mai 2013

Søte browniesbiter




 


Hei alle sammen!


Det har vært en rar uke for meg. Jeg har fått erfare hva som skjer når kroppen sier nei. For meg ble det rett og slett noen dager lang ut i sengen. Jeg har denne uken lagt meg å sove samtidig som mine barn. Det var godt å slappe litt av.


Samtidig har jeg møtt noen flotte mennesker og fått nye muligheter til spennende prosjekter fra høsten av. Jeg skal fortelle dere mer om dette senere :)


I går kom mine foreldre på besøk og det er så deilig å ha mamma og pappa her. Avstanden på 100 mil er altfor stor og jeg kjenner at lykkefølelsen gror ved å ha dem så nære igjen.Nå skal vi nyte noen fine uker sammen!


Dagens kake kan du også lage i enkel variant. Da kjøper du ferdig jordbærmousse og sjokoaldemousse og lager kun browniesen selv :)


En deilig kombinasjon av brownies, jordbærmousse og sjokoaldekrem. 3 herlige lag satt sammen  i en lekker rosa godbit!


Du trenger:




  • Browniesbunn

  • Jordbærmousse

  • Sjokoaldemousse

  •  400 g hvit sjokolade

  • Rosa sjokoladefarge

  • Perler til pynt

  • Muffinsformer


BROWNIES




  • 100 g smør

  • 2 dl sukker

  • 1,5 dl hvetemel

  • 2 egg

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 ss kakao

  • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)


Slik gjør du:


Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.


Browniesen blir best om du rører den for hånd. Hell røren i en firkantet form a 20x20 cm.


Stek browniesen på 180 grader i 25-30 minutter.


JORDBÆRMOUSSE

  • 200 g jordbær

  • 50 g sukker

  • 2 gelatinplater

  • 2 1/4 dl fløte


Kjør jordbærene sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at frøene blir fjernet.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Varm opp 1/3 av jordbærpureen i en liten kasserolle.

Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme jordbærpureen til de oppløses. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde jordbærpureen.

Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem, litt etter litt, og hell moussen over browniesbunnen. Bunnen skal være avkjølt!

Sett kaldt.

SJOKOLADEMOUSSE

  • 150 g marshmallows

  • 50 g mykt smør

  • 250 g mørk sjokolade (70%)

  • 1/2 dl nykokt vann

  • 3 dl kremfløte

  • 1 ts vaniljesukker


Ha marshmallows, smør, sjokolade og vann i en tykkbunnet kjele.

Sett kjelen på platen på svak til middels varme og la dette smelte mens du rører det.

Ta kjelen av platen.

Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljesukkeret og vend dette i den avkjølte sjokoladeblandingen.

Rør forsiktig til du har en glatt og jevn krem. Hell sjokolademoussen over jordbærmoussen som har blitt stiv. Sett det hele i fryseren i 10-20 minutter.

SØTE BROWNIESBITER

Smelt hvit sjokolade og farg den rosa eller kjøp ferdigfarget rosa sjokolade.


Ta kaken ut av frysen og del den opp i biter a 4-5 cm og hell smeltet hvit sjokolade over bitene. Hvis din hvite sjokoalde er tykk så tynner du denne ut ved å ha i litt kokosfett.


Dryss strøssel på bitene med en gang og sett disse i muffinsformer.



Jeg ønsker dere en herlig fredag og en fantastisk helg! Bildene i dagens innlegg er tatt av Karianne Moe Tørum :)


Kos dere masse!


Når ting går galt....

Jeg skulle bare skynde meg....

Klokka var akkurat 12.00 og barna skulle hentes på skolen med sykkel klokka 12.30. Det tar akkurat 3 minutter å sykle hjemmefra til skolen og jeg tenkte at jeg fint skulle klare å piske opp marengsen, sprøyte den ut og sette den i ovnen på 20 minutter.

Det går Anne Briht, dette kan du!

Jeg ahr laget marengs 1000 ganger men i dag tenkte jeg at ettersom jeg skulle ha med noe godt til barna på svømmingen så skulle jeg doble oppskriften.

Aaaarg....

Oppskriften

  • 425 g eggehviter hadde jeg til overs fra en krem i går

  • 424 g sukker skal da oppi. Dette ble målt opp og satt tilside

  • 424 g siktet melis YES!


Jeg glemte salt eller hvitvinseddik som stabilisator! AAAARG nr. 2 Note to myself: IKKE GLEM SALT ELLER SYRE.

Ren bolle YES

Pisk opp YES

So far so good....

Tiden går fort gitt... hiver oppi litt mer sukker enn jeg tror var bra AAAARGH nr. 3 Note to myself: HA I LITT OG LITT SUKKER.

Så pisket jeg marengsen opp siktet i melis og allerde da jeg sprøytet den ut følte jeg at konsistensen ikke var god. AAAAARGH nr. 4 Note to myself: Ta deg god tid Anne Brith!

Klokken tikker: 12.18

Perler på...forøvrig veldig fine også og inn i ovn.

Klokken tikker videre: 12.22

Inn i bil for å kjøre hjem og hoppe på sykkel.

I mellomtiden står mine "vakre" marengsperler i ovnen og tørker til svømmingen starter.

Klokken viser: 12.30 YES jeg kom tidsnok på skolen!

13.30 tilbake i bakestudioet for marengssjekk..... AAARGH nr. 5.

Jeg hiver meg på telefonen til min beste bloggvenn, leksikonet mitt, oppslagsverket, hjelperen, redderen min men å redde meg i dag er ikke mulig...uansett jeg finner frem: HOBBYKOKKEN i ordlista mi: OLAAAAAV hva skjedde? Hva har jeg gjort galt?

Haha jeg vet det jo selv allerede men jeg tenker kanskje er det noe mer jeg har glemt men jeg og Olav kommer frem til at jeg har gjort følgende feil:

  • Ikke pisket opp eggehviten nok før jeg begynte å ha i sukker

  • Hadde i altfor store mengder sukker i gangen

  • Pisket ikke godt nok opp til marengs før melis ble tilsatt


ERGO - slapp og dårlig marengs som oppfører seg helt annerledes i ovnen enn det jeg vil.

Note to myself: Ikke lag margengs på 20 minutter mer :)

Æsj arrrgh! Jaja jeg tror uansett at de kan spises....


Her kan dere se hvordan det siver fukt ut av marengsperlene.....AAARGH!

Og disse har sprukket....men beholdt sin farge. Aaaaargh!


Jaja bedre lykke neste gang.


God helg dere!



Hvordan så din siste bakekatastrofe ut?


Legg gjerne igjen en oppmuntrende kommentar i kommentarfeltet og eller del din egen bakekatastrofe.


Sammen kan vi kanskje lære av hverandre og unngå så mange slike katastrofer i fremtiden?


AAARGH... jeg kjenner jeg bare MÅ lage marengs igjen i kveld haha....


Vil du lese innlegget: Alt om marengs så klikke deg inn på denne linken. Da unngår du kanskje dette hehe....


God fredagskveld :)


Sitronkake

En syrlig sitronkake er noe av det allerbeste som fins. Har du ikke bakt med sitron før? Da burde du bake denne kaken. Den er rett og slett herlig!

Sitron er en skatt i bakesammenheng og smaken av frisk sitron i en vaniljekake gir en sommerlig opplevelse. Dette sammen med at kaken er frisk i utseendet har du en ekte sommerkake på bordet når du serverer denne.

Sitron brukes i baking til å stabilisere smaker og som smaksetter. Den kan kjøpes året rundt men fall ikke for fristelsen for å ta den største sitronen med deg hjem fra butikken. Det er de aller minste som faktisk er de mest saftige av dem alle.

Bunn:

  • 200 g usaltet smør
  • 200 g sukker
  • 1 klype salt
  • Raspet skall fra 2 sitroner
  • 4 egg
  • 200 g mel
  • 2 ts bakepulver

Bunn:

Ha smør, sukker, salt og sitronskall i en bolle og miks dette sammen til luftig konsistens.

Ha eggene i en bolle og rør disse sammen. Ha i litt og litt av eggeblandingen i røren mens du mikser på medium hastighet. Hvis røren skiller seg stopper du med å mikse og har i 2-3 ts av melblandingen.

Sikt til slutt i mel og bakepulver og rør dette inn til røren er jevn og fin.

Fordel røren i 3 former a 15 cm.

Stek kakebunnene i 20-25 minutter  på 175 grader.

Sitronlake:

  • 150 g sitronsaft
  • 150 g sukker
  • Eventuelt 50 ml Limoncello

Sitronlake:

Kok opp sitronsaft og sukker og avkjøl dette.

Sitronkrem:

  • 4 egg
  • 120 g sukker
  • 1 ss raspet sitronskall
  • 80 g sitronsaft
  • 40 g usaltet smør
  • 1 klype salt

SITRONKREM:

Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.

Bytt vispen med en slikkepostt og sett platen på lav varme. Ha tålmodighet og rør godt hele tiden. Når kremen tykner er den ferdig.

For uerfarne bakere så anbefaler jeg å sette bollen med ingrediensene i kokende vann. Altså "au bain marie" slik du er helt sikker på å få en tykk og glatt krem. Du vil da stå opp mot en halv time å røre i bollen. Dette tar tid så vær tålmodig :)

Smørkrem med sitronsmak:

  • 4 ss mel
  • 3 dl melk
  • 300 gram smør
  • 3 dl melis
  • 100 g sitronkrem

Smørkrem med sitronsmak:

Bland mel og melk i en bolle til det er klumpfritt.

Kok dette opp til en tykk pudding og avkjøl det i en bolle med plastfolie over.

La puddingen bli helt kald før du bruker den.

Om det er klumper i puddingen bruk stavmikser til å få disse bort.

Pisk smør og melis hvitt og ha i melpuddingen.

Pisk kremen i 1-2 minutter.

MERK. Kremen kan overpiskes og skille seg så pisk kun til kremen er godt blandet.

Ha i sitronkrem.

Sette sammen kaken:

Når bunnene er tatt ut av ovnen og enda litt lune pensler du hver bunn godt med sitronlake. Pakk dem så inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet.

Del kremen i 3 like store deler.

Fordel en del krem mellom lagene og dekk kaken i sin helhet med den andre delen av kremen. Den tredje delen av kremen har du i en sprøytepose med rund tyll.

Sprøyt ut perler i en vertikal linje på siden av kaken fra topp til bunn. Jeg sprøytet 6 stykker.. Bruk en liten tskje til å dra perlene mot høyre slik at du får et mønster. Sprøyt en ny linje nedover av perler og dra igjen med en tskje hver perle mot høyre. Gjenta dette til du har kommet rundt kaken.

For å se bedre forklarte bilder av denne prosessen klikk deg inn på denne linken.

Pynt toppen med noen sommerlige blomster.

Tips

For å få bort den bitre smaken på sitronen burde du koke opp vann i en kjele og legge sitronene i kokende vann i et minutt eller to. Dette burde gjøres hele to ganger for å få en frisk og ren sitronsmak.

Alle bilder i dagens innlegg er tatt av fotograf Kai-Otto Melau.

Snickerskake

Denne kaken tar utgangspunkt i smakene du finner i den herlige sjokoladen Snickers. Kombinasjonen mellom den søte sjokoladen og de salte peanøttene har nok vært medvirkende til at denne sjokoladen har blitt så populær. I bakingen ser vi også at kaker som har kombinasjoner med salt og søtt også blir populære. Denne snickerskaken er inget unntak ;)

Denne kaken gjøres litt eksklusiv ved å ha på pisket krem men om du vil ha en holdbarhet som er lengre så kan du unnlate kremen og smøre sjokoladekremen rett på bunnen.

 

Bunn:

    • 3 eggehviter
    • 250 g sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 ts bakepulver
    • 150 g salte peanøtter
    • 80 g salte Ritz kjeks



Sjokoladekrem:
     

    • 50 g smør
    • 50 g sukker
    • 100 g sjokolade
    • 3 eggeplommer



Pynt:

 

    • 3 dl kremfløte
    • 30 g hakket peanøtter



Bunn:

Hakk Ritz kjeksen og peanøtter i en matprosessor. Ha i bakepulver og vaniljesukker i miksen.

Pisk eggehviter til stiv marengs. Når eggehviten begynner å skumme har du i litt og litt av sukkeret. Når marengsen er stiv og alt sukkeret er godt blandet i vendes kjeks og peanøttmiksen fra matprosessoren forsiktig i.

Fordel dette i en bakeform a 22-24 cm.

Stek bunne på 180 grader i 25-30 minutter.

Sjokoladekrem:

Smelt smøret og ha i sukkeret. La dette stå på lav varme slik at sukkeret løses opp.

Ha så i hakket sjokolade. Dette skal smeltes sammen til en fin tynn sjokoladesaus.

Ta dette bort fra varmen og la det avkjøles litt.

Pisk i eggeplommene og smør kremen på når den ar stivnet litt.

Pynt:

Pisk fløtekrem til myk konsistens og legg den over sjokoladekremen. Ha til slutt hakkede peanøtter over.

 

 

TIPS

Fløtekrem skal ikke piskes for mye. Er den kornete har du overpisket den. Den skal være myk og bevegelig i konsistensen. For et perfekt resultat pisker du kremen i håndmikser og når den tykner pisker du siste stykke med en håndvisp. Da er faren for å overpiske kremen mye mindre.

 

 

Karamellkake



Jeg vet ikke hva det er med salt karamell og valnøtter? Reaksjonene på denne kaken vil ikke la vente på seg.

Dette er noe av det mine venner har sagt om kaken: "Perverst god!" "Farlig Anne Brith FARLIG!" " Blir det karamellkake igjen snart?"

Under Hele Norge baker lagde jeg denne i en cupcakevariant og Pascal og Øyvind mente smaken var en av den beste de hadde smakt den dagen :)

I dag får du ikke bare en god oppskrift men også gode pyntetips. Så ut å kjøp deg noen runde tipper og bladtipper ( 125 og 126 ) Du klarer deg ikke uten!

KARAMELLKAKE

  • 2 ts vaniljesukker

  • 200 g usaltet smør

  • 360 g sukker ( 1/3 av sukkeret kan gjerne være brunt sukker eller rørsukker for en fyldigere smak)

  • 440 g g mel

  • 2 ts bakepulver

  • 2 ts natron

  • 5 store egg

  • 250 g hakket valnøtter



Miks smør og sukker til en luftig masse. Sikt mel, bakepulver, vaniljesukker og natron og ha dette oppi en bolle.


Ha i eggene.


Ha så i melblandingen. Ha til slutt i 2/3 av de hakkede valnøttene.


Fordel deigen i 3 former a 18-20 cm. For helt like bunner vei opp røren i hver form. Om du ikke har 3 former så stek bunenne i 3 omganger.


Stekes på 170 grader i 20-30 minutter.



SALT KARAMELL




  • 1 pk fløte

  • 230 g sukker

  • 230 g glukose ( Jeg brukte fra Dr. Oetker)

  • 1 vaniljestang

  • 90 g smør

  • 5 g maldonsalt


Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ikke rør for mye i det, da kommer det luft inn og temperaturen går ikke fort nok opp.

Ikke la sukkeret bli for mørkt for da blir karamellen bitter.

Ha i glukose og rør rundt.

Dypp kjelen i kaldt vannbad slik at temperaturen går hurtig ned. Sett kjelen tilbake på platen på middels varme og tilsett fløte og vaniljestang.

Når alt er godt blandet tar du kjelen av platen.

La alt avkjøle seg og ha deretter i smør og havsaltet.

Bruk en stavmikser for perfekt resultat og konsistens på slutten

KREM

  • 4 ss mel

  • 3 dl melk

  • 300 gram smør

  • 3 dl melis

  • 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker


Krem:

Bland mel og melk i en bolle til det er klumpfritt.

Kok dette opp til en tykk pudding og avkjøl det i en bolle med plastfolie over. Miks med stavmikser før du setter det kaldt.

La puddingen bli helt kald før du bruker den.

Om det er klumper i puddingen bruk stavmikseren igjen for å få disse bort.

Pisk smør og melis hvitt og ha i melpuddingen.

Pisk kremen i 1-2 minutter.

MERK. Kremen kan overpiskes og skille seg så pisk kun til kremen er godt blandet.

Ha i salt karamell etter ønske. Jo mer karamell jo sterkere smak.

SETTE SAMMEN KAKEN

Pensle salt karamell på hver kakebunn. Ha siste rest av de hakkede valnøttene på før du legger krem inni to lag. Stable alle tre lagene oppå hverandre. Det siste laget har også salt karamell oppå.

Ha krem oppå kaken og rundt. Jeg brukte ca. 1/3 av kremen til dette.

SIDEPYNT

Ha 1/3 av kremen i en sprøytepose med rund tipp. Sprøyt så ut 6 perler vertikalt nedover kaken.





Bruk en spatel eller t-skje til å dra perlene mot høyre:

Når du har gjort dette sprøyter du ut en ny vertikal linje:



Og følger samme prosedyre helt rundt.

Til slutt tar du siste del i en sprøytepose og sprøyter blomster oppå kaken og avslutter det hele med en perle/tupp i midten av blomsten :)




Server kaken til noen du er glad i :)

I morgen bli det ikke noe innlegg her på bloggen da jeg skal bort hele dage.

Baking i fokus igjen og jeg håper jeg på ettermiddagen får tid til å dra innom IKEA slik at jeg får kjøpt de siste hyllene til kjøkkenet mitt.

Gleder meg til å vise dere alt ....wohoooo.

Ønsker dere alle en fortreffelig helg.

Søte minikaker





Inni disse søte fristelsene finner du en vaniljemuffin som har blitt satt opp ned, delt i tre og fylt med mousse, krem og bær.


En liten søtsak til en spesiell anledning. Hvem sa at muffins var kjedelig?


Du trenger:




  •  12 vaniljemuffins

  •  Jordbærmousse fra Dr. Oetker

  •  Bringebærsyltetøy

  •  1 pk pisket kremfløte

  • 750 g fondant ( Jeg brukte sukkermasse fra Dr. Oetker farget lys grønn)

  •  Roser og blader som pynt ( Jeg brukte ferdiglagde fra Dr. Oetker)


Oppskrift på vaniljemuffins:




  • 125 g smør

  •  2 dl sukker

  •  3 egg

  •  4 dl hvetemel

  •  2 ts bakepulver

  •  1 ts vaniljesukker

  •  1,5 dl matfløte


 Pisk smør og sukker hvitt.


Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.


Skrap ned all røren og miks videre. Sørg for at alt er godt blandet.


Rør fløten inn på slutten.


Fyll muffinsformene 2/3 fulle eller med 50 g røre.


Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.


Sukkerlake:


·         100 g sukker


·         100 vann


Kok sukker og vann opp til sukkeret har blitt løst opp og pensle sukkerlake over hvert lag av muffins slik du dynker en vanlig kake.


 


SERVERE:

Skjær av toppen til muffinsen og ta av papiret.


Snu muffinsen opp ned og del den på langs i 3 like tykke deler. Akkurat slik du deler en kake.


Pensle alle delene med sukkerlake.


Visp opp jordbærmousse fra Dr. Oetker og fordel dette i det nederste laget.


Legg på den midterste muffinsbunnen og ha syltetøy eller rørte bær på øveste «kakelag»


Legg til slutt på toppen av muffinsen og dekk hele med pisket kremfløte.


Kjevle ut sukkermasse og dekk med et tynt lag.


Sett et bånd rundt kanten og dryss litt melis på toppen.


Fest rose og blad på med litt glasur.



Jeg må faktisk nevne at jeg ble positivt overrasket over at pynten som jeg kjøpte ferdig faktisk var myk og smakte godt.


De aller fleste tar av pynten og legger den ved siden men denne kan helt klart spises :)


Håper dere alle får en strålende og flott dag!


Følger du meg på Instagram? Trykk deg inn på Villa Perlesukker og følg meg mens jeg baker :)


Bildene i dagens innlegg er tatt av dyktige: Karianne Moe Tørum.


Vi sees!


Rullekake





Det er på tide å blåse liv i den mest tradisjonelle kaken av dem alle nemlig rullekaken. Hvem sa at rullekake er kjedelig? Det er ikke noe kjedelig ved denne flotte kaken som forøvrig også går under navnet «swiss roll»


Historien til kaken er noe uklar men den ble laget allerede tidlig på 1900 tallet og opprinnelsen er ikke som mange ville tro i Sveits. Den skal først ha blitt laget i sentral Europa. En av teoriene er at den ble funnet opp sånn noenlunde samtidig som Battenberg kaken noe som virker sannsynlig da dette begge er avlange kaker med en overraskelse av mønster innvendig.


Originalen fylles med syltetøy eller moste bær men vil du ha en mer eklsklusiv variant kan du fylle denne med mousse eller krem.


Som alle andre kaker finnes det like mange varianter av rullekaken som det fins mennesker på denne kloden!


Mai er festmåned og en rullekake fylt med krem, jordbær og pistasienøtter er nydelig og gir deg en smak av sommer!


Bunn:




  • 4 egg

  • 100 g sukker

  • 100 g hvetemel

  • ½ ts bakepulver


Fyll:




  • 1 pk kremfløte

  • 150 g jordbær

  • 100 g pistasienøtter


Pynt:




  • Roseblader

  • Jordbær delt i 4

  • Hakket pistasienøtter



Bunn:


Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Legg bakepapir på en bakeplate og spre dette jevnt oppå.


Stekes i 8-10 minutter på 190 grader.


Legg bakepapir på bordet og strø sukker over. Hvelv kaken over på papiret og la dette ligge til det er avkjølt.


Pisk kremfløte og spre det over kakebunnen. La 2 cm av kaken være uten krem. Fyllet skal ikke være mer enn ½ cm høyt. Skjær opp jordbær og legg på og strø over hakkede pistasienøtter.


Rull så kaken med hjelp av papiret nokså stramt sammen og sett den i kjøleskapet med skjøten ned.



Servering:


Pisk kremfløte og ha i en sprøytepose. Skjær fronten og bakenden av kaken og sprøyt ut krem oppå.


Pynt med roseblader, jordbær og hakkede pistasienøtter.



TIPS


Å pynte kaker med roseblader er utrolig dekorativt. Spør din blomsterforhandler etter blomster som er usprøytet og spiselige. Roseblader som vist her er laget ved å pensle på eggehvite og strø på sukker. Jo mer finkornet sukker du bruker jo finere blir resultatet. Engelsk sukker passer fint til dette.


Perlesukkernytt


Jeg har tatt meg en velfortjent langhelg. Det var godt å feire pinse og 17.mai med familien og gode venner. Kroppen min har sagt ifra og jeg hører på den. I noen uker fremover tar jeg det helt rolig.


I løpet av det siste halve året har mitt liv blitt snudd opp ned. Jeg har gått fra å være en nokså anonym blogger til en person mange kjenner igjen. Mange av dere har en mening om meg og det føles enda veldig rart at alle smiler på gaten, stopper opp og hilser og slår av en prat. Misforstå meg rett det er utrolig hyggelig og jeg har fått lov til å bli kjent med så fantastisk mange hyggelige mennesker.


Før opptakene i Hele Norge baker begynte hadde jeg bestemt meg for at bloggen var noe jeg skulle satse på og for å kunne leve av å blogge må man ha samarbeidspartnere og annonsører. Slik er det også for meg.


Aperitif.no


Utrolig stolt og glad er jeg for å få lov til å skrive for denne nettsiden. Helt frem til desember i år skal jeg levere ukens kake. Hver torsdag finner du min kake og gode tips her inne. Les mer om meg og Aperitif via denne linken. For meg er dette et spennende samarbeid da menneskene bak denne nettsiden og bladet Aperitif er faglig dyktige og som setter høye krav til stoff som publiseres.


Kakeprat.no


Kakeprat.no er kakesiden til Dr. Oetker og også her vil du det neste året finne inspirasjon fra meg. Her skal jeg få utfolde meg og være kreativ med alle flotte produktene Dr.Oetker har å tilby. Jeg har allerede testet ut masse og også på bloggen vil du etterhvert finne tester av produkter. En drømmejobb :)


Ellers så har jeg en del bloggere jeg skal skrive om fremover. Jeg har tenkt til å lage min egen bloggliste om bloggere som skriver godt om mat og kaker. Har du en blogg du bare mener MÅ på denne listen så kommenter i feltet under og legg ved link så skal jeg ta en titt.


Håper dere får en herlig dag <3


Kake i rødt, hvitt og blått






 17. mai er barnas dag og jeg er stor tilhenger av å lage gode kaker som også barn liker.


Dette er en klassisk vaniljekake som er lett å huske oppskriften på da mengden med sukker, smør, egg og mel er lik.


For å få en god vanlijesmak har jeg hatt i litt vanlijesukker og bakt med litt bakepulver for å gjøre kaken litt luftigere.


VANILJEKAKE




  •   250 g usaltet smør

  •   250 g sukker

  •  250 g mel

  •   4 egg

  •  2 ts bakepulver ( Dr. Oetker)

  •  2 ts vaniljesukker ( Dr. Oetker)


SUKKERLAKE




  • 100 g sukker

  • 100 g vann

  • 5 tvist fra vanlijetvister eller 1 vaniljestang


SJOKOLADEKREM:




  • 140 ml fløte

  • 160 g hvit sjokolade

  • 1 ss glukose ( Dr. Oetker )

  • 200 g philadelphiaost

  • 200 g saltet smør romtemperert

  • 450 g melis


PASTAFARGER




  • Rød

  •  Blå

  •  Hvit


VANILJEKAKE


Miks smør og sukker hvitt. Rør eggene sammen i en bolle ved siden av og hell litt og litt i smørmiksen.


Hvis røren skiller seg så stabiliserer du det med litt av melet.


Bland deretter mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig røren sammen.


Fordel røren i 3 former a 15 cm og stek på 180 grader i 15-20 minutter.


SUKKERLAKE


Kok opp vann, sukker og vanilje og pensle dette på bunnene når de er lune. Pakk bunnene inn i plastfolie og sett kaldt.


Lag kremen.


HVIT SJOKOLADEKREM


Kok opp fløten og hell dette over glukosen og sjokoladen som er fint hakket.


Rør dette til all sjokoladen har smeltet og alt ser fint og glatt ut.


Avkjøl. Skal se ut som mykt smør når det er ferdig.


Bland osten i en bolle.


Miks smør og melis til en fin og lys masse. Nesten hvitt og ha i osten. Rør forsiktig i den hvite sjokoladekremen.


Del kremen i 3 like deler og farg delene i rødt, hvitt og blått.


Mellom mine kakelag brukte jeg rød og blå :)


Sprøyt rosetter på med en 1M tip.


God 17.maifeiring! Til store og små!


Festbord til 17.mai



I dag skal jeg dele mine aller beste tips for et vellykket 17.mai-festbord.

Med 4 barn som skal ha nye klær, bunader og alt annet som skal kjøpes blir mai måned ofte en dyr affære.

Derfor jakter jeg hele tiden på ting som kan brukes flere ganger og som heller ikke er så dyre.

RØDT, HVITT OG BLÅTT

Det blir ikke skikkelig 17. mai stemning uten disse fargene men man trenger ikke kjøpe seg en hel duk. Jeg har valgt å kjøpe hvite sommerlige løpere og pyntet dem med en bred 17. mai banner. Det frisker opp og gir en herlig stemning til 17. mai.

Servietter har jeg bare kjøpt helt hvite slik at jeg også kan bruke dem om igjen :)

SERVISE

Serviset til 17. mai er av plast og skal også i sommer brukes til piknikturer. Prisen er fantastisk og starter allerede på kr. 29.-

I dette serviset finner du stettglass, tallerken, bestikk, boller, dessertskåler, kakespade og mye mer.



En kakespade i hvitt blir pyntet med en sløyfe for maksimal nasjonalfølelse!



Et skilt: Velkommen til oss får også en sløyfe. Alle føler seg velkommen når man får en slik velkomst.


BAK TIL 17. MAI


Ble du inspirert til å bake? Jeg har delt mange oppskrifter til 17. mai og du finner dem her:




Inspirasjonen til mitt 17.maibord kommer fra Storo Storsenter og butikkene:

  • Traktøren

  • Feel

  • Kremmerhuset

  • Clas Ohlsson


Mitt festbord til 17.mai kostet meg ca 1500.- Da er 3 etg kakefat fra Feel inkludert ( 699.-)

Legg gjerne igjen en kommentar på mitt festbord til 17.mai :)

Ønsker dere alle en herlig dag og vil du si hei til meg og bor i Oslo så ta turen innom Storo Storsenter i dag mellom 15.00-19.00. Sees vi?

God klem!


17.mai-kake






En festkake burde ha en kombinasjon av flere smaker. Samtidig er det også viktig å tenke på at sammensetningen av konsistenser kombineres på rette måten.


En myk og god moussekake som denne får en opptur når man smaker den sprø marengsen til. Du får litt ekstra å tygge på slik at det ikke bare smelter i munnen. Kombinasjon mellom søt hvit sjokolade og friske syrlige bær er utrolig godt!


HVIT SJOKOLADEMOUSSEKAKE MED MARENGSPINNER


Bunn:




  • 40 g mandler

  •  10 g hvetemel ( 1 ss)

  • 60 g eggehvite ( 2 stk)

  • 60 g sukker


Fyll




  • 200 g hvit sjokoalde

  • 4 dl kremfløte

  • 3 stk eggeplommer


Marengspinner:




  • 120 g eggehvite ( 4 stk)

  • 120 g sukker

  • 120 g melis


·         En klype salt for å stabilisere marengsen


Pynt:




  • 200 g jordbær

  • 200 g bringebær

  • 200 g blåbær


 


FREMGANGSMÅTE


Bunn:


Hakk mandler og mel i en blender/ matprosessor. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Ha i mandelblandingen og vend dette forsiktig inn.


Ha røren i en kakeform a 20 cm og stek denne på 180 grader i 20-25 minutter.


La bunnen avkjøles.


Fyll:


Smelt sjokoladen i vannbad.


Bland 1 dl kremfløte med eggeplommene og varm dette opp til det tykner. Rør godt.


Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen.


Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.


Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med kakeringen rundt.


Hell den hvite sjokoaldemoussen over og la dette stå i 1 time i kjøleskap før den pyntes.


Marengspinner:


Pisk eggehviter og salt opp til det skummer. Ha i litt og litt av sukkeret til du får stiv marengs. Vend så inn siktet melis og ha det hele i en sprøytepose med stor rund tip.


Sprøyte ut linjer på et bakepapir. Om du vil ha en fin avslutende kant på dine pinner så sprøyter du ut en og en. Du trenger da 3 ark med bakepapir.


Tørk marengsen på 90 grader i 2-3 timer. Du kan også øke temperaturen slik at steketiden blir forkortet men marengsen kan bli noe gul om dette gjøres.


Servering:


Brekk marengspinner i ønsket lengde og sett dette rundt kaken. Pynt oppå med bær i rødt, hvitt og blått. Fest et bånd rund kaken for ekstra 17.mai følelse. God feiring!


TIPS


Husk å romtemperer dine egg. Eggehviter som er for kalde kan gi marengs som sprekker i ovnen. Et godt råd er å la alt av ingredienser være romtemperert.


Salt og sitronsyre stabiliserer marengsen og gjør at den ikke blir skjør. Lag gjerne marengspinnene på kvelden og sett dem til tørking natten over!


 NYTT FRA MEG


Det har vært noen travle uker de siste ukene og jeg har fått lite tid til å besvare alle kommentarer og henvendelser på bloggen. Når alt roer seg etter 17. mai skal jeg sette meg ned og svare på alle mail og spørsmål dere har. Takk for engasjementet dere viser.


Tara Smak


Tara Smak er et blad jeg har kjøpt mye og jeg har brukt flere av oppskriftene som jeg har funnet i bladet. Personlig liker jeg bladet for de fantastiske bildene og gode ideer som bladet er fylt av.


Det siste bladet er spekket med festkaker til 17. mai og mange andre gode sommer-bake-tips.


Som leser av min blogg kan du nå få 3 nummer av Tara Smak for kun kr. 99,50. 


Pris i butikk er kr. 74.- per utgave, altså kr. 222.- for 3 utgaver så du sparer 55% i forhold til butikkpris :)


Vil du benytte deg av dette tilbudet så klikk deg inn HER.


Fra neste måned har jeg tenk til å skrive litt om hvert blad som kommer ut og hvilke oppskrifter jeg likte best samt hvorfor.

Håper dere får en fantastisk dag!



17.mai-boller

Det er ikke bare kakene som skal pyntes til 17. mai. Gjærbaksten skal også fremstå i all sin 17.mai prakt!

Disse bollene er perfekte å lage sammen med barna kvelden før og du kan også erstatte noe av det fine melet med grovt om du vil ha en grovere variant.

Bollene er penslet med spiselig pastafarge i rødt, hvitt og blått og du kan kjøpe disse fargene på velassoterte dagligvareforretninger, Traktøren eller feks Jernia.

Ved siden av ingrediensene trenger du:

Slikkepott.no har nå et tilbud på en 17. mai pakke til kr. 249.-  

HUSK rabattkoden vp2015 gir deg 10% ekstra rabatt :)

MAMMAS BOLLER

Denne bolleoppskriften fikk jeg fra mamma for flere år siden. Jeg tør nesten å påstå at det var tidlig på 90-tallet jeg bakte denne første gang.

Den blir like vellykket hver eneste gang. Oppskriften er ikke så ulik Trines sin "perfekte boller oppskrift" :)

Ingredienser

  • 500 gram hvetemel
  • 50 gram gjær
  • 80 gram sukker
  • 125 gram smør
  • 1 t kardemomme
  • 1 egg
  • 3 dl melk

Slik gjør du:

Sikt alt det tørre i en bolle.

Varm opp melken til den er ca. 37 grader, ha i egget og gjæren.

Hell det våte i det tørre.

Elt deigen i 10-15 minutter. Ha til slutt terninger av smør i deigen og elt noen minutter til.

Forhev deigen i 30-45 minutter og rull ut bollene.

Etterhev bollene under et klede i 45 minutter.

Pensle bollene med eggehvite og mal på det norske flagg med spiselig pastafarge. Maler altså på flagget FØR jeg steker.

Stek bollene på 180 grader i 10-15 min

Oppskriften gir ca. 20 stk.

 

Ha en herlig dag folkens!

Klemmer!

Festlig "flaggstang" til 17.mai



17. mai er like rundt hjørne folkens og det er på tide å begynne planleggingen til vårens høydepunkt!

Her på bloggen skal det komme en rekke gode tips til 17. mai både for voksne og barn.

FESTLIG SNACK

Denne lille søtsaken har det en god snack burde ha: Nemlig smak av salt og søtt! Jummy!

Ta med boksen med strøssel fra butikken og du har laget denne på under 20 minutter!

Hva trenger du:

  • Saltstenger

  • 200 g smeltet hvit sjokolade

  • Rødt, hvitt og blått strøssel


Smelt sjokoladen over varmbad.

Hell strøsselet på et bakepapir. Det er lettere å rulle saltstangen slik :)

Dypp en stang ned i den smeltede hvite sjokoladen og la overflødig sjokoalde renne av. Rull så saltstangen i strøsselet slik at halve stangen blir dekket av strøssel.

Lag så mange du orker!

Lett, hurtig og utrolig dekorativt :)



GIVEAWAY

Har du lyst på 2 slike pakker med strøssel sendt hjem til deg?

Legg inn en kommentar i feltet under.

5 heldige vinnere får tilsendt dette før 17. mai hjem.

Vinneren blir trukket i morgen kveld!

Ønsker dere en fantastisk dag videre :)

Et nytt kapittel!







Hele Norge baker er nå historie og jeg er lettet over endelig å kunne dele mine tanker rundt min deltagelse, men før jeg begynner med det vil jeg gratulere Ida med tittelen Norges beste amatørbaker!


Da vinneren ble ropt opp var jeg selvfølgelig skuffet. Alle vil vinne, også jeg. Jeg fokuserte hele tiden på å gjøre det best mulig og jeg føler at jeg i hvert enkelt program gjorde mitt aller beste.


Selvfølgelig kunne jeg gjort ting annerledes, men det er lett å være etterpåklok.


Før finalen følte jeg at jeg sto veldig sterkt og jeg så på Bjørn Ali som min sterkeste konkurrent, siden det var oss to som hadde mest erfaring før konkurransen startet. Jeg regnet plusser og minus for å psyke meg opp og mine plusser var: 3 ganger mesterbaker, teknisk god og presisjon.


Jeg kunne ikke gjort en bedre innsats enn jeg gjorde i programmet.  Jeg er utrolig fornøyd med mine prestasjoner!


Å være med på Hele Norge baker har gitt meg fantastiske muligheter og den varmen og gleden dere alle har gitt meg har vært helt fantastisk.


I alle bøker begynner et nytt kapittel når et annet avsluttes og det gjør det også i min «bok».


Mitt neste kapittel starter med et nytt kjøkken!



Et herlig studiokjøkken som jeg skal boltre meg i de neste årene.


Her skal jeg bake og skrive om kaker, lage kaker på bestilling og holde kurs!


Noen av dere har kanskje sett bilder på Instagram? Jeg gleder meg til å kunne prate åpent om mine planer og ikke minst vise dere flere bilder.  Vil sende en stor takk til Jonny hos Kvik Lillestrøm og Finn hos Electrolux for en fantastisk flott og ikke minst hurtig service!


Boken min er på langt nær fylt og det kommer mange kapitler i årene fremover. Jeg har ikke tenkt til å gi meg med kaker med det første ;) Det er kun kapittelet Hele Norge baker som er over og det kjennes veldig deilig å kunne bla om, ta vispen fatt og piske inn et helt nytt kapittel ;)


Håper dere slår følge!


Dagens cupcakesbilde er en herlig sitroncupcake med sitronkrem som kommer på bloggen i morgen!


Sender dere alle varme, positive og gode tanker og takk for engasjementet de siste ukene mot finalen.


Love U all <3


hits