mai 2014

Deilige brownies

 

I dag skal dere få en fin oppskrift på brownies med salt karamell.

Den er så vanvittig god!

Passer perfekt til en helt vanlig ukedag :P

Dette er en kake du kan lage uker i forveien og ha liggende i fryseren. Slik har du alltid noe godt tilgjengelig og den trenger bare en liten halvtimes tining så er den klar til servering.

Det finnes utrolig mange oppskrifter på brownies. En brownies skal ikke stekes for lenge og den skal være nesten rå inni. Ved å tilsette valnøtter og salt karamell får du en deilig krispy konsistens og en god og salt smak sammen med den søte kaken.

  • 250 gram smør
  • 250 gram kokesjokolade
  • 5 dl sukker
  • 5 egg
  • 3 dl mel
  • 2 ts bakepulver
  • 200 g hakket valnøtter

Smelt smør, rør i grovhakket sjokolade. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, rør godt. Sikt i hvetemel og bakepulver, og rør lett sammen.

Ha til slutt i valnøttene.

Kle en «liten langpanne» med bakepapir og hell i røren.

Stekes i ovnen på 160°C i 30-40 minutter.

SALT KARAMELL

  • 3 dl fløte ( 1 pk fløte)
  • 200 g sukker
  • 200 g glukose
  • frø fra en vaniljestang
  • 80 g usaltet smør
  • ca 5 g havsalt

Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i glukose og rør dette godt sammen.

Ha fløten og vaniljefrøene i kjelen og rør dette godt sammen. Trekk kjelen fra varmen og ha i smøret. Smak til med salt. Noen liker karamellen litt mer salt enn andre

Sett det hele i kjøleskap.

Sette sammen kaken:

Sprøyt litt salt karamell på toppen av browniesen og sett alt litt i fryseren.

Kutt den i firkanter og server.

Browniesen blir veldig god om den står i kjøleskap.

TIPS

Karamell som blir til overs kan fryses eller bevares i kjøleskap opp til 6 uker. Karamellen er veldig god til iskrem og andre kremer.

Disse deilige browniesbitene gjør underverker! Kan love deg at de kan reparere ethvert  såret hjerte, fikse enhver influensa eller få opp humøret til noen som er litt grinete :P

Ønsker dere en vakker dag uansett hvor dere er :)

hits