeg meg med.

Bakgrunnen til denne cupcaken er en konkurranse fra Tine om å finne og kåre Norges beste OL kake.

I konkurransen kom et bidrag fra Camilla Lindholm inn fra bloggen Baker for moro Hun hadde altså opprinnelig denne ideen og hun er ei superflott jente så æres den som æres bør!

Jeg fulgte bare oppdraget jeg fikk fra Tine :)

Ettersom det skulle en del krem på toppen av disse så valgte jeg bringebærcupcakes som er syrlige og gode.

Oppskriften er som følger:

BRINGEBÆR CUPCAKES

  • 125 g smør

  • 2 dl sukker

  • 3 egg

  • 4 dl hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1,5 dl matfløte

  • 200 g frosne bringebær


Pisk smør og sukker hvitt.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten. Ha røren i former og ha i to eller tre bær i hver form.

Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.

KREM

  • 3 ss mel

  • 3 dl melk

  • 500 g melis

  • 500 g smør


Kok opp melk og mel til en tykk hvitsaus. Sett kjølig natten over.

Pisk smør, melis og melkepuddingen  i minst 20 minutter med piskeris.

Del kremen i to og farg en del rød og en gul. Fordel kremen i en pose slik at halve sprøyteposen fylles med krem av hver farge.

Bruk en stjernetip til å sprøyte ut fakkelmønster....



Voila!

Denne uken har vi filmet med TV2 hjelper deg. Vi har hatt en koselig dag på kjøkkenet med Tor og Malene!

Mer info om dette kommer.

I dag skal jeg haste bort til Idun og møte en hel gjeng med superbloggere!

Gleder meg vilt til å treffe alle :)

Ha en flott dag videre!



Ostekake med bringebær og pistasjnøtter

Hei alle sammen :)

I dag skal jeg dele en fin oppskrift med dere på en deilig ostekake.

Bakgrunnen til denne kaken er en bloggutfordring jeg har fått fra Regal som er årets hovedsponsor av Hele Norge baker.

Jeg skal i perioden som programmet går få 2 utfordringer som jeg skal løse. Denne uken var det tema Ostekake.

Det skal visstnok være den samme utfordringen som deltagerne i programmet fikk sist uke.

Jeg har laget en egen vri på ostekaken og det kan mulig kalles en krysning mellom en terte og en ostekake :)

OSTEKAKE MED BRINGEBÆR OG PISTASJNØTTER

Tidsberegning ca 2 timer men da er du rask så beregn gjerne 3 timer :)

    • bunn

 

  • ostekrem

 

 

  • minimakroner

 

 

  • 200 g bringebær

 

 

  • 50 g pistasjenøtter

 

 

Bunn

Start med å lage bunn av en klassisk mørdeig.

    • 300 g mel

 

  • 200 g smør

 

 

  • 100 g melis

 

 

  • 1 egg

 

 

Bland dette sammen lett og sett deigen i kjøleskap. Kjevle den ut og legg den pent i en form a 20-22 cm.

Stikk hull i bunnen med en gaffel slik at all luften kommer ut under steking.

Stek bunnen med et bakepapir oppå som du legger erter eller ris oppå. På denne måten holder bunne seg i formen sin.

Stek bunnen i 20-30 minutter på 180 grader.

Avkjøl

Franske minimakroner

    • 100 g eggehvite

 

  • 60 g sukker

 

 

  • 130 g mandelmel

 

 

  • 170 g melis

 

 

  • grønnfarge

 

 

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.

Bland mandelmel og melis sammen og sikt dette i.

Rør ut all luft til massen blir skinnende.

Sprøyt dette ut på papir og la dem tørke i minst 30 minutter.

Stekes på 130 grader varmluft i 6-7 minutter.

Avkjøl eller legg hele brett i fryseren.

Ostekrem

    • 2 gelatinplater

 

  • 1 dl bringebærsaft

 

 

  • 160 g Tine kremost

 

 

  • 100 g sukker

 

 

  • 1/2 dl appelsinjuice

 

 

  • 2 dl Tine fløte

 

 

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter.

Visp sammen kremost, sukker og bringebærsaft til en glatt masse i en kjøkkenmaskin.

Mens osteblandingen mikses, varmes appelsinjuice til kokepunktet i en liten kjele før den tas av platen. Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen.

Tilsett appelsinjuicen i ostemassen og rør den godt inn, dette kan gjøres i kjøkkenmaskinen.

Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.

Sprøyt kremen i bunnen du har laget. Kremen er nokså stiv i konsistensen så dette går fint. Krem som blir til overs kan brukes mellom minimakroner som er til overs :)

Legg bringebær på kaken og legg de små minimakronene på annenhver bringebær skrått.

Dryss på litt grovhakket pistasjnøtter.

Server :)

Jeg synes vi klarte utfordringen nokså bra. Hadde hjelp på kjøkkenet denne dagen av vakre Anne og Sten. Alle 3 var vi med i første sesong av Hele Norge baker og vi har blitt gode venner.

Vi savnet veldig Ellen denne dagen men hun er opptatt med å være redaktør for Norges beste bakemagasin: Bake! ( Mer info om bladet senere) Ellen we love you og gleder oss allerede til neste bakedag!

 

Følg oss på Instagram for å bli oppdatert underveis :)

God klem fra meg!

Cupcakes og fotballfrue.no





Hei dere!

De siste to ukene har vært de villeste ukene i mitt liv! Seriøst hvor skal dette ende?

Det raser inn mail og forespørsler om oppskrift på cupcakes jeg hadde med meg til fotballfrue.no

Jeg må bare si det jeg har sagt før at jeg har ingen hemmeligheter når det kommer til oppskrifter og det vi skal bake til dåpen til Caroline vil heller ikke være noen ukjente oppskrifter. Det meste ligger her på bloggen.

Hvordan kakebordet til søte Nelia kommer til å se ut vil jeg ikke røpe før Caroline selv har lagt ut bilder. Men jeg kan forsikre dere om at Caroline har smak, øye for detaljer og er en trendsetter. Jeg bare elsker ideene som flyr frem og tilbake på mail mellom oss og jeg skal allerede i helgen prøvebake de første cookiesene :)

Utover dette kommer jeg ikke til å fortelle noe så dere må nok følge med på fotballfrue.no for å få oppdateringer om dåpen :)

Tv2, FEM og Tv Norge

Jeg har de siste to ukene blitt kontaktet av 3 forskjellige Tv-kanaler :) Jeg kan ikke si så mye enda men kan love dere at det kommer til å bli en spennende høst! Jeg gleder meg sånn til å røpe alt som skal skje...det føles litt uvirkelig og når jeg kommer hjem og setter meg på sofaen etter barna har lagt seg så føles det litt rart.

Vet ikke om dere kjenner til den følelsen dere som er alene med barn men det blir liksom litt stille.

Gi opp?

I forrige uke ble jeg intervjuet av Indre og jeg fikk spørsmål om hvordan det er å starte egen bedrift og være alenemor til 4? Dere som følger oss på sosiale medier og her på bloggen ser aktiviteten og at det skjer ting men det mange glemmer er at det er utrolig tøft å starte noe eget. Jeg tar enda ikke ut lønn samtidig som jeg jobber 12 timer hver dag. Bedriften går i minus og det er ingen feite firmaturer og biler i sikte.

Sånn er det å starte eget! man jobber, jobber, jobber og jobber og rett før man er på tur å gi opp så skjer det noe. Jeg husker veldig godt torsdag natt i forrige uke. Jeg sov bare 2 timer. Jeg lå og grublet på alt og var på tur å gi opp. Jeg tenkte at kanskje skulle jeg bare drive bloggen og ikke konditori, kanskje har jeg gapt over for mye?

Så på fredag kommer det mail fra tv-kanaler og en koselig dame kommer innom og sier at hun skal møte Erna Solberg og snakke om aleneforeldre og grunderlivet og lurer på om hun får noen cupcakes fra oss som hun kan gi til Erna. samtidig vil hun da fortelle litt om bedriften vår.

Jeg kunne vel begynt å gråte der og da....lite visste hun at jeg faktisk samme natt vurderte å gi opp!

So far so good.... men det er ingen dans på roser...selv om dere der ute kanskje tror det :) Når intervjuet kommer skal jeg linke til dette. Morsom lesning!

BRINGEBÆR CUPCAKES





BRINGEBÆR CUPCAKES

ca 20 stk

  • 125 g smør

  • 2 dl sukker

  • 3 egg

  • 4 dl hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1,5 dl matfløte

  • 200 g frosne bringebær


Pisk smør og sukker hvitt.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten. Ha røren i former og ha i to eller tre bær i hver form.

Stekes i 15-20 minutter midt i ovnen på 170 grader.

KREM

  • 3 ss mel

  • 3 dl melk

  • 500 g melis

  • 500 g smør


Kok opp melk og mel til en tykk hvitsaus. Sett kjølig natten over.

Pisk smør, melis og melkepuddingen  i minst 20 minutter med piskeris.

Sprøyt ut kremen med en rund tyll på hver cupcake.

Sett på en blomst til slutt som pynt.

Formene er fra Greengate og kan kjøpes i vår nettbutikk.

Her er noen av bildene Caroline tok da jeg var på besøk:


Fantastisk fine bilder.....


Deilige cupcakes....


Selvsagt makroner....


Hele innlegget til caroline finner du HER

FREDAGSCAFE 

I morgen er det fredag igjen og vi selger i vår lille cafe 6 typer cupcakes og franske makroner.

Kommer du innom oss synes vi det er veldig hyggelig om du forteller det til dine venner ved å sjekke inn hos oss.

I morgen kan du vinne en flott pakke full av deilige ingredienser ved å sjekke inn hos oss eller dele din opplevelse hos oss på sosiale medier.

For å kunne være med i trekningen trenger vi at du kommenterer her under og skriver hvor du har delt din opplevelse :)

  1. Via innsjekk på facebook: Velg sjekk inn, velg Villa Perlesukker og sjekk inn

  2. Instagram: bruk en hashtag #villaperlesukker.

  3. Twitter tag oss

  4. Facebook tag Anne Brith eller Villa Perlesukker


Husk å fortelle oss hvor du har delt din opplevelse.

En heldig vinner får en flott pakke :)

Ønsker dere en herlig dag videre!

hits