juni 2013

Sjokoladekakebiter


Det skal ikke mye til for å lage søte og fristende bakverk.


Har du en langpanneoppskrift liggende som alltid er en suksess? Føler du at du mestrer å smelte sjokolade?


Da kan du lage sjokoladekakebiter!


SJOKOLADEKAKEBITER


For å lage disse trenger du:




  • En sjokoladekake langpanne

  • 500 g smeltet sjokolade

  • Spiselig pynt

  • Muffinsformer


Langpanneoppskrift

  • 6 egg

  • 5 dl sukker

  • 300 g smør

  • 450 ml melk

  • 4 toppede ss kakao

  • 7 dl hvetemel

  • 4 ts vaniljesukker

  • 4 ts bakepulver


Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og ha i melk.

Mål opp det tørre og sikt dette i eggedosisen. Ha i melkeblandingen til slutt og rør forsiktig rundt.

Ha dette i en langpanne og stek dette på 180 grader i ca. 30 minutter.

Når kaken er ferdig og avkjølt settes den i fryseren.

Lage sjokoaldekakebiter:

Smelt sjokoalden over vannbad.

Skjær opp den iskalde kaken i biter på 4x4 cm.

Dypp toppen av kakebiten i sjokoladen og sett biten i en muffinsform.

Dytt kantene til formen inntil den smaltede sjokoalden slik at formen tar en firkantform :)

Pynt bitene med blomster.

For å se hvordan disse blomstene lages klikk deg inn HER.



Stativet jeg har på bildet er fra Feel Storo og koster kr. 399.-

Det er bare helt nydelig og passer perfekt til både kjeks og muffins da stativet har en fin blondekant som vist på bildet. Det er i 3 etg og er ca 50 cm høyt :)

Ønsker dere alle en strålende dag!



Bakebursdag!

Vakre Linnea feiret sin 12 års dag med å invitere 6 flotte jenter til BAKING!

12 åringer er ikke hva de engang var skal jeg fortelle dere, for etter Hele Norge baker er barn veldig opplyst om baking og hva som rører seg i bloggverden!

Dog tror jeg at disse jentene, eller noen av dem har mødre og kanskje fedre som er mer enn gjennomsnitt opptatte av baking og det som skjer på kjøkkenet. Dog betyr ikke det at du må ha barn som interesserer seg for baking for å invitere til bakebursdag.

Mitt kjøkken utenfor hjemmet er nå ferdig og med en diger kjøkkenøy midt i kjøkkenet var det akkurat plass til alle rundt denne.

Petit fours sto på menyen eller som jeg også har kalt det: Sjokoaldekakebiter.

Slik ser en BAKEbursdag ut:

Bakebursdag

Bursdagsbarnet ønsker gjestene ( min 8 max 12) velkommen.

Pizza eller annen mat blir servert med deilig drikke. (dette står dere for selv)

Etter maten inntar barna kjøkkenet og baker og pynter i  ca 2 timer.

Etter bakingen blir det fotoshoot for de som har lyst til det.

Alt i alt varer bursdagen i 3 timer. Timene flyr når man har det gøy :)

Bakebursdag er tilgjengelig fra kr. 3000.- og oppover.

Ta kontakt på post@villaperlesukker.no om du ønsker å ha en slik bursdag!

Bildedryss

Jentene som var her var utrolig godt oppdatert på franske makroner, marengs og andre kaker. De stilte utrolig utdypende spørsmål og jeg er helt sikker på at konditorilinjen i kommunen vil få det travelt om noen år :)

Her er noen bilder fra kvelden:

 

En rose og et blad gir et vakkert inntrykk.

Nydelige friske sommerfarger.

Enkle men dekorative former :)

 

Nydelig!

Tusen takk for en herlig ettermiddag jenter! Håper jeg ser dere snart igjen :)

PS. Bildene er selvsagt lagt ut etter godkjenning fra foreldre.

God klem!

Bjørnebær youghurtis

Det er varmt ute gitt.

Endelig sommer og ferie for barna. I går kveld tror jeg klokka var over ti før siste kom inn hos oss. Herlig med varme og fri!

Når varmen kommer kommer også behovet for avkjøling.

Her på Sørumsand er vi så heldige å ha et friluftsbad bare 5 minutter unna huset vårt og barna koser seg stort når de får svømme i det enda litt kalde vannet.

Matlysten blir også mindre jo varmere det blir men is klarer alltid barna å spise hehe :)

Det blir mye is i løpet av en uke altså og det er litt deilig å kunne lage en forholdsvis "sunn" variant til dem.

Denne oppskriften kan du bytte ut bær med alt annet du måtte ønske :)




YOUGHURTIS


Youghurtis kan lages så enkelt som å blande naturell youghurt med bær i en matprosessor og så fryse dette ned. Dette er den aller raskeste varianten, men vil du ta deg litt flid med å få en glatt og fin konsistens sammen med en deilig rund smak følger du oppskriften nedenfor.


Glukose i youghurtis gjør isen både mykere og søtere. En ingrediens som er kjekk å ha i kjøkkenskapet. Har du ikke glukose i kjøkkenskapet kan du med hell bytte dette ut med lys sirup eller honnning.


Bjørnebær youghurtis




  • 200 g sukker

  • 100 g vann

  • 50 g glukose

  • 2 gelatinplater

  • 5 dl youghurt naturell

  • 100 g bjørnebær


Kok opp sukker og vann. Legg gelatinplatene i bløt i 5 minutter og ha dem deretter i sukkerlaken.


Miks youghurt og bjørnebær i en foodprosessor. Jeg bruker min fantastiske Ultramix Pro, Electrolux til dette. Prisen på denne maskinen er noe høyere enn andre stavmiksere med matprosessor men den er helt genial :)


Bland dette sammen med sukkerlaken.


Kjør blandingen i en iskremmaskin. Når massen har passe tykk konsistens heller du isen i former og setter disse i fryseren.


Har du ikke iskremmaskin kan sette isen rett i fryseren. Husk på å røre i massen hver halvtime. Dette skal gjøres 5-6 ganger for det beste resultatet.


Legg gjerne hele bjørnebær i formene du skal lage og hell over isen etterpå. Da får du en fin effekt og gode, deilige biter av hele bjørnebær i isen.



Former:


Til å fryse porsjonsformer kan du bruke muffinsformer eller aliminiumsformer som man bruker til sjokoaldefondant. Pinnen stikkes i isen etter 1 time i fryseren. Lag et lite kutt på siden av formen med en kniv for å stikke inn pinnen.


Du kan også fryse massen ned og ha en kule med is mellom to kjeks.



  Her er et lite bilde før isen legges på:)



Med nok bær og frukt i isen så får barna en liten dose av "5 om dagen"



Ser det ikke deilig ut?



Jeg ønsker dere alle en herlig dag videre og en god helg til alle.


Har lyst til å sende en varm og god hilsen til mamma som har kommet seg på nett og har begynt å følge bloggen min <3 Jeg er så glad i deg mamma <3


God fredag!


Bringebærsuksess





Hei dere,


I dag skal jeg dele en deilig kake med dere. Jeg har valgt å kalle den Bringebærsuksess.


Ideen til denne herlige kaken fikk jeg av Baker Hansen på Storo i mai. De har en lignende variant og den smakte altså så godt at jeg fant ut jeg ville lage den selv.


Utgangspunktet for denne kaken er den populære suksessterten eller gulkake som mange kaller den.


Enhver kakebaker burde ha suksessterte i sitt reportoar da den faktisk gir suksess ved hver eneste anledning.


I familien vår bakes suksessterte på mange forskjellige måter og du har kanskje også strevd med å få den gule kremen tykk? Fremgangsmåten og smaken på denne gule kremen er farlig lik eggekremen i den kjente og populære kaken til Pascal «Fraisier» Den er nemlig tykk og fin og kan om du ønsker sprøytes på kaken uten å renne av.


Mange mener at man ikke skal koke den gule kremen og at dette er grunnen til at kremen blir ødelagt. Det stemmer ikke helt. Det går helt fint å koke kremen men det er hastigheten man går fra kalde ingredienser til kokepunktet som er viktig. Kokes kremen for fort opp får du klumper i den og kan din krem være ødelagt. Skulle uhellet skje kan du redde inn kremen ved å sette en stavmikser i kjelen og mikse den mens du dypper kjelen i iskaldt vann. En stavmikser plassert på kjøkkenbenken er derfor ingen dum ide ;)


Suksessterten er en tung og fyldig kake som får et løft og en sommerlig smak med bruk av bringebær.


Oppskriften på denne kaken er til en 25 cm kakeform.


Nøttebunn:




  • 120 g mandler

  •  36 g mel

  •  180 g eggehvite

  •  180 g sukker


Eggekrem:

  • 10 eggeplommer



  •  1,5 dl kremfløte

  • 160 g sukker

  • 1 vaniljestang (eventuelt 20 g vaniljesukker)

  • 175 g usaltet smør


Pynt:




  • 400 g bringebær



Nøttebunn:


Sett ovnen på 180 grader.


Hakk mandler og mel fint i en foodprosessor.


Pisk eggehviter og halvparten av sukkeret stivt. Ha så i resten av sukkeret og pisk dette til du får en glatt og skinnende marengs.



Vend forsiktig mandelblandingen i marengsen. Hell røren i formen og la bunnen steke i 20-30 minutter.


Avkjøl bunnen.


Eggekrem:



Ha eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljestang ( vaniljesukker) i en kjele. Varm dette på medium varme opp til sukkeret løses opp. Førhøy varmen noe og rør godt i kremen mens den blir stadig tykkere. Når kremen kommer opp mot 80 grader begynner den å tykne. Pass på å røre godt slik at den ikke klumper seg eller brenner seg.


Når kremen koker rører du godt i et halvt minutt og tar kjelen av varmen.


Ha kremen i en skål og dekk til med plastfolie slik at overflaten ikke tørker.


Sett kaldt. Gjerne natten over.


Pisk smør hvitt. Ha i den tykke avkjølede eggekremen og pisk dette sammen. Ikke overpisk da kan kremen bli kornete. Kremen skal være fløyelsmyk og glatt i konsistens. Den smelter på tungen J


Ha kremen over kakebunnen og sett kaken kjølig. Før servering legger du bringebær på.



TIPS: Hvis du ser at kremen skiller seg etter du har blandet eggekremen i smøret, stopp piskingen og ha kremen i en ildfast lav form og sett denne i fryseren i noen minutter. Når den kommer ut bruker du stavmikser på den og du får antageligvis reddet din krem.



TIPS2: Er du nybegynner men har likevel lyst til å prøve deg på en eggekrem? Da skal du vite at tykkbunnede kjeler gir en bedre kontroll på varmen enn kjeler med tynn bunn.



Jeg ønsker dere alle en strålende dag!


God klem fra meg!



Sitronterte

 

En sitronterte skal være syrlig i smaken!

 

 

"Ingenting er mer skuffende enn en dessertuten smak", sier Pascal i sin bok når han innleder oppskriften Tarte Citron.

 

 

Jeg er helt enig. Skal du lage muffins, sitronkrem eller andre søte saker med sitron i så sørg for at du får en syrlig smak :)

 

 

Sitronkrem

 

 

Sitronkrem eller som noen velger å kalle det: Lemoncurd er så utrolig godt. Har du ikke laget det før så burde du gjøre det NÅ!

 

 

I flere land smører man et tynt lag av denne kremen på brødskiva på morningen ...jummy!

 

 

Det er en myte at kremen ikke skal kokes. Jeg leser så ofte på nett at man absolutt ikke skal koke kremen og det er forsåvidt noe i det for koker man dette for raskt opp så klumper det seg og din krem er ødelagt.

 

 

Hemmeligheten er som i så mange andre ting med baking: Ha kontroll på varmen! Har du kontroll på varmen så klarer du deg fint.

 

 

Nå tenker du kanskje hvordan skal jeg ha kontroll på varmen?

 

 

Ved å bruke en kjele med tykk bunn kan du holde bedre kontroll enn på en kjele med tynn bunn. Starte på lav varme og så øke oppover gir også en trygghet for nybegynnere. Og til slutt kan du gjøre som jeg gjorde første gang: Ha et termometer oppi. Fra 60-80 grader skal det ikke gå for fort :)

 

 

Rør godt i kjelen hele tiden og følg med så unngår du katastrofer :) Når kremen tykner er den ferdig!

 

 

Sitronterte

 

 

Bunn

 

 

 


  • 300 g hvetemel

  • 200 g kaldt usaltet smør i terninger

  • 100 g melis

  • 1 egg


  •  


Miks hvetemel, smør og melis i en mikser med grind eller smuldre dette sammen.

Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg dette i plastfolie og la det hvile natten over.

Har du dårlig tid? La deigen hvile i 30 minutter i kjøleskap.

Kjevle tertebunnen ut på et bakepapir og legg bunnen i en terteform a 22-24 cm.

Sett kaldt i kjøleskap i 30 min før steking. Legg et sammenkrøllet bakepapir oppå bunnen og fyll på med ris eller erter slik at bunnen ikke hever seg når du steker den.

Stek bunnen på 180 grader i 30-40 minutter. Etter 20 minutter tar du ut papiret med ertene på og steker bunnen videre til den er gyllenbrun.

Sitronkrem ala Pascal

 

 

 


  • 4 egg

  • skall fra 2 sitroner

  • 160 g sitronsaft

  • 200 g sukker

  • 125 g smør


  •  


Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker og la det småkoke i 1 minutt.

Avkjøl massen til ca 35-40 grader og tilsett så romtemperert smør.

Bruk en mikser for å få kremen glatt.

Avkjøl.

Marengs

 

 


  • 3 eggehviter

  • 20 g sukker

  • 90 g melis


  •  


Pisk eggehvitene og sukkeret til stiv marengs. Sikt i melis og kjør dette sakte til glatt og skinnende konsistens.

Montering av terten

Ha sitronkrem i den avkjølte tertebunnen og la dette stå kjølig til du er ferdig med marengsen.

Ha marengsen i en sprøytepose med tip og sprøyt ut mønster oppå sitronkremen.

Jeg har brukt en stor bladtip (127)



Når du har sprøytet ferdig brenner du den med en gassbrenner for å få en gyllen farge.

 

 

 

Nam deilig og sommerfrisk terte som kan nytes året rundt :)

 

 

Ønsker dere alle en herlig dag videre!

 

 

 

 

Tara Smak



Tara Smak er etter min mening et av de bedre matbladene på markedet. Det begynner å bli en del matmagasiner nå og i dag skal jeg trekke frem noen av de tingene jeg liker ved dette bladet.

Desserter og kaker

Det er alltid en fristende dessert eller en kake i dette bladet.

Jeg bruker å bla gjennom bladene før jeg kjøper dem og sjekker oppskriftene nøye før jeg bestemmer meg.

Sommerutgaven av Tara Smak er fylt med lekre oppskrifter og inspirasjon. Jeg har allerede testet ut 2 oppskrifter :)



Bildene i bladet er vakre og bærer preg av kvalitet. Det liker jeg. Jeg får tips om styling og vinkling på kamera. Så er du en matblogger eller bare elsker å fotografere burde du bare bla gjennom dette bladet neste gang du ser det! Masse inspirasjon!

Oppskriftene har vært skiftende men det siste året har jeg faktisk mer og mer sett på kombinasjoner fra Tara Smak. I juninummeret liker jeg særdeles godt at de har vært på Lovund sammen med Norsk Sjømatråd og snakket med Tomas Nilsen, kjøkkensjefen på restaurant Maaken. Han byr på noen noen saftige og geniale fiskeretter fra et sted hvor mitt hjerte ligger: Helgelandskysten! Samtidig kommer han med en herlige oppskrifter som matcher laksen. Ååååh herlig youghurtis og noe jeg enda ikke vet hva er: Zabaglione med bringebær og havreflarn.

5 hele sider med herlige sommerkaker og 11 sider om iskrem, tester om maskiner og til slutt det beste: Oppskriftsindex helt bakerst.



Som leser av min blogg kan du også få dette flotte bladet hjem til deg.

3 nr av Tara Smak pluss et makronsett  til kr. 149.-

Totalverdi er 621.- ( Spar kr. 472.-)

Trykk deg inn på denne linken om du vil benytte deg av tilbudet.

Bildene i dagens innlegg er hentet fra Juninummeret 2013.

Dette innlegget er skrevet på oppdrag av Tara Smak og men jeg står helt fritt i utforming av tekst og min mening er selvsagt min egen :)

Ønsker dere en herlig dag videre!





Franske makroner

Hvorfor skal det være så vanskelig å lage makroner?


Forrige uke kastet jeg igjen 8 brett med makroner og jeg ble fortvilet da jeg leste på nett at man ikke burde lage makroner på regnfulle dager. Marengs har nemlig en tendens til å være ustabil på fuktige dager sies det.


Jeg ringte Olav. ( Matentusiast, bestevenn og mannen bak bloggen Hobbykokken )


På telefon ble vi skjønt enige om at en god baker/konditor ikke er avhengig av vær og vind for å få baksten ok. Hva skal Pascal gjøre når høststormene kommer og fuktigheten i luften er maksimal? Stenge sine konditori? Nei det blir for dumt. Jeg tror det med fuktighet kanskje en en myte og det ligger nok noe i det men hvis mine makroner blir mislykket så må jeg lære meg dette en gang for alle.


Jeg ringte Magnus. ( Stjernekokk hos matprat.no og venn )


Magnus hadde også sett min fadese på makroner i Hele Norge baker så jeg følte meg lettet da Magnus foreslo at han kunne gi meg noen tips på hvordan få perfekte makroner.


Lørdag 8. juni satte jeg kursen mot Matprat sine lokaler i Oslo og sammen med 5 andre flotte damer fikk jeg et fantastisk kurs om makroner.


Hvordan lykkes med makroner?


Det er ikke noe hokus pokus med makroner tydeligvis for etter kurset hos Magnus har jeg stekt 16 brett med makroner og fått dem alle perfekte i konsistens :) :) :)


Jeg har skrevet et innlegg om makroner: Alt om franske makroner og du finner innlegget redigert og oppdatert med ny oppskrift nå :)


For meg ble det piskingen som ble nøkkelen til suksess.


Luftbobler


Når du skal lage sukkerbrød eller marengs skal du ALDRI ha mikseren på full hastighet. Da blir skummet ustabilt. Dvs du lager både store og små bobler og de store vil trykke de små ned og gjøre massen din ustabil. Miks på medium hastighet og miks heller litt lengre.


En annen feil jeg har gjort er å ha i sukker i eggehvitene for fort. Magnus pisket eggehvitene helt hvite og stiver for så å helle alt sukker i bollen og så piske videre i 4-5 minutter til skinnende og glatt konsistens.


Oppskriften:


  • 170 g melis

  • 130 g malte mandler

  • 100 g eggehvite

  • 80 g sukker


Kilde: Matprat.no

Denne oppskriften gir 60 makroner.

Stekes på 150 grader i 12 minutter.

Miks skoldede mandler i foodprosessor til fin mandelmel. Bland dette med melisen.

Pisk eggehviter stive.

Tilsett sukker.

Pisk til skinnende og glatt konsistens.

Vend i mandelmelet og melis.

Sprøyt dette ut på bakepapir og la makronene tørke i 30 min.

Stek dem på midterste rille i 12 minutter.

Fyll

  • 2 egg

  • 100 g melis

  • 200 g sjokolade

  • 100 g smør


Smelt smør i en kjele og ha i finhakket sjokolade slik at dette smelter.

Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Ha i sjokoladeblandingen og avkjøl kremen. Gjerne overnatt på kjøkkenbenken om du vil ha perfekt konsistens :)

Sprøyt sjokoladekrem på en makron og legg en annen oppå :)

Enjoy!

Takk til Magnus for en flott og lærerik dag :)


For en mer detaljert fremgangsmåte klikk deg inn på dette innlegget.

Jeg klarte selvsagt ikke vente lenge før jeg testet ut dette og fikk mine makroner til å se slik ut.


Sett med kritiske øyne kunne jeg kanskje stekt dem i 30 sekunder mindre da noen har fått en litt mørk kant oppå som dere ser til høyre i bildet.


Smaken derimot var det ingenting å si på :)


Det kan denne karen bekrefte :)



Håper dere får en herlig uke alle sammen.


God klem!


Pavlova


Dette er den beste og enkleste kaken av dem alle!


Lager du marengsbunnen i forveien er det ingen grunn til IKKE å servere kake.


Historien


Anna Pavlova var en russisk ballerina som man skulle tro elsket kaker. Historien sier ikke noe om Anna virkelig elsket denne kaken og det kan faktisk hende at hun ikke engang har spist den. Dog tror jeg at hun kanskje har fått den servert på en av sine mange reiser i Australia og New Zealand i årene 1926 og 1929.


Anna danset nemlig ballett i disse landene disse årene og historien sier at hun ble så berømt at de kalte sin nasjonaldessert opp etter denne vakre kvinnen.


I Norge har vi ikke en nasjonaldessert men skulle det bli en kåring håper jeg krumkake med multekrem får tittelen :)


Pavlova


Denne kaken er altså så utrolig enkel å lage og bunnen kan lages lang tid i forveien bare den oppbevaret tørt. Jeg drister meg til å si at den kan lages hele 2-3 uker i forveien om marengsen er perfekt :)




  • 3 eggehviter

  • 2 dl sukker

  • 1/2 ts bakepulver

  • 1 pk kremfløte

  • 400 g bær etter ønske


Tegn opp en sirkel på ca 20 cm i diameter på et bakepapir. Snu dette og legg det på en bakeplate.

Pisk eggehviter stive.

Tilsett sukker og bakepulver og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.

Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut marengsen etter formen du tegnet opp.

Stek bunnen i ovnen på 150 grader i 1 time.

Hvis du vil ha en hvit bunn, dvs om du ikke vil at marengsen skal stekes og få farge så forlenger du steketiden til 2-3 timer på 120 grader.


Pisk kremfløten til myk konsistens. Den skal være glatt men ikke for rennende. Pisker du den for stiv kan den bli kornete og i verste fall skille seg.


Et fint tips er å piske til du har myk konsistens så sette mikseren på laveste hastighet så helt til slutt piske for hånd.


Bruk aldri kjøkkenmaskin når du pisker krem. Jeg bruker kun håndmikser :)



Pynt med bær og server!


Takk til Kristin for flott kjole og bakgrunn :)



Hvordan pynte en marsipankake?


Det finnes selvsagt ingen fasitsvar på hvordan man skal pynte en marsipankake. Hver baker/konditor har sin egen signatur og pyntestil.


Noen ting burde du uansett tenke på FØR du beveger deg ut på selve pynten.


Her er mine tips til suksess:




  • For at kaken skal se flott ut er grunnarbeidet du gjør før pynten kommer på viktig. Stable kaken rett, ha lik mengde fyll i hvert lag ( vei fyllet om du er usikker) Og trekk kaken uten folder før du setter den kjølig.

  • Fargevalg: Den som skal ha kaken står som regel for dette men det må være grenser for hva man kan akseptere på en kake. Kunden bestemmer men det er lov til å fortelle kunden når han eller hun tar helt av med sine ideer. Du er eksperten og burde lose kunden frem til et resultat både du og kunden vil like. Selger du mage kaker burde du begynne å tenke effektivitet og kostnader fremfor å vikle deg inn i vanskelige ønsker som resulterer i dårlig utseende. Ikke bruk for mange farger om det ikke er en barnebursdag eller et bestemt fargetema. Less is more!

  • Pynt: Du kan pynte en kake i hjel. Hver eneste uke ser jeg kaker som er ihjelpyntet på facebook. Jeg tenker da: Hvorfor pynter vi kakene med så vanvittig mye pynt. Dette skal jo spises? Igjen også her husker jeg alltid på regelen: Less is more.

  • Figurer: Er du flink til å modellere så kjør på. Klarer du ikke helt å se proporsjonene på armer og ben på en bamse feks er mitt råd: Dropp modelleringen og bruk heller tiden på å øve deg på dette. En figur på en kake må være en blikkfanger og det er faktisk ingen skam å sette plastfigurer på kakene :)

  • Fest pynten med glasur (royal icing) Mange bruker vann eller spiselig lim og er du en dreven kakebaker går dette som regel kjempebra men mitt råd er å ta deg tid til å lage glasur da dette er utrolig enkelt å feste pynt med. Særlig på kantene av kaken.

  • Blomster og bokstaver. Dette kan sprøytes på men er du ikke helt dreven anbefaler jeg deg å kjøpe deg noen bokstavutstikkere og noen små og store blomsterutstikkere. Med disse er du langt på vei til å lage en flott marsipankake.



Denne marsipankaken er pyntet på følgende vis:




  • Førs legges 3 rosa roser på kakens klokken 11.30

  • For å få rosene pent i en bukett skjærer jeg av en liten del under slik at hver rose legger seg på skrå. Fest med glasur.

  • Bokstaver stikkes ut med Funky Letter tappits. Navnet legges på  litt under midten. Bokstavene festes på to punkt med glasur.

  • Så sprøytes scrolls ut. Disse kan du øve på på et bakepapir før du begynner. De skal formes som en J eller omvendt J.

  • Pynt med små rosa blomster. Hver lille blomst får en liten dipp med glasur inni.

  • Perler i glasur legges på. 3 på hver side av J men motsatt av siden miniblomstene ligger på.

  • Helt til slutt legges bord nede på og disse blomstene festes med glasur. Disse får også en liten dipp av glasur i midten :)



Kaken kan serveres i forskjellige festlige lag og tilpasses personen som feires :)


Ha en god lørdag alle sammen!


Søte sommerkjeks


Sola skinner ute og det er sommer :)


Herlige dager med små lunsjmøter ute i det fri og koselige pikniker står for tur hos oss.


Jeg har brukt de siste dagene på å koble litt av, prøve å finne tilbake til meg selv. Det har vært veldig mye i det siste og kroppen har sagt: Hit men ikke lengre.


Når jeg føler meg sliten, alene og har det vanskelig så baker jeg cookies. Da blir jeg glad igjen.


Cookies er noe jeg føler jeg mestrer veldig godt og det går som regel ikke galt.


TI SØTE COOKIESTIPS




  1. Cookies holder seg lenge. Opp til 2 måneder i kakeboks.

  2. Cookies kan lages hele året.

  3. Cookies kan lages i akkurat den smaken du måtte ønske.

  4. Cookies er flotte til å gi bort som gave.

  5. Cookies kan være en flott avslutning på en bursdagsfest!

  6. Deigen kan fryses. Lag dobbel porsjon og del opp og legg i fryseren til senere.

  7. Kjevle deigen mellom to bakepapir for å unngå deig som setter seg fast.

  8. Ta med barna på kjøkkenet. Cookies er for alle aldre.

  9. Pynt med glasur, perler og strøssel. Det er dekorativt og enkelt å gjøre.

  10. Bevar cookies i romtemeratur da holder de seg best.


OPPSKRIFTEN

  • 200 gram smør

  • 200 gram sukker (engelsk)

  • 400 gram mel

  • 1 egg

  • 1 vaniljestang


Framgangsmåte


Miks sukker og smør hvitt. Helst i en mikser med grind.

Ha i egget og miks på lav hastighet. Ha til slutt i mel og frø fra en vaniljestang.

Når deigen klumper seg er den ferdig. Legg den i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i minst 1 time.

Kjevle ut deigen 5 mm tykk og trykk ut runde former i forskjellige størrelser. Legg cookiesene på et brett og la brettet ligge i fryseren eller i kjøleskapet i 10-15 min før steking. Da holder de sin fine form og flyter ikke ut

Stek cookiesene på 180 grader i 7-10 minutter. Husk de skal ikke bli brune!


PYNTING




  • Glasur

  • 3 sprøyteposer

  • Tip 104, 124 eller 127


Lag glasur etter denne oppskriften.

Farg glasuren i ønsket farge og fordel dette i 3 sprøyteposer.

Sprøyt ut blomstene oppå kjeksen og legg på perler. Jeg har brukt Lovestrøssel fra Dr. Oetker.

Her finner du en beskrivelse på hvordan blomstene sprøytes på :)


Ønsker dere alle en herlig dag!


hits