hits

juni 2011

Sommerlekture og "nytt kjøkken"

For dere som ikke vet det så har vi kjøpt oss et gammelt rødt trehus fra 60-tallet og meningen var at vi skulle bygge ut nokså fort. Men ting tar tid....hehe og for noen uker siden da Dagladet var hos meg bestemt jeg meg at jeg ikke skulle ta imot flere journalister på det skrøpelige og nedslitte kjøkkenet.

Så på fredag kjøpte jeg 3 liter hvit maling. Satte Sven og Annika i arbeid sammen med meg. Vi brukte hele dagen og malte alt og byttet knotter og håndtak på alle skap. Med ny benkeplate fra Ikea ( takk til nabokona som lånte bort mannen en lørdag kveld) og nytt spisebort og stoler som jeg har fått gratis på finn.no så har hele prosjektet kostet meg 1400.-  :)

*fornøyd*

Er ikke helt ferdig men dere kan se litt av min valnøttfargede benkeplate her:

Jeg får besøk av Allers denne uken og lover å komme med masse bilder av kjøkkenet når alt er helt ferdig :)

På bildet over ligger også min nye gryteklut fra Peggy Porschen.

Når det kommer til sommerlekture så kan jeg anbefale KK's juninummer ( nr. 23). Det inneholder nemlig et bilag fullstappet med masse herlige kaker ( se øverste bilde) Bilaget gir en skikkelig sommerfølelse og mine favoritter er: minipaier med bær, linser, bringebærsnitter og jordbæriskake. Jeg har studert oppskriftene og det finnes både enkle og spennende oppskrifter i dette bilaget. Og det beste med alt er at det ikke er så mange "vanskelige" ingredienser.

Kransekaken dere ser på bildet over er avbildet i Maiutgaven av bladet Maison Mat & Vin og jeg anbefaler både mai og juniutgaven. Faktisk så har jeg i dag kjøpt et abonnement på dette bladet til kun kr. 649.- :) I dette bladet finner du som regel oppskrifter laget for viderekommede og det er en høyere vanskelighetsgrad synes jeg personlig. Men det er gøy å ha noe å strekke seg etter og erfaringen min er at ting smaker himmelsk med det lille ekstra.

I kveld skal jeg teste ut noen nye produkter som jeg har fått gratis og jeg håper å komme med noen flotte giveaways denne uken :)

Jeg er i alle fall supermotivert nå som jeg har fått meg et "nytt" kjøkken.

Ha en herlig kveld!

Søte nyheter

Luganokake W.B. SamsonSom mange av dere vet så er mitt år som hjemmeværende husmor over og det er på tide å brette opp armene igjen å begynne og jobbe. Spørsmålet som dukket opp nokså fort var:  Hva skal jeg gjøre? Hvor skal jeg jobbe?

Det siste året hvor jeg har blogget om kaker og petit fours har vært utrolig inspirerende. Det er så fantastisk morsomt å lage kaker og andre søtsaker men jeg må ærlig innrømme at noen ganger smaker det ikke så godt som det burde smake. Det er nok også en av grunnene for at dere ikke finner en ny oppskrift her på bloggen hver eneste dag.

Jeg vil lage kaker som ser bra ut men jeg vil også at de skal smake godt. Jeg vil lage kaker av ypperste klasse som oser av kvalitet og strekke meg mot de aller beste i Norge, nemlig de som har dette som sitt fagfelt: konditorene.

Pynte en kake føler jeg at jeg kan men å vite hva som smaker godt sammen og sette dette sammen til en smaksopplevelse er en kunst og det er DET jeg vil lære :)

Så en dag i mai begynte jeg å fordype meg mer og mer i det å være konditor. Spent og litt skremt av meg selv sendte jeg en epost til W.B. Samson.

W.B Samson er et bakeri/konditori i Oslo med over 100 år tradisjon. Det er en familiebedrift som i dag drives av 4. og 5. generasjon Samson. Med hele 21 utsalgssteder i hovedsak i Oslo kan dere tenke dere at de må være uhyre spennende å få jobbe i produksjonen på Frogner?

Jeg ble invitert som dere alle vet dit forrige tirsdag og fikk en fantastisk dag. Det var så ufattelig gøy at jeg ikke klarte å si noen ting til John Harald på kvelden. Jeg var full av inntrykk, ideer og erfaringer.  Det var en ellers rolig dag ifølge de ansatte og jeg husker jeg telte 204 kaker som kom forbi på de nærmeste benkene hvor jeg jobbet. HALLO liksom :) :)

En av kakene som ble laget var Luganokake. Det er denne grønne kaken og jeg må være ærlig med dere å si at det var den som ga meg inspirasjonen til å lage min grønne og hvite kake :) Luganokaken inneholder ekte føltekrem med sjokolade, vaniljekrem og aprikossyltetøy. Det jeg synes var mest stilig var båndet rundt kanten nede :) Veldig trendy og akkurat i samme ånd som Peggy Porschen fra London.

Så i sommer skal jeg da altså få oppleve en utfordring av dimensjoner. Ikke nok med at jeg skal få et innblikk i bedriften W.B Samson og lære masse om kaker, kremer og konfekt men alt jeg gjør skal jeg skrive om og i samarbeid med klikk.no skal det publiseres på nettsidene deres under fanen mat.

Det blir supergøy og jeg gleder meg allerede.

På veien hjem fra Oslo i dag stakk jeg innom Samson Lillestrøm og kjøpte meg et rundstykke, smoothie og en jordbærterte:Lurer på om jeg også i fremtiden klarer å lage jordbærterter så delikate som dette:

Dette er en av mine sommerfavoritter og jeg elsker smaken av jordbær, vaniljekrem og denne herlige bunnen....

Hva tror dere vil skje når en blogger og pyntegal blondine møter konditorer med 100 års baketradisjon? Hva vil skje om jeg får lov til å pynte min egen kake og pynter den som en Chanelveske? Og hva tror dere vil skje om jeg i stedet for å sprøyte ut makronene i rundinger sprøyter de ut som hjerter?

Alt jeg kan si nå er at det blir en spennende sommer :) Følg med på  klikk.no og  Christopher Sjuves matsider :)

Det er ikke så mye som ligner på sommer ute for tiden men uansett så ønsker jeg dere alle en herlig St.Hans aften og kom gjerne med innspill og spørsmål om dere lurer på noe :)

Fotball er supert!


Alle våre 3 barn spiller fotball. Hver uke fylles huset med gummikuler fra kunstgressbanen og finnes i senger, badekar, sko og skap og vi haster fra den ene kampen til den andre og heier og jubler ved sidelinja. Om du ennå tror at du ikke skal bli en slik mamma som skriker og hyler ved sidelinja så bare glem det. Det er umulig å holde stille når du ser dine egne barn i lek og moro!


Ideen til fotballboller fikk jeg fra største sønnen i huset Sven, som forøvrig har begynt å lese oppskriftsbøker på sengen på kveldene hehe ( man tar det som er tilgjengelig sant? )


Sven mente at jeg måtte lage boller som så ut som fotballer. Det var mye kulere enn vanlige boller.


For å lage disse trenger du ikke annet enn en bolledeig, eggehvite, melk og sjokolade.


Det er Sven og kameraten Leander som har rullet disse ut og hver enkelt er målt opp til 70 gram :)


Pensle bollene med blanding av eggehvite og melk etter de er ferdig hevet. Smelt mørk eller annen god sjokolade og pensle femkanter rundt på bollen i formen som en fotball.Stek bollene og ta dem ut og avkjøl på rist :)


Disse bollene ble mottatt av en jublende gjeng med barn og er en sikker vinner også til barnebursdager til gutter og jenter som er fotballentusiaster:)


Du kan også male flagg på bollene om du synes det er mer gøy. Heia Norge!
Jeg har hatt en fantastisk start på denne uken. Jeg fikk lov til å være med å bedømme alle innsendte bidrag i cakepopskonkurransen til Opplysningskontoret for Brød og Korn. Finalistene er klare og vi laget alle 7 bidragene for å kunne smake på dem og bedømme dem.


Jeg møtte også en annen spennede blogger: Karoline :) Hun er kosthold og ernæringskunsulent og blogger om sunn og sexy mat, snikmosjon, godis og glam. Just my kind of girl! En herlig blogg som inneholder en del av de verdiene jeg selv prøver å leve etter. Karoline skal dere få høre mer om fremover.


Sammen med Karoline har Torunn og Yngvild hos Opplysningeskontoret for Brød og Korn inspirert meg til å begynne å bake brød. Min første deig skal til kaldheving i kjøleskapet i natt. Jeg håper å kunne få en egen rubrikk under oppskrifter som heter brød og korn.


Jeg ønsker dere en fin dag videre alle sammen!
Grønn og hvit kake

I dag har jeg en fridag. :) Jeg har bestemt meg for å male kjøkkenet til helga og kjøpe meg en ny benkeplate. Dagen i dag bruker jeg til å lete etter inspirasjon rundt omkring på nett. Jeg gleder meg til å få alt ferdig for ingenting er verre enn et kjøkken man ikke trives på :(

Fridagen min i dag har jeg også brukt til å redigere kodene i malene her på bloggen. Jeg har strevd med dette i flere uker fordi jeg har lyst å ha alle bildene på bloggen like. Jeg liker nemlig å ha ting ryddig rundt meg...uansett hva min forlovede sier så er jeg en ryddig person :) Nå ser det ut som jeg har fått fikset dette og det er helt suverent. Med et nytt bilderedigeringsprogram så føler jeg at jeg er klar for videre blogging.

Jeg jobber også med å få fikset meg et skikkelig mailsystem og en god mal for nyhetsbrevene som skal ut. Jeg håper at dette er i orden snart.

For hver dag som går får jeg mer og mer energi føler jeg. Å være sammen med positive mennesker gjør at man selv til slutt blir mer og mer glad :) Uansett hva man går gjennom i livet så klarer man å komme seg ut av det. Tiden leger alle sår og det er sant . Sakte men sikkert klarer man å reise seg opp igjen! :)

Et av mine egne forbedringspunkt er å være en bedre venn og da min venninne Mona spurte om jeg ville lage en liten kake til henne sa jeg JA! Kaken skulle serveres til hennes kollegaer på sommeravslutningen. Mona scrapper forresten også og har en blogg dere kan titte innom :)

Det er ikke alle som er like glade i rosa så da jeg skulle lage kake til Mona tenkte jeg at knallgrønn ville være fint. Det Mona ikke fikk vite var at dette var også en prøve på min egen sukkerpasta som jeg har fått produsert :) Jeg var veldig fornøyd med fargen og enda mer fornøyd med hvordan den kunne kjevles.

Kaken er som sagt trukket med ferdigfarget grønn sukkerpasta. Kanten nede er hvitt sløyfebånd.

Kaken er pyntet med hvit royal icing pynt og en hvit sommerfugl.

Det er lurt å lage sommerfuglene noen dager i forveien slik at de er stive når du skal sette de på kaken. Når de skal festes på er det viktig at du bruker samme farge royal icing som sommerfuglen selv.

Mønsteret sprøytes på med tip 2 eller 3. For å få dette pent så er det lettest å måle opp punkt på kaken før du begynner slik at det blir symmetri i kaken.

Jeg laget merker i sukkerpastaen på klokken 12, 15, 18 og 21 og delte disse områdene i to igjen. Sprøyt to fine buer fra merke til merke og sett en blomst på skøyten. Midt i blomsten kan du sette en perle.

Server kaken på et fint fat eller gi bort til en god venn :)

En stilfull kake til en god venninne som skrev følgende melding på min facebook dagen etterpå:

Kaka va - selvfølgelig - like god som vakker! Kakan dine e rett og slett spiselige kunstverk!:D Igjen, tusen takk!

Avslutter dette innlegget med et sitat fra Nils Bredesen:

Gode venner er engler som løfter oss opp igjen når våre vinger har glemt hvordan det er å fly.

Ha en strålende dag alle sammen!

Rosa drøm


For en fantastisk uke det har vært. Uken startet med en herlig fridag og dagen etter altså på tirsdag fikk jeg lov til å besøke et stort konditori i Oslo. For en opplevelse.  Jeg fikk lov til å jobbe der hele dagen. :) Det var så utrolig gøy og det ga mersmak. Jeg lover å skrive et eget innlegg om hva som skjedde der og fortelle om fortsettelsen :)


Onsdag var jeg hos Opplysningskontoret for brød og korn og fikk se på bidragene som har kommet inn til cakepopskonkurransen. Det er ennå mulighet til å bli med i konkurransen. Søndag er siste frist og neste uke skal juryen samles og vinneren blir kunngjort på brodogkorn.no så følg med!


Jeg er litt i det drømmende hjørnet om dagen. Svever litt på rosa skyer og gleder meg til fremtidige prosjekter. En hel dag sammen med dyktige konditorer gjorde at jeg fikk mange gode ideer.  Gjett forresten hvor mange kaker jeg var med på å lage på tirsdag? Det er ennå ingen som har klart å gjette antallet og når jeg sier det så er det ingen som tror meg hehe. Jeg kan røpe at det er over 10 :)


I dag har jeg altså laget en firkantet rosa drøm. Den er fylt med sjokoladekake og sjokoladesmørkrem og trukket med rosa sukkerpasta. Som dere kan se har jeg skåret litt av sidene oppå for å få en annerledes "look". Dette var faktisk kun fordi jeg måtte ha litt kake til noen cakepops jeg skal lage i helgen :)


På toppen av kaken ligger 3 roser i mørk burgunder. Jeg bruker alltid å begynne og pynte i midten av en kake. Etterhvert legger jeg pynten videre rundt. Så tar jeg kantene og til slutt en bord nede på kaken.


Som dere kan se har jeg brukt litt glitter på kaken denne gangen. Dette er ikke noe jeg gjør til vanlig men fordi dette er til en spesiell begivenhet så ble det litt glitter på. Glitterspray på kakene skal man være veldig forsiktig med fordi det etterlater en smak på trekket og gir om det er for mye på en dårligere smaksopplevelse.


Her er et bilde av rosene:Legg på rosene og sprøyt litt glitter på hele kaken. Det er viktig å gjøre dette nå fordi da blir det ikke glitter på pynten som er av royal icing. Den vil jeg holde hvit.


Pynten på sidene er sprøytet med royal icing. Jeg har brukt tip 2. Sprøyt ut to buer på hver avstand. Jeg valgte å dele hver side av kaken inn i 3 like store deler og hadde da 4 punkt å forholde meg til. På skøyten legger du en blomst og fester en sukkerperle i. Helt til slutt kan du sprøyte noen små prikker nedover til pynt.Når hver side er ferdig så lager du en bord. Kakene er finest om de får en bord synes jeg. Dette kan lages med silkebånd eller med en kantutstikker og marsipan. Jeg har brukt det som kalles texture lace set. Jeg valgte å ha kanten i samme farge som rosene:Om du ikke får borden helt rundt på en firkantet kake så kan du velge å lage 4 border som hver passer til sin side slik som jeg har gjort.


Her er kaken sett ovenfra:Serveres til en gjeng glade jenter som elsker rosa :)


Jeg håper dere alle får en herlig helg.


Følg med på bloggen neste uke om du vil få med deg finalistene til cakepopskonkurransen :)


God klem til alle!


PS. Ikke glem å gjette på antall kaker jeg var med å lage på tirsdag :) Skriv kommentar i feltet under. Den som gjetter riktig får en overraskelse i posten :)
Sommerfugler som kakepyntJeg håper dere alle har en fantastisk Pinse :) Vi har kost oss på sykkeltur i går sammen med barna og sent på ettermiddagen overrasket min forlovede meg med en barnefri kveld i Oslo. Sammen dro vi på kino og slappet virkelig av. Etter en herlig frokost på Royal Christiania og en fin spasertur gjennom hovedstadens solfylte gater satte vi kursen hjemover igjen :) Lykke!


Solen skinner og det ser ut som om alle nyter denne ekstra fridagen. En venninne av meg la ut et herlig bilde på Facebook fra hengekøya si mens hun nyter utsikten av epletreet og blå himmel. Kan det bli bedre?


Når det er sommer er det nydelig å pynte kaker med sommerfugler. Disse sommerfuglene som er laget av royal icing er lettere å lage enn du tror ;)


Du trenger:
  • Royal icing

  • Eventuelt farge

  • Sprøytepose og tip 2 eller et kremmerhus


Jeg tror faktisk ikke jeg har lagt ut en egen bloggpost på kremmerhuset men da jeg var på kurs hos Peggy Porschen brukte vi ikke annet. Konditorer bruker heller aldri små sprøytetipper og jeg lover å lage et eget innlegg om det :)

Bildet under viser sommerfuglene jeg brukte som mal. Finn sommerfugler du selv synes er pene og print dette ut i ønsket størrelse. Legg et bakepapir over og sprøyt royal icing rundt kanten på sommerfuglene. Fyll dem deretter med litt tynnere icing. på samme måte som jeg lager cookies lager jeg slike sommerfugler. Det er bare ikke noe kjeks under denne gangen ;)


La dette tørke i MINST 2 netter :) Jeg laget mine litt store og burde latt dem tørke i 3 netter.


Det ser da slik ut:Om du vil kan du også lage disse følehornene eller hva de nå enn heter:For å forme sommerfuglen trenger du et tykt papir som du bretter som en vifte eller V. Sommerfuglen skal tørke nedi V-formen.


Sprøyt ut litt icing og legg hver vinge oppå dette. Sprøyt litt icing oppå dette igjen og kanskje litt mer oppå toppen slik at det ser ut som en dråpe oppå. På toppen setter du to av disse antennene. De kan lages rette eller krøllede slik jeg har laget dem :)La dette nå tørke natten over. Pynt dem ekstra fine med litt spiselig glitter. Ta en og en sommerfugl og fest på kaken. Bruk stiv royal icing som lim.


Et tips til dere: Hvis du bruker tip 2 eller 3 til kanten rundt vil vingene bli tykkere og trenger også lengre tørketid. Tip 1 eller 2 er best for da blir de tynne og fine og trenger ikke så lang tørketid. Bruker du noen ts ekstra sitron i icingen så vil sommerfuglene smake litt syrlig også :)Fantastisk flotte eller hva?


Så enkle og så fine.


Her er et bilde av en kake jeg laget med slike sommerfugler på:Denne uken blir en spennende uke for meg. I morgen skal jeg ta toget inn til Oslo og tilbringer hele dagen sammen med noen av de beste konditorene i Norge :) Jeg gleder meg kjempemye og gruer meg litt ;)


Håper å komme tilbake med masse tips etter morgendagen.


Ønsker alle en strålende uke og en fortsatt fin kveld!


Leonoras dåpskake


Vi har verdens beste naboer!


Før man kjøper et hus så vet man jo ikke hva som skjuler seg bak hekken til naboen...hihi. Hos oss her på Sørumsand føler vi at vi har hatt kjempeflaks. Ikke bare er nabokona nordfra ( det betyr samme humor) men barna er akkurat like gamle som våre og løper inn og ut av husene som står nokså tett.


Jeg var da kjempeglad da jeg fikk lov til å bidra med en kake til dåpen. Nabokona har blitt en racer på kakepynting og laget jo selvfølgelig hovedkaken selv ;) Min kake ble en liten firkantet sjokoladekake, pyntet med sukkerpasta og monogram.


Denne kaken er 20 cm i diameter. Jeg har brukt oppskriften på Lills sjokoladekake og fylt med frosne bringebær og sjokoladekrem ( Callebaut ) Kaken er 12 cm høy og det er like mye kake i denne som i en vanlig langpannekake :)


Det er mye jobb å lage en slik monogramkake. Monogrammet skal sprøytes ut, stivne og pensles med glitter. Det samme med sommerfuglene :)


En ting jeg vil si til dere som deler kaker og fyller med kremer. Husk at når kaken skal spises så skal det se like lekkert ut som når man ser på den før den er skåret i. Det betyr at alle lagene er like tykke. En kake som har et lag på 1 cm og et annet lag på 2 cm er ikke så pent :) Perfeksjonisme fra første stund er viktig for å få et fint resultat og særlig er det viktig å være nøye når man fyller og trekker kaken for da legger man grunnlaget for hele kakeopplevelsen :)


Det å lage et monogram er veldig enkelt. Du printer ut bokstaven i fet skrift og legger bakepapir oppå. Sprøyt royal icing rundt kantene og fyll inni med tynnere icing og la monogrammet tørke i to til tre dager.Pensle litt glitter på før det legges oppå.


Og nå skal jeg komme med en liten utblåsing her: Hvis du lager en firkantet kake så lag underdelen hvor du legger monogrammet oppå også firkantet. Det samme gjelder spiselige bilder. Jeg kan ikke fatte og begripe at noen lager kaker runde og så slenger de et firkantet bilde oppå.  :( Rund kake, rundt bilde. Firkaktet kake, firkantet pynt!


Men igjen dette er min mening :)


Pyntet kaken med 2 sommerfugler og la hvitt sukkerpastabånd nederst :Her er et bilde av hele kaken og jeg lover å bli bedre på fotografering!Solen skinte i går og det ble en herlig dag for Leonora :) Hun ble i alle fall døpt og vi fikk smake på kakene i dag og jeg må skryte av denne: Den smakte deilig!


Ha en strålende kveld videre alle sammen!


Blomster cakepops med sommerfugler

Nina Ruud, Dagbladet


Dere har kanskje fått med dere Cakepopskonkurransen som pågår? Du kan ennå komme med bidrag og være med på å vinne et kakekurs :)


I Dagbladets Magasinet kan du denne helgen lese om Cakepops og lese om da journalist Susanne Sollied Kaluza og fotograf  Nina Ruud var på besøk hos meg. Annika og nabojenta Silja fikk være prøvekaniner og det ble en gøyal fotoshoot med mye latter :)


Cakepops er som dere vet rester fra kake smuldret opp og formet til en ball eller andre former. Jeg har til disse laget cakepops i blomsterform. Du trenger kun en blomsterutstikker for å få dette pent.


For å lage dette trenger du:
  • kakerester

  • sjokoladekrem eller annet bindemiddel

  • blomsterform eller annen utstikker ( tips: ta frem pepperkakeformer og sjekk hva som kan brukes)

  • hvit sjokolade

  • pulverfarge ( jeg har brukt gul)

  • pinner


Smuldre kaken og ha i smørkrem. Lag formene. Jeg brukte en blomsterform og trykket bare restene inni formen og dyttet så blomsteren forsiktig ut.


Legg formene kjølig i 15 minutter. I mellomtiden smalter du den hvite sjokoladen og farger den i ønsket farge.


Stikk blomsten på en pinne og dypp i sjokolade. Jeg dyppet to ganger.La alt tørke litt. Når alle cakepopsene er dyppet i sjokolade to ganger kan det være greit å la de stå til tørk i en isoporform.


Til slutt pynt med sommerfugler. En eklere varient på disse er å legge nonstop i midten.


Slik så det ut da vi etterpå koste oss i sofaen med cakepops:
Nina Ruud, Dagbladet


Håper dere har blitt inspirert til å lage cakepops selv og bli med på konkurransen :)


Nå er det langhelg og Pinse og jeg ønsker dere alle en herlig helg. Ta vare på hverandre og kos dere masse.Cakepops konkurranse!Det er ikke så mange månedene siden jeg laget mine aller første cakepops :) Jeg mener og tror det var Hello Kitty jeg laget første gang. Bildet jeg har brukt her er hentet fra Brodogkorn.no

For dere som ikke vet hva cakepops er for noe så kan dere lese alt om cakepops og få inspirasjon til å bake disse søte små herlighetene selv.

Nå har opplysningskontoret for brød og korn en konkurranse om hvem som lager den aller flotteste, mest kreative og best smakende cakepop. Utvalgte oppskrifter blir testet ut slik at  dere skal slippe å sende cakepops i posten ;)

Her er et utdrag fra konkurransesiden:

Det er håp for alle mislykkede kaker!


Cake pops er i utgangspunktet kakerester eller deig fra en kake som kanskje ikke ble vellykket. Etter at du har laget en kake og stekt den, ?ødelegger? du den ved å knekke opp bunnen og rulle den til små baller, eller gi den en form. Her kan du gjerne blande inn smørkrem, fyll eller glasur som du egentlig skulle ha oppå kaken når den er ferdig. Når du har gjort dette setter du den på toppen av en pinne. Tilslutt kan du dyppe den i smeltet sjokolade eller noe annet godt! Vips, du har en cake pops!

Opplysningskontoret for brød og korn utfordrer deg til å levere inn ditt bidrag til vår CAKE POPS konkurranse. Sett igang og lag de morsomste, flotteste, beste cake pops du kan komme med. Frist for innlevering av bidrag  er ndag 19. juni.

Førstepremien er et kakekurs med Pierre Xavier Chinniah, Konditorlandslagets coach. I tillegg finnes det flere flotte trøstepremier!

Juryen består av Pierre Xavier Chinniah fra Konditorlandslaget, Anne Brith Davidsen fra Villa Perlesukker, Torunn Nordbø fra Opplysningskontoret for brød og korn.

Kriterier for bedømming: Kreativitet - Utseende - Smak og konsistens - Bakevennlighet (oppskrift).

Som dere leser så skal jeg sitte i juryen og deltar da ikke selv :) Håper så mange som mulig av dere deltar og sender inn velsmakende bidrag for jeg kan love dere at et kakekurs sammen med selveste Pierre fra konditorlandslaget er noe som er verdt å hige etter. Jeg ønsker meg faktisk et slik kurs selv! Tenk på hva dere har mulighet til å lære av han.... en av de mest dyktige i Norge!

Til slutt ett inspirasjonsbilde fra meg og mine hjertecakepops:


Videre kan jeg fortelle dere alle at mitt år som hjemmeværende husmor snart er over. Nå skal jeg begynne å jobbe igjen men jeg har ikke tenkt til å slutte og blogge :)

Neste uke blir en spennende uke! Jeg har nemlig fått lov til å komme og besøke et konditori. Jeg skal være sammen med dem, bake noen kaker og få snuse litt på tilværelsen som konditor. Jeg gleder meg masse og lover å komme med oppdatering på dette. :) :)

Håper dere alle får en strålende dag og melder dere på cakepopskonkurransen!