hits

juni 2017

UNICORN PARTY

AnnonseInspirert av filmen Grusomme meg 3, har jeg laget unicorn temakaker.

Filmen har premiere i morgen, fredag og er en fantastisk familiefilm.

Grusomme meg 3

Minstejenta i familien heter Agnes og drømmer om å finne en ekte unicorn og bestemmer seg for å lete i den magiske skogen.

Jeg kan jo ikke røpe hva som skjer i filmen men jeg skal røpe hvordan du enkelt kan lage disse kakene. De kommer til å slå an, jeg lover deg!

Siden jeg la ut disse kakene på snap har min snap kokt over. Jeg klarer ikke svare dere alle, men tusen, tusen takk for supre tilbakemeldinger. 

Farger er alltid en vinner, særlig hos barn.

Langpannekake er alltid en vinner, særlig hos oss mødre haha.

Så med disse oppskriftene er du garantert suksess på flere fronter.

UNICORN LANGPANNE

Jeg har tatt utgangspunkt i en kake jeg har brukt før som det er kakao i. Men kakao og farging av røre fungerer dårlig. Derfor unnlot jeg kakao i røren og tilsatte heller farger.

Jeg brukte kun lilla, blå, gul og rosa. Det jeg har brukt er pastafarger

Du trenger:

 • 6 egg
 • 5 dl sukker
 • 300 g smør
 • 4,5 dl melk
 • 4 ts vaniljesukker
 • 2 ss bakepulver
 • 7 dl hvetemel
 • fargene lilla, blå, gul og rosa

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og ha i melken.

Bland det tørre og det våte vekselsvis i røren og rør forsiktig.

Del røren i 4 like strore deler og farg hver del.

Ha bakepapir i en langpanneform og hell halvpraten av hver røre i formen. Hell røren rett over neste røre.


Slik ser den ut rett før den går i ovnen. 


Stek kaken på 160-170 grader i 30-40 minutter.

Grunnen til den lave temperaturen er at du skal beholde den fine fargen på alt under steking. Steker du kaken på for høy varme så vil den bli misfarget. Dette gjør ikke noe, ikke fortvil om det skjer. Du ser fargene fint når du skjærer i kaken etterpå.

La kaken hvile i formen og legg den over på et kakefat.

Lag kremen ( dette er nok til både kaken og 16 cupcakes)

Fordel krem på langpannekaken og pynt med strøssel.

PINK UNICORN FROSTING

Dette er oppskriften på min aller beste frosting. Den farger du rosa med litt pastafarge og vipps du har til både å dekke kaken og cupcakesene.

 

 • 3 dl melk
 • 4 ss hvetemel

Dette kokes opp til en tykk saus og settes kaldt.

 • 1 pk smør
 • 1 pk melis

Del smøret i terninger og ha dette i en miksebolle. Ha melis og melkepudding i bollen. Pisk dette sammen til en fluffy krem.

Dette kan fort ta 10-15 minutter. Om kremen ser skilt ut så ikke fortvil. Det ordner seg som regel etter 7-10 minutter.

Farg kremen rosa eller en annen farge du liker.

UNICORN CUPCAKES

 • 125 g smør
 • 200 g  sukker
 • 3 egg
 • 250 g hvetemel
 • 11 g bakepulver
 • 8 g vaniljesukker
 • 1,5 dl matfløte

Pisk smør og sukker hvitt. Men ikke altfor lenge. DA blir det for mye luft i røren noe som gjør at cupcaken mister festet under.

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten.

Fyll røre i former.

Stekes i 15-20 minutter på midterste rille på 170 grader.

La dem avkjøles før du sprøyter på krem og pynter dem.

Slik lager du hornet:

Rull ut en liten ball med fondant. Trykk denne i hendene sammen og rull den til en pølse som et tykk på midten og tynn i spissene. Bøy endene mot hveradnre og tvinn pølsene sammen. Dekorer dem meg gullglitter.

Slik lager du ører:

Kjevle ut hvit fondant og kutt ut et blad. Del dette i to og klem den store delen nede på hvert ?øre? sammen. Klem litt på toppen også for å få en fin spiss. Dette ørene på.

Pynt til slutt med strøssel:


Les mer om filmen Grusomme meg 3 her 

Ikke vær for glad, Anne Brith ♥Det er merkelige greier. Så fort jeg er glad blir mange av de som følger meg sure. 

Ikke vær for glad, Anne Brith!

Hva er greia liksom? 

Nei, ikke fortelle oss hvor bra du har det , eller hvor lyse dagene dine er. Vi vil kun lese om møkka di. 

Det er så skuffende faktisk. 

Men vet dere, det bryr meg egentlig ikke så mye. Jeg må jo ta det opp når det kommer over hundre snapper i løpet av en kveld. En kveld jeg koser meg, tar litt tid for meg selv og bare nyter og slapper av. En kveld jeg virkelig skal kose meg og ha det bra. 

Men nei, ikke vær for glad Anne Brith!

Hvis du blir i dårlig humør av å lese denne bloggen så tror jeg du bør slutte å klikke deg inn. Det er faktisk ikke bra. Les gjerne denne: 5 grunner til at du bør logge deg av internett og ta en pause. 

Elsker punkt nummer 3. 

Ikke bli sint for at jeg ber dere logge av eller slutte å følge meg, men generelt i livet så er irritasjon og negativ fokus ikke bra for deg. Om du kun fokuserer på det negative så vil det prege eller i verste fall overta hverdagen din. Du blir hva du tenker!

Mange spør meg da om jeg bare ikke skal blokkere de menneskene som sier stygge ting. Det gjorde jeg før. Det dro meg utrolig mye ned å bruke tid på å se at den lista av blokkerte mennesker bare vokste og vokste. Det er ikke en fokus jeg har lyst til å ha. Og de som blir blokkerte blir bare enda mer sinte og finner andre kanaler å kontakte meg på. Til slutt hadde jeg en som kontaktet meg på sms. Da var personen blokkert overalt. De gir seg nemlig ikke.

Derfor har jeg sluttet å blokkere ip-adresser eller brukere på sosiale medier. 

Jeg forholder meg rett og slett ikke mer til dere. 

Jeg skal tydeligvis ikke ha det bra, for da kommer polititet og forteller meg hva jeg bør slutte med. 

De siste dagene har det kommet inn en del spørsmål som jeg må flire av. Et av dem er merking av reklame. Det er mange som spør det samme spørsmålet. Har du kommersielle samarbeid med alle firmaer du reklamerer for. Svare er nokså enkelt: Nei. Hvis det er et samarbeid og jeg får betalt så er det merket. Er det ikke merket så har jeg ikke fått betalt for det. Så enkelt er det. Om jeg har fått noe gratis, så er det også merket. Sånn er reglene. 

Nå som jeg er i Tromsø bor jeg på nydelige Radisson Blu. Et opphold som jeg betaler selv, ergo står jeg fritt til å skryte av både service, beliggenhet og rom. De nye reglene fra forbrukerombudet gir ikke rom for tvil mer synes jeg. De er enkle og forholde seg til og det gjør jeg. Jeg vet at det finnes bloggere som ikke gjør det men det bruker jeg heller ikke tid på. Jeg feier for min dør ♥

Da jeg kom inn på hotellrommet så trodde jeg at jeg var var på et spahotell. Badekåper og tøfler på rommet, og nydelige liggestoler for relax. Badet var enormt stort og det luktet akkurat slik det gjør på et spa. Skuldrene senket seg og jeg kunne slappe av. 

Hva jeg gjør i Tromsø og hvem jeg er sammen med tenker jeg må være lov å holde for seg selv. Det er ikke alltid slik at livet til mine nærmeste føles komfortabelt å legge ut på bloggen. Selv om jeg deler mitt liv betyr ikke det at de som er nære meg også skal gjøre det. Så det respekterer jeg. Det bør også dere gjøre. Det er litt jobb her oppe og litt privat. Så får dere bare følge med videre utover sommeren. 

I natt våknet jeg klokken halv ett av solstråler som presset seg gjennom gardinene. Jeg måtte jo åpne opp og ligge å se på dette fantastiske synet helt til jeg sovnet igjen. For en by altså. Flyet opp brukte litt mer enn en og en halv time opp. Det er billige billetter hit om du bestiller tidsnok og hotellet jeg bor på er utrolig fint. Perfekt reise for en helgetur med venninner eller kjæreste. 

I dag skal jeg ut å smake på noen av kakene byen har å by på haha. Jeg klarer meg bare ikke uten ♥

Forresten så kommer oppskriftene på unicorn kakene i ettermiddag her på bloggen så følg med!

Gode klemmer fra Tromsø ♥

  

SOMMERSALGET er i gang! Få 60% rabatt!

Annonse

WOW, det er sommersalg på favorittbutikken min. Rabatter opp til 60% på supre barneklær. 

Helt siden første gang jeg bestilte fra nettbutikken Kids Brandstore har jeg vært fan. Og jeg elsker når butikker med merkeklær har såpass store rabatter, for da kan man spare MYE!

Og det som er sikkert er at barna vokser og kommer i større størrelser, derfor gjør det ikke noe om det kanskje er litt stort nå. Det vil passe til vinteren eller neste år. 

Min erfaring er at både Gant og Ralph Lauren er litt små i størrelsene så der går jeg ofte opp en størrelse når jeg kjøper til barna. 

Her er noen av mine favoritter til guttene:Skjorte Ralph Lauren  //  T-shirt Gant  //  Badeshorts Gant  //  Genser Gant

 

Her er noen av favorittene til jente: Gul Cardigan  //  Pink Denim //  Bikini //  Ralph Lauren legging

Jeg er helt sikker på at Annika vil elske den rosa treningstightsen. 

Det er faktisk ikke lenge igjen før hun og jeg er i samme størrelse. Herlighet tiden flyr altså. Da kan vi dele på masse klær gitt haha. Og da tenker jeg ikke på vanlige klær men mer treningsklær :P

Kids Brandstore har i alle fall rukket å bli en favoritt her i huset og nå er det STORE rabatter så det er verdt turen innom. 
 

På reisefot!

Hei dere flotte mennesker!

For en dag det har vært i dag. Noen ganger må jeg bare klype meg selv i armen fordi ting som skjer i livet mitt akkurat nå faktisk føles helt uvirkelig. Det er helt vanvittig crazy dager og jeg prøver så godt jeg kan å sjonglere det å dele ting med dere, med det å holde ting for meg selv.

Noen ting kan jeg bare ikke røpe enda.

Derfor er det utrolig godt at jeg har noen få gode venninner som jeg kan snakke med for øyeblikket. Og jeg tror noen av dem er nokså lei av å høre hvor happy jeg er for akkurat denne ene tingen haha. Det fine er at de unner meg alt godt og heier veldig på meg. Det er jo jenter jeg har kjent siden jeg bodde i Mosjøen. Noen av dem startet jeg i 1. Klasse med og har jeg nære meg enda. Det føles trygt og godt.

Jeg føler virkelig at det er min tur å ha det litt bra nå skjønner dere og det virker som om dere som følger bloggen min også mener det. Jeg har jo åpen snap og der kommuniserer jeg med de fleste daglig. Det er mange som ikek skjønner at jeg har snapen min åpen ettersom det kommer mye rart inn der også, men da jeg begynte å blogge så var min største styrke nærheten til dere som følger meg. Det vil jeg ikke slutte med og derfor er snapen min åpen. Dere skal, når dere trenger bakeråd eller andre svar kunne kontakte med med et tastetrykk.

Det er dere som gjør bloggen verdt å skrive. Hvis den kommunikasjonslinjen blir brutt så funker ikke jeg mer. For da mister jeg kontakten med dere og er nærheten borte.

Den siste uken har jeg fått utrolig mange morsomme og rare spørsmål på snap og blog og jeg skal lage et eget innlegg om spørsmål og svar. Ettersom jeg vurderer å skrive under ?Vær varsom plakaten? så blir jeg nok ikke å ta opp tema som hva jeg spiser eller andre spørsmål om kroppen min.

Da jeg var liten var jeg veldig tynn. Jeg er det fortsatt den dag i dag. Jeg har aldri hatt store pupper eller fått noe særlig oppmerksomhet for mitt utseende. Jeg har alltid vært en jente som har fått oppmerksomhet for min humor eller mitt pågangsmot. Derfor er nytt for meg at så mange av dere som følger meg faktisk kun spør spørsmål om mitt utseende. Det er ikke noe jeg er vandt til og noen ganger føles det rart.Jeg er veldig glad om dagen.

Det skyldes nok at jeg har begynt å prioritere annerledes i livet mitt. Jeg har begynt å sette meg selv først. Selvsagt er barna viktige og de kommer nok til tider også foran men men for at jeg skal kunne fungere i hverdagen så må jeg sove nok, spise bra og regelmessig, trene og ha gode rutiner mht barna. Dette har virkelig vært noe jeg har fokuset mye på siste 5-6 måneder.

Jeg har gjort den jobben som skal til for at vi skal få et bedre liv. Jeg har lagt bort forstyrrelser i livet mitt som feks det å date og jeg har blitt lykkelig som singel alenemamma.

Jeg tror mye av styrken min kommer pga dette. Mange spør hvorfor jeg er så glad? Jeg tror det er fordi jeg ser at med riktig prioriteringer så blir jobben gjort. Da får jeg en god følelse og møter neste dag med et smil.

Dessuten har jeg dratt i land noen store avtaler for 2018 og høst 2017 som jeg er dritstolt av så jeg smiler nok litt ekstra pga det.

Nå er jeg altså på vei til Tromsø. Hva jeg skal gjøre der er hemmelig :P Kanskje dere som følger meg på snap vil finne ut av det.

Mange har spurt meg hvor jeg har kjøpt reiseveskene mine? De er fra Strømmen Storsenter. Jeg ELSKER det senteret. Like mye som Sandvika, Storo og Jessheim altså men Strømmen er jo ?mitt? senter. Jeg tror det er i 1. Etg at det ligger en veskebutikk og der kjøpte jeg altså disse.

Blusen har jeg kjøpt på Zara og har blitt en stor favoritt. Zara er jo en butikk man bare må digge. Selv om klesstørrelsene er helt på jordet så har de mye fint til oss som er litt små.

Nå gleder jeg meg bare til å lande i Tromsø og sjekke inn på Radisson Blu. Er så spent på om jeg får et fint rom! Så krysser jeg fingrene for litt sol sent i kveld slik at jeg får tatt noen bilder oppe på fjellet. Jeg har hørt rykter om at fjellheisen går nokså sent og jeg akter å få litt utsikt mens jeg er der oppe.

Møter du meg i Tromsø så er det bare å si hei altså. Det er bare hyggelig!

Masse love herfra og takk igjen for alle nydelige meldinger dere sender!Foto: Anette Eilertsen

 

Love Manuela ♡

Reklame

God tirsdag morgen dere!

Nå har jeg vært våken siden klokken seks gitt. Vi skal bake en god del i dag og alt skal filmes :O Det er strålende vær ute og jeg skulle faktisk i dag helle ha ligget på stranda ved Glomma men jobben går først. Som jeg sa i dag på snap. Når du setter deg noen mål i livet så må du også ofre noe for å komme dit. I år ofrer jeg både ferie og egentid for å gjøre en jobb jeg har bestemt meg for å realisere.

Men dagens innlegg skal ikke handle om meg. Det er en annen dame jeg har lyst til å snakke litt om:

Manuela♡

Forrige uke var Manuela på snapchaten til mammabanden og jeg tror ikke jeg har grått så mye av noen på lenge. Manuela fortalte historien sin. Om veien fra faren og til Norge, om et ekteskap som havarerte og til å finne kjærligheten igjen. Med 5 barn og en mann som hadde fått slag sto hun i en forferdelig vanskelig situasjon og begynte å blogge.

Hun hørte på den indre stemmen sin som kalles "whisper". Hun sa også ofte på snap: Listen to your whisper. 

Altså jeg gråt og gråt haha. Og Manuela er et helt utrolig nydelig menneske så vi snakket litt sammen på facebook etter det. 

Det er mange likhetstrekk i Manuela og min historie. Det er nok det som gjør at jeg ble så rørt. Uten å gå for mye inn på det så har vi vel begge hatt noen i livet vårt som prøvde å kontrollere oss til vanvidd. Poenget er ikke alt det triste mennesker opplever i sitt liv, men hva du selv gjør for å få en forandring. Og når du har over 1.2 millioner følgere på Instagram så har du virkelig gjort en bra jobb tenker jeg. 

jeg fortalte Manuela at jeg måtte ha boken hennes og skulle ut å kjøpe den samme dag, men det fikk jeg ikke lov til haha. 4 dager senere lå den i posten! 

Takk for boken Manuela ♡

Jeg må nesten le litt for Manuela har sagt mange ganger før og sa det igjen forrige uke at hun mente jeg burde skrive en bok om min historie, eller en roman. Det har jeg også gått og tenkt på å gjøre. Og i forrige uke var det noen som faktisk spurte om jeg ville skrive en kjærlighetsroman. 

Det var jo utrolig gøy å få en slik henvendelse, men akkurat nå har jeg fått så mange prosjekter som skal fullføres, at å skrive en kjærlighetsbok eller en bok om mitt liv, ikke passer inn i hverdagen. Ting går ikke opp om jeg sier ja til enda et prosjekt. Det som er viktig det neste året er mine barn og vår felles drøm. Etter det får jeg se om det blir tid til å ta seg 3 måneder fri for å skrive :P 

Men jeg vet at mange av dere savner de dype og tankefulle innleggene. Og det skal jeg gjøre noe med i sommer :P

Manuela snakker ofte om passion. 

Vår felles passion er jo baking, men vi har også passion for våre barn og vi tror på Gud. Manuela har fem barn og har nok hatt en nokså travel hverdag de siste 20 årene. Mens jeg med mine 4 enda er i fasen hvor de er både i barnehage og skole så har barna hennes blitt litt større. 

Da jeg begynte å bla i boken jeg fikk skjønte jeg nokså fort hvorfor hun har suksess. Den ene nydelige oppskriften kommer etter den andre. OG jeg har bakt litt i mitt liv til å si at oppskriftene er bra. Jeg fant ikke en oppskrift som jeg stusset på eller hvor jeg så det var noe jeg kanskje hadde gjort annerledes. Så sammenlignet med bøker Manuela har gitt ut før så må jeg si denne topper alt. 

Jeg fikk den på engelsk. Manuela mener jeg bør begynne å blogge på engelsk også haha. Fritidsproblemer kommer jeg i alle fall ikke til å ha om jeg skal gjøre det moahahaha. Kanskje hun sendte meg boken på engelsk for å gi meg et spark bak? :P

Boken er i allefall propp full av gode oppskrifter og vakre bilder. Akkurat slik vi kjenner Manuela ♡

Boken kan du kjøpe via denne linken. 

Må bare si som Manuela sier: Follow your heart and passion♡

Ønsker dere en finfin mandag! Ikke glem at jeg baker på snap i dag: annebrith.no

 

En fantastisk familiefilm!

Annonse


Forrige uke var jeg så heldig å få og se filmen "Despicable Me 3" eller som vi på norsk kaller Grusomme meg 3. 

Her hjemme har vi vært store fans av begge de første filmene og vi har filmene på nokså ofte i helger eller på gråværsdager. Både Christian på 5 år og Sven på 14 år liker å se på dem. 

I Grusomme meg 3 forsøker Gru å sjonglere familieliv med livet som superagent. Det byr på nokså mange utfordringer vi som voksne kan kjenne oss igjen i. Når Gru ikke klarer å fange Balthazar Bratt når han stjeler verdens største rosa diamant så mister han jobben.

Dette går hardt inn på datteren Agnes som selger alt hun har av leker fordi hun tror faren ikke har så mye penger. En utrolig rørende og fint øyeblikk i filmen. Agnes selger også sin enhjørning som hun elsker så høyt. 

Plutselig en dag dukker hans ukjente tvillingbror opp og eventyret er i gang. 


Tvillingbroren Dru er alt Gru ikke er og vi blir tatt med inn i en verden full av luksus, fantastiske biler og ting både voksne og barn drømmer om. Dru´s hjem er et palass og jentene og Lucy koser seg mens de to tvillingbrødrene "bonder".

Men hemmeligheten bak rikdommen til Dru er nokså spesiell og det er når han forteller Gru om faren ting skjer. 

Det er så utrolig mange fine, skumle, spennende og hysterisk morsomme øyeblikk i filmen. Du klarer nok ikke å se filmen uten å le hysterisk. Det er utrolig bra musikk i filmen også og jeg vedder på at du som jeg blir i godt humør av den.  

At Agnes ønsker seg en levende enhjørning og jakter på denne mens Gru og Dru er ute på eventyr gjør filmen utrolig levende og fengende.

Vil Agnes finne enhjørningen hun så sårt drømmer om? 

Det er mange lærdommer i denne filmen og det er nok noe jeg som mamma liker aller best med filmer som dette. Tørre å drømme, tørre å være annerledes og tørre å åpne hjertet sitt. Det er så viktige budskap som også i denne filmen flettes inn på lekent og lærerikt vis.

Filmen har premiere kommende fredag. 

Da jeg satt og så filmen fikk jeg ideer til å lage kaker i "enhjørningsstil" Regnbuefarget kake, makroner som enhjørninger og mulig noen cookies og cupcakes. Det skal jeg begynne med nå og jeg skal dele bakingen med dere på snapchat i morgen og onsdag, så følg med på mystory: annebrith.no.

Enhjørninger er jo mer populært enn aldri før så jeg tror disse kakene vil slå an! På torsdag kommer alle oppskriftene samlet i et innlegg så følg med da også :) 

Filmen Grusomme meg 3 anbefales på det varmeste. Både til små barn og de som er litt eldre. Aldersgrensen er satt til 6 år men Christian på 5 skal få lov til å se den av meg. Han har virkelig begynt å skjønne humor og ironi, noe denne filmen er fullspekket av så jeg tror han vil glede seg like mye over filmen som jeg. 

 

Les mer om filmen her

 

Sommerfrisk bakst med mango og bringebær


Åååå herlig mandag dere! Selv om det regner ute så er jeg så happy om dagen ❤

Gleder meg vilt til jeg skal besøke min mamma og pappa i neste uke og så skal jeg plutselig opp til Tromsø av alle steder denne uken ❤

Det er utrolig lenge siden jeg har vært i Tromsø så har du noen anbefalinger på butikker eller ting jeg MÅ få med meg så legg igjen en kommentar her. Eneste jeg har meldt ifra om er at jeg så gjerne vil se midnattsolen fra et fint sted, så jeg håper og krysser fingre for sol. 

Det er nokså mange fremtidige planer som legges om dagen skal jeg si dere ❤

Barna har reist på ferie og mange av dere har spurt meg om jeg kan være så snill å svare på hvorfor jeg mener jeg står alene i det med feriekabalen. Jeg lover å skrive et helt eget innlegg som svar på innlegget: Stakkars norske foreldre. Innlegget utløste en storm av kritikk og delte meninger. VI er mange som tenker likt men også mange som ikke liker det jeg mener. Og det er lov. Mer om det senere. 

I morgen er det fullt kaos her hjemme med fotoshoot og baking på dagtid og filming til siste del av Bloggerne på kvelden. Jeg gleder meg veldig. SÅ er det Tromsø på onsdag. Men mer om det også siden ❤ 

Nå til noen veldig digge boller jeg laget for en stund siden. Jeg har kjevlet hver bolle flat og fylt dem med mangosaus fra Diplom-Is og tørkede bringebær fra samme leverandør. Så brettet jeg dem som en pung om dere skjønner? 

Hvis dere klikker dere inn på innlegget: Franske boller med Nugatti så finner dere bilder av dem før steking.

BOLLER MED MANGO OG BRINGEBÆR

 • 600 g Møllerens hvetemel
 • 75 g sukker fra Dansukker
 • 1 ts Maldonsalt
 • 1 egg fra Prior
 • 3 dl Tine melk
 • 1 pk fersk gjær
 • 75 g Tine smør i terninger
 • Mangosaus og tørkede bringebær fra Diplom-Is som fyll

Varm melken litt opp. Den skal ikke være varmere enn 37 grader. 

Ha i egget og rør dette sammen.

Ha mel, sukker, salt og gjær i bollen. Gjæra smuldrer jeg i til sist etter jeg har hatt det andre i bollen.

Hell så melkeblandingen over. 

Smøret holdes til side. 

Elt deigen i 10-15 minutter med en eltekrok. Ha til slutt i smøret og la det hele elte ytterligere 5-10 minutter. 

Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve seg i 1 time.

Del deigen i emner. Jeg delte min i 12 emner a 100 g. Vil du ha litt mindre boller veier du dem til 80 g. 

Rull ut boller og la dem stå i 5 minutter. 

Kjevle hver bolle flat og ha neon bringebær på og hell over litt mangosaus. Brett lappen sammen til en liten pung og legg den i en muffinsform. Jeg brukte store muffinsformer fra Wilton. 

La disse heve seg doble. Dette tok kun 30 minutter hos meg da mitt kjøkken var nokså varmt. Men det kan ta opp til 1 time.

Pensle med egg. 

Stek bollene midt i ovnen på 225 grader varmluft i 10-15 minutter. Pass på! 

Hos meg var de ferdige etter 13 minutter. Steker du på over og undervarme så er de nok ferdige etter 14-15 minutter. 

Jeg har nevnt merkene jeg har brukt her i dag fordi mange spør. Dette er ikke noe jeg gjør hele tiden og det er heller ikke noen av disse produktene som er sponset. Dette er det jeg brukte da disse ble laget. 

Det ble en veldig god og syrlig smak av dette og med den søte deigen ble det ekstra godt. Anbefales!

Håper dere får en finfin mandag. 

Selv skal jeg ut å hente en bakebok som akkurat kom i posten! Elsker virkelig forfatteren av boken og skal fortelle dere om hva hun sa sist uke som rørte meg til tårer ❤ For en dame!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no
 

Stakkars norske foreldre
Ferien går ikke opp for mamma Eirin, leser jeg i innlegget: Vi er i gang med årets feriekabal. Hun har klump i magen hvert år når ferien begynner. 

Jeg har sett innlegget blitt delt massivt på facebook og jeg undres:

Hvorfor kjenner ikke jeg på dette? Hvorfor har ikke jeg klump i magen når ferien kommer?

Jeg er jo tross alt alene og har ikke slik som Eirin en mann å dele "feriebyrden" med. 

Hvorfor går vi ikke i tog og protesterer, spør hun.

Jeg skal fortelle deg hvorfor vi ikke går i tog jeg. 

Vi har noe i Norge som heter SFO. Og jeg leser med forundring at barna hennes ikke trives her så derfor kommer familien i problemer. Uffda. Nei, da blir det jo en vanskelig sak. Når man ikke kan benytte det tilbudet som faktisk er skapt for å løse utfordringer vi får, når vi alle jobber og kun har 5 uker ferie. 

Jeg kjenner jeg blir helt matt av akkurat dette. Jeg leste artikkelen og tenkte. Dette blir for dumt.

SFO gjør så godt de kan med de ressursene de har blitt tildelt, skriver hun i innlegget sitt. Snakk om å sette kidsa på pidestaller altså. Nei, det er vel det at barna ikke blir nok aktivisert som gjør at SFO er for dårlig? Ikke vet jeg men jeg kjente meg ikke igjen i den artikkelen. Og mange av mødrene jeg har snakket med etter å ha lest artikkelen kjente seg heller ikke igjen i beskrivelsen av det "dårlige" SFO-tilbudet. 

Dette er igjen, mener jeg, et resultat at vi overaktiviserer barna i deres hverdag. Barna og vi har blitt altfor kravstore i hva hverdagen og alt rundt oss skal "tilby" oss. Barna kan sikkert ikke "kjede" seg mer da og da, når noe blir kjedelig så vil de ikke være på SFO. 

Ikke kritiser skolesystemet og be om heldagsskole. Ta heller å se på deg selv og hvilke krav du faktisk setter for barna dine. 

Gå i protesttog i kommunen og krev et bedre SFO tilbud, eller kanskje ta telefonen og gå i samtaler med SFO og finn ut hvorfor barna ikke vil på SFO. 

Så en annen ting. Barna har 13 uker ferie. Voksne 5. Det betyr at med 2 voksne har familier med to voksne i hus faktisk 10 uker ferie. Så om det skulle være så ille på SFO da må man jo bare dele ferien da, på foreldrene. For det er jo vi som har skapt disse barna og vi må ta ansvaret for dem. Men, nei det har noen ikke tenkt på. Merkelige greier. 

Når man setter barn på denne jorden må man prioritere. Man kan faktisk ikke få alt. Men det skjønner jeg er noen foreldre som ikke er enige i. Ingen barn har vondt av noen ekstra uker på SFO, ei noen uker et sted hvor de ikke liker å være. 

Hvis jeg virkelig skulle gi samfunnet ansvaret for å løse alle mine utfordringer som alenemor til 4 barn så hadde jeg hatt mange protesttog å gå i altså. 

Det eneste argumentet for at skoleferien kunne vært kortere er at barna burde lære mer. Hadde du brukt det som argument så kunne jeg vært enig i at sommerferien kunne vært kortere. Men ikke klag på SFO. Ta heller en prat med barna. 

God sommerferie, med eller uten SFO!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no
 

Ferie og skolefri!
Husker dere at jeg fortalte dere at jeg gikk og holdt på en hemmelighet?

Det var helt forferdelig i forrige uke da jeg skulle prøve å holde dette for meg for barna. Men jeg kunne jo ikke si noe, for da hadde overraskelsen blitt ødelagt. Jeg snappet en morgen at "hemmeligheten" holdt på å ta livet av meg og det er faktisk sant. 

Hemmeligheten var knyttet til avslutningen til Annika og hva vi foreldrene hadde forberedt. 

Første gruppe ut på foreldreunderholdningen var synkronsvømmere. En hel gjeng med pappaer serverte et forrykende show. Så kom det en hel gjeng med cheerleadere på scenen. 

Og jepp, du gjetter det kanskje? Deriblant var jeg. 

I øvelsene vi hadde i ukene før holdt jeg seriøst på å brekke nakken. Vi skulle slå hjul og jeg trodde jeg var supersprek og slo hjul uten å varme særlig opp. Det var ikke så lurt haha. Men etter mange kvelder satt øvelsen og overlevde jeg min debut som flyer. 

Annika holdt på å dø kunne jeg se fra scenen og jeg lo så jeg grein. 

Jeg kan i respekt av alle andre foreldre ikke publisere noen bilder fra vår opptreden men jeg tenker at dere kan forestille dere hvordan vi så ut?

På bildet over ser dere kanskje også at jeg har sort topp under. Vi stilte i sort og det passet jo absolutt ikke med kjolen min og Annika bemerket det flere ganger at hun synes det var rart at jeg hadde en sort topp under haha. Men vi ble enige om å vrenge av oss kjolene så fort musikken startet og det ble et show jeg aldri kommer til å glemme. 

Jeg fikk en del negative meldinger fra noen som følger meg på snap fra den siste perioden. Jeg tror det er fordi dere har sett at jeg har gjort utrolig mye og tatt meg lite tid til hvile. Ja, jeg har kjørt meg selv hardt i det siste men det har ikke vært pga jobb. Det var altså fordi vi øvde til avslutningen og med alle andre avslutninger i juni måned så har det blitt i overkant mye. Jeg vil også faktisk bare si at dere som mener jeg gjør mye må huske på at jeg har levd store deler av mitt voksne liv i Nederland. 

I Nederland er det en helt annen kultur når det kommer til jobb. Der jobber man minst 60 t i uka og sutrer ikke over det. Mentaliteten der er mye mer en "fightersmentalitet" og man har mye færre "goder" der enn det vi har i Norge. Når jeg som ung voksen da kom til Nederland og jobbet på samme måte som det de gjorde der så er det kanskje ikke så rart at jeg fremdeles ser på en jobbuke på 60 t som normalt. 

Jeg tenker alle skal få lov til å vurdere selv hva som er best for seg. Jeg tror ikke jeg er en dårligere mor fordi jeg ønsker å drive et eget firma og jobber for å nå mine mål. 

Nå har altså startskuddet gått for ferie og jeg gleder meg faktisk vilt til å ta fatt på 3 uker uten kids. Herregud det skal bli deilig!

Hva jeg skal gjøre?

Jo, jeg har signert en del kontrakter for 2018 og skal derfor jobbe i hele ferien!

JIPPIIIIII ❤ 

7 lykkelige år!
I dag er det akkurat 7 år siden vi flyttet. 

Et kapittel i livet ble lagt bak oss og fremtiden lå lysere foran oss enn på lenge. 

7 lykkelige år. 

Jeg tok et valg og sto i det. Jeg bestemte meg, tross alle andre meninger. Min mening var den eneste jeg bestemte meg for å holde fast ved og det har jeg gjort i 7 år nå. 

Sørumsand var stedet vi bestemte oss for å bosette oss på og sommeren ble fylt med spenning og glede. Akkurat slik denne sommeren skal fylles. 

Du gleder deg til et nytt år, ny klasse, ny skole og nytt lag på cheerleadingen. 

Nå skal du legge bak deg alle disse årene slik jeg gjorde det for 7 år siden. Du skal aldri glemme disse 7 årenen men du skal minnes, ta vare på de gode øyeblikkene inni hjertet ditt og alt det vonde du har opplevd vil også en dag finne plass. Det er slik livet er. 

Du skal lære av alt du har opplevd og du skal se tilbake på den fantastiske fremgangen du har hatt. 

Kapittelet barneskolen er nå over. Og i livets bok slår du om en ny side som er blank og uskrevet. 

Du bestemmer. 

Nå mer enn før. 

Om 7 år har du tredd godt inn i de voksnes verden og tatt mange tøffe valg. Det starter nå. 

Jeg husker den aller første dagen din på skolen. Det lyse håret ditt var flettet og du trippet forsiktig opp til tavlen for å ringe rundt ditt eget navn. 

Du og jeg tok fatt på en vei den dagen. Sammen. Mamma og Annika. 

Og det har vært slik i 7 år nå. Hver eneste dag, du og jeg. 

7 lykkelige år. 

At du skulle vise deg å ha et så vanvittig talent for turning hadde jeg aldri trodd. Du var jo best i fotball du. Men langsomt vokste du til og bestemte deg for å satse på cheerleading. I dag klarer du å ta en araber, flikk hel skru. Jeg er målløs. 

Jeg ser mye av meg selv i deg. Du er direkte, ærlig og usedvanlig målrettet. Men vi to kan ikke sammenlignes. Jeg står i skyggen av deg når det kommer til å sette seg mål. Slik har du vært fra du startet på skolen. 

Du skulle klare det du ikke klarte. 

Det aller beste med deg er at du har klart å forstå at det ikke er et talent du har, men at du klarer å jobbe deg bedre. Det tok ikke mange årene før du skjønte det. Særlig i noen fag. Du kom hjem en dag og sa at jo mer du øvde på matteoppgavene jo bedre ble du og du måtte øve mer enn andre. 

Den som gir seg er en dritt, sa du. 

Vi fikk en fin hverdag igjen. Her på Sørumsand. Det ble ro, vi fikk rutiner og vi fikk fokus på det viktige i livet: Kjærlighet og nærhet til hverandre. 

7 lykkelige år.

En dag i 2. eller 3. klasse sto du på badet og så deg i speilet. Det var da jeg skjønte at du kom til å gjøre det bra. Du sto og så på deg selv i speilet og sa: Du klarer dette. Du er best. Ikke hør på de andre. 

Det er ord jeg alltid har fortalt deg og jeg vet du bærer de inni deg. Du må ha troen på deg selv om du skal komme noen steder i verden. Og du har den indre troen. Du har en passion. Du har viljestyrke. 

Jeg husker godt da du falt av hesten og mistet noen negler på tærne dine. Dette var rett før du skulle ha en "mesternes mester" konkurranse på skolen. Du kom hjem og så på meg og sa: Hvor mange dager tar det før jeg blir frisk igjen? 

Det var ikke snakk om at du ikke skulle delta. To dager etterpå stilte du opp og vi tapet både tå og fot så godt vi kunne og du slo dem alle. Det var ikke fysikken din som gjorde utslaget men det var ren viljestyrke og tro på deg selv. 

7 lykkelige år.

Du har gått fra å være en morsom og litt vimsete frøken til å bli en reflektert, målbevisst og latterfull tenåringsjente. En jente med omsorg både for dyr og mennesker. Særdeles opptatt av urettferdighet og likestilling. Og når jeg tenker på hvor vi var for 7 år siden og ser gleden og motivasjonen du har i dag så er jeg stolt. 

Stolt av at jeg tok et valg, stolt av at jeg ikke hørte på noen andre og stolt av at jeg har stått alene i dette.

For i 7 år har jeg både vært mamma og pappa. Og jeg har gjort det med glede og kjærlighet. 

Det har vært:

7 lykkelige år!

I kveld skal vi feire deg og alle på trinnet. 

Hva har skjedd de siste 7 årene? 

Du lærte å lese og regne. Du lærte å bry deg om andre og dele. Du reiste på hytteturer og på leirskole. Du glemte bøker og matpakker. Du bakte boller og kokte suppe. Du gråt og du lo. Du slo deg og falt , men reiste deg opp igjen. Du fikk alt riktig og du fikk noe riktig. Du gjorde lekser og glemte noen lekser. Du ble venner og uvenner og så venner igjen. Du fikk noen venner og mistet noen. Du trøstet og ble trøstet. Du ble kjent med nye elever og måtte vinke andre farvel. Du kom tidsnok til skolen men også for sent. Du lærte noe nytt og fant ut at du allerede kunne mye. Du fikk selvtillit og troen på deg selv. Du lærte hva som var riktig og hva som var galt. Du ble kjent med samvittigheten din og fant din indre kriger. Du lærte å tilgi og glemme. Du lærte å se andre og la andre skinne. 

7 lykkelige år.

Jeg er stolt av deg og meg. 

Dette klarte vi!

Og sammen skal vi klare de 7 neste!

 

 

 


 

Det er så typisk norsk!Fra høsten av går disse to på ungdomsskolen. 

Sven og Annika. 

Min rolle som mamma er å sørge for at de får et så godt grunnlag som mulig de neste årene på flere områder, slik at de kan velge å studere akkurat det de ønsker. 

Jeg som mamma vil at de skal gjøre det bra på skolen slik at de når de målene de har satt seg. Jeg vet at begge disse barna har mulighet til å gjøre det bra. Det har de vist allerede på barneskolen. 

Her hjemme belønnes seksere på karakterkortet med kr. 1000.-

Hver prøve i løpet av skoleåret som har full uttelling, altså alt riktig får de kr. 100.-

De får ikke noe om de får en femmer eller en toer. 

Betyr dette at jeg som mor mener at man er tapere om man får en femmer eller en toer? NEI! 

I Norge i dag skal alle være vinnere. La meg si noe veldig klart: Det stemmer ikke i det virkelige liv. Alle kan ikke vinne hver gang og det skjer heller ikke, man vi har alle noe vi kan vinne med. Der er det en stor forskjell. DET må vi tørre å lære våre barn. 

Alle skal delta, alle skal få premier, ingen skal ta tid eller konkurrere før de har nådd en viss alder osv. Dette gjør vi fordi vi ikke vil at barn skal føle seg skuffet, møte motgang i tidlig alder og vi skal for all del ikke differensiere i sport mens de er små. 

Alle skal hele tiden være vinnere. Også når de taper. 

I livet vinner du noen ganger og så taper du noen ganger. Taper du så betyr ikke det at du er en dårligere person. Det har nesten blitt litt sånn at vi skal ikke si at noen tapte. En taper har blitt som et slags skjellsord. Som om man er taper resten av livet. 

Men hvordan du føler deg som person defineres ikke av en tapt kamp! Eller en dårlig prøve. 

Det skal være gjevt å få en sekser. Den skal henge høyt og den skal du fanden meg ha jobbet for. Skikkelig hardt også. Alle klarer å få en sekser i et eller annet fag om de virkelig vil ila 3 skoleår på ungdomsskolen. Det er jeg overbevist om. 

Om du er uenig med meg i det så la oss ta den diskusjonen, men ikke bli forbanna på meg fordi jeg belønner mine barn med penger når de får seksere. Jeg gjør det jeg føler er best for mine barn så gjør du det du føler blir best for dine. 

Er det urettferdig at barna ikke får 800.- for en femmer, noe mindre for en firer osv? Ja, kanskje det ER urettferdig? Men livet som voksen er også urettferdig. Det er ikke slik at alle selgerene i en bedrift vinner hver uke. Det blir ikke gitt priser til alle. Det er slik det er, og selv om vi mener det er urettferdig så betyr ikke det at de som ikke rekker helt opp ikke er bra nok. 

Når barn aldri møter motgang, eller må kjempe for ting så får de sjokk når de trer inn i voksenlivet. De har blitt så beskyttet av oss voksne at de faktisk ikke skjønner hva som skjer. Det er vondt å se at barna blir skuffet og selvsagt er den letteste løsningen => fix it. Og hvordan fikser vi det lettest mulig? 

Alle får den samme belønningen uansett innsats og resultat. 

For meg føles det helt feil og jeg har valgt å være litt unorsk. Betale for gode karakterer. 

Så også neste år, når disse to starter i nye klasser blir det slik. Selv om mange kan være uenige, og jeg vet ikke dette fungerer for alle, men for oss har det gjort det og det er nok for meg. 

Ha en nydelig dag i solen!

Slik samler vi minnene våre:


God fredag folkens ❤

Denne uken har vært en av de mest fantastiske ukene jeg har hatt på lenge. Den har vært fylt med masse spennende, og mange fine møter. 

Møter og klemmer ❤

Ja, i motsetning til Seinfeld så er jeg en klemmer. Jeg klemmer mye på mennesker rundt meg. Og jeg synes vi generelt er for lite rause med klemmene. Men igjen Jerry Seinfeld beviste jo forrige uke at ikke alle liker å klemme på folk man ikke kjenner godt haha. Synes det hele var litt flaut jeg da, men det er min mening. Herregud mann, gi jenta en klem liksom. 

Men nok om det. 

Det ble mange klemmer i går kveld da. Hele gjengen fra Nettavisen var samlet og jeg fikk møte alle de nye profilene. Det gleder mitt ❤ å se at så mange fra Paradise Hotel faktisk klamrer seg fast på topplisten. Når man har jobbet i denne bransjen i flere år, så blir man mer opptatt av å prestere over tid. Det viktigste er ikke den blogglisten, men hvordan bloggen utvikler seg. Hvordan man vokser generelt på sosiale medier og hvordan man utvikler seg på de forskjellige flatene. 

Jeg har forandret layout og teknisk løsning to ganger i år. Jeg har også jobbet mye med min facebookside som nå har godt over 50.000 følgere. Jeg har jobbet så flittig og iherdig med den at de inne på Nettavisen har lagt merke til det. Jeg elsker tall, algoritmer, statistikker osv og i går på møtet ble vi enige om at jeg skulle ha et lite minikurs for de andre bloggerne i Nettavisen. DET synes jeg er utrolig gøy. 

Mange av dere har sett at jeg deltar i Prosjekt Fremtiden med 10. klassinger. Jeg lytter til dem og elsker at de utfordrer meg på det jeg er dårlig på. Om man ikke forandrer seg så står man også stille og det er i denne bransjen ikke bra. Så at det blir forandringer her det er helt sikkert. Men det kommer helt klart til å bli i tråd med mye av det jeg har gjort tidligere. Når gutta i 10. klasse mener at jeg er kjedelig på Instagram så lytter jeg til det. De har mye bra å komme med. 

Det er akkurat det samme som jeg lytter til det dere har å si. Så lenge det er konstruktivt. 

Tiden går så fort dere ❤

I går fikk Annika vite hvem hun skal gå 3 år på ungdomsskolen med. Sven fikk denne uken vite noen av karakterene sine i år og Espen er klar for 6. klasse. Hvor ble dette året av? Minstemann skal begynne på fotball også. De blir så store. 

Plutselig er vi midt i juni liksom.

Tiden går så utrolig fort og det er viktig å stå stille ved de fine opplevelsene. I år har jeg skrevet noen av dem ned i en liten bok som hvert barn skal få i julekalenderen sin. 

Der står gode minner skrevet ned. De fine øyeblikkene, de morsomme stundene. Den dagen da vi lo så vi nesten tisset på oss, eller da en av barna kledde seg ut og viste oss hvordan man best kunne danse. Jeg har notert dager som barna har vasket huset. Dagen Espen bakte boller til jeg kom hjem og den dagen Annika klarte araber, flikk hel skru. Jeg husker uken Sven kom hjem med 4 seksere og jeg har notert ned noen ting vi har lært underveis når ting ikke har gått på skinner. 

Man kan også komme hjem med en toer. Og da er det viktig å fortelle at man ikke kan være best i alt. Alle overlever uansett. 

Man lærer mye av å oppleve skuffelser. Alle trenger å tape en kamp eller gå glipp av en mulighet. Det er viktig lærdom slik at vi vet hvordan vi skal takle ting neste gang. 

Alle disse minnene har jeg altså samlet i små hefter. 

Og slik går dagene.

Jeg burde skrevet noen av minnene mine selv ned for herlighet denne uken har virkelig vært hysterisk. Jeg tror nok ikke dere ville trodd det om jeg fortalte det til dere hva jeg har opplevd. Men det får dere bare følge med på for alt starter allerede i august. Og jeg gleder meg ❤

God fredagsklem ❤

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.noOLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Designet sko til Flyktningehjelpen!

Reklame

Det var sterk kost vi fikk servert i går fra Flyktningehjelpen og Toms. 

Jeg kjente at jeg som mamma hadde vanskeligheter med å høre på historiene de fortalte om. Egentlig vil jeg jo vite hvordan mennesker har det, men det gjør vondt i mammahjertet å høre om barn som lider. 

Jeg fikk tårer i øynene og ble virkelig tankefull.

Hva er det jeg driver med?

Når gjorde jeg en forskjell? 

Noen ord i presentasjonen fikk mine egne tanker på vei. Vi viser for lite kjærlighet og vi bryr oss generelt for lite om hverandre. Men den eneste som kan forandre det er jeg selv. Det er hardt å høre at så mange mennesker i Kongo blir drevet på flukt og at INGEN snakker om det. 

Vet jeg virkelig hvor heldig jeg er som bor i Norge? Er jeg takknemlig nok? 

Det var sterk kost å starte dagen med. 

Heldigvis satt jeg i mine egne tanker og designet skoene så det var ingen i rommet som så at jeg hadde det vanskelig. 

Jeg fikk en ide om å pynte skoene mine i "Cheerleaderstil" 

Annika og laget vant akkurat sølv i Summer Open og NRC Tigers har fargene sølv, sort og hvitt. Det har jo stort sett gått i cheerleading i vinter føler jeg. Alt vi som familie har gjort har vært preget av akkurat dette. Vi har alle planlagt våre aktiviteter rundt cheerleadingen. 

Så jeg fant frem gullbånd, noen søte stjerner og festet et merke STAR på begge skoene. Lagde store gullsløyfer på og festet bokstavene CHEER på. 

Jeg synes de ble knallfine!

Disse to bildene over her, og nærbildene under her har jeg tatt med mitt lånekamera fra Interfoto. Jeg har skadet mitt eget Nikon og jeg må si at jeg aldri har tatt råere bilder. EVER. Kamera er et 5D Canon og det er det villeste jeg har hatt i mine hender. I går fikk jeg beskjed av min forsikring Gjensidige at jeg fikk alt igjen på forsikringen så jeg må på kamerajakt. 

Sjekk de flotte bilene da: Alt i alt ble det en fin og koselig stund i lokalene hos Flyktningehjelpen. 

Jeg møtte Marna og fikk snakket litt med Kristine Ullebø om høstens sesong av Bloggerne. Vi har visstnok begge nokså mye å grue oss til haha. Er det mulig å være så vakker? 

Jeg elsker håret til Kristine altså. Og at hun er så snill og morsom er et stort pluss. Veldig omtenksom og fin jente. 

Sara Johannesen tok alt av bilder og om du trenger en fotograf til noe så kan jeg anbefale henne på det sterkeste. Hun er helt rå på nærbilder og matbilder også synes jeg. Men generelt er hun en utrolig blid og nøye fotograf. Hun fikk tatt av meg mine gamle sko og plassert neon Toms på meg haha. 

Elsk på skoene og på Sara. 

Jeg lurer på hvor mye skoene blir solgt for?

Hva tror dere?

Jeg skal legge inn en link når de kommer for salg men du kan følge med på Lillevinkel sin nettside. Hele gjengen samlet:Tusen takk Silje for at jeg fikk komme og takk til Toms og Flyktningehjelpen for den flotte jobben dere gjør. Jeg gleder meg til å skrive mer om alle prosjektene dere gjør!

Nå skal jeg haste i et møte og i kveld SKAL jeg bake litt igjen. 

Gode klemmer dere!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

 

 

 

 

 

 

God morgen med gode nyheter!Endelig en morgen hvor jeg har tid til å spise en bedre frokost. 

De siste dagene har det vært altfor hektisk her og det har endt opp med en skive i munnen på vei ut av huset eller "late breakfast in Oslo"

Hehe sistnevnte er jo også egentlig ikke å forakte men jeg liker å være helt ferdig når jeg reiser hjemmefra. Så i dag blir det nok en rolig start. Og det er så utrolig mange gledelige nyheter som kommer.

Den første store nyheten er jo at jeg har fått så mye jobb at jeg ikke rekker å dra på ferie.

Vel, noen kan mene at det er helt forferdelig men jeg tenker at denne jobben kommer til å gi meg så utrolig mye tilbake og jeg gleder meg til å ta fatt på prosjektet. Jeg var i byen i går med Espen og vi snakket om ferien og hvor viktig det er å bruke tiden sin godt. Som selvstendig næringsdrivende har man ikke alltid mulighet til å ta seg fri. Og da må man se positivt på det at man faktisk HAR en jobb man kan gjøre. 

Så sommeren ser utrolig lys og fin ut. 

Men jeg er også så utrolig glad for den siste oppdateringen på Instagram. Takk Instagram for at dere fikset mystory slik at det ikke bare er verifiserte profiler som kan dele lenker! I LOVE IT!

Jeg hadde også et møte med Nettavisen i går. Selv om det bare varte i 10 minutter så fikk jeg snakket litt med sjefen sjæl og fikk et oppfølgingsmøte neste uke. Så nå håper jeg at det tekniske kommer på plass til sommeren!

SMOOTHIE MED JORDBÆR

 • 100 g frosne jordbær
 • 3 dl sukkerfri saft med jordbærsmak
 • 1 dl havregryn

Dette er til 1 kopp så om du vil ha mer så bør du doble oppskriften!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

PS

På lørdag skal jeg overta snappen til mammabanden. Følg mammabanden på snap davel!

 
 

Bloggerne på Tv2 til høsten!I dag har vært en av de mest hektiske dagene jeg har hatt i hele år. At jeg har klart å være tidsnok til alle møtene jeg satte opp et helt utrolig. 

Det startet med promofilming og pressebilder til Bloggerne. Jeg hadde ikke fått med meg at jeg ikke kunne ha på meg en stripete skjorte så jeg måtte bytte antrekk før vi kom i gang. Jeg visste jo at striper ikke funker på tv, men helt glemt i stresset i dag tidlig. 

Etter jeg var ferdig i sminken hos Tina var det rett på foto og video. Jeg møtte Marna og Ørjan der. Jeg har enda ikke fått sett showet hans enda, men det SKAL jeg få med meg til høsten en gang. 

Jeg hastet ut fra Tv2 til Vulkan for å treffe damene i Anti. Etter et kort møte der bar turen til Nettavisen hvor jeg fikk huket tak i "sjefen" Gaute og oppdatert han på de siste ukers forandring i planene. Jeg hadde et møte med alle selgerne slik at de fikk vite om hvilke planer som er lagt og hva som skal skje i 2018 slik at vi er synkroniserte på det som heter salg. 

Det blir ikke bare blogg fremover nemlig!

Etter møtet i Nettavisen hadde jeg og Martina et møte som dere skal få høre masse mer om neste uke og jeg gleder meg så vanvittig til å vise dere hva som skal skje neste uke. Det blir baking og masse gøy.

Da vi var ferdige var det nesten 1/2 m vann i alle gatene og regnet det nesten sidelengs. Så jeg måtte bruke altfor lang tid før jeg kom meg tilbake til Tv2 og fikk møte Espen. Vi spiste og fikk jobbet litt med et prosjekt vi skal gjøre sammen fremover. 

Rett etter dette bar det på cheerleading for å hente Annika så rett hjem for å trene. Og nå sitter jeg altså her. Jeg sitter og slapper av for første gang på mange timer. 

Men tilbake til bloggerne. 

Det er litt vanskelig å holde hemmeligheter kjenner jeg og i dag fikk jeg høre litt om hva Tv2 har likt best av det vi har filmet. Og det er alltid sånn at det du selv tror er superkjedelig eller litt kleint. DET blir med! Haha. Så nå sitter jeg her med litt angst. For noen ganger så filmer jeg bare meg selv og tenker ikke på at jeg kun har undertøy på eller akkurat har stått opp. 

Men jeg tror dere kommer til å like det, for det er ekte. Og det er meg. Og at jeg fikk være med på en ny sesong som kommer til høsten synes jeg jeg er skikkelig gøy. Nå er det så utrolig sent at det eneste jeg får tid til er å ønske dere en god natt og lage ferdig brøddeigen til grytebrødet i morgen! 

Men før jeg logger av vil jeg bare si tusen takk for alle fine meldinger dere sender meg på sms, på facebook, snap og insta. Det er så koselig å få fine tilbakemeldinger. Mange lurer på om jeg har møtt noen og det har jeg ikke gjort. Dere sier jeg stråler! Takk for det. Jeg sover veldig godt om dagen, jeg har kontroll på de fleste planene og jeg leser fine bøker. Jeg har det bare utrolig bra med meg selv om dagen. Det går i jobb, hemmelige prosjekter, barn, avslutninger og venner. Det er det tiden strekker til akkurat nå og noe mer er det ikke rom for. 

Jeg flauet meg så til de grader ut i går på parkeringsplassen på Kiwi at jeg vurderer å forbli evig singel etter det. For å si det slik, det er ikke veldig rart at jeg er singel for å si det slik. Flausen er FOR flau til å gjenfortelle her på bloggen og jeg dør av meg selv men jeg delte det med Bloggerne på video. Kremt. 

Natta herfra!

Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram  eller kommuniser med meg på snapchat: annebrith.no

Foto: Vegard Normann Tv2 

Jeg blir DESIGNER!

Reklame

Tenke seg det!

Ja, det skal bli utrolig gøy altså og jeg gleder meg veldig. Kommende onsdag skal jeg sammen med noen andre bloggere være med på et event i regi av Toms. Der skal vi "pimpe" sko som igjen skal selges.

TOMS

Siden 2015 har Flyktninghjelpen delt ut over 115,000 par TOMS sommer og vintersko til barn på flukt. I Jordan, Irak og nå nylig i Ethiopia.

Denne uken skal jeg altså dekorere ett (eller flere) par med TOMS. Disse skoene blir etterpå solgt til inntekt for Flyktninghjelpen. 

Er det ikke fantastisk? 

Jeg elsker skoene. Har hatt dem i mange år nå og minsten fikk et nytt par rett før vi dro med Ving til Maspalomas, Gran Canaria i påsken. 

Jeg har tenkt til å pimpe mine med cupcakes og noen kaker haha. Det må da bli en suksess? Jeg gleder meg skikkelig til dette og lover å ta en del bilder. 

Vel, når vi snakker om bilder så tok mitt kjære Nikon kamera kvelden i går. Det var helt forferdelig. I dag måtte jeg altså levere det inn til Interfoto og spørre hvordan i alle dager dette kan ha skjedd? Langsomt ble det bare dårligere og dårligere. De har sett på det i dag ( snakk om superservice) og mistenker fuktskade. 

Heldigvis har jeg en ekstra forsikring på det da det jo var svindyrt og Gjensidige har vært superraske og imøtekommende med å finne løsninger for meg. For jeg kan jo ikke gå en dag uten et kamera. 

Jeg har fått låne et Canon EOS 5D og tatt noen bilder allerede. Guri meg for et kanonbra kamera. Må bare takke de inne på Interfoto altså. Jeg var helt fortvilet i dag da jeg plutselig sto uten kamera. Dere vet jo ikke hvorfor det virkelig er krise for jeg har jo ikke fortalt dere hva det er jeg styrer meg om dagen. Men det er en jobb jeg bare MÅ ha kamera for å kunne gjøre og jeg kan i alle fall senke skuldrene i noen dager nå frem til torsdag. 

Denne uken er helt vill. Det er masse hemmelige prosjekter på gang og en god del avslutninger. Jeg blir svett bare ved tanken. 

De spsnnende møtene fortsetter neste uke og etter neste lørdag 24. juni skal jeg ha "ferie". Det blir 3 uker uten barna men i år blir det ikke ferie på meg. Jeg må jobbe veldig hardt for å få det ene prosjektet i boks. Det skal være ferdig i slutten av juli så jeg må bare brette opp armene og jobbe på. 

Derfor bruker jeg tiden i år uten barn på jobb. Jeg ser faktisk litt frem til det. 

Midt i juli skal hele huset pyntes til jul også. Haha jeg ser det for meg altså hihi. Jeg trenger et ekte juletre og lurer på hva naboene kommer til å si når de ser at jeg drar inn et grantre midt på sommeren? Haha. Det blir kjempegøy. 

I dag skal jeg møte "Team Bingsfoss"nfor vårt første møte. Jeg har "ansatt " 14 10. klassinger som skal være med meg på et av mine prosjekter fremover. Noen av dem skal også overta bloggen og alle mine sosiale medier kanaler i en hel dag. Men mer om det i et eget innlegg. 

I går delte jeg en rabattkode på min snap på 15% rabatt på nettsiden www.lyko.no. Rabattkoden 15anne gjelder hele nettbutikken og gjelder frem til 1. juli. Og det finnes solkremer, hårprodukter og sminke. Pluss mange andre flotte produkter. Jeg så i går på snap at Caroline Berg Eriksen også hadde fått sponset en krølltang derfra. Da hennes favoritt gjennom en lang lang tid hadde tatt kvelden. Så nettsiden er absolutt verdt en titt. 

Nå skal jeg redigere bildene til noen kaker og så få lagt ut en oppskrift til dere. 

Å ja, til dere som kjefter og smeller på snap og i kommentarfelter ellers. Noen ganger blir jeg veldig lei meg og blir litt opprørt, men for det meste motiverer det meg til å jobbe enda hardere. Om noen sier jeg er idiot og forteller meg at jeg ikke kommer til å klare noe blir jeg som oftest enda mer motivert til å vise folk at jeg skal klare det. Så takk til alle som blir forbannet. Og takk til dere som er kritiske. Uten kritiske mennesker ville verden blitt både kjedelig og stillestående. Det er kritikere som forandrer verden og forandring er bra. 

Jeg kommer ikke til å blokkere dere. Det er jeg ferdig med. Jeg blokkerer heller ikke flere ip adresser. Det gjorde jeg ofte før,men jeg har ikke lyst å b´være en blogger som skal blokkere en haug av mennesker. Jeg vil aldri kunne tilfredstille alle dere der ute uansett og sånn vil det alltid være. Så lenge verden består.

Men jeg har lyst til å dele noen ord med dere fra en vielse jeg var i for to uker siden. 

Det står skrevet i Paulus` brev til Menigheten Kol3, 12b-14:

Kle dere derfor i inderlig medfølelse og vær gode, milde, ydmyke og tålmodige, så dere bærer over med hverandre og tilgir hverandre hvis den ene har noe å bebreide den andre. Som Herren har tilgitt dere, skal dere tilgi hverandre. Og over alt dette: Kle dere i kjærlighet, som er båndet som binder sammen og som gjør fullkommen. 

Og ser vi på ordet kjærlighet og setter neste foran. Og tenker litt på nestekjærlighet, og godhet for hverandre så synes jeg vi skal begynne med oss selv. Og hvordan vi snakker til hverandre på nett. Vær gode, milde, ydmyke og tålmodige! 

Jeg skal i alle fall prøve så godt jeg kan!

God klem!


 

SUNDAYSFinnes det noe bedre enn en regnfull søndag og baking?

I dag har vi testet ut 3 nye oppskrifter og jeg har tatt 500 bilder haha. Ja, det ble i overkant mye men det var for et viktig formål.

I dag var det minstemann som sto for det meste av bakingen og de andre sto for spisingen. Av 20 boller var det 0 igjen etter 1 time haha. Oppskriften slo an i alle fall. Jeg prøvde meg på en oppskrift jeg fant på en amerikansk side. 

Mer om baking i morgen. 

De neste 2 ukene er verstingene dette året. Uker med avslutninger, filming til TV og 2 nye hemmelige prosjekter hehe. Det er så ille at jeg ikke kan si noe om dem begge. Ikke før langt utpå høsten. Jeg prøver å unngå og snappe når jeg holder på med prosjektene og det er kjempevanskelig. 

I forrige uke røpet jeg meg litt på snap men ingen som har merket det tror jeg haha.

Jeg har også trukket en vinner av Kitchenaidmaskinen. Det ble Anne Olsen. Jeg har prøvd å kontakte deg på facebook men fint om du sender meg en epost med din adresse slik at jeg kan få sendt deg maskinen. Min epost er post@annebrith.no

Maskinen er ikke sponset og derfor er verken konkurransen eller dette innlegget merket. Må bare si det for de som lurer på det. 

Ønsker dere en herlig uke. I morgen kommer en gøy nyhet her på bloggen og det kommer ila uken 2 fine oppskrifter på langpannekake til avslutning. 

God klem!

En mamma er.....I dag og i går har Christian vært hjemme fra barnehagen. Det var litt feber i går og selv om han var på bedringens vei i dag tidlig hadde han en forferdelig hoste som gjorde at jeg kansellerte alle møter i dag og ble hjemme. 

Vi har brukt noen timer under dyna og snakket litt sammen om viktige ting i livet. 

Først ville han vite når jeg skulle kjøpe flyet han ønsker seg? Ja, si det hehe. Det må du nok ønske deg lille venn. Så kom det noen tanker om at han egentlig ville ha en ny sykkel og at det i dag faktisk er bare 7 dager igjen til Kuskerudnebben åpner. 

Kuskerudnebben er utebassenget som ligger 2-3 minutter unna oss. 

Så kom praten inn på mødre og hva som gjør dem så spesielle. 

Så jeg spør:

Hva er en mamma? Kan du beskrive en mamma?

Så sier han høyt og nokså bestemt:

En mamma er en dame med mange talenter!

Hahaha jeg spurte han hvilke talenter en mamma har og da kom det:

En mamma kan bake, få barn glade når de er triste og synge rare sanger.

Vel det oppsummerer meg nokså bra. Har blitt litt synging på kamera i det siste nemlig haha. 

Håper fredagen deres blir nydelig! Så fort mini er overlevert til pappaen skal denne mammaen ut å spise med min barndomsvenninne Silja! Gleder meg!

 

Verdens beste vafler!


Da mamma var her nede for noen uker siden lagde hun vafler nokså mange av dagene. 

Hun har to oppskrifter hun bruker. En med surmelk og en som hun har hornsalt i. Dere skal få begge. 

Men i dag kommer den med surmelk. 

VERDENS BESTE VAFLER

 • 5 dl hvetemel
 • 100 g  sukker
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1/2 ts natron 
 • en klype salt
 • 2,5 dl melk
 • 2,5 dl surmelk
 • 3 egg
 • 100 gram smeltet smør

Start med å ha mel, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og natron i en bolle. 

Ha i melken og eggene. Rør til slutt inn smøret. 

La røren stå og svelle i en halvtime på kjøkkenbenken. Mammas beste tips :P 

Stek vaflene gyllenbrune og server dem gjerne med bær eller brunost! 

Hjertekjeks med sjokolade

Reklame
Oh lala! 

Dette er søte små nytelser som kan få deg til å glemme det meste av utfordringer i hverdagen. Altså en slik kjeks med sjokolade! LOVE IT!

Jeg får en del spørsmål om glutenfri bakst. Jeg er ikke veldig flink på akkurat det og jeg skal prøve fremover å ha litt fokus i hver oppskrift på hvor du kan finne et alternativ her på bloggen. For med over 1000 oppskrifter så har jeg testet ut noen allergivennlige oppskrifter. Og kan anbefale dere noen. 

Som cookies. De kan enkelt lages glutenfrie. Jeg bruker det glutenfri melet fra Toro. 

Oppskriften på en fin cookie som er glutenfri finner du via denne linken.  Bruk den oppskriften i stedet for den under her og lag dette likt. Så har du en glutenfri variant. 

KJEKS MED SJOKOLADE

 • 100 g smør
 • 100 g melis
 • 200 hvetemel
 • 1 egg
 • 1 ts vaniljesukker

Miks smør og melis hvitt. Ha i egget. Bland dette godt. 

Ha til slutt i mel og vaniljesukker. 

Kjevle deigen og stikk ut hjerter med en hjerteform ( annonselenke) 

Legg hjertene på et bakepapir og stek dem i 6-8 minutter på 180 grader varmluft. 

La dem avkjøles. 

Smelt hvit sjokolade og farg denne rosa og lilla. Eller bruk andre farger. Husk for å farge sjokolade må du ha sjokoladefarger ( annonselenke) Det nytter ikke med pastafarger. 

Ha sjokolade i formen og la dette stivne. 

Når du har laget sjokoladen så fester du den på cookiesen med litt av sjokoladen som er igjen i kjelen. 

Serveres med melk eller på et kakebord i en festlig anledning ❤

 

En hund!Det var ikke noe vanskelig valg. En hund!

Det som har vært vanskelig har vært å velge hvilken rase vi som familie skal ha.

Vi har landet på denne søtnosen! King Charles Spaniel. 

Å få hund er en lang prosess som vi er midt inne i. Man bestemmer seg ikke bare en dag for å kjøpe hund så 3 uker senere er det en hund der. 

Nei, man går litt grundigere til verks. Hva passer oss som familie? Har vi tid? Har vi plass? Hvordan skal hverdagen til denne hunden være og hvilke ting skal vi velge bort for å kunne få en hund?

I denne prosessen er det også viktig å ta seg tid. Tid til å se på hunder, treffe hundeeiere, kanskje låne en hund en uke? 

Alt dette skal vi gå gjennom steg for steg. 

Vi startet hos Olav. Og Jørn og Vegard selvsagt. 

Vi fant raskt ut at dette er en rase for oss. Man blir jo bare glad av en slik nydelig hund. Og vi bestemte oss for å finne ut om vi kunne sette oss på ventelister hos oppdrettere. For oss passer det best å få en hund på våren, slik at vi det året kan stå over sommerferie. Så da er vi i 2018 eller våren 2019. 

I mellomtiden skal vi bruke tiden godt med å låne en hund i noen helger og ha en hund i en uke eller to. 

Jeg har selv vokst opp med hunder hjemme og vet hvor fint det er for barn og voksne. Og jeg tror at en hund vil passe perfekt inn i våre fremtidsplaner. 

Dessuten synes jeg det er utrolig viktig at man tanker lenge over et slikt valg. En hund er et familiemedlem. Hunden skal være en del av familien i mange, mange år og derfor er det viktig at det snakkes mye om. Og lenge. Barna har ikke vondt av å vente et år eller to på en hund. 

Dessuten har vi en policy her hjemme at vi kun har et prosjekt gående til enhver tid. Ettersom jeg som mamma har et prosjekt som nå løper til november så er resten av tiden låst. Det er ikke rom for å gjøre annet enn det daglige samt noen ferier. Skal prosjektet bli bra må det være fokus på akkurat dette nå. 

Etter dette er det høyst sannsynlig hus som det skal fokuseres på og når det er på plass så vil det komme en hund. 

Også jeg har bare 24 t til rådighet hver dag. 

I dag er minstemann syk hjemme. Han hostet så mye at jeg rett og slett ikke klarte å levere han i barnehagen. Sammen skal vi lage noen boller tenker jeg. Boller og prinsessekake, om jeg har fløte da. 

Håper dere alle får en nydelig dag!
Har dere sett noe så vakkert?Kongen Olav har en egen Instagramprofil. 

Foto: Vegard Normann

 

Jeg sa nei til kr. 50.000.-Jeg trenger å snakke med dere litt om mitt syn på reklamer. 

I disse dager har forbrukerombudet blitt enda mer tydelig på hvordan vi bloggere skal merke ting med reklame. Det synes jeg er superflott. Jeg synes ikke vi er helt i mål enda for jeg mener at det bør holde at min header feks er merket med inneholder reklame. Så skal jeg som blogger slippe å merke hver enkelt post. 

Men med de nye reglene kommer det også tanker om hva jeg som influencer skal stå for. 

Jeg har gjort meg opp mange tanker rundt dette og jeg har kanskje ikke vært like flink til å dele dem med dere. 

Jeg reklamerer ikke for kredittkort eller for spill. Det kan jeg som mamma heller ikke stå inne for. Derfor er det ekstra beklagelig at reklamen som svirrer over min nye header innimellom viser reklamer for akkurat dette. Det kan jeg dessverre ikke gjøre noe med. Jeg har sagt ifra internt at jeg ikke vil eller kan stå for det.

Nettavisen ser på dette men det kan hende det blir værende. Så vet dere det! 

Jeg har fått tilbud om å fronte kredittkort for unge jenter og gutter. Barn som akkurat har gått inn i den voksne verden. Ja, selv om de akkurat har blitt 18 år så er de fremdeles litt barn. Dette var før min tid i Nettavisen og jeg sa umiddelbart nei. Selv om kr. 50.000.- virket fristende der og da så betyr det utrolig mye for meg hva jeg står for som blogger. Jeg kan og vil ikke være med på å "hjelpe" unge voksne inn i økonomiske utfordringer. 

Jeg vet jo etter flere år i denne bransjen at mange som leser blogger tror at vi er vandrende reklameplakater som selger oss for alt og alle, men tro meg det er noen av oss som sier nei til mange oppdrag. Rett og slett fordi vi ikke kan stå inne for produktet. Det ser ikke dere. 

Med de nye reglene på reklame blir det mye mer merking her inne. Spons eller annonselenker er ord som ikke er tillatt mer. "I samarbeid med" skal man haller ikke bruke. Det er kun reklame og annonse som er tillatt. 

Det er synd at ikke alle bloggerne holder seg til disse reglene. Men jeg føler så absolutt ikke at det er min plikt å fortelle andre hvor de bryter loven. Selv om jeg ser det daglig. Ja, jeg gjør faktisk det. De blir avregnet på det når Vixen blog Award kommer. De bloggerne som ikke holder seg til reglene vil falle gjennom og bli utestengt. Så enkelt er det. Det har vi sett tilfeller av før. 

Jeg har også fått en del spørsmål om annonselenker. Ofte er det sånn at produktene kjøper vi som bloggere selv så linker vi inn til butikker med annonselenker. Derfor vil en snap som inneholder produktet ikke være merket med ordet reklame. Fordi produktet er kjøpt selv. Men linker man på snap inn til en blogpost som inneholder annonselenker så skal disse både være merket ved lenken pluss at innlegget både skal merkes øverst i bloggposten OG på snapstoryen. Ordene som fra nå er tillatt er: Reklame og annonse. Alt skal merkes med disse ordene. 

Den siste tiden har jeg vært inne i en superkreativ prosess. Jeg har funnet flere andre inntektskilder jeg som blogger skal leve av i fremtiden. Samarbeid med andre, utvikling av konsepter osv. Disse prosjektene gleder jeg meg veldig til å fortelle dere om. 

Så håper jeg dere bærer over med litt ekstra reklame den neste perioden her på bloggen. Ting kommer rent utseendemessig også til å forandre seg litt så da vet dere også det. 

God klem herfra ❤

 

Bryllupsfin ❤

Reklame
I helgen var det altså bryllup ❤

Jeg er heldig som har en så nær venninne som Silje Pedersen som er stylist og som stiller opp med kjoler og vesker når jeg trenger det. Jeg bare ringer og hun stiller opp. Skapet hennes er fylt med søte sommerkjoler og nydelige vesker. Veldig takknemlig for det altså. For mange av dere vet jo at jeg ikke akkurat er den flinkeste når det kommer til å pynte meg haha. 

Da er det godt å ha Silje!

Jeg fikk sååå mye skryt for denne kjolen. Link finner du nederst i innlegget. 

Jeg bare: Silje, har du en kjole til det bryllupet jeg skal i. 

Silje: Jo du, jeg har flere, bare å stikke innom!

Jeg ville ha en kjole som var litt påkledd. Jeg liker ikke å være for naken. Særlig ikke ettersom dette var et bryllup med vielse på båt. 

Det regnet jo vannrett da vi gikk ombord og etterpå var det helt umulig å få noen fine bilder. Derfor var jeg så heldig å få Anette Eilertsen til å ta nye bilder i dag. 
Jeg elsker skoene fra Caroline Berg Eriksen, og etter helgen føles det som jeg har danset dem i stykker. For en kveld og for en fest!

Jeg tester for tiden også ut Grande Lips fra Sol pmu og må si at det funker. Jeg har fargen Sunset Orange og liker den veldig godt. Føler den passer meg veldig bra. På disse bildene er den litt nedtonet pga den lyse kjolen. 

Rett før bryllupet smurte jeg meg inn med Vita Liberata. Herlig å bli brun på 1, 2 3!

Silje tipset meg om at det ville være fint å ha noe form for blomster i håret. Så jeg tok like godt en liten blomst fra syrinen som står utenfor. Det ble veldig fint synes jeg selv. 

Om du ønsker å bli stylet av Silje eller få tips til garderoben din så gjør Silje dette på forespørsel. Mail henne på mail@motesilje.com

Hils henne fra meg så får du nok en god pris ;)
 

Kjole ( annonselenke) // Veske Mango // Sko Bianco CBE // Klokke og armbånd Daniel Wellington

PS Kjolen er dessverre utsolgt og lenken er inn til lignende kjoler av samme merke :) 

Kjolen kan kjøpes HER

 

Foto: Anette Eilertsen 

Kongeblå kjærlighetskjeks ❤Altså ❤

Kjærligheten er så fin dere ❤

I et bryllup passer det så fint med slike hjertekjeks og gjerne noen monogramkjeks i tillegg slik jeg lagde til Jørn & Vegard. 

Jeg prøvde å lage skriften på J og V akkurat lik invitasjonen men det er jammen ikke enkelt. For å supplere monogramkjeks som i lengden kan bli litt kjedelig så er det fint å lage noe hjerter i tillegg. 

Det heter jo egentlig cookies da. Liker å bruke det navnet på fordi kjeks blir så random om dere skjønner. Så når du skal bruke betegnelse på en bryllupsmeny så er cookies best synes jeg. 

Her er oppskriften som gir 50 slike hjertecookies. 

COOKIES

 • 500 g smør
 • 500 g melis
 • 1 vaniljestang ( frø fra) 
 • 4 egg
 • 1 kg hvetemel

Rør smør og melis hvitt og ha i frø fra en vaniljestang. 

Ha i eggene og ha til slutt i hvetemelet. 

Bland dette akkurat til det former en klump i maskinen. Blandes det mer vil du få seige cookies. Så du må stoppe akkurat når du ser at det blander seg. 

Så tar du ut deigen og kjevler den ut der og da. 

Mange mener at deigen skal kjøles ned men det har jeg slutte med. Føler den bare blir mer og mer vanskelig å kjevle ut når den er kald. Men du må huske godt på at du ikke lar cookiesene ligge lenge på brettet i varmen før de stekes. Gjør du dette vil de ese ut under steking. Så det er viktig at de kommer seg inn i ovnen mens deigen enda er kjølig.

Smøret du starter med skal også være iskaldt! Derfor blir deigen også veldig kald når alt er samlet. 

Kjevle så ut deigen til den er ca 1 cm tykk. Disse cookiesene skal være tykke. 

Stek dem på 180 grader i 6-8 minutter. De skal ikke bli brune. 

GLASUR

 • 500 g melis
 • 2 eggehviter
 • sitronsaft til passe stiv konsistens ( 2-3 ss) 

Ha alle ingredienser i en bolle og bruk grinden når du mikser dette sammen. 

Miks til alt er blitt helt hvitt. 

Nå er glasuren nokså stiv og det er denne som brukes til å lage kanter. 

Jeg brukte navy blue på den blå. 

Når du skal fylle disse blir du nødt til å tynne ut den opprinnelige glasuren med vann slik at du kan fylle cookiesene med en litt våtere glasur. Dette MÅ tørke minst 24 timer før du begynner med pynt. Starter du med å pynte cookies som ikke er godt nok tørket så vil pynten ta fargen fra cookiesen og det blir ikke pent. SÅ bra tørking er viktig for et godt resultat. 

I midten har jeg satt på en rose av fondant og til slutt har jeg hatt på litt glitter.  

Kjærlighet ❤I helgen har jeg vært så heldig å få feire kjærligheten. 

Det er noe magisk med bryllup altså. Kjærligheten ER størst. Sånn er det bare. 

Man kan vel si at dette var et kjendisbryllup og det var mange kjente fjes på hver bord. Jeg kunne tatt med meg mitt kamera og knipset mange flotte bilder, men jeg valgte det bort. 

Denne dagen bestemte jeg meg for å se helheten og oppleve gleden med egne øyne. Ikke gjennom et kamera aller via sosiale medier. 

Jeg var også så heldig at jeg fikk lov til å bidra med cookies til selve desserten. Jeg hadde utrolig bryllupsnerver for akkurat dette. Det verste er jo å være i rommet når festkledde mennesker spiser kakene dine. Jeg var meget nervøs ja. 

Det regnet vannrett da vi dro fra brygge nummer 3. Men etterhvert klarnet det opp. 

Kjærligheten er så fin. Den er så sterk og så sårbar. 

Presten i vielsen sa: Ta på dere en kappe av tålmodighet og gå ut i verden med den. Allerede da kom mine første tårer. Hva om vi alle var litt mer tålmodige? Med oss selv og hverandre? Jeg kjente veldig på den selv. Å være mer raus. 

Brudeparet hadde fått en hjemmelekse. De skulle finne 3 egenskaper ved den andre som de satte pris på. Da presten begynte å fortelle om disse egenskapene kom tårene igjen. Der fremme, ved alteret, satt to nydelige mennesker som ser hverandre så utrolig godt. Jeg lærte mye om kjærlighet akkurat der. 

Jeg tror ikke man klarer å se hvor fantastisk et bryllup er før man har opplevd å miste det selv. Det var noe vemodig der også. Fra min side. Man innser ikke hvor fantastisk det faktisk er å få muligheten til å gifte seg med den man elsker over alle. 

VAKKERT!

Det var ikke et øye som var tørt etter at brudgommene hadde holdt sine taler og jeg måtte sminke meg på nytt rett etterpå. Bildet over er rett etter dette. Det øyeblikket vil jeg huske lenge!

Jeg er inne i en prosess. Dere som følger meg tett og har fulgt meg lenge ser nok det. Jeg har alltid ment at om jeg ikke har noe å melde så melder jeg ikke noe heller. Hjemme har det vært noen tøffe uker og med barn så tar du på deg deres byrder og bærer dem så godt du kan. I slike tider vil det være naturlig at det ikke meldes noe her heller. Noen ganger er det viktig å ta seg litt tid av. 

Det har jeg gjort og vil ikke unnskylde meg for det. Jeg har kost meg med mine barn, mine venner og møtt noen fine folk. 

Har lyst til å avslutte dette innlegget med teksten fra sangen:

Fordi jeg elsker deg av Bjarte Hjelmeland

Når regnet slår imot deg, der du går når du ikke vet din annen råd, da vil jeg holde deg i tusen år, fordi jeg elsker deg. 

Når alle nattens stjerner viser seg og ingen er der for å trøste deg. Da skal du alltid ha et hjem hos meg fordi jeg elsker deg!

Jeg vet du ikke har bestemt deg men jeg lar deg ta den tid du vil,

For jeg forstår helt fra begynnelsen det er her hos meg, du hører til.

Jeg ofrer hørsel eller syn for deg, jeg kryper naken gjennom dynen for deg. Ingen kraft på jord kan hindre meg fordi jeg elsker deg.

Når raser stormen over åpent hav og gjennom sorgens mørke skog. Fremtidens vind vil blåse himlen av alt skal bli mye bedre enn du tror.

Jeg vil se deg lykkelig vil se deg glad gi deg alle ting du helst vil ha. Alt du har drømt om skal bli av en dag fordi jeg elsker deg.

 

Foto: Halvard Jakobsen

Det hadde jeg aldri trodd!Denne uken har gått utrolig fort. 

Det har vært superviktige avgjørelser å ta, derfor har fokuset mitt vært på akkurat dette. 

At alle mine prosjekter for 2018 har blitt realisert i løpet av de siste 2-3 dagene er helt vilt. Alt i en og samme uke. Jeg kan nesten ikke forstå det selv. 

Jeg synes egentlig det er helt forferdelig å gå rundt og ikke vite hvor man skal om dere skjønner? Når man går og grubler på avgjørelser og ikke finner svaret eller tør å ta avgjørelsen, eller tør å si ja til en mulighet så er det en lang og vanskelig prosess synes jeg. Jeg er ikke glad i å gå å gruble så mye over ting. 

Men i går mans jeg sto og lagde bryllupscookies falt den siste brikken på plass og kunne jeg slippe jubelen løs i stua. 

Espen på 10 år klarte jo å røpe noe hos en kompis, da jeg hentet han så jeg må definitivt begynne å bli mer forsiktig om hva jeg diskuterer på telefon når kidsa er hjemme. De har laaaange ører om dagen. Noen ting er det jo rett og slett ikke lov å røpe :P

Ting skjer altså og jeg baker en del om dagen også, men deler det ikke med dere riktig enda haha. Sånn må det bare være. Vet at noen savner bakeinnlegg men det kommer noen. Om en stund vil nok mange skjønne hvorfor. 

Det filmes og jobbes i kulissene. Forrige uke var Bloggerne her igjen og de skal komme neste uke også. Vi har opplevd en krise her hjemme og heldigvis har den endt positiv. Den fine slutten skal vi dele med Bloggerne og det gleder jeg meg til å se på tv til høsten. 

Livet er egentlig nokså fint for tiden. Jeg tenkte at jeg skulle dra med venninner på Aker Brygge i kveld og feire alt med champagne men vet dere, jeg må bruke tiden på barna og klemme og kose på dem, så får vi ta feiringen til sommeren når jeg er alene og de er på ferie. 

Det jeg skal dele med dere er noen syke cookies som ligger på kjøkkenet. 

Håper dere har en vanvittig bra fredag!