hits

juni 2012

Vakre sommerblomsterSkal du pynte kaker på sommeren synes jeg det passer best med lyse farger. Blomster som dette i rosa, lime og gult gir kaken et friskt løft og gjestene som spiser kaken sitter heller ikke igjen med følelsen av at de har måtte dytte i seg for mye pynt.

Ja for jeg ser altfor ofte at kaker blir overpyntet. Hvem liker å spise 1 cm med sukkerpasta på et lite kakestykke? Det blir altfor mektig!

Disse skjønne sommerblomstene er så enkle å lage at selv min kjære mor klarer det :)

Selve kaken er en 20 cm stor sjokoladekake fylt med eggedosis smørkrem og trukket med hvit sukkerpasta.

Til pynt trenger du:

  • blomsterformer

  • rullepinne

  • modelleringspinne fra modelleringssett

  • skumpute og icing til å feste blomstene med


Alle produktene kan kjøpes her

Blomsten lages slik.

Slik ble hele kaken seende ut:


Villaperlesukkernytt:


Lysten til å bake kommer oftere og oftere men kroppen henger ikke helt med riktig enda. Dagene fylles med barn og deres ubetinget kjærlighet og glede for de enkle ting. Annika sender meg lapper hvor hun skriver at jeg er verdens beste baker og mamma! Jeg begynner faktisk å tro på det også :)


Jeg tenker mye på meningen med livet men har enda ikke funnet noe klart svar på det!


Når helsen svikter og fremtiden blir usikker så blir en sak som var viktig plutselig ubetydelig og fokuset legges automatisk på barna og de aller nærmeste. Hvorfor har jeg ikke ringt søsteren min oftere i vinter? Hva var så viktig at jeg glemte å sende mamma morsdagsgave?


Så i forrige uke bakte jeg med Sven og hadde fotoshoot i hagen med min egen vakre sommerblomst Annika Ilona:Ei lita jente med lysegult hår
Til skolen hun ofte med gutta går.
Prinsesseklær og sminke det må vente
For fotball er tingen en guttejente
Buksene er hullete og knærne full av sår
Det er ikke ofte hun pyntet står.
Men når hun smiler er hun så fin
Vakre Annika Ilona min!


Ønsker dere en strålende helg! Hos oss skinner solen :)


Roser


Det er ingenting som pynter en kake mer enn nydelige selvlagde roser! Lager du rosene også i to fargenyanser blir resultatet helt perfekt :)

Men roser er ikke alltid like enkelt å lage og jeg har i utallige timer stått ved kjøkkenbenken og blitt mer og mer frustrert. Øvelse gjør mester og alt det der men det funker ikke for en flerbarnsmamma å må lage 100 roser først for å få de fine.

Nå skal dere få tips som gjør at rosene blir flotte med en gang!

Hver rose er bygd opp slik: Kjernen - 3 blader- 5 blader-7 blader osv

1. Ikke start med en kjegle i midten. Det vanskeliggjør bare hele roselagingen. Mange gir opp der fordi det er så vanskelig å legge første bladet pent rundt kjegla.

2. Kjernen er en klump marsipan/sukkerpasta som er dobbelt så stor som bladene og avlang. Den skal rulles ut som en pølse på 3-4 cm og presses mellom bakepapir eller plast slik at den ene kanten er supertynn og den andre litt tykkere.

3. Bladene må også ha en tykk og en tynn kant. Grunnen til dette er at om bladet på rosen er like tynt overalt så får ikke rosen den fastheten den trenger om dere skjønner :)

Hele beskrivelse på roser finner du her.

Perlesukkervillanytt:

Vi har ennå ikke siden fødselen til Christian Emiil sovet en hel natt! Han gråter mye og er utrøstelig til tider. Så vi bruker dagene på å slappe av og samle så mye overskudd vi klarer. De 3 eldste barna har for fullt startet forballsesongen og med alle kamper samt skoleavslutninger så er dette en nokså travel tid.

For oss er det bare 3 uker igjen til vi skal på ferie. Sol, sjø og dykking ( snorkling for de minste) venter oss. Alle gleder seg på hvert sitt vis: Espen gleder seg til å møte Nemo, Annika er i ekstase over at hun snart får flettet hele håret i små fletter, Sven drømmer om å få dykke med tank på ryggen, pappa skal fridykke rett utenfor hotellet og jeg... jo jeg gleder meg mest til å gå til dekket bord i 2 hele uker :)

God ferie til dere som reiser før oss :)