hits

april 2011

Havfruekake


Jeg lovet som sagt å komme med en steg for steg beskrivelse på denne flotte kaken. Bildet over er lånt fra fotograf  Geir Dokken fra Foreldre & Barn og jentene som poserer så fantastisk er prinsesse Mia og prinsesse Hedda :) Om du vil lese hele reportasjen så kan du kjøpe Aprilnummeret nå!Denne kaken er bygd opp av 3 kaker. Den største er 25 cm, så 20 cm og den på toppen er bare 15 cm stor. For å bake en slik kake trenger du altså former i 3 forskjellige størrelser. Til denne kaken trenger du 3 x Lills sjokoladekake.


Kaken er trukket med sukkerpasta og du trenger 4 x oppskriften til hele kaken.


Kaken er farget lys blå og er pyntet med fisker og andre sjødyr i skarpe farger. Hvilke farger du bruker er helt opp til deg selv. Hvis du vil se hvordan fiskene på kaken lages kan du titte på muffinsene som ble laget i samme stil.


Start med å trekke alle kakene og stable disse oppå hverandre. Husk å sette pinner eller rør mellom hvert lag.Kaken settes på et fat og pyntes fra toppen og nedover. Legg først stener i forskjellige størrelser rundt omkring. Jeg valgte å sette en dukke på toppen på en større sten. Stener lages ved å blande hvitt og svart. Stenene rulles ut og plasseres rundt på kaken.


Lag to eller tre blekkspruter på kaken. Det er gøy om disse henger litt med armene på siden av kaken slik. Armene festes med lys blå royal icing som igjen vil gi en fin bølgeeffekt. Hos meg ble den ene oransj og den andre lys brun.
Her er et bilde tatt fra siden:Pynt rundt stenene med skjell. Lag disse gjerne i forskjellige farger og sett klaser med skjell ved siden av hverandre som her ved blekkspruten.


Her er et bilde av den andre blekkspruten:Husk å sett øyne på alle fiskene etterhvert.


Dukken oppå er en liten Barbiebaby som allerede hadde mistet bena sine ;) Derfor passet dette godt. Dukken får også rosa skjell som topp.Sett en gul fisk oppå ved havfruen og lag 2-3 til som plasseres rundt om på kaken.


En rosa sjøstjerne som titter opp på havfruen settes ved siden av.Fest alle fiskene og skjellene med lys blå icing. Og lag litt bølger ved å sprøyte litt av samme lyseblå icing rundt:Havhesten settes på:
Sett to eller tre krabber rundt på kaken:Så noen skjell rundt:Helt til slutt noen røde fisker. Husk luftboblene!Nå er kaken nesten ferdig men sjøgress og tang gjenstår.


Jeg har brukt grønn/blå og mørk blå icing. Jeg brukte tip 68 og tip 7 til dette. Ikke bland fargen helt inn når du farger icingen. Da oppnår du en fin fargeeffekt som gir forskjellige nyanser når du sprøyter det ut.


Sprøyt klaser av dette over hele kaken.


Til slutt kan du pynte figurene med litt glitter for å få en fin effekt:Hvis du har en gutt som har bursdag kan du bytte ut havfruen med en blekksprut på toppen av en stor sten oppå kaka.


Et annet tips er å sette navnet til bursdagsbarnet på kaken midt på FØR du begynner med pyntingen :)


Håper dere ble inspirert til å lage temakaker:)


Om dere har spørsmål så er det bare å spørre i kommentarfeltet :)


Ønsker dere alle en herlig fredag kveld!


Sjokoladecupcakes med italiensk smørkrem


I går kveld hadde vi møte i syklubben. Syklubben er en gjeng med kreative mødre som møtes 1 gang hver måned for å gjøre noe gøy sammen. I går kveld sto konfekt og påskekyllinger på planen. Jeg hadde også på forhånd laget glutenfri vanilje og sjokoladecupcakes og tenkte det kunne være spennende å la damene få pynte sine egne cupcakes som de skulle få servert til kaffen ;)


Vi kom i gang noe sent da det rett og slett er en gjeng med skarvlehøner men etter å ha sveivet pisken over dem fikk jeg dem inn på kjøkkenet @Villa Perlesukker. Pipen fikk en annen lyd da de fant ut at de selv måtte lage den italienske smørkremen. Det er nemlig ikke en så enkel oppgave og mens den ene gruppen som besto av Mette og Ann Cathrin begynte på smørkremen og koking av sukker begynte Heidi og Hanne- Kjersti med konfekten.


Smørkrem til cupcakes:


La meg få lov til å presisere at en muffin eller en cupcake som skal pyntes med smørkrem ofte kan bli litt mektig. For å balansere smakene kan det være veldig greit å fylle dem. Da får man en smak som blander seg godt med kremen. Du kan også velge å ha smaker i kremene. Etter å ha fått tips fra konditorer har jeg gått helt bort fra aromaer og konsentrerte smaker og bruker jeg kun ferske smaker som bær fra saft ect. Jeg ahr tatt dette valget fordi jeg synes aromaer og konsentrerte smaker ofte gir en veldig kunstig smak.


Et tips når du skal lage denne italienske marengsen er at du IKKE pisker i sukkerblandingen som skal kokes opp. Da rører du inn luft og vil alt stivne.


Vi pyntet våre cupcakes med tip 104 og la på en bringebær på toppen. Om du vil se en steg for steg beskrivelse på hvordan en slik blomst lages så kan du lese innlegget: Blomstercupcakes.


Som nevnt over er dette en glutenfri variant og jeg lover å komme med oppskrift på denne og flere glutenfrie kaker.


Serveres til skravlesyke syklubbjenter ;)Den andre gruppen fikk i oppgave å lage konfekt:)


Jeg får ofte spørsmål om hvor mye sjokolade trenger man og hvor mye fyll etc. Det er litt vanskelig å si ettersom formene alle har er forskjellige. Et tips før du starter er å fylle hele formen med vann slik at alle konfektbitene er fylt opp til randen. Så lar du vannet renne av og opp i et målebeger eller på en vekt. Slik finner du ut sånn nogenlunde hvor mye sjokolade du bør smelte.


Vi brukte nontemp sjokolade fra Pals. Den er perfekt til hjemmebruk og nybegynnere. Du kan lese mer om konfekt og se steg for steg beskrivelse på dette her. Silikonformen vi brukte kan du faktisk kjøpe på en helsekostforretning hørte jeg :)


Sjokoladene ble fylt med karamell og var herlige :)Det ble en vellykket kveld og alle fikk med seg en eske hjem med godsaker i. Damene ble også så imponerte av mine påskekyllinger at de fikk med seg noen av de hjem også :)


Neste uke er det påskeavslutning på skolen og jeg har tenkt til å bidra med en kake til klassen og så skal verdens beste SFO få en 3 etg kake til 60 elever så det blir nok å gjøre. Uken etterpå er det bursdag i familien og Bey-Bladekake har blitt bestilt pluss at dere skal få se hvordan @Villa Perlesukker sin påskekolleksjon ser ut :)


Mandag neste uke står Pikekyss sentralt.  Det blir et spennende møte med kreative og engasjerte jenter som er like lidenskapelig opptatt av det søte liv som jeg er.  Jeg lover å blogge om det og på tirsdag ser det ut som om jeg skal få møte noen utenlandske konditorer og boltre meg med dem i en dag eller to. Jeg håper at jeg sammen med dem kan komme frem til noen herlige oppskrifter dere kan få ta del i :)


Ønsker dere en herlig kveld videre.


Søte som sukker :)


Sukkerbiter har aldri smakt eller sett søtere ut!


Mens jeg satt og pyntet disse kom det noen tanker opp i hodet mitt at jeg kanskje ikke kunne være helt frisk? Hvem sitter og dekorerer sukkerbiter på fritiden? Vel jeg gjør det! hihi og jeg synes det er så vanvittig gøy å lage nye og spennende ting.


Dekorerte sukkerbiter! How cute can it get? Enkelt er det også men det krever en stødig hånd! Hva du trenger for å lage disse skal jeg komme tilbake til om litt.


Neste uke er det allerede påske og jeg føler som alle andre 3 barnsmødre at tiden rett og slett ikke strekker helt til. Mye jeg skulle fått gjort her på bloggen og mange av dere sender lange mailer med spørsmål om kaker. Jeg lover å svare alle og per i dag har jeg 25 ubesvarte mail så om du ennå ikke har fått svar på et kakespørsmål så fortvil ikke. Det kommer.


Å finne en sunn balanse mellom blogging og det virkelige liv er viktig. Det søte livet mitt på @Villa Perlesukker må forbli søtt og inspirerende. Perfeksjonist som jeg er vil jeg også at alt jeg lager skal se flott ut også ;)


Påskekyllinger på en sukkerbit er laget av royal icing.


For å lage dette trenger du:
  • Gul og oransj royal icing

  • Sprøyteposer, tip 2, 4 og 8

  • Spiselig sort penn eller litt sort farge til øye

  • Hard raffinade fra Dan Sukker ( denne typen sukkerbiter er litt større og løser ikke så fort opp i kaffe/te)


Sprøyt med tip 8 en dråpe ut over sukkerbiten. Sprøyt så med samme tip en ball ut oppå som hode.


Hvis du ikke er så flink og det blir stående en liten tipp rett opp så kan dette korrigeres ned med en liten pansel med vann på. HUSK ikke ha for mye vann på penselen for da blir glasuren ødelagt.


Sprøyt vinger på. Du bruker samme tip. Sett tippen mot kroppen og dra den raskt av. Gjør dette på begge sider.


Ha så oransj royal icing i en sprøytepose og bruk nå tip 2. Lag underkanten på nebbet først og så overdelen. Dra nebbet forsiktig utover så langt du vil ha det. Like langt på begge sider:)Til slutt setter du 2 øyne på med spiselig penn eller med en pansel med litt sort spiselig farge.


Blomstene er sprøytet ut med tip 4 og for å gjøre dette drar du tippen mot midten. Sett en liten perle i midten til pynt :)


Voila...herlig Påskepynt :)Den liggende kyllingen er laget akkurat lik den 3 dimensjonale men bare liggende og med en vinge.


Søtt eller hva?
Jeg håper dere alle får en herlig dag og til vi møtes igjen.....


Sjokoladekurs Oslo


Lørdag 8. og søndag 9. april kan du være med på sjokoladekurs :)

Har du lyst til å lære deg hvordan du lager hjemmelaget konfekt? Har du lyst til å vite hvordan man får en konfekt så skinnende som på bildet og har du lyst til å lære hvilke fyll og smaker som passer sammen med hvit, melk og mørk sjokolade? Da må du melde deg på sjokoladekurset!

Sammen med mesterkonditor David Sponheim inviterer jeg til sjokoladekurs på St.Hanshaugen i Oslo. Kurset er ment for alle, både nybegynnere og de med mer erfaring.

David vil fortelle om smaker som passer sammen og hva som er viktig for å få konfekt til å se bra ut. Du vil få smake på hvit, melk og mørk sjokolade og selv kjenne hvilke smaker som passer til de forskjellige sjokoladetypene.

Kurset har fått tema: Påske og det vil bli vist hvordan du enkelt kan trylle frem herlig påskemarsipan som kan serveres sammen med konfekten :)

Kurset starter kl. 10.00 og kl. 14.30. Det vil altså bli gitt 2 kurs denne dagen.

Har du lyst til å være med på et av kursene?

Send mail til: post@villaperlesukker.no

Søte fiskekaker


Cupcakes med fisker på er vel kanskje det rette ordet men jeg synes fiskekaker passet veldig godt  ettersom jeg har laget cakepops til samme tema som da fikk navnet fiskepinner :)


Jeg har laget disse cupcakes til havfruekaken som dere også etterhvert vil få se en beskrivelse på. Utrolig gøy og veldig trendy å lage kake, cupcakes og cakepops i samme stil. På en slik måte får man en fin helhet og kan dekke bordet slik at alt passer til hverandre.


Til disse søte fiskekakene trenger du:
  • sjokolade cupcakes/muffins

  • blå, rød, gul, oransje, lysbrun, grønn, sort og hvit sukkerpasta

  • lys blå og sjøgrønn royal icing


Start med å dekke 12 cupcakes med blå sukkerpasta. Jeg bruker en sjokoladekrem til å lime en sirkel med sukkerpasta på. For å få en fin sirkel som passer størrelsen på cupcaken så kan du bruke et glass. Du kjevler da ut den blå sukkerpastaen og stikker ut sirkler med et glass. En plastik kopp fra Ikea har den rette størrelsen for meg.


Jeg valgte å ha 4 forskjellige typer. Krabbe, gul fisk, havhest og blekksprut.


Lag så hver enkelt figur x 3 og sett disse oppå hver cupcake.


Slik lager du en rød krabbe:


Lag klørne først slik som vist på bildet. Rull en liten bit rød sukkerpasta til en dråpeform og del den på midten på den tykke enden i to.Legg så en ball oppå slik:Sett øyne på og lag et smil med en kniv eller annet skarpt redskap.Så skal jeg vise dere hvordan fisken lages:


Lag kroppen av litt gul sukkerpasta. Lag den som en pære med litt høyde oppover som vist på bildet.
Fest øyne og en rund trutmunn på.
Lag til slutt finnene i forskjellige blå/grønnfarger.Havhesten lages slik:


Rull en lang dråpe og tvinn den litt på slutten. Snurr den opp mot kroppen igjen og bruk en kniv til å lage mønster på.


Hodet er laget av en lysebrun klump som er formet som et vinglass. Bunnen stikkes et hull i slik at det ser ut som en munn. Tegn inn et smil på siden.Fest øyne og hår på. Håret lages ved hjelp av en hvitløkspresse.
Når alle figurene er feridge legges de oppå hver sin blå muffins. Da sprøytes det litt lys blå glasur rundt om til pynt. Helt til slutt sprøytes litt sjøgrønn glasur på.


Jeg har brut royal icing men man kan også fint bruke smørkrem. Husk at smørkremen allerede er gul og farger du den litt blå vil du få en fin sjøgrønn farge :)


Slik blir da hver cupcake seende ut:Og en med fisk på:TIl slutt et bilde av blekkspruten som er bygd opp av et hode og 8 armer.Sammen med kaken ble det seende slik ut:Sammen med fiskepinner og denne kaken har du en flott helhet på bordet til en bursdag.


Steg for steg beskrivelse på kaken vil også komme etterhvert.


Har du spørsmål om disse herlige fiskekakene så er det bare å legge igjen en kommentar i feltet under :)


Håper alle får en herlig helg!


Nyhetsbrev


Husk å melde deg på mitt nyhetsbrev om du vil bli oppdatert på tips og trender innenfor det søte liv :)


Vi sees snart igjen...