hits

mars 2018

Anne Brith, få deg en jobb!

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg hører dette hver uke. Anne Brith, få deg en skikkelig jobb! 

Jeg orker ikke bruke tiden på å opplyse mennesker mer, men mellom oss så kan jeg fortelle dere at det jeg gjør er litt av en jobb:P 

Selvsagt kan jeg ligge og dra meg til klokken er 11 eller 12 hver eneste dag. Jeg har jo ikke et kontor å dra til eller en sjef som venter på meg. Men jeg har en del mål jeg skal nå selv om jeg bare er en blogger. 

Om jeg skal overleve, kunne betale alle regninger, spare til egenkapital til hus så må jeg hver eneste dag sørge for at jeg vokser på sosiale medier. Blogger jeg ikke vil besøkstallene dale. Skal du være toppblogger i 2018 nytter det ikke med en oppdatering noen få ganger i uka. Man må finne hvilke kanaler som er de sterkeste, hvor man trives og så jobbe knallhardt med dem. 

Jeg har en app på mobilen min som viser hvor mye jeg er på mobilen hver dag. Den er aldri under 10 timer. Og nå sitter jeg som regel aldri og chatter med venner, eller spiller spill. Når jeg er på mobilen så jobber jeg. 

Jeg står opp nokså tidlig. Det beste for meg er å ha dagens resultat, altså oppnådd tall ferdig på track klokken 12 hver formiddag. Har jeg tatt meg en fri formiddag eller vært ute på tur så blir det nokså mye jobbing på kveldstid. 

Hvem som helst kan jo blogge! Det er jo ikke vanskelig. Nei, ikke sant? Er det ikke fantastisk. Muligheten for å gjøre akkurat det samme som jeg gjør nå er tilstede for alle sammen. Også du som sitter og leser dette. Du må bare starte et sted. 

Når jeg har blogget så baker jeg som regel, eller tar bilder til andre ting. Jeg elsker å fotografere og bruker ofte timesvis på å rediger bilder i Lightroom. Jeg har meldt meg på både fotokurs og kurs i bilderedigering til våren. Jeg vet ikke hvor mange slike kurs jeg har gått allerede. Dette har jeg gjort for å bli bedre i jobben min, som noen mener egentlig ikke er en jobb. 

Men hva er en bra nok jobb da?

Jeg husker ikke sist jeg var ansatt et sted. Jeg har i mange, mange år skapt min egen arbeidsplass. Det går rundt. Så hvorfor bør jeg da skaffe meg en annen jobb om jeg trives? 

Jeg jobber iherdig med Instagram og facebook. Har vært på kurs som omhandler algoritmer, reach og organisk rekkevidde. Jeg har lært meg å lese statistikker, analysere tall og følger iherdig med på brukerstatistikken. Jeg lærer om målgruppen min hver eneste dag. Altså jeg prøver å kommunisere såpass mye med akkurat deg at jeg blir kjent med deg. Hva liker du? Hvem er du? Hva er det som gjør at akkurat DU følger meg? 

Hver uke rapporterer jeg tall inn til både management og Egmont. Vi planlegger kampanjer, kommer med ideer til nye konsepter og følger med på trender fra utlandet. Jeg leser alle bloggene til de på topplisten og jeg lærer av andre bloggere selv om de er 20 år yngre. 

Jeg leser kakebøker, selvutviklingsbøker og legger planer for bloggen. Budsjetter og markedsplaner. Akkurat den samme jobben jeg gjorde da jeg var ansatt som salgssjef, bare forskjellen nå er at det er jeg som bestemmer og står ansvarlig. Ved siden av dette er jeg markedssjef og sosiale medier ansvarlig. Jeg er også daglig leder og selger. Ved siden av dette er jeg fotograf, konditor og skribent. Alt dette er bare en blogger. 

Noen vil aldri kunne forstå. 

Uansett hvordan du velger å se på meg, så elsker jeg jobben min. Den fører meg rundt omkring til så mange flotte mennesker og steder. Men jeg kan ikke bruke tiden min hele tiden på å forsvare hvorfor jeg valgte å blogge. Dele noen av tankene mine, dele av livet mitt og målene mine på en blogg. 

Jeg vet jeg hjelper mange med mine skrevne ord. Men for noen er ikke det nok. 

Planen min er å holde ut og blogge til 2020. Der slutter min 5 årsplan. Hva skjer etter det? Det er ingen som vet. 

Kanskje jeg da får meg en skikkelig jobb? 

Uansett hvem du er og hvor du jobber så skal du være stolt av jobben du gjør. Særlig om du er selvstendig næringsdrivende og klarer å få ting til å gå rundt. Det finnes mange yrker som ikke er sosialt akseptert, og blogging er en av dem. Du må gjerne mene at jeg ikke gjør en bra nok jobb, men at jeg gjør en jobb det er helt sikkert. Helt klart en utradisjonell jobb og en jobb mange drømmer om men kanskje ikke får til? Noen ler av bloggere, mens andre ser opp til dem. 

Jeg tror vi alle er nokså like. 

Innerst inne vil vi alle helst gjøre det vi elsker og brenner for. For noen er det å etterforske, mens for andre er det å redde liv. Noen sørger for trygge veier og måker snø, andre borer etter olje. Mange elsker å klippe hår og noen lever av å fikse tenner.

Og for meg er det beste jeg vet å blogge ❤

 

 

Bryllupskake - Del 2

Vi har brukt ettermiddagen på å lage roser ❤

Man må lage MANGE roser for å kunne pynte en bryllupskake! Men Christian er fast bestemt på at vi skal lage 100 roser. Det må være masse rosa roser på. Og vet dere, det er jeg faktisk enig i. 

Det er hans kake og da er det kun han som lager rosene. Med litt hjelp fra søster Annika og bror Espen. 

Dette blir den vakreste bryllupskaken Christian har laget mener han haha. Vel, nå er det hans aller første også. For å se hvordan del 1 gikk så klikk deg inn her. 

Det er som sagt 4 etasjer på kaken og de skal stables oppå hverandre i morgen kveld! Vi gleder oss. Helt til slutt skal det pyntes! 

Det første vi gjorde var å blande fargen. Det tar litt tid. Og vi har laget lys rosa og mørk rosa. 

Så laget vi blader og brettet de rundt hverandre. 

Når det kommer til å lage roser så har jeg ikke lagt listen så høyt for Christian. Det viktigste er å lage en strimmel, klemme den flat og rulle den opp. Vipps så får du en rose. Eller flere:

Jeg må si at Christian har gjort en utrolig flott jobb med alle rosene. 

Noen er selvsagt finere enn andre men her læres det. 

Håper dere har en nydelig kveld :) 

 

Kjære Anne Brith,

Jeg har stengt kommentarfeltet på bloggen. Rett og slett fordi jeg fikk så mye kommentarer som jeg ikke klarte å lese meg gjennom. Jeg vet at man ikke skal ha fokus på de menneskene som skriver negative ting, men det er så lett å si det. Det er vanskeligere for meg, for jeg må lese og slette. DA det toppet seg med hat forrige uke så sto jeg på Bingsfossbruen og tenkte veldig dystre tanker om livet. 

Er jeg så ond? Er jeg så slem? Hvorfor sier de slike vonde ting om meg og barna mine? Hvorfor spres det så mange ondsinnede rykter? 

Jeg la det bort og gikk hjem. Så logget jeg på bloggen og tok bort muligheten for å sende meg kommentarer. 

Men dere skal vite, dere som heier, at jeg savner dere hver dag. Jeg vet dere er der og heier. Men det blir liksom ikke helt det samme uten det levende kommentarfeltet. Men sånn måtte det altså bli. Jeg klarte ikke lese mer. 

Men på snap har jeg åpen dialog, og på facebook. Og der sender dere så mange gode ord. 

I dag var det en 16 år gammel jente som fikk meg til å gråte. Hun skrev:

Hei, jeg leste det siste innlegget ditt om hvor du skulle bo, og synes det var veldig godt skrevet. Det står stor respekt av det at du klarer å få en på min alder til å elske bloggen din. Selv om du ikke skriver om sminke og gutter. Du skrev i innlegget ditt at du så på hus i Bærum. Jeg er selv født og oppvokst i Bærum og jeg elsker Bærum av hele mitt hjerte. Min opplevelse av Bærum er ikke så "klysete" som de fleste skal ha det til og jeg har aldri møtt en bæring som har noe imot nordlendinger. Som du skrev i et tidligere innlegg. Jeg tror at så fine barn som du har kommer til å få det helt supert i Bærum om det er her dere velger å bo. Jeg kunne i hvert fall ikke vokst opp på noe bedre sted. 

Fortsett slik du alltid har gjort, ikke bry deg om de som sprer spydige kommentarer og kom til Bærum!!!! 

Så avsluttet hun det med et stort hjerte :)

Innlegget er delt med tillatelse!

Er det ikke rart det der? Hvor motivasjon, glede og kjærlighet kan komme fra de mest utrolige stedene. I dag ble jeg så rørt over en jente på 16, som jeg aldri har møtt eller snakket med. En som tok seg tid til å skrive noen fine ord til akkurat meg. 

Sånt rører meg ❤

Vi alle burde bli flinkere til akkurat det ❤

Gode klemmer ❤

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

Hvor skal vi bo?

Jeg grubler på dette hver eneste dag!

Det holder på å ta knekken på meg, mildt sagt. Jeg vet ikke om det er flere der ute som har vært i slike situasjoner hvor man er usikker på hvor man ender opp, og i den prosessen holder på "å miste forstanden"

Jeg er nok en person som ikke liker at jeg ikke vet hvordan ting skal bli. Usikkerhet er det verste jeg vet, men sånn er det. 

Nå er det jo flere alternativer: Sørumsand, Lørenskog og Bærum. Men så har jeg tenkt litt på meg selv, hvem jeg er og hvor jeg kanskje vil passe inn?

Jeg passer kanskje ikke helt inn i Bærum? Jeg banner definitivt for mye, haha. Jeg irriterer meg innimellom over at det bare kommer et banneord. Jeg vet at pappa hater det. Alltid da vi var små og jeg bannet da vi diskuterte så sa han: Nå tapte du. Og helt siden den gang har jeg husket de ordene hver gang jeg bannet. 

Banning er en uting og jeg skal slutte med det helt. Huff, jeg så min første episode i Bloggerne også denne uken og der banner jeg 3 ganger. Ikke bra. Jeg beklager til alle som føler seg ubekvem når jeg banner. Sorry. 

Jeg må nesten slutte med det og jeg starter i dag. 

Vil jeg passe inn i Bærum? Vil barna passe inn der? Det er mange spørsmål i hodet mitt. Vil barna trives bedre på Lørenskog, rett ved siden av Tigershallen? JA, definitivt. Men hvor lenge vil de holde på med dette? 

Det er vanskelige valg å ta. I mellomtiden titter jeg på hus i Sørumsand, på Fetsund. Boligtomter på Fetsund og på Lørenskog. Må innrømme at vi også titter på hus i Bærum. 

Jeg håper det kommer en løsning på denne bosituasjonen snart. Og at vi bare tar et valg. Eller JEG må ta et valg. 

Noen der ute som har flyttet med tenåringer? Kommenter gjerne på facebook!

Klemmer! 

Kom tilbake etterpå da dere jeg har mye på hjertet i dag! 

❤ 

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

This week ❤

Denne uken er det mye som skal fikses. Neste uke er det påskeferie og barna skal reise til vakre Nederland. Jeg bare elsker Nederland rundt denne tiden. Påsken er noe av det vakreste jeg vet om i Nederland. 

For akkurat 24 år siden så satte jeg meg på flyet til Amsterdam selv for aller første gang. Jeg hadde møtt en nederlandsk marinesoldat som inviterte meg hjem til å feire påske med familien. Denne uken skal jeg grave litt ekstra ned i fotoalbumene mine og finne frem noen godbiter fra den tiden. Jeg kommer aldri til å glemme mammaen til han jeg besøkte. Hun het To og var seriøst verdens beste svigermor ever ever ever. Nå skal det sies at jeg alltid har vært heldig med mødrene til de jeg har vært sammen med. Jeg har alltid hatt superfine bånd med dem. Men denne damen var helt spesiell. 

Jeg kom jo høsten etter min første påske der flyttende til Nederland og det ble mer eller mindre To sin oppgave å integrere meg. Jeg lover dere, det var ikke veldig lett. Men hun sto på altså og hun dro meg med på de villeste tingene. Det jeg ikke hadde fått med hjemmefra fikk jeg definitivt fra To og Joop. 

Men mer om det en annen dag. 

Denne uken blir det baking og litt eventer. Det er pressedag med Bloggerne. Vi er så mange i år at vi ble delt inn i to dager. Det betyr at jeg skal inn og møte pressen på torsdag mens mange andre fra serien er der på onsdag. 

Jeg har også fått sett in aller første episode. Dere må nok vente tålmodig for jeg er ikke med før i den andre uken mener jeg. 

Så skal jeg spise med Erik hos venner på fredag og så blir det fullt opp med barn i helgen! 

Torsdag er det også skidag for barna og jeg skal innom og se på lokaler til konfirmasjonen til høsten. Fredag er det bloggtreff hos Egmont med kake og jeg skal stå for en workshop der jeg forteller de andre bloggerne om Facebook, reach og algoritmer :) Søndagen skal det pakkes og tidlig på mandag drar barna på ferie. Jeg tror jeg booker meg inn på spa mandag ettermiddag haha. Men slik det ser ut nå så prøver Erik å overtale meg til å gå på ski ut på isen til hytta deres. Vi får se om jeg tør. Men det er heldigvis ikke før neste uke. Denne uken skal det jobbes iherdig. 

Jeg gleder meg! 

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

 

Må vi være likestilte?

Det er ingen hemmelighet at jeg mener mannen skal ta regningen på første date. Da jeg skrev innlegget: Hvem skal betale på daten kokte det i kommentarfeltet og folk var hysteriske fordi de mente jeg ikke var for likestilling. 

Altså når ble det å bli kurtisert sett på som en likestillingsgreie? I flere hundre år har kjønnsrollene vært slik at mannen har tatt initiativet. Det betyr da langt i fra at jeg ikke mener menn og kvinner bør få lik lønn for likt arbeid eller at jeg plutselig ikke er en feminist mer.  

At jeg velger en mann som er høflig og behandler meg som en prinsesse betyr absolutt ikke at jeg setter meg selv lavere og dermed er mindre verdt enn han. Jeg har i alle de jobbene jeg har hatt, altså i hele mitt liv, aldri tjent en krone mindre enn mine mannlige kollegaer. Jeg har derfor aldri følt at kampen om lik lønn for likt arbeid var "min" om dere skjønner? Jeg forhandlet alltid frem de beste avtalene for meg selv, og ofte tjente jeg mer enn mannfolka. 

Men når det kommer til dating så vil jeg ha en mann som er en MANN. Og for meg betyr det at han gjør de tingene jeg synes er koselig. Han åpner døren, han trekker ut stolen, tar jakken min og betaler regningen. Jeg klarer også å gjøre alt det der, bevare meg vel, men jeg liker at jeg blir behandlet pent. 

Jeg liker en gentleman, og de er det jammen ikke mange av i Norge i dag. Beklageligvis. Og min mening deler også 25% av de spurte i denne undersøkelsen. Ja, en av fire mener at mannen skal betale regningen. Så vi er flere. 

Jeg har heldigvis funnet min perfekte gentleman. Og det skal sies at Erik alltid betalte for middagene og de første datene. Kino, kaffe osv. 

Betyr det at han betaler for alt nå? Nei. 

Må vi alltid være likestilte? Jeg skjønner det bare ikke. Hvorfor kan man ikke kunne få lov til å like at mannen passer litt på, sørger for kvinnen og er litt "sjef" uten at man skal trekke likestillingskortet og kjefte på for at man ikke stiller opp for kvinner?

Om jeg liker å bli passet på av en mann, betyr det at jeg med en gang ikke kjemper kampen for kvinenr? Menn er fysisk større enn kvinner, i alle fall de fleste menn. Menn er sterkere, men det betyr ikke at de er smartere eller at kvinner ikke klarer det noen menn klarer. Jeg er fysisk mindre enn de fleste menn. Jeg er en spe, liten kvinne som ikke er like sterk som de fleste menn. Jeg føler meg langt fra krenket fordet. 

At jeg har lyst til å lage middag til Erik når han kommer hjem fra jobb, sette tøflene klare for han, la han kose seg på sofaen, massere han og la han hvile har ingenting med likestilling å gjøre. Det betyr bare at jeg liker å stelle og ordne. Jeg liker at han har det bra. 

1 % av de spurte i undersøkelsen mente at kvinnen skulle ta regningen på første date. Hvorfor tror dere at det er sånn? Jeg var tydeligvis ikke alene om å tenke at regningen er mannens ansvar. Hvorfor tror dere at bare 1% mente at regningen var kvinnens ansvar? Jo, fordi innerst inne så mener vi alle at det er mannen som skal ta den, men vi tør bare ikke si det høyt. Det er i alle fall min konklusjon.

Jeg er ikke en dårlig person fordi jeg mener at Erik skal betale når vi er på date. Jeg bare ønsker en gentleman som ut fra ren høflighet tar seg av regningen. 

Heldigvis er Erik akkurat dette! Og koser jeg meg med at han betaler når vi er på date, så fikser jeg andre ting!

Franske makroner ❤

Jeg elsker de franske makronene til Sebastien Bruno. Vi måtte kjøpe noen i helgen da vi var på tur. Jeg er ekstremt kresen på makroner og dessverre synes jeg makroner du kjøper i løsvekt ofte er harde. 

Heldigvis var ikke disse for harde, men det aller beste er når man lager dem selv. Da blir de perfekte synes jeg. Og så synes jeg at det er mye bedre å ha friske smaker enn å fylle makronene med hvit sjokoladeganash med tilsatte smaker. 

Mange av dere spør meg hvordan dere skal få til å lage franske makroner perfekt, og for dere som virkelig lurer så har jeg en facebookvideo på akkurat dette. Den er litt lang, men du får sett hele prosessen. 

Mange spør meg om hvordan man får makronene så fine i fargen. Altså det er gjerne pastellfargene man plages med. 

Det aller viktigste er at man har kontroll på varmen. Du må kjenne ovnen din veldig godt før du starter, og helst starte med en test. Ja, jeg sprøyter da kun 2-4 makroner ut på et bakepapir og tester de i ovnen først. Slik slipper jeg å ødelegge et helt brett med makroner, om det skulle vise seg at temperaturen er for høy. 

Jeg starter alltid med 130 grader varmluft. Og så ser jeg det an. Men starter du med høyere temperatur er det ikke verre enn å følge med etter 9 minutter. 

Inne på kategorien Franske Makroner finner du alt jeg har laget de seneste årene. Mange deilige oppskrifter. 

Mange konditorer, særlig franske, mener jo at man skal holde seg til de tradisjonelle smakene. Men jeg har sett at det er de utradisjonelle smakene som slår best an. Franske makroner med snickers, stratos, jellybeans, marshmallows eller suksesstertekrem. 

Du finner alle disse og flere under kategorien jeg linket til tidligere i innlegget.

Jeg tror grunnen til at franske makroner er så populært, er nok fordi det er så vanskelig å få til. Dog må jeg si at det faktisk ikke er så vanskelig. Jeg tror mange bare er redde og ikke tør. Mye ligger i det å piske marengsen stiv nok. Se videoen på facebook. 

Min personlige favoritt er sitron. Og den har jeg tenkt til å lage i dag ❤

Det er på tide at Erik skal få smake på disse herlighetene. Jeg tror hans favoritt er sjokolade, men jeg skal snike med noen sitron også. SÅ får vi høre. Kanskje ha en challenge på smaker? 

Håper dere har en nydelig mandag. 

Herregud denne uken blir helt fantastisk. Jeg bare vet det! ❤

Klemmer ❤

Last Week ❤

Det ble en heftig uke på mange måter. 

Spenningen var jo stor knyttet til NM, men det var andre ting som surret i hodet mitt før helgen. Jeg hadde nemlig et av mine mest vanskelige intervjuer noensinne forrige uke. Så vanskelig og tøft at jeg rett og slett fikk store utslett i ansiktet. 

Noen av dere som har fulgt meg i mange år har kanskje sett at jeg til tider har hatt utslett i ansiktet på min venstre side. Det utslettet har vært noe jeg ble plaget med et sted mellom 2003 og 2009. Det blusset alltid opp når jeg hadde det vanskelig. 

Nå, de senere årene har jeg ikke hatt det i det hele tatt. Jeg sover godt, spiser bra og trener. Jeg føler meg bra og har gode mennesker rundt meg. Jeg har alltid trodd at utslettet kom pga stress og frykt. 

Forrige uke åpnet jeg meg opp om den verste tiden i livet mitt for aller siste gang. Og reaksjonen i ansiktet lot ikke vente på seg. Allerede dagen etter intervjuet var jeg full av røde prikker på venstre kinn. Helt sprøtt. 

Som om fortiden henter meg inn.....

Jeg har derfor i helgen brukt mye tid på å være alene, tross NM og festligheter. Jeg sto over det meste av sosiale sammenkomster. Jeg deltok selvsagt litt, men brukte litt tid på å komme meg, gjøre meg klar for en ny og spennende uke!

Hvis vi ikke tar tid til oss selv når det trengs så vil vi en eller annen dag møte veggen. Jeg har lært av mine tidligere feil, så nå setter jeg meg selv og mine behov foran mye annet. 

Jeg fikk ikke sett Erik så mye som jeg ønsket sist uke, men det er sånn det er noen ganger. Barna kom i første rekke den siste uken og Erik måtte jobbe en del. Vi skal uansett være sammen mye i påsken. Da reiser nemlig alle barna bort!

Jeg har fått rørende historier fra dere denne uken og jeg har fått lov til å dele noen anonymt. Så kommende uke skal jeg dele noen tilbakemeldinger fra dere der ute på bloggen. Livet skjer, her og nå. Ikke glem det. Jeg har begynt å bli så bevisst på det nå. 

Starten på forrige uke var ikke særlig bra. Men ut over uken tok det seg opp og jeg fikk være med på masse herlige eventer. 

Uken toppet seg selvsagt med å få en norgesmester i hus og en sønn som tok sølv i NM. Begge klare for EM og veien dit blir helt sikkert magisk. Jeg skal i alle fall gjøre mitt for å heie begge lag frem. 

Inni meg vet jeg noe dere ikke vet som kommer til å bli verdens beste nyhet til høsten! Herrrrrrlighet som jeg gleder meg. Det skjer så mange bra ting om dagen og våren, med Bloggerne, ny bolig, Erik og barna blir fantastisk. 

For dere som lurer så er ikke bryllupskaken til Christian ferdig enda. Han valgte å bruke litt ekstra tid på pynten. Men jeg lover dere at dere skal få se ferdig resultat så fort den er ferdig. 

Espen og jeg kjøpte noen deilige makroner i helgen også. Mer om makroner senere i dag. Slik det ser ut nå så blir det Espen og jeg som tar turen sammen til Helsinki i sommer også. Så vi får gleden av å være sammen bare vi to en helg igjen. Det var virkelig en fin helg dette her. 

Håper dere har en fin start på uken og titter innom her ila dagen. franske makroner coming up!

Gode klemmer ❤

Norgesmester i hus ❤

Skravla gikk i ett på Annika på vei hjem fra NM. Hun var helt satt ut av alt som har skjedd de siste dagene, men mest av alt var hun glad. Hun smilte fra øre til øre og sa: Det beste er jo at vi nå skal til EM hele familien ❤ 

Sommerferien må definitivt omrokkeres og vi må legge en del planer den neste uken. 

Gratulasjoner fra familie og venner strømmer inn og det er utrolig gøy å se lagene nå sine mål. Mange spør hvorfor jeg kun fokuserer på mine barn i disse innleggene. Men jeg kan ikke snakke om andre enn dem her på bloggen, føler jeg. Jeg prøver så godt jeg kan å formidle at dette er en lagseier, og at dette er noe et helt lag står for. Ikke bare mine barn. Men når det kommer til bilder så må det bli av dem, og de som har gitt tillatelse til det. 

I morgen skal Annika sitt lag stå over trening og feire det hele med en middag. Kjempegøy!

Sven sitt lag Bullets vant over 3. plassen med god margin og jeg synes det er kjempegøy at de får det så godt til på dette nivået. 

Men når alt kommer til alt, og det er nok ikke sikkert disse to vil se det i år eller neste år, men først når de blir voksne. Det er ikke førsteplassene eller plasseringene som vil bli husket. Det som vil bli husket mest er vennskapene og det fine båndet de får med alle på laget. Vennskap eller familie. Det blir en livsstil. 

Jeg ser på seniorene når de er ute på tur. De henger sammen, er venner og heier på hverandre. Lagene blir som en familie, som tar var på hverandre. Og det er DET disse to vil huske om noen år. Vennskap for evig tid. 

Jeg har jo mine venninner fra tiden vi spilte håndball enda. Vi holder sammen enda. Etter så mange år. Og det vennskapet blir aldri ødelagt. 

En bror er fint å ha ❤ 

Nå kjenner jeg at det skal bli godt å få tatt kveld! En nybakt norgesmester ligger henslengt på sofaen med et smil om munnen og en verdig sølvmedaljevinner står på kjøkkenet og mekker mat. 

Alt er slik det skal være på en søndag kveld. 

Bare en mamma som smiler litt mer enn vanlig og er litt mer stolt i dag enn i går ❤ 

Gode klemmer!

Sven og Annika er EM klare!

Så stolt av dere Anninka og Sven i dag ❤ Og av Tigers Jr. Coed Elite og Bullets ❤

GRATULERER så mye med NM gull og sølv ❤ Nå skal dere til EM!

I kveld skal vi feire ekstra. 

GULL & SØLV altså i NM. Og dermed blir det EM-deltagelse på begge disse i sommer! Herregud jeg er stolt av dere to. Ønsket Annika hadde i fjor vår, om at hun skulle få en bror som var med på cheerleading ble oppfylt, og nå håper hun på at han skal trene seg opp til å kunne stunte med henne. 

Jeg så det i forrige uke da de var i hallen. Snart løfter du meg sånn, sa hun og smilte lurt. 

Nå blir det bare å brette opp ermene og kjøre på enda hardere frem til EM. 

Helgen har vært magisk. Så mange flotte mennesker samlet på et sted. Vi i Tigers hentet hjem 4 gullemedaljer. Helt vilt og det er hele 12 år siden Senior All Girl elite vant gull. Å ta gull i disse 4 gjeve kategoriene viser bare for en klubb dette her er. Alle samlet, alle heier og hjelper hverandre. Det er godt å se at både Sven og Annika er i gode hender hos flotte trenerteam og flott klubb ❤

Takk til arrangørene for en meget vellykket helg, og mye mer organisert enn det var i fjor. 

Takk for oss, sees neste år! 

For et drama!

Her skjer det ting! Og det er nervepirrende til tusen. Jeg klarer ikke holde meg rolig dere.  Kan dere tro hva som har skjedd. 

Sven sitt lag: Bullets kjørte feilfri rutine. Men var 25 poeng bak nummer 2. Det betyr egentlig at med en feilfri rutine slik de også hadde i går så ville sjensen for å klare å ta 2. plassen nesten være umulig. Da de som er på 2. plass til nå tydeligvis hadde en sterkere rutine og ergo kunne sanke flere poeng. 

25 poeng er mye å ta igjen. Men Bullets kjørte en helt vilt bra rutine. 

Så var det bare å vente på de som sto på foreløpig 2. plass. Da de kom på matta manglet de en flyer. 

Jeg fikk så vondt i meg, for dem. For de må jo være knuste. Hva skjedde underveis? Noe må jo ha skjedd da det ikke var en flyer der. Og hjertet mitt er hos hele det laget nå. Men hva betyr det for Bullets? Vil det bety at de har en sjanse for å ta 2. plassen?

Det er ingen som vet. 

Jeg sitter nede ved inngangen mens jeg skriver dette. Måtte ut fra den store og bråkete hallen. Her kaster folk opp før de skal konkurrere, de kaster opp rett etterpå og flere har forstuet armer og brukket fingre. Det er drama på høyt nivå. 

Vi foreldre biter negler og noen av oss klarer ikke engang se på barna når de er på matta. Vi er nok enda mer nervøse. 

At vi har en norgesmester i hus i kveld er nokså sikkert. ettersom Jr. Coed Elite var over 60 poeng foran og kjørte en knall rutine igjen i dag. Men hvem stikker hjem med 2. plassen? Sølvet altså? 

Blir det Bullets og Sven, og blir det dermed EM deltagelse på både Sven og Annika, eller ender Sven opp med en 3. plass? 

Vi er jo like fornøyde uansett. Men dette her er for mye for en sliten mamma haha. Om noen timer vil vi vite hvem som får reise til EM.

Jeg sier bare: GO BULLETS! Så stolt av dere i dag. Fy søren altså. Jeg har ikke ord!

Time out ❤

Altså, jeg vet ikke hvor jeg skal starte! Det har skjedd så mye de siste dagene og jeg sliter med å få fortalt dere alt ❤

I går kveld var både jeg og Espen så utslitte at vi sovnet rett etter middagen. Nå var middagen lovlig sent da men sånn er det når man er på tur. Det kunne ikke blitt en mer perfekt helg dette her. Jeg merker det er deilig å ha barn som er så store nå! Det blir en helt annen reise, med tenåringer på tur. 

Nå er jo Espen strengt tatt ingen tenåring, men det blir lettere når barna er selvgående. 

Espen og jeg var på shopping før vi dro i hallen i går. Som de andre barna har han også ting på skolen han blir belønnet for. Vi har et nokså raust belønningssystem her hjemme og mange mener det er feil, men det fungerer for oss. Espen hadde spart opp en god del penger og fikk lov til å kjøpe seg en ny genser og noen nye sko. 

Jeg fikk selv sjokk av prisen på skoene, men når det kommer til deres egne penger så velger de selv hva de skal kjøpe. Innen rimelighetens grenser da. Og dette var et gjennomtenkt valg. Han har hatt lyst på disse skoene lenge. 

Å gå ut på restaurant er ikke noe vi bruker å gjøre veldig ofte, dog må jeg si at jeg alltid har hatt fokus på å ta barna med ut helt siden de var små. Lære seg etikette, særlig når det kommer til det som omhandler bordskikk etc, har vært viktig for meg. Så noen restaurantbesøk har det blitt men ikke så mange som det siste året.  

Skoene er kjøpt på Urban for de som lurer. Jeg synes sko til gutter er ekstremt vanskelig men på Urban har de et stort utvalg. SÅ for dere med gutter i tenårene er dette en perfekt butikk ❤

Å ha en hel helg uten playstation har vært utrolig deilig. Noen helger så føler jeg de skjermene tar helt overhånd. 

Espen og jeg har kost oss maks sammen. Det ble litt vår helg dette. Så får det bare være at hans sparekonto ble tappet for litt penger. Han har jo faktisk fortjent det, etter all iherdig jobbing siste tiden ❤

Om litt over en uke setter barna kursen mot Amsterdam og Nederland, og blir det ekstra kult å komme til Oma og Opa. Med nye sko ❤

NM! Slik gikk det:

Første dag i NM er unnagjort og det ble en spennende dag. 

Sven og Annika konkurrerer i samme kategori og for å kunne få billett til EM så må Sven og Bullets komme på 1. eller 2. plass. 

Etter første runde i går, som teller 25% av scoren, står Annika sitt lag Jr. Coed elite på 1. plass med 450 poeng. Foran Viqueens Unique med 385 poeng. På en 3. plass står Sven sitt lag Bullets med 365 poeng. 

Så dagen i dag blir veldig spennende. Hvis Bullets klarer å kjøre en feilfri rutine og Viqueens ikke gjør det så er det jo muligheter. Men nå skal det sies at jeg ble skikkelig imponerte over Viqueens i går. Alle lag var så sterke! 

Vi satt og så på store deler av dagen. 

Espen sitt lag Pee Wee Angels fikk opptre og etter de hadde vist showet sitt sa kommentatorene på tv: Her var det mye bra, sterke elementer hele veien. Alt fra formasjoner, stunts, turn og kast. Dette her er noe de kan og det er det ingen tvil om. Her ligger fremtiden til Tigers! 

Jeg må si at de aller yngste imponerte stort i går. Og det er jo litt ekstra spennende å få lov til å være med å kjenne på den NM-følelsen. Jeg er helt sikker på at Espen gleder seg veldig til å være med på dette neste år som junior. 

Vi startet tidlig i dag. Allerede litt over ti skal vi være i hallen og heie på Sven og Bullets. Og det blir ikke premieutdeling før i ettermiddag så jeg blir nok sittende i hallen og jobbe litt etter lagene har vært på matta. 

Fininger ❤

Veldig stolt over antall treningstimer disse to har lagt ned i dette i vinter. Og samtidig klart å oppnå veldig gode resultater på skolen. Sven kom sist uke hjem med vårens oversikt over måloppnåelse i fagene på skolen og det var langt over hva jeg hadde forventet. 

Så tommel opp til begge disse to for gode prestasjoner på hver sine områder!

Snakkes senere ❤

Good Morning Tønsberg ❤

Bare Espen og mamma i dag  ❤ 

Det var sannelig på tide også! Espen er jo minstemann av 3 og selv om vi har Christian, så er han minst i flokken på 3. De tre har jo vært sammen nokså mange år før Christian kom, og har et tettere bånd. Noe som er naturlig da de 3 deler samme familie og fortid. 

Jeg har alltid vært ekstra oppmerksom på rollen til Espen, som minstemann. Det er samme rollen jeg hadde i familien min og det har ikke alltid vært like enkelt å være den yngste. Ofte har jeg følt at jeg ble oversett, og jeg prøver å unngå dette med Espen. 

Espen og jeg er utrolig like. Vi har eksakt samme humor, vi er ekstremt utadvendte og har ingen problemer med å stå i "spotlighten" 

Jeg ser mye av meg selv i Espen. Men fordi han er nummer 3 har jeg passet på å holde et ekstra øye med han. Fulgt litt mer med, selv om det aldri har vært nødvendig. Han er nemlig alltid den som har invitasjoner og tilbud om å være med på ting. Han er i helgene sjelden hjemme, og jeg har til tider måtte holde overnattinger til venner igjen fordi det blir for lite hjemmetid. Men Espen og jeg har aldri vært alene slik som vi skal være alene i helgen  ❤ 

Det var på tide, og veldig etterlengtet. 

Så i bilen i går ned til Tønsberg fikk vi tatt en prat om tulleringing, ding dong stikk, ungdomsskolen, cheerleading, 7-klassinger og jenter. 

Jeg forteller alltid guttene hvordan de skal behandle jentene og ettersom de eldste 3 nå er godt på vei inn i tenårene er det greit å begynne å opplyse om sex, kondomer, hva voldtekt er og samtykke til sex.

Er du mamma til gutter i denne alderen kan det være greit å ta samtaler om porno, hva som forventes av gutter og hva man absolutt ikke bør gjøre. Ser man for mye på porno så kan man faktisk bli dratt inn i en verden som langtfra er virkelig. For meg er det viktig at mine barn klarer å skille mellom fiksjon og virkelighet. For det som skjer på film og i pornoindustrien er langtfra virkeligheten. 

Nå skal ikke dette innlegget omhandle porno, men som mamma til tenåringer så vil jeg at dette skal belyses. Vi snakker også hjemme om hvordan vi oppfører oss på sosiale medier og hva vi skriver. Jeg følger med alle kontoer og jeg kan lett ta telefoner og sjekke disse om jeg ser noe jeg ikke liker. Jeg er mammaen og tar det ansvaret. 

Du vet aldri hva dine søte små finner på. Vi har hjemme hos oss eksempler som viser at min lille engel kanskje ikke var så skinnhellig allikevel. Du som forelder må tørre å tro at ditt barn er verst.

Når man sitter i bil og kjører, og hører på musikk er slike samtaler perfekt. 

I dag tidlig våknet vi til strålende sol og blå himmel:

Fantastisk utsikt fra rommet vårt i 3 etg.

Nå skal vi ta oss en tur ned og teste frokosten ❤

Så blir det en spennende dag med konkurranser. Go Tigers ❤

 

Suppeboller ❤

Annonse // Proviant

Vi har nå hatt matkassen fra Proviant i noen uker. Noe av det vi som familie synes er fint med kassen er torsdagene, når den blir levert. Det er alltid spennende når den kommer, og barna henter den hver sin gang. 

Vi åpner den sammen og etter vi har satt maten på plass på kjøkkenet, så setter vi oss sammen ned på sofaen i stua og bestemmer hvem som skal lage hva. Barna får velge hvilke middager de vil lage til hvilke dager.

Vi har alltid hatt det slik her hjemme at vi deler på akkurat den oppgaven. Alle tar hver sin dag og jeg tar resten. Noen dager er vi inviterte bort til middag. Da har vi mens vi har hatt matkassen fra Proviant, laget middager som feks suppe eller pannekaker. Da har middagene blitt lunsj i stedet :)  

Noen middager kan være enkle, og har jeg tid så baker jeg noe ekstra godt til disse dagene. Jeg prøver alltid å ha noen typer mel hjemme og med gjær og litt salt så kan man trylle frem lekre suppeboller. 

Her er oppskriften på 8 stykker.

SUPPEBOLLER

 • 400 g hvetemel
 • 400 g fullkornshvetemel
 • 200 g lettkokte havregryn
 • 1 ts salt
 • 1 pk fersk gjær
 • 7  dl vann

Om du ikke har fullkornshvetemel så kan du bruke sammalt hvete fin eller grovkornet. 

Ha det tørre i en bolle. Smuldre gjær i. Hell lunkent vann over og elt deigen i 10-15 minutter. 

Sett plastfolie over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca 45 minutter. 

Del deigen i 8 emner og rull disse ut til boller. Legg bollene på bakepapir på en plate og la disse etterheve til de er nesten dobbelt så store. 

Stek suppebollene på midterste rille i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter. 

Lag ukens suppe fra matkassen.

Skjær av toppen på bollene og skrap ut noe av innmaten. Fyll bollene med suppe og server ❤

Når bollene er ferdig etterhevet så drysser jeg litt mel over dem :)

For mer informasjon om matkassen til Proviant ta en titt på Proviant.no 

Vårfølelse ❤

Endelig begynner solen å varme litt dere. I dag tidlig var det iskaldt ute, men så fort solen titter frem nå så varmer den faktisk. 

I helgen er det NM i cheerleading og jeg og Espen har booket oss inn på Thon Hotel Brygge i Tønsberg. Det skal bli en fin helg hvor jeg og Espen får litt ekstra tid til å bare være sammen vi to. 

Vi drar allerede i ettermiddag og Espen har planlagt at vi skal spise pizza så fort vi kommer nedover. 

Men før det skal Erik og jeg en tur på Boligmessen på Hellerudsletta. Det blir gøy! Nå skal vi bruke tid på å finne ut hva det er vi begge ønsker oss. Jeg trenger i alle fall et nytt kjøleskap så det MÅ jeg finne ut av i dag. Ellers er standen til Elkjøp, Boligpartner og Strai Kjøkken noe vi absolutt skal innom. 

Jeg skal ta masse bilder! Gleder meg ❤

Vi skulle i går akkurat til å trykke bestill på tur til Barcelona i går, så tikket det inn en epost om forespørsel om et større samarbeid her på bloggen og da ble det ikke noe tur i påsken. Da blir det påske hjemme sammen med Erik og en tur til deres hytte innimellom jobbingen ❤

Uansett skal det bli deilig å få litt ekstra fri og bare sleppe av ❤

De fine lilla og rosa eggene har jeg kjøpt på Søstrene Grene. Tulipanene er fra Amsterdam. haha. 

Jeg har faktisk denne uken kjøpt meg noen nye klær! Friske opp garderoben litt mot våren er deilig. Men det blir ikke for mange utskeielser da jeg enda må spare hardt for å få meg hus! 

Men nå skal jeg stikke bort til Boligmessa ❤

Vi sees litt senere! 

Klemmer.

Christian får det sagt!

Det merkes at vi har en veslevoksen lillebror i hus. 

Det er ikke måte på hvordan han irettesetter oss om dagen. Og det han reagerer mest på er følgende: Når vi snakker om hvor gamle vi er her hjemme så sier jeg ofte at Sven er 14, Annika 13, Espen 11 og Christian 5 år. 

Den siste tiden har Christian rynket fryktelig på nesen hver gang jeg har nevnt at han er 5 år. 

Så da en mann spurte oss i dag på butikken: hvor gammel er han? svarte jo jeg helt ærlig: Han er 5 år.

Christian så på meg og sa: Det er ikke helt riktig mamma. 

Både mannen som spurte og jeg så litt rart på hverandre. Han tenkte sikkert: Vet du ikke hvor gammel sønnen din er? Og jeg tenkte, hva i all verden er det Christian mener nå?

Så utbrøt han: 

JEG NÆRMER MEG SEKS ÅR!

Altså det er faktisk veldig riktig, for det er bare noen uker igjen. Og på bursdagen vil han ha kake som er inspirert av: 

Markus & Martinus!

Haha vi er DER! Jeg digger det. Tror jeg må ringe Gerd Anne ( mammaen til M&M) og fortelle at de har fått en ny blodfan. Gerd Anne og jeg er venner fra tiden i Mosjøen nemlig. 

Så nå blir det Markus & Martinusbursdag. Og jeg tror jeg må kjøpe noen billetter til et eller annet show haha. 

For Christian nærmer seg jo seks :P 

 

I kveld skal vi snakke med barna:

I kveld er alle barna samlet hjemme.

Og Erik kommer ❤

Vi har tenkt til å ta opp noe med barna. Det er viktig at de også får være med på å bestemme hvordan ting skal være. Og i kveld skal vi ta en prat om hva vi skal gjøre i sommerferien. 

Vi har nemlig bestemt oss for å leie en båt ❤ Men vi må jo høre om dette er noe barna vil være med på. Jeg vet at de drømmer om en tur med bobil. 

Så skal vi jo høyst sannsynlig til Finland og Europamesterskap i Cheerleading og Sven og Annika skal på språkreise, så det blir en heftig sommer tenker jeg. Derfor passer det så vanvittig bra å ta en uke på vannet i båt. 

Jeg gleder meg til å høre hva barna mener om dette og hva de ser på som den perfekte ferien. Jeg tror sommeren kommer til å bli magisk ❤

Erik og jeg har allerede vært ute på messer og sett på båt så vi vet veldig godt hva vi tenker oss. Han drømmer om å kjøpe ny båt allerede i år, men det blir ikke jeg med på i alle fall. Jeg skal ha meg hus nå først! Men neste år er det kanskje håp for ny båt :P 

Noen av dere som har båt? 

Vi tenker å ta turen nedover mot Stavern ❤ Jeg vet i alle fall at Annika er fornøyd med sommeren så lenge hun får lagt sin 7 m lange flikk-flakk airtrack på vannet haha. Det drømte hun om å gjøre i fjor på Glomma, men jeg sa nei. Nå kan vi ta den med til hytta til Erik en helg og legge den ut der. 

Men i kveld skal vi kose oss, snakke om sommerferien og legge alle ønsker ned på bordet. Alle har spart penger så vi må også lage budsjetter og se hva vi får råd til. 

En fin kveld blir dette tror jeg ❤

 

My home ❤

Inneholder reklame for Oslo Skinlab

Hvor blir det av dagene?

I morgen er det allerede fredag igjen. Det er så vilt! De siste ukene har gått så fort, og det kjennes at det snart er vår dere. 

Akkurat nå sitter jeg faktisk og titter på reiser bort fra Norge. Jeg vurderer å overraske min kjære med noen dager et sted, men klarer ikke finne noe haha. Jeg har 9 dager fri fra barna i påsken og tenkte at det ville vært deilig å få litt sol på kroppen noen dager. 4-5 kanskje? Først tenkte jeg på Alicante. Men fant rett og slett ikke noe hotell som passet. Det var for mye å velge i. 

Finnes det ingen steder lengre hvor man bare kan taste inn reisemål eller ønsket tidsrom og så trykke GO liksom? :P Jeg er så utrolig dårlig på sånt. Jeg sendte en mail til Dreamworld, for det så ut til at de hadde skreddersydde opplegg. Noen som har testet ut dem? Ellers så blir det Ving eller Tui da. Men da er man så stuck med avreisetider føler jeg. Booke fly og hotell hver for seg kanskje? Erik kommer i kveld så mulig jeg må røpe for han hva jeg holder på med. 

Jeg har de siste dagene ryddet og vasket litt her hjemme. Jeg trengte å ta meg litt tid for meg selv. Har ikke sett Erik siden søndag så det blir godt å se hverandre igjen. 

Å rydde opp er så deilig. Det frigjør så mye plass i topplokket føler jeg. Et ryddig hjem gir et ryddig hode. 

I dag ble jeg intervjuet. Det var veldig tøft ❤ 

Vi snakket om det jeg aldri har snakket om med noen før, og etter intervjuet sovnet jeg på sofaen helt utmattet. Jeg lurer på hvordan det blir, men jeg tror og håper det blir fint ❤  Jeg skal fortelle dere når det kommer på tv. 

Det er jo jammen ikke lenge igjen til Bloggerne heller starter på igjen og jeg gleder meg mer enn noensinne til å se det som kommer på skjermen. Jeg har gjort alt jeg ville og sagt alt jeg følte var viktig. Vi har virkelig gitt alt av oss selv denne runden og jeg er stolt av å få være med i min 3. sesong. 

De siste ukene har jeg startet med noe jeg har gledet meg til i lang tid - nemlig kollagen-tilskudd! Kollagen er som mange kanskje vet et superprotein. Kollagenmengden i huden begynner å avta i 20-årene, og derfor selges det masse produkter som inneholder nettopp kollagen.

Dog er det slik at det beste er å bygge opp kollagenmengden fra innsiden. Altså ta vitamintilskudd. 

Jeg tester i disse dager kollagentilskuddet til Oslo Skin Lab. De har forsket og funnet ut at det er lengden på kollagenpeptidene som er avgjørende for effekten. Kollagenet deres er kuttet ned til den perfekte størrelsen som har vist seg å ha bevist effekt på blant annet rynker.

Før jeg startet for 4-5 uker siden tok jeg en scan av huden min og dere vil få se før og etterbilder om ikke så lenge. 

Da gjenstår det bare å si: Ha en super torsdags kveld ❤ 

Happy Baking ❤

Dagene raser forbi. 

Det er for tiden så mange tilbud om å bli med på eventer og festligheter at jeg kunne vært i Oslo hver dag. Gått fra pressefrokost til visninger, lanseringer av produkter osv. 

Selvsagt er det kjempegøy, og jeg sier ja til noe. Men min viktigste oppgave den er her hjemme ❤

Å være mamma ❤

Når jeg er for mye på farten så merker jeg at det skjer noe i heimen. Det er som om avstanden til barna blir litt for stor. Ukomfortabel stor og trenger jeg dager som i dag å bare hente meg inn. 

Onsdager er liksom blitt min faste fridag og ofte brukes den på kjøkkenet. Når jeg ikek har bakt på en stund så savner jeg det. Brød, boller, makroner. Jeg skulle bakt så mye mer ❤ Men sånn er det, man må prioritere.

I morgen kommer det igjen tv kamera på besøk. Nå har det vært mye tv for å si det slik. Men jeg trives veldig godt med det, og i morgen tror jeg sannelig jeg må diske opp med noe godt. Jeg håper det blir tid i kveld til å lage makroner ❤

Akkurat nå står brøddeigen og hever! 

Mange spør meg om gjær. Er det noen forskjell på å bruke tørrgjær fremfor vanlig gjær?

Egentlig ikke, men tørrgjæren trenger mer tid på å komme i gang. Den trenger også litt varmere væske. Husk at tørrgjær blandes inn i melet.  

Her hjemme nå er det altfor mye smuler på gulvet. Altfor mye støv i krokene og altfor mye klær som ikke er brettet. Men det er sånn det er. Midt oppi det som kalles livet må vi nesten ta oss litt tid til å bare logge av.

Når jeg baker logger jeg helt av. Det er så deilig. Ingen andre tanker enn gram og desiliter. 

Jeg kjøpte nettopp en pakke smash for å teste ut hvordan det ville smake med smashboller. Håper å dele oppskriften med dere om det blir vellykket. 

Jeg har også vært på visning i dag. Et nydelig hus her på Sørumsand. Det hadde passet oss perfekt ❤ Så får vi se om det er ment at det er vi som skal bo der, eller om det blir en annen adresse på oss enn Nordlia ❤ Ny adresse blir det i alle fall snart ❤

Håper dere har en like fin onsdag som meg ❤

3 ❤ months with you

Tiden flyr!

Jeg tenkte ikke på det før en av dere som følger meg kommenterte det: Det er tiden før hjertene og tiden etter. Når kom hjertene? Jo, de kom da Erik kom inn i livet mitt. 

I går, og uken før det, og for noen uker siden spurte noen meg et spørsmål. Ja, vet dere, det samme spørsmålet dukker opp jevnlig. Av dere der ute, av mine nærmeste og av kollegaer. Alle som ikke har fått møtt på Erik spør om akkurat det samme. Så rart. 

De spør: Er han så bra som du skal ha alt til å være?

Jeg bruker bare svare ja, men egentlig lyver jeg. Inni meg tenker jeg: Han er mye mye bedre. 

Det betyr at jeg lyver når folk spør meg om kjæresten min. 

Jeg har mange venninner som sier at det er flott at jeg endelig møtte en rolig og snill fyr. Det betyr ikke at Erik gjør alt for meg, for det er langtfra slik. VI har våre diskusjoner og vi mener mye forskjellig. Men det er ikke noe i Erik som har gitt meg grunn til å tvile. Allerede fra første chat på Tinder. Det var ikke noe hei søta, så sexy du er eller skal vi møtes i morgen?

Det var: Gleder du deg også sånn til jul?

Jeg husker at jeg tenkte: Hvordan kan en voksen fyr være så entusiast over julen? Men så kom julen og han var helt i hundre over nyttårsaften. Skulle han treffe kompiser så snakket han så varmt om dem at jeg trodde de så hverandre daglig og var uadskillelige. Han kunne beskrive hvor mye han gledet seg til en middag med familien, og bare det å høre på han fikk meg misunnelig. Tenk å ha et så godt forhold til sine foreldre!

Men det er sånn Erik er. Jeg har siden vi møtte hverandre aldri hørt han snakke et stygt ord om noen. Enda han har fortalt meg om situasjoner i livet sitt hvor ting var utfordrende. 

Og det gjør at jeg har blitt ufattelig trygg på han. Han har alltid gjort det han lovet. Alltid fulgt opp. Uten store ord eller andre lovnader. Han bare gjør det og er tilstede. 

Det er noe jeg beundrer. 

Jeg ser aldri etter feil. Slik mange andre gjør. Både han og jeg har feil og mangler. Vi kan bruke mye tid på å fokusere på at som vil kunne gjøre livet vårt sammen miserabelt og mangelfullt. Vi kan peke på og le. Riste på hodet av interesser og væremåte. Men hva gir det oss? Ingenting. 

Jeg velger hver dag å se det gode i oss. 

Jeg eier ikke tålmodighet. Han har bøtter og spann av det. Han trekker konklusjoner og kan fantasere i det uendelige om eventuelle utfall av situasjoner, mens jeg ofte hopper i noe og ser hvor det bringer meg. Vi er tett på hverandre, men også langt fra hverandre. Vi lar den andre leve sitt eget liv, uten å dømme eller kreve. Vi ser hverandre noen uker 4-5 ganger og noen uker bare 1 gang. 

Jeg tror vi har noe bra på gang. 

Det føles som om jeg er forelsket i min beste venn. Bestevenn og kjæreste i ett.  

Akkurat slik det skal være ❤

3 mnd er ikke lenge, men tid betyr ikke noe. Det kunne vært 9 år eller 5 dager. Følelsen om å komme hjem var der fra dag en. Og da spiller tid ingen rolle. Det er det vi gjør i dag som betyr noe.

Morgendagen har vi ikke. Gårsdagen er tapt. Alt vi har er her og nå. 

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

Hevnen er søt!

Sånt tuller man ikke med!

Seriøst, det går bare ikke an.

Jeg var i byen og det tikket inn en melding på facebook fra Annika. Det sto: Sven truer meg med en kniv. 

Altså det er ingenting som forbauser meg mer, men dette klarte jeg bare ikke å fatte. En kniv? Vi har helt klare regler på hvordan kniver behandles og jeg tok telefonen fatt for å ringe dem. Jeg satt i bilen på vei hjem og kjente at dette stresset meg. 

Så ringte jeg Sven. Fullstendig kaos i bakgrunnen. Annika gråt, Espen hylte og Sven ropte at noen hadde låst noen inne. 

Jeg prøvde å holde meg rolig og sa at alle måtte sette seg på sofaen og så legge bort alt av "våpen". Så snakke til hverandre. Det går bare ikke an å true hverandre. 

Heldigvis hadde jeg handlet det vi trengte og dro jeg rett hjem. 

Men det var noe merkelig med hele greiene, for idet jeg parkerte hjemme så så jeg at lysene var tent i stua, og det vitnet ikke helt om fullstendig kaos. 

Hadde de klart å bli venner på egenhånd?

Jeg løp opp trappen og rev opp døra. 

Lukten av pizza slo inn mot meg og 3 smilende barn satt på sofaen.

Jeg bare: Hva har skjedd? Hvem fant ut at å true noen var en god ide? Jeg var så opprørt. 

Så sier Sven med et smil: Det var en PRANK, mamma. Haha vi har ledd så sykt mye av deg. Du bare klikket helt. Nå tok vi deg. 

TOK MEG? Hva i svarte. Er dette normal prank fra tenåringer? Svaret er ja. 

VI har en lang historie her hjemme med å tulle med hverandre. Jo verre jo bedre. Og vi er hardhudet her. Vi tåler litt, men akkurat dette var litt over grensen kjenner jeg. Men de tok meg. Det skal de ha. Og de filmet alt. Herregud. Jeg er fremdeles i sjokk. Men vi lo så vi grein hele gjengen etterpå. Det er ikke alle som har like "syk" humor som vi har her hjemme. Men det skal være rom for å presse grenser og tulle. Reaksjonen min på spøken er priceless. 

Filmen blir nok kun brukt til internt bruk. 

Det var på tide å lette litt på stemningen var beskjeden fra barna, derfor måtte de tulle litt med meg :P 

Nå er det ikke mange ukene til det er 1. april og da er de mine. Jeg lover dere. Denne gangen er det min tur å le. Og dere vet jo at den som ler sist.....

Ha en fin kveld ❤

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

Ny jobb! Journalist i VG ❤

Det føles helt magisk!

Jeg har alltid drømt om å jobbe som journalist, og da jeg fikk holde mikrofonen i dag, kjente jeg at dette, DETTE er noe jeg har lyst til å gjøre mer av. 

Men dessverre måtte jeg gi mikrofonen tilbake til Morten Hegseth :P Å spørre oss bloggere ut på den røde løperen er jo hans oppgave. 

Men dagen i dag har vært magisk på så mange måter! Jeg har fått snakket med gode kollegaer, blitt kjent med nye fjes og fått inspirasjon til en vanvittig kul kake. Eller faktisk to. Jeg har lovet å bake den ene til vår neste innspillingsdag. Erik Solbakken skal få patent på den :P 

For en dag det har vært. 

Hva det er vi holder på med får jeg ikke lov til å røpe, men det blir vist på tv til høsten! FØLG MED!

Jeg startet dagen i dag allerede klokken 5. Det var så utrolig deilig å stå opp tidlig og jeg følte jeg var tilbake til mitt gamle jeg igjen. Jeg tok på meg yogaklær og satte på musikk. Etter det tok jeg en dusj og var i bilen allerede 6.50. Selv med kø inn til Oslo var jeg på kontoret allerede kvart på åtte! 

Deilig ❤

Etter det gikk det slag i slag, helt til jeg stivnet til da det kom en forferdelig melding inn fra Annika hjemme. Aldri før har jeg vært så redd for barna. 

Men mer om det i neste innlegg. 

Til alle i dag på settet: TAKK for en nydelig dag. Neste gang vi møtes har jeg med kake ❤

 

Hva har skjedd?

Bloggerne 2017 FOTO: Espen Solli/TV2

OMG hva har skjedd Anne Brith?

Det var flere som spurte meg dette i dag. Hva har skjedd? Jeg spurte: Hva mener du? Har det skjedd noe?

Ja, du blogget ikke i går!

Ja, det stemmer det. Jeg hadde ikke så mye å melde. Jeg var litt lei meg, fandenivoldsk, skuffet og vonbroten. Med slike følelser inni seg, kommer det ikke så mye bra ut heller. Og har man ikke noe å bra å si er det bedre å holde kjeft, tenker jeg. 

En liten timeout. Og det var godt. Jeg sprakk foran barna og sa noe jeg aldri trodde jeg ville si. Derfor gikk jeg til sengs med en vond følelse, og jeg bestemte meg for å overraske barna i kveld og si beklager. Også mødre gjør feil. Jeg er lei meg for det. 

Men mer om det i et eget innlegg, for kvelden frem til nå har vært helt ....

Jeg har fått svar på en del av mine mail til forbrukerombudet. En av mailene var veldig oppklarende. Skriver jeg om Bloggerne skal det ikke merkes med reklame. Så til alle dere som lurte på det. I mailen står det: "Når det gjelder slike innlegg mener vi at det fremgår av sammenhengen at det er markedsføring slik at du ikke behøver å merke dette særskilt." 

Det er greit å vite tenker jeg. For jeg merket det ikke, men gikk inn og merket det etterpå, da dere kommenterte det og nå kommer jeg til å fjerne det igjen. Så er i alle fall den casen oppklart for evig fremtid. 

Jeg har 3 saker inne hos forbrukerombudet nå. Det er gråsonesaker. Men jeg vil gjerne vite hva som er riktig. Så frem til jeg vet, og er usikker, vil mye bli merket med reklame her. Mye mer enn normalt. Så vet dere det!

Lykken kan snu fortere enn vi aner. Er en dag sort og lei, så kan solen skinne den neste dagen. Husk på det. Og noen ganger er det godt å logge av. For meg var det viktig i går. Jeg er glad jeg tok meg til til å bare ha fokus på meg selv i en dag. 

Vil sende en hilsen til Marte. Jeg ble så ført over å høre at du leser bloggen min. Det betyr så utrolig mye. Jeg klarer fremdeles til tider ikke å skjønne at det er så mange der ute som heier på meg. Men i dag fikk en leser et ansikt. Og det ble så nært ❤ Det rørte meg langt inn i hjerterota!

Takk til hver eneste en av dere som heier og som ønsker meg alt vel. 

Det betyr mer enn dere aner ❤

This week ❤

Inneholder reklame for WoolLand // House of Hygge // Hemsedal Destination //Knøttene

Hemsedal har blitt et godt minne ❤ Vi har snakket mye om hvor fint vi hadde det der oppe denne uken. 

Mandag dro jeg i barnehagen for å hente Christian og måtte skrive under på noen papirer fra barnehagesamtalene. Det var en del spørsmål som hadde blitt stilt til Christian. Det mest koselige var at han hadde snakket mye om hvor fint Hemsedal var. På spørsmål om hvem familien besto av hadde han skrevet opp pappa, søsteren, Annika, Espen, Sven, mamma og Erik ❤

Vi er en stor familie vi, mamma. Og vi elsker hverandre alle sammen like mye ❤

Der har fokuset mitt også vært den siste tiden. Være gode mot hverandre. Jeg hadde nok aldri klart å stå i alt som kommer min vei om det ikke var for barna mine og støtten jeg får fra de aller nærmeste. For det har blitt en del tårer den siste uken, det skal jeg ærlig innrømme. Også fordi jeg har vært syk noen dager. Jeg har ligget rett ut på dagtid og prøvd å komme meg rundt på møter jeg måtte delta på, eller eventer jeg hadde blitt booket til. The show must go on, sies det. 

Selv om dere ser noe dere føler seg ut som et glansbilde, så er ikke alt alltid bare flott. Jeg prøver å fortelle om hvordan livet virkelig er, men det er ikke alltid like lett. Når noen dør i vår nærhet, så er ikke det noe jeg har lyst til å dele på bloggen. Ei heller om noe går galt og jeg sliter med ting. Mange ting kan involvere mennesker jeg elsker og da har jeg ikke lyst til å dele hva det er. Da må jeg nesten kunne si at nå har det vært en vanskelig dag, uten å fortelle hva som har skjedd. 

Livet er ikke bare rosenrødt. 

Jeg freste litt på snapchat i går. Det er ikke ofte jeg virkelig blir sint, men når du snakker nedlatende om mine barn så er grensen nådd. Det er totalt uakseptabelt og derfor reagerte jeg som jeg gjorde. Å fortelle at det en 5-åring gjør er kvalmt er ikke ok. Jeg er på langt nær ferdig med hva som skjedde men jeg kommer ikke til å ta dette i offentligheten. Noen ting tar man rett og slett på kammerset, med de det gjelder, og det skal jeg gjøre. 

Alt i alt synes jeg det har vært en superfin helg. Visningen vi var på i dag var helt amazing. For et vanvittig flott hus. Dog var både Erik og jeg ikek helt imponert over kjøkkenet og badene. Og for den summen huset selges for må jeg si at jeg ønsker at slike ting skal være på plass. Men vi fikk masse inspirasjon, og har satt oss opp på listen. Blir spennende å se hva som skjer. Rart det der at Erik og jeg kan gå inn i et rom og ha fokus på akkurat det samme. I noen rom manglet det klesskap, og vi begge reagerte på det. Og på badet var det en dusj, mens vi begge har et stort ønske om et badekar.... Men vi skal på nye visninger denne uken og det er så gøy å være i gang ❤

Nå er jeg ferdig for dagen og lover dere noen nye tanker i morgen tidlig!

❤ fra Anne Brith

 

 

På date igjen ❤

Inneholder reklame for Proviant og GIna Tricot

Nå har jeg flakset rundt hele dagen og enda ikke ferdig! Det ble en spontan date i kveld igjen ❤ 

Litt pga jobb, men også litt fordi neste helg er øremerket barna :) 

I dag har jeg og Erik vært på visning men mer om det i et samlet innlegg om hele uken. Men det morsomme er at når man bruker så mye tid sammen som Erik og jeg har gjort den siste uken så finner man også ut hvor like eller ulike man er. I dag på visningen måtte jeg bare le. Vi reagerte på eksakt de samme tingene. 

Men nå er jeg altså på toget. På vei fra Sørumsand til Sandvika, for så å reise hjem igjen om noen timer. Togblogging. Det har blitt mye av det i det siste. Nattblogging, toalettblogging, middagsblogging og kjøreibilblogging. Altså jeg har blogget mens Erik kjørte :P Bare så det ikke begynner å ryktes at jeg blogger mens jeg kjører haha. 

Jeg har en del på hjertet. Virkelig. Det har skjedd en del ting i media siste uken som jeg virkelig har lyst til å snakke med dere om, men jeg må ta det til uka. Det omhandler oss kvinner og når vi blir utsatte for overgrep. Jeg skal komme tilbake på dette så fort jeg får tid til å sette meg ned og skrive skikkelig. 

Men nå er det først litt kvalitetstid med kjæresten. Og ja jeg vet at vi har vært mye og fartet rundt den siste tiden men det er ingen fare med barna, for dere som lurer. Jeg farter ikke avsted når minstemann er hjemme, og så har vi både naboer og venner som stikker hodet innom når jeg er borte ❤

Vinnere av Proviant 1 mnd gratis mat er: 

 • Toril Margaret Fossen
 • Ann Cathrin Bystrøm Lie
 • Lene Risløw
 • Elisabeth Solberg
 • Heidi Christine Eriksen

Gratulerer til dere. Send meg gjerne en e-post på post@annebrith.no med navn, adresse, og telefonnummer, så skal jeg videreformidle dette. 

Gode klemmer herfra ❤

Slik gikk det hos frisøren:

Reklame // Cutters

Det var nervepirrende å se på at Annika klippet av seg det lange håret sitt i går. Men dette var noe hun ønsket og da blir det sånn. 

Gutta ville ha det enda kortere men jeg lovet dem at det skal de få lov til å gjøre til sommeren. 

Jeg synes det generelt sett ofte er altfor dyrt å få klippet håret til barna og jeg har mer enn en gang klippet dem selv. Jeg har en maskin som jeg bare kjører langs kantene. 

På Cutters gikk det veldig fort og prisen er kr. 299.- for hver klipp. Cutters har ikke timesbestilling. Du betaler via en Ipad når du kommer inn og ser ventetiden på en skjerm. Vi måtte vente 19 minutter. Alle var ferdige på 15 minutter. Kjapt og greit. For de enkle klippene er dette perfekt. 

Fornøyde barn ❤

Og fornøyd mamma 

Drømmehuset!

Det har vært langt mellom hver gang vi har sett et hus som passer oss perfekt. Jeg tenker at om vi skal flytte så må det blir til et hus som er stort nok. Eller så må vi velge å flytte til et mindre bare for en kortere periode. 

Jeg henger på finn daglig og leter i flere kommuner for tiden. 

Pappen til Christian og jeg hadde en veldig god samtale om dette forrige uke, og vi har funnet ut hvordan vi skal løse ting om vi flytter ut av kommunen. Christian har også fått sagt sitt. Mer rundt dette deler jeg ikke. Nå har jeg jo også stengt kommentarfeltet mitt så da blir det automatisk mindre spekulering. Husk bare på at ting alltid har en tendens til å løse seg. 

Vi har funnet drømmehuset. 

Det er så utrolig fint og vi skal titte på det i dag ❤

Du kan se huset på finn her. Det har vært ekstrem stor interesse rundt akkurat dette huset og det skjønner jeg godt. Så utrolig fint! Men på vei hjem fra visning skal jeg også innom et hus på Rasta og se på det. Så hvem vet. 

Erik og jeg har begynt å titte på kjøkken og diverse andre ting. Neste uke skal vi på Boligmessen som holdes på Hellerudsletta. Det blir så spennende! Kanskje ender vi opp med å bygge hus? 

Huset vi bor i er enda ikke solgt, og med vår oppsigelsestid på 3 måneder har vi tiden på oss nå frem til juli. Det betyr at det ikke haster riktig enda, men at vi snart må få klarhet i hvor vi skal bo. Særlig om det blir flytting ut av kommunen. Men plutselig så finner vi drømmehuset her i nærheten og da er det jo ikke noe stress.

Håper dere har en nydelig søndag ❤

Sunday morning ❤

Søndag morgen ❤

Amerikanske pannekaker, smoothie og smilende ansikter rundt bordet. 

Vi la oss nokså tidlig og fikk en skikkelig god natt søvn.

Jeg fikk så utrolig mange positive tilbakemeldinger fra dere i går etter jeg sa ifra på snap. Og må bare si tusen takk for alle snapper fra dere. Jeg hadde ikke sjans å svara alle og det beklager jeg. Jeg prøver jo å svare alle som kontakter meg, men det klarte jeg rett og slett ikke i går. Jeg tror jeg fikk flere hundre meldinger. Og vet dere: å vite at dere er der! ❤ Helt utrolig! Det rørte meg ❤

Erik og jeg har en hemmelighet Jeg gleder meg sånn! Neste innlegg blir om akkurat det. Åååå det er så spennende.

Christian ble levert til pappaen nå nettopp og derfor blir det ikke noe bilder av ferdig bryllupskake før til neste helg. Han kommer noen ekstra dager hit denne uken. SÅ skal vi bruke tid på pynt og så sette sammen alt. Før folk begynner å lure så må jeg bare si at kaken nå er fryst ned, så det er ingen grunn til å tro at kaken skal stå til neste helg. Denne kaken er laget av en 5 åring og det er hans kake, som ikke skal gis bort til noen. Bare så det er sagt. Og om han slikker på fingrene og fortsetter bakingen så er det opp til han å gjøre det. Men for dere som er redde for at vi skal gi bort kaken en 5-åring har laget så skal vi ikke det. Vi kommer til å kose oss med den her. 

Det er godt å våkne uthvilt og sammen med de jeg er mest glad i. I går kveld fikk barna hilse på foreldrene til Erik. Veldig koselig var det. Det er også veldig godt å vite at det nå finnes to ekstra personer som bryr seg om meg og barna mine. To mennesker som vil oss godt. 

Vi spiste amerikanske pannekaker i dag til frokost. Vil dere ha oppskriften så legg igjen en beskjed på facebook under innlegget så skal jeg dele den om det er nok folk som ønsker det. Samme gjelder smoothiesoppskriften. 

Det skjer mye for tiden men jeg må nesten samle alt opp i et eget innlegg senere i dag! 

Det er generalprøver i dag også, så det blir noen timer i Tigershallen også ❤

Snakkes om litt dere ❤

Bryllupskake - Del 1

Det er en stund siden Christian begynte å spørre om han kunne få lov til å lage en bryllupskake. Han hadde sett på Litt av en jobb og sett at de hadde laget en så han ville lage en han også. 

Han pekte ut en 4 etg sto kake og sa: DEN, mamma, den skal vi lage ❤

Vi har lagt en bra plan denne uken og bakte en kveld alle bunnene. Vi valgte å lage 20, 15, 10 og 5 cm store kaker. Det rekker til en fest på 30-35 stykker. 

Vi brukte en helt vanlig sjokoaldekakeoppskrift:

 • 6 egg
 • 5 dl sukker
 • 7 dl mel
 • 4 ss kakao
 • 4 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 4 dl melk 
 • 300 g smør

Først pisket vi egg og sukker til eggedosis. Mens det står og går smelter du smøret. Når det er smeltet skal melken i. 

Ha mel i en bolle og bland i vaniljesukker, bakepulver og kakao.

Når eggedosisen er ferdig, heller du i smør og melkeblandingen. Så har du i melet og resten og rører det hele sammen. 

Vi stekte våre bunner i 2 x 20 cm og 2 x 15 cm. Det vi hadde til overs hadde vi i en firkantet form og stakk vi etterpå ut former på størrelser 10 og 5 cm. 2 x disse altså. Toppen blir ekstremt liten men dette er en kake for å prøve seg. Jeg ville til et ekte bryllup ikke anbefalt en topp mindre enn 7,5 cm. 

Vi stekte bunnene i 25 minutter på 180 grader. Midt i ovnene med varmluft. 

Kremen er verdens beste sjokoladekrem. 

Nå skal vi ut og kjøpe fondant for å trekke den. Så jeg tipper turen går til Sandvika denne gangen. Vi sees. Det kommer en til del av denne kaken så fort den er ferdig! 

Gode klemmer!

En venn i nøden ❤

Herregud, dette er en av de mest forferdelige minuttene jeg noen sinne har hatt. 

Jeg er i dag så glad for at jeg hadde Sofie sammen med meg. For jeg holdt på å knekke sammen. 

Vi var i Drammen. Vi hadde møtt en synsk mann som hadde fortalt en god del om hvordan min hverdag kom til å se ut fremover. Det var god stemning og Sofie ville bare ta noen bilder ute i gågata før vi dro tilbake til Oslo. 

Mens vi sto der skulle jeg bare overføre neon penger til min egen brukskonto. Da jeg logget inn i nettbanken fant jeg ut at det manglet 130.000.- Jeg fikk akutt panikkangst. Sofie så på meg at jeg fikk problemer med å puste og spurte hva det var. 

Klokken var langt over fire på ettermiddagen så det var jo ikke sjans i havet å få tak i banken heller. 

Jeg var så satt ut at jeg begynte å gråte. Jeg var helt sikker på at jeg hadde blitt svindlet eller at jeg hadde overført 130.000 som en feil til noen.

Jeg begynte å tenke alle mulige ting. Fullstendig angst og panikk. Herregud hva skjer liksom? Penger kan ikke forsvinne på den måten?

Sofie beholdt roen og fikk meg inn på en restaurant og så fikk vi i oss litt mat. Hun roet meg så mye ned at jeg faktisk klarte å finne ut hva det var som hadde skjedd. Jeg hadde aldri klart å beholde roen om det ikke var for henne. Hun sa også: Om du skulle mistet så mye penger hadde han mannen nettopp også sagt noe, Anne Brith haha. Etterpå kan vi jo le om det hele men der og da var det helt forferdelig. 

Det tok bare noen dager så var pengene tilbake på konto, men jeg var 100% sikker på at jeg nå var svindlet. Noe jeg ikke var haha. 

Det var jo jeg selv som hadde gjort en feil, og det måtte jeg jo selv bøte for i noen dager. For jeg hadde de neste 3-4 dagene bare noen tusenlapper på kontoen min. Og som mamma til 4 hvor 3 er tenåringer så går det litt penger ila en helg. 

Mandag morgen var alt i skjønneste orden men jeg var nervevrak store deler av de dagene. 

Hvordan klarte jeg ikke å ha kontroll på hva jeg overførte, til hvem og hvilke regninger som gikk til hvem? Det var et tegn for meg på at jeg må gi den kontrollen over til min regnskapsfører og han har etter den dagen hatt 100% kontroll over alt det der. Det går så utrolig fort i svingene til tider og det er lett å sette på en ekstra 0 når 13.000 skal betales eller legge inn feil konto når penger skal overføres til skatt eller moms.

Takk Gud for Sofie og de samtalene i dagene etterpå. Hun var den eneste jeg turte å fortelle hva det var jeg hadde gjort galt. Jeg skammet meg sånn for å ha gjort den feilen. 

Heldigvis ble det rettet opp i, men å se at du mangler 130.000.- er det verste jeg har opplevd hittil i år. 

Sofie, du er best! ❤

Klemmer herfra!

Heldigvis betalte Sofie maten.....:P 

Helg ❤

Inneholder reklame for Bik Bok // Gina Tricot // Frisørkjeden Cutters

Bluse // Jeans (annonselenker)

God morgen vakre mennesker ❤

For en utrolig flott lørdag det er i dag. Vi våknet utrolig tidlig her hjemme og Christian sovnet heldigvis igjen i sengen min. 5. 30 er i litt tidligste laget på en lørdag morgen. Men er det noe jeg alltid har hatt fokus på så er det å ha godt humør på morgenen. Jeg klarer ikke mennesker som våkner opp sure. 

Jeg husker jeg hadde en kjæreste en gang, som våknet sur hver eneste morgen. Det tok så forferdelig på motivasjonen min. Dagen var liksom punktert hver eneste morgen. Tilslutt ble det sånn at jeg var glad da han dro hjem til sin egen leilighet. Det forholdet varte heldigvis ikke så lenge heller. Men vi gjør alle feil. Så lærdommen må vel bli at man bør våkne opp noen ganger sammen før man bestemmer seg for å flytte sammen eller bli kjærester :P

Heldigvis er Erik akkurat slik som meg og så fort Christian kommer krypende mellom oss så er han helt på og spør og graver om ting. Har du sovet godt? Har du drømt noe? En god start på dagen er kjempeviktig. 

Jeg fikk skjemt meg selv bort i går også med noen vakre roser. Denne uken har jeg ryddet i skapene mine og fant 12 rosekort. Det er sånne kort man sparer og får stempel på for hver bukett man kjøper. Noen av kortene var tilbake til 2016 og jeg trodde jo aldri verden jeg kom til å få noe tilbake på dem. De er kun gyldige i et år. Men jentene på Floriss her på Sørumsand stilte opp og ga meg rosene jeg hadde fortjent etter å ha spart opp. Tusen takk for det ❤

Jeg fikk også med meg en fin brosjyre på hvordan roser skal behandles. Så den skal jeg lese og komme med noen tips til dere ❤

I dag skal alle barna klippe seg. Annika vil klippe håret kort og jeg gråter haha. Vi har fått et gavekort hos Cutters og skal teste ut en av salongene deres. Vi skal hele gjengen på tur i dag. Vet ikke om det blir Metro eller Sandvika. Vi skal nemlig besøke foreldrene til Erik senere i ettermiddag. 

Espen og Christian vil ha det megakort, mens Sven er klar på at det kun skal litt av :P 

Bluse // Jeans (annonselenker)

Denne blusen (annonselenke) er også den jeg hadde på meg sist lørdag da jeg var ute med Sofie, Andrea og Isabell. Før folk dømmer meg for å henge med mennesker i 20 årene så husk at vi er gode kollegaer. Det er faktisk lov å bli glad i mennesker du jobber med. Så glad i dem er jeg at jeg ønsker å tilbringe tid med dem når det passer seg. I helgen håper jeg også kanskje at jeg får tatt turen innom Julianne. Tenk at Ulrik og Erik faktisk kjente hverandre før vi møtte hverandre haha. Verden er jammen ikke stor. 

Jeansene (annonselenke) fra GIna er perfekte for oss som har fått barn. Jeg føler at de strammer litt opp rundt lårene og holder alt av overflødig løs mage på plass. Å ha mye hud rundt magen er helt normalt når man har fått noen barn og jeg har ikke tenkt til å gjøre noe med det annet enn å kjøpe meg bukser som er høye i livet. 

Ringen min er forresten fra Ti Sento. Den fikk jeg av mine kjære foreldre til jul. Jeg har et veldig godt forhold til mine foreldre ref. innlegget i går hvor jeg beskrev skuffelsen av å måtte flytte nordover: Min historie

Mine foreldre har vært den aller største støtten min, gjennomgående i mitt liv og særlig i den perioden jeg hadde det vanskelig. Det eneste jeg ville formidle med innlegget i går var at når du som barn blir flyttet på så kan det der og da oppleves som et helvete og meget dramatisk. Dere som lurer må bare fortsette å følge med på historien, for det kommer mye mer ❤ Men flyttingen var nok en av mine største skuffelser i hele mitt liv. Men i dag, er jeg takknemlig for at de flyttet akkurat da! 

Håper dere får en nydelig dag. Jeg og en viss 5 åring.... nei nei nei, snart seksåring skal fylle 4 bunner og stable kaker. Bryllupskake it is ❤

Snakkes ❤

Dagen da alt endret seg....

Som jeg har skrevet i de tidligere innleggene så var mine aller første år på Sørumsand fylt med glade dager. Og kun det. 

Jeg husker knapt en negativ greie. Bare denne ene dagen. 

Dagen da alt forandret seg. 

Jeg var jo minst, og hadde ikke så veldig mye jeg skulle ha sagt, men jeg husker det veldig godt. Jeg husker klærne jeg hadde på meg, lukten fra kjøkkenet. Det er sikkert derfor jeg hater fiskeboller i hvitsaus. Det var det mamma hadde laget den dagen. Var det fordi vi alle elsket akkurat dette? Ville hun forberede oss med vår favorittmiddag for så å fortelle oss om det helvete vi kom til å få. Ja, for det var slik jeg så på det i etterkant. 

Og mange år etter det. 

Selvsagt var det ikke mammas "skyld" alene. Men noe i meg har aldri tilgitt dem for akkurat dette. 

Vi var samlet rundt middagsbordet og ante fred og ingen fare. 

Mamma sa det rett ut: 

Vi skal flytte hjem til nord Norge. 

HJEM? 

For meg var hjem her. Her på Sørumsand. Mosjøen var aldri verden hjem for meg. Det kom som et stort sjokk for meg og mine søstre. Man vi ble fortalt at alt skulle bli så fantastisk. Jeg husker jeg gråt. Inni meg. Der og da forsto jeg ikke hvor ille det egentlig var, men i ettertid var det mye jeg skulle ønske kunne blitt gjort annerledes. Jeg skjønte aldri hvorfor vi flyttet sørover, om planen ikke var å bli her? 

Jeg hatet mine foreldre i mange år etter det. 

Det stakk så langt inn i hjerterota å forlate min aller beste venninne Gry ❤ Men Gry og jeg skulle møtes på et helt annet sted senere i livet. 

Dog festet noen ting seg til min netthinne fra den tiden. Jeg skulle aldri lokke mine barn til å være på noe de ikke ønsket. Og skulle jeg selv få barn skulle de alltid få bestemme hvor de skulle bo. 

Med et knust hjerte og avtale med Gry om at vi måtte holde kontakt, satte jeg meg inn i bilen og kjørte nordover med familien. 

Les alle innlegg fra min historie her.

I dag er jeg ekstra glad!

God fredags kveld!

I dag er jeg ekstra glad fordi jeg har kjent på følelsen av å vinne. Den som ler sist, ler best sies det jo, men det sies også at hovmod står for fall. Så det er ikke langt mellom det å feire vinnerfølelsen og det å hovere. 

Man skal være forsiktig med sistnevnte. Men i kveld, er jeg skikkelig fornøyd! 

Jeg var så glad at jeg gikk på Vinmonopolet og kjøpte en flaske Champagne. Jeg skal ikke drikke noe av det i kveld men flasken skal få lov til å stå på rommet mitt, som bevis på hardt arbeid og det å nå kortsiktige mål. 

Sammen er vi sterke dere! 

Erik og jeg var ute på handletur denne uken. Jeg fikk tatt en titt på det han ønsker seg til bursdagen sin. Og jeg har funnet ut hva jeg skal kjøpe til han ❤ Vi har fått tid til å være sammen hele 3 dager denne uken og skal sees i morgen så jeg må si vi har vært flinke ❤

Men dere, mellom oss: Dere vet når du jobber, jobber og jobber for at noe skal bli bra, så føles det helt på slutten ut som om du ikke skal klare det. Akkurat sånn har jeg hatt det denne uken. Og plutselig i dag løsnet alt. Den mest deilige følelsen ever!

I morgen skal barna også være med til Bærum og slik det ser ut skal vi teste ut en viss pizzarestaurant :P 

Men før den tid skal det klargjøres en bryllupskake ❤

Christian har vært her hele uken og skal være store deler av neste også. Vi bruker ikke stresse så mye med antall dager men vi prøver å dele 50/50. Og gjett om vi skal kose oss i helgen! 

Men i dag er jeg stolt over mine bloggkollegaer. 

Og jeg har lyst til å sende ekstra power og takk til Konatil og pappahjerte i kveld. Dere to ❤ Jeg er redd om jeg nevner mer så må jeg merke innlegget med reklame. 

Kvelden er enda ung, det er fortsatt lyst ute, og jeg, jeg sitter og ser på en nydelig bukett med roser ❤

Denne dagen skal huskes, langt inn i evigheten ❤

Spis ❤ Elsk ❤ Lev

Reklame  Olivia Tjuvholmen // Kinoklubben

Hei dere ❤

Jeg må si at når det kommer til kjærligheten så kunne jeg ikke hatt det bedre ❤ Ting har stabilisert seg litt etter "sjokket" fra helsiden i VG :P Erik og jeg har funnet ut hvordan vi ønsker ha det sammen. Hverdagene våre er ekstremt hektiske og vi planlegger alltid hver uke en fin ting som vi kan gjøre bare vi to. 

Denne uken snek vi oss til en kinodate i forbindelse med mitt oppdrag for kinoklubben. Da så vi en vilt spennende film Red Sparrow og Erik hadde nesten ikke følelse i armen etterpå. Etter filmen satt vi oss ned på en kafe, som hadde en deilig og romantisk peis, og fikk en liten time sammen bare vi to. 

Det er sånne ting som gjør at hverdagen blir lettere. 

Forrige uke møtte jeg også en del av Erik sine venner. Vi dro like gjerne til Olivia på Tjuvholmen og fikk testet ut retter med deilig parmaskinke i. Frida og Victoria fra Olivia sørget for at vår kveld ble perfekt!

Jeg var jo litt nervøs før jeg skulle møte dem alle, men jeg hadde hørt mye bra på forhånd. Det er jo alltid litt skummelt synes jeg. Plutselig klikker man ikke med bestekompisen og forloveden liksom. Men det gikk over all forventning ❤ Vi ble både invitert i bryllup og har avtalt å låne hund av en av venninnene til Erik. 

Til dessert ble det både pannacotta, sjokoaldepizza og is. 

Godt at det var overstått haha. Ting går seg som sagt etterhvert til. Erik har blitt en del av mitt liv og jeg en del av hans. Vi har ikke noen konkrete planer for ting enda men vi koser oss med det slik. Jeg tror det blir en fin vår. 

Noen ganger tenker jeg på hvor flaks det egentlig var at vi to møtte hverandre. Våre liv er så forskjellige, og det var tilfeldigheten som gjorde at vi matchet. Jeg tror jeg hadde Tinderappen min innstilt på hans søkefelt i litt over en time. Så slo jeg hele synligheten min av igjen. Men i den timen så hadde han altså vært innen min radius, fått opp meg og trykket ja. Jeg trykket jo ja selv, men det tok 2 dager før han tok kontakt. 

Det rare er at jeg egentlig aldri vurderte Erik som en seriøs partner før jeg begynte å bli skikkelig kjent med han, og nå som vi kjenner hverandre godt så ser jeg jo hvor like vi er og hvor godt vi passer sammen ❤

Slike øyeblikk med god mat og gode venner er så fine ❤ Takk Olivia ❤

Vi kommer tilbake!

Det var godt ment

Inneholder reklame for Proviant // Egmont Pubishing 

Jeg bestemte meg allerede før jul at jeg ville hjelpe noen og bruke bloggen til dette. Jeg har før hjulpet flere alenemødre med både penger og varer. Før jul i 2016 samlet vi inn sammen over 28.000.- til en alenemor via bloggen.

Jeg har aldri tenkt at hjelpen jeg ga skulle bli sett på som noe galt.

Fra min side har det aldri vært intensjonen å bruke noen "svake" for å stille meg selv i godt lys. Jeg ser heller ikke på alenemødre som svakere enn andre, men det er ikke til å stikke under en stol at foreldre som er alene med barn kan ha mer "å stri med" enn andre. Og mitt "blogg hjertebarn" har blitt alenemødre, rett og slett fordi jeg er det selv. 

Meningen med å hjelpe 3 stykker var kun det: Å hjelpe. Det at jeg selv har vært i situasjonen hvor jeg ikke hadde det så bra, og har kjent på det at ting ikke strekker til, gjorde og gjør at dette er noe jeg brenner for. 

Da jeg fikk sjansen å jobbe med Proviant valgte jeg å spørre om de kunne hjelpe 3 stykker med mat over en lengre periode på seks måneder. Det svarte Proviant ja på. Fordi jeg vet at hvis man skal få hjelp så må man få dette over tid. 

Det var ikke bare mat jeg fikset. Jeg bestemte meg for å prøve å gjøre alt jeg kunne for disse tre. Var det noen i mitt kontaktnettverk som kunne skaffe noen av dem en jobb? Kunne jeg fikse klær til barna deres eller andre ting via samarbeidspartnere? 

Fra min side var dette genuint og kjærlig ment. 

I min villeste fantasi hadde jeg ikke trodd at dette var noe man kunne reagere på som galt . Av alt man kan si at jeg gjør galt så overgår dette det meste. 

Det var godt ment. 

Ønsker dere en fin kveld ❤

 

En merkelig telefon....

Rett før jeg skulle hente Christian i barnehagen i dag ringte telefonen. 

Jeg har vært i telefonen store deler av dagen i dag og tenkte at det sikkert var noen som skulle gi en beskjed eller noe. 

Men det var en rolig og ukjent stemme: 

Hei, jeg ville bare ringe deg. Å si at du ikke må bry deg om det som blir skrevet om deg.

Han fortalte meg hvem han var og hvordan han hadde funnet nummeret mitt. Han fortsatte: Du må ha det helt forferdelig om du leser alt som blir skrevet om deg? 

Jeg ble helt stille. Visste ikke hva jeg skulle si og fikk bare såvidt presset frem et lite takk. 

Jeg sa at jeg ikke brukte å lese så mye om meg selv men at jeg i helgen som var, i en time hadde lastet ned Jodel ,og fikk sett hva som sto om meg der. Etter det slettet jeg hele appen. 

Hva skal man si?

Jeg fikk en veldig rar følelse etter han hadde ringt. 

Burde jeg fulgt mer med? Jeg spurte Erik om jeg burde følge mer med, og han sa helt klart nei. Det der gjør vi for deg, var hans svar.

Det du ikke vet har du ikke vondt av?

Men sannheten er jo at i det siste så har jeg hatt mennesker i min nærhet som har sjekket opp ting for meg. Ytringer om meg har blitt tatt skjermbilder av, for å samle bevis. Det nytter ikke å si noe til noen uten bevis. Ip adresser, brukernavn og facebookprofiler. 

Selv er jeg nokså lykkelig uten å vite hva som sies om meg. Jeg kan jo ikke gjøre noe med det uansett. 

Jeg klarte ikke si så mye til han som ringte. Jeg ble så satt ut og så glad. Tenk at han tok telefonen og ringte meg. For å fortelle meg hvor bra jeg var, og hvor urettferdig han synes at ting var. Gi meg noen gode ord gjennom telefonen. Takk! Jeg er helt sikker på at det gode i mennesker vil seire til slutt. 

Løgnen går fort på raske ben, men sannheten kommer etter selv om den er sen. 

Om moren til kompisen til en av barna vil bruke tid på å henge meg ut, så må hun rett og slett bare gjøre det. Det at jeg nå VET at hun gjør dette, og vet hvem hun er, forandrer ikke noen ting. Føler jeg meg mer lettet over å vite hvem det er? Nope. Det gjør like vondt uansett hvem det er. 

Jeg husker at jeg en gang fikk en snap av meg selv. Bildet var tatt under innspillingen av Hele Norge baker og jeg ser ikke særlig flatterende ut der. Sannheten er at jeg både der og i flere andre intervjuer har sett fryktelig dårlig ut. Men alle de bildene, hvor jeg ser nokså sliten ut,  har blitt tatt av meg i perioder i livet mitt hvor jeg har hatt det ekstremt vanskelig. 

Jeg har stilt opp uansett. Vist mitt ekte jeg. Ofte også uten sminke. En gang fikk jeg et bilde tilsendt på facebook av meg selv fra et intervju jeg gjorde for en kristen avis. Jeg vet jo veldig godt at jeg ser forferdelig ut, men det definerer ikke meg som person. Budskapet hos meg har aldri vært: Se hvor pen jeg er. Det budskapet vil aldri frontes på bloggen heller. 

Grunnen til at jeg sier dette om bildene er at jeg igjen i dag fikk et skjermbilde tilsendt. Hvor mennesker hoverer og ler over hvor lite pen jeg er. Eller kanskje var. Til dere som ler: I noen perioder i livet mitt har jeg gått rundt med angst og frykt. Jeg har i disse periodene sovet dårlig og lite, mulig vært på grensen til at jeg ikke klarte å ta vare på meg selv. Det er helt klart at i slike vanskelige perioder så vil man ikke se veldig bra ut. 

Sånn er det, og det må jeg nesten bare leve med. 

God klem, på selveste kvinnedagen, en dag vi burde bruke til å snakke hverandre opp og frem, ikke le av hverandres utseender. 

 

 

 

 

Hvem vil du være?

Inneholder reklame for Knøttene

De siste ukene har jeg brukt mye tid på å finne ut hvem jeg vil være og hvor min fokus skal være. 

Det er så rart at vi klarer å henge oss opp i noen få negative kommentarer, mens de andre titalls eller hundrevis de tenker vi ikke over. Jeg fikk en nydelig kommentar på facebook i dag som varmet mitt ❤ 

Å få så mange positive heiarop i en tid som preges av mye hat og hets betyr mye for meg. Jeg har sånn smått begynt å skrive på det jeg først tenkte skulle bli en bok, men som jeg bestemte meg for å publisere her på bloggen i stedet. Alt skal frem. Men starten av livet mitt er på Sørumsand og derfor starter historien der. Jeg tror nok at hele historien vil trekkes ut over hele året. Og de som misliker at jeg deler historien min dere må nesten finne dere noe annet å lese. 

Jeg har vært heldig og fått mange nye samarbeidspartnere i 2018. Det er mye morsomt som skjer, og høsten skal bli magisk. Jeg skal gjøre noe INGEN forventer av meg :P

Jeg har, som jeg har sagt, vært syk store deler av de siste ukene. Men jeg har jobbet for det. Jeg kan ikke alltid bare ta fri og ligge hele dagen i sengen. Som i går måtte jeg ta flere møter via skype og telefon for å få unna alt. 

Å få samarbeide med Knøttene, som er en utrolig flott butikk med barneklær i Mosjøen er jeg utrolig stolt av. Jeg jobbet faktisk der da jeg kom tilbake til Mosjøen i 2003. SÅ da de ville samarbeide med meg på en giveaway på facebook så sa jeg ja med en gang. De har også en superfin nettbutikk. Grunnen til at det tok litt tid å trekke en vinner var at jeg skulle teste ut et nytt system for å trekke en vinner. Men det fikk jeg ikke til. Så da brukte jeg det gamle systemet. 

Vinneren er Anette Carlsson. Gratulerer så mye. Ta kontakt med meg så får du gavekortet på kr. 5000.- 

Blusen jeg har på meg på dette bildet er kjøpt og betalt. Derfor er ikke dette en reklame fra Gina. Om jeg lenker inn med annonselenker da stiller saken seg annerledes. Da er det reklame og skal avsender nevnes. Men klær som jeg kjøper og betaler selg skal ikke merkes. Også slik som innlegget om tulipanene. Det er fritt frem for bloggere å skrive hvor de har vært og i hvilke butikker, uten å må merke det. 

Og bilder jeg tar til bloggen bruker jeg en app på, derfor er det noen av bildene hvor jeg ser inn i mobilen. Jeg har valgt å gjøre det sånn, og det funker for meg. 

Hvem vil jeg være? 

Jeg har bestemt meg for å være meg selv. Og om du ikke liker meg så foreslår jeg at du klikker deg inn et annet sted. Men om du får gode tips og liker det jeg skriver så sier jeg takk, og la oss slå følge videre. 

Jeg er meg selv. Kan ikke være noen annen enn det. Jeg klarer heller ikke å tilpasse meg de hundre menneskene som mener at jeg bør gjøre ting på en annen måte. Jeg må følge min plan, så må du følge din. 

Ha en strålende dag dere!

Erik tar over bloggen!

Hei og god morgen vakre mennesker ❤

Nå har jeg vært pjusk i 2 uker i strekk. I hele går lå jeg under dyna. Kun med unntak av henting i barnehagen, litt baking på kjøkkenet med minsten og en kjapp tur i butikken. Det er ikke bare jeg som er syk hjemme om dagen. Vi er flere. Så det gjør det hele ekstra koselig ❤

Men jobb og blogg ble det ikke så mye av i går. Så da Erik kom for å hjelpe til litt ( hente barn på trening) så spurte jeg han: Kan ikke du bare ta over bloggen i dag? 

Jeg synes jo det var en utrolig god ide. Så kan han si hvordan han ser på alt. Det er jo en stor forandring i livet hans også. 

Det morsomme med Erik er at han er veldig humoristisk så han reagerte med en gang og sa: Skal jeg skrive om pappakroppen da? Haha. Vi lo begge høyt. Ikke akkurat. 

Erik sin pappa er faktisk veldig flink til å bake og kunne lett hatt en fast spalte her inne :P 

Men vi fant vel ut at det var bedre at jeg bare sto over å blogge. Men Erik skal ta over bloggen en dag i nærmeste fremtid. 

Det blir litt sånn at har man ikke noe å melde så er det faktisk like greit ikke å si noe i det hele tatt. 

Minstemann og jeg har begynt vårt bakeprosjekt. Vi baker en 4 etg bryllupskake. Bare til info. Jeg skal skrive mer om den senere i uken. 

Håper dere alle har det fint ❤

Sender dere gode klemmer ❤

To stk lærerike uker

Annonse for Proviant

Jeg har nå i over et år blogget om matbudsjettet her hjemme og i januar i år, gikk jeg ut i VG og fortalte om at vår familie lever på et matbudsjett på 1000 kroner uka. Reaksjonene lot ikke vente på seg og mange spurte meg om råd om hvordan de kunne klare det samme. 

Saken er at vi nordmenn bruker masse penger på mat hver eneste uke. Og mye av det vi bruker penger på er når vi river med oss en hvetebolle eller en sjokolade på vei ut av butikken, ofte med blodsukkeret på bunnivå.

Uplanlagt mathandel flere ganger i uken er som et sugerør ned i lommeboka vår. Penger vi kanskje ikke har eller fryktelig gjerne skulle brukt til å reise på ferie med ungene eller på andre ting vi drømmer om.

Dette var en av årsakene til at jeg tente på konseptet fra Proviant som jeg var med å lansere for et par uker siden. Uker som har vært lærerike, men også krevende. Jeg har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger fra folk som så at dette var noe som kunne hjelpe dem, og som flere også ville teste ut. 

Men jeg har også fått noen kritiske tilbakemeldinger. Noen av dem har vært helt berettiget, mens andre er av en sånn art som jeg etterhvert har lært meg bedre og bedre å håndtere.

Det er ingen tvil om at vi snublet litt i begynnelsen og gjorde en del feil. Og i etterpåklokskapens lys ser jeg at ting ble kommunisert litt feil. 

Det er ikke sånn at du aldri trenger å dra i butikken med Proviant levert på døren, men det vil utvilsomt spare deg foren god del av butikkbesøkene. Det er med andre ord en god start på uka hvor du har alle middagene klare og i tillegg får en god del andre matvarer som brød, melk, egg og pålegg.

Med andre ord en kjekk og praktisk start på ei ny og hektisk uke.

Jeg vil også spole litt tilbake til å fortelle en ting til som gjorde at jeg tente på denne ideen i utgangspunktet. De som jobber i Proviant er genuint opptatt av produktet de utvikler hvor målet er å lage en matkasse som også passer for oss med en litt begrenset økonomi. En matkasse som skal gi litt ekstra, uten å koste veldig mye mer enn det den samme maten koster i butikken. 

Sannheten er at det faktisk finnes en god del familier som ikke spiser middager regelmessig og det er synd,  fordi det er rundt kjøkkenbordet familien samles. 

Men selv med gode intensjoner er det ikke alltid ting blir riktig fra starten av. Og det er også gjennom tilbakemeldinger fra dere at vi kan bli bedre, så tusen takk for alle tilbakemeldinger.

Tulipaner fra Amsterdam ❤

Det er ikke mye som ligner vår i Norge i dag. Jeg vil ha sol og små knopper som titter opp mellom rester av snø. 

Men om jeg ikke får det akkurat nå, noe jeg har forstått etter å ha sett værmeldingen, så blir det å lage vår inne ❤

Da jeg bodde i Amsterdam, eller i Amstelveen som det egentlig het, så ble jeg hekta på blomster. Jeg var heldig og fikk blomster hver eneste fredag. Både av familie, venner og kjæresten. I Nederland kjøper man veldig ofte blomster til hverandre før helgen. Jeg hadde derfor 3-4 buketter stående hver helg. Og da jeg flyttet til Norge var det en greie jeg bare ikke klarte meg uten ❤

Jeg husker da jeg for aller første gang skulle få se hvordan de krysset løkene med hverandre og lagde de nye fargene. Det var helt utrolig å se hvordan de faktisk klarte å lage det som i dag kalles "den sorte tulipanen" 

Jeg blir alltid glad av tulipaner og akkurat i dag har det vært en rosa bukett fra Floriss som har stått på stuebordet. 

Hele dagen i dag har gått med til møtevirksomhet og papirarbeid. Regnskap og innleveringer av kvitteringer. Det er deilig å være ajour. Alt av papirer er samlet inn i 5 rosa permer. 

Jeg har også bestemt meg i dag for å dra på noen messer fremover. Om noen uker er det en glutenfri messe i Lillestrøm. Den gleder jeg meg til å dra til. Så neste uke er det en stor båtmesse. Dette er også i Lillestrøm. Er det noen av dere som vet om messer med tema interiør, hus eller hage som er verd å besøke så gi lyd. Og om neon vet av et sted hvor det kanskje er samlet flere kjøkkenleverandører ved siden av hverandre så tar jeg gjerne imot tips om dette. 

Erik og jeg skal denne uken besøke Holmestrand. Der skal det visstnok være en butikk som har nydelige hagemøbler og jacuzzi. Blir spennende å se hva de har for noe fint. Noen som bor i nærheten som har tips til butikker innenfor interiør som er verdt et besøk? 

Og mens jeg er inne på tema interiør. Jeg har i alle år samlet på serviset Edme Plain fra Wedgewood. Jeg vet at Christianias Glassmagasin har dette men finnes det andre som også fører dette? Jeg tittet innom dem i dag på storsenteret på Jessheim. Christianias Glassmagasin altså, og guri så mye fint det var der. Jeg skal definitivt skrive ønskeliste derfra til bursdagen min ❤

Har du et servise å anbefale?

Pynter dere forresten til påske? Jeg har fått nyss om at årets farge er rosa. Altså påsken i år skal være rosa! Ingenting gleder meg mer haha. Kremmerhuset hadde masse rosa til påske for oss som er glad i rosa!

Har også shoppet litt nytt til bakingen ❤ Skal dele alt i et eget innlegg senere i uken ( ikke spons ergo skal ikke dette innlegget merkes) Må bare nevne at ingenting i dette innlegget er sponset eller anbefalt pga noen samarbeid ❤

Håper dere har en nydelig tirsdag ❤

Blogges ❤

Blåbærturen

Det var en nydelig sommerdag. 

Litt som i sangen, at Pelle sa til Kari, nå går vi bort i skogen for det er så mye bær. 

Og det var det. 

Jeg minnes skogene på Romeriket som magiske. Enda den dag i dag kan jeg gå langs Glomma og forundre meg over hvor høye trærne er eller hvor magisk lyset er, der solstrålene kjemper seg forbi grankvistene.

Det var alltid mye bær å finne når vi var på tur, og opplevelsene var fantastiske. Det endte jo som regel i pannekaker med blåbærsyltetøy. Hvilket barn elsker ikke det? Slike dager var favorittdagene mine. Mamma, pappa, Siv Elin og Heidi. Familieidyll på sitt beste ❤

Jeg spiste mer blåbær enn jeg samlet i bøtta mi, og jeg tuslet alltid noen meter bak mine eldre søstre. Det føltes trygt. Men det var noe som trakk meg bortover en halt annen vei. Jeg kan ikke sette fingeren på hva det var, men jeg kom et lite stykke unna mamma og pappa. Jeg husker jeg så at søstrene mine hadde funnet en vei og gått ned til den. 

Plutselig hørte jeg noen lyder av kvist som brakk. Jeg tittet opp og min første tanke var at jeg ville finne ut hva det var. Jeg husker at jeg også kjente en stemme i hodet som sa: Nei, ikke gå mot lyden. Men jeg var som paralysert. Det var som om jeg ikke klarte å gjøre det fornuften in sa jeg skulle gjøre. Det er nok derfor jeg husker denne dagen så godt, for jeg gjorde det jeg følte jeg ikke burde gjort. Jeg burde lyttet til stemmen som sa: IKKE GÅ MOT LYDEN!

Jeg gjorde altså det, og de neste sekundene føles som minutter og jeg husker de mest merkelige ting. 

Jeg sto plutselig 1 meter unna en elg. Jeg stirret rett inn i øynene. Det første sekundet var jeg ikke redd. Det var ikke før jeg hørte mamma rope: 

LØP, Anne Brith, LØP!

Jeg sto midt mellom masse kvister og støvlene mine var et nummer for store. Jeg klarte ikke komme meg ut og rundt fort nok. 

Med bare en støvel løp jeg, så fort jeg bare klarte. Mamma var altfor langt unna, og det er jo begrensninger på hvor fort en fireåring kan løpe med en voksen elg på slep. Hjertet hamret og adrenalinet pumpet. Jeg var livredd. Jeg gråt og ropte på mamma. Men jeg så henne ingen steder. Jeg trodde jeg skulle dø. Jeg var helt sikker på at nå, nå kom jeg til å dø. 

Jeg måtte komme meg ut av skogen. Lyset var redningen min. Det var enden på skogen. Jeg gråt og gråt, men kunne ikke stoppe. Jeg hadde en voksen elg i helene. Jeg hørte mamma rope: Løp Anne Brith. 

Det var helt forferdelig. For både mamma og pappa sto på den andre siden. Altså bak elgen, så jeg kunne ikke løpe mot dem, da ville jeg blitt løpt på og tråkket på. Det hele var over på bare noen sekunder. 

Plutselig kjente jeg to sterke armer løfte meg opp. 

Det var mamma. Hvordan hun hadde klart å komme seg forbi elgen og til meg er enda den dag i dag et mysterium. Men plutselig stoppet hun opp. Med meg i armene. Hun veivet og ropte som gal mot elgen, og den stoppet, så på oss og forsvant inn tilbake i skogen. 

Mamma. 

Det var første gangen jeg erfarte at mamma var den sterkeste av oss alle. Ingen andre klarte det hun klarte!

To ting preget livet mitt fra den dagen.

1. Jeg har siden da aldri hatt helt ro i meg når jeg går turer i skogen.

2. Jeg er livredd elg. 

Dog var denne opplevelsen ingenting i forhold til det som skulle komme......

Ikke ta på deg slike klær, Anne Brith!

Inneholder reklame  - Gina Tricot

Altså er det mulig?

Kan noen skrive en liste til meg på hva jeg kan og ikke kan ha på? Og da mener jeg ifølge alderen min. 

Her er noe av det jeg hører: 

 • Er du over 35 skal du ikke bruke pastelfarger!
 • Damer over 30 skal ikke bruke tights. 
 • Du bør absolutt ikke gå med hullete jeans, hvor gammel er du?
 • Kort shorts er ikke og, ei heller kort skjørt. 
 • Alle over 40 bør ha lange ermer på topper. 

Jeg skjønner det ikke. Opplys meg gjerne slik at jeg kan lage en liste over det jeg IKKE bør ha på meg. 

Den gule skjorten ( annonselenke) er så utrolig fin. Nå har Gina den også i grønt! ( annonselenke) Helt nydelig!  Buksen (annonselenke) er litt høy i livet og kan definitivt anbefales for oss som har fått barn. Jeg liker disse buksene som holder alt litt ekstra på plass. Men pass på, det er hull i dem :P 

Jeg synes beltet er litt snarlikt Gucci sitt belte og likte det med en gang jeg så det. 

Se alle beltene i forskjellige farger her (annonselenke) 

Gul skjorte  /  Bukse  / Belte   (annonselenker)

Rosa er tydeligvis en farge man skal unngå når man har nådd en viss alder, men jeg elsker genseren. Den er en av bestselgerne hos Gina Tricot. Jeg valgte en lysere jeans  (annonselenke) til denne rosa genseren.(annonselenke)  Med samme beltet (annonselenke) som over. 

Så har jeg en utrolig søt og helt basic hvit skjorte (annonselenke) under. 

jeans  / rosa genser / belte /  hvit skjorte (annonselenker) 

Mange mener mye om klær på andre. Men hva om vi rett og slett begynte å bedømme mennesker vi møter ut fra hva de gjør, sier og er som personer, i stedet for hvordan vi ser ut. Noen liker rosa, andre gult. Jeg elsker å ha litt farger på meg til tider og jeg tenker i alle fall ALDRI på at jeg ikke kan handle noen steder fordi jeg er for gammel. 

Er det aldersgrense på visse butikker? Føler du deg "for gammel" for å gå i visse klær? 

Jeg elsker både Gina Tricot og Bik Bok. 

Hva med deg? 

NY SESONG Bloggerne - Dette skjer!

Reklame for Bloggerne

Tja jeg vet ikke helt om dette bildet trenger noe mer omtale enn det dere ser. Jeg har jo alltid sagt at jeg elsker å stryke klær, og slik står jeg altså hjemme når jeg er alene. Det blir noen hysterisk morsomme øyeblikk denne sesongen og jeg presset nok en del grenser i fjor høst. 

Det hele startet med Annika sitt uttak. Vi hadde jo mer eller mindre bodd i hallen hele sommeren, og da jeg innså at Annika kanskje ikke kom til å komme med på laget hadde jeg en stor klump i magen. Jeg tenkte masse tanker akkurat de dagene. 

Her ser dere Annika på uttak: 

Denne sesongen er det jo to nye fjes med også: Julianne ( Pilotfrue) og Jørgine ( Funkygine) Jeg gleder meg sånn til å se hva de har gjort i sesongen. Jeg vet jo at Jørgine giftet seg og at Julianne ble gravid, men øyeblikkene gleder jeg meg til å se!

Selv byr jeg på herlig nordnorsk galskap.

Se hele promoen her :P 

Den vanskelige kjærligheten ❤

Inneholder reklame - Gina Tricot

Rød genser // Belte // Bukse Zara (annonselenker)

Jeg har nok frem til nå ikke hatt så altfor mye hell i kjærlighet. Men jeg har alltid prøvd, om jeg har møtt noen ny, å starte med blanke ark. Det er utrolig viktig å ha tillit til hverandre fra første dag. 

For meg har det ikke skortet på tilliten, for jeg er et menneske som alltid tenker positivt om andre, til det motsatte er bevist. Men det har vist seg at min store utfordring har vært å åpne meg opp for andre. Altså å gi hele meg. 

Jeg vet ikke om det høres riktig ut for deg som leser dette, men jeg har alltid i enhver relasjon, helt siden jeg ble sviktet for første gang, hatt en slags mur rundt meg. Og den jeg var sammen med hadde vanskelig med å trenge gjennom akkurat den. 

Kjærlighet var alltid komplisert. Det var alltid noe som gjorde at jeg ikke klarte å gi hele meg. Jeg hadde alltid en back-up plan. Skjedde det noe som grenset til å være uakseptabelt så var jeg nesten på vei ut døra. Alltid klar til å ta frem back-up planen og fortsette alene. 

I går før Erik og jeg sovnet spurte jeg Erik: Er vi gode venner? 

Han forsto nok ikke helt hva jeg ønsket å finne ut, men svaret han ga meg var akkurat det jeg også har gått rundt og tenkt på. Han sa: Anne Brith, for meg er en kjæreste også en bestevenn. Kjæreste og bestevenn er det samme. Hva tenker du? 

Jeg måtte jo si at jeg tenker det på akkurat samme måte, men det er skummelt. At jeg føler jeg har fått en bestevenn og kjæreste i ett. 

Det er rart hvordan livet kan forandre seg ved å møte kjærligheten ❤ Jeg merker at jeg er mer rolig enn jeg noensinne har vært. Jeg har blitt så godt mottatt, og Erik tar vare på meg på en måte ingen har gjort før. Vi konkurrerer ikke om hvem som er best. Han sier aldri noe negativt om noen mennesker eller situasjoner han havner i. Han er bare god. 

Jeg husker at jeg freaket ut i forrige uke da vi manglet en unge. Han spurte meg rolig midt i min hysteriske opptreden: Er det slik du er på ditt verste? 

Haha, ja det er nok slik jeg er. Og kanskje verre enn det. 

Godhet avler godhet. Og med godhet over tid, rives de selv den høyeste mur ned! 

Rød genser // Belte // Bukse Zara (annonselenker)

Alle mot en!

Inneholder reklame for Poppydesign 

I går begynte jeg å skrive på min historie. jeg har skrevet 4 innlegg nå om tiden før livet ble snudd opp ned. Men i hodet mitt har jeg skrevet mange flere. Jeg har tenkt så mange ganger at jeg skulle skrive om ting. Om situasjoner jeg har kommet i, hvor jeg har følt at jeg sto helt alene i stormen. 

Alle mot en. 

Det kan høres vanskelig ut, og mange skriver til meg for tiden at jeg må være fryktelig tøff som klarer å stå i ting. Særlig kommentarfeltet bærer ikke akkurat preg på gode og lyse dager. Men jeg skal helt ærlig fortelle dere at akkurat det er min minste bekymring. Jeg har alltid turt å si hva jeg mener. Det var ofte jeg som måtte ta opp ting, når vi skulle diskutere. Enten det var på skolen eller i jobb. De fleste kom til meg. Du tar det opp Anne Brith. 

Alle de stormene har gjort meg til det mennesket jeg er i dag. 

Alle mot en er altså ikke det verste du kan oppleve. Det verste er om du lar alle få såpass tilgang på dine egne verdier og tanker at du tilpasser deg. 

Ny uke - nye muligheter. 

Det vil alltid være noen som ikke liker det jeg skriver, men jeg har sagt det før og sier det igjen: Om min blogg får deg rasende, i dårlig humør eller gjør at du får vondt i magen, så synes jeg du skal bruke energien din på andre ting. Jeg skriver slik jeg alltid har gjort. Og jeg vil alltid være den som tar opp vanskelige tema. 

En annen ting jeg har sagt før er at verden aldri ville beveget seg fremover om vi ikke hadde hatt kritikere. Røster som min, som sier ifra om de føler at noe ikke er riktig. Så fortsett med det!

Jeg leste meg litt opp på merking av reklame før helgen. Det skal tydelig merkes hvem samarbeidspartner er i tilfeller av reklame. Det har jeg ikke fått med meg også gjaldt på facebook/snapchat etc. Det burde jo være innlysende men jeg skal heretter være enda mer tydelig og fortelle dere hvor reklamen kommer fra. Jeg sjekket 4-5 bloggere i går og fant feil på alle bare fra den siste uken, så jeg skjønner så godt frustrasjonen deres. Her er det skjerpings! Vær snill og fortell meg om det er noe dere mener jeg har merket feil! Sammen er vi enda bedre ❤

Denne uken blir så fin ❤ Jeg har ingen store planer, annet enn å rydde i klesskapet mitt haha. Jeg vet ikke om jeg tør å vise dere bilder derfra, men det skal i alle fall ryddes her hjemme. 

Planneren min er altså fra Poppydesign, samme med blyantene! Med koden ANNEBRITH20 får du 20% rabatt i nettbutikken poppydesign.no 

Klare for NM ❤

I dag var det generalprøve i Tigershallen. Alle konkurranselag var tilstede. Men vi som foreldre fikk ikke se, så jeg måtte ta et bilde av Sven og Annika før de dro. 

For noen fantastiske, fine måneder det har vært, siden de begge startet på nye lag i Tigers ❤

Litt under 2 uker igjen og jeg har booket meg inn på hotell sammen med Espen ( minstemann av de tre) Han skal opptre med sitt lag. Så det blir hans første møte med NM-matta. Guri så jeg gleder meg. Nå skal jeg virkelig NYTE, for det blir faktisk første gang uten kamerateam på slep. Bloggerne har jo fulgt oss helt frem til Norwegian Open som var i november. Gleder meg masse til å se det på tv, men nå blir det altså uten Bloggerne. 

Jeg er utrolig stolt over hvordan disse to har klart å sjonglere masse lekser og trening. Sven har ofte sittet hele søndager, som i dag, med lekser. Det har vært ekstremt masse innleveringer og prøver, og oppnå såpass gode resultater som de har gjort så langt er kjempebra. 

Annika har merket at tempoet skiftet fra i fjor til i år og hun har brukt dette første året på elitelaget til å gjøre seg opp erfaringer. Trene og lære. Og det er to klare cheerledere i heimen. 16. mars reiser vi nedover! 

Målet er en EM plass. Begge lag kjemper om det. Det er 1. og 2. plassen som får reise til EM. Og det er stor sjans for at begge får reise. For meg blir det da en litt slankere lommebok, det skal jeg innrømme, men jeg kan jo ikke ønske noe annet for dem. 

Cheerleading er ikke en billig sport, men er det noe sport som er det i Norge i dag? Treningsavgift og NM deltagelse for alle ble rundt kr. 13.000.- Så kommer hotell og alt annet i tillegg. Men dette er en stor del av vårt liv og jeg heier og støtter dem alle 100%.

Klarer dere å se den lille tingen Annika og jeg har likt i ansiktene våre? Man ser det veldig godt på dette bildet. 

Nå er det bare å trene masse siste ukene så braker det løs!

Vi gleder oss veldig ❤

 

 

Min historie - Ingen hemmeligheter

Anne Brith 3 år ❤

Alt startet her.

På Sørumsand. 

Mitt aller første minne er fra sandkassen utenfor et hus som på langt nær var ferdig bygd. Det var en fredelig og god atmosfære. Slik det nesten alltid var hjemme. Jeg sier nesten, for det er en episode som jeg aldri glemmer. Den skal jeg komme tilbake til senere. 

Solen skinte og jeg hadde fått meg en ny bukse. Bukseselene holdt den oppe da den var hakket for stor, men jeg hadde arvet den fra min favorittsøster Siv Elin. Ingen har noen gang vært så glad for en bukse som egentlig var for stor. 

Jeg lekte sammen med kjæresten min. Han var også 3 år. Eller var vi kanskje 4 år? Sigbjørn var den snilleste personen jeg visste om. I dag er jeg usikker på om han hadde samme tanker om vårt "forhold" som jeg. Men det var noe søtt over det hele. Han var alltid der. Uansett. En dag skulle vi gifte oss. Det var jeg 100% sikker på.

Tiden på Sørumsand var preget av ro og harmoni. Jeg husker vi hadde mange venner og vi ble ofte inviterte på besøk. Bringebærsaften vi fikk av en "tante" Aud, glemmer jeg aldri. Hvor ble det av Aud, tenker jeg noen ganger. Da jeg var 3 år var Aud, ved siden av min mor, den personen i livet mitt jeg stolte mest på. 

Det var glade dager. 

Jeg husker årene på Sørumsand som kun solskinn og varme. Utrolig glade dager og det gjorde at jeg fikk et varmt og godt forhold til alle rundt meg. Jeg var trygg og fikk alltid spillerom for å være meg selv. Det var mye kjærlighet hjemme hos oss. Mamma og pappa jobbet, men ikke så mye at vi barna ikke fikk den omsorgen som vi trengte. Mamma lærte meg at alle drømmene mine kunne blitt virkelighet. Hun sa så ofte: Du klarer det Anne Brith. Hun slapp meg så ofte til. 

Mamma var veldig nøye med at vi jentene skulle bli selvstendige. Jeg tror hun ville at vi skulle oppnå det hun kanskje ikke fikk gjort. Hun var streng, men rettferdig. Og hun overøste oss med kjærlighet. Det var i alle fall slik jeg så det fra mitt ståsted. 

Jeg var minstejenta i en flokk på 3. 

Selv om vi ble oppdratt så likt som mulig følte jeg meg alltid annerledes. Mer om det også senere. 

Sørumsand var glade dager. 

Helt til den vonde beskjeden kom. Da forandret alt seg og livet mitt ble snudd på hodet ..... 

Jeg legger alle innleggene fra "Min historie" inn under kategorien MIN HISTORIE - Så blir de lett for dere å finne. Det er ikke planlagt noe når neste innlegg kommer.

Alle gjør feil, også jeg ❤

Hver eneste dag får jeg høre alt jeg gjør feil. Mye er berettiget, og får meg til å tenke gjennom min rolle som blogger. 

Jeg får høre at jeg må skrive bedre, være en bedre mamma, ikke bruke visse produkter, ikke kle meg slik jeg gjør og det er mange tips dere deler om hvordan jeg både kan se bedre ut og være en bedre person. 

Takk til alle dere som er kritiske og som spør direkte. Jeg digger at dere tar kontakt på snapchat og sier ting rett ut. Hvorfor ikke bare spørre kilden når man lurer på noe? Det er jo da man får vite hvordan ståa er ❤

Jeg gjorde en feil i går som er nesten litt utilgivelig. 

Jeg la ut en snap, uten at jeg så at noen dro ned bh til den ene jenta på snappen. Jeg så det virkelig ikke og ble gjort oppmerksom på det etter en time. Da satt jeg i en taxi og skulle slettet snappen da, men glemte det. Også fordi hun som ble snappet bare lo av det hele. Og helt ærlig så var det nokså langt unna. 

Jeg skjønner enda ikke hvordan det går an at jeg ikke så det. 

Jeg burde vært enda mer kritisk til hva jeg legger ut, og det har fått meg til å tenke veldig på hva det er jeg deler. 

Slike snapper hører ikke hjemme på min mystory. Jeg er ikke mot å vise nakenhet, men da må det nesten være min egen kropp jeg deler. 

Så beklager så mye for det, og beklager til dere som venter på et innlegg som skulle komme på fredag. Jeg har på langt nær glemt det, men jeg kan ikke dele det før jeg har snakket med de som er involverte og det skjer til uken. 

Jeg prøver så godt jeg kan å sjonglere tilværelsen som alenemor til 4 og jobben som toppblogger. Men det er ikke alltid like lett. Jeg kan definitivt bli bedre på merking av reklame også, men jeg gjør absolutt ikke noe for å skjule at jeg har fått ting. Jeg føler at jeg er nokså åpen rundt mine samarbeidspartnere. 

Fortsett gjerne å si når ting er feil merket. Sammen med dere kan jeg bare bli bedre. Men vit at jeg ikke har noen onde hensikter med bloggen eller med hva jeg skriver og deler. Alt jeg ønsker meg for mine barn er å leve lykkelig og oppnå de drømmer og mål som vi har satt oss. Jeg vil ikke skade noen på den veien.

Håper dere får en fin søndag kveld  ❤ 

Derfor gjorde jeg det!

I dag har det haglet inn med spørsmål. Jeg skal ta for meg alle men tenkte å starte med noen av de mest kritiske. 

Hvorfor har du slettet kommentarer og blokkert folk på Instagram og Facebook?

La meg bare si en ting veldig klart. Jeg tåler en god del. Jeg tåler at mennesker er uenige med meg og jeg slipper gjennom masse kritiske og slemme kommentarer på bloggen. Men den siste tiden er det 2-3 stykker som har kommentert langt ut over det som var greit. Jeg husker den tiden da jeg og Sophie Elise var i Anti, og vi satt og snakket om drapstruslene hun fikk. Jeg husker jeg tenkte: Herregud, drep Anne Brith. Vil det noen gang komme om jeg står på topplisten over en tid? Og vet dere, det har det. I fjor høst kontaktet jeg politiet, men i Norge i dag er det sånn at har man ikke nok bevis så nytter det ikke. Jeg går ikke med en ip adresse til politiet. Jeg bestemte meg for å vente så lenge at jeg fant ut hvem det var. En dag ville de ikke klare å dy seg og ville de kommentere på facebook eller Instagram med fullt navn. Og det skjedde. For å finne ut hvem dette var, var jeg nødt til å blokkere folk. Jeg måtte også blokkere noen uskyldige. Det beklager jeg. Det er snakk om 10-12 stykker og til dere som har blitt blokkert og mener det er feil, så send meg gjerne en epost eller ring meg på 91522976. Så kan vi løse opp i det. 

Kommende uke drar jeg til politiet med alt av info. Det er nokså mange kommentarer over en periode på 1 år og så får det bli opp til politiet hva de skal gjøre. Saken blir nok sikkert henlagt men om personene kanskje har andre slike anmeldelser på seg så vil det kanskje nytte om det kommer inn flere. 

Sånn er ståa på den saken. 

Man skal ikke hate noen bare for å hate. Man skal heller ikke gjøre noe som kan skade andre mennesker. Hvis du sender en epost til en av mine nærmeste, kontakter mine samarbeidspartnere med intensjon om kun å skade meg, om du stiller opp på arrangementer jeg er på, kun for å følge med på meg og kritiserer meg, sprer løgner om meg og deler usannnheter om meg, så er grensen veldig kort til å kalle det stalking eller hets/injurie. Les gjerne mer om injurie HER

Trippel filter test

Før du forteller meg noe om min venn, kan det være en god idé å ta et øyeblikk og filtrere det du skal si. Det er derfor jeg kaller det trippel filter test. Det første filteret er sannhet. Har du forsikret deg om at det du skal fortelle meg er sant? » «Nei,» sa mannen, «faktisk har jeg bare hørt om det.» «Greit,» sa Sokrates. «Så du vet egentlig ikke om det er sant eller ikke. La oss nå prøve det andre filteret, filteret om godhet. Er det du er i ferd med å fortelle meg om min venn godt? «Nei, tvert imot ?» Sokrates fortsatte «Så du vil fortelle meg noe dårlig om ham, og du er ikke sikker på at det er sant. Du kan fremdeles bestå prøven, fordi det er ett filter igjen: filteret om nytten. Er det du vil fortelle meg om min venn til noen nytte for meg? » «Nei egentlig ikke ???» «Vel,» konkluderte Sokrates, «hvis det du vil fortelle meg hverken er sant eller godt eller enda til nyttig, hvorfor fortelle meg det i det hele tatt?»

Hvorfor blir kommentarer fra deg så rare? 

Akkurat nå er det en teknisk feil som gjør at når vi bloggere svarer i appen så kommer det opp masse rare tegn. Vi har sendt det inn til teknisk. Beklager dette, jeg skal prøve å svare på alt via mac. 

Hva gjør du for å komme deg opp på bena igjen når du blir slått i bakken? Har du noen tips til meg?

Det er vanskelig å gi et bestemt råd for dette da det er så mye forskjellig som kan spille inn. Men for meg er det viktigste å gå tilbake til basisen. Da nullstiller jeg meg, går gjennom hvor mange mennesker jeg har rundt meg som er glade i meg, og bruker tid på ting som gjør meg godt. En tur ut, lytte til musikk eller baking. Vi klarer ikke ha et liv bare fylt med gode dager. Også jeg har vonde dager, og den siste uken har vært et helvete for meg, men også jeg må ta meg selv i nakken noen ganger og ikke være så dramaqueen, så går det som regel over :P 

Hvorfor henger du hele tiden med folk fra Paradise Hotell?

Flere grunner men 1. Vi er kollegaer og jobber godt sammen. 2. Jeg hjelper noen av dem og håper at når jeg slutter å blogge så vil jeg bli en god manager for disse fine folka. 3. Jeg er oppriktig glad i Sofie og Andrea! 

Har du lyst på flere barn? 

Nei, jeg er happy med mine 4. Husk at en vil bli hjernekirurg, en studere på Harvard og bli advokat, en vil bli etterforsker og siste vil bli lege, så det er mye å følge opp her ❤ Jeg tror jeg kan bli ruinert når de starter å studere! 

Vil Erik har barn? 

Ikke egne, men han digger mine og har neste daglig kontakt med mine eldste på snap og meldinger ❤

Hvor er barna når du er borte?

De er enten hjemme eller sover hos venner. Sven blir 15 år om 1 mnd og klarer seg helt fint en natt alene. Men er ikke han hjemme så kommer jeg alltid i tide hjem på natten. Og jeg drar aldri på fest om minstemann er hos oss. Så har vi naboer også og venninner som passer på og kommer innom ❤

Er barna store nok til å være alene? 

Ja.

Hvordan har du blitt så god til å bake?

Jeg tror det var da jeg opplevde min største krise i livet. Jeg var så såret og lei meg og brukte bakingen som terapi. Langsomt men sikkert fant jeg gleden i livet og bakingen ble på en sånn måte min beste venn ❤

Kan du lage et blogginnlegg om klesskapet ditt?

Jepp, det skal jeg gjøre!

Har alle barna samme far?

Nei, jeg bruker å si at alle har 4 forskjellige fedre. Bare for å se om noen har fordommer og reagerer. Det er hysteriske øyeblikk som har kommet ut av de svarene mine når jeg sier at jeg har 4 barn med 4 forskjellige. Men sannheten er at jeg har 3 med en nederlandsk mann og 1 med en flott fyr fra Sørumsand.

Kan du dele mer om livet ditt før du ble kjent?

Ja, jeg skriver på det nå. Jeg har tenkt til å dele det jeg først tenkte å dele i en bok, her på bloggen. Hvorfor skrive bok når jeg faktisk har en virtuell bok her. Første innlegg kommer snart ❤ Min historie - Ingen hemmeligheter mer ❤ 

Hvordan holder du motivasjonen oppe til å blogge?

Jeg vet faktisk ikke. Jeg har noen ting som gir meg motivasjon og som henger rett ved siden av sengen min. 1. Bilde av drømmehuset 2. Noen quotes fra en bok 3. En stygg kommentar jeg har klippet ut hvor det står: Ansiktet ditt ser ut som et rumpehull og du vil aldri bli en kjent blogger. De kommentarene får meg til å gi ekstra gass hver dag. Litt sånn fandenivoldsk tanke at: Jeg skal faen meg vise dem. 

Hva er den største forskjellen fra å være alene til å ha kjæreste? 

Oj shit, det er et godt spørsmål. Det som jeg merker mest er at jeg har fått en veldig ro. Erik er utrolig varm og en snill person. Han ville aldri gjort noe for å såre meg. Han har fra dag en vært mer trygg på at dette ville vare enn meg. Jeg er mer glad og har fått det bedre enn jeg trodde jeg kunne ha det. Og så er det deilig å ha en samtalepartner. Erik er smart og hjelper meg opp om jeg er nede, og bidrar her hjemme når han er på besøk. Største forskjellen er vel at jeg slipper å bruke så mye tid på Tinder haha. Jeg synes det er deilig å ha en kjæreste og har bestemt meg for å gjøre det jeg kan for at også han skal være lykkelig ❤

Hvordan får du så mye volum i håret ditt? 

Dette har jeg lurt på selv. Jeg bruker gode produkter for håret og har en knallflink frisør: Toofan. Ikke spons :P Jeg føner håret mitt altfor ofte men det vokser helt vilt om dagen. Og jeg tror det har mye med at jeg rett og slett trives, sover godt og har det generelt bra. Så spiser jeg jo tabletter for det ene og andre om dagen så mulig det er derfor. Kanskje jeg skal lage et innlegg på alt jeg pakker i meg ila en dag? :P 

Det var noen av spørsmålene. Neste søndag skal jeg dele et nytt slikt innlegg. Så bare spør i vei. 

PS. Dere som spurte om barna, youtube og Vlogger. Det kommer ❤ Men barna må få styre det der selv.

Gode klemmer herfra ❤

 

 

 

 

Livets overraskelser...

Reklame // Annonselenker GIna Tricot

BLUSE Polkadot  //  BELTE Sort  (annonselenker) 

Livet er fylt av overraskelser dere ❤

Noen kommer litt for brått på og klarer man rett og slett ikke fordøye, mens noen overraskelser skulle man selvsagt vært foruten. Særlig de vonde. 

Men jeg har sluttet å overraske meg over hvordan mennesker kan vise seg å være totalt annerledes enn det man trodde. Det skjer heldigvis ikke så ofte, men eneste lærdommen må bli: Man må bruke lang tid på å bli kjent med noen før man deler hemmeligheter med dem. Hvis ikke kan man oppleve å bli såret.

For meg har det vært en del aha øyeblikk denne uken. Det startet med at jeg var i møte med min regnskapsfører. Etter møtet hadde jeg en avtale med en rådgiver i en bank. Det er fint å få oppdateringer på hvordan ståa er økonomisk, særlig når man er alene og har lyst å kjøpe seg hus. Jeg ble positivt overrasket og jeg gleder meg mer enn noensinne til å starte jakten på en bolig ❤

Jeg lå også syk denne uken. I 3 hele dager måtte jeg mer eller mindre flytte på avtaler og avlyse en del morsomme ting. Det er når man er syk man virkelig merker hvem som er de gode støttespillerne dine ❤ 

I går kveld endte dagen litt trist for meg :( Når jeg er litt nedfor og lei meg så bruker jeg som regel ta meg en varm dusj og smøre meg inn med gode kremer. Det gjorde jeg før jeg la meg i går og våknet opp mye mer kvikk enn jeg har vært på lenge. Kveldens planer ble dessverre avlyst så jeg og barna har kvelden for oss selv. DET er lenge siden! Ettersom pappaen til Christian har bursdag i dag er det stor sjans for at turen går innom der. Men i dag skal store deler av dagen brukes til å rydde i kjøkkenskapene. Det trengs!

Jeg fikk også tak i pasjonsfruktpure i konsentrert form og skal i dag endelig teste ut de dessertene jeg har gått og tenkt på i ukesvis :P 

Håper dere har det bra! Gode klemmer ❤ 

New beginnings are often disguised as painful endings- Lao Tzu

 

Ny mann - Hvilken rolle skal han ta?

Hvordan løser man at en ny voksen kommer inn i livet til barna?

Vi hadde jo snakket om dette før barna fikk møte Erik, men vi lagde ingen slagplan. Mange mener jo at fordi jeg nå har en kjæreste så er jeg ikke lengre alenemor, men der kan jeg bare oppdatere dere på mine tanker rundt dette: Erik skal ikke ta noe som helst ansvar for mine barn, ut over det å være en ekstra voksen. 

Jeg har vært i et forhold før hvor den som kom inn tok en rolle som "en slags lederrolle" og det fungerte ikke. 

Jeg har lagt et såpass godt grunnlag for mine barn frem til i dag og det er totalt unødvendig at det skal komme en annen person inn og mene og bestemme over dem. 

Jeg er også nokså klar på at jeg har klart meg alene med barna i så mange år at jeg ikke trenger en person inn i livet mitt som skal ta over noe ansvar. Jeg står opp på morgenen, jeg lager maten, jeg følger opp skolen, jeg henter og bringer og det er meg lommepengene kommer fra. 

Erik kan tilføye det barna ønsker han skal tilføye. Og for oss har det blitt en god venn og samtalepartner. Han har blitt en de har kontakt med på sine premisser. Og de kommuniserer via Instagram, snapchat eller meldinger. 

Han har tatt en rolle i livet deres som de føler seg komfortabel med. Det er den rollen vi valgte for dem. 

Om dette er best for alle, det tror jeg langtfra, men dette er det som fungerer for oss. 

Det er helt klart at det å få en ny voksen inn i livet vil skape både utfordringer og spørsmål. For oss har det vært viktig å snakke åpent om hvem som allerede er tilstede i livet til barna og hvilke roller de allerede har. Alle har en pappa og det er ingen som skal erstattes! Og så fortelle, særlig de minste hvordan vi ser på ting. Barn har ofte helt andre tanker enn det vi voksne har. 

Det kan plutselig dukke opp rare spørsmål hjemme hos oss, og vi som voksne må være veldig åpne på å ta imot disse. Og er det noe vi selv ikke vet svaret på, så sier jeg også ofte: Jeg vet rett og slett ikke svaret på dette. Altså barna får ofte høre fra meg at jeg heller ikke alltid vet. 

Så lenge vi er åpne og ærlige om alt tror jeg barna vil føle at de både blir sett, hørt og tatt vare på :)

 

Snart helg ❤

Nå er det snart helg dere ❤

Formen min er stigende men enda ikke helt 100%. Men det er Kick Off i dag hos Egmont, så jeg skal ta på meg noen klær og komme meg inn til Oslo. Jeg blir nok ikke med på festen i kveld. Det får de yngre og friske ta seg av :P 

Ting har stabilisert seg her hjemme. Men selv om ting begynner å falle på plass så er det mange tanker rundt det å flytte på seg. 

Et av de største argumentene til nå har vært Tigershallen. Men det er også en annen ting som spiller en stor rolle her og det er at jeg faktisk ikke trives på Sørumsand mer. Hver gang jeg er i Oslo føler jeg meg fri, og så fort bilen kjører inn over åkrene mot Sørumsand så kjenner jeg at jeg føler meg fanget. 

Ettersom denne familien består av mamma og 4 barn så er det 5 stykker som skal få lov til å si sine meninger her og alle skal veie like tungt. Når minste i tillegg har en fantastisk far som stiller opp mer enn 100% så gjør dette valgene enklere. Men det er fortsatt ikke et enkelt valg. Tro meg. 

Jeg kan jobbe hvor som helst. Dermed er jeg ikke avhengig av et sted som Sørumsand. De eldste barna begynner sånn smått å tenke på videregående og har valgt ut skolene de ønsker å gå på. Det er ikke skoler i nærheten. Jeg prøver å ta valg som gjør det lett for alle å få en bra fremtid. 

Så blir også veien litt til mens man går. 

Flytter vi ut av Sørumsand så er det fordi jeg og barna ser på det som det beste alternativet. Vi har fulgt med på hussalg her i nærheten det siste året og det har ikke vært mange boliger vi har vært påvisning på. Ved å utvide horisonten vil vi kunne øke sjansen på å få drømmeboligen. 

Og hvem vet, kanskje minsten blir med? Det valget er det ingen andre enn oss her hjemme som skal ta!

Jeg har fått noen kommentarer på at jeg er en dårlig mor om jeg velger å flytte. Men jeg mener bestemt at en god mor måles ikke i antall netter du er sammen med ditt barn. Om jeg er sammen med minstemann 4 netter annenhver uke, så gjør jo ikke det meg til en dårligere mamma. Det er utrolig hvor mye andre skal menge seg med ting. 

Jeg tenker på dette daglig. Og flere ganger om dagen. Det er et stort puslespill som skal legges. Et av barna har store ambisjoner og ser en fremtid på et annet sted enn her. Jeg må lytte til alle. Jeg skjønner at dere bryr dere og vil dele meningene deres med meg, men jeg må ta dette valget. Og det er jeg som skal leve med det i ettertid også. 

Jeg er den beste moren jeg kan være for mine barn. 

I denne prosessen ser jeg mer muligheter enn jeg ser utfordringer. VI er forskjellige! Du og jeg. Husk på det. Jeg flytter ikke fordi jeg har funnet meg en kjæreste. Og jeg higer for all del ikke etter å bo i Bærum. Det kan jeg love dere. 

Men om veien vår leder oss dit, og vi alle er lykkelige ved det valget, så må vi kunne få leve med det. 

Uten at jeg får høre at jeg er en dårlig mor. 

Mine barns ønsker og velvære har siden 2009 stått som nummer en. Jeg har i nesten 9 år nå gjort alt for at mine barn skal få et trygt, godt og stabilt hjem. Jeg har jobbet for at de skal ha materielle goder, muligheter til å hevde seg på skole og fritidsaktiviteter. Jeg har i disse årene lært dem å svømme, jeg har fulgt dem alle på fotball, dømt kamper i håndball og sittet i Tigershallen noen uker 6 kvelder på rad. 

Jeg har lært dem å lese, regne og da jeg selv ikke klarte å følge opp leksene jobbet jeg enda hardere for å få råd til å gi dem privattimer i visse skolefag. De har fått holde bursdager på trampolineparker, megazone, klatreparker og andre kule steder, og de har alltid hatt utstyr som slalomski, langrennski, skøyter og sykler i orden. 

Ved siden av dette så har jeg prøvd å snakke varmt om alle mennesker jeg møter på min vei, slik at de også kopierer måten å snakke varmt om andre mennesker. Jeg har prøvd å lære dem å ta vare på andre og ikke se forskjeller i mennesker. 

Alle disse tingene har vært min første og eneste prioritet. Og det vil det fortsatt være. Minstemann er såpass heldig at han har en mamma og en pappa som gjør alt dette for han, derfor kan jeg slippe litt av taket på det. Jeg må ikke følge opp på alt det, slik jeg har gjort på de andre 3. 

Det synes jeg er ekstremt deilig. Å vite at han har en pappa som maser om ekstra tid med han, en pappa som kommer syklende forbi og spør etter om han kan ta han med på noe gøy midt i min uke, og at han har en pappa som elsker å tilbringe tid med han og som gir han kunnskap om alt som rører seg i verden. Jeg ser jo at minstemann utvikler seg på en helt fantastisk flott måte. Jeg er langtfra blind. 

Å se og vite alt dette gir meg ro og troen på at han har det bra. Uansett om vi bare sees i helger. 

Heldigvis er vi i 2018 og er fedre likestilt mødre. Og fedre som tar ansvar, er tilstede og gjør en god jobb, de skal jammen få den skryten de fortjener. et barn MÅ ikke bo 100% hos moren for å ha det bra. Jeg har aldri vært forstander for at et barn skal bo 50/50. Og derfor føler jeg at dette er riktig for oss. 

Helgen er snart rundt hjørnet. 

Tro meg når jeg sier at det er mange tanker i hodet mitt til enhver tid. 

Men det aller viktigste for oss alle er å ha det bra. Og hvordan jeg og barna skal ha det bra er opp til oss å bestemme! 

Gode klemmer ❤

Save the date ❤

I dag er det akkurat 6 måneder igjen til den store dagen ❤ Jeg har akkurat trykket bestill på invitasjonene som skal sendes ut. Save the date-invitasjoner skal også lages og det er mye å tenke på akkurat nå kjenner jeg. 

Familier skal inviteres, middag skal velges og jeg må lage ferdig budsjettet ❤

Sven skal konfirmeres 2. september og vi skal feire det 1. september! 

Jøye meg, hvor ble tiden av? 

Jeg skal jo stå for et kakebord, for organisering og valg av både servietter, farger og smaker. Sammen med Sven selvsagt. Neste uke skal vi ta turen til herregården som vi har booket og jeg gleder meg veldig! 

Sven må jo ha en ny dress også og vi må finne ut hvordan vi skal ta imot alle som kommer med fly! 

Er jeg for sent ute med planleggingen eller? Jeg føler jeg har mye i orden allerede, men jeg skal jo jobbe ved side av dette og jeg skal bake store deler av kakebordet. Bare 2 uker før konfirmasjonen skal jeg bake til 2 bryllup også. Så det blir en travel august. Det skal jeg love dere. Enn om det blir flytting midt oppi dette? 

Bevare! Her er det bare å holde hodet kaldt ❤

Blomster må jo også bestilles. Det blir jo som et bryllup dette her. Heldigvis trenger jeg ikke tenke på maten som skal serveres. Gjestene er inviterte fra fredag og det blir feiring på lørdag. På søndag er det selve konfirmasjon i kirken, så det blir en fest 3 dager til ende ❤

Kanskje noen av dere har gode tips til meg i denne planleggingsfasen? Noe jeg absolutt ikke bør gjøre? Noe jeg MÅ huske på? 

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet ❤

Ingen tid å miste!

Det blir utrolig spennende fremover! Allerede på søndag skal jeg på en ny visning. Denne gangen er det et hus her på Sørumsand jeg skal titte på. Det er ganske deilig å vite at uansett hva som skjer så vil det i august være et nytt kapittel som begynner for oss ❤

Det var mange som lurte på hva moodboards var. Egentlig er jo det inspirasjon på tavler som man har hjemme, men det kan også være på nett. Som feks på Pinterest. Bildet over er et skjermbilde derfra!

Jeg har i dag laget inspirasjon til inngangsparti, fliser og kjøkken ❤ Du finner min Pinterest-profil HER. Jeg skal også lage et for jenterom, gutterom, master bedroom, bad, entre, tapet og lamper. Da tror jeg at jeg har dekket mye av det jeg leter etter. 

Jeg er utrolig glad i lyse og duse farger , men et pastel kjøkken blir det nok ikke. Det blir nok mer hvitt og toner fra beige og brun eller grått. Litt slik som stilen til Riviera Maison er. Fliser er jeg også ekstremt opptatt av, da en av mine aller nærmeste venner fra Nederland drev et firma innen dette. Så tror nok det blir å se etter fliser som kanskje ikke finnes i Norge ❤

Mens jeg satt og lagde disse tavlene så tenkte jeg faktisk på hvor kreativ jeg var da jeg bodde i Nederland. Jeg sydde gardiner, tepper og andre ting. Malte og stelte i hagen. Det er så lenge siden jeg har gjort noe sånt og jeg gleder meg til å ta fatt planleggingen fremover. Så blir det spennende å se hvordan vårt fremtidige hus vil se ut. 

Jeg klarer ikke minimalistisk stil eller funkishus. Det er absolutt ikke min greie. Helst hadde jeg ønsket meg en sveitservilla med hvitt stakittgjerde, hund og basseng! Da er alt komplett. Kjæreste og flotte barn har jeg jo allerede ❤

Klemmer herfra ❤

Mars ❤ Velkommen!

Aldri før har jeg vært mer klar for våren enn det jeg er nå!

Mars, velkommen skal du være ❤ Dette er måneden hvor mye skal falle på plass for oss!

Selv om jeg starter dagen med å må avlyse alle avtaler (pga feber) så lar jeg ikke det gå særlig inn på meg. Jeg må bare komme meg på bena, og at man ligger i sengen betyr jo ikke at man ikke kan jobbe. Jeg tar meg en kopp te og begynner på mine moodboards på Pinterest. 

Etter praten med Erik sine foreldre i går så fant både Erik og jeg ut at vi faktisk var et skritt nærmere en bolig enn det jeg trodde. Det er veldig morsomt at så mange av dere engasjerer dere i hvor barna og jeg leter etter hus. Vi har tittet på rekkehus, tomannsboliger og eneboliger. Fra Sørumsand og helt til Bærum! Ingenting er bestemt enda. 

Men med tanken på hus kommer også tanken på vår etterlengtede hund. Så i dag har jeg satt familien opp på venteliste hos noen som skal få valper. Jeg har også lagret et søk på Finn.no og er spent på hvordan det vil gå. 

Erik er jo veldig typen til å overraske med ting som akkurat det, men det har jeg sagt at en hund, det er en prosess vi må holde i sammen hele gjengen. Det er nok mest Annika som lengter etter det. En av hennes venninner fra cheerleadingen har akkurat fått en valp så da tar hun litt del i det der merker jeg. En liten valp er hennes store drøm ❤

Hva skjer i mars? 

Det er mye planlegging. Jeg skal fortelle om en del store dager som kommer. Blir en "Save the date" historie her i kveld! Og vi teller ned til Bloggerne kommer på tv. Det blir nedtelling til påske og jeg skal prøve å få tatt meg litt fri i påsken og reise bort med Erik ❤

Så håper jeg på sol og varmere dager. I dag viste gradestokken minus 18 grader her og det er altfor kaldt! 

Mon tro om jeg skal driste meg til å bake noen brød i dag. Brødbaking er jo ikke den største jobben og jeg kan jo bare ligge rett ut mens alt hever haha. 

En ting er i alle fall sikkert. Det går mot lysere tider dere og jeg gleder meg som en unge til denne måneden. Så mye planlegging som skal gjøres også, for når april braker løs da er det 3 bursdager som skal feires i familien! 

Håper dere alle har det bra i kulden! 

Klemmer ❤