hits

mai 2016

Hvorfor sier du mamma til mormor?Mormor er på besøk!

Alle hjerter gleder seg. 

Vi sier egentlig mor og har gjort det i alle år men av en eller annen merkelig grunn så mener Christian at hun skal kalles mormor. 

Det betyr egentlig ingenting. Det som betyr noe er at hun er her, sammen med far. Og det gleder oss. 

Mormor er nybakt brød, ferdigsmurte matbokser og rene klær. Mormor er oppredde senger og fylt kjøleskap. Mormor er saus laget fra bunn og saft til hvert måltid. 

Alle elsker mormor. 

Christian skjønte ikke at jeg kalte mormor for mamma og kunne heller ikke fatte at far var min pappa. Det skal ikke være enkelt. 

Årene går og mormor vil som alle andre heller ikke forbli ung. Men både i mitt hode og i barnas forblir hun en ung blomst. Hun klarer alt, uansett hva årene gjør med henne. Hun blir liksom aldri eldre. 

Det er godt å våkne til frokost laget av henne. Varme kjærlige armer strekker seg mot de små og jeg minnes plutselig egne øyeblikk idet jeg hører henne fortelle barnebarna at dette klarer du. Hun motiverer som få. 

Jeg innser at det er henne jeg har arvet pågangsmotet fra. Du vet, du bestemmer deg på ettermiddagen at du skal fikse balkongen og 3 timer senere er alt i skjønneste orden. 

Mormor får ting gjort og den egenskapen har jeg vært så heldig å ha arvet. I bøtter og spann. 

Solen skinner ute. Jeg føler meg heldig som har en jobb hvor jeg kan ta meg noen fridager. Jeg har ikke sett mine foreldre på et år nå. Det er altfor lenge. Det er deilig å ha dem her. Og vi skal nyte noen uker sammen nå før de reiser tilbake til nord. 

I to uker skal vi nyte deilig mat, et koselig ansikt på kjøkkenet og vennlige ord om hvor flinke vi er. Det kan bli en is til frokost, brus til lunsj eller leker kjøpt midt i uken. Det får vi tåle.

Det er jammen deilig å ha en mormor. 

Ha en finfin dag!

Klemmer.

Mamma, har du tid?

AnnonseSpørsmålet stilles så altfor ofte.

Har du tid, mamma?

Jeg har blitt veldig bevisst på tiden min de siste månedene og bestemmer meg ofte for å prioritere tid sammen med barna foran andre ting. Vi får tid til det vi vil ha tid til. Sånn er det bare.

Den tiden jeg og Annika bruker på kjøkkenet sammen er viktig. Selv om vi noen ganger ikke lager mer enn enkle kjeks så bruker vi tiden godt. Jeg får høre hvordan uken hennes har vært, hva hun tenker på og hvor hun er i livet sitt. Det er lettere å snakke sammen når man baker synes jeg. 

Tiden flyr og om ikke lenge så er hun tenåring. 

Jeg ser plutselig inn i to veldig "voksne" øyne. Både klær og klokker skal bære preg av det litt "voksne" mener hun nå. Rosa og lillafasen har vi lagt bak oss og jeg begynner å se en konservativ liten frøken som gjør seg klar for ungdomsskolen og karakterer.  

Mammahjertet bobler over. 

Hun og jeg har samme smak, samme stil når det kommer til klær og akkurat samme ønsker når det kommer til klokker. 

Daniel Wellington har vært et naturlig valg for meg i flere år og derfor ble det også slike til de eldste barna. 

Annika har fått Classy Glascow en mindre variant av min klokke. Med et blått og hvitt bånd på gjør klokken henne litt jentete. Enda - heldigvis :P

Jeg liker klokkene fra Daniel Wellington. veldig godt. Når jeg nå fikk muligheten til å gi både Annika og Sven en i gave var det stor stas. 

Til Sven på 13 år valgte jeg denne. Det er så han og han bruker den allerede flittig. Han er liksom litt kul da :P

Min absolutt favoritt er Classic Southampton med rosa, hvitt og blått bånd. FÅ 15% RABATT!

Frem til 30. juni får du 15% rabatt på klokkene hos www.danielwellington.com ved bruk av koden: ANNEBRITH

HUSK: Det er fri frakt på nettsiden! 

Og mens klokkene våre tikker og går og viser oss at vi er langt på overtid med det vi skulle gjøre, fant vi ut at vi glemte å sette ovnen på riktig temperatur. Vi begynte å smake på deigen og ble altfor opptatte med det.  Vi tullet og lo da bakepapiret satt seg fast og ingenting ble som det skulle på kjøkkenet. 

Men gjorde det noe? Det viktigste i dag var bare å være sammen, nyte tiden vi egentlig ikke hadde,men som vi bare prioriterte fordi vi trengte litt "jentetid".

Ha en strålende søndag!

PS: Ikke glem å legge inn rabattkoden ANNEBRITH om du skal bestille klokke da. Så får du 15% rabatt!

Gode klemmer fra Anne Brith & Annika!
 

Takk for at du sa ifra....

Jeg husker veldig godt dagen da dette bildet ble tatt. 

Jeg hadde brukt mye tid på å tenke på hvordan jeg levde livet mitt den dagen. Mange timer satt jeg med bena mine i vannet og hørte at bølgene slo innover. 

Et år har gått og det er ikke mange ukene siden jeg fremdeles satt med tærne i vannkanten. Denne gangen var det det iskalde vannet i Glomma som kilte meg på tærne. 

Tankene var de samme. 

Det har vært vanskelig for meg å gå videre. 

Først ble jeg sint, så ble jeg enda mer sint. Deretter kom sorgen og fortvilelsen. Til slutt var jeg bare helt utmattet og sov i ukesvis. Hadde lite lyst til å stå opp rett og slett. Og jeg delte min sorg med dere. 

Inni meg var det en brikke som manglet. Jeg klarte liksom ikke lukke døren helt. Selv om jeg sa at jeg klarte det. Jeg følte liksom at det var noe jeg trengte å vite. Noe som manglet. Kanskje var det magefølelsene min som trengte bekreftelse på at jeg hadde tatt et riktig valg? Ikke vet jeg, men noe var det. Men hvem skal man spørre når man lurer? 

Det er lite vits å rippe opp i gamle sår, ingen vits å snu seg tilbake. Så jeg prøvde så godt jeg kunne å gå videre alene. Det var vanskelig. 

Men en dag. Kom det en melding. 

Fra deg. 

Du sa: Du fortjener å vite.

Takk, for at du sa ifra!

Heldigvis var du der. Du som tenkte at jeg fortjente å få vite. Du som var så tøff og sterk og som turte å kontakte meg. Du som mannet deg opp og tok kontakt og fortalte meg hva du bar på. At du åpnet deg for meg er jeg så glad for. Jeg kan aldri takke deg nok. Aldri. 

At du valgte å fortelle meg det du gjorde fikk meg til å slippe taket. Endelig klarte jeg det. Jeg ga slipp. Og ble fri!

Uten deg hadde jeg aldri klart det. 

Jeg vet du leser dette.

Takk. 

Få mine sommerfavoritter gratis!

Annonse


Været dere!

For en mai måned vi har hatt. Jeg har ikke ord. I dag skinner solen igjen fra skyfri himmel.

#elsk

Med det nydelige været kommer forberedelser til sommeren. Bikinier tas frem og lange bukser byttes ut med kjoler. Jeg er så klar for sommeren. Det er så deilig å trippe barbent i vannkanten igjen. Bare drømme seg bort mens solstrålene varmer opp legger og lår.

Når kjolene blir kortere og buksene blir kortere så er det også veldig delig å ha glatte, fine legger og lår. Jeg har nå i over et år brukt den populære Shaihøvelen. Jeg tar den kjapt med under dusjen og på "notime" så er jeg fresh og fin. Glatt hud er så deilig. 

Wash and Shave-geleen lukter litt sitron og er utrolig god. På hver høvel er det 3 blader. Det gjør at høvelen lettere følger kurvene på huden. Særlig under armene er dette fint synes jeg. Jeg kan til tider ha hovne kjertler under armene og er alltid litt ekstra forsiktig da, men med denne høvelen har jeg aldri hatt noen problemer. Høvlene følger huden lett og gjør den ekstra myk.

Slik gjør du det enkelt: Smøre på gel - Dra høvel over - Vaske bort => Deilig hud!

FÅ DEN GRATIS!

Nå kan du få min sommerfavorittt GRATIS! 

Nei jeg tuller ikke. Klikk deg inn på denne linken og bestill pakken i dag. Jeg er helt sikker på at du blir like fornøyd som meg :)

Du får: En toalettmappe fullstappet med den populære Shaihøvelen med 2 refillblader, 3 Shai bikinihøvler, vår nye deilige Wash & Shave og en rosa Scrub. Pakken er verdt nesten 400,

Alle som bestiller Shai er med i trekningen av valgfrie solbriller/gavekort for 1000,- på Synsam!
Høvelen henges dessuten enkelt opp i dusjen eller på et speil om du ønsker. For oss som har barn er jo dette kjempeflott. For da slipper vi å tenke på at noen av de små skal få fatt i den. Så nå er det bare å ønske sommeren velkommen! Ut å løpe barbent i vannkanten! 

#lykke

I'm ready!

Klemmer ♥

Jeg har lyst til å fortelle deg....


I dag er det 25. mai 2016.

Du er 11 og et halvt år. 

Du har Instagram, snapchat, whatsapp og Heyo. Du vokser opp i en verden hvor likes og antall følgere er fokus. Du trenger ikke se lengre enn til meg, mammaen din for å se hvor fokuset ligger. Store deler av min hverdag fylles av likes, målinger og nye følgere. 

Du har allerede knekt koden på Instagram og er veldig bevisst på hvor du vil. 

Bilder deles, selfies tas, videoer lages og legges ut slik at alle kan få en bit av ditt liv. 

Jeg prøver så godt jeg kan å fortelle deg hvor viktig det er at du er deg selv. At en vellykket dag ikke måles fordi du fikk 200 likes på et bilde. Men fordi du gjorde noe som fikk deg til å smile eller le. 

For når kvelden kommer, og du ligger i sengen din, så betyr likes og hjerter ingen verdens ting. Du har logget av. 

Logget av det kunstige livet og logget på det ekte. 

Det ekte er her og nå. Hva du sier, hva du gjør og hvem du møter og ser på. Hvem du ler med og hvem du klemmer. 

Jeg vil at du skal klare å kjenne forskjellen på gleden over å ha vært sammen med venninner på kino og gleden over å få 200 likes. Det er ikke den samme gleden. Gleden er så mye mer kortvarig på nett. Og den er ikke ekte. Selv om vi tror det. 

Det er ekte å si at jeg liker deg. Det er ekte å plukke blomster. Det er ekte å gå barbent i vannkanten. Snakke med en venninne om hvordan dagen var. Hoppe på trampolinen med bestevenninnen.

Ingenting kan måle seg med opplevelsen av å ha gode venner og familie som varmer. 

Noen ganger har vi lyst til å ta vare på et øyeblikk. Lagre det på mobilen for å kunne se på det, eller for å kunne dele det på sosiale medier. Men delingen kan ikke måle seg med opplevelsen. Bildet som deles forblir minnet om hvor godt ting var. Og det er DET du skal hige etter, jenta mi. 

De gode opplevelsene. Minnene som henger som perler på en snor bortover livets landevei. Det er de du skal plukke og ta med deg videre. 

Når du da tenker tilbake på minnene du har plukket med deg så er det ikke antall likes som gjør at du blir varm i hjertet ditt. Du blir varm i hjertet ditt fordi du føler kjærlighet og godhet fra mennesker du delte en opplevelse med. Gleden kommer innenfra. Inne i deg selv. 

Og uansett om minnet du har delt med dine følgere kun har fått 5 likes så vil jeg at du skal bestemme deg for at det er DU som velger hvor viktig noe er. Ingen andre. Du skal ikke la deg styre eller la deg føle deg noe mindre bra fordi bildet du delte ikke nådde mange likes. Du er like bra uansett. 

Du er så bra som du bestemmer deg for å være. 

Jeg håper du skjønner hva jeg prøver å si. 

Det er ikke så lett å forklare deg, fordi i dag så lever vi for fasaden. Det glamorøse og det uoppnåelige. Vi streber etter å være perfekte. Vi tar 100 selfies før det beste blir delt og vi heier ofte fordi vi heier synlig. På nett. 

Men å heie på noen i virkeligheten er å fortelle dem face to face at uansett hvordan dårlig dagen er, så er du der for dem. Du åpner armene uansett antall likes og uansett merke på klærne. 

Det virkelige livet teller ingen likes. 

Det virkelige livet er deg, på ditt beste. Åpen, varm, ærlig og imøtekommende. Mot alle. Uansett antall følgere.

Det er det jeg har lyst til å fortelle deg i dag.

Se menneskene, vennene dine, for det de er og står for. Ikke mål dem i antall likes. 

Håper du forstår.

Klemmer fra mamma.

LIK & DEL gjerne.

Følg meg også gjerne på snap: annebrith.no 

Redaktør: Anne Brith - Forsidepiker

Annonse 

Hei igjen dere,

Dette har vært en av de mest morsomme utfordingene jeg har gjort på lenge. Å få teste ut Dermica Sensitiv har vært gøy for både meg og barna. Jeg er såååå fornøyd med resultatet. 

Responsen fra dere var jo helt enorm og gratulasjonene var mange. Tusen takk for at dere engasjerer dere så mye i det jeg gjør. 

Snapchat har kokt over i helgen både med spørsmål om produktene og mye annet ;) Jeg prøver så godt jeg kan å svare dere alle. Familiens vurdering av produktene fra Dermica Sensitiv er:

Digge og "myke" for hele familien. Dette var Espen sitt utsagn. Han synes han ble så "myk" etter å ha dusjet og vasket seg med dusjsåpen. 

Sven som er eldstemannen i huset likte godt at det "ikke luktet noe" av produktene. Han fikk tatt seg en dusj og etterpå brukt deodoranten han fikk i bursdagsgave og hadde bare en lukt på seg, slik han forklarte det. 

Men det var Annika som stakk av med familiens beste. Hun har vært den i familien med mest sensitiv hud og følte nok at dette var godt for henne og sa: Det blir mest rettferdig at jeg får førsteretten til alle disse produktene ettersom jeg tydeligvis ikke tåler andre produkter :P Gutta godtok hennes "krav" haha og i går kveld da Espen skulle dusje hørte jeg han rope til Annika om det var greit at han dusjet med "the good stuff", som han kaller det. 

Produktene fra Dermica Sensitiv har altså falt godt i smak hos oss alle sammen. 

Det at vi trener mye gjør jo at kroppene våre daglig er under dusjen og da passer det bra å ha skånsomme produkter som er frie for allergener og parabener. 

Annika og jeg er nå forsidepiker ;) Hva synes dere?  

Ønsker dere en strålende mandag :)

Lik gjerne facebooksiden til Apotek1! 

Mange klemmer ♥

Foto:hpskurdal

Det ingen andre vet....Akkurat nå er det ingen andre enn du og jeg som vet. 

Du er der, synlig for meg men usynlig for alle andre. For dem kan du være hvemsomhelst, men ikke for meg. For meg er du allerede den som får meg til å smile. Litt mer hver dag. 

Bare litt...etter litt. Ikke for mye. 

Men litt er nok. 

Nok for meg akkurat nå. 

Det ER godt å smile. Lengte og drømme.

Drømme om at ting legges tilrette for at veiene våre krysses oftere. 

En lunsj, en middag, en gåtur eller hva som helst. 

Jeg er så nysgjerrig og har så mange spørsmål. Jeg vet ingenting om deg. Det eneste jeg har fått er en sommervind jeg vet jeg vil ha mer av. En sommervind som har varmet meg.

Solen skinner for tiden. Egentlig har den varmet helt siden den første dagen. 

Husker du? Jeg "døde" litt den dagen. Bare du og jeg vet hvorfor. Stjerner og planeter. Havregrøt blir aldri mer det samme. 

Sand mellom tærne. Iskaldt vann. Hvem bryr seg? Du stuper, jeg stuper. 

Ingen vet. Ingen trenger å vite. 

Bare du og jeg. 

Ingen spor enda. Etter oss. 

Det hvite arket er ikke krøllet. Det er akkurat tatt ut fra skuffen og ligger foran oss klart til å bli fargelagt. Et blankt ark. Jeg velger gul. Kanskje du velger blå? Eller rød? Hva det skal bli er det bare du og jeg som vet. 

Ingen andre. 

Jeg har forlatt barna mineSom alenemor til 4 barn er det jammen ikke mye alenetid man får. Når muligheten dukker opp så er det bare å pakke sammen og reise.

I går kom min kjære søster til oss og tok over ansvaret for gutta. Det har vært bare Sven og Espen hjemme denne uka. Minstemann er hos pappaen og Annika er på leirskole. 

Så da søsteren kom var begge gutta pent enige om at det var på tide med litt tante-tid. 

Så da fikk jeg litt tid for meg selv og booket meg like gjerne inn på spa.

Guri som jeg gleder meg. Det skal bli så godt å få komme seg litt unna og slippe og tenke på om barna har det bra. For sammen med søster så vet jeg at de storkoser seg. 

Nå håper jeg bare at jeg klarer å nyte litt tid alene uten dem. Ofte er det jo slik at når man først reiser avgårde så savner man barna noe helt hinsides haha. Og sitter og ønsker seg hjem igjen hehe. 

Nei, nå skal jeg stikke. Har en som venter på meg her utenfor!

Håper du er i nærheten av å ha en like bra start på dagen som jeg har hatt. Fniiis.

Følg meg på snap om du vil se hvor vi drar. annebrith.no

Klemmer herfra.

 

 

 

Oj, jeg skal bli REDAKTØR!

AnnonseHvem hadde trodd dette?

Jeg har fått en utfordring fra Apotek1: Være redaktør for deres magasin. :) 

De av dere som kjenner meg vet at jeg aldri klarer å si nei til en slik utfordring. Så da jeg ble spurt om å lage forsiden til magasinet sa jeg ja!

Jeg skal selv få lov til å bestemme vinklingen. Jeg skal teste ut produktene Dermica Sensitiv og tilpasse produktene slik jeg mener de passer best for meg. Alle meninger er mine og jeg skal fortelle hvorfor jeg mener dette er bra produkter.

Dermica Sensitiv

Det første som slo meg da jeg fikk utfordringen var svømming og sensitiv hud. Jeg er jo svømmetrener på fritiden og invisterer mye tid i svømmehallen.

Det beste med å være svømmetrener er å være sammen med barna. Da har jeg plutselig ikke bare 4 barn men ofte ansvaret for 15 stykker samtidig. Å lære barn og svømme tror jeg er den mest takknemlige oppgaven jeg har hatt som frivillig. Mestringsfølelsen hos barna når de svømmer for første gang er ubeskrivelig og jeg kan love dere at det har blitt felt mer enn en tåre i den svømmehallen. 

Å svømme flere ganger i uken går selvsagt ut over huden min. Dusjingen gjør huden tørr og følsom. 

Jeg har derfor alltid valgt milde produkter. 

Så har jeg 4 små barn. Både Annika og lille Christian har sensitiv hud og trenger produkter som er skånsomme. Det at Dermica Sensitiv er uten parfyme, parabener og uten fargestoffer gir meg som mamma en ekstra trygghet. 

Jeg gleder meg veldig til dette og pakker nå svømmebagen for å ta en økt i svømmehallen. Fra og med i dag blir Dermica Sensitiv sjampo, balsam, dusjkrem og bodylotion med!

Resultatet kommer på bloggen på tirsdag så følg med dere! 

Gleder meg!

Lik gjerne facebooksiden til Dermica Sensitiv! 

 

 

Kan solen skinne på oss begge?

Kom hit! Tett inntil. Hold hånden min.

Har jeg fortalt deg hvor godt jeg liker deg?

Bare stå sånn tett inntil og varm meg litt. Det føles godt. Du føles godt. 

Men ikke for lenge. Blir det for tett for lenge så mister jeg pusten. Og luft må vi ha for å leve. Jeg må innimellom kunne spre vingene mine og fly. Ja, fly. Bort fra deg. Bort fra alt. Bare meg. Være alene. Men ikke for lenge. Jeg kommer tilbake. 

Lar du meg fly?

Når jeg lukker øynene kjenner jeg pusten din varme øret mitt. Hendene dine leker med håret mitt. Du er innafor. Tett inntil. Der jeg ikke trodde noen skulle være på en lang stund. Du varmer og isen smelter. 

Så slipper du meg og jeg er fri. Fri til å undersøke livets rariteter. Finne ut hva jeg føler og tenker. Du slipper så lett, så enkelt, men du tar også raskt imot meg. 

For den dagen kommer. At jeg vil tilbake. Tilbake til tryggheten og varmen. Den gode følelsen i hjertet. 

Og når vi slipper, så er det ingen spørsmål, ingen krav eller vanskelige meninger. Du går din vei og jeg min. Akkurat slik livet skal være. Vi skal ikke stå for nære. Da kan vi ta sollyset fra hverandre og spise av hverandres næring. For nære kan bety død. Du blir kvalt. Ingen ønsker det. 

Stå derfor her. Akkurat her du står nå. Ta hånden min når den søker din. Da trenger jeg deg. Du vil merke det.

Men ikke stå i solskinnet slik at jeg blir stående i skyggen. Vi må la solen skinne på oss begge. Da er vi best. Derfor må vi ikke stå for nære for lenge. Bare akkurat passe. Slik at vi begge vet at ting er godt. Du vet, ingen skyer!

Lar du meg løpe? Lar du meg leke?

Alene?

Det finnes milliarder av solstråler. Vi trenger ikke gripe de samme. Vi kan dele når det faller seg naturlig men det er best om solen får skinne på oss begge.

Jeg liker deg best når du smiler. Og det gjør du nemlig når du får puste og leve slik du ønsker. Jeg vil ikke forandre deg. Du skal også få leke alene. 

Alle trenger det, noen mer enn andre. Livet er for kort for å sette egne meninger og ønsker på vent. Det er her og nå som gjelder. Da må vi ikke bli for grådige på hverandre. Stole på og unne hverandre lek og moro. 

Raushet. 

Kan solen skinne på oss begge?

Da tror jeg vi får det fint du og jeg....

Takk for at du leste og ha en strålende lørdag ♥

Følg meg gjerne på snap: annebrith.no
 

Vaniljekaker med kesam

Fine dere, 

Tusen takk for alle nydelige snaps og tilbakemeldinger dere kommer med. Dere er så gode. 

I dag har jeg bakt. Hele kjøkkengulvet er fylt med hundrevis av disse små perlene og jeg har satt Sven på saken for å støvsuge alt. 

For en herlig dag det har vært i dag. Jeg har virkelig kost meg. 

Jeg snappet bildene av disse nydelige kakene og fikk med en gang mange tilbakemeldinger på at dere ville ha oppskriften så her er den :)

VANILJEKAKER 

 • 125 g smør
 • 200 g  sukker
 • 3 egg
 • 250 g hvetemel
 • 2 ts bakepulver 
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1/2 boks vaniljekesam

Pisk smør og sukker hvitt. 

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør vaniljekesam inn på slutten.

Når jeg mikser dette i kjøkkenmaskinen bruker jeg en grind. Den er helt flat. 

Fyll formen halvfull. Jeg brukte en mini bunt form fra Wilton. 

Stekes i ca 12- 14 minutter på midterste rille på 170 grader.

Avkjøl kakene på rist. 

GLASUR

 • 400 g sukker

 • 1 dl vann

 • 160 g glukose

Ha alt i en kjele og kok dette opp til 114 grader.

Ta av kjelen og hell det hele i en kjøkkenmaskin. La massen avkjøles til 60 grader. Miks så alt sammen til det blir en tykk hvit masse.

Del glasuren i 2 og farg den etter ønske. Om glasuren er litt tykk kan den menges ut med vann. 

Om du synes dette er vanskelig så kan du lage glasur med melis og sitronsaft. Den blir litt grovere men det går helt fint det også. 

Ha glasur på kakene og pynt til slutt med strøssel.


 

Hvilket spor er du på?Jeg fikk en melding på snap i dag tidlig som fikk meg til å tenke.

Det sto:

Hei Anne Brith. Håper alt er bra med deg. Ville bare si at jeg verdsetter dine snaps. Du er inspirerende og "good feeling" og jeg håper du fortsetter det sporet du er på. Klemmer.

Så begynte jeg å tenke litt på akkurat dette.

Hvilket spor er det jeg egentlig er på? Jeg har følt at ting har vært så vanskelig og så urettferdig. Men sannheten er at det faktisk ikke blir noe bedre av å sitte og synes synd på seg selv. Gremmes over hvor ille livet er nytter ikke. Men noen ganger trenger man tid til å bare bearbeide ting. 

Hva er viktig? Jeg husker da Marion i mitt management sa til meg i februar: Jeg synes du skal la tall være tall og ikke tenke på det i noen uker. Se hvordan det går. Kanskje du blir overrasket. Jeg husker jeg ble irritert på henne da hun sa det. Hvem var vel hun til å fortelle meg hvordan jeg skulle legge opp bloggingen?

Men hvis man vil forandre seg, og ofte til det bedre, så må man lytte til de menneskene som man har rundt seg og gjøre ting annerledes. Det blir aldri forandring om man ikke skifter spor. 

Så hver gang både Marion og Marte ( Marte er sjefen i teamet) fortalte meg at jeg kanskje skulle tenke annerledes så gjorde jeg faktisk det. 

Jeg kan love dere at det ikke er lett. Jeg er en person med en enorm sterk vilje og mening. Samtidig som jeg vet at om jeg skal utvikle meg så må jeg utfordre meg selv på måten jeg jobber på. 

I stedet for å være på sporet som antageligvis hadde ført meg rett på en knekk igjen, skiftet jeg spor. Jeg begynte å være mer tilstede. Satse på ting jeg kanskje før ikke ville satset på. Stole på at de rundt meg faktisk vil meg vel og at jeg også får hjelp om jeg spør. 

Dette er ganske nytt skal jeg si dere. Og det er rart. Men det er godt å være på et roligere spor. Kunne nyte et stopp innimellom og bare glede meg over de små tingene som skjer. 

Og akkurat nå skjer det gode ting. Jeg er så glad om dagen. Hvorfor skal jeg fortelle dere etterhvert. :O 

Hvis du også føler at du er på feil spor, slik jeg var, så er mitt aller beste tips: Stopp. Ta deg en tenkepause og bestem deg for en ny vei. Så enkelt, så vanskelig. 

Du må utfordre deg selv, mulig gjøre ting som gjorde deg vettskremt før, men jeg kan love deg at det er så verdt det! 

Skrekkblandet fryd er også fryd!

Ha en nydelig fredag!

Følg meg på snap: annebrith.no 

Barna sa nei!

Det er tydelig at barna vokser seg store og begynner å få sterke meninger. 

17. mai hjemme hos oss ble ikke akkurat idyllisk for å si det slik. 

Her hjemme sto vel hver eneste person, inkludert meg selv opp med feil fot. Det er bare slik noen dager er. Dere som har barn vet hvordan det er. 

Det har vært mye fotografering og intervjuer i det siste hvor barna har stilt opp. Jeg har merket det på dem at de trengte litt "fri". Fri sammen med mamma, uten kamera og blogg. Espen sa til og med: Hvorfor skal alt være så perfekt? Han har jo faktisk helt rett. Det trenger jo ikke være det. 

Så da stemningen ikke var helt på topp på 17. mai allerede ved forkost så bestemte jeg meg for å ta en fridag fra foto og video. 

Annikas hår ble foreviget, men alt som er igjen fra 17. mai 2016 er bildene inni hodet vårt. 

Alt i alt hadde vi en fin dag og brukte vi mye tid på å snakke sammen. Denne dagen er jo litt som julaften. Familier samles og blir mer synlige enn på vanlige hverdager. Vi alle har tanker og følelser rundt dette som vi trenger å dele med hverandre. Det har skjedd mye med oss 4 de siste årene og det kan være en utfordring i seg selv å bare ha mamma i nærheten. For meg så kjenner jeg at jeg har mer og mer vanskeligheter med å få tiden til å strekke til slik at de alle 4 får det de trenger. 

Annika var uansett den mest fornøyde for hun dro dagen etter 17. mai, altså i går, på leirskole. 

Tiden flyr virkelig dere. 

Klemmer herfra!
 

Jeg ser ingen skyer på himmelen


Du ser på meg og sier: Jeg ser ingen skyer på himmelen.

Så smiler du lurt. 

Akkurat som bare du gjør.

Det smilet!

Kan jeg bare bestille det til frokost, middag og kvelds?

Akkurat nå er det ingen skyer. Hele himmelen er blå.

Ser du det, spør du.

Ja, jeg ser!

Jeg smiler når jeg tenker på det.

Tærne leker lett med det iskalde vannet og sanden i timeglasset vårt renner saktere enn normalt. Tiden stopper opp. 

Bak skyene er himmelen alltid blå.

Men det kan være vanskelig å tro på når stormen herjer som verst. Hvordan kan man tro at man en dag vil være i himmelen når man står midt i et helvete? Det krever jammen sin kvinne. Det er så klisje og altfor enkelt å si: Etter regn kommer solskinn. 

Men det er sant. Jeg vet. 

Bestemor sa alltid det. Jeg husker det så godt. Hun var så klok. Det går bra, sa hun. Du må være tålmodig. Alt godt kommer.

Bestemor var en smart dame. Bestemødre vet sånt. De har vært i stormen noen ganger før og de har erfart. 

Ja, så nå skinner solen da. Fra skyfri himmel. Det er ingen skyer på himmelen.

Solkrem og solskinn. Sand mellom tærne og solbriller som skjuler hvem jeg titter på i smug. God stemning.

#goodtimes

Få med deg alt som skjer på snap: annebrith.no

Kommentarfeltet er for tiden stengt. Hvorfor kan du lese om i dette innlegget. Men legg gjerne igjen en kommentar på facebook.
 

Colamuffins med 17. mai topping

Sponset produkt

Barn er fryktelig ærlige. Jeg har 4 av dem så jeg vet. 

Jeg baker nesten hver dag og tester ut titalls oppskrifter hver eneste måned. Hver gang jeg bommer på en oppskrift får jeg høre det. 

Det kule er jo at om jeg virkelig treffer på en oppskrift så får jeg også høre det med en gang. Slik som med disse colamuffinsene med myk marengs. Barna ville bare ha mer og det var kun 6 stykker igjen å pynte av 24. Da hadde muffinsene stått på benken i kun 1 time :P

Dette er digge greier. Helt ærlig så kan jeg ikke skjønne hvorfor jeg ikke har kommet på det før:

Smaksette muffins med en hel pakke gele. Det var så utrolig godt! Og ikke minst ble de saftige. 

Du kan bruke hvilken som helst smak av Freia Gele. Jeg brukte cola og lime pakken og det var ifølge Sven: Digge saker!

Colamuffins

 • 125 g smør
 • 200 g  sukker
 • 3 egg
 • 250 g hvetemel
 • 2 ts bakepulver 
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1,5 dl fløte
 • 1 pk Freia Gele med colasmak

Pisk smør og sukker hvitt. Men ikke altfor lenge. DA blir det for mye luft i deigen noe som gjør at cupcaken mister festet under.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn og ha til slutt i en pakke Freia Gele. 

Når jeg mikser dette i kjøkkenmaskinen bruker jeg en grind. Den er helt flat. 

Fyll i ca 50 gram røre i hver form.

TIPS

Hvis du ikke ønsker disse så søte kan du halvere mengden med sukker. Det går helt fint.

Stek dem i ca 15-17 minutter på midterste rille i ovnen på 170 grader ( varmluft)

Avkjøl.

 

Topping

 • 150 g eggehvite
 • 300 g sukker
 • rød og blå pastafarge

Ha eggehviter i en kjøkkenmaskin. Legg sukker på en bakeplate og sett det i ovn på 150 grader.

Sett på eggehvitene og miks dette godt i 5-6 minutter. 

Ta ut sukkeret og ha det i eggehvitene litt etter litt. Pisk videre i 6-8 minutter på full hastighet.

Finn frem en sprøytepose og mal noen striper i rødt og blått på innsiden av posen.

Fyll den så med marengsen. Klipp et stort hull a 2 cm i posen og sprøyt ut toppene. 

Server dem til glade barn! Jeg lover at de vil falle i smak hos både liten og stor!

Ønsker dere en strålende søndag :)

Du må for all del ikke bli for glad!


 

Det er noe rart med jenter. Jeg synes egentlig det er synd at det er slik. Men jeg må ta det opp. 

95% av dere som følger meg er jenter/kvinner. Dere heier, dere føler, dere trøster meg og dere støtter. Slik har det vært i en veldig lang periode nå. Det er ingen hemmelighet, jeg har vært trist og såret. Jeg har i vinter hatt kjærlighetssorg og ikke klart å være helt meg selv. 

Mange av dere har kommentert at dere har savnet mine sprell på snap. Dere har savnet at jeg filmet meg selv og dere har etterlyst mer av meg på video.

Så bestemte jeg meg. For å gå videre, bli glad. Være fornøyd med tilværelsen. Elske meg selv, elske livet mitt med barna, jobben og trening. Være ute med venner og kose meg. Sakte men sikkert bygget jeg meg opp igjen. Jeg trente på meg, bokstavlig talt, selvtilliten igjen. Tid for meg selv med tankene mine, erkjenne de vonde følelsene og bestemme meg for å gi slipp gjorde at jeg sakte men sikkert ble meg selv igjen. 

Den glade jenta med masse energi. 

Jeg digger meg selv for tiden! Ja, jeg gjør faktisk det. Fy meg, noe så unorsk å si. Det går jo bare ikke an. Men jeg må være ærlig. Jeg digger at jeg har klart å komme meg gjennom noe som har vært dritvanskelig for meg. Jeg har blitt sterkere.

Med gleden og styrken kommer misunnelsen. Jeg merker det så utrolig godt. Når jeg har det bra og er lykkelig så vil mange faktisk at jeg skal være lei meg. Jeg får så vanvittig mange kommentarer og ufine snaps på hvordan jeg kler meg, hvordan jeg smiler, hvordan jeg prater og hvordan jeg er sminket. 

Du må gjøre, du bør ikke gjøre, du er teit når du, tenker du ikke over at osv. 

Hvorfor kan dere bare ikke godta at jeg er happy?

Jeg er drithappy!

Jeg har begynt å filme meg selv. Jeg smiler, tuller og ler. 

Og NEI, jeg baker ikke hver dag, så skal du følge meg så må du tåle å se hverdagen min også. Jeg orker ikke bake hver dag. Jeg vet at mange av dere helst vil at jeg bare skal bake men det vil jeg ikke. Jeg liker bloggen min slik den er nå :) 

Du må også tåle å se at jeg har det bra. Uten å ville ødelegge gleden min.

Hvorfor er jenter slik? 

Det var ikke vondt ment, men jeg synes at du.... Jeg har ikke tall på hvor mange slike meldinger det har kommet inn de siste 48 timene. Nå er Anne Brith glad så nå må vi se å hakke nok på henne slik at hun ikke blir for kjepphøy! Det er så urteit!

Jeg kysset en kjendis på Gullruten på fredag. Det var ikke så vanskelig, det var nesten bare kjente folk på Gullruten. Sånn, DET er noe å snakke om. I stedet for å snakke om at jeg sitter naken og filmer meg selv i senga. For det gjør jeg faktisk ikke. Når jeg velger å kle av meg og filme meg naken så skal jeg si ifra til dere. Og da lover jeg at det blir lagt på bloggen, for det er jo faktisk på bloggen jeg tjener mest. Og det er jo det jeg er ute etter: MEST MULIG KLIKK. 

Jeg blogger jo ikke fordi jeg elsker å bake, eller fordi jeg elsker å dele tanker og følelser. Jeg blogger for å få mest mulig klikk. 

Jeg vet ikke om det er varmen i landet som gjør at så mange av dere er opprørte. Jeg skjønner ikke hvorfor det er slik. Men jeg kan love dere en ting: Det dere har fått servert frem til nå er ingenting i motsetning til det som skal komme. Det er bare å feste setebeltet. 

La meg få være meg. På godt og vondt. Glad eller trist, på trening eller på galla. Jeg er ikke feilfri, jeg har masse jeg gråter for når jeg er alene, men akkurat nå er jeg bare glad. Og det har jeg lyst til å nyte. 

Kommentarfeltet er derfor i en tid fremover stengt. 

Jeg vil nyte dette 100%!

God søndag!

 

Maks uflaks på fredag 13. :(

Inneholder omtale av sponset tur

Jeg vet egentlig ikke hvor jeg skal starte. 

Alt så egentlig ut til å gå helt strålende i går. Forberedelsene til Gullruten og arrangementet i regi av Santa Maria Norge gikk etter planen.

Vi skulle bare kjapt tilbake på hotellet og hente klær før vi skulle bli stylet. Frisør og makeup var i boks. 

Jeg gikk ut på gangen og skulle si til jentene at jeg var klar til å hoppe i drosjen og at vi kunne dra. 

Akkurat idet jeg sto ved deres dør så jeg at min dør var på vei til å lukke seg. Jeg tenkte kjapt at om døren lukker seg så tar det meg minst 5-6 minutter før jeg får fikset en ny nøkkel. SÅ jeg spurtet bort til døren for å dytte hånden min mellom men akkurat idet jeg skulle stoppe opp skled jeg og traff dørkarmen med en smell.

Jeg skjønte med en gang at jeg kom til å få en kul. For det var vanvittig vondt. Jeg kom jo i en enorm fart mot den døren.

Så min første tanke var: Her får sminke ekstra jobb. Og så så jeg meg selv i speilet og så at det var et 2-3 cm stort åpent kutt. Blodet fosset ut og jeg skjønte fort at jeg måtte til legevakta. 

Men hva skulle man gjort uten sykepleiere på snapchat? Mange av dere fikk det med dere og oppfordret meg til å stripse det hele. Og som sagt så gjort. Vi fikk drosjen til å stoppe på Apotek1 og en hyggelig dame hjalp meg raskt. 

Jeg fikk fikset det så godt som overhode mulig men det ble ikke tid til skikkelig sminke så det ble en premiere på Gullruten uten noe makeup. Helt greit det også. 

Det var en fin kveld. Mer om det i et eget innlegg. 

Det mest kjedelige er jo at da jeg våknet i morrest så var jeg en lånt Chanelveske fattigere. Jeg har brukt dagen på politistasjonen i Bergen og anmeldt tyveriet. Jeg vil pga informasjon rundt dette ikke utdype det noe nærmere men jeg er knust. 

Jeg lånte vesken av Silje. Det er en vintage veske som man ikke kan kjøpe mer og nå er det en frekk ... som går rundt i Bergen som går rundt med en veske han eller hun ikke eier. Dette gjør meg både frustrert og lei meg. 

Det mener jeg. Jeg har VONDT langt inni hjertet mitt.

SK 278 har boarding nå så jeg må logge av. 

Snakkes senere dere... 

Klemmer fra en trist og skadet Anne Brith
 

Festpyntet sukkerfri rullekake til 17. mai

Annonse
 

Jeg har begynt å teste ut Natreen i bakingen min. Jeg gleder meg virkelig til dette samarbeidet da jeg får satt mine kunnskaper skikkelig på prøve.

Mange er fortsatt usikre på hvordan de skal bruke søtstoff. Spørsmål som: Hvor mye kan jeg bruke av det? Eller: Kan jeg virkelig bake med det?

Svaret er JA ;)

Man kan faktisk ha en sukkerfri variant på kakebordet, enten det er en feiring som 17. mai eller en annen festlighet.

Fremover vil det med jevne mellomrom komme oppskrifter hvor sukker er byttet ut med Natreen. Både i pulverform og i flytende form.

Du visste kanskje ikke at det gikk an å bake med Natreen

Her følger en flott oppskrift:

FESTPYNTET RULLEKAKE

 • 4 egg
 • 120 g hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 3-4 ss natreen
 • 200 g bringebær
 • 1 pk fløtekrem + 3 ss natreen
 • bær til pyntPisk eggene godt til de er stive.

Sikt forsiktig i hvetemel, bakepulver og Natreen.


 

Hell røren på en bakeplate og stek denne på 180 grader i 10-12 minutter.

Avkjøl bunnen og bland bringebærene sammen. Smør dette over kakebunnen og rull den opp.

Pisk opp fløten med natreen og fordel dette ut på kaken.

Pynt med friske bær og norske flagg.

Det kan være mange grunner til at man har lyst til å redusere sukkerinntaket og med en slik kake har du muligheten til det :)

Håper dere får en strålende dag!Barnas 17. mai dessert

Annonse

Da jeg spurte barna om hvilken dessert de ville ha til 17. mai var gele svaret. Særlig Annika er glad i dette. 

På 17. mai er barna i fokus fra vi står opp til vi legger oss og derfor får de bestemme hvordan de vil ha desserten. 

Jeg har laget gele med godteri før og det var en stor suksess. For å få geleen til å se bra ut med godteri inni må du ikke legge det i for tidlig. For da synker alt ned til bunnen. Det kuleste er om du venter til geleen er nesten stiv og har i smågodten da. Da legger det seg i forskjellige høyder og du får en leken effekt. 

Til barnas 17. mai dessert trenger du:

6 porsjoner

 • 1 pakke rød Freia gele
 • 1 pakke blå Freia gele
 • 1 pakke marshmallows
 • godteri 
 • flagg til pyntStart med å lag rød gele. Følg oppskriften på pakken. Ha geleen i glass og sett det hele kjølig. La geleen stivne. Akkurat idet geleen begynner å bli stiv har du i godteri.

Ha 2 ss vann i en kjele og sett dette på lav varme. Ha posen med marshmallows i kjelen og la det hele smelte sammen. 

Når alt er smeltet fyller du dette i en sprøytepose og sprøyter det ut oppå det røde laget med gele. La dette stivne i kjøleskap. Det går raskere enn geleen nemlig. 

Lag den blå geleen og gjenta prosessen fra den røde. 

Sett til slutt et flagg i geleen og pynt rundt med goderi.

Du kan bruke akkurat den type gele du selv liker. Hver har sin favoritt så her er det bare å være kreative. 

Følg Freia Hjemmekonditori på facebook. Her deles masse deilige oppskrifter for deg som vil holde deg oppdatert på dessertfronten. 

Ha en strålende kveld!  

Hvis dette er en drøm så håper jeg den varer lenge!Noen ganger i livet skjer det gode ting. Ting som får deg til å stoppe opp og tenke på om du virkelig fortjener det? Det er i slike øyeblikk jeg tar meg i å tenke at jeg er heldig. Jeg glemmer ikke å tenke på hvor heldig jeg var akkurat der og da, for inni hodet er det noe som sier at jo lengre jeg holder på takknemligheten jo lengre varer det gode. 

Jeg har klatret mange fjell i livet mitt. Det er slik med fjelltopper at du vet først om du virkelig er på den siste toppen når du har kommet deg opp. Og ser utsikten. Først der oppe vil du kunne se en eventuell dal som ligger foran deg som bringer deg til livets topp. 

Om neste topp er den høyeste vil du heller ikke vite før du kommer opp på den og igjen skuer utover landskapet. 

Når du er på toppen av et slikt fjell så har du lagt en større jobb bak deg. Det er på tide å hvile litt. Tenke over hvilken dal og utfordringer du har vært gjennom og samle krefter for den nye nedturen. For nedturen kommer, det er bare viktig at vi ikke har så altfor stor fokus på den. Og jo raskere vi løper jo fortere er vi gjennom den mørke dalen. 

Det sies jo: If you are going through hell, keep going. Det vil ikke vare evig. Men skal du først gjennom helvete så kan det være greit å ha noen tanker og verdier i sekken som gjør deg bedre rustet. 

Akkurat nå sitter jeg på en slik topp. Gud, så deilig det er. Det er så vanvittig lenge siden jeg var på en slik topp og det kjennes helt "magico" ut! Det har vært så mange mørke dager og jeg har nesten holdt på å gi opp. I forrige uke sa jeg noe forferdelig grusomt til barna. Jeg har vondt i meg enda når jeg tenker på det. Det bare glapp ut av meg. Selvfølgelig mente jeg det ikke og jeg sa jo rett etterpå at det ikke var ment slik, men jeg tørket en tåre den kvelden når jeg gikk og la meg. 

På veien opp den siste bakken før jeg kom hit jeg er nå har jeg fått mye hjelp. 

Hjelp. 

Det er nesten et fremmedord for meg og jeg synes det er vanskelig å be om hjelp. Men vet du? Å be om hjelp innimellom kan være bra. Og det har vært fryktelig kjærkomment. Jeg klemmer derfor ekstra mye på menneskene som hjelper meg.  Særlig de jeg jobber med i Nettavisen og i Anti. For en gjeng! Det skjer så mye spennende akkurat nå og det er virkelig helt vilt. 

Bil og hus har lenge stått som to store punkt på livets ønskeliste. Først var det veldig uoppnåelige drømmer, så ble de til en plan og nå skal de snart realiseres. Det er så nære at jeg kjenner jeg nesten klarer å ta i det. Det er liksom rett foran nesen min. Bare en måned eller to så så skal jeg bestille drømmebilen og jeg gleder meg som en unge!

Da føles det godt. Når du har jobbet så sinnsykt for å kunne oppnå noe. Både for meg selv og for mine små barn. Å være uten bil har vært grusomt. Jeg har vært prisgitt min kjære venn Kjetil som har lånt meg bilen sin både titt og ofte. Og venner som har kjørt og tatt med seg barna mine. Alenemor til 4 barn uten bil ER tøft. Selv om jeg har klart meg, og du som leser dette kanskje tenker: Det er ikke verdens undergang. Alt tar mye lengre tid. MYE lengre tid haha.

Jeg pakker kofferten i dag og setter snuten mot Bergen i morgen. Møtte Sophie Elise på kontoret i går og hun skal også dit. Det blir noen spennende festligheter i sommer ser det ut som. En ferie på meg selv, en sammen med kidsa og litt tid hjemme til å planlegge huskjøp til høsten. 

Det kiler i magen!

Så nå sitter jeg her da. På denne toppen og titter utover. Det føles litt som en drøm. En uvirkelig virkelighet, som jeg selv bestemmer hvor lenge jeg vil skal vare. Jeg ser på alt jeg har lagt bak meg. Den mest mørke dalen er den mest vanskelige perioden. Du ser det også når du står på toppen. Titt bakover og se på veien du la bak deg da du klatret oppover fjellveggen. Men den varer heldigvis ikke så lenge. Du kommer deg oppover om du bare jobber hardt nok. Solen skinner på toppen.

Selv er jeg ikke helt i mål enda. Rett foran meg er det en enda høyere topp og den akter jeg å klatre opp på. Men for å komme meg dit må jeg nedover først!

Skjønner du?

#livet

Ha en strålende dag!

Følg meg på snap: annebrith.no for å få med deg pakkingen, kjolen, skoene og dagens bakestress haha. Klemmer

 

Hva har jeg gjort?

Inneholder omtale av sponset produkt

Jeg har akkurat våknet og solen har malt noen fantastiske fine farger på den hvite veggen i soverommet. Dagens første solstråler er noe av det mest nydelige du kan se. I dag er inget unntak.

Jeg føler meg litt i bakrus. Herregud, hva skjedde egentlig i går? Jeg må nesten spole tiden litt tilbake i hodet mitt for å huske alt.

Jeg er crazy, tenker jeg mens jeg smiler. En litt sånn følelse: Hva har jeg gjort?

Du vet et sånt smil som sier at livet ikke er så gærent allikevel. 

Det kom en mulighet og jeg tok den. Jeg sa ja og hopper i det. Crazy, I know, men det er nå det skjer! Jeg kan liksom ikke vente til tid, sol og planeter er i riktig posisjon. Jeg må si ja nå. Nå som jeg fikk tilbudet!

Så i går tok jeg er fridag. Crazy meg. Min manager, Marte, som forøvrig kun ringer meg når det "brenner" ringte 2 ganger og jublet da hun hørte jeg hadde tatt meg en fridag. Vær litt crazy, Anne Brith, sa hun. Det trenger du! 

Og herregud det er så sant. Jeg trengte det! Stupe fra flere meter rett i sjøen

Jaja, en fridag er vel ikke noe å skryte av, men for meg er det faktisk det. Ingen telefoner ble besvart, ingen mailer ble sendt og jeg brukte kun tiden på å smøre kroppen min inn med en dårlig solkrem. Ja, jeg skulle teste en ny type og den var elendig ass. Men det blir et veldig morsomt blogginnlegg av det. 

Jeg lå altså store deler av dagen på stranda. Lyttet til deilig musikk og spiste deilig lunsj fra Espresso House. Takk for digg sponset lunsj!

Vannet var iskald da. Det er litt tidlig enda kjenner jeg å nyte en deilig svømmetur haha. 

Mens jeg lå i solsteiken så bestemte jeg meg for å si mer ja. Jeg er jo av natur et ja-menneske, men jeg kvier meg innimellom for å gjøre ting som er kun for meg selv. Jeg setter ofte alle andre foran. Så tenker jeg ofte mye på konsekvensene av mine valg. Litt sånn fornuftig og flink pike. Men nå kjenner jeg at det er på tide å bryte noen grenser. 

De neste ukene vil dere nok merke forandring. Mulig jeg kan røpe noe av det jeg holder på med også. Skal høre med gjengen som bestemmer over meg haha. 

Jeg tok på meg en gjennomsiktig bluse i går også. Det er sååå IKKE meg. Tok toget i den også. Og tenkte nokså ofte at nå stirrer hun eller han på meg pga den synlige bh-en haha. Mye rart man skal gruble over gitt :P Men det føles så deilig å bare gjøre det man selv har lyst til, uten å må tenke på hva andre mener hele tiden. Blusen er forresten fra Vintagekolleksjonen til Kappahl som ble lansert denne uken. Shortsen og. #elsk

Mens jeg lå der i solsteiken så begynte jeg også å tenke på Gullruten. Jeg skal jo dit sammen med Santa Maria - Taco Mex :) Gleder meg vilt. Har både kjole og after party dress i boks. Sko og veske fikser min fantastiske venninne og superstylist Silje Pedersen. Bergen BLIR bra! Kanskje jeg også treffer en kjekk mann der? Tipper det kryr av kjekke menn på Gullruten :P

Ettersom jeg tok fri på dagen måtte jeg jo gjøre jobben jeg skulle ha gjort på kvelden haha. Så i går sto jeg og bakte noen muffins, tok bilder og koste meg med et glass bobler, helt frem til klokken tolv. På en mandag liksom! 

VINNER

Jeg trakk jo en vinner av Tilbords bakeutstyr på søndag og vinneren ble: 

Marita Irene Berg

Gratulerer så mye. 

Send meg en epost på post@annebrith.no med din adresse så skal vi få sendt dette til deg. 

Jeg håper dere alle får en nydelig dag! Følg meg gjerne på snap: annebrith.no

PS: Skal du bake til 17. mai? Mine beste 17. mai oppskrifter finner du ved å følge DENNE LINKEN

Angry Birds => super familiefilm

AnnonseLørdag var jeg sammen med barna på førpremieren på Angry Birds. Jeg trodde først at Angry Birds var en film kun for gutter men jeg må innrømme at jeg tok feil. Dette er en film for hele familien. Minstemann var også med og synes det var stor stas. 

Filmen starter med at Red får litt sinneproblemer, noe som er et velkjent fenomen her i heimen haha. Red må på sinnemestringskurs. Mens han prøver å få bukt med sinnet sitt invaderer de grønne grisene øya og tar helt over. Etter en heidundranes fest begynner en spennende jakt. Mer kan jeg ikke røpe. 

Her satt barna stille som julelys hele filmen.

Det er mange fine læringsprosesser fra filmen man kan ta videre inn i familesamtalene. Stole på egen kunnskap, heie på hverandre, bry seg om hverandre og at det faktisk er greit å være sinna innimellom er ting jeg kan trekke ut av filmen, og som jeg i etterkant kan snakke med barna om. 

Fin film med gode holdninger og verdier. En skikkelig feelgood familiefilm som jeg anbefaler!

Angry Birds har premiere i Norge fredag 13. mai

Billetter kan du kjøpe her. 

Espen forelsket seg i Red og klemte mer enn en gang på han. 

Dette mente barna om filmen:

Christian 4 år: Den var litt kort. ( Han sovnet midt i filmen haha)

Espen 9 år: Feteste filmen på lenge

Annika 11 år: Filmen er bra. Passer godt for hele familien. 

Sven 13 år: Jeg synes den var kjempegøy. Jeg lærte at uansett hva som skjer må man ikke gi opp. 

Under kan du se hvordan to mødre oppfører seg om de får helt frie tøyler og er høye på sukker. damen på min høyre side er Marte fra Casakaos.  

 

Festpyntet kransekake

AnnonseDette er en skikkelig festpyntet kransekake. Den er også laget med skoldet mandelmel noe som gjør den litt mer eksklusiv. En slik kransekake hvor man har gjort litt ekstra flid med både kaken og pynten passer godt til 17. mai, bryllup eller dåp.

Pynten er laget av fondant og festes på kaken med samme glasuren som "dråpene" mellom hvert lag.

KRANSEKAKE

 • 750 g mandelmel 
 • 750 g melis
 • 4 små eggehviter

Vei opp mandelmel og melis på en gramvekt og ha dette i en mikser. Bruk grinden til å samle det sammen.

Jeg bruker disse bollene( liten) og disse store bollene  De har også deksel ( liten // stor ) slik at når du lager kremer som skal avkjøles så er det bare å ha på lokk og sette det i kjøleskap. 

Ha i en og en eggehvite. Deigen skal være litt fast slik at den ikke flyter ut i hverandre når det stekes. 

Bruk en kransekakeform og rull ut pølser. Jeg gjorde dette for hånd. Deigen er akkurat nok til denne formen. 

Når det kommer til stekingen så er det slik at hver ovn er forskjellig og jeg stekte mine på 180 grader i 7-9 minutter ( varmluft) Men det beste er å steke en prøve først for å se hvordan deigen er og for å sjekke tiden. Da slipper du OM du har fått en deig som er litt for løs å kaste en hel form med ringer. 

Viser det seg at den er for løs og flyter ut kan du ikke bare ha melis i for å fikse det. Du må da hele tiden ha lik mengde mandelmel og melis i og kna dette inn. 

Avkjøl kransekakeringene. 

PYNTINGEN

Blomstene som jeg laget og har på finner du fremgangsmåten på her. 

Glasuren lager du slik: 

MELISGLASUR 
 


 • 500 g melis
 • 60 g eggehvite
 • 50 g sitronsaft

Ha melis, eggehviter og sitronsaft i bollen.  
Rør dette sammen på lav hastighet. 

Etterhvert blir melisglasuren hvitere og tykkere og du vil høre at den samler seg og den fester seg på kantene av bollen.  

Ha melisglasuren i en sprøytepose med en stor rund tip og sprøyt ut dråper på ringene. Dråpen som sprøytes på legges oppå selve ringen, ved at du holder posten vertikal mot oversiden av kransekakeringen. Sprøyt ut en dråpe og dra denne dråpen inn mot midten. "Enden" av dråpen blir skjult når neste lag legges oppå. 

Fortsett med mønsteret helt til toppen. 

Pynt til slutt med blomster. 
 
Jeg har satt kransekaken på dette hvite fine stettfatet. 

Håper dere får en nydelig kveld ♥


 

Skal du på date, mamma?Jeg har bestemt meg.

Jeg har faktisk tenkt på denne saken veldig lenge.

Hva skjer den dagen jeg bestemmer meg for å møte en mann?

Da jeg møtte min eks hadde jeg tilfeldigvis barnefri, noe som ikke skjer så ofte. Da kunne jeg bruke flere dager på å bli godt kjent uten at barna fant ut av det. 

Slik er det ikke nå. Barna skal ikke på ferie før til sommeren og det blir litt vanskelig å si til noen at den kaffen, den må vi ta i slutten av juli haha. 

Så spørsmålet blir jo: Hvordan kan man ha kontakt med noen uten at barna merker det? Jeg har nemlig bestemt meg for at barna skal slippe å ta del i akkurat denne prosessen hehe. 

Men det er jammen lettere sagt enn gjort. De siste ukene har det skjedd noen hysterisk morsomme episoder her hjemme som følge av singelmammaen og hennes påfunn og jeg lover dere at dere skal få høre noen av historiene. Det kommer til å bli mye latter og fnising fremover her, for er det en person som flauer seg ut så er det meg. Og for dere blir det jo ekstra deilig å lese for dere vet da at dere ikke er alene om å gjøre de verste flausene. 

Det er så typisk meg. Jeg er en kløne til tider. Som sagt så har dette resultert i mange morsomme episoder i det siste. 

Jeg har vært mer glad i det siste. Føler at livet mitt begynner å gå riktig vei. Det er ingen kjæreste i livet mitt, men det skjer mye gøy på jobben og ellers i livet så jeg smiler mye for tiden. Det at jeg har forsonet meg med fortiden og lagt alt bak meg hjelper også mye. Døren er liksom lukket nå. Det er verken følelser av sinne eller hat der mer. Jeg har blitt likegyldig. Jeg kan høre sanger fra konserter vi var på uten å tenke noe særlig. Jeg har begynt å bli glad for det valget jeg faktisk tok. 

Så nå smiler jeg altså mer. Mye mer. Og jeg synger i dusjen. Danser på badet og tøyser med barna når jeg kler på meg. 

Jeg var nok litt ekstra spent den dagen. Litt sommerfugler i magen. Gledet meg og gruet meg litt. Men det føltes veldig godt. Solen skinte og det var første dag med kjole. De brune bena mine hadde fått kjørt seg den siste tiden på trening så jeg så stram og fresh ut. Kanskje litt småstresset.

Jeg skal bare bort på butikken en tur, sa jeg kjapt til Sven. Etter det henter jeg Christian i barnehagen. Annika var på Cheerleading og Espen satt med leksene. 

Nå ser du bra ut, tenkte jeg. I speilet så jeg meg selv slik jeg ville være: Hår, øyne, klær, vipper, lepper og sko var perfekt. 

Jeg hastet ut i gangen og idet jeg skulle lukke døra sto Sven der. Han så på meg. Det ene øyenbrynet hans var høyere enn det andre. Akkurat slik det er når han skal spørre om ting. Han så smilende på meg og spurte: Skal du treffe noen, mamma? 

Jeg ble litt satt ut av spørsmålet. Hvor kom dette fra? 

Jeg hadde ikke tid der og da til å gå inn på spørsmålet så jeg svarte bare kjapt: Nei, hva mener du? 

Han så på meg på nytt og hevet øyenbrynet sitt høyere. Noe som betyr: Feil svar. Så fortsatte han: Skal du på date?

Spørsmålet ble hengene i rommet. 

Jeg klemte han og småløp ned trappen.

Ute skinte solen. Himmelen var blå. Akkurat slik den burde være på en fin dag. Solstrålene varmet og jeg hadde sommerfugler i magen.

For første gang på lenge ♥

....to be continued

 

 

Festkaken alle elsker!

Her er oppskriften på kaken alle elsker!

Husk: Det er ikke copyright på oppskriften, kun på bildet. Oppskriften er fritt til å bruke for hvem som måtte ønske det. Bare du lager din egen versjon av den og tar et eget bilde så er det fritt frem.

Denne festkaken brukte min gode venninne Elisabeth i finalen da hun vant Kakekrigen så det er en knaller av en kake!

En festkake burde ha en kombinasjon av flere smaker. Samtidig er det også viktig å tenke på at sammensetningen av konsistenser kombineres på rette måten.

En myk og god moussekake som denne får en opptur når man smaker den sprø marengsen til. Du får litt ekstra å tygge på slik at det ikke bare smelter i munnen. Kombinasjon mellom søt hvit sjokolade og friske syrlige bær er utrolig godt!

HVIT SJOKOLADEMOUSSEKAKE MED MARENGSPINNER

Bunn:

 • 40 g mandler
 •  10 g hvetemel ( 1 ss)
 • 60 g eggehvite ( 2 stk)
 • 60 g sukker

 

Fyll

 • 200 g hvit sjokoalde
 • 4 dl kremfløte
 • 3 stk eggeplommer

 

Marengspinner:

 • 120 g eggehvite ( 4 stk)
 • 120 g sukker
 • 120 g melis
 •  En klype salt for å stabilisere marengsen

Pynt:

 • 200 g jordbær
 • 200 g bringebær
 • 200 g blåbær

 

FREMGANGSMÅTE

Bunn:

Hakk mandler og mel i en blender/ matprosessor. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Ha i mandelblandingen og vend dette forsiktig inn.

Ha røren i en kakeform a 20 cm og stek denne på 180 grader i 20-25 minutter.

La bunnen avkjøles.

Fyll:

Smelt sjokoladen i vannbad.

Bland 1 dl kremfløte med eggeplommene og varm dette opp til det tykner. Rør godt.

Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen.

Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.

Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med kakeringen rundt.

Hell den hvite sjokoaldemoussen over og la dette stå i 1 time i kjøleskap før den pyntes.

Marengspinner:

Pisk eggehviter og salt opp til det skummer. Ha i litt og litt av sukkeret til du får stiv marengs. Vend så inn siktet melis og ha det hele i en sprøytepose med stor rund tip.

Sprøyte ut linjer på et bakepapir. Om du vil ha en fin avslutende kant på dine pinner så sprøyter du ut en og en. Du trenger da 3 ark med bakepapir.

Tørk marengsen på 90 grader i 2-3 timer. Du kan også øke temperaturen slik at steketiden blir forkortet men marengsen kan bli noe gul om dette gjøres.

Servering:

Brekk marengspinner i ønsket lengde og sett dette rundt kaken. Pynt oppå med bær i rødt, hvitt og blått. Fest et bånd rund kaken for ekstra 17.mai følelse. God feiring!

TIPS

Salt og sitronsyre stabiliserer marengsen og gjør at den ikke blir skjør. Lag gjerne marengspinnene på kvelden og sett dem til tørking natten over!

Ønsker dere alle en herlig dag!

 

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: annebrith.no

Klemmer!

Du er herved advart: Stjeler du må du betale!

Slik så bildet ut første gang det ble lastet opp på min blogg. 

Bildet tilhører meg. Det betyr at det er jeg som bestemmer hvor det er greit at bildet publiseres. 

I fjor var det langt over 20 kommersielle bedrifter som lastet bildet ned fra google og brukte dette i egen markedsføring. Altså til å fremme sitt eget 17. mai arrangement. Slik at de kunne tjene fete penger på 17. mai. 

"Låner" du andres bilder på nett uten samtykke så bryter du åndsverkloven. Ferdig snakket. Du har da stjålet et bilde og må betale for det.

Hvis jeg går inn på en kiosk, stjeler med meg en sjokolade og blir tatt for det på veien ut så kan jeg ikke si: Opps men her har du den tilbake, jeg har ikke spist av den. Eller oooops jeg hadde den bare noen sekunder i min egen lomme. Jeg gir den tilbake. Eller verre: Sjokoladen koster 25.- og det mener jeg er altfor dyrt så du kan få 5.- for den? Altså begynne å diskutere på prisen på sjokoladen.

Slik diskuterer kommersielle bedrifter allerede i disse dager etter at jeg har gjort dem oppmerksom på bruken av mitt bilde i annonser. De lager sponsede kampanjer på facebook og bruker altså dette bildet. Fordi det er så pent. Fordi det oser av 17. mai. Ja fordi det er lettere å stjele et bilde enn å ta et eget.

Å stjele dette bildet koster deg kr. 6000.- inkl moms. NO PARDON! Du kan ikke diskutere på prisen. Så lenge jeg har skjermdump av at din bedrift har brukt bildet så har du brutt loven og får du regningen. 

En bedrift sendte meg denne uken meldingen: Vi bestrider fakturaen. Ja, haha det er helt ok. Bestrid den for alt du kan men loven er klar: Du har ikke samtykke mitt og jeg har beviset. Advokater blir koblet inn. 

Jeg er drittlei av at folk, markedsførere og andre personer i sentrale posisjoner ikke orker å følge loven på akkurat dette. Jeg er ikke en liten pike som skal glede meg over at store kommersielle aktører vil "låne" mitt kakebilde. Mange mener at jeg burde vært glad for at så mange sprer bildet. Jeg er ikke glad for at gigantiske aktører med markedsbudsjetter på flere hundre tusen i året ikke orker å ta seg bryet med å spørre meg om tillatelse til å bruke bildet. Hadde de spurt hadde de fått høre prisen. 

Så dere er herved advart. 2 bedrifter vil få faktura i posten kommende uke. Skoler og privatpersoner vil få en mail om at jeg synes dette er upassende. Bloggere som vil skrive om saken eller mine kaker kan ta kontakt. 

Bruker du dette bildet i en annonse for din egen bedrift vil det koste deg. 

Husk på at jeg har 70.000 følgere på de forskjellige kanalene som passer på og som tipser meg om bruken av bildet så det blir oppdaget. 

Du er altså herved advart. 

Hilsen Anne Brith
 

Bind deg en blomekrans


Bind deg ein blomekrans,
kom så til leik og dans,
fela ho læt no så vakkert i lund.
Sit ikkje stur og tung,
syn at du og er ung,
veks fri som fagre lyng,
dans no og syng.

Forfatteren av denne norske folkevisa er ukjent men duuu så treffende tekst da! 

Jeg har jo ikke sunget eller danset på snap på evigheter og nå kjenner jge at det faktisk er på tide! Fela ho læt jo så vakkert! 

Takk for at dere har vært så tålmodige med meg og heiet på meg den siste tiden. Jeg har fått så mange meldinger fra dere med tekster om at dere tenker på meg. Det har jeg virkelig satt pris på. 

Solenskinner og det spirer og gror ute. Glade dager. 

Det er jammen lenge siden jeg hadde så mange glade dager etter hverandre. Nesten litt sånn sommerfugler i magen følelse. Jeg smiler mer. Mye mer. Jeg har bare ikke filmet så mye av det enda. Jeg kjenner at jeg har funnet balansen litt. Hva skal jeg gi og hva skal jeg holde for meg selv. 

Å legge seg med et smil om munnen hver kveld er en deilig følelse. Så etterlengtet og godt. Og så våkne tidlig og være dødstrøtt men like glad fordi du våkner til søte ord på sms eller snap. Livet ass!

I dag skal jeg i 3 spennende møter. Nesten litt sånn eventyraktig dag dette her. Alle 3 møtene må holdes hemmelig enda haha. Så følger du meg på snap så blir det bruddstykker innimellom. Mulig jeg ikke klarer å dy meg og viser litt av det jeg holder på med om dagen. Jeg må jo få dele litt av gleden med dere, så får dere selv bare trekke konklusjonen. Fniiis. Snap: annebrith.no

Jeg gjør meg jo klar til Gullruten om dagen. 

Det blir vårens begivenhet for min del. Utenom bursdagen min da. Den ble konge! Neste fredag setter jeg meg på flyet mot Bergen og skal nyte en herlig hotellovernatting. Det blir fantastisk! 

I dag skal jeg også hente sommergarderoben til kidsa. 3 barn som gleder seg maks altså. Jeg selv har som mål å finne sko jeg kan ha på meg på Gullruten og mulig en veske. Espen Hilton og Silje Pedersen har bestemt hva jeg skal ha på meg fra jeg reiser til jeg kommer hjem. Gud så deilig å ha venner som er stylister! Takk fininger! I ♥ U

Forresten det er MANGE som kontakter meg for tiden mht til skjønnhet og klær. Mange stylister som vil fikse på meg og levrandører som føler jeg kan se bedre ut. Jeg må bare si: Det er ikke mitt mål å være årets best kledde, eller se perfekt ut hele tiden. Jeg går sikkert i feil farger til tider og ja jeg kunne sikkert sett bedre ut om jeg brukte mer tid foran speilet, men for meg er ikke det det viktigste. Jeg føler jeg klarer meg fint og skulle jeg få terningkast 1 eller 2 på et antrekk i fremtiden så må det bare være. Det er ikke viktig. 

Ønsker dere en strålende dag i solen!

Klemmer ♥

Pynt til 17. mai kakenDette er en veldig enkel pynt å lage. 

Alt du trenger er 3 forskjellige størrelser blomsterutstikkere, rød, hvit og blå marsipan eller fondant. 

Mange av dere har spurt meg hvilke utstikkere jeg har brukt her og mine har jeg kjøpt for en evighet siden. Men du finner lignende i de fleste kakeutstyrsbutikker. 

Jeg kjevlet fondanten i alle farger tynn og stakk ut 3 av hver farge. Så tynnet jeg kanten på hver blomst ut slik at de blir litt riflete i kenten. Har du ikke et verktøy til å gjøre dette med kan du bruke en t-skje. Det funker like bra. 

Legg dem oppå hverandre med rød nederst. La dem tørke i en muffinsform. Jo flatere du trykker formen før du legger i blomsten jo flatere blir blomsten når den er ferdig :) Legg 7 sukkerperler i midten eller sprøyt ut glasur for å lage støvbærere :)

Pynten kan fint lages nå. Den holder seg godt til 17. mai. Og alt som er unnagjort er bra tenker jeg :P 

Disse skal jeg lage flere av i helga så følg meg gjern epå snap: annebrith.no så får du se live videoer :) 

Tør du ta sats å hoppe?Jeg har tenkt mye de siste månedene. På ting som har vært men mest på ting som er her og nå. Jeg har blitt mye roligere. Har ikke jaget på måten jeg gjorde før og det kjennes godt. 

Jeg har alltid vært en jente som har vært pliktoppfyllende. Ofte satt egne ønsker bort til fordel for andres. Også brukt mye tid på å tenke på konsekvenser av ting jeg gjør. Noen ganger har jeg hatt lyst til å gjøre noe men så har den indre stemmen stoppet meg.

Akkurat dette er noe jeg har tenkt til å utfordre meg selv på mye fremover. I går gjorde jeg noe jeg aldri trodde jeg skulle gjøre. Jeg måtte ringe Espen Hilton for å høre hva han mente og han pushet meg til å si ja. Så jeg gjorde noe crazy og brydde meg lite om hva andre tenkte om akkurat det. Jeg skrev et innlegg om dagen i går og kommer til å publisere det snart. Jeg tipper mange vil humre godt om mine påfunn. 

Jeg tror generelt sett vi er for opptatte av å passe inn i den a4 malen noen har laget for oss. Gudene må vite hvem det er som setter premissene for hvordan man skal være men jeg kjenner at inni den boksen har jeg lite lyst til å være. Jeg elsker mennekser som er litt unorske og som tør å bare gjøre det de bestemmer seg for. Ikke tenke så mye.

Det siste året har jeg brukt altfor mye tid på å tenke på om et blogginnlegg ikke virket for støtende, skrev jeg for direkte, kunne noen feiltolke, hva mente de rundt meg om innleggene og mange ganger har jeg måtte moderere meg fordi jeg tenkte på mange andre før meg selv. Jeg kunne ikke bruke bilder i bikini for det var det noen som reagerte på, bilder fra trening med bare topp var heller ikke passende. Det var så mange ønsker å holde styr på at jeg holdt på å bli gal. Til slutt ble det slik at jeg ikke skrev fra hjertet men fra hodet. 

Det funker dårlig. 

Å være litt crazy og trå utenfor komfortsonen er det man trenger å gjøre for å skape forandring. Det skjer lite om man holder seg i samme tralten som man alltid gjør. Det blir litt sånn som å sitte på sofaen og ville forandre livet sitt. Men man blir bare sittende. Da blir det lite forandring for å si det slik haha. 

Så i sommer skal jeg svømme mye mer i havet, spise mye mer is enn jeg bruker å gjøre. Jeg skal si mer ja til ting som skremmer meg. Jeg skal dra på båttur og kanskje reise på ferie med en jeg ikke kjenner. Jeg skal bare gjøre det! Være litt crazy!

Når gjorde du sist noe crazy?


 

Vinner av reise til Bergen med Santa Maria

Reklame

Hei dere,

I dag er dagen jeg skulle trekke en vinner som skal få en VIP-tur til Bergen og til Gullruten. Vinneren får ta med seg en venn.

Jeg tror noen av dere har spist taco hver dag siden forrige uke :P Og det var veldig vanskelig å velge en person. Jeg vil jo helst ha alle med :P Men sånn blir det jo i konkurranser. Man må velge en og denne gangen falt valget på: Astridkokk. 

Gratulerer så mye Astrid. Jeg gleder meg til å se deg i Bergen.

Så gleder jeg meg veldig til å reise til bergen og har noen dager fri fra barna og all annen jobb. bare stæsje seg litt opp, gå ut og kanskje shoppe litt. Det blir en knallhelg og dere andre får bare følge med på snap: annebrih.no 

Klemmer

 

Kjære mammaKjære mamma,

I dag på bursdagen din vil jeg si deg: Nå har du blitt 41 år. Du har levd halve livet ditt, sier mange folk.

Du gjør alt for oss. Du rydder, tjener penger, kjøper ting til oss osv. Mange tror at du er annerledes enn alle andre mammaer her i verden men du er en helt vanlig mamma. Du jobber akkurat som alle andre og du rydder som alle andre.

Når jeg er veldig lei meg kommer du alltid og trøster meg. Noen ganger kan du være sint, men etterpå har du ikke hjerte til å være mere sint og kommer og sier unnskyld veldig fort.

Jeg har lært mye de siste årene av deg. Og jeg kjenner deg bedre enn du tror.  Når du sier at du skal ta internettet eller PlayStation vår så vet jeg at du ikke gjør det.

Mange tror at vi spiser kaker hver dag, men det gjør vi ikke. Fordi du skal alltid ta bilde av kakene før vi får lov å spise av dem og når det har gått 1 uke da tar du bilde av det og da er det gammelt.

Da kan vi ikke spise det da går det rett i søpla.

Mamma du er snill,

Mamma du er grei,

Mamma du er handy,

Mamma du er morsom,

Mamma du er BEST.

GRATULERER MAD DAGEN MAMMA!

JEG ELSKER DEG <3 <3 <3

Hilsen Sven

Møt vår nye venn Olaf!Mamma, kan vi få en hund?

Spørsmålet kommer ukentlig fra både Annika, Espen og Sven.

Jeg har forklart dem klart og tydelig at vi må ha tid og overskudd for å ha en hund. Og helst en stor hage. Jeg jobber jo hjemmefra så en hund vil definitivt komme i fremtiden... bare ikke akurat nå. Kanskje neste år?

Men Olaf har frem til da definitivt tatt plassen som husets kjæledyr frem til da og det synes jeg er helt perfekt!

Da Christian pakket han ut ropte han med en gang: DET ER OLAF! 

Så det ble Olaf og sjekk så søt han er da: Jeg tenkte ikke at Christian kom til å ha SÅ stor glede av Olaf men sjekk denne videoen da :) Christian gir fart ved å reise seg opp og ned og styrer med håndtakene slik at han kjører rundt i stua alene. Stor stas!

LuYgTZK6xnk

Olaf er fra Miniponni og vi er veldig fornøyde med leveringen som var utrolig rask. 

Christian digger Olaf.

Jeg digger Olaf enda mer for på kvelden settes han bort og er rolig frem til han tas frem igjen haha.

Ha en strålende dag <3 

Klemmer

Online Bakekurs


REKLAME
 

Nå kan du som er helt fersk på baking lære deg å bake. 

Du som kanskje strever med sukkerbrød, eller du som skiller kremen din. Føler du at du ikke får kakene helt slik de står beskrevet i oppskriften og har du lyst til å lære deg det grunnleggende innenfor baking? 

Fra 18. september og 4 uker fremover kan du som er nybegynner følge "LÆR Å BAKE"

Dette er et ONLINE kurs som altså strekker seg over 4 uker. 

Det er kun 50 ledige plasser og prisen på kurset er 390.- 

Påmeldingen starter klokken 21.00 i kveld og det er kun de 50 første som får plass. I fjor da jeg annonserte samme kurs ble fylt opp på 3 minutter så her gjelder det å være raskt ute. 

Nytt i år er livesendinger i gruppene!

Du vil også få lengre videoer med mer detaljerte instruksjoner. 

Hvordan fungerer det?

Vi samler alle deltagere i en facebookgruppe. Følg denne linken

Hver uke vil det bli 2 oppgaver. Det vil være mulighet for å spørre underveis. Kurset krever altså at du har en facebookprofil. 

Vi vil sette opp en pakke på det dere trenger til hvert kurs. Dere kan bruke det dere har hjemme, eller kjøpe pakken til meget rabattert pris hos Slikkepott.no

KUN 50 PLASSER 

Deltagere vil bli fordelt i mindre grupper slik at vi får god oversikt over hver enkelt og ditt behov 

Påmelding fra fredag 8. september klokken 21.00 

Send mail til: post@annebrith.no

HUSK: Navn, telefonnummer, adresse og du får en mail med betalingsinfo. Kurset skal være betalt før oppstart.

Kursavgiften på 390.- kan også vippses til 91522976 

Ved betalt kurs har du sikret deg plass! 

Nå i 2017 har jeg med meg Linda Fjeld som kursholder. Linda har gitt kurs i dekorering og kaker i over 10 år. Mange av dere kjenner henne nok som kursholder fra Cacas. Linda og jeg vil begge være tilgengelige for kursdeltagere slik at alle blir sett og får den hjelpen de trenger. 

  

FRANSKE MAKRONER ( kurs kommer høst 2017)

I dette kurset skal vi bake oss gjennom mange forskjellige franske makroner oppskrifter. Alle de forskjellige basisoppskriftene har hver sin tilnærming og du må selv kjenne hvilken oppskrift du lykkes best med. Vi starter alle kurs med en intro på hvordan vi forbereder oss og enkle tips til vellykkede makroner. 

I dette kurset lærer du forskjellen på å bake med mandelmel MED og UTEN skall. Vi skal ha en oppgave kun med fyll og hvordan disse små delikatessene skal fylles. Vi kommer også innom oppbevaring og holdbarhet. Hva gjør vi når vi vil dele en oppskrift i 4 og bruke 4 forskjellige farger? Hvordan steker vi franske makroner med strøssel og perler? Hvordan dypper vi makronene når vi skal dekorere dem? Og hvordan i all verden får vi dem i gull eller sølv? 

Vi skal lære oss å lage figurer som feks hjerter, easter bunnies og elefanter. Vi skal lage marmorerte makroner og vi skal sette makroner på pinne.

Dette kurset er for deg som vil lære absolutt alt om franske makroner. Du som vil vite hvorfor ting går galt og hvorfor dine makroner blir matte under steking. Kanskje du vil lære deg å kjenne igjen konsistensen slik at makronene ikke flyter ut eller har du bare lyst til å lære deg å eksprimentere med teknikker som marmorering eller å lage kule figurer av makronrøren?

Dette kurset er for fargeglade mennesker som vil lære seg å briljere med mulig det mest vanskelige bakverket som finnes, nemlig franske makroner. Skal du kanskje gifte deg, ha en dåp eller vil du bare lære deg å lage disse til neste festlighet? Bli med på kurs davel!

Vil du være med på kurs? 

 

 

Skal han få lov til å kjøre egen stil på 17. mai?

Annonse

At jeg har barn som er totalt forskjellige er ingen tvil men at de skulle ha fått så sterke meninger om hva de skal ha på seg hadde jeg ikke sett komme.

2 gutter, samme dress og så helt forskjellig stil. Det er nesten ikke til å tro men de gutta er hvert sitt ytterpunkt på skalaen. 

Det gøye er jo at dere kan se at dressen passer den konservative og ordentlige karen mens den litt hippe og kule også kan ha den på.

Det er så deilig å være klar til 17. mai allerede nå og at dressene til gutta henger pent inni skapet gir meg pusterom nå i den travle tiden før 17. mai. Dressen til gutta er mørk blå og sitter som et skudd på begge. Dressen er veldig pen i stoffet og ser litt "eksklusiv" ut.

Under dressen har gutta en tennisskjorte i rødt, hvitt og blått. #elsk Dressjakke // Dressbukse // Tennisskjorte // Sokker

Espen har alltid vært litt mer rocka enn Sven. Han liker det slik. Han har siden han var 3-4 år gått med sokkene utenfor buksene. Og han ville ha det slik på 17. mai. Jeg har bestemt meg for at han skal så gå slik han vil. Jeg digger at han er litt "kul". 

Sven er den rolige og konservative. Ikke noe tull på den gutten der. Han vil ikke ha noe støy eller være annerledes. Det er også helt greit. Han er morsom og ofte den som får oss til å le her hjemme. 


 Dressjakke // Dressbukse // Tennisskjorte // Sokker

Annika klarte som mange andre jenter ikke å velge :P Så det ble med 2 kjoler hjem.

Begge er hvite og den ene må nok sikkert vente til det blir litt varmere men blir det skikkelig varmt på 17. mai så kan vi bare bytte kjole når vi skal spise middag. 


Hvit kjole // Hårspenne Hvit kjole 

 

Det skulle da heller ikke ta lang tid før en av dem måtte finne på noe sprell og få de andre til å le. Sven startet, Annika fulgte på og Espen lo så han grein. Helt vanlig for alle oss som har barn. Klarer man noen gang å få dem alle til å smile pent samtidig?

Espen synes det hele ble litt kulere med briller: 
Håper dere har en strålende kveld! 

Masse klemmer fra meg!


 

For første gang på lenge....Hva er det motsatte av kjærlighet?

Hat, tenker du kanskje?

Men vet, du det er ikke det. Det motsatte av kjærlighet er likegyldighet. 

Likegyldighet er en følelse du får når du faktisk har gitt slipp. Du har forsonet deg med noe, at ting er som de er og du er likegyldig. Du er verken sint eller oppgitt. Du føler faktisk ingenting. Du stiller ikke spørsmål mer, du grubler ikke mer og du bruker ikke tid på det mer. 

Å gi helt slipp på noe som har "plaget" deg i lang tid er en deilig følelse. Du kan faktisk ta steget videre. 

I dag er det 1. mai.

Mai måned har alltid vært min måned. Jeg har bursdag, mine to søstre har bursdag, vi feirer 17. mai og det er den måneden i året vi baker mest kaker. Jeg skal på Gullruten fredag om snart 2 uker og jeg skal på flere gøye ting med mine sponsorer. 

Men for noen år siden skjedde det noe på bursdagen min som gjorde at jeg begynte å mislike denne dagen. Etter det har jeg alltid gruet meg til bursdagen min. Liker egentlig ikke stå i sentrum på den måten. Haha du tror sikkert ikke på det men akkurat bursdagen min er et veldig sårt tema. Derfor har jeg hvert år vurdert om jeg skulle bytte fødselsdato på facebook slik at jeg slapp gratulasjonene. Det er veldig lenge siden den dagen var en dag jeg gledet meg til. 

Slik er det litt i år også, men i år har jeg bestemt meg for at jeg skal ha en fin dag. Jeg skal ikke ta helt av, men jeg skal glede meg over den dagen. For første gang på lenge. Det som har vært, har vært og det ligger i fortiden. 

Gode ting skjer om dagen.

Det er så godt å føle at du har kommet deg gjennom en prosess. Du har fått unna en del vanskelige valg og ting begynner å løsne litt. Jeg blar lett i arkivet mitt og stopper ikke lengre opp ved å se visse bilder. 

Det har liksom blitt satt en strek over det gamle og 1. mai 2016 er datoen når det nye starter. 

Denne uken skal jeg få besøk av et reklamebyrå, jeg skal treffe Silje som jeg håper kommer til å style meg til Gullruten, jeg skal med min agent i Nettavisen på et spennende møte, jeg skal på kino med barna på lørdag på et oppdrag og jeg har en hel fridag sammen med barna på torsdag. Og midt i uka har jeg altså bursdag. 

Jeg må bake!

Jeg gleder meg!

Og dere som bor i Bergen: Jeg vet jo ikke hvordan mitt skjema vil se ut disse dagene men jeg kunne så gjerne tenke meg til å treffe noen av dere. Det hadde vært så koselig. 

Mange klemmer ♥

Følg meg gjerne på snapchat: annebrith.no i dag er planen å lage kransekake :P