april 2013

Bryllupskake


Jeg satte meg et mål før jeg reiste til Oslo for å være med i Hele Norge baker: Komme til semifinalen hvor det skulle lages bryllupskake.


Å lage en bryllupskake for meg er noe helt spesielt. Den må være perfekt. Det er prikken over i-en på bryllupsdagen og må gjenspeile akkurat det brudeparet har ønsket.


HELE NORGE BAKER


Å få være med på en slik fantastisk reise som Hele Norge baker har vært er utrolig!


Å Møte opp på audition og bli "grillet" om kunnskap av Anna, gledestelefonen fra hyggelige Laila som sa at jeg var plukket ut, samtaler med produksjonsmedarbeidere, den intense og nære kontakten med deltageransvarlige Hildegunn, hyggelige Nicolai som alltid sto klar med en god klem og oppmuntrende ord, Alex som byttet mikrofoner på oss til rett tid, Sindre som alltid fikset håret mitt selv om han var kameramann, Martin som alltid kom med kamera helt oppi nesen på meg men som gjorde meg tryggere, og Håkon som bare var tvers gejnnom god :) Jorunn som sminket oss og som sjekket at vi så tipp topp ut, Espen fra nord og Espen fra sør herlighet hvor jeg lo noen ganger, Kjersti med sin fnisene men varme latter, Vibeke sjefen som smilte og klappet for god tv når noe gikk galt, innspillingsleder Kjetil som hadde de mest utrolige historiene, Odd som delte livet sitt med oss og fortalte oss historier om alt mulig innenfor kakebaking når vi sto og ventet...for venting er det under innspilling av dette, Karoline på kjøkkenet og kjøkkensjefen Ida som jeg enda ikke fatter klarte å jobbe så mye og ha kontrollen på alt, Jimmy som bare er Norges mest herlige svenske, Lisa Mari som jeg aldri klarte å huske navnet på men som aldri sa nei når jeg spurte om noe, Emilie som jobbet, jobbet og jobbet med våre oppskrifter, Anine som bare kom og ga positiv energi og en god klem når vi trengte det.....


Aldri hadde jeg trodd at det var så mage mennesker BAK en suksess.


Jeg følte meg veldig alene i starten av konkurransen men alle disse menneskene gjorde sitt ytterste for at vi skulle ha det bra.


Har lyst til å sende en varm og god klem til alle dere som klemte på meg etter denne episoden.


Å vinne denne uken betydde utrolig mye for meg!



ROSER


Det måtte bli roser som pynt. Jeg har som dere alle vet sagt at jeg mener mine roser er noen av de fineste i Norge.


Rosene på denne kaken er jeg utrolig fornøyd med og når jeg ser hva deltagerne i Sverige presterte på bryllupskaken så synes jeg at både jeg og Bjørn Ali kan være stolte av den jobben vi gjorde i dag.


Jeg er glad og gleder meg veldig til neste uke!


LIVET FORANDRER SEG


Akkurat nå er det veldig gøy å hete Anne Brith Davidsen.


Mennesker jeg ikke kjenner smiler til meg på gaten og stopper meg, klapper meg på skuldren og roper heia Anne Brith.


Det er helt vilt!


Jeg har bestemt meg for å nyte denne seieren i noen dager før jeg forteller dere hvordan min vei videre skal se ut.


Jeg gleder meg til å dele det med dere!


Så har jeg lyst til å sende en varm klem til Boryana som måtte reise: Du er så herlig. Håper du får ditt bakeri en dag og at vi snart treffes igjen....fantastisk å bli kjent med deg :)


PS. Følg meg på Instagram: Villa Perlesukker!


Bookies



Lene Alexandra har skrevet bok!

Boken heter: Bra nok!

Jeg er en stor fan og venn av Lene og heier på henne så ofte jeg kan.

Heldig er jeg for hun støtter meg og heier like mye på meg. :)

BOOKIES

"Bookies" er siste trend på cookiesfronten. En cookie eller kjeks som ser ut som en bok. Perfekt til lansering av bok!

Da jeg snakket med Lene om ideen sa hun bare: Kjør på jeg stoler på deg!

Jeg elsker når jeg får fri hånd på ting!

"Bookies" er eksklusive saker og lages av en kjeksdeig. Den pyntes med glasur ( royal icing) og dekkes til slutt med et spiselig bilde.

Dette trenger du for å lage "bookies":

  • Cookies i format av bok

  • Glasur i ønsket farge

  • Spiselig bilde

  • Sprøytepose til glasuren

  • Spiselig glitter


Først må du altså lage cookies. Velg den smaken du selv liker.

Jeg valgte vaniljecookies.

Lag glasur og fyll cookiesene.

Klipp de spiselige bildene til.



Ha litt glasur bak på hvert bilde og fest dem på cookisen:


Sprøyt ut en kant til slutt rundt og strø over sukker eller glitter:



Jeg valgte gull da jeg mener denne jenta er ei skikkelig GULL-jente <3

Pakk dem fint inn i poser.

Server til gode venner!



Å kunne kalle seg forfatter er stort.

Å skrive en så flott bok er større.

Men å være en så varm, god og engasjerende venn Lene .... det er størst!

Kjære Lene,

Gratulerer med bok og igjen takk for at jeg fikk skape noe som ble spesielt og vakkert for deg <3

Er du også fan av Lene og vil lese boken? Kjøp den her.

Jeg vil sende en superstor takk til Trine fra Gokaker som stilte opp og printet ut bildene for meg på timen <3 En time etter jeg hadde sendt bilde på mail til henne kunne jeg hente dem! Rask og flott service!

Ønsker alle en flott lørdags kveld!



Jeg maler.



Jeg maler.

Noe hvitt, noe rosa, og noe lys turkis.

Mer kan jeg egentlig ikke si.

Det er utrolig vanskelig å må holde på hemmeligheter!

Jeg kan ikke snakke med så mange om Hele Norge baker for jeg er livredd jeg skal røpe meg om hvordan det går så jeg prøver å unngå temaet når noen spør.

Jeg har en enda større hemmelighet jeg bærer på som jeg først kan fortelle etter sommeren og helt til slutt for å gjøre det hele komplett så har jeg en hemmelighet til som jeg bare må holde stille om helt frem til september! Aaaargh!

Skjønner dere hvor fælt det er å være meg for tiden?

Tiden brukes altså på å male og så kan jeg jo si at jeg har truffet vanvittig mange hyggelige mennesker den siste tiden! Så heldig jeg har vært tenker jeg.

JIPPIIII.

I morgen er det Hele Norge baker igjen og alle har sikkert sett at jeg sitter og gråter på TV. Jeg gruer meg faktisk litt til episoden i morgen, men det får stå til!

I mellomtiden maler jeg.



Mens jeg maler drømmer jeg meg bort til et rosa konditori og bryllupskaker i 7 etasjer. Små barn som titter inn i et utstillingsvindu med nesen helt klemt inntil glasset for å prøve å kjenne på duften av kjeks og småkaker som frister i vinduet. En eldre herremann som fast kommer og henter sine petit fours til helgen og en telefon som kimer av kakebestillinger. Fransk sjokolade, deilig Rørossmør og store flotte bringebær fra Lærdal, økologiske egg fra bonden og det aller beste melet fra møllene, eclairs pyntet i vårens farger fylt med den mykeste eggekremen du kan tenke deg.

Jeg maler litt til!

God lørdagskveld dere og takk for at du heier på meg! Det varmer mer enn du aner!

Varm hilsen!

Cupcakes med salt karamell



Dette er sammen med mine sitronmuffins de aller ALLER beste cupcakes jeg noensinne har laget!

I Cupcakesrunden i Hele Norge baker fikk disse de aller beste tilbakemeldingen fra dommerne. Pascal sa: Dette er de beste vi har smakt i dag!

Hvis du skal imponere så lager du disse :)

Her er oppskriften:

CUPCAKES MED SALT KARAMELL

  • 290 g dadler

  • 1 ½ ts vaniljesukker

  • 130 g usaltet smør

  • 240 g sukker

  • 290 g mel

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ½ ts natron

  • 3 store egg eller 4 små

  • 145 g valnøtter. Hakket.


Fjern steinene i dadlene.


Ha dem i en bolle og hell over kokende vann. La trekke i 20 min.


Sil av vannet og kutt dette i mindre biter. 


Pisk smør og sukker hvitt.


Ha i eggene.


Sikt mel, vaniljesukker,  bakepulver og natron og ha dette oppi.


Så ta i dadlene og de ristede valnøttene.


Stekes på 170 grader i 15-20 minutter.


SALT KARAMELL




  • 1 pk fløte

  • 230 g sukker

  • 230 g glukose ( Jeg brukte fra Dr. Oetker)

  • 1 vaniljestang

  • 90 g smør

  • 5 g maldonsalt


Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ikke rør for mye i det, da kommer det luft inn og temperaturen går ikke fort nok opp.

Ikke la sukekret bli for mørkt for da blir karamellen bitter.

Ha i glukose og rør rundt.

Dypp kjelen i kaldt vannbad slik at temperaturen går hurtig ned. Sett kjelen tilbake på platen på middels varme og tilsett fløte og vaniljestang.

Når alt er godt blandet tar du kjelen av platen.

La alt avkjøle seg og ha deretter i smør og havsaltet.

Bruk en stavmikser for perfekt resultat og konsistens på slutten :)

KREM

  • 4 ss mel

  • 3 dl melk

  • 300 gram smør

  • 3 dl melis

  • 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte:


Bland mel og melk i en bolle til det er klumpfritt.

Kok dette opp til en tykk pudding og avkjøl det i en bolle med plastfolie over. Miks med stavmikser før du setter det kaldt.

La puddingen bli helt kald før du bruker den.

Om det er klumper i puddingen bruk stavmikseren igjen for å få disse bort.

Pisk smør og melis hvitt og ha i melpuddingen.

Pisk kremen i 1-2 minutter.

MERK. Kremen kan overpiskes og skille seg så pisk kun til kremen er godt blandet.

Ha i salt karamell til du får en god smak. Jeg bruker å halvere denne kremen og ha i 3-4 ss karamell og bruke den andre halvparten til sitronmuffins :)

SERVERING

Hul ut muffinsene med en skje og legg en eller 2 ts med salt karamell i.

Sprøyt på krem og pynt med en valnøtt!

Enjoy!


Håper dere alle har en flott søndag :)


Vi sees i kveld på Hele Norge baker klokken 20.00 på tv3. I kveld skal det bakes kuvertbrød :)


God klem!


PS. Følger du meg på facebook og Instagram?


Bildene i dette innlegget er tatt av Karianne Moe Tørum.



Perfekt sjokoladekake

Her er sjokoladekaken jeg vant temarunden: Sjokolade med i Hele Norge Baker.

Den er god på smak, passer til både store og små og kan lages både som høy kake eller i langpanne.

SJOKOLADEKAKE

  • 150 g smør

  • 3 store egg ( 4 små)

  • 7 dl sukker

  • 1,5 dl kakao ( valrhona)

  • 7 dl hvetemel

  • 3 ts bakepulver

  • 2 ts vaniljeekstrakt

  • 4 dl rømme

  • 3/4 dl melk


1. Smelt smør i en kjele og avkjøl.

2. Skille eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.

3. Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.

4. Rør deretter inn rømme og vaniljeessens. Bruk stålvisp for å få det jevnt.

5. Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og balnd til en klumpfri deig.

6. Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!

7. Fyll til slutt 3 former a 18 cm eller fyll all rører i en langpanneform.

8. Stekes på 175 grader i 20-30 min.

SJOKOLADEKREM:

  • 140 ml fløte

  • 160 g sjokolade ( over 53 % men under 66%)Jeg valgte: 100 gram manjari valrhona og 60 g 55% callebaut

  • 1 ss glukose

  • 200 g philadelfiaost

  • 200 g saltet smør romtemperert

  • 450 g melis



  1. Kok opp fløten og hell dette over glukosen og sjokoladen som er fint hakket.

  2. Rør dette til all sjokoladen har smeltet og alt ser fint og glatt ut.

  3. Avkjøl. Skal se ut som mykt smør når det er ferdig.

  4. Bland osten i en bolle.

  5. Miks smør og melis til en fin og lys krem og ha i osten.


SETTE SAMMEN KAKEN:

Ha krem mellom hvert lag. Det blir 3 lag om du ikke lager en langpanne.

Smør til slutt krem over hele kaken utenpå og pynt med en kant nederst.

Så setter du kaken kaldt og lager ganashe:

GANASHE

  •  250 g fløte

  • 250 g finhakket sjokolade 70%


Kok opp fløten og hell den over sjokoalden.

Hell flytende ganashe over kanten  på kaken og la kaken avkjøle.

Pynt oppå med jordbær.


Les mer om denne runden i innlegget Ukens mesterbaker!

Enjoy!

Vi sees snart igjen!

Bildet i dagens innlegg er lånt fra TV3.

Stavmikser



Under innspillingen av Hele Norge baker var det 2 ting jeg lærte mye om: Steketid og stavmikser.

Før jeg ble med visste jeg ikke hvor mye stavmikseren faktisk betyr når du skal bake.

Dette brukte jeg min stavmikser til under Hele Norge baker:

  • Få glatte kremer

  • Hakke nøtter

  • Lage pastaer

  • Mose ting

  • Redde eggekremer :)


Du klarer deg rett og slett ikke uten en stavmikser på kjøkkenet!

10.000 LIKES

Nå har det seg slik at jeg faktisk snart har 10.000 likes både på Instagram og på Facebook.

Det er helt utrolig og det må feires!

I den forbindelse gir jeg bort en gratis stavmikser fra Electrolux. En Ultramix Pro til verdi av 1599.-

ULTRAMIX PRO

Den lange stavmikseren gjør det lettere å mikse i dype boller og den unike designen på bladene gjør at maten ikke setter seg fast. Blender er utviklet med hjelp fra profesjonelle kokker som har høye krav til utstyret sitt.

Mikserhodet forhindrer at maten setter seg ??fast i bladene og anti-splash-funksjonen sørger for at du ikke søler på kjøkkenet.

Den unike utformingen av tre blader gir et perfekt resultat og en god konsistens på det du blander. DET liker jeg!

Med de unikt designede knivene og den bjelleformede mikserhodet, får du en virvel effekt. Som en liten tornado som suger maten mot knivene, og du får en smooth finish.

Med de ulike tilbehørene kan du diske opp et stort utvalg av retter med ULTRAMIX / PRO stavmikser. Med dobbelvisp får du mer volum og luft når visper og med XL minikutter, kan du hakke og kutte større mengde nøtter og urter.

Den er helt super!

Prismessig ligger den helt øverst i sjiktet og koster kr. 1599.-


MIN STAVMIKSERHISTORIE

Under innspillingen på Hele Norge baker hadde vi jo helt nytt utstyr og en av dagene var plasten på min stavmikser enda ikke tatt av.

Jeg var jo superstressa og glemte det hele til jeg så at det var klumper i min krem.

Hvor i alle dager kom de klumpene fra? Tenkte jeg. Guri malla så fant jeg ut at kremen min var full av plastbiter.

Jeg klarte å redde den ved å sile bort alle plastbitene men da dommerne skulle smake så fant Pascal en liten bit av plast og tok den ut av munnen og brøyt ut: En liten bit gelatin! Har du ikke bløtlagt din gelatin nok?

Jeg trodde jeg skulle DØ av skam men heldigvis kunne jeg forklare dette og kom denne historien ikke på TV :)

Jeg ler godt enda av dette.

GIVEAWAY

Har du lyst til å vinne denne stavmikseren?

Da må du legge igjen en kommentar under og så må du fortelle meg på hvilke sosiale medier du følger meg.

Når jeg har over 10.000 likes på både facebook og instagram så blir vinneren trukket.

Det er ikke lenge til.....



Pastel flower cookies


Cookies I love them!


Cookies MÅ bli den nye trenden innenfor baking. Jeg har bakt dem i flere år nå og det morsomme med cookies eller som noen sier: Sugarcookies er at man kan lage dem i uendelige former og farger.


I dag har jeg laget dem i pastel.


COOKIES


Det finnes ikke så mange måter å lage cookies på. Det du trenger er:




  1. En kjeks med fin og flat overflate. Smak kan variere.

  2. Glasur som stivner i tykk og tynn konsistens.


Les innleggene under tema Cookiesskole for å lære mer og se fremgangsmåter.

For å lage pastel flower cookies trenger du:

  • Runde cookies laget med utstikkersett med blonder

  • Glasur i ønsket farge.

  • Fondant, jeg brukte Dr. Oetker sin.

  • Små blomsterutstikkere.

  • Minipearls fra Dr. Oetker.


Stek dine cookies MED pinnen i på 180 grader i 7-8 minutter.

Avkjøl på rist.

Sprøyt en kant rundt med tykk glasur og fyll etterpå inni med tynnere.

Sprøyt ut små perler langs kanten.


La disse tørke godt. Helst over natten.


Farg fondant i samme fargene som du har glasuren i og kjevle denne tynt ut.


Stikk ut blomster og fest disse med litt glasur og pynt med perler :)



Er de ikke nydelige?


Just loving them!


VÅR


Det er nå herlig solskinn ute, våren er her og små hestehov stikker seg frem mellom smeltende snø. HERLIG!


Ønsker dere en fantastisk flott dag uansett om dere har sol eller ei.


God klem!


Vi sees snart igjen!


Bildene i dagens innlegg er tatt av Karianne Moe Tørum.





Springblossom cupcakes


Vaniljecupcakes med jordbærmousse. Det blir ikke bedre!


To vakre jenter feiret sin 10-årsdag denne uken og jeg fikk lov til å bidra med noen cupcakes.


Når man skal bake til barn kan det være greit å "safe" med vanilje eller sjokoalde. Dette er smaker de aller fleste barn liker.


Min aller beste vaniljemuffinsoppskrift er denne og den lagde jeg også i konkurransen Hele Norge baker.


VANILJEMUFFINS




  • 125 g smør
    2 dl sukker
    3 egg
    4 dl hvetemel
    2 ts bakepulver
    1 ts vaniljesukker
    1,5 dl matfløte


Pisk smør og sukker hvitt. Men ikke altfor lenge. DA blir det for mye luft i deigen noe som gjør at cupcaken mister festet under.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten.

Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.

JORDBÆRMOUSSE

  • 200 g jordbær

  • 50 g sukker

  • 2 gelatinplater

  • 2 1/4 dl fløte


Kjør jordbærenene sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at frøene blir fjernet.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Varm opp 1/3 av jordbærpureen i en liten kasserolle.

Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme jordbærpureen til de oppløses. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde jordbærpureen.

Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem, litt etter litt, og ha det i en sprøytepose med tip 104 eller større.

Sprøyt blomster.

For en beskrivelse av dette les innlegget: Raspberry Flower cupcakes


Legg til slutt 7 lyserosa perler på :)


Server til glade jenter :)


PERLESUKKERVILLANYTT


Solen skinner virkelig for tiden og for meg skulle døgnet hatt noen flere timer. Det er veldig mye som skjer og jeg gleder meg til å kunne fortelle dere alt.


Jeg får mange mail og jeg skal prøve å svare alle som har spørsmål både her på bloggen og på mail/facebook.


Mange har etterlyst kurs og det har jeg nå bestemt meg for å planlegge. I høst besøker jeg Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø og Mosjøen og vil du være med på kurs i en av disse byene så send meg en mail på post@villaperlesukker.no Det vil bli gitt 3 kurs på hvert sted.


Datoer legges ut fortløpende.


Håper dere får en strålende søndag alle sammen!


Husk å se på Hele Norge baker i kveld!


Jippi! Mesterbaker igjen...


Helt utrolig gøy å bli kåret til ukens mesterbaker igjen denne uken!


Noen få uker før konkurransen fikk alle deltagerne mail om hvilke tema vi kunne forvente.


Fra den dagen bakte jeg nesten døgnet rundt.


PAI


Jeg bestemte meg fort for å lage en kirsebærpai når temaet skulle være pai og terter.




  1. Fordi jeg elsker kirsebær.

  2. Fordi jeg trodde jeg ville skille meg ut.


Jeg visste det ville være en risiko ved ikke å benytte seg av ferske råvarer men søte kirsebær på boks er nydelige og litt dyre ;)

Rett før jul kjøpte jeg kirsebær for over kr. 800.- Jeg tror ikke det var en eneste butikk i Lillestrøm som hadde kirsebær igjen til jul hehe.

BUNNEN

Valget til bunn var vanskelig. Jeg testet ut 2 oppskrifter og selv om jeg likte den ene bunnen best så valgte jeg å gå for en tradisjonell tertebunn som er laget etter 3-2-1 prinsippet.

FYLL

Kirsebær er utrolig godt men også et veldig vått fyll og da jeg fant ut at jeg skulle smaksette kirsebærene med marsipan kom ideen: Jeg kunne bruke marsipanen som "bunnstøtte" i stedet for å mikse den i fyllet. Så jeg testet ut å kjevle et tynt lag marsipan nederst og la alt fyllet oppå. Det var en suksess!

Kirsebærpaien min er nå blitt populær i familien og blandt venner!

Jeg tror jeg lagde den 15 ganger i julen!

DOMMEN FRA PASCAL OG ØYVIND

Pascal sa: Du har virkelig skjønt det! At du har laget en slik pai med en slik pynt signaliserer at det er kirsebær inni. Helt riktig. Stilkene i kirsebærene måtte jeg lage som hull slik at varmen slapp ut. Når de smakte likte de smaken og uttrykket var veldig bra. Den var godt stekt og smaken var søt men ikke for søt og balansert med litt sitron som ga en god ettersmak. Kjempekommentar.

TEKNISK OPPGAVE OG TÅRER I ØYEKROKEN

Jeg sa til meg selv før programmet at jeg ikke skulle gråte på tv. Men i dagens episode ble det bare for mye for meg da begge dommerne sa at den som hadde laget sitronterten og fruktterten kunne være så stolt av seg selv for det var et usedvanlig flott produkt. Akkurat i bildet etterpå kan dere se at jeg må svelge en ekstra klump og har tårer i øynene av stolthet <3

HELE NORGE BAKER

Det er mage av dere som har spurt meg spørsmål den siste tiden og jeg skal svare på noen som har kommet inn på mail:

Hvorfor viser de deg så lite på TV?

Det er TV3 som bestemmer hva som kommer med i programmet og de klipper det til slik at det blir best mulig for dere der hjemme. Jeg var veldig nervøs under innspillingen og hadde fokus på å gjøre oppgaven jeg fikk uttdelt best mulig. Å småprate med kamera midt i oppgaven følte jeg ikke ble riktig. Tiden vi fikk trengte jeg til å bake ikke til å snakke inn i kamera :)

Var det gøy å være med?

Ja det var gøy men slitsomt! Det aller beste er at jeg har blitt kjent med så mange flotte mennesker som deler min passion for det søte liv!

Hvorfor ble du med?

Jeg ble med fordi jeg hadde troen på at jeg kunne vinne. Men å motivere seg under innspillingen synes jeg var veldig vanskelig. Jeg følte meg veldig alene selv om jeg var sammen med masse mennesker. Hver dag før vi startet å bake hørte jeg på sangen til Josh Groban: Believe. Det motiverte meg!

Jeg har lyst å starte en blogg. Har du noen tips?

Kjempegøy at du har lyst til å blogge. Start med å lage en blogg på en gratis bloggplattform som feks. blogspot eller blogger og bestem deg for HVA du skal blogge om. Skal du blogge om kaker og det søte liv så hold deg til tema. Ikke fyll bloggen med alt mulig annet rot. Del av deg selv, blogg om du klarer hver dag og svar på alle kommentarer du får. Gjør du dette kommer suksess av seg selv :)

Skal du holde kurs i andre byer enn Oslo?

Høsten 2013 skal jeg til Bergen, Stavanger, Trondheim, Mosjøen og Tromsø. Send mail til post@villaperlesukker.no om du vil være med på et av kursene :)

Hvordan er det å se seg selv på TV?

Det føles veldig rart. Jeg ser helt fjern ut synes jeg selv men sånn er det bare. Man kan ikke forberede seg på hva man skal si og man sier det som faller seg naturlig. Noen ganger er det greit og andre ganger blir det helt kleint.

Hvorfor bruker dere ikke hårnett eller setter håret opp?

Helt ærlig så klipte jeg håret mitt rett før innspillingen og har så kort hår at jeg nesten ikke får det opp i hestehale. MEN jeg klarte det noen dager og gjorde også det. Jeg tenkte rett og slett ikke på det og så ikke på det som noe problem da mitt hår er så kort. Det var faktisk veldig mye annet å tenke på da alt sto på så beklager til alle som irriterer seg over dette men jeg føler jeg gjorde mitt beste på det området :)

Hva gjør du med alle kakene du lager?

Jeg gir det meste bort gratis. Derfor er mine venner, skolen og barnehagen veldig glade i meg :) thihi.

Hva drømmer du om?

Når det kommer til det proffesjonelle så drømmer jeg selvsagt om å bli konditor. Kanskje jeg en dag får en plass som lærlig et sted om noen vil ha meg... men jeg tror det toget er gått for min del. Kanskje jeg en dag tør å starte et lite bakeri eller et konditori? Jeg vet ikke enda.

TUSEN TAKK

Tusen takk til alle dere som leser bloggen min og som engasjerer dere!

Det varmer!

Vil sende en hilsen til mamma og pappa: Så dere på i kveld? Tenk at jeg klarte det! Lille meg....Glad i dere begge <3

Dagens blinkskudd av meg hoppende glad er knipset av fotograf: Karianne Moe Tørum, Sørumsand









Barnevogn



Det går så det suser for tiden!

Sola skinner ute, jeg har en flott jobb og koser meg virkelig!

Tusen takk til alle som har sendt meg mail og som kommenterer her på bloggen. Det varmer!

I dag skal jeg vise deg hvordan du enkelt lager en fin vogn til å sette på en dåpskake.

BARNEVOGN

For å lage denne trenger du:

Farg halvparten av den hvite fondanten/sukkermassen i ønsket farge. Jeg valgte babyblå.

Kjevle ut med en rullepinne og stikk ut en sirkel.


Skjær av 1/4 del:


Gjør det samme en gang til men stikk ut med utstikkeren som har blondekant.


Legg denne oppå den andre slik:


Lag så hjulene med en liten utstikker med blondekant.


Lag noen mindre sirkler uten blondekant:


Legg den blå oppå den hvite og punt med glasur.


Sett små blomster oppå og legg perler inni.

Lag et håndak og fest alt på med glasur.





I helgen skal jeg pynte en fin dåpskake med denne vognen og vil du se hvordan må du bare følge med :)

Håper dere har det flott!

God klem.

hits