april 2015

Deilig dessert #oreo #iskrem

Inneholder annonselenker

Dette er en superdeilig enkel dessert som jeg har fryst slik at det blir en iskrem.

Du lager den selv bare på 30 minutter. Husk at den skal stå minst 2 timer i fryseren før servering så lag den noen timer i forveien.

INGREDIENSER

  • 2 pk oreo-kjeks
  • 350 g Tine kremost naturell
  • 3 dl kremfløte ( Tine )
  • 1 stk vaniljestang
  • saften av 2 stk sitron
  • 120 g melis

Ha kremost i en kjøkkenmaskin sammen med 2 ss fløte, frøene fra vaniljestangen, sitronsaft og melis.

Pisk resten av fløten til den er myk ( ikke for stiv) . Vend den forsiktig inn i ostemassen.

Legg først knuste oreokjeks i bunnen av en muffinsform. Legg så lagvis osteblanding og kjeks. Topp det hele med en kjeks.

Sett glassene i fryseren og la de stå i 2 timer :)

Jeg har brukt disse formene.

Enjoy!

Blomster cookies #17.mai

Det kan se vanskelig ut men dette er ikke så vanskelig som det ser ut som.

Dette er kjeksene som bare setter den ekstra lille finishingen på et kakebord eller et festdekket bord. Jeg har laget en 17. mai variant, men du kan godt lage dem lys rosa eller  til dåp, hvite til bryllup eller bare den fargen du liker best.

Det du må starte med er å lage cookies.

OPPSKRIFT

  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 400 g mel
  • 2-3 egg
  • sitronskall fra 2 sitroner

Miks smør og melis godt sammen.

Ha i mel.

Ha til slutt i ett og ett egg.

Kjevle ut deigen og trykk ut runde former. Jeg laget dem 3 og 4 cm store. MEN er du ny på dette kan du med hell lage dem litt større.

Jo mindre de er jo vanskeligere er det å sprøyte ut glasuren.

Stekes i 6-7 minutter på 180 grader.

La kjeksene avkjøles.

GLASUR

  • 500 g melis
  • 60 g eggehvite
  • 50 g sitronsaft

Ha melis i bollen:

Ha eggehviter og sitronsaft i:

HUSK at du bruker GRIND og ikke piskeris…vi vil IKKE ha altfor mye luft inn i glasuren.

Rør dette sammen på lav hastighet….trinn 2

Det vi gjør nå er å lage en tykk marengs…vi pisker opp eggehvitene fra å være gjennomsiktige til å bli hvite. Vi øker volumet med ca 8 ganger

Etterhvert blir melisglasuren hvitere og tykkere og du vil høre at den poffer …altså lyden blir litt høyere og den fester seg på kantene:

Sånn ser den ut når den er ferdig….

Dette klarer dere alle.

Nå skal den farges i fargene du selv vil og skal du farge 3 farger så deler du glasuren i 3

Jeg brukte rød og blå.

Her er en oversikt over alle fargene jeg anbefaler fra Slikkepott.no og du får 10% ekstra rabatt frem til 17. mai ved bruk av rabattkode: vp2015

Når fargene er blandet må du ha dem i en sprøytepose. Jeg buker disse engangssprøyteposene.

Tippene jeg bruker er fra dette settet.

Den runde bøyde bladtippen som står i midten er den som gir den blå blomsten. Den andre bladtippen har jeg brukt på rød og hvit.

Veldig fornøyd med den store tippen der! Nummer 1. på bildet.

Sprøyt ut et blad i gangen og legg en perle i midten.

Disse kan oppbevares i 6 uker i en kakeeske. Ikke legg dem i en lukket plastboks for da mykner de :P

Ønsker dere en herlig dag videre!

Liker du ideen? Trykk liker på innlegget og del det med dine venner ♥

Å dele er å glede!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Klemmer!

 

 

2 voksne, 4 barn og 1 piggsvin!

I går kveld hentet jeg Kim på Gardermoen ♥

Det ble sent! Barna ville snakke med han før de la seg.

Vi ble selv liggende å snakke til etter midnatt og da vi endelig sovnet begynte vårt nye "husdyr" piggsvinet: Candy å romstere i esken sin.

Takk for alle snap, sms og gode råd på Instagram.

Vi skal ha Candy her noen dager så får vi se hva som skjer.

Det var Annika som bestemte navnet og jeg elsker det! Han har fått plass i en rosa eske.

Forresten er det en han eller er det en hun? Annika mener det er en jente mens guttene er fast bestemte på at det er en gutt haha.

Det tok ikke lang tid før Candy falt til ro og sov hele natten!

Stakkars helt utmattet av det som skjedde i går.

Jeg tittet akkurat ned i esken og Candy lå helt avslappet og sov. Alle 4 beina godt rullet sammen med hodet skjevt.

Det ble 4 timer søvn på oss alle.

Men det gjør ikke noe når man våkner med 2 sterke armer rundt ♥

Følg med på snap for å se hvordan det går videre med Candy ♥

Mvh "fostermora"

 

Pastel butterfly cake ♥

Inneholder annonselenker

En fantastisk vakker kake laget ut fra noen få farger og noen få basisutstikkere.

De fleste av oss har sommerfuglutstikkere og en eller annen blomsterutstikker.

I tillegg til dette trenger du pastafarger.

Jeg brukte på kaken himmelblå. På sommerfuglene ble det rosa, gult og grønt. Frem til 17. mai får du som leser ekstra 10 % rabatt på alt hos Slikkepott.no ved bruk av koden: vp2015

Jeg har laget en kake som er 18 cm i diameter og fylt den med sjokoaldekrem.

Sommerfuglene er festet med glasur!

Her er et bildedryss:

Og noen flere bilder:

Ønsker dere en herlig kveld!

Liker du ideen? Trykk liker på innlegget og del det med dine venner ♥

Å dele er å glede!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Klemmer!

 

 

Skal jeg bli fostermor eller ikke?

Da vi kom hjem i dag etter barnehagen så ropte Christian på 3 år:Espen kom og se jeg fant noe!

Vi tittet alle sammen ned i gropa hvor kjellervinduet er. Der nede lå et lite piggsvin helt rolig. Barna syntes dette var kjempestas men mamma var ikke helt komfortabel med situasjonen.

Etter å ha googlet, snakket med dyrlege og Piggsvintes venner fikk vi vite at vi skulle ta det med inn. For å være ute nå på nettene er ikke bra for et så lite dyr. En natt ute i frost så vil han dø.

Jeg tok han med inn og veide han til 610 gram.

Han skalv og jeg måtte føne han for å få varmen i han. Vi satt en skål ned og han drakk vann etter en stund.

Så kjøpte vi kattemat ( til kattunger) og la han i en eske med papir og mat.

Jeg ringte tilbake til Piggsvinets venner og fikk følgende muligheter:

1. Beholde han og gi han mat frem til etter 17. mai. Først da kan han settes ut i naturen.

2. Ta han til dyrlegen og avlive han.

3. Ha han her i noen dager og så reise til Ski med han. Der har de et hus hvor de tar imot piggsvin.

Jeg kan jo ikke avlive han. Det strider mot alt jeg står for.

Men å ha han her til 17. mai? Det virker som en umulig oppgave.

Noen med tips?

Hvilket valg hadde du tatt?

Tok et bilde av han jeg:

Hjelp Røde Kors

Send SMS ”Nepal” til 2272, og hjelp Røde Kors i å redde liv!

I forbindelse med jordskjelvet i Nepal, har Røde Kors ønsket å gå live med en TV-kampanje som ble avvist. Dessverre, er all tv-tid reservert og fullbooket fram til slutten av Juni.

Røde Kors kjemper mot klokken.

Hittil er 3700 mennesker funnet døde og Røde Kors frykter at tallet vil stige til 6500 døde.

Det er mange barn blant disse og jeg som mamma til 4 vil hjelpe og gjøre det jeg kan.

Derfor deler jeg dette med dere. Slik at barna som er rammet kan få hjelp.

Det er mangel på mat, vann og strøm, og en rekke etterskjelv gjør det utrygt for mange å oppholde seg under de takene som fortsatt står.

Vi bloggerne i #unitedbloggers har blitt spurt om å skrive om dette. Det er ikke noe vi får betalt for dette

Vi håper at dere, som ambassadører og bloggere med et talerør til folket, vil hjelpe oss å eksponere budskapet om menneskene i Nepal som trenger hj gjør vi fordi vi vil støtte og hjelpe når ting er vanskelig! .

Jeg gir med dette Røde Kors min stemme!

Send SMS ”Nepal” til 2272, og hjelp Røde Kors i å redde liv!

Gjærbakst #pai #17.mai

Det er internasjonal dag i barnehagen til Christian i dag og alle skulle ha med noe fra sitt hjemland! Gjærbakst er så urnorsk som det kan bli synes jeg og etter at mitt forslag til Taco ble nedstemt av de eldste 3 så ble det en slik #pai

Hva skal man kalle noe så lekkert?

Gjærbakst? Det er jo det det er! Men gjærbakst er jo gørr kjedelig! Altså ordet :P

Er det en pai? Nei men den er stekt i en paiform så det ser ut som en pai.

Har du et godt forslag så shoot.

Jeg digger å lage nye ting! Denne trodde jeg seriøst skulle bli ødelagt. Jeg bannet høyt på kjøkkenet og lurte etterpå hvorfor alle barna var forsvunnet haha. De skjønner nok nå at når mamma banner på kjøkkenet så er det bet å holde seg unna hoho.

Til gjærbakst bruker jeg alltod ferk gjær fra Mors Hjmmebakte ( Idun)

Denne gangen testet jeg ut kanelfyllet fra samme produsent.

#knallsmak

Jeg digger hvordan den ble seende ut!

Søt gjærdeig

  • 500 gram hvetemel
  • 50 gram gjær
  • 80 gram sukker
  • 125 gram smør
  • 1 t kardemomme
  • 1 egg
  • 3 dl melk

Sikt alt det tørre i en bolle.

Smelt smør og ha i melk.

Når dette er lunkent ( ca. 37 grader) vispes egget i. Ha så i fersk gjær. ( Om du bruker tørrgjør så har du det i det tørre.

Hell det våte i det tørre.  Elt deigen i 10-15 minutter.

Forhev deigen i 30-45 minutter.

ELTING

Det letteste du kan gjøre for å få en god deig er å forlenge eltetiden din. Prøv å start med å elte og ta tiden. MINST 10 minutter. Helst 15! Jeg tror du vil bli overrasket over hvor lenge du faktisk skal elte og hvor deilig og luftig det blir

Slik gjør du det:

  1. Kjelve ut deigen
  2. Smør på kanelfyll fra Mors Hjemmebakte
  3. Stikk ut sirkler
  4. Brett dem i to og så i to igjen
  5. Sett dem i en sirkel i en smurt paiform
  6. Jeg smører med Tine smør :P
  7. Hev i 30 min
  8. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter
  9. Når "paien" er avkjølt så tar du den ut av formen
  10. Knyt et passende bånd på :)

Noen vokser litt ut av formen og det kan se litt skjevt ut men det synes jeg bare er sjarmerende med gjærbakst.

Hva synes du?

Stilig eller hva?

Supert tips til 17.mai ♥

Liker du ideen? Trykk liker på innlegget og del det med dine venner ♥

Å dele er å glede!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Klemmer!

 

 

Barbie Cake #ombre

Barbiekake ♥ Alle jenters drømmekake!

Uansett alder! Seriøst jeg skulle gjerne hatt en slik kake selv til bursdagen min :P

Når jeg lager prinsessekake er jeg forstander for å dytte en ekte Barbie ned i kaken og gi med klærne som var på da jeg kjøpte den til bursdagsbarnet. Det finnes slike halve dukker du sytter nedi men det er jo så skuffende for bursdagsbarnet eller hva?

Dra opp dukke nog så finne ut at den ikke har føtter hehe. Nei jeg dytter en Barbie som er ny ned i selve kaken.

Kaken kan du bygge opp av en langpanne og skjære til.

Ha på krem og sett på pikekyss.

Så enkelt så vanskelig.

Oppskriften på Pikekyssene finner du HER

Bildedryss:

Hvis du likte denne kaken trykk liker nedenfor eller del den med dine venner ♥

Håper dere får en herlig kveld!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Klemmer!

Meringue ombre ♥

I Norge kaller vi dette: Pikekyss og jeg har funnet den perfekte oppskriften som bare ALDRI slår feil!

Hemmeligheten bak en suksessfull marengs er stivheten på den piskede eggehviten. Den kan med hell heller være overpisket enn underpisket. Jeg pisker det i 7-8 minutter.

Så er det stekingen. Har du satt dem inn i ovnen på 100 grader så for all del hold døren lukket!

Her er oppskriften:

PIKEKYSS

Ha eggehviter, vanilje og sukker i en stålbolle og pisk dette til stiv marengs.

Min erfaring er at dette tar ca 7-9 minutter på medium hastighet.

Sikt melis og ha denne i marengsen og kjør dette videre på lav hastighet til alt er glatt og stivt.

Så pensler du innsiden av en sprøytepose med rosafarge. Snu posen og fyll marengsen i. Sprøyt ut topper.

Tørk dem i 2 timer på  100 grader

De er litt mer skinnende når de akkurat er sprøytet ut.

De første blir sterkere farget enn de andre. Logisk nok :)

Fint på et fat blir det!

Det skal jovære sånn nå!

#ombre

 

Ha en herlig dag videre!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: annebrith.no

Klemmer!

 

 

Frisk sommerkake

Det er ikke alle der ute som er like begavet til å pynte fancy kjeks eller lage søte petit fours dog er det en ting alle klarer: Bake sjokoladekakebunn og piske krem! Klarer du det så klarer du å lage denne kaken :)

Dette er for dere som husker kaken jeg lagde i finalen i Hele Norge baker. Da jeg sjekket bloggen på søndag fant jeg mange oppskrifter som jeg faktisk ikke har hatt tid til å legge ut. Oppskriften ligger på TV3 sine siden men den er feil. Der står det at jeg blander i vaniljekrem men det gjorde jeg ikke. Den blir friskere og mer sommerlig med bare kremfløte!

En herlig kake til 17. mai eller til andre sommerfester!

Bunn:

  • 100 g Tine smør
  • 260 g sukker
  • 3 stk egg
  • 140 g hvetemel
  • 50 g kakaopulver
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  1. Pisk smør og sukker luftig og glatt.
  2. Pisk inn ett egg av gangen.
  3. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet.
  4. Ha til slutt i melken og kjør til en glatt røre.
  5. Fyll røren i 3 smurte former a 20-22 cm.
  6. Stek midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
  7. Avkjøl på rist.

Krem:

  • 5 dl Tine kremfløte
  • 50 g melis

Pisk kremen til den er stiv men den skal ikke være kornete.

TIPS1

Hvorfor bruker man melis i stedet for sukker når man pisker krem? Jo fordi det er potetstivelse i melis ( 5% ) og det binder kremen silk at du ikke opplever at det begynner å komme fukt ut. 

TIPS2

Har du vært uheldig og pisket kremen din slik at den er blitt kornete så fortvil ikke. Ha litt hel-melk eller fløte i og vend dette inn med slikkepott. Da "henter" kremen seg inn igjen.

Kreme skal du fordele mellom de 3 lagene.

Sjokoladeglasur:

  • 1 dl Tine kremfløte
  • 200 g mørk sjokolade 70%
  1. Kok fløte i en kjele og ha sjokoladen i.
  2. La dette smelte sammen og hell det forsiktig over kaken.
  3. Pynt med friske bær.

Til pynt:

  • 300 g rips
  • 300 g blåbær
  • 300 g bringebær
  • 300 g bjørnebær

Ønsker dere en herlig dag alle sammen!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på:  annebrith.no

Klemmer!

Foto: Tv3

 

Jeg ringte politiet i går kveld! #russebråk

Russen er et like sikkert vårtegn som hvitveisen. De kommer hvert år i alle fasonger men bare noen få farger :)

Men: Hvor mye skal vi tåle av russen?

Jeg ser på meg selv som en nokså tålmodig sjel når det kommer til andres festing. Jeg har ligget i senga mi til sent på natt og ergret meg over festbråk uten at jeg gikk bort til naboene. Det må være lov å fese innimellom.

Men hvor går grensen?

I går kveld skulle jeg legge barna. Allerede klokken 20.00 var festen i gang. Jeg la ikke merke til at det sto en russebuss rett ovenfor huset vårt ved ungdomsskolen. Jeg la misten og jobbet litt.

Etter en time skulle jeg legge de andre barna og musikken ble bare høyere og høyere. Barna begynte å klage på musikken og Annika som sov på motsatt side av huset fikk ikke sove.

Jeg forklarte henne at det var noen busser med Russ som var på skolen og at de faktisk hadde lov til å stå der fram til klokken 23.00

Vi måtte stålsette oss :P

Jeg tittet mot naboen og så at begge to kikket ut av vinduet. Den koselige eldre kvinnen så faktisk litt bekymret ut. Da jeg tittet igjen så jeg at 3 gutter sto og tisset i hagen deres!

Det synes jeg var litt drøyt!

Musikken fortsatte på HØY styrke. Det var så høyt som musikken er når det er sommerfestival her på Sørumsand. Jeg tenkte flere ganger nå er det vel litt drøyt?

For meg var grensen faktisk nådd flere ganger. Musikken var så høy at jeg ikke kunne stå ute på verandaen og ta en telefon.

Flasker ble kastet mot hekken til naboen og da fikk jeg rett og slett nok.

Jeg tenkte: Nå går jeg bort og tar en prat med dem!

Det går an å ha folkeskikk og være grei selv om du er Russ eller hva?

Så roet det hele seg. Og da tenkte jeg nå har de reist. Men neida.

Etter 5 minutter ble lyden enda høyere.

Da jeg tok på meg joggeskoa for å gå ut tenkte jeg at jeg faktisk kunne ta en telefon til det lokale lensmannskontoret før jeg gikk opp. Det kunne jo hende at de var på vei. Noen måtte jo ha ringt før meg?

Jeg ringte og følte meg kanskje litt "politi" selv men operasjonssentralen kunne fortelle meg at de allerede hadde vært på stedet pga en melding men at de da ikke så noen buss.

Nå sto det 2 busser der.

Jeg avtalte med den hyggelige politimannen at jeg skulle gå bort og be dem dempe seg og om bråket vedvarte så skulle jeg ringe tilbake.

Jeg ringte kjæresten på vei bort og han sa som siste før jeg la på: Vær rolig og hyggelig nå da!

Jeg gikk bort og stilte meg i klynga til Russen og spurte om de hadde det gøy?

HEEEY VILLA PERLESUKKER! Det var noen jenter som kjente meg igjen hehe. Jo jeg er Villa Perlesukker. Hvordan går det? De fortalte om fest, herlig skoletid og bussen sin. Sjåføren som satt inni så litt småbekymret ut da jeg spurte: Når har dere tenkt til å reise?

Jeg stakk hodet inn i den store bussen og flere ropte: Villa perlesukker!

Guttene kunne fortelle at de var på vei videre.

Så fint tenkte jeg :)

Da bussen kjørte kom det en hyggelig kar bort til meg og strakk armen frem og sa: Jeg kjenner deg men du kjenner nok ikke meg! Å så hyggelig svarte jeg. Han kunne fortelle at han hadde fått lærlingeplass på den fantastiske restauranten Feinschmecker fra høsten.

Linken mellom oss var lagt!

Synes du det ble mye bråk? Spurte han forsiktig og jeg svarte som sant var: Ja jeg gjorde det. Han kunne fortelle at de hadde et rebusløp og at bussen bare plutselig hadde dukket opp og at den ikke hørte hjemme her. De  hadde selv flere ganger bedt dem om å roe seg samt skru ned lyden på musikken.

Vi ble stående å snakke om hans spesialiteter, ønsker for fremtiden og russetiden.

En herlig tid det der: russetiden. Hele livet foran seg, mange planer og drømmer. Ravn hadde i alle fall planene klare og etter samtalen med han så gleder jeg meg faktisk enda mer til å besøke Feinschmecker til vinteren. Norge kommer til å få en stjernekokk i han der! Blir spennende å følge reisen hans!

Klokken 23.00 var det helt stille her. Det var deilig.

Hva mener du? Hvor mye skal vi "tåle" og skal vi godta mer fra russen enn fra alle andre? Når flasker blir kastet i hagen er det greit å reagere og si ifra? Jeg gjorde i alle fall det.

Jeg vet at frem til klokken 23.00 er det greit med bråk men når musikken blir så høy så må det da være greit å reagere. En russebuss midt i et boligstrøk på en hverdag er drøyt synes jeg.

Eller glemmer kanskje kua at den engang har vært kalv? hehe

Ønsker dere en finfin dag!

Bildet er lånt fra Biip.no

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

 

 

Spennende samarbeid med #slikkepott.no #rabattkoder

Hei hopp dere!

Jeg har akkurat inngått et spennende samarbeid med Slikkepott.no  Dere som kjenner meg vet at jeg alltid har vært forsiktig med å anbefale produkter og har kun lagt ut linker til nettsteder med produkter jeg kan stå inne for.

Nå har jeg testet ut produkter fra Slikkepott.no en periode og jeg gleder meg allerede til alt det flotte denne nettbutikken skal handle inn fremover. Jeg skal få lov til å være med å velge hvilke produkter som bør komme i butikken!

Det gleder meg stort.

#rabattkode

For å feire det nye samarbeidet gir Slikkepott.no 10% rabatt til alle mine lesere frem til 17. mai.

Det du må gjøre er å bruke koden: vp2015

Det er akkurat nå tilbud på en rekke varer. Deigskrapere i fantastiske farger. Rød og blå pastafarge ...obs obs nå er det 17. mai snart!

Disse tippene bruker jeg mest:

Tippen 1B bruker vi til alle våre cupcakes i konditoriet. Den fine rosen lager du med denne tippen.

God mandags kveld!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

 

 

Spa med Annika @Fjällnäs

Hva gjør du når du er sliten? Jo du reiser på Spa!

Ultimate avslapping.

Dere husker kanskje at jeg sa jeg var så sliten før påske? Jeg trengte sårt fred og ro og det fikk jeg i påsken.

Jeg hadde lenge hatt et ønske om å ta med meg min eneste datter Annika på spa. Hun elsker alt som har med spa å gjøre og vi har ofte spa i helgene her bare hun og jeg. Massasjefotbad hentes frem og vi dusjer og fikser hår, hud og negler.

#kos

30 minutter kjøring fra Røros ligger Fjällnäs Man kan vel si at det er "In the middle of nowhere" men selv om det virker "øde" så er kvaliteten på Spaet og menneskene som jobber der fantastiske.

Mii Gullo Spa har vunnet " World Luxury Spa Award" og er ren nytelse. Kremer laget på basis av bær fra området. Multebær, blåbær og tyttebær. Det var deilige lukter overalt.

Ute var det et deilig oppvarmet bad og Annika og jeg dristet oss uti det naturlige vannet for å dyppe oss ned i det oppvarmede etterpå.

Annika og jeg svømmer aktivt og Annika mente det lille "utebassenget" var stort nok for litt svømmetrening. Så da alle gikk dristet vi oss til å øve på holdnig og flyting. Stuping ble det ikke denne gangen hehe

Det er på slike dager at jeg føler meg heldig som har fått denne muligheten ♥

Å bare være sammen vi to ♥

Så koselig å kunne få være den som ga henne denne første opplevelsen av luksus ♥

Hadde det helt salig selv som dere kan se:

Badstue og et deilig avslappingsrom hvor vi kunne spise litt og drikke litt:

Så fikk vi en herlig fotmassasje (betalte denne selv)

Etter vi var ferdige fikk vi en deilig lunsj:

 

Det var så herlig og så verdt turen fra Røros.

Vi kom så slitne hjem at vi sovnet klokken 20.00 den kvelden begge to ♥

Er du i nærheten anbefaler jeg deg turen. De har også overnatting der slik at du faktisk kan ta deg en helg bort fra alt!

#anbefales

Gleder meg allerede til neste Spaopplevelse ♥

Ønsker dere en herlig dag videre!

 

Sjokoladefylt stjernekake #gjærbakst

 

/Inneholder annonselenker

 

Dette må være den beste "kaken" jeg noen sinne har smakt. Jeg klarte ikke stoppe  åspise og barna ble sure på meg fordi jeg tok de største stykkene haha.

I går holdt jeg og Annika på hele dagen på kjøkkenet. Bare det å være sammen med henne, snakke om hverdagslige ting, la henne fortelle om opplevelser og tanker.

#herlig

Mammahjertet bobler over. Jeg kan ikke huske at jeg tok meg tid til å være sammen med henne sist. Ikke noe stress, solstrålene presset seg gjennom gardinene, musikken sto på i bakgrunnen og alt føltes veldig riktig.

Kan vi bake boller spurte Annika.

Vi tok bollebakingen til et nytt nivå kan man trygt si!

Før vi startet forberedet vi oss godt. Vi fant frem oppskrift og alle ingredienser.

Vi doblet oppskriften fordi vi skulle lage en annen variant også men du klarer deg fint med oppskriften under x 1 :)

Mange mener at man bør finne oppskrifter hvor man har i smøret til slutt. Dette er nok den aller beste måten å lage gjærbakst på men fordi jeg hadde en 10 åring som skulle gjøre store deler av bakingen selv valgte jeg denen oppskriften. Den er enkel og veldig god!

Vi har lenge hatt Sjokoladefyll fra Mors Hjemmebakte stående i skapet og i går fikk vi testet det ut.

Søt gjærdeig

  • 500 gram hvetemel
  • 50 gram gjær
  • 80 gram sukker
  • 125 gram smør
  • 1 t kardemomme
  • 1 egg
  • 3 dl melk

Sikt alt det tørre i en bolle.

Smelt smør og ha i melk.

Når dette er lunkent ( ca. 37 grader) vispes egget i. Ha så i fersk gjær. ( Om du bruker tørrgjør så har du det i det tørre.

Hell det våte i det tørre.  Elt deigen i 10-15 minutter.

Forhev deigen i 30-45 minutter.

ELTING

Det letteste du kan gjøre for å få en god deig er å forlenge eltetiden din. Prøv å start med å elte og ta tiden. MINST 10 minutter. Helst 15! Jeg tror du vil bli overrasket over hvor lenge du faktisk skal elte og hvor deilig og luftig det blir :)

Annika måler opp melet. Jeg elsker vekten vår. Den skulle jeg så gjerne hatt i mintgrønn. Setter på ønskelista.

Vi bruker også alltid mel fra Møllerens.

Når deigen er ferdig forhevet tar du den ut av bollen og deler den i 4 like store deler. Kjelve hver del nokså tynt og legg en tallerken oppå.

En deigskrape bør du ha når du skal drive med gjærbakst og Slikkepott.no har tilbud på disse nå. De er de fineste jeg har sett i markedet frem til i dag! Sjekk DENNE linken

Ha på sjokoladefyllet. Legg på et nytt lag helt til du har fire lag. Sjokoaldefyll mellom hvert lag.

Sett så et glass oppå og del sirkelen inn i 16 biter.

 

Vri to og to biter utover.

Det betyr ta tak i to biter med hver sin hånd. Høyre bit vris mot høre altså utover. Og venstre mot venstre.

Dytt endene mot hverandre slik at det blir en spiss.

Stekes på 200 grader i 20-25 minutter.

Den skal være BRUN ikke hvit hehe.... Er du i tvil om gjærbaksten er ferdig så venter du minst 3 minutter.

Serveres med kjærlighet og et glass deilig melk!

Hver person tar da en bit fra kaken og det er 8 biter på denne :)

Det betyr at mamma fikk 5 og barna hver sin... moahahaha :P

Sjokoladefyllet! Seriøst det var så godt. Jeg var først i tvil fordi jeg synes det var så vanskelig å smøre utover. Enda et sånn ræva produkt tenkte jeg men neida det var utrolig godt. MYE bedre enn å kjæsje Nugatti inni. Dette fyllet er laget for steking og renner ikke!

 

Ser det ikke deilig ut?

Hvis du ble fristet til å bake selv eller likte oppskriften vil det glede meg stort om du trykker liker eller deler innlegget :)

Ønsker dere en herlig mandag!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Klemmer til alle

 

Hvordan farger jeg kakene?

Noe av det mest vanskelige med å bake er når det skal tilsettes farger. Ofte blir det for mye eller for lite. Når jeg har i for mye så blir fargen altfor mørk og jeg er misfornøyd med resultatet og har jeg for lite farge i så blir det en blass grie og jeg er like sur :(

Før jeg begynner å fortelle hvile farger jeg mener du bør bruke så vil jeg presisere at jeg aldri bruker konditorfarge fra butikken. Den er altfor rennende og kan i verste fall ødelegge konsistensen på ditt bakverk.

Jeg bruker kun pastafarger. 

PASTAFARGER

Pastafarger er farger som er litt tykkere enn den vanlige konditorfargen vi kjenner fra dagligvare. Den er veldig drøy dvs at det er en høy andel farge proppet inn i en liten tube. Jeg bruker fargene fra Progel fordi de er lette å bruke, drøye og varer lenge samt det blir aldri noe klin fordi jeg bare presser fargen ut av tuben.

Noen farger er lettere enn andre og jeg skal vise dere litt hvordan jeg jobber når jeg skal lage en farge:

Jeg finner fargenyansen jeg vil ha inni her. Har jeg ikke en farge som ligner så må jeg lage den ved å blande flere farger.

HVIT

Det aller meste av råvarer er hvitt så du trenger ikke farge så mye. Vil du lage en hvit kake så anbefaler jeg deg å finne en oppskrift uten mye smør og eggeplommer. Da blir kaken din hvit og fin. Skulle du derimot trenge å farge noe hvitt er titandioxid tingen. Finnes i pulver og fargepasta.

GUL

Jeg liker den dype gule best. Det blir en fin gulfarge. Gul som solen. MEN vil du ha en lysere variant som heller mot sitrongul så prøv Lemon Yellow.

ORANSJ

Oransj er en farge du kan blande deg til. Erfaringen min er at du må ha mye mer gult i enn rødt. Det beste er å kjøpe en ferdig farget oransj. Det gir ofte den skarpeste fargen.

APRIKOS/FERSKEN

Aprikos er jo en lys oransj farge men skal du blande den er erfaringen min at du bør starte med rosa og ha litt gult i. Vil du ha den helt perfekt fersken så kan du kjøpe fargen som heter fersken.

ROSA

Det finnes jo utallige rosafarger. For en lys pastellrosa farge så må du ha lite farge i og helst en dus lys rosa som start. Vil du ha gammelrosa på dine ting bør du ha i en dråpe brunt for å få rett fargenyanse. Burgunder kan også gi en fin dyp rosafarge. Denne fargen passer også perfekt som utgangspunkt til rosa hombrekaker.

LILLA

Lilla er en vanskelig farge. Jeg har prøvd å blande denne fargen og noen ganger lykkes jeg og andre ikke. Røds og blått gir lilla men ofte blir den så skitten. Hvis du skal blande dette så bør du ha mer rødt i enn blått. For de late så passer det best å bare kjøpe den ferdige lilla.

BLÅ

Blå har så mange vankelige nyanser. Mørk blå er marineblå som man som ofte starter med. Vil du ha babyblå så bør du tilføye en dråpe brunt. Skal fargen være mer mor turkis så blir det gult som må blandes i. Heldigvis finnes det både en baby blå og en isblå i denne serien.

Aqua er for kaker hvor Frost er tema. Turkis bruker jeg i kaker hvor sjø og hav er representert.

GRØNN

Noen ganger vil jeg ha eplegrønn. Det er vanlig grønn med litt gult i. Så vil jeg ha bladgrønn.  Den bør alle ha i basispakken sin. Skal du ha mintgrønn så bruker du kun noen dråper med denne. Eucalyptus er en farge som også er nydelig.

RØD

Rød trenger alle. Kjøp gjerne 2 hvis du skal kjøpe inn til 17. mai nå :) Dette er den dypeste og fineste rødfargen. Skal du ha en dusere farge så er strawberry fin.

BRUN

Brun finnes et sted mellom rødt og gult så har du nok farge i så skal det bli brunt. Jeg har derimot aldri klart å blande den sp det er en farge jeg har i basispakken min.

SORT

Sort er også en farge du bør ha liggende. Grå kan lages av litt sort men det blir ofte lyst lilla så jeg synes det er best å ha en egen gråfarge.

PASTEL

Skal du lage pastelfarger så betyr det at du må ha litt farge i. Ikke mye. Det er fort gjort å blande for mye farge i og da må du spe på med hvitt for å få tilbake fargen.

FARGING AV MAKRONER, KREMER OG KAKER

Husk at mandelmel, smør og egg er gult. Det betyr at om du skal ha rosa eller lyseblått i noe av dette så må du ha ekstra brunt i for å stabilisere den gule fargen du har i utgangspunktet. Håper dere skjønte det.

Har du spørsmål så still dem i kommentarfeltet :)

Disse fargene har jeg testet ut nå i over 2 måneder og jeg er kjempefornøyd med fargene, klarheten og at det ikke blir så grisete når man jobber på kjøkkenet på grunn av at det er en tube som du klemmer ut alt av :)

Progel fås kjøpt i nettbutikken Slikkepott.

God søndag!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

 

 

 

 

 

 

 

Deilig myk brownies ♥

God søndag vakre mennesker.

Jeg har allerede jogget langs Glomma og er på vei inn i dusj mens barna lager frokost.

Noen solstråler trenger seg gjennom gardinene, det spilles musikk på kjøkkenet og jeg er glad!

Her har du oppskriften på verdens beste brownies!

BROWNIES

  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljesukker eller vaniljepulver ( økologisk)
  • 2 ss kakao
  • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniesen blir best om du rører den for hånd. Hell røren i en form a 20 cm i diameter. Jeg brukte en firkantet form.

Stek browniesen på 180 grader i 20.

PYNT

Strø litt melis på browniesen og pynt med blåbær og bringebær.

Serveres lun da blir den best!

Hvorfor skal man ha smeltet sjokolade i en kakerøre?

Det er fordi dette gir en mye bedre smak og du kjenner at kaken får en mer ekte smak. Om du bruker en kvalitetssjokolade så vil du kjenne en god sjokoladeettersmåk veldig lenge.

Hva skal du gjøre i dag? Her blir det bakedag delux. Følg med på snap davel :P

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

 

Barnas bursdagsfavoritt

Jeg har feiret over 30 barnebursdager frem til nå og kan med hånden på hjertet si at jeg vet hva de små liker :)

Dette har flere ganger vært en stor favoritt!

Det enkle er det beste!

#always

Til en jentebursdag laget jeg rosa marengstopper og til guttebursdager laget jeg andre farger. Marengstoppene skal altså festes oppå men la meg gå til starten først. Du trenger:

  • iskremkjeks
  • m&ms eller Nonstop eller bare vanlig smågodt
  • sjokoladekrem til å feste marengsen med
  • marengstopper

Oppskrifte n på marengstopper finner du ved å følge denne linken.

Lag marengsen.

Fyll kjeksene.

Fest marengsen med sjokoladekrem.

Server til barna som etterhvert vil elske at det ikke er iskrem og som vil finne en overraskelsen inni :)

God lørdags kveld.

 

 

Min spesialitet #terte med bær

Jeg vant Hele Norge baker runden med terter. Terter er min spesialitet! Dette kan jeg :P

Jeg skal skrive et helt innlegg om de forskjellige tertebunnene for da jeg var med i Hele Norge baker så "safet" jeg veldig på terten min. Dette fordi jeg visste at Pascal som er fransk liker den klassiske franske tertebunnen. Trengte ikke være rakettforsker for å vite det.

Så da jeg var med i programmet og vant med min kirsebærterte så var det nok det som gjorde utslaget.

Terter stekes alltid for kort! OBS OBS OBS

Jeg gjør det selv innimellom. Da kjenner jeg at jeg blir irritert på meg selv. Tommelfingerregelen er: Stek alltid 3-4 minutter ekstra om du er i tvil.

#dagenstips

Denne terten er som sagt laget av en klassisk tertebunn, med hjemmelaget vaniljekrem og toppet med moreller. MEN du kan bruke akkurat den frukten eller bærene du selv har som favoritt. Ta det du liker godt og ha det oppå.

Det som skal sies er at denne terten har alt en god terte skal ha: Søt, syrlig, myk og kontraster i konsistens,

Søt - moreller og vaniljekrem

Syrlig - sitrongele oppå

Myk - Vaniljekrem

Kontraster - Mandler fra Dr. Oetker oppå gir perfekt resultat.

Vil du lage denne med jordbær så har du ristet pistasjnøtter oppå til slutt.... jummy!

Bunn

  • 300 g hvetemel
  • 200 g kaldt usaltet smør i terninger
  • 100 g melis
  • 1 egg

Miks hvetemel, smør og melis i en mikser med grind eller smuldre dette sammen.

Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg dette i plastfolie og la det hvile natten over.

Har du dårlig tid? La deigen hvile i 30 minutter i kjøleskap.

Kjevle tertebunnen ut på et bakepapir og legg bunnen i en terteform a 22-24 cm.

Sett kaldt i kjøleskap i 30 min før steking. Legg et sammenkrøllet bakepapir oppå bunnen og fyll på med ris eller erter slik at bunnen ikke hever seg når du steker den.

Stek bunnen på 180 grader i 30-40 minutter. Etter 20 minutter tar du ut papiret med ertene på og steker bunnen videre til den er gyllenbrun.

Vaniljekrem

  • 5 twist fra vaniljetvister fra Dr. Oetker
  • 2 dl melk
  • 1/2 dl melk
  • 3/4 dl kremfløte
  • 55 gram sukker
  • 30 gram eggeplomme ca. 2 stk
  • 20 gram maizena 2 ss

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.

Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Rør dette sammen til kokepunktet.

Ha resten av melken og maizena i en liten bolle og rør til det er klumpfritt.

Visp inn eggeplommene i maizenablandingen.

Hell 2/3 av den varme (kokt til kokepunktet) melken over eggeblandingen.

Vær forsiktig når du gjør dette om du heller over for mye kan du ødelegge eggene og få klumper i massen.

Ha i litt og litt melk og bland dette godt.

Hell dette til slutt over i kjelen og kok opp kremen.

La kremen småkoke i 1 minutt men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.

Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl!

Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.

Sitrongele

Dette er en veldig god oppskrift på klar gelé. Den er veldig godt egnet til å pensle på bær på en terte for å få ekstra holdbarhet og glans.

  • 3 plater gelatin
  • 50 g glukose
  • 1 dl vann
  • 50 g sukker
  • 3 ss sitronsaft

Ha gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Ha de øvrige ingrediensene i en liten kjele og kok opp på middels varme. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken.

Ha geleen i en bolle og avkjøl i romtemperatur. Etter ca. 1 time begynner geléen å tykne og den er klar til bruk.

Lage terten:

Ha vaniljekrem i tertebunnen.

Del 400 g moreller i 2 og ta ut stener. Legg morellene oppå vaniljekremen. Pensle over klar gele og strø til slutt mandelflak oppå terten.

 

 

Nå forventer jeg at dere lager terter folkens. Enklere blir det ikke!

Ha en finfin lørdag!

Takk for alle fine snaps dere sender!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Klem fra meg!

 

 

 

Wedding Cupcakes

Bryllupssesongen er like rundt hjørnet og her har du cupcakes du selv kan lage til bryllup!

Jeg vet det er mange som blir spurt om å lage kaker til bryllup. Vi har en sterk tradisjon på dette i Norge og hvorfor ikke trå til med noen vakre og deilig smakende cupcakes?

Du trenger:

 

SJOKOLADECUPCAKE

  • 150 g smør
  • 3 store egg ( 4 små)
  • 7 dl sukker
  • 1,5 dl kakao
  • 7 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljeessens
  • 3 dl lettrømme ( 1 pk )
  • 1 dl melk

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en kjele og avkjøl.
  2. Skille eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.
  3. Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.
  4. Rør deretter inn rømme og vaniljeessens. Bruk stålvisp for å få det jevnt.
  5. Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken og balnd til en klumpfri deig.
  6. Pisk eggehvitene stive og vend dette i røren. Rør forsiktig!
  7. Fyll til slutt muffinsformer ca 55 gram.
  8. Dytt to eller tre bringebær ned i røren.
  9. Stekes på 175 grader i 20 minutter.

 

 

Når dine cupcakes er kalde smører du på litt krem og dekker hele cupcaken med fondant.

Lag striper av glasur og sett til slutt en rose på toppen!

Dette er de søteste og mest bryllupsaktige cupcakes jeg vet om.

Enkle og delikate ;)

Synes de er like fine i alle farger jeg :)

Hvilken er din favoritt?

Jeg ønsker deg en herlig helg!

HUSK:

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

Masse klemmer!

 

 

Den store testen #kokesjokolade

Jeg er kvalm nå! Har smakt meg gjennom en hel haug av kokesjokolader og dere som følger meg på snap har fått med dere testen.

Jeg har filmet meg selv mens jeg smakte på en etter en.

Egentlig vil en slik test ikke bli helt rettferdig fordi å smake på sjokolader med 40% kakaoinnhold og bedømme disse etter smak sammenlignet med sjokolader med over 70% blir ikke riktig. Kvaliteten på sjokolader med over 70% sjokolade er jo bedre.

Men i min test var det smaken jeg testet.

HUSK: Det er min personlige smak og jeg skal ikke si hva du bør og ikke bør kjøpe men jeg kan si at noen sjokolader ikke nådde opp!

En sjokolade som ikke var med i testen er Devine. Og den vet jeg er god på smak men den er ikke tilgjengelig overalt så derfor ble den ikke med :)

Disse sjokoladene var med i testen:

  • Eldorado - lys og mørk
  • Rema 100 - Lys og mørk
  • Freia Dronningen
  • Matmesteren lys og mørk
  • Freia kokesjokolade 70%
  • Freia lys
  • Odense lys og mørk
  • Coop lys og mørk

Vinneren av smakstesten ble:

 

Denne sjokoladen er rund og god i smaken. Den har en deilig ettersmak og er klart min favoritt!

En god nummer 2 ble denne:

 

Det ble en delt førsteplass for Freia og Odense i konkurransen på de lyse sjokoladene....

SJOKOLADEKNAPPER

  • Odense sjokoaldeknapper 55%
  • Freia Lys sjokoladebiter (melkesjokolade)
  • Freia Mørk 70%

Jeg vil presisere at jeg ikke har noen avtale med noen av disse levrandørene. Jeg har kjøpt all sjokolade selv. Ingen er sponset. Jeg har bestemt meg for å sende en mail videre til de forskjellige kjedene for å prøve å finne ut hvor deres sjokolade kommer fra slik at man faktisk vet hva det er man spiser. Det står ikke noe på disse pakkene om det.

Slik så hele listen ut til slutt.

PLASSERING:

  1. Odense
  2. Freia
  3. Rema 1000
  4. Freia Dronningen
  5. Matmesteren
  6. Coop
  7. Eldorado

Ønsker dere en finfin fredags kveld!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

En forsmak på sommeren #bjørnebæris

 

Her har du en deilig forsmak på sommeren! Jeg drister meg til å kalle den "sunn"

Is er forfriskende, avkjølende og ved å blande inn frukt og bær får barna også en liten dose av «5 om dagen» En vinn vinn løsning! Hos oss digger barna disse små "sandwichene"

Youghurtis kan lages så enkelt som å blande naturell youghurt med bær i en matprosessor og så fryse dette ned. Dette er den aller raskeste varianten, men vil du ta deg litt flid med å få en glatt og fin konsistens sammen med en deilig rund smak følger du oppskriften nedenfor.

Glukose i youghurtis gjør isen både mykere og søtere. En ingrediens som er kjekk å ha i kjøkkenskapet. Har du ikke glukose i kjøkkenskapet kan du med hell bytte dette ut med lys sirup eller honnning.

#dagenstips

Bjørnebær youghurtis

  • 200 g sukker ( sukrin for en "sunn variant"
  • 100 g vann
  • 50 g glukose
  • 2 gelatinplater
  • 5 dl youghurt naturell
  • 100 g bjørnebær

Kok opp sukker og vann. Legg gelatinplatene i bløt i 5 minutter og ha dem deretter i sukkerlaken.

Miks youghurt og bjørnebær i en foodprosessor og bland dette sammen med sukkerlaken.

Kjør blandingen i en iskremmaskin. Når massen har passe tykk konsistens heller du isen i en form og setter dette i fryseren.

 

#tips

Har du ikke iskremmaskin kan sette isen rett i fryseren. Husk på å røre i massen hver halvtime. Dette skal gjøres 5-6 ganger for det beste resultatet. Det du egentlig gjør er å røre bort krystallene slik at du får en glatt og fin konsistens. Rører du innimellom med en stavmikser så vil du få det beste resultatet!

#tips2

Legg gjerne hele bjørnebær i formen før du fryser det. Og hell over isen etterpå. Da får du en fin effekt og gode, deilige biter av hele bjørnebær i isen.

#former

Til å fryse porsjonsformer kan du bruke muffinsformer eller aliminiumsformer som man bruker til sjokoaldefondant. Pinne kan stikkes i isen etter 1 time i fryseren. Lag et lite kutt på siden av formen med en kniv for å stikke inn pinnen.

Jeg har her kjøpt havrekjeks, "sunn variant" med god smak og så lagt en skje is mellom hver :)

#deilig

#sommerfølelse

Sender dere en god klem herfra! Sees vi på snap ila dagen?

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: v_perlesukker

God klem!

 

 

 

Nytt kjøkken 3. runde - Endelig ferdig! #giveaway

Jeg digger fargen! Jeg kunne rett og slett bare satt gostolen min rett inn på kjøkkenet nå og så satt meg ned!

Jeg er så fornøyd med hvordan ting ble!

I dag har jeg shoppet litt her på lille Sørumsand. Denne plassen er ikke verdens navle og vi har ikke flust av interiørbutikker men jeg forelsket meg faktisk i de søte bildene jeg har hengt opp over de 2 krukkene fra Veslestua ( Merke Trend Design) Bildene kommer fra Nille og de er supersøte synes jeg. Passer helt inn her på kjøkkenet.

Jeg irriterer meg over at det ene henger sånn 3 mm høyere enn det andre. Ser dere det? hehe

Størst av alt er? Jeg spør barna mine om dette regelmessig og de har nå lært seg å svare: Kjærligheten.

For det er jo sånn. Kjærligheten er størst uansett! Og liker at det står: Love is the key to happiness!

Egentlig så er kanskje sånne veggbilder med tekst ut nå? Jeg har ingen aning. Men jeg har aldri hengt meg på trender eller fulgt med slavisk. Jeg gjør det slik jeg ønsker det!

En enkel stang fra Ikea gjør at man kan henge opp søte ting. Gryteklutene er også fra Nille!

#elsk

Nå er hvitveisen også i full fart ut og det er deilig å ha slike blomster plukket med kjærlighet av barna inne på kjøkkenet.

Vasene er fra blomsterpikene.no og jeg liker dem så!

Jeg klarer meg ikk euten kaffe i løpet av en dag så jeg er veldig glad jeg har en Nespresso maskin!

De herlige gule serviettene er fra Kremmerhuset!

#fresht

Jeg fant en hylle som lå gjemt i kjelleren.

Den ble hengt opp over kjøleskapet og kopper ble hengt opp der.

Koppene har teksten: Verdens kuleste mamma! Desilitermålene er fra Feel, men de har dem på Bohus også.

Slik var altså kjøkkenet jeg forelsket meg i på Pinterest.

Jeg må si at jeg er utrolig fornøyd med mitt eget kjøkken slik det ble nå.

Med relativt få kostnader har vi her hjemme fått et herlig nytt kjøkken!

Takk til Maxbo Stormarked Skjetten for hjelp ved valg av farger!

FARGEKODER:

Lady Supreme Finish 40, fargenavn: Bomull, KODE: 1453/S0502-Y

Lady Supreme Finish 40, Fargenavn: Swiss Iris KODE: 4198/ S1020-R90B

Fordi jeg er så happy med kjøkkenet mitt GIR jeg bort en Bosch Sprøytemalingsmaskin til en heldig vinner. Alt du trenger å gjøre er å kommentere denne posten. Si gjerne hva du synes om produktene. Har du tips til hva jeg kan ha på hyllen over kjøleskapet? Fyr løs.

Mandag trekkes en vinner!

Slik ser maskinen ut:

Ha en strålende kveld dere og happy painting!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mer fra min hverdag snapper jeg på: v_perlesukker

 

KLEM!

Nytt kjøkken 2. runde - Maling

 

Dette er kjøkkenet jeg forelsket meg i på Pinterest!

Elsker fargen og bestemte meg raskt for at det enten måtte bli lys blått eller mintgrønt.

Da jeg kom til Maxbo Stormarked Skjetten så fant jeg med en gang en farge jeg forelsket meg i: Swiss Iris

Den er lys blå i fargen og jeg fikk supergod hjelp fra Vigdis til å velge farger og type maling. Jeg endte opp med Lady Sens!

Jeg var fast bestemt på å male både benkeplater og vegger og de valgte jeg fargen: Bomull også Lady Sens.

Hvitt blir fort så skarpt og denne bomull duset det hele ned litt.

Før vi startet grunnet jeg alt med: Jotun Kvist & Sperregrunning.

Slik så det altså ut før vi startet!

#furuhelvete

Med pågangsmot og entusiasme lot jeg barna også ta del i dette....hehe

Det var helt grusomt da det sto på :P

MEN det smarteste av alt var sprøytemaskinen fra Bosch. Seriøst!

Vi demonterte alle plater og tok alt med i kjelleren.

Brukte den supersnedige maskinen og sprayet alle dører og hjørneskap.

Det tok 4 timer!

Utrolig kort tid og jeg var så glad. Endelig var den stygge fargen borte og jeg fikk et lysere kjøkken!

Slik ser maskinen ut og du fyller maling nedi den beholderen og bare sprøyter det ut.

Vanvittig enkelt.

Det oser litt maling rundt omkring så du bør ha platene i et rom hvor du har plastdekke på eller spraye ute.

2 strøk er ferdig! WOW

Litt vanskelig å se men allerede ved dette tidspunktet var jeg happy!

Annika var også happy!

Flinke barna mine som hjelper meg :)

Alle innlegg i denne serien finner du her:

Nytt kjøkken 1. runde - Planlegging

Nytt kjøkken 3. runde - Ferdig!

 

 

United Bloggers

De siste ukene har jeg fått en del spørsmål rundt det å være en del av #unitedbloggers?

Spørsmålene som blir stilt er ledende: Kan du fortelle meg det som er negativt med å være med i bloggnettverket? Er du fornøyd med at kommentarene ikke alltid er synlige? Jeg har hørt at det har vært litt nedetid den siste tiden, hva tenker du om det?

Den fulle og hele sannheten!

Jeg ble ringt opp i fjor høst og invitert med på et møte. Jeg tror det hele var tilfeldig. En jeg kjente, kjente noen som skulle være med på dette. Jeg var skeptisk. Så mange bloggere over til en og samme teknisk løsning. Det kunne umulig gå bra?

Når jeg er litt skeptisk så henger jeg litt på gjerdet og venter. Det gjorde jeg også i denne situasjonen så i stedet for å gå over 1. januar så ventet jeg til 5. mars.

Det første møtet jeg fikk med disse bloggerne var på Vestlia! What happens in Vestlia stays in Vestlia er vel det man kan si i ettertid. Over hundre gærne bloggere samlet på et sted. De fleste motebloggere og jeg følte meg litt utilpass i starten. Da vi var på Vestlia var jeg da også opptatt av å lære, så jeg fikk med meg de spennende foredragene og la meg tidlig. Festingen tok den yngre garde seg av :P

Men jeg knyttet god kontakt med noen få som feks Ørjan og Marna fra Komikerfrue og Lene Orvik. Ørjan og Marna er jo som dere vet hysterisk morsomme og alt i alt etter den helgen følte jeg meg veldig velkommen.

En leder!

Jeg har bachelor i markedsføring, har jobbbet 10 år i Amsterdam og jobbet i store konsern så jeg har nok erfaring til å kunne si når jeg møter en god leder. I United Bloggers er det Lauga som har tittelen: Daglig Leder. Ikke nok med at hun er et fantastisk positivt menneske så er hun ufattelig smart. I samtaler med henne senser hun stemninger og følelser på en utrolig bra måte. Hun er målrettet, fokusert og effektiv.

No nonsense og kaster ikke bort tiden. Hun er som en nordlenning faktisk :) Ved siden av å ha de beste kunnskapene så innehar hun store doser av empati og er opptatt av meg som person. Det er jammen ikke ofte man møter suksessfulle ledere som faktisk BRYR seg!

Agenter!

Under Lauga sitter agentene. De er delt opp i kategorier og vi har alle en egen agent. Jeg har Annette.

Stakkars Annette! Jeg sier stakkars for jeg VET at jeg er en vanskelig person å jobbe med. Jeg vil ha det beste av det beste og jeg henger på telefonen med en gang det er noe jeg er misfornøyd med!

Agenten din selger reklamen på bloggen din og er ansvarlig for alle komersielle henvendelser. Utrolig deilig egentlig. Hun selger inn bloggerne og er GOD på det. Dette er det hun har drevet med i årevis. Men ved siden av å være en agent er hun også blitt en sparringspartner og venn. Hun har sammen med meg lagt en strategi for det neste året og de neste 2 år. Når ting er vanskelig og jeg er lei meg så er hun der med to gode varme armer og bare holder rundt. All jobb blir lagt til side og samtaler om livet starter og etterhvert er følelsen av å være alene ikke så stor.

Her er Christina. Hun er kreativ leder i UB

Bloggerne!

Sammen genererer bloggerne i UB over 1 million besøk hver måned Det er sykt mye! Det er jo ikke å stikke under en stol at vi har noen store bloggere som drar mye av lasset her. Komikerfrue ligger som regel på topp, tett fulgt av Lene Orvik.  Etter disse to gigantene dilter vi andre.

Før jeg begynte som blogger i UB så lå jeg på 1K-1,5K unike. Nå har jeg mellom 3K-9K alt etter hva jeg skriver om.

Men når det er sagt så er det ikke trafikken som er det mest vesentlige her for meg. For meg er det samholdet og vennskapene som bygges som er det viktige. Jeg lærer så ufattelig mye av motebloggerne. De er vanvittig flinke til å skrive om produkter og linke til nye ting. Hvorfor gjør ikke jeg det oftere? Treningsbloggerne feks tar de mest freshe bildene. Og de oser av energi. Mye å lære der også!

Det kryr av flinke bloggere og jeg vil nevne noen som jeg har begynt å følge som jeg ikke fulgte før:

  1.  Anettemarie.no
  2.  JuneHolm
  3.  Espen Hilton og Glenn Henriksen
  4.  Team Solli
  5.  Klisjehjemmet

Men hva er så unikt da med United Bloggers?

Jo vi hjelper hverandre, heier på hverandre og bytter på leserne. I går snappet Anette Marie mine franske makroner på sin konto og oppfordret sine 10.000 følgere til å følge meg. Plutselig hadde jeg 600 nye følgere! Fy søren det er sykt!

Jeg har shoutout på Instagram innimellom og anbefaler mine gode bloggere til mine følgere noe som gjør at de vokser. Vi heier og heier og heier.

I går fikk jeg 200 nye følgere på Instagram fordi Ina fra Mat på bordet la ut et bilde av mine franske makroner. Jeg regrammet et bilde fra henne og vips 200 nye følgere også tilbake til henne!

Den største gleden du kan ha det er å gjøre en annen glad!

Camilla fra Treningsfrue sitter i loungen og jobber! #UBHQ (United Bloggers HeadQuarters)

Visste du at John Arne Riise også er en av mine kollegaer? Hvor sykt kult er ikke det? Følg bloggen hans her

Kremen!

Jeg har ikke noe annet ord for de siste menneskene i UB. Det er mennesker som egentlig ikke er ansatt i UB men som av en eller annen grunn har blitt knyttet til oss bloggerne og gjort seg tilgjengelige for å hjelpe oss.

Jan Lossius er en av dem. Alle bloggerne han tar i blir gull! Sisteplass, Sofie elise, mammaen til Michelle etc.

En annen er Rolf Ørjan. Den beste fotografen du kan tenke deg. Har fotografert en haug av kjendiser og filmer med sitt team det meste som skjer på UB.

Til sist må jeg nevne den nye CEO for UBEurope: Thomas Moen. Vanvittig flink med en CV som er helt vill. Best på blogg i Norge! Ferdigsnakket.

Alle disse menneskene og flere er i UBsystemet for å hjelpe oss å bli bedre. Både på innhold, tekniske løsninger, trafikk og sosiale medier.

#kostnadsfritt

Her er bøkene til Thomas Moen hehe,,,, fritt for alle i UB å låne!

#raust

Så tilbake til de ledende spørsmålene jeg får fra mange!

Kan du fortelle meg det som er negativt med å være med i bloggnettverket?

Ingenting! Jeg klarer bare ikke å se annet enn det positive samholdet som er i dette samfunnet.

Er du fornøyd med at kommentarene ikke alltid er synlige?

Selvsagt ønsker jeg at kommentarer skal være synlige og at gamle kommentarer skal komme tilbake. Sitter jeg og bruker tis på å fundere og ergre meg over det? NOPE!

Jeg har hørt at det har vært litt nedetid den siste tiden, hva tenker du om det?

Nedetid? Jeg har nesten ikke merket det fordi Marius og Ørjan har fikset det før jeg har fått sukk for meg. Og så tenker jeg....nedetid? På tide å logge av litt kanskje? Det ryktes at trafikken er så stor at vi ikke klarer antall lesere og det er jo bare et luksusproblem!

Nei, jeg er glad jeg er uredd!

Glad jeg har satset sammen med UB.

Jeg er glad jeg har kollegaer. Jeg har som blogger savnet det!

Og når alt kommer til alt så er United Bloggers akkurat som alt annet i livet ditt: Du får igjen det du gir. Er du sur og grinete mot alle så speiler det seg i din hverdag men smiler du og er behjelpelig med de du omgås med så vil du etterhvert se at du får det i bøtter og spann tilbake!

Det er dessverre ventelister for å få bli med i United Bloggers for tiden men er du heldig og får en forespørsel om å bli med så ikke nøl!

Jeg deler gjerne en fransk makron med deg på #UBHQ

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mer fra min hverdag snapper jeg på: v_perlesukker

Happy baking!

 

 

Hjemme akkurat nå!

 

God morgen folkens!

Det ble en hel dag med rydding i går og jeg er enda ikke ferdig. Kun stuen ble gjort :P

3 søppelsekker med skrot! Er det mulig å samle på så mye rart?

Akkurat nå er jeg på vei inn til Oslo. Gleder meg til å besøke #unitedbloggers! Følg med på snap v_perlesukker

Slik ble det altså hjemme i stua :)

Bildene kunne vært bedre og jeg gleder meg som et lite barn til å få et nytt objektiv fra Sony.

Forrige uke fikk jeg 29 vakre roser fra kjæresten! Helt vanvittig fine er de!

#elsk

Vasen er fra Blomsterpikene.no Jeg digger dem!

Så plutselig på bildene at jeg må vaske lyskronen min haha..

 

 

 

Seriøst jeg surfet litt rundt på nett og fant lysekronen som jeg i 2004-2005 betalte over kr. 8000.- for til kun kr. 2128.- snakk om å føle seg lurt haha.

Daler de tingene så fort i pris? Eller har jeg bare møtt en forhandler som priset varene sine skyhøyt? Mulig at det blir billigere på nett. Det er jo lampegiganten.no som har den til den prisen så det er sikkert lettere å gi gode priser til kundene når man er store.

haha jaja uansett elsker jeg den og har drasset den med meg på 4 flyttinger de 11 siste årene.

Min nye hverdag kommer til å bli helt fantastisk.

Jeg gleder meg til å fortelle dere hva som har skjedd!

Av erfaring har jeg lært at man ikke skal fortelle noe om samarbeid med noen FØR man har signert kontrakter og kommet til enighet.

Det håper jeg jeg får gjort i dag!

Nå haster jeg inn i bilen for å kjøre til Bogstadveien ....kniiis!

Vi schnappes!

 

 

Lykkeprosjektet ♥

Jeg leste en bok i går kveld: Lykkeprosjektet.

Den er skrevet av Gretchen Rubin og er en bestselger står det på utsiden. Jeg har en pocketversjon av den. Se link ovenfor.

Den har stått i bokhylla mi en stund nå men i går kveld før jeg skulle legge meg tok jeg den frem.

Jeg slo av mobilen og la meg i senga klokken 20.45

Et "Lykkeprosjekt" er en måte å forandre livet ditt på, er teksten boken starter med.

Finne ut hva som gleder deg, hva som gir deg energi, men også hva som gjør deg sint og dårlig samvittighet.

Boken er delt inn i 12 måneder og forfatteren begynte i januar. Jeg starter i mai.

Det betyr at jeg nå frem til 1. mai er i en forberedelsesfase.... vel jeg bestemte meg kjapt for å lese første kapittel og starte allerede i dag.

1. MÅNED

Fokus: Få opp energinivået!

HAHA....den passet jo på meg da ettersom jeg bare sover for tiden. Flittig leste jeg videre for er det en som trenger å få opp energinivået så er det jeg :)

Det er 5 fokusområder den første måneden:

  1. Gå tidligere til sengs
  2. Tren bedre
  3. Kast, gjenopprett og organiser
  4. Gjør noe du gruer deg til
  5. Vær mer energisk

Nummer 1. trenger jeg ikke. Jeg legger meg 22.00 og sover 8 timer. Noen kvelder er jeg i senga klokken 21.00. Treningen har jeg startet med så den er også godt innenfor.

Men å kaste, rydde opp og organisere. DER sliter jeg for tiden.

Rot og kaos hjemme tapper meg for energi. I det øyeblikket jeg går gjennom døra hjemme føler jeg at jeg må begynne å rydde. Vaske tøy, rydde leker. Forfatteren skriver: Du kan skjære ned på husarbeid med 40% hvis man fjerner alt rotet.

Jeg lengter etter en tilværelse fylt av ro og orden. Det betyr å ha et hjem hvor jakkene henger pent i gangen, og at jeg finner sokker når jeg trenger det.

Det usynlige rotet som er oppgaver og ting jeg har satt meg i en liste inni hodet mitt plager meg enda mer. Neglisjerte oppgaver er det verste som finnes. Har du også slike lister i hodet ditt?

Jeg har til tider tenkt: Hva om jeg ender på sykehus nå? Fy fader om noen skal lete etter ting hjemme nå så finner de ikke noe og de vil virkelig tro at det er noe galt med denne moren.

Sannheten er jo at jeg alltid har prioritert å jobbe, blogge, bake, instagramme og alt annet har gått foran det å være organisert.

Men hvorfor er uvesentlig nå skal jeg gjøre dette!

Så her sitter jeg da i stua. Som er halvferdig ryddet. Det begynner å se greit ut men jeg må ta noen grep i forhold til klær. Forfatteren av boka mener at man skal starte med klesskapet sitt. Så det skal jeg ta etter lunsj.

Nå skal jeg få tellekanter og oversikt!

Det neste punktet på lista er å gjøre noe jeg gruer meg til. Det vet jeg veldig godt hva er. Det er å feire bursdagen min som er om 2 uker. Jeg gruer meg sykt mye til det. Jeg vurderer enda å bytte datoen på facebook slik at ingen får det med seg.

Hvorfor gruer jeg meg sånn til å feire bursdagen min?

Jeg har ikke feiret den siden jeg ble låst inn på soverommet mitt akkurat på denne dagen. Det er vanvittig mange år siden nå og han som låste meg inne har jeg så og si ingen kontakt med mer men hver eneste bursdag kommer minnene. Jeg hater den dagen!

I år skal jeg prøve og jeg skriver prøve å feire den....

Takk for at du leste og hvis du vil henge med og være med på dette lykkeprosjektet så kommenter gjerne i feltet under og del dine utfordringer med meg...kanskje vi sammen kommer oss gjennom dette?

Boken Lykkeprosjektet koster ikke mer enn 149.- kan kjøpes via denne linken.

Bilder av stua kommer ila dagen!

 

Daisy Sorbet Cupcakes

                                                                                                                                                         /Innlegget inneholder adlinks

Denne deilige oppskriften inneholder alt det en frisk sommerdag skal inneholde! Noe friskt og noe søtt.

Ideen til oppskriften fikk jeg i forrige uke da jeg var på reise opp til kjæresten i Trondheim.

Jeg har lagt min elsk på parfymen Daisy Sorbet fra Marc Jacobs og da jeg så at jeg hadde disse søte blomstene fra Dr. Oetker i skapet var det bare å finne en smak som passet til parfymen!

Jeg bare elsker flaskene og har etter å ha testet lukten på meg selv noen ganger nå bestemt meg for å sette denne øverst på ønskelisten til bursdagen min neste uke :P

Tilbake til oppskriften :)

Dette er en bringebærcupcake fylt med sitronkrem og den smaker helt herlig. Bringebær og sitron er en klassisk kombinasjon og med den søte vaniljekaken i bunn blir dette en perfekt kombinasjon ....akkurat som duften!

BRINGEBÆR CUPCAKES

  • 125 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl matfløte
  • 200 g frosne bringebær

Pisk smør og sukker hvitt.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten. Ha røren i former og ha i to eller tre bær i hver form.

Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.

Når cupcakene er ferdige så fylles disse med sitronkrem ( lemoncurd)

KREM

  • 3 ss mel
  • 3 dl melk
  • 500 g melis
  • 500 g smør

Kok opp melk og mel til en tykk hvitsaus. Sett kjølig natten over.

Pisk smør, melis og melkepuddingen  i minst 20 minutter med piskeris.

Farg til slutt kremen rosa.

SITRONKREM

Sitronkrem:

  •  4 egg
  •  120 g sukker
  •  1 ss raspet sitronskall
  •  80 g sitronsaft
  •  40 g usaltet smør
  •  1 klype salt

Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.

Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme.

Ha tålmodighet og rør godt hele tiden.

Når kremen tykner er den ferdig. La dette kjøles ned og sprøyt det inn i cupcakesene når de er kalde :)

Deilige friske saker!

#elsk

Jeg har brukt tip 1B for dere som lurer på det :) Og fargen er helt vanlig rosa men ettersom kremen allerede er gul fra smøret etc så vil den med litt rosa bli fersken :)

Så har jeg pyntet dem med spiselige Daisys fra Dr. Oetker og disse kan du kjøpe på Ica, Coop og andre velassorterte dagligvareforretninger.

Ønsker dere en herlig søndag kveld!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

De mer private bildene blir delt på snapchat: v_perlesukker

KLEM

Kan du bære meg?

Snakk om å glede seg til søndag folkens! Denne uka har vært spesiell på flere måter.

Har du opplevd at du må ta en avgjørelse på noe som du gruer deg til? Du vet hva du må gjøre men du bare skyver det foran deg fordi du gruer deg sånn til å ta avgjøreslen? Det er nesten litt sånn at du bare sitter og håper på at noen skal komme inn i livet ditt og ta avgjørelsen for deg.

Så kan du bare sitte stille og si: Ja men nå ble det jo slik fordi han eller hun sa at det måtte bli slik!

Jeg vet ikke om dere skjønner hva jeg mener men jeg føler alltid at når jeg har store avgjørelser i livet mitt så blir jeg litt sånn stuck.

Det kjennes ut som om man er i et vakum.

Sånn var det denne uka.

Camilla fra Treningsfrue.no var en av de få jeg betrodde meg til.

Det har blitt noen samtaler for å si det slik denne uka og jeg måtte ha et avbrekk i all grublingen. Så jeg spurte Camilla om jeg kunne bli med å trene.

Vurderer å kaste meg med Camilla og Jørgen oftere fremover når de er på Avancia Skedsmo og trener....slik som i dag!

For dere som akkurat har begynt å følge meg så kan jeg fortelle dere at jeg er utdannet svømmetrener i NSF og trener regelmessig både selv og med barn. Jeg kan si at jeg har en god kondisjon og toppet det hele med Oslo Triathlon i fjor.

MEN de siste ukene har det altså skjedd ting med kroppen og jeg har ikke trent på nesten 2 uker. Da jeg prøvde å ta en svømmeøkt sist uke klarte ejg ikke å svømme mer enn 200 meter og så måtte jeg kapitulere.

Så i dag var det altså første trening på en stund og det var helt grusomt. Jeg vurderte å droppe og legge ut bilder av meg selv fordi jeg ser så sliten ut men jeg synes dere også skal få se at jeg faktisk innimellom er sliten og ikke ser smashing ut 100%

Jeg gikk hurtig i 40 minutter på tredemølle. Det var mer enn nok og så tok jeg noen rumpeøvelser hehe...vil ha thigt ass til sommeren!

Camilla mente jeg skulle ta 4 x 20 repitisjoner av denne men jeg klarte bare 2 :P

Glad og fornøyd utenpå men inni er jeg nok ikke helt glad enda :)

Men det viktige er at når du har det tungt så bør du omgås mennesker som løfter deg opp og som tror på deg.

Camilla er en slik person. Hun oser av glede og gir masse positiv feedback!

Det er jo slik det er at når man har det som verst og ikke har krefter til å komme seg opp så kan det være greit med venner som gir en hjelpende hånd og som sier: Kom jeg skal vise deg veien videre!

Med meg var selvsagt kjæresten som er her nede for noen dager.... åååå vi har hatt det så fint i helga :)

Strong people don't put others down they lift them up!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

De mer private bildene blir delt på snapchat: v_perlesukker

KLEM!

 

Herlige magasiner ♥

Innlegget inneholder annonselenker :)

Her er mine 4 favoritter:

1. BAKE 

Et herlig blad fylt med gode bakeoppskrifter. Sverre Sætre er fast skribent og er en av Norges beste konditorer. Jeg har bakt mange av kakene i dette bladet.

2. Maison Mat & Vin

Her får jeg både inspirasjon til å bake og lage mat. Oppskriftene er enkle og jeg liker bildene utrolig godt.

3. Cakes & Sugarcraft

Dette er for oss som elsker å pynte kaker. De aller siste trendene finner du i dette bladet. Jeg får mye inspirasjon til cookies i fra dette bladet....

#elsk

4.. Cake Craft & Decoration

Dette er magasinene jeg leser og går god for! Elsker å få disse i posten og blir skikkelig inspirert av dem alle.

Sitter og leser to av dem nå. Ønsker dere en herlig fredag!

KLEM!

Tornerose sov i 100 år?

Bare kort innpå.

Som dere vet var jeg jo i Trondheim i helgen. Fantastisk helg. Bilder kommer.

Men jeg sov og sov og sov. Mer enn normalt.

Forrige uke skulle jeg svømme og normalt svømmer jeg 2-3000 m på en økt og etter 200 m var jeg så andpusten at jeg ikke klarte å ta hendene med da jeg svømte crawl.

Jeg og Kim skulle gå oss en tur på lørdag langs Ladestien og etter 3 km var jeg utmattet.

Siden søndag har jeg sovet ca. 17-18 timer hver dag. Jeg våkner opp sliten og legger meg ned så fort barna har dratt på skolen. Så sover jeg lett til 13-14 tiden.

Var hos legen og tok masse prøver i går og får svar i morgen.

Mens jeg venter på svarene så sover jeg litt til.....

Ville bare dere skulle vite. Jeg er her men jeg sover. Svarer derfor ikke på mail eller annet før på mandag! Tenkte jeg skulle ta et bilde av meg selv nå å legge ut men jeg ser jammen ikke ut.... var det ikke noen som sa at å sove mye var bra for skjønnheten? hihi

Håper bare ikke at jeg skal sove i 100 år :P

God klem til dere alle!

 

Klarer du heie på andre?

 

Hva tenker du når andre har suksess? Klarer du å sette din egen agenda bort å klappe for en annen? Klarer du å kjenne inni deg at akkurat nå skinner solen for den andre personen og dine mål og ønsker er ikke det som er viktigst?

HEIE PÅ ANDRE

Jeg er så heldig å ha verdens beste venninne i Lene Alexandra. Hun er en av de personene i Norge som heier mest på andre ( etter min mening da) Hun er så flink å fremheve andre og snakker alltid varmt om alle uansett hvem det er. Når vi er på ferier eller vi er sammen her i Norge så snakker vi mye om andre mennesker og ALDRI i alle de årene jeg har kjent henne har hun sagt et negativt ord om noen.

Jeg kjenner det på meg når jeg er sammen med henne at jeg blir en bedre person. Fordi vi har fokus på det som er viktig. Da jeg møtte Lene møtte jeg også en gjeng med andre fantastiske mennesker som alle er best på sitt felt! Det som er gjennomgående med disse menneskene er at de alle fremhever hverandre og snakker positivt.

Ikke misforstå, det er ikke en sånn hallelujastemning. Vi har alle våre utfordringer og vi gråter og er frustrerte men vi har fokus på å komme oss gjennom utfordringene i livet uten å være slemme med noen. Har du prøvd det? Ikke tenke stygge tanker om en person ....hvor lenge klarer du det?

Alle mennesker har noe de er redde for eller de er engstelige for så neste gang du opplever at andre heier på noen du ikke har lyst til å heie på så tenk at den personen som heies frem 100% sikkert har strevd noe fryktelig for å komme dit og det har helt sikkert kostet mange tårer. Når du klarer å tenke på motbakkene en person helt sikkert har måtte gå gjennom og du har kjent på slike motbakker selv da VET jeg at du også klarer å heie på en annen :)

Jeg var fortvilet på tirsdag denne uken og i min fortvilelse sendte jeg en sms til Cecilie Melli. Vi tok en prat. En lang prat. Jeg fortalte hvor redd jeg var og hvor sliten jeg var. Vi snakket om det å drive et AS, voksesmerter, lysten på å slutte og det som skjer når man møter mennesker som er ødeleggende. Noen ganger er det godt å bare gråte i telefonen og etterpå kjenner man seg ofte bedre.

Dagen etterpå måtte jeg dra innom med en klem!

Det jobbes iherdig der for å få alle kjolene ferdige til sommerens bruder:

Cecilie har en helt fantastisk kolleksjon på smykker. Besøk SHOPPEN hennes her.

Rett før jeg var hos Cecilie tok jeg turen innom Toneliseakademiet. Jeg er så heldig at jeg har fått sponset nye negler og tester ut Gelish. Dette fordi jeg ikke kan ha på negllakk når jeg jobber med mat. Gelish kan jeg altså ha og det er supert!

Visste du at du kan booke deg inn hos elevene der? De ledes av utrolig dyktige fagfolk. På negler er det Linn Kristin som er 8 ganger NOrgesmester, Olympisk Mester og superwoman generelt.

Nye negler som dette koster hos elevene kr. 250.- Bli ny til sommeren du også. BOOK TIME HER

Helt fantastisk ble det!

Det ER mine negler altså :)

Dere som følger meg på snap har sett at jeg har vært #forbannet en dag. Og snappet dette:

Jeg har en som er "ute etter å ta meg"

Fikk dette på snap:

Jeg har sagt: Nå er det krig! KAKEKRIG! Personen er herved invitert til mitt konditori og jeg har bestemt meg for å "ta han skikkelig" tilbake. Vurderer å trykke hodet hans ned i en bløtkake slik at han selv får festet en kake på hodet :P

Ellers har uken blitt brukt på å teste ut noen nye oppskrifter og baking til bok.

Når det kommer til inspirasjon så får jeg det så mange steder.... Jeg var innom BIK BOK og fant nye farger:

Mennesker som jobber med mote er trent og skolert på å kombinere farger perfekt så jeg følger bare med på hva de gjør og kopierer fargeskalaene inn på mine kaker :)

Dette var også gøy å våkne opp til denne uken. Fru. Timian som er nummer 10. på listen er også verdt et besøk. Seriøst dama er flink! I går vant hum prisen for beste blogger i mars hos United Bloggers! Heia Marit og Fru Timian! #applaus

Så kan jeg ikke unngå å skrive dette innlegget uten å nevne June. Dette fantastiske mennesket bak bloggen med samme navn Juneholm.com

Innlegget: Hvorfor jenter har en gutt de alltid går tilbake til? Har blitt delt flere tusen ganger på facebook og flere hundre tusen har nå lest det. Bra skrevet June. June kommer til å bli forfatter en dag og jeg skal være den første i køen om å få et signert eksemplar :)

Så får jeg så mage flotte snaps fra dere ... keep them coming!

Husk at når du blogger så er det leserne dine og følgerene dine som gjør deg god! Jeg blir i fantastisk humør når jeg får slike snaps :) Dagen min, uken min blir bedre!

Takk!

LENE ORVIK

Denne uken var jeg så heldig å få lov til å levere franske makroner til Lene Orvik sin lanseringsfest. Denne jenta er så fin. Tvers gjennom god, omsorgsfull som få og positiv. Hun kommer også på besøk i konditoriet om noen uker og da skal hele seansen filmes hoho.... det blir stas :)

Snap fra Lene:

En liten hilsen fra i går og det er slike ting som gjør at jeg liker Lene så godt. Hun viser at hun bryr seg. Hun tar seg tid til å sende en snap og en sms.

Så kom fredag og denne damen var klar til å reise til Trondheim.

En travel uke men en god uke fordi jeg møtte så mange gode mennesker. En liten kar jeg møtte i går har jeg ikke nevnt men det er fordi det kommer et eget innlegg om han :) Han fortjener det!

Er du flink til å heie på andre?

Deler du en blogg du liker med dine egne lesere? Er du raus nok til å stå i skyggen en stund mens andre står i spotlighten?

Håper du kan legge igjen en kommentar her om en blogg du liker og hvorfor :)

God klem og god lørdag!

 

 

 

Hvorfor gråter du mamma?

 

Tårene trillet nedover kinnet. Normalt bruker jeg ikke vise barna at jeg gråter for de bekymrer seg unødvendig men nå kom det og det var helt greit at barna fikk høre det!

Det var Annika som spurte og jeg så på henne og smilte.

Den siste tiden har vært en berg og dalbane følelsesmessig.

Etter jul møtte jeg Kim. Det var ikke planlagt å falle hodestups for en mann som bodde på andre siden av landet. Men det skjedde. Han kom inn i livet mitt og bare var god! Med han kom samtaler. Lange og dype samtaler om ting jeg fryktet mest.

Spøkelser kom ut av skapet og måtte konfronteres og en av dem var disse føflekkene som jeg i mange år har trodd jeg skulle dø av. Latterlig teit tenker du kanskje men alle har en frykt inni seg. Og når frykten eller angsten blir større enn lysten til å gjøre noe blir man paralysert og velger man å unngå angsten.

Men jeg klarte jo ikke det. Heldigvis og med god hjelp fra dere lesere mannet jeg meg opp og fikk fjernet den første!

Så kom resultatet:

Helt frisk!

Ikke noe farlig kom frem på analysene fra sykehuset!

#lykke

#lettelse

#tårer

Jeg så på Annika og sa: Jeg gråter fordi jeg er frisk!

Hun sperret øynene opp og sa: SERR?

Jeg så jo med en gang at hun mente dette var helt vilt å sitte og gråte for og så begynte vi å le! Minsten kom bort og sa han hadde bæsj i bleien og Espen kom med en bok som han skulle ha min underskrift i....

Tilbake i mammamodus!

#jordenkaller

En flekk igjen. Har ikke bestilt time enda men skal gjøre det i helga. Minn meg på det da om jeg glemmer det kjære deg og takk for at akkurat du er DEG.

Snap meg folkens om dere har snap...

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter eller Snapchat: v_perlesukker ♥

God klem!

Rainbowkisses

Følger du meg på snap annebrith.no så får du med deg alle mine frustrasjoner og overvinninger  :P

I dag startet ikke dagen helt topp men det gikk bedre og bedre utover dagen og da jeg til slutt sto med disse herlige regnbue pikekyssene i hånda gliset jeg fra øre til øre...hoho.

Dere som har fulgt meg en stund vet at marengs og jeg aldri har vært gode venner og i dag har jeg også kastet noen batcher. Mer om det etterpå.

Pikekyss!

Deilige, søte, nå i mange varianter. Disse er med vanilje.... nam nam .

Oppskriften er så enkel og du trenger ikke være rakettforsker for å få det til men du MÅ ha en stabil eggehvite som basis hvis ikke får du det ikke bra til. Det betyr at du MÅ piske opp eggehvitene ( og/eller sukker) skikkelig slik at det blir stivt!

PIKEKYSS

  • 230 g eggehviter
  • 125 g sukker
  • frø fra en vaniljestang
  • 125 g melis

Ha eggehviter, vanilje og sukker i en stålbolle og pisk dette til stiv marengs.

Min erfaring er at dette tar ca 7-9 minutter på medium hastighet.

Sikt melis og ha denne i marengsen og kjør dette videre til alt er glatt og stivt.

Så pensler du innsiden av en sprøytepose med blått, rødt, gult og rosa og sprøyter ut topper.

Tørk dem i 2 timer på 50-70 grader :9

Som dere ser så er de litt mattere etter steking. Men hvite inni med deilig vanilje.

Nydelige rett og slett :)

HUSK

Ikke åpne døra innimellom for da blir de slike:

Ikke bra hehe.....

Håper dere får en herlig kveld. Jeg skal på svømming og så skal jeg pakke til fredag, Fine kjæresten min har invitert meg til Trondheim og jeg skal få treffe familien hans...wææææ grugleder meg :P

Og i morgen skal jeg besøke June og Toneliseakademiet pluss at Lene Orvik kommer til konditoriet mitt... wow følg med følg med!

Disse skal jeg levere til June:

Snap meg folkens om dere har snap...

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter eller Snapchat: v_perlesukker ♥

Vi vant!

Jeg står hjemme og vasker kjøkkenet. Sliten fra i går. mange tanker surrer rundt i hodet og det er godt å bare gjøre noe helt annet. Jeg har planlagt å teste ut en ny oppskrift etter jeg er ferdig med å vaske, men akkurat nå så er det nok å bare fokusere på å lytte til musikk og se sola skinne.

På telefonen har jeg pushvarsler fra Instagram og plutselig ser jeg flere som kommenterer: Gratulerer @villaperlesukker

Jeg tenker: Hva gratulerer de meg med? Jeg har da ikke gjort noe spesielt? Kanskje er det noen som gratulerer meg med at jeg har funnet kjærligheten men det er jo en stund siden men jeg tar av meg mine vaskehansker og åpner Instagram.

Så ser jeg at det ikke er på mitt bilde folk gratulerer... jo det er jo meg med det er @kamillenorge som har trukket en vinner i konkurransen #mysuperrolemodel. Vinneren får en bli ny dag med @kathrinesorland og et gavekort på 10.000.-

SERIØST!!!!

Jeg prøver febrilsk å ringe Hilde og omsider får jeg tak i henne på telefon og roper inn i øret hennes: VI VANT!

Hun hyler: KØDDER DU? Wæææ jeg har frysninger over hele kroppen. Visste ikke at det gikk an å ha frysninger på "kjækan" (kinnene)

HAHAHA....

Hilde er min kusine som jeg er så glad i. Hun bor i Trondheim og skal nå endelig flytte sørover. Vi er kollegaer i #unitedbloggers og hennes blogg heter: BEDREMEG.NO

Hun har skrevet et rørende innlegg om meg der.... det bør du lese. Det var skrevet lenge før denne konkurransen. Nå skal vi altså bli nye begge to. herregud jeg kan ikke tro det! Og selveste Kathrine Sørland skal fikse oss...wohoooo...

Solen skinner virkelig på oss i dag Hilde! Sender masse herlige klemmer til deg i Trondheim.

Nå er det vår tur ♥

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter eller Snapchat: v_perlesukker ♥

Hvordan lage en marsipankrone?

Prinsen eller prinsessen er født og du skal ha dåp, navnefest eller bare invitere venner og familie til en feiring.

Du skal bake og vil ha en søt men stilfull kake :)

Det enkle er ofte det beste og jeg elsker dette designet og bruker det så ofte som jeg kan,

kronen er laget etter denne malen:

Jeg har brukt den nederste malen av disse. Vil du ha en litt mindre krone bruker du den øverste.

Farg marsipan eller fondant i ønsket farge og kjevle ut dette.

Printer du ut bildet ovenfor slik at bildet dekker halve a4 arket vil kronen få rett størrelse.

Legg malen over og kutt mønsteret ut. Sett kronen rett opp og ha glasur i skøyten.

La dette stå i 3-4 timer slik at det blir litt stivt. Fest til slutt perler på toppene :)

Slik ser hele kaken ut :)

En slik kake koster hos oss fra kr. 1500.- og oppover. Denne er til 25-30 personer. Den kan se liten ut men den er veldig høy og stykkene som tas er tynne.

Når kronen er ferdig og den skal oppå kaken kan det være fint å legge en kant med perler rundt nede :)

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter eller Snapchat: v_perlesukker ♥

 

 

Gir du opp eller gir du alt?

Hva har du gjort i påsken? Når jeg ser på facebook så ser det ut som om alle har vært på fjellet.

Vi var superheldige og fikk æren av å besøke vakre Røros. Jeg har tatt noen bilder av våre opplevelser og kommer med et eget innlegg om oppholdet. Fantastisk er et ord jeg tenker på når jeg tenker på påsken på Røros og hvor vennlige alle menneskene vi møtte var.

Christian ble 3 år skjærtorsdag og vi feiret selvsagt han. MEN han ville ikke spise kake! Whaaat?

#hanmåværesyk

Selvsagt var han det! Han fikk så høy feber at jeg nesten ble redd. Ja selv om jeg har opplevd feberkramper med flere av barna så blir man veldig bekymret. Men det gikk greit. Eneste var jo at han bare ville til mamma. Og han skulle bare kose og henge på meg.

Det gjorde vel sitt på meg også så jeg ble like slapp.

Jeg vet rett og slett ikke hva det var? Om det var den friske fjelluften eller bare hardkjøret fra de siste ukene men jeg sov noen av nettene i over 10 timer. Og da jeg våknet var jeg like sliten.

Fine kjæresten tok barna med ut og sto på ski mens jeg ladet batteriene og sov. Ikke en celle med energi var det i kroppen min.

Når jeg skriver dette så føler jeg meg enda slik. Jeg klarer ikke få overskudd! Sover, sover og sover.... Dere som har vært gravide har kanskje kjent den følelsen i starten på svangerskapet når man er så sliten og bare vil sove? Sånn har jeg det nå.

Vi startet dagen i dag med at Annika og Sven også var syke så jeg fikk en god  grunn til å sove litt på morgenen. Da jeg våknet var jeg enda utslitt så jeg googlet: Gi opp.

Er jeg så sliten fordi jeg rett og slett har for mye å gjøre? Er det forenelig med hverandre å være alenemor til 4 barn og samtidig drive et AS? Hvor lenge klarer jeg å jobbe 10 timer hver dag 6 dager i uka?

Så fant jeg nettsiden: www.malbevisst.no

Her er et skjermbilde jeg tok at det viktigste jeg leste:

Når jeg tenker på barna mine og veien vi har gått sammen så vet jeg svaret for meg selv.

Jeg fikk også på Røros veldig mye tid til ettertanke. En lang skitur opp til Avholdshytta kan gjøre underverker.

Etter turen tok jeg og Annika dette bildet:

Ved siden av kjæresten min så er jeg sikker på at hun er min aller største fan.

Jeg kan jo ikke gi opp nå!

Takk for at du leste ♥

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter eller Snapchat: v_perlesukker ♥

Klem

Hvor er Christian?

 

Vi spøkte med dette flere ganger på vei opp til Røros! Enn om vi plutselig mister et barn?

Som mamma til en flokk så teller man konstant og i dag skjedde det: Hvor er Christian?

Jeg telte 1, 2 og kom ikke lengre.... Ettersom eldste på 12 også var borte så er første tanke at de er sammen, men det betyr ikke at du ikke bekymrer deg. Jeg løp ned, ut på veien, opp gågata... Ingen Christian.

Espen sa at Sven var på rommet så da manglet vi minste... Pulsen ble høyere og jeg løp febrilsk i gangene på hotellet.

Det tok ikke mer enn 7-8 minutter men det er den verste følelsen en mamma kan ha for du klarer ikke tenke klart!

Tanker som: har noen tatt han farer gjennom hodet ditt! Jeg tenkte også flere ganger han må ha gått ut...

MEN så ropte Annika: FANT HAN!

I heisen! Jeg hadde gått ut og tenkt at han fulgte etter meg men han elsker jo å kjøre heis så han ble igjen han ❤️

En lettet mamma og en glad Christian ❤️❤️❤️

Sjokoladekake til påsketur

Dette er noe av det enkleste du kan ta med deg på påsketur!

Alle klarer å lage dette! Det er så enkelt :)

Du trenger:

  • sjokolade langpannekake
  • 300 g sjokolde
  • 150 g fløte

De aller fleste klarer å lage en sjokolade langpannekake. Hvis du ikke vil lage en fra bunn kan du med hell kjøpe ferdigmiks fra Toro. Helt ærlig den er faktisk god og er den eneste miksen jeg noen gang bruker.

#ikkebetaltreklame

Du deler opp langpannekaken i små firkanter som er va 5x5 cm og legger dem i fryseren.

Kok opp fløte og ha hakket sjokolade i slik at sjokoladen smelter. Rør godt.

Dypp hver sjokoladekakebit på hodet ned i den flytende sjokoladen og sett dem i en muffinsform. Sett kakebitene godt inntil hverandre slik at formen fester seg i sjokolden. Nå er da alt dekket av sjokolade og det som ikke er dekket av sjokolade befinner seg bak eller under en muffinsform. På denne måten vil kakebitene holde seg ferske.

Når du skal på tur i fjellet så er det ingen vits å pynte dem med blomster slik jeg har gjort. Pynt med noen gule perler eller strøssel. Det vil barna elske!

På bildet over har formene ikke stått mot hverandre slik at de ikke har festet seg mot veggen om dere skjønner. Det bør du gjøre om du skal ha med godbiter på tur slik at det ikke tørker ut :)

Ha en herlig påskeaften dere!

Du når meg også på: Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter eller Snapchat: v_perlesukker ♥

 

Å gjemme et påskeegg!

Gjemmestedene var vanskelige i år ettersom vi er på ferie men jeg klarte å finne noen gode også i år. Målet var jo å gjemme eggene så godt at barna aldri fant dem men det gikk ikke haha...

Ettersom halvparten av familien har sine røtter i Nederland så er det tradisjon å feire påske stort. Jeg har selv bodd i Amstelveen ( rett ved Amsterdam) i over 9 år og påsken var høytiden over alle! Hvert år gledet jeg meg vilt til deilige sjokoladeegg i forskjellige størrelser.

Tradisjonen har da blitt her at når jeg fyller eggene til barna så fyller jeg det med kvalitets sjokolade og godteri som er litt eksklusivt. I år kjøpte jeg sjokolade for 662.-.

Uansett synes jeg det er greit at barna ikke får egg fylt med godteri fra Europris når de får det hver lørdag resten av året.

GJEMME EGG

Jeg har blitt ekspert på å gjemme egg og her er noen av mine absolutt beste ideer til gjemmesteder:

  • I puta. Altså her må du legge egget inn i selve fyllet på barnets pute så det krever litt forberedelser.
  • Inni madrassen. Her må du også klippe opp selve madrassen og sy igjen etterpå :P
  • I en lampe. Skru av skjerm eller kuppel og legg egget inni. Aldri verden om de finner det!
  • I ovn eller mikro.
  • I søpla. Hvem leter der? hahaha
  • Under en løs planke i gulvet.
  • I toalettet. Men det kan være greit å legge egget i en plastpose først da :P

Har neon av dere bedre ideer?

Følg meg på snap: v_perlesukker for å se hva vi holder på med på Røros. Jeg tror kjæresten har planlagt en skitur i dag med meg og 4 barn....hehe det kan bli morsomt i seg selv....

Snakkes senere :)

Jeg har kjøpt mine egg på Europris til kr. 149.- gjennom flere år men det gule ble kjøpt i år :)

Båndene er fra Panduro og er helt nydelige. Tror jeg betalte 59.- for 3 m

#elsk

Hjelp vi reiser på påskeferie!

Hjelpe meg! Å pakke til 4 barn og en voksen er ikke bare bare.

Vi reiste opp på onsdag og før vi dro skulle vi ta noen bilder til Milo og pynte en kake. Ikke nok med at ski, akebrett og klær skulle med så har minsten 3 årsdag midt i påsken og det måtte med en kake på ferie :)

Når jeg tenker på det hele så har det vært en bragd i seg selv å få alle barna med inn i bilen, kjørt de fem timene det tok opp til Røros og kommet oss inn på rommene på Vertshuset her oppe.

Veien opp startet med at en ropte allerede etter 15 minutter at han måtte tisse.

Da er det ikke så veldig mye annet å gjøre enn å stoppe og tisse. En halv time videre kommer det fra samme person: Jeg må tisse igjen, jeg fikk ikke alt ut første gang! ER DET MULIG?

#frustrert

TISSEPAUSE alle sammen. Datteren er som meg: Hun bare forteller til seg selv at hun må ente så venter hun hehe... selskapsblære heter det visstnok.

Da vi nådde Elverum hadde vi stoppet 3 ganger allerede. Ikke tro at barn kan time å tisse samtidig.

Rett før Rena kom det igjen fra baksetet at vi måtte stoppe og ja det var samme barnet som allerede hadde tisset 2 ganger så da måtte jeg nesten se om han satt og drakk noe i baksetet eller om han kanskje var på tur å bli syk....

Uansett vi kom frem og har hatt det topp :) Flere bilder følger....

Håper dere uansett hvor dere er får en finfin påske!

PS. dette innlegget er 2 dager forsinket da jeg sliter med litt tekniske utfordringer mht internett, mobil og blogging :P

Dette bildet likte jeg best hehe.

Og dette:

Klem fra meg og flokken fra Røros :)

 

 

hits